Retteblad nr. 1 af 19. marts 2012 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2012, februar 2012 (Kontrolvejledningen)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retteblad nr. 1 af 19. marts 2012 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2012, februar 2012 (Kontrolvejledningen)"

Transkript

1 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Retteblad nr. af 9. marts 0 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 0, februar 0 (Kontrolvejledningen) Dette retteblad indeholder ændringer til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 0, februar 0. Ændringerne anført i dette retteblad er indarbejdet i den trykte version af Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 0, marts 0. Nyt i 0 Bekendtgørelse nr. 57 af 6. januar 0 om krydsoverensstemmelse er ændret ved bekendtgørelse nr. af 5. marts 0. Under afsnittet Fokusområder i 0: Kontrolmyndighedens oplysning af landbruger om en vejledende sanktionsprocent på kontrollen, er bemærkningen til kontrolmyndighedens høringsbrev erstattet af følgende afkortede bemærkning: Der er sammenhæng mellem de karakterer for overtrædelsens alvor, omfang og varighed, som indberettes, og den støttenedsættelse som NaturErhvervstyrelsen kommer frem til. Ved almindelige overtrædelser nedsættes støtten som udgangspunkt med, eller 5 %. Der henvises til Vejledning om krydsoverensstemmelse [år], der findes på NaturErhvervstyrelsens hjemmeside: hvor du også kan se beskrivelse af kontrollen og kravene. I afsnit. tilføjes tre nye støtteordninger under Direkte støtteordninger : Etablering af økologiske frugt- og bærplantager Produktion af flerårige energiafgrøder Støtte til afgrødevariation I afsnit. udgår afsnittet vedrørende muligheden for at lave stikprøvekontroller ved kontrol af betingelser for arealstøtte og krydsoverensstemmelse. Denne ændring trådte i kraft allerede i 0. Der er tilføjet tre nye delkrav (6-8) under krav.7: Krav.7 Beskyttelse af fugle, reder og æg samt redetræer Lov om jagt og vildtforvaltning, jf. lovbekendtgørelse nr. 90 af. september 009, 6a, stk. og 7, stk., samt bekendtgørelse nr. 90 af. juli 007 om fredning af visse dyre- og plantearter mv., indfangning af og handel med vildt og pleje af tilskadekommet vildt,, stk., og 6. Rådets direktiv 79/09/EØF af. april 979 om beskyttelse af vilde fugle, art. 5 Kontrol og udtagning til kontrol: NaturErhvervstyrelsen. Kolonirugende fugles redetræer må ikke fældes i perioden / /7.. Rovfugles og uglers redetræer må ikke fældes i perioden / /8.. Ørnes, sort storks og rød glentes redetræer må ikke fældes.. Hule træer og træer med spættehuller, må ikke fældes i perioden / /8. 5. Digesvalereder må ikke ødelægges i perioden / /8.

2 6. Forbud mod at indfange eller slå vilde fugle ihjel. 7. Forbud mod forsætlig ødelæggelse eller beskadigelse af fugles reder og æg, samt forsætlig fjernelse af fugles reder. 8. Forbud mod forsætlig forstyrrelse af vilde fugle. Generelle bemærkninger Enhver fældning af træer og/eller ødelæggelse af reder omfattet af bestemmelserne i delkrav -5 er en overtrædelse med fuld konsekvens beskyttelsesformålet. Af samme årsag fastsættes konsekvensen for en overtrædelse af bestemmelserne bag delkrav og delkrav, som udgangspunkt til, da enhver fældning af de omfattede træer har meget stor effekt formålet med. Delkrav 6 omfatter ikke drab eller indfangning i jagttiden på fugle, der er fastsat jagttid for i henhold til jagtog vildtforvaltningsloven. Det omfatter endvidere ikke drab eller indfangning som led i regulering i medfør af reglerne i bekendtgørelse om vildtskader. Delkrav 7 omfatter alene forsætlig ødelæggelse eller beskadigelse af reder og æg, samt forsætlig fjernelse af fugles reder, og delkrav 8 alene forsætlig forstyrrelse med en skadelig virkning for arten eller bestanden til følge. Med reversibilitet menes mulighederne for at vende tilbage til den tilstand, der var til stede før indgrebet. Dokumentation for overtrædelse: Det er ikke officielt registeret, hvor der er redetræer, hule træer, træer med spættehuller og reder. Det skal derfor på anden vis dokumenteres af kontrolmyndigheden, at de pågældende træer og reder har været til stede og har lidt skade. For så vidt angår delkrav 6 8 skal det dokumenteres af kontrolmyndigheden, at der er sket en overtrædelse af forbuddet. Dette kan f.eks. ske ved at Naturstyrelsen, der er myndighed på overholdelsen af reglerne, oplyser kontrolmyndigheden om styrelsens kendskab til konkrete overtrædelser. Bedømmelse - delkrav : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. : Vurderes som andelen af ødelæggelse af den pågældende kolonirugende fuglearts forekomst af redetræer i den berørte koloni. Ved bedømmelse af en overtrædelse, er karakteren for omfang bestemmende for karaktergivningen af alvor og varighed, der sættes til samme karakter som omfang. : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. Kolonirugende fugle er hejrer, råger og skarver. Forbuddet mod fældning omfatter alle træer, med reder bygget af de tre fuglearter. Det er ikke afgørende om der er æg eller unger i reden eller om reden er beboet. Også træer med ikke-benyttede reder er omfattet af fældningsforbuddet. De omfattede arters redetræer vil ikke kunne genskabes i perioden fra. februar til. juli, hvorfor der ikke indenfor den omfattede periode kan ske reversibilitet efter fældning af et eller flere redetræer. Enhver fældning af redetræer i den omfattede periode er derfor omfattet.

3 Krav.7, delkrav formål med til formål med Væsentlig betydning i Fældning af kolonirugende fugles redetræer i perioden. februar til. juli 0-0 % af kolonirugende fugles redetræer i perioden. februar til. juli Fældning af kolonirugende fugles redetræer i perioden. februar til. juli Meget stor betydning i Fældning af kolonirugende fugles redetræer i perioden. februar til. juli Mere end 0 % af kolonirugende fugles redetræer i perioden. februar til. Juli Fældning af kolonirugende fugles redetræer i perioden. februar til. juli Bedømmelse - delkrav : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. : Vurderes ud fra hvorvidt de pågældende arters redetræer, er blevet fældet i perioden. februar. august. : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. Forbuddet omfatter alle træer, med reder bygget af eller anvendt af rovfugle eller ugler. Det er ikke afgørende om der er æg eller unger i reden eller om reden er beboet. Også træer med ikkebenyttede reder er omfattet af fældningsforbuddet. Da de omfattede arters redetræer i perioden fra. februar til. august ikke vil kunne genetableres, kan der ikke inden for den omfattede periode ske reversibilitet efter fældning af et eller flere redetræer. Enhver fældning af redetræer i den omfattede periode har meget stor effekt. Krav.7, delkrav til formål med formål med Væsentlig betydning formål med Meget stor betydning til formål med Fældning af rovfugles og uglers redetræer i perioden. februar. august Enhver fældning af redetræ for rovfugle og ugler i perioden. februar. august

4 Fældning af rovfugles og uglers redetræer i perioden. februar. august Bedømmelse - delkrav : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand : Vurderes ud fra hvorvidt de pågældende arters redetræer er blevet fældet. : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. Forbuddet omfatter alle træer, med reder bygget af eller anvendt af ørne, sort stork og rød glente. Det er ikke afgørende om der er æg eller unger i reden eller om reden er beboet. Også træer med ikke-benyttede reder er omfattet af fældningsforbuddet. De omfattede arter anvender år efter år samme redetræ til at yngle og fældning af et redetræ vil påvirke reversibiliteten igennem flere år. Der kan ikke ske reversibilitet efter fældning af et eller flere redetræer da de omfattede arters redetræer ikke vil kunne genetableres. Enhver fældning af redetræer er derfor omfattet. Bemærk, at forbuddet mod fældning gælder hele året. Krav.7, delkrav formål med formål med Væsentlig betydning formål med Meget stor betydning i Fældning af ørnes, sort storks og rød glentes redetræer Enhver fældning af redetræ for ørne, sort stork og rød glente Fældning af ørnes, sort storks og rød glentes redetræer Bedømmelse - delkrav : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. : Vurderes som andelen af hule træer og træer med spættehuller i det berørte område, der er fældet i perioden. november. august. Ved bedømmelse af en overtrædelse, er karakteren for omfang bestemmende for karaktergivningen af alvor og varighed, der sættes til samme karakter som omfang. : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. Hule træer er ikke nærmere defineret i lovgivningen. Men kendetegnet for disse træer er, at det oftest er ældre træer, ofte med en diameter på 0 cm eller derover, typisk med rådangreb og evt. afbrækkede grene.

