Forventningerne til den nye regering var i nogle kredse store, sikkert for store.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forventningerne til den nye regering var i nogle kredse store, sikkert for store."

Transkript

1 Beretning Erhvervsskoleledernes bestyrelsesberetning for perioden marts 2011 til marts 2012 Dette er en anderledes beretning en sædvanligt Første del omhandlende foreningens virke i det forgangne år vil blive kortere end sædvanligt. Der vil ikke være en nøje gennemgang af alle de aktiviteter vi har været involveret i, men i stedet et udpluk af de væsentligste områder. I stedet vil beretningen lægge op til en mere fremadrettet blik på vores fremtid. Her tænkes naturligvis på mulighederne for at EiD kan gå ind i en ny fase, som del af DJØF s Chefgruppe. Det vender jeg tilbage til. Det politiske indhold: Forventningerne til den nye regering var i nogle kredse store, sikkert for store. Uddannelsesgaranti der ville stille erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser lige med hensyn til retten til at kunne gennemføre en uddannelse når først man var startet, er ikke blevet gennemført. Vi mener der set i lyset af fremtidens formodede mangel på faglært arbejdskraft bør laves en uddannelsesgaranti så vore EUD elever stilles lige med de gymnasiale elever. Det er en alt for skrøbelig periode i et ungt menneskes liv at blive bremset midt i sit ønskede uddannelsesforløb. HER KOMMER ET PAR LINIER OM HTS FRA KEH Massakren på efteruddannelsesmulighederne er ikke stoppet og selv om regeringen skal roses for at der er kommet flere skolepraktikpladser er der stadig alt for mange unge der ikke får en uddannelse pga. manglen på praktikpladser. (Jeg synes efteruddannelsesmuligheder og skolepraktikpladser fortjener 2 sætninger da det er 2 målgrupper) 3 partsforhandlingerne står for døren og også her har der været knyttet store forventninger, men udviklingen af landets økonomi gør at også her er forventningerne nok for store. Paradokset med relativ høj arbejdsløshed, manglende praktikpladser og høj ungdomsarbejdsløshed sammenholdt med kravet om at vi skal arbejde mere fordi vi kan se at arbejdskraftudbudet bliver mindre og mindre over en årrække er svær at sælge, idet brugen af mere arbejdskraft hænger sammen med at vi kommer ud af krisen.

2 Der er altså forskel på hvad der skal gøres her og nu og i fremtiden. EiD internt Synlighed: Det er problem for en lille organisation som vores at være synlige i de store sammenhænge. Der er ingen offentlig appel i en forholdsvis lille gruppe lederes udtaleleser. Synlighed på vore skoler og synlighed i de foraer vi deltager i er en anden snak. Vi er synlige i forsker praktiker netværket s styregrupe og til konferencer mv., i Fastholdelseskaravanen, i FTF, i FTF-A, i PFA, Tjenestemændenes forsikringsselskab og vi er synlige i det internationale samarbejde med ligestillede ledere i European Schoolheads Association og Nordisk Skoleleder Forum samt mange andre steder, men vi mener ikke det er nok, vi skal især blive bedre til at komme ud på skolerne, ud til medlemmerne. Derfor er vi netop nu i gang med en runde på skolerne sammen med FTF-A og PFA. En runde hvor vi informerer og diskuterer primært Tilbagetrækningsreformens konkrete indvirkninger på den enkelte og hvorledes de forskellige pensionstyper og dækninger ligeledes indvirker på den enkelte. Pt. har vi afholdt 3 møder, København, Åbenrå og Herning. 3 møder med mellem 15 og 20 deltagere, og vores foreløbige konklusion er 3 særdeles vellykkede møder. Vi benytter naturligvis anledningen til at orientere om det væsentligste emne for vores forening netop nu. Bestyrelsens forslag om at EiD skal arbejde for at blive en del af DJØF s Chefgruppe Talsmandsseminar : I forbindelse med sidste års generalforsamling afholdt vi et vellykket talsmandsseminar, et seminar hvor vi fik juridiske og praktiske input om lønforhandlinger, afskedssager, personalejura og mange andre ting, men samtidig et seminar hvor talsmændene kunne bruge hinanden som sparring og til erfaringsudveksling. Selv om vi måtte aflyse i år pga. for få tilmeldte, har vi tænkt os at lave flere af den slags arrangementer. Evaluering af Årsmøde og generalforsamlingsform. Som det fremgår af indkomne forslag til denne generalforsamling forestiller vi os i bestyrelsen 2 årige generalforsamlingsperioder, og vi har valgt ikke i år at arrangere et årsmøde. Det tager efter vores opfattelse for meget energi fra bestyrelsesarbejdet at skulle gennem et årligt arrangement og hvad årsmødet angår var der simpelthen for få fremmødte til at vi kunne være bekendt at invitere arangementets økonomiske grundlag, udstillerne, til at betale endnu engang.

3 I stedet vil vi bruge kræfterne på hvert andet år at komme rundt på så mange forskellige skoler som muligt, så vi kommer i mere direkte kontakt med medlemmerne. Udvikling i vores medlemssammensætning, både uddannelsesmæssigt og grundet fusioner, samt medlemstallets nedadgående kurve har vist at vi må tænke ny. Derfor arbejder vi som nævnt på tilslutning til DJØF s Chefgruppe, hvor andre ungdomsuddannelsesledere allerede er organisaeret. Ved en gennemgang af sammenligneligheden af direktørlønninger, har vi set store forskelle der ikke virker logiske. Derfor arbejdes der på, evt. i samarbejde med HL s ledere, at lave en spørgeskemaundersøgelse med gennemgang af alle direktørlønningerne. Faglige sager. Der har været et ganske betydeligt antal faglige sager i denne generalforsamlingsperiode. Bedst illustreret ved at der netop i disse dage kører i hvert fald 8-10 sager med varslet afsked eller påtænkt varslet afsked. Alle disse sager kræver foreningens udelte opmærksomhed og indsats og det skal ikke være nogen hemmelighed at det kræver mange timers arbejde. Men det er jo derfor vi er der. Der er ligeledes sager med ledere der bliver truet på brødet med henvisning til manglende budgetopfyldelse, sager med ledere der bliver degraderet, tunge arbejdsskadesager og meget mere, for ikke at tale om et betydeligt antal løntillægssager der nok ikke er arbejdkrævende pr. enkeltsag men omfanget er stort. På sekretariatsplan har vi også haft visse udfordringer. Vi har måttet tage afsked med en medarbejder, og set i lyset af vore bestræbelser for tilknytning til DJØF s Chefgruppe har vi ikke villet ansætte ny medarbejder med så relativt usikre fremtidsudsigter. Det har betydet et stort arbejdspres på især FU, der har taget rigtig mange af opgaverne til sig Arbejdet i CO10 Serviceeftersyn. Et resultat af OK-11 var at der skulle gennemgås en række af de måder organisationers overenskomster og regler var skruet sammen på og hvordan lønsystemerne virkede og kunne komme til at virke i fremtiden. Det var en videreførsel af den tidligere lønkommision. Anstrengelserne er mundet ud i absolut ingenting. Ingen af de store spillere har vist vilje til at ændre noget så det hele er blevet slags stammedans, altså stor stohej for ingenting. Resultatløn. De nye vilkår, godt med mere kompetence til skolernes bestyrelser, men dårligt med detaljerede pålæg til bestyrelser om at direktøren skal uden for døren og at f.eks. eleverne skal deltage i forhandlingerne af direktørens løn

4 Kritik af CO10: Tjenestemandsorganisation med fokus på rigtige tjenestemænd Politiet, Forsvaret og Told og Skat Absolut ingen fokus på ledere og ledelse Afvisning af SOSU ledernes ønske om at blive en del af EiD Resultaterne af OK 08 og OK 11 nærmest ikke eksisterende ud over de generelle resultater Vores kritik af CO10 udløste en meget grundig og dybtgående debat i såvel bestyrelse som på sidste års generalforsamling hvor vi opstillede forskellige scenarier for hvordan vi som organisation kunne videreudvikle os og hvem vi skulle være i organisationssamarbejde med. Vore analyser og vurderinger endte op med klart at pege på et mål for bestræbelserne Tilknytning til DJØF s Chefgruppe Vi valgte derfor at undersøge mulighederne for optagelse i DJØF s Chefgruppe Den væsentligste årsag til det er, at her har vi en formodning om at kunne indgå i DJØF s Chefgruppe med aftale- og forhandlingsretten i behold. Ikke uden kamp men med størst sandsynlighed for succes. Men Hvorfor vælge Djøf? Djøf prioriterer de offentlige chefer Med omkring medlemmer er Djøf en organisation med omfattende indflydelse. Blandt Djøf-medlemmerne er ca chefer, heraf ca offentligt ansatte chefer. Det gør Djøf til Danmarks absolut stærkeste organisation for offentlige chefer. Djøf har da også stor fokus på de offentlige chefers interessevaretagelse og Offentlige chefer er en politisk enhed i Djøfs foreningsstruktur, som er repræsenteret i bestyrelsen. Kommer i forening med andre chefer på uddannelsesområdet Djøf er i de senere år blevet den foretrukne organisation for både enkeltmedlemmer og grupper af ledere på uddannelsesområdet. Omkring 540 ledere på gymnasier, VUC, universiteter mv. er i dag medlemmer af Djøf og flere kommer løbende til. Separat afdeling til offentlige chefers sager Djøf har mere end 50 professionelle konsulenter, der kender arbejdsmarkedet bedre end nogen andre.

5 Ved siden af Djøfs mange generelle tilbud til alle medlemstyper, har Djøf en separat afdeling, som alene har til opgave at tage sig af sager om offentlige chefmedlemmers lønog ansættelsesvilkår. Derved sikres det, at der er stor ekspertise samlet med viden om netop denne gruppe. Desuden forebygges i vidt omfang interessekonflikter i behandlingen af sager mellem flere Djøf-medlemmer med modsatrettede interesser i samme sag. DJØF sidder klar alle hverdage både på chat, mail og telefon. Telefonerne er åbne kl Du kan fx nå at få et serviceeftersyn på dit CV og din ansøgning, inden du søger drømmejobbet, eller gode råd inden du skal til lønforhandling. Stor juridisk ekspertise og DJØF har sin egen advokatafdeling EiD vil kunne trække på Djøfs store juridiske ekspertise i alle aspekter, som vedrører det enkelte ansættelsesforhold, kollektiv arbejdsret og foreningsforhold. Djøf har sin egen interne advokatafdeling, som kan følge sagen helt til dørs, når det bliver nødvendigt. Alle advokater har spidskompetencer inden for ansættelses- og arbejdsret. Hjemmeside med god lønstatistik og andre relevante oplysninger På Djøfs hjemmeside kan du få adgang til et væld af nyttige informationer om overenskomster, ansættelsesjura, kurser, arrangementer mv. Som medlem har du adgang til en lukket del af hjemmesiden, hvor du bl.a. kan finde omfattende lønstatistikker, som kan give den rette ammunition til din næste lønforhandling. Mange kurser og faglige arrangementer med særligt fokus på ledelse Offentlige chefer holder en gang årligt Ledelsesforum, som er en stor ledelseskonference, som sætter spot på aktuelle udfordringer og problemstillinger for offentlig ledelse. Herudover har man som djøf-medlem gratis adgang til mere end 200 faglige arrangementer om året i Djøf. Mange af disse arrangementer har helt eller deltvist ledelse på dagsordenen. Derudover får du rabat på kurser og uddannelser af topkvalitet fra Djøf Efteruddannelse, hvor man som medlem får særlige fordelagtige priser - også til Djøfs konferencer.

6 Karrieresparring - også i det daglige DJØF lægger også meget vægt på den personlige karriererådgivning og deres karrierekonsulenter vender hver dag netop den type spørgsmål med medlemmerne i telefonen og på chatten. Skal man sige ja til jobbet? Hvad er det man gør galt til jobsamtaler? Har man brug for hurtig og effektiv sparring i sin hverdag etc. Derudover tilbyder DJØFmedlemmener en karrieresamtale, hvor man kan få en mere dybdegående sparring på sine overvejelser om karriere, kompetenceudvikling, trivsel i jobbet, ledelse osv. Netværk for chefer DJØFhar mere end 30 aktive netværk indenfor mange forskellige områder både vest og øst for Storebælt. Man kan få ny faglig inspiration, ideer til utraditionelle løsninger, socialt samvær med mennesker som en selv og meget mere. Man kan også samle sit eget netværk. DJØF stiller en erfaren netværkskonsulent til rådighed til det første møde. Mentorordning Med et andet Djøf-medlem som mentor kan man få et frirum i hverdagen - en personlig tovejs-relation med fokus på faglig og personlig udvikling. Med ikke færre end 500 mentorer har Djøf et af Danmarks største og mest professionelle mentorprogrammer. Rabatordninger og andre kontante fordele Djøf har sikret medlemmerne en lang række favorable rabatordninger på bl.a. bank, forsikringer. Medlemmerne modtager Djøf-bladet hver 14. dag. På det politiske plan er der udfordringer i medlemskab af DJØF s Chefgruppe. Vi vil ikke komme til at sidde lige så centralt placeret AC s organer som i dag i CO10, men vi vurderer værdien af at komme i gruppe med ledere og chefer højere end den trods alt ikke særlig givende plads i CO10 s bestyrelse.

7 Problemer med overgang Vi skal på nogen måde skjule at der vil opstå problemer med overgangen. CO10 vil forsøge at lægge hindringer i vejen, i form af ikke at ville frigive os eller aftale- og forhandlingsretten. Vi arbejder dog netop nu stærkt på at få Moderniseringsstyrelsen til at indgå i arbejdet med vores overgang til DJØF s Chefgruppe. Det bliver ikke let, det kan blive beskidt og derfor ligger det bestyrelsen meget på sinde at få generalforsamlingens opbakning til den beslutning vi har lagt frem til vedtagelse under indkomne forslag. Det er set med bestyrelsens briller det altoverskyggende tema på denne generalforsamling, og det nok væsentligste skridt foreningen har taget siden dannelse som selvstændig forening udelukkende for ledere tilbage i 2001 og senere stiftet i En lang række fordele ved overgangen til DJØF s Chefgruppe er nævnt. For os handler det også om at fremtidssikre vores forening og vore medlemmers vilkår. Vores forening er en lille forening og vi vil aldrig kunne tilbyde det samme som eks. DJØF og DJØF s Chefgruppe, med mindre vi indgår i en større sammenhæng. Samtidig vil vi holde fast i at arbejde for samling af organisationerne og vi mener bestemt dette er første skridt i den retning. Derfor anbefaler en enig bestyrelse denne vej. Hermed lægges bestyrelsens beretning til debat på generalforsamlingen

Ekstraordinær Generalforsamling Kolding 31. januar 2013

Ekstraordinær Generalforsamling Kolding 31. januar 2013 Ekstraordinær Generalforsamling Kolding 31. januar 2013 Kære medlemmer af Erhvervsskolelederne Vores forening bløder. Vi er på få år gået fra 500 medlemmer til ca. 355. Årsagerne er beskrevet i det udsendte

Læs mere

Historisk mulighed Kolding den 5. december 2012

Historisk mulighed Kolding den 5. december 2012 Historisk mulighed Kolding den 5. december 2012 Vi står foran en historisk mulighed vi aldrig har haft før og som vi på ingen måde kan føle os sikre på kommer igen. Vi er sikret overgang til DJØF og DJØF''s

Læs mere

Det er resultatet af flere års godt samarbejde mellem Ledersektionen i HL og EiD der har ført frem til etableringen.

Det er resultatet af flere års godt samarbejde mellem Ledersektionen i HL og EiD der har ført frem til etableringen. MUNDTLIG BERETNING 14 Kære venner Velkommen til generalforsamling i Erhvervsskolelederne. Velkommen til den første generalforsamling efter vi har besluttet og gennemført tilslutning til Djøf. En særlig

Læs mere

Beretning EiD 2018 Forhandlingsretten

Beretning EiD 2018 Forhandlingsretten Beretning EiD 2018 Forhandlingsretten har stået som et centralt tema i perioden. Den forhandlingsret der ligger i CO-10/TAT. Vi er kommet langt med det arbejde, meget langt, men de igangværende OK forhandlinger

Læs mere

BERETNING marts 2013 marts 2014

BERETNING marts 2013 marts 2014 BERETNING marts 2013 marts 2014 Overgangen til DJØF Den 1. september 2013 overgik Erhvervsskolelederne til at være en organisation under gruppen af offentlige chefer i Djøf. Som alle ved måtte vi som forening

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Aarhus universitet og den sociale kapital

Aarhus universitet og den sociale kapital Aarhus universitet og den sociale kapital AC TAP klubmøde 12. november 2013 Djøf Karriere- og kompetencecenter Søren Bjerregaard Kjær Udgangspunkt Startskud til længere proces Refleksioner over faglighed

Læs mere

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole?

Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet. Er du ansat på en erhvervsskole? Så har du mange gode grunde til at melde dig ind i Uddannelsesforbundet Er du ansat på en erhvervsskole? Dit fællesskab Er du faglærer, vejleder eller konsulent på en teknisk erhvervsskole eller et AMUcenter?

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere DM Fagforening for højtuddannede Kickstart din karriere Tillykke med kandidatgraden Står du klar til at kaste dig ud i jagten på drømmejobbet? Eller overvejer du at prøve dine idéer af som selvstændig

Læs mere

For dig, der vil være leder

For dig, der vil være leder For dig, der vil være leder 1 2 1+1=3 90.000 ledere har allerede set værdien de har valgt Lederne som deres organisation og a-kasse Lederne et medlemskab med værdi Hos Lederne får du en lang række tilbud,

Læs mere

HK-medlemmer har flere muligheder

HK-medlemmer har flere muligheder Weidekampsgade 8 HK/Danmark +++ 2857 +++ 0900 København C 09 Det Og der er mange andre fordele vil tage lang tid at opremse alle de fordele, du automatisk får som medlem af HK. Du får medlemsblade og anden

Læs mere

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling Karriere kompetence forsikring Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling CA giver dig meget mere end a-kasse Dit økonomiske sikkerhedsnet A-kassen er først og fremmest din forsikring ved arbejdsløshed,

Læs mere

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Marts 2009 Hovedbestyrelsens beretning 2008/2009 1. Møder i Funktionærforeningen Vi har i Funktionærforeningens

Læs mere

GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING

GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING VELKOMMEN I GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING GYMNASIELÆRERNES FAGFORENING FOR STX, HF, HHX, HTX, IB, STUDENTERKURSER, VUC SE MERE PÅ WWW.GL.ORG Gymnasieskolernes Lærerforening er den faglige organisation

Læs mere

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM Dansk Magisterforening DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM for kommunikatører DM (Dansk Magisterforening) er mødested for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, samfundsfag, naturvidenskab

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole.

Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole. Bestyrelsens skriftlige beretning på generalforsamlingen 5. maj 2014 på Odense Produktions-Højskole. Indledning. Bestyrelsen havde forventet, at generalforsamlingen i 2014 skulle tage stilling til foreningens

Læs mere

ARBEJDSPROGRAM ASSURANDØR KREDSEN. imellem på tværs, indenfor både forhandling og andre foreningsspørgsmål.

ARBEJDSPROGRAM ASSURANDØR KREDSEN. imellem på tværs, indenfor både forhandling og andre foreningsspørgsmål. ARBEJDSPROGRAM ASSURANDØR KREDSEN 1 ORGANISATORISK Vi skal sikre, at medlemmerne oplever værdi ved medlemskab af både assurandørforeninger og Finansforbundet. Dette sikres blandt andet via den decentrale

Læs mere

CBS Danske Erhvervsjurister. Den 14. november 2012

CBS Danske Erhvervsjurister. Den 14. november 2012 CBS Danske Erhvervsjurister Den 14. november 2012 Lønforhandlingen en udfordring. 2 Tag initiativet Vi skal turde forhandlingen vi får ikke noget, med mindre vi tør bede om det! 3 INDHOLD De tre forhandlingsniveauer

Læs mere

Hvad får du ud af workshoppen

Hvad får du ud af workshoppen Selvledelse Aarhus Universitet AC TAP gruppen 15. maj 2014 Djøf karriere- og kompetencecenter Christina Toft Hvad får du ud af workshoppen 19. maj 2014 Interview hinanden om selvledelse Alle får et kort

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET Mød os på bf.dk, Facebook og i vores fagmagasin Perspektiv Velkommen til Bibliotekarforbundet. Denne folder giver dig et overblik over dine medlemsfordele Velkommen til

Læs mere

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK 01 Din overenskomst er vores fornemste opgave I HK arbejder vi med det helt klare mål at bevare og udvikle velfærden

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Fagligt og personligt udbytte af netværk i DJØF 27. sept. 2010

Fagligt og personligt udbytte af netværk i DJØF 27. sept. 2010 Fagligt og personligt udbytte af netværk i DJØF 27. sept. 2010 Ved Christian Ahlefeldt Laurvigen Netværksdag 2010 Medico Industrien Hvad er DJØF? Faglig organisation for nøglemedarbejdere og ledere Medlemmer

Læs mere

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Christian Nordbek Afdeling: Erhvervsudvikling og Udviklingsområder E-mail: christian.brincker.nordbek@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631902 Dato:

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling for Erhvervsskolelederne i Djøf

Referat af ordinær generalforsamling for Erhvervsskolelederne i Djøf IBC Kolding Innovationsfabrikken Birkemosevej 1 6000 Kolding Dato: 10.03.2016 Formanden bød velkommen til generalforsamlingen og takkede Jens Gamauf Madsen fordi IBC havde plads til at huse generalforsamlingen.

Læs mere

Evaluering af uddannelsesindsatsen

Evaluering af uddannelsesindsatsen Evaluering af uddannelsesindsatsen Merete Watt Boolsen Merete Watt Boolsen 1 Hvordan er det foregået? og Hvad peger evalueringen på i dag? Merete Watt Boolsen 2 HVIS jeg var minister, så ville jeg helst

Læs mere

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen

Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen Elevernes forslag til en mere praksisorienteret grundskole, hvor vi får flere elever med, sikrer flere faglærte til fremtiden og gør undervisningen mere motiverende. Danske Skoleelever (DSE) er en partipolitisk

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Produktionsskoleforeningens Årsmøde Afholdes den 19. og 20. april 2018 på Vingsted hotel & konferencecenter

Produktionsskoleforeningens Årsmøde Afholdes den 19. og 20. april 2018 på Vingsted hotel & konferencecenter Produktionsskoleforeningens Årsmøde 2018 Afholdes den 19. og 20. april 2018 på Vingsted hotel & konferencecenter Årsmøde 2018 I det forløbne år har produktionsskolerne været på den politiske dagsorden

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Medlemsundersøgelse 2013 Side 1

Medlemsundersøgelse 2013 Side 1 Medlemsundersøgelse 13 Side 1 Til: Fra: Hovedbestyrelsen Sekretariatet Notat 9.september 13 IDA Medlemsundersøgelse 13 IDA har i august 13 gennemført en undersøgelse af medlemmernes tilfredshed med IDA.

Læs mere

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering 09-0371 - BORA - 16.11.2009 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering Opsamling af de

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov 2017 Indledning Jobcenter Gribskov (JCG) og Gribskov Erhvervscenter A/S (GEC)har siden GECs oprettelse arbejdet på et fortsat tættere

Læs mere

KARRIERE. programmet

KARRIERE. programmet KARRIERE programmet Hvorfor Business Danmark? Som handels- eller markedsføringsøkonom er der mange ting, du skal have styr på. Derfor har vi i Business Danmark lavet dette karriereprogram specifikt til

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Sammen om den offentlige sektor

Sammen om den offentlige sektor Sammen om den offentlige sektor Djøf Offentligs fokusområder 2018-2020 Tænk længere Reformer af kommuner, domstole, politi og gymnasier. Nye uddannelsesinstitutioner, supersygehuse, sammenlægninger, opsplitninger,

Læs mere

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser 1. Indledning ASE har i februar 2013 gennemført en undersøgelse i samarbejde med Analyse Danmark omkring

Læs mere

DSU Region Midtjyllands landsmødeformøde

DSU Region Midtjyllands landsmødeformøde DSU Region Midtjyllands landsmødeformøde Gruppe 1: (Til afsnittene Ung indflydelse og Unge og sammenhængskraft ) Side 5, linje 38, ændring: 3 ændres til det samme antal Side 5, linje 43, ændring: skoler

Læs mere

SKRIFTLIG BERETNING. Vores nye motto er stadig På vej mod de 400.

SKRIFTLIG BERETNING. Vores nye motto er stadig På vej mod de 400. SKRIFTLIG BERETNING Til Det Kommunale Beredskabspersonales Landsforbunds 40. ordinære generalforsamling, onsdag den 26. august 2009 på Hotel Hvide Hus i Aalborg, skal jeg på bestyrelsens vegne, i henhold

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter.

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Tillæg til Beretning Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Årets Lønforhandlinger Århus kommune. For første gang er lønforhandlingerne for daginstitutionernes rengøringsassistenter i Århus Kommune

Læs mere

Region Sjælland Beretning

Region Sjælland Beretning Region Sjælland Beretning Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 Region Sjælland Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 På midtvejsmødet

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 2. Marts 2005 Afstemning OK 05 Referat generalforsamling d. 7/3 05 Beretning Kommentarer til beretningen. Ansvarshavende: Jørgen Troelsen

Læs mere

Velkommen i DM Overblik over dine medlemsfordele. dm.dk

Velkommen i DM Overblik over dine medlemsfordele. dm.dk Velkommen i DM Overblik over dine medlemsfordele dm.dk 2 DM Nimbusparken 16 2000 Frederiksberg DM Aarhus Vesterbro Torv 1-3, 7. sal 8000 Aarhus C Telefon 38 15 66 00 Fax 38 15 66 66 E-mail dm@dm.dk På

Læs mere

Vi giver dig god arbejdslyst

Vi giver dig god arbejdslyst Vi giver dig god arbejdslyst krifa.dk Som medlem i får du hjælp og inspiration i hele dit arbejdsliv. Læs mere om de mange fordele ved at være medlem i vores fagforening og a-kasse. Vi vil så gerne, at

Læs mere

Mødereferat 30. april 2015 / side 1 af 5 Referat af SMP møde Holdt den 7. april 2015 Tilstede Fra sekretariatet Fra tværmødekredsen Fraværende

Mødereferat 30. april 2015 / side 1 af 5 Referat af SMP møde Holdt den 7. april 2015 Tilstede Fra sekretariatet Fra tværmødekredsen Fraværende 30. april 2015 / side 1 af 5 Referat af SMP møde Holdt den 7. april 2015 Tilstede Fra sekretariatet Fra tværmødekredsen Fraværende Atradius Aros Bornholms Brand FTF-A GF Forsikring Gjensidige Forsikring

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. DM er en fagforening for højtuddannede og mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for

Læs mere

SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN

SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN Finansforbundet September 2007 Tekst og layout: Kommunikation Oplag: 600 VALGET ER DIT Medlem af Finansforbundet eller ej? Valget er naturligvis

Læs mere

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik aktiviteter studiedemokrati edindflydelse læring engagement initiativ politik kommunikation marbejde dialog indlevels lationer teori ksibilitet ansvar evaluering sammenhold udvikling nye kompetencer pædagogik

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN LÆRERNES A-KASSE ER FOR ALLE UNDERVISERE Lærernes a-kasse arbejder for dem, der åbner verden. De studerende, de nyuddannede, folkeskolelærerne, voksen- og ungdomsunderviserne,

Læs mere

Jobsøgning og kompetenceafklaring

Jobsøgning og kompetenceafklaring Jobsøgning og kompetenceafklaring Workshop, CBS Konsulent Annemette Kokholm Djøfs Karriere- og Kompetencecenter ANK@djoef.dk Dagens program Det afgørende match Kompetencer Øvelse: Tal med sidemanden om

Læs mere

Jordemoderforeningen søger konsulent

Jordemoderforeningen søger konsulent Jordemoderforeningen søger konsulent Job- og ansøgerprofil Inden du søger Tak for din første interesse for stillingen som konsulent i Jordemoderforeningen med opgaver på løn-, ansættelses- og forhandlingsområdet.

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN LÆRERNES A-KASSE ER FOR ALLE UNDERVISERE. Lærernes a-kasse arbejder for dem, der åbner verden. De studerende, de nyuddannede, folkeskolelærerne, voksen- og ungdomsunderviserne,

Læs mere

DLF for alle medlemmer

DLF for alle medlemmer DLF for alle medlemmer Øget fokus på de mindre medlemsgrupper Mit navn er Erik Cloyd Ebsen og jeg er kandidat til Hovedstyrelsen. Jeg er medlem af Aarhus Lærerforenings styrelse samt formand for Foreningen

Læs mere

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse KÆRE FAMILIEPLEJER Hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at

Læs mere

Beretning 2013-2016 Region Sjælland

Beretning 2013-2016 Region Sjælland Beretning 2013-2016 Region Sjælland Bestyrelsen Efter midtvejsmødet i 2014 blev bestyrelsen fuldtallig igen, da de to ernæringsassistentelever, Tina og Doville, trådte ind i vores bestyrelse som elevrepræsentanter.

Læs mere

30.10.2009 CA a-kasse 1

30.10.2009 CA a-kasse 1 Løn, kontrakt, forhandling 30.10.2009 CA a-kasse 1 Eftermiddagens program 14.25 Introduktion 14.30 Løn og kontrakt Marielle Høgenhaug, C3 Ledelse og Økonomi 15.10 Pause 15.20 Forhandlingsteknik Jimmy Buchmann,

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN L ÆRERNES A-K ASSE ER FOR ALLE UNDERVISERE Lærernes a-kasse arbejder for dem, der åbner verden. De studerende, de nyuddannede, folkeskolelærerne, voksen- og ungdomsunderviserne,

Læs mere

Politikker og indsatsområder 2012-2014

Politikker og indsatsområder 2012-2014 Politikker og indsatsområder 2012-2014 DFL s vision og de fem missioner: DFL placerer sig allerforrest med at udvikle og virkeliggøre den fremtidsorienterede fagforening til gavn for hvert enkelt medlem.

Læs mere

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010

Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk. MENTOR company September 2010 Evalueringsrapport LBR Svendborg Projekt Dynamisk mentornetværk MENTOR company September 2010 Indhold Sammendrag af projektet Forudsætning for fortsat drift Elementer i fremadrettet strategi og handlingsplan

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Social- og Sundhedsskolerne i Region Syddanmark samt Region Syddanmark og kommuner i Region Syddanmark har med interesse modtaget

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder DM fagforening for højtuddannede DM Leder DM Leder Det er vigtigt, at DM har fokus på ledere, fordi mange medlemmer af DM før eller senere bliver ledere. Det er en meget naturlig karrierevej for mange

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Velkommen til DM

DM Fagforening for højtuddannede. Velkommen til DM DM Fagforening for højtuddannede Velkommen til DM Velkommen til DM Fagforening for højtuddannede DM yder både kollektiv interessevaretagelse og råd og vejledning til det enkelte medlem med hensyn til

Læs mere

6.000 individer med fælles rytme

6.000 individer med fælles rytme dma et fagligt interessefællesskab dansk markeds- og akademiforening et fagligt interessefællesskab 6.000 individer med fælles rytme DMA Dansk Markeds- og Akademiforening er et fagligt interessefællesskab

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

EUROBAROMETER 71 NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK. Undersøgelsen er bestilt og koordineret af Generaldirektoratet for Kommunikation.

EUROBAROMETER 71 NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK. Undersøgelsen er bestilt og koordineret af Generaldirektoratet for Kommunikation. Standard Eurobarometer Europa Kommissionen EUROBAROMETER 71 MENINGSMÅLING I EU SOMMER 2009 Standard Eurobarometer 71 / Sommer 2009 TNS Opinion & Social NATIONAL RAPPORT HOVEDKONKLUSIONER DANMARK Undersøgelsen

Læs mere

Et erhvervsinitiativ for veteraner

Et erhvervsinitiativ for veteraner Et erhvervsinitiativ for veteraner VELKOMMEN HJEM er en ny organisation for virksomheder, der ønsker at tage et samfundsansvar med aktiv involvering af virksomheden ved at føre veteraner og erhvervsliv

Læs mere

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST

PÆDAGOG FAGLIG. leder I BUPL SYDØST LEDERRÅDGIVNING Er du og medlem af, kan du benytte s rådgivning og søge om coachingforløb. s rådgivning er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme videre med problemer og udfordringer i

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

ET ERHVERVSINITIATIV FOR VETERANER

ET ERHVERVSINITIATIV FOR VETERANER ET ERHVERVSINITIATIV FOR VETERANER VELKOMMEN HJEM er en ny organisation for virksomheder, der ønsker at tage et samfundsansvar med aktiv involvering af virksomheden ved at føre veteraner og erhvervsliv

Læs mere

VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor)

VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor) Vedtægt og bemærkninger til vedtægt er udarbejdet af akademikerorganisationerne den 18. august 2009 VEDTÆGT FOR AKADEMIKERKLUBBEN (i den private sektor) Virksomhedsnavn 1. Navn. Klubbens navn er virksomhedsnavn.(herefter

Læs mere

UNGEANALYSE. Jobcenter Mariagerfjord

UNGEANALYSE. Jobcenter Mariagerfjord UNGEANALYSE Jobcenter Mariagerfjord Ungeanalyse - Jobcenter Mariagerfjord Denne pjece giver en sammenfatning af en COWI-analyse af ledige unge mellem 18 og 29 år tilknyttet Jobcenter Mariagerfjord. Analysen

Læs mere

Arbejdsplan for PLS

Arbejdsplan for PLS Arbejdsplan for PLS 2017-2018 Hovedbestyrelsen ønsker med arbejdsplanen for 2017-2018 at gøre den så specifik som mulig. Derfor er der udformet en mere fokuseret arbejdsplan med tre fokusområder, der er

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

indmeld dig her

indmeld dig her m e l d e M v i l B / k d. k www.h Indmeld dig her Whats in it for me Hvorfor Jeg har et professionelt talerør og optimal indflydelse på mit fag og min arbejdsplads Jeg har et kæmpe netværk og egne jurister

Læs mere

III. Ledelsesreform kompetente, professionelle og synlige ledere

III. Ledelsesreform kompetente, professionelle og synlige ledere 84 III. Ledelsesreform kompetente, professionelle og synlige ledere God eller dårlig ledelse er helt afgørende for, om en offentlig arbejdsplads fungerer og for, om borgerne får god service. De offentlige

Læs mere

Guide for mentorer. Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for mentorer. Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for mentorer Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære mentor! Du sidder nu med en Guide for mentorer, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen på Biologisk

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Til dig der er ergoterapeut og leder

Til dig der er ergoterapeut og leder Til dig der er ergoterapeut og leder Samarbejde, aktiviteter og muligheder etf.dk/leder Forord Ledelse i den offentlige sektor er i høj grad præget af de politiske paradigmer om rehabilitering, sundhedsfremme,

Læs mere

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN

PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN PF GENERALFORSAMLING 27. SEPTEMBER 2012 i Patientforsikringen VELKOMMEN Oplæg 27. SEPTEMBER 2012 PF og medlemstallet PF fyldte 60 år d. 10. maj 2012 PF havde 210 medlemmer pr. 1. januar 2012 600 Medlemmer

Læs mere

Forening. Skovridervej 1 8410 Rønde REFERAT. Dagsorden. 4) Den. Ad 1

Forening. Skovridervej 1 8410 Rønde REFERAT. Dagsorden. 4) Den. Ad 1 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 7. FEBRUAR 2011 Dansk Ride Instruktør Forening c/o Helle Eriksen Skovridervej 1 8410 Rønde E mail: drif@drif.dk Tlf. : 20 95 72 88 Dagsorden 1) Valg af dirigent. 2) Formandens

Læs mere

Hver 8. unge dansker er hverken i job eller uddannelse

Hver 8. unge dansker er hverken i job eller uddannelse Hver. unge dansker er hverken i job eller uddannelse Ser man på arbejdsstyrkens uddannelsesniveau, er der markante forskelle mellem Danmark og Tyskland. I den tyske arbejdsstyrke er det omkring hver 7.

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup.

Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup. Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup. Oplæg fra Sannie Jørgensen: Løntilskudsordning, hvad er det

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018 Dette er beretningen fra børnehaveklasselederudvalget i FSL 2018. Så er vi her igen og igen i år med max deltagerantal på 76 - det er fantastisk at mærke jeres opbakning til årskurserne. Der går ikke meget

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere