Prestashop begynderguide. En e-bog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prestashop begynderguide. En e-bog"

Transkript

1 Prestashop begynderguide En e-bog version 6/6/2012 Af: Kristian Ole Rørbye Indholdsfortegnelse Prestashop begynderguide... 1 Forord... 2 Introduktion... 3 Systemkrav... 5 Installation af Prestashop... 6 Front Office Back Office Håndtering af e-handelsfunktioner Katalog / kategorier Kunder og ordrer Betaling Forsendelse Statistik og analyse Moduler Medarbejdere Referencer / generel opsætning Værktøjer Afslutning... 33

2 Forord Denne bog er skrevet, for at introducere Prestashop-softwaren for begyndere, samt for at gå lidt i dybden for den lettere øvede Prestashop bruger. Målgruppen for denne bog er derfor begyndere og lettere øvede. Folk der arbejder i butikker som salgsassistenter, indkøbere, kontorelever eller personer inden for regnskabsføring samt andre med lignende stillinger og som berører e-handel til dagligt, kan også drage nytte af denne bog. Denne bog vil også være behjælpelig for både eksisterende samt nye iværksættere der beskæftiger sig med e-handel, salg og service. Denne bog vil introducere dig for de simple open source funktioner, som denne fantastiske webshop indeholder. Bogen vil give en overordnede viden til nybegyndere af Prestashoppens software, og bringe de nye brugere op til en god teknisk standard inden for markedet omkring e-handel. Denne bog er inddelt i otte større afsnit; De begynder med introduktionen og omfatter alle de tekniske og kommercielle aspekter af softwaren der befinder sig under de forskellige overskrifter. Hovedparten af de tekniske emner er dækket ind i den sidste del af bogen under overskriften: Håndtering af E- handelsfunktioner``. I denne del af bogen er alle softwarens funktioner blevet drøftet; disse funktioner indebærer håndtering af katalog, kunder, betaling, ordrer, medarbejdere, og så videre. Katalog er en af de vigtigste dele af denne software, da det er her du opretter kategorier, produkter mm. Forskellige værktøjer og softwareadministrationsfunktioner vil blive drøftet med praktiske eksempler. Dette sker som afslutning på sidste afsnit i denne bog, under overskrifterne præferencer`` og værktøjer``. Bibliografien anerkender brugen af henvisningsmaterialer og folk, hvis intellektuelle arbejde er blevet brugt, til den autoritative støtte.

3 Introduktion Prestashop er en af de bedste løsninger indenfor e-handelssoftware, der er brugt på internettet til onlinehandel og andre merkantile processer. Det er en såkaldt open source software, der kan blive brugt uden at der skal investeres penge i en licens. Den kan downloades fra internettet uden omkostninger. Prestashoppen vandt titlen som den bedste open source-software i år Processerne vedrørende downloading, installering, konfigurering samt vedligeholdelse af denne open source software, er meget lette og simple. Der er flere forskellige forums til rådighed, hvor du kan søge hjælp hvis du oplever tekniske problemer. Enhver udviklingsekspert indenfor software(php programmering), kan foretage de ønskede ændringer i softwaren, og skabe skræddersyede løsninger for lige netop dig. Udviklingen af denne software fortsætter over hele verden, og nye funktioner bliver hele tiden integreret, imens eksisterende funktioner forbedres. Som nævnt er det en open source software af virkelig god kvalitet. Uformel forskning og udvikling (R&D) finder sted hele tiden i mange dele af den tekniske verden. Antallet af brugere af Prestashop er stærkt stigende. Prestashop har revolutioneret oplevelsen, ved at shoppe på internettet, og den har øget onlinesalget og andre e-handelsaktiviteter voldsomt. Mere end downloads fra er blevet noteret den 31. maj Mere end e-købmænds systemer er baseret på prestashoppen indenfor online salg. Antallet af nye forhandlere, der bruger denne software stiger meget hurtigt. Der er mange gode grunde til denne stigning; nogle af grundene er givet herunder: Det er fantastisk let at installere og bruge. Modellen er god og yder en god sikkerhed.

4 Den besidder mere end 275 virkelig gode funktioner, og dette antal stiger. Der er hjælp at få på næsten alle sprog i denne software (omkring 41 sprog). Den er i drift i mere end 150 lande rundt omkring i verden. Den har mere end moduler og skabeloner; antallet er også stigende. Det er en såkaldt open source software. Det betyder at den er gratis at downloade og bruge. Det er forums til rådighed til at hjælpe dig. (tag et kig på de danske her: og ) Regelmæssig udvikling over hele verden; den seneste version af Prestashoppen, der er til rådighed er V med alle de seneste dynamiske funktioner. Det er nemt at få Prestashop til at snakke sammen / integrerer med andre software systemer.(som f.eks økonomi systemet E-conomic) Statistikker er til rådighed via shoppens back office. Shoppen er rigtig stærk på SEO delen og indeholder, de ting det kræver for optimal SEO optimering. Og mange, mange flere Dagens marked bliver mere og mere presset i konkurrencen, og profitmargins bliver mindre og mindre; salgsvolumen er begrænset på grund af verdens økonomiske forhold og det ekstra pres på konkurrenceevnen. Prestashoppen har øget forhandlernes salg, da det samtidig er et fantastisk online marketing værktøj. Prestashoppen implementerer også søgemaskineoptimering i dens administrationsdel, hvilket naturligt øger butikkernes synlighed og onlinesalg. Denne software er også behjælpelig i forbindelse med mobilapplikationer. Mobiltelefonen og nu smartphones har ændret måden folk surfer og shopper på internettet. Mange mobilapplikationer har gjort markedet dynamisk og konkurrencedygtigt. Prestashoppen har allerede taget dette i betragtning, og integrerer nu webshoppens muligheder via apps til smartphones.

5 Systemkrav Prestashoppen er en e-handelssoftware til salg af produkter via internettet. Du administrerer din internetbutik gennem denne software. Det er meget almindeligt at der i forbindelse med internetsalg, vil være krav om tilslutninger til dit system og din database i dit back office / administrationsområde. Du skal bruge et godt databaseprogram til at håndtere de store mængder data, da de med tiden vil være stigende. Der vil kræves udvikling af nogle af skabelonerne / templates samt andre tekniske aspekter til at vedligeholde denne e-handelssoftware. Vi vil nu opsummere systemkravene, som man skal være i besiddelse af, for at installere og køre prestashoppen uden problemer. Systemkravene indebærer og er: Download kopien af prestashoppens opsætning fra Et FTP-program til overførsel af data samt installere programmet på din server; du kan bruge alle former for FTP-programmer (F.eks. Filezilla eller sftp). Et pålideligt operativsystem, som f.eks. Linux, UNIX eller Windows. Et registreret domænenavn. Et pålideligt web server-program (http), f.eks. Apache 1.3, IIS6 eller senere versioner af disse. En webudviklingsplatform, gerne PHP5 eller en senere version. Et databaseserverprogram, gerne MySQL ver.5 eller en senere version. En teknisk person til at følge instruktionerne, der er beskrevet i denne bog. OBS: Bemærk at stort set alle danske udbydere af webhoteller / hosting opfylder ovenstående krav.

6 Vi anbefaler vores kunder at bruge det danske Meebox.dk, da deres produkter er til at betale samt deres service og support er helt i top. Ydermere er der altid mulighed for at opgradere sin løsning ved Meebox til en større og mere fremtidssikret model. Når det er lykkedes dig at opfylde alle de ovenstående krav, kan du fortsætte til næste del af denne bog der omhandler installation af prestashop programmet. Installation af Prestashop OBS: Bemærk at mange danske webhoteller nu tilbyder OneClickInstall af blandt andet Prestashop, så man blot ved få klik har installeret softwaren, uden selv at skulle rode med databaser etc. Meebox, som vi nævnte tidligere, tilbyder også dette. Tilbyder din udbyder ikke OneClickInstall, så læs med her nedenfor: Installation af Prestashop progammet er en meget simpel og trinvis proces. Du har brug for at installere et operativsystem på serveren, hvis du bruger en uafhængig webserver. Hvis du bruger webhosting tjenester (webhotel) hos en hosting virksomhed, behøver du ikke at installere noget operativsystem. Du får i stedet den virtuelle server som platform. Download nu prestashop programmet fra hjemmesiden som vist i følgende billede (figur-01).

7 Figur-01 (Download af Prestashop) Download nu FTP-programmet og installer det på din computer. Du kan bruge et hvilket som helst FTP-program. Hvis du vil gøre det let og bekvemt, så kan du bruge FILEZILLA (www.filezilla.com). Før du begynder at uploade Prestashoppen til din server, skal du være sikker på at din serverdatabase (MySQL) er installeret, og den nye database for prestashop et blevet oprettet. Dette kan blive gjort ved at bruge din databases administrationsværktøjer, f.eks. PhpMyAdmin. Du vil finde et felt ved navn opret database`` i grænsefladen af PhpMyAdmin; indsæt navnet på databasen, hvilken bliver oprettet for prestashoppens information og data. Lad os antage at det er prestashop som nævnt i figur-02.

8 Figur-02 (Oprettelse af en prestashop MySQL-databasen) Installer og åben nu FTP-programmet og træk prestashopmappen til værtsserverens placering som vist under disse linjer i figur-03. Når filen er blevet overført til værtsserveren kan du fortsætte til de sidste, mindre dele af installationsprocessen.

9 Figur-03 (Filezilla FTP servergrænsefladen til overførsel af prestashop filerne til serveren) I næste trin, vil du følge en automatisk guide, som hjælper dig til at færdiggøre installationen af din internetbutik. Skriv adressen på dit domænenavn efterfulgt af /install`` i adresselinien. Du vil blive bedt om at følge den viste guide, hvor du kan vælge og indsætte al den information som du har modtaget fra din netværksadministrator eller hosting-udbyder. Dette vises i følgende billede (figur-04) Installationsguiden består af fem dele. Udfyld de påkrævede data som i den information der er givet og klik så på næste, hvorefter du er nået til det sidste stadie, før din prestashop internetbutik er installeret på din server. I denne 5-trinsproces skal du bruge følgende informationer: Internetbutikkens sprog. Adressen på databaseserveren samt navnet på databasen. Brugernavn og password på databasen. Butikkens navn, landets navn samt firmalogo, osv.

10 Figur-04 (Prestashoppens installationsguide del fem) Når du har afsluttet alle disse trin, vil din sidste besked (Installation is complete) blive vist, som den der er afbilledet i næste billede (figur-05).

11 Figur-05 (Installation fuldført, sidste skærmbillede) Fra denne side kan du styre din butik samt få et overblik over, hvordan den ser ud. Du udfører disse aktiviteter via back office-delen samt front office-delen. Nu vil vi introducere dig for din front office og dens udseende. Vigtig bemærkning: Vær sikker på at din installationsmappe (det er den der hedder /install) er slettet på din server. Husk at omdøbe administratormappen (det er den der hedder /admin).

12 (Begge ovenstående punkter er meget vigtige for sikkerheden.) Front Office Front office er brugerfladen, der tillader dig at teste og verificere at din internetbutik ser godt ud for dine kunder. Du kan tage på en tur rundt på din hjemmeside ved at klikke på discover your store``-knappen.(i back office) Du kan rette stilen, logoet og andre informationer om din butik. Du kan se og verificere den information der er vist til dine kunder. Forsiden af din internetbutik vil være som vist i figur-06, hvis du har konfigureret alle funktioner som kategorier, tags, producent, forsendelse og andet relateret information. (bemærk at man under installationen kan vælge om man ønsker demo produkter eller blot vil have en hel tom installation)

13 Figur-06 (Forsiden af din internetbutik når alle funktioner er blevet konfigureret.) Back Office Lad os nu kigge lidt på hvordan du konfigurerer dine produkter, kategorier og de andre hundredvis af funktioner som prestashoppen giver dig muligheder for, med henblik på at optimere dit internetsalg. Du kan nu logge på dit back office (administration) og begynde at konfigurere dine produkter og kategorier mm. I sidste del af installationen omdøbte vi administratormappen; lad os for eksemplets skyld kalde administratormappen opdater123`. Hvordan får du nu adgang til dit back office? Du er nødt til at navigere til URLen i din internetbrowser (f.eks Internet Explorer, Google Chrome eller Firefox) Figur (viser hvordan du indtaster i adresselinien for at kommen til back office) Du vil blive bedt om at logge på dit back office via et vindue. Dette vindue vil spørge om din mailadresse og det password du valgte under installationsprocessen. Når du har tastet dine oplysninger skal du klikke på tilslutningsknappen; dit back office velkommen-vindue`` vil nu dukke op. Denne side vil se ud som vist nedenfor i figur-07.

14 Figur-07 (Velkomst skærmbilledet til dit back office.) Håndtering af e-handelsfunktioner Prestashoppen er et af de bedste former for e-handelsprogrammer i 2012 indenfor shopping på internettet. Denne software besidder mange rigtig gode funktioner, der kan konfigureres via mange forskellige skabeloner/formularer samt giver mulighed for tilføjelser. Der er mange funktionstyper, attributter samt andre forbundne informationsafsnit der kan blive konfigureret via prestashop programmet. Når alle disse parametre og funktioner er blevet konfigureret, ser internetbutikken ud af mere end bare en simpel Webshop. Den vil være meget nyttig til moms satser, til lager og styring af dette, god til produktstyring, samt overblik over ordre, kunder og fakturering. Med andre ord, dette er en komplet online webshopløsning, der indeholder alle de moduler, som du som e-købmand har brug for. Jeg har allerede i begyndelsen af bogen fortalt, at den er beregnet for de lettere øvede og begyndere. Derfor vil vi introducere dig for nogle af

15 Prestashops meget fremtrædende funktioner. Disse funktioner er beskrevet nedenfor. Katalog / kategorier Katalog`` er den første fane på for- eller velkomstsiden af dit back office. Denne fane indeholder mange gode attributter til en produktlinje. Vi vil nu introducere dig for dette emne i detaljer. Figur (viser hvor man klikker for at komme ind og oprette kategorier samt produkter) I kataloget kan du tilføje dine produkter; før du tilføjer produkterne skal du først tilføje en kategori (den overordnede kategori hedder som standard Home i Prestshop og er oprettet fra start) dvs. at du skal oprette en underkategori til home. Underkategorien er meget vigtig fordi denne indeholder informationen om hvad kategorien indeholder, derfor er det vigtigt at dette bliver sat korrekt op ift. SEO. Husk derfor altid at udfylde de felter du bliver præsenteret for. De vigtigste er: Navn Beskrivelse Meta-titel (meget vigtigt at du udfylder denne med det vigtigste søgeord der er relateret til denne kategori ifb med SEO) Meta-beskrivelse (dette er den tekst der kommer under din title ved en søgning på Google. Udfyld den derfor som en sælgende tekst, der får den søgende til at trykke på dit link frem for konkurrentens). Brugervenlig URL (denne har også en lille betydning når vi taler SEO samt den får URLen til at se pænere ud og give mening over for den søgende)

16 Figur (sådan ser title, beskrivelse og brugervenlig URL ud ved en Google søgning) Du vil være nødt til at indsætte en meta-titel og en meta-beskrivelse for at få den korrekte SEO opsætning. Titlen er vigtig for at søgemaskinen ved, hvad kategorien indeholder og meta-beskrivelsen er din salgstekst til den søgende. Når Underkategorien er tilføjet, skal du tilføje et produkt. Vælg den underkategori du ønsker at tilføje produktet og klik på create-knappen. Nedenstående formular vil dukke op som vist i figur-08. Du skal her udfylde al information omkring produktet. Du kan vælge fabrikanten af produktet fra drop-down listen. Du kan oprette fabrikanten nemt og hurtigt, hvis de ikke allerede er oprettet. Du kan også tilføje nye leverandører hvis disse ikke er med på drop-down listen over leverandører. Når du opretter en ny vare / produkt er det ekstremt vigtigt at du husker at udfylde disse felter: Navn (skriv et godt og sigende navn til produktet) Pris Lager antal Vælg den kategori produktet høre til (der kan evt. godt være flere kategorier der passer til ét produkt) Tryk på Klik her for at forbedre varernes placeringer i søgemaskinerne (SEO) Udfyld her de samme felter som vi nævnte ved kategorier. Dette

17 er meget vigtigt i forbindelse med at blive fundet godt af søgemaskinerne. Kort beskrivelse (kom med en kort over overskuelig beskrivelse evt. nogle bullet points) Beskrivelse beskriv her produktet. Husk! Aldrig kopier tekster fra din leverandør eller andre webshops med samme produkter. Dette kaldes Duplicate Content og det er dårligt for din synlighed i Google. Derudover er der ophavsret på tekster, så du kan risikere at dem du kopiere teksten fra pudser en advokat på dig eller sender en regning. Figur-08 (Billede af produktinformationsformularen) For flere detaljer om produktet kan du indsætte et billede ved at trykke på images``, og derefter uploade billeder af produktet. Prestashoppen giver dig også mulighed for andre henvisninger til bedre sporing og styring af produkter. Du kan udfylde henvisningen, EAN13, leverandør henvisning, vægt og meget andet. Det er en god ide at tilføje vægten på produktet i beskrivelsen, af hensyn til forsendelse og priser på fragt. Du kan også vælge om du ønsker dette produkt online med det samme, eller ej; til dette formål kan du vælge status på varen (enten enable`` eller disable``). Man kan også sælge ikke-fysiske produkter som man ikke sender med posten, men som kunden i stedet for kan downloade. Det kunne f.eks være e-bøger. Du kan tilføje forskellige moms satser og andre lovmæssige afgifter der er pålagt prisfastsættelsen af produktet. Denne form dækker alle typer skatter i

18 forskellige dele af verden. Prestashoppen giver også forhandleren den mulighed at ændre tilgængeligheden af produktet og de forskellige egenskaber produktet har. Dette kan inkludere farve, højde, volumen samt digital volumenkontrol, osv. Du kan angive kvantiteten af produktet, og dermed sende et signal til kunden om, hvor mange enheder der er af varen. En meget vigtig ting omkring prestashoppen er, at du ikke behøver at nøjes med funktionerne fra skabeloner, der allerede er til rådighed, men du kan også skræddersy nye funktioner, der ikke findes i skabelon biblioteket. Du kan tilføje mængderabatter på større køb. Du har også den mulighed at vedhæfte dokumenter, eller nogle skrevne kataloger med henvisning, til dine kunder. Sporing af produkter i kataloget er et meget stærkt feature i Prestashop. Du kan trække lister over produkter med deaktiveret mærkeseddel. Tomme lister samt udsolgte produkter og mange flere muligheder for sporing er til rådighed. 01BKunder og ordrer Kundefanen findes ved siden af katalogfanen. Her har du det perfekte overblik over dine kunder samt ordre. Figur (viser fanebladene med kunder og ordreoversigt) Denne fane giver dig mulighed for at definere og formulere en liste over dine regelmæssige kunder. Du kan tildele dem anseelse for at lave forskellige aktiviteter. Du kan også definere nogle få muligheder for automatisk at bevare kontakten med kunder gennem kampagner, nyhedsbreve og mails. Du kan tilbyde dem passwords med adgang til deres egne konti og ændre funktionerne og elementerne der er givet. Du kan skabe en kunde ved at klikke på kundefanen og derefter klikke på create new``-knappen. En

19 formular til at skabe en ny kunde dukker op, som vist i det efterfølgende billede figur-09. Du kan indsætte navn, køn, password, mailadresse og fødselsdag. Du kan tillade eller begrænse kunden i at logge ind, og du kan vælge at sende både e- mails og nyhedsbreve til kunderne. Prestashoppen har også nogle meget interessante kundestyringsfunktioner. Du kan tilføje dem i standardgruppen eller en specielt tilpasset gruppe, for at lave nogle kampagner og eller give rabatter til dine værdifulde kunder.

20 Figur-09 (Oprettelse af en kunde i prestashoppen.) Der er mange effektive muligheder for at søge efter kunder i prestashop programmet; du kan søge efter kunder via forskellige overskrifter som kundens navn, -adresse, eller gennem kundens ID, der er givet af systemet. Du kan også se værdifulde kunders indkøbskurv når de er online såvel som tidligere indkøbskurve.

21 Du kan bruge disse funktioner for en bedre og mere effektiv markedsføring af din butik i fremtiden. Der findes andre funktioner end dem nævnt ovenfor. Du kan også håndtere følgende punkter omkring dine kunder: Dine kunders ordrer; du kan kommunikere med dem om verserende ordrer eller forsinkelse af ordren. Du kan også tjekke dine kunders fakturaer og status på dem. Ordrestatus; om den er blevet afsendt eller stadig er igangværende. Aflyste ordrer kan også spores og behandles i overensstemmelse hermed. Du kan også tillade kunder at returnere deres vare(r), enten på grund af problemer eller hvis de vil benytte sig af deres fortrydelsesret. Du kan også refundere penge eller give kredit for varer der er sendt tilbage fra kunderne. Du kan holde din kunder opdateret om enhver type begivenhed, som problemer med udsolgte varer, for sen forsendelse og meget andet, enten gennem standardbeskeder eller tilpassede beskeder. Du kan konsultere en ordre og administrere den i overensstemmelse hermed. Med henblik på kontrol og overblik, kan du spore alle ordrer i din butik, som er blevet modtaget inden for en bestemt tidsperiode. Du kan undersøge deres nuværende status som f.eks. postvæsenet, tilstanden for betaling, kundernes navne, forsinkelse på ordrer og alle andre funktioner det kan have indvirkning på din e- handelsordrestyring. 1Betaling Betalingsmetoder er meget vigtige i den moderne æra for webshops. Enhver forhandler og specielt internetforhandlere er nødt til at give flere betalingsmuligheder for at kunderne let kan betale for deres indkøb. Prestashops udviklerer har forståelse for denne vigtige kendsgerning og derfor tilbyder prestashoppen mange forskellige betalingsmetoder. De inkluderer

22 Bankoverførsel, kontanter (hvis kunden afhenter varen selv), Check, Paypal, Epay (kræver aftale med NETS/PBS), QuickPay (kræver aftale med NETS/PBS) samt mange andre. OBS: Checkout processen er noget af det vigtigste i din webshop, da det ofte er her kunderne falder fra, hvis processen er for tidskrævende og ikke giver mening. Derfor har vi udviklet vores eget modul som vi kalder OneClickCheckout, hvor processen bliver gjort så simpel som overhovedet muligt. Du kan se og prøve en demo af modulet her: Brug demo kreditkortnummer til at udføre en testordre og se hvor nemt det kan gøres. Kunne du være interesseret i dette modul, så kan du rette henvendelse til os her: Prestashop programmet omfatter alle disse moduler integreret i softwaren. Nogle moduler er allerede installeret og du behøver kun at konfigurere dem, imens andre er deaktiveret, men kun et klik fra at blive installeret og fungere som vist på følgende billede figur-10.

23 Figur-10 (Liste over nogle af de betalingsmoduler, der er til rådighed i prestashoppen.) Lad os prøve at konfigurere bankoverførsel betalings modulet. For at gøre dette er du nødt til at klikke på konfigurer ud fra hvor der står bank wire``. Det efterfølgende vindue der dukker op kan ses på billedet (figur-11) nedenfor. Figur-11 (Bankoverførsel som betalingsform.) Du vil blive bedt om følgende: Kontoens ejer eller navnet på kontoen. Reg- og kontonummer Evt. IBAN & BIC numre. Bankens adresse. Du kan indhente disse informationer hos din bank. På samme måde kan du konfigurere de andre betalingsmetoder, blot ved at trykke på konfigurer og herefter udfylde de angivne felter, som der kræves for at betalingsmetoden virker. Der findes mange andre betalingsmoduler på internettet. Disse får stor opmærksomhed. Nogle få af disse firmaer har etableret et partnerskab med Prestashoppen for at gøre integrationen imellem deres betalingsløsning og Prestashop nemmere. Disse partnerbetalingsmoduler er inkluderet i prestashoppens software (f.eks Epay og QuickPay). OBS: Du kan finde og download moduler til de to betalingsløsninger som vi nævnte ovenfor her:

24 Epay: QuickPay: Du kan installere dem ved blot at installerer dem via back office. Derefter kan du konfigurere dem på selv samme måde du konfigurerede de andre betalingsmoduler, efter at de er blevet installeret. Du kan også vælge valutatypen for forskellige betalingsmoduler. Disse betalingsbegrænsninger kan være fleksible; Du kan begrænse valutatypen baseret på lande. Du kan også begrænse dem baseret på kundegrupper. Der findes også nogle få andre muligheder. Du kan konfigurere forskellige typer af moms satser, hvilke er gældende lokalt og internationalt. Du kan håndtere dem i overensstemmelse hermed. 21BForsendelse Forsendelse er en meget vigtig del for virksomheder med online salg. Moderne virksomheder baseret på e-handel, der elektronisk har erstattet en masse ældre måder at drive forretning på, oplever at forsendelsesmetoder er blevet endnu vigtigere i dette nye scenarie. Verden er blevet til en global landsby, og køb af ethvert produkt på ethvert gadehjørne af verden er nu en mulighed. Under sådanne forhold spiller forsendelse en helt igennem nødvendig rolle for en problemfri og effektiv drift af webshoppen. Prestashoppen har taget disse fakta meget seriøst i deres opsætning. Der er givet mange forskellige typer af funktioner vedrørende forsendelse. Du kan klikke på forsendels-fanen på forsiden af din back office, og her kan du konfigurere mange af funktionerne.

25 Figur (det er her du går ind og opretter fragt etc.) Du kan definere grænserne for forsendelsesforhold som gebyrforsendelse for en vis mængde af købte produkter, samt tilbyde gratis forsendelse med udgangspunkt i vægt eller pris af købte produkter. Du kan definere forskellige zoner af verden og forskellige typer af fragt kurerer i Danmark. Til håndtering af alle disse ting vil du være nødt til at konfigurere speditørerne. Du kan tilføje en speditør ved at klikke på speditørfanen under forsendelse. Følgende vindue vil dukke op som vist i figur-13. Du bliver nødt til at udfylde alle forsendelses detaljer, forhold, og priser i denne formular. Du skal bruge følgende information omkring speditøren for at tilføje en: Speditørens navn. Logo. Den samlede tid fra opsamling til levering. Sporings URL, hvis det er muligt. Zone Priser, moms etc.

26 Fig

27 Figur-13 (Tilføjelse af speditør i prestashoppen.) Du kan også indstille speditørernes rådighed for hvilken som helst gruppe af kunder i din internetbutik. Prestashoppen tilbyder alle muligheder til ethvert land i verden hvor, forsendelse er mulig. Zoner kan også blive begrænset og identificeret for forskellige forsendelses forhold. Du kan tilføje forsendelsesforhold til visse lande i forhold til mængden af købte produkter, de købte produkters vægt, samt rabatter etc. 31BStatistik og analyse En af prestashoppens mere spændende funktioner er dens detaljerede statistikker over gæster, ordre, kunder, henvisninger, hvilke søgeord der er blevet brugt til at finde dig fra Google og meget mere. Disse statistikker er ekstremt vigtigt for dig og din webshops forretning, da de er med til at give dig et godt overblik over, hvilke områder du skal fokuserer på. Før vi går mere i dybden på dette emne, så lad os finde ud af hovedstatistikkerne som denne Prestashop tilbyder: Antallet af besøgende. Det totale antal af besøgende på hjemmesiden. Den geografiske lokalisering af besøg. Bestillinger placeret med hensyn til besøg og geografi. Hjemmesidens besøgende der er online. De bedste kunder. Hvilke søgeord der er blevet brugt for at finde shoppen via Google. Bedste produkter. Bedste leverandører. Bedste producenter.

28 Generelle tilbagemeldinger omkring butikken, dens service samt dens produkter. Katalogevaluering samt mange flere statistikker er også til rådighed. Hvis du klikker på Stats`` vil du finde følgende data til at navigere.

29 Figur-14 (Prestashoppens muligheder for statistik og data indsamling.)

30 41BModuler Prestashoppens modulstyring er denne softwares hjerte og sjæl. Prestashoppen tilbyder næsten hundrede forskellige moduler fordelt i forskellige kategorier, hvilke kan blive implementeret ved blot at klikke på installer og herefter konfiguration af modulet. Dette giver et hav af muligheder for at gøre din webshop toptunet og hermed give dine kunder den perfekte købsoplevelse, når de besøger og handler på din webshop. Der er forskellige modulkategorier inkluderet i prestashoppens software. Disse kategorier er listet under disse linjer. En produktkategori. En betalingskategori. En reklamekategori. En højre kolloneblok kategori. En venstre kolloneblog kategori. En søgemaskinestatistik kategori. En værktøjskategori. En fødselsdagskategori. En loyalitets- og belønningskategori. Google kort. Advarselsmails. Nyhedsbreve. Og mange andre

31 Figur (Prestashop moduler oversigten) Hver kategori har forskellige modultyper, hvilke kan blive installeret og derefter konfigureret og dermed medvirke til en problemfri handel hos dine kunder. 51BMedarbejdere Her kan du bestemme hvilke dele af din shop f.eks dine medarbejdere skal kunne styre når de er logget ind i back office. For det meste er du ikke interesseret i at de kan følge med i ordre, indtjening etc. og derfor er det en god ide blot at give dem adgang til at kunne oprette nye kategorier og produkter.

32 I denne kategori er hver medarbejder tildelt et bestemt myndighedsniveau i hans/hendes profil, så han eller hun kan udføre sit job effektivt og uden at risikere butikkens sikkerhed. Der er en administratorprofil som standard; denne kan tilføje, slette, ændre og udføre enhver opgave i Prestashop systemet. Derfor tilføjes der underniveauer til medarbejderne. Du vil være nødt til at tilføje flere forskellige profiler og derefter tildele dem forskellige arbejdsområde niveauer. For at gøre dette skal du først klikke på profil. Derefter skal du klikke på tilføj ny profil; døb din profil. Din nye profil burde nu være tilføjet. Næste trin i processen er at tildele den dens myndighedsniveau. For at tildele myndighedsniveauet skal du kikke på tilladelses fanen. Følgende liste vil dukke op; vælg derpå myndighedsniveauet som du ønsker at tildele denne medarbejderprofil. Figur-15 (Liste over tilladelser som du kan give en profil.) Du kan tilføje så mange medarbejdere som du har lyst til i denne kategori med lignende rettigheder. Følgende formular åbner for tilføjelsen af en ny medarbejder, når du klikker på tilføj ny medarbejder``.

Kom i gang med Mamut! Gode råd som vil hjælpe dig hurtigt i gang med systemet

Kom i gang med Mamut! Gode råd som vil hjælpe dig hurtigt i gang med systemet Kom i gang med Mamut! Gode råd som vil hjælpe dig hurtigt i gang med systemet Komplette økonomi- og informationssystemer for virksomheder med 1-0 ansatte Side 6-7 8-9 10 11 1-1 1 1 16 17 18 19 Indhold

Læs mere

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S.

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Guide - Kom i gang Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Alle rettigheder haves af Sigma Estimates A/S. Materialet må ikke kopieres, og er

Læs mere

IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app. Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til?

IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app. Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til? IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til? Titel: Sådan kommer du i gang med din egen applikation 1. udgave -

Læs mere

At sælge varer eller ydelser fra en webshop har mange lighedspunkter med salg fra en almindelig butik. De fundamentale ting ved salg er helt ens:

At sælge varer eller ydelser fra en webshop har mange lighedspunkter med salg fra en almindelig butik. De fundamentale ting ved salg er helt ens: Webshop At købe sine cowboybukser, bestille billetter til koncerten, booke sit besøg hos frisøren eller ændre adresse hos kommunen online bliver mere almindeligt år for år. Forbrugeren forventer efterhånden

Læs mere

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT

BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT BRUGER- HÅNDBOG SURVEYXACT Copyrightoplysninger Copyright 2010 Rambøll Management Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument må kun gengives (helt eller delvis),

Læs mere

1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1

1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1 MAGNUS-konceptet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MAGNUS-KONCEPTET... 1 1.1 Oversigt over konceptet... 1 1.2 Hvad kan Magnus:Revision?... 1 2 INSTALLATION... 4 2.1 Installation af Magnus:Revision... 4 2.2 Start af

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Læs mere

TRAKA32 OPSTARTS GUIDE

TRAKA32 OPSTARTS GUIDE TRAKA32 OPSTARTS GUIDE 14/03/2014 VERSION 5.1 [14/03/2014] Page 1 of 81 VERSIONS HISTORIK Version Date Who Description of Changes 3.0 16/11/12 AK Changed from old style document to official UD format and

Læs mere

Sigma Regnskab. Version 1.18. Brugervejledning. 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab.

Sigma Regnskab. Version 1.18. Brugervejledning. 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab. Sigma Regnskab Version 1.18 Brugervejledning 1999-2009 Sigma Regnskab - e-mail: info@sigmaregnskab.dk - http://www.sigmaregnskab.dk Sigma Regnskab 1.18 Sigma Regnskab er et gratis bogføringsprogram, udviklet

Læs mere

Økonomistyring i praksis

Økonomistyring i praksis Økonomistyring i praksis Regnskab med edb Af Marianne Pedersen Udgiver: Aesiras A/S 2009 1 Økonomistyring i praksis Regnskab med edb Copyright 2009 by Aesiras A/S 1. udgave, 1. oplag Udgiver Aesiras A/S

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

Internettet. *ukkulp#m,bvcm* ÊÀËÑ. Start med 48,- En klassiker og bestseller. Nu i 5. udgave. www.knowware.dk. Torben Kjær

Internettet. *ukkulp#m,bvcm* ÊÀËÑ. Start med 48,- En klassiker og bestseller. Nu i 5. udgave. www.knowware.dk. Torben Kjær 48,- En klassiker og bestseller Start med Torben Kjær Internettet Også til Mac En begynderguide til det globale computernetværk Svar på dine spørgsmål: * internettet, surfe, e-mail, sikkerhed, * chat,

