Post 1 Start Postbeskrivelse. Point Ingen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Post 1 Start 2015. Postbeskrivelse. Point Ingen"

Transkript

1 Post 1 Start 2015 Opstartsinformation I har nu fået en startkuvert. Kuverten skal indeholde: Løbsregler Kuglepen Kort nr. 1 2 holdkort Venteopgaver God tur. Husk at ventetid er hviletid. Ingen

2 Post 2 Æggekast 2015 I skal nu kaste og gribe et æg med den længst mulige afstand mellem jer. I skal vælge hvem der kaster og hvem der griber. I skal stille jer med front mod hinanden. Den ene (kasteren) står bagved en kontrollinje mens den anden (griberen) efter hver kast bevæger sig væk fra kasteren. Efter hvert kast placerer en fra postmandskabet en pløk fra den fod (yderst ved storetå) på griberen som er nærmest kasteren. Griberen skal altså blive stående hvor ægget er grebet indtil at der er placeret en pløk. Flytter griberen sig er det postmandskabet der vurdere hvor foden var og dermed hvor pløkken skal placeres. Når pløkken er placeret må griberen gå tilbage til kasteren med ægget og gå tilbage til den afstand man ønsker at forsøge sig med. Når ægget er ødelagt, måles den længde lige inden, at ægget gik i stykker. Der måles fra den side af minestrimlen som kasteren står bag og så frem til pløkken. Ægget er stykker når der er revner i skallen. Mens I gennemfører posten, skal I have promillebriller på. Hvert hold har 1 æg. Når ægget er udleveret er det jeres ansvar at det ikke går i stykker. Det hold, der kaster længst får 100 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette. Det hold med den korteste afstand får 1 point.

3 Post 3 Radiobiler 2015 Den ene deltagere får bind for øjnene og skal fungere som levende radiobil. Den deltager, der er placeret udenfor området, skal ved hjælp af tilråb styre radiobilen. Radiobilen skal samle de 5 flasker, der er markerede, sammen og aflevere i beholderen. I bestemmer selv, om I vil aflevere flaskerne undervejs eller aflevere dem allesammen på én gang til sidst. Radiobilen må ikke vælte de flasker, der ikke er markerede. I har 10 minutter til at løse opgaven. Tiden starter, når I har forstået opgaven. Der gives 100 point for at hente alle flaskerne - også selvom det er under 10 minutter. For hver flaske, der ikke hentes, fratrækkes 10 point Der gives 10 tillægspoint for hvert påbegyndt minut, der er sparet. Hver forkert flaske, der væltes, fratrækkes 10 point. Man kan ikke ende med at få minuspoint.

4 Post 4 Kiks akrobatik 2015 I skal placere en kiks mellem jeres pander, så kiksen er vandret med logo op ad. I skal nu på tid igennem den markerede bane uden at tabe kiksen. Tabes kiksen, skal I starte forfra. I har max 5 min til at gennemføre posten. Hurtigste hold får 100 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette - dvs. 1 point til det langsommeste hold. Hvis kiksen knækker undervejs, kan I købe en ny for 20 point. Når I ikke at gennemføre posten i løbet af de 5 minutter, får I 1 point for at have forsøgt at gennemføre posten.

5 Post 5 Musefælder 2015 På banen er der placeret 10 musefælder. I skal bygge en "fældeklapper" af de udleverede materialer, og klappe så mange fælder, I kan. I har max 10 minutter til at bygge fældeklapperen og til at klappe fælderne. I må ikke gå ind på banen på noget tidspunkt og I skal stå bagved den markerede linje, når I "klapper" fælderne. Hver fælde, I klapper, giver 10 point. Max 100 point. Hvis I prøver, men ikke klapper nogle fælder får i 1 point. Når I ikke at bygge musefælden inden, de 10 minutter er gået, får I 0 point for opgaven.

6 Post 6 Kast med kuglerne 2015 I får udleveret 10 snore, hvor der er golfbolde sat sammen to og to og I skal nu kaste dem mod målstativet og score flest mulige point. I skal stå bag den markerede linje, når I kaster og har 10 kast ialt. I skal begge kaste. For at få point skal snoren og kuglerne hænge på stativet. Når alle snore/bolde er kastet, tælles der point på de snore, der hænger. Holdet kan max. få 100 point. Øverste giver 1 point Midterst giver 5 point Nederst giver 10 point

7 Post 7 Førstehjælp 2015 To voksne har pjattet og leget lidt voldsomt, pludselig slår den ene hovedet og bliver svær at få kontakt med og taler meget usammenhængende. Den anden mand bliver bange og stikker af fra stedet. Ham skal I ikke tænke mere på. I er de første på stedet. I skal nu yde den korrekte førstehjælp på den tilskadekomne. Der gives max. 100 point.

8 Post 8 Overnatning fredag nat 2015 Her skal I overnatte. Hvis der er ting, som I gerne vil aflevere, skal I gøre dette inden, I lægger jer til at sove. I skal sørge for at få ladet jeres mobiltelefoner op. Næste post åbner her i morgen kl. 6 og I skal senest forlade posten kl Ingen

9 Post 9 Afgang lørdag 2015 Håber, at I er klar til en ny dag! Her skal I løse en revisorpost. Når I har gjort dette, får I udleveret dagens første kort. I har maksimum 30 minutter til at løse opgaven i. God tur videre ud i den flotte natur! Ingen

10 Post 10 Kælke-slalom 2015 Holdet skal på 6 min. gennemføre flest numseslædeture på skift ned af klitten. For at gennemføre en hel numseslædetur* skal en deltager tage turen fra startlinjen på slæden ned ad klitten og løbe/gå op med slæden. Når en person har krydset startlinjen igen, må slæden afleveres til makkeren. *På vej ned ad klitten skal den udøvendes numse være i fuld kontakt med slæden, som skal være i fuld kontakt med klitten. Er dette ikke gældende, tæller turen ikke i det samlede antal gennemførte ture. Er en deltager på vej ned eller op, når tiden er gået, tæller denne tur ikke med. Det/de hold, der når flest hele numseslædeture får 100 point. Det/de hold, som når færrest ture får 1 point. Øvrige hold får indekserede point herefter.

11 Post 11 Gudstjeneste 2015 I skal nu finde jeres FM-modtager og medbragte høretelefoner frem og stille ind på frekvensen 89,5 MHz. Radioen afspiller en oplæst andagt. Sæt jer ned, nyd andagten og de fantastiske omgivelser. Hvis I kommer midt i andagten, må I vente til den starter forfra for at få det hele med. Når I ikke vil lytte mere, forlader I stille og roligt området. Der gives ikke point for denne post, men den er obligatorisk og skal gennemføres af holdet.

