Prestashop begynderguide. En e-bog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prestashop begynderguide. En e-bog"

Transkript

1 Prestashop begynderguide En e-bog version 6/6/2012 Af: Kristian Ole Rørbye Indholdsfortegnelse Prestashop begynderguide... 1 Forord... 2 Introduktion... 3 Systemkrav... 5 Installation af Prestashop... 6 Front Office Back Office Håndtering af e-handelsfunktioner Katalog / kategorier Kunder og ordrer Betaling Forsendelse Statistik og analyse Moduler Medarbejdere Referencer / generel opsætning Værktøjer Afslutning... 33

2 Forord Denne bog er skrevet, for at introducere Prestashop-softwaren for begyndere, samt for at gå lidt i dybden for den lettere øvede Prestashop bruger. Målgruppen for denne bog er derfor begyndere og lettere øvede. Folk der arbejder i butikker som salgsassistenter, indkøbere, kontorelever eller personer inden for regnskabsføring samt andre med lignende stillinger og som berører e-handel til dagligt, kan også drage nytte af denne bog. Denne bog vil også være behjælpelig for både eksisterende samt nye iværksættere der beskæftiger sig med e-handel, salg og service. Denne bog vil introducere dig for de simple open source funktioner, som denne fantastiske webshop indeholder. Bogen vil give en overordnede viden til nybegyndere af Prestashoppens software, og bringe de nye brugere op til en god teknisk standard inden for markedet omkring e-handel. Denne bog er inddelt i otte større afsnit; De begynder med introduktionen og omfatter alle de tekniske og kommercielle aspekter af softwaren der befinder sig under de forskellige overskrifter. Hovedparten af de tekniske emner er dækket ind i den sidste del af bogen under overskriften: Håndtering af E- handelsfunktioner``. I denne del af bogen er alle softwarens funktioner blevet drøftet; disse funktioner indebærer håndtering af katalog, kunder, betaling, ordrer, medarbejdere, og så videre. Katalog er en af de vigtigste dele af denne software, da det er her du opretter kategorier, produkter mm. Forskellige værktøjer og softwareadministrationsfunktioner vil blive drøftet med praktiske eksempler. Dette sker som afslutning på sidste afsnit i denne bog, under overskrifterne præferencer`` og værktøjer``. Bibliografien anerkender brugen af henvisningsmaterialer og folk, hvis intellektuelle arbejde er blevet brugt, til den autoritative støtte.

3 Introduktion Prestashop er en af de bedste løsninger indenfor e-handelssoftware, der er brugt på internettet til onlinehandel og andre merkantile processer. Det er en såkaldt open source software, der kan blive brugt uden at der skal investeres penge i en licens. Den kan downloades fra internettet uden omkostninger. Prestashoppen vandt titlen som den bedste open source-software i år Processerne vedrørende downloading, installering, konfigurering samt vedligeholdelse af denne open source software, er meget lette og simple. Der er flere forskellige forums til rådighed, hvor du kan søge hjælp hvis du oplever tekniske problemer. Enhver udviklingsekspert indenfor software(php programmering), kan foretage de ønskede ændringer i softwaren, og skabe skræddersyede løsninger for lige netop dig. Udviklingen af denne software fortsætter over hele verden, og nye funktioner bliver hele tiden integreret, imens eksisterende funktioner forbedres. Som nævnt er det en open source software af virkelig god kvalitet. Uformel forskning og udvikling (R&D) finder sted hele tiden i mange dele af den tekniske verden. Antallet af brugere af Prestashop er stærkt stigende. Prestashop har revolutioneret oplevelsen, ved at shoppe på internettet, og den har øget onlinesalget og andre e-handelsaktiviteter voldsomt. Mere end downloads fra er blevet noteret den 31. maj Mere end e-købmænds systemer er baseret på prestashoppen indenfor online salg. Antallet af nye forhandlere, der bruger denne software stiger meget hurtigt. Der er mange gode grunde til denne stigning; nogle af grundene er givet herunder: Det er fantastisk let at installere og bruge. Modellen er god og yder en god sikkerhed.

4 Den besidder mere end 275 virkelig gode funktioner, og dette antal stiger. Der er hjælp at få på næsten alle sprog i denne software (omkring 41 sprog). Den er i drift i mere end 150 lande rundt omkring i verden. Den har mere end moduler og skabeloner; antallet er også stigende. Det er en såkaldt open source software. Det betyder at den er gratis at downloade og bruge. Det er forums til rådighed til at hjælpe dig. (tag et kig på de danske her: og ) Regelmæssig udvikling over hele verden; den seneste version af Prestashoppen, der er til rådighed er V med alle de seneste dynamiske funktioner. Det er nemt at få Prestashop til at snakke sammen / integrerer med andre software systemer.(som f.eks økonomi systemet E-conomic) Statistikker er til rådighed via shoppens back office. Shoppen er rigtig stærk på SEO delen og indeholder, de ting det kræver for optimal SEO optimering. Og mange, mange flere Dagens marked bliver mere og mere presset i konkurrencen, og profitmargins bliver mindre og mindre; salgsvolumen er begrænset på grund af verdens økonomiske forhold og det ekstra pres på konkurrenceevnen. Prestashoppen har øget forhandlernes salg, da det samtidig er et fantastisk online marketing værktøj. Prestashoppen implementerer også søgemaskineoptimering i dens administrationsdel, hvilket naturligt øger butikkernes synlighed og onlinesalg. Denne software er også behjælpelig i forbindelse med mobilapplikationer. Mobiltelefonen og nu smartphones har ændret måden folk surfer og shopper på internettet. Mange mobilapplikationer har gjort markedet dynamisk og konkurrencedygtigt. Prestashoppen har allerede taget dette i betragtning, og integrerer nu webshoppens muligheder via apps til smartphones.

5 Systemkrav Prestashoppen er en e-handelssoftware til salg af produkter via internettet. Du administrerer din internetbutik gennem denne software. Det er meget almindeligt at der i forbindelse med internetsalg, vil være krav om tilslutninger til dit system og din database i dit back office / administrationsområde. Du skal bruge et godt databaseprogram til at håndtere de store mængder data, da de med tiden vil være stigende. Der vil kræves udvikling af nogle af skabelonerne / templates samt andre tekniske aspekter til at vedligeholde denne e-handelssoftware. Vi vil nu opsummere systemkravene, som man skal være i besiddelse af, for at installere og køre prestashoppen uden problemer. Systemkravene indebærer og er: Download kopien af prestashoppens opsætning fra Et FTP-program til overførsel af data samt installere programmet på din server; du kan bruge alle former for FTP-programmer (F.eks. Filezilla eller sftp). Et pålideligt operativsystem, som f.eks. Linux, UNIX eller Windows. Et registreret domænenavn. Et pålideligt web server-program (http), f.eks. Apache 1.3, IIS6 eller senere versioner af disse. En webudviklingsplatform, gerne PHP5 eller en senere version. Et databaseserverprogram, gerne MySQL ver.5 eller en senere version. En teknisk person til at følge instruktionerne, der er beskrevet i denne bog. OBS: Bemærk at stort set alle danske udbydere af webhoteller / hosting opfylder ovenstående krav.

6 Vi anbefaler vores kunder at bruge det danske Meebox.dk, da deres produkter er til at betale samt deres service og support er helt i top. Ydermere er der altid mulighed for at opgradere sin løsning ved Meebox til en større og mere fremtidssikret model. Når det er lykkedes dig at opfylde alle de ovenstående krav, kan du fortsætte til næste del af denne bog der omhandler installation af prestashop programmet. Installation af Prestashop OBS: Bemærk at mange danske webhoteller nu tilbyder OneClickInstall af blandt andet Prestashop, så man blot ved få klik har installeret softwaren, uden selv at skulle rode med databaser etc. Meebox, som vi nævnte tidligere, tilbyder også dette. Tilbyder din udbyder ikke OneClickInstall, så læs med her nedenfor: Installation af Prestashop progammet er en meget simpel og trinvis proces. Du har brug for at installere et operativsystem på serveren, hvis du bruger en uafhængig webserver. Hvis du bruger webhosting tjenester (webhotel) hos en hosting virksomhed, behøver du ikke at installere noget operativsystem. Du får i stedet den virtuelle server som platform. Download nu prestashop programmet fra hjemmesiden som vist i følgende billede (figur-01).

7 Figur-01 (Download af Prestashop) Download nu FTP-programmet og installer det på din computer. Du kan bruge et hvilket som helst FTP-program. Hvis du vil gøre det let og bekvemt, så kan du bruge FILEZILLA (www.filezilla.com). Før du begynder at uploade Prestashoppen til din server, skal du være sikker på at din serverdatabase (MySQL) er installeret, og den nye database for prestashop et blevet oprettet. Dette kan blive gjort ved at bruge din databases administrationsværktøjer, f.eks. PhpMyAdmin. Du vil finde et felt ved navn opret database`` i grænsefladen af PhpMyAdmin; indsæt navnet på databasen, hvilken bliver oprettet for prestashoppens information og data. Lad os antage at det er prestashop som nævnt i figur-02.

8 Figur-02 (Oprettelse af en prestashop MySQL-databasen) Installer og åben nu FTP-programmet og træk prestashopmappen til værtsserverens placering som vist under disse linjer i figur-03. Når filen er blevet overført til værtsserveren kan du fortsætte til de sidste, mindre dele af installationsprocessen.

9 Figur-03 (Filezilla FTP servergrænsefladen til overførsel af prestashop filerne til serveren) I næste trin, vil du følge en automatisk guide, som hjælper dig til at færdiggøre installationen af din internetbutik. Skriv adressen på dit domænenavn efterfulgt af /install`` i adresselinien. Du vil blive bedt om at følge den viste guide, hvor du kan vælge og indsætte al den information som du har modtaget fra din netværksadministrator eller hosting-udbyder. Dette vises i følgende billede (figur-04) Installationsguiden består af fem dele. Udfyld de påkrævede data som i den information der er givet og klik så på næste, hvorefter du er nået til det sidste stadie, før din prestashop internetbutik er installeret på din server. I denne 5-trinsproces skal du bruge følgende informationer: Internetbutikkens sprog. Adressen på databaseserveren samt navnet på databasen. Brugernavn og password på databasen. Butikkens navn, landets navn samt firmalogo, osv.

10 Figur-04 (Prestashoppens installationsguide del fem) Når du har afsluttet alle disse trin, vil din sidste besked (Installation is complete) blive vist, som den der er afbilledet i næste billede (figur-05).

11 Figur-05 (Installation fuldført, sidste skærmbillede) Fra denne side kan du styre din butik samt få et overblik over, hvordan den ser ud. Du udfører disse aktiviteter via back office-delen samt front office-delen. Nu vil vi introducere dig for din front office og dens udseende. Vigtig bemærkning: Vær sikker på at din installationsmappe (det er den der hedder /install) er slettet på din server. Husk at omdøbe administratormappen (det er den der hedder /admin).

12 (Begge ovenstående punkter er meget vigtige for sikkerheden.) Front Office Front office er brugerfladen, der tillader dig at teste og verificere at din internetbutik ser godt ud for dine kunder. Du kan tage på en tur rundt på din hjemmeside ved at klikke på discover your store``-knappen.(i back office) Du kan rette stilen, logoet og andre informationer om din butik. Du kan se og verificere den information der er vist til dine kunder. Forsiden af din internetbutik vil være som vist i figur-06, hvis du har konfigureret alle funktioner som kategorier, tags, producent, forsendelse og andet relateret information. (bemærk at man under installationen kan vælge om man ønsker demo produkter eller blot vil have en hel tom installation)

13 Figur-06 (Forsiden af din internetbutik når alle funktioner er blevet konfigureret.) Back Office Lad os nu kigge lidt på hvordan du konfigurerer dine produkter, kategorier og de andre hundredvis af funktioner som prestashoppen giver dig muligheder for, med henblik på at optimere dit internetsalg. Du kan nu logge på dit back office (administration) og begynde at konfigurere dine produkter og kategorier mm. I sidste del af installationen omdøbte vi administratormappen; lad os for eksemplets skyld kalde administratormappen opdater123`. Hvordan får du nu adgang til dit back office? Du er nødt til at navigere til URLen i din internetbrowser (f.eks Internet Explorer, Google Chrome eller Firefox) Figur (viser hvordan du indtaster i adresselinien for at kommen til back office) Du vil blive bedt om at logge på dit back office via et vindue. Dette vindue vil spørge om din mailadresse og det password du valgte under installationsprocessen. Når du har tastet dine oplysninger skal du klikke på tilslutningsknappen; dit back office velkommen-vindue`` vil nu dukke op. Denne side vil se ud som vist nedenfor i figur-07.

14 Figur-07 (Velkomst skærmbilledet til dit back office.) Håndtering af e-handelsfunktioner Prestashoppen er et af de bedste former for e-handelsprogrammer i 2012 indenfor shopping på internettet. Denne software besidder mange rigtig gode funktioner, der kan konfigureres via mange forskellige skabeloner/formularer samt giver mulighed for tilføjelser. Der er mange funktionstyper, attributter samt andre forbundne informationsafsnit der kan blive konfigureret via prestashop programmet. Når alle disse parametre og funktioner er blevet konfigureret, ser internetbutikken ud af mere end bare en simpel Webshop. Den vil være meget nyttig til moms satser, til lager og styring af dette, god til produktstyring, samt overblik over ordre, kunder og fakturering. Med andre ord, dette er en komplet online webshopløsning, der indeholder alle de moduler, som du som e-købmand har brug for. Jeg har allerede i begyndelsen af bogen fortalt, at den er beregnet for de lettere øvede og begyndere. Derfor vil vi introducere dig for nogle af

15 Prestashops meget fremtrædende funktioner. Disse funktioner er beskrevet nedenfor. Katalog / kategorier Katalog`` er den første fane på for- eller velkomstsiden af dit back office. Denne fane indeholder mange gode attributter til en produktlinje. Vi vil nu introducere dig for dette emne i detaljer. Figur (viser hvor man klikker for at komme ind og oprette kategorier samt produkter) I kataloget kan du tilføje dine produkter; før du tilføjer produkterne skal du først tilføje en kategori (den overordnede kategori hedder som standard Home i Prestshop og er oprettet fra start) dvs. at du skal oprette en underkategori til home. Underkategorien er meget vigtig fordi denne indeholder informationen om hvad kategorien indeholder, derfor er det vigtigt at dette bliver sat korrekt op ift. SEO. Husk derfor altid at udfylde de felter du bliver præsenteret for. De vigtigste er: Navn Beskrivelse Meta-titel (meget vigtigt at du udfylder denne med det vigtigste søgeord der er relateret til denne kategori ifb med SEO) Meta-beskrivelse (dette er den tekst der kommer under din title ved en søgning på Google. Udfyld den derfor som en sælgende tekst, der får den søgende til at trykke på dit link frem for konkurrentens). Brugervenlig URL (denne har også en lille betydning når vi taler SEO samt den får URLen til at se pænere ud og give mening over for den søgende)

16 Figur (sådan ser title, beskrivelse og brugervenlig URL ud ved en Google søgning) Du vil være nødt til at indsætte en meta-titel og en meta-beskrivelse for at få den korrekte SEO opsætning. Titlen er vigtig for at søgemaskinen ved, hvad kategorien indeholder og meta-beskrivelsen er din salgstekst til den søgende. Når Underkategorien er tilføjet, skal du tilføje et produkt. Vælg den underkategori du ønsker at tilføje produktet og klik på create-knappen. Nedenstående formular vil dukke op som vist i figur-08. Du skal her udfylde al information omkring produktet. Du kan vælge fabrikanten af produktet fra drop-down listen. Du kan oprette fabrikanten nemt og hurtigt, hvis de ikke allerede er oprettet. Du kan også tilføje nye leverandører hvis disse ikke er med på drop-down listen over leverandører. Når du opretter en ny vare / produkt er det ekstremt vigtigt at du husker at udfylde disse felter: Navn (skriv et godt og sigende navn til produktet) Pris Lager antal Vælg den kategori produktet høre til (der kan evt. godt være flere kategorier der passer til ét produkt) Tryk på Klik her for at forbedre varernes placeringer i søgemaskinerne (SEO) Udfyld her de samme felter som vi nævnte ved kategorier. Dette

17 er meget vigtigt i forbindelse med at blive fundet godt af søgemaskinerne. Kort beskrivelse (kom med en kort over overskuelig beskrivelse evt. nogle bullet points) Beskrivelse beskriv her produktet. Husk! Aldrig kopier tekster fra din leverandør eller andre webshops med samme produkter. Dette kaldes Duplicate Content og det er dårligt for din synlighed i Google. Derudover er der ophavsret på tekster, så du kan risikere at dem du kopiere teksten fra pudser en advokat på dig eller sender en regning. Figur-08 (Billede af produktinformationsformularen) For flere detaljer om produktet kan du indsætte et billede ved at trykke på images``, og derefter uploade billeder af produktet. Prestashoppen giver dig også mulighed for andre henvisninger til bedre sporing og styring af produkter. Du kan udfylde henvisningen, EAN13, leverandør henvisning, vægt og meget andet. Det er en god ide at tilføje vægten på produktet i beskrivelsen, af hensyn til forsendelse og priser på fragt. Du kan også vælge om du ønsker dette produkt online med det samme, eller ej; til dette formål kan du vælge status på varen (enten enable`` eller disable``). Man kan også sælge ikke-fysiske produkter som man ikke sender med posten, men som kunden i stedet for kan downloade. Det kunne f.eks være e-bøger. Du kan tilføje forskellige moms satser og andre lovmæssige afgifter der er pålagt prisfastsættelsen af produktet. Denne form dækker alle typer skatter i

18 forskellige dele af verden. Prestashoppen giver også forhandleren den mulighed at ændre tilgængeligheden af produktet og de forskellige egenskaber produktet har. Dette kan inkludere farve, højde, volumen samt digital volumenkontrol, osv. Du kan angive kvantiteten af produktet, og dermed sende et signal til kunden om, hvor mange enheder der er af varen. En meget vigtig ting omkring prestashoppen er, at du ikke behøver at nøjes med funktionerne fra skabeloner, der allerede er til rådighed, men du kan også skræddersy nye funktioner, der ikke findes i skabelon biblioteket. Du kan tilføje mængderabatter på større køb. Du har også den mulighed at vedhæfte dokumenter, eller nogle skrevne kataloger med henvisning, til dine kunder. Sporing af produkter i kataloget er et meget stærkt feature i Prestashop. Du kan trække lister over produkter med deaktiveret mærkeseddel. Tomme lister samt udsolgte produkter og mange flere muligheder for sporing er til rådighed. 01BKunder og ordrer Kundefanen findes ved siden af katalogfanen. Her har du det perfekte overblik over dine kunder samt ordre. Figur (viser fanebladene med kunder og ordreoversigt) Denne fane giver dig mulighed for at definere og formulere en liste over dine regelmæssige kunder. Du kan tildele dem anseelse for at lave forskellige aktiviteter. Du kan også definere nogle få muligheder for automatisk at bevare kontakten med kunder gennem kampagner, nyhedsbreve og mails. Du kan tilbyde dem passwords med adgang til deres egne konti og ændre funktionerne og elementerne der er givet. Du kan skabe en kunde ved at klikke på kundefanen og derefter klikke på create new``-knappen. En

19 formular til at skabe en ny kunde dukker op, som vist i det efterfølgende billede figur-09. Du kan indsætte navn, køn, password, mailadresse og fødselsdag. Du kan tillade eller begrænse kunden i at logge ind, og du kan vælge at sende både e- mails og nyhedsbreve til kunderne. Prestashoppen har også nogle meget interessante kundestyringsfunktioner. Du kan tilføje dem i standardgruppen eller en specielt tilpasset gruppe, for at lave nogle kampagner og eller give rabatter til dine værdifulde kunder.

20 Figur-09 (Oprettelse af en kunde i prestashoppen.) Der er mange effektive muligheder for at søge efter kunder i prestashop programmet; du kan søge efter kunder via forskellige overskrifter som kundens navn, -adresse, eller gennem kundens ID, der er givet af systemet. Du kan også se værdifulde kunders indkøbskurv når de er online såvel som tidligere indkøbskurve.

21 Du kan bruge disse funktioner for en bedre og mere effektiv markedsføring af din butik i fremtiden. Der findes andre funktioner end dem nævnt ovenfor. Du kan også håndtere følgende punkter omkring dine kunder: Dine kunders ordrer; du kan kommunikere med dem om verserende ordrer eller forsinkelse af ordren. Du kan også tjekke dine kunders fakturaer og status på dem. Ordrestatus; om den er blevet afsendt eller stadig er igangværende. Aflyste ordrer kan også spores og behandles i overensstemmelse hermed. Du kan også tillade kunder at returnere deres vare(r), enten på grund af problemer eller hvis de vil benytte sig af deres fortrydelsesret. Du kan også refundere penge eller give kredit for varer der er sendt tilbage fra kunderne. Du kan holde din kunder opdateret om enhver type begivenhed, som problemer med udsolgte varer, for sen forsendelse og meget andet, enten gennem standardbeskeder eller tilpassede beskeder. Du kan konsultere en ordre og administrere den i overensstemmelse hermed. Med henblik på kontrol og overblik, kan du spore alle ordrer i din butik, som er blevet modtaget inden for en bestemt tidsperiode. Du kan undersøge deres nuværende status som f.eks. postvæsenet, tilstanden for betaling, kundernes navne, forsinkelse på ordrer og alle andre funktioner det kan have indvirkning på din e- handelsordrestyring. 1Betaling Betalingsmetoder er meget vigtige i den moderne æra for webshops. Enhver forhandler og specielt internetforhandlere er nødt til at give flere betalingsmuligheder for at kunderne let kan betale for deres indkøb. Prestashops udviklerer har forståelse for denne vigtige kendsgerning og derfor tilbyder prestashoppen mange forskellige betalingsmetoder. De inkluderer

22 Bankoverførsel, kontanter (hvis kunden afhenter varen selv), Check, Paypal, Epay (kræver aftale med NETS/PBS), QuickPay (kræver aftale med NETS/PBS) samt mange andre. OBS: Checkout processen er noget af det vigtigste i din webshop, da det ofte er her kunderne falder fra, hvis processen er for tidskrævende og ikke giver mening. Derfor har vi udviklet vores eget modul som vi kalder OneClickCheckout, hvor processen bliver gjort så simpel som overhovedet muligt. Du kan se og prøve en demo af modulet her: Brug demo kreditkortnummer til at udføre en testordre og se hvor nemt det kan gøres. Kunne du være interesseret i dette modul, så kan du rette henvendelse til os her: Prestashop programmet omfatter alle disse moduler integreret i softwaren. Nogle moduler er allerede installeret og du behøver kun at konfigurere dem, imens andre er deaktiveret, men kun et klik fra at blive installeret og fungere som vist på følgende billede figur-10.

23 Figur-10 (Liste over nogle af de betalingsmoduler, der er til rådighed i prestashoppen.) Lad os prøve at konfigurere bankoverførsel betalings modulet. For at gøre dette er du nødt til at klikke på konfigurer ud fra hvor der står bank wire``. Det efterfølgende vindue der dukker op kan ses på billedet (figur-11) nedenfor. Figur-11 (Bankoverførsel som betalingsform.) Du vil blive bedt om følgende: Kontoens ejer eller navnet på kontoen. Reg- og kontonummer Evt. IBAN & BIC numre. Bankens adresse. Du kan indhente disse informationer hos din bank. På samme måde kan du konfigurere de andre betalingsmetoder, blot ved at trykke på konfigurer og herefter udfylde de angivne felter, som der kræves for at betalingsmetoden virker. Der findes mange andre betalingsmoduler på internettet. Disse får stor opmærksomhed. Nogle få af disse firmaer har etableret et partnerskab med Prestashoppen for at gøre integrationen imellem deres betalingsløsning og Prestashop nemmere. Disse partnerbetalingsmoduler er inkluderet i prestashoppens software (f.eks Epay og QuickPay). OBS: Du kan finde og download moduler til de to betalingsløsninger som vi nævnte ovenfor her:

24 Epay: QuickPay: Du kan installere dem ved blot at installerer dem via back office. Derefter kan du konfigurere dem på selv samme måde du konfigurerede de andre betalingsmoduler, efter at de er blevet installeret. Du kan også vælge valutatypen for forskellige betalingsmoduler. Disse betalingsbegrænsninger kan være fleksible; Du kan begrænse valutatypen baseret på lande. Du kan også begrænse dem baseret på kundegrupper. Der findes også nogle få andre muligheder. Du kan konfigurere forskellige typer af moms satser, hvilke er gældende lokalt og internationalt. Du kan håndtere dem i overensstemmelse hermed. 21BForsendelse Forsendelse er en meget vigtig del for virksomheder med online salg. Moderne virksomheder baseret på e-handel, der elektronisk har erstattet en masse ældre måder at drive forretning på, oplever at forsendelsesmetoder er blevet endnu vigtigere i dette nye scenarie. Verden er blevet til en global landsby, og køb af ethvert produkt på ethvert gadehjørne af verden er nu en mulighed. Under sådanne forhold spiller forsendelse en helt igennem nødvendig rolle for en problemfri og effektiv drift af webshoppen. Prestashoppen har taget disse fakta meget seriøst i deres opsætning. Der er givet mange forskellige typer af funktioner vedrørende forsendelse. Du kan klikke på forsendels-fanen på forsiden af din back office, og her kan du konfigurere mange af funktionerne.

25 Figur (det er her du går ind og opretter fragt etc.) Du kan definere grænserne for forsendelsesforhold som gebyrforsendelse for en vis mængde af købte produkter, samt tilbyde gratis forsendelse med udgangspunkt i vægt eller pris af købte produkter. Du kan definere forskellige zoner af verden og forskellige typer af fragt kurerer i Danmark. Til håndtering af alle disse ting vil du være nødt til at konfigurere speditørerne. Du kan tilføje en speditør ved at klikke på speditørfanen under forsendelse. Følgende vindue vil dukke op som vist i figur-13. Du bliver nødt til at udfylde alle forsendelses detaljer, forhold, og priser i denne formular. Du skal bruge følgende information omkring speditøren for at tilføje en: Speditørens navn. Logo. Den samlede tid fra opsamling til levering. Sporings URL, hvis det er muligt. Zone Priser, moms etc.

26 Fig

27 Figur-13 (Tilføjelse af speditør i prestashoppen.) Du kan også indstille speditørernes rådighed for hvilken som helst gruppe af kunder i din internetbutik. Prestashoppen tilbyder alle muligheder til ethvert land i verden hvor, forsendelse er mulig. Zoner kan også blive begrænset og identificeret for forskellige forsendelses forhold. Du kan tilføje forsendelsesforhold til visse lande i forhold til mængden af købte produkter, de købte produkters vægt, samt rabatter etc. 31BStatistik og analyse En af prestashoppens mere spændende funktioner er dens detaljerede statistikker over gæster, ordre, kunder, henvisninger, hvilke søgeord der er blevet brugt til at finde dig fra Google og meget mere. Disse statistikker er ekstremt vigtigt for dig og din webshops forretning, da de er med til at give dig et godt overblik over, hvilke områder du skal fokuserer på. Før vi går mere i dybden på dette emne, så lad os finde ud af hovedstatistikkerne som denne Prestashop tilbyder: Antallet af besøgende. Det totale antal af besøgende på hjemmesiden. Den geografiske lokalisering af besøg. Bestillinger placeret med hensyn til besøg og geografi. Hjemmesidens besøgende der er online. De bedste kunder. Hvilke søgeord der er blevet brugt for at finde shoppen via Google. Bedste produkter. Bedste leverandører. Bedste producenter.

28 Generelle tilbagemeldinger omkring butikken, dens service samt dens produkter. Katalogevaluering samt mange flere statistikker er også til rådighed. Hvis du klikker på Stats`` vil du finde følgende data til at navigere.

29 Figur-14 (Prestashoppens muligheder for statistik og data indsamling.)

30 41BModuler Prestashoppens modulstyring er denne softwares hjerte og sjæl. Prestashoppen tilbyder næsten hundrede forskellige moduler fordelt i forskellige kategorier, hvilke kan blive implementeret ved blot at klikke på installer og herefter konfiguration af modulet. Dette giver et hav af muligheder for at gøre din webshop toptunet og hermed give dine kunder den perfekte købsoplevelse, når de besøger og handler på din webshop. Der er forskellige modulkategorier inkluderet i prestashoppens software. Disse kategorier er listet under disse linjer. En produktkategori. En betalingskategori. En reklamekategori. En højre kolloneblok kategori. En venstre kolloneblog kategori. En søgemaskinestatistik kategori. En værktøjskategori. En fødselsdagskategori. En loyalitets- og belønningskategori. Google kort. Advarselsmails. Nyhedsbreve. Og mange andre

31 Figur (Prestashop moduler oversigten) Hver kategori har forskellige modultyper, hvilke kan blive installeret og derefter konfigureret og dermed medvirke til en problemfri handel hos dine kunder. 51BMedarbejdere Her kan du bestemme hvilke dele af din shop f.eks dine medarbejdere skal kunne styre når de er logget ind i back office. For det meste er du ikke interesseret i at de kan følge med i ordre, indtjening etc. og derfor er det en god ide blot at give dem adgang til at kunne oprette nye kategorier og produkter.

32 I denne kategori er hver medarbejder tildelt et bestemt myndighedsniveau i hans/hendes profil, så han eller hun kan udføre sit job effektivt og uden at risikere butikkens sikkerhed. Der er en administratorprofil som standard; denne kan tilføje, slette, ændre og udføre enhver opgave i Prestashop systemet. Derfor tilføjes der underniveauer til medarbejderne. Du vil være nødt til at tilføje flere forskellige profiler og derefter tildele dem forskellige arbejdsområde niveauer. For at gøre dette skal du først klikke på profil. Derefter skal du klikke på tilføj ny profil; døb din profil. Din nye profil burde nu være tilføjet. Næste trin i processen er at tildele den dens myndighedsniveau. For at tildele myndighedsniveauet skal du kikke på tilladelses fanen. Følgende liste vil dukke op; vælg derpå myndighedsniveauet som du ønsker at tildele denne medarbejderprofil. Figur-15 (Liste over tilladelser som du kan give en profil.) Du kan tilføje så mange medarbejdere som du har lyst til i denne kategori med lignende rettigheder. Følgende formular åbner for tilføjelsen af en ny medarbejder, når du klikker på tilføj ny medarbejder``.

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

Introduktion til. Magento

Introduktion til. Magento Introduktion til Magento Jesper Kaae 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Installation... 7 Systemkrav... 7 Test selv systemkrav... 8 Upload til webhotel... 9 Sample data...10 Installation...10 Et

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...

Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer... Indholdsfortegnelse Dankort og kreditkort...2 Betalingsgateway...2 Flytte aftale hos PBS...2 Etablere ny aftale hos PBS...5 Håndtering af ordrer...9 Betalingsmodulet...10 Betalingsikoner i butikken...13

Læs mere

Introduktion til frontend

Introduktion til frontend Side 1 af 43 Introduktion til frontend Dette dokument beskriver kort, hvordan du bruger WeroShop frontend. Dette omfatter at sætte dig ind i varegrupper, producenter og produkter, filtrering af produkter,

Læs mere

Installation af WeroShop 2.4 S

Installation af WeroShop 2.4 S 2012 Installation af WeroShop 2.4 S Tommy Westerdahl Christensen Wero Electronics 23-02-2012 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 GENEREL OPSÆTNING... 8 MOMS OPSÆTNING... 10 BETALINGSFORMER...

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Installation af WeroShop 2.8

Installation af WeroShop 2.8 2013 Installation af WeroShop 2.8 Tommy Westerdahl Christensen Wero Electronics 01-01-2013 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 GENEREL OPSÆTNING... 8 MOMS OPSÆTNING... 10 BETALINGSFORMER...

Læs mere

Nedenstående finder du en komplet funktionsliste, på samtlige de features vi tilbyder i vores shop.

Nedenstående finder du en komplet funktionsliste, på samtlige de features vi tilbyder i vores shop. Funktionsliste webshop Nedenstående finder du en komplet funktionsliste, på samtlige de features vi tilbyder i vores shop. Vil du gerne se funktionerne an, er du mere end velkommen til at bestille en demo

Læs mere

SmartWeb Brugermanual

SmartWeb Brugermanual SmartWeb Brugermanual Table of Content Table of Content... 1 Best Practice SmartWeb:... 2 Implementering... 4 Egenskaber:... 5 Filer:... 7 Oprettelse af Kategori... 9 Sider og Tekster:... 11 Slideshow...

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

www.prestashop-guide.dk

www.prestashop-guide.dk Udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. Udgivet d. 05/06-2012 til Prestashop v. 1.4.x Forord Denne guide er udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. For at hjælpe brugere af Prestashop til at blive bedre

Læs mere

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Det gratis WordPress blog værktøj er vokset gennem årene til et fuldgyldigt CMS-system content management system). WordPress har forenklet processen

Læs mere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere

En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere En open source løsning til bibliotekernes publikumspc ere Dokument: bibos installationsvejledning bibos version: 2.1.0.1 released 25. oktober 2013 Senest redigeret: 5. februar 2014 af Niels Schmidt Petersen,

Læs mere

Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web

Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web Dette er en indføring i, hvordan du anvender tillægs-produktet Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web. Det vil ved hjælp af et fiktivt eksempel, som omhandler bedriften

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet Kenn Römer-Bruhn WordPress - gør dig synlig på nettet version 1.3 2. september 2013 Lidt om hvem Kenn er Arbejdsområder i dag: Forfatter, skribent, redaktør, forlægger, fotojournalist, blogger, grafisk

Læs mere

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet

Internet. Komplet featureliste. Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Internet Komplet featureliste Aesiras - integreret Regnskab, Handel og Internet Aesiras Internet gør det let at komme i gang med en professionel hjemmeside og webshop. Som standard medfølger et grafisk

Læs mere

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Installation af webtrees på et webhotel ved one.com

Installation af webtrees på et webhotel ved one.com Installation af webtrees på et webhotel ved one.com Når du har fået bekræftelse på dit webhotel er blevet oprettet er du klar til at installere webtrees. En god idé er at installere et FTP program (er

Læs mere

Kassekladde. Fordi penge tager tid.

Kassekladde. Fordi penge tager tid. Kassekladde Fordi penge tager tid. Manual til Kassekladde 2012 Indholdsfortegnelse 1. Intro... s. 03 2. Kassekladde... s. 04 Opret bilag... s. 06 Redigere bilag... s. 07 Slet bilag... s. 08 Download bilag...

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3. LinkFactory TYPO3 MANUAL

Redaktørmanual TYPO3. LinkFactory TYPO3 MANUAL LinkFactory TYPO3 MANUAL Kapitel 1 - TYPO3 CMS - Opbygning... 3 Log ind... 3 Backend... 4 Frontend... 5 Hvor skal jeg klikke?... 5 Gem, gem og vis, gem og luk... 6 Kapitel 2 - Håndtering af sider & menuer...

Læs mere

www.prestashop-guide.dk

www.prestashop-guide.dk Udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. Udgivet d. 05/06-2012 til Prestashop v. 1.4.x Seneste revision: 11/06-2012 Forord Denne guide er udarbejdet af VSI Group Asia Co., Ltd. for at hjælpe brugere af Prestashop

Læs mere

Vejledning til de bydende

Vejledning til de bydende Vejledning til de bydende Juni 2013/JET Indledning Indledning ibinder er et web-baseret program, til håndtering af byggeprojekter og ejendomsdrift på en hidtil uset brugervenlig og økonomisk måde. ibinder

Læs mere

Brugervejledning Webshop... 1 Indhold... 1 Udfyld oplysninger om webshop og firma... 2 Informationsfelter... 3 Specialfelter... 3

Brugervejledning Webshop... 1 Indhold... 1 Udfyld oplysninger om webshop og firma... 2 Informationsfelter... 3 Specialfelter... 3 Brugervejledning Webshop Indhold Brugervejledning Webshop... 1 Indhold... 1 Udfyld oplysninger om webshop og firma... 2 Informationsfelter... 3 Specialfelter... 3 Tilføj produktgrupper... 4 Udfyld produktgrupper...

