Få en plastuddannelse med fremtid. Scor fremtiden. som plastmager P R A K T I K P L A D S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få en plastuddannelse med fremtid. Scor fremtiden. som plastmager P R A K T I K P L A D S"

Transkript

1 Få en plastuddannelse med fremtid Scor fremtiden som plastmager Tjek vores hjemmeside Fremtiden er bogstavelig talt lavet af plast. Alle de moderne ting, vi omgiver os med, er lavet af netop plast. Det kan være din mobiltelefon, fladskærmen, computeren og ting som fly, sportsudstyr og biler er allerede i dag i høj grad lavet af plast. I fremtiden bliver plast endnu mere dominerende. Læs mere på side 5-7 fremtidens fly er af plast Læs mere på side 5 ARBEJD MED FREMTIDEN MANGE PRAKTIKPLADSER ROBOTTER OG TEKNIK P R A K T I K P L A D S Plast er fremtidens materiale, som bliver brugt til alverdens ting. Plastindustrien giver dig en sikker fremtid som plastmager i Danmark og udlandet. SIDE 5-7 Læs mere Plastindustrien har mange praktikpladser over hele landet. Gå ind på Danmarkskortet side 4 og find din nye praktikplads - der fører til en god løn. SIDE 2-4 Læs mere Du kommer helt sikkert til at arbejde med robotter og teknik som plastmager. Den teknologiske udvikling løber hurtigt i plastindustrien. SIDE 7 Læs mere LÆS OM: Teknologi og plast, et fascinerende materiale, som sikrer dig et spændende arbejde Plastindustrien i Danmark

2 Uddannelsen varer 4 år Plastmager en faglært uddannelse med svendebrev Du kan starte uddannelsen efter 9. eller 10. klasse, hvor du nemt finder en praktikplads, indgår en uddannelsesaftale med en virksomhed og starter. Du bestemmer selv ruten V I L D U V I D E M E R E? så klik ind på www. eller kontakt Den jydske Haandværkerskole Tel.: Spørg efter: Hans Henrik Conrad hhc@hadstents.dk eller Peter Kjærsgård pkk@hadstents.dk - og farten Plastindustriens faglige Udvalg Tel.: Spørg efter: Benny Brysting bb@udd-sekr.dk Plastindustrien i Danmark Tel.: Spørg efter: Claus Henriksen, Joan Bøgh eller Jannick Nytoft ch@plast.dk, jb@plast.dk eller jn@plast.dk www. Den formelle start på uddannelsen er i august og januar, men du kan i realiteten starte hele året. Du kan også starte på nærmeste tekniske skole, som tilbyder grundforløbene Teknologi og kommunikation eller Håndværk og teknik. Grundforløbet varer i alt 20 uger, hvoraf de sidste 8 uger foregår på Den jydske Haandværkerskole. Efter grundforløbet på 20 uger starter hovedforløbet. 3/4 af tiden er du i en virksomhed og den sidste 1/4 er du på Den jydske Haandværkerskole. På skolen lærer du dels om de mange plastmaterialer og deres meget forskellige egenskaber, dels om forskellige produktionsprocesser, som kan forarbejde plastmaterialerne til færdige plastprodukter. I praktikvirksomheden deltager du i produktionen, og lærer hvordan nye plastprodukter bliver indkørt, og hvordan hele produktionen køres. Der er typisk tre produktionsområder (profiler), som du kan vælge at specialisere dig indenfor: Sprøjtestøbning, Ekstrudering og Termoformning eller Hærdeplast. Gå fremtiden sikkert i møde! Det er væsentligt for Uponor at sikre de kommende generationer et sundt og komfortabelt liv gennem et bedre og renere miljø. Derfor er vores systemløsninger udviklet, så de er driftssikre og holdbare langt ud i fremtiden. Læs mere om vores totalløsninger og produkter, som sikrer komfort, sikkerhed og et sundere miljø på Annonce kvart side plastindustrien jan_2007.indd :22 rius_dect_100x140.indd :38:4 Uden plast ville det kræve 400 procent mere materiale målt efter vægt at emballere f.eks. mad og drikkevarer.

3 Uddannelsen varer 3 1/2 år Produktionsteknolog for DIG der vil mere Uddannelsen varer 2 år Plastingeniør når du vil være ekspert Som faglært plastmager kan du starte på uddannelsen som produktionsteknolog. Du kan også starte på uddannelsen med en HTX-baggrund. På studiet lærer du om produktudvikling, produktionsstyring, kvalitetsstyring og at sælge varen, både nationalt og internationalt. Studiet er SU-berettiget En færdiguddannet plastmager med 0-4 års erfaring får gennemsnitligt kr eksl. tillæg i månedsløn. (2006 tal) Praktik og skole Praktikvejen 4 år Skolevejen 4 år Fordeling af uger mellem skole og praktik i plastmageruddannelsen P G 20 P 10 P 10 P 10 P 5 P G 20 P 10 P 10 P 10 P 5 P Praktik Skoleophold Praktikpladsen finder du nemt Plastmageruddannelsen veksler mellem praktik i virksomheden og teknisk skole. Plastmagerelever er efterspurgte, så du finder nemt en praktikplads. Det allerbedste er naturligvis, hvis man selv kan finde en praktikplads, så viser man sin motivation for at blive plastmager. Du kan starte med matematisk studentereksamen, HF-eksamen med tilvalg i matematik og fysik eller HTX-eksamen. Du kan også komme ind som plastteknolog, hvis du allerede har matematik og fysik eller som plastmager, hvis du gennemfører et adgangskursus på op til 1 år. Uddannelsen foregår på Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet og flere ingeniørhøjskoler. Du bliver diplomingeniør med speciale i plastteknik. Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt typisk i samarbejde med en dansk plastvirksomhed. Du kan fordybe dig endnu mere i plast (produktionsteknik og polymerkemi) ved at læse videre til civilingeniør. Uddannelsen varer så i alt 5 år. Fuld løn under hele uddannelsen! Din virksomhed betaler dig løn under hele uddannelsen også i skoleperioderne. Du starter med mindst 51,25 kr. i timen og du stiger i løn hvert år. Timeløn Månedsløn 0-1 år 51,25 kr kr. 1-2 år 57,30 kr kr. 2-3 år 63,40 kr kr. 3-4 år 75,50 kr kr. 4- år 97,75 kr kr. Satserne er gældende fra 1. marts Hvis du ikke starter i virksomheden, men på skolen, får du SU, indtil du kommer i praktik. SU for udeboende : kr. pr. måned (ved max. tillæg) SU for hjemmeboende : kr. pr. måned (ved max. tillæg) Du skal være over 18 år for at få SU. Sådan gør du! Gå ind på www. og tryk på praktikpladser under fanebladet uddannelse, så ser du alle de virksomheder, som er godkendte og har praktikpladser. Mange af virksomhederne annoncerer også i dette magasin. Hvad gør du, hvis du ikke finder en praktikvirksomhed? Går i panik? Nej. Du kan blot starte på uddannelsen, så hjælper Peter Kjærsgaard fra plastskolen dig med at finde den rigtige praktikplads. Men det nemmeste er at gå ind på og selv ringe direkte til virksomhederne. At der er mulighed for ophold i udlandet i dit uddannelsesforløb. Gode karrieremuligheder for job i udlandet.

4 der er Plastvirkesomheder overalt Tjek og se hvor du får din praktikplads i Danmark Strong Partnership Et job hos SP Group - din vej til en stærk plastuddannelse Her er din chance for at komme med på et team med spændende opgaver og som arbejder med nye teknologiske fremskridt. SP Group A/S er totalleverandør af tekniske emner i plast samt overfladebelægning. POLYURETAN... Tinby A/S producerer formstøbt polyuretan bl.a. til filmfremkalder-, elektronikog medicobranchen. Tinby A/S: Tlf SP Group A/S har selskaber i Danmark, Tyskland, Polen, Holland, USA, Canada og Kina. SPRØJTESTØBNING... SP Moulding A/S producerer tekniske komponenter som underleverandør til førende industrivirksomheder globalt. SP Moulding: Tlf VAKUUM... Gibo Plast A/S producerer komponenter bl.a. til køle/fryseskabsbranchen og industrien. Gibo Plast A/S: Tlf TEFLON... Accoat A/S fremstiller belægninger til produktionsudstyr samt produkter indenfor medicobranchen. Accoat A/S: Tlf SP Group A/S Savværksvej Juelsminde Allrounder international! ARBURG A/S Stamholmen 193 D 2650 Hvidovre Tel.: Fax: denmark@arburg.com 4 At plastindustrien i Danmark beskæftiger personer og omsætter for 42 mia. kr.

5 Scor fremtiden som plastmager Fremtiden er bogstavelig talt lavet af plast, for alle de moderne ting, vi omgiver os med, er lavet af netop plast. Det kan være din mobiltelefon, fladskærmen, computeren og ting som fly, sportsudstyr og biler. Og i fremtiden bliver plast endnu mere dominerende. Et eksempel, på en sikker fremtid som plastmager, er produktionen af flydele i plastkomposit hos virksomheden Terma. Plastkomposit er blandinger af plast og f.eks. glas eller kulstof. En af virksomhedens store opgaver er at lave dele af plast til fremtidens jagerfly, Joint Strike Fighter, også kaldet JSF, som afløser F-16. Plastmagermagasin Lette plastmaterialer bliver mere og mere almindelige i bl.a. hurtige fly og skibe. Samtidig er der stor mangel på plastmagere i Danmark. Det giver spændende arbejdspladser til mange plastmagere i fremtiden. Fremtidens fly er af plastkomposit Salgsdirektør Peter Worsøe fortæller, at Terma har kontrakt på at være med til at udvikle det amerikanske fly. De skal konstruere dele til flyet frem til 2014 eller endnu længere. Der er tre versioner, fortæller Peter Worsøe. En almindelig version til normal start og landing, en version til hangarskibe og en version, der kan lette og lande lodret lige som en helikopter. JSF er et mia. projekt Danmark har afsat 2. mia. kr. for at være med i JSF-projektet. Danske politikere har talt om at købe 40 JSF fly til en pris pr. styk på op imod 300 mio. kr. eller en samlet pris på 12 mia. kr. Hvis Danmark beslutter at købe flyet, bliver der endnu mere at lave på fabrikken i Grenaa. Så venter vi, at der bliver arbejde til 200 mand alene til at producere kompositdele af plast. Det er oplagt, at plastmagere er de bedste til det arbejde, siger Peter Worsøe. Optimizing Plastic Increasing Safety Der bliver stadig mere plast i moderne fly som f.eks. Joint Strike Fighter, fordi plast blandet med kuleller glasfibre er et meget stærkt materiale, som vejer langt mindre end stål og aluminium. Simon kommende plastmager og flyekspert Før vidste jeg næsten ingenting om fly. Nu kan jeg ikke lade være med at følge med. Der er fremtid i plast og fly. There are about 200 million bicycles in Europe. And more and more people children, adults, amateur and professional cyclists alike are realizing the importance of using safety gear. Wearing a bicycle helmet, for example, can reduce the risk of head injuries by more than 60 percent. The shells of many helmets are made of Makrolon, the high-tech plastic from Bayer MaterialScience. Leading manufacturers such as UVEX rely on this extremely impact-resistant and break-proof material in both helmets and sports eyewear. In fact, lenses made of Makrolon are setting new standards in safety. Because less risk is more fun in sports. Simon laver plastdele til Flyvevåbnets nye helikopter EH 101, og næste opgave bliver plastdele til det superhurtige jagerfly Joint Strike Fighter. Da Simon startede på plastmageruddannelsen, vidste han ikke meget om fly. I dag er det helt anderledes. I dag viser Simon selv rundt på fabrikken. Nogle af de tophemmelige rum, hvor Terma udvikler nye dele til flyene, får vi dog ikke lov at se. Simon laver lige nu ramper og næsepartier til den nye helikopter. Helikopteren er let og stærk i plast Simon går hen til den form, hvor han laver næsepartiet. Hvis jeg skal forklare det meget enkelt, foregår det ved, at vi lægger tynde lag af kulfibre ned i formen. Vi kalder dem honeycomp, fordi de ligner biceller. Så ruller vi flydende plast ned på kulfiberen og kommer det hele ind i en ovn, hvor plasten hærder. Plast har givet mig mulighed for at arbejde med fremtidens materiale på en spændende virksomhed, fortæller Simon. ba634506_ann_127x179.indd :53:57 Over 70 procent af den danske plastindustris produktion eksporteres. 5

6 Kunstgræsbaner er endnu ikke særlig udbredte i Danmark. Men det er nok kun et spørgsmål om tid, før du også spiller på kunstgræs. Iflg. den svenske UEFA præsident Lennart Johansson vil de fleste fodboldkampe blive spillet på kunstgræs, inden der er gået ti år. Græsset er af plast til brug året rundt Hvis der i Skandinavien spilles mere end timer på en fodboldbane af naturgræs, så er banen ved at være godt slidt. Det har sin naturlige årsag i, at fodboldsæsonen er meget længere end vækstsæsonen for græs. Så hvis der skal kunne spilles året rundt, er kunstgræs løsningen på problemet. Den nye generation kunstgræs har i princippet de samme egenskaber som naturgræs. Tidligere var man skeptisk over for kunstgræs, og det hang sammen med, at de første baner havde kunstgræs med alt for korte og alt for tætte fibre. Spillerne risikerede at få brandskader, når de faldt, og bolden havde et forkert opspring. Med den nyeste generation kunstgræs er i princippet opnået de samme egenskaber som ved naturgræs. Plaststråene er millimeter høje og syet fast på en tynd fiberdug. Join the winning team - vil du være en af de bedste, så kom og vær med SABIC Nordic A/S Vil du være med, hvor det nye sker? Har du lyst til at prøve dine evner af og udvikle dit talent? Så er Fiberline Composites lige noget for dig. Du kommer til at arbejde med high-tec kompositmaterialer, som bruges til at skabe fremtidens produkter. Vi er en af verdens førende producenter af avancerede profiler i kul- og glasfiberkomposit. Hos dine 125 kolleger mærker du pionerånden, en optimisme og tro på betydningen af godt samarbejde med kunder, kolleger og forskere i et internationalt miljø. Fiberline satser langsigtet på danskernes evne til at være innovative. Derfor bygger vi en ny og spændende fabrik i Middelfart med et godt miljø og arbejdsmiljø. Plastmagerlærling Du kommer til at arbejde med den avancerede pultruderingsproces, hvor du tilfører råvarer, kører maskiner ind, regulerer, ændrer og kontrollerer. Der vil også være mulighed for i en periode at arbejde i vores udviklingsafd. bl.a. med test af produkterne. Læs hele annoncen på tast WebID: J011DK Fakta Fiberline Composites A/S er grundlagt i 1979 og beskæftiger ca. 125 medarbejdere. Produkterne sælges til hele Europa, og vi har egne salgsorganisationer i flere lande. Vi samarbejder med universiteter og tekniske læreanstalter i hele Europa om udvikling af nye produkter og anvendelsesområder. leverer råvarer til fremtidens plastindustri At man kan lave solide og samtidig lette broer af plast