12 Post 12 Promillebriller 2015 Denne post består af en a og b del og skal ikke løses i alfabetisk rækkefølge. I går til den delpost først, hvor postmandskabet henviser jer til. Der kan max. gives 100 point i alt - se fordeling af pointene på postbeskrivelserne af delposterne.

13 Post 13 Gravko 2015 Foran jer er en gravko og en tom spand. Gravkoen har to håndtag, som skal betjenes af jer - et til hver. I må selv vælge, hvilken hånd og hvilket håndtag, I vil bruge, men når valget er truffet og meddelt til postmandskabet, kan det ikke gøres om. Jeres hænder vil blive tapet fast til gravkoen. Jeres opgave er på 2 minutter at bruge gravkoen til at fylde så meget sand i spanden som muligt. I får point ud fra vægten af jeres spand med sand. Det er ikke tilladt at "øve" først og I må heller ikke sidde på gravkoen. Når skovlen bevæges, startes tidtagningen. Der gives indekserede point ud fra vægten af spanden (spand plus sand). Tungeste spand = 100 point. Lettest spand = 1 point.

14 Post 14 Find fem fejl 2015 I skal nu se to videoer på en Ipad. Den ene video indeholder 10 afvigelser, som I skal holde øje med. I har Ipad'en til rådighed i 3 min. Når I er færdige med at se videoen, får I udleveret et svarark, hvor I skal notere hvilke afvigelser, I så. I må bruge så lang tid, I vil på at skrive svarene, som afleveres til postmandskabet inden, I går videre. Hver rigtig afvigelse som er korrekt angivet giver 10 point.

15 Post 15 Tag en pause 2015 Her får I en gratis pause (posten er obligatorisk og skal gennemføres). I skal blive på denne post i minimum 30 minutter. I skal begge opholde jer i den anviste bås i hele perioden. En fra postmandskabet noterer tiden, når I begge er indenfor båsen. Det er postmandskabets ur, der definerer tiden. Når de 30 min. er gået, er det tilladt for holdet at gå videre eller at blive i båsen. Inden I forlader båsen, skal I have fat i en fra postmandskabet, som kommer og noterer tiden for, hvornår I forlader båsen. Når vedkommende har noteret tiden må holdet forlade båsen og fortsætte. Det er kun jer selv, der skal opholde jer i båsen. Jeres oppakning placeres under den anviste presenning af postmandskabet og er ikke tilgængeligt under afvikling af posten. God fornøjelse. I får ingen point for at være i båsen i de 30 minutter, men I kan vælge at blive i båsen, når de 30 minutter er gået. Det hold, der bliver i båsen i længst tid efter de 30 min., får 100 point. Det hold som opholder sig kortest tid i båsen efter de 30 min. får 1 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette.

16 Post 16 Tornby Plantage O-løb 2015 Holdet skal indsamle bogstavkoder fra de 33 markerede poster i det faste O-løb her i Tornby Plantage. De faste O-løbsposter er mørkerøde pæle forsynet med en O-løbs-tang, samt et skilt med en tre-cifret bogstavkode (se eksempel-billede på kortet). I må indsamle koderne i vilkårlig rækkefølge. Der er ingen tidsbegræsning på denne post, men I skal aflevere svararket her på posten inden, I fortsætter løbet. Hver korrekt noteret bogstavkode giver 3 point. Hertil får I 1 point for at gennemføre posten, altså i alt max. 100 point.

17 Post 17 Test af foropgave 2015 I skal på jeres hjemmelavede instrument, spille nedenstående 7 toner: C, D, E, F, G, A og H Frekvensoversigt over grundtoneskalaen: Tone Frekvens C1 D1 E1 F1 G1 A1 G1 C2 264 Hz 297 Hz 330 Hz 352 Hz 396 Hz 440 Hz 495 Hz 528 Hz Der gives point for tonernes præcision ift. tonernes gældende grundskala. 10 point pr. korrekt tone. Hvis alle toner er korrekt. gives 100 point for præcision. Er der anvendt dele fra fabriksproducerede instrumenter, gives der 0 point.

18 Post 18 Udholdenhed 2015 Her skal I bruge jeres udholdenhed. I skal sidde på jorden med ryggen op af hinanden. I skal nu holde stolpen hen over jeres hoveder med strakte arme (lodret), så længe som muligt. Hvis I taber stolpen, eller jeres arme ikke er strakte, stopper tiden. Det er postmandskabet, der afgør, om jeres arme er strakte. Det hold, der sidder med stolpen i længst tid, får 100 point. Det hold, som holder stolpen i kortest tid, får 1 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette.

19 Post 19 Edderkoppespind 2015 I skal på kortest mulige tid kravle igennem edderkoppespindet. I skal begge igennem alle hullerne. I skal starte i øverste venstre hjørne og slutte i nederste højre. Først kravler den ene deltager og derefter den anden. I må gerne hjælpe hinanden undervejs, men I må ingen hjælpemidler bruge. Tiden starter, når postmandskabet siger nu og slutter, når sidste deltager er igennem sidste hul iflg. postmandskabet. For hver gang at I får en af klokkerne til at ringe, får I tillagt 10 sekunders straftid. Det hold, der får den hurtigste tid får 100 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette.

20 Post 20 Genkende ting + modtage tingfinder 2015 I skal ved fælles hjælp og evt. brug af kikkert finde flest mulige af de udlagte genstande i terrænet. I har 5 min. til at finde genstandene og det er ikke tilladt at notere ned på nogen måde, mens I observerer. Når tiden er gået, bliver I ført væk fra udkigsområdet, og får udleveret et svarark hvorpå, I skal notere de 20 ting, som I ud fra hukommelse, kan huske at have set i landskabet. I har alt den tid, som I har brug for til at notere de fundne ting. Når I har udfyldt svararket, afleverer I det til postmandskabet. Ud over kikkerten må I ingen materialer bruge, mens I finder genstande i terrænet. Hver korrekt ting, I angiver, giver 5 point.

21 Post 21 Fornemmelse for ting 2015 I vil af postmandskabet nu få udleveret et ark med spørgsmål vedr. en vindmølle som I skal svare på. I bestemmer selv hvornår I vil aflevere arket til postmandskabet igen - arket skal bare afleveres inden I går videre mod næste post. Sidste frist for at aflevere et ark er senest et kvarter efter postens lukketid. er angivet ud for hvert spørgsmål på det udleverede ark.

