Ferie- og forretningsrejser Antal ferie- og forretningsrejser i alt Antal rejser. Ferierejser i alt 100

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ferie- og forretningsrejser 2009. Antal ferie- og forretningsrejser i alt. 2009. Antal rejser. Ferierejser i alt 100"

Transkript

1 STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2010:9 14. juli 2010 Ferie- og forretningsrejser 2009 Resumé Rejserne til udlandet gik typisk til Spanien og Italien, mens Region Nordjylland og Region Midtjylland var de mest valgte destinationer i Danmark, når danskerne tog på ferier med mindst fire overnatninger. Danskerne foretrak at bo i sommerhus i Danmark og på hotel i udlandet. Kort om statistikken: Statistikken er et led i en fælles EU-turismeundersøgelse. Den har til formål at beskrive danskernes rejsemønster, hvad angår forretnings-, ferie- og fritidsrejser med overnatninger uden for eget hjem. Herigennem belyses bl.a. den anvendelse af infrastruktur og overnatningstilbud, som turismen giver anledning til. Endvidere opnås informationer om ferietype, turisternes aldersfordeling, rejsegruppens størrelse, rejsens organisation og turisternes samlede udgifter ved rejsen. Pga. omlægning af undersøgelsen er der databrud, hvilket betyder, at det ikke er muligt at sammenligne resultatet for 2008 og 2009 med tidligere undersøgelser. Undersøgelsen omlagt Resultat Oversigtstabel 1. I 2008 gennemførtes en metodisk omlægning af undersøgelsen af ferie- og forretningsrejser. De væsentligste ændringer er, at der nu spørges deltaljeret til de seneste tre rejser mod tidligere fem, at der spørges specifikt til besøg hos venner/familie og ophold i eget sommerhus, samt at der ikke længere spørges tolv måneder tilbage for de lange rejsers vedkommende (over fire overnatninger), men kun tre måneder tilbage. Grundet dette databrud forekommer antal rejser kun som procent-andele af den samlede population. Da alle procenttal afrundes, er det ikke altid muligt at summere til 100. Antal ferie- og forretningsrejser i alt Antal rejser Ferierejser i alt 100 Korte ferierejser i alt Ferierejser i Danmark med 1-3 overnatninger 64 Ferierejser i udlandet med 1-3 overnatninger 7 Lange ferierejser i alt Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger 12 Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger 16 Forretningsrejser i alt 100 Forretningsrejser i Danmark 38 Forretningsrejser i udlandet 62 Flest lange ferierejser til udlandet og flest korte rejser i Danmark Ud af det samlede antal ferierejser var de 16 udlandsrejser med mindst 4 overnatninger, og 64 var korte rejser i Danmark. 62 af forretningsrejserne gik til udlandet.

2 2 2010:9 Rejseudgifter størst til udlandsrejser Danskerne brugte i gennemsnit kr. pr. rejse på lange rejser i Den gennemsnitlige rejseudgift til udenlandske rejser lå med kr. pr. rejse noget højere end udgiften til indenlandske rejser på kr. pr. rejse. Se tabel 26. Lange ferierejser i Danmark Formål med ferierejsen Flest rejser om sommeren Det mest populære danske rejsemål Bilen det foretrukne transportmiddel Flest bor hos venner og familie Figur 1. Når danskerne i 2009 holdt ferie i Danmark, tog 50 i sommerhus. 35 skulle besøge familie og venner, og 6 tog på naturferie. Se tabel 1. Flest indenlandske ferierejser (55 ) foretages ikke overraskende i sommermånederne juni, juli og august. 80 af rejserne havde en længde på 4-7 døgn. I gennemsnit havde man 7,43 overnatninger pr. rejse. Se tabel 2 og 3. En fjerdedel af alle ferierejser i Danmark gik til Region Nordjylland. Region Midtjylland og Region Syddanmark var også populære med 24 og 21 af rejserne. Region Hovedstaden havde færrest besøg med 10 Se tabel 4. På ferierejser i Danmark er det foretrukne primære transportmiddel uden sammenligning bil. 80 af danskerne anvender bilen, når de rejser i Danmark. Det næstmest anvendte transportmiddel er toget, som blev benyttet på 11 af rejserne. For de årige var fordelingen dog lidt anderledes. I denne aldersgruppe blev bilen kun anvendt på 67 af rejserne, mens tog og bus blev valgt på henholdsvis 17 og 11 af rejserne. Se tabel 5 og figur 1. Indkvartering hos venner og familie (inkl. lånt sommerhus) var den mest benyttede indkvarteringsform med 39 af de lange ferierejser i Danmark. Dernæst følger eget feriehus med 26, lejet feriehus med 18 og camping med 9 Se tabel 6 og figur 1. Ferierejser i Danmark, indkvarteringsform og transportmiddel Pct Hotel 9 Camping 18 Lejet feriehus Eget Familie/ feriehus venner Andet Fly Bil Bus Tog Andet Indkvarteringsform Transportmiddel Selvarrangerede rejser dominerer 27 rejser med børn Kun 2 af de indenlandske rejser var arrangeret af et rejsebureau. 98 af rejserne var således selvarrangerede. Se tabel 7. På rejser i Danmark var rejsegruppens størrelse gennemsnitligt på 2,41 personer fra den samme husstand. 27 af rejserne var med børn under 15 år. De årige var den aldersgruppe, der oftest rejste sammen med børn. Således var 65 af rejserne i denne gruppe med børn. Se tabel 8.

3 2010:9 3 Rejsegruppe bestod typisk af to personer fra samme husstand Den typiske rejsegruppe bestod af to personer over 15 år fra samme husstand; det var tilfældet på 42 af rejserne. For personer på 65 og var den dominerende tendens at rejse to fra husstanden (60 ), og for aldersgruppen år var der to personer fra husstanden på 61 af rejserne. For aldersgruppen år var 48 af rejserne uden følgeskab fra andre i husstanden. Se tabel 8. Lange ferierejser i udlandet Badeferier populære Sommermånederne mest populære Hvor lange var rejserne? Spanien var den foretrukne destination Figur 2. Mange danskerne tager på badeferie, når de rejser til udlandet. Således tog 26 af sted på ferie for at bade. 17 tog på storbyferie, mens 17 besøgte venner og familie. Se tabel 9. Sommermånederne juli og august var de mest populære rejsemåneder. 30 af samtlige rejser til udlandet blev foretaget i disse måneder. Juli måned var den mest populære med 19 af alle rejser. For de årige tog 26 på ferie i juli. For de ældre på 65 år og var juni den mest populære rejsemåned med 15 af rejserne. Rejserne er generelt mere spredt over hele året for de ældres vedkommende. Se tabel af udlandsrejserne havde en varighed på 4-7 døgn, og 25 varede 8-14 døgn. De rejsende havde i gennemsnit 9,36 overnatninger pr. rejse. Se tabel 11. De tre mest populære rejsemål på de lange rejser til udlandet var Spanien (16 ), Italien (10 ) og Sverige (8 ). For de ældre over 65 år er Sverige, Tyskland og Norge de næstmest foretrukne rejsemål efter Spanien. Den mest populære destination uden for Europa er USA med 3 af rejserne. Herefter kommer Thailand med 2 af rejserne og Egypten med 1 Se tabel 12 og figur 2. Ferierejser med mindst 4 overnatninger til udlandet Spanien Italien Sverige Frankrig Tyskland Norge Grækenland Østrig Tyrkiet Storbritannien Fly mest anvendte transportmiddel Flest sov på hotel Fly var det foretrukne transportmiddel på 62 af udlandsrejserne. Derefter fulgte bil med 26 og bus med 6 Se tabel 13 og figur 3. På halvdelen af rejserne til udlandet var hotel den anvendte indkvarteringsform. Indkvartering hos familie og venner blev foretrukket på 20 af rejserne og lejet feriehus på 9 af rejserne. Vandrerhjem blev benyttet af 8 af de årige mod 1-2 af de øvrige aldersgrupper. Se tabel 14 og figur 3.

4 4 2010:9 Figur 3. Ferierejser til udlandet, indkvarteringsform og transportmiddel Pct Hotel 3 5 Feriecenter Camping Lejet Eget Familie/ feriehus feriehus venner Andet Fly Bil Bus Tog Andet Indkvarteringsform Transportmiddel Næsten tre fjerdedele arrangerede selv rejsen Hvor mange rejser med børn? Rejseudgifter I 2009 var 71 af samtlige udlandsrejser selvarrangerede. For aldersgruppen over 65 år var der 39, der købte en pakkerejser. Andelen af købte pakkerejser for de øvrige aldersgrupper svingede mellem 19 og 36 Se tabel 15. Rejsegruppens størrelse var i gennemsnit på 2,21 personer fra samme husstand. 21 havde børn under 15 år med på rejsen. Personer i aldersgruppen år havde dog børn med på 47 af rejserne. Se tabel 16. Danskerne brugte i gennemsnit kr. pr. person pr. rejse i på lange rejser til udlandet. Se tabel 26. Korte ferierejser med 1-3 overnatninger Ferierejsens formål Flest korte rejser i Danmark De fleste tager bilen Mange overnatter hos familie og venner 92 af de korte ferier brugte danskerne primært til at besøge familie og venner eller tage i sommerhus. På de korte rejser til udlandet var der 56 i sommerhus og besøg hos venner/familie. Også de udenlandske storbyer blev besøgt, idet 27 af rejserne havde storbyferie som rejsens formål, hvorimod kun 1 af de korte rejser i Danmark havde storbyferie som formål. Se tabel 17. De fleste korte rejser med 1-3 overnatninger blev afholdt inden for Danmarks grænser. Således blev 90 af rejserne holdt i Danmark. Sverige og Tyskland er de mest populære udenlandske feriemål med henholdsvis 4 og 3 af de korte rejser. Se tabel 18. På de korte rejser var det mest anvendte transportmiddel bil, som blev brugt på 75 af rejserne. På de korte rejser i Danmark valgte danskerne bilen som transportmiddel på 76 af rejserne, mens 15 rejste med tog. Bilen og flyet var de oftest anvendte transportmidler på de korte udlandsrejser med henholdsvis 63 og 23 Se tabel 19 og figur 4. Indkvartering hos familie og venner og ophold i eget feriehus var med 85 den mest udbredte indkvarteringsform på de korte ferierejser efterfulgt af hotelovernatninger med 7 På rejserne til udlandet var det oftest hoteller, der blev brugt som indkvarteringsform med 38 af rejserne, mens det på 25 af rejserne til udlandet var familie og venner, som stod for indkvarteringen. Se tabel 20 og figur 4.

5 2010:9 5 Figur 4. Ferierejser med 1-3 overnatninger, indkvarteringsform og transportmiddel Pct Hotel 2 Camping 2 Lejet feriehus Eget Familie/ feriehus venner Andet Fly Bil Bus Tog Andet Indkvarteringsform Transportmiddel Rejseudgifter på 938 kr. pr. person pr. rejse I 2009 brugte danskerne gennemsnitligt 938 kr. pr. person pr. rejse. På de korte rejser i Danmark blev der i gennemsnit anvendt 779 kr. pr. rejse, mens der blev anvendt kr. pr. rejse til udlandet. Se tabel 26. Forretningsrejser med overnatninger Forretningsrejsens formål 60 af forretningsrejserne gik til udlandet Bil eller fly på forretningsrejsen Hotellet foretrækkes på forretningsrejser 28 af rejserne blev foretaget i forbindelse med rådgivning eller undervisning, mens en fjerdedel foretog forretningsrejser med uddannelse som formål. 20 af rejserne blev brugt som led i kontraktforhandlinger. Se tabel 21. Sverige og Tyskland var de mest besøgte destinationer på forretningsrejser til udlandet i Rejser til de to destinationer udgjorde 21 af alle forretningsrejser. Rejser i Danmark udgjorde 38 af alle forretningsrejser. Se tabel 22. Generelt var fly det foretrukne transportmiddel på forretningsrejser, hvilket blev anvendt på 50 af alle rejserne. Det næstmest benyttede transportmiddel var bil, som blev anvendt på 38 af rejserne. Flytransport blev typisk anvendt på forretningsrejser til udlandet (75 ), mens bilen blev foretrukket som transportmiddel på indenlandske forretningsrejser (70 ). På forretningsrejser i Danmark var toget det næstmest brugte transportmiddel med 19 af rejserne. Se tabel 23 og figur 5. Hotel blev benyttet på 88 af alle forretningsrejserne i På forretningsrejser i Danmark blev indkvartering hos familie og venner benyttet på 8 af rejserne. På forretningsrejser til udlandet blev hotel valgt på 93 af rejserne. Se tabel 24.

6 6 2010:9 Figur 5. Forretningsrejser med transportmiddel Bil 38 Fly 50 Skib 2 Tog 9 Bus 1 Varighed og rejseudgifter på forretningsrejserne 37 af forretningsrejserne havde en varighed på 1 døgn, og 27 varede 2 døgn. Den gennemsnitlige rejseudgift pr. forretningsrejse til udlandet var kr. Tilsvarende var den gennemsnitlige udgift kr. pr. forretningsrejse i Danmark. Se tabel 25 og 26. Baggrundsoplysninger Mere information Seneste offentliggørelse Næste offentliggørelse Henvendelse Der findes ikke mere detaljeret information. Ferie- og forretningsrejser 2008 udkom 14. juli 2009 i serien Serviceerhverv 2009:9 (Statistiske Efterretninger). Ferie- og forretningsrejser 2010 udkommer primo juli 2011 i serien Serviceerhverv (Statistiske Efterretninger). Else-Marie Rasmussen, tlf , Kilder og metoder Læs mere i varedeklarationen På er der yderligere information om kilder og metoder. Pga. metodeændringer i 2008 er sammenligninger med tidligere år ikke mulig. Undersøgelsens metode Ændret spørgerskema Undersøgelsen gennemføres ved telefoninterview spredt ud over alle årets måneder og dage (mandag-søndag). Deltagerne i undersøgelsen er et tilfældigt udsnit af danskere på 15 år eller. I 2008 blev spørgerskemaet, der er grundlag for interviewundersøgelsen, ændret. Ændringen skete som følge af ønsket om at reducere antallet af spørgsmål. Den væsentligste ændring er, at der nu spørges specifikt, om man har været i eget sommerhus eller besøgt venner og familie. Tidligere blev der spurgt om antal lange rejser et år tilbage. Nu spørges der kun tre måneder tilbage. Herudover spørges der, om man har været på rejser med mindst en overnatning, hvorimod der tidligere blev spurgt til, om man havde været på en rejse med mindst fire overnatninger. Samlet set medfører disse ændringer, at der er et databrud mellem statistikken for 2007 og 2008.

7 2010:9 7 Ca gennemførte interview pr. kvt. Der spørges tre måneder tilbage Opregning Hver måned udtages der ved tilfældig udtrækning fra befolkningsregistret en stikprøve på ca. 750 personer. I gennemsnit gennemføres der ca. 500 telefoninterviews pr. måned. De resterende 250 udtrukne indgår ikke i undersøgelsen, enten fordi telefonnummeret ikke eksisterer/virker/er aktivt, eller fordi personen ikke har ønsket at deltage i undersøgelsen. Respondenterne bliver spurgt tre måneder tilbage om henholdsvis lange rejser (+4 overnatninger), korte rejser (1-3 overnatninger) og forretningsrejser (+1 overnatning). Der spørges detaljeret til de tre senest afviklede rejser. hvis en interviewperson har haft flere end tre rejser imputeres der ud fra oplysninger om personens tre oplyste rejser. Rejseoplysningerne er opregnet til befolkningsniveau inden for grupperinger af de interviewede efter bl.a. køn, alder, familietype, familieindkomst og socio-gruppe. Statistikkens omfang Danskere på 15 år og Ferierejser Undersøgelsen dækker ferie- og forretningsrejser, der er foretaget af danskere på mindst 15 år. Ferierejser defineres som rejser, der har fornøjelser eller rekreation som det primære formål. Herunder medtages sportsrejser, rejser for at besøge familie eller venner og kulturelle rejser, herunder sprogrejser. Ferierejserne opdeles i korte ferierejser med 1-3 overnatninger (typisk weekendrejser) og ferierejser med mindst 4 overnatninger. Forretningsrejser Forretningsrejser dækker individuelle rejser og grupperejser med henblik på deltagelse i møde, kursus eller konference Kombinerede ferie- og forretningsrejser regnes som forretningsrejser, fordi rejserne næppe ville være foretaget uden forretningsrejseelementet. For ledsagende ægtefæller mv. på forretningsrejser regnes rejsen som en ferierejse. Undersøgelsens formål Opfylder EU-direktiv Beskriver danskernes rejsemønster Siden 1996 har Danmarks Statistik gennemført undersøgelser af danskernes ferie- og forretningsrejser med mindst én overnatning. Undersøgelserne foretages som led i en fælles EU-turismeundersøgelse iht. Rådets direktiv 95/57/EF. Lignende opgørelser udarbejdes i EFTA- og øvrige EØS-lande. Statistikkens formål er at beskrive danskernes rejsemønster for så vidt angår forretningsrejser og ferierejser med overnatninger uden for eget hjem. Herigennem belyses bl.a. den anvendelse af infrastruktur og overnatningstilbud, som turismen giver anledning til. Endvidere opnås informationer om turisternes aldersfordeling, rejsegruppens størrelse, rejsens organisation og turisternes samlede udgifter ved rejsen. Definitioner og afgrænsninger Lange ferierejser Korte ferierejser Forretningsrejser En lang ferierejse har en varighed på fire overnatninger eller. En kort ferierejse har en varighed på en til og med tre overnatninger. De forretningsrejser, der er medtaget i indeværende statistik, har en varighed på en overnatning eller.

8 8 2010:9 En voksen dansker Rejsemåned Transportmiddel Overnatningsform Destination Rejsens organisation Rejseudgifter En voksen dansker er en person på mindst 15 år. Rejsemåneden er den måned, hvori rejsen påbegyndes, også selv om størstedelen af rejsen måtte ligge i den efterfølgende måned. Som transportmiddel er opgjort det transportmiddel, som hovedsageligt er anvendt på rejsen. Tilsvarende er overnatningsformen den hyppigste overnatningsform, der er benyttet på rejsen. Ved flere opholdssteder på rejsen er hoveddestinationen valgt. I tvivlstilfælde er benyttet den mest fjerntliggende destination. Under rejsens organisation skelnes mellem pakkerejser, hvor som hovedregel transport og overnatning er arrangeret af et rejsebureau eller lignende, og rejser som er selvarrangerede. Rejseudgifterne omfatter udgifter, der er afholdt til og på rejsen. Hvis flere personer i en familie er rejst sammen, er der ved ferierejser indhentet oplysninger om familiens samlede udgifter. Den interviewedes rejseudgifter er derefter fundet ved division med antal familiemedlemmer i rejsegruppen. Ved forretningsrejser er der indsamlet oplysninger om personens samlede rejseudgifter, herunder også udgifter, som er betalt af firmaet. Hvis respondenten ikke har kunnet svare på deres forbrug, er udgifterne skønnet ud fra oplysninger for tilsvarende ferie- og forretningsrejser.

9 2010:9 9 Tabeloversigt Artiklen indeholder følgende tabeller: Tabel 1. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter formål Tabel 2. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter måned Tabel 3. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter varighed Tabel 4. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter destination Tabel 5. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter primære transportmiddel Tabel 6. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Tabel 7. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter rejsens organisation Tabel 8. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter rejsegruppens størrelse Tabel 9. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter formål Tabel 10. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter afrejsemåned Tabel 11. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter varighed Tabel 12. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter destination Tabel 13. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter primære transportmiddel Tabel 14. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Tabel 15. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter organisation Tabel 16. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter rejsegruppens størrelse Tabel 17 Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter formål Tabel 18. Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter alder Tabel 19. Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter primære transportmiddel Tabel 20. Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Tabel 21 Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter rejsens formål Tabel 22. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter alder Tabel 23. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter primære transportmiddel Tabel 24. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Tabel 25. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter varighed Tabel 26. Rejser og gennemsnitlig udgift pr. rejsetype. 2009

10 :9 Tabel 1. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter formål Sommerhus Badeferie Storbyferie Naturferie Eventrejse Besøg hos venner og familie Andet Formål Tabel 2. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter måned Rejser Måned Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Tabel 3. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter varighed Rejser Varighed 4-7 døgn døgn døgn døgn og overnatninger pr. rejse Overnatninger pr. rejse 5,96 7,64 7,52 8,29 7,43 Tabel 4. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter destination Rejser Destination Region Hovedstaden Region Sjælland Region Syddanmark Region Midtjylland Region Nordjylland

11 2010:9 11 Tabel 5. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter primære transportmiddel Rejser Transportmiddel Fly Bil Bus Tog Skib Andet Anm.: Bil er inklusive motorcykel og autocamper. Tabel 6. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Rejser Indkvarteringsform Hotel Feriecenter Camping Vandrerhjem Lystbåd Højskole Lejet feriehus Eget feriehus Familie/venner (inkl. lånt sommerhus) Andet Anm.: Overnatning i hytte og skihytte er placeret under Lejet sommerhus. Det samme gælder for lejet lejlighed, medmindre der er tale om en ferielejlighed, som er placeret under Feriecenter. Lejet værelse er placeret under Andet. Tabel 7. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter rejsens organisation Rejser Rejsens organisation Pakkerejse eller gennem rejsebureau Andet, herunder selvarrangeret

12 :9 Tabel 8. Ferierejser i Danmark med mindst 4 overnatninger fordelt efter rejsegruppens størrelse Rejser Antal personer fra husstanden og Rejser med børn Rejser uden børn personer fra husstanden Gnsn. antal personer fra husstanden i rejsegruppen 1,9 3,02 2,06 2,46 2,41 Voksne 1,78 1,81 1,88 2,45 1,94 Børn 0,12 1,21 0,18 0,01 0,47 Tabel 9. Ferierejse i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter formål Sommerhus Badeferie Skiferie Storbyferie Naturferie Kursus og uddannelse Venner og familie Eventrejse Andet Formål Tabel 10. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter afrejsemåned Rejser Afrejsemåned Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

13 2010:9 13 Tabel 11. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter varighed Rejser Varighed 4-7 døgn døgn døgn døgn og overnatninger pr. rejse Overnatninger pr. rejse 9,39 9,44 9,08 9,97 9,36 Tabel 12. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter destination Rejser Destination Spanien Frankrig Italien Sverige Tyskland Norge Grækenland Storbritannien USA Østrig Tyrkiet Polen Portugal Tjekkiet Egypten Thailand Holland Schweiz Bulgarien Ungarn Andre destinationer

14 :9 Tabel 13. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter primært transportmiddel Rejser Transportmiddel Fly Bil Bus Tog Skib Andet transportmiddel Anm.: Se anmærkning til tabel 5. Tabel 14. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Rejser Indkvarteringsform Hotel Feriecenter Camping Vandrerhjem Lystbåd Lejet feriehus Eget feriehus Skib Familie/venner Andet Anm.: Se anmærkning til tabel 6. Tabel 15. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter organisation Rejser Rejsens organisation Pakkerejse eller gennem rejsebureau Andet, herunder selvarrangeret

15 2010:9 15 Tabel 16. Ferierejser i udlandet med mindst 4 overnatninger fordelt efter rejsegruppens størrelse Rejser Antal personer fra husstanden og Rejser med børn Rejser uden børn personer fra husstanden Gnsn. personer fra husstanden i rejsegruppen 2,07 2,63 2,12 1,65 2,21 Voksne 1,90 1,78 1,96 1,65 1,85 Børn 0,17 0,86 0,17 0,00 0,36 Tabel 17. Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter formål Sommerhus Badeferie Storbyferie Naturferie Venner og familie Kroferie Eventyr Andet Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Tabel 18. Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter alder Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser til udlandet Heraf til: Sverige Tyskland Norge Storbritannien Overnatninger overnatninger pr. rejse Rejser i alt 1,65 Rejser i Danmark 1,59 Rejser i udlandet 2,11

16 :9 Tabel 19. Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter primært transportmiddel Transportmiddel Fly Bil Bus Tog Skib Andet Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Anm.: Se bemærkning til tabel 5. Tabel 20. Danskernes ferierejser med 1-3 overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Indkvarteringsform Hotel Feriecenter Campingplads Lejet feriehus Eget feriehus Vandrehjem Familie og venner Andet Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser til udlandet Anm.: Se anmærkning til tabel 6. Tabel 21. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter rejsens formål Formålet med rejsen Rådgivning eller undervisning Kontrakt- forhandlinger Uddannelse mv. EU-rejser Andet Rejser i alt Rejser i udlandet Rejser i Danmark

17 2010:9 17 Tabel 22. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter alder Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser til udlandet Sverige Tyskland Norge Storbritannien Polen Indien Holland Spanien USA Kina Andre lande Overnatninger andel rejser overnatninger pr. rejse Rejser i alt 2,04 2,95 3,07 3,30 2,99 Rejser i Danmark 1,25 1,47 2,09 1,51 1,75 Rejser i udlandet 2,79 3,85 3,67 5,45 3,76 Tabel 23. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter primært transportmiddel Transportmiddel Fly Bil Bus Tog Skib Andet Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Anm.: Se anmærkning til tabel 5. Tabel 24. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter indkvarteringsform Indkvarteringsform Hotel Konferencecenter Familie og venner Andet Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet

18 :9 Tabel 25. Danskernes forretningsrejser med overnatninger fordelt efter varighed Antal overnatninger og Rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Tabel 26. Rejser og gennemsnitlig udgift pr. rejsetype Rejser Forretningsrejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Korte rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Lange rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Udgifter Forretningsrejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Korte rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet Lange rejser i alt Rejser i Danmark Rejser i udlandet kr./rejse SERVICEERHVERV 2010:9 Statistiske Efterretninger ISSN, Salg: Tlf (hele døgnet), Abonnement for 2010: 900 kr. som pdf. Løssalg: 60 kr. Ekspeditionsgebyr: 15 kr. indland, 15 kr. udland Danmarks Statistik, Sejrøgade 11, 2100 København Ø Signaturforklaring: - Nul 0 Mindre end 0,5 af den anvendte enhed 0,0 Mindre end 0,05 af den anvendte enhed Tal kan efter sagens natur ikke forekomme.. For usikker til at kunne angives eller diskretionshensyn Oplysning foreligger ikke * Foreløbige eller anslåede tal Vandret eller lodret streg markerer databrud i en tidsserie. Oplysningerne fra før og efter databruddet er ikke fuldt sammenlignelige. Som følge af afrundinger kan summen af tallene i tabellerne afvige fra totalen.

Ferie- og forretningsrejser. 2008. Antal ferie- og forretningsrejser i alt. 2008. Korte ferierejser i alt 10 474 Ferierejser i Danmark med

Ferie- og forretningsrejser. 2008. Antal ferie- og forretningsrejser i alt. 2008. Korte ferierejser i alt 10 474 Ferierejser i Danmark med STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2009:9 14. juli 2009 Ferie- og forretningsrejser. 2008 Se på www.dst.dk/se100 Resumé Rejserne til udlandet gik typisk til Spanien og Frankrig mens Region Midtjylland

Læs mere

Markedsprofil af Schweiz og Østrig

Markedsprofil af Schweiz og Østrig www.visitdenmark.com Markedsprofil af Schweiz og Østrig Det schweiziske marked Fakta om Schweiz Befolkning 7,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (1,6 pct.) Privat forbrug:

Læs mere

TRANSPORT STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:4 19. februar 2009. Luftfart 3. og 4. kvt. 2008. Udenrigstrafik. Se på www.dst.dk/se100

TRANSPORT STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:4 19. februar 2009. Luftfart 3. og 4. kvt. 2008. Udenrigstrafik. Se på www.dst.dk/se100 STATISTISKE EFTERRETNINGER TRANSPORT 2009:4 19. februar 2009 9 pct. færre afrejsende i 4. kvt. Luftfart 3. og 4. kvt. 2008 Se på www.dst.dk/se100 Resumé: Finanskrise og Sterlings konkurs vendte udviklingen

Læs mere

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:5 21. april 2009. Overnatninger på vandrerhjem 2008. Se på www.dst.dk/se100

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:5 21. april 2009. Overnatninger på vandrerhjem 2008. Se på www.dst.dk/se100 STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2009:5 21. april 2009 Samlet fald på 4 pct. Overnatninger på vandrerhjem 2008 Se på www.dst.dk/se100 Resumé: Der var 1,25 mio. overnatninger på danske vandrerhjem

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juli 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

N O T A T. Fig1: Overnatningernes udvikling, (mio.) hele Danmark. 13. Januar

N O T A T. Fig1: Overnatningernes udvikling, (mio.) hele Danmark. 13. Januar N O T A T Status 2008; fortsat negativ vækst for dansk turisme Danske Regioner og Turisterhvervets Samarbejdsforum har udarbejdet en undersøgelse, der viser hvordan turismeovernatningerne udviklede sig

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-november 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: januar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: november

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige www.visitdenmark.com Markedsprofil af Sverige Det svenske rejsemarked Fakta om Sverige Befolkning 9,1 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: 0,0 pct. (2,2 pct.) Privatforbrug: 0,7 pct.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-marts 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse 2 Udgivet af VisitDenmark Opdateret: maj 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: marts

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-august 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-december 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: februar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: december

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - april 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juni 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: april

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

Brasilien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Brasilien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Brasilien Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-september 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-juni 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: august 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni 2016

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland www.visitdenmark.com Markedsprofil af Holland Det hollandske rejsemarked Fakta om Holland Befolkning 16,6 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -0,2 pct. (0,8 pct.) Privatforbrug: 0,0

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-maj 2016 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2016

Læs mere

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003 Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer Maj 2003 Indhold Side 1. Indledning og sammenfatning af analyseresultater... 1 2. Ferievalget at blive i Danmark eller rejse ud... 4 3. Ferieplanlægning

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme 2015 foreløbig status VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned August 2015, samt udvikling i forhold til august 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct.

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned Juni 2015, samt udvikling i forhold til juni 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct. pct.point

Læs mere

1. Den senest offentliggjorte måned Juli 2015, samt udvikling i forhold til juli 2014 Alle typer Hoteller Camping* Feriecenter Vandrerhjem Lystbådehavne* Feriehuse pct. pct.point pct. pct.point pct. pct.point

Læs mere

USA. Markedsprofil 2017

USA. Markedsprofil 2017 USA Markedsprofil 2017 Introduktion VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet er at give turismeaktører og andre interessenter indblik

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar november 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Juli 2008 Turismen i Århus Kommune og Østjylland, 2007 I 2007 var der i Århus Kommune og i Østjylland henholdsvis 15 og 53 hoteller o.l. med mindst 40

Læs mere

Kina. Markedsprofil 2017

Kina. Markedsprofil 2017 Kina Markedsprofil 2017 Introduktion Indhold VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet er at give turismeaktører og andre interessenter

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik juni 2006 Turismen i Århus Kommune og Århus Amt, 2005 Ultimo juli 2005 var der i Århus Amt 47 hoteller o.l. med mindst 40 faste gæstesenge. Sengekapaciteten

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Italien Det italienske rejsemarked Fakta om Italien og rejsemarkedet Befolkning 59,6 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -4,3 pct. (-0,4 pct.)

Læs mere

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark Destination Fyn Overnatningstal 214 Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark 214 - rekordår for dansk turisme 214 blev et rekord år for dansk turisme. De 23,2 mio. udenlandske overnatninger i Danmark

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Hals... 2 Turismeforbrug... 2 Samfundsøkonomiske

Læs mere

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:4 21. april 2009. Overnatninger på hoteller o.l. 2008. Se på www.dst.dk/se100

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:4 21. april 2009. Overnatninger på hoteller o.l. 2008. Se på www.dst.dk/se100 STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2009:4 21. april 2009 3 pct. færre overnatninger Overnatninger på hoteller o.l. 2008 Se på www.dst.dk/se100 Resumé: Der var 14,6 mio. overnatninger på hoteller

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Marielyst... 2 Turismeforbrug... 2

Læs mere

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Viborg Kommune 2014

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Viborg Kommune 2014 Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Viborg Kommune 2014 INDHOLD OVERSIGTSTABELLER... 3 OVERSIGTSTABEL 1. VIBORG KOMMUNE, 2014... 3 OVERSIGTSTABEL 2. SAMFUNDSØKONOMISKE AFLEDTE EFFEKTER, 2014...

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

7 Overnatningsprognose for Danmark 2014-2017 Marked 2011 2012 2013 2014* 2015* 2016* 2017* Udlandet 4,6% 0,5% -0,3% 2-4 % 1½ - 3½ % 1-3 % 1-3 % Danmark 2,5% 0,0% 0,9% 1-3 % ½ - 2½ % 0-2 % 0-2

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar september 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

TURISME. Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik. Opgørelser fra Grønlands Statistik 1998:2. Flystatistikken 1997. Indholdsfortegnelse.

TURISME. Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik. Opgørelser fra Grønlands Statistik 1998:2. Flystatistikken 1997. Indholdsfortegnelse. Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik Opgørelser fra Grønlands Statistik 1998:2 TURISME Flystatistikken 1997 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Resultaterne for 1997...2 Endagsbesøg...5 Metode...6

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

Frankrig. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Frankrig. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Frankrig Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 Digital adfærd 4 Forventninger til det franske rejsemarked Overnatninger i hele landet 9 6 VisitDenmarks markedsprofiler

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik August 2007 Turismen i Århus Kommune og Århus Amt, 2006 Ultimo juli 2006 var der i Århus Amt 45 hoteller o.l. med mindst 40 faste gæstesenge. Sengekapaciteten

Læs mere

Kina. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Kina. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Kina Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 Digital adfærd 4 Forventninger til det kinesiske rejsemarked Overnatninger i hele landet 9 6 VisitDenmarks markedsprofiler

Læs mere

Flypassagerstatistikken 2001

Flypassagerstatistikken 2001 Turisme 22:2 Flypassagerstatistikken 21 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Datagrundlag...1 Definition af turisme...2 Hvor mange turister kom i 21?...2 Turisternes fordeling på regioner...3 Turisternes

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2016 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: marts 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar 2016

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Rusland

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Rusland www.visitdenmark.com Markedsprofil af Rusland Det russiske rejsemarked Fakta om Rusland Befolkning 142,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: 2,3 pct. (5,6 pct.) Samlet forbrug på udlandsrejser

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Spanien Det spanske rejsemarked Fakta om Spanien og rejsemarkedet Befolkning 44,5 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2008 (2009) BNP: 1,3 pct. (-0,9 pct.) Privatforbrug:

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

Italien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Italien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Italien Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 Digital adfærd 4 Forventninger til det italienske rejsemarked Overnatninger i hele landet 9 6 VisitDenmarks

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Målgrupper i dansk turisme - økonomiske nøgletal, 2010 Udgivet af: VisitDenmark December 2011 ISBN: 87-87393-77-8 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: DenmarkMediaCenter

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-juli 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien www.visitdenmark.com Markedsprofil af Storbritannien Det britiske rejsemarked 1 Fakta om Storbritannien og rejsemarkedet Befolkning 60,8 mio. personer Forventet økonomisk vækst 2009 (2010) BNP: -3,7 pct.

Læs mere

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Tyskland

www.visitdenmark.com Markedsprofil af Tyskland www.visitdenmark.com Markedsprofil af Tyskland Markedsprofil for Tyskland Markedsprofilen for Tyskland foreligger nu i 2. version. Profilen er udarbejdet af VisitDenmark på grundlag af egne data kombineret

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

USA. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

USA. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse USA Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet

Læs mere

8. juli 2011 Overnatningstal for maj 2011

8. juli 2011 Overnatningstal for maj 2011 8. juli 2011 Overnatningstal for maj 2011 Overnatningskommentarer for maj 2011 Udgivet af: VisitDenmark Juli 2011 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: DenmarkMediaCenter

Læs mere

Turismerelaterede arbejdspladser

Turismerelaterede arbejdspladser TURISMEN I RANDERS Hovedkonklusioner 1 Der er forholdsvist få turismerelaterede arbejdspladser i Randers Kommune Dog er etableringsraten for iværksætteri højest i denne branche Overnatningsraten er faldet

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Danmark. Markedsprofil 2017

Danmark. Markedsprofil 2017 Danmark Markedsprofil 2017 Introduktion Indhold VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet er at give turismeaktører og andre interessenter

Læs mere

Turismen i tal. Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark. Turismens betydning 1

Turismen i tal. Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark. Turismens betydning 1 Turismen i tal Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark Turismens betydning 1 Indholdsfortegnelse 3 Forord 4 Turismens betydning for det danske samfund 10 Udvikling i dansk turisme 20 Forventet

Læs mere

Danskernes brug af fly som transportmiddel

Danskernes brug af fly som transportmiddel Danskernes brug af fly som transportmiddel - De første resultater af en undersøgelse af danskernes transportvaner Af Civilingeniør Anette Enemark, Transportrådet. Lidt om surveyen Transportrådet satte

Læs mere

Det franske potentiale. Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017

Det franske potentiale. Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017 Det franske potentiale Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017 1 Det franske potentiale Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse i 2017 Udgivet af VisitDenmark Oktober

Læs mere

Fig. 1 Internationale ankomster, hele verden, 2000-2007 (mio.)

Fig. 1 Internationale ankomster, hele verden, 2000-2007 (mio.) Bilag A - Turismen statistisk set Turismen i de europæiske lande har de seneste mange år har leveret særdeles flotte resultater. Udviklingen kan bl.a. aflæses på udviklingen i de udenlandske overnatninger

Læs mere

Turisme. Flypassagerstatistikken 2004 2005:2. Sammenfatning

Turisme. Flypassagerstatistikken 2004 2005:2. Sammenfatning Turisme 2005:2 Flypassagerstatistikken 2004 Sammenfatning Antallet af turister steg med 6,1 pct. i 2004 Figur 1. Antallet af turister steg i 2004 med 1.812 personer. Det svarer til en stigning på 6,1 pct.

Læs mere

Destination Nordsjælland

Destination Nordsjælland Destination Nordsjælland Liseleje, Tisvildeleje, Gilleleje, Hornbæk, Humlebæk PROJEKT KYSTBYER I VÆKST Nulpunktsmåling 2013 Om analysen Denne rapportering indeholder en række særkørsler for destination

Læs mere

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord

# Endelig kigges der på Aarhus image som mødeby blandt danske virksomheder# # Kildegrundlag. Indhold. Forord Erhvervsturisme Aarhus som møde og konference by! VisitDenmark, februar 204 For VisitAarhus Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 www.visitdenmark.dk/analyse VisitDenmark,

Læs mere

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark www.visitdenmark.com turisterne i Danmark turisterne i Danmark ISBN: 87-87393-44-1 VisitDenmark Turismefaglig Viden April 2008 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. sal 2300 København S Tlf.: +45 32 88 99

Læs mere

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015.

I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. NOTAT 3. juni 2016 Statistik om udlandspensionister 2015 Resumé I dette notat gives et overblik over pensionister, der modtog dansk pension i udlandet i 2015. International Pension, Udbetaling Danmark,

Læs mere

Frankrig. Markedsprofil 2017

Frankrig. Markedsprofil 2017 Frankrig Markedsprofil 2017 Introduktion Indhold VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet er at give turismeaktører og andre interessenter

Læs mere

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning

Turisme. Flypassagerstatistik 1. halvår 2006-2010 2010:3. Sammenfatning Turisme 21:3 Flypassagerstatistik 1. halvår 26-21 Sammenfatning Nye tal Færre flypassagerturister i 1.halvår 21 Hermed offentliggøres tallene for flypassagertrafik. Publikationen indeholder et estimat

Læs mere

Sæsonvariation i Dansk turisme

Sæsonvariation i Dansk turisme Sæsonvariation i Dansk turisme Sæsonvariation i Dansk turisme Måling af sæsonvariation Sæsonmønstre i Dansk turisme Sæsonvariationen regionalt Konklusioner/observationer Helårsdestinationerne Måling af

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Den nye dreng i klassen Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING

Læs mere

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:3 21. april 2009. Overnatninger på campingpladser 2008. Se på www.dst.dk/se100

SERVICEERHVERV STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2009:3 21. april 2009. Overnatninger på campingpladser 2008. Se på www.dst.dk/se100 STATISTISKE EFTERRETNINGER SERVICEERHVERV 2009:3 21. april 2009 Overnatninger på campingpladser 2008 Se på www.dst.dk/se100 Resumé: I året 2008 var der i alt 12,2 mio. overnatninger på campingpladser;

Læs mere

Copenhagen Jazz Festival 2004. Publikumsundersøgelse og økonomisk analyse

Copenhagen Jazz Festival 2004. Publikumsundersøgelse og økonomisk analyse Copenhagen Jazz Festival 2004 Publikumsundersøgelse og økonomisk analyse Danmarks Turistråd November 2004 Indhold 1. Sammenfatning... 3 2. Baggrund for analysen... 4 2.1. Hvorfor undersøge jazzfestivalen?...4

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Størst vækst i udenlandske turister Fyn er den landsdel i Danmark, der år

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2013

Statistik om udlandspensionister 2013 Statistik om udlandspensionister 2013 Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde 2,4 mia. kroner i 2013. I 2013 udbetalte IPOS (International Pension & Social

Læs mere

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top.

Uden for EU/EØS ligger konventionslandene Australien, Canada og USA i top. NOTAT Statistik om udlandspensionister 2010 7. juli 2011 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 1,9 mia. kroner i 2010.

Læs mere

Det italienske potentiale. Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017

Det italienske potentiale. Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017 Det italienske potentiale Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse 2017 Det italienske potentiale Resultater fra VisitDenmarks image- og potentialeanalyse i og 2017 Udgivet af VisitDenmark

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Folkemødet i Allinge 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Indien. Markedsprofil 2017

Indien. Markedsprofil 2017 Indien Markedsprofil 2017 Introduktion Indhold VisitDenmarks markedsprofiler præsenterer centrale nøgletal for de vigtigste markeder i dansk turisme. Formålet er at give turismeaktører og andre interessenter

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Dansk image- og potentialeanalyse 2017 Marked Danmark

Dansk image- og potentialeanalyse 2017 Marked Danmark Dansk image- og potentialeanalyse 2017 Marked Danmark Indledning Rapporten viser resultaterne fra en Image- og potentialeanalyse foretaget blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen

Læs mere

Danskernes rejsevaner ved lange rejser. Mette Aagaard Knudsen

Danskernes rejsevaner ved lange rejser. Mette Aagaard Knudsen Danskernes rejsevaner ved lange rejser Mette Aagaard Knudsen Analyse af karakteristika for lange rejser Indledende analyse af danskeres rejser Baggrundsviden til overnatningsmodellen i NTM Grundlæggende

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder fortsat frem på udenlandske overnatninger Størst vækst i udenlandske turister Fyn er den landsdel i Danmark,

Læs mere

Overnatningstal for Fyn Januar til juni 2014

Overnatningstal for Fyn Januar til juni 2014 Overnatningstal for Fyn Januar til juni 214 Generelt har Fyn haft en fin fremgang på 4% i antallet af overnatninger de første 6 måneder. Væksten fordeler sig således: Hoteller 6% Feriecenter Udvikling

Læs mere

Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 2006

Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 2006 Overblik over lystsejlerturismen i Danmark TØBBE 26 Lystsejlerundersøgelse 26 Undersøgelsen er en stikprøve af alle gæstesejlere i danske havne i 26 Dvs. stikprøven repræsenterer det samlede antal gæsteovernatninger

Læs mere

Turisme. Turismen 2006-2009 2010:2. Sammenfatning

Turisme. Turismen 2006-2009 2010:2. Sammenfatning Turisme 21:2 Turismen 26-29 Sammenfatning Nye tal Færre flypassagerturister i 29 Figur 1. Hermed offentliggøres tallene for fly- og krydstogtpassagerstatistik. Publikationen indeholder et estimat over

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Destination Fyn i top af danske destinationer tilstrømning af udenlandske turister

Læs mere

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014 Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014 OVERSIGTSTABELLER... 2 Oversigtstabel 1. Roskilde, 2014... 2 Oversigtstabel 2. Samfundsøkonomiske afledte effekter, 2014... 2 SEKTION

Læs mere

Storbritannien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Storbritannien. Markedsprofil VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Storbritannien Markedsprofil 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Indhold Side Formål Nøgletal 3 Digital adfærd 4 Forventninger til det britiske rejsemarked Overnatninger i hele landet 10 6 VisitDenmarks

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik april 2005 Turismen i Århus Kommune og Århus Amt, 2004 Ultimo juli 2004 var der i Århus Amt 50 hoteller o.l. med mindst 40 faste senge. Sengekapaciteten

Læs mere

Statistik om udlandspensionister 2011

Statistik om udlandspensionister 2011 N O T A T Statistik om udlandspensionister 2011 22. juni 2012 J.nr. 91-00024-10 Sekretariatet Indledning Den samlede udbetalte danske pension til pensionister i udlandet udgjorde ca. 2 mia. kroner i 2011.

Læs mere

TURISMEN I ÅRHUS KOMMUNE OG ÅRHUS AMT, 2003

TURISMEN I ÅRHUS KOMMUNE OG ÅRHUS AMT, 2003 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor August 2004 TURISMEN I ÅRHUS KOMMUNE OG ÅRHUS AMT, 2003 x Ultimo juli 2003 var der i Århus Amt 48 hoteller o.l. med mindst 40 faste senge. x Sengekapaciteten

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere