BRUGER DOKUMENTATION. IRIS Suite Version 3.x GODKENDER (GE)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BRUGER DOKUMENTATION. IRIS Suite Version 3.x GODKENDER (GE)"

Transkript

1 BRUGER DOKUMENTATION IRIS Suite Version 3.x GODKENDER (GE)

2 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 2 (44) Generelle informationer Målgruppen for denne vejledning er en bruger af IRIS Suite, som skal udfører en godkendelse af et elektronisk dokument af typen faktura, som kategoriseres som GE (Generel Expenses) uden linjer. Dvs. faktura linjer er ikke løftet af dokumentet. Forbehold IT Solutions Danmark ApS har udført omfattende tests af ovennævnte software på en platform med Microsoft Windows XP service pack 2 og Microsoft Internet Explorer version 7.0. Andre versioner af styresystem og browser kan anvendes, men IT Solutions Danmark ApS kan ikke påtage sig nogen support for problemer der eventuelt opleves med andre versioner af styresystem eller browser. Forudsætning For så problemfri anvendelse af nærværende software som muligt, anbefales det at kontrollere at følgende er installeret: Microsoft Windows XP service pack 2 Microsoft Internet Explorer version 7.0 IRIS version Adgang via Active Directory igennem eget netværk Minimums resultat opnås med en skærmopløsning på 1024x768. Det anbefales, at der vælges en højere opløsning. IRIS Suite by IT Solutions Danmark ApS Forfatter: Henrik Povlsen August 2008 Copyright , IT Solutions Danmark ApS -

3 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 3 (44) Indholdsfortegnelse GENERELLE INFORMATIONER...2 FORBEHOLD...2 FORUDSÆTNING...2 HVAD ER IRIS SUITE?...5 HVAD ER IRIS SUITE?...6 PROCESSEN...7 SCANNING...7 FORDELING...7 KONTERING...8 GODKENDELSE...8 PROKURA GRÆNSER OG GODKENDELSE...8 AFVISNING...8 BOGFØRING...9 GE SYSTEMETS GENERELLE PROCES...10 GODKENDER ROLLEN...11 GENERELT FOR ROLLEN...12 ADGANG TIL SYSTEMET...12 ADGANG VIA MAIL-NOTIFIKATIONER...13 NOTIFIKATIONER...14 Rykkere...14 User/Bruger...14 Roller...14 Profiler...14 Substitut/Afløser...15 ADGANG TIL SYSTEMET VIA VALG AF PROFIL...16 IRIS SUITE FOR EN GODKENDER...18 INDBAKKE SYSTEMET...18 Søgning (Kun i egne dokumenter)...18 Prokura oversigt (egen eller lederen s afdeling(er)...18 STANDARD INDBAKKE...19 Overskrifterne i Indbakken...19 Filterfunktion på Indbakken...21 Vis dokumentets detaljer...22 Detaljer for Hoved informationer...22 Funktioner i dokumentets visning af detaljer...23 Generel Navigering...23 HÅNDTERING AF DOKUMENTER...24 GODKEND DOKUMENT...24 Kontering af linje...24 Vælg kontotype...24 Vælg konto...24 Konteringstekst...25 Valutakoden...25 Dimensioner...25 Momskode...25

4 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 4 (44) Split af linje...26 Godkendelse...27 AFVIS DOKUMENT...28 PROCES FOR AFVISNING UDEN ÅRSAGSKODE...29 Årsagskode Generel afvisning...29 PROCES FOR AFVISNING MED ÅRSAGSKODER...30 GENEREL PROCES...30 Årsagskode Krav om kreditnota...30 Årsagskode Parkering...31 Årsagskode Anden godkender...31 Årsagskode Tilbage til tidligere godkender...32 Årsagskode Dokument skal slettes...33 Årsagskode Dokument skal redigeres...34 Årsagskode Generel afvisning...34 SUPERVISORENS INDBAKKER...36 SØGNING...37 SØGNING...37 Standard søgning i egne dokumenter...37 SØGEKRITERIER...38 Dokument type...38 Dokument Status...38 IRISid...38 FakturaNr / KreditnotaNr...39 Fra Fakturadato - Til Faturadato...39 Fra Forfaldsdato - Til Forfaldsdato...40 Valuta...40 Fra Netto Til Netto...40 Leverandør Nr...41 Fritekst søgning...41 KontoType - Konto...41 VareNr (Lev)...42 OrdreNr...42 Dimensioner...42 OVERSIGT OVER IKONER I SYSTEMET...43 NAVIGERING GENERELT...43 PÅ HOVED NIVEAU...43 LINIE /NIVEAU OG VEDLIGEHOLDELSE...43 NOTATS FUNKTION...44 FILTER FUNKTIONEN...44

5 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 5 (44) Hvad er IRIS Suite? IRIS Suite er et dokumenthåndteringssystem til behandling af bl.a. fakturaer og kreditnotaer som ønskes behandlet elektronisk. IRIS Suite er baseret på en række standard faciliteter, som gør det muligt at have en varierende opsætning per regnskab. Det gør systemet meget fleksibelt og attraktivt. Systemet er baseret på.net og kan derfor kun tilgås via en Browser. De efterfølgende afsnit fortæller i detaljer det som er relevant for en bruger af typen Godkender.

6 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 6 (44) Hvad er IRIS Suite? IRIS Suite er et dokumenthåndteringssystem til behandling af bl.a. fakturaer og kreditnotaer som ønskes behandlet elektronisk. IRIS Suite er baseret på en række standard faciliteter, som gør det muligt at have en varierende opsætning per regnskab. Det gør systemet meget fleksibelt og attraktivt. Systemet er baseret på.net og kan derfor kun tilgås via en Browser. De efterfølgende afsnit fortæller i detaljer det som er relevant for en bruger af typen Godkender.

7 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 7 (44) Processen Systemets proces starter med at papir dokumenter scannes i en scanner, eller indlæses som PDF fil. Under scanningen af løftes en række oplysninger som er på dokumentet. Det være sig fakturaens nummer, datoer, beløb, afsenderen, modtageren etc. Alle disse informationer overføres til en database, som er en del af det system som du som bruger, skal benytte når du skal godkende en faktura. Efter scanning og behandling af dokumenterne fordeles de til de respektive personer som skal kontere og- /eller godkende dem, før de bogføres i økonomi systemet. Scanning Scanning af dokumenterne sker efter af dokumenterne er modtaget i bogholderiet. Dvs. alle fakturaer og kreditnotaer skal fremsendes/ afleveres til bogholderiet for behandling. Såfremt der er modtaget en faktura eller kreditnota som en billede fil (TIFF, JPG, BMP, GIF, PNG eller PDF), så skal de ligeledes fremsendes til bogholderiet, for behandling. Bogholderiet er bekendt med den specifikke procedure for scanningen. Fordeling Fordelingen af et dokument til godkendelse kan ske ud fra flere principper. Automatisk fordeling via opsætning i systemet. Fast modtager af alle dokumenter fra en bestemt leverandør/ afsender Fast rækkefølge på en liste af godkendere (kaldet distributionsliste) Automatisk videre sendelse af dokument til en leder, grundet overskridelse af en opsat prokura-grænse (grænsen er pr. valuta) Manuel valg af modtager Valg af distributionsliste Valg af næste modtager på en igangværende distributionsliste Bogholderiet vælger i scanningen hvilken distributionsliste der skal benyttes. Såfremt det kan konstateres at det ikke er den korrekte, så skal dokumentet afvises (notat udfyldes med begrundelse), og supervisoren skal efterfølgende vælge en anden distributionsliste. Det vigtigste er at forholde sig til det som er i den enkelte brugers indbakke.

8 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 8 (44) Kontering Når et dokument modtages i en Indbakke og der er mulighed for at udfylde kontonummer og dimensioner, betyder det at der skal foretages kontering. Det kan forekomme at der er foretaget en kontering forud for modtagelse af et dokument. Herefter skal konteringen blot verificeres. Skal der foretages ændringer er dette muligt såfremt der er åbnet for redigering. Alternativt skal dokumentet afvises. Konteringen består af flere funktioner: Valg af konto (Finans) Valg af dimensioner (afdeling, bærer og formål) i alt 8 dimensioner er mulige i systemet, men det er individuelt pr. kunde. Split af konteringen ud på flere konti og-/eller dimensioner Godkendelse Godkendelsen er en proces hvor flere alternative opgave skal udføres: Kontering af kontonumre og dimensioner Validering af valgte kontonumre og dimensioner Distribuering af dokumenter til andre godkendere Detaljerne beskrives i efterfølgende afsnit. Prokura grænser og godkendelse Prokura grænsen kan betyde at der skal foretages en yderlig godkendelse af et dokument hos en leder. Det betyder i sin enkelthed at det enkelte dokument konteres og godkendes af den som modtager dokumentet (som normalt). Er en grænse overskredet, tilføjes (automatisk af systemet), godkenders leder til listen som næste godkender. Er grænsen også her overskredet, gentages processen til dennes leder. Der er altid en øverste chef der kan godkende et beløb på alle valutaer på ca ,00. Dette tilsikre at der altid kan findes en godkender, før overførelse til økonomi systemet til endelig bogføring. Afvisning Såfremt der er tvivl om dokumentet som er modtaget er korrekt eller der er en anden grund til ikke at godkende det; kan/bør det afvises. En afvisning betyder at dokumentet sendes til en supervisor. Derfor angives en årsagskode, som hjælper supervisor med, at håndtere dokumentet i den videre proces. En supervisor er en rolle som normalt påtages af en eller flere person(er) i bogholderiet.

9 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 9 (44) Bogføring Efter en godkendelse er dokumentet klar til bogføring i økonomi systemet. Periodisk overføres de godkendte dokumenter til økonomisystemet via supervisorfunktionen. Alle dokumenter vil være til stede under Indbakken for Behandlede og via Søgningen i arkiv. Dertil kan dokumentet også ses fra økonomisystemet via tryk på knappen IRIS Original. Denne er individuelt placeret for økonomi systemet og forudsætter en adgang dertil.

10 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 10 (44) GE Systemets generelle proces GE (Generel Expenses) tager sit udgangspunkt i, at der modtages en omkostningsfaktura fra en leverandør, som skal konteres ind i ERP systemet. Enten på en finanskonto, en sag eller et projekt. Når den modtages, så scannes/indlæses eller indlæses den med én faktura-linje. Det ser ud som nedenfor:

11 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 11 (44) Godkender rollen Processen for godkender, kan variere fra opsætning til opsætning. Dog er der en række fællestræk som kan danne basis for en vejledning, og det er disse fælles træk som er beskrevet i dette kapitel.

12 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 12 (44) Generelt for rollen Adgang til systemet Generelt sker det ved at have adgang til virksomhedens netværk. Det er i første omgang virksomhedens IT-/ og netværksansvarlige der sikre at den enkelte bruger har adgang til systemet. Note: Der kan være individuelle regler for opkobling via VPN, Citrix eller Windows Remote Desktop. Er dette tilfældet skal IT afdelingen kontaktes for særlige oplysninger. Da systemet er en del af virksomhedens Intranet, så skal systemet tilgås via en Internet Browser (også kaldet Windows Explorer ) Se efter følgende Ikon: Ikonet findes ofte på Windows Desktop eller skrivebordet. Herefter skrives følgende adresse (virksomheds specifik): Efterfølgende skal brugeren være oprettet som bruger af systemet. Når dette er tilfældet vil der være en række menupunkter tilråde for brugeren.

13 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 13 (44) Alternativt vil menuen se således ud: Intet kan vælges udover visning af versions nr. Adgang via mail-notifikationer Såfremt der er modtaget en mail (som vist nedenfor), kan adgangen ske via tryk på det vedlagte link til systemet. Der forefindes flere typer mail i systemet. De mest benyttet er: - Notifikation ( Der er dokumenter i din Indbakke til godkendelse ) - Rykker ( Der er dokumenter som ikke er godkendt indenfor de sidste x antal dage, venligst godkend dokumenterne ) Opsætningen og valg indhold i mails, bestemmes af supervisor.

14 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 14 (44) Notifikationer Standard er tids terminen 1 gang i døgnet (oftest i aftentimerne) afsendes en Notifikation, som fortæller at der er dokumenter i Indbakken. Har brugeren godkendt alle dokumenter, før der foretages en kørsel, fremsendes ikke en mail. Supervisor kan i løbet af dagen igangsætte en kørsel til udsendelse af Notifikationer, efter behov. Rykkere Rykkeren sendes oftest 3-5 dage efter fremsendelsen af notifikationen. Dette kan variere per virksomhed. Der er mulighed for at en rykker kan sendes til lederen, efter gentagende rykninger. Standard er dette sat til rykker nr. 3. User/Bruger Brugeren er den person som er logget på Windows styresystemet. Roller Rollen er den funktion som er afhængig af tildelte rettigheder. Det kan eksempelvis være: - Godkender (standard for alle brugere) - Leder (skal være markeret som Leder for en afdeling) - Supervisor (oftest en i bogholderiet som er superbruger på økonomi systemet) - Administrator (En supervisor eller en bruger i IT afdelingen) Navngivningen af roller kan være individuel for virksomheden. Profiler Profilen er det niveau som der giver adgang til systemet. - Standard (standard godkender) - Leder (skal være markeret som Leder for en afdeling, under roller) Har en godkender profil Få tildelt en række profil adgange til brugere, som er i samme afdeling som chefen er leder for. - Supervisor (har adgang til en række administrative funktioner): Håndtering af Afviste dokumenter Sletter dokumenter Redigere i kladdefunktionen Overfører til økonomi systemet

15 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 15 (44) - Administrator (En supervisor eller en bruger i IT afdelingen): Har adgang til administrative menuer som kun er nødvendige at tilgår ved installation og ved periodiske kørsler Navngivningen af roller kan være individuel for virksomheden. Substitut/Afløser Såfremt der er tildelt en periodisk substituering for en profil, så vil denne være synlig i den angivne periode. - De regler, rettigheder og prokuraer der er tildelt den originale profil, vil være tilgængelig for substitutten. Note: Alle udførte funktioner (godkendelse, afvisninger etc.) vil være synlige for den originale profil efterfølgende.

16 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 16 (44) Adgang til systemet via valg af profil Der gives adgang til systemet via valg af en profil. Profilerne som er til rådighed er vist en viste drop-downmenu. Valg af profil Når en profil vælges (via klik), genindlæses systemets parametre. Dvs. at menuen kan skifte indhold, til flere eller færre funktioner. Dette sker iht. de rettigheder som tildelt den enkelte profil. Ligeledes vises de gældende informationer for profilen iht. Bruger/ Profil/Regnskab i status baren. Brugeren er derfor altid bevidst om hvilken profil der benyttes. Note: Har brugeren kun Én profil, vises drop-down-menuen ikke, og der vises kun de faste profil oplysninger i status baren.

17 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 17 (44)

18 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 18 (44) IRIS Suite for en godkender Indbakke systemet Systemet er baseret på en række Indbakker. Disse indbakker indeholder dokumenter i forskellige stadier. Det er f.eks. - Til godkendelse (standard for alle) - Behandlede (standard for alle) Ligeledes er alle indbakkerne forskellige per bruger i systemet. Den enkelte bruger kan godt have flere indbakker i systemet. Det betyder at brugeren har flere profiler. En profil er et udtryk for hvilken rolle godkender udfører i systemet. Alle brugere har en standard profil. Det er den normale rolle som skal udføres i systemet. Såfremt en leder er afløser, kollega eller overordnet til en anden bruger af systemet, vil systemet give adgang til disse ved at tildele en ekstra profil. Disse kan være tidsbegrænset eller faste. Alle godkendelser og-/eller afvisninger af dokumenter udført med en anden brugers profil, stemples med disse informationer således at den enkelte bruger efterfølgende kan følge med i de opgaver der er udført i et eventuelt fravær. Søgning (Kun i egne dokumenter) Prokura oversigt (egen eller lederen s afdeling(er)

19 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 19 (44) Standard Indbakke Følgende opdeling er standard for en indbakke: Menubar Overskrift for listen Dokument oversigt Åben detaljer Notat på dokumentet Naviation Bruger Profil Regnskab Information Overskrifterne i Indbakken Nedenfor er vist de overskrifter som er standard i Indbakken. Disse er: Notat tom eller Notat udfyldt, se afsnit for vejledning til benyttelse af notater. Informationer der kan vises via Folde ud eller Folde ind. Vis dokumentets detaljer. Dvs. åbner dokumentet til visning. Se næste afsnit for detaljerne.

20 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 20 (44) Status, viser aktuel status på dokumentet. Ifb. med statusfeltet, foretages der Visning af indholdet i distributionslisten. Lev.Nr., det aktuelle leverandør nummer, hentet fra i systemet. LeverandørNavn, det aktuelle leverandør navn, hentet fra i systemet. FakturaNr, det aktuelle faktura nummer. Markering af X eller, dvs. kreditnota (ja/nej) VAL, den aktuelle valutakode Netto, den aktuelle værdi for Netto. Total, den aktuelle værdi for Brutto. Faktura dato, angivelse af den dato som er angivet som fakturadato. Forfalds dato, angivelse af den dato som er angivet som forfaldsdato. Distrib., den aktuelle distributionsliste. Dvs. listen over de godkendere som skal godkende dokumentet. Godk. af, angivelse af tidligere/seneste godkender på listen. Akt. godk, angivelse af den aktuelle godkender. Profilnavn eller Rolle hvis der ikke er en specifik profil angivet. IRISid (bilags nummer i IRIS Suite) Ifb. med IRISid feltet, foretages der Visning af indholdet i historik-log gen. Note: Listen er sorteret jf. Forfaldsdato. Ud fra den betragtning at det er altid vigtigt at behandle de dokumenter som skal betales først.

21 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 21 (44) Filterfunktion på Indbakken På alle Indbakker er der mulighed for at foretage filtreringer, via filterfunktionen. Ved tryk på fremkommer nedenstående billede. Der kan skrives et helt eller delvist leverandør nummer og-/eller navn. Ligeledes et fakturanr. Herefter igangsættes filtrering med et tryk på, herefter vil filterets ikon se ud som følger, og frigørelsen af filtreringen sker ved et tryk på. Der kan være individuelle filtreringsmuligheder i de forskellige Indbakker.

22 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 22 (44) Vis dokumentets detaljer Følgende er standard for dokument visning: Menubar Hoved informationer for dokument Navigation (dokumenter) Kontering Naviation(linier) Information Funktions Ikoner til Billede visning Dokument i Billede visning Detaljer for Hoved informationer Følgende er standard for dokumentets hovedinformationer: Afhængig af opløsningen på brugerens skærm vil størrelsen på vinduet for visning af dokumentets hovedinformationer varierer. Note: Den samme række som er på overskrifterne på Indbakken, er gældende for rækkefølgen på overskrifterne på ovenstående liste.

23 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 23 (44) Funktioner i dokumentets visning af detaljer Når en bruger er i visning af detaljer, er følgende funktioner mulige i navigations-kontrol-panelet: Gå tilbage til listen (Indbakken) Gem indhold Godkend (dokumentet forsvinder fra din Indbakke og placeres i Behandlede ). I samme funktion sendes dokumentet til næste godkender på listen. Afvis (årsag skal uddybes enten via årsagskoder, eller via en beskrivelse i notats feltet), herefter forsvinder den fra din Indbakke og placeres i Behandlede. I samme funktion sendes dokumentet til Indbakken for Afviste. Den indbakke kan kun supervisor se. Generel Navigering Gå til første dokument på listen (Indbakken) Gå til forrige dokument på listen (Indbakken) Gå til næste dokument på listen (Indbakken) Gå til sidste dokument på listen (Indbakken) Før et dokument kan godkendes skal der være en kontering af dokumentet. Se næste afsnit for kontering.

24 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 24 (44) Håndtering af dokumenter Supervisoren har udover de standard-faciliteter, som er mulige for en godkender, en mulighed for altid, at afvise et dokument. Dvs. at sende et dokument i indbakken for afviste. Derefter kan en Supervisor behandle det efter de regler der er mulige, herfra. Godkend dokument Såfremt det er angivet i den aktuelle distributionsliste, så skal der foretages en kontering, før en godkendelse er mulig. Kontering af linje Følgende er en gennemgang af de mulig funktioner der er i forbindelse med konteringslinjen. Vælg kontotype Er kun aktuel såfremt der konteres på andre typer en finans. Dvs. sager, projekter el. lign. Ved tryk på foretages et opslag til de mulige kontotyper der kan vælges i mellem. Vælg konto Under Kontotype skal der stå Finans. (Der kan være andre kontotyper som benyttes eks. Anlæg, Sag, Projekt, Vare etc.). Dette er ligeledes individuelt per virksomhed. Ved tryk på foretages et opslag til de mulige konti der kan vælges i mellem.

25 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 25 (44) Valg af konto, gøres ved tryk på kontonummeret. Herefter indsættes kontonummeret i feltet. Konteringstekst Standard skal der altid være en konteringstekst. Det kan være individuelle forskelle på om feltet er udfyldt med en værdi eller ej. Der kan blot ikke afsluttes en kontering, uden at teksten er udfyldt. Der må ikke benyttes følgende tegn i teksten: <>\ / ] } [ { `~ ^ Valutakoden Valutakoden skal være udfyldt og korrekt ved scanning. Er dette ikke tilfældet skal dokumentet afvises. Derefter skal supervisor foretage en kladde-rettelse før dokumentet kan godkendes på ny. Dimensioner Standard angives der kontonummer plus 3; Afdeling, Bærer og Formål. Det er individuelt hvor mange dimensioner der benyttes af virksomheden. Systemet har foruden kontonummer 8 ekstra dimensioner i alt. De samme regler for opslag i tabellen for konti, gælder for opslag i dimensionstabellerne. Der kan være individuelle regler for hvorledes disse kan, skal eller skal ikke udfyldes. Såfremt der er det, vil systemet afgive en fejl hvis dette ikke er korrekt. Momskode Momskode er en angivelse på linjen via dimensionen Momskode.

26 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 26 (44) Split af linje Der kan være behov for at splitte en faktura ud på flere konti eller dimensioner. I det tilfælde benyttes split af linje Ikonet [SP] findes på linjen. Ved tryk på ikonet, tilføjes en linje. Kontonummer og konteringsteksten kopieres med til det nye linje. Disse informationer kan derefter ændres efter behov. Nettobeløbet skal derefter tilføjes. Når dette skrives og der trykkes gem ved brug af ikonet værdierne, således af den originale linje nedskrives med det tilføjet beløb. så beregnes Skal der efterfølgende foretages flere fordelinger, så gentages processen. Er der derimod fejl i en linje som er tilføjet, eller der er for mange linjer, så benyttes slet-linje funktionen ved tryk på herefter fjernes linjen. Og værdierne genberegnes.

27 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 27 (44) Godkendelse Når alle tidligere angivet forhold er udført, så kan der godkendes. Dette sker ved tryk på: Er ikke alle forhold opfyldt, så kommer en fejltekst frem. Ofte er det manglende udfyldelse af Næste Godkender, eller Dimensioner/Artskonto som ikke er udfyldt i tilstrækkelig grad. Alternativt så forsvinder dokumentet fra listen og næste dokument kommer frem til godkendelse. Er listen tom vises en oversigten.

28 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 28 (44) Afvis dokument Afvisning af et dokument kræver, at supervisor bliver informeret om hvorfor. Dvs. via et notat og eller en årsagskode. Når en godkender afviser en faktura, så er der mulighed for at angive årsagen til hvorfor den ikke kan godkendes. Disse er: Krav om kreditnota (Beløbsstørrelse skal angives) Parkering til godkendelse på et senere tidspunkt (Dato for ny godkendelse skal angives) Anden godkender (Profil skal angives) Tilbage til tidligere godkender (Notat skal udfyldes) Dokumentet skal slettes (Notat skal udfyldes) Dokumentet skal redigeres (Notat skal udfyldes) Generel afvisning af anden årsag (Notat skal udfyldes) Derudover er der mulighed for at fortryde ved tryk på ikonet Hefter har supervisor ansvaret for det videre forløb.

29 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 29 (44) Proces for afvisning uden årsagskode En supervisor vil ofte have en række forskellige årsager til hvorfor de enkelte dokumenter er afviste. Enten kan brugerne benytte sig, af notats feltet og blot benyttet ikonet ved afvisning, så er det op til supervisoren, at finde årsagen og dermed næste handling, ud fra teksten i notatsfeltet. Årsagskode Generel afvisning Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som godkendere ikke kan godkende, men årsagen er usikker iht. de angivet mulige årsagskoder, så skal der benyttes følgende funktion: Skriv en tekst i Årsagsfeltet. Tryk på Note: Såfremt du er eksisterende kunde der har fået en opgradering fra version før , så er du bekendt med den generelle afvisning, da denne er lig med den tidligere afvisningsfunktion. Dvs. uden angivelse af årsagskode. Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste. Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: For videre håndtering af Supervisor og igangsætning af dokumentet, se afsnit Aktivering, årsagskode Tilbage til tidligere i dokumentet Brugerdokumentation, Supervisor (GE).

30 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 30 (44) Proces for afvisning med Årsagskoder Generel proces Det er vigtigt, at alle der ved afvisning af et dokument huskes udfyldt notat før valg af Årsagsikon. Step 1. Udfyld de informationer som Supervisor skal vide. Step 2. Tryk på Årsagskode ikonet. Step 3. Dokumentet forsvinder og kan nu kun ses af Supervisor i Indbakken for afviste dokumenter. Der er følgende mulige årsager: Årsagskode Krav om kreditnota Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som der ønskes en kreditnota for, før en endelig godkendelse kan foretages, så skal der benyttes følgende funktion: Skriv det ønskede beløb i Beløbsfeltet. Skriv eventuelt en årsag i Årsagsfeltet. Tryk på Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste. Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: For videre håndtering af Supervisor og igangsætning af dokumentet, se afsnit Aktivering, årsagskode Kreditnota i dokumentet Brugerdokumentation, Supervisor (GE).

31 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 31 (44) Årsagskode Parkering Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som der ønskes en udsættelse til en given dato for, før en endelig godkendelse kan foretages, så skal der benyttes følgende funktion: Skriv det ønskede dato i Datofeltet, eller vælg en dato via ikonet. Skriv eventuelt en årsag i Årsagsfeltet. Tryk på Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste. Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: For videre håndtering af Supervisor og igangsætning af dokumentet, se afsnit Aktivering, årsagskode Parkering i dokumentet Brugerdokumentation, Supervisor (GE). Årsagskode Anden godkender Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som godkendere ikke kan eller skal godkende, men godkendere ved hvem den skal godkendes af, da kan der angives hvem der dette er. Så skal der benyttes følgende funktion: Skriv det korrekt profilnavn i Godkender feltet, eller vælg godkender via.

32 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 32 (44) Skriv eventuelt en årsag i Årsagsfeltet. Tryk på Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste. Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: Således vil Supervisor blive gjort opmærksom på dette, og vil have mulighed for at sende den det korrekte sted hen til godkendelse.!!! Spørgsmålet er herefter ofte Hvorfor sendes dokumentet ikke direkte udenom Supervisor?. Det korte svar er, at det er vigtigt at informere Supervisor om fejl i distributionen, frem for at korrigere for fejlen efterfølgende. Derved undgår fejl at blive gentaget. Årsagskode Tilbage til tidligere godkender Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som godkendere ikke kan eller vil godkende uden, at tidligere godkender har besvaret et eller flere spørgsmål, så skal der benyttes følgende funktion: Skriv spørgsmål i Årsagsfeltet. Tryk på Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste.

33 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 33 (44) Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: For videre håndtering af Supervisor og igangsætning af dokumentet, se afsnit Aktivering, årsagskode Tilbage til tidligere i dokumentet Brugerdokumentation, Supervisor (GE). Årsagskode Dokument skal slettes Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som godkendere ikke kan godkende, fordi der er konstateret fejl i enten scanningen eller verificeringen, som også betyder at dokumentet bør/skal slettes, så skal der benyttes følgende funktion: Skriv eventuelt en tekst i Årsagsfeltet. Tryk på Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste. Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: For videre håndtering af Supervisor og igangsætning af dokumentet, se afsnit Aktivering, årsagskode Tilbage til tidligere i dokumentet Brugerdokumentation, Supervisor (GE).

34 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 34 (44) Årsagskode Dokument skal redigeres Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som godkendere ikke kan godkende, fordi der er konstateret fejl i enten scanningen eller verificeringen, så skal der benyttes følgende funktion: Skriv eventuelt en tekst i Årsagsfeltet. Tryk på Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste. Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: For videre håndtering af Supervisor og igangsætning af dokumentet, se afsnit Aktivering, årsagskode Tilbage til tidligere i dokumentet Brugerdokumentation, Supervisor (GE). Årsagskode Generel afvisning Såfremt der er modtaget en faktura til godkendelse, som godkendere ikke kan godkende, men årsagen er usikker iht. de angivet mulige årsagskoder, så skal der benyttes følgende funktion: Skriv en tekst i Årsagsfeltet. Tryk på Note: Såfremt du er eksisterende kunde der har fået en opgradering fra version før , så er du bekendt med den generelle afvisning, da denne er lig med den tidligere afvisningsfunktion. Dvs. uden angivelse af årsagskode.

35 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 35 (44) Dokumentet forsvinder herefter fra skærmen. Og vil nu være til rådighed i Indbakken for Afviste. Dokumentets distributionsliste ser herefter således ud: For videre håndtering af Supervisor og igangsætning af dokumentet, se afsnit Aktivering, årsagskode Tilbage til tidligere i dokumentet Brugerdokumentation, Supervisor (GE).

36 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 36 (44) Supervisorens indbakker Supervisoren har ligeledes en række indbakker til håndtering af afviste dokumenter, samt dokumenter der er sendt til kladde-behandling. Afviste dokumenter kan godkendes efterfølgende af samme eller en anden bruger. Ligesom dokumenter i kladde-behandling kan sendes til godkendelse efter justering eventuelle fejl i scannet informationer. Ovenstående illustration er få at gøre de øvrige brugere af systemet opmærksom på at der er brugere i systemet, som altid kan finde et dokument frem, såfremt der vil opstå tvivl om placering af et. Note: For yderligere information om Supervisorens opgaver og funktioner, se Bruger Dokumentation for Supervisor (GE).

37 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 37 (44) Søgning Ofte er Supervisor funktionen en support funktion, som er relateret til den daglige drift i et bogholderi el. lign. Søgning Standard søgning i egne dokumenter Der er mulighed for at søge efter de dokumenter som er aktuelle for den enkelte bruger/godkender. Via menupunktet Søgning / Mine dokumenter, så vises et skærmbillede for søgning. Det ser således ud: Søgekriterier Original Søge ikoner Resultat Søge ikonerne ser således ud: - Søgning udfra angivet søgekriterier - Nulstil søgekriterierne

38 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 38 (44) Søgekriterier Der er mulighed for at søge på en lang række informationer. Dog er det forskelligt per dokumenttype, hvorfor det ofte er til stor nytte, at vælge hvilken dokumenttype der er tale om. Dokument type Først tryk på Vælg dokumenttype Faktura (GE) Blank søger i alle dokumenttyper. Dokument Status Først tryk på Vælg i mellem de aktuelle statuskoder, eksempelvis: Faktura (GE) Blank søger i alle statuskoder. IRISid Angiv det ønskede IRISid nr. i IRISid feltet Blank søger i alle IRISid erne.

39 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 39 (44) FakturaNr / KreditnotaNr. Angiv det ønskede Fakturanr. i FakturaNr feltet Blank søger i alle Faktura numrene. Fra Fakturadato - Til Faturadato Angiv fra dato enten via indtastning i Fra Fakturadato Feltet, eller via valg af dato ved tryk på. Blank søger i alle dato erne. Angiv fra dato enten via indtastning i Til Fakturadato Feltet, eller via valg af dato ved tryk på. Blank søger i alle dato erne.

40 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 40 (44) Fra Forfaldsdato - Til Forfaldsdato Angiv fra dato enten via indtastning i Fra Forfaldsdato Feltet, eller via valg af dato ved tryk på. Blank søger i alle dato erne. Angiv fra dato enten via indtastning i Til Forfaldsdato Feltet, eller via valg af dato ved tryk på. Blank søger i alle dato erne. Valuta Først tryk på Vælg Valutakode ud fra de aktive valuta er. Blank søger i alle valutaer. Fra Netto Til Netto Angiv det ønskede Fra beløbs felt i Fra Netto feltet. Angiv det ønskede Til beløbs felt i Til Netto feltet. Blank søger i alle beløb.

41 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 41 (44) Leverandør Nr. Angiv Leverandør nummeret, enten via indtastning i Lev.Nr. Feltet, eller via valg af Leverandør ved tryk på. Fritekst søgning Fritekstsøgning er i ordets forstand, en reel fritekstsøgning. Deri er indarbejdet en række muligheder for, at udelukke eller medtage informationer i sin søge-streng. Disse er følgende: - AND (også) - OR (eller) - NOT (ikke) Et eksempel kan være: olie AND mad NOT smøre. Her vil der være udelukket SMØREOLIE, men ikke MADOLIE. KontoType - Konto For dokumenttypen Faktura (GE), gælder følgende KontoTyper: - Finans - Sag Note: Alle jf. licensaftalen

42 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 42 (44) For dokumenttypen Faktura (PO), gælder følgende KontoTyper: - Vare Note: Alle jf. licensaftalen Opslag i Konto, vil herefter være henholdsvis Finanskontoplanen, Sags kontoplanen og Varetabellen. VareNr (Lev) Kun for dokumenttypen Faktura (PO). Angiv Leverandørens varenummer via indtastning i VareNr.(Lev) Feltet. OrdreNr Kun for dokumenttypen Faktura (PO). Angiv Ordre nummer via indtastning i OrdreNr. Feltet, Dimensioner Der kan søges i alle de aktive dimensioner. Systemet indeholder, 12 dimensioner, samt en momskode. Og skal det være helt rigtigt skal Artskontoen medregnes således, at systemet har 14 dimensioner i alt. Der vil være mulighed for, at søge i det antal dimensioner som der er licens til.

43 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 43 (44) Oversigt over Ikoner i systemet Rundt i systemet er der små ikoner, som har forskellige betydninger. Fælles for alle ikoner, er at der er en ledetekst tilknyttet ikonet. Dvs., hvis der føres en pege-enhed eks. Musen, henover ikoner, fremkommer en tekst umiddelbart nedenfor. Vigtige ikoner at kende som godkender : Navigering generelt For at komme rundt i systemet benyttes enten valg i menuen, eller via pile-ikoner og eller Vis detaljer. Retur fra detaljer, vælges gå til liste. Vis dokuments detaljer. På alle lister hvor der er dokumenter, som kan vælges, skal dette ikon benyttes for at åbne dokumentets detaljer. Gå til liste. Når et dokument er åbnet, skal ikonet benyttes for at komme retur til listen. Pilene benyttes til at bladre i mellem dokumenterne med. Er det pilene på linje-niveau, benyttes de til at bladre i mellem de forskellige sider (der vises 10 linjer per side). Første record Forrige record Næste record Gå til linje. Skriv side eller dokument nummer. Sidste record Vis indhold i støttetabel. Dvs. vis mulige valg til feltet. Et eksempel er at der kan foretages et opslag i kontoplanen hvis der skal vælges en konto. På hoved niveau Gem indhold. Godkend dokument. Afvis dokument. Distribution. Linie /Niveau og vedligeholdelse Ny linje til liste. Forskellige steder i systemet kan det forekomme, at der skal indsættes en ny linje.

44 Brugervejledning for IRIS Suite GODKENDER (GE) Side 44 (44) Slet linje i liste. Der hvor der kan indsættes en linje, kan der ligeledes slettes en linje. Gem indhold. Notats funktion Notat uden indhold Notat med indhold Filter funktionen Filter Ophæv filter Split linje

Den Centrale Regnskabsafdeling

Den Centrale Regnskabsafdeling Godkendervejledning i IRIS 4.0 Godkendervejledning 1 Enhedens leder har ansvaret for tilmelding og afmelding brugere i Iris. Godkendervejledning 2 Godkendervejledning 3 Godkendervejledning 4 Godkendervejledning

Læs mere

Brugervejledning Aprove-it. Faktura workflow

Brugervejledning Aprove-it. Faktura workflow Brugervejledning Aprove-it Faktura workflow Arbejdsliste Arbejdslisten har 3 faner, nemlig Fakturaliste - Rapporter - Administration, der gennemgås på de følgende sider. Kolonnen *Til behandling* viser

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås:

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås: 1. s arbejdsopgaver I IndFak er det din opgave som fakturamanager, at have overblikket over alle indkomne fakturaer. En fakturamanager kan vha. søgefunktionen se status for, fakturaer, kreditnotaer, kontoudtog

Læs mere

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow

Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01. Vejledning. Batchflow Af Thomas Liljendal 5. august 2014 Versionsnummer 01.01 Vejledning Batchflow INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Introduktion... 2 2 Sådan gør du... 3 2.1 Log på... 3 2.2 Anvendelse af BatchFlow... 4 2.3 Kort gennemgang

Læs mere

Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv 17. november 2017

Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv 17. november 2017 Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv 17. november 2017 Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte o90support@seges.dk eller din lokale DLBRvirksomhed. Se i øvrigt siden FAQ hvor du vil kunne

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

Disponent Godkend faktura

Disponent Godkend faktura Disponent Godkend faktura V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Godkend en faktura... 4 2.1 Gennemgå faktura... 4 2.1.1 Faktura hoved... 5 2.1.2 Fakturalinjer... 6 2.1.3 Forsendelses muligheder...

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall 1 Microsoft Dynamics AX Scanfak Fall 16 - faktura management & workflow Med faktura management & workflow systemet Scanfak fra GITS kan du afhjælpe de tunge administrative rutiner ved håndtering af kreditor

Læs mere

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2...

Kontoplan Plus. Felter i Plus+ kontoplanen... 3. Eksternkonto... 3. Effekt... 3. Primo... 3. MomsABC... 3. Årskode... 3. Prv... 3. KontoNavn2... Kontoplan plus... 2 Felter i Plus+ kontoplanen... 3 Eksternkonto... 3 Effekt... 3 Primo... 3 MomsABC... 3 Årskode... 3 Prv... 3 KontoNavn2... 4 Funktioner i kontoplan plus... 4 Konteringsvejledning...

Læs mere

Professionel håndtering af klinikregnskab

Professionel håndtering af klinikregnskab Professionel håndtering af klinikregnskab Kom godt i gang med TDfinans. Dette introduktionshæfte beskriver, hvordan du nemt og hurtigt kommer i gang med at bruge TDfinans, og hvordan du løser de daglige

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Kom godt i gang med Easybooks

Kom godt i gang med Easybooks Kom godt i gang med Easybooks Easybooks er et brugervenligt og gratis regnskabsprogram, som betjenes direkte via internettet ved hjælp af en browser, for eksempel via Internet Explorer eller Mozilla Firefox.

Læs mere

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5 Indhold Datatransport... 2 Import & Eksport af data... 2 Generelt... 2 Import/eksport.... 4 Felter i Import og Eksport... 5 Trykknapper til Import og Eksport... 7 1 Alle... 7 2 Slet... 7 3 Editor... 7

Læs mere

Microsoft Dynamics. Fall. 16 AX Scanfak

Microsoft Dynamics. Fall. 16 AX Scanfak 1 Microsoft Dynamics Fall 16 AX Scanfak 1 2 - faktura management & workflow Med faktura management & workflow systemet Scanfak fra GITS kan du afhjælpe de tunge og kedelige administrative rutiner ved håndtering

Læs mere

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti Bank Management / Bankafstemning Ideen bag modulet er, at du importerer alle dine transaktioner fra din bank, og så forbliver disse transaktioner i Uniconta, på samme måde som alle andre transaktioner.

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Version 0.01 Side 1 af 16 Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer...

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra Grene skal indlæses før man kan arbejde med dem.

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra Grene skal indlæses før man kan arbejde med dem. Import af fakturaer fra Grene Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra Grene skal indlæses før man kan arbejde med dem. Der klikkes på Køb Ordrebehandling Periodiske aktiviteter Indlæs Integrationsfaktura.

Læs mere

Kassekladde. Fordi penge tager tid.

Kassekladde. Fordi penge tager tid. Kassekladde Fordi penge tager tid. Manual til Kassekladde 2012 Indholdsfortegnelse 1. Intro... s. 03 2. Kassekladde... s. 04 Opret bilag... s. 06 Redigere bilag... s. 07 Slet bilag... s. 08 Download bilag...

Læs mere

IndFak Modtager manual

IndFak Modtager manual IndFak Modtager manual 1. Modtagerens arbejdsopgaver... 3 1.1 Indledende forklaring til IndFak... 3 1.1.1 Indkøbsprocessen... 3 1.1.2 Varemodtagelse... 4 1.1.3 Fakturaprocessen... 4 1.1.4 Opsamling...

Læs mere

Følgende skal opsættes inden igangsætning:

Følgende skal opsættes inden igangsætning: Import af fakturaer fra leverandør Det er muligt at modtage faktura fra udvalgte leverandør elektronisk dvs. at leverandørens faktura indlæses i DSM og herfra er det muligt at varemodtage og bogføre fakturaen.

Læs mere

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder.

SALDI. Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. SALDI Brugervejledning. Hovedmenu. Hovedmenuen består af følgende 6 hovedområder. 1. Systemdata: Opsætning af regnskabs- og brugerdata samt backup. 2. Finans: Bogføring og regnskabs relaterede rapporter.

Læs mere

Udbetaling via finanskladde

Udbetaling via finanskladde Udbetaling via finanskladde Åbn Finans-modulet Vælg Finanskladde under Kladder Du kan afgrænse om du ønsker, at se: Alle, Åbne eller bogførte kladder Du kan afgrænse om du kun ønsker at se de kladder du

Læs mere

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger.

Brugernavn og password er identiske med det, du oplyste ved oprettelse af din bruger. SMVdanmark online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA-Carnet Dette dokument er en introduktion til SMVdanmarks online løsning til oprettelse og bestilling af ATA- Carnet. Dokumentet indeholder en

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet.

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Bilagskladde Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Navigering i kladder flytter fra felt til felt.

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Navision Stat - fra 3.60 til 5.1. Øvelser/opgaver. Fra NS 3.60 til NS 5.1 Side 1

Navision Stat - fra 3.60 til 5.1. Øvelser/opgaver. Fra NS 3.60 til NS 5.1 Side 1 Navision Stat - fra 3.60 til 5.1 Øvelser/opgaver Fra NS 3.60 til NS 5.1 Side 1 LOGIN PÅ NS 5.1 - TESTDATABASEN https://citrix.au.dk Login med brugernavn og Password som du plejer på Citrix Klik på NAV

Læs mere

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

NY & FORBEDRET SIGNFLOW

NY & FORBEDRET SIGNFLOW SignFlow ændres løbende med såvel helt nye funktioner som forbedringer af allerede eksisterende funktionalitet. Alle nye ændringer i SignFlow er nu samlet i version 2016.2, som stilles til rådighed for

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Kontoplan.

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Kontoplan. . Under Fanen Økonomi/ oprettes og vedligeholdes firmaets kontoplan. Bogførte posteringer fra finanskladden samt finansposteringer fra de øvrige moduler ender som posteringer på finanskontiene. Opbygning

Læs mere

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE -

SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - SDBF EN GUIDE TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGERE - INTRODUKTION TIL DET DIGITALE BLANKET FLOW På nuværende tidspunkt består systemet af 26 blanketter, der er placeret i 7 kategorier - se nedenfor.

Læs mere

Ordrebehandling og fakturering

Ordrebehandling og fakturering Ordrebehandling og fakturering I Mamut Stellar dannes en ordre. Ved bogføring af ordren dannes fakturaen. Indholdsfortegnelse Ordre/tilbud/faktura... 1 Indtastning i ordrehovedet... 2 Indtastning af varelinjer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION BRUGERVEJLEDNING TRIC - Lagerrapport

BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION BRUGERVEJLEDNING TRIC - Lagerrapport BRUGERVEJLEDNING TRIC LAGERRAPPORT MODUL TIL MAGENTO MODUL VERSION 1.1.3 Vejledning: Lagerrapport. Version 2015.12.22 Side 1 af 6 KOM GODT I GANG MED LAGERRAPPORT Vi vil her guide dig gennem brugen af

Læs mere

Udfyld alle obligatoriske felter markeret med blåt, samt evt. valg af Disponent og linjekontering.

Udfyld alle obligatoriske felter markeret med blåt, samt evt. valg af Disponent og linjekontering. Oprette et nyt dokument manuelt I tilfælde af at du modtager en papir faktura fra en udenlandsk leverandør, så kan du indtaste den og manuelt omdanne den til en elektronisk faktura. Den originale faktura

Læs mere

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Vejledning til KOMBIT KLIK

Vejledning til KOMBIT KLIK Vejledning til KOMBIT KLIK KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 0 Version Bemærkning til ændringer/justeringer Dato Ansvarlig 1.0 Første

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Winfinans. Fakturering i Winfinans.NET. For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny

Winfinans. Fakturering i Winfinans.NET. For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny Fakturering i Winfinans.NET For at danne en ny faktura vælg menupunktet Salg -> Åbne fakturaer og tryk på knappen Opret ny Der vil nu blive dannet en ny tom faktura øverst i listen, og ved at klikke på

Læs mere

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa /

Bruger v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej Aabenraa / Bruger v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@greenglass.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang fra et behov

Læs mere

Dette kan hurtigt løses, ved at gå ned i et af de tomme søgefelter og blot trykke enter. Herefter vil i få vist bilagene igen.

Dette kan hurtigt løses, ved at gå ned i et af de tomme søgefelter og blot trykke enter. Herefter vil i få vist bilagene igen. NYT SIDEN SIDSTE KENDTE FEJL Udsøgning af bilag i e-arkiv (Tilføjet 09.07.19) Hvis i fx starter med at få vist alle bilag i e-arkivet, og der udsøges et bestemt bilag, og i vælger en ny søgning som fx

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

Vejledning af Økonomi opsætning

Vejledning af Økonomi opsætning Vejledning af Økonomi opsætning 1. Økonomi Integration 2. Debitorindstillinger 3. Varekatalog 4. Betalingsskabeloner 5. Betalinger 6. Eksportér 7. Debitornumre og ventelistemedlemmer Økonomi Integration

Læs mere

C2IT s opgavestyringssystem. Quick Guide

C2IT s opgavestyringssystem. Quick Guide C2IT s opgavestyringssystem Quick Guide Forfatter: Kent Tranberg Pedersen / Michael Bo Larsen Dato: 12. juli 2016 C2IT A/S Birkemosevej 7 DK-6000 Kolding T.: +45 7216 0777 M.: info@c2it.dk www.c2it.dk

Læs mere

Svea KundeWeb Brugervejledning. Svea Inkasso Version 1.1

Svea KundeWeb Brugervejledning. Svea Inkasso Version 1.1 Svea KundeWeb Brugervejledning Svea Inkasso Version 1.1 Indholdsfortegnelse 1. Brugervejledning... 3 Sektion 1.01 - Browser... 3 Sektion 1.02 Login... 3 Sektion 1.03 - Forside billede... 4 Sektion 1.04

Læs mere

Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014. Vejledning

Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014. Vejledning Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014 Vejledning December 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 Formål med denne vejledning... 3 2 Hent filer med kontoskema og kolonneformat...

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

e-arkiv: Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv

e-arkiv: Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv Kendte fejl og mangler i e-faktura og e-arkiv Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte o90support@seges.dk eller din lokale DLBRvirksomhed. Se i øvrigt siden FAQ hvor du vil kunne finde svar på

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Mamut Stellar Banking

Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking understøtter betalinger på en overskuelig måde, og det er muligt at fratrække evt kreditnotaer fra en Saldobetaling før den gennemføres. Dermed får man automatisk

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. CV-søgning Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG CV-søgning Version: 1.0 Oprettet den 20. december 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. CV-SØGNING OG FORSIDEN AF JOBAG... 3 3. CV-SØGNING... 5 3.1 OPSÆTNING AF

Læs mere

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DE Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Erhvervs online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem.

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Import af fakturaer fra CNH Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Der klikkes på Køb Ordrebehandling Periodiske aktiviteter Indlæs Integrationsfaktura.

Læs mere

Hånd@ Finansbilag til ØS

Hånd@ Finansbilag til ØS Hånd@ Finansbilag til ØS Indledning... 3 Gebyr... 3 Gebyrskema... 5 Finansbilag... 7 Finansjournal... 10 Økonomisystemet... 15 Økonomisystemet detaljeret vedr. dommerafregning... 16 Side 2 af 19 Indledning

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet.

Dimensioner opsætning. Dimensioner opsætning. Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Dimensioner opsætning Dimensioner kan anvendes til forskellige former for rapportering i systemet. Eksempelvis kan man vælge at have en kontoplan med få konti og i stedet anvende dimensioner til rapportering.

Læs mere

Vejledning. BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner. Version 1.0 August 2011. Byggecentrum

Vejledning. BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner. Version 1.0 August 2011. Byggecentrum Vejledning BCpro / Byggeregnskab En simpel brugerflade med avancerede funktioner Version 1.0 August 2011 Byggecentrum Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...4 Formålet med denne vejledning...

Læs mere

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50

Document Capture til Microsoft Dynamics NAV. Quick Guide til RTC version 3.50 Document Capture til Microsoft Dynamics NAV Quick Guide til RTC version 3.50 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion... 3 Basisopsætning... 4 Indlæsning af standard opsætning... 4 Opdatering af standard opsætning...

Læs mere

NYT SIDEN SIDSTE KENDTE FEJL

NYT SIDEN SIDSTE KENDTE FEJL NYT SIDEN SIDSTE KENDTE FEJL Problemer med automatisk fornyelse af mandater (Tilføjet 30.10.2018) Det er kommet os til bekendtskab, at der er nogle der har problemer med at betale deres e-fakturaer, hvor

Læs mere

1. Tilføj en ny salgsordre Tilføjer en ny salgsordre med konti, reference, ordre, leveringsadresse, dimensioner og faktura.

1. Tilføj en ny salgsordre Tilføjer en ny salgsordre med konti, reference, ordre, leveringsadresse, dimensioner og faktura. Salgsordrer Her kan du oprette salgsordre, følgeseddel og fakturaer. Dine varer skal være opsat i lager modulet først. Lokalmenu for salgsordre Beskrivelse af knapper i lokalmenuen for salgsordre. 1. Tilføj

Læs mere

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat

Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Sags- og ressourcestyring i Navision Stat Opgaver Aarhus Universitet august/september 2012 Budgetkontoret Aarhus Universitet Katrinebjergvej 89 F 8200 Aarhus N Tlf.: 87150000 E-mail: budget@au.dk www.au.dk/budget

Læs mere

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006

Brugermanual. Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Brugermanual Outlook Web Access for Exchange Server 2003 (OWA 2003) Udarbejdet af IT-afdelingen 2006 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 HVORDAN DU FÅR ADGANG TIL DIN EMAIL... 3 OWA 2003 BRUGERGRÆNSEFLADE...

Læs mere

ectrl-scannerløsning Vejledning

ectrl-scannerløsning Vejledning ectrl-scannerløsning Vejledning Version 3.2 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Forberedelse og installation... 3 1.1. Forberedelse... 3 1.2. Software til stregkodegenkendelse... 3 1.3. Klistermærker med

Læs mere

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner

Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje. Tabulex Læreplaner Generelle Læreplaner for Daginstitution/ Dagpleje Tabulex Læreplaner Indhold Læreplaner... 3 Om pædagogiske læreplaner... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Menupunkt Skabeloner... 5 Beskrivelse af skabeloners

Læs mere

Systemopsætning Finans

Systemopsætning Finans Systemopsætning Finans Under menuen Funktioner Systemopsætning Finans, indtastet Generelle oplysninger, Opsætning af kontoplan og Faste Konti vedrørende Finansmodulet. Indholdsfortegnelse Finansopsætning...

Læs mere

1 QUICK GUIDE. Sådan kommer du i gang / Quick guide

1 QUICK GUIDE. Sådan kommer du i gang / Quick guide 1 QUICK GUIDE Sådan kommer du i gang / Quick guide INDLEDNING 3 GENERELT OM SYSTEMET 3 HVILKE SLAGS BILAG KAN INDLÆSES? 3 ER DET KUN XML OG PDF? 3 HVILKE BILAG INDLÆSER I IKKE? 3 KAN ALLE SE ALT? 3 HVORDAN

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet

DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet DI Online løsning: Quick guide til oprettelse af ATA Carnet Dette dokument er en introduktion til Dansk Industris online løsning til oprettelse og bestilling af ATA Carnet. Dokumentet indeholder en overordnet

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Administrator v1.0 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Administrator v1.0 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-KONTOR Ideen med Rekvi-Kontor systemet udsprang

Læs mere

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet

Kursusmateriale. Introduktion til Captia. Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH. Aalborg Universitet Kursusmateriale Introduktion til Captia Elektronisk Sags og DokumentHåndtering, ESDH Aalborg Universitet Indhold ESDH projektet på AAU... 3 Captia cirklen... 4 Captia... 5 Navigering... 6 1: Åbne en sag...

Læs mere

Kladde Plus... 3. Ekstra Felter i Kladde Plus... 3. Gentag modkonto... 3. Konteringsvejledning... 3. Konto... 4. Tekst... 4. Privat...

Kladde Plus... 3. Ekstra Felter i Kladde Plus... 3. Gentag modkonto... 3. Konteringsvejledning... 3. Konto... 4. Tekst... 4. Privat... Indhold Kladde Plus... 3 Ekstra Felter i Kladde Plus... 3 Gentag modkonto... 3 Konteringsvejledning... 3 Konto... 4 Tekst... 4 Privat... 4 Kontonavn... 4 Modkontonavn... 4 Plus Sag, Plus Medarbejder, Plus

Læs mere

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer

Vejledning til PRO2TAL Bager/Online. Ordrer På Menuen Dagligt findes menupunkterne Ordrekladde og Ordre. Disse menupunkter benyttes til at oprette, vedligeholde og forespørge på henholdsvis faste ordrer (Ordrekladden) og almindelige ordrer dvs.

Læs mere

FORBEREDELSE OG INSTALLATION

FORBEREDELSE OG INSTALLATION 1 Indholdsfortegnelse 1. FORBEREDELSE OG INSTALLATION 3 1.1. FORBEREDELSE 3 1.2. SOFTWARE TIL STREGKODEGENKENDELSE 3 1.3. KLISTERMÆRKER MED STREGKODER PÅ 3 1.4. HVOR BESTILLES KLISTERMÆRKER MED STREGKODER?

Læs mere

Rekvirent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer.

Rekvirent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. Indholdsfortegnelse: 1. Log ind... 3 1.1 Glemt adgangskode?... 4 2. Dashboard = Forsiden... 6 3. Hovedmenu... 7 4. Faktura til varemodtagelse...

Læs mere

Udligning af debitorer og kreditorer i ectrl

Udligning af debitorer og kreditorer i ectrl Udligning af debitorer og kreditorer i ectrl En af de mange funktioner til styring af skyldige fakturaer hos leverandører eller tilgodehavender hos kunder er åbenpostudligning. Åbenpostudligningen går

Læs mere

ectrl Tilknytning af dokumenter

ectrl Tilknytning af dokumenter ectrl Tilknytning af dokumenter Indholdsfortegnelse 1. Tilknytning til poster (dokumentstyring) 3 1.1. Aktivering af dokumentstyring 3 1.2. Opsætning af arkivering 4 1.3. Opret ekstra dokumenttyper 5 1.4.

Læs mere

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C C5 vejledning C5 Online Finans-, debitor & kreditor Niveau D/C 1. udg. juni 2013 Indhold 1 Klar til C5 Online... 1 1.1 Installere opkaldsforbindelse (VPN)... 1 1.2 Logge på C5... 1 1.3 Indtaste e-mail

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Kom godt igang. med webanalyser.dk. Hvis du udskriver og følger denne guide, vil du få et godt overblik over systemet på ca. 20 minutter.

Kom godt igang. med webanalyser.dk. Hvis du udskriver og følger denne guide, vil du få et godt overblik over systemet på ca. 20 minutter. Kom godt igang med webanalyser.dk Hvis du udskriver og følger denne guide, vil du få et godt overblik over systemet på ca. 20 minutter. Når du har fulgt beskrivelsen, har du oprettet dit første skema,

Læs mere

KMD Opus Vejledning Omposteringsbilag Rollebaseret Indgang

KMD Opus Vejledning Omposteringsbilag Rollebaseret Indgang KMD Opus Vejledning Omposteringsbilag Rollebaseret Indgang 2012 KMD A/S Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse 1 Opret omposteringsbilag... 3 2 Godkendelse af omposteringsbilag... 11 3 Håndter afviste omposteringsbilag...

Læs mere

BRUGERMANUAL TIL N-PDF

BRUGERMANUAL TIL N-PDF BRUGERMANUAL TIL N-PDF NORRIQ A/S Side 1 1. Opsætning af edocprinter PDF Pro... 4 2. Opsætning af dokumenttyper... 9 2.1 Fanebladet Generelt... 10 2.1.1 Feltet Rapport-id... 10 2.1.2 Feltet Rapportnavn...

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Continia Payment Management Demonstrations vejledning Payment Management. December 2017 PM 2.50

Continia Payment Management Demonstrations vejledning Payment Management. December 2017 PM 2.50 Continia Payment Management Demonstrations vejledning Payment Management December 2017 PM 2.50 Continia Software A/S Stigsborgvej 60 DK-9400 Nr. Sundby Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: PM@Continia.dk

Læs mere

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner

Brug af sagssystem. Vejledning i oprettelse og håndtering af sager. + reservering af statusscanner Brug af sagssystem Vejledning i oprettelse og håndtering af sager + reservering af statusscanner Indhold Kommunikation ved oprettelse af sager i sagssystemet... 2 En genstart kan ofte løse problemet...

Læs mere

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland.

JTA-DynamicsPDF. til. Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. JTA-Data Jylland Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-jylland. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 vers. 3 SP3 eller højere. www.jta-jylland.dk 1. Introduktion til JTA-DynamicsPDF. JTA-DynamicsPDF til Microsoft Dynamics C5 er et ekstra modul, som er udviklet

Læs mere

EDI indkøb med parkering

EDI indkøb med parkering Modulet på følgende måde: 1. Filen med EDI-faktura indlæses dagligt. Vælg GENNEMFAKT og herefter 3-Postering EDI/xml-faktura Indsæt dags dato, og start med at sige NEJ til postering så udskrives blot en

Læs mere

Vejledning til VandData

Vejledning til VandData Vejledning til VandData Februar 2019 SIDE 1 FEBRUAR 2019 Vejledning til VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

EG Clinea Patientportal

EG Clinea Patientportal EG Clinea Patientportal side 1 af 14 Indledning EG Healthcare's Patientportal understøtter visning på såvel PC/MAC, tablet som mobil. Der er en begrænsning i forhold til oplysningsskemaer, som på nuværende

Læs mere