22 Post 22 kasseræs 2015 På banen er der en række platforme, der fører til 5 spande med forskellige pointværdi. Ved startplatformen er der placeret en spand med 20 bordtennisbolde. Det gælder om at få så mange af bolddene som muligt ud i de 5 point-spande. Spandene giver henholdsvis 1,2,3,4 og 5 point. I må kun have én bordtennisbold med hver ad gangen, og det er ikke tilladt at give en bordtennisbold videre til sin makker. dvs. at I hver især skal tilbage til start efter en ny bordtennisbold, når I har afleveret en i en pointspand. Det er kun tilladt at transportere sig ved hjælp af de udleverede lægter, og de placerede platforme, som ikke må flyttes. Det er ikke tilladt, at gå på en lægte som rører jorden. Hvis man falder og rører jorden, skal man tilbage til startplatformen og forsætte derfra. Opgaven er på tid, og i har max. 5 minutter. De bolde som I ikke når at få i en point-spand inden tiden går ud, giver 1 minuspoint. I kan dog ikke mindre end 0 point på denne post. De fem spande giver henholdsvis 1,2,3,4 og 5 point. De bolde som I ikke når at få i en point-spand inden tiden går ud, giver 1 minuspoint.

23 Post 23 Bind enderne sammen 2015 I har 5 min. til at binde så mange knob som muligt ved at samarbejde. Foran jer står en kasse med 2 huller. I kassen ligger 20 stk. snore. I skal hver især stikke én hånd ind i kassen og hjælpes ad med at binde de, der er nævnt på arket, I får udleveret. I må selv vælge hvilke af knobene, I vil binde. Ud for hvert knob er angivet, hvor mange point et rigtigt bundet knob giver. Det samme knob må gerne bindes flere gange. En snor må kun indeholde et knob, det er tilladt at bruge 2 snore til et knob. Når I har lavet et knob lader i det ligge inde i kassen mens I binder nye knob. Det er først når tiden er gået og postmandskabet kommer at kassen må åbnes. Når tiden er gået, tages knobene ud af kassen af postmandskabet om kontrollere om knobene er bundet korrekt. I må gerne snakke sammen mens I løser opgaven, men I må hver især kun have én hånd inde i kassen af gangen når I løse opgaven. Kassen må ikke åbnes mens posten udføres. På det udleverede skema er der oplyst, hvor mange point det enkelte knob giver. Samme knob må gerne bindes flere gange for at få point. Der kan dog maksimalt opnås 100 point lige meget hvor mange knob holdet for bundet.

24 Post 24 Pendulet 2015 I skal, ud af hvad I har i rygsækkene, på jer, eller hvad I kan finde på jorden omkring jer (ikke postmandskabets udstyr) fremstille et pendul med en svingningstid på præcis to sekunder. Et pendul består af en (tynd) snor med en fast længde, hvori der hænger et lod med en fast vægt. Svingningstiden er tiden, det tager pendulet at svinge fra den ene yderposition, frem og tilbage til samme yderposition. I bestemmer selv dimensionerne på pendulet (ved test samt hvor stort et udsving, I vil bruge til at starte pendulet). Det skal efter én igangsætning kunne gennemføre min. 20 svingninger (~40 sekunder), for at postmandskabet kan måle svingningstiden præcist. I har max. 10 minutter til at fremstille pendulet og kan benytte den anviste prøvestation (søm) til at teste jeres pendul under fremstillingen. I skal henvende jer til postmandskabet, når I vil have målt jeres penduls svingningstid. Pendulet skal ved testen hænge fra et søm placeret 2-2,5 meter over jorden som anvist af postmandskabet. I skal selv sætte pendulet i gang ved testen. For at reducere måleusikkerheden får I tre forsøg til at sætte den bedste tid, men I må ikke ændre på pendulet mellem forsøgene. Hvis pendulet går i stykker undervejs, tæller bedste satte tid (hvis ingen tid er sat, får I 0 point). indekseres procentvis efter hvor tæt, I kan komme på svingningstiden to sekunder, målt over 20 svingninger. Afviger svingningstiden mere end +/-2 sekunder (100%) herfra tildeles 1 point for tappert forsøg. Hvis pendulet går i stykker undervejs i målingen, tæller bedste satte tid (hvis ingen tid er sat, får I 0 point).

25 Post 25 Kuglebane 2015 I skal bygge en kuglebane, hvor kuglen passerer 5 forhindringer, mens den på længst mulig tid triller fra start til mål - dog må max. tiden være 10 minutter. En forhindring defineres som en anordning, der gør, at kuglen triller langsommere. I har alt den tid, I ønsker til at bygge kuglebanen. Tiden starter, når postmandskabet siger nu og slutter, når postmandskabet registrerer, at kuglen er nået til mål. Når kuglen er sluppet, må I ikke røre ved kuglen eller banen. Stopper kuglen (ligger stille) ved en forhindring, stoppes tiden. For hver forhindring, som kuglen ikke har passeret på dette tidspunkt, gives der en straf på minus 30 sek. Det hold, der har den langsommeste gennemløbstid for kuglen, får 100 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette, min. 1 point. Hvis I undlader at lave 5 forhindringer, får I 30 strafsekunder for hver forhindring, som I udelader.

26 Post 26 Byg en motor 2015 I får udleveret ét stk. AA batteri og en kasse med elektronikdele. Af disse dele skal I bygge en motor. I må ikke bruge øvrige ting til at bygge motoren af. I skal nu på max. 5 min. bygge en motor ved hjælp af batteriet og færrest mulige af de udleverede elektronikdele. Ved motor forstås, at strømmen fra batteriet skal omsættes til bevægelig energi, dvs. at noget roterer I jeres konstruktion. Det er tilladt, at motoren står eller holdes i hånden, men den skal kunne "køre" selv. Motoren skal minimum kunne køre i 10 sek.i træk. Når posten er godkendt, skal I skille jeres motor ad og ligge delene tilbage i kassen. Batteriet afleveres til postmandskabet. Dette er en teknikfri zone. Der gives 100 point til det/de hold, der har brugt færrest komponenter til en kørende motor. For hvert komponent der er brugt ud over disse, vil der blive tildelt 10 point mindre for hvert komponent, et hold har brugt. Har et hold brugt x antal komponenter i forhold til den motor med lavest komponenter, således at holdet ikke kan opnå point, vil holdet altid kunne få 10 point for at motoren kører i de 10 sek. Hvis ikke motoren kan køre i 10 sekunder, gives der 1 point.

