Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13"

Transkript

1 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt Side 1 af 13 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L, M, N, O vedrørende L 154 om midlertidig udskydelse af betalingsfrister i Skatteudvalget den 1. april 2009 Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gerne havde været et samråd om dette tema foruden. Vi taler jo om et lovforslag, hvor målet var at hjælpe danske virksomheder i en akut krise. For mig er det ærgerligt, at vi fra Skatteministeriet side har begået en fejl, så forslaget, som der har været bred politik opbakning til, ender med at bliver en diskussion om tidspunktet for håndhævelse af lovforslaget og forløbet af processen. Det er en fejl, som jeg kun kan beklage over for udvalget. Samrådsspørgsmål L: Det fremgår af bemærkningerne til det vedtagne lovforslag nr. L 154 om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms under afsnittet kommunikation, at Skatteministeriet og SKAT har iværksat en omfattende informationskampagne, der blandt andet omfatter:

2 Side 2 af 13 - Oplysninger om initiativet på Skatteministeriets hjemmeside og på SKATs hjemmeside - Udsendelse af mails til alle virksomheder, som SKAT har adresser på med information om de ændrede frister for betaling af indeholdt A-skat og moms - Indrykket annoncer i en række dagblade. Ministeren bedes redegøre for, hvornår de forskellige elementer i oplysningskampagnen er iværksat, og hvilket indhold de har haft? Svar: Som det fremgår af lovforslaget L 154 om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms, har Skatteministeriet iværksat en omfattende informationskampagne for at få budskabet om udskydelsen af betalingsfristerne ud til virksomhederne i tide. Jeg har i forbindelse med besvarelsen af spørgsmål 292 fra Skatteudvalget under Alm. del oversendt kopi af de nyhedsbreve annoncer etc., som virksomhederne har modtaget. Jeg skal henvise til disse bilag i mit svar på spørgsmål 292. Det drejer sig om følgende initiativer:

3 Side 3 af 13 Fredag den 20. februar blev der lagt pressemeddelelse på Skatteministeriets hjemmeside, og der blev lagt et nyhedsbrev til virksomhederne på SKAT s hjemmeside. Nyhedsbreve til virksomhederne udsendes også elektronisk til de virksomheder, der har valgt at abonnere på nyheder fra SKAT. Fredag den 20. februar holdt jeg klokken pressemøde i mit ministerium om udskydelsen af betalingsfristerne. Fredag den 20. februar blev der i edb-systemet for indberetning til indkomstregistret og i LetLøn indlagt besked om, at fristerne for indberetning af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag ikke ændres i forbindelse med fristforlængelsen af selve betalingen af A-skat og arbejdsmarkedsbidrag. Tirsdag den 24. februar var teksten suppleret med de nye indbetalingsfrister. Fredag den 20. februar blev nyheden om udskydelsen af betalingsfristerne for A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms lagt ind i TastSelv Erhverv. Mandag den 23. februar blev virksomhederne gjort opmærksom på de nye frister, når de ville angive moms. Mandag den 23. februar blev det på Skatteministeriets hjemmeside oplyst om, at virksomheder, der afregner

4 Side 4 af 13 moms halvårligt også var omfattet af udskydelsen af betalingsfristerne. Mandag den 23. februar blev der lagt et mere detaljeret nyhedsbrev ud på SKAT s hjemmeside også med elektronisk udsendelse til abonnenter. I dagene februar blev der udsendt mail til alle de virksomheder, som SKAT har mailadresser på. Det er ca virksomheder. Den 24. februar blev der indrykket annoncer i en række dagblade. Annoncerne fortalte om udskydelsen af de første frister den 25. februar for momsen og den 27. februar for A-skatten, samt hvad fristerne var ændret til. Den 26. februar lagde SKAT et nyhedsbrev på hjemmesiden om, hvad virksomhederne skulle gøre, hvis de ville have et allerede betalt beløb tilbagebetalt med henblik på at indbetale det igen til den udskudte frist. Den 27. februar indrykkede SKAT annoncer i en række dagblade, hvor der blev fortalt generelt om udskydelse og oplyst om, at det to næstfølgende frister den 2. marts for halvårsmoms og den 10. marts for A-skatten var udskudt.

5 Side 5 af 13 Den 18. marts blev et nyhedsbrev opdateret og rettet til, så der blev givet svar på nogle ofte stillede spørgsmål. I de breve og mails, som SKAT vil sende ud i den nærmeste fremtid vil de nye frister igen blive nævnt. Som det fremgår af den omfattende oplysningskampagne kan det ikke hævdes, at regeringen har forsøgt at holde initiativet skjult. Spørgsmål M: Det fremgår endvidere af bemærkningerne til lovforslaget, at Skulle det alligevel smutte for nogle virksomheder, og pengene bliver indbetalt for tidligt, er der indsat hjemmel i lovforslaget til, at SKAT kan udbetale beløbet til virksomheden igen med henblik på, at virksomheden indbetaler beløbet igen, når den udskudte frist oprinder. Ministeren bedes redegøre for, om sådanne indbetalinger er sket, og om SKAT har udbetalt beløb til virksomhederne igen, og i givet fald på hvilket datoer sådanne udbetalinger er sket. Svar: Fra og med mandag den 23. februar 2009 begyndte virksomhederne at ringe til SKAT for at få tilbagebetalt

6 Side 6 af 13 beløb, som var omfattet af den midlertidige udskydelse af betalingsfristerne. Der er frem til torsdag den 26. marts 2009 modtaget 798 henvendelser om tilbagebetaling af beløb, som er omfattet af den udskudte betalingsfrist. Nogle virksomheder har henvendt sig to gange. Det kan skyldes, at de har indbetalt både moms og A-skat, og at indbetalingerne er kommet fra forskellige afdelinger i virksomheden. Henvendelserne er næsten udelukkende kommet pr. telefon. Henvendelserne er sammenholdt med indbetalinger til SKAT. På samme dag, som indbetalingen er registreret i SKAT, er beløbet ekspederet til udbetaling. Der går typisk 3-4 hverdage fra indbetalingen er registreret, til udbetalingen er virksomheden i hænde på NemKonto. Dette er virksomhederne informeret om i forbindelse med deres telefoniske anmodning om at få beløbet udbetalt. I perioden fra den 23. februar 2009 til og med den 12. marts 2009 har SKAT tilbagebetalt kr. til 605 virksomheder. I perioden fra den 13. marts 2009 til og med den 26. marts har SKAT tilbagebetalt kr. til 135 virksomheder. I alt er der tilbagebetalt kr. til 740 virksomheder.

7 Side 7 af 13 Spørgsmål N: Ministeren bedes oplyse regulerings- /hjemmelsgrundlaget, der var gældende for de omhandlede indbetalinger frem til den 25. februar 2009? Svar: Lovgrundlaget for virksomhedernes betalingsfrister for indeholdt A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms frem til den 25. februar 2009 står i opkrævningsloven, kildeskatteloven, arbejdsmarkedsbidragsloven og momsloven. Efter opkrævningslovens 2, stk. 4, skal skatter og afgifter betales senest samtidig med angivelsesfristens udløb. For momsfristernes vedkommende står det i momslovens 57, hvornår virksomhederne skal angive momsen. Store virksomheder skal angive moms månedligt. Angivelsesfristen er den 25. i måneden efter afregningsperiodens udløb. Mellemstore virksomheder afregner moms kvartalsvis. Angivelsesfristen er 1 måned og 10 dage efter kvartalets udløb. Små virksomheder skal angive moms halvårligt. Momsen skal angive den 1. i den tredje måned efter halvårets udløb.

8 Side 8 af 13 Fristerne for angivelse og betaling af indeholdt A-skat findes i opkrævningsloven, der henviser til kildeskatteloven og lov om arbejdsmarkedsbidrag. Fristen for at indberette indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag er den 10. i måneden efter lønmåneden. For store virksomheder er fristen dog den seneste bankdag i selve lønmåneden. Om SKAT s fremgangsmåde i tilfælde, hvor virksomhederne ikke angiver og betaler til de frister, som jeg lige nævnte, kan jeg oplyse følgende: For virksomheder, der ikke angiver og betaler senest på sidste rettidige angivelses- og betalingsfrist gælder, at SKAT omtrent en måned senere udsender en foreløbig fastsættelse. En foreløbig fastsættelse går ud på at SKAT laver angivelsen for virksomheden ud fra et skøn baseret på virksomheden tidligere angivelser. Med den foreløbige fastsættelse udsendes opkrævningen. Hvis virksomheden ikke betaler opkrævningen rykker SKAT for betalingen efter 3 uger. Hvis regeringen ikke havde valgt at lade virksomhederne udskyde deres betalinger sådan som det nu er gennemført i lov nr. 175 af 12. marts 2009, ville forløbet for de omhandlede betalinger se ud som følger:

9 Side 9 af 13 Store virksomheder, som ikke havde indbetalt indeholdt A- skat og arbejdsmarkedsbidrag for februar måned på sidste rettidig frist den 27. februar 2009, ville blive foreløbigt fastsat den 25. marts 2009, og virksomheden ville blive rykket for betalingen den 21. april Små virksomheder, som ikke havde indbetalt indeholdt A- skat og arbejdsmarkedsbidrag for februar måned på sidste rettidig frist den 10. marts 2009, ville blive foreløbigt fastsat den 25. marts, og SKAT ville rykke for betalingen den 21. april En stor virksomhed, der ikke indbetalte den månedlige moms for januar 2009 på sidste rettidig frist den 25. februar 2009, ville blive foreløbigt fastsat den 25. marts 2009, og SKAT ville rykke for betalingen den 21. april En lille virksomhed med halvårlig afregning af moms, der ikke afregner momsen for 2. halvår af 2008 til sidste frist den 2. marts 2009, ville blive foreløbigt fastsat den 25. marts 2009, og SKAT ville rykke for betalingen den 21. april Hvis virksomhederne havde angivet i rette tid, men undladt at betale ville SKAT ifølge normal procedure udsende rykkere til virksomhederne den 21. april SKAT er imidlertid ved at omlægge systemerne, hvilket betyder, at

10 Side 10 af 13 udsendelsen af rykkere i perioden 8. marts til ultimo april sker 2-3 uger senere end normalt. Sådan ville det altså se ud, hvis vi ikke havde udskudt betalingsfristerne, og virksomhederne havde selvbetjent sig til udskydelsen af betalingsfristen ved ikke at lade høre fra sig. Det var imidlertid ikke det, der faktisk skete, for regeringen valgte jo at give virksomhederne en håndsrækning ved at give dem lov til at udskyde betalingerne. Denne håndsrækning blev givet til alle virksomheder, som enten er momspligtige eller har ansatte - også de efterrettelige virksomheder, som ikke selvbetjener sig til længere kredit. Spørgsmål O: Af ministerens supplerende besvarelse af 24. marts 2009 af L 154 spm. 6 og 23 fremgår, at Justitsministeriet i forbindelse med den lovtekniske gennemgang af L 154 telefonisk fremkom med bemærkninger om spørgsmålet om håndhævelse af de i L 154 foreslåede regler. Ministeren bedes redegøre for, hvordan det kan gå til, at sådanne oplysninger ikke indgår i og får betydning for indholdet af ministerens svar til Folketinget.

11 Side 11 af 13 Svar: Jeg kan kun meget beklage, at der ved behandlingen af lovforslaget har været fejl og misforståelser, som har gjort, at vi har måttet indse, at mine svar over for Tinget ikke har været fyldestgørende. Selve beslutningen om midlertidigt at udskyde virksomhedernes betalingsfrister for indeholdt A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms blev meddelt fredag den 20. februar 2009 efter, at regeringen løbende havde haft drøftelser med erhvervslivet. Beslutningen blev taget på baggrund af den alvorlige økonomiske situation for virksomhederne og samfundsøkonomien. Det var en del af denne beslutning, at betalingsfristerne skulle udskydes straks uanset, at lovgrundlaget på dette tidspunkt ikke var på plads. Den væsentligste hensigt med ændringen ville blive forspildt, hvis loven først fik effekt fra vedtagelsen, som lå efter indbetalingstidspunkterne. Det var således et helt bevidst valg, at lade virksomhederne udskyde betalingerne, inden loven var vedtaget. Jeg var selvfølgelig orienteret om, at det vi var i gang med, var helt ekstraordinært. At håndhæve en lov før den er vedtaget blev naturligvis anset for at være helt ekstraordinært og vi har således heller ikke lagt skjul på,

12 Side 12 af 13 at det var det, der var hensigten og faktisk skete. Det regeringen lagde vægt på i forbindelse med beslutningen var, at vi havde sikret os, at vi havde parlamentarisk flertal bag beslutningen, at lovforslaget var klart begunstigende og helt frivilligt for virksomhederne at bruge. Jeg skal selvfølgeligt stærkt beklage, at vores juridiske udgangspunkt vedr. mulighederne for at håndhæve ordningen så tidligt, som tilfældet var, ikke var rigtigt. Da jeg henholdsvis den 2. marts og den 4. marts afgav min besvarelse af spørgsmål 6 og spørgsmål 23 havde lovforslaget været til lovteknisk gennemgang hos Justitsministeriets embedsmænd. Efter den lovtekniske gennemgang var mine embedsmænd af den opfattelse, at de ikke havde modtaget advarsler fra Justitsministeriet om, at lovforslaget stred imod grundloven. Derfor afgav jeg mit første svar på spørgsmål 6 og spørgsmål 23 i god tro om, at Justitsministeriet ikke havde haft bemærkninger til lovforslagets ikrafttrædelse og håndhævelse. Skatteministeriet blev så efterfølgende opmærksomt på, at der på dette punkt forelå en beklagelig misforståelse, idet Justitsministeriet efter besvarelsen af spørgsmål 23 oplyste over for Skatteministeriet, at Justitsministeriet fremkom med bemærkninger i forbindelse med den lovtekniske gennemgang til spørgsmålet om håndhævelse af de

13 Side 13 af 13 foreslåede regler. Det er en misforståelse, som skal ses i sammenhæng med, at Justitsministeriets bemærkninger kom i en telefonsamtale, og at udarbejdelsen af lovforslaget skete under et meget betydeligt tidspres. Det var det, som jeg den 24. marts sendte mit supplerende svar til spørgsmål 6 og spørgsmål 23 til Skatteudvalget om, med min stærke beklagelse over de oprindelige formuleringer af svarene, samt over at der ikke blev foretaget en høring af Justitsministeriet for at få en særskilt udtalelse om ikrafttrædelsen og håndhævelsen af lovforslaget. Jeg skal også her gentage denne beklagelse, og jeg vil på baggrund af hændelsesforløbet være opmærksom på, at også i meget hastende sager skal de sædvanlige procedurer følges.

