8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen"

Transkript

1 8 tips og tricks der sender din webshop i superligaen

2 Indhold Intro Kend dine besøgende Gør valget simpelt og vind kunder Sådan får du en optimeret kategoriside Eksempler på to gode kategorisider Brug en god filtrering Gør navigationen nem Du må ikke nedprioritere din kategoriside Så kort kan det siges - og så kan du ellers kigge videre her i vores ebog og blive inspireret til selv at arbejde videre med din egen kategoriside. Med udgangspunkt i de to webshops: Guider vi dig igennem otte muligheder for at optimere din kategoriside på din webshop. Gør resultaterne overskuelige Felter der linker til underkategorier Tekst der guider kunden Optimering er en proces relagento skaber mersalg

3 Kend dine besøgende Udgangspunktet for denne gennemgang er visningen på desktop. Har du en mobiloptimeret shop via dedikeret mobilt website eller responsivt website skal du være opmærksom på hvilke funktioner der følger med i visningen når sitet skalerer ned eller skifter til mobil visning. Men langt størstedelen af dine besøgende er langt fra så fastlåste i deres købemønster. Rigtig mange besøgende skal du se som mulige konverterende kunder. Kunsten for den gode webshop er så at kunne konvertere så stor en del som muligt fra besøgende til kunder. Men det sker kun hvis du strammer dig an og leverer den bedste kundeservice og købsoplevelse. Det kan være svært at forudsige præcis hvilke mønstre dine besøgende i din webshop handler efter. Nogle samler inspiration og er langt fra købemodne. Andre kigger efter et konkret produkt og har du det er chancen for et salg til stede. Har du det ikke, så er salget ikke muligt. Eller måske alligevel.

4 Gør valget simpelt og vind kunder En af de ting der kan være med til at hjælpe dine besøgende til at blive kunder i din webshop, er at give dem en fornemmelse af overblik over et potentielt stort og uoverskueligt udvalg. På kategoriniveau er her flere gode muligheder for at skabe overblik for brugeren og hjælpe med at træffe et valg. På den måde er din webshop ikke anderledes end når du går ind i en butik og en ekspedient hjælper dig med at finde et produkt der matcher dine behov. I den fysiske butik kan ekspedienten være travlt optaget, fraværende eller bare ikke særlig oplagt til en god konstruktiv dialog omkring dine behov. I alle tilfælde kender du nok godt følelsen af at forlade en butik med en tom følelse af at her var der godt nok ikke megen hjælp at hente. Som dreven e-købmand er det din fornemme opgave at skabe oplevelsen af en webshop der samarbejder med kunden for at kunden kan finde et relevant produkt. Modarbejder din webshop kunden kan du være sikker på at kunden kun er få klik fra at handle hos din konkurrent. I butikken vil ekspedienten hurtigt kunne spørge ind til din interesse og herefter foreslå produkter som han ved andre kunder har været vilde med og har købt. Til sammenligning ved du at kunden nu står på en kategoriside og derfor fortæller dig at hun har interesse i denne type produkt. Frem for at liste webshoppens 327 skoletasker op for kunden som det første og håbe på at hun kan overskue udvalget og træffe et hurtigt valg!?!, kan du med stor succes vælge at guide kunden frem mod et køb.

5 Sådan får du en optimeret kategoriside En kunde der lander på en af dine kategorisider har allerede vist en interesse for et eller flere af dine produkter inden for denne kategori. Din fornemmeste opgave er nu at kunne guide denne kunde frem til det rette produkt hurtigst muligt. Sådan guider du kunderne På næste side ser du to gode eksempler på kategorisider. Vi har fremhævet i alt otte konkrete punkter som vi gennemgår så du bagefter kan sætte dig ned med dit team og kopiere alle de punkter som du gerne vil arbejde med på din egen webshop. Nemt og ligetil. Du må ikke virke for anmassende, du kender typen blandt ekspedienter der allerede ved hvilket produkt du kunne tænke dig inden du har åbnet munden Du skal kunne guide kunden uanset om kunden kigger efter prisen, mærket eller konkrete funktionaliteter Du skal være let tilgængelig Du skal kunne fremvise relevante forslag for kunden Dine forslag skal være overskuelige

6

7 Brug en god filtrering Se #1 i grafikken Du vil så gerne sælge til dine kunder, men lader du ikke selv kunderne få fornemmelsen af at de vælger produkter. Så kan du komme til at virke alt for anmassende. Så giv dine kunder noget luft til selv at vælge intelligent. Det kan du f.eks. gøre ved at gøre det nemt for kunden at indsnævre feltet af relevante varer. Et godt filter sørger for, at du har en hurtig og intuitiv filtrering på dine kategorisider. En filtrering der loader hurtigt giver en god brugeroplevelse. Giver du dine brugere mulighed for at filtrere i flere attributter, så sørg for at søgningen også understøtter afkrydsning i flere felter. Jeg ser desværre eksempler på filtreringer, hvor du har flere attributter du kan krydse af i, men så snart jeg så klikker af i f.eks. str. 43 for en sko, så låser den filtreringen, så jeg ikke OGSÅ kan få lov at selektere i farven. Jeg kan altså søge i alle sko str. 43 eller alle sorte sko. Men jeg får ikke lov at søge efter det jeg egentlig er på udkig efter, nemlig en sort sko i str. 43. Dette er en helt klar ommer. Det samme kan siges om begrænsningen i kun at kunne søge i en farve ad gangen. Jammen jeg ville jo gerne se jakkerne i både rød og blå. Gør navigationen nem Se #1, #2 og #4 i grafikken Lav jævnligt brugertests for at se om dine kunder hurtigt kan komme fra kategorioversigt til det ønskede produkt. Skal du placere din navigation i højre eller venstre side? Skal din blok med de mest relevante populære varer i kategorien ligge i toppen eller i bunden af siden. Det er heller ikke ubetydeligt hvor du placerer indstillingen for sortering af de resultater filtreringen giver. Lige netop denne lille, men vigtige, funktion kan flere brugere have svært ved at finde. En del af forklaringen kan være at den har mange forskellige placeringer på forskellige webshops. Brugerne er vanedyr og skifter noget plads bliver de forvirrede. Derfor er det også et godt udgangspunkt for dit design af webshoppen, at du placerer elementer der hvor brugerne forventer at finde dem. Så har du et godt udgangspunkt at teste videre på og bygge de mest brugervenlige og højest konverterende funktioner.

8 Gør resultaterne overskuelige Se #2 og #7 i grafikken Der findes flere gode metoder til at gøre resultatet af en kategorioversigt overskuelig. Et af de mest brugte tricks er at placere en blok over selve resultatet, der viser kategoriens mest populære produkter. På den måde får du hurtigt brugerens opmærksomhed og ved at trække på data fra dine gode eksisterende kunder, vil du også kunne øge din konvertering, idet en del af de besøgende allerede her vil have fundet et relevant produkt. Viser din webshop mange resultater på en ufiltreret kategoriside, så er blokken med populære produkter i toppen også med til at give et indtryk af en vis struktureret oversigt på siden, selv om resten af siden er en lang række af mere eller mindre relevante produkter. Har du en Magento webshop løser relagento dette for dig på fornemmeste vis: Brugeren møder ikke bare et relevant produkt, produktet markedsføres også af dig som populært eller en favorit blandt andre kunder du bestemmer selv en test der engagerer netop dine brugere. Du anvender med andre ord social proof som et understøttende element i at overtale den besøgende til at lægge produktet i kurven. En anden måde du kan bruge til at skabe et hurtigere overblik for den besøgende på din kategoriside er at benytte de såkaldte produktmærkater, hvor du markerer varer der f.eks. er en nyhed, tilbud, bedst til prisen eller måske en testvinder. På den måde får nogle produkter nemmere lidt opmærksomheden. Strategisk kan du også bruge disse produktmærkater til at sætte ekstra fokus på en vare du har en højere avance på end et lignende produkt.

9 Felter der linker til underkategorier Se #6 i grafikken Har du underkategorier der kunne være næste naturlige skridt for den besøgende, kan du også have produktfelter med disse i din hovedblok? Men vær opmærksom på at denne løsning bruger løs af en begrænset plads above the fold på din webshop. Above the fold er kort fortalt den del af dit website der kan ses uden at den besøgende behøver at scrolle. Hvor meget der er above the fold på dit site afhænger også af brugerens skærm og skærmopløsning. Et godt eksempel I eksemplet hos Nordic Sport fortæller ecommerce manager Henrik Kempler, at de har stor success med denne løsning fordi mange brugere lander på en meget bred kategori og nogle skal hjælpes længere ned i menustrukturen for at kunne træffe et valg om produktet. Vha. relagento, felter der linker til underkategorier og en god tekst har Nordic Sport skabt en velfungerende kategoriside der understøtter konverteringerne i webshoppen. Tekst der guider kunden Se #8 i grafikken Kan du tiltrække flere relevante besøgende fra eksempelvis Google søgninger og direkte ind på dine kategorisider, så er du et skridt tættere på at få dem til at konvertere end hvis de lander på din forside og derfra skal finde frem til den rette kategori og produkt. Det kræver naturligvis at din kategoriside er vedkommende og nem at få et overblik over for den besøgende. Men det er den selvfølgelig efter du har fulgt vores gode råd og tilpasset den din egen målgruppe. Med alt det på plads er det så du kan begynde arbejdet med at tiltrække besøgende via en god relevant tekst der omhandler dine produkter og bruge af dine produkter på kategoriniveau. Fordelen ved at have en tekst placeret på kategorisiderne er netop at kunne tiltrække flere besøgende i den rette målgruppe til din webshop.

10 Men der er et lille forbehold omkring brugen af denne type artikler og beslutningen om at placere dem på selve kategorisiderne. Fordelen er at du tiltrækker besøgende direkte ind i din webshop. Ulempen er at du for det første skal finde et sted at placere teksten. Placerer du teksten i toppen går det ud over synligheden af dine produkter, så det kan jeg ikke anbefale dig at gøre. Placerer du teksten i bunden af dine kategorisider får du SEO effekten fra søgemaskinerne, men teksten kan blive svær at finde for de besøgende der har eks. søgt efter gode råd på Google og teksten ligger langt nede på kategorisiden. Nordic Sport løser denne udfordring på fornemmeste vis. Øverst har Nordic Sport de mest relevante og populære produkter som hentes frem via relagento modulets evne til at trække på al den data du allerede har over dine besøgendes aktivitet på din webshop (#2). Her kommer kategorisidens første konverteringer idet produkterne her er de mest attraktive og derfor også vil være det en del af dine kunder leder efter. relagento er medvirkende til at plukke de hurtige lavest hængende frugter så du kan kon-

11 centrere dig om andre vigtige opgaver på din webshop. Dernæst guider Nordic Sport sine kunder videre ned i salgstragten. Først via felter til underkategorier med knapper der både har tekst og relevant foto af et produkt fra kategorien. Og er kunderne ikke i stand til at træffe et valg, så kommer der er relevant tekst der kunne hjælpe til at træffe et valg med. Det er også vigtigt at bemærke hvordan udeladelsen af den store samling af den brede kategoris produkter giver et meget bedre overblik over mulighederne for næste handling for kunderne. I bunden af teksten på sådan en kategoriside skal du naturligvis sørge for at have en tydelig call-to-action der fortæller den besøgende at ved at klikke her kan du f.eks. komme til de relevante produkter. Er teksten lang kan du også med fordel indsætte links der løbende samler den besøgende op hvis hun er blevet købemoden. Du kan også bryde teksten med video eller infografik. Optimering er en proces Henrik Kempler, e-commerce manager hos Nordic Sport, rammer det hele meget godt ind når han siger, at arbejdet med at optimere kategorisiderne på dk er et vigtigt stykke arbejde der hele tiden skal arbejdes på. For Nordic Sport har opsætningen af kategorisiderne både været med til at rykke dem frem i resultaterne på google fra en plaering i glemslen til en placering hvor det hele bliver meget sjovere. Men mindst lige så vigtigt er det at bemærke hvordan de besøgende der klikker sig ind på kategorisiderne bevæger sig videre rundt på sitet via de valgte muligheder og ender med at konvertere meget tilfredsstillende. Men arbejdet slutter ikke her. SEO arbejdet kræver hele tiden en indsats og efterhånden som video bliver et mere og mere populært medie er det også noget Nordic Sport har fokus på at implementere meget mere af på sine kategorisider.

12 relagento skaber mersalg i din Magento webshop Med relagento får du det bedste fra to verdener når du skal anbefale produkter til dine kunder. relagento trækker på data fra dine bedste kunder og bearbejder så disse data til et sæt relevante relaterede produkter. Brugen af egne kundedata i et automatiseret miljø sparer dig tid og giver de bedste resultater. Du kan finde mere info og bestille relagento til din Magento webshop på Lad dine bedste kunder sælge mere til nye kunder Det hele forgår automatiseret og udnytter nyeste Business Intelligence teknologi

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE

Læs mere

White paper Kernen i god tekstforfatning

White paper Kernen i god tekstforfatning White paper Kernen i god tekstforfatning Skab et behov for det, du sælger få modtageren til at handle Kernen i god tekstforfatning Inden for e-mailmarkedsføring findes der en sand vrimmel af gode råd om

Læs mere

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

LIVE TEST AF BIOGRAF APP

LIVE TEST AF BIOGRAF APP innovationlab SIDE 1 LIVE TEST AF BIOGRAF APP Opsummering af findings fra live test Den opportunistiske biografgænger At gå i biografen er som regel en impulsiv handling. De fleste nævner, at de ikke synes,

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil Lasse M. Bruun Overgaard www.lbodesign.dk Mark Halding www.markhalding.dk Peter Konrad www.peterkonrad.dk Jonathan Abel www.abel.mynosmedia.dk Mark Rein www.andersrein.dk Website projekt 2, 2. semester.

Læs mere

3 fejl du ikke må lave,

3 fejl du ikke må lave, 3 fejl du ikke må lave, hvis du vil tjene penge på din blog! #1 Mette Høholt Frederiksen - Blogvision.dk Indhold Fejl #1 Du går glip af flere hundrede besøgende dagligt fra Google... 5 #1 Giv dit blogindlæg

Læs mere

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge

SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge. Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge SÅDAN HAR DU EN STØTTENDE SAMTALE Psykiatrifondens guide til samtaler med børn og unge PSYKIATRIFONDEN.DK 2 Psykiatrifonden 2014 DEN STØTTENDE SAMTALE

Læs mere

IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app. Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til?

IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app. Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til? IKKE BARE ENDNU EN E-BOG... COMPRENDO. Sådan kommer du i gang med din egen app Og hvad skal virksomheden overhovedet bruge en app til? Titel: Sådan kommer du i gang med din egen applikation 1. udgave -

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lasse Gottenborg Egholm, Emil Jansen, Jacob Oldenborg Voetmann & Troels Brandt Partoft

Indholdsfortegnelse. Lasse Gottenborg Egholm, Emil Jansen, Jacob Oldenborg Voetmann & Troels Brandt Partoft URL: http://lasseegholm.com/beerfestival/index.html NAVNE: Emil Jansen, Troels Brandt Partoft, Jacob Oldenborg Voetman, Lasse Gottenborg Egholm DATO: 31 Maj 2012 HOLDNR.: tr11mul02 INSTITUTION: Copenhagen

Læs mere

SÆT KUNDERNE I SYSTEM OG OPTIMÉR SALGET

SÆT KUNDERNE I SYSTEM OG OPTIMÉR SALGET SÆT KUNDERNE I SYSTEM OG OPTIMÉR SALGET Næsten halvdelen af alle salgsforsøg løber ud i sandet, mens eksisterende kunder siver, ofte uden at nogen egentlig kan forklare hvorfor. Begge dele er dyrt og i

Læs mere

Gode kollegiale samtaler

Gode kollegiale samtaler TEMA Stress Værktøj 4 Der støtter og udvikler 1 Indhold Introduktion Formålene med dette værktøj Før I går i gang Hvordan kommer I i gang Processen trin for trin Redskab 1: Tre typer af samtaler Tre typer

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

T a r g e t G r u p p e n Microsoft SharePoint

T a r g e t G r u p p e n  Microsoft SharePoint T a r g e t G r u p p e n Microsoft SharePoint I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Microsoft SharePoint...1 Versioner...1 SharePoints opbygning... 3 Site...3 Indholdselementer...4 Sider...4 Biblioteker...4

Læs mere

Ny ordstyrer på SkoleKom

Ny ordstyrer på SkoleKom Ny ordstyrer på SkoleKom 1 Velkommen Alt indhold på SkoleKom er drevet af brugerne. Forum for brugernes dialog og samarbejde er konferencerne. Der er forskellige typer af konferencer, men fælles for dem

Læs mere

P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B. Lær fra dig Tips & tricks til undervisning

P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B. Lær fra dig Tips & tricks til undervisning P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B KØBENHAVNS UNIVERSITET Lær fra dig Tips & tricks til undervisning Vi har valgt at samle vores tips og tricks, råd og redskaber samt gode

Læs mere

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S.

Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Guide - Kom i gang Denne vejledning er skrevet til kalkulationsprogrammet Sigma 2013, udviklet af Sigma Estimates A/S. Alle rettigheder haves af Sigma Estimates A/S. Materialet må ikke kopieres, og er

Læs mere

GUIDE TIL OPLEVELSES- BASERET EVENT- UDVIKLING

GUIDE TIL OPLEVELSES- BASERET EVENT- UDVIKLING GUIDE TIL OPLEVELSES- BASERET EVENT- UDVIKLING EVENTGÆSTEN I CENTRUM FOR EVENTARRANGØRER, TURISTAKTØRER OG DESTINATIONER 1. oplag. Oktober 2014 Udgivet af EVINN - Eventbaseret Innovation Eventgæstundersøgelsen

Læs mere

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden NIS Kvikguide Kom godt i gang Velkommen til NIS EG Kommuneinformations webbaserede lovinformationssystem. Denne kvikguide giver dig en kort introduktion til arbejdet med NIS, så du kan gå i gang med det

Læs mere

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs

Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Sådan kommer du videre som ung og arbejdsløs Af Cecilie Hansen, PeopleInsync. Redigeret af Philip Dam - Oktober 2012 03 Introduktion 05 Meld dig ind i en A-kasse 07 CV'et 13 Kampen for et arbejde - Jeppes

Læs mere

Bliv effektiv med TODOIST

Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten anbefaler: Bliv effektiv med TODOIST og få tingene ud af hovedet! Mie Münster-Swendsen 0Strukturkonsulent Bliv effektiv med TODOIST Strukturkonsulenten 2015 1. udgave 2015 ISBN: 978-87-998188-0-8

Læs mere

LinkedIn for mediefolk

LinkedIn for mediefolk Grundopsætning af profil for medlemmer af Dansk journalistforbund 10 gode og nemme råd Udarbejdet for Dansk Journalistforbund af Abelone Glahn, Amedia Kopiering sker efter aftale med Abelone Glahn Marts

Læs mere