27 Post 27 Lykkehjulet 2015 Og kategorien er; "Citater" I får nu udleveret et stykke papir med et citat som I skal gætte. Til hjælp er der en oversættelse af alfabetet i det omkring liggende landskab. Hvert bogstav i alfabetet er markeret med et lille knæklys. I har nu 10 min til at finde oversættelserne i landskabet og løse/gengive citatet. Postmandskabet notere jeres holdnr. og starttid på arket som bliver liggende ved postmandskabet. Når der er gået 10 min. tager postmandskabet arket igen. Det er ikke tilladt for holdet at notere noget ned (på papir, mobil, tage billeder ol.) når I er ude at hente oversættelser, oversættelserne skal huskes. I må gerne selv tage et starttidspunkt således at I har en fornemmelse af hvornår de 10 min. er gået, men det er postmandskabets ur der tæller, og dem der bestemmer hvornår der er gået 10 min. De 10 min. starter når postmandskabet ligger arket foran jer. TEKNIKFRI ZONE Hvis hele citatet løses/gættes gives der 100 point. Hvis ikke citat er gengivet fuldt, gives der 1 point for hvert rigtigt bogstav som holdet har noteret ned maks. 57 point.

28 Post 28 Hit med sangen 2015 Den ene deltager skal høre 10 sange på MP3 afspilleren og undervejs/efterfølgende nynne sangene for makkeren, som skal gætte sangene. Den ene af deltagerne hører en bid af en sang ad gangen. Når klippet er færdigt, har deltageren 30 sekunder til at nynne den for den anden (det er tilladt at nynne andet fra sangen end det, man har hørt), hvorefter makkeren noterer titlen på sangen på svararket. Makkeren må kun skrive sit svar ned. Det er tilladt at vise sit svar til makkeren for at få bekræftet, om man er enige. Næste sang spilles automatisk, når der er gået 30 sekunder. Svararket afleveres, når der er gået 30 sekunder efter, at sang 10 har været afspillet. Det er ikke tilladt at tale undervejs, imens der skal gættes sange. Gøres dette, gives der 0 point for posten. Der gives 10 point for hver korrekt gættet titel på sangen.

29 Post 29 Trillebør race 2015 I skal på tid med en trillebør køre igennem en bane. Den ene skal køre trillebøren, mens den anden sidder i trillebøren. Hvert hold har 5 min til at komme igennem banen flest mulige gange. Efter hver runde bytter I plads. Den person som sidder i trillebøren må under kørsel ikke røre jorden med kroppen. Hvis trillebøren vælter, stopper I op og får placeret personen i trillebøren igen, hvorefter I genoptager kørslen fra det sted, trillebøren væltede. Det hold med flest runder får 100, det hold med færrest runder for 1 point, resten af holdene indekseres efter dette.. Hvis holdet er i gang med en runde, når tiden er gået, tæller denne runde ikke med.

30 Post 30 Bøjlestafet 2015 I skal på 5 minutter flytte flest mulige dåser mellem de 2 markerede steder. Begge deltagere får en bøjle. I skal have bøjlen mellem benene (knæene) og må kun flytte dåserne ved at løfte dem op i ringen ved hjælp af krogen, der sidder i bøjlen. Det er kun de dåser der er fragtet hele vejen, der tæller, dvs. at den omgang, som I f.eks. løber til sidst kun tæller med, hvis dåsen er over stregen. Bøjlen må ikke sættes fast med nogle hjælpemidler, men skal holdes ved at klemme knæene sammen. Det hold, der flytter flest dåser, får 100 point. Det hold, der flytter færrest dåser får 1 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette.

31 Post 31 Overnatning lørdag nat 2015 Her skal I overnatte. Hvis der er ting, som I gerne vil aflevere, skal I gøre dette inden, at I lægger jer til at sove. Søndag SKAL i være klar til at gå kl Ingen

32 Post 32 Afgang søndag 2015 Håber, at I er klar til en ny dag! I skal nu ud på den sidste etape. I SKAL nå toget på Lilleheden Station kl Det er meget vigtigt, at I når toget. I skal være tilbage ved Christiansgave, hvor løbet startede, senest kl ! God tur!

33 Post 33 Sende holdene med toget 2015 I skal med toget mod Hjørring kl sørg for at komme med og stige af, når I får besked på det. Det er meget vigtigt, at I når toget. Vi sørger for der er billet til jer.

34 Post 34 Send holdene videre til næste post 2015 Næste post er markeret på kortet Ingen

35 Post 35 De gode lunger 2015 I skal på tid, og kun ved hjælp af ét sugerør og jeres egen sugekraft, flytte 6 M&M's fra startpunkt til slutpunkt over en afstand på 5 meter. Undervejs er der et bæger, som kan benyttes til at fylde lungerne op igen, da det her er tilladt at ligge M&M's i bægeret, tage en ny indånding, samle M&M's op igen og fortsætte. Bægeret er placeret mellem 2 minestrimler. Det er tilladt at bruge bægeret til at fylde lungerne sålænge, at bægeret ikke flyttes udenfor minestrimlerne. Når I når slutpunktet, vil I se 6 sugerør placeret lodret. Her skal I placere en M&M's på hvert sugerør, startende fra venstre mod højre. Falder en M&M's ned, mens de andre placeres, er den stadig godkendt. I må kun flytte en M&M's ad gangen og når I tager en ny M&M's skal I stå bagved startlinjen. Når en M&M's er placeret på sugerøret, skal I løbe ned og give sugerøret til makkeren, som så skal løbe næste tur. Tabes en M&M, skal den samles op og tages med tilbage til start og starte forfra. Der hold, der får den hurtigste tid, får 100 point. Det hold der får den langsomste tid får 1 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette.

36 Post 36 Lufthavnsmatch 2015 I skal notere den korrekte rækkefølge af lufthavnene ud fra kilometerafstand fra Hjørring. Den lufthavn, der ligger tættest på Hjørring, noteres som nummer 1 osv. I har alt den tid til at løse posten, som I ønsker. Dette er teknikfri zone, dvs. at I ikke må bruge hjælpemidler - heller ikke mobiltelefoner, tablets mv. I får 10 point pr. korrekt lufthavn (den korrekte afstand i forhold til Hjørring), som I noterer.

37 Post 37 Speederen i bund 2015 I skal nu ind og køre på go-kart-banen. Det handler ikke om at komme først, men om at sætte den hurtigste omgangstid. Det kan derfor ikke betale sig at køre vildt og ind i de andre go-karts, men i stedet fordele sig på banen og køre stabilt for at sætte den bedste tid. Hvis personalet afbryder løbet, enten fordi der køres for vildt eller en bil holder stille på banen og skal hjælpes fri, stopper alle biler, tiden fortsætter. Der igangsættes et heat hvert 8. min (6. min. kørsel og 2 min til skift (helt nye hold) og der kan maks. køre 5 hold ad gangen. Hvis ikke alle biler er i brug, køres der heat med det antal hold, som er klar. Begge deltagere skal køre go-karten i løbet af heatet, hvilket betyder at holdet skal i pit under et heat for kørerskifte. Holdet bestemmer selv, hvornår kørerskiftet skal foretages, men er der et andet hold i pit, må holdet vente til pitten er ledig. Hvis ikke holdet skifter kører undervejs er opgaven ikke løst og der gives 0 point for posten. Inde bag døren skal I finde en køredragt og hjelm mm, som I skal have på under løbet. Så snart I er færdige med et heat, skal I skynde jer herud igen og aflevere udstyret, så andre hold kan komme til. Personalet vil give en kort obligatorisk sikkerhedsinstruktion, som I skal følge, når I kører!!! Når holdet er klar, vil I blive sat i kø af postmandskabet til at køre et heat. Det er meget vigtigt, at I følger de anvisninger, som I får af personalet og postmandskabet, da alle skal have mulighed for at komme til. Hvis ikke man kører et heat, må man ikke ikke opholde sig inde ved banen. Det hold, som sætter den hurtigste omgangstid får 100 point. Det hold som sætter den langsomste omgangstid får 1 point. Øvrige hold får indekserede point efter dette.

38 Post 38 Æggeskiver 2015 Holdet får udleveret et kogt æg, som skal skæres i flest mulige hele skiver. Holdet må selvom på hvilken led, skiverne skæres. Der gives 100 point til de/det hold, der kan skære flest hele skiver af det udleverede æg. Det hold, der skære færrest hele skiver får 1 point. Øvrige hold får indekserede point ud fra dette.

39 Post 39 Mål 2015 Tillykke I har gennemført årets Vendialøb. Hvis I har lånt refleksveste, slapwraps, GPS mv., skal I aflevere dette her! Ingen

40 Post 0 Find vej 2015 I skal finde ud til de forskellige adresser og klippe i klippekortet som bevis for, at I har været på posten. I får point iht. de point, der står på klippekortet - ialt max. 100 point

41 Post 0 Tingfinder 2015 På post 20 skal I kunne fremvise nedenstående ting: En udenlandsk avis fra dags dato En gul tøjklemme Et hårdkogt æg Et frimærke til en værdi af 50 øre En tom cola dåse Et fyrfadslys En rød gummistøvle En A4 blok En tom makreldåse En nissehue En brun vante til venstre hånd En papirkalender for 2014 Et stykke birkebark En Euro 200 gram affald 1 snor på mindst 1 meter En linial på mindst 20 cm. Et hvidt hårelastik Et stykke blåt minestrimmel En orange ballon I får 5 point for hver korrekt ting, I har indsamlet til post 20.

42 Post 0 Brug foropgaven og gæt sangen2015 I skal vælge hvem, der skal spille på jeres instrument, og hvem af jer der skal gætte sange. I skal fortælle postmandskabet hvem af jer der spiller og hvem der gætter. I må ikke bytte rolle undervejs. Den af jer, der skal spille, skal ud fra listen vælge 5 sange, som den anden skal gætte. I har 2 min til hver sang. Man må kun spille sangen 1 gang. Holdet må ikke kommunikere under afspilningen. Der gives 20 point for hver sang, der er gættet rigtigt.

43 Post 0 Modtage tingfinder 2015 Her skal I aflevere tingene, som I skulle finde iflg. postbeskrivelsen, som I fik på post 10. I får 5 point for hver korrekt ting, I afleverer, ift. den tidligere udleverede postbeskrivelse.

44 Post 2015

45 Post 2015

46 Post 2015

47 Post 2015

48 Post 2015

49 Post 2015

50 Post 2015

51 Post 2015

52 Post 2015

53 Post 2015

54 Post 2015

55 Post 2015

56 Post 2015

57 Post 2015

58 Post 2015

59 Post 2015

60 Post 2015

61 Post 2015

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller

Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller Miljø Beskrivelse af opgaverne i Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race.

Læs mere

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav

Miljø. Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller. At vise, at hesten vil stå stille og villigt følge føreren i skridt og trav Miljø Navn Udførelse Formål Fejl, som tæller M 1- Mønstring i trav Hesteføreren tager opstilling foran dommerne med sin hest og præsenterer den med navn, alder og race. Hesten mønstres i skridt til den

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

FDF Vendialøbet - Løbsregler

FDF Vendialøbet - Løbsregler FDF Vendialøbet - Løbsregler 1 - Tjek-ind på posterne Når I ankommer til en post, skal I tjekke ind. Tjek-ind på posterne er indført som en praktisk foranstaltning der gør VendiaUdvalget i stand til at

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

Brøndbyløbet 11 færdige poster

Brøndbyløbet 11 færdige poster Brøndbyløbet 11 færdige poster Brøndby-løbet er et stjerneløb, det vil sige at alle poster er inden for et afgrænset område, og deltagerne hele tiden skal tilbage til START posten før de går videre til

Læs mere

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne

Fysisk Aktivitet. Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Fysisk Aktivitet Cirkeltræningsprogrammer og Stationskort til Motivationsgrupperne Indholdsfortegnelse CIRKELTRÆNINGSPROGRAMMER... 1 INSTRUKTØRKORT HELE KROPPEN... 3 INSTRUKTØRKORT PAR... 4 INSTRUKTØRKORT

Læs mere

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del.

Banen bliver delt op i to. Man har slalom-aktiviteten på den ene del af banen og Kryds & Bolle på den anden del. - med kroner og kærlighed Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil &

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

10 LEGE TIL DANSK FOR ALLE DYR I AFRIKA

10 LEGE TIL DANSK FOR ALLE DYR I AFRIKA 10 LEGE TIL DANSK FOR ALLE DYR I AFRIKA Lege Nr. 1 Fangeleg. Kødædere og planteædere Kort til fangeleg 1 og 2 (bilag 1) To elever udvælges til at være fangere. Den ene får et kort med en giraf. Den anden

Læs mere

SJM 2015 5. OG 6. SEPTEMBER AFDELING A

SJM 2015 5. OG 6. SEPTEMBER AFDELING A SJM 2015 5. OG 6. SEPTEMBER AFDELING A Offentliggørelse af ponygameslege Distrikt 3 har valgt at offentliggøre ponygames legene til årets sjællandsmesterskab i ponygames på Store Hestedag. Da nogen af

Læs mere

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen 21 / FRISBEE FREAK / SIDE 1 AF 6 [ Frisbee-freak ] Introduktion Til Denne Aften Dette opstartsevent er til en lys sommeraften, og du kan passende invitere alle, der har lyst Du skal have fat i minimum

Læs mere

BFO Rosenlund. fælleslege

BFO Rosenlund. fælleslege BFO Rosenlund fælleslege Indhold 1.Det gyldne skind... 2 2.Fangelege... 3 3.Stjæl æg... 4 4.Høvdingebold... 5 5.Katten efter musen... 5 6.Rundbold... 6 7.Fang fanen... 7 8.Jord... 8 9.Stik bold... 8 10.Alle

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer.

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer. Børnerute Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil & Ringspil - Café

Læs mere

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund

Regler. Dansk Arbejder Idrætsforbund. En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk. Dansk Arbejder Idrætsforbund Dansk Arbejder Idrætsforbund En verden af gode oplevelser www.dai-sport.dk Regler Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. 43 26 23 84 Fax: 43 26 23 86 E-mail: dai@dai-sport.dk

Læs mere

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD.

Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. K AN LYD TÆL L E S? Tæt på lyd Når du sammen med din klasse skal besøge biblioteket til FORSK- NINGENS DØGN, så skal I arbejde med emnet LYD. I skal undersøge, hvordan lyd bevæger sig, hvad vi bruger lyde

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Svar (regel) Spørgsmål

Svar (regel) Spørgsmål 1. Hvor høje skal netstolperne være: A. 1,5 m? B. 1,524 m? C. 1,55 m? 2. Hvilken farve skal nettet have: A. Mørkt? B. Hvidt? C. Mørkt og hvidt? 3. Hvor er afprøvningsmærkerne til boldhastighed placeret

Læs mere

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence

Balance. Kast med begge hænder. Klask hænder. Frøhop. Konkurrence. Konkurrence Kast med begge hænder Balance Stå på ét ben. Placer modsatte fod på indersiden af knæet. Se, hvem der kan stå i længst tid. Lav en bedst af tre. Stå med parallelle fødder. Kast en bold op ad en mur skiftevis

Læs mere

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling

Blindt hækkeløb. 4x100 meter stafet uden arme. Balance bowling Paralympiske Lege Paralympiske Lege (PL) kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Deltagerne deles op i hold

Læs mere

TRIX. Træningshæfte 2 FACITLISTE. Side 1. Side 2 Side 3. FACIT, side 1-3 Trix, Træningshæfte 2 Alinea. Byg og tegn

TRIX. Træningshæfte 2 FACITLISTE. Side 1. Side 2 Side 3. FACIT, side 1-3 Trix, Træningshæfte 2 Alinea. Byg og tegn TRIX Træningshæfte Side J a o u - - - - - - e t u r i g v b n Fra oven p FACITLISTE Forfra Fra siden Jubii Side Side Femkanter Veksle mønter Farv rødt Farv gult Jubii Positionssystemet Øverst: Eksperimenter

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Øvelsesinstruktioner SkoleOL 2018 Aalborg

Øvelsesinstruktioner SkoleOL 2018 Aalborg Aalborg Atletik & Motion Øvelsesinstruktioner SkoleOL 2018 Aalborg AAM: Finn Yde 20180419 1 1-10 Godkendt af: Bestyrelsen Standard: Til SkoleOL i Aalborg er der følgende øvelser: Sprint 400 meter løb Hækkeløb

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019 Generelt I begynderklassen er hunden i line og skal føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstreposition

Læs mere

Suck-it DU SKAL BRUGE: 5 sugerør m buk (4 i stander) M&M s i skål

Suck-it DU SKAL BRUGE: 5 sugerør m buk (4 i stander) M&M s i skål Det Perfekte Minut Suck-it 5 sugerør m buk (4 i stander) M&M s i skål Deltageren skal, kun ved hjælp af sugekraft transportere en chokoladepastil 3 meter, og lægge den på toppen af et opretstående sugerør.

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Sanselege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Sansebane

Læs mere

Seniorspejder: Stifindere

Seniorspejder: Stifindere Seniorspejder: Stifindere Formål Dette mærke er for dem der vil blive vaskeægte ruteræve. Tanken med mærket er at spejderne får praktisk erfaring med orientering. De skulle gerne blive ægte ruteræve med

Læs mere

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd

1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og venstre hånd Kidsvolley Kidsklubsamling Peter Morell Opvarmning Øvelser med balloner 1) Hold ballonen i luften med venstre hånd. 2) med højre hånd 3) Over hovedet med højre og venstre hånd 4) Skift mellem højre og

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Samarbejdslege for børnehavebørn Udarbejdet af MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Billedlotteri

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer X Mål og formål Tid Aldersgren Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde Spirer Nr. 1 af 5 møder ét skema til hvert møde Tid Programpunkt Hvor står det /

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

Side 1: - forside. Velkommen til Krolf. Regler

Side 1: - forside. Velkommen til Krolf. Regler Side 1: - forside Velkommen til Krolf Regler 2. udgave - november 2017 Side 2: Banen. Udslagsstedet markeres med et fast mærke eller en streg malet på græsset. Kuglen placeres indenfor 85 cm. Begge fødder

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Internationale Krolf spilleregler

Internationale Krolf spilleregler Spillets formål Krolf er en krydsning af Kroket og Golf. Spillet går i al sin enkelthed ud på, at få en kugle i et hul på færrest mulige slag. Det spilles af 2 til 6 spillere, og vinderen er den, der har

Læs mere

Hvor hurtigt kan du køre?

Hvor hurtigt kan du køre? Fart Hvor hurtigt kan du køre? I denne test skal I finde ud af, hvilket transportmiddel, I kan køre hurtigst på? Hypotese Hvilket transportmiddel tror I, I kan køre hurtigst på? Hvorfor? Det skal I bruge:

Læs mere

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud.

Kom-i-gang-lege. Jorden Rundt. Variation: Flere i midten. Husk at tage et tilsvarende antal stole ud. Kom-i-gang-lege Frugtsalat 5-10 minutter stole Alle elever står på en stol i en rundkreds. Der er en stol mindre end antallet af elever, den sidste elev står derfor i midten. Alle får nu tildelt navnet

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne.

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne. Post 1 Guld er meget værdifuldt. I Guds øjne er vi noget fantastisk værdifuldt. Vi er faktisk meget mere værd for ham end guld! I bibelen står der:.du er dyrebar i mine øjne, højt agtet, og jeg elsker

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen

Trivsel og Bevægelse i Skolen Trivsel og Bevægelse i Skolen Indholdsfortegnelse : Politi og røvere Udbryderkongen Grænselegen Hvad er klokken Hr. Løve De blå de må gå s.1 s.2 s.3 s.4 s.5 : Sjipning Trylleelastik Diabolo Kendama Jonglering

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

Eksperimenter om gyroer og flyvning. Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE. Mere om Lav en cykelhjulsgyro

Eksperimenter om gyroer og flyvning. Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE. Mere om Lav en cykelhjulsgyro EKSPERIMENTER FOR 7. - 10. KLASSE Eksperimenter om gyroer og flyvning Lav en cykelhjulsgyro Du kan fremstille en gyro af et gammelt cykelhjul: Montér håndtag på begge sider af et cykelhjul. Sæt dig i en

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

Brug bolden 3. Idéer på spil

Brug bolden 3. Idéer på spil Brug bolden 3 Idéer på spil Indhold i dette hæfte: Bordtennis.............................. 3 Tennis................................... 7 Fodbold................................. 12 Håndbold................................

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede

Minimum 3 hjelme. ordforklarings- og refleksionsark. Det laminerede Lektion 1. Kast og grib Øvelses nr. Tid ca. Beskrivelse Opvarmning 5 min Opvarmning: Spred en kasse bolde ud på jorden over et større areal, sæt den tomme kasse eller to kasser i en passende afstand væk

Læs mere

OVERSIGT OVER PONYGAMESLEGE

OVERSIGT OVER PONYGAMESLEGE OVERSIGT OVER PONYGAMESLEGE Lege Tilladt i afd. A Tilladt i afd. B Tilladt i afd. C Ballonsprængning X X Bogstavleg X X X Basket (Høj-Lav) X Boldstafet X X X Bord Dæk Dig X X X Fiskestang X X Fisketur

Læs mere

natur / teknik sjove forsøg med kroppen

natur / teknik sjove forsøg med kroppen Folde hånd og fod Papir, blyant og saks Prøv at folde hånd og fod Tag sko og strømper af Hold om fodsålen (undersiden af foden) og stik forsigtigt fingerspidserne ind mellem tæerne Prøv at slappe af i

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

Spirer: Pioneringspiger

Spirer: Pioneringspiger Spirer: Pioneringspiger Formål For at blive den sejeste storpionerer må man starte tidligt, og selvom spiseborde ikke bliver spirernes spidskompetence, er der nogle lidt mere grundlæggende skridt på vejen

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb Modul 1 Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler Program for modulet 1. Introduktion - 15 min. 2. Aktivitet 1-25 min. Stjerneløb i makkerpar 3. Aktivitet 2-25 min. Farvebaner 4. Elevopgave

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Mavebøjning i kæde. Mavebøjning i makkerpar FYSIK TRÆNING FYSIK TRÆNING Nr.10256 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Nr.10255 Alder: 8-90 år - Tid: 5 min. Mavebøjning i kæde Materiale Bold Mavebøjning i makkerpar At styrke de lige mavemuskler Deltagerne sætter sig skråt for hinanden.

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane Skudbane En skudbane (20 x 15 meter) kan laves ud af fem-seks mindre skud- og motorikbaner sammensat ud fra forskellige fokuspunkter. Eleverne introduceres til de forskellige skud- og motorikbaner og ikke

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019 Generelt I begynderklassen er hunden i line og skal føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstreposition

Læs mere

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne.

Staveløb. Bane: Figurbanen. Mellemtrin. Dansk. Organisering: Hold af 2 elever. Hvert hold har 3 felter på yderstregerne. Indhold Side 2: Staveløb Side 3: Bevæg de 120 hyppigste ord Side 4: Find flest ord Side 5: Gangetræning Side 6: 10er venner Side 7: Staveræs Side 8: Plus/minus leg Side 9: Gæt et bogstav Side 10: Find

Læs mere

KLUDDER-MOR. FORMÅL: At bruge kroppen på forskellige måder og koordinere kropsdele. VARIATIONER: LEG: Man kan ændre på legen, ved at 1-2

KLUDDER-MOR. FORMÅL: At bruge kroppen på forskellige måder og koordinere kropsdele. VARIATIONER: LEG: Man kan ændre på legen, ved at 1-2 KLUDDER-MOR FORMÅL: At bruge kroppen på forskellige måder og koordinere kropsdele VARIATIONER: LEG: Man kan ændre på legen, ved at 1-2 Børnene står i en stor rundkreds med børn ikke må se på gruppen, mens

Læs mere

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning.

Teknikmærke 2000/2001/2002. Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Teknikmærke 2000/2001/2002 Målet med teknikmærket er at øge spillerens motivation mod en målrettet selvtræning. Der kan opnås et af følgende teknikmærker: Spilleren opnår en samlet score > 9 point = Bronzemærke

Læs mere

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15

AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 AKTIVITETER TIL TEMADAG d 1.9.15 Vi nåede ikke alle lege, men her har I det samlede program. Kan ske at noget af det vi ikke nåede kommer på næste gang Tak i øvrigt for godt engagement og humør Kan du

Læs mere

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder.

Spanielskolens Grundtræning 7-12 måneder. s Grundtræning 7-12 måneder. Indledning. Vi har under hvalpe træningen lagt vægt på at præge hvalpen i rigtig retning og forberede den til dens fremtidige arbejdsopgaver. Vi skal nu i gang med at indarbejde

Læs mere

Teknisk progression Diskoskast

Teknisk progression Diskoskast Teknisk progression Diskoskast Diskoskast er en teknisk disciplin, hvor der skal læres en del før man mestrer en god teknik. En af de allervigtigste elementer er, at man har en god rotationsteknik. Derfor

Læs mere

Internationale krolf spilleregler

Internationale krolf spilleregler Spillets formål Krolf er en krydsning af kroket og golf. Spillet går i al sin enkelthed ud på, at få en kugle i et hul på færrest mulige slag. Det spilles af 2 til 6 spillere, og vinderen er den, der har

Læs mere

Aktivitetsmateriale. til familiespejder

Aktivitetsmateriale. til familiespejder Aktivitetsmateriale til familiespejder Forord Velkommen til familiespejd. Vi har på de følgende sider samlet en lang række af vores populære lege som er klar til at blive afprøvet på vores familiespejdermøder.

Læs mere

Inspiration til sjov bevægelse i skolen

Inspiration til sjov bevægelse i skolen Inspiration til sjov bevægelse i skolen Kære lærer og pædagog Aktiv Året Rundt ønsker med disse 14 kort at give inspiration til masser af bevægelse i løbet af skoledagen med årets tema ZIGZAG. Vi ønsker

Læs mere

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen ' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen 1. Start På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen. Afhængig af sin størrelse skal hunden

Læs mere

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok.

BEMÆRK Fem gentagelser er temmelig sikkert nok. BEN- OG FODARBEJDE 1. ØVELSE - STIGETRÆNING Målmanden tager enkeltstep i trinene. Ved enden af stigen ligger hun sig på maven. Rejser sig i grundstillingen, hvorefter træneren / målmandsmakkeren laver

Læs mere

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION...

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION... DÆK-O-MANI TEMA... Leg med dækslanger MÅL... Legeaften med dækslanger, hvor budskabet er, at Gud ønsker at fylde vores liv med noget godt. INTRODUKTION... Dette event kan afholdes både ude og inde. Til

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

Indholdsfortegnelse til lege

Indholdsfortegnelse til lege Indholdsfortegnelse til lege - Stratego... 3 - Grydelågsleg... 3 - Gummistøvlekast:... 3 - Tepose-kast... 3 - Mange mennesker i firkant... 4 - Fold presenning sammen... 4 - Hekseringen... 4 - Reb gennem

Læs mere

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset?

SUSET. Hvad giver dig et sug i maven? Hvad får dig til at opleve suset? SUSET Når det drejer sig om højder, har vi tit grænser, der skal overvindes. Overvinder vi disse grænser, kan vi få et sug i maven, fordi vi gør noget, som vi ikke troede, vi turde. Også selv om det ikke

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Myldretid. Skyggen BALANCE OG KONTROL BALANCE OG KONTROL

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Myldretid. Skyggen BALANCE OG KONTROL BALANCE OG KONTROL Nr.10005 Alder: 7-70 år - Tid: 10 min. Nr.10004 Alder: 5-90 år - Tid: 5 min. Skyggen Bogstav kegler, hvor man så kan øve stavning. Myldretid Gruppeaktivitet, selv om man skal passe Tabeltræning - så man

Læs mere

Sådan afbrydes forbindelsen Når du vil afslutte CallPilot-sessionen, skal du trykke 83 for at afbryde forbindelsen eller lægge røret på.

Sådan afbrydes forbindelsen Når du vil afslutte CallPilot-sessionen, skal du trykke 83 for at afbryde forbindelsen eller lægge røret på. POSTKASSE-LOGON Du skal bruge et adgangsnummer (ring op til lokal 7600) til CallPilot Multimedia Messaging, et postkassenummer (7 + værelsesnummer) og en adgangskode for at logge på postkassen. 137 + værelsesnummer

Læs mere

Nu flyttes spanden til 2 meter fra start. Øvelsen gentages med gæt og kast og antallet af point noteres hvert pletskud giver nu 2 point.

Nu flyttes spanden til 2 meter fra start. Øvelsen gentages med gæt og kast og antallet af point noteres hvert pletskud giver nu 2 point. Naturskolerne.dk Kaste kogler i en spand Mål en linje på 4 meter op. Marker start (0 meter) tydeligt med en pind. Først stilles spanden 1 meter fra start. Hver elev samler tre kogler og får tre kast. Først

Læs mere

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej

1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Teknikmærke 1. Forlæns kolbøtte + hop og drej Beskrivelse: Lav en almindelig forlæns kolbøtte! I det du lander laver du et hop, hvor du roterer en hel omgang rundt om dig selv. (360 grader.) Land i balance

Læs mere

Indholdsliste i kassen A-grunden

Indholdsliste i kassen A-grunden Indholdsliste i kassen A-grunden 30 stk. Farvede bånd rød/blå, til holddeling 8 kegler i god kvalitet 4 fløjter i rustfri god kvalitet 2 fodbolde fra trees 2 basket bolde fra trees 1 pendulkegler, 9 trækugler,

Læs mere

Hvordan kan man øve badminton hjemme.

Hvordan kan man øve badminton hjemme. Hvordan kan man øve badminton hjemme. Har I lyst til at øve badminton hjemme, er her lidt inspiration til hvad, der kan foregå i et almindeligt hjem. Det kræver ikke så meget plads, før det er muligt,at

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line.

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. Generelt I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstrepositionen eller

Læs mere

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane

DGI tennis. Forslag til 2-3 timers tenniskaravane DGI tennis Forslag til 2-3 timers tenniskaravane Øvelse 1: Stafetløb med bold liggende på ketsjer rundt om kegle. Hver spiller skal have en bold. Øvelsen kan gøres sværere ved at hvert hold kun har én

Læs mere

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn Træn trafik med dit barn Side 1 Dit barn i trafikken Dit barn skal snart starte i skole, og det betyder en ny fase i livet også i trafikken. I skal måske til at køre en anden og længere vej, end I gør

Læs mere

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb

Modul 1. Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler. Introduktion Giv en kort introduktion til orienteringsløb Modul 1 Intro til orienteringsløb & kortets farver og symboler Program for modulet 1. Introduktion - 15 min. 2. Aktivitet 1-25 min. Stjerneløb i makkerpar 3. Aktivitet 2-25 min. Farvebaner 4. Elevopgave

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år

Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år 1 HVAD vil vi teste? Introduktion til Måling af fysisk form hos børn 4-12 år NB! Testpersonerne gennemfører øvelserne med sko på Fysisk form er en variabel, der er sammensat af mange forskellige egenskaber.

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

INSPIRATION TIL MERE BEVÆGELSE PÅ TALTAVLEN

INSPIRATION TIL MERE BEVÆGELSE PÅ TALTAVLEN INSPIRATION TIL MERE BEVÆGELSE PÅ TALTAVLEN På dette ark finder du forskellige idéer til at sætte mere bevægelse på aktiviteterne i Leg på streg på taltavlen. Lav 10 sprællemænd forskudt af Spring over

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal

DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal DKK Rally-lydighed, Øvede-klassen. 40. Fristende 8-tal Øvelsen består af 2 madskåle eller lignende fristelser samt 2 kegler, stolper eller personer og der skal gås et 8-tal rundt om de to yderste kegler.

Læs mere

Træningsmateriale 400 meter

Træningsmateriale 400 meter Træningsmateriale 400 meter Indhold Generelt om lang sprint... 2 Lektion 1 løbeteknik... 3 Lektion 2 lange stigningsløb... 4 Lektion 3 fartkontrol... 5 Træningsøvelser og lege... 6 Konkurrencen... 7 1

Læs mere

VEJLEDNING TIL TEORIPRØVE TID TIL RÅDIGHED

VEJLEDNING TIL TEORIPRØVE TID TIL RÅDIGHED VEJLEDNING TIL TEORIPRØVE Prøven består af 30 spørgsmål. Spørgsmålene er opdelt i 3 grupper. Nogle spørgsmål er Etikette spørgsmål Andre spørgsmål er om Definitioner Og resten af Spørgsmål er Regel spørgsmål

Læs mere

Bilag 2 1. Observationsdag

Bilag 2 1. Observationsdag Bilag 2 1. Observationsdag Der er den pågældende dag 8 børn samt 3 voksne på stuen. Børnegruppen består af: Drengen T på 2 år og 10 mdr., drengen B på 2 år og 3 mdr., pigerne L, A og H samt drengen E på

Læs mere