Calma BPA. DA Brugsanvisning. free. Bisphenol-A

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Calma BPA. DA Brugsanvisning. free. Bisphenol-A"

Transkript

1 Calma DA Brugsanvisning BPA Bisphenol-A free

2

3 Tillykke med din beslutning om at købe Calma. I næsten 50 år har Medela været banebrydende med sine innovative produkter, som fremmer børns sundhed gennem brystmælkens livgivende fordele. Med Calma kan du have tillid til et produkt, der er udviklet på baggrund af etableret forskning. Denne forskning har vist, at dit barn kan bibeholde den samme ammeadfærd med Calma, som barnet benytter, når du ammer. Dit barn vil dog altid foretrække og have gavn af amning. Hvis du er væk fra dit barn, er Calma imidlertid et udmærket alternativ, der forstyrrer ammeforholdet imellem dig og dit barn mindst muligt. Calma er designet til madning med brystmælk af raske, fuldbårne spædbørn.

4 Indholdsfortegnelse 4 1. Tilsigtet anvendelse Symbolernes betydning Vigtig sikkerhedsinformation Produktbeskrivelse Calma: Et unikt produkt til mor og barn Produktdele Materiale Rengøring Før du bruger apparatet første gang Efter hver brug Én gang om dagen Forberedelse af madning Trin, der skal udføres Sådan samles Calma Madning Korrekt ammestilling Madning Sådan skilles Calma ad Opbevaring og optøning af brystmælk Opbevaring Nedfrysning Optøning Vidste du det? Ofte stillede spørgsmål Bortskaffelse Alt, hvad du har brug for under amningen...25

5 1. Tilsigtet anvendelse 5 Calma er beregnet til madning med brystmælk af raske, fuldbårne spædbørn. Calma er ikke beregnet til brug med modermælkserstatning. Med Calma kan dit barn fortsætte med at bruge sin naturlige sugeteknik, som det lærer ved brystet. Bruger du en almindelig sut, skal dit barn lære en ny drikketeknik. For at forhindre, at spædbarnet bliver forvirret, anbefaler Medela, at man udelukkende bruger Calma fra den første gang, barnet mades med udpumpet brystmælk. Hvis barnet allerede har brugt en anden sut, skal man være opmærksom på, at Calma fungerer anderledes. Med Calma styres mælkeflowet af den gensidige påvirkning af dit barns sutten og Calmas mælkeflowkontrol. Dette er anderledes end med almindelige flaskesutter og det kræver muligvis lidt tålmodighed. Du kan bruge Calma i kombination med Medelas flasker til brystmælk.

6 2. Symbolernes betydning 6 Advarselssymbolerne markerer alle anvisninger, der er vigtige for sikkerheden. Hvis disse anvisninger ikke overholdes, kan det medføre personskade eller skader på Calma. Der findes adskillige advarselssymboler. Hvert symbol anvendes sammen med et specifikt ord. Kombinationen af advarselssymbol/-ord har følgende betydning: i i Forsigtig Manglende overholdelse af anvisninger af denne type kan medføre (mindre) skader eller kontaminering/bakterievækst. Bemærk Manglende overholdelse af anvisninger af denne type kan medføre skader på produktet. Info Nyttige eller vigtige oplysninger, som ikke vedrører sikkerhed. Symboler på emballagen Dette symbol angiver, at materialet indgår i en genvindings-/genbrugsproces. Dette symbol betyder, at emballagen består af karton. Dette symbol betyder, at apparatet ikke må udsættes for sollys. Dette symbol betyder, at apparatet er skrøbeligt og skal håndteres forsigtigt. C Dette symbol angiver temperaturbegrænsningerne for anvendelse, transport og opbevaring. Dette symbol angiver fugtighedsbegrænsningerne for anvendelse, transport og opbevaring. Dette symbol angiver grænserne for lufttryk under anvendelse, transport og opbevaring. Dette symbol betyder, at apparatet skal opbevares tørt. Dette symbol angiver det unikke internationale varenummer i henhold til GSI (GTIN). Dette symbol betyder, at man bør rådføre sig med brugsanvisningen.

7 Dette symbol angiver genbrugskoden (her 01 for materiale fremstillet af PET). 7 Dette symbol betyder, at produktmaterialet er godkendt til kontakt med fødevarer. EN Denne kode angiver den europæiske standard for børneomsorgsprodukter - udstyr til indtagelse af drikkevarer. Symboler på apparatet/i brugsanvisningen Dette symbol angiver producenten. PP Denne kode angiver anvendelse af polypropylen.

8 3. Vigtig sikkerhedsinformation 8 Hvis anvisningerne på disse sider ikke følges, kan det føre til farlige situationer. Apparatet Calma er ikke modstandsdygtig over for varme: Den må ikke komme i nærheden af radiatorer og åben ild. Calma må ikke udsættes for direkte sollys. Efterse altid før brug: Træk den gennemsigtige silikonedel i alle retninger for at sikre, at den er intakt. Smid delen væk ved første tegn på skader eller svagheder. MAX. 3 months Af hensyn til hygiejnen anbefaler vi, at Calma udskiftes efter 3 måneder. Vigtigt: I Vær forsigtig, når du håndterer flasker og bestanddele. I Plastflasker og bestanddele bliver skrøbelige, når de fryses, og kan gå i stykker, hvis de tabes. I Flasker og bestanddele kan også blive beskadiget, hvis de håndteres forkert, f.eks. bliver tabt, spændt for hårdt eller væltet. I Anvend ikke brystmælken, hvis flasker eller bestanddele bliver beskadiget.

9 Brug 9 Brug kun Calma til det, den er beregnet til, som beskrevet i denne brugsanvisning. Calma må ikke bruges, mens du sover, eller hvis du er meget træt. Dette produkt er beregnet til én bruger. Hvis det anvendes af flere, kan det indebære en sundhedsrisiko. Opbevar alle bestanddele, der ikke er i brug, uden for børns rækkevidde. For dit barns sikkerhed og sundhed ADVARSEL! I Brug altid dette produkt under opsyn af en voksen. I Brug aldrig en madningssut som narresut. I Hvis barnet i længere tid og længe ad gangen indtager væske fra sutteflaske, forårsager det karies. I Kontrollér altid madens temperatur, før du mader barnet (risiko for forbrænding). I Varm ikke mælk i en mikrobølgeovn, da den kan opvarmes uensartet og skolde spædbarnet.

10 4. Produktbeskrivelse Calma: Et unikt produkt til mor og barn Calma ser ikke blot anderledes ud. Den er anderledes. I modsætning til almindelige flaskesutter gør Calma det muligt for dit barn at bevare den sugeteknik, det har lært ved brystet. Med Calma... kan dit barn nemt skifte tilbage til brystet. Det skal ikke lære at drikke på en ny måde. kan dit barn drikke, trække vejret og holde pause med sin egen naturlige rytme. Barnet vil derfor være roligt og afslappet under og efter madningen. styrer dit barn selv madningsprocessen. Det er også tilfældet, når barnet ammes. Du kan finde flere oplysninger om madning i kapitel 7. Find mere information på

11 4.2 Produktdele Find oplysninger om reservedele og tilbehør i kapitel beskyttelseslåg silikonedel top (mælkeflowkontrol) underdel (luftflowkontrol) multilåg 4.3 Materiale I Beskyttelseslåg/multilåg: polypropylen I Silikonedel: silikone I Underdel/top: polypropylen og termoplastisk elastomer

12 i 5. Rengøring 12 Forsigtig l Rengør alle delene umiddelbart efter brug for at undgå, at mælkerester tørrer ind, og for at forhindre bakterievækst. l Brug kun vand af drikkevandskvalitet til rengøring. l Rengør ikke Calma med en skarp eller hård genstand (som f.eks. en børste, en tandstik eller skarpe fingernegle). l For at undgå kontaminering må indersiden af delene ikke berøres efter rengøring. l Opbevar Calma i en ikke-lufttæt, ren pose/beholder eller i ikke-lufttæt, rent papir/tekstil, til den skal bruges igen. 5.1 Før du bruger apparatet første gang Før du bruger Calma første gang, skal den rengøres grundigt. Følg disse anvisninger: l Udfør først de trin, der er beskrevet i kapitel 5.2 (efter hver brug). l Udfør derefter de trin, der er beskrevet i kapitel 5.3 (én gang om dagen). Bemærk 3 l Hvis du rengør Calma i en opvaskemaskine, kan delene ændre farve. Det har ingen virkning på deres funktion. l Lad ikke Calma ligge i direkte sollys eller varme i længere tid end anbefalet, da dette kan svække Calma. Rengør forsigtigt alle dele i rigeligt, varmt sæbevand (ca. 30 C).

13 5.2 Efter hver brug (del I) Flere oplysninger findes i kapitel 8, trin 1-3. Skil madningssystemet ad i dets enkelte dele. 4 Skyl alle dele i koldt vand (ca. 20 C). Kontrollér alle dele for skader. Dele bør bortskaffes, hvis der er tegn på beskadigelse eller svagheder. 5 Skyl alle dele i koldt vand (ca. 20 C) i sekunder. Tør dem af med en ren klud, eller læg dem til tørre på en ren klud.

14 i 5. Rengøring 14 Forsigtig l Brug kun vand af drikkevandskvalitet til rengøring. l For at undgå kontaminering må indersiden af delene ikke berøres efter sterilisering. l Opbevar Calma i en ikke-lufttæt, ren pose/beholder eller i ikke-lufttæt, rent papir/tekstil, til den skal bruges igen. 5.2 Efter hver brug (del II) Bemærk l Når du koger Calmas dele, kan der tilsættes en teskefuld citronsyre for at undgå kalkdannelse. Hvis du anvender citronsyre, kan der være rester af citronsyre på delene. Brug vand af drikkevandskvalitet til at vaske delene af. Tør Calma som vist i figur 3. l Lad ikke Calma ligge i direkte sollys eller varme i længere tid end anbefalet, da det kan svække Calma. Som alternativ til trin 2, 3, 4 og 5 på de foregående sider: Rengør Calma i opvaskemaskine. Hvis du vasker Calma i en opvaskemaskine, skal delene anbringes i stativet foroven eller i bestikholderen.

15 5.3 Én gang om dagen a eller Flere oplysninger findes i kapitel 8, trin 1-3 Skil madningssystemet ad i dets enkelte dele. Dæk alle dele med vand, og kog dem i fem minutter. 2b 3 Brug en Quick Cleanmikrobølgepose* som beskrevet i vejledningen. Tør dem af med en ren klud, eller læg dem til tørre på en ren klud. *Flere oplysninger på

16 6. Forberedelse af madning 16 Maks. 37 C Forsigtig l Vask hænderne grundigt (i ca. et minut) med vand og sæbe, før du rører ved Calma. l Opvarm den gemte mælk med multilåget på! (se billedet). Mælken skal opvarmes til maks. 37 C. Multilåg l Udfør disse trin omhyggeligt og i den korrekte rækkefølge. 6.1 Trin, der skal udføres l Udpump brystmælken, og stil den til opbevaring. Du kan finde opbevaringsanvisninger i kapitel 9. l Rengør Calma som vist i kapitel 5. l Saml Calma som beskrevet på disse sider. l Opvarm den gemte brystmælk. Mælken skal opvarmes til maks. 37 C! l Sæt Calma på flasken umiddelbart før madningen. i Bemærk l Brug kun originalt tilbehør fra Medela. l Kontrollér Calmas dele samt flasken for slid eller skader før brug. Udskift om nødvendigt. l Alle bestanddele skal være helt tørre før brug. l Lad ikke Calma stå i direkte sollys eller varme. 3 i Info Skub nederste kant nedad. l Du kan bruge multilåget på flasken ved transport. Du kan bruge multilåget på bunden af Calma til opbevaring.

17 6.2 Sådan samles Calma Tag fat i silikonedelen. Drej nederste kant opad. Rør ikke ved spidsen af silikonedelen! Skub silikonedelen (med kanten vippet opad) over toppens fremstikkende del. 4 5 Sæt toppen på underdelen. Kontrollér, at alle dele er samlet korrekt. Fyld flasken med brystmælk. Sæt Calma på flasken umiddelbart før madningen.

18 7. Madning 18 i Info 7.1 Korrekt ammestilling l For at få barnet til at åbne munden og tage imod Calma, kan du stimulere barnets læbe, som du ville gøre det ved amning. l Det vil måske kræve lidt tålmodighed at få dit barn til at acceptere Calma. Det er første gang, dit barn kommer i kontakt med et kunstigt materiale i stedet for det velkendte bryst. Det er en ny oplevelse for barnet. Dit barn kan ikke lugte dig og din mælk, som når du ammer. l Hold barnet i en halvt opretsiddende stilling. l Hold Calma i en vinkel på ca. 45 grader mod dit barns underlæbe. l Når barnet åbner munden, skal du placere Calma på spidsen af barnets tunge. Skub ikke Calma ind i barnets mund. Barnet tager selv Calma så langt ind i munden, som det er nødvendigt; ligesom dit barn har lært at gøre med brystvorten ved dit bryst (se billeder 1a og 1b på næste side). l Under hele madningsprocessen skal du lade Calma blive i den position, som dit barn har valgt. For at få mælkeflowet i gang skal barnet skabe et vakuum (se billederne på næste side). Hvis du skubber til eller trækker i Calma, forstyrres denne proces. Det kan også få dit barn til at få noget galt i halsen.

19 19 1a 1b Billede 1a ovenfor viser, hvordan dit barn holder din brystvorte i sin mund under amning. Billede 1b viser den korrekte position til, at barnet kan få korrekt fat ved madning med Calma. 7.2 Madning 2a 2b Under amning skal dit barn skabe et vakuum for at sætte gang i mælkeflowet. Mælken flyder, når vakuummet i dit barns mund er kraftigst. På dette tidspunkt er barnets tunge på sit laveste punkt, og brystvorten suges ind i barnets mund (se billede 2a ovenfor). Calma fungerer på en lignende måde. Dit barn er nødt til at arbejde på samme måde for at skabe et vakuum, så mælken begynder at flyde (se billede 2b ovenfor). Det er derfor vigtigt, at du lader Calma blive i den position, som dit barn har valgt, under hele madningen.

20 8. Sådan skilles Calma ad 20 Forsigtig l Rengør alle delene umiddelbart efter brug for at undgå, at mælkerester tørrer ind, og for at forhindre bakterievækst. 1 Tag Calma af flasken Tag toppen med silikonedelen af underdelen. Drej den nederste kant af silikonedelen opad. Tag silikonedelen af toppen. Nu er Calma skilt ad. Rengør alle dele som beskrevet i kapitel 5.

21 9. Opbevaring og optøning af brystmælk 9.1 Opbevaring Vejledning til opbevaring af nyudpumpet brystmælk (Til sunde, fuldbårne spædbørn) Stuetemperatur Køleskab Fryser Optøet brystmælk 4-6 timer ved 19 til 26 C ( 66 til 78 F ) 3-8 dage ved 4 C ( 39 F ) eller lavere 6-12 måneder -18 til -20 C (0 til 4 F) I køleskab i maks. 10 timer. Må ikke genfryses! 21 l Opbevar ikke brystmælk i køleskabets dør. Vælg i stedet det koldeste sted i køleskabet (det er bagerst på glashylden over grøntsagsskuffen). 9.2 Nedfrysning l Du kan fryse udpumpet brystmælk i mælkeflasker eller Pump & Save *-poser. Fyld aldrig flasker eller Pump & Save -poser mere end ¾, så der er plads til, at mælken kan udvide sig. l Forsyn flaskerne eller Pump & Save -poserne med en etiket med udpumpningsdato. 9.3 Optøning Forsigtig For at undgå at vitaminer, mineraler og andre vigtige indholdsstoffer går tabt og for at undgå forbrændinger, må frossen mælk ikke optøes eller varmes i mikrobølgeovn eller gryde med kogende vand. l For at bevare indholdsstofferne i brystmælken skal mælken optøs i køleskabet natten over. Man kan også vælge at holde flasken eller Pump & Save -posen under varmt vand (maks. 37 C). l Hvirvl forsigtigt mælken rundt i flasken eller Pump & Save -posen for at fordele eventuelt udskilt fedt. Undlad at ryste eller omrøre mælken. *Flere oplysninger på

22 10. Vidste du det? Ofte stillede spørgsmål 22 Ser Calma ikke ud til at være lidt for lang? Selvom du måske synes, at Calma ser ud til at være lidt for lang: Bare rolig, længden er perfekt. Som du nok ved, kan din brystvorte under amningen forlænges til mere end det dobbelte i barnets mund. Calma når samme punkt i barnets mund som brystvorten. Det er dog vigtigt, at barnet indtager den rette ammestilling (se kapitel 7 for flere oplysninger). Er det virkelig nok med én størrelse? Du tror det måske ikke, men én størrelse er nok. Ligesom dine bryster er de samme igennem hele ammeperioden. Calmas flow, form og længde er udviklet til at passe til dit barns behov, efterhånden som barnet vokser i løbet af ammeperioden. Kan Calma hjælpe med at undgå luft i maven? Calma hjælper med at undgå, at barnet får luft i maven, da flasken lukker luften ud med vores unikke luftflowkontrol. I modsætning til mange andre flaskesutter lukker Calma luft ud af flasken, uanset hvordan den samles. Hvor kommer mælken fra? Mælken strømmer igennem det lille hul i mælkeflowkontrollen i toppen af Calma (se billedet). Mælkeflowets hastighed styres af den gensidige påvirkning af mælkeflowkontrollen og det vakuum, som barnet danner. I modsætning til almindelige sutter sætter sammenpresning af Calma ikke gang i mælkeflowet. Men du kan være tryg ved, at dit barn altid kan få tilstrækkelig mælk på egen hånd. Bemærk, at du ikke må rengøre mælkeflowkontrollen med en skarp eller hård genstand (som f.eks. en børste, en tandstik eller skarpe fingernegle).

23 Hvorfor drypper Calma en smule til tider? Der er to situationer, der kan få Calma til at dryppe lidt. l Den ene situation er ved madningens afslutning. Calma kan dryppe, hvis dit barn slipper Calma, før det drikker den portion mælk, det netop har trukket ud af flasken. l Hvis du holder flasken på hovedet, er det også muligt, at der kan dryppe nogle få dråber mælk ud af Calma. Det sker, fordi membranen i mælkeflowkontrollen er fleksibel, ikke stiv. Om Calma drypper lidt afhænger af mælkens vægt og temperatur, når mælken presses mod membranen. Bemærk, at dryp fra Calma ikke påvirker Calmas funktion. 23 Hvornår skal jeg udskifte Calma? Af hensyn til hygiejnen anbefaler vi, at Calma udskiftes efter tre måneder.

24 11. Bortskaffelse 24 Calma skal bortskaffes i overensstemmelse med lokale bestemmelser for bortskaffelse.

25 12. Alt, hvad du har brug for under amningen Følgende produktvarianter og tilbehør kan købes hos Medelas forhandlere. Du kan bestille et produkt ved at angive produktets varenummer. 25 Produktvarianter Varenummer Produkt Calma Solitaire (DE/FR) Calma Solitaire (EN/FR) Calma Solitaire (NL/FR) Calma Solitaire (ES/PT) Calma Solitaire (IT/PL) Calma Solitaire (SV/DA) Calma Solitaire (NO/FI) Calma Solitaire (RU/HU) Calma Solitaire (TR/CS) Calma Solitaire (EL/HE) Calma Solitaire (EN/JA) Calma Solitaire (EN/ZH) Calma Solitaire (TW/KO) Calma Solitaire (EN/AR) Calma Solitaire (EN/TW) Tilbehør Varenummer Produkt Brystmælksflasker 150 ml 3 stk. (EN/DE/FR/IT/NL) Brystmælksflasker 150 ml 3 stk. (EN/ES/PT/EL/HE) Brystmælksflasker 150 ml 3 stk. (EN/JA/KO/TW/ZH) Brystmælksflasker 150 ml 3 stk. (EN/RU/HU/CS/TR) Brystmælksflasker 150 ml 3 stk. (EN/SV/DA/NO/PL) Brystmælksflasker 250 ml 2 stk. (EN/DE/FR/IT/NL) Brystmælksflasker 250 ml 2 stk. (EN/JA/KO/TW/ZH) Brystmælksflasker 250 ml 2 stk. (EN/SV/DA/NO/PL) Brystmælksflasker 250 ml 2 stk. (EN/ES/PT/EL/HE) Andre produkter fra Medela kan købes på

26 26 Pumpning Brystpleje Veldokumenteret forskning Uddannelse Ekspertise Service Innovation Madning Professionelle Opsamling af brystmælk

27 ref. master doc /A 27

28 Medela AG Lättichstrasse 4b 6341 Baar, Switzerland International Sales Medela AG Lättichstrasse 4b 6341 Baar Switzerland Phone +41 (0) Fax +41 (0) Sweden Medela Medical AB Box Täby Sweden Phone +46 (0) Fax +46 (0) Medela AG/ / /A

Supplemental Nursing System. DA Brugsanvisning

Supplemental Nursing System. DA Brugsanvisning Supplemental Nursing System DA Brugsanvisning Tak fordi du har valgt SNS Ammesystem SNS er en madningsløsning, der gør det muligt for flere spædbørn at blive ammet og forblive motiveret for at blive ammet.

Læs mere

Flaskeernæring til børn

Flaskeernæring til børn Flaskeernæring til børn Information til forældre Juliane Marie Centret Rigshospitalet At skulle give sit barn modermælkserstatning på sutteflaske er for nogle det oplagte valg, for andre er det en nødvendighed,

Læs mere

Information til patienten Flaskeernæring til børn

Information til patienten Flaskeernæring til børn Information til patienten Flaskeernæring til børn Børneafdelingen Hospitalsenheden Vest Flaskeernæring At skulle give sit barn udmalket modermælk, og/eller modermælkserstatning på sutteflaske er for nogle

Læs mere

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn

Information til forældre. Modermælkserstatning. Om flaskeernæring til spædbørn Information til forældre Modermælkserstatning Om flaskeernæring til spædbørn Kvalitet Døgnet Rundt Gynækologisk/obstetrisk afdeling At give mad på flaske Hvorfor flaske? At skulle give sit barn modermælkserstatning

Læs mere

Information til patienten Flaskeernæring til børn

Information til patienten Flaskeernæring til børn Information til patienten Flaskeernæring til børn Børneafdelingen Hospitalsenheden Vest Flaskeernæring At skulle give sit barn modermælkserstatning på sutteflaske er for nogle det oplagte valg, for andre

Læs mere

Brystpumpe BS 300 Brugermanual

Brystpumpe BS 300 Brugermanual Brystpumpe BS 300 Brugermanual 1 Brugermanual Venligst læs og sæt dig ind i den følgende information. Gem brugermanualen til senere brug. 1. Sikkerhedsinformation FARE! Helbredsfare! Udpumpet brystmælk

Læs mere

Den praktiske side af sondemad i hjemmet. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. December 2012.

Den praktiske side af sondemad i hjemmet. Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. December 2012. Den praktiske side af sondemad i hjemmet Fødevarer til særlige medicinske formål bør anvendes under lægeligt tilsyn. December 2012. Bliv tryg ved sondemad Denne brochure indeholder information om de mere

Læs mere

Til patienter og pårørende. Flaskeernæring. Forældreinformation. Vælg farve. Vælg billede. Neonatalafdelingen

Til patienter og pårørende. Flaskeernæring. Forældreinformation. Vælg farve. Vælg billede. Neonatalafdelingen Til patienter og pårørende Flaskeernæring Forældreinformation Vælg billede Vælg farve Neonatalafdelingen At give sit barn modermælkserstatning på flaske er for nogen det rigtige valg. For andre kan det

Læs mere

Flaskeernæring til børn - en pjece til forældre

Flaskeernæring til børn - en pjece til forældre Flaskeernæring til børn - en pjece til forældre Regionshospitalet Randers 2 Flaskegivning er mere end mad! Pjecen er til dig, der både ammer og giver flaske og til dig, som kun giver flaske. Det er vigtigt,

Læs mere

Hygiejne ved flaskeernæring

Hygiejne ved flaskeernæring Hygiejne ved flaskeernæring Denne pjece indeholder generel information omkring hygiejne, når dit barn får mad på flaske. Dette gælder både udmalket modermælk og modermælkserstatning. For at undgå infektioner

Læs mere

Flaskeernæring til børn

Flaskeernæring til børn Information til forældre Flaskeernæring til børn H.C. Andersen Børnehospital Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D Amning eller sutteflaske At skulle give sit barn modermælkserstatning på sutteflaske er for

Læs mere

Fakta om flaskeernæring

Fakta om flaskeernæring Fakta om flaskeernæring 1 Modermælkserstatning Modermælkserstatning indeholder alle de næringsstoffer barnet har behov for, og produkterne er sammensat sådan, at de ernæringsmæssigt er optimale for barnet

Læs mere

Fodfil til batteri Model Nr: 2184

Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Fodfil til batteri Model Nr: 2184 Opbevar denne vejledning til fremtidig brug. Indledning Tillykke med dit køb! Denne hårdhudsfjerner er et nyskabende produkt, der er beregnet til at blødgøre tør, ru og

Læs mere

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK DA H A G B F E C D 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bliver ammet eller får modermælkserstatning, indtil de er 1 år. Fra børnene er 1 år, må de få letmælk.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bliver ammet eller får modermælkserstatning, indtil de er 1 år. Fra børnene er 1 år, må de få letmælk. September 2015. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bliver ammet eller får modermælkserstatning, indtil de er 1 år. Fra børnene er 1 år, må de få letmælk. Modermælkserstatning fremstilling og opbevaring:

Læs mere

Information til patienten. Udmalkning. Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro

Information til patienten. Udmalkning. Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro Information til patienten Udmalkning Hospitalsenheden Vest Obstetrisk afdeling Herning og Holstebro Udmalkning - hvornår og hvor ofte? Hvis dit barn ikke har suttet, indenfor de første 6 timer efter fødslen,

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

Informationspjece. Suttebrik. Neonatal- og barselsklinikken

Informationspjece. Suttebrik. Neonatal- og barselsklinikken Informationspjece Suttebrik Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Neonatal- og barselsklinikken Til dig, der skal amme med suttebrik Lidt historie Siden midten af 1600-tallet har mødre brugt suttebrik.

Læs mere

Register your product and get support at SCF780 SCF782

Register your product and get support at   SCF780 SCF782 Register your product and get support at www.philips.com/avent SCF780 SCF782 1 2 3 4 5 6 1 2 3 4 5 DA Vigtige sikkerhedsinstruktioner Før ibrugtagning skal alle dele adskilles og vaskes grundigt. Kontroller

Læs mere

VORTEX Non Electrostatic Holding Chamber

VORTEX Non Electrostatic Holding Chamber VORTEX Non Electrostatic Holding Chamber 2012 PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D2022-A-07/12 1 2 da Brugsanvisning Til hjemmebrug 1 VIGTIG INFORMATION Læs hele denne brugsanvisning.

Læs mere

Pepticate information og gode råd om mælkeallergi hos de mindste

Pepticate information og gode råd om mælkeallergi hos de mindste Pepticate information og gode råd om mælkeallergi hos de mindste Brystmælk er den bedste ernæring til spædbørn. Pepticate er en fødevare til særlige medicinske formål, som anvendes i samråd med læge eller

Læs mere

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed

Mælkeskummer. Model Nr: 2137. Generel vejledning om pleje og sikkerhed Mælkeskummer Model Nr: 2137 Generel vejledning om pleje og sikkerhed Tak, fordi du har valgt en elektrisk mælkeskummer. Apparatet er designet og fremstillet efter høje standarder, og ved korrekt brug og

Læs mere

Til patienter og pårørende. Suttebrik. Information. Vælg billede. Vælg farve. Indtast forside teaser. Familiecenteret

Til patienter og pårørende. Suttebrik. Information. Vælg billede. Vælg farve. Indtast forside teaser. Familiecenteret Til patienter og pårørende Suttebrik Information Vælg billede Vælg farve Indtast forside teaser Familiecenteret Til dig der skal amme med suttebrik Lidt historie Siden midten af 1600-tallet har mødre brugt

Læs mere

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter

Ismaskine BRUGSANVISNING. Model nr V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter Ismaskine Model nr. 1664 220-240V, 50/60Hz Kapacitet: 0,5 liter BRUGSANVISNING 1 Vigtige sikkerhedsforanstaltninger. Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger,

Læs mere

LED-natlampe Løve. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 91225HB44XVII

LED-natlampe Løve. Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 91225HB44XVII LED-natlampe Løve da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91225HB44XVII 2017-04 Kære kunde! Dejlige drømme for dit barn: LED-natlampen lader lyset strømme ud foroven i løven og hjælper dit barn til

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning max 110 kg OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90356AS2X3VII 2016-12 Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug.

Læs mere

MAM s amningsinformationer

MAM s amningsinformationer MAM s amningsinformationer Amning et samspil Når du ammer dit barn, handler det ikke kun om mad. Det handler også om nærhed, kærlighed, tillid, men somme tider også om uro, smerter og sorg. For nogle bliver

Læs mere

Dansk vejledning Elkedel PC-WKS1108

Dansk vejledning Elkedel PC-WKS1108 Dansk vejledning Elkedel PC-WKS1108 Produktoversigt: 1. Tud 2. Tryk for lukning 3. Låg 4. Knap til åbning af låg 5. Håndtag 6. Niveau MIN / MAX vandstand 7. Base enhed 8. 220V ledning 9. Tænd/Sluk 10.

Læs mere

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING

KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING KØLESKAB WASCO K85A BRUGSANVISNING Generel beskrivelse af køleskabet 1. Topplade 2. Termostat 3. Låg til grønsagsskuffe 4. Justerbar fod 5. Indsats til æg 6. Dørhylde 7. Flaskeholder 8. Flaskehylde Transport

Læs mere

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant.

Ace binax. Brugsanvisning. www.siemens.com/hearing. Life sounds brilliant. Ace binax Brugsanvisning www.siemens.com/hearing Life sounds brilliant. Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Brugerkontroller 8

Læs mere

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING SAFTPRESSER Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG 1 Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

1 ISMASKINE OXIRIA Sikkerhed og generel beskrivelse VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ved brug af elektriske apparater, må der altid tages sikkerhedsforanstaltninger: 1. Læs denne vejledning omhyggeligt,

Læs mere

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN

PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN PRÆSENTATION AF VAREFAKTAS KRAV TIL SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN TILLÆG TIL FORSKRIFT FOR SUTTEFLASKER, SERVICE OG BESTIK TIL SMÅBØRN VF 5223:1 Side 1 GYLDIGHEDSOMRÅDE Service og bestik

Læs mere

Brugsanvisning for: Big Star Lift

Brugsanvisning for: Big Star Lift Brugsanvisning for: Big Star Lift VIGTIGT! GEM BRUGSANVISNINGEN FOR FREMTIDIG BRUG. LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR DU ANVENDER PRODUKTET! Dette produkt opfylder DIN EN 1888:2012, EN 1466:2014

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING

Kontaktgrill. Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING Kontaktgrill Model Nr.: 1666 BRUGSANVISNING For din sikkerheds skyld og for at du kan blive ved med at have glæde af dette produkt, skal du altid læse instruktionsbogen grundigt inden brug. VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 Babymadsmaskine Brugsanvisning Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 INDHOLD VIGTIG INFORMATION 2 HÅNDTERING 4 OVERSIGT OVER MASKINEN 5 FØR BRUG 8 ANVÄNDANDE 8 - Påfyldning af vand 8

Læs mere

Allergiforebyggelse. Information, som skal gives af sundhespersonale

Allergiforebyggelse. Information, som skal gives af sundhespersonale Allergiforebyggelse Information, som skal gives af sundhespersonale Indhold Hvem får allergi?... 3 Hvad er allergi?... 3 Hvor kommer allergien fra?... 3 Arvelige risikofaktorer...4 Hvor stor er risikoen

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 9257AS1X1VIII 2017-10 Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug. Ved videregivelse

Læs mere

Badeværelsesur med termometer

Badeværelsesur med termometer Badeværelsesur med termometer Brugsanvisning og info om sugekopper Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93302FV01X00VIII 2017-09 Sikkerhedsoplysninger Læs sikkerhedsoplysningerne omhyggeligt igennem, og brug kun

Læs mere

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l

LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l LONO Glas-Wasserkocher 1,7 l da Brugsanvisning 38 Brugsanvisning Vigtige sikkerhedsanvisninger Dette apparat kan benyttes af børn fra 8 år og personer med indskrænkede fysiske, berøringsmæssige eller sjælelige

Læs mere

DA Brugervejledning SCF 702 SCF 704 SCF 706 SCF 708 Register your product and get support at www.philips.com/avent Dansk 1 Vigtigt Læs denne brugervejledning grundigt, inden du anvender produktet. Gem

Læs mere

MINI barneseng - BabyTrold BRUGSANVISNING VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG LÆS OMHYGGELIGT!

MINI barneseng - BabyTrold BRUGSANVISNING VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG LÆS OMHYGGELIGT! BRUGSANVISNING VIGTIGT! GEM TIL FREMTIDIG BRUG LÆS OMHYGGELIGT! Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger disse anvisninger. Side 1 af 8 Tillykke med jeres nye MINI barneseng. Sengens indvendige

Læs mere

Kattelegetøj rullebold

Kattelegetøj rullebold Kattelegetøj rullebold da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89215HB321XVII 2016-12 Kære kunde! Dette kattelegetøj giver enhver kat masser af sjov leg! Det vækker jagtinstinktet og lysten til at

Læs mere

Always here to help you

Always here to help you Always here to help you Register your product and get support at www.philips.com/welcome SCF334 SCF332 1 SCF334, SCF332 DANSK 14 14 DANSK Introduktion Tillykke med dit køb, og velkommen til Philips AVENT!

Læs mere

Elektrisk proptrækker

Elektrisk proptrækker Elektrisk proptrækker da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92230FV05X07VII 2017-05 Kære kunde! Med din nye elektriske proptrækker kan du nemt fjerne folien fra vinflaskens hals og hurtigt trække

Læs mere

Elektrisk neglepolerer

Elektrisk neglepolerer Elektrisk neglepolerer da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 85474AS5X2VI 2016-01 Kære kunde! Din nye batteridrevne neglepolerer er et praktisk hjælpemiddel til pleje af dine tåog fingernegle.

Læs mere

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet Hygiejne i kabyssen - gode råd til skibets egenkontrol En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet God hygiejne er hele tiden at tænke sig om, når man laver mad til andre. For at begrænse

Læs mere

V 50/60Hz 220W

V 50/60Hz 220W STØVSUGER MODEL: P5 Best.nr. 1315 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 220W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG OG

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 94906HB21XVIII 2017-11 Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug. Ved videregivelse

Læs mere

Manicure-/ pedicureapparat

Manicure-/ pedicureapparat Manicure-/ pedicureapparat Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 97339AB5X6VIII 2018-04 Kære kunde! Dit nye manicure-/pedicureapparat hjælper dig med at holde dine tå- og fingernegle pæne og velplejede.

Læs mere

Silikoneposer. Produktinformation

Silikoneposer. Produktinformation Silikoneposer da Produktinformation Kære kunde! I dine nye silikoneposer kan du både holde madvarer friske, fryse og marinere dem og du kan endda også opvarme og tilberede retter i poserne. Silikoneposerne

Læs mere

Ostefonduesæt. Sikkerhedsoplysninger. da Brugsanvisning.

Ostefonduesæt. Sikkerhedsoplysninger. da Brugsanvisning. Ostefonduesæt da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 92371FV05X06VII 2017-06 www.tchibo.dk/vejledninger Sikkerhedsoplysninger Læs sikkerhedsoplysningerne omhyggeligt igennem, og brug kun produktet

Læs mere

Sikkerhedsoplysninger

Sikkerhedsoplysninger Kølepuder til øjnene da Brugsanvisning Kære kunde! Vi har samlet nogle vigtige oplysninger om brugen af dette produkt til dig i denne anvisning. Læs det følgende omhyggeligt igennem, så du kan få glæde

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Suttebrik. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk

Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling. Suttebrik. Patientinformation. www.koldingsygehus.dk Gynækologisk - Obstetrisk Afdeling Suttebrik Patientinformation www.koldingsygehus.dk Suttebrikken er lavet af tynd silikone, og er et hjælpemiddel til amning. Mange kommer af med brikken igen efter nogle

Læs mere

SIKKERHEDSANVISNINGER:

SIKKERHEDSANVISNINGER: KR_MINI-BLENDER_PERFECT-MIX_8080012620_MISE EN PAGE 07/05/13 15:50 Page47 BESKRIVELSE A Motordel B Knap 2: Hurtig hastighed C Knap 1: Langsom hastighed D Skål- og blenderdel D1 Knivdel med pakning D2 Knap

Læs mere

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Sikkerhedshenvisninger

STIHL AP 100, 200, 300, 300 S. Sikkerhedshenvisninger { STIHL AP 100, 200, 300, 300 S Sikkerhedshenvisninger dansk Indholdsfortegnelse Oversættelse af den originale brugsvejledning på tysk Trykt på klorfrit bleget papir. Trykfarverne indeholder vegetabilske

Læs mere

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer

Silk primax. Brugsanvisning. Høresystemer Silk primax Brugsanvisning Høresystemer Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Indstillinger 7 Batterier 8 Batteristørrelse og tips

Læs mere

Brugsanvisning K2365W. Køleskab

Brugsanvisning K2365W. Køleskab Brugsanvisning K2365W Køleskab General beskrivelse af køleskabet 1. Top-panel 2. Køleskabshylde 3. Grøntsags-skuffe 4. Justerbare fødder 5. Termostatenhed 6. Øvre flaskeholder 7. Mellemste flaskeholder

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

minipocket Brugsanvisning Høresystemer

minipocket Brugsanvisning Høresystemer minipocket Brugsanvisning Høresystemer Indhold Din fjernbetjening 4 Komponenter 5 Tastaturlås 6 Sådan parres høreapparaterne 7 Funktionsoversigt 11 Yderligere oplysninger 13 Rengøring 13 Udskiftning af

Læs mere

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet

Hygiejne i kabyssen. - gode råd til skibets egenkontrol. En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet Hygiejne i kabyssen - gode råd til skibets egenkontrol En vejledning til rederi- og skibsledelse samt kabyspersonalet God hygiejne er hele tiden at tænke sig om, når man laver mad til andre. For at begrænse

Læs mere

k g c h d i e j f b l a m

k g c h d i e j f b l a m DA k g c h d i e j f b l a m 2 3 2 a b/c 2 2 d e 2 3 MAX,5l 2 2a 2b/c 2 2d 3a 2 2 3b 3c 4 DET TILBEHØR, DER FØLGER MED DET APPARAT, DU LIGE HAR KØBT, ER VIST PÅ ETIKETTEN OVEN PÅ EMBALLAGEN. Du kan udbygge

Læs mere

UDMALKNING. Udmalkning

UDMALKNING. Udmalkning UDMALKNING 13-12-2012 Udmalkning Normalt er det ikke nødvendigt at malke ud, men mor kan få brug for det kortvarigt: Hvis brystvorterne er meget ømme Hvis brysterne er meget spændte Hvis hun ønsker at

Læs mere

BESKRIVELSE AF SKABET

BESKRIVELSE AF SKABET BESKRIVELSE AF SKABET A. Køleafdeling 1. Frugt- og grøntsagsskuffe 2. Hylder og zone til hylder 3. Termostatknap med lys 4. Hylder i døren 5. Flaskehylde 6. Udtrækkelig flaskeholder 7. Typeplade (anbragt

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning max 120 kg OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93193HB11XVIII 2017-10 Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug.

Læs mere

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 FØRSTE GANGS BRUG Tilslut skabet til elforsyningen. På modeller med elektronik kan

Læs mere

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference.

STØVSUGER BRUGERVEJLEDNING. HN 9888 Model JCV-7001. Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. STØVSUGER HN 9888 Model JCV-7001 BRUGERVEJLEDNING Læs denne brugervejledning grundigt før første brug og gem den til senere reference. Sikkerhedsinstruktioner Når De bruger støvsugeren, skal De altid tage

Læs mere

UDMALKNING KAN VÆRE HÅRDT AR- BEJDE I STARTEN

UDMALKNING KAN VÆRE HÅRDT AR- BEJDE I STARTEN I mange situationer er det en god idé, at du malker ud. Det gælder både lige efter fødslen og senere i ammeperioden. For eksempel hvis: du er adskilt fra dit barn dit barn har brug for ekstra ernæring

Læs mere

Dansk Vejledning Mælkeskummer Model & 42326

Dansk Vejledning Mælkeskummer Model & 42326 Dansk Vejledning Mælkeskummer Model 42325 & 42326 Kære kunde Din nye mælkeskummer Latte Magic kommer med nogle fantastiske funktioner og i to farver - sort og hvid klar til at forberede lækkert mælkeskum.

Læs mere

MULTI KØKKENMASKINE. Model Nr.: 1905 BETJENINGSVEJLEDNING. Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt inden brug

MULTI KØKKENMASKINE. Model Nr.: 1905 BETJENINGSVEJLEDNING. Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt inden brug MULTI KØKKNMSKIN Model Nr.: 1905 TJNINGSVJLNING Læs denne betjeningsvejledning omhyggeligt inden brug Tak, fordi du har valgt denne multi køkkenmaskine. Læs vejledningen omhyggeligt inden brug, så du kan

Læs mere

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * *

* * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * VIGTIGT * * * Læs denne brugsanvisning grundigt før du anvender duovognen første gang og gem den for fremtidigt brug. Dit barn kan komme til skade, hvis du ikke følger

Læs mere

Information om forstøverapparat til behandling af KOL

Information om forstøverapparat til behandling af KOL Gentofte Hospital Medicinsk afdeling C Niels Andersens Vej 65 2900 Hellerup Patientinformation Information om forstøverapparat til behandling af KOL (Kronisk obstruktiv lungelidelse) Du har modtaget et

Læs mere

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen!

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Monteringsvejledning Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 90805AS5X2VII 2017-04 Bæreevne i alt ved jævn fordeling max 40 kg Magnet (fx til neglesaks e.l.)

Læs mere

Vejledning i udmalkning

Vejledning i udmalkning Information Vejledning i udmalkning Ammegruppen H5 og H6 OUH Odense Universitetshospital FORORD Denne pjece om udmalkning er tænkt som en vejledning til dig. Din egen mælk er det allerbedste, du kan give

Læs mere

d f f f a1 a2 i j g m k

d f f f a1 a2 i j g m k DA b f d f c f e f a1 a2 a h l i j g m k n o n3 o4 n2 o3 R o2 n1 R Q o1 p Q 1 2 3 4 1 2 5 6 2 3 1 Q Q 7 8 2 4 3 Q 1 9 10 Q DA SIKKERHEDSANVISNINGER Læs disse sikkerhedsanvisninger grundigt, inden apparatet

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Care forebyggende madras

Care forebyggende madras Care forebyggende madras Brugervejledning 2019-08-22 VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs alle instruktioner før brug ADVARSEL! 1. Dette produkt må kun anvendes til det tiltænkte formål som beskrevet i denne

Læs mere

MILK FROTHER MF 5260 DANSK

MILK FROTHER MF 5260 DANSK MILK FROTHER MF 5260 DANSK DA A B C D E F G H 3 SIKKERHED OG SET-UP Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge af

Læs mere

Ace binax. Brugsanvisning. www.bestsound-technology.dk. Livet lyder fantastisk.

Ace binax. Brugsanvisning. www.bestsound-technology.dk. Livet lyder fantastisk. Ace binax Brugsanvisning www.bestsound-technology.dk Livet lyder fantastisk. Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Brugerkontroller

Læs mere

Allergiforebyggelse. Samarbejder omkring allergi og forebyggelse

Allergiforebyggelse. Samarbejder omkring allergi og forebyggelse Allergiforebyggelse Samarbejder omkring allergi og forebyggelse www.allergiforebyggelse.dk Indhold Hvem får allergi?... 3 Hvad er allergi?... 3 Hvor kommer allergien fra?... 3 Arvelige risikofaktorer...4

Læs mere

Enfamil* AR en enkel og effektiv løsning, nu med Lipil*

Enfamil* AR en enkel og effektiv løsning, nu med Lipil* med AA og DHA for optimal udvikling Reflux og gylp hos børn et hyppigt problem Enfamil* AR en enkel og effektiv løsning, nu med Lipil* Indeholder praktiske råd Hvad er reflux? Reflux er det medicinske

Læs mere

Brugsanvisning 2015-10-01. Opus 5 Skummadras. Brugsanvisning, varenummer 95-001618

Brugsanvisning 2015-10-01. Opus 5 Skummadras. Brugsanvisning, varenummer 95-001618 Brugsanvisning 2015-10-01 Opus 5 Skummadras Brugsanvisning, varenummer 95-001618 Indholdsfortegnelse Vigtige sikkerhedsforskrifter 2 Indledning 3 Produktbeskrivelse og ydelse 4 Udpakning af madrassen 5

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET

VEDLIGEHOLDELSE OG RENGØRING AF APPARATET Brugsanvisninger FØRSTE GANGS BRUG Sæt stikket i stikkontakten. På nogle modeller kan lydsignalet blive aktiveret. Det betyder, at temperaturalarmen er aktiveret: Tryk på knappen, for at stoppe alarmernes

Læs mere

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 DA F C S D J T B G U A R Q P O N M H I E K L 3 DANISH 04-11 4 SIKKERHED Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Model Brugsanvisning

Model Brugsanvisning Model 1225 DK Brugsanvisning TRYKKOGER Introduktion For at du kan få mest mulig glæde af din nye trykkoger, beder vi dig gennemlæse denne brugsanvisning, før du tager trykkogeren i brug. Vi anbefaler dig

Læs mere

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER

LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER Instruktioner til brug og vedligeholdelse af SousVide Supreme -vakuumforsegler LÆS OG GEM DISSE ANVISNINGER For yderligere oplysninger bedes du besøge vores hjemmeside på SousVideSupreme.com Dette apparat

Læs mere

61671 Manual MANUAL og foto og varenr

61671 Manual MANUAL og foto og varenr 61671 Manual MANUAL og foto og varenr Stavblender LACOR 700W H.W.Larsen A/S Slagterboderne 15-21, Kødbyen 1716 København V Telefon: 3324 1122 www.hwl.dk / salg@hwl.dk EN SIMPEL MANUAL MED VIGTIGE INFORMATIONER!

Læs mere

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min 550 mm B X2

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min 550 mm B X2 A B C x 2 x 2 90 C 497 mm 551 mm 20 mm 455 mm 447 mm 595 mm min. 450 mm 8 mm 600 mm min 550 mm B X2 A C X2 SIKKERHEDSANVISNINGER Læs disse sikkerhedsanvisninger før apparatet tages i brug. Opbevar dem

Læs mere

Thermoelectric cooler Instruction Manual 3. Thermoelektrische Kühlbox Bedienungsanleitung 11. Glacière thermoélectrique Notice d emploi 21

Thermoelectric cooler Instruction Manual 3. Thermoelektrische Kühlbox Bedienungsanleitung 11. Glacière thermoélectrique Notice d emploi 21 _Mobicool.book Seite 1 Freitag, 6. Mai 2011 9:47 09 DC EN DE FR ES IT NL NO SV FI Thermoelectric cooler Instruction Manual 3 Thermoelektrische Kühlbox Bedienungsanleitung 11 Glacière thermoélectrique Notice

Læs mere

Øjenbrynstrimmer. Tchibo GmbH D Hamburg 91572AS6X3VII

Øjenbrynstrimmer. Tchibo GmbH D Hamburg 91572AS6X3VII Øjenbrynstrimmer Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91572AS6X3VII 2017-03 346 636 Kære kunde! Takket være de to skæresider af forskellig længde og afstandskammen med 2 snitlængder kan du ikke alene bringe dine

Læs mere

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE

Brugsanvisning. emhætte KD 9570.0 GE Brugsanvisning emhætte KD 9570.0 GE Kære kunde Tillykke med dit valg af emhætte. Vi er sikre på, at denne emhætte fuldt ud vil opfylde dine behov. Sikkerhedsanvisninger For at sikre maksimal ydeevne

Læs mere

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug!

OBS! Læs altid monteringsvejledningen! Gem vejledningen til senere brug! Monteringsvejledning OBS! Læs altid monteringsvejledningen! em vejledningen til senere brug! Tchibo mb D-22290 amburg 921AB3X2VIII 201-11 Kære kunde! em vejledningen til senere brug. Ved videregivelse

Læs mere

Manicure-/pedicure - apparat

Manicure-/pedicure - apparat R2 R1 0 L1 L2 Manicure-/pedicure - apparat Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88253AS6X5VI 2016-06 332 197 Kære kunde! Dit nye manicure-/pedicureapparat hjælper dig med at holde dine tå- og fingernegle

Læs mere

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER

NOSE AND EAR HAIR TRIMMER NOSE AND EAR HAIR TRIMMER MT 3910 DANSK ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Elektrisk vinpumpe. da Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 93161AB4X4VII

Elektrisk vinpumpe. da Brugsanvisning. Tchibo GmbH D Hamburg 93161AB4X4VII Elektrisk vinpumpe da Brugsanvisning Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93161AB4X4VII 2017-05 Kære kunde! Din nye elektriske vinpumpe tømmer flasken for luft og forlænger dermed holdbarheden for en åben vinflaske

Læs mere

RØREMASKINE SM-168 BRUGSANVISNNG

RØREMASKINE SM-168 BRUGSANVISNNG RØREMASKINE SM-168 BRUGSANVISNNG Tak fordi du valgte at købe dette SJÖBO kvalitetsprodukt. Inden brug bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Kassens indhold 1 stk. Røremaskine 1 stk. Skål 1 stk.

Læs mere

VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER ISMASKINE PRO 3000 Sikkerhed og generel beskrivelse VIGTIGE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER Ved brug af elektriske apparater, må der altid tages sikkerhedsforanstaltninger: 1. Læs denne vejledning omhyggeligt,

Læs mere