Udvalget for Forretningsordenen UFO alm. del Bilag 33 Offentligt

Udvalget for Forretningsordenen UFO alm. del Bilag 33 Offentligt Udvalget for Forretningsordenen 2008-09 UFO alm. del Bilag 33 Offentligt Beretning nr. 3 Folketinget 2008-09 Beretning afgivet af Udvalget for Forretningsordenen den 6. maj 2009 Beretning om håndhævelse

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 16 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 16 Offentligt Skatteudvalget L 154 - Bilag 16 Offentligt Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 24. marts 2009 Kontor: Statsretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0842

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt. Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt. Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 275 Offentligt Folketinget Udvalget for Forretningsordenen Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 15. april 2009 Kontor: Statsretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0876

Læs mere

Forslag. Lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms

Forslag. Lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms Lovforslag nr. L 154 Folketinget 2008-09 Fremsat den 25. februar 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- forslag til lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

O:\Skatteministeriet\Lovforslag\578269\Dokumenter\ fm :7 k03 bj. Fremsat den 15. maj 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen)

O:\Skatteministeriet\Lovforslag\578269\Dokumenter\ fm :7 k03 bj. Fremsat den 15. maj 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Lovforslag nr. L 215 Folketinget 2008-09 Fremsat den 15. maj 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms Lovforslag nr. L 75 Folketinget 2009-10 Fremsat den 18. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt

Læs mere

2008/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 5. marts Betænkning.

2008/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 5. marts Betænkning. 2008/1 BTL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 5. marts 2009 Betænkning over Forslag til lov om midlertidig

Læs mere

2010 20-5. Ingen dokumentation for opkrævning eller vejledning i tilbagebetalingssag. Rykkergebyr uberettiget. 20. maj 2010

2010 20-5. Ingen dokumentation for opkrævning eller vejledning i tilbagebetalingssag. Rykkergebyr uberettiget. 20. maj 2010 2010 20-5 Ingen dokumentation for opkrævning eller vejledning i tilbagebetalingssag. Rykkergebyr uberettiget En kommune havde pålagt en borger et rykkergebyr i forbindelse med opkrævningen af for meget

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0029 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts Tillægsbetænkning.

2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts Tillægsbetænkning. 2008/1 TBL 154 (Gældende) Udskriftsdato: 14. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Tillægsbetænkning afgivet af Skatteudvalget den 11. marts 2009 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/ Den

Skatteministeriet J.nr. 99/ Den Skatteministeriet J.nr. 99/04-650-00033 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 31- Forslag til Lov om ændring af skattekontrolloven og lov om opkrævning af skatter og afgifter m.v. (Digitalisering af regnskabsoplysninger,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Efter anmodning fra socialrådgiver Frits Rose sendes hermed til orientering hans henvendelse af 5. juni 2008.

Folketinget - Skatteudvalget. Efter anmodning fra socialrådgiver Frits Rose sendes hermed til orientering hans henvendelse af 5. juni 2008. Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 199 Offentligt J.nr. 08-083993 Dato: 19. juni 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Efter anmodning fra socialrådgiver Frits Rose sendes hermed til orientering

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1

Forslag. Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 157 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2011-231-0044 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om tobaksafgifter1 (Forkortning af kredittider) 1 I lov om tobaksafgifter

Læs mere

Samrådsspørgsmål TRU alm. del BG, BH, BI, BJ og BK. - Tale til besvarelse af spørgsmål BG-BK den 6. april 2017

Samrådsspørgsmål TRU alm. del BG, BH, BI, BJ og BK. - Tale til besvarelse af spørgsmål BG-BK den 6. april 2017 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 457 Offentligt 4. april 2017 J.nr. 2017-368 Kontor: Moms, af gif ter og told Samrådsspørgsmål TRU alm. del BG, BH,

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 291 Offentligt Ministeren J.nr. MST-705-00066 Den 22. april 2009 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. J, stillet af Nick Hækkerup i Folketingets Skatteudvalg

Læs mere

Skatteudvalget L 154 - Bilag 10 Offentligt

Skatteudvalget L 154 - Bilag 10 Offentligt Skatteudvalget L 154 - Bilag 10 Offentligt J.nr. 2009-730-0117 Dato: 4. marts 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 24. april 2006 PA1 Sag nr. 303-0015/06-19-0054 Hlo/EMH. Talepunkter til samrådsspørgsmål U og V:

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 24. april 2006 PA1 Sag nr. 303-0015/06-19-0054 Hlo/EMH. Talepunkter til samrådsspørgsmål U og V: Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 217 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 24. april 2006 PA1 Sag nr. 303-0015/06-19-0054 Hlo/EMH [Samrådsspørgsmål U: Ministeren bedes redegøre for et helt usædvanligt

Læs mere

Vejledning om FerieKonto

Vejledning om FerieKonto Vejledning om FerieKonto I bekendtgørelse nr. 1280 af 15. december 2011 er der fastsat nærmere regler om FerieKonto. I denne vejledning er nogle af bekendtgørelsens regler uddybet med nærmere retningslinjer.

Læs mere

I forbindelse med disse ændringer er der i Rådets forordning 282/2011 vedtaget en række gennemførelsesbestemmelser.

I forbindelse med disse ændringer er der i Rådets forordning 282/2011 vedtaget en række gennemførelsesbestemmelser. Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0002 Bilag 1 Offentligt Notat Grund- og nærhedsnotat om Forslag til Rådets forordning om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 282/2011 for så vidt angår særordninger

Læs mere

Bekendtgørelse om indbetaling af ATP-bidrag for medlemmer af a-kasser m.fl.

Bekendtgørelse om indbetaling af ATP-bidrag for medlemmer af a-kasser m.fl. BEK nr 1346 af 30/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 15/13213

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om klageregler - genvurdering - remonstration - materielt samme afgørelse - klage - formkrav

Ankestyrelsens principafgørelse om klageregler - genvurdering - remonstration - materielt samme afgørelse - klage - formkrav KEN nr 9931 af 16/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 9. juni 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-3417-45807 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. November 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel November 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen mod momskarruselsvindel (beretning

Læs mere

Samråd den 22.04.2009

Samråd den 22.04.2009 Samråd den 22.04.2009 Skatteministeren og jeg besvarer de to samrådsspørgsmål som i kan stille spørgsmål til selvfølgelig Samrådsspørgsmålet er jo også formuleret på den måde, som også [ ] har fremstillet

Læs mere

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv.

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. En borger klagede til ombudsmanden over Skatteankestyrelsens sagsbehandlingstid i en konkret sag om værdiansættelse af et motorkøretøj. 9.

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 213 Svar på Spørgsmål 20 Offentligt J.nr. 2009-311-0333 Dato: 25. maj 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 213 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven

Læs mere

Folketinget Skatteudvalget

Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 75 Bilag 7 Offentligt J.nr. 2010-311-0057 Dato: 3. december 2010 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af Forslag

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt J.nr. jj.nr. Dato : Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr.141, 142, 143, 144 og 145 af 15. januar 2007 (Alm. del).

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W. - Tale til besvarelse af spørgsmål S-W den 7. april 2016

Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W. - Tale til besvarelse af spørgsmål S-W den 7. april 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 459 Offentligt 7. april 2016 J.nr. 16-0262999 Økonomi og Tilsyn TS Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Kapitel 1 Definitioner 1. Ved feriebetaling forstås feriegodtgørelse, herunder sygeferiegodtgørelse, løn under ferie og ferietillæg.

Kapitel 1 Definitioner 1. Ved feriebetaling forstås feriegodtgørelse, herunder sygeferiegodtgørelse, løn under ferie og ferietillæg. Bekendtgørelse om ferie I medfør af 23, stk. 3, 24, stk. 3, 26, stk. 7, 27, stk. 3, 31, stk. 4 og 5, 32, stk. 5, 37, stk. 7 og 8, 38, stk. 3, og 46, stk. 2, i lov om ferie, jf. lov nr. 60 af 30. januar

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 226 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj til

Forslag. Til lovforslag nr. L 226 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj til Til lovforslag nr. L 226 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre

Læs mere

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion

Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion 2-x. Forvaltningsret 1113.1 114.3 115.1 123.1. Afslag på dispensation fra ansøgningsfrist for fleksjobrefusion En friskole glemte at søge Økonomistyrelsen om fleksjobrefusion inden ansøgningsfristen udløb.

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til:

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K. Sendt til: Skatteudvalget 2010-11 L 79 Bilag 7 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt til: maria.eun@skat.dk 25. november 2010 Vedrørende høring over udkast til forslag til lov

Læs mere

Endvidere oversender jeg pressemeddelelse vedr. L 65, der er udsendt i dag.

Endvidere oversender jeg pressemeddelelse vedr. L 65, der er udsendt i dag. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Folketingets Kommunaludvalg Dato: 2. december 2010 Enhed: Kommunaløkonomi Sagsbeh.: DEPPHO Sags nr.: 1005128

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt 29. januar 2015 J.nr. 15-0152633 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 372 af 15. januar 2015 (alm.

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Lad mig igen takke spørgerne for, at der nu er mulighed for at klargøre denne sag yderligere.

Lad mig igen takke spørgerne for, at der nu er mulighed for at klargøre denne sag yderligere. Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 L 199 Bilag 40 Offentligt Klima-, energi- og bygningsministerens besvarelse af samrådsspørgsmål B om solceller i Folketingets Klima-, Energi og Bygningspolitiske

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august (Alm. del). Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Morten Homann (SF). Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 346 Offentligt j.nr. 07-134076 Dato : 17. oktober 2007 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346, 347, 348 og 349 af 27. august

Læs mere

Store dele af ministerbetjeningsdokument var underlagt aktindsigt. 15. maj 2014

Store dele af ministerbetjeningsdokument var underlagt aktindsigt. 15. maj 2014 2014-14 Store dele af ministerbetjeningsdokument var underlagt aktindsigt En journalist klagede til ombudsmanden over, at først SKAT og siden Skatteankestyrelsen havde givet ham afslag på aktindsigt i

Læs mere

Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012

Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012 Skatteudvalget 2011-12 L 12, endeligt svar på spørgsmål 73 Offentligt Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012 Samrådsspørgsmål Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for baggrunden for, at

Læs mere

- Tale til besvarelse af spørgsmål O, P, Q, R, S og T den 11. november 2016

- Tale til besvarelse af spørgsmål O, P, Q, R, S og T den 11. november 2016 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 93 Offentligt 1. november 2016 J.nr. 16-1566744 Person og Pension DV, MWL Samrådsspørgsmål O, P, Q, R, S og T - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for forløbet vedrørende svindlen med refusion vedrørende

Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for forløbet vedrørende svindlen med refusion vedrørende Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Tale 3. september 2015 J.nr. 15-2489771 Tale til samrådsspørgsmål E, F, G, H, og K Samrådsspørgsmål E Ministeren

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om indbetaling af ATP-bidrag for medlemmer af a- kasser m.fl.

UDKAST. Bekendtgørelse om indbetaling af ATP-bidrag for medlemmer af a- kasser m.fl. UDKAST Bekendtgørelse om indbetaling af ATP-bidrag for medlemmer af a- kasser m.fl. I medfør af 52 p, stk. 7, 85 c, stk. 10, og 85 d, stk. 5, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35,

Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, Kommunaludvalget SAU alm. del - Offentlig Skatteministeriet J.nr. 99/05-4662-00005 Den Spørgsmål 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 og 39 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 32,

Læs mere

Talepapir til brug ved samråd i Folketingets Retsudvalg om sikkerhedsrådgiver ved transport af farligt gods. Samrådsspørgsmål K

Talepapir til brug ved samråd i Folketingets Retsudvalg om sikkerhedsrådgiver ved transport af farligt gods. Samrådsspørgsmål K Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 434 Offentligt Talepapir til brug ved samråd i Folketingets Retsudvalg om sikkerhedsrådgiver ved transport af farligt gods Samrådsspørgsmål

Læs mere

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 85 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1808738 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave

ORIENTERING. om franske forhold. Ekstraudgave ORIENTERING om franske forhold Ekstraudgave November 2011 Den ny forskudsopgørelse er udsendt fra Skat i Danmark Skat i Danmark har for nylig udsendt den ny forskudsopgørelse for året 2012 til de skatteydere,

Læs mere

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der

var knyttet til ministerens funktion som minister, men om en opgave, der 2014-3 Ikke aktindsigt i dokumenter udarbejdet af særlig rådgiver som led i ministers partiarbejde To journalister klagede uafhængigt af hinanden til ombudsmanden over, at Skatteministeriet havde givet

Læs mere

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer.

Folketingen vedtog i vækstpakken en ændring af momsfristerne. Nedenfor er kort gengivet de vedtagne ændringer. Vores faglighed Din sikkerhed Nyhedsbrev oktober 2013 Vedlagt følger nyhedsbrev oktober 2013 om aktuelle emner indenfor vort fagområde, som vi mener, kan have almen interesse for vore kunder og forretningsforbindelser.

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

"Tom Karstensen" <tom@fdr.dk> Postkasse Skat og afgiftsadministration <pskadm@skm.dk> Modtaget: 04-02-2008 09:15:06

Tom Karstensen <tom@fdr.dk> Postkasse Skat og afgiftsadministration <pskadm@skm.dk> Modtaget: 04-02-2008 09:15:06 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 102 Offentligt Fra: "Tom Karstensen" Postkasse Skat og afgiftsadministration Modtaget: 04-02-2008 09:15:06 Emne: Høringssvar

Læs mere

Skatteudvalget L 190 Bilag 5 Offentligt

Skatteudvalget L 190 Bilag 5 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 190 Bilag 5 Offentligt 19. maj 2015 J.nr. 15-0510314 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 190 - Forslag til Lov om ændring af opkrævningsloven og selskabsskatteloven (Ændring

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2007-354-0009

Skatteministeriet J. nr. 2007-354-0009 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 98 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2007-354-0009 20. februar 2008 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og arbejdsmarkedsbidragsloven (Skattefritagelse

Læs mere

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd Det Energipolitiske Udvalg, Skatteudvalget 2009-10 EPU alm. del Bilag 292, SAU alm. del Bilag 214 Offentligt Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets

Læs mere

ORIENTERING. om franske forhold. Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i. Département du Var. Nummer 1.

ORIENTERING. om franske forhold. Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i. Département du Var. Nummer 1. ORIENTERING om franske forhold Særlig afdeling vedrørende skatteproblemer i Département du Var Nummer 1. Februar 2012 Kære læsere. Hermed udsender jeg det første nummer af den særlige afdeling af mit nyhedsbrev

Læs mere

Ministerens mundtlige besvarelse af tre samrådsspørgsmål i Undervisningsudvalget den 2. december 2008 om arbejdsmiljøforholdene i folkeskolerne

Ministerens mundtlige besvarelse af tre samrådsspørgsmål i Undervisningsudvalget den 2. december 2008 om arbejdsmiljøforholdene i folkeskolerne Uddannelsesudvalget 2008-09 UDU alm. del Svar på Samrådsspørgsmål 72 Offentligt T A L E Ministerens mundtlige besvarelse af tre samrådsspørgsmål i Undervisningsudvalget den 2. december 2008 om arbejdsmiljøforholdene

Læs mere

Jeg har fået stillet tre spørgsmål vedrørende udskydelsen af. af hinanden, og jeg vil derfor svare på dem samlet.

Jeg har fået stillet tre spørgsmål vedrørende udskydelsen af. af hinanden, og jeg vil derfor svare på dem samlet. Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 389 Offentligt 18. april 2016 J.nr. 16-0162820 ICE, Jura og Stab EJ Samrådsspørgsmål P, Q og R - Tale til besvarelse af spørgsmål P, Q og R

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Svar på Spørgsmål 3 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Svar på Spørgsmål 3 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Svar på Spørgsmål 3 Offentligt TALEPAPIR Dato: 12. oktober 2005 Kontor: Erhvervs- og Familiesammenføringskontoret J.nr.: 2005/4111-181 Sagsbeh.:

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 474 af 27. maj 2013 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anni Matthiesen (V).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 474 af 27. maj 2013 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anni Matthiesen (V). Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 674 Offentligt J.nr. 13-0193918 Den 23. september 2013 TilFolketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 474 af 27. maj 2013

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 375 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1860415 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets

Læs mere

Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked. gennemgå en grønbog fra Kommissionen.

Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked. gennemgå en grønbog fra Kommissionen. Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 568 Offentligt 1 Tale til brug for teknisk gennemgang af Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked Tak for interessen Tak til

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt. J.nr. Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Svar på Spørgsmål 140 Offentligt J.nr. j.nr. 08-179347 Dato : 19. januar 2009 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 140 af 9. december 2008. (Alm.

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Skatteudvalget L 16 Bilag 5 Offentligt

Skatteudvalget L 16 Bilag 5 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 16 Bilag 5 Offentligt 6. november 2017 J.nr. 2017-3772 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 16 - Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Grund- og Nærhedsnotat om

Grund- og Nærhedsnotat om Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0381 Bilag 1 Offentligt Notat Skatteministeriets Koncerncenter Jura og Samfundsøkonomi Skatteadministration 1. september 2010 1. september 2010 J.nr. 2010-221-0032 Grund-

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 102 Offentligt J.nr. 2008-711-0017 Dato: 27. februar 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne

Læs mere

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet:

Den 20. maj 1998 blev Fællesforeningen K stiftet. Af foreningens vedtægter fremgår blandt andet: Kendelse af 16. marts 2000. J.nr. 98-176.802 Brancheforening, der bl.a. kunne yde økonomisk støtte til medlemmer i forbindelse med sanering af besætninger, omfattet af lov om erhvervsdrivende foreninger.

Læs mere

Vederlag til tillidsrepræsentanter. Introduktion til arbejdsgivere og tillidsrepræsentanter om indberetning af bidrag og udbetaling af vederlag.

Vederlag til tillidsrepræsentanter. Introduktion til arbejdsgivere og tillidsrepræsentanter om indberetning af bidrag og udbetaling af vederlag. Vederlag til tillidsrepræsentanter Introduktion til arbejdsgivere og tillidsrepræsentanter om indberetning af bidrag og udbetaling af vederlag. IP-Folder10.indd 1 9/6/07 8:40:08 PM Kort fortalt Tillidsrepræsentanter

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget 2008-09 UDU alm. del Bilag 359 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent Samråd i Uddannelsesudvalget Åbent Samråd Samrådsspørgsmål AR»Ministeren bedes redegøre

Læs mere

Høringssvar om udkast til bekendtgørelse om digital kommunikation samt feltlåsning

Høringssvar om udkast til bekendtgørelse om digital kommunikation samt feltlåsning Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Tony.Nielsen@skat.dk Høringssvar om udkast til bekendtgørelse om digital kommunikation samt feltlåsning Skatteministeren har den 13. april 2010

Læs mere

Ad. 1. Dansk Tipstjeneste A/S overførsel af midler til Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond.

Ad. 1. Dansk Tipstjeneste A/S overførsel af midler til Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond. SKATTEMINISTERIET Statsrevisorernes beretning nr. 6 2002 om Dansk Tipstjeneste A/S Statsrevisorerne har ved brev af 17. februar fremsendt statsrevisorernes beretning nr. 6 2002 om Dansk Tipstjeneste A/S.

Læs mere

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg

Grundnotat om. Notatet sendes til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Skatteudvalg Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0147 Bilag 2 Offentligt Notat SKATTEMINISTERIET Departementet Skatte- og Afgiftsadministration 17. april 2008 8. april 2008 J.nr. 2008-251-0070 Grundnotat om Europa-Kommissionens

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier Bekendtgørelse om plejefamilier I medfør af 66 a, stk. 7, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1093 af 5. september 2013 som ændret ved lov nr. 651 af 12. juni 2013, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

Bilag til Næstved Kommunes Kasse- og regnskabsregulativ gælder følgende regelsæt:

Bilag til Næstved Kommunes Kasse- og regnskabsregulativ gælder følgende regelsæt: Opkrævnings- og Inddrivelsespolitik. Indhold Hjemmel...1 Formål...2 Udsendelse af opkrævninger...2 Frister for indbetalinger...2 Påmindelse...2 Saldomeddelelse...3 Rykkerskrivelse...3 Ringe kampagne...3

Læs mere

Revideret grund- og nærhedsnotat Nyt notat

Revideret grund- og nærhedsnotat Nyt notat Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0721 Bilag 2 Offentligt Notat Til Folketingets Europaudvalg (Kopi til Folketingets Skatteudvalg) J.nr. 13-4936463 Den 16. december 2013 Proces og Administration BL Revideret

Læs mere

Personlige skatter er ikke omfattet af skattekontoen og skal betales særskilt som hidtil.

Personlige skatter er ikke omfattet af skattekontoen og skal betales særskilt som hidtil. Skattekonto Alle virksomheder har i august 2013 fået en skattekonto hos SKAT, som kan ses i Tast Selv Erhverv. Hver virksomhed, dvs. hvert CVR-nr. eller SE-nr., har deres egen skattekonto. Skattekontoen

Læs mere

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat om

Supplerende Grund- og Nærhedsnotat om Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0381 Bilag 2 Offentligt Notat Skatteministeriets Koncerncenter Jura og Samfundsøkonomi Skatteadministration 6. oktober 2010 6. oktober 2010 J.nr. 2010-221-0032 Supplerende

Læs mere

Skatteudvalget 2008-09 SAU alm. del Bilag 257 Offentligt

Skatteudvalget 2008-09 SAU alm. del Bilag 257 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 SAU alm. del Bilag 257 Offentligt Skatteudvalget Til Skatteministeriet Departementet Formand: Jesper Kiholm Skattecenter Tønder Pioner Allé 1 6270 Tønder Telefon: 72 38 94 68 E-mail:

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms

Forslag. Lov om ændring af lov om midlertidig udskydelse af betalingsfristerne for indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag samt moms 2008/1 LSF 215 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. -711-0032 Fremsat den 15. maj af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til

Læs mere

Lad os begynde med begyndelsen.

Lad os begynde med begyndelsen. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 14. maj 2008 Kontor: Retsstillings og Internationalt kt. J.nr.: 2008-16200- Sagsbeh.: Iho Fil-navn: Samrådstale Y Tale samråd Y Erstatning til ventende kræftpatienter

Læs mere

Bekendtgørelse om sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere

Bekendtgørelse om sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere BEK nr 1186 af 27/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/14638

Læs mere

REDEGØRELSE Udleveringen af materiale og rykkerproceduren

REDEGØRELSE Udleveringen af materiale og rykkerproceduren Udvalget for Forretningsordenen -19 UFO Alm.del Bilag 15 Offentligt Undersøgelseskommissionen om SKAT REDEGØRELSE Udleveringen af materiale og rykkerproceduren 1 UDLEVERINGEN AF MATERIALE OG RYKKERPROCEDUREN

Læs mere

Bekendtgørelse om beregning af finansieringsbidrag

Bekendtgørelse om beregning af finansieringsbidrag BEK nr 596 af 02/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/04618

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Justitsministeriets sagsbehandlingstid i aktindsigtssager Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Forslag. Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven. Lovforslag nr. L 63 Folketinget

Forslag. Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven. Lovforslag nr. L 63 Folketinget Lovforslag nr. L 63 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af erhvervs- og vækstministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om hjemmeservice og ændring af ligningsloven

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Anbefalinger til kommunerne om opkrævning og indbetaling af gebyrer i henhold til lov om vandforsyning og lov om miljømål

Anbefalinger til kommunerne om opkrævning og indbetaling af gebyrer i henhold til lov om vandforsyning og lov om miljømål Vand J.nr. MST-423-00010 BILAG 1: Anbefalinger til kommunerne om opkrævning og indbetaling af gebyrer i henhold til lov om vandforsyning og lov om miljømål Det statslige gebyr Kommunalbestyrelsen skal,

Læs mere

Afslag på aktindsigt i intern i Udlændinge- og Integrationsministeriet

Afslag på aktindsigt i intern  i Udlændinge- og Integrationsministeriet Radio24syv Att.: Jeppe Findalen Vester Farimagsgade 41, 2. sal 1606 København V Sendt til jetf@radio24syv.dk Afslag på aktindsigt i intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet Jeg har nu foretaget

Læs mere

Skatteudvalget 2015-16 L 69 Bilag 8 Offentligt

Skatteudvalget 2015-16 L 69 Bilag 8 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 69 Bilag 8 Offentligt 14. december 2015 J.nr. 15-3097916 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 69 - Forslag til lov om ændring af lov om registreringsafgiftsloven (Nedsættelse

Læs mere

Indtægtsliste. December 2010

Indtægtsliste. December 2010 Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 153 Offentligt Skatteministeriet, Indtægtsliste December 2010 Generelt om indtægtslisten Indtægtslisten nedenfor omfatter de bogførte månedlige indtægter fra skatter

Læs mere

Bekendtgørelse om beregning af finansieringsbidrag

Bekendtgørelse om beregning af finansieringsbidrag Bekendtgørelse om beregning af finansieringsbidrag I medfør af 9, stk. 12 og 13, i lov om Lønmodtagernes Garantifond, jf. lovbekendtgørelse nr. 686 af 20. juni 2011, som ændret ved lov nr. 1569 af 15.

Læs mere

Skatteudvalget L 144 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt

Skatteudvalget L 144 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 144 endeligt svar på spørgsmål 1 Offentligt 10. april 2015 J.nr. 14-4601203 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 144 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet

Læs mere

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde

FOB Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde FOB 2019-14 Forsinket aktindsigt kan ikke begrundes med valgfrihed med hensyn til fremgangsmåde ved gennemførelse af ekstrahering Resumé En intern e-mail i Udlændinge- og Integrationsministeriet indeholdt

Læs mere

Bekendtgørelse om a-kassernes opkrævning af tilbagebetalingsbeløb og slettelse af medlemskab på grund af gæld

Bekendtgørelse om a-kassernes opkrævning af tilbagebetalingsbeløb og slettelse af medlemskab på grund af gæld BEK nr 1106 af 18/09/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2013-0011727 Senere ændringer

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt 23. november 2015 J.nr. 15-2816833 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 133 af 23.

Læs mere