5 Spættehuller, er kendetegnet ved cirkulære huller placeret mere end meter oppe på stammen. Disse typer træer er ynglested og levested for fuglearter og flagermus. Reglen beskytter træer, der er egnede som yngleområder og levesteder og der vil ikke inden for den omfattede periode kunne ske reversibilitet efter fældning af et eller flere træer. Krav.7, delkrav til formål med i forhold til formål med Væsentlig betydning i Fældning af hule træer og træer med spættehuller i perioden. november. august 0-0 % af hule træer og træer med spættehuller, som er fældet i perioden. november. august Fældning af hule træer og træer med spættehuller i perioden. november. august Meget stor betydning formål med Fældning af hule træer og træer med spættehuller i perioden. november. august Mere end 0 % af hule træer og træer med spættehuller, som er fældet i perioden. november. august Fældning af hule træer og træer med spættehuller i perioden. november. august Bedømmelse - delkrav 5 : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. : Vurderes som andelen af digesvalereder i det berørte område, som er blevet ødelagt i perioden. april. august. Ved bedømmelse af en overtrædelse, er karakteren for omfang bestemmende for karaktergivningen af alvor og varighed, der sættes til samme karakter som omfang. : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. Digesvalereder findes typisk i vegetationsfrie frilagte skrænter og klinter af ler eller grus, som fx kystklinter, grusgrave og stejle åbrinker. De består af huller i skrænterne, ofte med et antal på flere dusin. Bestemmelsen er en udvidelse den almindelige beskyttelse i delkrav 7 om forbud mod forsætlig ødelæggelse eller beskadigelse af reder og æg. Da digesvaler i perioden fra. april til. august ikke vil kunne genetablere reder, vil ødelæggelse af en eller flere digesvalereder i perioden påvirke reversibiliteten. Enhver ødelæggelse af digesvalereder i perioden er derfor omfattet, og der kan ikke skabes reversibilitet. 5

6 Krav.7, delkrav 5 til formål med til formål med Væsentlig betydning i Ødelæggelse af digesvalereder i perioden. april. august 0-0 % af digesvalereder er ødelagt i perioden. april. august Ødelæggelse af digesvalereder i perioden. april. august Meget stor betydning i Ødelæggelse af digesvalereder i perioden. april. august Mere end 0 % af digesvalereder er ødelagt i perioden. april. august Ødelæggelse af digesvalereder i perioden. april. august Bedømmelse - delkrav 6 : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. : Vurderes på baggrund af antallet af dræbte fugle. : en for alvor er bestemmende for karakteren for varighed, der sættes til samme karakter som kriteriet alvor. Forbuddet omfatter, at man ikke må indfange eller slå vilde fugle ihjel. Den enkelte fugl er således beskyttet. Forbuddet gælder ikke for de fugle, der nedlægges i forbindelse med lovlig jagt i den fastsatte jagttid for disse fugle. Forbuddet gælder ligeledes ikke drab eller indfangning, der er givet tilladelse til fra Naturstyrelsens side i medfør af bekendtgørelse om vildtskader. I forbindelse med en normal jordbrugsmæssig udnyttelse af en ejendom eller anden lovlig udnyttelse af denne omfatter forbuddet kun forsætlige handlinger. Krav.7, delkrav 6 formål med til formål med Væsentlig betydning i Ihjelslåning eller indfangning af en fugl af en almindelig art i området Ihjelslåning eller indfangning af en enkelt fugl en for varighed følger karakteren for alvor Meget stor betydning i Ihjelslåning eller indfangning af en fugl af en sjælden eller sårbar art i området Ihjelslåning eller indfangning af mere end en fugl en for varighed følger karakteren for alvor 6

7 Bedømmelse - delkrav 7 : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. : Vurderes på baggrund af om de beskadigede, ødelagte eller fjernede reder indeholdt æg eller ej. : en for alvor er bestemmende for karakteren for varighed, der sættes til samme karakter som kriteriet alvor. Forbuddet omfatter forsætlig ødelæggelse eller beskadigelse af vilde fugles reder og æg, samt forsætlig fjernelse af vilde fugles reder. Normal jordbrugsmæssig udnyttelse vil som udgangspunkt ikke udgøre en overtrædelse af reglerne under forudsætning af, at driften tilrettelægges under behørig, proportional hensyntagen til fuglene. Krav.7, delkrav 7 formål med til formål med Væsentlig betydning i Forsætlig ødelæggelse eller beskadigelse af reder og æg samt fjernelse af reder af en almindelig art i området. Forsætlig ødelæggelse, beskadigelse eller fjernelse af reder uden æg. en for varighed følger karakteren for alvor Meget stor betydning i Forsætlig ødelæggelse eller beskadigelse af reder og æg samt fjernelse af reder af en sjælden eller sårbar art i området. Forsætlig ødelæggelse, beskadigelse eller fjernelse af reder med æg. en for varighed følger karakteren for alvor Bedømmelse - delkrav 8 : Vurderes efter reversibilitet den pågældende artsbestand. : Vurderes på baggrund af, hvor mange forskellige arter, der har lidt skade. : en for alvor er bestemmende for karakteren for varighed, der sættes til samme karakter som kriteriet alvor. Forbuddet omfatter forsætlig forstyrrelse af vilde fugle med skadelig virkning for arten eller bestanden. Ved vurderingen af, om en aktivitet har en skadelig virkning for arten eller bestanden, skal der ses på arten/bestanden i det pågældende område. Forstyrrelserne behøver ikke at have en direkte effekt på enkeltindivider af den omhandlede art, men kan evt. have en indirekte effekt ved for eksempel at tvinge den til at bruge energi på flugt. Sårbarheden over for forskellige former for forstyrrelser varierer fra art til art og over året. Der skal anlægges en artsvis vurdering af forstyrrelserne, og der lægges særlig vægt på de forstyrrelser, der rammer arterne i deres mest følsomme perioder (yngletiden, overvintrings-, og rastepladser m.v.). Det vil således ikke nød- 7

8 vendigvis indebære en overtrædelse af forbuddet at skræmme beskyttede arter af gæs væk fra marker med vintersæd, hvis der findes alternative fødesøgningsmuligheder i nærheden. Maskinstøj i forbindelse med landbrugsdrift vil heller ikke i almindelighed indebære overtrædelse af forbuddet. Omvendt kan forsætlige forstyrrelser af sjældne ynglefugle, fx bortskræmning fra redesteder, få betydning for bestanden, hvorved forbuddet kan blive overtrådt. En forstyrrelse vil være forsætlig, hvis der er handlet med hensigt til at forstyrre, eller hvis en forstyrrende aktivitet gennemføres med viden om eller formodning om, at arten findes i området, eller hvor aktiviteten fortsættes, efter det viser sig, at arten bliver forstyrret. Forbuddet er dog først overtrådt, hvis den forsætlige forstyrrelse har en negativ virkning for arten eller bestanden. Krav.7, delkrav 8 formål med til formål med Væsentlig betydning i Forsætlig forstyrrelse af fugle med skadelig virkning for arten eller bestanden i området af en almindelig fugl. Meget stor betydning i Forsætlig forstyrrelse af fugle med skadelig virkning for arten eller bestanden i området af en sjælden eller sårbar fugl. Forsætlig forstyrrelse med skadelig virkning for en enkelt art. en for varighed følger karakteren for alvor Forsætlig forstyrrelse med skadelig virkning for mere end en art. en for varighed følger karakteren for alvor Efter krav. indsættes fem nye krav: Minimumskrav Det følger af EU's regler, at minimumskrav vedrørende plantebeskyttelsesmidler, som er fastsat i den nationale lovgivning, skal være omfattet af krydsoverensstemmelse. Minimumskravene gælder for landbrugere, som modtager tilskud til foranstaltninger for bæredygtig anvendelse af landbrugsarealer gennem betalinger for miljøvenligt landbrug efter landdistriktsprogrammet for eller tilskud til Ekstensivt landbrug og Pleje af EU-støtteberettigede græsarealer efter artikel 68 i Rådets forordning (EF) 7/009. Art. 9, stk. i Rådets forordning (EF) 698/005 om støtte til udvikling af landdistrikter fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Tilskud til pleje af græs og naturarealer, Tilskud til omlægning til økologisk produktion (OM), Miljøbetinget tilskud (MB), Tilskud til fastholdelse og pleje af vådområder i forlængelse af tilsagn om anlæg af vådområder, Tilskud til fastholdelse af vådområder, Tilskud til ændret afvanding, Tilskud til randzoner, Ø-støtte, Tilskud til første skovrejsning på landbrugsarealer, Tilskud til miljøvenligt skovbrug. 8

9 Hvis en modtager af ovennævnte ordninger overtræder et minimumskrav, vil det medføre nedsættelse eller udelukkelse fra de arealbaserede tilskud under landdistriktsprogrammet for samt artikel 68- ordningerne Ekstensivt landbrug og Pleje af EU-støtteberettigede græsarealer, som følge af krydsoverensstemmelse. Bortset fra de to artikel 68-ordninger påvirker overtrædelse af minimumskrav ikke den direkte støtte, såsom enkeltbetaling. Minimumskravene vedrørende plantebeskyttelsesmidler er en del af krydsoverensstemmelse og vedrører sundhedsområdet, der omfatter folkesundhed, dyresundhed og plantesundhed (se afsnit 5.). Minimumskravene vedrørende plantebeskyttelsesmidler skal bl.a. omfatte A) krav om besiddelse af tilladelse til at anvende midlerne og om opfyldelse af uddannelsesforpligtelserne, B) krav til sikker opbevaring, C) tilsyn med udbringningsudstyr og D) regler om pesticidanvendelse tæt på vand og andre følsomme områder, som fastlagt i den nationale lovgivning. 5 I 0 er følgende minimumskrav blevet indført: Krav. A om besiddelse af gyldigt sprøjtecertifikat eller sprøjtebevis i forbindelse med anvendelse af plantebeskyttelsesmidler Krav. B om sikker opbevaring af plantebeskyttelsesmidler Krav. C om udstyr til udbringning af plantebeskyttelsesmidler med marksprøjte Krav. D om anvendelse af kontraventil og vandur ved opblanding af plantebeskyttelsesmidler ved tapstedet Krav. D om placering af påfyldnings- og vaskeplads Krav.A Besiddelse af gyldigt sprøjtecertifikat eller sprøjtebevis i forbindelse med anvendelse af plantebeskyttelsesmidler Bekendtgørelse nr. 557 af 9. juni 009 (med senere ændringer) om undervisning og anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer m.v. for erhvervsmæssige brugere af plantebeskyttelsesmidler, -7 og 0, jf. dog, nr., og jf. lovbekendtgørelse nr. 878 af 6. juni 00 (med senere ændringer) om kemikalier, 8b, stk.. Forordning 97/006, bilag II, punkt 5... Kontrol og udtagning til kontrol: NaturErhvervstyrelsen. Erhvervsmæssig anvendelse af plantebeskyttelsesmidler må kun foretages af personer, der er i besiddelse af et gyldigt sprøjtecertifikat eller et sprøjtebevis.. Personer, der er undtaget om sprøjtecertifikat eller sprøjtebevis, og som anvender plantebeskyttelsesmidler erhvervsmæssigt, skal kunne fremvise gyldig og relevant dokumentation for, at de må udføre bekæmpelsen. 6 Art. 5, stk., i Rådets forordning (EF) nr. 698/005, samt artikel 68, stk., litra a) nr. i), i Rådets forordning (EF) nr. 7/009. Art. 9 i Kommissionens forordning (EU) nr. 65/0. 5 Bilag II, punkt 5... i Kommissionens forordning (EF) nr. 97/ Dette omfatter personer der har gennemført et særligt undervisningsforløb eller kursus omfattet af bilag eller, udfører bekæmpelsen som led i deres uddannelse, har fået anerkendt deres erhvervsmæssige kvalifikationer af Miljøstyrelsen eller personer der skriftligt har anmeldt den agtede midlertidige eller lejlighedsvise anvendelse til Miljøstyrelsen, jf. -7 i bekendtgørelse nr. 557 af 9. juni

10 Bedømmelse : Vurderes ud fra om der er foretaget sprøjtning uden et gyldigt certifikat/bevis eller anden relevant dokumentation i én eller flere vækstsæsoner. Såfremt sprøjtning er udført af andre end jordbrugeren selv, fx af maskinstation eller anden virksomhed, skal dette kunne dokumenteres. : en for omfang følger karakteren for alvor. Ved karakteren i alvor er karakteren for omfang dog. : Vurderes ud fra hvornår sprøjteførerens sprøjtecertifikat, sprøjtebevis eller uddannelse sidst var gyldig. Sprøjtecertifikater og -beviser, samt gennemførte kurser eller undervisningsforløb omfattet af bilag eller 7, anses for at være gyldige, hvis besidderen senest fire år efter udstedelse eller gennemførelse og herefter hvert fjerde år gennemfører et opfølgningskursus. Anerkendelsesbreve fra Miljøstyrelsen er kun gyldige, hvis besidderen senest hvert fjerde år fra modtagelsen gennemfører et opfølgningskursus eller et kursus, som kan sidestilles hermed. 8, jf. dog overgangsbestemmelsen om opfølgningskurser. 9 Det er en formildende omstændighed, hvis sprøjteføreren på kontroltidspunktet allerede er tilmeldt et opfølgningskursus. Krav.A Meget lille betydning i forhold til formål med Der er i virksomheden i denne vækstsæson anvendt plantebeskyttelsesmiddel af en sprøjtefører ansat i virksomheden, der ikke er i besiddelse af et gyldigt sprøjtecertifikat /sprøjtebevis eller anden relevant dokumentation, med mindre det på kontroltidspunktet kan dokumenteres, at der er sket tilmelding for et sådant opfølgningskursus. i forhold til formål med Der er i virksomheden anvendt plantebeskyttelsesmidler af en maskinstation eller anden virksomhed, uden at der kan fremvises fakturabilag for dette arbejde, hvormed det ikke kan dokumenteres, at sprøjteføreren har været i besiddelse af et gyldigt sprøjtecertifikat/sprøjtebevis eller anden relevant dokumentation. Væsentlig betydning i forhold til formål med Der er i virksomheden i denne vækstsæson anvendt plantebeskyttelsesmiddel af en sprøjtefører, ansat i virksomheden, der ikke er i besiddelse af et gyldigt sprøjtecertifikat/sprøjtebevis eller anden relevant dokumentation. Meget stor betydning formål med Der er i virksomheden i denne og den foregående vækstsæson anvendt plantebeskyttelsesmiddel af en sprøjtefører ansat i virksomheden, der ikke er i besiddelse af et gyldigt sprøjtecertifikat/sprøjtebevis eller anden relevant dokumentation. 7 Bilag eller i bekendtgørelse nr. 557 af 9. juni Jf. 0 om opfølgningskursus i bekendtgørelse nr. 557 af 9. juni I henhold til, nr. i bekendtgørelse nr. 557 af 9. juni 009 skal personer, som er i besiddelse af et sprøjtecertifikat, et sprøjtebevis eller et kursus eller et uddannelsesforløb som er udstedt i perioden. juli 00 til 0. juni 009, have gennemført et opfølgningskursus inden. juli 0. 0

11 en for omfang følger karakteren for alvor. Er der tildelt karakteren i alvor tildeles karakteren i omfang. Det er i indeværende år mere end år siden, men højst 5 år siden, uddannelse eller seneste opfølgningskursus er gennemført en for omfang følger karakteren for alvor Det er i indeværende år mere end 5 år siden uddannelse eller seneste opfølgningskursus er gennemført en for omfang følger karakteren for alvor Sprøjteføreren har aldrig erhvervet tilladelse til at anvende plantebeskyttelsesmidler erhvervsmæssigt Krav.B Sikker opbevaring af plantebeskyttelsesmidler Bekendtgørelse nr. 70 af. juni Forordning 97/006, bilag II, punkt 0 (med senere ændringer) om 5... Europa-Parlamentets og Rådets bekæmpelsesmidler, stk., direktiv 009/8/EF af. oktober 009 dog undtaget biocidmidler. om en ramme for Fællesskabets indsats for en bæredygtig anvendelse af pesticider, art., stk., a). Kontrol og udtagning til kontrol: NaturErhvervstyrelsen. Meget giftige og giftige plantebeskyttelsesmidler eller plantebeskyttelsesmidler, der klassificeres som akut toksiske i kategori, eller eller som specifik målorgantoksiske i kategori (STOT SE ), skal opbevares under lås. Bedømmelse : Vurderes ud fra hvorvidt plantebeskyttelsesmidler ikke er opbevaret under lås, som foreskrevet på etiketten. : et af en overtrædelse fastslås ud fra, hvorvidt der er tale om enten et eller flere produkter der er opbevaret forkert. : en for varighed følger karakteren for omfang. Krav.B Meget lille betydning til formål med i forhold til formål med Væsentlig betydning formål med Giftige plantebeskyttelsesmidler eller plantebeskyttelsesmidler, der er klassificeret som akut toksiske i kategori eller som specifik målorgantoksiske i kategori (STOT SE ), er ikke opbevaret under lås. Meget stor betydning formål med Meget giftige plantebeskyttelsesmidler eller plantebeskyttelsesmidler, der er klassificeret som akut toksiske i kategori eller, er ikke opbevaret under lås

12 Et plantebeskyttelsesmiddel (opbevaret i én eller flere emballager) en for varighed følger karakteren for omfang To plantebeskyttelsesmidler (hver især opbevaret i én eller flere emballager) en for varighed følger karakteren for omfang Mere end plantebeskyttelsesmidler (hver især opbevaret i én eller flere emballager) en for varighed følger karakteren for omfang Krav.C Udstyr til udbringning af plantebeskyttelsesmidler med marksprøjte. Bekendtgørelse nr. 68 af. marts 009 om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler,, stk., jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 6. juni 00 (med senere ændringer) om miljøbeskyttelse, 7, stk., nr., og 9, stk. 5. Forordning 97/006, bilag II, punkt 5... Kontrol og udtagning til kontrol: NaturErhvervstyrelsen. For marksprøjte, herunder tågesprøjte, der anvendes erhvervsmæssigt til udbringning af plantebeskyttelsesmidler, skal følgende udstyr forefindes på virksomheden: a. Præparatfyldeudstyr eller udstyr til direkte injektion i sprøjten, b. skyllevandstank med kapacitet til at fortynde restsprøjtevæsken 50 gange efter afsluttet fortyndingsprocedure, og c. spuledyser. Bedømmelse : Vurderes ud fra hvorvidt det krævede udstyr forefindes. : Vurderes ud fra, hvor mange sprøjter i virksomheden, der mangler det krævede udstyr. : Vurderes ud fra varigheden af overtrædelsen af. Der er alene tale om sprøjter på virksomheden som anvendes til udbringning af plantebeskyttelsesmidler. Krav.C formål med i forhold til formål med Der forefindes kun to af følgende: præparatfyldeudstyr, skyllevandstank og spuledyse For én sprøjte i virksomheden gør dette sig gældende. Væsentlig betydning formål med Der forefindes kun én af følgende: præparatfyldeudstyr, skyllevandstank og spuledyse For mere end én sprøjte i virksomheden gør dette sig gældende. Kravet har ikke været opfyldt i indeværende vækstsæson Meget stor betydning formål med Der forefindes hverken præparatfyldeudstyr, skyllevandstank eller spuledyse Kravet har ikke været opfyldt i denne og den foregående vækstsæson

13 Krav.D Anvendelse af kontraventil og vandur ved opblanding af plantebeskyttelsesmidler ved tapstedet Bekendtgørelse nr. 68 af. marts 009 om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler, 5 for så vidt angår kontraventil og vandur, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 6. juni 00 (med senere ændringer) om miljøbeskyttelse, 7, stk., nr., og 9, stk. 5. Forordning 97/006, bilag II, punkt 5... Kontrol og udtagning til kontrol: NaturErhvervstyrelsen. Hvis der på virksomheden foretages opblanding og udbringning af plantebeskyttelsesmidler, skal tapstedet på vandinstallationen, som benyttes til vandpåfyldning af sprøjter, være forsynet med kontraventil 0 og vandur eller lignende installation, der forhindrer overløb ved opfyldning af tanken. Bedømmelse : Vurderes ud fra hvorvidt tapstedet er forsynet med udstyret. : en for omfang følger karakteren for alvor. : Vurderes ud fra manglens varighed. Krav.D Meget lille betydning i forhold til formål med til formål med Tapstedet er ikke forsynet med vandur (el. lign) en for omfang følger karakteren for alvor Væsentlig betydning til formål med Tapstedet er ikke forsynet med kontraventil en for omfang følger karakteren for alvor Der er i indeværende vækstsæson sket opblanding og udbringning af plantebeskyttelsesmidler i virksomheden uden at har været opfyldt, eller varighed kan ikke fastslås Meget stor betydning i Tapstedet er hverken forsynet med kontraventil eller vandur (el.lign.) en for omfang følger karakteren for alvor Der er i mere end én vækstsæson sket opblanding og udbringning af plantebeskyttelsesmidler i virksomheden men uden at har været opfyldt 0 Undtaget om kontraventil er tapning af vand fra vandbeholder uden tilslutning til vandledningsnettet. Vandur: En teknisk indretning, der automatisk stopper påfyldning af sprøjte med vand fra vandforsyningsanlægget, når en forudbestemt mængde vand er påfyldt.

14 Krav.D Placering af påfyldnings- og vaskeplads Bekendtgørelse nr. 68 af. marts 009 om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler, 9 og 0, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 6. juni 00 (med senere ændringer) om miljøbeskyttelse, 7, stk., nr., og 9, stk. og 5. Forordning 97/006, bilag II, punkt 5... Kontrol og udtagning til kontrol: NaturErhvervstyrelsen. Vaskepladser med opsamling til gyllebeholder eller anden beholder må ikke være etableret nærmere end a. 50 meter fra almen vandforsyning til drikkevandsformål, b. 5 meter fra ikke-almen vandforsyning til drikkevandsformål og drænsystemers rense- og samlebrønde samt c. 50 meter fra overfladevand (vandløb, søer og kystvand) og -naturbeskyttelsesområder.. På arealer, hvor plantebeskyttelsesmidler udbringes, må påfyldning og vask af marksprøjte eller rygsprøjte, der anvendes udendørs, ikke ske nærmere end a. 00 meter fra almen og ikke-almen vandforsyning til drikkevandsformål og b. 50 meter fra overfladevand (vandløb, søer og kystvand) og drænsystemers rense- og samlebrønde samt -naturbeskyttelsesområder. Bedømmelse : Vurderes ud fra hvilke afstandskrav der er overtrådt. : Vurderes ud fra, hvor meget af afstands, der er overtrådt. Er flere afstandskrav overtrådt anvendes det afstandskrav, for hvilket afstanden er overtrådt med den største procentvise andel til bedømmelsen af omfang. : Vurderes ud fra om afstandskravene har været overtrådt i en eller flere vækstsæsoner. Kravet gælder kun vaskepladser i anvendelse. Miljøstyrelsen kan efter ansøgning give dispensation fra reglerne om afstandskrav, jf. 8 i bekendtgørelse nr. 68. Såfremt landbrugeren på kontroltidspunktet har modtaget dispensation fra et eller flere af afstandskravene, vil dispensationens bestemmelser blive lagt til grund ved kontrollen. Krav.D formål med Afstands i forhold til drænsystemers rense- og samlebrønde er overtrådt. i Afstands til overfladevand og/eller naturbeskyttelsesområder er overtrådt Væsentlig betydning formål med Afstands i forhold til almen vandforsyning eller afstands i forhold til ikke almen vandforsyning er overtrådt Meget stor betydning formål med Afstands i forhold til både vandforsyning og overfladevand er overtrådt Fra og med % og under Fra og med 0 % til Mere end 50 % af Kravet gælder kun vaskepladser, der har en byggetilladelse udstedt efter den 8. april 009. Det betyder, at de nærmere angivne vilkår i dispensationen skal være overholdt. Er dette ikke tilfældet, gælder bekendtgørelsens afstandskrav.

15 0 % af afstanden i kravene er overtrådt og med 50 % af afstanden i kravene er overtrådt Afstandskrav er overtrådt i indeværende vækstsæson afstanden i kravene er overtrådt Afstandskrav har været overtrådt i mere end én vækstsæson Der er foretaget ændringer i fodnote 8 til krav.: På udyrkede landbrugsarealer kan der foretages mekanisk jordbearbejdning, og plantedækket kan nedsprøjtes fra 5. juli, med henblik på at etablere en vinterafgrøde. Såfremt der skal etableres en vårafgrøde det følgende år, må jordbearbejdning påbegyndes. oktober på ler- og humusjord (JB nr. 5-) og. februar i etableringsåret på sandjord (JB nr. -). 5

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2) (Gældende) Udskriftsdato: 20. januar 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00045 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om påfyldning

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)2) BEK nr 1355 af 14/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 30. september 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00037 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Redetræer og forstyrrelse af fugle

Redetræer og forstyrrelse af fugle NOTAT 14. juli 2016 KAH Redetræer og forstyrrelse af fugle Indholdsfortegnelse Introduktion... 1 Formålet med reguleringen... 2 Reder og æg... 2 Redetræer... 3 Forstyrrelse af fugle med skadelig virkning

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1

UDKAST. Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1 UDKAST Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1 I medfør af 7, stk. 1, nr. 1, 19, stk. 5, 21 c, stk. 6 og 7, 44, stk. 1, 67, 80, stk. 1 og 2,

Læs mere

af plantebeskyttelsesmidler.

af plantebeskyttelsesmidler. BEK nr 906 af 24/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 29. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00145 Senere ændringer

Læs mere

Spørgsmål. Udskriv præsentationen og klip kortene ud til quiz og byt øvelser for jagttegnseleverne.

Spørgsmål. Udskriv præsentationen og klip kortene ud til quiz og byt øvelser for jagttegnseleverne. Spørgsmål Bekendtgørelse om fredning af visse dyre- og plantearter og pleje (Uddrag) (Bekendtgørelse nr. 330 af 19. marts 2013) Udskriv præsentationen og klip kortene ud til quiz og byt øvelser for jagttegnseleverne.

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1)

Bekendtgørelse om påfyldning og vask m.v. af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler 1) BEK nr 1401 af 26/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 27. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., j.nr. 2018-9179 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Bekendtgørelse om god landbrugs- og miljømæssig stand (GLM) 1)

Bekendtgørelse om god landbrugs- og miljømæssig stand (GLM) 1) Bekendtgørelse om god landbrugs- og miljømæssig stand (GLM) 1) I medfør af 1, stk. 1, 2 og 4 og 4, stk. 1, i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om ordninger under Den Fælles

Læs mere

Bekendtgørelse om god landbrugs- og miljømæssig stand (GLM) 1)

Bekendtgørelse om god landbrugs- og miljømæssig stand (GLM) 1) BEK nr 106 af 29/01/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 28. december 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-8025-000337 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om randzonekompensation til landbrugere

Bekendtgørelse om randzonekompensation til landbrugere Udkast af 9. august 2012 Bekendtgørelse om randzonekompensation til landbrugere I medfør af 3, jf. 2, nr. 4, litra b, 5, stk. 1, 7, stk. 4, og 11, stk. 4, i lov nr. 316 af 31. marts 2007 om udvikling af

Læs mere

Nye krav til fyldepladser og sprøjteudstyr

Nye krav til fyldepladser og sprøjteudstyr Nye krav til fyldepladser og sprøjteudstyr Skov & Landskab og Dansk Juletræsdyrkning Ved Teknik- og arbejdsmiljørådgiver dgiver Hans Thostrup, Viborg 29995712 Indsats mod punktkilder giver resultat Total

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Denne pjece giver dig som jordbruger et overblik over den lovgivning, der skal sikre

Læs mere

Overtrædelser af pesticid-regler på golfbanerne

Overtrædelser af pesticid-regler på golfbanerne Overtrædelser af pesticid-regler på golfbanerne Greenkeeperseminar Fjerritslev Af Kim Larsen, LBST Dagsorden Præsentation Kort omkring kontrollen af plantebeskyttelsesmidler Gennemgang af de typiske fejl

Læs mere

ERFA-gruppen for grundvandsbeskyttelse. Bo Vægter Århus Vand og Spildevand. Vand og Spildevand Teknik og Miljø Århus Kommune

ERFA-gruppen for grundvandsbeskyttelse. Bo Vægter Århus Vand og Spildevand. Vand og Spildevand Teknik og Miljø Århus Kommune ERFA-gruppen for grundvandsbeskyttelse Bo Vægter Århus Vand og Spildevand Vand og Spildevand Teknik og Miljø Århus Kommune Vand og Spildevand Teknik og Miljø Århus Kommune Indvindingsboringer uden fund

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Denne pjece giver dig som jordbruger et overblik over den lovgivning, der skal sikre

Læs mere

Bliv ikke taget med bukserne nede, når kontrollen kommer. Teknikrådgiver Hans Thostrup Viborg, 29995712

Bliv ikke taget med bukserne nede, når kontrollen kommer. Teknikrådgiver Hans Thostrup Viborg, 29995712 Bliv ikke taget med bukserne nede, når kontrollen kommer Teknikrådgiver Hans Thostrup Viborg, 29995712 Ny sprøjtemiddelstrategi Der er brug for en helt ny strategi på pesticidområdet, hvor vi fokuserer

Læs mere

Bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter.

Bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter. Bilag til erfagruppemøder vedr.: Bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter. Bekendtgørelsen om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler trådte i kraft den 8. april

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2014-15 (2. samling) UFU Alm.del Bilag 18 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2014-15 (2. samling) UFU Alm.del Bilag 18 Offentligt Uddannelses- og Forskningsudvalget 2014-15 (2. samling) UFU Alm.del Bilag 18 Offentligt Bilag 1 til lovforslag Paralleltekst Gældende formulering Lovforslaget 19 I lov nr. 384 af 25. maj 2009 om tjenesteydelser

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse og Vejledning om krydsoverensstemmelse 2015.

Høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse og Vejledning om krydsoverensstemmelse 2015. Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Kontrol Miljø- & Økologikontrol J. nr.: 14-8025-000173 og 14-570-000008 Dato: 27. november 2014 kamhal Høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse

Læs mere

RÅDGIVNING TIL GARTNERIERHVERVET. Bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler

RÅDGIVNING TIL GARTNERIERHVERVET. Bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler Bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af plantebeskyttelsesmidler Bekendtgørelsen betyder, at Påfyldning af plantebeskyttelsesmidler kun må ske på det areal, der skal sprøjtes

Læs mere

Krydsoverensstemmelse

Krydsoverensstemmelse Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF Alm.del Bilag 243 Offentligt Krydsoverensstemmelse Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 8. maj 2013 NaturErhvervstyrelsen Indhold EU-rammerne

Læs mere

Bekendtgørelse om særlig støtte til landbrugere til etablering af flerårige energiafgrøder 1)

Bekendtgørelse om særlig støtte til landbrugere til etablering af flerårige energiafgrøder 1) BEK nr 78 af 29/01/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 12-8010-000008 Senere ændringer til

Læs mere

Flagermus projekt I Sønderborg kommune. DN-Sønderborg 2012/13

Flagermus projekt I Sønderborg kommune. DN-Sønderborg 2012/13 Flagermus projekt I Sønderborg kommune DN-Sønderborg 2012/13 1 Baggrund for Flagermus-projektet - DN Sønderborg ønsker at sætte fokus på flagermus, da de er indikator-art for et intakt økosystem truede

Læs mere

Udkast. Lovtidende A. Udkast af 14. december 2015 til Bekendtgørelse om tilskud til ændret afvanding 1)

Udkast. Lovtidende A. Udkast af 14. december 2015 til Bekendtgørelse om tilskud til ændret afvanding 1) Lovtidende A af 14. december 2015 til Bekendtgørelse om tilskud til ændret afvanding 1) I medfør af 2, stk. 1 og 2, i lov nr. 1360 af 16. december 2014 om Landdistriktsfonden fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Landbrugsstyrelsen har sendt udkast til ændring af følgende bekendtgørelser i høring med høringsfrist torsdag den 9.

Landbrugsstyrelsen har sendt udkast til ændring af følgende bekendtgørelser i høring med høringsfrist torsdag den 9. NOTAT Miljø & Biodiversitet J.nr. 17-12232- 000007 Ref. KBK Den 18. oktober 2017 Orientering om udkast til ændring af bekendtgørelse om økologisk arealtilskud og om udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om nationalt tilskud til obligatoriske randzoner

Bekendtgørelse om nationalt tilskud til obligatoriske randzoner BEK nr 978 af 08/09/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 7. marts 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-80-000049 Senere ændringer til

Læs mere

Undervisning til Sprøjtecertifikat

Undervisning til Sprøjtecertifikat Undervisning til Sprøjtecertifikat Sådan underviser vi til Sprøjtecertifikat på landbrugsskolerne Jørgen Møllegård, Dalum Landbrugsskole Bruger Dalum Landbrugsskole som udgangspunkt, men det foregår nogenlunde

Læs mere

Kontrolinstruks Plantebeskyttelsesmidler 2013

Kontrolinstruks Plantebeskyttelsesmidler 2013 Kontrolinstruks Plantebeskyttelsesmidler 2013 jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá k~íìêbêüîéêîëíóêéäëéå Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Omfang af kontrollen... 3 1.3 Kontrolperioden...

Læs mere

Retteblad til Vejledning om krydsoverensstemmelse,

Retteblad til Vejledning om krydsoverensstemmelse, Retteblad til Vejledning om krydsoverensstemmelse, april 2007 Januar 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Retteblad til Vejledning om krydsoverensstemmelse,

Læs mere

Bekendtgørelse om nationalt tilskud til obligatoriske randzoner

Bekendtgørelse om nationalt tilskud til obligatoriske randzoner Udkast af 22. august 2013 Tekst med gul baggrund = Ændringer i forhold til bekendtgørelse nr. 80 af 29. januar 2013 om randzonekompensation til landbrugere. Bestemmelser, der udgår, fremgår alene af den

Læs mere

Kontrolinstruks Plantebeskyttelsesmidler 2014

Kontrolinstruks Plantebeskyttelsesmidler 2014 Kontrolinstruks Plantebeskyttelsesmidler 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Omfang af kontrollen... 3 1.3 Kontrolperioden...

Læs mere

Retteblad af september 2008 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2008, maj 2008 (Kontrolvejledningen)

Retteblad af september 2008 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2008, maj 2008 (Kontrolvejledningen) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Retteblad af september 2008 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2008, maj 2008 (Kontrolvejledningen) Dette retteblad indeholder ændringer

Læs mere

Lovtidende A 2009 Udgivet den 23. juni 2009

Lovtidende A 2009 Udgivet den 23. juni 2009 Lovtidende A 2009 Udgivet den 23. juni 2009 9. juni 2009. Nr. 557. Bekendtgørelse om undervisning og anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer m.v. for erhvervsmæssige brugere af plantebeskyttelsesmidler

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om tilskud til fastholdelse og pleje af vådområder

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om tilskud til fastholdelse og pleje af vådområder (Gældende) Udskriftsdato: 10. februar 2015 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-810-000054 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse

Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse Til parterne på vedlagte høringsliste Sagsnummer: 15-8025-000305 Dato: 9. februar 2016 Fornyet høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse NaturErhvervstyrelsen sender følgende udkast

Læs mere

Oversigt over ændringer i vejledningen

Oversigt over ændringer i vejledningen Oversigt over ændringer i vejledningen Krydsoverensstemmelse Februar 2006 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Kolofon Oversigt over ændringer i vejledningen

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen. Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Regler for brug af bekæmpelsesmidler i jordbruget Denne pjece giver dig som jordbruger et overblik over den lovgivning, der skal sikre

Læs mere

Retteblad nr. 2 af 15. september 2014 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2014, februar 2014 (Kontrolvejledningen)

Retteblad nr. 2 af 15. september 2014 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2014, februar 2014 (Kontrolvejledningen) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Retteblad nr. 2 af 15. september 201 Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 201, februar 201 (Kontrolvejledningen) Dette retteblad

Læs mere

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1)

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1) BEK nr 1417 af 29/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 3. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturerhvervstyrelsen.j.nr.16-80182-000002 Senere ændringer

Læs mere

Kontrolinstruks for krydsoverensstemmelse 2014

Kontrolinstruks for krydsoverensstemmelse 2014 Kontrolinstruks for krydsoverensstemmelse 2014 NaturErhvervstyrelsens kontrol på stedet af 23 krydsoverensstemmelseskrav Februar 2014 Sagsnummer: 13-571-000001 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Læs mere

Retteblad nr. 1 af 1. marts 2011 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2011, december 2010 (Kontrolvejledningen)

Retteblad nr. 1 af 1. marts 2011 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2011, december 2010 (Kontrolvejledningen) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv Retteblad nr. af. marts 0 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 0, december 00 (Kontrolvejledningen) Dette retteblad indeholder

Læs mere

Brug afgrødekode 312, hvis arealet er et landbrugsareal.

Brug afgrødekode 312, hvis arealet er et landbrugsareal. 4 Miljøvenlig drift af græsarealer 5 Pleje af græs og naturarealer med afgræsning, rydning, slæt 253 Tilsagnsarealer i Natura 2000 vil kunne opnå grundbetaling, uanset om arealet opfylder kravene til plantedække

Læs mere

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32

Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Sådan søger du grundbetaling under artikel 32 Indhold 1. Grundbetaling under artikel 32... 1 2 Sådan finder du kortet over tidligere godkendte og afviste arealer for artikel 32... 3 3 Indtegning af marker

Læs mere

Retteblad til Vejledning om krydsoverensstemmelse,

Retteblad til Vejledning om krydsoverensstemmelse, Retteblad til Vejledning om krydsoverensstemmelse, januar 2008 Maj 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv RETTEBLAD TIL VEJLEDNING OM KRYDSOVERENSSTEMMELSE

Læs mere

Bekendtgørelse om indsatsprogrammer

Bekendtgørelse om indsatsprogrammer NOTAT Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4200-00035 Ref. maric/bho/spe Den 18. december 2014 Udkast til Bekendtgørelse om indsatsprogrammer Bilag 5 Grundlæggende foranstaltninger Indsatsprogrammernes grundlæggende

Læs mere

Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2012. Marts 2012

Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2012. Marts 2012 Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 0 Marts 0 Kolofon Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 0 Marts 0 Denne vejledning er udarbejdet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Læs mere

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020

Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59. Fællesskema. Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Ansøgningsfristen er 16. april 2014 kl. 23.59.59 Fællesskema Støtteordninger Nyt i 2014 Landbrugsreform 2015-2020 Januar 2014 1 Kolofon Fællesskema 2014 Design: Clienti Foto: Torben Åndahl og Colourbox

Læs mere

Udkast. Lovtidende A. Kapitel 2 Definitioner 3. I denne bekendtgørelse forstås ved: 1) Projekt: Projekt, som omhandlet i 1, stk. 1.

Udkast. Lovtidende A. Kapitel 2 Definitioner 3. I denne bekendtgørelse forstås ved: 1) Projekt: Projekt, som omhandlet i 1, stk. 1. Lovtidende A af 29. oktober 2015 til Bekendtgørelse om tilskud til fastholdelse af vådområder, naturlige eller optimale vandstandsforhold og lavbundsområder 1) I medfør af 2, stk. 1 og 2, i lov nr. 1360

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af plantebeskyttelsesmidler på golfbaner 1)

Bekendtgørelse om anvendelse af plantebeskyttelsesmidler på golfbaner 1) BEK nr 127 af 06/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-666-00101 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1)

Bekendtgørelse om gasning i forbindelse med skadedyrsbekæmpelse 1) BEK nr 1412 af 04/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr.mst-600-00060 Senere ændringer til

Læs mere

Retteblad nr. 4 af 22. december 2013 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2013, august 2013 (Kontrolvejledningen)

Retteblad nr. 4 af 22. december 2013 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2013, august 2013 (Kontrolvejledningen) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Retteblad nr. 4 af 22. december 2013 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2013, august 2013 (Kontrolvejledningen) Dette

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse

Høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse Til høringsparterne på vedlagte liste Sagsnummer: 15-8025-000305 Dato: 30. oktober 2015 Høring over udkast til bekendtgørelse om krydsoverensstemmelse NaturErhvervstyrelsen sender følgende udkast i høring:

Læs mere

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1)

Bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema 1) BEK nr 1592 af 16/12/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-80181-000001 Senere ændringer

Læs mere

Transport af pesticider har konsekvens. Reglerne for transport af pesticider gælder også kørsel i sprøjten og privatbilen.

Transport af pesticider har konsekvens. Reglerne for transport af pesticider gælder også kørsel i sprøjten og privatbilen. Sidste nyt om pesticider Transport af pesticider har konsekvens. Reglerne for transport af pesticider gælder også kørsel i sprøjten og privatbilen. Krav om autorisation for håndtering af pesticider. Det

Læs mere

Retteblad nr. 1 af 3. marts 2011 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2011, december 2010 (Kontrolvejledningen)

Retteblad nr. 1 af 3. marts 2011 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2011, december 2010 (Kontrolvejledningen) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Retteblad nr. af. marts 0 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 0, december 00 (Kontrolvejledningen) Den 8. april 0, blev der foretaget ændring

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget for Andragender MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE EUROPA-PARLAMENTET 2004 Udvalget for Andragender 2009 25.11.2008 MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Om: Andragende 0653/2005 af Marion Locker, tysk statsborger, for den østrigske dyrevelfærdsorganisation, om ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til fastholdelse af vådområder, naturlige vandstandsforhold og lavbundsområder 1)

Bekendtgørelse om tilskud til fastholdelse af vådområder, naturlige vandstandsforhold og lavbundsområder 1) BEK nr 1850 af 15/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-810-000051 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af bekæmpelsesmidler

Vejledning til bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af bekæmpelsesmidler Vejledning til bekendtgørelse om påfyldning og vask af sprøjter til udbringning af bekæmpelsesmidler Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 1 2009 Indhold FORORD 5 SAMMENFATNING OG KONKLUSION 7 SUMMARY AND

Læs mere

2010/1 LSV 165 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj Forslag. til.

2010/1 LSV 165 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj Forslag. til. 2010/1 LSV 165 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Miljømin., j.nr. BLS-300-00022 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 27. maj 2011 Forslag til Lov

Læs mere

Afgrødekoder for miljø- og økologitilsagn 2017

Afgrødekoder for miljø- og økologitilsagn 2017 Afgrødekoder for miljø- og økologitilsagn 2017 Relevante r for miljøtilsagn Kode Navn Miljøgræs MVJ-tilsagn (0 N), omdrift 248 Permanent græs ved vandboring Udnyttet græs ved vandboring 253 Miljøgræs MVJ-tilsagn

Læs mere

Bilag 3 Relevante afgrødekoder for miljøtilsagn

Bilag 3 Relevante afgrødekoder for miljøtilsagn Bilag 3 Relevante r for miljøtilsagn Kode Navn Miljøgræs MVJ-tilsagn (0 N), omdrift 248 Permanent græs ved vandboring Udnyttet græs ved vandboring 253 Miljøgræs MVJ-tilsagn (80 N), omdrift Miljøgræs MVJ-tilsagn

Læs mere

Nye krav for brug af plantebeskyttelsesmidler

Nye krav for brug af plantebeskyttelsesmidler Fremover skal du være autoriseret af Miljøstyrelsen for både at måtte købe, sælge eller anvende plantebeskyttelsesmidler. I oktober 2016 åbner Miljøstyrelsens IT-program MAB, hvori du kan hente autorisationer.

Læs mere

Miljøministeriet By- og Landskabsstyrelsen Haraldsgade København Ø. 16. januar Generelt:

Miljøministeriet By- og Landskabsstyrelsen Haraldsgade København Ø. 16. januar Generelt: Miljøministeriet By- og Landskabsstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø. 16. januar 2009 Vedr.: Høring over udkast til ændring af lov om naturbeskyttelse, lov om jagt og vildtforvaltning og forskellige

Læs mere

Juni 2009. jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá mä~åíéçáêéâíçê~íéí=

Juni 2009. jáåáëíéêáéí=ñçê=c ÇÉî~êÉêI=i~åÇÄêìÖ=çÖ=cáëâÉêá mä~åíéçáêéâíçê~íéí= Instruks for Plantedirektoratets kontrol med overholdelse af krydsoverensstemmelseskrav vedrørende arealer i Natura 2000 områder (1.24, 1.25 og 1.29), beskyttelse af reder og redetræer m.m. (1.27) samt

Læs mere

Etablering af vindmølle og beskyttelse af flagermus

Etablering af vindmølle og beskyttelse af flagermus Professor dr. Jur. Peter Pagh Notat om Degnehusene 70, 2620 Albertslund tlf.: 43421238/35323127 email: peter.pagh@jur.ku.dk Etablering af vindmølle og beskyttelse af flagermus Allerød Kommune har bedt

Læs mere

Kommentar gældende for Fællesskema 2019

Kommentar gældende for Fællesskema 2019 Afgrødekoder, der kan bruges på 5- og 20-ige tilsagnsordninger. e r for miljøtilsagn Kode Navn Miljøgræs MVJ-tilsagn (0 N), omdrift 248 Permanent græs ved vandboring 249 Udnyttet græs ved vandboring 253

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema. Hermed sender NaturErhvervstyrelsen følgende udkast i høring:

Høring over udkast til bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema. Hermed sender NaturErhvervstyrelsen følgende udkast i høring: Til høringsparterne på vedlagt liste Center for Arealtilskud J.nr.: 14-80181-000001 12. maj 2014 Høring over udkast til bekendtgørelse om markblok og elektronisk Fællesskema Hermed sender NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Navn. Virksomhed. Telefonnr. Er ansøger en offentlig institution, en offentlig myndighed eller et kommunalt fællesskab?

Navn. Virksomhed. Telefonnr.   Er ansøger en offentlig institution, en offentlig myndighed eller et kommunalt fællesskab? Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 Postboks 2456 1780 København V Tlf.nr. Fax nr. 3395 8000 3395 8080 Fællesskema 2014 Arealstøtte og husdyrpræmier Jordbrug

Læs mere

TOPPS projektet. Vandmiljøet kan holdes rent med en beskeden indsats. TOPPS fokusområder. Aktiviteter i TOPPS projektet. www.topps-life.

TOPPS projektet. Vandmiljøet kan holdes rent med en beskeden indsats. TOPPS fokusområder. Aktiviteter i TOPPS projektet. www.topps-life. TOPPS projektet TOPPS er et 3-årigt projekt i 15 EU-lande med deltagelse af en lang række interessenter. TOPPS er en forkortelse af den engelske projekttitel Train the Operators to prevent Pollution from

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om randzoner

Bekendtgørelse af lov om randzoner LBK nr 894 af 15/07/2014 Udskriftsdato: 17. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-40-000041 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn

Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn Sådan udfylder du siden Ansøgning om nye miljø- og økologitilsagn Indhold 1 Start med at indtegne markerne og hente dem til fællesskemaet... 2 2 Overfør marker til ansøgning om nye tilsagn... 2 3 Tilsagn

Læs mere

VEJLEDNING til. Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner

VEJLEDNING til. Kapitel 1. Anvendelsesområde og definitioner VEJLEDNING til Bekendtgørelse om autorisation og uddannelse af professionelle brugere af bekæmpelsesmidler og af ansatte hos forhandlere af bekæmpelsesmidler Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner

Læs mere

HØRINGSUDKAST. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne.

HØRINGSUDKAST. Bemærk, at det er bekendtgørelsen, du skal overholde faktaarket er blot en hjælp til forståelse af reglerne. HØRINGSUDKAST Faktaark 1: Salg og opbevaring af giftige og meget giftige bekæmpelsesmidler Dette faktaark fortæller om bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsens vigtigste punkter om salg og opbevaring af giftige

Læs mere

Bilag 5 - Faktaark artikel 68

Bilag 5 - Faktaark artikel 68 Bilag 5 - Faktaark artikel 68 1 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen 24. maj 2012 Faktaark artikel 68 Indhold 1. Faktaark a Art. 68 ordning: Ekstensivt landbrug...3 2. Faktaark

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson

Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som autoriseret sundhedsperson BEK nr 599 af 10/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 0909636 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til pleje af græs- og naturarealer

Bekendtgørelse om tilskud til pleje af græs- og naturarealer BEK nr 83 af 30/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 3670-11-142 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for

Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for Miljøstyrelsen den 14. december 2015 Afgørelse efter miljøvurderingslovens 4, stk. 1, om forlængelse af gyldighedsperioden af nitrathandlingsplanen for 2008-2015 Baggrund Nitratdirektivet 1 EU s medlemsstater

Læs mere

Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol. v. Anders Vestergaard, LMO

Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol. v. Anders Vestergaard, LMO Udfordringer og muligheder i tilskudsordningerne set fra en planteavlskonsulents stol v. Anders Vestergaard, LMO Disposition Hvilke tilskudsmuligheder er der, og for hvilke typer bedrifter vil det være

Læs mere

Bekendtgørelse om bæredygtighed m.v. af biobrændstoffer og flydende biobrændsler, som anvendes til aktiviteter omfattet af lov om CO 2 -kvoter 1

Bekendtgørelse om bæredygtighed m.v. af biobrændstoffer og flydende biobrændsler, som anvendes til aktiviteter omfattet af lov om CO 2 -kvoter 1 Bekendtgørelse om bæredygtighed m.v. af biobrændstoffer og flydende biobrændsler, som anvendes til aktiviteter omfattet af lov om CO 2 -kvoter 1 I medfør af 26, stk. 4, 31, stk. 7 og 8, og 32, stk.1, i

Læs mere

Retteblad nr. 1 af 30. marts 2009 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2009, december 2008 (Kontrolvejledningen)

Retteblad nr. 1 af 30. marts 2009 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 2009, december 2008 (Kontrolvejledningen) Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FødevareErhverv Retteblad nr. af 0. marts 009 til Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse 009, december 008 (Kontrolvejledningen) Dette retteblad

Læs mere

Forslag til. KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) nr. /

Forslag til. KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) nr. / Forslag til KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) nr. / af [ ] om ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 2042/2003 af 20. november 2003 om vedvarende luftdygtighed af luftfartøjer og luftfartøjsmateriel,

Læs mere

Lovtidende A. Udkast af 3. oktober 2018 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler

Lovtidende A. Udkast af 3. oktober 2018 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler Lovtidende A Udkast af 3. oktober 2018 til Bekendtgørelse om nationalt tilskud til kvælstofreducerende virkemidler (målrettede efterafgrøder og alternative virkemidler) I medfør af 7, stk. 3, 24 c, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om opnåelse af indsamlerbevis 1

Bekendtgørelse om opnåelse af indsamlerbevis 1 Bekendtgørelse om opnåelse af indsamlerbevis 1 I medfør af 7, stk. 3, nr. 4, og stk. 4, 80, stk. 1 og 2, 92 og 110, stk. 3, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26. juni 2010, som

Læs mere

Kort og klart om krydsoverensstemmelse Kontrolbesøg

Kort og klart om krydsoverensstemmelse Kontrolbesøg Kort og klart om krydsoverensstemmelse Kontrolbesøg Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv Hvad er krydsoverensstemmelse? Denne folder henvender sig til landmænd

Læs mere

Vejledning om 25 meters beskyttelseszone omkring indvindingsboringer, jf. miljøbeskyttelseslovens 21 b, jf. 64 c

Vejledning om 25 meters beskyttelseszone omkring indvindingsboringer, jf. miljøbeskyttelseslovens 21 b, jf. 64 c 1 Vejledning om 25 meters beskyttelseszone omkring indvindingsboringer, jf. miljøbeskyttelseslovens 21 b, jf. 64 c Forord... 3 1. Indledning... 4 1.1 Baggrund for vejledningen... 4 1.2 Vejledningens formål...

Læs mere

EU og DK regler. PesticidBelastningsIndikator - PBI Godkendelse af sprøjtemidler. Viden, værdi og samspil. Middeldatabasen.dk

EU og DK regler. PesticidBelastningsIndikator - PBI Godkendelse af sprøjtemidler. Viden, værdi og samspil. Middeldatabasen.dk EU og DK regler Viden, værdi og samspil pesticidforordningen og rammedirektivet Grøn vækst Pesticidafgift 40 % mindre pesticid forbrug PesticidBelastningsIndikator - PBI Godkendelse af sprøjtemidler 4

Læs mere

Forslag. Lov om Landdistriktsfonden 1)

Forslag. Lov om Landdistriktsfonden 1) 2014/1 LSV 38 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fødevaremin., j.nr. 14-8132-000051 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 9. december 2014 Forslag

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2003D0881 DA 07.02.2005 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS BESLUTNING af 11. december 2003 om dyresundhedsbetingelser

Læs mere

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober 2016 Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober

Læs mere

Flagermus og Vindmøller

Flagermus og Vindmøller Flagermus og Vindmøller Baggrund: Habitatdirektivet Habitatdirektivet Rådets direktiv 92/43/EØF af 21. maj 1992 om bevaring af naturtyper samt vilde dyr og planter RÅDET FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1)

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1) BEK nr 915 af 27/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 26. februar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. 010-00222 Senere ændringer til

Læs mere

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende 21.6.2008 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2008/63/EF af 20. juni 2008 om konkurrence på markederne for teleterminaludstyr (EØS-relevant tekst) (kodificeret udgave) KOMMISSIONEN

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som farmaceut eller farmakonom på apoteker i Danmark for statsborgere fra EU- og EØS-lande m.v.

Bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som farmaceut eller farmakonom på apoteker i Danmark for statsborgere fra EU- og EØS-lande m.v. BEK nr 306 af 23/03/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2018 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr. 1602057 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Dispensation: Nedsat omlægningstid for økologisk jordbrug

Dispensation: Nedsat omlægningstid for økologisk jordbrug ADMINISTRATIV JORDBRUGSKONTROL, TEAM ØKOLOGIADMINISTRATION Dispensation: Nedsat omlægningstid for økologisk jordbrug Kopi sendes til Landbrugsstyrelsen, Team Økologiadministration på email jordbrugskontrol@lbst.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til omlægning til økologisk jordbrug

Bekendtgørelse om tilskud til omlægning til økologisk jordbrug BEK nr 37 af 22/01/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 12-810-000009 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

BEK nr 874 af 02/09/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 4. december 2017

BEK nr 874 af 02/09/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 4. december 2017 BEK nr 874 af 02/09/2008 (Historisk) Udskriftsdato: 4. december 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin., Kystdirektoratet, j.nr. 06/02335 Senere ændringer

Læs mere

Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler

Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler Anbefalingerne er udarbejdet i LIFE-projektet TOPPS, som har til formål at forebygge punktkildeforurening med pesticider. Transport 1. Transporter bekæmpelsesmidler

Læs mere

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0532 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0532 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2004 KOM (2004) 0532 Bilag 1 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 25. oktober 2004 Til underretning for

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsmæssige brugere af plantebeskyttelsesmidler og af ansatte hos forhandlere af plantebeskyttelsesmidler 1

Bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsmæssige brugere af plantebeskyttelsesmidler og af ansatte hos forhandlere af plantebeskyttelsesmidler 1 Bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsmæssige brugere af plantebeskyttelsesmidler og af ansatte hos forhandlere af plantebeskyttelsesmidler 1 I medfør af 10 a, 38 b, 45, stk. 1, 47, 59, stk. 4, og 60

Læs mere

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes:

I medfør af 19 i lov om psykologer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 229 af 8. marts 2012, som ændret ved lov nr. 190 af 27. februar 2017, fastsættes: BEK nr 568 af 19/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 16. december 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2016-1465 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere