BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3"

Transkript

1 BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer Part 3

2 Der er taget udgangspunkt i en rigtig god monitor, men det kunne lige så godt have været en stor gulv-højttaler; princippet er præcist det samme. PCA Gb15 hedder højttaleren her, der på flere måder er ganske interessant, og det kan du læse mere om under højttalere & byggesæt på www. frequence-shop.dk 1Find den model du ønsker at bygge. Har du ikke selv en god sav, så kør i byggemarkedet og få skåret plader ud på mål. Læg dem løst op for lige at kontrollere at det hele passer.

3 2 Lim pladerne samme og benyt masser af hvid snedkerlim/trælim. Er du omhyggelig med denne proces, slipper du lngt lettere igennem det efterfølgende slibejob, der giver den endelige grund finish.

4 3 Lige efter pladerne er limet sammen og du har styr på dem, sætter du skrutvinger på. Lad det hele tørre 2 timer i stuetemperatur før du fortsætter. Der skal ikke benyttes skruer og søm, men hvis du føler dig mere sikker, så kan du godt give kabinettet et par dykkere (søm med meget lille hoved) lige for at styre det hele.

5 4 Når limen er tør, pudser du kabinetterne pænt af. Denne proces bør du være grundig med, så efterfølgende maler arbejde eller lignende bliver godt.

6 5 Det er altid en god idé at undersænke diskanten lidt, da lyden ellers, i nogle tilfælde, vil reflektere fra kanten af diskantens forplade. På denne model er domen relativt lille og forpladen stor, så det er ikke voldsomt vigtigt på denne model. Med en overfræser med center land, klares det let og giver et flot resultat.

7 6 Kontroller at enheder, porte og terminaler passer og puds efter en ekstra gang med fint sandpapir. Nu kunne vi godt have stoppet her og monteret delefilter, dæmpemateriale og sat dem til at spille, men du skal da lige have et par design tip med, før vi kommer dertil. Det enkle look her, er ellers ganske populært ofte praktisk Simple Danish Design

8 7 Vi kan styrke kabinettet og gøre plads til design, ved at tilføje ekstra sider. Her har vi valgt 22 mm MDF, tilføjet kabinettets største flader, nemlig siderne, hvor chancen for uønskede vibrationer er størst. Sørg for at limen er jævnt fordelt, før du samler.

9 8 Spænd siderne godt på med en eller to skruetvinger og lad det tørre et par timer. Kønt ser det ikke ud lige her; det er nærmest som er man gået et skridt tilbage, men fortvivl ikke Husk på at højttalere med sådanne enheder og fin elektronik, kan spille og spille godt de næste 20 år, i modsætning til plastic modellerne i supermarkedet. Derfor betaler det sig at gøre lidt ud af kabinettet!

10 9 Det er jo netop ved at lave kabinetterne selv, at vi opnår den store besparelse i forhold til færdige højttalere med samme enheder og kvalitet i elektronikken (delefilteret). Se nu bare her; vi lagde to plader mere på og købte en el-høvl til ca. 500,- Det har fuldstændigt ændret designet og gjort kabinettet stærkere. Det tog ca. 5 minutter at høvle hver side og kostede en 10 er mere.

11 10 Men hvad nu hvis vi fortsætter Her er det du skal gøre op med dig selv hvornår det er nok design. Det er svært at gå tilbage. Vi har taget næste skridt lille skridt her og affaset de andre kanter en anelse. Du kan selv bedømme hvilket look det matcher dit indre øje bedst Du kunne også have høvlet en bue, eller høvlet den i facet hele vejen rundt mulighederne er uendelige!

12 11 Når kabinettets design er på plads, er det tid til at samle; hvis du da ikke lige skal have det maler, fineret eller på anden vis, have givet det en flot finish. TIP: Mange lokale autolakerer, kan ofte tilbyde en super smuk finish til rimelig pris. Det første vi skal have på plads er dæmpematerialet. Lim det fast eller benyt klammer. Dæk indvendige sider undtagen front.

13 12 Monter terminal og basport. Terminalen på dette kit vælger du selv, men princippet er det samme for dem alle. Enten er de, som her, monteret på en plade eller leveres som plugs, hvor der bare skal bores to huller. TIP: Det kan være en fordel at sætte det kabel på med det samme, der skal gå fra terminal til delefilter.

14 13 Det kan godt svare sig at bestille delefilteret u-samlet. Det er ikke svært at samle og der er mange penge at spare. Lad os bare gå det igennem hurtigt; igen er det samme princip for alle højttalere. Vi skal bruge noget at samle filteret på og de rette komponenter, i den rette kombination, så pakken ser ud som på billedet

15 14 På diagrammet ser man komponenterne i rækkefølge, som de skal monteres og det gør vi så bare. Her er der to komponenter til bas/mellemtonen og 4 til diskanten. Delefilteret sørger for, at de enkelte enheder, får præcis det signal de skal bruge. Filteret er også en afgørende faktor for det endelige lydmæssige resultat, men altså helt enkelt at samle.

16 15 Lad os se bagpå; her skaber du let forbindelse mellem de enkelte komponenter. A = Minus for alt. Diakant, bas og terminal B = Input/terminal + C = Diskant + D = Bas/mellemtone +

17 16 Når komponenterne er loddet fast, sætter du kablerne på. Bemærk at alle minus, er samlet på den brede printbane på midten. Kablernes røde tekst, indikerer let plus og minus på kablet. A: Terminal B: Diskant C: Bas/mellemtone

18 Sådan ser en kvalitets hifi højttaler ud, når kabinettet er væk. - En billig højttaler vil typisk have blot en eller to komponenter loddet på en ledning til enheden og billigere terminaltilslutninger, kabler og ikke mindst enheder. Omvendt vil en high-end version have endnu finere dele i hele kæden. Eksempelvis PCA 720 R

19 17 Nu kan vi montere delefilteret i kabinettet. Placer det i bunden eller på kabinettets bagside. Gør det fast med en skrue eller to, så du altid kan tage det ud, hvis der kommer opgraderinger til din højttaler. Ned til ca. 5 enheder (15 cm) kan man, uden problemer, montere alt op i højttaleren, efter kabinettet er bygget. Nu kan du enten lodde - eller klipse kablerne på enhederne med kabelsko, og du er klar til at nyde den nye højttaler i de næste mange år! Husk igen at kablernes rød skal til + hvis ikke andet er oplyst.

20 Slutord Der findes uendeligt mange kombinationer af enheder og det er netop yderligere en af de fordele vi har hos FreQuence. Vi kan mikse og blande enheder og komponenter præcist som vi har lyst og ikke mindst så vi får nogle ekstra gode kombinationer. Som producent, vælger man ofte enheder fra en og samme leverandør af hensyn til logistik osv. Denne lille perle, endte op med at lyde fantastisk, selvom den egentligt bare var tænkt som en illustration og eksempel på hvor fin lyd man kan få ganske billigt. GB 15, står faktisk for Ganske billig, med 15 cm bas/ mellemtone

21 Når du bygger højttalere fra FreQuence, har vi gjort præcist lige så meget ud af byggesættene, som vi har for de OEM (industrikunder) vi udvikler for. Bemærk eksempelvis målingen her, der er fra denne højttaler. Læg mærke til at vores frekvensgang, viser to må dyk ved 8 KHz og ved 18 KHz; præcist som producentens egne målinger på diskanten. Der er tale om så små divergenser, at man endeligt ikke skal forsøge at korrigere i elektronikken for dette. Denne diskant har en sjæl, detaljerigdom og sound, der vil overaske de fleste hærdede selvbyggere eller endda kunder med meget dyre systemer. Herunder Wavecor målingen af diskanten (Bemærk også den perfekte afruldning fra 800 Hz)

22 Samme små udsving ved & Hz går igen her på vores måling, hvor du også har overblik over Scan-Speaks 15W Discovery og delefrekvensen Delefrekvensen har vi lagt ved 3800 Hz. Det er her, hvor enhederne arbejder bedst samme i denne konstruktion. Fine ensartede afruldninger og 6 db fra skæringspunktet op til summeringen; det bliver ikke meget flottere.

23 Det man får når man vælger de dyrere kit, er typisk endnu renere lyd, mere opløsning, perspektiv og alt det fine, men husk på at en højttaler med enheder, teknologi og performance som denne, vil koste ca ,- i butikken, så ønsker du dig en god lille monitor, med ren neutral gengivelse, til lavest mulige pris, så er det bare at komme fra start! Tip: Kombineres de med en hurtig og god aktiv subwoofer, får du faktisk mere power end med en almindelig gulvhøjttaler og samtidig kan du styre bassen præcist som du ønsker

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål. Til eksemplet her, PCA

Læs mere

Selvbyg; Kom godt fra start part 2

Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Subwooferen, byg den på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål.

Læs mere

»Musik er en skøn form for terapi - hvis den gengives ordentligt«

»Musik er en skøn form for terapi - hvis den gengives ordentligt« Bagside 12 Forside + Om 1 Titel: Om FreQuence + Guide til Selvbyg Indhold: Forfattere: FreQuence Info (Karen-Louise Fejerskov, Mediegrafiker Elev, FreQuence) Selvbyg; kom godt fra start... (Torben Mikkelsen,

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar!

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Duelunds hifi4all (DCA 2.0) højttaler Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Først den skæreplan han lavede. Alt er i mdf, og hvis det

Læs mere

Basrefleks kabinettet

Basrefleks kabinettet Basrefleks kabinettet Hvordan virker en basrefleks? Denne kabinet type er den mest populære da den typisk giver mere oplevelse af bas og en større belastbarhed. Inden du læser denne artikel vil jeg anbefale

Læs mere

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar!

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Duelunds hifi4all (DCA 2.0) højttaler Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Først den skæreplan han lavede. Alt er i mdf, og hvis det

Læs mere

Referat af klubmødet den 9. april 2015 med Ole Lund Christensen

Referat af klubmødet den 9. april 2015 med Ole Lund Christensen Referat af klubmødet den 9. april 2015 med Ole Lund Christensen Akustik Ole Lund Christensen Ole Lund Christensen holdt et rigtig godt foredrag i torsdags i Storkøbenhavns hi-fi klub. Ole Lund Christensen

Læs mere

40 Gør Det Selv 3/2001

40 Gør Det Selv 3/2001 40 Gør Det Selv 3/2001 Gyngehest til skrappe drenge og piger Dette superflotte 2-spand vil helt sikkert blive modtaget med stor begejstring. Da hestene fremstilles af limtræ, er de meget solide og kan

Læs mere

aurelia aniara Brugermanual

aurelia aniara Brugermanual aurelia aniara Brugermanual Installation på et stativ og vægbeslag På bagsiden af Aniara er en 1/4 "tomme gevind til loft eller vægmontering. Højttaleren skal monteres på vægbeslaget i overensstemmelse

Læs mere

Sæt reolen sammen af kasser

Sæt reolen sammen af kasser HER ESTEMMER DU LT SELV: Sæt reolen sammen af kasser Du kan købe en rektangulær reol. Og du kan købe en kvadratisk reol. Synes du, at begge dele er kedeligt? Så læs videre, for her er reolen, du kan sammensætte

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

kompakthøjttaler SA comet

kompakthøjttaler SA comet kompakthøjttaler SA comet comet : a mass that moves around the sun and looks like a bright star with a tail markedets mest universelle højttaler SA comet er en anderledes måde at tænke om højttalere. Den

Læs mere

TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK

TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK Montana højttalere - unikke, kompakte designhøjttalere Montana højttalerne er udviklet og produceres eksklusivt til Montana af en dansk højttalerspecialist

Læs mere

THE VIKING HIGH END SPEAKER WITH DANISH TECHNOLOGY. - Handmade for music lovers by enthusiasts and experts -

THE VIKING HIGH END SPEAKER WITH DANISH TECHNOLOGY. - Handmade for music lovers by enthusiasts and experts - HIGH END SPEAKER WITH DANISH TECHNOLOGY - Handmade for music lovers by enthusiasts and experts - Acoustic Force udvikler og producerer Dansk højttaler teknologi i den absolutte topklasse. En højttaler

Læs mere

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes Entrémøbel - præsentabelt og anderledes GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON FÅ SKÅRET TRÆET I SILVANS SAVVÆRK! Lægterne/gulvstrøerne: Vores blev skåret ud i flg. mål: 2 stk. 2 meter lange (lodrette). 12 stk. 148

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

XXX. EFTER: Det store rum er opdelt i

XXX. EFTER: Det store rum er opdelt i XXX EFTER: Det store rum er opdelt i to med en delvist åben skillevæg. På den ene side er der et ryddeligt og luftigt soveværelse. Og på den anden side en rummelig garderobe med masser af opbevaringsplads.

Læs mere

HIFI4ALL.DK Udskriv Lyd & Højttalerbyg - 4. del

HIFI4ALL.DK Udskriv Lyd & Højttalerbyg - 4. del Side 1 af 14 HIFI4ALL.DK Lyd & Højttalerbyg - 4. del Arne Rodahl [18.12.2007] Øvelseshøjttalere - 4. del af Arne Rodahls artikelserie omhandlende den forunderlige verden omkring lyd og højttalerbyg. ØVELSESHØJTTALEREN

Læs mere

Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl

Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl DIY SENGEGAVL Lav din egen sengegavl med hjælp fra denne guide! Tryl din seng om til en hotelsuite med en polstret sengegavl En sengegavl giver hygge, atmosfære og lækkerhedsfaktor til dit soveværelse.

Læs mere

Montageinstruktion version 1.0 for kaffekværn kit til FB55 part nr 408-0xx

Montageinstruktion version 1.0 for kaffekværn kit til FB55 part nr 408-0xx Montageinstruktion version 1.0 for kaffekværn kit til FB55 part nr 408-0xx FB 55 med kaffekværn kit Tillykke med dit nye kaffekværn kit fra Danish Vending Technology. På de efterfølgende sider kan du se,

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin digital Montage af kørelys i Heljan ADNs Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Montage af kørelys i Heljan DSB ADNs (2) Montering af kørelys i Heljan ADNs styrevogn via dekoder

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Bænk med potter som fundament

Bænk med potter som fundament DIY med Magical hortensia Idé, foto og styling: Lene Nissen / www.peekaboodesign.dk Bænk med potter som fundament Bænken der oser af haveglæde kan du let selv lave. Vi har lavet den med en hynde, der giver

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

De fleste kender den typiske RIAA forstærkers frekvensgang(rød). Her er også vist dens fasegang (grøn). (simuleret)

De fleste kender den typiske RIAA forstærkers frekvensgang(rød). Her er også vist dens fasegang (grøn). (simuleret) Fasedrejning og dens betydning for lyden Hvad er fasedrejning? Hvis vi lige starter med den hardcore teori, så er fasedrejning en forskydning af strøm i forhold til spænding. Det opstår i spoler og kondensatorer,

Læs mere

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom 5 gode DIY ideer til dig og din bolig Af Henriette Villebro Riisom Indholdsfortegnelse Fra gamle stole til smukke lysestager... 3 Blomsterskjuler af fiberbetonplade... 5 Nye møbler af dem du har i forvejen...

Læs mere

Montering. Kvik køkken

Montering. Kvik køkken Montering. Kvik køkken Tillykke med dit nye Kvik køkken! Inden du kan tilberede første måltid står du nu overfor monteringen. Med denne guide vil vi forberede dig på monteringen, sikre dig en god proces

Læs mere

TP TUBE DESIGN DMOS WAF. Chrome DMOS. Amplifiere. SoundDeny. DESIGN Active loudspeakers by TP RADIO WAF. Amplifiere DSP DSP. SoundDeny.

TP TUBE DESIGN DMOS WAF. Chrome DMOS. Amplifiere. SoundDeny. DESIGN Active loudspeakers by TP RADIO WAF. Amplifiere DSP DSP. SoundDeny. CLASS D Amplifiere 160W DSP 500W SoundDeny Chrome CLASS-D WAF DMOS DESIGN SoundDeny Active loudspeakers by TP RADIO DMOS WAF 300W Det er nærmest naturstridigt at disse pinde kan give indtryk af at være

Læs mere

GARDEROBE. under sengen SÅDAN UDNYTTER DU PLADSEN OPTIMALT:

GARDEROBE. under sengen SÅDAN UDNYTTER DU PLADSEN OPTIMALT: SÅDN UDNYTTER DU PLDSEN OPTIMLT: GRDEROBE under sengen Udtræksreolerne under sengen udnytter pladsen optimalt i værelset. lt er rummeligt og overskueligt. Hvis pladsen er trang, er denne seng perfekt.

Læs mere

SOLAR LIGHTING KITSTM

SOLAR LIGHTING KITSTM GEO SOLAR LIGHTING KITSTM Læs venligst instruktionerne grundigt igennem inden du begynder installationen. Hold hele tiden øje med polariteten: Positiv = Rød; Negativ = Sort. Klargøring af ledninger I løbet

Læs mere

NEM reol. af køkkenskabe

NEM reol. af køkkenskabe NEM reol af køkkenskabe Reolen her er en praktisk kombination af skabe og åbne hylder. en er nem at bygge det eneste, du behøver at lave, er en ramme med fem ben under. Resten består af færdige køkkenskabe,

Læs mere

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

Elegant konsol til tv, dvd & o.l.

Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Flot skueplads Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Enkel, flad, praktisk: Dette konsol har det ikke bare i sig, men også på sig! Den perfekte scene til dit tv. 1 Indledning

Læs mere

Denne højttaler er udviklet til den enkelte bruger dig. En højttaler er en forholdsvis stor investering, hvis du er interesseret i en fullrange

Denne højttaler er udviklet til den enkelte bruger dig. En højttaler er en forholdsvis stor investering, hvis du er interesseret i en fullrange AYLI 1510 (As You Like It - 1, 5 og 10 tommer) En kamæleon blandt højttalere. Denne højttaler er udviklet til den enkelte bruger dig. En højttaler er en forholdsvis stor investering, hvis du er interesseret

Læs mere

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel af Michael Petersen 2005 Se farvebilleder på: G: Urmagerskolen/H1/Valgfag/byg en indgribningscirkel 1 af 22 Indholdsfortegnelse: Emne Side Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

HKS 4 Surroundhøjttalere

HKS 4 Surroundhøjttalere HKS 4 Surroundhøjttalere BRUGSVEJLEDNING Power for the Digital Revolution Indhold 3 Introduktion 4 Højttalerplacering 5 Monteringsmuligheder 6 Højttalertilslutning 6 Tilslutning 6 Opsætning af Receiver/Processor

Læs mere

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven.

Robert Bosch GmbH. Mål!-væg. Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjemme i haven. Mål!-væg Fuldtræffer! Mål!-væg Nu kan du også spille på en målvæg hjee i haven. 1 Indledning Målvæggen er klassikeren for alle fodboldfans. Vi viser dig en model i stabil Birk-multiplex, som kan adskilles

Læs mere

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B 1 Indeks: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt, før samling af produktet påbegyndes. Beskrivelse af medfølgende dele og nødvendigt værktøj 3 Montering

Læs mere

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge)

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge) Jeg skulle bruge en blæsebælg til mit støbehåndværk på vikingemarkederne, min plan var at lave et sæt Nyrebælge, lidt i stil med de bælge der er vist på Sigrudsristningen, jeg tænkte meget over hvordan

Læs mere

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig.

En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. En rigtig På en varm sommerdag er denne amerikanske liggestol det perfekte sted at opholde sig. 38 Af Søren Stensgård. Foto: Lasse Hansen. Tegning: Christian Raun Gør Det Selv 7/2003 Også uden skamlen

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon.

Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Generel montagevejledning for opsætning af balkon. Moduler, bolte og alle samledele tælles op før montage. Værktøj du skal bruge: Hammer Momentnøgler Skruetvinger Træbjælker (bruges som ben ) Beton- eller

Læs mere

SUB840 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1

SUB840 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 Brugermanual Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

Der skal bores en række huller i hver ende af pælene, ca. 15 cm fra top og bund.

Der skal bores en række huller i hver ende af pælene, ca. 15 cm fra top og bund. LT SVÆRT SVÆRHSR: Ikke nogen vanskelig opgave, men vær omhyggelig med opstilling af skjulet. Sørg for, at det står helt lige. Så er det lettest at få lågen passet ind, så den kommer til at gå let. Uanset

Læs mere

IVSC-1102 7 607 003 553

IVSC-1102 7 607 003 553 In Car Video IVSC-1102 7 607 003 553 Betjenings- og monteringsvejledning http://www.blaupunkt.com INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle henvisninger... 35 sikkerhedshenvisninger... 35 Tilbehør... 35 Funktion...

Læs mere

Montagevejledning. Tripplex Wall Design & Mosaik

Montagevejledning. Tripplex Wall Design & Mosaik 1 Montagevejledning Tripplex Wall Design & Mosaik 2 Tripplex Walldesign/Mosaik 40-100mm, kan både monteres med skjulte beslag og oplimet. NB: 20,30mm kan udelukkende monteres oplimet. Opmåling Feltet hvor

Læs mere

CMT650. Fræseskabelon til bordsamling BRUGERMANUAL

CMT650. Fræseskabelon til bordsamling BRUGERMANUAL CMT650 Fræseskabelon til bordsamling BRUGERMANUAL Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse....side 2 Hvad indeholder sættet.....side 3 Hvad skal man ellers bruge......side 4 Generelle sikkerheds forskrifter

Læs mere

Bil-stereo! Volkswagen Golf GTI 1,8 Årg.1983 116,9 Hk / 153 Nm. Bygget af: Steffen H.Schmidt. e-mail : VW83GTI@HOTMAIL.COM

Bil-stereo! Volkswagen Golf GTI 1,8 Årg.1983 116,9 Hk / 153 Nm. Bygget af: Steffen H.Schmidt. e-mail : VW83GTI@HOTMAIL.COM Bil-stereo! Bygget af: Steffen H.Schmidt e-mail : VW83GTI@HOTMAIL.COM Volkswagen Golf GTI 1,8 Årg.1983 116,9 Hk / 153 Nm Fremtidige ideer Klar acryl låg til forstærker. Bedre orden på filter ledninger

Læs mere

dit personlige garderobeskab

dit personlige garderobeskab dit personlige garderobeskab 20001/18 Garderobeskab Farve 49/uu indrettes efter det personlige ønske Save er det smartere garderobeskab med enten skydelåger eller hængslede låger i 220 cm. højde. Save

Læs mere

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html

AUDI A3 8P RETROFIT. Eftermontering af RS3 Læder. http://lightnings.dk/rs3leather.html AUDI A3 8P RETROFIT Eftermontering af RS3 Læder http://lightnings.dk/rs3leather.html Trekanter Armlæn i fordøre Armlæn i bagdøre Midterarmlæn Gearknop Håndbremse Trekanter 1. Træk læderet ved gearstangen

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere

Hos Podconsultsbutik kan du finde vandpumpen i 3 udgaver, hvilket har betydning for hvordan du samler og forbinder pumpen til din Micro:bit.

Hos Podconsultsbutik kan du finde vandpumpen i 3 udgaver, hvilket har betydning for hvordan du samler og forbinder pumpen til din Micro:bit. Leg med vandpumper Hos Podconsultsbutik kan du finde vandpumpen i 3 udgaver, hvilket har betydning for hvordan du samler og forbinder pumpen til din Micro:bit. For nemheds skyld vil vi i denne guide kalde

Læs mere

Vejledning til Baghusets lydanlæg

Vejledning til Baghusets lydanlæg Vejledning til Baghusets lydanlæg Denne vejledning er inddelt i følgende kapitler med farvekoder: 1. Forstærker og Afbrydere 2. Minimixeren 3. Monitorhøjtalere (Medhør) 4. Subwhoofer 5. PA-mixeren 6. Linedrivere

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER Byg EN HULE SOLFANGER Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Seks dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe

Læs mere

Installationsvejledning KRAPPAN 300

Installationsvejledning KRAPPAN 300 Installationsvejledning KRAPPAN 300 Installationsvejledning DANSK Indhold Beregn antal samt placering af sugekontakter... 4 Installering af rørsystemet.. 5 - Montering af Y- og T-stykker... 5 - Typiske

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB. Byg et LIGT

VARIGHED: KORT FORLØB. Byg et LIGT VARIGHED: KORT FORLØB Byg et LIGT Byg et HEMME LIGT RUM Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: Fire dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe og bygge deres

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

Enoflora s. Vejledning til Opbygning af Æresport. Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1

Enoflora s. Vejledning til Opbygning af Æresport. Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1 Enoflora s Vejledning til Opbygning af Æresport Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1 Æresport er en gammel tradition der idag håndhæves af venner og familie og kun i mindre grad af naboer.

Læs mere

WOOFit Go BRUGERMANUAL

WOOFit Go BRUGERMANUAL WOOFit Go BRUGERMANUAL TAK! Tak fordi du har valgt WOOFit Go Bluetooth højttaleren fra SACKit. Vi beder dig læse denne manual grundigt, før du tager din nye højtaler i brug. Vi tager ikke ansvar for person-

Læs mere

Unikke plastlister. til ledningsskjul. www.lynddahllister.dk. fodliste indfatning skureliste sandliste kabelskjul

Unikke plastlister. til ledningsskjul. www.lynddahllister.dk. fodliste indfatning skureliste sandliste kabelskjul Unikke plastlister til ledningsskjul fodliste indfatning skureliste sandliste kabelskjul www.lynddahllister.dk UNIKKE LISTER til ledningsskjul Lynddahl har udviklet et nyt unikt koncept til at skjule ledninger.

Læs mere

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B 1 Indeks: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt, før samling af produktet påbegyndes. Beskrivelse af medfølgende dele og nødvendigt værktøj 3 Montering

Læs mere

bedre lyd bedre design

bedre lyd bedre design System Audio højttalere bedre lyd bedre design www.system-audio.com indholdsfortegnelse System Audio tør være anderledes historien 3 en anderledes idé om lyd og teknologi 4 SA2K den bedste kompakte højttaler

Læs mere

FLEKSIBLE MÅLINGER: Adgang til viden om tryk og temperatur

FLEKSIBLE MÅLINGER: Adgang til viden om tryk og temperatur Sammen skaber vi smart forsyning Fleksible målinger Kogebog nr. 1: Samling af 230V-måler FLEKSIBLE MÅLINGER: Adgang til viden om tryk og temperatur 23-01-2018 1. Kogebog: Vejledning til samling af billige

Læs mere

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2.

Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Montering af automatisk nedblændelig bakspejl og regnsensor på Octavia 2. Monteringen blev foretaget fordi jeg fik slået min forrude i stykker og fik monteret en ny rude med det rigtige beslag. Det skulle

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Dobbelt op på de. smalle hylder

Dobbelt op på de. smalle hylder Dobbelt op på de BOGKASSER MED CD-SKUL smalle hylder Med tre varianter af en enkel bogkasse får du en reol, der bag det diskrete ydre har skjulte talenter. Gevinsten er sikker med de elegante bogkasser.

Læs mere

Emhætte Brugsanvisning

Emhætte Brugsanvisning Emhætte Brugsanvisning INDHOLD 1.Introduktion 2.Beskrivelse 3..Montering 4..Bemærkninger vedr. montering 5..Sikkerhedsregler 6 Brug 7 Vedligeholdelse 8..Garantibevis 1 INTRODUKTION 1. Tak, fordi du valgte

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

SUB640 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1

SUB640 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 Brugermanual Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Samlevejledning til byg-selv drone Dette er samlevejledningen. Hvert skridt indledes med en beskrivelse af de nødvendige komponenter, efterfulgt af en generel beskrivelse og et billede. Indhold SDU s byg-selv-drone

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle A/S - Fabriksvej 5 - DK-8544 Mørke Tlf. +45 86 37 24 77 Fax +45 86 37 24 78 www.jetrae.dk - jetrae@vahle.dk INDHOLD Montering af dør side 2 Montering af sideparti side 6 Montering

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af Glas-balkon

Generel montagevejledning for opsætning af Glas-balkon Læs denne brugs- og montagevejledning grundig inden opsætning. Hverken producent eller importør kan holdes ansvarlig ej heller erstatningspligtig for skader forvoldt på personer eller ejendom, som er forårsaget

Læs mere

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A

OZ6HR bygge projekt. Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A OZ6HR bygge projekt Ombygning af SMPS 5V/150 A til 13,5V/70 A I sin oprindelige form består strømforsyningen af et bundprint, hvor 230V fra nettet bliver ensrettet og oplader 6 store elektrolyt kondensatorer

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, 7442 Engesvang kunde@svane-el.com Tlf.: 70253010 www.svane-el.dk

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, 7442 Engesvang kunde@svane-el.com Tlf.: 70253010 www.svane-el.dk 29.9.2015 Vejledning for brug og installation GSM dørklokke med mobil samtale SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, 7442 Engesvang kunde@svane-el.com Tlf.: 70253010 www.svane-el.dk 1 Sikkerheds

Læs mere

by Klein/Wedel Fotografens hemmelige tricks: Sådan kommer også du til at se fantastisk ud på billeder.

by Klein/Wedel Fotografens hemmelige tricks: Sådan kommer også du til at se fantastisk ud på billeder. by Klein/Wedel Fotografens hemmelige tricks: Sådan kommer også du til at se fantastisk ud på billeder. bykleinwedel.dk Er du hende, der altid kigger med misundelse på de andres billeder og tænker: Så lækker

Læs mere

Mjølner Verk. - Sporet. Forberedelser

Mjølner Verk. - Sporet. Forberedelser Forberedelser bygges efter FREMO HO-RE, men med meget skelen til FREMO HOFine. Der er anvendt Peco code 75 spor, og i hovedsporet er brugt large sporskifte, og i sidesporene medium. Det sidste er aarsag

Læs mere

HOME THEATER IN-WALL SERIES HTI88 BRUGSVEJLEDNING

HOME THEATER IN-WALL SERIES HTI88 BRUGSVEJLEDNING HOME THEATER IN-WALL SERIES HTI88 BRUGSVEJLEDNING TAK FORDI DU VALGTE JBL I mere end 50 år har JBL været førende på alle områder indenfor ind- og afspilning af musik og film, fra liveoptræden til kontrollytning

Læs mere

STUDIO L SERIES L810, L820, L830, L880, L890, LC1, LC2 BRUGSVEJLEDNING

STUDIO L SERIES L810, L820, L830, L880, L890, LC1, LC2 BRUGSVEJLEDNING STUDIO L SERIES L810, L820, L830, L880, L890, LC1, LC2 BRUGSVEJLEDNING HØJTTALERPLACERING Korrekt placering er en vigtig forudsætning for optimal, realistisk lydgengivelse. Følgende vejledning indeholder

Læs mere

Flot stubmølle til haven

Flot stubmølle til haven SPÆNDENDE MODELARBEJDE: Flot stubmølle til haven Møllen her er en tro kopi af en rigtig stubmølle, og du kan selv bygge den for 1000 kroner. Sammen med dette nummer af Gør Det Selv får du nemlig en komplet

Læs mere

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding.

Produktorientering. Solarbatteriet er specielt konstrueret til at afgive hele sin energi med konstant høj spænding. Et strømanlæg består af 3-4 hovedkomponenter: Solpanel / solpaneler Laderegulator Solarbatteri Inverter (omformer 12 volt til 230 volt vekselstrøm) Produktorientering Solpanelet omdanner solens stråleenergi

Læs mere

MC Kommunikation Bluetooth

MC Kommunikation Bluetooth MC Kommunikation Bluetooth Et projekt fra Ib Refer InterPhone og BMW System 6 hjelm Montage af Bluetooth anlægget InterPhone i BMW System 6 Jeg købte i sommeren 2008 et Bluetooth samtaleanlæg fra InterPhone

Læs mere

Brugervejledning. Trådløs HD Sender & Modtager Sæt

Brugervejledning. Trådløs HD Sender & Modtager Sæt Brugervejledning Trådløs HD Sender & Modtager Sæt Indholdsfortegnelse Functions and features... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Package contents... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Product overview...

Læs mere

TINTA. Monteringsvejledning Guideline

TINTA. Monteringsvejledning Guideline TINTA Monteringsvejledning Guideline 1 Generelt Ved montering af et køkken er der nogle generelle regler som du altid skal huske. Disse står beskrevet i Installation af køkken - guideline som er et hæfte

Læs mere

Boominator Guide. Udarbejdet af

Boominator Guide. Udarbejdet af Boominator Guide Udarbejdet af Indholdsfortegnelse Introduktion.............................................................. 3 Det skal du kunne.........................................................

Læs mere

Messer Udstillinger Print

Messer Udstillinger Print Messer Udstillinger Print 1 Stærke og fleksible løsninger tilbyder stærke og fleksible løsninger, når opgaven er visuel profilering til konferencer, udstillinger, messer eller produktpræsentationer. Med

Læs mere

Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed.

Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed. Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed. 4 steps til din nye konstruktion med SLAPS slavebas SLAPS er en patenteret type enhed. SLAPS står for Symmetrically Loaded Audio Passive System

Læs mere

UPPLEVA Integrerede tv- og lydsystemer

UPPLEVA Integrerede tv- og lydsystemer 11_014 Produktguide UPPLEVA Integrerede tv- og lydsystemer Godt at vide Hærdet glas skal behandles forsigtigt! Glasset kan pludselig gå i stykker, hvis kanten er beskadiget, eller overfladen er ridset.

Læs mere

Canon TS-E 17/4L & 24/3,5L II

Canon TS-E 17/4L & 24/3,5L II Field test Canon TS-E 17/4L & 24/3,5L II Tekst og foto Per Buchmann Ny generation high-end Tilt & Shift objektiver Introduktionen af de to nye TS-E objektiver, markerer et kvalitetsløft blandt Canon s

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB

VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg et TABLET RACK Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge deres eget, familiens

Læs mere

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront

Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide. Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront Music hall AV 2.1 Dansk kvik guide Findes i sort eller silver. Begge med kraftig børstet aluminiumsfront 1 Medier & introduktion: Tillykke med dit nye music hall anlæg. Med AV2.1 har du let adgang til

Læs mere

DIN GUIDE SEKS NEMME TRIN. til bestilling af skydelåger på specialmål

DIN GUIDE SEKS NEMME TRIN. til bestilling af skydelåger på specialmål DIN GUIDE til bestilling af skydelåger på specialmål Det behøver ikke være svært at bestille skydelåger på specialmål. Vi vil med denne guide gøre det så enkelt for dig som muligt at designe og købe dit

Læs mere

dit personlige GARDEROBESKAB

dit personlige GARDEROBESKAB dit personlige GARDEROBESKAB Farve 49/uu 20001/225 Garderobeskab indrettes efter det PERSONLIGE ØNSKE Save er det smartere garderobeskab med enten skydelåger eller hængslede låger i 3 forskellige højder

Læs mere

Liftgardiner Fine detaljer til smukke hjem

Liftgardiner Fine detaljer til smukke hjem Liftgardiner Fine detaljer til smukke hjem Nyd den nye kollektion! Enkle udtryk der går rent ind Liftgardiner er som skabt til at understrege de enkle, rene linjer i boligindretningen eller til at skabe

Læs mere

Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug

Hængelamper Copyright dukkehussiden 2010 kun til privat brug Hængelamper Copyright "dukkehussiden 2010 kun til privat brug Pic. 01 Pic. 01 Som I ser på formen af lamperne, er de runde, ovale, paddehat formet. OBS. De bedste steder, hvor man kan finde ting, man kan

Læs mere