Grundlæggende regler for artikelskrivning på engelsk. Generelt. Der skal være sammenhæng mellem formål, metode, resultater og konklusion.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grundlæggende regler for artikelskrivning på engelsk. Generelt. Der skal være sammenhæng mellem formål, metode, resultater og konklusion."

Transkript

1 Grundlæggende regler fr artikelskrivning på engelsk. Generelt Der skal være sammenhæng mellem frmål, metde, resultater g knklusin. Brug krte sætninger. Når du mener, du er færdig med artiklen, så prøv at læse den højt går du i stå et sted, så er der sikkert nget, der med frdel kan skrives m eller måske deles p i t sætninger. Hvis du har en kllega, sm ikke er i dit felt, men sm kan vertales til at læse artiklen, kan det være en gd ide. Hvis en frnuftig kllega ikke kan frstå en frmulering, er der str sandsynlighed fr, at det skal skrives m. Mange af de større tidsskrifter, pfrdrer til/kræver, at man rapprterer fundene af bservatinelle studier i henhld til STROBE guidelines. Disse findes i sin fulde frm på fx: Se i øvrigt Det er vigtigt at kalde tingene det samme hele vejen igennem artiklen: kalder man det f.eks. Hvidvre Hepatitis Study, skal man kalde det det knsekvent. Frkrtelser kan anvendes ved egennavne g navnerd, der gentages hyppigt, således at frkrtelsen anføres i parentes første gang navnet eller betegnelsen anvendes g efterfølgende anvendes knsekvent. Husk at på engelsk bruger man punktum til at markere decimaler, hvr vi i Danmark bruger kmma således vil man på engelsk skrive 5.2 i stedet fr 5,2. Omvendt skal kmmaet på engelsk anvendes til markering af tusinder g mere, f.eks. 1,200,000. Dater skrives: 12 December Wrd har en ngenlunde anvendelig synnymrdbg. Skriv i et direkte sprg uden anvendelse af fyldrd, f.eks.; We calculated IRR t estimate relative risk f cancer in men cmpared with wmen.

2 Nævn tingene i samme rækkefølge. Hvis du vil undersøge kaukasere, srte g asiater, så skriv det i denne rækkefølge hele vejen igennem artiklen - gså i tabellerne. Hvis du inddrager CD4, race g alder sm knfundere, så beskriv dem altid i den rækkefølge En artikel består af følgende afsnit (rækkefølgen kan være en anden defineres af tidsskriftet). en frside med titel, frfattere g affiliatins et abstract et afsnit med cnflicts f interest et afsnit med financial supprt selve manuskriptet Backgrund/Intrductin Material and methds Results Discussin acknwledgements referencer tabeller figurer Titel: lav den neutral. F.eks.: Age and hepatcellular carcinma in Danish men diagnsed with hepatitis C: a chrt study. Man kan finde en anvendelig frmulering vedrørende affiliatin, cnflicts f interest g acknwledgements i gruppens tidligere artikler g rette det til.

3 Abstract Et abstract må sjældent indehlde mere end rd g skal ftest pdeles i: Backgrund/Intrductin, Material and methds, Results g Cnclusin. Det er dg altid en gd idé at tjekke det på frhånd, hvis man tidligt i prcessen ved, hvr artiklen skal sendes ind, da visse tidsskrifter kræver en anden struktur af abstract et (fx BMJ). Abstractet skrives fte til sidst, g der kan være tendens til at gøre det lidt verfladisk, frdi man er ved at være træt, g frdi det j alligevel står bedre inde i artiklen. Men abstractet er vigtigt. Ofte er det det eneste, der læses i første mgang på en redaktin g måske er der ligefrem artikler, der bliver afvist alene på baggrund af abstractet. Backgrund: Hvrfr er arbejdet lavet? Ofte en eller t sætninger. Det er gdt, hvis der her står, hvilket (hved-)spørgsmål, man vil besvare i artiklen. Methds: Her skal stå; hvad studiedesignet er, hvilke persner der indgår, g hvrfr de er valgt, hvad utcme er, g hvilken metde der er anvendt til at estimere effect measure. Results: Resultatafsnittet skal indehlde de væsentligste resultater. De resultater, der står i resultatafsnittet, skal: Kunne fremkmme af de metder, der er beskrevet i methds (det går ikke, at man skriver, at man vil udregne MRR i metderne, g så er der beskrevet MR i resultaterne). Kunne genfindes i resultatafsnittet i selve artiklen. Det går ikke, at der er angivet relative mrtalitetsmål i artiklen g abslutte mrtalitetsmål i abstractet. Være plæg til at kunne svare på det spørgsmål sm er beskrevet i backgrund. Hvis der står, at man vil finde ud af, hvr mange hepatitis B patienter, der findes i Danmark, så skal der stå, hvad antallet af hepatitis B patienter er i Danmark. Cnclusin: Skal ikke være en gentagelse af resultaterne, men et verrdnet uddrag af den viden, sm studiet kan give. Hvis aimet var at finde ud af, m HIV-psitive kvinder har større dødelighed

4 end mænd med en IRR på 2.11 (95%CI ), så er knklusinen, at HIV-psitive kvinder dør næste dbbelt så meget sm mænd. Manuscript Afhængigt af det enkelte tidsskrift må riginale artikler typisk indehlde 2700 til 3500 rd, 5 til 7 grafer eller tabeller g max referencer. Ligesm abstract et skal manuscript et pdeles i: Backgrund/Intrductin, Material and methds, Results g Discussin. Disse afsnit kan med succes yderligere pdeles! Man kan næsten ikke lave fr mange underafsnit under skriveprcessen de kan så fjernes inden indsendelse. Backgrund/Intrductin Er et vigtigt afsnit, sm er svært at skrive. Indehlder et krt plæg med baggrunden fr undersøgelsen g en eller flere hypteser eller videnskabelige spørgsmål, der ønskes besvaret med studiet. Det er meget vigtigt at få tydeliggjrt behvet fr netp dit studie: Hvrfr er det interessant, hvrfr er den eksisterende litteratur mangelfuld (=hvad kan du supplere med)? Hvis ikke det lykkes, så er der ingen, der gider læse resten. Pas på med at skrive, at de studier, der er lavet indtil nu er dårlige. Det er de fte ikke (g måske er du ligefrem uheldig at en af frfatterne til det, du beskriver sm dårlige studier, bliver reviewer). Skriv i stedet, at de havde fr lidt pwer, havde dårlig knfunder kntrl, eller hvad det nu er. Til slut i intrduktinen skal der stå, hvad frmålet med det aktuelle studie er (helst i en enkelt sætningen, men ngle gange er studierne så indviklede, at det ikke er muligt at beskrive det i en sætning).

5 Methds En typisk rækkefølge af underafsnit vil være: Settings, data surces, study ppulatin, utcme, statistics, ethics. Methds skal desuden indehlde et afsnit, der plyser hvilket statistik prgram, der er anvendt, g at vi har tilladelse til at arbejde med data fra datatilsynet sm fx: The study was apprved by the Danish Data Prtectin Agency. SPSS statistical sftware, Versin 15.0 (Nrusis; SPSS Inc., Chicag, Illinis, USA) was used fr data analysis. Det er væsentligt, at der i statistikafsnittet er gjrt rede fr, hvrdan bservatinstider er udregnet. I metder skal man kunne se, hvrdan man er nået frem til de tal, der står i resultatdelen. Se efter, at alt det, der står i resultatdelen, gså har en metdebeskrivelse. Results Husk at fremstille resultaterne nøgternt uden at kmmentere på årsag, betydning sv.. Anfør resultaterne i den rækkefølge, de er anført i metdeafsnittet. Hvis første del er et incidensstudie g anden del et prgnsestudie, så skal det stå sådan i såvel metder sm resultater. Overvej hvilke resultater, der er vigtigst g anfør evt. mindre vigtige resultater i teksten g højere pririterede resultater i tabeller eller grafer. Husk, at det er de faktrer, der har betydning fr aimet, sm skal refereres. Vil man se på frskellen mellem mænd g kvinders respns på HAART, så er det interessante, m alder har den samme betydning hs mænd, sm hs kvinder altså, hvis vi finder, at kvinder dør dbbelt så meget sm mænd, dør kvinderne så f.eks. dbbelt så meget sm mændene uanset alder.

6 Discussin Det er svært at skrive en gd diskussin. Det kan være en gd idé, at anføre en dansk verskrift ver hvert afsnit den kan så fjernes til sidst. Disse verskrifter hjælper til at frfatterne er enige m, hvad de enkelte afsnit går ud på. Skal indledes med et krt resumé af det (de) vigtigste fund. Herefter styrker g svagheder ved studiet (kan dg flyttes ned lige før knklusinen). En diskussin af egne fund. Relatin til andre studier (hvrfr afviger vres resultater fra tidligere publikatiner?). En knklusin, sm ligesm i abstractet skal svare på aimet g ikke være en gentagelse af resultaterne. Referencer Anvend RefMan. Der er mange frdele ved at bruge dette prgram, g man kan let ændre reference layutet til den jurnal, man agter at sende artiklen til. Tabeller g grafer De enkelte tidsskrifter har fte bestemte retningslinjer fr udfrmningen af tabeller g grafer, der kan findes på deres hjemmesider. Det skal være således, at artiklen strt set kan læses ved at læse abstract, tabeller g figurer. Ofte kan det være gdt at lave en figur (et flwdiagram) ver, hvrdan man er nået frem til den aktuelle studieppulatin.

7 Rundsending af artikler Når en artikel sendes rundt til medfrfatterne, skal der stå i den medfølgende mail: Hvem har læst g gdkendt den på nuværende tidspunkt (sm et minimum skal første g senirfrfatteren have læst den). Om det er hele artiklen, sm ønskes kmmenteret, eller kun enkelte afsnit. Om man har et target tidsskrift. Om der fr enkelte af frfatterne er bestemte afsnit, man gerne vil have, de ser særligt grundigt på. Svar på reviewers kmmentarer Du kan anvende den skabeln, der er lavet til indledningen i et svarbrev se nedenfr. Sæt HELE reviewers tekst ind efter det indledende svarbrev. Lad reviewers tekst stå med almindelig skrift, sådan sm den std i det, du fik retur fra editr. Skriv svar efter hvert spørgsmål fra reviewers, startende med et Reply: Skriv reply et ind med kursiv Gør reply erne krte g præcise Skriv (page?, line?), således man kan se, hvr den nye tekst er sat ind (eller slettet). Rettelser i artiklen, figurtekst sv. skal sættes ind med registrer ændringer, så man kan se, hvad der er ændret

8 Skabeln fr svarbrev JHEPAT-D /: Mrtality in patients with chrnic and cleared hepatitis C viral infectin: A natinwide chrt study Assciate Editr Thmas Baumert Cpenhagen 23 Nvember 2009 Editr-In-Chief Didier Samuel Jurnal f Hepatlgy Thank yu fr having reviewed ur paper, which presents findings frm the DANVIR Chrt Study, and fr giving us the pprtunity t revise ur paper. We have read all the valuable cmments carefully and hpe that we have addressed the reviewers and the Assciate Editrs cncerns satisfactrily. Belw we have inserted ur answers in t the questins raised by the reviewers, which mainly cncern specifying the differential causes f death in the HCV RNA psitive and HCV RNA negative patients and sample size cnsideratins. We have included a Figure 3 specifying the cumulative incidence f death frm primary liver cancer and revised Table 3 including the detailed causes f death brken dwn by HCV RNA status. In reply t reviewer 1, we have cmputed cause specific mrtality rates in Supplementary Table 1. Depending n yur preferences, yu are welcme t either include this supplementary table in the publicatin, r t use it nly as a reply t reviewer 1. We are frwarding tw versins f the revised manuscript, in ne f which the changes are shwn. In summary, we believe the manuscript has benefited frm the review prcess and we hpe yu will find it suitable fr publicatin in the revised frm. We are f curse willing t make further changes if necessary.

9 Shuld yu have questins r cncerns regarding the manuscript, please d nt hesitate t cntact me. Sincerely, Lars Haukali Omland Department f Infectius Diseases Rigshspitalet, Cpenhagen University Hspital Blegdamsvej Cpenhagen O Denmark phne: (+45) fax: (+45) mland@dadlnet.dk

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

KURSUSBLOGS: EN MÅDE AT ENGAGERE DE STUDERENDE PÅ?

KURSUSBLOGS: EN MÅDE AT ENGAGERE DE STUDERENDE PÅ? KURSUSBLOGS: EN MÅDE AT ENGAGERE DE STUDERENDE PÅ? 6. NOVEMBER 015 KONTEKST Plitics, Culture and Discurse Analysis fr Business (3. semester fag på Institut fr Erhvervskmmunikatin) 170 studerende 150 er

Læs mere

Håndtering af Views. Standard List Views. Hvordan jeg kan...

Håndtering af Views. Standard List Views. Hvordan jeg kan... Side 1 af 10 Håndtering af Views Hvrdan jeg kan... Bruge Standard List Views Oprette Brugerdefinerede List Views Specificere List View kriterier Udvælge List View klnner Opsætte beføjelser til List View

Læs mere

Fagfællebedømmelse af videnskabelig artikel i DUT

Fagfællebedømmelse af videnskabelig artikel i DUT Fagfællebedømmelse af videnskabelig artikel i DUT Dat fr review: [skriv her] Artiklens titel: [skriv her] Bedømmelsens frmål Hensigten med fagfællebedømmelse i Dansk Universitetspædaggisk Tidsskrift er

Læs mere

Roskilde University. Who Makes The News - Dansk udgave Denmark Global Media Monitoring Project 2015 National report Jørndrup, Hanne; Bentsen, Martine

Roskilde University. Who Makes The News - Dansk udgave Denmark Global Media Monitoring Project 2015 National report Jørndrup, Hanne; Bentsen, Martine Rskilde University Wh Makes The News - Dansk udgave Denmark Glbal Media Mnitring Prject 2015 Natinal reprt Jørndrup, Hanne; Bentsen, Martine Publicatin date: 2016 Dcument Versin Også kaldet Frlagets PDF

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG KÆRBO

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG KÆRBO BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG KÆRBO Sundheds- g Omsrgsfrvaltningen Brugerundersøgelse : Plejeblig 1 Brugerundersøgelse Plejeblig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinin P/S g Afdeling fr Data g Analyse,

Læs mere

WebGuide for Slagelse Kommunes hjemmeside

WebGuide for Slagelse Kommunes hjemmeside Prjektgruppe hjemmeside WebGuide fr Slagelse Kmmunes hjemmeside Indhldsfrtegnelse Om at læse på Nettet...2 Hvrdan læser flk på Nettet?...2 Skærmen er dit papir...3 Tekster på en skærm...3 Målgrupper...4

Læs mere

! Viden om dåben. Dåben. Julie Sløk, Lektion 3

! Viden om dåben. Dåben. Julie Sløk, Lektion 3 Dåben! Viden m dåben Julie Sløk, Lektin 3 Dåben er Guds ja til dig da du blev døbt sagde Gud Jeg elsker dig g vil være med dig alle dage indtil verdens ende. Dåben er et sakramente ligesm nadveren. Det

Læs mere

PRØVE - ANVENDELSE KRÆVER LICENS

PRØVE - ANVENDELSE KRÆVER LICENS Risikregister Alle rettigheder ejes af PR2 - Prjekter - Rådgivning Resultater. www.pr2.dk. Enhver anvendelse eller videreudvikling g editering, inklusive editering af dkumenter, sm tidligere er blevet

Læs mere

Anvendelsesområde Instruksen er rettet mod leder og medarbejdere, på Skrænten og omfatter alle, som bor på Skrænten.

Anvendelsesområde Instruksen er rettet mod leder og medarbejdere, på Skrænten og omfatter alle, som bor på Skrænten. Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde 1.3 Individuelle planer Lkal instruks, herefter blt kaldet Skrænten. Dkumenttype: Lkal instruks Anvendelsesmråde:, Regin Nrdjylland Titel: Instruks fr: Inddragelse

Læs mere

Fredagsnyt d. 27. september, Kære alle

Fredagsnyt d. 27. september, Kære alle Fredagsnyt d. 27. september, 2019 Kære alle Fr ca. 3 år siden fin vi sat en Hjertestarter p af Trygfnden. Med hjertestarteren fulgte ngle hjertestarterkurser, sm elever g naber fra skle skulle deltage

Læs mere

Fibonacciprojekt (Undersøgelsesbaseret matematik) 8.a på Ankermedets Skole i Skagen. Matematikken i bolde? December 2011

Fibonacciprojekt (Undersøgelsesbaseret matematik) 8.a på Ankermedets Skole i Skagen. Matematikken i bolde? December 2011 Fibnacciprjekt (Undersøgelsesbaseret matematik) 8.a på Ankermedets Skle i Skagen Matematikken i blde? December 2011 Klassen deltg fr første gang i Fibnacci Prjektet, g der var afsat ca. 10 timer i en enkelt

Læs mere

MBBL's totaløkonomiværktøj i praksis

MBBL's totaløkonomiværktøj i praksis Oktber 2014 Udgivelsesdat : 10. Oktber 2014 Vres reference : 18.1953.27 Udarbejdet : Pia Rasmussen Kntrlleret : Jacb Ilsøe Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 BOLIGKONTORET 2 3 BOLIGKONTORETS

Læs mere

Virker Hverdagen. Håndbog til facilitering og gennemførsel af e-learningcases.

Virker Hverdagen. Håndbog til facilitering og gennemførsel af e-learningcases. Virker Hverdagen Håndbg til facilitering g gennemførsel af e-learningcases 1 Indhld Indledning... 3 Den didaktiske stjerne... 4 Frmål:... 4 Deltagere:... 4 Miljø:... 4 Frm:... 4 Rller:... 5 Gennemførsel

Læs mere

Kajakpolitik på Faaborgegnens Efterskole

Kajakpolitik på Faaborgegnens Efterskole Kajakplitik Kajakplitik på Faabrgegnens Efterskle Indledning De sidste år er der i samfundsdebatten, g inden fr kajakmiljøet, blevet et større g større fkus g diskussin mkring sikkerhed i kajaksejlas.

Læs mere

Hej konfirmand J. God fornøjelse. Julie 1/5

Hej konfirmand J. God fornøjelse. Julie 1/5 Hej knfirmand J Her er første sæt pgaver til knfirmandundervisningen, så lige lidt indledende vejledning: Det er vigtigt, at du læser teksterne g laver alle pgaverne, du må gerne skrive lange svar. Husk

Læs mere

Notat. Opsummering af resultater fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser blandt Fødende 2014 (LUP Fødende)

Notat. Opsummering af resultater fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser blandt Fødende 2014 (LUP Fødende) Ntat Opsummering af resultater fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientplevelser blandt Fødende 204 (LUP Fødende) Sundhedsplanlægning, Patientdialg g Kvalitet Kvalitet Niels Bhrs Vej 0 9220 Aalbrg

Læs mere

Høring på BCOM af fakultetsledelsens forslag til beslutninger vedr. institutstruktur på BSS som opfølgning på problemanalysen

Høring på BCOM af fakultetsledelsens forslag til beslutninger vedr. institutstruktur på BSS som opfølgning på problemanalysen Den 5. december 2014/ct Høring på BCOM af fakultetsledelsens frslag til beslutninger vedr. institutstruktur på BSS sm pfølgning på prblemanalysen Fakultetsledelsens frslag har været drøftet på møder i

Læs mere

Mig og min ADHD -profil:

Mig og min ADHD -profil: Mig g min ADHD -prfil: - et hjælperedskab til dig, sm kan have svært ved at beskrive dine vanskeligheder g hvad ADHD gør ved lige netp dit liv. Denne skabeln kan du bruge, hvis du ligesm mange andre med

Læs mere

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 (EU-reference nr. 2011-031741) Udbud af krtlægning af erfaringerne med efterværn g mægling samt afdækning af nye frmer fr støttemuligheder fr mænd g kvinder, der har været

Læs mere

Kunsten at lave en skolereform, hvor kunsten ikke forsvinder o

Kunsten at lave en skolereform, hvor kunsten ikke forsvinder o Kunsten at lave en sklerefrm, hvr kunsten ikke frsvinder Kjeld Fredens er adjungeret prfessr ved recreate, Institut fr Læring g Filsfi, Aalbrg Universitet. Han har været lektr (hjernefrsker) ved Århus

Læs mere

ADGANGSBILLETTEN : HVORDAN REAGERER STUDERENDE PÅ KRAV OM FORBEREDELSE?

ADGANGSBILLETTEN : HVORDAN REAGERER STUDERENDE PÅ KRAV OM FORBEREDELSE? ADGANGSBILLETTEN : HVORDAN REAGERER STUDERENDE PÅ KRAV OM FORBEREDELSE? INTRODUKTION Baggrunden: Studerendes frberedelse (Herrmann, Bager-Elsbrg, Hansen & Nielsen 2014, Kvalitetsudvalget 2014, Prduktivitetskmmissinen

Læs mere

Modulbeskrivelse. Modul 14. Lokalt tillæg til studieordningen. Ergoterapeutisk udviklingsarbejde. Bachelorprojekt

Modulbeskrivelse. Modul 14. Lokalt tillæg til studieordningen. Ergoterapeutisk udviklingsarbejde. Bachelorprojekt Mdulbeskrivelse Lkalt tillæg til studierdningen Mdul 14 Ergterapeutisk udviklingsarbejde. Bachelrprjekt August 2015 DASN g TON / TRHJ g LIFP 1 1.0. Indledning Mdulbeskrivelsen fr mdul 14 består af studieaktivitetsmdellen,

Læs mere

EPINIÇJN. VS: Oplæg - færgeforbindele og turismepotentiale. Side i af i. Ole Paaske (op@aar.dk) Erling Post (erling@viderup.

EPINIÇJN. VS: Oplæg - færgeforbindele og turismepotentiale. Side i af i. Ole Paaske (op@aar.dk) Erling Post (erling@viderup. VS: Oplæg - færgefrbindele g turismeptentiale Side i af i Fra: Til: Ole Paaske (p@aar.dk) Erling Pst (erling@viderup.cm) Dat: 08/06/2010 13:52 Emne: VS: Oplæg - færgefrbindele g turismeptentiale Attachments:

Læs mere

Persondatapolitik for Give Vandværk A.m.b.a

Persondatapolitik for Give Vandværk A.m.b.a Persndataplitik fr Give Vandværk A.m.b.a Den nye persndatafrrdning træder i kraft d. 25. maj 2018. Dette dkument er udarbejdet af Give Vandværk g gdkendt af hele bestyrelsen. Desuden er Give Vandværks

Læs mere

Interview med Kristine. J: 00:00: Hvor gammel er du? K: 25. J: Studerer eller arbejder du? K: Jeg studerer. J: Hvor er du opvokset henne?

Interview med Kristine. J: 00:00: Hvor gammel er du? K: 25. J: Studerer eller arbejder du? K: Jeg studerer. J: Hvor er du opvokset henne? Interview med Kristine J: 00:00: Hvr gammel er du? K: 25 J: Studerer eller arbejder du? K: Jeg studerer J: Hvr er du pvkset henne? K: I slagelse J: Hvilket pstnummer br du i? K: 2000 J: Er du rgandner?

Læs mere

YEKBUN YÜKSEKKAYA, MARIA L. MORTENSEN, ASTRID K. MADSEN & METTE S. KVINT ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM

YEKBUN YÜKSEKKAYA, MARIA L. MORTENSEN, ASTRID K. MADSEN & METTE S. KVINT ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM YEKBUN YÜKSEKKAYA, MARIA L. MORTENSEN, ASTRID K. MADSEN & METTE S. KVINT ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM 13/2-2014 Indhldsfrtegnelse Indledning... 3 Teri & Design... 3 Målgruppe... 4 Kmmunikatinsmdellen...

Læs mere

T0150 - Brugervejledning - Lugtberegning

T0150 - Brugervejledning - Lugtberegning Miljøministeriet Miljøstyrelsen husdyrgdkendelse.dk T0150 - Brugervejledning - Lugtberegning Versin: 1.0 Status: 05 - Gdkendt Gdkender: Pul Lundsby Frfatter: Mrten Lange Kirkegaard Cpyright 2015 Netcmpany.

Læs mere

TEMA: GODT I GANG MED SPECIALET

TEMA: GODT I GANG MED SPECIALET TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: GODT I GANG MED SPECIALET Udviklet af Hanne Balsby Thinghlm, CUDiM Takeaway Teaching: Specialefrberedelse SPECIALEFORBEREDELSE

Læs mere

Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via spørgeskemaet i AUtocampus

Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via spørgeskemaet i AUtocampus Idéer til udviklingen af Campus 2.0 indsamlet via spørgeskemaet i AUtcampus I frbindelse med Campus 2.0 prcessen har AUtcampus været pstillet på en række frskellige lkatiner i g mkring Universitetsparken

Læs mere

Sygeplejefaglig kvalitet Indenfor nefrologien. Hvem? Hvordan? Og Hvorfor? 1. og 2. oktober 2014

Sygeplejefaglig kvalitet Indenfor nefrologien. Hvem? Hvordan? Og Hvorfor? 1. og 2. oktober 2014 s Årsmøde 2014 Sygeplejefaglig kvalitet Indenfr nefrlgien Hvem? Hvrdan? Og Hvrfr? 1. g 2. ktber 2014 Arrangør: Faglig Selskab fr nefrlgiske sygeplejerske Knferencen afhldes på: Kldkærgaard knferencecenter

Læs mere

Brugermanual til Folkeskoledatabasen

Brugermanual til Folkeskoledatabasen Brugermanual til Flkeskledatabasen SKRIV CLIENT NAME INDHOLD. 1. FOLKESKOLEDATABASEN 2 2. HJEM 2 3. RAPPORTER 3 3.1 EKSEMPEL - SÅDAN FINDER DU EN RAPPORT 3 4. BYG EGEN TABEL 5 4.1 Eksempel sådan laver

Læs mere

Baggrund Processen Svarprocent Resultater Herningsholm HHX/HTX tillægsspørgsmål... 21

Baggrund Processen Svarprocent Resultater Herningsholm HHX/HTX tillægsspørgsmål... 21 INDHOLDS- FORTEGNELSE Baggrund... 1 Prcessen... 1 Svarprcent... 2 Resultater... 3 Herningshlm HHX/HTX tillægsspørgsmål... 21 Baggrund Hvert år gennemfører Herningshlm trivselsundersøgelser blandt eleverne

Læs mere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere OPSLAG AF SATSPULJE Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere indkalder hermed ansøgninger fra private rganisatiner m tilskud fra puljen Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere Under satspuljen

Læs mere

at administrationen følger udbudsstrategien i arbejdet med udbud og i samarbejdet med operatørerne.

at administrationen følger udbudsstrategien i arbejdet med udbud og i samarbejdet med operatørerne. Plitisk dkument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2008 SEL 15 Udbudsstrategi Indstilling: Direktinen indstiller, at administratinen følger udbudsstrategien i arbejdet med udbud g i samarbejdet

Læs mere

Strategi for Inkluderende læringsfællesskaber. På Skolen på Nyelandsvej

Strategi for Inkluderende læringsfællesskaber. På Skolen på Nyelandsvej Strategi fr Inkluderende læringsfællesskaber På Sklen på Nyelandsvej 1 Inkluderende læringsfællesskaber På sklen på Nyelandsvej vil vi gerne lykkes med at skabe en inkluderende skle, frdi vellykket inklusin

Læs mere

Titel: Instruks for: - Afdækning af de enkeltes kommunikative ressourcer - Hvordan viden om de enkeltes

Titel: Instruks for: - Afdækning af de enkeltes kommunikative ressourcer - Hvordan viden om de enkeltes Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde 1.1 Kmmunikatin Lkal instruks Dkumenttype: Lkal instruks Titel: Instruks fr: - Afdækning af de enkeltes kmmunikative ressurcer - Hvrdan viden m de enkeltes kmmunikative

Læs mere

FOA Aalborg den 18. juni Tjekliste. Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked

FOA Aalborg den 18. juni Tjekliste. Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked 1 FOA Aalbrg den 18. juni 2014 Tjekliste Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked 1 Indledning I det følgende gives der en tjekliste til, hvad man bør være pmærksm på, når der udarbejdes høringssvar til

Læs mere

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan

Kravspecifikation for den pædagogiske læreplan Kravspecifikatin fr den pædaggiske læreplan Den pædaggiske læreplan Indhld Indledning... 3 Del 1. Lvgrundlag... 4 Del 2. Generelle plysninger... 5 Del 3. Dkumentatin via hverdagslivstemaer... 8 3.1 Vkseninitieret

Læs mere

Anvendelsesområde Instruksen er rettet mod leder og medarbejdere, på Skrænten, og omfatter alle, som bor på Skrænten.

Anvendelsesområde Instruksen er rettet mod leder og medarbejdere, på Skrænten, og omfatter alle, som bor på Skrænten. Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde 1.3 Individuelle planer Lkal instruks, herefter blt kaldet Skrænten. Dkumenttype: Lkal instruks Anvendelsesmråde:, Regin Nrdjylland Titel: Instruks fr: Inddragelse

Læs mere

Nemt, online og skræddersyet til dit behov.

Nemt, online og skræddersyet til dit behov. SOMMERHUSBOOKINGSYSTEM WEBLØSNING TIL SOMMERHUSBUREAUER Nemt, nline g skræddersyet til dit behv. Bkingsystemet udmærker sig ved at være et nlinesystem, hvr det eneste der kræves på din cmputer er internet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7

Indholdsfortegnelse. Bilag: Et faktaark pr. retning i censorkorpset... 7 Indhldsfrtegnelse Beretning fra censrfrmandskaberne fr Ingeniøruddannelserne g Diplmuddannelserne fr IT g Teknik fr periden september 2013 til september 2014... 2 Resume... 2 Uddannelsernes niveau... 2

Læs mere

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden Til Til Kpi til Styringsudvalget Inspiratin g drøftelse 17. nvember 2015 Side 1 af 11 Bilag 2. Knkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metden Baggrund: Det blanke papirs princip

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsrdning fr Grøn industrisymbise Dette er en vejledning til virksmheder, sm ønsker at søge m tilskud til teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i frbindelse med etablering af

Læs mere

Masters Thesis Registration form - modified thesis synopsis Kandidatafhandling registreringsformular til ændret opgaveformulering

Masters Thesis Registration form - modified thesis synopsis Kandidatafhandling registreringsformular til ændret opgaveformulering Masters Thesis Registratin frm - mdified thesis synpsis Kandidatafhandling registreringsfrmular til ændret pgavefrmulering Gdkendelse af ændret pgavefrmulering af vejleder g (fr øknmistuderende) undervisningskrdinatr.

Læs mere

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond

Systematisk feedback. Et udviklingsprojekt på Ekstra Bladet 2007-08. Projektet er støttet af Pressens Uddannelsesfond Systematisk feedback Et udviklingsprjekt på Ekstra Bladet 2007-08 Prjektet er støttet af Pressens Uddannelsesfnd En UPDATE-evaluering april 2008 1 Indhld 1. Baggrund 2. Målsætning g succeskriterier 3.

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19.

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19. VELFÆRDSMINISTERIET Vejledning m ansøgning til Særligsc 2009 / 2010 Tips g Lttpuljen til særlige sciale frmål - frivilligt scialt arbejde - 7. 18. 19. 50 Ansøgningsfrist 16. februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Karin Rsenmejer, København VUC Mrten Hlst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Maj 2012 Referat af

Læs mere

Glæden ved at være til meditationsgruppe Level II udvidet program Et åbent hjerte

Glæden ved at være til meditationsgruppe Level II udvidet program Et åbent hjerte Glæden ved at være til meditatinsgruppe Level II udvidet prgram Et åbent hjerte I de kmmende måneder vil vi udfrske meditatin på kærlig-venlighed g medfølelse. Vi vil lære hvrdan vi kan åbne vre hjerter

Læs mere

Silkeborg Kommune på Facebook

Silkeborg Kommune på Facebook Silkebrg Kmmune på Facebk 06. december 2012 Julie Wraa Stine Hmann Hans Mgensen 1. Baggrund De sciale medier har ver en længere årrække vundet str udbredelse til private frmål, g gennem de senere år gså

Læs mere

skriv disse seks tal omhyggeligt ned

skriv disse seks tal omhyggeligt ned Kære Peter, 3Ør d;3 f/ar: Æ//erede OM.f'å. da:je v;/ d;t /;v ændre 5;3 (t;/ det bedre J) J Hr Peter Knudsen A L Meyers Vænge 3 6 Tv 2450 København Sv DENMARK Marcs vn Ring 15 14 3 6 16 19 Kære Peter, skriv

Læs mere

Konkret om AT-opgaver med innovation 1

Konkret om AT-opgaver med innovation 1 Knkret m AT-pgaver med innvatin 1 I de følgende afsnit er der plukket ud fra bl.a. vejledningen g kmmenteret på afsnit. Det er derfr stadigvæk den enkelte lærers ansvar at læse teksten i læreplan g vejledning

Læs mere

AU Timeløn. Timelønnede medarbejdere - Vejledning. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3.0

AU Timeløn. Timelønnede medarbejdere - Vejledning. TIMEmSYSTEM ApS. Link: https://au.mtime.dk. Version 3.0 AU Timeløn Timelønnede medarbejdere - Vejledning TIMEmSYSTEM ApS Link: https://au.mtime.dk Versin 3.0 Januar 2017 Frrd: Velkmmen til AU Timeløn. Denne vejledning er udviklet fr, at give dig et verblik

Læs mere

TEKNOLOGIFORSTÅELSE MELLEMTRIN 5. KLASSE. 2.forløb: App-design

TEKNOLOGIFORSTÅELSE MELLEMTRIN 5. KLASSE. 2.forløb: App-design TEKNOLOGIFORSTÅELSE MELLEMTRIN 5. KLASSE 2.frløb: App-design Opdateret den 12. august 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Frløbsbeskrivelse... 3 1.1 Beskrivelse... 4 1.2 Rammer g praktiske frhld... 4 2. Mål g

Læs mere

Beskæftigelsesgrader september 2007

Beskæftigelsesgrader september 2007 Beskæftigelsesgrader september 2007 29. nvember 2007 Indhld 1 Beskæftigelsesgrader 3 - g stillingsgrupper 5 - g gegrafi 5 - g alder 6 - g køn 7 - g flere ansættelsesfrhld 8 Metde Beskæftigelsesgrader fr

Læs mere

It-plan for Valsgård Skole 2011

It-plan for Valsgård Skole 2011 It-plan fr Valsgård Skle 2011 1 Beskrivelse Grundlaget fr brug af IT i er beskrevet i Faghæfte 48. http://www.uvm.dk/~/media/publikatiner/2009/flke/faelles%20maal/filer/faghaefter/100503_it_g_ mediekmpetencer.ashx

Læs mere

Lægemiddel industri foreningen

Lægemiddel industri foreningen Lægemiddel industri freningen Appendiks til fælleserklæring m kliniske lægemiddelfrsøg g nn-interventins-frsøg mellem Lægemiddelindustrifreningen (Lif), Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) g Lægefreningen

Læs mere

og fastlæggelse af dato for tøjaften, hvor man kan prøve tøjet 7. Orientering om kommende arrangementer - to er planlagt 8.

og fastlæggelse af dato for tøjaften, hvor man kan prøve tøjet 7. Orientering om kommende arrangementer - to er planlagt 8. Medlemsmøde/Februar/2011møde/Februar/2011 Så fik vi endelig afhldt det første rigtige medlemsmøde i RyCC. Omkring 35 mødte frem g det er vel meget gdt i betragtning af, at møde var lagt lige i den travle

Læs mere

År 2010. Computerspil. Nils Per Olsen og Martin Vigholt. Computerspil

År 2010. Computerspil. Nils Per Olsen og Martin Vigholt. Computerspil År 2010 Cmputerspil Nils Per Olsen g Martin Vighlt Cmputerspil 10-03-2010 Planlægning Først diskuterer vi hvilken målgruppe spillet skal henvende sig til. Derefter kikker vi på frskellige spil, fr at finde

Læs mere

Teatret Fair Play: MIRAS VERDENER

Teatret Fair Play: MIRAS VERDENER Teatret Fair Play: S VERDENER Frfatter: Martina Mntelius Oversættelse fra svensk: Michael Ramløse Undervisningsmateriale til frdybelse I ngle af de emner, sm frestillingen tager p. Klassetrin: 4. 5. klasse

Læs mere

ErhvervsPhD-ordningen en videnindsamling

ErhvervsPhD-ordningen en videnindsamling 1 ErhvervsPhD-rdningen en videnindsamling ErhvervsPhD-rdningen en videnindsamling... 2 Sammenfatning... 4 Dispsitin... 6 Kapitel 1. Indledning... 7 1.1 Baggrund g frmål... 7 1.2 Metde g datagrundlag...

Læs mere

Kort brugervejledning - Grove Art Online

Kort brugervejledning - Grove Art Online Krt brugervejledning - Grve Art Online Indhldsfrtegnelse: 1. Krt m Grve Art Online... 2 1.2 What's Inside... 3 2. Quick Start... 4 2.1 Searching... 4 2.1.1 Søg i Alle Kilder... 4 2.1.2 Leder du efter et

Læs mere

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE Tidsrum: Søndag den 29. januar kl. 10-16 Mødeleder: Sigrid Referent: Marie Tilstede: Sigrid, Mette, Fie, Jnas, Niels, Mads. Afbud: Anders, Frederik (Sekretariat: Nina, Karina

Læs mere

Diskussion af problemstillingerne

Diskussion af problemstillingerne Diskussin af prblemstillingerne I dette kapitel gives der en lille diskussin af de i kapitel 4 udledte prblemmråder, diskussinen er fretages med Dansk Byggeri, freningen bips, Erhvervs- g Byggestyrelsen

Læs mere

Forslag til diskussion

Forslag til diskussion Frslag til diskussin Her bliver der vist ngle frslag til temaer, sm eleverne kan diskutere efter de har set præsentatinen. Disse temaer kan diskuteres i grupper eller i plenum. 1. Præsentatinen kmmer med

Læs mere

Ledetråd til kommunikationsplan INTERREG-projekt

Ledetråd til kommunikationsplan INTERREG-projekt Ledetråd til kmmunikatinsplan INTERREG-prjekt I den fra EU finansierede prjektperide er hvert INTERREG-prjekt frpligtet til at gennemføre kmmunikatins- g ffentlighedsarbejde. INTERREG-prgrammet finansieres

Læs mere

Argentinsk Tango. Undervisningsplan for 4 gange MW20131118-1

Argentinsk Tango. Undervisningsplan for 4 gange MW20131118-1 Argentinsk Tang Undervisningsplan fr 4 gange Argentinsk Tang Undervisningsplan fr 4 gange Frrd Glæden g lysten til at danse er det vigtigste vi kmmer med, når vi gerne vil lærer at danse. En danseglæde

Læs mere

SAS Forum Danmark 2010

SAS Forum Danmark 2010 SAS Frum Danmark 2010 Kurser v. Gerg Mrsing Kursusversigt Kursusnr. Titel Sted Varighed Dat Kursus 1 Tips g tricks i SAS Fundatin Kursus 2 Tips g Tricks i SAS Fundatin Skanderbrg 1 dag 31. maj 2010 København

Læs mere

Programplan - Vejledning

Programplan - Vejledning Prgramplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER PROGRAMPLAN... 3 2. FORMÅL MED PROGRAMPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER PROGRAMPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF PROGRAMPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er prgramplan

Læs mere

Illle den tr;olo:};ske nllmerolo:};s lovmæss;:}heder taler.for d;:}.'

