VEJLEDNING FOR TRÆPLANTNINGER. på offentlige og private fælleveje. Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEJLEDNING FOR TRÆPLANTNINGER. på offentlige og private fælleveje. Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune"

Transkript

1 VEJLEDNING FOR TRÆPLANTNINGER på offentlige og private fælleveje Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune

2 Vejledning for træplantninger i Århus Kommune Vejledning for forhold vedrørende fremtidige træplantninger og approbation af træplantningsprojekter på private fællesveje og offentlige veje, inklusive forhold til lednings- og kabelanlæg. Indhold 1. Approbation, igangsætningsforhold 2. Private fællesveje 3. Offentlige veje (kommuneveje og statsveje) 4. Træer i veje i nye byggemodninger 5. Indhentning af udtalelser til et træplantningsprojekt 6. Projekteringsregler 7. Afstandskrav 8. Betaling for lednings- og kabelsikring 9. Projektering af ledningsanlæg 10. Træer og træhuller 11. Ansvarsforhold

3 4 1 Approbation, igangsætningsforhold Projektets udarbejdelse forestås af den/de, der ønsker træplantningen foretaget. De pågældende har ansvaret for, at der indhentes approbation af træplantningerne. Forinden en træplantning foretages på vejarealer, udlagt enten som privat fællesvej eller offentlig vej, skal der foreligge en approbation af træplantningsprojektet ved Trafi k og Veje. 2 Private fællesveje En tilladelse til træplantning kan kun gives, såfremt træplantningsforslaget er tiltrådt af den grundejerforening, hvortil vejen hører. Hvor der ikke eksisterer en grundejerforening, skal træplantningsforslaget være tiltrådt af mindst 2/3 af de vejberettigede grundejere. Samtlige udgifter til en træplantning afholdes af de vejberetigede grundejere i henhold til vejlovgivningen. Vedligeholdelsen af træerne, beskæring og klipning påhviler de vejberettigede grundejere i henhold til lovgivningen. 3 Offentlige veje (kommuneveje) Projekter for træplantning på offentlige veje forestås af Natur og Miljø eller Trafi k og Veje. 4 Træer i veje i nye byggemodninger Projektet forestås af bygherren. 5 Indhentning af udtalelser til et træplantningsprojekt Forinden et træplantningsprojekt bliver approberet, indhenter Trafi k og Vejes driftsafdeling udtalelser til projektet hos henholdsvis Natur og Miljø (vedrørende dyrkningsforhold og arkitektonisk udformning) og Trafi k og Vejes anlægsafdeling (vedrørende eventuelle særlige vej- og trafi kforhold) samt eventuelt ledningsejere (vedrørende særlige ledningsforhold). 6 Projekteringsregler Projektet skal tegnes i et forståeligt målforhold. På tegningen skal der redegøres for træernes placering i forhold til skel, kantsten, overkørsler og vejbelysning samt de i vejarealet beliggende forsyningsanlæg (kloak-, vandog fjernvarmeledninger samt el-, telefon- og TV-kabler). Til brug for projekteringen skal der derfor indhentes ledningsoplysninger hos ledningsejerne. Beplantningsprojektet skal indeholde oplysninger om træart, plantekvalitet og plantehullets udformning. Ved projekteringen skal nedenstående afstandskrav overholdes. 7 Afstandskrav 7.1 Vejudstyr Træer må ikke plantes, så de dækker for skiltning, afmærkning, gadesignaler og vejbelysning. Vejmyndigheden har til enhver tid ret til at fjerne eller beskære træer, der ikke opfylder bestemmelserne i vej- og færdselslovgivningen. Disse foranstaltninger må kun foretages efter samråd med Natur og Miljø.

4 Vejledning for træplantninger i Århus Kommune Vejbelysning Træer, placeret i samme side som vejbelysningen, må ikke plantes mellem armatur og kørebane, og afstanden i længderetningen fra armaturer til nærmeste træ skal være mindst 6 m. 7.3 Kørebanekant I vejreglerne er angivet minimumsafstande mellem kørebanekant og faste genstande på henholdsvis 0,4 m, 1 m og 1,5 m, afhængig af vejklassifi kation. På grund af træernes vækst må træer ikke plantes nærmere kørebanekanten end 0,6 m, målt til midte af træstamme. 7.4 Kloakanlæg Hensigten med at fastsætte minimumsafstande til kloakanlæg er både ønsket om at modvirke indtrængning af trærødder i ledninger samt at sikre nødvendigt arbejdsareal for udførelse af vedligeholdelsesarbejder på ledningen. Minimumsafstande til kloakledninger afhænger af kloakledningens dimension og placeringsdybde. Træer må ikke placeres nærmere kloakanlæg (ledninger, stikledninger, brønde m.v.) end 2 m, vandret målt fra midte af kloakledning til midte af træstamme. Stikledninger til ejendomme dog 2,5 m. For ledningsanlæg af større dimension end Ø 30 cm skal Vand og Spildevand i hver enkelt sag vurdere, om yderligere afstand skal respekteres. Såfremt kloakledninger i en vej er af ældre dato, eller f.eks. ikke er udført med gummiringssamlinger, anbefales det, at kloakledningerne sikres mod trærødder eller eventuelt omlægges, inden en træplantning foretages. 7.5 Fjernvarmeledninger I gader med fjernvarmeledninger er en god afstand mellem træ og ledninger af stor betydning for et træs livsbetingelser. Varmeafgivelsen fra ledningen udtørrer jorden og forringer træets vækstbetingelser, jo tættere ved ledningen der plantes. Af hensyn til vedligeholdelse af fjernvarmeledninger (hovedledninger og stikledninger) må træer ikke plantes nærmere end 2 m, vandret målt fra midte af træstamme til midte af rørpar. 7.6 Varmeplan i Århus Træer må ikke plantes nærmere transmissionsledningsanlæggets drænledning end 2 m, vandret målt. 7.7 Vandledninger For at sikre nødvendigt arbejdsareal for vedligeholdelse af en vandledning må træer ikke plantes nærmere ledningen end 1,5 m, vandret målt. Når der plantes træer tæt ved ikke fuldsvejste vandledninger anbefales det, at vandledningen placeres i et foringsrør. Udgiften afholdes af træplantningsprojektet.

5 6 7.8 El-, telefon- og TV-kabler For at sikre nødvendigt arbejdsareal for vedligeholdelse af et kabelanlæg må træer ikke plantes nærmere kabelanlæg end 1 m, vandret målt. 7.9 Generelt Afvigelser fra ovenstående afstande kan kun ske efter særlig aftale med de berørte ledningsejere. 8 Betaling for lednings- og kabelsikring Det anses for rimeligt, at følgearbejder betales af træplantningsprojektet. Undtaget herfra er træplantninger, der udføres samtidig med vejarbejder/vejomlægninger, der betinger lednings- og/eller kabelflytninger. 9 Projektering af ledningsanlæg Ved projektering af ledningsanlæg skal eksisterende træer være indtegnet på ledningsprojektet. Ved ledningsarbejder inden for træernes rodzone (normalt trækronens lodrette projektion på terrænet) skal der rettes henvendelse til Natur og Miljø med henblik på en vurdering af behovet for etablering af eventuelle, særlige foranstaltninger til beskyttelse af træerne. Disse foranstaltninger skal betales af ledningsejeren. Hvor det efter vejmyndighedens afgørelse er nødvendigt at fælde et træ af hensyn til etableringen af et ledningsanlæg, er ledningsejeren kun erstatningspligtig i forhold til en eventuel genplantning. 10 Træer og træhuller Ved projektering af træplantninger skal der sikres et tilstrækkeligt vækstareal til, at træerne kan gro. Vækstarealets dybde skal være mellem 0,5-0,75 m, og bunden skal være løs for at sikre afdræning. Alternativt skal der etableres drænledning fra arealet. Vækstarealet skal være så stort som muligt. Det bør tilstræbes, at muldbaserede plantehul-ler som minimum er m 2 store. Såfremt pladsen er begrænset, kan hullet projekteres med bæredygtigt vækstlag under belægning. 11 Ansvarsforhold 11.1 Myndighedsansvar Approbation af træplantning/ledninger og kabler er uden ansvar for Århus Kommune som myndighed over for eventuelle gener og skader, der kan opstå forårsaget af træers/ ledningers og kablers tilstedeværelse. Ligeledes er Århus Kommune som myndighed uden erstatningspligt over for træer, der måtte blive beskadiget eller eventuelt fældet som følge af et lednings- eller kabelarbejde Ansvar ved offentlige veje Såfremt der sker beskadigelse af ledninger fra træer placeret efter de foranstående retningslinier, betales samtlige reparationsudgifter som hovedregel af ledningsejeren. Er de angivne retningslinier fraveget ved dispensation, betales samtlige reparationsudgifter som hovedregel af vejbestyrelsen.

6 Vejledning for træplantninger i Århus Kommune 7 Såfremt der sker skade på tilstødende grundejeres ledninger eller ejendom, må eventuelle erstatningsforhold afklares i hvert enkelt tilfælde. Kommunen bekendt foreligger der ikke nogen retlig afgørelse på erstatningsretlige forhold, hvor trærødder er trængt ind i kloakanlæg (ledninger, stikledninger, dræn, brønde m.v.) med følgelig tilstopning og eventuelle skadevirkninger, f.eks. ved vandopstuvninger i kældre Ansvar ved private fællesveje Såfremt der sker beskadigelse af ledninger fra træer placeret efter de foranstående retningslinier, betales samtlige reparationsudgifter som hovedregel af ledningsejeren. Er de angivne retningslinier fraveget ved dispensation, eller på anden måde ikke overholdt, betales samtlige reparationsudgifter som hovedregel af de bidragspligtige i henhold til vejlovgivningen. Såfremt der sker skade på tilstødende grundejeres ledninger eller ejendom, må eventuelle erstatningsforhold afklares i hvert enkelt tilfælde. Kommunen bekendt foreligger der ikke nogen retlig afgørelse på erstatningsretslige forhold, hvor trærødder er trængt ind i kloakanlæg (ledninger, stikledninger, dræn, brønde m.v.) med følgelig tilstopning og eventuelle skadevirkninger, f.eks. ved vandopstuvninger i kældre Ansvar for beskadigelse af træer Ved beskadigelse af træers stammer, grene og rødder i forbindelse med anlæg og vedligeholdelse af ledninger og kabler påhviler erstatningsudgifterne ledningsejeren, dog ikke for træer plantet nærmere end gældende afstandskrav. Eventuelle udgifter til beskæring af træer i forbindelse med lednings- og kabelarbejder påhviler ligeledes ledningsejeren, dog ikke for træer plantet nærmere end gældende afstandskrav Ansvar for beskadigelse af lednings- og kableanlæg under træplantningsarbejder Ved beskadigelse af lednings- og kabelanlæg i forbindelse med udførelsen af træplantninger påhviler erstatningsudgifterne ejeren af træet.

7 Denne vejledning er udarbejdet af Trafi k og Veje i samarbejde med Natur og Miljø, Vand og Spildevand samt AffaldVarme Århus. AffaldVarme Århus Bautavej 1 Postboks Århus V affaldvarme@aarhus.dk Natur og Miljø Valdemarsgade 18 Postboks Århus C naturogmiljo@aarhus.dk Vand og Spildevand Bautavej 1 Postboks aarhusvand@aarhus.dk Trafi k og Veje Grøndalsvej Viby J Tel Mail trafi kogveje@aarhus.dk trafi k Februar 2009

Grænseflader mellem Fredensborg Spildevand A/S og privat kloak

Grænseflader mellem Fredensborg Spildevand A/S og privat kloak Grænseflader mellem Fredensborg Spildevand A/S og privat kloak Signaturer: Der er anvendt følgende signaturer i illustrationerne: Bygning Skelgrænse Offentligt vejareal Privatejet vejareal Vejbrønd Drænledning

Læs mere

Bilag Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S

Bilag Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Bilag Betalingsvedtægt for Spildevandsforsyning i Herning Vand A/S Grænseflader til private kloakker m.v. 1 Der

Læs mere

Bilag til betalingsvedtægten for kloakforsyning i Herning Kommune.

Bilag til betalingsvedtægten for kloakforsyning i Herning Kommune. Bilag til betalingsvedtægten for kloakforsyning i Herning Kommune. Grænseflader mellem offentlig og privat kloak 24. november 2006 /CN Indledning I det følgende er illustreret en række eksempler på grænsefladen

Læs mere

Skybrudssikring på private fællesveje

Skybrudssikring på private fællesveje Dato 28. marts 2017 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 17/03360-3 Side 1/5 Skybrudssikring på private fællesveje H har ved mail af 17. februar 2017 anmodet

Læs mere

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT AKTUELT TINGLYST DOKUMENT DOKUMENT: Dato/løbenummer: 26.03.2010-1000697446 TINGLYSNINGSDATO: 0040ax Adresse: Bauneholmvej 54 0015m 0012d 0012a 0015o 0012e 0015i Adresse: Klodgårdsvej 4 0024i 0024h 0024c

Læs mere

Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje

Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje Hvidovre Kommune Betingelser for opgravning i kommunens veje 1. Indledning Ifølge lovbekendtgørelse nr. 671 Lov om offentlige vej er Hvidovre Kommune vejbestyrelse for de offentlige veje, pladser og stier.

Læs mere

Lov om Private Fællesveje

Lov om Private Fællesveje Lov om Private Fællesveje Istandsættelse og Vedligeholdelse 17. Før kommunalbestyrelsen træffer afgørelse om, at en privat fællesvej skal istandsættes eller vedligeholdes, eller om at ændre en tidligere

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Natur og Udvikling Information til dig som grundejer Beskæring af træer og buske langs veje og stier Mange steder i kommunen er der træer, hække

Læs mere

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller

LOKALPLAN 2.12 Klitmøller ^P LOKALPLAN 2.12 Klitmøller Sommerhusområde ved Kræn Tækkersvej Januar 1991. Fremlagt til offentlig debat i perioden 10.10. - 5.12.1990 INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse for lokalplanen Lokalplanområdets

Læs mere

Bygherrevejledning KLOAK I BYGGEMODNING

Bygherrevejledning KLOAK I BYGGEMODNING Bygherrevejledning KLOAK I BYGGEMODNING Orientering RETNINGSLINJER FOR UDARBEJDELSE AF KLOAKPROJEKTER Aarhus Vand A/S er selskab for kloakforsyning i Aarhus Kommune og vandforsyning i en stor del af kommunen.

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Information til dig som grundejer Du kan få råd og vejledning ved at henvende dig til: Miljø og Teknik Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Telefon

Læs mere

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer.

Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Spildevands- og vandforsyningsanlæg i privatejede arealer ekskl. landbrugsarealer. Regulativ for erstatninger ved etablering af vandforsynings- og spildevandsanlæg. 2008. Regulativ for erstatning for anlæg

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFORs spildevandsanlæg Indtegnede ledninger skal respekteres. "Døde" ledninger er ude af drift, og skal betragtes og behandles som idriftværende ledninger. Der

Læs mere

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN.

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. Til grundejerforeninger, vejlaug m.m. Teknisk Forvaltning Park- og Vejafdelingen NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. BESIGTIGELSE

Læs mere

TRANEBÆRVEJ BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE ETAPE 2

TRANEBÆRVEJ BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE ETAPE 2 TRANEBÆRVEJ BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE ETAPE 2 BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN Tema om træpolitik

SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN Tema om træpolitik SOLRØD KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2017 Tema om træpolitik Indhold Mål for træer Træer er med til at danne det grønne billede i kommunen, der understøtter Byrådets vision om "det bedste sted at leve og bo i hovedstadsområdet".

Læs mere

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træer ved åbne vandløb

Teknik og Miljø 2008. Vandløb. Træer ved åbne vandløb Teknik og Miljø 2008 Vandløb Træer ved åbne vandløb Hvad er vandløb? Vandløbslovens vandløb omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Vandløbsarealet

Læs mere

Det er gravalvorligt

Det er gravalvorligt Det er gravalvorligt Vejledning til gravearbejde i nærheden af forsyningsledninger Anvisning for arbejder i nærheden af Vestforsynings ledninger Inden du skal i gang med at grave har du pligt til, at indhente

Læs mere

Ledningsprotokol - 1120.770 Cykelsti ved Hagested Side 1 af 1 27.05.2015 Ledning ID Lednings-ejer Ledningssign. Station-1 Station-2 Afstand Eksist. ledning - type, dimension, styrke Eksist. lednings fysiske

Læs mere

Træpolitik i København. Jens Ole Juul, enhedschef i Bynatur, Teknik- og Miljøforvaltningen

Træpolitik i København. Jens Ole Juul, enhedschef i Bynatur, Teknik- og Miljøforvaltningen Træpolitik i København Jens Ole Juul, enhedschef i Bynatur, Teknik- og Miljøforvaltningen Træpolitikken 2018-2025 Træpolitik 2016-2025 vedtaget 26. maj 2016 Træpolitik 2018-2025 revideret 1. november 2018

Læs mere

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING

AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING Dato 17. april 2015 Sagsbehandler Anette Paarup Henriksen Mail APHE@vd.dk Telefon 7244 2190 Dokument 15/09678 Side 1/6 AFTALE OM DEN TEKNISKE LØSNING MELLEM VEJDIREKTORATET OG Nordvand H00312 Ombygning

Læs mere

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT AKTUELT TINGLYST DOKUMENT DOKUMENT: Dato/løbenummer: 12.05.2016-1007272085 TINGLYSNINGSDATO: 12.05.2016 14:08:34 EJENDOM: Adresse: Åtoften 901 0001bs 0001bv 0001aff 0001nh Adresse: Åtoften 153 0001qf Adresse:

Læs mere

Ved en vejberettiget forstås i denne lov en ejer af en ejendom som nævnt i 1. pkt.

Ved en vejberettiget forstås i denne lov en ejer af en ejendom som nævnt i 1. pkt. Sætter man sig for at undersøge, hvem der ejer vejene i Grundejerforening Fogedmarkens område, dvs. Lupinvej og Rosenvej, opdager man, at Grundejerforeningen ejer det meste; men at der sandelig også er

Læs mere

PAS PÅ TRÆERNE. VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune

PAS PÅ TRÆERNE. VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune PAS PÅ TRÆERNE VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune November 2016 0. Generelt 0.1 Gravetilladelsen er det juridiske grundlag, der sætter rammen for grave- og anlægsarbejder på offentlige

Læs mere

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune

THISTED KOMMUNE. Opgravningsregulativ. for. ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje. Thisted Kommune THISTED KOMMUNE Opgravningsregulativ for ledningsarbejder m.v. i offentlige og private veje i Thisted Kommune Gyldighedsområde. 1. Regulativet finder anvendelse på arbejder i og over offentlige veje/stier

Læs mere

Parcelhusgrunde Gartnervænget i Kongerslev Salgsvilkår er revideret i januar 2016. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten

Parcelhusgrunde Gartnervænget i Kongerslev Salgsvilkår er revideret i januar 2016. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten 2008-6542 - KJK/tik Gartnervænget På sælger Aalborg Kommune 5 parcelhusgrunde. Grundene, der er vist på vedhæftede salgsrids (bilag 1), varierer i størrelse fra 1.115 til 1.310 m2. Gartnervænget ligger

Læs mere

Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i større bebyggelser. AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune

Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i større bebyggelser. AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Fjernvarmen er nær Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i større bebyggelser AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Ta stikket hjem Kom ind i varmen Her kan du få svar på spørgsmål,

Læs mere

Dansk Gas Forening ERFA Konference Gasledninger 1-2. november 2007 John Thorn 1. Gasledning

Dansk Gas Forening ERFA Konference Gasledninger 1-2. november 2007 John Thorn 1. Gasledning John Thorn 1 Gasledning John Thorn Ansat i HNG Funktionsleder kontrakter og økonomi Medlem af arbejdsudvalget for FLIS Medlem af brugergruppen for LER Formand for Dansk Ledningsejerforums faggruppe til

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

Ledningsprotokoller. H Støjskærm. E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense. Februar 2019

Ledningsprotokoller. H Støjskærm. E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense. Februar 2019 Ledningsprotokoller H04029.45 Støjskærm E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense Februar 2019 Dato 9. januar 2019 Sagsbehandler Sonja Petersen Mail sop@vd.dk Telefon +45 7244 2783 Dokument 18/18031

Læs mere

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7

CVR/VAT no. 36 67 58 53 CVR/VAT no. 33 78 06 80. Tel: +45 7228 2000 Fax: +45 7228 2030 Tel: +45 30 10 77 10. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Side 2 af 7 Gravetilladelses Vilkår for Odense Havn (OH) Godkendelse: Al arbejde i havnens gader og veje skal skriftligt anmeldes til OH mindst 5 dage før arbejdets påbegyndelse. Arbejdet må

Læs mere

Dan Jord anlægsentreprenør i bred forstand

Dan Jord anlægsentreprenør i bred forstand Dan Jord anlægsentreprenør i bred forstand Anlægsafdeling Forsyningsafdeling Anlægsgartner- og brolæggerafdeling 2 Firmahistorie og profil Dan Jord A/S er stiftet i december 1984 ved køb af anlægsaktiviteterne

Læs mere

SKOLELUNDEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE

SKOLELUNDEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE SKOLELUNDEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg.

Læs mere

KASTANJEVANGEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE Etape 1 og 2

KASTANJEVANGEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE Etape 1 og 2 KASTANJEVANGEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE Etape 1 og 2 BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

Læs mere

Parcelhusgrunde Duathlonvej, Svenstrup Nord Salgsvilkår er revideret i februar 2014. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten.

Parcelhusgrunde Duathlonvej, Svenstrup Nord Salgsvilkår er revideret i februar 2014. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten. J.nr.: 2013-7963 KJK/tik Duathlonvej Duathlonvej ligger i den nordøstlige del af Svenstrup. Der er planlagt i alt 19 grunde på Duathlonvej indenfor delområde A af lokalplan 6-1-102. Denne 1. etape omfatter

Læs mere

HØJGÅRDSPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE

HØJGÅRDSPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE HØJGÅRDSPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. III. Vejanlæg inkl. belysning. IV. Beplantningsanlæg.

Læs mere

FB01 FRITRUMSBESKÆRING LANGS FÆRDSELSAREALER

FB01 FRITRUMSBESKÆRING LANGS FÆRDSELSAREALER FB01 FRITRUMSBESKÆRING LANGS FÆRDSELSAREALER Fritrumsbeskæring langs færdselsarealer udføres så vejen til enhver tid opfylder kravane til trafiksikkerhed og gennemførelse af vejens drift. udseende: Figur

Læs mere

Kloakfornyelse i Ulstrup

Kloakfornyelse i Ulstrup Kloakfornyelse i Ulstrup Borgermøde 18. juni 2013 Program Præsentation og indledning Spildevandsplan 2013 Kloakfornyelse i Ulstrup Hvor langt er vi nået med undersøgelser og planlægning Hvad skal Favrskov

Læs mere

Skilte og vareudstillingsregulativ

Skilte og vareudstillingsregulativ Skilte og vareudstillingsregulativ Januar 2018 Rev. 12.9.2018 Skilte og Vareudstillingsregulativet Køge Kommune I henhold til 80 stk.1+3, lov om offentlige veje fastsættes hermed forskrifter for råden

Læs mere

Afgørelse af klage over Odsherred Kommunes udgiftsfordeling ved istandsættelse af Thorsvej

Afgørelse af klage over Odsherred Kommunes udgiftsfordeling ved istandsættelse af Thorsvej Dato 4. november 2014 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/13070-12 Side 1/6 Afgørelse af klage over Odsherred Kommunes udgiftsfordeling ved istandsættelse af

Læs mere

"Ved underboring af V rammes gasledningen med utæthed til følge. Politiet afspærrer hovedvejen, indtil ventil 79154 og 79153 er lukket.

Ved underboring af V rammes gasledningen med utæthed til følge. Politiet afspærrer hovedvejen, indtil ventil 79154 og 79153 er lukket. Retten i Nibe Udskrift af dombogen Den 23. august 2002 blev i sag nr. BS 1-551/2000: Nurgas Midt/Nord I/S mod N afsagt DOM I forbindelse med en kloakentreprise, som sagsøgte, N, havde for Viborg Kommune,

Læs mere

Sct. Bendtgade 1. Vej og Ejendomscenter. Sendt til:

Sct. Bendtgade 1. Vej og Ejendomscenter. Sendt til: Ringsted Kommune Sct. Bendtgade 1 4100 Ringsted Vej og Ejendomscenter Sendt til: nath@ringsted.dk Dato: 9. marts 2017 Dispensation fra lokalplan 119 til fældning og genplantning af et bevaringsværdigt

Læs mere

Nåvn: Adr.: DEKLARATION

Nåvn: Adr.: DEKLARATION (Udfyldes af tinglysningskontoret) Ejerlav: MatK. nr.: Ejerlejlighedsnr.: Gade og husnr.: Matr. nr. 3 k Vodskov by, Hammer m.fl._ Anmelder Nåvn: Adr.: Anmelder : Aalborg Kommune Forsyningsvirksomhederne

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019 VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF FORSYNINGSLEDNINGER I SCHANDORPHSVEJ 2019 DAGSORDEN 18:30 VELKOMST 18:35 PRÆSENTATION OG PRAKTISK INFO 18:40 PROJEKTET KORT FORTALT - SPILDEVAND - FJERNVARME - VAND

Læs mere

Til interesserede. den 7. juli Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for regnvandsbassin i Lystrup

Til interesserede. den 7. juli Arealudvikling Aarhus. Salgsmateriale for regnvandsbassin i Lystrup Til interesserede Den 7. juli 2013 Salgsmateriale for regnvandsbassin i Lystrup Vedlagt dette brev er salgsmaterialet for regnvandsbassin ved Gråmøllevej i Lystrup, som er annonceret til salg første gang

Læs mere

Nedsivning af husspildevand

Nedsivning af husspildevand Nedsivning af husspildevand Revideret november 2010 Vejledning Før du etablerer nedsivningsanlæg Indhent faglig bistand Kontakt en autoriseret kloakmester, som skal vurdere, om jordbunden på ejendommen

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste om, at kloaksystemet er en helt naturlig del af huset ligesom

Læs mere

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE

NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE NEDKLASSIFICERING AF OFFENTLIGE VEJE TIL PRIVATE FÆLLESVEJE TILSTANDSRAPPORT Ryleparken RANDERS KOMMUNE MILJØ og TEKNIK Laksetorvet 8900 Randers TLF. 89 15 15 15 BILAGSOVERSIGT Bilag 1: Bilag 3: Bilag

Læs mere

Kloakfornyelse i Kirkevænget og Villavej

Kloakfornyelse i Kirkevænget og Villavej Kloakfornyelse i Kirkevænget og Villavej Borgermøde 10. oktober 2013 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen Spildevandsplan 2013 Præsentation af udarbejdet kloakprojekt Hvad skal

Læs mere

VARDEGÅRDVEJ BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE

VARDEGÅRDVEJ BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE VARDEGÅRDVEJ BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg.

Læs mere

DEKLARATION PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J

DEKLARATION PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J DEKLARATION OG PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 for GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J Hjemmeside: www.grf- Adresse: Horsevænget 97 oesterby.dk 8310 Tranbjerg J Deklaration Undertegnede, Århus kommune,

Læs mere

Virker kloakken ikke?

Virker kloakken ikke? Virker kloakken ikke? 2/3 Å r h u s V a n d V i r k e r k l o a k k e n i k k e? 2 0 1 0 Du ejer selv en del af kloaksystemet når du ejer et hus. Vi har erfaret, at kun de færreste grundejere er bevidste

Læs mere

KØBSAFTALE. Ovennævnte køber har købt den kommunen tilhørende ubebyggede storparcel nr. beliggende på Vibevej i Borbjerg.

KØBSAFTALE. Ovennævnte køber har købt den kommunen tilhørende ubebyggede storparcel nr. beliggende på Vibevej i Borbjerg. KØBSAFTALE Det bekræftes herved, at der mellem Holstebro Kommune som sælger og er indgået følgende aftale: Ovennævnte køber har købt den kommunen tilhørende ubebyggede storparcel nr. beliggende på Vibevej

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER

VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN Side 1 af 12 12. april 2017 Notatet indeholder en gennemgang af de eksisterende vedligeholdelseskontrakter,

Læs mere

Privatvejsloven Sommerhusområder

Privatvejsloven Sommerhusområder Privatvejsloven Sommerhusområder Landliggersammenslutningen Tisvilde, den 11. juni 2015 Hvem er vi? Tom Løvstrand Mortensen Vejdirektoratet, Jura tlm@vd.dk Ivan Skaaning Hansen Vejdirektoratet, Jura ih5@vd.dk

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted HOLSTED KOMMUNE Del af centerområde ved torvet i Holsted Holsted Kommune Side 1 del af centerområde ved torvet i Holsted. Udarbejdet af Teknisk afdeling, Holsted Kommune. Godkendelsesdatoer: Vedtaget af

Læs mere

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF ANLÆGSVEJ, GORMSVEJ, THYRASVEJ OG HARALDSVEJ

VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF ANLÆGSVEJ, GORMSVEJ, THYRASVEJ OG HARALDSVEJ VELKOMMEN TIL BORGERMØDE RENOVERING AF ANLÆGSVEJ, GORMSVEJ, THYRASVEJ OG HARALDSVEJ 2019/2020 DAGSORDEN 19:00 VELKOMST 19:10 PRÆSENTATION PRAKTISK INFO 19:15 PROJEKTET KORT FORTALT - SPILDEVAND - FJERNVARME

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

Regler for etablering af ledninger i jord

Regler for etablering af ledninger i jord Regler for etablering af ledninger i jord 10. november 2006 Dansk Ledningsejerforum Indledning Denne redegørelse beskriver fortrinsvis de juridiske forhold som gælder for etablering af ledningsanlæg i

Læs mere

YDERIKPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE

YDERIKPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE YDERIKPARKEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg.

Læs mere

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012

Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089. Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden. Maj 2012 Ledningsprotokol ENTREPRISE CP10S/10-089 Anlæg af cykelsti langs Randerupvej, mellem Skærbæk og Mjolden Maj 2012 1. Generelt Protokollen beskriver kun ledninger, som berøres af projektet. 1.1 Ledningsplaner

Læs mere

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007

REGULATIV. for. udførelse af overkørsler. Hørsholm Kommune. Gældende fra 29. oktober 2007 REGULATIV for udførelse af overkørsler i Hørsholm Kommune Gældende fra 29. oktober 2007 Indledning Under henvisning til lov om offentlige veje og lov om private fællesveje bestemmes herved, at overkørsler

Læs mere

Kloakfornyelse i Svejstrup. Borgermøde 12. august 2014

Kloakfornyelse i Svejstrup. Borgermøde 12. august 2014 Kloakfornyelse i Svejstrup Borgermøde 12. august 2014 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen Spildevandsplan 2013 Præsentation af udarbejdet kloakprojekt Hvad skal Favrskov Spildevand

Læs mere

FØR DU GRAVER EN VEJLEDNING TIL DIG SOM ENTREPRENØR. DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum

FØR DU GRAVER EN VEJLEDNING TIL DIG SOM ENTREPRENØR. DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Telefon: 72 10 21 60 gravetilsyn@dongenergy.dk www.dongenergy.dk Cvr-nr. 29 91 54 58 FØR DU GRAVER EN VEJLEDNING TIL DIG SOM ENTREPRENØR 09.12.427

Læs mere

Parcelhusgrunde Nåleøjet i Vester Hassing Salgsvilkår er revideret i januar 2015. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten

Parcelhusgrunde Nåleøjet i Vester Hassing Salgsvilkår er revideret i januar 2015. Ændringer efter denne dato fremgår ikke af teksten 2007-46143 - KJK/tik Nåleøjet På sælger Aalborg Kommune 4 parcelhusgrunde. Grundene er vist på vedhæftede salgsrids (bilag 1). Grundene varierer fra 711 m 2 til 952 m 2. Nåleøjet ligger naturskønt i den

Læs mere

FJERNVARMEN ER NÆR. Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i parcelhuse og rækkehuse

FJERNVARMEN ER NÆR. Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i parcelhuse og rækkehuse FJERNVARMEN ER NÆR Oplysninger om indføring og tilslutning af fjernvarme i parcelhuse og rækkehuse Ta stikket hjem Kom ind i varmen Her kan du få svar på spørgsmål, der kan opstå, når du skal have installeret

Læs mere

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7.

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7. Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/03405 Side Påbud om fjernelse af træ ud for B 7 Vejdirektoratet har behandlet din klage af 4. marts 2014, hvor du klager over Kommunens påbud af 27. februar 2014 om fjernelse

Læs mere

SØNDERTOFTEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE

SØNDERTOFTEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE SØNDERTOFTEN BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg.

Læs mere

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune

Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Side 1 Særlige betingelser for ledningsarbejder i Randers Kommune Randers Kommune Veje og Trafik Laksetorvet 1 8900 Randers Tlf. 89 15 15 15 Januar 2014 rev februar 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Side

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

Bilag 5. Sagsnr

Bilag 5. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 5 Notat vedrørende træpolitikkens økonomiske konsekvenser Nærværende notat indeholder en vurdering af de økonomiske konsekvenser af forslaget

Læs mere

Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Viuf Vestermark Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kære grundkøber

Læs mere

UDKAST TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE

UDKAST TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE UDKAST TIL BETINGET UDBYGNINGSAFTALE Mellem Grundejer: Upcycling ApS Højlundevej 8 3540 Lynge CVR.nr. 30360125 (Upcycling) og Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød CVR. nr. 29189366 (kommunen)

Læs mere

Til brug for afgivelse af bud KØBSTILBUD. Storparceller på Halmstadvej

Til brug for afgivelse af bud KØBSTILBUD. Storparceller på Halmstadvej Ejendomme 27. august 2013/AB Til brug for afgivelse af bud KØBSTILBUD Storparceller på Halmstadvej Storparcellerne Parcel A (ca. 13.788 m2) Parcel B (ca. 10.755 m2) Begge parceller er beliggende på Halmstadvej

Læs mere

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge.

GRAVETILLADELSE. Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge. Bornholms Regionskommune Teknik & MIljø, Vejdrift Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge GRAVETILLADELSE Sagsnr.: 16-00279 ROVnr.: 5223-000866 Journalnr: Type: Ansøgning Side 1 af 5 ANSØGER: LEDNINGSEJER: Kontaktperson:

Læs mere

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation

Læs mere

Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Koralvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kære grundkøber Stort

Læs mere

Revideret juli Nedsivning af husspildevand

Revideret juli Nedsivning af husspildevand Revideret juli 2017 Nedsivning af husspildevand Før du etablerer nedsivningsanlæg Etablering af et nyt nedsivningsanlæg kræver en tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven fra kommunen. Hvis du som ejer

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. februar 2013 11/16848 EGENBETALING AF VEJBELYSNING I brev af 26. oktober 2011 har grundejerforeningen klaget over Kommunens afgørelse af 29. september 2011 om

Læs mere

LEDNINGSPROTOKOL H481 ØSTERILD - RÆHR RUNDKØRSEL VED RÆHR, FASE 3 DECEMBER 2011

LEDNINGSPROTOKOL H481 ØSTERILD - RÆHR RUNDKØRSEL VED RÆHR, FASE 3 DECEMBER 2011 LEDNINGSPROTOKOL H481 ØSTERILD - RÆHR RUNDKØRSEL VED RÆHR, FASE 3 DECEMBER 2011 Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 529 Telefon 7244 2200 vejdirektoratet.dk SE 60729018

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER.

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER. DUDME KOMMUNE LO KALPLAN nrml9 BO LIG OM R Å&DE VED GARTNERVÆNGET I HESSELAGER. INDHOLD Indholdet af Lokalplanens Lokaiplanens Lokalplan nr lokalpianen forhold retsvirkninger 19 1. Lokaiplanens formål

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Februar 2012 75814-3-F-001 ver. 1.0 Dorthe Hvid DHV@vd.dk 7244 2797 FORSLAG TIL LEDNINGSPROTOKOL 206 SVENDBORG - SPODSBJERG 206.11 TRAFIKSANERING LUNDBY FEBRUAR

Læs mere

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering Når en virksomhed ønsker at bruge en del af det offentlige vej- og fortovsareal til udstillinger, restauranter eller lignende, skal der søges om tilladelse hertil ved Vejvirksomheden. Vejvirksomheden kontakter

Læs mere

PARCELHUSGRUNDE SÆLGES. MARTINE CHRISTOFFERSENS VEJ Boligområde ved Ullerup

PARCELHUSGRUNDE SÆLGES. MARTINE CHRISTOFFERSENS VEJ Boligområde ved Ullerup PARCELHUSGRUNDE SÆLGES MARTINE CHRISTOFFERSENS VEJ Boligområde ved Ullerup MARTINE CHRISTOFFERSENS VEJ centralt til by og aktiviteter Martine Christoffersens Vej er beliggende i Ullerup i den nord-vestlige

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 11a ET OMRÅDE VED GODTHÅBSVEJ

HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR. 11a ET OMRÅDE VED GODTHÅBSVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 11a ET OMRÅDE VED GODTHÅBSVEJ I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. 1. Lokalplanens

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 24.01.2013-1004244873 Senest påtegnet: Ejendom: Adresse: Baunehøjvej 7 Veddelev By, Himmelev 0011l Adresse: Klostervej 23 Himmelev By, Himmelev 0004ck

Læs mere

Keld Hansen får tilladelse til at omlægge den private fællesvej og etablere en overkørsel til Tvedvej.

Keld Hansen får tilladelse til at omlægge den private fællesvej og etablere en overkørsel til Tvedvej. TEKNIK & MILJØ Vej og Park Dato: 21. oktober 2016 Sagsnr.: 16/10502 Kontaktperson: Carsten Wagner Sørensen Dir. tlf.: 7996 6212 Fax: 7539 3444 E-mail: cws@vejen.dk EAN-nr.: 5798005410157 Annonce Annonce

Læs mere

Kloakfornyelse i Hvalløs 2016

Kloakfornyelse i Hvalløs 2016 Kloakfornyelse i Hvalløs 2016 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen Spildevandsplan 2013 Præsentation af udarbejdet kloakprojekt Hvad skal Favrskov Spildevand lave Hvad skal I selv

Læs mere

Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Ejendom og Bolig Kærvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kære grundkøber Stort tillykke

Læs mere

Aarøvænget, Alrøvænget og Anholtvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere

Aarøvænget, Alrøvænget og Anholtvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Aarøvænget, Alrøvænget og Anholtvænget Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kolding Kommune Centralforvaltningen, Strategisk Vækst Tips, gode råd og vejledning til grundkøbere Kære grundkøber Stort

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tønder Kommune og Tønder Forsyning A/S LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde BILAG 2 - ACCEPTKRITERIER FOR NY KLOAK Rekvirent Tønder Kommune Tønder Forsyning A/S Teknik og Miljø Håndværkervej 4 Kongevej

Læs mere