Prestashop begynderguide. En e-bog

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prestashop begynderguide. En e-bog"

Transkript

1 Prestashop begynderguide En e-bog version 6/6/2012 Af: Kristian Ole Rørbye Indholdsfortegnelse Prestashop begynderguide... 1 Forord... 2 Introduktion... 3 Systemkrav... 5 Installation af Prestashop... 6 Front Office Back Office Håndtering af e-handelsfunktioner Katalog / kategorier Kunder og ordrer Betaling Forsendelse Statistik og analyse Moduler Medarbejdere Referencer / generel opsætning Værktøjer Afslutning... 33

2 Forord Denne bog er skrevet, for at introducere Prestashop-softwaren for begyndere, samt for at gå lidt i dybden for den lettere øvede Prestashop bruger. Målgruppen for denne bog er derfor begyndere og lettere øvede. Folk der arbejder i butikker som salgsassistenter, indkøbere, kontorelever eller personer inden for regnskabsføring samt andre med lignende stillinger og som berører e-handel til dagligt, kan også drage nytte af denne bog. Denne bog vil også være behjælpelig for både eksisterende samt nye iværksættere der beskæftiger sig med e-handel, salg og service. Denne bog vil introducere dig for de simple open source funktioner, som denne fantastiske webshop indeholder. Bogen vil give en overordnede viden til nybegyndere af Prestashoppens software, og bringe de nye brugere op til en god teknisk standard inden for markedet omkring e-handel. Denne bog er inddelt i otte større afsnit; De begynder med introduktionen og omfatter alle de tekniske og kommercielle aspekter af softwaren der befinder sig under de forskellige overskrifter. Hovedparten af de tekniske emner er dækket ind i den sidste del af bogen under overskriften: Håndtering af E- handelsfunktioner``. I denne del af bogen er alle softwarens funktioner blevet drøftet; disse funktioner indebærer håndtering af katalog, kunder, betaling, ordrer, medarbejdere, og så videre. Katalog er en af de vigtigste dele af denne software, da det er her du opretter kategorier, produkter mm. Forskellige værktøjer og softwareadministrationsfunktioner vil blive drøftet med praktiske eksempler. Dette sker som afslutning på sidste afsnit i denne bog, under overskrifterne præferencer`` og værktøjer``. Bibliografien anerkender brugen af henvisningsmaterialer og folk, hvis intellektuelle arbejde er blevet brugt, til den autoritative støtte.

3 Introduktion Prestashop er en af de bedste løsninger indenfor e-handelssoftware, der er brugt på internettet til onlinehandel og andre merkantile processer. Det er en såkaldt open source software, der kan blive brugt uden at der skal investeres penge i en licens. Den kan downloades fra internettet uden omkostninger. Prestashoppen vandt titlen som den bedste open source-software i år Processerne vedrørende downloading, installering, konfigurering samt vedligeholdelse af denne open source software, er meget lette og simple. Der er flere forskellige forums til rådighed, hvor du kan søge hjælp hvis du oplever tekniske problemer. Enhver udviklingsekspert indenfor software(php programmering), kan foretage de ønskede ændringer i softwaren, og skabe skræddersyede løsninger for lige netop dig. Udviklingen af denne software fortsætter over hele verden, og nye funktioner bliver hele tiden integreret, imens eksisterende funktioner forbedres. Som nævnt er det en open source software af virkelig god kvalitet. Uformel forskning og udvikling (R&D) finder sted hele tiden i mange dele af den tekniske verden. Antallet af brugere af Prestashop er stærkt stigende. Prestashop har revolutioneret oplevelsen, ved at shoppe på internettet, og den har øget onlinesalget og andre e-handelsaktiviteter voldsomt. Mere end downloads fra er blevet noteret den 31. maj Mere end e-købmænds systemer er baseret på prestashoppen indenfor online salg. Antallet af nye forhandlere, der bruger denne software stiger meget hurtigt. Der er mange gode grunde til denne stigning; nogle af grundene er givet herunder: Det er fantastisk let at installere og bruge. Modellen er god og yder en god sikkerhed.

4 Den besidder mere end 275 virkelig gode funktioner, og dette antal stiger. Der er hjælp at få på næsten alle sprog i denne software (omkring 41 sprog). Den er i drift i mere end 150 lande rundt omkring i verden. Den har mere end moduler og skabeloner; antallet er også stigende. Det er en såkaldt open source software. Det betyder at den er gratis at downloade og bruge. Det er forums til rådighed til at hjælpe dig. (tag et kig på de danske her: og ) Regelmæssig udvikling over hele verden; den seneste version af Prestashoppen, der er til rådighed er V med alle de seneste dynamiske funktioner. Det er nemt at få Prestashop til at snakke sammen / integrerer med andre software systemer.(som f.eks økonomi systemet E-conomic) Statistikker er til rådighed via shoppens back office. Shoppen er rigtig stærk på SEO delen og indeholder, de ting det kræver for optimal SEO optimering. Og mange, mange flere Dagens marked bliver mere og mere presset i konkurrencen, og profitmargins bliver mindre og mindre; salgsvolumen er begrænset på grund af verdens økonomiske forhold og det ekstra pres på konkurrenceevnen. Prestashoppen har øget forhandlernes salg, da det samtidig er et fantastisk online marketing værktøj. Prestashoppen implementerer også søgemaskineoptimering i dens administrationsdel, hvilket naturligt øger butikkernes synlighed og onlinesalg. Denne software er også behjælpelig i forbindelse med mobilapplikationer. Mobiltelefonen og nu smartphones har ændret måden folk surfer og shopper på internettet. Mange mobilapplikationer har gjort markedet dynamisk og konkurrencedygtigt. Prestashoppen har allerede taget dette i betragtning, og integrerer nu webshoppens muligheder via apps til smartphones.

5 Systemkrav Prestashoppen er en e-handelssoftware til salg af produkter via internettet. Du administrerer din internetbutik gennem denne software. Det er meget almindeligt at der i forbindelse med internetsalg, vil være krav om tilslutninger til dit system og din database i dit back office / administrationsområde. Du skal bruge et godt databaseprogram til at håndtere de store mængder data, da de med tiden vil være stigende. Der vil kræves udvikling af nogle af skabelonerne / templates samt andre tekniske aspekter til at vedligeholde denne e-handelssoftware. Vi vil nu opsummere systemkravene, som man skal være i besiddelse af, for at installere og køre prestashoppen uden problemer. Systemkravene indebærer og er: Download kopien af prestashoppens opsætning fra Et FTP-program til overførsel af data samt installere programmet på din server; du kan bruge alle former for FTP-programmer (F.eks. Filezilla eller sftp). Et pålideligt operativsystem, som f.eks. Linux, UNIX eller Windows. Et registreret domænenavn. Et pålideligt web server-program (http), f.eks. Apache 1.3, IIS6 eller senere versioner af disse. En webudviklingsplatform, gerne PHP5 eller en senere version. Et databaseserverprogram, gerne MySQL ver.5 eller en senere version. En teknisk person til at følge instruktionerne, der er beskrevet i denne bog. OBS: Bemærk at stort set alle danske udbydere af webhoteller / hosting opfylder ovenstående krav.

6 Vi anbefaler vores kunder at bruge det danske Meebox.dk, da deres produkter er til at betale samt deres service og support er helt i top. Ydermere er der altid mulighed for at opgradere sin løsning ved Meebox til en større og mere fremtidssikret model. Når det er lykkedes dig at opfylde alle de ovenstående krav, kan du fortsætte til næste del af denne bog der omhandler installation af prestashop programmet. Installation af Prestashop OBS: Bemærk at mange danske webhoteller nu tilbyder OneClickInstall af blandt andet Prestashop, så man blot ved få klik har installeret softwaren, uden selv at skulle rode med databaser etc. Meebox, som vi nævnte tidligere, tilbyder også dette. Tilbyder din udbyder ikke OneClickInstall, så læs med her nedenfor: Installation af Prestashop progammet er en meget simpel og trinvis proces. Du har brug for at installere et operativsystem på serveren, hvis du bruger en uafhængig webserver. Hvis du bruger webhosting tjenester (webhotel) hos en hosting virksomhed, behøver du ikke at installere noget operativsystem. Du får i stedet den virtuelle server som platform. Download nu prestashop programmet fra hjemmesiden som vist i følgende billede (figur-01).

7 Figur-01 (Download af Prestashop) Download nu FTP-programmet og installer det på din computer. Du kan bruge et hvilket som helst FTP-program. Hvis du vil gøre det let og bekvemt, så kan du bruge FILEZILLA (www.filezilla.com). Før du begynder at uploade Prestashoppen til din server, skal du være sikker på at din serverdatabase (MySQL) er installeret, og den nye database for prestashop et blevet oprettet. Dette kan blive gjort ved at bruge din databases administrationsværktøjer, f.eks. PhpMyAdmin. Du vil finde et felt ved navn opret database`` i grænsefladen af PhpMyAdmin; indsæt navnet på databasen, hvilken bliver oprettet for prestashoppens information og data. Lad os antage at det er prestashop som nævnt i figur-02.

8 Figur-02 (Oprettelse af en prestashop MySQL-databasen) Installer og åben nu FTP-programmet og træk prestashopmappen til værtsserverens placering som vist under disse linjer i figur-03. Når filen er blevet overført til værtsserveren kan du fortsætte til de sidste, mindre dele af installationsprocessen.

9 Figur-03 (Filezilla FTP servergrænsefladen til overførsel af prestashop filerne til serveren) I næste trin, vil du følge en automatisk guide, som hjælper dig til at færdiggøre installationen af din internetbutik. Skriv adressen på dit domænenavn efterfulgt af /install`` i adresselinien. Du vil blive bedt om at følge den viste guide, hvor du kan vælge og indsætte al den information som du har modtaget fra din netværksadministrator eller hosting-udbyder. Dette vises i følgende billede (figur-04) Installationsguiden består af fem dele. Udfyld de påkrævede data som i den information der er givet og klik så på næste, hvorefter du er nået til det sidste stadie, før din prestashop internetbutik er installeret på din server. I denne 5-trinsproces skal du bruge følgende informationer: Internetbutikkens sprog. Adressen på databaseserveren samt navnet på databasen. Brugernavn og password på databasen. Butikkens navn, landets navn samt firmalogo, osv.

10 Figur-04 (Prestashoppens installationsguide del fem) Når du har afsluttet alle disse trin, vil din sidste besked (Installation is complete) blive vist, som den der er afbilledet i næste billede (figur-05).

11 Figur-05 (Installation fuldført, sidste skærmbillede) Fra denne side kan du styre din butik samt få et overblik over, hvordan den ser ud. Du udfører disse aktiviteter via back office-delen samt front office-delen. Nu vil vi introducere dig for din front office og dens udseende. Vigtig bemærkning: Vær sikker på at din installationsmappe (det er den der hedder /install) er slettet på din server. Husk at omdøbe administratormappen (det er den der hedder /admin).

12 (Begge ovenstående punkter er meget vigtige for sikkerheden.) Front Office Front office er brugerfladen, der tillader dig at teste og verificere at din internetbutik ser godt ud for dine kunder. Du kan tage på en tur rundt på din hjemmeside ved at klikke på discover your store``-knappen.(i back office) Du kan rette stilen, logoet og andre informationer om din butik. Du kan se og verificere den information der er vist til dine kunder. Forsiden af din internetbutik vil være som vist i figur-06, hvis du har konfigureret alle funktioner som kategorier, tags, producent, forsendelse og andet relateret information. (bemærk at man under installationen kan vælge om man ønsker demo produkter eller blot vil have en hel tom installation)

13 Figur-06 (Forsiden af din internetbutik når alle funktioner er blevet konfigureret.) Back Office Lad os nu kigge lidt på hvordan du konfigurerer dine produkter, kategorier og de andre hundredvis af funktioner som prestashoppen giver dig muligheder for, med henblik på at optimere dit internetsalg. Du kan nu logge på dit back office (administration) og begynde at konfigurere dine produkter og kategorier mm. I sidste del af installationen omdøbte vi administratormappen; lad os for eksemplets skyld kalde administratormappen opdater123`. Hvordan får du nu adgang til dit back office? Du er nødt til at navigere til URLen i din internetbrowser (f.eks Internet Explorer, Google Chrome eller Firefox) Figur (viser hvordan du indtaster i adresselinien for at kommen til back office) Du vil blive bedt om at logge på dit back office via et vindue. Dette vindue vil spørge om din mailadresse og det password du valgte under installationsprocessen. Når du har tastet dine oplysninger skal du klikke på tilslutningsknappen; dit back office velkommen-vindue`` vil nu dukke op. Denne side vil se ud som vist nedenfor i figur-07.

14 Figur-07 (Velkomst skærmbilledet til dit back office.) Håndtering af e-handelsfunktioner Prestashoppen er et af de bedste former for e-handelsprogrammer i 2012 indenfor shopping på internettet. Denne software besidder mange rigtig gode funktioner, der kan konfigureres via mange forskellige skabeloner/formularer samt giver mulighed for tilføjelser. Der er mange funktionstyper, attributter samt andre forbundne informationsafsnit der kan blive konfigureret via prestashop programmet. Når alle disse parametre og funktioner er blevet konfigureret, ser internetbutikken ud af mere end bare en simpel Webshop. Den vil være meget nyttig til moms satser, til lager og styring af dette, god til produktstyring, samt overblik over ordre, kunder og fakturering. Med andre ord, dette er en komplet online webshopløsning, der indeholder alle de moduler, som du som e-købmand har brug for. Jeg har allerede i begyndelsen af bogen fortalt, at den er beregnet for de lettere øvede og begyndere. Derfor vil vi introducere dig for nogle af

15 Prestashops meget fremtrædende funktioner. Disse funktioner er beskrevet nedenfor. Katalog / kategorier Katalog`` er den første fane på for- eller velkomstsiden af dit back office. Denne fane indeholder mange gode attributter til en produktlinje. Vi vil nu introducere dig for dette emne i detaljer. Figur (viser hvor man klikker for at komme ind og oprette kategorier samt produkter) I kataloget kan du tilføje dine produkter; før du tilføjer produkterne skal du først tilføje en kategori (den overordnede kategori hedder som standard Home i Prestshop og er oprettet fra start) dvs. at du skal oprette en underkategori til home. Underkategorien er meget vigtig fordi denne indeholder informationen om hvad kategorien indeholder, derfor er det vigtigt at dette bliver sat korrekt op ift. SEO. Husk derfor altid at udfylde de felter du bliver præsenteret for. De vigtigste er: Navn Beskrivelse Meta-titel (meget vigtigt at du udfylder denne med det vigtigste søgeord der er relateret til denne kategori ifb med SEO) Meta-beskrivelse (dette er den tekst der kommer under din title ved en søgning på Google. Udfyld den derfor som en sælgende tekst, der får den søgende til at trykke på dit link frem for konkurrentens). Brugervenlig URL (denne har også en lille betydning når vi taler SEO samt den får URLen til at se pænere ud og give mening over for den søgende)

16 Figur (sådan ser title, beskrivelse og brugervenlig URL ud ved en Google søgning) Du vil være nødt til at indsætte en meta-titel og en meta-beskrivelse for at få den korrekte SEO opsætning. Titlen er vigtig for at søgemaskinen ved, hvad kategorien indeholder og meta-beskrivelsen er din salgstekst til den søgende. Når Underkategorien er tilføjet, skal du tilføje et produkt. Vælg den underkategori du ønsker at tilføje produktet og klik på create-knappen. Nedenstående formular vil dukke op som vist i figur-08. Du skal her udfylde al information omkring produktet. Du kan vælge fabrikanten af produktet fra drop-down listen. Du kan oprette fabrikanten nemt og hurtigt, hvis de ikke allerede er oprettet. Du kan også tilføje nye leverandører hvis disse ikke er med på drop-down listen over leverandører. Når du opretter en ny vare / produkt er det ekstremt vigtigt at du husker at udfylde disse felter: Navn (skriv et godt og sigende navn til produktet) Pris Lager antal Vælg den kategori produktet høre til (der kan evt. godt være flere kategorier der passer til ét produkt) Tryk på Klik her for at forbedre varernes placeringer i søgemaskinerne (SEO) Udfyld her de samme felter som vi nævnte ved kategorier. Dette

17 er meget vigtigt i forbindelse med at blive fundet godt af søgemaskinerne. Kort beskrivelse (kom med en kort over overskuelig beskrivelse evt. nogle bullet points) Beskrivelse beskriv her produktet. Husk! Aldrig kopier tekster fra din leverandør eller andre webshops med samme produkter. Dette kaldes Duplicate Content og det er dårligt for din synlighed i Google. Derudover er der ophavsret på tekster, så du kan risikere at dem du kopiere teksten fra pudser en advokat på dig eller sender en regning. Figur-08 (Billede af produktinformationsformularen) For flere detaljer om produktet kan du indsætte et billede ved at trykke på images``, og derefter uploade billeder af produktet. Prestashoppen giver dig også mulighed for andre henvisninger til bedre sporing og styring af produkter. Du kan udfylde henvisningen, EAN13, leverandør henvisning, vægt og meget andet. Det er en god ide at tilføje vægten på produktet i beskrivelsen, af hensyn til forsendelse og priser på fragt. Du kan også vælge om du ønsker dette produkt online med det samme, eller ej; til dette formål kan du vælge status på varen (enten enable`` eller disable``). Man kan også sælge ikke-fysiske produkter som man ikke sender med posten, men som kunden i stedet for kan downloade. Det kunne f.eks være e-bøger. Du kan tilføje forskellige moms satser og andre lovmæssige afgifter der er pålagt prisfastsættelsen af produktet. Denne form dækker alle typer skatter i

18 forskellige dele af verden. Prestashoppen giver også forhandleren den mulighed at ændre tilgængeligheden af produktet og de forskellige egenskaber produktet har. Dette kan inkludere farve, højde, volumen samt digital volumenkontrol, osv. Du kan angive kvantiteten af produktet, og dermed sende et signal til kunden om, hvor mange enheder der er af varen. En meget vigtig ting omkring prestashoppen er, at du ikke behøver at nøjes med funktionerne fra skabeloner, der allerede er til rådighed, men du kan også skræddersy nye funktioner, der ikke findes i skabelon biblioteket. Du kan tilføje mængderabatter på større køb. Du har også den mulighed at vedhæfte dokumenter, eller nogle skrevne kataloger med henvisning, til dine kunder. Sporing af produkter i kataloget er et meget stærkt feature i Prestashop. Du kan trække lister over produkter med deaktiveret mærkeseddel. Tomme lister samt udsolgte produkter og mange flere muligheder for sporing er til rådighed. 01BKunder og ordrer Kundefanen findes ved siden af katalogfanen. Her har du det perfekte overblik over dine kunder samt ordre. Figur (viser fanebladene med kunder og ordreoversigt) Denne fane giver dig mulighed for at definere og formulere en liste over dine regelmæssige kunder. Du kan tildele dem anseelse for at lave forskellige aktiviteter. Du kan også definere nogle få muligheder for automatisk at bevare kontakten med kunder gennem kampagner, nyhedsbreve og mails. Du kan tilbyde dem passwords med adgang til deres egne konti og ændre funktionerne og elementerne der er givet. Du kan skabe en kunde ved at klikke på kundefanen og derefter klikke på create new``-knappen. En

19 formular til at skabe en ny kunde dukker op, som vist i det efterfølgende billede figur-09. Du kan indsætte navn, køn, password, mailadresse og fødselsdag. Du kan tillade eller begrænse kunden i at logge ind, og du kan vælge at sende både e- mails og nyhedsbreve til kunderne. Prestashoppen har også nogle meget interessante kundestyringsfunktioner. Du kan tilføje dem i standardgruppen eller en specielt tilpasset gruppe, for at lave nogle kampagner og eller give rabatter til dine værdifulde kunder.

20 Figur-09 (Oprettelse af en kunde i prestashoppen.) Der er mange effektive muligheder for at søge efter kunder i prestashop programmet; du kan søge efter kunder via forskellige overskrifter som kundens navn, -adresse, eller gennem kundens ID, der er givet af systemet. Du kan også se værdifulde kunders indkøbskurv når de er online såvel som tidligere indkøbskurve.

21 Du kan bruge disse funktioner for en bedre og mere effektiv markedsføring af din butik i fremtiden. Der findes andre funktioner end dem nævnt ovenfor. Du kan også håndtere følgende punkter omkring dine kunder: Dine kunders ordrer; du kan kommunikere med dem om verserende ordrer eller forsinkelse af ordren. Du kan også tjekke dine kunders fakturaer og status på dem. Ordrestatus; om den er blevet afsendt eller stadig er igangværende. Aflyste ordrer kan også spores og behandles i overensstemmelse hermed. Du kan også tillade kunder at returnere deres vare(r), enten på grund af problemer eller hvis de vil benytte sig af deres fortrydelsesret. Du kan også refundere penge eller give kredit for varer der er sendt tilbage fra kunderne. Du kan holde din kunder opdateret om enhver type begivenhed, som problemer med udsolgte varer, for sen forsendelse og meget andet, enten gennem standardbeskeder eller tilpassede beskeder. Du kan konsultere en ordre og administrere den i overensstemmelse hermed. Med henblik på kontrol og overblik, kan du spore alle ordrer i din butik, som er blevet modtaget inden for en bestemt tidsperiode. Du kan undersøge deres nuværende status som f.eks. postvæsenet, tilstanden for betaling, kundernes navne, forsinkelse på ordrer og alle andre funktioner det kan have indvirkning på din e- handelsordrestyring. 1Betaling Betalingsmetoder er meget vigtige i den moderne æra for webshops. Enhver forhandler og specielt internetforhandlere er nødt til at give flere betalingsmuligheder for at kunderne let kan betale for deres indkøb. Prestashops udviklerer har forståelse for denne vigtige kendsgerning og derfor tilbyder prestashoppen mange forskellige betalingsmetoder. De inkluderer

22 Bankoverførsel, kontanter (hvis kunden afhenter varen selv), Check, Paypal, Epay (kræver aftale med NETS/PBS), QuickPay (kræver aftale med NETS/PBS) samt mange andre. OBS: Checkout processen er noget af det vigtigste i din webshop, da det ofte er her kunderne falder fra, hvis processen er for tidskrævende og ikke giver mening. Derfor har vi udviklet vores eget modul som vi kalder OneClickCheckout, hvor processen bliver gjort så simpel som overhovedet muligt. Du kan se og prøve en demo af modulet her: Brug demo kreditkortnummer til at udføre en testordre og se hvor nemt det kan gøres. Kunne du være interesseret i dette modul, så kan du rette henvendelse til os her: Prestashop programmet omfatter alle disse moduler integreret i softwaren. Nogle moduler er allerede installeret og du behøver kun at konfigurere dem, imens andre er deaktiveret, men kun et klik fra at blive installeret og fungere som vist på følgende billede figur-10.

23 Figur-10 (Liste over nogle af de betalingsmoduler, der er til rådighed i prestashoppen.) Lad os prøve at konfigurere bankoverførsel betalings modulet. For at gøre dette er du nødt til at klikke på konfigurer ud fra hvor der står bank wire``. Det efterfølgende vindue der dukker op kan ses på billedet (figur-11) nedenfor. Figur-11 (Bankoverførsel som betalingsform.) Du vil blive bedt om følgende: Kontoens ejer eller navnet på kontoen. Reg- og kontonummer Evt. IBAN & BIC numre. Bankens adresse. Du kan indhente disse informationer hos din bank. På samme måde kan du konfigurere de andre betalingsmetoder, blot ved at trykke på konfigurer og herefter udfylde de angivne felter, som der kræves for at betalingsmetoden virker. Der findes mange andre betalingsmoduler på internettet. Disse får stor opmærksomhed. Nogle få af disse firmaer har etableret et partnerskab med Prestashoppen for at gøre integrationen imellem deres betalingsløsning og Prestashop nemmere. Disse partnerbetalingsmoduler er inkluderet i prestashoppens software (f.eks Epay og QuickPay). OBS: Du kan finde og download moduler til de to betalingsløsninger som vi nævnte ovenfor her:

24 Epay: QuickPay: Du kan installere dem ved blot at installerer dem via back office. Derefter kan du konfigurere dem på selv samme måde du konfigurerede de andre betalingsmoduler, efter at de er blevet installeret. Du kan også vælge valutatypen for forskellige betalingsmoduler. Disse betalingsbegrænsninger kan være fleksible; Du kan begrænse valutatypen baseret på lande. Du kan også begrænse dem baseret på kundegrupper. Der findes også nogle få andre muligheder. Du kan konfigurere forskellige typer af moms satser, hvilke er gældende lokalt og internationalt. Du kan håndtere dem i overensstemmelse hermed. 21BForsendelse Forsendelse er en meget vigtig del for virksomheder med online salg. Moderne virksomheder baseret på e-handel, der elektronisk har erstattet en masse ældre måder at drive forretning på, oplever at forsendelsesmetoder er blevet endnu vigtigere i dette nye scenarie. Verden er blevet til en global landsby, og køb af ethvert produkt på ethvert gadehjørne af verden er nu en mulighed. Under sådanne forhold spiller forsendelse en helt igennem nødvendig rolle for en problemfri og effektiv drift af webshoppen. Prestashoppen har taget disse fakta meget seriøst i deres opsætning. Der er givet mange forskellige typer af funktioner vedrørende forsendelse. Du kan klikke på forsendels-fanen på forsiden af din back office, og her kan du konfigurere mange af funktionerne.

25 Figur (det er her du går ind og opretter fragt etc.) Du kan definere grænserne for forsendelsesforhold som gebyrforsendelse for en vis mængde af købte produkter, samt tilbyde gratis forsendelse med udgangspunkt i vægt eller pris af købte produkter. Du kan definere forskellige zoner af verden og forskellige typer af fragt kurerer i Danmark. Til håndtering af alle disse ting vil du være nødt til at konfigurere speditørerne. Du kan tilføje en speditør ved at klikke på speditørfanen under forsendelse. Følgende vindue vil dukke op som vist i figur-13. Du bliver nødt til at udfylde alle forsendelses detaljer, forhold, og priser i denne formular. Du skal bruge følgende information omkring speditøren for at tilføje en: Speditørens navn. Logo. Den samlede tid fra opsamling til levering. Sporings URL, hvis det er muligt. Zone Priser, moms etc.

26 Fig

27 Figur-13 (Tilføjelse af speditør i prestashoppen.) Du kan også indstille speditørernes rådighed for hvilken som helst gruppe af kunder i din internetbutik. Prestashoppen tilbyder alle muligheder til ethvert land i verden hvor, forsendelse er mulig. Zoner kan også blive begrænset og identificeret for forskellige forsendelses forhold. Du kan tilføje forsendelsesforhold til visse lande i forhold til mængden af købte produkter, de købte produkters vægt, samt rabatter etc. 31BStatistik og analyse En af prestashoppens mere spændende funktioner er dens detaljerede statistikker over gæster, ordre, kunder, henvisninger, hvilke søgeord der er blevet brugt til at finde dig fra Google og meget mere. Disse statistikker er ekstremt vigtigt for dig og din webshops forretning, da de er med til at give dig et godt overblik over, hvilke områder du skal fokuserer på. Før vi går mere i dybden på dette emne, så lad os finde ud af hovedstatistikkerne som denne Prestashop tilbyder: Antallet af besøgende. Det totale antal af besøgende på hjemmesiden. Den geografiske lokalisering af besøg. Bestillinger placeret med hensyn til besøg og geografi. Hjemmesidens besøgende der er online. De bedste kunder. Hvilke søgeord der er blevet brugt for at finde shoppen via Google. Bedste produkter. Bedste leverandører. Bedste producenter.

28 Generelle tilbagemeldinger omkring butikken, dens service samt dens produkter. Katalogevaluering samt mange flere statistikker er også til rådighed. Hvis du klikker på Stats`` vil du finde følgende data til at navigere.

29 Figur-14 (Prestashoppens muligheder for statistik og data indsamling.)

30 41BModuler Prestashoppens modulstyring er denne softwares hjerte og sjæl. Prestashoppen tilbyder næsten hundrede forskellige moduler fordelt i forskellige kategorier, hvilke kan blive implementeret ved blot at klikke på installer og herefter konfiguration af modulet. Dette giver et hav af muligheder for at gøre din webshop toptunet og hermed give dine kunder den perfekte købsoplevelse, når de besøger og handler på din webshop. Der er forskellige modulkategorier inkluderet i prestashoppens software. Disse kategorier er listet under disse linjer. En produktkategori. En betalingskategori. En reklamekategori. En højre kolloneblok kategori. En venstre kolloneblog kategori. En søgemaskinestatistik kategori. En værktøjskategori. En fødselsdagskategori. En loyalitets- og belønningskategori. Google kort. Advarselsmails. Nyhedsbreve. Og mange andre

31 Figur (Prestashop moduler oversigten) Hver kategori har forskellige modultyper, hvilke kan blive installeret og derefter konfigureret og dermed medvirke til en problemfri handel hos dine kunder. 51BMedarbejdere Her kan du bestemme hvilke dele af din shop f.eks dine medarbejdere skal kunne styre når de er logget ind i back office. For det meste er du ikke interesseret i at de kan følge med i ordre, indtjening etc. og derfor er det en god ide blot at give dem adgang til at kunne oprette nye kategorier og produkter.

32 I denne kategori er hver medarbejder tildelt et bestemt myndighedsniveau i hans/hendes profil, så han eller hun kan udføre sit job effektivt og uden at risikere butikkens sikkerhed. Der er en administratorprofil som standard; denne kan tilføje, slette, ændre og udføre enhver opgave i Prestashop systemet. Derfor tilføjes der underniveauer til medarbejderne. Du vil være nødt til at tilføje flere forskellige profiler og derefter tildele dem forskellige arbejdsområde niveauer. For at gøre dette skal du først klikke på profil. Derefter skal du klikke på tilføj ny profil; døb din profil. Din nye profil burde nu være tilføjet. Næste trin i processen er at tildele den dens myndighedsniveau. For at tildele myndighedsniveauet skal du kikke på tilladelses fanen. Følgende liste vil dukke op; vælg derpå myndighedsniveauet som du ønsker at tildele denne medarbejderprofil. Figur-15 (Liste over tilladelser som du kan give en profil.) Du kan tilføje så mange medarbejdere som du har lyst til i denne kategori med lignende rettigheder. Følgende formular åbner for tilføjelsen af en ny medarbejder, når du klikker på tilføj ny medarbejder``.

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Introduktion til. Magento

Introduktion til. Magento Introduktion til Magento Jesper Kaae 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Installation... 7 Systemkrav... 7 Test selv systemkrav... 8 Upload til webhotel... 9 Sample data...10 Installation...10 Et

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Installation af WeroShop 2.4 S

Installation af WeroShop 2.4 S 2012 Installation af WeroShop 2.4 S Tommy Westerdahl Christensen Wero Electronics 23-02-2012 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 GENEREL OPSÆTNING... 8 MOMS OPSÆTNING... 10 BETALINGSFORMER...

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

Installation af WeroShop 2.8

Installation af WeroShop 2.8 2013 Installation af WeroShop 2.8 Tommy Westerdahl Christensen Wero Electronics 01-01-2013 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 GENEREL OPSÆTNING... 8 MOMS OPSÆTNING... 10 BETALINGSFORMER...

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end)

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Indhold Login... 2 Opdateringer... 4 Medier... 5 Sider... 6 Kontakt... 7 Newsletter... 9 Wocommerce... 10 Udseende... 11 Bruger... 13 Super Snow... 13

Læs mere

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Det gratis WordPress blog værktøj er vokset gennem årene til et fuldgyldigt CMS-system content management system). WordPress har forenklet processen

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Introduktion til frontend

Introduktion til frontend Side 1 af 43 Introduktion til frontend Dette dokument beskriver kort, hvordan du bruger WeroShop frontend. Dette omfatter at sætte dig ind i varegrupper, producenter og produkter, filtrering af produkter,

Læs mere

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system

My Shop. Funktioner, oversigt: Kom i gang: Online shop system My Shop Online shop system Infusion name: My_Shop Ajax baseret, online SHOP system Vejledning til installation og brug -------------------------------------------------------- Author: Egon Jessen, webmaster@myphp.dk

Læs mere

SmartWeb Brugermanual

SmartWeb Brugermanual SmartWeb Brugermanual Table of Content Table of Content... 1 Best Practice SmartWeb:... 2 Implementering... 4 Egenskaber:... 5 Filer:... 7 Oprettelse af Kategori... 9 Sider og Tekster:... 11 Slideshow...

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Nedenstående finder du en komplet funktionsliste, på samtlige de features vi tilbyder i vores shop.

Nedenstående finder du en komplet funktionsliste, på samtlige de features vi tilbyder i vores shop. Funktionsliste webshop Nedenstående finder du en komplet funktionsliste, på samtlige de features vi tilbyder i vores shop. Vil du gerne se funktionerne an, er du mere end velkommen til at bestille en demo

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

EffEKTIvISER hverdagen AMPAREX brugervenligt OG InTEGRERET SOfTWARE TIl OPTIKERE Kunde håndtering KASSe (POS) MArKedSføring

EffEKTIvISER hverdagen AMPAREX brugervenligt OG InTEGRERET SOfTWARE TIl OPTIKERE Kunde håndtering KASSe (POS) MArKedSføring Effektiviser hverdagen AMPAREX brugervenligt og integreret software til optikere dtering Kunde hån S) KASSE (PO øring Markedsf DU BEHØVER IKKE VÆRE PÅ KONTORET FOR AT SERVICERE DINE KUNDER AMPAREX s unikke

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions Adobe Digital Editions Kom godt i gang Klik på knapperne nedenfor for at komme videre Forberedelse Download Adobe Digital Editions: Til Windows TRYK HER Til Mac OS TRYK HER Bemærk: Adobe Digital Editions

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere Dokument: bibos installationsvejledning bibos version: 2.1.0.1 released 25. oktober 2013 Senest redigeret: 5. februar 2014 af Niels Schmidt Petersen,

Læs mere

Quick guide. tvilums e-shop.

Quick guide. tvilums e-shop. Quick guide tvilums e-shop www.tvilum.com Quick Guide Tvilums e-shop Vi er stolte af at kunne præsentere Tvilums nye hjemmeside med e-shop. Vi håber at den vil skabe merværdi for din forretning som forhandler

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO NEM ORDREBEHANDLING BRUGERVEJLEDNING NEM ORDREBEHANDLING MODUL VERSION Version

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO NEM ORDREBEHANDLING BRUGERVEJLEDNING NEM ORDREBEHANDLING MODUL VERSION Version MAGENTO NEM ORDREBEHANDLING BRUGERVEJLEDNING NEM ORDREBEHANDLING MODUL VERSION 1.4.0 Version 2015.12.17 KOM GODT I GANG Vi vil her guide dig gennem den enkle opsætning af TRIC Solutions modul til nem ordrebehanling

Læs mere

Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web

Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web Dette er en indføring i, hvordan du anvender tillægs-produktet Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web. Det vil ved hjælp af et fiktivt eksempel, som omhandler bedriften

Læs mere

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Internet Komplet featureliste Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Aesiras Internet gør det let at komme i gang med en professionel hjemmeside og webshop. Som standard medfølger et grafisk

Læs mere

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet Kenn Römer-Bruhn WordPress - gør dig synlig på nettet version 1.3 2. september 2013 Lidt om hvem Kenn er Arbejdsområder i dag: Forfatter, skribent, redaktør, forlægger, fotojournalist, blogger, grafisk

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2. Version 2015.09.16

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2. Version 2015.09.16 MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2 Version 2015.09.16 KOM GODT I GANG Vi vil her guide dig gennem opsætningen af TRIC Solutions Magentomodul Returvarer. Hvis du ikke allerede

Læs mere

Brugervejledning Webshop... 1 Indhold... 1 Udfyld oplysninger om webshop og firma... 2 Informationsfelter... 3 Specialfelter... 3

Brugervejledning Webshop... 1 Indhold... 1 Udfyld oplysninger om webshop og firma... 2 Informationsfelter... 3 Specialfelter... 3 Brugervejledning Webshop Indhold Brugervejledning Webshop... 1 Indhold... 1 Udfyld oplysninger om webshop og firma... 2 Informationsfelter... 3 Specialfelter... 3 Tilføj produktgrupper... 4 Udfyld produktgrupper...

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Mamut Anlægsregister Introduktion

Mamut Anlægsregister Introduktion Mamut Anlægsregister Introduktion This program includes software developed by Skybound Software (http://www.skybound.ca) Mamut Anlægsregister INDHOLD 1 OM MAMUT ANLÆGSREGISTER... 1 2 INSTALLATION... 2

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual. PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Express Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. ÆNDRING AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 4 2. OPRETTELSE AF OUTLOOK EXPRESS KONTO... 6 2.1

Læs mere

www.prestashop-guide.dk

www.prestashop-guide.dk Udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. Udgivet d. 05/06-2012 til Prestashop v. 1.4.x Forord Denne guide er udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. For at hjælpe brugere af Prestashop til at blive bedre

Læs mere

Sådan får du e-bøger på læseren

Sådan får du e-bøger på læseren Sådan får du e-bøger på læseren 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Få e-bøger Få e-bøger e-boghandel Reader Library-software Læser Med Sony Reader Library-softwaren (Reader Library) kan du indkøbe og

Læs mere

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005

Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk. Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Brugermanual PoP3 og Outlook Office 2003 Webmail www.321mail.dk Udarbejdet af IT-afdelingen 2005 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. OUTLOOK 2003... 4 3. BRUGERVEJLEDNING I BRUGEN AF WEB MAIL...

Læs mere

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014

Brugermanual. Energy10 Mobile til Windows. Sådan kommer du i gang. Version 1.1 februar 2014 Brugermanual Energy10 Mobile til Windows Sådan kommer du i gang Version 1.1 februar 2014 Energy Systems A/S - Silkeborgvej 53-8000 Århus C - CVR-nr.: 30925815 - Tlf.: 70229310 Mail: support@energysystems.dk

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Bestil dine varer, når DU har tid! Berners webshop tilbyder en række unikke værktøjer, hvor du som kunde har mulighed for at skræddersy din personlige

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere

ONE BUSINESS - ONE APP BRUGER MANUAL

ONE BUSINESS - ONE APP BRUGER MANUAL ONE BUSINESS - ONE APP BRUGER MANUAL 1 INDHOLDSFORTEGNELSE KOM I GANG MED SHOPBOX OPRET EN PROFIL 4 OPRET EN BUTIK 4 STARTSIDE 5 HVORDAN DU OPRETTER, REDIGERER OG SLETTER PRODUKTER OG KATEGORIER 6 OPRET

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3

Redaktørmanual TYPO3 Redaktørmanual TYPO3 Version: 1.1 Tilpasset TYPO3: 4.2 Sidst opdateret: 15/10-2008 Copyright: IdeFA Gruppen Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 1.1. Quick info... 2 1.2 Om TYPO3 CMS... 2 2. TYPO3 CMS Opbygning...

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system.

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system. My Event Online tilmeldings system. Infusion name: My_Event Ajax baseret, online event system Filename: my_event_readme.html Vejledning til installation og brug Author: Egon Jessen, webmaster@ungsejl.dk

Læs mere

E-SHOPPEN. Brugervejledning

E-SHOPPEN. Brugervejledning E-SHOPPEN Brugervejledning KOM GODT I GANG MED WÜRTHS ONLINE LØSNING Denne manual er lavet for at hjælpe dig godt på vej til at bruge Würths e-shop. Den guider dig igennem med billeder og kan også anvendes

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Inspiration, tips og tricks

Inspiration, tips og tricks Køb et helt bibliotek om WordPress ebogen om WordPress 3 er mere omfattende end nogen anden dansk vejledning om WordPress. Køber du ebogen, får du fri adgang til alle kommende versioner. Du køber altså

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

e-conomic modul til Magento

e-conomic modul til Magento Opsætningsguide til e-conomic modul til Magento Version 4.0.6 Magentomoduler ApS Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Opsætning af modulet kræver at du har adgang til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net

Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Brugervejledning til www.sundhedspaedagogik.net Af Inger Hindhede Kjær (28.02.2013) Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til platformen... 2 2 Login processen... 3 2.1 Login på siden... 3 2.2 Sådan logger

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft)

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Opsætningsguide til Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Version 1.0.0 Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Modulets konfigurationsmuligheder findes

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MOBILEPAY - MAGENTO INTEGRATION MODUL VERSION 1.0.1 BRUGERVEJLEDNING MOBILEPAY MAGENTO INTEGRATION

BRUGERVEJLEDNING MOBILEPAY - MAGENTO INTEGRATION MODUL VERSION 1.0.1 BRUGERVEJLEDNING MOBILEPAY MAGENTO INTEGRATION BRUGERVEJLEDNING MOBILEPAY - MAGENTO INTEGRATION MODUL VERSION 1.0.1 Vejledning: MobilePay Magento integration. Version 2015.01.14 Side 1 af 7 MOBILEPAY MODULET MobilePay modulet fra TRIC Solutions er

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang Første gang du logger på shoppen, kan du følge denne vejledning, for at komme godt i gang: 1. Gå ind på shop.mto-electric.dk 2. Klik på login i menu-linien 3. Indtast eller kopiér

Læs mere

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: /JET. Side 1

Vejledning til prækvalifikation. Rev.: /JET. Side 1 Vejledning til prækvalifikation Rev.: 2013-12-02 /JET Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Første login... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 6 Glemt password... 6 Brugerfladen

Læs mere

www.prestashop-guide.dk

www.prestashop-guide.dk Udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. Udgivet d. 05/06-2012 til Prestashop v. 1.4.x Seneste revision: 11/06-2012 Forord Denne guide er udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. for at hjælpe brugere af Prestashop

Læs mere

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af oprindelsescertifikater Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af oprindelsescertifikater. Dokumentet

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Handelsbetingelser Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Have & Livsstil ApS Ådalen 9 4600 Køge Tlf.: 4616 1551 info@haveoglivsstil.dk CVR. 38023845 Ordrebekræftelse:

Læs mere

Brugervejledning til MASCOT SmartStore Ver02

Brugervejledning til MASCOT SmartStore Ver02 Brugervejledning til MASCOT SmartStore Ver02 Medarbejder jo [Vælg datoen] Indhold Introduktion til MASCOT SmartStore... 3 Ordforklaring:... 3 Adgangskode... 3 Administrator... 3 Brugernummer... 3 Frigiv

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Vil du gerne optimere din forretning og tjene flere penge på din webshop? Hvis ja, så læs videre

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

MakeRoute. Bruger manual

MakeRoute. Bruger manual MakeRoute Bruger manual Indholdsfortegnelse MakeRoute... 3 MakeRoute hjemmesiden... 4 Log på hjemmeside... 6 Opret tur... 7 Se ture... 9 Indtast adresse... 11 Upload tur... 13 MakeRoute app... 14 Download

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Vi er nu klar til at opgradere din DanDomain WebShop til version 8. Opgraderingen til DanDomain WebShop8 kommer til at byde på en helt ny visuel oplevelse

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010

Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Automat-guide Simon Elgaard Sørensen, 8. december 2010 Indhold Automat-guide... 1 1 Indledning... 3 2 Automat interfacet... 3 3 Det findes i Automat... 3 3.1 Hovedmenuen... 3 4 Brugerhåndtering... 3 4.1

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...3 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...9 4. Oprettelse af Google konto... 10

Læs mere

Guide til Google Toolbar

Guide til Google Toolbar Hvad er Google Toolbar? Med Google Toolbar får du en ny værktøjslinie i Internet Explorer eller Firefox med direkte adgang til Googles søgemaskine fra en vilkårlig webside. Med Google Toolbar kan du bl.a.:

Læs mere

Indhold. Produkter oprettelse og vedligehold v 2.0 23.5.2010 Side 2 af 20

Indhold. Produkter oprettelse og vedligehold v 2.0 23.5.2010 Side 2 af 20 Indhold Introduktion...3 Formål...3 Support...3 0. Systemkrav...4 0.1 Internet browser...4 0.2 PDF Reader...4 0.3 Hvordan tillades pop-up vinduer...4 0.4 Kompatibilitetsvisning i Internet Explorer 8...6

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL CWICSHOP. Opdateret d. 17.11.09

BRUGERVEJLEDNING TIL CWICSHOP. Opdateret d. 17.11.09 BRUGERVEJLEDNING TIL CWICSHOP Opdateret d. 17.11.09 17.11.09 Med denne manual vil vi kort gennemgå alle funktioner i butiksløsningen. Butikken er som udgangspunkt sat op til at være kørende omgående, den

Læs mere