Læs mere

Vejleders navn: Birgitte Ryelund

Vejleders navn: Birgitte Ryelund IT Eksamensprojekt Virksomhed: Morisco International A/S 3 5 2013 Vejleders navn: Birgitte Ryelund Problemformulering Morisco International A/S Oneliner: Kan en professionel hjemmeside og en tilhørende

Læs mere

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole Det kan du lære i denne Internetskole Trygt i gang Hvad skal du bruge af udstyr og programmer for at komme på internettet? Hvilken udbyder og hvilken betalingsform skal du vælge? Hvordan ser Internet Explorer

Læs mere

SAP Business One. Note med opgaver til SAP Business One. Udarbejdet af Henrik Graven Nielsen & Rune Bagge for Handelshøjskolen i Århus. www.asb.

SAP Business One. Note med opgaver til SAP Business One. Udarbejdet af Henrik Graven Nielsen & Rune Bagge for Handelshøjskolen i Århus. www.asb. SAP Business One Note med opgaver til SAP Business One Udarbejdet af Henrik Graven Nielsen & Rune Bagge for Handelshøjskolen i Århus www.asb.dk 2006 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Overblik over

Læs mere

Hjemmeside om elbiler - www.elbiler.nu

Hjemmeside om elbiler - www.elbiler.nu OKTOBER 2013 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE Hjemmeside om elbiler - www.elbiler.nu BRUGERVEJLEDNING TIL VEDLIGEHOLDELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE

DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE EN PRAKTISK GUIDE TIL NYE MEDIER I TURISTINDUSTRIEN UDARBEJDET AF SEISMONAUT FOR MIDTJYSK TURISME DEN DIGITALE VÆRKTØJSKASSE En praktisk guide til nye medier i turistindustrien

Læs mere

Bliv effektiv med TODOIST

Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten anbefaler: Bliv effektiv med TODOIST og få tingene ud af hovedet! Mie Münster-Swendsen 0Strukturkonsulent Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten 2015 1. udgave 2015 ISBN: 978-87-998188-0-8

Læs mere

Webredaktør. Vejledning

Webredaktør. Vejledning Webredaktør Vejledning Version 4.0 opdateret september 2012 2 Velkommen som webredaktør... 3 Jeg vil gerne... 4 Redigere... 4 Gemme det jeg har lavet... 4 Ændre afdelingens navn og logo... 5 Ændre hjemmesidens

Læs mere

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold

Kom godt i gang. Kom godt i gang. Indhold Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....4 Oprettelse af brugere.....6 Organisationer og personer.....9 Aktiviteter... 11 E-mails... 14 Tilbud salgspipeline... 16 Enkle tilpasninger... 18

Læs mere

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011

Kom godt i gang. Indhold. Kom godt i gang. Version 2.0 webcrm december 2011 Kom godt i gang Indhold Indledning.....2 Hovedmenu.....3 Oprettelse af brugere.....4 Organisationer og personer.....6 Aktiviteter.....7 E-mails.....8 Tilbud salgspipeline.....9 Enkle tilpasninger... 10

Læs mere

Webmanager CLIQ Remote. Web manager - manual

Webmanager CLIQ Remote. Web manager - manual Web manager CLIQ Remote Web manager - manual 1 Indholdsfortegnelse 2 Terminologi... 5 2.1 Master Setup (Blåt dæksel)... 5 2.2 Setup (Rødt dæksel)... 5 2.4 CLIQ Remote brugernøgle... 6 2.5 Mekanisk nøgle...

Læs mere

Klarna Online Brugermanual

Klarna Online Brugermanual Klarna Online Brugermanual Velkomen til Klarna! Vi elsker det vi gør! At gøre det nemmere for konsumenterne at handle i din butik. Vi skaber tillid mellem køber og sælger, og øger samtidigt dit salg. Som

Læs mere

TN Transport og Spedition PROJEKT

TN Transport og Spedition PROJEKT 1 TN Transport og Spedition PROJEKT TN Transport og Spedition PROJEKT 2 semesters projekt på datamatiker uddannelsen på UCN. Skrevet efteråret 2009. DM67 gruppe : Jeanette Nielsen 21-12-2009 Side 1 2 TN

Læs mere

ParsePort Årsafslutning

ParsePort Årsafslutning PARSEPORT APS ParsePort Årsafslutning Brugermanual Hasse Weicher Version 1.05 Indholdsfortegnelse Systemkrav og installation... 1 Systemkrav... 1 Installation af ParsePort Årsafslutning... 1 Generelt om

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Specialpædagogisk Aftale Kommuniker: Gennem Valg Mikro Værkstedet 2 Brugervejledning Kommuniker: Gennem Valg www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Copyright... 4 1. Oversigt... 5 2. Brugen af Gennem Valg afspilleren:...

Læs mere