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang Første gang du logger på shoppen, kan du følge denne vejledning, for at komme godt i gang: 1. Gå ind på shop.mto-electric.dk 2. Klik på login i menu-linien 3. Indtast eller kopiér

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

Sådan får du e-bøger på læseren

Sådan får du e-bøger på læseren Sådan får du e-bøger på læseren 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Få e-bøger Få e-bøger e-boghandel Reader Library-software Læser Med Sony Reader Library-softwaren (Reader Library) kan du indkøbe og

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system.

My Event. Funktioner, en oversigt: Kom i gang: Online tilmeldings system. My Event Online tilmeldings system. Infusion name: My_Event Ajax baseret, online event system Filename: my_event_readme.html Vejledning til installation og brug Author: Egon Jessen, webmaster@ungsejl.dk

Læs mere

Etabler en moderne, professionel og begrænsningsfri webshop på mindre end 5 timer

Etabler en moderne, professionel og begrænsningsfri webshop på mindre end 5 timer HOSTED SHOP Etabler en moderne, professionel og begrænsningsfri webshop på mindre end 5 timer Danskerne har i stor stil taget ehandelskonceptet til sig, hvilket betød at den årlige omsætning i Danmark

Læs mere

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4

Indhold. 1 Indledning... 3. 1.1 Kompatible browsere... 3. 2 Log ind i Umbraco... 3. 3 Content-delen... 4. 3.1 Indholdstræet... 4 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Kompatible browsere... 3 2 Log ind i Umbraco... 3 3 Content-delen... 4 3.1 Indholdstræet... 4 3.2 Ændring af indhold... 5 3.3 Tilføjelse af en side/sektion... 6 3.4. At arbejde

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Vejledning til bydende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til bydende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til bydende Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

EffEKTIvISER hverdagen AMPAREX brugervenligt OG InTEGRERET SOfTWARE TIl OPTIKERE Kunde håndtering KASSe (POS) MArKedSføring

EffEKTIvISER hverdagen AMPAREX brugervenligt OG InTEGRERET SOfTWARE TIl OPTIKERE Kunde håndtering KASSe (POS) MArKedSføring Effektiviser hverdagen AMPAREX brugervenligt og integreret software til optikere dtering Kunde hån S) KASSE (PO øring Markedsf DU BEHØVER IKKE VÆRE PÅ KONTORET FOR AT SERVICERE DINE KUNDER AMPAREX s unikke

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til projekterende. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til projekterende Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 4 Log på... 5 Opret din bruger... 5 Personlige informationer... 5 Gem login... 6 Glemt password... 6 Brugerfladen

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

GUIDE Oprettelse og administration af Stævne annoncer og tilmeldinger på Staevner.dk

GUIDE Oprettelse og administration af Stævne annoncer og tilmeldinger på Staevner.dk GUIDE Oprettelse og administration af Stævne annoncer og tilmeldinger på Staevner.dk 02. april 2009 1 Staevner.dk Log ind Brug den nye log ind boks øverst på siden til at logge ind på siden. Bruger navn/email

Læs mere

PHP kode til hjemmeside menu.

PHP kode til hjemmeside menu. PHP kode til hjemmeside menu. Home Hovedmenu 1 Hovedmenu 2 Hovedmenu 3 Hovedmenu 4 Undermenu 1 Breadcrumb Her vises indholdet af den valgte side Undermenu 2 Undermenu 3 Undermenu 4 Evt. en mulighed for

Læs mere

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8

Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Så blev det din tur til at få DanDomain WebShop8 Vi er nu klar til at opgradere din DanDomain WebShop til version 8. Opgraderingen til DanDomain WebShop8 kommer til at byde på en helt ny visuel oplevelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN

Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Administration af subsites BRUGERVEJLEDNING FOR ADMINISTRATOREN Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Definitioner... 2 Generelt... 3 Oprettelse af en skabelon... 4 Sidetypeskabeloner... 5 Globale displaymoduler...

Læs mere

Webshop. Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet

Webshop. Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet Webshop Webshop - når du vil sælge dine varer via Internettet Side 1 af 44 Indeks Indeks... 2 Installation af webshop modulet... 4 Varer... 5 Kategorier... 5 Oprettelse af kategorier... 5 Oprettelse af

Læs mere

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0

Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 Opdatering af ISOWARE til version 6.1.0 September 2015 Indhold Kontaktoplysninger... 1 VIGTIGT... 2 Opdatering af trejdepartssoftware... 2 Opdatering til version 6.1.0.... 2 1. Backup af databasen... 3

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.2 januar 2015 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

xweb brugervejledning

xweb brugervejledning Systemcenter Randers A/S xweb brugervejledning 2.1 rev. 1 Udarbejdet af CNNO og BEHO 03-08-2012 Indhold Oprettelse og vedligeholdelse af varer... 3 xweb menuen i C5... 3 Dagligt... 3 Kartotek... 3 Periodisk...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk

Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk Installation af webtrees på et webhotel ved webhosting.dk Når du har fået bekræftelse på dit webhotel er blevet oprettet er du klar til at installere webtrees. En god idé er at installere et FTP program

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft)

Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Opsætningsguide til Post Danmark forsendelsesmodul til Magento (Pacsoft) Version 1.0.0 Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Modulets konfigurationsmuligheder findes

Læs mere

Advanced Word Template Brugermanual

Advanced Word Template Brugermanual Advanced Word Template Brugermanual Forord: Advanced Word Template er et værktøj, der anvendes sammen med Microsoft Word til at opbygge ensartet beskrivelser på en mere intelligent måde end Copy and Paste

Læs mere

NP Ecommerce. Produktguide for NaviConnect. Ecommerce

NP Ecommerce. Produktguide for NaviConnect. Ecommerce NP Ecommerce Produktguide for NaviConnect Ecommerce Indhold Varekort - Magento:... 2 Grundlæggende vareinformation:... 2 Priser og specielt fremtræden:... 4 Metainformation:... 5 Attributsæt, billeder,

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

MakeRoute. Bruger manual

MakeRoute. Bruger manual MakeRoute Bruger manual Indholdsfortegnelse MakeRoute... 3 MakeRoute hjemmesiden... 4 Log på hjemmeside... 6 Opret tur... 7 Se ture... 9 Indtast adresse... 11 Upload tur... 13 MakeRoute app... 14 Download

Læs mere

Brugervejledning til E-conomic integration. Version 1.4

Brugervejledning til E-conomic integration. Version 1.4 Brugervejledning til E-conomic integration Version 1.4 Indhold 1. Om E-conomic integrationen... 1 1.1. Inden du går i gang i HostedShop... 2 1.2. Første gang du klikker på E-conomic integration i kontrolpanelet...

Læs mere

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56

Weblink. Brugermanual. Hotline: 79 30 01 56 Weblink Brugermanual Hotline: 79 30 01 56 Indholdsfortegnelse: Log ind på Gateway/Weblink:...3 Opret Ny ordre:...4 Indtastning af Varer til bestilling:...7 Søg vare:...8 Udskriv ordren....11 Ordrebekræftigelse

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

Vejledning til udbyder. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til udbyder. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til udbyder Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

e-conomic modul til Magento

e-conomic modul til Magento Opsætningsguide til e-conomic modul til Magento Version 4.0.6 Magentomoduler ApS Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Opsætning af modulet kræver at du har adgang til

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Installationsvejledning Danfoss SolarApp

Installationsvejledning Danfoss SolarApp MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Installationsvejledning Danfoss SolarApp DLX Serie - Invertere med integreret ConnectSmart www.danfoss.com/solar Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Kursus for iværksættere. Mikkel Elmholdt MEconsult

Kursus for iværksættere. Mikkel Elmholdt MEconsult Internettet i markedsføringen Kursus for iværksættere Mikkel Elmholdt MEconsult Præsentation Mikkel Elmholdt Freelance softwareudvikler. Civilingeniør fra DTU 1989, +22 års erhvervserfaring. Merkonom i

Læs mere

SEO GUIDE AF DATA CREATIVES IVS

SEO GUIDE AF DATA CREATIVES IVS SEO GUIDE AF DATA CREATIVES IVS Udarbejdelsen har været med tanke på det grundlæggende niveau for SEO opsætning Denne introduktion er tilrettet private og virksomheder, som har begivet sig ud på en rejse

Læs mere

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.

CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2. CONTENTS 1. KOM GODT IGANG... 3 2. JEG HAR WINDOWS 7 OG ØNSKER AT UDVIKLE APPS TIL WINDOWS PHONE 7... 4 2.1 Opret en DreamSpark konto... 4 2.2 Download udviklingssoftware... 6 2.2.1 Hent Visual Studio

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Indhold. Case 1: Introduktion 3. Case 2: Vælg og indstil tema 12. Case 3: Sider og indlæg 17

Indhold. Case 1: Introduktion 3. Case 2: Vælg og indstil tema 12. Case 3: Sider og indlæg 17 1. udgave 2012 Udgivet af Softworld Kurser A/S Kopiering samt gengivelse af indholdet er ikke tilladt, medmindre der er givet skriftlig tilladelse herom. Copyright Softworld Kurser A/S Forfatter: Martin

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7.

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7. Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 7. januar 2015 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS NHR WEB

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP

CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP CMS VEJLEDNING TIL DIN DANAWEBSHOP Velkommen til CMS modulet på din DanaWebshop, som du skal benytte for at opdatere din webshop med produkter, produktsider, infosider med mere. I DanaWeb kalder vi CMS

Læs mere

Vejledning til administratorer. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1

Vejledning til administratorer. Rev.: 2015-05-27 / LW. Side 1 Vejledning til administratorer Rev.: 2015-05-27 / LW Side 1 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Log på... 4 Opret din bruger... 4 Personlige informationer... 4 Gem login... 5 Glemt password... 5 Brugerfladen

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google Danhost Webshop Bliv fundet på Google SEO - Søgemaskineoptimering Når du arbejder med SEO, er det med henblik på, at din hjemmeside eller webshop skal dukke op i søgeresultaterne på f.eks. Google når en

Læs mere

Indhold. Indholdsfortegnelse

Indhold. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 6 Licens... 7 Nyheder... 8 Log... 9 Password... 9 System...

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten

Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten Grafisk produktion & workflow _ 33 / 23 Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten Produkt _ Jeg har i længere tid gerne ville opbygge min egen webshop. september 2014 tog jeg mig sammen og opbyggede

Læs mere

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning

LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning Indhold LUDUS Web Installations- og konfigurationsvejledning... 1 1. Forudsætninger... 2 2. Installation... 3 3. Konfiguration... 9 3.1 LUDUS Databasekonfiguration...

Læs mere

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone

ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 1 af 18 ereolen.dk -Sådan downlåner du -Sådan anvender du på ebogslæser, tablet og smartphone Side 2 af 18 Indholdsfortegnelse ereolen.dk... 1 1. Første gang du vil anvende ereolen.dk... 3 1.1 Opret

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

Webzoo Joomla Beginners Guide

Webzoo Joomla Beginners Guide Webzoo Joomla Beginners Guide Indholdsfortegnelse Joomla Vejledning 2 FTP-opsætning 2 Sektioner, Kategorier og Indhold 3 Sektioner 4 Kategorier 5 Artikler 6 Artikler - Indsæt billede 7 Artikler - Indsæt

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

Brugermanual til Magento webshop Pointe webbureau

Brugermanual til Magento webshop Pointe webbureau Brugermanual til Magento webshop Pointe webbureau Copyright Pointe [1] Indholdsfortegnelse Indledende bemærkninger... 3 Login... 3 Kategorier og egenskaber... 4 Oprettelse af kategorier... 6 Kategoriens

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010

Vejledning. Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Opsætning af Trio Web Vers 2.0 feb. 2010 Indholdsfortegnelse Opsætning af Trio Web... 3 Generel opsætning af Trio Web... 3 Databaseopsætning... 3 DB... 3 Aar... 4 Login... 4 Internet... 4 Port... 4 Registreringsnøgle...

Læs mere

Nyheder i Mamut Business Software og Mamut Online

Nyheder i Mamut Business Software og Mamut Online // Mamut Business Software Nyheder i Mamut Business Software og Mamut Online Indhold Forord... 2 Ny version... 2 Om opdatering til ny version... 3 Nyheder i Mamut Business Software version 16... 6 Kontaktopfølgning...

Læs mere