7 VM fodbolden er af plast Adidas sparker hvert eneste VM i gang med en ny plastbold. VM i Tyskland var da heller ikke nogen undtagelse, hvor den nye vidunderbold Teamgeist blev præsenteret og omtalt som en ny milepæl inden for fodbold. Store, små, hurtige, langsomme, hårde eller bløde bolde: plast bliver brugt i næsten alle bolde i dag. Læderfodbolden er historie og har været af plast i årtier. Fodboldbaner af kunstgræs er med stormskridt på vej over hele Europa. Den østrigske klub Salzburg har allerede kunstgræs på sit stadion, og Real Madrid bliver en af de næste storklubber med opvisningsbane i kunstgræs. I 2007 ventes UEFA at give grønt lys til afvikling af internationale kampe på kunstgræs. I Danmark er Virklund Sport A/S leverandør af de nye kunstgræsbaner og direktør Torben G. Pedersen påpeger, at man jo kan skræddersy en kunstgræsbane til formålet. I Parken i København er det f.eks. en blanding af naturgræs og kunstgræs, fortæller han. Sport er af plast Sport uden plast har ikke været mulig i lang tid. Plast har revolutioneret sport, hvad enten man er topatlet eller småløber i ens fritid. Fra olympiske baner, hvor atleter år for år sætter nye rekorder, til sko, tøj, sikkerhedsudstyr (hjelme og knæbeskyttere) og stadionkonstruktioner - moderne sport hviler på plast. Fodbolden er et glimrende eksempel. VM fodbolden Teamgeist er lavet af plasten polyurethan skum Arbejd med robotter og teknik Bliv elev i plastindustrien se selv dvd en Du møder fire unge elever. En af af de unge elever er Fehmi på 19 år. Fehmi er i lære på plastvirksomheden Carmo, hvor han bliver spurgt om, hvad han egentlig laver? - En plastmager laver en masse ting, sprøjtestøbning, ekstrudering og arbejder med termoformning og glasfiber. I min hverdag bruger jeg hænder og hoved rigtigt meget, fortæller Fehmi begejstret. Men hvad var det lige, som fik dig til at blive plastmager? Jeg har altid haft en meget stor interesse for maskiner, så var jeg i praktik i to uger, og så var jeg klar til at blive plastmager. Er det svært at finde en praktikplads? Jeg synes, at det var rigtig nemt. Der var 25 elever i min klasse og alle fandt en praktikplads, siger Fehmi. Se filmen med Fehmi og alle de andre plastmagerelever på www. Bliv plastmagerlærling hos Wavin - Europas førende producent af plastrørssystemer Hos Wavin får du en alsidig uddannelse, personligt ansvar, gode muligheder for beskæftigelse og efteruddannelse efter endt uddannelse og du får løn under uddannelse - også når du er på skole. Læs mere om at være ansat på Wavin på og send din ansøgning mærket "Plastmagerlærling" til Theresa M. Andersen på hrafd@wavin.dk eller ring for yderligere information på tlf Bliv en del af Wavin På den ene side er Wavin en stor virksomhed. Wavin i Danmark er en del af den internationale Wavin-koncern. Den er en af Europas største producenter af rørsystemer i plast med medarbejdere i 27 lande og en omsætning på 1,3 mia. EURO. På den anden side er Wavin en lille virksomhed. I Hammel og Horsens er vi godt 450 medarbejdere, og selvom vi har det overordnede ansvar for de nordiske lande og Baltikum, er vi ikke større, end at vi er tæt på hinanden både fagligt og menneskeligt. Wavinvej Hammel tlf fax Jeg tjente penge fra første dag som elev. Der er en rigtig god fremtid for plastmagere, fortæller Fehmi. Hvor bliver man plastmager henne? Det gør man på tekniske skoler over hele landet, men efter et teknisk grundforløb skifter man mellem at være på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten ved Århus og arbejde på en plastvirksomhed. - Jeg kan virkelig godt lide at være på Haandværkerskolen. Folk kommer fra hele landet. Vi har eneværelser med bad, swimmingpool, Internet, billiard og eget træningscenter, fortæller Fehmi. Der er rig mulighed for at slappe af, når du er på Den jydske Haandværkerskole. Swimmingpoolen er blot en af de mange muligheder. De mange plastbolde er også tit i brug. Uden plast ingen musik dvd en, Ipod en, mp3 en er alle lavet af plast. 7

8 En verden i plast Få en plastuddannelse med fremtid Mobiltelefonen og Ipods er af plast Kunne du forestille dig at leve uden en mobiltelefon? Mobilens cover og kabinet er sprøjtestøbt i plast. Plastmaterialet ledes gennem en tragt ned i en sprøjtestøbemaskine for at støbe dele til mobiltelefonen. Plasten løber gennem en lang cylinder, hvor den opvarmes og smelter. Derefter sprøjtes plasten ind i en form, hvor plasten afkøles og størkner. Formen er imens lukket med et tryk på flere tons. Når formen åbner, er f.eks. coveret til mobilen færdigt - altså sprøjtestøbt. Blivplastmager.dk har set på, hvordan man fremstiller plastprodukter som f.eks. mobiltelefoner, fladskærme og Ipods. Det er blot nogle få af de produkter, som det kræver plast for at fremstille. Og som gør fremtiden sikker for plastmagere. Form Plastgranulat Sådan foregår sprøjtestøbning Plastgranulat hældes ned i maskinen, hvor det opvarmes, blandes og smeltes i snekken (det roterende element), hvorefter det sprøjtes ind i værktøjsformen. Og ud kommer et plastprodukt. TV skærmen er ekstruderet Ligesom ved sprøjtestøbning opvarmes plasten og smelter. Men i stedet for at lede plasten ind i en form presses den bløde plast gennem en rund eller flad dyse = ekstrudering. Og bliver til en endeløs plade, der afkøles og skæres i afmålte stykker til den færdige tv skærm. Har du hænderne skruet ordentligt på? Og har du lyst til at lære et godt håndværk, hvor du kommer til at arbejde med den allernyeste teknologi inden for avanceret sprøjtestøbning. Så har vi uddannelsen til dig på et af landets førende plaststøberier. Vi har for tiden 16 plastmagerelever og får fremover brug for endnu flere. Du kan derfor se frem til en uddannelse, der giver dig rigtig gode jobmuligheder både i LEGO Koncernen og masser af andre virksomheder. Målrettet og solid uddannelse Din uddannelse varer 4 år med en blanding af praktik i virksomheden og ophold på teknisk skole. Det meste af tiden arbejder du hos os, hvor du hele tiden får nye udfordringer. Du får desuden en intern oplæring i de forskellige processer og metoder i procesafdelingen. På skolen bliver du bl.a. undervist i de forskellige former for plastforarbejdning og plastmateriale. Både i LEGO Koncernen og på skolen kommer du vidt omkring, og der er afsat masser af ressourcer til at uddanne den enkelte elev. Flair for teknik og IT Du er færdig med folkeskolen, og så har du flair for teknik og IT. Måske har du allerede tænkt på at videreuddanne dig senere hen, f.eks. til plastteknolog eller plastingeniør. Du kan lide at arbejde sammen med andre om at løse et teknisk problem, men du kan også tænke og handle selv. Og du er ikke bange for at tage ansvar på egen hånd. Grib chancen Grib chancen og send din ansøgning mærket Plastmagerelev til flemming.lund.kristensen@europe. lego.com eller LEGO Koncernen, Kornmarken, 7190 Billund, att. Flemming Lund Kristensen. Har du spørgsmål, så ring til Flemming Lund Kristensen på tlf Så tager vi en snak om uddannelsen og mulighederne. Uden TV og film ville moderne underholdning være lidt kedeligt. Og uden plast ingen moderne elektronik som f.eks. storskærme til TV Plastmagermagasinet er udgivet af: Plastindustrien i Danmark sammen med plastskolen, Den jydske Haandværkerskole, Hadsten Redaktør: Jannick Nytoft Design: Makalhof Repro, Jonas Nilsson Tryk: Kailow Graphic A/S PLASTINDUSTRIEN I DANMARK Hvordan du får en god og spændende, teknisk uddannelse som plastmager - læs mere på www.

Få en plastuddannelse med fremtid. Kør ind i fremtiden. som plastmager

Få en plastuddannelse med fremtid. Kør ind i fremtiden. som plastmager Få en plastuddannelse med fremtid 2007 2008 Kør ind i fremtiden som plastmager Tjek vores hjemmeside Lette plastmaterialer er fremtiden i hurtige fly, biler og skibe. Samtidig er der stor mangel på plastmagere

Læs mere

En verden i plast. Sprøjtestøbning. Ekstrudering. Plastmagermagasinet. Få en plastuddannelse med fremtid

En verden i plast. Sprøjtestøbning. Ekstrudering. Plastmagermagasinet. Få en plastuddannelse med fremtid En verden i plast Uden plast ville et hav af produkter ikke eksistere. Her på siden er et lille udsnit af produkter udvalgt. Blivplastmager.dk har set på, hvordan man fremstiller plastprodukter som f.eks.

Læs mere

Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen

Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen Kom og bliv plastmager sammen med os! Prøv at se dig omkring og tænk over, hvor ofte

Læs mere

plast mager uddannelsen

plast mager uddannelsen plast mager uddannelsen Hvad er en plastmager? E n plastmager er en håndværker, som arbejder med store computerstyrede maskiner og robotter for at fremstille produkter i plast. Produkterne kan være alt

Læs mere

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til plastmager. Uddan dig til en karriere i en innovativ industri... Bliv plastmager!

EUD FOR UNGE & VOKSNE. Erhvervsuddannelse til plastmager. Uddan dig til en karriere i en innovativ industri... Bliv plastmager! Erhvervsuddannelse til plastmager EUD FOR UNGE & VOKSNE Plast Uddan dig til en karriere i en innovativ industri... Bliv plastmager! Erhvervsuddannelse til plastmager Du får viden om materialer, maskiner

Læs mere

Plastmagermagasinet blivplastmager.dk. Få en faglig og teknisk uddannelse med fremtid i. Læs mere om plast og plastmageruddannelsen i

Plastmagermagasinet blivplastmager.dk. Få en faglig og teknisk uddannelse med fremtid i. Læs mere om plast og plastmageruddannelsen i Plastmagermagasinet er udgivet af: Få en faglig og teknisk uddannelse med fremtid i. Læs mere om plast og plastmageruddannelsen i Plastmagermagasinet. Plastmagermagasinet blivplastmager.dk F å e n p l

Læs mere

Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen

Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri. Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen Bliv plastmager og uddan dig til en karriere i en innovativ industri Made by Thea Plastmagerelev hos LEGO Koncernen Kom og bliv plastmager sammen med os! Fem gode grunde til at blive plastmager Prøv at

Læs mere

Uddannelsen til Plastspecialist

Uddannelsen til Plastspecialist Uddannelsen til Plastspecialist Uddannelsen til Plastspecialist Industriens Fællesudvalg har i samarbejde med Den jydske Haandværker - skole og AMU SYD udviklet en ny uddannelse til plastspecialist. Hvilke

Læs mere

Danny & Victor GHO 27-01 / 2015. Kok. Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen. Vejleder/underviser: Jytte Niels

Danny & Victor GHO 27-01 / 2015. Kok. Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen. Vejleder/underviser: Jytte Niels Kok Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen Vejleder/underviser: Jytte Niels Afleveringsdato: 27. Januar 2015 Klokkeslæt: 14:10 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Emne/problemformulering...?

Læs mere

Der er mange eksempler på at en elev efter endt uddannelse vender tilbage til virksomheden.

Der er mange eksempler på at en elev efter endt uddannelse vender tilbage til virksomheden. Guide til skolebesøg Denne guide er til dig, der får en skoleklasse på besøg, som er opdelt i før, under og efter besøget. Bagerst i guiden finder du en praktisk tjekliste til forberedelse og aftaler med

Læs mere

HANSENBERG / Kim Aaen. Dyrepasser

HANSENBERG / Kim Aaen. Dyrepasser Dyrepasser [ Dyrepasserassistent ] [ Dyrepasser med speciale heste ] [ Dyrepasser med speciale forsøgsdyr ] [ Dyrepasser med speciale dyr i zoologiske anlæg ] Indhold Uddannelsen til dyrepasser... 3 Varighed

Læs mere

proces operatør uddannelsen

proces operatør uddannelsen proces operatør uddannelsen Hvad er en procesoperatør? Uddannelsens opbygning Procesindustrien i Danmark er midt i en rivende udvikling. Der er meget fokus på at udvikle nye teknologier, og på at have

Læs mere

Produktionsgartner. Hvordan starter du? Du kan starte på uddannelsen på 3 forskellige måder, enten skolevejen, praktikvejen eller ny mesterlære.

Produktionsgartner. Hvordan starter du? Du kan starte på uddannelsen på 3 forskellige måder, enten skolevejen, praktikvejen eller ny mesterlære. Produktionsgartner [ Planteskolegartnerassistent ] [ Produktionsgartner med speciale planteskolegartner, produktion ] [ Produktionsgartner med speciale planteskolegartner, handel ] Produktionsgartner På

Læs mere

PLAST - SPRØJTESTØBNING

PLAST - SPRØJTESTØBNING Plastuddannelser på AMU SYD i Ribe PLAST - SPRØJTESTØBNING Innovation er resultatet af en kreativ proces, hvor man ser muligheder, får en ide, afprøver den, gennemfører den og skaber værdi i et fagligt,

Læs mere

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Indkøbsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET 2 JEG VIL HOLDE MINE MULIGHEDER ÅBNE Bjørg Carstensen, elev på EUX Akademiet 3 HVAD ER EUX? EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag.

Læs mere

Kan det tegnes, kan det laves

Kan det tegnes, kan det laves Kan det tegnes, kan det laves Der er ingen begrænsninger, hvis man vælger teknologien rapid prototyping til sine modeller og prototyper (se nederst fakta om teknologien). Men det betyder ikke, at modellen

Læs mere

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse TEKNISK SKOLE Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse aarhustech.dk/eux AARHUS TECH - TEKNISK SKOLE EUX GIVER DIG OPTIMALE MULIGHEDER EUX er en ambitiøs erhvervsuddannelse

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH DET ER FEDT AT VÆRE HÅNDVÆRKER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 494 af /04/015 om erhvervsuddannelsen til

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Handelsassistent Salg Auto Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Procesoperatør 2008. -på Processkolen i Kalundborg

Procesoperatør 2008. -på Processkolen i Kalundborg Procesoperatør 2008 -på Processkolen i Kalundborg Processkolen i Kalundborg Procesoperatør En procesoperatør arbejder med produktion indenfor procesindustrien. Procesindustrien omfatter f. eks. medicinalvarefabrikker,

Læs mere

HAR DU OVERBLIK OG TEKNISK SANS?

HAR DU OVERBLIK OG TEKNISK SANS? GRAFISK TEKNIKERUDDANNELSEN HAR DU OVERBLIK OG TEKNISK SANS? SÅ VIS DET SOM Du får det til at ske Som grafisk tekniker står du for produktionen af alle former for trykte og printede produkter. Det er dig,

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvor kan jeg tage uddannelsen? Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej 60, 5000 Odense

Læs mere

NY 2008. Få en fremtid som teknisk designer

NY 2008. Få en fremtid som teknisk designer NY 2008 Få en fremtid som teknisk designer Indholdsfortegnelse Side 3 Hvad er en teknisk designer? Side 4-5 Som teknisk designer kan du fx arbejde som: Teknisk designer produktion Teknisk designer bygge

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Industritekniker og EUX Klejnsmed kombinerer det bedste fra

Læs mere

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group KØB AF ULSTRUP PLAST Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015 1 DAGSORDEN Resumé Kort om SP Group Kort om Ulstrup Plast Rationalet bag transaktionen Udstedelse af op til 200.000 stk. nye aktier

Læs mere

Karriereforløbet. Hvis du vil videre!

Karriereforløbet. Hvis du vil videre! Hvis du vil videre! Karriereforløbet Et grundforløb for dig, der vil have et godt afsæt mod en eventuel videregående efteruddannelse - efter din tekniske erhvervsuddannelse er afsluttet med et svendebrev

Læs mere

Tagdækker. www.vitusbering.dk. Har du hænderne skruet rigtigt på? Har du lyst til en afvekslende uddannelse med både skoleophold & praktik?

Tagdækker. www.vitusbering.dk. Har du hænderne skruet rigtigt på? Har du lyst til en afvekslende uddannelse med både skoleophold & praktik? www.vitusbering.dk Tagdækker Har du hænderne skruet rigtigt på? Har du lyst til en afvekslende uddannelse med både skoleophold & praktik? Vil du have hele verden som din arbejdsplads? Tagdækker -et job

Læs mere

09454 Praktik i Vancouver Torben Kulasingam

09454 Praktik i Vancouver Torben Kulasingam Praktikforløb i udlandet I Vancouver, Canada som bygningsdesigningeniør hos Dragados Canada Forord Rapporten er udfærdiget som en del af grundlaget for tildeling af legat, i forbindelse med afholdelse

Læs mere

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse [Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager fire

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

Uddannelsen til teknisk designer

Uddannelsen til teknisk designer Uddannelsen til teknisk designer Teknisk designer Du skal være teknisk designer, hvis du har lyst til at skabe banebrydende ideer og produkter gennem kreative løsninger. Måske er det din drøm at være med

Læs mere

- Spring ud i din fremtid

- Spring ud i din fremtid - Spring ud i din fremtid TA EN UDDANNELSE PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE I GRINDSTED VÆLG MELLEM 9 ERHVERVS- UDDANNELSER SIDE 6-12 NYT EUX HÅNDVÆRKER MED HUE SIDE 4-5 I GRINDSTED FACTS FÅ SVAR PÅ DET MESTE

Læs mere

sundhed i grusgraven

sundhed i grusgraven Sundhed på arbejdspladsen kommer ikke af sig selv, bare fordi arbejdsmiljøet er i orden. Det ved man hos NCC Roads, hvor frugt og vand på flaske gav resultater. I Helse arbejdsliv oktober 2007 Sundhed

Læs mere

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager 4,5 år, hvis du vælger

Læs mere

Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen.

Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen. 1 of 6 10/08/2013 Efterår 2013 Et nyt skoleår er startet, og vi har budt både nye og gamle elever velkommen. Ny underviser Vi har ansat en ny underviser, Søren Birkholm Jensen. Søren har en baggrund fra

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

AMU SYD. Nordiske Kompositdage den 26. - 27. august 2008

AMU SYD. Nordiske Kompositdage den 26. - 27. august 2008 AMU SYD Nordiske Kompositdage den 26. - 27. august 2008 AMU SYD AMU SYD udbyder mere end 500 forskellige uddannelser fordelt på 14 forskellige brancheområder: Elektronik Emballage Fødevarehygiejne Gartneri

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER.

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Finans. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: Finans. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Finans Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: Finans Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse inden

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Sagsnr.: 060.09S.54. Ikrafttrædelsesdato: [dato. måned. år] Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen

Læs mere

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole EUX OPLEVELSESDAG Roskilde Tekniske Skole Hvad er en EUX Oplevelsesdag? En EUX oplevelsesdag er en besøgsdag, hvor 8. 10. klasser kan besøge det nyopførte oplevelsescenter under EUX afdelingen og i løbet

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Logistikassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

UDDANNELSEN PÅ TEKNISK SKOLE

UDDANNELSEN PÅ TEKNISK SKOLE UDDANNELSEN PÅ TEKNISK SKOLE Der er 35 tekniske skoler over hele landet, hvor du kan tage grundforløbet til elektrikeruddannelsen. Der findes 19 skoler, hvor du kan tage hele elektrikeruddannelsen inden

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ER DU til TEKNIK - og store maskiner?

ER DU til TEKNIK - og store maskiner? VOLVO TRUCKS. DRIVING PROGRESS begynd her Før du begynder en Volvo mekanikeruddannelse, skal du tage et 20-ugers grundforløb indenfor»mekanik, transport og logistik«. Grundforløbet kan tages på alle landets

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Uddannelser. på dental College Aalborg. tandklinikassistent laboratorietandtekniker

Uddannelser. på dental College Aalborg. tandklinikassistent laboratorietandtekniker Uddannelser på dental College Aalborg tandklinikassistent laboratorietandtekniker Mød vores vejleder og praktikpladskonsulent! Denne brochure giver dig et indblik i vores uddannelser. Hvis du gerne vil

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Vil du ha lidt ekstra? Tag en EUX-elev! EUX Erhvervsuddannelse med ekstra bonus

Vil du ha lidt ekstra? Tag en EUX-elev! EUX Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du ha lidt ekstra? Tag en EUX-elev! EUX Erhvervsuddannelse med ekstra bonus I generationer har vi uddannet vores unge mennesker til et højt fagligt niveau. Dagens og morgendagens samfund stiller yderligere

Læs mere

REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING

REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING REFERAT AF MØDE I UDVIKLINGSUDVALG FOR PLASTINDUSTRI DEN 31. JANUAR 2011 KL: 10.00 HOS AMU-SYD, C. F. TIETGENSVEJ 6 8, KOLDING Til udvalgsmødet foreslås følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Studerendes studie og jobsøgning

Studerendes studie og jobsøgning 2012 Studerendes studie og jobsøgning De er forkælede, drikker for meget, dyrker for lidt motion, teoretikere der ikke er gearet til erhvervslivet, karriereorienterede, innovative, økonomisk pressede,

Læs mere

Sebastian. www.genvej.nu

Sebastian. www.genvej.nu Sebastian Sebastian er 16 år går i 9. klasse og interesserer sig for håndværk. Han vil gerne lave noget med byggeri og træ. Han ønsker at tage en uddannelse, der kræver en del praktisk arbejde en erhvervsuddannelse.

Læs mere

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: University of New Brunswick Land: Canada Periode: Fra:September 2010 Til:December 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

2013 Elevtrivselsundersøgelsen

2013 Elevtrivselsundersøgelsen 13 Elevtrivselsundersøgelsen Den jydske Haandværkerskole Svarprocent: 93% (533 besvarelser ud af 572 mulige) Elevtrivsel 1 Den jydske Haandværkerskole Regionsgennemsnit EUD ekskl. SOSU (Region Midtjylland)

Læs mere

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang produktion

Læs mere

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB BYGGE OG ANLÆG PRODUKTION OG UDVIKLING STRØM, STYRING OG IT BIL, FLY OG ANDRE TRANSPORTMIDLER TRANSPORT OG LOGISTIK ERHVERVSUDDANNELSER GRUNDFORLØB ER DIN VEJ

Læs mere

EUX. en hue, to uddannelser

EUX. en hue, to uddannelser EUX en hue, to uddannelser Hvad er EUX? EUX er en ungdomsuddannelse ligesom STX, HTX og HHX. Men EUX er speciel, fordi den kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du altså

Læs mere

Skov- og naturtekniker

Skov- og naturtekniker Skov- og naturtekniker [ Skov- og naturassistent ] [ Skov- og naturtekniker med speciale som skov- og naturplejer ] [ Skov- og naturtekniker med speciale som natur- og friluftsformidler ] [ Skov- og naturtekniker

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Indhold Ikrafttrædelsesdato: 1. juli 2017... 2 Ændringer... 2 Uddannelsens formål og struktur... 3 Elevtyper... 4 Tilrettelæggelse af skoleundervisningen

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER

KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER Du har mange muligheder. Det har vi også. Når du skal vælge uddannelse, har du i dag mange forskellige muligheder. Derfor

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark

TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark 1 Tal og tendenser 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark Analysen er udarbejdet af: Kasper

Læs mere

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Lægesekretær Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Personvognsmekaniker og EUX Lastvognsmekaniker

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden

Veluddannede medarbejdere. nu og i fremtiden Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden Indholdsfortegnelse Veluddannede medarbejdere nu og i fremtiden 5 Lærlingeuddannelsen for unge 6 Lærlingeuddannelsen for dine erfarne chauffører Meritvejen 7

Læs mere

Merkantil HG VI ER JERES FREMTID LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK

Merkantil HG VI ER JERES FREMTID LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK Merkantil HG VI ER JERES FREMTID LYNGVEJ 19 4600 KØGE TEL 5667 0400 KHS@KHS.DK WWW.KHS.DK KÆRE VIRKSOMHED Har I travlt? Og kunne I have brug for ekstra hænder i dagligdagen? Så vil I helt sikkert kunne

Læs mere

Revolutionary power tools for real men

Revolutionary power tools for real men Ingen Ledninger Med denne stiksav er det slut med ledningen, afhængighed af stikkontakter, kort rækkevide og at falde over ledningen! Det revolutionerende nye Li-ion batteri levere en kraft som aldrig

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej,

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, 31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, Kan det lade sig gøre at man kommer ud som elev, efter

Læs mere

International driftsleder

International driftsleder International driftsleder med traineeforløb i Østeuropa VEJLBY LANDBRUGSSKOLE - centret for moderne landbrugsuddannelse I Slovakiet bliver ideerne til virkelighed Jonas Juhl Kristensen blev i foråret spurgt,

Læs mere

Side 1 af 7 10/09/2013 infonyt Teknisk designer-uddannelsen Efterår 2013 Side 2 af 7 Nyt undervisningsprojekt Siden august har eleverne arbejdet med et undervisningsprojekt kaldet Skrot Arne. Projektet

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Indholdsfortegnelse En erhvervsuddannelse kan være vejen til succes 3 Mediegrafiker 4 Teknisk designer 5

Læs mere

Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft

Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft Uddan en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør og få en dygtig faglært arbejdskraft Hvorfor uddanne en møbelpolstrer, autosadelmager eller gardindekoratør? Der bliver mangel på faglærte i

Læs mere

En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust

En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust En skånsom metode mod ondartede angreb Zerust tryggere kan ingen være VENLIG MOD ALLE HÅRD MOD KORROSIONEN For enhver virksomhed, der handler med metalprodukter og elektronik, er et korrosionsfrit miljø

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Revision Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Industritekniker og EUX Smed kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelserne

Læs mere

plastik Hvor er væk?

plastik Hvor er væk? plastik Når du afleverer plastflasker til genanvendelse, bliver de fx kørt i store læs til fabrikker, som først sorterer dem i farver og typer. Flaskerne bliver vasket og bliver hakket i små stykker i

Læs mere

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival BAGGRUND UDLEJNING Tekst: Peter Hyldahl, phy@monitor.dk Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival Skal man lave en konference, holde festival eller andet, som kræver AV, lyd, lys og scener i den absolutte

Læs mere

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen en teknisk uddannelse i en branche i rivende udvikling Derfor skal

Læs mere

EUX. Til virksomheden

EUX. Til virksomheden EUX Til virksomheden Hvad er en EUX uddannelse? EUX er teknisk skoles ungdomsuddannelse hvor eleverne på ca. 4,5 år bliver både faglærte håndværkere OG studenter i én og samme uddannelse. Fagligheden på

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

2

2 1 2 3 Husk at selvom det er nærmest programmeret i os, at vi gerne vil svare, når vi bliver stillet et spørgsmål, så er det ok ikke at vide det! Og det der sker hvis du svarer på spørgsmål om adgangskrav

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder DM fagforening for højtuddannede DM Leder DM Leder Det er vigtigt, at DM har fokus på ledere, fordi mange medlemmer af DM før eller senere bliver ledere. Det er en meget naturlig karrierevej for mange

Læs mere

Thomas Bernt Henriksen. Økonomisk redaktør

Thomas Bernt Henriksen. Økonomisk redaktør Thomas Bernt Henriksen Økonomisk redaktør Lær af de bedste Budskab 1 Det er hårdt arbejde at blive gazelle i 2012 Budskab 2 Lær af de bedste - Hvordan bliver man unik? Budskab 3 Alvorlige alarmsignaler

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Automatiktekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere