Ducati Pantah 600SL med Ducati Monster M600 motor

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ducati Pantah 600SL med Ducati Monster M600 motor"

Transkript

1 Ducati Pantah 600SL med Ducati Monster M600 motor Før Efter

2 Indledning En Pantah er efterhånden en ældre Ducati, og var den første der blev udstyret med den nyudviklede motor med remdrevne knastaksler. Den første 500cc motor havde en del børnesygedomme, som kun delvist blev kureret ved fremkomsten af 600cc motoren. Problemet på de ældre motorer er oftest gearkassen, som dels lider under svag dimensionering; men også 'pitting' på tandhjulenes overflader. Som regel er det 2. og 5. gear det går værdst ud over. Efterhånden er det svært at skaffe originale reservedele, og de er ganske dyre. En anden mulighed er at indbygge en nyere gearkasse fra f.eks. en 750SS. Dette kræver dog også udskiftning af koblingen, primærdrev og evt. også oliepumpen. En anden mulighed er indbygning af en nyere motor, som her beskrevet. Flere af disse muligheder blev overvejet; men til sidst faldt valget på en komplet motor. Årsagen til dette, er det faktum at det økonomisk ikke var meget dyrere at begive sig ud i dette, end at reparere gearkassen, og så stadig stå med en gammel motor. Forudsætninger Ducati's Pantah model er gennem tiden blevet modificeret til ukendelighed, med andre tanke, sæder, kåber o.s.v. En del af dem er bibeholdt originalt, dels somden oprindelige, dels som Mike Hailwood Relica (MHR). Udgangspunktet for dette projekt er en nyistandsat Pantah fra 83, lakkeret som en original MHR. Det har været hensigten at bibeholde Pantah'en så original som mulig, og samtidig opdatere den, så vedligeholdelse i form af reservedele ikke ville være et problem de næste mange år. Dette er en beskrivelse af hvordan jeg gjorde, ikke hvordan man skal gøre det! Hvilken motor? De fleste Desmodue-motorer passer dele med hinanden i udstrakt grad. De passer også i de forskellige stel. Dette var hovedtanken bag ideen om at finde en anden motor; men er kun den halve sandhed. Teoretisk kunne man sætte en 750-motor, eller en 900-motor i stellet. Til gengæld er der som regel 600-motorer til salg, til rimelige penge, da det fleste opgraderer med større slagvolumen. Så 600-motorer fra den lille Monster 600, fås faktisk ganske billigt, i modsætning til de større motorer, simpelthen af den grund at de ikke er attraktive. Derfor faldt valget på en M600 motor fra '98. Dette betyder at det er den nyeste udgave af 600-motoren, med opdateret motorhus og kobling. Forskelle Som det allerede er klart, blev det ikke bare en simpel ombytning. De to motortyper har godt nok næsten samme opspænding i stellet; men kaburatorer, udstødning og kædetræk er ændret i de forløbne 15 år. Modifikationerne er udført uden at adskille motoren. Det mindsker jo arbejdet og problemerne med konverteringen; men gør også enkelte ændringer lidt mere komplicerede at udføre.

3 Jeg skal kort liste forskellene: Bredde på opspændinger Pantah 600 Monster 600 Bøsninger på 5mm og 10mm Bredde på lejring af svinggaffel 155mm 172mm Aksel for svinggaffel 28mm lejret i glidelejer 20mm lejret i rullelejer Centerlinie for kæde 5mm offset Bageste topstykke Udstødning fremad Udstødning vendt 180º Kaburatorer 2 stk. Dell'Orto 36mm Mikuni 38mm side-by-side Tænding Bosch Kokusan Generator 12Volt 200/300Watt 12 Volt 480Watt Omdrejningstæller Mekanisk Elektronisk Kobling Kabel eller hydraulisk Hydraulisk m. slavecylinder i venstre side Tilpasning af M600 motor I det følgende vil jeg beskrive de ændringer jeg foretog for at tilpasse M600 motoren til at sidde i Pantah'en Motoropspænding Da monster motoren er smallere end ophænget i stellet, laves der ganske enkelt nogle afstandsbøsninger til de to øverste ophæng. Disse skal være 10mm i venstre side og 5mm i højre side. Det nederste motorophæng anvendes ikke på Monsteren; men findes faktisk på blokken. Det anvendes i højre side til fastgørelse af en holder til diverse afløbsslanger. Det passer dog ikke umiddelbart i stellet, og der må bortfræses 5mm. Det overflødige materiale fjernes med et centrumbor/tapbor på 20mm, med en 10mm centertap der passer i hullet. Man kan enten bruge en håndboremaskine eller en batteridrevet boremaskine. Lejring af svinggaffel Moderne dækdimensioner gør at også fælgene er blevet bredere med årene. Dette har så også medført at lejerne hvori svinggaflen bevæger sig, er blevet bredere. På Pantah'en er bredden på svinggaflen 155mm, og der er anbragt shims imellem blokken og selve gaflen. Akslen på Pantah'en er 28mm og løber i nogle glatte bøsninger der smøres af motorolien. På M600 motoren sidder der 2 gange 2 nålelejebøsninger på 20mmx26mmx16mm, og udvendig er der anbragt en zimmerring på 26mmx4mm. Disse lejer må ud, inden man kan fræse af blokken. På indersiden sidder der en låsering, som ikke umiddelbart er til at fjerne. Den må enten bankes ud eller slibes i stykker. Lejerne kan enten trækkes ud med et dertil beregnet værktøj, eller bankes ud. Jeg havde ikke anden mulighed end at banke dem ud. Derefter fjernes der 8,50mm af blokken i hver side, sådan at målet kommer ned på 153,0mm. Materialet fjernes med et centrumbor/tapbor på 42mm, med en centrumdorn på

4 26mm. Det kan være svært at styre boret helt nøjagtigt, så man må påregne at efterbearbejde fladerne, så de bliver paralelle. Dette gøres efter montering af de nye lejer. Efter der er fjernet materiale, må der monteres nye lejer. Nye nålebøsninger på 26mmx20mmx20mm giver den optimale størrelse, idet disse kan modstå kg statisk tryk, og det er ikke umiddelbart muligt at kombinere sig frem til en højere værdi. Det burde også være rigeligt. Istedet for de ipressede låseringe, drejes der en bøsning på 105mmx25,8mmx20,1mm, som placeres imellem lejerne, og holder afstanden imellem disse. Mindre justering af længden kan efterfølgende være nødvendig, inden endelig montering. Tilpasningen sikrer at zimmerringene ikke slides af svinggaflen. Materialet er ikke afgørende, og jeg har anvendt aluminium. Det skulle nu være muligt at skifte lejer og pakdåser uden problemer, fremover. 155,0 mm 153,0 mm Bushing Engine Block 1,0mm Shim Seal Bearing For at sikre at lejerne sidder korrekt fremstillede jeg et værktøj, der sikrede at lejerne blev presset ind, så der var plads til den 4mm zimmering, der skal beskytte lejerne mod støv og vand. Værktøjet bestod af en dorn med et bryst, og en 10mm bolt blev brugt til at trække lejet på plads.

5 4,1 mm 26,0 mm20,0 mm Operationen er helt uden problemer. Det første leje trækkes på plads, så sættes afstandsbøsningen i, og det sidste leje trækkes på plads. Med en finger kan man mærke efter om bøsningen sidder korrekt. Derfeter anvendes værktøjet til at trække zimmerringene på plads. Som shims drejede jeg to skiver ud af en 1mm jernplade. Skiverne er 42mmx20mmx1mm, og alle grater og skarpe kanter fjernes. Skulle der være flader der ikke er paralelle, må man lave en ny dorn til centrumboret, så det passer i nålebøsningen. Med hånden kan man så fjerne den sidste smule materiale, så paralellitet opnås. Svinggaflen Den gamle aksel er 28mm, og den nye er 20mm. Man er derfor nødt til at lave to klembøsninger, sådan at akslen kan fastholdes i svinggaflen, som normalt. To drejede bøsninger på 28mmx20mmx30mm blev drejet i aluminium. Derefter blev de slidset op, så de kan klemme om akslen. Nu kan man så prøvesamle det hele, og se om der skal shimmes yderligere op. Der bør ikke være over 0,1mm slør. Vær opmærksom på, at det kan blive nødvendigt at fjerne eller flytte det lille påsvejsede beslag for kædeskærmen!

6 Kædetræk Umiddelbart ville det være enkelt at sætte kædehjulet på, og få det til at passe, hvis ikke man på den nye blok havde ført en støbt olieledning 'udvendigt' på blokken. Den gør det nødvendigt at rykke bageste tandhjul udefter. På Pantah'en er der en 530-kæde. Monsteren kører med 520-kæde. Det bageste kædehjul må derfor også ændres/modificeres. Det kan drejes med, så det er 6mm istedet for 9mm. Derefter drejes der en ring i aluminium, der er 150mmx90mmx5mm, og som lægges imellem kædehjul og baghjul. Det forreste tandhjul sidder for langt ude, og flyttes ind på tilsvarende måde. En ring på 50mmx20mmx6mm drejes i aluminium, og forsynes med to huller, sådan at den kan placeres imellem låseblikket og tandhjulet, der iøvrigt vendes med indersiden udad. Der bør nu være ca. 5mm frigang ind til blokken.

7 Med en retteskinne, lagt helt an mod det bageste tandhjul, kontrolleres at kæden vil løbe korrekt imellem de to tandhjul. Der kan være behov for individuelle justeringer. Ved valg af kæde, skal man tænke på, at en o-ringskæde er lidt bredere end en alm. kæde. Jeg valgte at bruge en almindelig kæde. Dels koster den mindre, er nem at skifte og jeg kører sjældent i regnvejer. Så besvær og udgifter til en ny kæde hver anden/tredie sæson, er ikke noget at tale om. Samlingen af sådan en kæde sker med klipseled, og ikke med nitteled. Låsen sikres derfor med et par omgange sikringstråd omkring den yderste del af leddet og låseklipsen, så denne ikke kan åbne sig og falde af. Som tidligere nævnt, vil der sikkert være problemer med at kædeskærmen ikke kan anvendes direkte, efter at kæden er flyttet så meget udad. Jeg valgte at lave et nyt beslag, der blev svejset på 6mm længere ude, og så lave en ny kædeskærm, der kun når til støddæmperen. Udstødning Da det bageste topstykke vender 'omvendt' i forhold til den oprindelige Pantah-motor, må der laves en ny udstødning. Den kan ikke føres bagom motoren som på de nyere Ducati-modeller, da det vil kræve en større modifikation af bagsvingeren. Der er plads til at føre den ud i kædesiden, imellem motor og gearpedal. Kan man finde et alternativ til bremsecylinderen i højre side, kan den føres ud under batteriet, og ned langs motoren. Denne udgave blev ført ud på venstre side af motoren, og er udført i rustfri slebne mejerirør. Den er udført af et medlem af Ducati Klub Danmark. Kaburatorer Ligesom udstødningen vender bagud på den bageste cylinder, vender kaburatoren selvfølgelig fremad. M600 motoren har to meget lange manifolder, og forsynet med to Mikuni 38mm CV kaburatorer. Denne løsning favoriserer miljøet; men motoren lider under den lange indsugningskanal, og den lidt langsommere respons fra CV-kaburatorerne. Man kan ikke umiddelbart bruge Mikuni'erne som de er, da de sidder side om side, med

8 fælles kabeltræk og choker. Den lange manifold kan heller ikke være i Pantah-stellet. Man kan muligvis anvende to 'venstre'-mikuni'er, da det er på den venstre kabeltrækket sidder. Jeg valgte at overføre de gode gamle Dell'Orto'er, og de korte manifolder, fra den oprindelige motor. Desværre er vinklen lidt forkert på studsen til den originale manifold på bageste cylinder. Man kan muligvis bruge en manifold fra en Paso direkte; men jeg valgte i mangel af en sådan, at modificere den originale. Studsen skæres over, lige hvor den går over i flangen. Det gøres bedst i en drejebænk, med indvendig opspænding i åbningen i flangen. Herved er der kun minimal efterbearbejdning. Selve studsen blev så drejet 90 med uret, og der blev boret et par små huller igennem både flange og studs, til et par styrestifter. Herefter blev studsen svejst, og efterbearbejdet indvendig med almindeligt smergellærred. På billederne ses studsen før og efter svejsning Kaburatoren stikker nu 'ind' i stellet, til venstre for pladen med tændingssystemet, i ca. samme vinkel opad, som den i højre side. For at skabe lidt mere plads, er det nødvendigt at ændre lidt på pladen med tændingssystemet. Det bageste øje til fastgørelse bugges lidt skarpere, så der bliver lidt mere plads til kaburator og evt. luftfilter. Derefter bøjes øjet lidt bagud, så afstanden imellem hullerne passer igen. Pladen sidder nu ned langs midterlinien i stellet. Luftfilteret til den forreste cylinder kan anbringes direkte på kaburatoren; men der er ikke meget plads p.gr.a. tanken. Jeg tog det oprindelige gummirør, og købte en stump PVC afløbs-fittings med en udvendig diameter på 55mm. Dette hårde rør, skubbes ind i gummistudsen, og pod-filteret kan derefter fastspændes som normalt, på enden af

9 gummirøret. Luftfilteret stikker nu opimellem stelrørene, op i hulrummet undertanken, hvor det oprindelige filter sad. Gasablerne kan bruges som de er; men man kan også udskifte det lange kabel, med et kort gaskabel. Det samme gælder chokerkablet. Da kaburatoren til den bageste cylinder nu 'vender forkert', sidder tomgangsskrue, luftskrue o.s.v. iindad. Dette giver lidt besvær i forbindelse med justering og synkronisering; men det er muligt at foretage dette, uden at tage kåbe og tank af. Man skal dog passe på ikke at brænde fingrene, når motoren er varm! Tænding og ladekredsløb Den oprindelige tænding med bosch-moduler, blev skiftet ud med Kokusan-moduler. Om dette er strengt nødvendigt ved jeg ikke; men da jeg fik fat i et par moduler, blev de selvfølgelig også skiftet, sammen med de tilhørende tændspoler, der passer direkte i de gamle huller. Jeg satte også et relæ ind, som styret fra tændingslåsen, kobler spændingen på direkte fra batteriet. Tændingsmodulerne forbindes til +12Volt via tændspolerne. Det er den orange ledning i det oprindelige ledningsnet, og forbindelsen findes tilsvarende på det gamle tændingsanlæg. Da der er tale om en M600-motor fra '98, er den forsynet med en 3-faset 520 Watt generator. Laderegulatoren måtte derfor også skiftes til en sådan. Dette behøver ikke være tilfældet på motorer før '98. For at sikre plads til et pod-luftfilter, må lay-out'et ændres på hvordan de forskellige moduler er placeret på pladen. De to Kokusan-moduler sidder anbragt horisontalt, over hinanden, helt forrest på pladen. Dette giver god plads, og man kan komme til stikkene. Der sidder intet andet på venstre side. På højre side anbringes laderegulatoren, helt forrest. Benytter man en regulator til 520 Watt generatoren, fylder den en del mere end den oprindelige. Den anbringes så køleribberne løber vertikalt, og ledningerne vender bagud. Startrelæet sidder også i højre side. Det anbringes så tilslutningerne vender fremad, og så relæet går fri af det vertikale stelrør.

10 Blinkrelæet anbringes øverst, så det ikke sidder ivejen. Det må anbefales at man prøver sig frem, så man er sikker på at komponenterne er korrekt placeret, og at det er muligt at føre kablerne derhen hvor de skal. Det er nødvendigt at anvende undersænkede skruer, til nogle af hullerne, idet der sidder andre moduler på den modsatte side af pladen. Når man er færdig, sidder det hele meget tæt, og man må være lidt omhyggelig med ledningsføringen, samt føringen af kabler til kaburatoren på forreste cylinder. Pladen kan dog kantes på plads med det hele monteret, og der er god adgang til stik og f.eks. kabler til startmotoren. Generator 12V/520W Placeringen af laderegulatoren er beskrevet under tændingssystemet ovenfor. Tilslutnigen til det oprindelige system foretages ved at tilslutte de to røde ledninger til + og de to grønne til stel. Vær opmærksom på at generatoren skal tilsluttes direkte til batteriet. Der må ikke kunne ske en afbrydelse imellem ladekredsløbet og batteriet. Dette vil resultere i overspænding. Sikringer placeres imellem batteriet og ledningsnettet! Omdrejningstæller Den oprindelige omdrejningstæller var mekanisk. På denne M600-motor er der ikke noget mekanisk drev. Derfor blev der indkøbt en elektronisk omdrejningestæller, og i samme anledning et andet speedometer. Koblingen Koblingen på både den gamle og den nye motor er hydraulisk. Pantah'en har altid haft en temmelig hård kobling, og med den oprindelige mastercylinder på styret, og en standard slavecylinder på motoren, bliver dette i sandhed ikke forbedret. Man kan henregne det under en passiv tyverisikring, at den er så hård. Der fås slavecylindere med 30% større stempelflade, så den nødvendige kraft reduseres. En mere nutidig mastercylinder, vil sikkert også bedre situationen.

11 Projektet Det har taget mange timer, og der er blevet trukket på venner og bekendte. Selvfølgelig har det taget mere tid, fordi det ikke var prøvet før, og der dukkede hele tiden småting op, som gjorde det nødvendigt at leve en lille ændring her, og en lille ændring der. Heldigvis var det hele tiden muligt at lave ændringer, så projektet kunne lykkes. Hvad har det så kostet, ud over tid? Vi kan jo prøve at regne lidt på det, selv om jeg ikke har alle priserne, da nogle stumper er lånt, andre byttet. Det kan absolut anbefales at finde brugte stumper på ebay, selv om der ofte løber på i fragt. Dele Pris Bemærkninger M600 motor '98, Pæn og med kaburatorer km Salg af Allazurra motor 520W Laderegulator 320 Købt på ebay Kokusan tænding ~500 Anslået pris på ebay Omdrejningstæller 350 Original Ducati Koblingsslavecylinder 240 Original Ducati (standard) 2 stk Pod-filter 200 Kæde og kædehjul 432 Diverse ~300 Skruer, PVC rør, småting Udstødning? Lånt.N Ialt 4342 Udgifterne har været under kr. Udstødningen er lånt, så jeg kender ikke den aktuelle pris. Tilbage er der så en del elektriske dele, originalt luftfilter m.m. som kan afhændes på f.eks. ebay, og derved bringe omkostningerne yderligere ned.

12 Resultat Pantah'en er nu opdateret med en 15 år yngre motor, af nyeste version. For en forholdsvis beskeden sum, svarende til hvad de fleste alligevel giver for en ny udstødning, er motoren tip-top iorden og reservedele sikret mange år fremover. Designmæssigt er det minimale ændringer der er sket, Den ligner stadig en Pantah. Polering af motorskjolde og montering af de oprindelige remdæksler, vil yderligere sløre at det er en ny motor, og bibeholde det oprindelige look. Køreegenskaberne har selvfølgelig ikke ændret sig. M600 motoren er mindre hidsig end den oprindelige SL600, der krævede flere omdrejninger for at levere et brugbart moment; men til gengæld leverede mere på toppen. M600 yder 51HK og SL600 60HK i flg. opgivelserne. Jeg ved ikke hvad den aktuelle ydelse med korte studse og Dell'Orto 36mm kaburatorer er; men den fornemmes en anelse mindre end SL600, uden at den dog direkte føles sløv. M600-motoren trækker bedre og mere kultiveret ved lavere omdrejninger, og selvfølgelig hjulpet af een tand mindre på forreste kædehjul, er den væsentlig mere anvendelig i byen, end tidligere. På de små veje, er den også tilsvarende mere brugervenlig.

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

Sæt med ledningsnet til e-knivcylindre 2011 Greensmaster eller 3420-TriFlex -traktionsenhed

Sæt med ledningsnet til e-knivcylindre 2011 Greensmaster eller 3420-TriFlex -traktionsenhed Form No. 3396-467 Rev A Sæt med ledningsnet til e-knivcylindre 2011 Greensmaster 3320- eller 3420-TriFlex -traktionsenhed Modelnr. 132-6967 Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold

Læs mere

Guide til originale dele. Hermed en guide til at identificere de originale dele er høre til en Yamaha FS1.

Guide til originale dele. Hermed en guide til at identificere de originale dele er høre til en Yamaha FS1. Hermed en guide til at identificere de originale dele er høre til en Yamaha FS1. Denne guide vil blive opdateret løbende når der kommer nye dele til Her er et link til tråden på Yamaha FS1.dk http://yamahafs1.dk/forum/viewtopic.php?f=23&t=5816

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde).

Hold et kompas (et simpelt er ok) mod den højre side af motoren (lad bare dækslet sidde). Følgende er en supplerende dansk oversættelse af de informationer der medfølger et VAPE tændingssystem til MZ 250 m. fl.. Systemet forhandles af MZ-B i Berlin m. fl.. Hvis du ikke har gjort dette, inden

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

YAMAHA XS 750/850 rustfrit udstødningssystem, 3-i-2

YAMAHA XS 750/850 rustfrit udstødningssystem, 3-i-2 YAMAHA XS 750/850 rustfrit udstødningssystem, 3-i-2 Det følgende er en beskrivelse samt tegninger af det 3-i-2 system, jeg fremstillede i 1982. Brug evt zoom-funktionen i denne PDF-fil for at se de enkelte

Læs mere

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Lav, kort kobling for lokomotiver og vogne med begrænset plads, 2 par til (1021) Life-Like E8A banerømmer eller Bachmann 4-8-4 banerømmer. #1021 til lokomotiver

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

Vejledning i indstilling af tænding på Yamaha FS1.

Vejledning i indstilling af tænding på Yamaha FS1. Denne vejledning gælder Yamaha FS1 motorer monteret på både 4Gear og 2Gear modellen. Bemærk at der er flere forskellige typer tændingsanlæg monteret på disse knallerter fra fabrikken. De skal dog stilles

Læs mere

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl.

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl. Da der fra tid til anden har været spørgsmål om dette emne har jeg lavet denne lille guide der dækker samling af koblingssneglen, samt justering afkoblingen. Indledning: Herunder en tegning af de komponenter

Læs mere

CV karburatoren. Af forskellige fabrikater kan nævnes : Sheng Wey type VE 26mm. Mikuni. Keihin. Sheng Wey. epoulsen@youseepost.dk

CV karburatoren. Af forskellige fabrikater kan nævnes : Sheng Wey type VE 26mm. Mikuni. Keihin. Sheng Wey. epoulsen@youseepost.dk CV karburatoren Sheng Wey type VE 26mm Af forskellige fabrikater kan nævnes : Mikuni Keihin epoulsen@youseepost.dk Sheng Wey PD Side 2 Snittegning over CV karburatoren 1 Luftblandeskrue 5 Luftdyse 9 Gasspjæld

Læs mere

Jyskskruefundament

Jyskskruefundament Jordskruer til punktfundament for træterrasser. Til dette eksempel har vi gået ud fra at det er alm. grov sand jordtype fra FK1 til FK4 Hvis jordtypen ikke kan gå ind under dette, skal der tages kontakt

Læs mere

Nøglestartsæt Workman MD/MDX-arbejdskøretøj

Nøglestartsæt Workman MD/MDX-arbejdskøretøj Nøglestartsæt Workman MD/MDX-arbejdskøretøj Modelnr. 121-6338 Form No. 3397-346 Rev A Monteringsvejledning Dette sæt er til en 2013 Workman MD med et serienummer på 313000401 og opefter. Dette sæt er til

Læs mere

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230

AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-230 AP800 Installations manual til: Ssang Yong Rexton XDI-270 / E-20 AS Marketing CC00000100-MA / Version 5 ABE 90864 Maj 2006 e1 024151 2 Advarsel! Forkert kabel tilslutning kan resultere i kortslutninger,

Læs mere

Teknisk billedbog for Yamaha PW50 speedwaymaskine

Teknisk billedbog for Yamaha PW50 speedwaymaskine Teknisk billedbog for Yamaha PW50 speedwaymaskine Udgave 1, opdateret den 22-06-2017 Denne billedbog er tænkt som en hjælp til mikrospeedwayforældre. Billedbogen indeholder eksempler på, hvad man bør tjekke

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN BIP-LYD

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning

Sikkerhed. CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr Sikkerheds- og instruktionsmærkater. Monteringsvejledning CE-sæt til Multi-Pro 5700-D/5800-plænesprøjte Modelnr. 06-484 Form No. 3366-3 Rev A Monteringsvejledning Sikkerhed Sikkerheds- og instruktionsmærkater Sikkerheds- og instruktionsmærkaterne kan nemt ses

Læs mere

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 DA DANSK 1 GENERELT Dette symbol betyder ADVARSEL. Personskade

Læs mere

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Benyttede Haynes ISBN: 1 85960 561 3 som udgangspunkt. Symptomer: Efter påfyldning af kølervæske samt udluftning af kølersystemet (2 steder), så kørte den

Læs mere

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning Ladcykel Med kaleche Samlevejledning Side 2 Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Det anbefales, at være 2 personer om at samle ladcyklen. Udpak forsigtigt alle dele og læg dem på

Læs mere

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG STYKLISTE # ANTAL BESKRIVELSE 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG 5.2 3 WIRE BESKYTTER 5.3 1 KABELHOLDER 5.4 1 SPÆNDESKIVE 5.5 1 WIRETRÆK

Læs mere

Renovering af Yamaha FS1 motor. Guide til renovering af Motor på Yamaha FS1

Renovering af Yamaha FS1 motor. Guide til renovering af Motor på Yamaha FS1 Guide til renovering af Motor på Yamaha FS1 Data: Motor: Model 381 (Danmark) En cylinder luftkølet Boring / slaglængde: 40 x 39,7 mm Plejlstangs længde: 84 mm Slagvolumen: 49 ccm Kompression forhold: 5,2

Læs mere

5 Stor fjeder 1. Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj. Klargøring af maskinen. Løsdele. Kræver ingen dele. Fremgangsmåde. Monteringsvejledning

5 Stor fjeder 1. Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj. Klargøring af maskinen. Løsdele. Kræver ingen dele. Fremgangsmåde. Monteringsvejledning Nøglestartsæt Workman MDX-arbejdskøretøj Modelnr. 119-9534 Form No. 3366-101 Rev B Monteringsvejledning Bemærk: Maskinens venstre og højre side er som set fra den normale betjeningsposition. Bemærk: Hvis

Læs mere

Elproducerende cykel

Elproducerende cykel Elproducerende cykel Byggevejledning Indhold: Introduktion 3 Vejledning: Klargøring af cykel 4 Montering af elmotor/generator i stel 6 Montering af cykel i træningsstativ 8 Montering af ensretter og spændingsregulering

Læs mere

Ventiljustering. på den nemme måde. Dækker den 2 cyl parallel twin motor. Principper i en 4T motor :

Ventiljustering. på den nemme måde. Dækker den 2 cyl parallel twin motor. Principper i en 4T motor : Ventiljustering på den nemme måde. Principper i en 4T motor : 1 : Indsugning, stempel undervejs nedad og der suges benzin/luft blanding ind i cylinderen. 2 : Kompression, stempel undervejs opad og det

Læs mere

Afbrydersæt til fordifferentialet 4-hjulstrukket Workman HDX/HDX-D-arbejdskøretøj

Afbrydersæt til fordifferentialet 4-hjulstrukket Workman HDX/HDX-D-arbejdskøretøj Form No. Afbrydersæt til fordifferentialet 4-hjulstrukket Workman HDX/HDX-D-arbejdskøretøj Modelnr. 121-6337 3378-782 Rev B Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold til erklæring nr.

Læs mere

LÆS HELE MONTERINGSVEJLEDNINGEN, FØR DU PÅBEGYNDER MONTERINGEN.

LÆS HELE MONTERINGSVEJLEDNINGEN, FØR DU PÅBEGYNDER MONTERINGEN. MONTERINGSVEJLEDNING Kunz Engineering Inc. Mendota, IL Electric Lift Kit 003909 1/09 LÆS HELE MONTERINGSVEJLEDNINGEN, FØR DU PÅBEGYNDER MONTERINGEN. Det elektriske lift kit skal indeholde følgende dele:

Læs mere

Vejledning i udskiftning af starterkobling, YAMAHA XVS 1100.

Vejledning i udskiftning af starterkobling, YAMAHA XVS 1100. Vejledning i udskiftning af starterkobling, YAMAHA XVS 1100. Dette er en vejledning udarbejdet på grundlag af dels manualer, dels min egen erfaring. Det er helt på eget ansvar at gå i gang med opgaven

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Demontering af div. karosseridele er ikke beskrevet i detaljer; her er du bedst hjulpet med den officielle Workshop Manual.

Demontering af div. karosseridele er ikke beskrevet i detaljer; her er du bedst hjulpet med den officielle Workshop Manual. Udskiftning af rear cross-member, Range Rover Classic Svogerslev, 17. april 2009 Et klassisk problem med Range Rover Classic er at den bagerste tværvange som holder hængslerne til den nedre bagklap ruster

Læs mere

Lysdiodelygtesæt Plæneklippere i Greensmaster Flex 1800/2100-serien og eflex 1800/2100-serien

Lysdiodelygtesæt Plæneklippere i Greensmaster Flex 1800/2100-serien og eflex 1800/2100-serien Form No. 3399-949 Rev C Lysdiodelygtesæt Plæneklippere i Greensmaster Flex 1800/2100-serien og eflex 1800/2100-serien Modelnr. 04293 Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold til erklæring

Læs mere

Forbindelsessæt til hastighedsstyring 2009 GrandStand -plæneklipper Modelnr

Forbindelsessæt til hastighedsstyring 2009 GrandStand -plæneklipper Modelnr Form No. 66-8 Rev B Forbindelsessæt til hastighedsstyring 009 GrandStand -plæneklipper Modelnr. 9-8770 Monteringsvejledning Løsdele Brug skemaet herunder til at kontrollere, at alle dele er blevet leveret.

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING TeeJet 4000 Autodoseringssæt til Hardi EC sprøjter Vejl. nr. 010-164-DK Mølhavevej 2 9440 Aabybro Denmark Tel. +45 9696 2500 Fax. +45 9696 2501 www.teejet.com TEEJET4000 MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Ledow Borelli Milano

Ledow Borelli Milano Ledow Borelli Milano V-0cc 00 Reservedele Materiale venligst udlånt af Bike Danmark Index for Motor (Engine) Stel (Frame) E - - Topstykker E - - Cylinder E - - Krumtap med stempler E - - Ventiler og vippearme

Læs mere

DK BRUGERMANUAL. Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem. manualen til senere brug.

DK BRUGERMANUAL. Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem. manualen til senere brug. DK BRUGERMANUAL Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem manualen til senere brug. Indholdsfortegnelse GENEREL INFORMATION RÅD OM LEDNINGSNET OG BATTERI SIKKERHEDSINFORMATION FØRSTE

Læs mere

Mnteringsanvisninger til modellerne:

Mnteringsanvisninger til modellerne: Mnteringsanvisninger til modellerne: 96899930/LZ5C Udstyret med et af de følgende klippedæk: 968999343 TRD5 Tunnel Ram Deck, 968999344 TRD6 Tunnel Ram Deck, 968999348 CD5 Combi Deck, 968999349 CD6 Combi

Læs mere

Monteringsvejledning. Markise Elektrisk. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland.

Monteringsvejledning. Markise Elektrisk. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland. DK Monteringsvejledning Markise Elektrisk MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland.dk Sikkerhedsforskrifter 1. Det anbefales at markisen monteres

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 5001C

Til lykke med din nye LapTimer 5001C 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 5001C Til lykke med din nye LapTimer 5001C For at sikre dig

Læs mere

Sæt til bagerste arbejdslygter Multi-Pro -plænesprøjtekøretøj ADVARSEL

Sæt til bagerste arbejdslygter Multi-Pro -plænesprøjtekøretøj ADVARSEL Sæt til bagerste arbejdslygter Multi-Pro -plænesprøjtekøretøj Modelnr. 41010 Form No. 3401-381 Rev B Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold til erklæring nr. 65 Dette produkt indeholder

Læs mere

Brugervejledning Jørn, Line & Rasmus

Brugervejledning Jørn, Line & Rasmus Brugervejledning Jørn, Line & Rasmus Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Vedligeholdese Inden første

Læs mere

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER.

VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. VIGTIGT! VED OPLADNING; TÆND IKKE FOR STRØMMEN PÅ STIKKONTAKTEN FØR LADEREN ER SAT TIL STOLEN. VED FØRSTE OPLADNING SKAL BATTERIET OPLADES I 24 TIMER. NÅR BATTERIET ER VED AT VÆRE AFLADET KOMMER DER EN

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN til styring via IHC-outputmodul, KNX og Z-Wave Model: Rullegardin til IHC-outputmodul, KNX og Z-Wave 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af det motoriserede

Læs mere

Firehjulstræk Sæt til manuel omgåelse Plæneklipper med roterende skæreknive i Groundsmaster eller 4010-serien

Firehjulstræk Sæt til manuel omgåelse Plæneklipper med roterende skæreknive i Groundsmaster eller 4010-serien Form No. 3414-633 Rev B Firehjulstræk Sæt til manuel omgåelse Plæneklipper med roterende skæreknive i Groundsmaster 4000- eller 4010-serien Modelnr. 31522 Monteringsvejledning Bemærk: Maskinens venstre

Læs mere

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H

ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING. Model: CL-338H ODSIF BRUGSANVISNING TIL MOTORISERET RULLEGARDIN MED FJERNBETJENING Model: CL-338H 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Beskrivelse af det motoriserede rullegardin med fjernbetjening... 3 1.1 Generelle egenskaber...

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse

Læs mere

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk epoulsen@dbmail.dk Mange har lidt problemer med koblingen på vores kinesere og ved nærnere eftersyn ser det ud til, at det oftest er Regal Raptor cyklerne der har de største problemer. Vi vil her gennemgå

Læs mere

Park Master monteringstip AM0258 til bagkofanger

Park Master monteringstip AM0258 til bagkofanger 911410 Park Master monteringstip Denne nye udgave af Parkmaster har en reduceret udvendig sensordiameter i forhold til den tidligere udgave AM0158. 22 mm i forhold til 25 mm, som giver en endnu bedre finish

Læs mere

POS QTY PARTNUMBER BESKRIVELSE DESCRIPTION BESLAG FENDER FRAME - F BOLT M6X16 BOLT M6X16 - F BOLT M6X25 BOLT

POS QTY PARTNUMBER BESKRIVELSE DESCRIPTION BESLAG FENDER FRAME - F BOLT M6X16 BOLT M6X16 - F BOLT M6X25 BOLT POS QTY PARTNUMBER BESKRIVELSE DESCRIPTION 1 1 403858 BESLAG FENDER FRAME - F8.1 2 1 403859 BOLT M6X16 BOLT M6X16 - F8.2 3 1 403860 BOLT M6X25 BOLT M6X25 - F8.3 4 4 403861 BOLT M6X85 BOLT M6X85 - F8.4

Læs mere

Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Til lykke med din nye LapTimer 4001A LapTimer 4001A 1 Producent: UNIPRO RACING SYSTEMS ApS VIBORG HOVEDVEJ 24 DK-7100 VEJLE, DANMARK TEL. +45 7585 1182 FAX +45 7585 1782 BRUGSANVISNING - LapTimer 4001A Til lykke med din nye LapTimer 4001A

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5 PCarrier1 2013-2014 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj... 4 3. Vedligeholdelse... 5 3.1 Motor 50275... 5 3.2

Læs mere

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8.

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8. DK... Light Drive Light Drive er en monterbar strømforsyningsenhed, som omdanner din manuelle kørestol til en elektrisk letvægtskørestol. Den er designet til hjælpe dig med at komme omkring indendørs,

Læs mere

Samling af Kunz Rough Cut Brakpudser MR 55B

Samling af Kunz Rough Cut Brakpudser MR 55B Trin 1: Brakpudseren må kun transporteres opretstående. Trin 2: Læg Brakpudseren forsigtigt ned på 2 paller. Bemærk at brakpudseren er meget tung. Du skal være 2 eller 3 mand til dette atv@roedkilde.com

Læs mere

Jyskskruefundament

Jyskskruefundament Jordskruer til fundament for træbygninger. Eksempel på fundament til punktfundament: Til dette eksempel er der gået ud fra at det er alm. grov sand jordtype fra FK1 til FK4 Hvis jordtypen ikke kan gå ind

Læs mere

Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien

Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien FORM NO. 3318-395 DK Rev A MODEL NR. 07301 60001 & OPEFTER MODEL NR. 07321 60001 & OPEFTER Betjenings- vejledning Fladt lad i 2/3 & fuld størrelse til Workman 3000 serien MONTERING AF KØLERDÆKSEL (bruges

Læs mere

Indbygning af lyddecoder i Heljan litra MO

Indbygning af lyddecoder i Heljan litra MO Indbygning af lyddecoder i Heljan litra MO Her følger en illustreret vejledning i, hvordan man kan indbygge en ESU lyddecoder i Heljan s MO motorvogn. Vejledningen gælder både for 2- og 3-skinne versioner.

Læs mere

Bøjninger og afgreninger i mejerirør

Bøjninger og afgreninger i mejerirør VVS-branchens efteruddannelse Bøjninger og afgreninger i mejerirør 100 Bøjninger og afgreninger i mejerirør Bøjninger og afgreninger i mejerirør Bøjninger Ved rørinstallationer i mejerirør forekommer det,

Læs mere

SENIORCYKEL SAMLEVEJLEDNING

SENIORCYKEL SAMLEVEJLEDNING SENIORCYKEL SAMLEMANUAL SAMLEVEJLEDNING Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Cyklen leveres delvist samlet, og det er vigtigt, at læse manualen igennem, inden monteringen påbegyndes,

Læs mere

Jyskskruefundament

Jyskskruefundament Jordskruer til fundament for træbygninger. Eksempel på fundament til punktfundament: Til dette eksempel er der gået ud fra at det er alm. Grov sand jordtype fra FK1 til FK4 Hvis jordtypen ikke kan gå ind

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE SBC420

SANDBLÆSEKABINE SBC420 SANDBLÆSEKABINE SBC420 BETJENINGSVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Udv. dimensioner: L: 132 x B: 88 x H: 170cm Rist dimensioner: L: 122 x B: 60cm Vægt: 1 5 0 k g. L u f t f o r b r u g : 3 5 0-5 2 0 l t r. /

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Samlevejledning til byg-selv drone Dette er samlevejledningen. Hvert skridt indledes med en beskrivelse af de nødvendige komponenter, efterfulgt af en generel beskrivelse og et billede. Indhold SDU s byg-selv-drone

Læs mere

TROLLA Gødning og saltspreder 36 l

TROLLA Gødning og saltspreder 36 l TROLLA Gødning og saltspreder 36 l Artikel nr.: 12006 DK montagevejledning 2010/01 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER HYDRAULISKE STENUDLØSER Version: 01 10 MEPV INDEX INDEX... 1 ORDLISTE... 2 NOTE... 2 INTRODUKTION... 3 1. SIKKERHEDS INSTRUKTION... 4 1.1 Hydraulisk system...

Læs mere

Gennemstrømningsfordelersæt 2009 og derefter Groundsmaster 4500-D/4700-D og Reelmaster 7000-D traktionsenhed Modelnr Monteringsvejledning

Gennemstrømningsfordelersæt 2009 og derefter Groundsmaster 4500-D/4700-D og Reelmaster 7000-D traktionsenhed Modelnr Monteringsvejledning Form No. 3369-766 Rev A Gennemstrømningsfordelersæt 2009 og derefter Groundsmaster 4500-D/4700-D og Reelmaster 7000-D traktionsenhed Modelnr. 30871 Monteringsvejledning Sikkerhed Sikkerheds- og instruktionsmærkater

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne

Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne Version 2.0 Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 1 Brugsanvisning & Monteringsvejledning til JBM kulisseskinne Danske kvalitetsprodukter siden 2004 Side 2 Indhold Formål og anvendelse... 3 Vigtigt/

Læs mere

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm I denne vejledning vil vi gennemgå hvordan man installerer og afprøver Zootscooteralarmen med fjernstart. Monteringen er foregået på en PGO Black Magic. Du kan

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

Servicevejledning. Indholdsfortegnelse SP 8A. 50/60 Hz 1/3~

Servicevejledning. Indholdsfortegnelse SP 8A. 50/60 Hz 1/3~ Servicevejledning SP 8A 50/60 Hz 1/3~ Indholdsfortegnelse 1. Typeidentifikation...2 1.1 Typeskilt... 2 1.2 Typenøgle... 2 2. Tilspændingsmomenter og smøremidler... 3 3. Serviceværktøj...4 4. Demontering

Læs mere

Montering. Gasknastsæt Workman HDX-Auto-arbejdskøretøj ADVARSEL. Løsdele. Monteringsvejledning

Montering. Gasknastsæt Workman HDX-Auto-arbejdskøretøj ADVARSEL. Løsdele. Monteringsvejledning Gasknastsæt Workman HDX-Auto-arbejdskøretøj Modelnr. 132-6715 Form No. 3396-435 Rev A Monteringsvejledning ADVARSEL CALIFORNIEN Advarsel i henhold til erklæring nr. 65 Dette produkt indeholder et eller

Læs mere

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Brugsanvisning Varenr.: 9044081 Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fejemaskine Varenr.: 9044081. Beskrivelse: 6,5 hk

Læs mere

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260

Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Monterings og brugervejledning Portautomatik K 19 samt tilbehør www.nordiskportimport.com 50 250 260 Montering af Automatik K19 Klargøring af stangtrækket: Anbring stangen på et par bukke og monter Det

Læs mere

Betjeningsvejledning. Elektrisk bådmotor

Betjeningsvejledning. Elektrisk bådmotor DK Betjeningsvejledning Elektrisk bådmotor Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 10.1 Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk Identifikation Styrehåndtag med frem/bak funktion

Læs mere

DSE4200 Installationsvejledning

DSE4200 Installationsvejledning Dokument Nr.: D3702-018 Version: 02.01.00 13. august 2015 DSE Test Solutions Indhold 1. GENERELT... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Omfang... 3 2. INSTALLATIONSVEJLEDNING TRIN FOR TRIN... 3 2.1 Oversigt over tilhørende

Læs mere

Digital modeljernbane

Digital modeljernbane Digital modeljernbane Märklin GN800, 3027, 3045, 3046, 3047 DB BR 44 Digital med Märklin mfx Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Peter Topp Engelsted Jonasen Märklin GN800,

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

Pælebor 52cc med 10-20-30 cm. bor

Pælebor 52cc med 10-20-30 cm. bor Pælebor 52cc med 0-20-30 cm. bor Bemærk! Læs denne vejledning grundigt inden du tager pæleboret i brug Kære Bruger Tak for at du har købt Hardmans Pælebor. Denne brugermanual bruges til, samling samt vedligeholdelse

Læs mere

Monteringsanvisninger til modellerne:

Monteringsanvisninger til modellerne: Monteringsanvisninger til modellerne: 968999306/IZC Udstyret med: 96899934 TRD48 Tunnel Ram Deck eller 968999347 CD48 Combi Deck Montering Pak enheden ud. Dæk Monter baghjulene ved hjælp af møtrikkerne

Læs mere

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091 Original betjeningsvejledning 3.2 Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4 Order No.: 00600-3-091 2 KVALITET TIL PROFESSIONELLE Det må IKKE føles ubekvemt og overflødigt at

Læs mere

Montering af dit spil. Monteringsvejledning for SUPERWINCH el-spil - X9

Montering af dit spil. Monteringsvejledning for SUPERWINCH el-spil - X9 Side 1 af 6 Montering af dit spil Venligst læs vejledningen grundigt for at sikre en god installation, og samtidig undgå at der opstår problemer ved monteringen. Advarsel: Spillet skal monteres således

Læs mere

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar!

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Duelunds hifi4all (DCA 2.0) højttaler Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Først den skæreplan han lavede. Alt er i mdf, og hvis det

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

// Guide til samling af Urban Chic af Velorbis herre- og damecykler

// Guide til samling af Urban Chic af Velorbis herre- og damecykler Samlevejledning 1 // Guide til samling af Urban Chic af Velorbis herre- og damecykler // Guide til samling af Urban Chic af Velorbis herre- og damecykler 2 1 x skruetrækker 2 x 10mm skruenøgle 1 x 15mm

Læs mere

DK..... Light Assist

DK..... Light Assist DK... Light Assist Light Assist er en flytbar motor til hjælp for assisterende personer, der skubber en manuel kørestol. Dens rolle er at gøre dagligdagens kørsel på fortove, gader og stier lettere. Den

Læs mere

DM-FD0002-01-A. (Danish) Forhandlermanual. Forskifter FD-9000

DM-FD0002-01-A. (Danish) Forhandlermanual. Forskifter FD-9000 (Danish) DM-FD0002-01-A Forskifter Forhandlermanual FD-9000 INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIG MEDDELELSE... 3 SIKKERHEDSMÆSSIGE HENSYN... 4 MONTERING... 5 JUSTERING... 9 VEDLIGEHOLDELSE... 15 2 VIGTIG MEDDELELSE

Læs mere

KHV. Anvisninger til fører. 2,8/3,2/3,6/4,0m. Box 924 S Motala Sweden

KHV. Anvisninger til fører. 2,8/3,2/3,6/4,0m. Box 924 S Motala Sweden Anvisninger til fører KHV Vejplov 2,8/3,2/3,6/4,0m Gælder fra og med maskin-nr.: 10437. BEMÆRK! Gælder KHV 2,8 fra og med maskin-nr.: 10513 Box 924 S-591 29 Motala Sweden +46 141-22 41 00 +46 141-22 41

Læs mere

Montering af sprinkler rør på bagrude visker.

Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Montering af sprinkler rør på bagrude visker. Jeg var så heldig at sprinkledysse røret til bagrude viskeren knækkede. Jeg opdagede det ved at dyssen pludselig pegede i en helt forkert retning. Med et opkald

Læs mere

Instruktion. til. foldecykel med generator

Instruktion. til. foldecykel med generator Instruktion til foldecykel med generator Udfoldning af cykel og placering i cykeltræner med generator Den anvendte foldecykel er en Brompton foldecykel fra www.pedalkraft.dk og cykelstativet med generator

Læs mere

Cruise. Fartpilot installationsvejledning. Lindgaard Pedersen A/S. Side 1 - Cruise 4350 installationsvejledning Rev. 1.

Cruise. Fartpilot installationsvejledning. Lindgaard Pedersen A/S.  Side 1 - Cruise 4350 installationsvejledning Rev. 1. Cruise 4350 Fartpilot installationsvejledning www.lp.dk LP Lindgaard Pedersen A/S Side 1 - Cruise 4350 installationsvejledning Indholdsfortegnelse / Inden installationen Indholdsfortegnelse / inden installationen

Læs mere

Monteringssæt til lad med manuel aflæsser eller elektrisk løft Arbejdskøretøjer i Workman MD-serien, ADVARSEL

Monteringssæt til lad med manuel aflæsser eller elektrisk løft Arbejdskøretøjer i Workman MD-serien, ADVARSEL Form No. 3385-504 Rev A Monteringssæt til lad med manuel aflæsser eller elektrisk løft Arbejdskøretøjer i Workman MD-serien, 2011-2013 Modelnr. 127-7385 Modelnr. 127-7386 Monteringsvejledning Sikkerhed

Læs mere

Samlevejledning til byg-selv drone

Samlevejledning til byg-selv drone Disclaimer: Der kan forekomme fejl. Kontakt venligst Tobias Lundby (tolu@mmmi.sdu.dk) eller Kristian Terkildsen (khte@mmmi.sdu.dk), hvis du har spørgsmål hertil. Husk altid at tjekke droneregler.dk for

Læs mere

STIGA PARK 4 WD 107 M 107 M HD 121 M. 125 Combi Pro BRUGSANVISNING. »HC P K»fl œoà «Œ EÀfl 8211-0543-01

STIGA PARK 4 WD 107 M 107 M HD 121 M. 125 Combi Pro BRUGSANVISNING. »HC P K»fl œoà «Œ EÀfl 8211-0543-01 STIGA PARK 4 WD 107 M 107 M HD 121 M 125 Combi Pro BRUGSANVISNING»HC P K»fl œoà «Œ EÀfl 8211-0543-01 1 125 Combi Pro 2 125 Combi Pro 3 125 Combi Pro 121 M 107 M HD A B C B 4 125 Combi Pro 107 M HD 121

Læs mere

Bukkemaskine. Fremstilling af en bukkemaskine. Forord

Bukkemaskine. Fremstilling af en bukkemaskine. Forord Forord Fremstilling af en bukkemaskine Den foreliggende bukkemaskine kan fremstilles af en dygtig smed hvor som helst i verden. Udgangspunktet for konstruktionen af bukkemaskinen er, at der bliver anvendt

Læs mere

Bruger vejledning. Encoder. SPEED TECH A/S Nybrovej 97. DK2820 Gentofte. Tel: +45 45938545 Fax: +45 45938544 www.doorcontrol.dk - info@speed-tech.

Bruger vejledning. Encoder. SPEED TECH A/S Nybrovej 97. DK2820 Gentofte. Tel: +45 45938545 Fax: +45 45938544 www.doorcontrol.dk - info@speed-tech. Bruger vejledning SC Encoder 4 20 50 R G B SPEED TECH A/S Nybrovej 97. DK2820 Gentofte. Tel: +45 45938545 Fax: +45 45938544 www.doorcontrol.dk - info@speed-tech.dk Indhold: SC Encoder 1 BESKRIVELSE...

Læs mere

Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 -

Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 - Sikringsbeslag GODKENDT SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 - SS 3587 Gør det surt at være skurk Tyverisikring drejer sig i første omgang om at hindre tyven i at komme ind i boligen. Derfor er det vigtigt at hjemmet

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2 REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8 5 LED System carrier 2 - 2 - version 2 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 4 2. Nødvendigt specialværktøj... 5 2.1 Specialværktøj... 5 3. Vedligeholdelse... 6 3.1

Læs mere