Illle den tr;olo:};ske nllmerolo:};s lovmæss;:}heder taler.for d;:}.' Illle den tr;l:};ske nllmerl:};s lvmæss;:}heder taler.fr d;:}.' Hr Peter Knudsen A L Meyers Vænge 3 6 Tv 2450 København Sv DENMARK Marcs vn Ring Fr dig persnligt betyder det enten 103.243,13 kr. eller

Læs mere

Opdateret Lederskab. Det moderne arbejdslivs dilemmaer. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Nr. 4 2009

Opdateret Lederskab. Det moderne arbejdslivs dilemmaer. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Nr. 4 2009 - et nyhedsbrev fr ledere m lederskab g ledelse ISSN 1901- Nr. 4 2009 Tema: Det mderne arbejdslivs dilemmaer Det mderne arbejdslivs dilemmaer Værdier, selvstændighed, kmpetenceudvikling, teamwrk, selvledelse

Læs mere

Uddannelsesplan. Opdateringsuddannelse Livreddende førstehjælp. Varighed 180 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer:

Uddannelsesplan. Opdateringsuddannelse Livreddende førstehjælp. Varighed 180 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Uddannelsesplan Opdateringsuddannelse Varighed 180 minutter Maj 2015 BASIS- UDDANNELSE Tilvalgs uddannelser Funktins uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsrganisatiner: Samarbejdsrganisatiner: Uddannelsesplan

Læs mere

På bagside/li får du at Vide, hvad det ha/lidler OlM.

På bagside/li får du at Vide, hvad det ha/lidler OlM. Peter, devl ser! ige tjfag, hvr jeg kavl BfDf OWlItLT til dig, er evltjfelig kowlwlet! Hr Peter Knudsen A L Meyers Vænge 3 6 Tv 2450 København Sv DENMARK Patrick Guerin 17.03.2010 Kære Peteri Du undrer

Læs mere

MUS Et samlet koncept for Bjerringbro gymnasium

MUS Et samlet koncept for Bjerringbro gymnasium MUS Et samlet kncept fr Bjerringbr gymnasium Udarbejdet fr samarbejdsudvalget af CC, CI, CK, La, RC, AJ, PF, LN, PS g DG Indhldsfrtegnelse Medarbejderudviklingssamtalen MUS... 2 Specielt fr lærere... 2

Læs mere

AutoPilot kurser og servicebesøg

AutoPilot kurser og servicebesøg AutPilt - Kursusbeskrivelse AutPilt kurser g servicebesøg KORSGAARD EDB tilbyder følgende kurser, sm giver et gdt indblik i g en slid viden m AutPilt. Basiskurser: Administratin, Fakturering g Sagsplanlægning.

Læs mere

Mamut Enterprise Produkt- og Kundeservice

Mamut Enterprise Produkt- og Kundeservice Mamut Enterprise Prdukt- g Kundeservice Dette er en indføring i hvrdan du benytter prduktet Mamut Enterprise Prdukt- g Kundeservice. Det vil ved hjælp af et fiktivt eksempel sm mhandler virksmheden `TV-

Læs mere

Effektiv digital selvbetjening

Effektiv digital selvbetjening Udviklingsønsker fr Navne- g adressebeskyttelse 1. Indledning Nedenstående beskriver kmmunale frslag til udviklingstiltag fr eksisterende g nye løsninger inden fr mrådet Navne- g adressebeskyttelse. Frslagene

Læs mere

Screening i Jobcenter Esbjergs virksomhedspanel

Screening i Jobcenter Esbjergs virksomhedspanel Screening i Jbcenter Esbjergs virksmhedspanel September 2016 Esbjerg, september 2016 Side 1 af 8 1. Indledning Jbcenter Esbjerg har etableret et virksmhedsnetværk, hvr interesserede ledere g nøglemedarbejdere

Læs mere

Styringsmodel for programmer og projekter i Digitaliseringsforeningen

Styringsmodel for programmer og projekter i Digitaliseringsforeningen Styringsmdel fr prgrammer g prjekter i Digitaliseringsfreningen Versin af 1. december 2015 Versin Dat Status Kmmentar 0.1 7/10-15 Udkast Struktur g eksisterende data lagt ind 0.2 22/10-22 Synpsis 0.3 29/10-22

Læs mere

Folkeskolereform. Kære forældre

Folkeskolereform. Kære forældre Flkesklerefrm Kære frældre Arbejdet med flkesklerefrmen i Nrddjurs Kmmune skrider hastigt frem. Flere arbejdsgrupper har afsluttet deres arbejde g udarbejdet frslag til indhldet i fremtidens flkeskle.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i BB-klubben Søndag 30.05.2010 hos Katrine B. i Odense

Bestyrelsesmøde i BB-klubben Søndag 30.05.2010 hos Katrine B. i Odense Bestyrelsesmøde i BB-klubben Søndag 30.05.2010 hs Katrine B. i Odense Til stede: Katrine B, Katrine S, Jette, Anne Mette, Marina, Mariann, Lisbeth Fraværende: Helle 1. Overdragelse af websiden til den

Læs mere

Undersøgelse af forholdene i botilbud under psykiatri. sykiatri- og handicapområdet

Undersøgelse af forholdene i botilbud under psykiatri. sykiatri- og handicapområdet Undersøgelse af frhldene i btilbud under psykiatri sykiatri- g handicapmrådet Rudersdal Kmmune Nvember 2013 - december 2013 Tekstrapprt Markedsanalyse udarbejdet g gennemført gennemført af Mads Ruby Tine

Læs mere

1. Velkomst ved Ebbe Hargbøl ESH bød velkommen til den nye styregruppe, hvorefter de nye styregruppemedlemmer præsenterede sig for hinanden.

1. Velkomst ved Ebbe Hargbøl ESH bød velkommen til den nye styregruppe, hvorefter de nye styregruppemedlemmer præsenterede sig for hinanden. Deltagere: Afbud: ESB-netværkets styregruppe Anne Birthe Mrtensen, Tradium (ABM) Jan Havreland, VUC Vestsjælland Nrd (JH) Carl E. Trnhjem, SOSU Sjælland (CES) Karin Rsenmejer, København VUC (KR) Mia Rasmussen,

Læs mere

Til: MED-Hovedudvalget. Fra: Koncern HR. Evaluering af Arbejdsmiljøpuljen 2018

Til: MED-Hovedudvalget. Fra: Koncern HR. Evaluering af Arbejdsmiljøpuljen 2018 Til: MED-Hvedudvalget Fra: Kncern HR Dat: 16. januar 2019 Evaluering af Arbejdsmiljøpuljen 2018 Pr. 1. januar 2017 vergik Arbejdsmiljøpuljen til primært at være et pakkekncept, hvr Regin Sjællands afdelinger

Læs mere

Af Astrid Juul Poulsen, udsendt lektor i dansk ved Kennaraháskóli Íslands/Islands pædagogiske universitet, 2006-2007

Af Astrid Juul Poulsen, udsendt lektor i dansk ved Kennaraháskóli Íslands/Islands pædagogiske universitet, 2006-2007 SIG DET PÅ DANSK! Om at give eleverne kmmunikatinsstrategier til at turde mere Af Astrid Juul Pulsen, udsendt lektr i dansk ved Kennaraháskóli Íslands/Islands pædaggiske universitet, 2006-2007 I det følgende

Læs mere

Titel: Instruks for: - Afdækning af de enkeltes kommunikative ressourcer - Hvordan viden om de enkeltes

Titel: Instruks for: - Afdækning af de enkeltes kommunikative ressourcer - Hvordan viden om de enkeltes Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde 1.1 Kmmunikatin Lkal instruks Tårnly g Fjrdblink, Sødisbakke herefter blt Tårnly. Dkumenttype: Lkal instruks Titel: Instruks fr: - Afdækning af de enkeltes kmmunikative

Læs mere

Referat for møde i implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus

Referat for møde i implementeringsgruppen for sårbare gravide/ gravide og børn tilknyttet familieambulatoriet Plus Referat fr møde i implementeringsgruppen fr sårbare gravide/ gravide g børn tilknyttet familieambulatriet Plus Tidspunkt: 20. august 2018 kl. 13.30 15.30 Sted: Klding Sygehus, Sygehusvej 24, 6000 Klding,

Læs mere

Ungdomsskolen har derfor i uge 32 og 33 gennemført en undersøgelse af de unges egen mening om behovet for en Ungdomscafé.

Ungdomsskolen har derfor i uge 32 og 33 gennemført en undersøgelse af de unges egen mening om behovet for en Ungdomscafé. Frederikssund den 18. august 2010 UngdmsCafé Ungdmssklen/Afdækning/Ungdmscafé Indledning Ungdmssklen er, på baggrund af Byrådets supplerende bemærkninger til budget 2010, blevet anmdet m at gennemføre

Læs mere

Undersøgelse af virksomhedernes tilfredshed med Jobcenter Esbjergs ydelser og service i 2015

Undersøgelse af virksomhedernes tilfredshed med Jobcenter Esbjergs ydelser og service i 2015 Undersøgelse af virksmhedernes tilfredshed med Jbcenter Esbjergs ydelser g service i 2015 Esbjerg, marts 2016 Side 1 af 13 1. Indledning Denne virksmhedstilfredshedsundersøgelse er baseret på udsendelse

Læs mere

CANULI En undersøgelse af social ulighed i incidens af og overlevelse efter kræft i Danmark

CANULI En undersøgelse af social ulighed i incidens af og overlevelse efter kræft i Danmark CANULI En undersøgelse af scial ulighed i incidens af g verlevelse efter kræft i Danmark P H. D. S T U D E N R E N D E E L S E I B F E L T C E N T E R F O R K R Æ F T F O R S K N I N G E N H E D F O R

Læs mere

Den innovative lærer. Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.

Den innovative lærer. Kjeld Fredens er adjungeret professor ved recreate, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. Den innvative lærer Kjeld Fredens er adjungeret prfessr ved recreate, Institut fr Læring g Filsfi, Aalbrg Universitet. Han har været lektr (hjernefrsker) ved Århus Universitet, seminarierektr ved Skive

Læs mere

Devices n Apps kick-off. 15. september 2011

Devices n Apps kick-off. 15. september 2011 Devices n Apps kick-ff 15. september 2011 En medic klynge fkuseret på vækst g innvatin Offentligt-privat samarbejde baseret på midler fra EU s reginalfnd Styrke knkurrenceevnen inden fr medicbranchen Optimere

Læs mere

Guide til netværk LÆR AT TACKLE

Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk Kmiteen fr Sundhedsplysning 2. udgave, 1. plag 2015 Med støtte fra Indhld Guide til netværk... 2 Hvrdan kan netværket rganiseres?... 3 Hvrdan frdeles pgaverne?...

Læs mere

Globallinjen - At tro at alt er muligt

Globallinjen - At tro at alt er muligt Glballinjen - At tr at alt er muligt Frmål - At kunne navigere i en glbal verdensrden, g kunne frstå de kulturelle g øknmiske frskelle lande imellem. - At kunne udvide elevens frståelse af verden g udfrdrefrdmme/frestillinger.

Læs mere

Sorg- og kriseplan. Retningslinjer ved sorg og krise I Udelivsinstitutionen Terslev Børnehus

Sorg- og kriseplan. Retningslinjer ved sorg og krise I Udelivsinstitutionen Terslev Børnehus Srg- g kriseplan Retningslinjer ved srg g krise I Udelivsinstitutinen Terslev Børnehus Terslev Børnehus srg- g kriseplan Denne srgplan er tænkt sm en køreplan, når et barn eller en medarbejder rammes af

Læs mere

Nyhedsbrev. Folkeafstemning samt lokalvalg. Hospitalsenheden Vest Staben. Læs mere på næste side

Nyhedsbrev. Folkeafstemning samt lokalvalg. Hospitalsenheden Vest Staben. Læs mere på næste side Nyhedsbrev Nr. 26 den 20. nvember 2015: Nyhedsbrev fra Stabens ledelse Flkeafstemning samt lkalvalg Læs mere på næste side Valg Cpydan Tekst & Nde Indgang i Herning Fernisering frtsat Pstkrt Side 2 Side

Læs mere

Evaluering af Cykel-Sidevejskampagne 2010. Hold øje ved sidevejene. Du ved aldrig hvad der kommer

Evaluering af Cykel-Sidevejskampagne 2010. Hold øje ved sidevejene. Du ved aldrig hvad der kommer Evaluering af Cykel-Sidevejskampagne 2010 Hld øje ved sidevejene. Du ved aldrig hvad der kmmer 1 Indhld Frmål g metde Resultater Oplevede farer g cykeladfærd Kendskab til kampagnen Frståelse af kampagnens

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Randers Tekniske Skle ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København Tekniske Skle Kent

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere