Videreuddannelse på UCC

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Videreuddannelse på UCC"

Transkript

1 Pædagogik Ledelse Sundhed Skole 2012/2013 Videreuddannelse på UCC

2 UCC tilbyder Målrettet videreuddannelse til skole-, institutions- og sundhedsområdet og inden for offentlig ledelse. Kurser til ledere, lærere, pædagoger, vejledere og sundhedsprofessionelle Diplomuddannelser og kompetencegivende uddannelser inden for ledelse, sundhed og det pædagogiske område Skræddersyede uddannelsesforløb til arbejdspladser og organisationer UCC ligger i Region Hovedstaden og er en af Danmarks største udbydere af videreuddannelse. UCC har syv professionsbacheloruddannelser til bl.a. lærer, pædagog og sygeplejerske og arbejder målrettet med udvikling og forskning. Kontakt os! Vil du høre mere om skræddersyede forløb, videreuddannelser eller projektsamarbejder, er du velkommen til at kontakte os på tlf eller på ucc@ucc.dk. Lad din mail gøre dig klogere Følg med i dine muligheder for at deltage i videreuddannelser, og konferencer og få fagligt nyt inden videre- for pædagogik og læring. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev Nyt fra UCC, der udkommer 12 gange om året. Tilmeld dig på ucc.dk/nyhedsbrev. UCC rummer også hovedstadsregionens Center for Undervisningsmidler (CFU). CFU tilbyder kurser til lærere og pædagoger i skolen og tager ud til rekvirerede opgaver på skoler.

3 Skærp din viden find din videreuddannelse på nettet Fra nu af kan du finde UCC s tilbud om videreuddannelse i online-kataloget mereviden.ucc.dk. Kataloget giver dig mulighed for døgnet rundt og i ro og mag at søge i vores udbud og læse mere om konkrete kurser og videreuddannelser. Det er også på mereviden.ucc.dk, at du kan søge om optagelse og læse om praktiske oplysninger. Kataloget opdateres løbende med nye tilbud, så husk at holde dig ajour. I denne brochure får du eksempler på nogle af UCC s tilbud: Kurser, uddannelser og samarbejder med kommuner, skoler og institutioner. Du får inspiration til skræddersyede uddannelsesforløb, der passer til netop din organisation og de udfordringer, I står overfor. Forløb, der designes til at udvikle professionernes praksis der, hvor der er behov. Ønsker du vejledning til dit uddannelsesforløb, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte UCC s centrale studievejledning på studievejledning@ucc.dk eller tlf alle hverdage mellem 9 og 11. Vi glæder os til at byde dig velkommen på UCC.

4 Diplomuddannelser og andre kompetencegivende uddannelser FoRDybelSe og UDVIKlINg DeT er DIT Valg UCC tilbyder en række videreuddannelser, som hjælper dig med at løse de konkrete udfordringer, du står over for lige nu og ruster dig til morgendagens udfordringer i velfærdssamfundet. Uddannelserne er på professionsbachelorniveau og tager udgangspunkt i hverdagens praksis. Uddannelsernes mål er at udvikle dit faglige, professionelle arbejde og åbne døre til nye opgaver og arbejdsfunktioner i nuværende eller kommende job. en diplomuddannelse sikrer klar sammenhæng mellem teori, praksis og handling. Sammen med dine medstuderende får du mulighed for at dele viden og erfaringer og opbygge et fagligt netværk. Der er mange forskellige måder at tage en diplomuddannelse på. Du kan vælge at tage en hel uddannelse fx en pædagogisk diplomuddannelse i psykologi eller en diplomuddannelse i ledelse. Du kan også vælge at sammensætte din egen personlige uddannelse af moduler fra de forskellige uddannelser.

5 Generel information om diplomuddannelser Diplomuddannelser og andre kompetencegivende uddannelser Diplomuddannelser henvender sig til voksne med en kort eller mellemlang videregående uddannelse med mindst to års relevant erhvervserfaring efter endt uddannelse. en diplomuddannelse er normeret til et års fuldtidsstudie (60 ects-point), men kan tages som deltidsstudie på op til seks år. Uddannelserne kræver deltagerbetaling. På ucc.dk finder du generel information om vores diplomuddannelser, fx hvordan du kan kombinere flere diplomuddannelser, eller hvordan du kan få vejledning om din personlige uddannelsessammensætning. Studievejledningen træffes dagligt mellem kl på tlf eller Læs mere om UCC s diplomuddannelser på mereviden.ucc.dk UCC tilbyder Pædagogiske diplomuddannelser Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning Diplomuddannelse i ledelse Sundhedsfaglige diplomuddannelser

6 Læs mere om skræddersyede forløb på eller kontakt os på tlf

7 Partnerskaber & skræddersyede forløb Partnerskaber & skræddersyede forløb lad UCC SKRæDDeRSy JeReS VIDeReUDDaNNelSe UCC kan tilrettelægge uddannelsesforløb til netop din organisation. Samarbejdet kan omhandle en række temaer inden for uddannelse og udvikling. Det kan være inklusion og differentiering, overbygningen i folkeskolen, teamsamarbejde, institutionsledelse, læring og udvikling eller andre temaer, som er vigtige for jeres skoles eller institutions udvikling lige nu. Vi løser opgaver, der sigter mod at udvikle såvel medarbejdergruppers individuelle kompetencer som hele organisationens potentialer. Jeres uddannelsesforløb kan sammensættes af alt fra konsulentbistand, evaluering og supervision til kursusforløb og temadage. Vi er med hele vejen fra behovsafklaring og planlægning til projektgennemførelse, evaluering og dokumentation. Udviklingsprojekter UCC tilbyder sparring til skoleudviklingsprojekter, udvikling af læringsmiljøer, udvikling af fagteam og ledelsesteam, støtte fx til udvikling af profilskoler, udvikling af ungdomsvejledning, udvikling af faglig skrivning og dokumentation i organisationer. Partnerskaber med kommuner UCC samarbejder med en række kommuner om at udvikle fælles erfaringer og ny viden på skole- og daginstitutionsområdet. Indtil videre har UCC indgået egentlige partnerskabsaftaler med 15 kommuner om større eller mindre projekter blandt andet om aktuelle problemstillinger i folkeskolen. UCC og kommunen finder i fællesskab frem til netop de samarbejdsflader, der er relevante og frugtbare for begge parter og med en så praksisnær tilgang som muligt.

8 INKlUSIoN & INTegRaTIoN I de senere år er omfanget af specialundervisning og andre særforanstaltninger eksploderet. Derfor er der et behov for at vende udviklingen i retning af mere inklusion i skoler, dagtilbud mv. Det kræver, at ledere, lærere og pædagoger bliver bedre fagligt kvalificeret til professionelt at håndtere menneskers forskellige sociale, faglige og kulturelle forudsætninger. Inden for integrationsområdet arbejder UCC med forudsætninger for at håndtere de diversitetsvilkår, som præger foranderlige samfund. Tosprogede børns, unges og voksnes succes i uddannelse og samfund kræver, at ledere og praktikere har kompetencer til at sikre chancelighed for alle, uanset kulturel og sproglig baggrund.

9 pædagogiske diplomuddannelser (pd) PD i specialpædagogik (herunder inklusionsvejlederuddannelsen) PD i logopædi PD i børns sprog (herunder sprogvejlederuddannelsen) PD i psykologi (herunder miljøterapiuddannelsen og psykiatrispor) PD i pædagogisk og socialpædagogisk arbejde PD i dansk som andetsprog PD i flerkulturel pædagogik korte og lange kurser Samarbejde mellem hjem og skole (30 timer) organisering og planlægning af dansk som andet sprog (30 timer) grundlæggende efteruddannelse i undervisning af tosprogede elever (240 timer) Specialpædagogisk grundkursus (78 timer) Voksne med autisme-spektrum-forstyrrelser (120 lektioner) læs om uddannelserne på mereviden.ucc.dk Inklusion & integration Få inspiration til samarbejde om videreuddannelse UCC har en lang tradition for at deltage i og lede uddannelses-, udviklings -og forskningsprojekter inden for integration og inklusion. Her er tre eksempler: Sprogpakke til pædagoger UCC har ledelsen af det store kompetenceløft i forhold til sprogarbejdet i de danske dagtilbud, hvor pædagoger bliver uddannet i Uddannelsen retter sig dels mod pædagoger i dagtilbud, dels mod de nøglepersoner i kommunerne, der har et særligt ansvar for sprogarbejdet. PPR en central samarbejdspartner UCC har stor viden om og erfaring med de professioner og funktioner kommunernes Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) rummer. UCC har samarbejdet med kommuner om videreudvikling af PPR-enheder som følge af nye behov. Vi har løst opgaven via fx konsultativ praksis, inklusionsstrategier og transformering af specialforanstaltninger. Fokus på sproget i undervisningen helt ud i praksis UCC observerer undervisningen og gennemfører didaktiske samtaler med undervisere på en skole i albertslund. Målet er udvikling af undervisningen på skolen herunder kompetenceudvikling af lærerne, videreudvikling af didaktikken i forhold til at give tosprogede elever bedre adgang til skolens faglighed og dermed bedre resultater i skolen.

10 ledelse & organisation offentlig ledelse er en særlig disciplin, når vi skal løfte fremtidens store velfærdsudfordringer. Økonomien er under pres, og der bliver færre hænder til at løse kerneopgaverne. Der er behov for at tænke nyt og finde alternative løsninger, der kan sikre et velfungerende velfærdssamfund i fremtiden. god ledelse af velfærdsinstitutioner er derfor afgørende, hvis det skal lykkes at give borgerne en god service, samtidig med at vi sikrer effektive og attraktive arbejdspladser. Vejen til målet er at uddanne offentlige ledere, så de bliver styrket til at løse disse centrale udfordringer og kan pege på nye løsninger. UCC s uddannelser tager altid udgangspunkt i den unikke situation og de konkrete behov, som de offentlige ledere står med. Derfor spænder UCC s opgaver også meget bredt og er ofte sammensat af flere samtidige indsatser, fx uddannelsesforløb kombineret med ledercoaching.

11 diplomuddannelser: Diplomuddannelsen i ledelse Den offentlige lederuddannelse Pædagogisk diplomuddannelse i projektledelse og organisationsudvikling korte og lange kurser: empowerment i dit lederskab få flere roller i spil (20 timer) aktionslæring for pædagoger (24 timer) Mellemlederkursus (30 timer) Intern konsulent kend din rolle og dine metoder (40 timer) Projektledelse projekter der lykkes (20 timer) læs om uddannelserne på mereviden.ucc.dk Ledelse & organisation N Få inspiration til samarbejde om videreuddannelse UCC ønsker at skabe bedre velfærdsinstitutioner gennem organisations- og ledelsesudvikling i tæt dialog og samarbejde med vores aftagere. Vi skaber udvikling, nytænkning og viden om velfærdsledelse i relation til både uddannelses- og udviklingsopgaver. Her er tre eksempler: Furesø går på idébørsen Furesø Kommune havde samlet 30 kommunale ledere og akademiske medarbejdere til en nødvendig effektiviseringsdagsorden kombineret med gode procesværktøjer. Resultatet af dette var et hav af idéer til rationelle effektiviseringer i kommunens service og administration. Talent for ledelse i fremtidens folkeskole Med bl.a. Undervisningsministeriet og Kl som opdragsgivere har UCC gennemført et afklaringsforløb for omkring 200 kommunalt udpegede ledertalenter. Forløbet bestod af bl.a. undervisning, coaching og mentorsamtale. Professionalitet i et krydspres Medarbejdere på beskæftigelsesområdet og det sociale område i gentofte Kommune har deltaget i et projekt med fokus på trivsel og stressforebyggelse. Projektet arbejdede med tilgange, processer og værktøjer, der understøtter ledere i at bevare professionalisme, engagement, faglighed og menneskelig integritet, når rammerne ikke er optimale.

12 SKoleUDVIKlINg & DIDaKTIK Folkeskolen er hele tiden til diskussion: Hvordan styrker vi elevernes læsning? Hvordan kan anvendelsen af nye digitale medier udbredes og integreres? Hvordan kan vi arbejde med innovation og design i læreprocesserne? Hvilken rolle spiller køn i undervisningen? Skolen står over for en stor udviklingsopgave, fordi den indgår i en løbende samfundsmæssig forandring. Ønskerne til de udfordringer, skolen skal tage op, ændres hele tiden. lærernes kritiske didaktiske refleksioner over læringsmål og læringsmiljøer og over planlægning, genmemførelse og evaluering af undervisning er et centralt led i skolernes samlede udvikling. Derfor skal de didaktiske kompetencer styrkes. UCC udbyder uddannelser, kurser og udviklingsprojekter, der udvikler den didaktiske kompetence. Vi tilbyder et tæt samarbejde med skolerne om udvikling. Vores uddannelser, kurser og udviklingsprojekter er solidt forankret i skolens praksis og bliver til i samarbejde med skolerne.

13 pædagogiske diplomuddannelser (pd): PD i billedkunst, dansk, matematik, engelsk, naturfag mv. PD i engelskvejledning, naturfagsvejledning, matematikvejledning og læsevejledning PD i dansk som andetsprog PD i skoleudvikling og forandringsprocesser PD i læsevejledning i grundskolen (og i gymnasiet) PD i læsning og skrivning PD i læsning i dansk og matematik for voksne PD i medier og kommunikation (herunder skolebibliotekaruddannelsen) Praktiklæreruddannelsen korte og lange kurser: Funktionel sprogundervisning (15 timer) Dansk som andetsprog i fagene i nye rammer (30 timer) Skriftlig dansk før afgangsprøven (30 timer) Skriftsprogvanskeligheder herunder dysleksi ( 45 timer) Reading Recovery certificeret uddannelse (83 timer) læs om uddannelserne på mereviden.ucc.dk Skoleudvikling & didaktik Få inspiration til samarbejde om videreuddannelser UCC samarbejder med skoler og kommuner om videreuddannelse og projekter for at understøtte skoleudvikling og kompetenceudvikling inden for skolens fagområder. Her er to eksempler: Innovation i skolen UCC har, sammen med organisationen INDeX: design to improve life-, Malmø Högskola samt udvalgte skoler og gymnasier fra Øresundsregionen, fået Interreg-midler til at udvikle og gennemføre efteruddannelse af lærere i forhold til livsforbedrende designtænkning, designprocesser og innovation i skolen. I foråret 2012 efteruddannes det første hold lærere fra de involverede skoler og gymnasier i didaktikken og undervisningskonceptet. Progression og overgang UCC sætter fokus på overgangen mellem det gymnasiale uddannelsesniveau og det videregående niveau herunder progression i fagene. Det gør vi ved, at lærere på de to niveauer samarbejder i fælles undervisningsforløb for elever i afgangsklasser. UCC indgår i projektet sammen med 20 gymnasiale uddannelser og 7 videregående uddannelser.

14 børn & UNge Dagtilbuddene til børn og unge i Danmark er fundamentet i velfærdssamfundets institutioner. Der sker store forandringer i disse år. Fx bliver der etableret flere store institutioner, der er fokus på læring og skoleparathed og på inklusion af flere børn og unge. UCC s uddannelser og projekter kvalificerer det pædagogiske personale til at håndtere de store pædagogiske udfordringer og medvirker til at udvikle kvaliteten af det pædagogiske arbejde. UCC arbejder med at undersøge, beskrive og analysere pædagogisk praksis i samarbejde med pædagoger, institutioner og kommuner.

15 Børn & unge pædagogiske diplomuddannelser (pd): andre uddannelser: PD i pædagogisk og socialpædagogisk arbejde Praktikvejlederuddannelsen PD i unges og voksnes læreprocesser SSP samarbejde (PD) PD i almen pædagogik PD i skolestart læs om uddannelserne på mereviden.ucc.dk Få inspiration til samarbejde om videreuddannelser UCC samarbejder med kommuner, skoler og institutioner om videreuddannelser og projekter, der kan udvikle professionernes praksis over for børn og unge. Nedenfor ses to eksempler: UCC samarbejder med institutioner i Stockholm og Oslo UCC samarbejder med daginstitutioner i Stockholm, oslo og Københavnsområdet om at udvikle metoder til evaluering af pædagogisk praksis. Daginstitutionerne har i flere år arbejdet med non violent communication og anerkendende kommunikation. UCC udvikler metoder til at kunne vurdere, hvilken betydning og hvilke virkninger denne pædagogik har for børn, forældre og pædagoger. Modul om unges og voksnes læreprocesser Herlev Kommune har sat fokus på ungdomspædagogik i samarbejde med UCC. Målet har været at understøtte og implementere kommunens politik på ungeområdet gennem kompetenceudvikling og tværfagligt samarbejde. lærere i udskolingen og erhvervsklasser, socialrådgivere, gademedarbejdere, pædagoger i klubberne m.fl. har fulgt UCC s modul Ungdomsliv, socialisering og identitet.

16 borger & SUNDHeD Sundhedssektoren står over for stadig nye udfordringer. Den sundhedsprofessionelles opgaver omfatter, udover kompetent klinisk behandling også individuelt tilrettelagt behandling i en kompleks organisation. Det forudsætter, at den sundhedsprofessionelle er i stand til at udvikle og organisere egen praksis. UCC tilrettelægger uddannelse og organisationsudviklingsforløb inden for sundhed, relationer og organisationer, for at imødekomme et stigende krav til kvalitet, effektivitet og inddragelse af den enkelte borger. Kompetenceudvikling sker i samspillet mellem teori og praksis. Vi tager derfor udgangspunkt i den studerendes konkrete udfordringer i praksis, og vi skræddersyr forløb for organisationer og afdelinger. UCC s videreuddannelser tager udgangspunkt i, hvordan de sundhedsprofessionelle kan løse deres opgaver ud fra de helt konkrete udfordringer og behov, som medarbejdere og afdelinger står overfor.

17 Borger & sundhed sundhedsfaglig diplomuddannelse (sd) pædagogisk diplomuddannelse (pd) diplomuddannelse i ledelse SD i professionspraksis SD i sundhedsfremme og forebyggelse SD i sundhedsformidling og klinisk uddannelse SD i kultur og sundhed Klinisk vejlederuddannelse PD i kost og ernæring Sundhedsledelse PD i idræt læs om uddannelserne på mereviden.ucc.dk Få inspiration til samarbejde om videreuddannelse UCC samarbejder med kommuner, institutioner og Region Hovedstaden om videreuddannelse, projekter og forskning, der kan danne grundlag for organisering og udvikling af professionernes praksis inden for området borger og sundhed. Nedenfor ses et par eksempler: Forløbsprogrammer og patientfokus KOL(d) mad Region Hovedstadens medicinske sygeplejersker har fulgt to moduler på UCC. Fokus har været ernæring og sundhedspædagogik i forhold til patienter med Kol. For at spejle opgaverne i praksis foregik undervisning og eksamen i samarbejde med en skuespiller, som agerede patient. De studerende eksperimenterede og analyserede, hvad der er på spil i dialogen, og hvordan man som sundhedsprofessionel kan samarbejde med patienten om ernæringsrelaterede problematikker. Sammenhænge i patientforløb i kommunerne Det er den enkelte fysioterapeut eller sygeplejerske, som gør borgerens forløb sammenhængende. Det viser et forskningsprojekt fra UCC, gennemført i samarbejde med Hillerød Kommune. Den viden, der er udviklet, formidles bl.a. gennem sundhedsfaglige moduler, fx Innovation og kvalitetsstyring og Sammenhæng i patient- og brugerforløb i sundhedsvæsnet.

18 VeJleDNINg & VoKSeNPæDagogIK I Danmark er vi forpligtet på et uddannelsesansvar for alle unge. Folketinget har klare målsætninger for, hvor mange unge der skal have en uddannelse. For at nå målene om at 95 % af en årgang skal have en uddannelse og 50 % en videregående uddannelse, er det helt afgørende at have fokus på vejledning og videreuddannelse. UCC s videreuddannelser hjælper med at udvikle vejledningsområdet inden for børne-, unge- og voksenvejledning i Danmark. I forhold til det voksenpædagogiske område har vi fokus på livslang læring herunder at udvikle og tilrettelægge unges og voksnes lære- og forandringsprocesser i uddannelser og på arbejdspladser. Vi understøtter udvikling af kompetencer, der matcher fremtidens behov. Samtidig arbejder vi bl.a. med viden om og didaktisk understøttelse af transfer mellem uddannelser og erhvervsliv og nye veje gennem uddannelsessystemet.

19 diplomuddannelser: Diplomuddannelse i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning Pædagogisk diplomuddannelse i vejledning og supervision Den pædagogiske diplomuddannelse i projektledelse og organisationsudvikling Den pædagogiske diplomuddannelse i unge og voksnes læreprocesser korte og lange kurser: Kursus i gruppevejledning (12 timer) Vejleder og hvad så? (18 timer) almen voksenpædagogisk grundkursus (60 timer) Den coachende samtale (12 timer) læs om uddannelserne på mereviden.ucc.dk Vejledning & voksenpædagogik Få inspiration til samarbejde om videreuddannelser UCC tilbyder videreuddannelser, der kan professionalisere vejledning af børn, unge og voksne. Derudover arbejder vi med videreudvikling af det voksenpædagogiske område. Nedenfor ses tre eksempler: Uddannelsesparathed mellem ungdom, fremtid og social identitet alle elever i 9. og 10. klasse skal have vurderet, om de er parate til ungdomsuddannelse. Projektet fokuserer på de mundtlige beskrivelser, der kommer frem, når lærere, teams og UU-vejledere vurderer, om en elev er parat til at studere på en ungdomsuddannelse og i så fald på hvilken? Hvad kendetegner fx den parate elev fra de professionelles synsvinkel? og på hvilken måde giver det de unge muligheder? eller er det en forhindring for at få opfyldt deres egne forventninger og ønsker? Kommuner, praktikere og undervisere fra uddannelserne diskuterer projektets løbende resultater. SOSU- og Politiskoleundervisere uddanner sig sammen gennem to år har UCC gennemført pædagogiske diplommoduler med blandede hold af undervisere fra Sosu-uddannelsen og Politiskolen. Holdene har gennemført moduler inden for voksendidaktik, fokus på voksenunderviseren, supervision og vejledning samt konflikthåndtering. Holdene har været præget af helt særlige synergier: forskellige skolekulturer blev bragt sammen og undersøgte hinandens praksis gensidigt. Sønderbro Skole som profilskole Sønderbro Skole på amager er en af Københavns tre nye profilskoler. Som musisk-kreativ profilskole skal den være flagskib og ekspert på området og dermed øge stoltheden og motivationen hos elever og lærere. UCC er konsulent på processen. Vi medvirker til at forestå pædagogiske dage, udvikle en model for musisk-kreativ undervisning, designe strategisk kompetenceudvikling og forestå organisationsudviklende processer.

20

21 Kurser og uddannelse for ledige Kurser og uddannelse for ledige Øg DINe JobMUlIgHeDeR gennem et FaglIgT KURSUS I 6 UgeR Er du lige blevet færdig med din uddannelse og endnu ikke i job? Eller har du mistet dit arbejde? UCC tilbyder en række kurser særligt målrettet ledige lærere og pædagoger. Formålet er ganske enkelt at styrke dine kompetencer eller at give dig nogle helt nye, som sikrer og øger din markedsværdi og derved forbedrer dine muligheder for at få et job. I forlængelse af kurset formidler UCC kontakt til skoler og institutioner for at bygge en bro, der kan føre til fast ansættelse hos de deltagende skoler og institutioner. Dermed skaber deltagelse i vores kurser større sandsynlighed for, at du kommer i job hurtigst muligt. Samtidig vil du i kursusforløbet kunne begynde den vigtige opbygning af et reelt netværk med andre kursister og studerende. Deltagelse er uden egenbetaling, og du bestemmer selv, hvilket kursus du vil deltage på. Du vil under dit forløb modtage uddannelsesydelse af a-kassen i stedet for dagpenge. Det vil sige, at der ikke bruges af dine dagpengeklip, men at du stadig får udbetalt samme beløb. læs mere om dine muligheder og se vores kurser og videreuddannelser for ledige på mereviden.ucc.dk. Du er også velkommen til at kontakte Martin Nielsen for at høre mere på marn@ucc.dk eller tlf

22 læs I et INSPIReReNDe STUDIeMIlJØ Uddannelse handler om andet end bøger og undervisning. På UCC tilbyder vi dig en lang række faciliteter og muligheder i forbindelse med dit kursus eller din uddannelse. På vores kursuscentre i Titangade i København og på Carlsbergvej i Hillerød har vi etableret store, lyse studieområder med læsefaciliteter og gruppearbejdspladser. Du eller din gruppe har mulighed for at rykke ud af klasseværelset, og I kan arbejde i lokalerne før eller efter undervisningen. Der er desuden opstillet en stribe pc er, som alle studerende har adgang til og kan printe fra. Du finder også Center for Undervisningsmidler (CFU) i Titangade i København. CFU udlåner undervisningsmaterialer og formidler viden om litteratur. FIND VIDeN og løsninger På UCC Kom til vores konferencer På annoncerer vi løbende en lang række konferencer, som du kan tilmelde dig. Fx har vi holdt konferencer om læsning, inklusion, ledelse og integration. Læs UCC magasin om velfærd i virkeligheden på ucc.dk I UCC magasin sætter vi fokus på velfærd i virkeligheden. Vi tager fat på emner som integration på nye måder, fremtidens folkeskole, velfærdsledelse og digitalisering. På kan du læse alle artikler med links til yderligere oplysninger og relaterede artikler. Hvis du vil have et magasin tilsendt, kan du sende en mail til kommunikation@ucc.dk.

23 Mere Viden Videreuddannelse på UCC 2012/2013 Udgivet af Professionshøjskolen UCC november layout operate a/s Fotos Thomas arnbo Jacob Nielsen Torben Nielsen Stig Nørhald oplag Tryk bording a/s Lad din mail gøre dig klogere Følg med i dine muligheder for at deltage i videreuddannelser og konferencer og få fagligt nyt inden for pædagogik og læring. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev Nyt fra UCC, der udkommer 12 gange om året. Tilmeld dig på ucc.dk/nyhedsbrev

24 UCC tilbyder målrettet videreuddannelse til skole-, institutions- og sundhedsområdet og inden for offentlig ledelse. //Inklusion & integration// //Ledelse & organisation// //Børn & unge// //Borger & sundhed// //Skoleudvikling & didaktik// //Vejledning & voksenpædagogik// Professionshøjskolen UCC Titangade København N. T

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken

Uddannelsesveje i Specialpædagogikken Uddannelsesveje i Specialpædagogikken AKT Vejleder Specialpædagogisk vejleder ( det almene område ) Specialpædagogisk vejleder ( det specialiserede område ) Inklusionsvejleder Pædagogisk diplomuddannelse

Læs mere

Favrskov læring for alle

Favrskov læring for alle Favrskov læring for alle 2013- Kontekst og baggrund: Byrådet vedtog i forbindelse med B-2013, at der afsættes 1 mio. i 20 og 2 mio. i 20, 20 og 2016 til at sikre øget inklusion i folkeskolen, ved at have

Læs mere

UDDANNELSER DER STYRKER VELFÆRDEN

UDDANNELSER DER STYRKER VELFÆRDEN KORT OG GODT OM UCC ucc.dk UDDANNELSER DER STYRKER VELFÆRDEN Hos UCC ved vi, at det BÅDE kræver mod og faglighed at arbejde med læring, pædagogik OG sundhed Indhold PROFESSIONSHØJSKOLEN UCC I 4 professionsbacheloruddannelser

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på

Læs mere

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken

Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken Pædagogisk diplomuddannelse i Specialpædagogik VIA University College Uddannelsesveje i specialpædagogikken VIA University College Videreuddannelse og kompetenceudvikling www.viauc.dk Uddannelsesveje i

Læs mere

Hornbæk Skole Randers Kommune

Hornbæk Skole Randers Kommune Hornbæk Skole Randers Kommune Udfordring 1: Folkeskolen for alle børn I Randers Kommune er vi udfordret af, at der på distriktsskolerne ikke eksisterer deltagelsesmuligheder for alle børn, idet der fortsat

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Inspirationskatalog EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 phabsalon.dk/videreuddannelse Indhold EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Efterår 2018/Forår 2019 Side Forvaltning og administration... 4 Ledelse

Læs mere

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2015

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2015 Karaktergennemsnit UCN act2learn 2015 Akademiuddannelser Automation og drift Finansiel rådgivning Afgangsprojekt finansiel rådgivning - bank og real 12 8,6 Afgangsprojekt finansiel rådgivning - ejendomsmægl

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

Velfærdsteknologi i praksis

Velfærdsteknologi i praksis AKADEMIUDDANNELSE Velfærdsteknologi i praksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til ansatte inden for social-og sundhedområdet og det

Læs mere

DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere. KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011

DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere. KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011 DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere KL og Dansk Socialrådgiverforening, 2011 1 DIPLOMUDDANNELSER for socialrådgivere KL og Dansk Socialrådgiverforening er enige om, at diplomuddannelser indenfor det

Læs mere

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2016

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2016 Karaktergennemsnit UCN act2learn 2016 Akademiuddannelser Automation og drift Finansiel rådgivning Afgangsprojekt finansiel rådgivning - bank og real 12 8,6 Afgangsprojekt finansiel rådgivning - ejendomsmægl

Læs mere

Oversigt over oprettede PD moduler ved professionshøjskolerne - Forår 2015

Oversigt over oprettede PD moduler ved professionshøjskolerne - Forår 2015 Oversigt over oprettede PD moduler ved professionshøjskolerne - Forår 2015 Studieordning 1. august 2014 Oprettede hold Uddannelsesretning Modul C Syd VIA N OBLIGATORISKE MODULER Obligatorisk modul Pædagogisk

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Praksisrettet og udfordrende efter og videreuddannelse i VIA Inge Kirstine Møller Madsen og Kirsten Roelsgaard videreuddannelse

Læs mere

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2014

Karaktergennemsnit UCN act2learn 2014 Karaktergennemsnit UCN act2learn 2014 Akademiuddannelser Automation og drift Finansiel rådgivning Afgangsprojekt finansiel rådgivning - bank og real 32 8 Afgangsprojekt finansiel rådgivning - ejendomsmægl

Læs mere

SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling. Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen

SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling. Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen SKOLEN 2014-2015 Kompetenceudvikling Specialpædagogik, inklusion og AKT Teamkoordinatoruddannelsen Kompetenceudvikling for lærere og pædagoger i skolen I dette katalog kan du finde inspiration til kompetenceudvikling

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud

Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud Vejledning, dokumentation og samarbejde i forhold til børns sprog - styrket sprogvejledning i dagtilbud Et fagligt valgmodul fra PD i Børns sprog Foråret 2019 1 Et diplomforløb for sprogvejledere med fokus

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Strategi for Vestegnen HF & VUC

Strategi for Vestegnen HF & VUC 1 Strategi for Vestegnen HF & VUC 2015-2018 Strategien er vedtaget i bestyrelsen den 17. juni 2015. Strategien er resultatet af en grundig dialog mellem medarbejdere, kursistråd og bestyrelse. Tegningen

Læs mere

Forord. og fritidstilbud.

Forord. og fritidstilbud. 0-17 år Forord Roskilde Kommunes børn og unge skal udvikle sig til at blive demokratiske medborgere med et kritisk og nysgerrigt blik på verden. De skal udvikle deres kreativitet og talenter og blive så

Læs mere

Uddannelsesretning: Sundhedsfaglig diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse

Uddannelsesretning: Sundhedsfaglig diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse Uddannelsesretning: Sundhedsfaglig diplomuddannelse i sundhedsformidling og klinisk uddannelse Fælles obligatoriske moduler 15 ECTS-point Praksis videnskabsteori og metode Undersøgelse af sundhedsfaglig

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Efter- og videreuddannelser. Efterår Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Efter- og videreuddannelser. Efterår Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Karakteropgørelse Efter- og videreuddannelser Efterår 2017 Kvalitet & Evaluering Ulrich Storgaard Andersen Indhold 1. Indledning... 3 2. Akademiuddannelse i Offentlig forvaltning

Læs mere

Udviklingscentret på EUC Sjælland

Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland skaber sammenhænge mellem den overordnede kvalitetsudvikling og udviklingen af pædagogisk praksis. Udviklingscentret understøtter løbende

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

19.7 ALMEN PÆDAGOGIK. Pædagogisk diplomuddannelse

19.7 ALMEN PÆDAGOGIK. Pædagogisk diplomuddannelse Pædagogisk diplomuddannelse 19.7 ALMEN PÆDAGOGIK Mål for læringsudbytte skal opnå kompetencer inden for pædagogisk virksomhed i offentlige og private institutioner, hvor uddannelse, undervisning og læring

Læs mere

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis

Akademiuddannelse i Sundhedspraksis Akademiuddannelse i Sundhedspraksis En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Nu også

Læs mere

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE

EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Inspirationskatalog EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Forår/efterår 2019 phabsalon.dk/videreuddannelse Indhold EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Forår/efterår 2019 Side Forvaltning og administration... 4 Ledelse og

Læs mere

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde?

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? I dag er det ikke nok at være en faglig dygtig sundhedsprofessionel. Den sundhedsprofessionelle skal kunne indgå i et tværprofessionelt - og tværsektorielt

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLINGSPLAN

KOMPETENCEUDVIKLINGSPLAN FOLKESKOLEREFORMEN KOMPETENCEUDVIKLINGSPLAN 2014 2020 INDHOLD Indledning... 1 Baggrund... 2 Kompetenceudviklingsfokus og aktiviteter... 3 Principper... 3 Begrebsafklaring... 4 Organisering... 5 Anvendelse

Læs mere

AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- UNDERVISNING

AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- UNDERVISNING AKADEMI- UDDANNELSEN I UNGDOMS- OG VOKSEN- uddannelse, der henvender sig til dig, der går med en underviser i maven, måske du allerede er kastet ud i undervisnings-, vejlednings- eller formidlingsopgaver.

Læs mere

Kompetenceudviklingsaktiviteterne, som er knyttet til de politiske pakker løber typisk over flere år og flere af indsatserne er fortsat i gang.

Kompetenceudviklingsaktiviteterne, som er knyttet til de politiske pakker løber typisk over flere år og flere af indsatserne er fortsat i gang. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen HR og organisation NOTAT 06-08-2014 Til BUU Overblik over kompetenceudvikling Overblik over kompetenceudvikling I forlængelse af BUUs temadrøftelse om

Læs mere

Bliv diplomjournalist

Bliv diplomjournalist Bliv diplomjournalist - tag en hel uddannelse eller et enkelt modul XXXJOURNALISTIKXXXXDIGITALXK XXXANALYSEXXXWEBXXXXMOBILXXXXIDEUDVIKLINGXX KOMMUNIKATIONXXXXUDDANNELSEXXX GLOBALXXXJOURNALISTIKXXXXXXXXCORPORATEXCOMMUNICATIONXXXXXXXWEBX

Læs mere

Kompetenceudvikling og professionsudvikling. Temadrøftelse i BUU den

Kompetenceudvikling og professionsudvikling. Temadrøftelse i BUU den Kompetenceudvikling og professionsudvikling Temadrøftelse i BUU den 28.5.2014 1 Agenda Prioritering af kompetenceudviklingen på folkeskoleområdet. Økonomi og budget 2015 Strategisk professions- og kompetenceudvikling

Læs mere

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette informationsmateriale beskriver baggrunden for tværsektorielt kompetenceudvikling i geriatri, kursets

Læs mere

august 2009 Sygeplejerskeuddannelsen

august 2009 Sygeplejerskeuddannelsen Pædagogiske værdier august 2009 Sygeplejerskeuddannelsen Pædagogiske værdier for Sygeplejerskeuddannelsen UCN Den pædagogiske praksis i Sygeplejerskeuddannelsen UCN tilrettelægges med udgangspunkt i fem

Læs mere

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov De lærer os en masse om fag; vi skal da lære at lære Kursus for ledelser, undervisere og forældre i grundskolen Effektiv Læring I skolen lærer eleverne

Læs mere

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Kvalitet i dansk og matematik Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Om projektet Kvalitet i dansk og matematik (KiDM) er et nyt stort forskningsprojekt, som vil afprøve, om en undersøgende didaktisk

Læs mere

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder Skolepolitik 2013-2017: Rejsen mod nye højder Folkeskolen er for alle. Det er ikke bare en konstatering, men en ambitiøs målsætning, som folkeskolerne i Nyborg Kommune hver eneste dag har til opgave at

Læs mere

Strategi for HF & VUC Klar,

Strategi for HF & VUC Klar, Strategi for HF & VUC Klar, 2019 2022 Vision HF & VUC Klar er førstevalget for alle, der ønsker en voksenuddannelse. Med kombinationen af kompetencegivende uddannelse og blik for den enkeltes udvikling

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

EFTERUDDANNELSE OG VIDEREUDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER

EFTERUDDANNELSE OG VIDEREUDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER EFTERUDDANNELSE OG VIDEREUDDANNELSE TIL SYGEPLEJERSKER CHEFKONSULENT I DSR BIRGITTE GRUBE KAN VÆRE EN JUNGLE 2 DER ER ALTID EN VEJ 3 INDHOLD PÅ DETTE WEBINAR Uddannelsessystemet Uddannelser og typiske

Læs mere

Professionshøjskolen Helsingør Kommune UCC

Professionshøjskolen Helsingør Kommune UCC Inklusionvejlederuddannelse Professionshøjskolen Helsingør Kommune UCC Som led i Helsingør Kommunes samlede inklusionsplan 'Inklusion2016' er det besluttet at uddanne ca. 60 inklusionsvejledere på børne-

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE

STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE STRATEGIPLAN FOR FOLKESKOLERNE 2017-2019 vordingborg.dk Vordingborg Kommune Østerbro 2 4720 Præstø Udgivet af Vordingborg Kommune Udarbejdet af: Afdeling for Skoler INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND... 4

Læs mere

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE

Sundhedspraksis. En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik AKADEMIUDDANNELSE Sundhedspraksis AKADEMIUDDANNELSE En videregående voksenuddannelse inden for pleje, omsorg og pædagogik Uddannelsen henvender sig især til social-og sundhedsassistenter og lignende faggrupper. Akademiuddannelse

Læs mere

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning Pædagogisk ledelse Målsætning 1 Team Målsætning 2 Kvalitet Elev Undervisning Differentiering Målsætning 3 Undervisningsmiljø Målsætning 4 De 4 målsætninger: I aftalen om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere

YDELSESKATALOG. for DAGOMRÅDET LTU. Flersproglige ressourcer. Pædagogisk udvikling i daginstituionen Coaching Grafisk facilitering.

YDELSESKATALOG. for DAGOMRÅDET LTU. Flersproglige ressourcer. Pædagogisk udvikling i daginstituionen Coaching Grafisk facilitering. YDELSESKATALOG for DAGOMRÅDET Flersproglige ressourcer Læringsdage LTU Pædagogisk udvikling i daginstituionen Coaching Grafisk facilitering Sparring OVERSIGT Forord Ydelser til pædagoger 5 Coaching og

Læs mere

Barnet i Centrum 2 Informationsmøde den 17. marts 2015

Barnet i Centrum 2 Informationsmøde den 17. marts 2015 Barnet i Centrum 2 Informationsmøde den 17. marts 2015 Hvorfor deltage i Barnet i Centrum? - Erfaringer fra Svendborg kommunes deltagelse i Barnet i Centrum 1 Ved Birgit Lindberg dagtilbudschef Dagtilbudsområdet

Læs mere

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen Mange veje mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen NR. 3 OKTOBER 08 Katja Munch Thorsen Områdechef, Danmarks evalueringsinstitut (EVA). En systematisk og stærk evalueringskultur i folkeskolen er blevet

Læs mere

Lederuddannelse. inden for de frie grund- og efterskoler

Lederuddannelse. inden for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelse inden for de frie grund- og efterskoler Lederuddannelsen er et særligt tilrettelagt forløb for ledere inden for de frie grund- og efterskoler. Forløbet er organiseret i internater og netværk,

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

1. Kompetenceudvikling i folkeskolens fag (Undervisningskompetencer/linjefag)

1. Kompetenceudvikling i folkeskolens fag (Undervisningskompetencer/linjefag) 1. Kompetenceudvikling i folkeskolens fag (Undervisningskompetencer/linjefag) Læreren er den faktor i skolesystemet, der har størst indflydelse på elevens læring, herunder de faglige resultater. Det gælder

Læs mere

Uddannelses- strategi

Uddannelses- strategi Uddannelsesstrategi 2 I hænderne holder du et vigtigt redskab til at bygge Næstveds fremtid Fremtiden skal bygges med teknologi, med værktøj, med fingerfærdighed og med kloge hoveder. Fremtiden skal bygges

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening Fællesskabets skole - en inkluderende skole Danmarks Lærerforening Den inkluderende folkeskole er et af de nøglebegreber, som præger den skolepolitiske debat. Danmarks Lærerforening deler målsætningen

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Politik for engelsk i Helsingør Kommune

Politik for engelsk i Helsingør Kommune Politik for engelsk i Helsingør Kommune 1. Baggrund Alle har brug for engelsk i et globaliseret samfund. Det er nødvendigt, at børns og unges engelskkompetencer styrkes, så de unge bliver i stand til at

Læs mere

Randers Kommune. Bærende principper for fremtidens skolevæsen - For dit barns fremtid

Randers Kommune. Bærende principper for fremtidens skolevæsen - For dit barns fremtid Randers Kommune Bærende principper for fremtidens skolevæsen - For dit barns fremtid Forord: Den politiske styregruppe for fremtidens skolevæsen har udvalgt og godkendt de bærende principper eller grundlaget

Læs mere

STUDIEBESKRIVELSE DESIGN TO IMPROVE LIFE EDUCATION FORÅR 2013

STUDIEBESKRIVELSE DESIGN TO IMPROVE LIFE EDUCATION FORÅR 2013 STUDIEBESKRIVELSE 1 Bredgade 66, stuen DK 1260 København K designtoimprovelifeeducation.dk The project is co-financed by: The European Regional Development Fund (ERDF) through the EU project Interreg IV

Læs mere

Velkommen til Stavnsholtskolen

Velkommen til Stavnsholtskolen Velkommen til Stavnsholtskolen 1 Velkommen til Stavnsholtskolen Jeg vil sammen med skolens personale byde velkommen til en folkeskole i rivende udvikling. Stavnsholtskolen er en visionær skole, hvor alle

Læs mere

Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015

Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015 Faglig ledelse Opsamling på vidensrejse til Ontario, Canada D.11. april - 18. april 2015 Baggrund for projekt: Faglig Ledelse og vidensrejsen til Ontario, Canada I forbindelse med implementering af Folkeskolereformen

Læs mere

Workshop 2.1 Kvalitetssikring af seksualundervisningen - Kompetenceudvikling af fagpersoner

Workshop 2.1 Kvalitetssikring af seksualundervisningen - Kompetenceudvikling af fagpersoner Workshop 2.1 Kvalitetssikring af seksualundervisningen - Kompetenceudvikling af fagpersoner Lone Smidt, ls@sexogsamfund.dk Projektleder, National afdeling, Sex & Samfund Formål og baggrund for workshoppen

Læs mere

INTRODUKTION TIL BØRNE- OG UNGEOMRÅDET LÆRING & TRIVSEL

INTRODUKTION TIL BØRNE- OG UNGEOMRÅDET LÆRING & TRIVSEL INTRODUKTION TIL BØRNE- OG UNGEOMRÅDET Nyt syn på kerneopgaven i både dagtilbud og skole Hvad er det nye? Det er at fokus flytter fra aktiviteterne og det, som foregår i undervisningen til børnenes læring

Læs mere

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri En beskrivelse af Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette materiale indeholder en beskrivelse af: 1. Baggrunden for at afholde kurset 2. Målgruppen for kurset 3. Kursets indhold og opbygning

Læs mere

VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Erhvervsuddannelser. reform og kompetenceudvikling

VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Erhvervsuddannelser. reform og kompetenceudvikling VIDEREUDDANNELSEN OG LEDELSESAKADEMIET I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Erhvervsuddannelser reform og kompetenceudvikling Erhvervsskolereform Erhvervsskolereform muligheder og udfordringer Erhvervsskolereformen

Læs mere

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Efterår 2014 Forår 2015 VPC-ERHVERV 2 formål Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik AKADEMIUDDANNELSEN MODUL 1 120

Læs mere

Lederuddannelser PB 1

Lederuddannelser PB 1 Lederuddannelser 1 LEDELSE KAN LÆRES Ledelse kan læres Effektiv ledelse er grundstenen til en virksomheds fortsatte succes. Med vore kurser i ledelse tilbyder vi et komplet efteruddannelsesforløb af nøglepersonerne

Læs mere

Science. strategi. for Esbjerg Kommune

Science. strategi. for Esbjerg Kommune Science strategi for Esbjerg Kommune ENERGI MILJØ INNOVATION NATURVIDENSKAB Forord Med sciencestrategien vil Esbjerg Kommune skabe de bedste rammer for læring gennem hele livet. Vi ønsker især at have

Læs mere

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer.

Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Ishøj Kommune Juli 2014 Flere Lille og Store Nørder i Ishøj Projektbeskrivelse Projektnavn Flere Lille og Store Nørder i Ishøj - en styrkelse af elevers matematiske og naturfaglige kompetencer. Projektet

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen

Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 Vordingborg Kommunes skolevæsen Linjefagsstrategi 2014 2020 Hovedfokus i forbindelse med Vordingborg Kommunes kompetenceudviklingsstrategi 2014-2020 ligger i, at

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT - skræddersyet til EUD-reformen BLIV EN DEL AF DETTE UNIKKE

Læs mere

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7

BUPL Sydjyllands politik for god pædagogfaglig ledelse. Side 1 af 7 God institutionsledelse er professionsfaglig ledelse " fra pædagogisk ledelse til pædagogfaglig ledelse" BUPL Sydjylland vil med denne politik sætte pædagogfaglig ledelse på dagsordenen som det politiske

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse...

Ledig? Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ta et akademifag på bare seks uger - med seks ugers selvvalgt uddannelse... Ledig? Kursuscentret, Frederikshavn Handelsskole Kirkegade 9 9900 Frederikshavn Telefon 9620 5597 Fax 9620 5639 www.kursuscentretfh.dk

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

STRATEGI Udfordringerne i perioden

STRATEGI Udfordringerne i perioden For Randers Social- og Sundhedsskole Udfordringerne i perioden 2016-2018 Uddannelser I den kommende strategiperiode vil der være fokus på, at skolen i EUD-uddannelserne arbejder for at opfylde de fire

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

DGI Nordsjælland og UCC. Diplom modul i bevægelse og dannelse. Efteruddannelse for pædagoger

DGI Nordsjælland og UCC. Diplom modul i bevægelse og dannelse. Efteruddannelse for pædagoger DGI Nordsjælland og UCC Diplom modul i bevægelse og dannelse Efteruddannelse for pædagoger 2 Bevægelse skaber liv og glæde Bevægelse og dannelse 3 Som noget helt nyt har DGI Nordsjælland indgået et samarbejde

Læs mere

Læseplan for sprog og læsning

Læseplan for sprog og læsning Læseplan for sprog og læsning OPSUMMERING AF SAMLET LÆSEPLAN i Ishøj Kommune DEL 1 Ishøj Kommune 1 1. INDLEDNING Ishøj Kommune sætter med Succes for alle også et særligt fokus på børns sproglige udvikling

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: UNDERVISNING OG LÆRING - SKRÆDDERSYET TIL EUD-REFORMEN - Bestående af kompetenceudviklingsforløbet Motivationspædagogik og Progressiv læring i

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Strategi for udvikling af fag og uddannelse

Strategi for udvikling af fag og uddannelse Vedtaget version november 2013 Strategi for udvikling af fag og uddannelse Uddannelse skal sikre, at HK eren får jobbet. Kompetenceudvikling skal sikre, at HK eren er attraktiv og udvikles i jobbet. Faget

Læs mere

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud INKLUSIONSSTRATEGI Børnefællesskaber i dagtilbud INDLEDNING Dagtilbuds inklusionsstrategi stiller gennem 6 temaer skarpt på, hvordan dagtilbud og alle dagtilbuds medarbejdere kan skabe de bedst mulige

Læs mere

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE Strategi for talentudvikling i Fredericias dagtilbud og skoler. 1 TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE BØRNENE ER FREMTIDEN. Byrådet har vedtaget en vision

Læs mere

Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse

Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse Dato 27. september, 2011 avha Initialer Documents and Settings\spni\Lokale indstillinger\temporary Internet Files\Content.Outlook\E9MZJU3R\Skoleledelse.docx Metropols selvvurdering af faglige miljøer Skoleledelse

Læs mere

Centerstrategi Center for Børn med Handicap

Centerstrategi Center for Børn med Handicap CBH kompetenceudviklingsstrategi Med udgangspunkt i CBH vision og strategi 2013-2014, har centeret følgende kompetenceudviklingsstrategi for perioden. Hensigten er at fokusere kompetenceudviklingen i centret,

Læs mere

Nationale moduler i pædagoguddannelsen

Nationale moduler i pædagoguddannelsen 11. april. 2014 Nationale moduler i pædagoguddannelsen Godkendt af ekspertgruppen på møde den 11. april 2014 Køn, seksualitet og mangfoldighed Pædagogens grundfaglighed Modulet indeholder forskellige diskurser

Læs mere

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE

LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE LEDERNES DIPLOMUDDANNELSE Styrk dine personlige og faglige ledelseskompetencer med Ledernes Diplomuddannelse. En målrettet og fleksibel uddannelse, der kan forenes med karriere

Læs mere

STRATEGI Version

STRATEGI Version STRATEGI 2018-2022 1 Forord til strategi 2018-2022 Neden for følger strategi 2018-2022 for EUC Nordvestsjælland. Strategien bygger på følgende fem principper: 1. Vores arbejde understøtter altid den overordnede

Læs mere

Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen

Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen Formålet med dette notat er formuleringen af formål, mål og succeskriterier for udviklingsprojektet Natur/teknik og den naturfaglige kultur i folkeskolen.

Læs mere

For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde

For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde merituddannelsen til pædagog - færøerne MOD For dig med mindst fem års erfaring med pædagogisk arbejde WWW.UCC.DK/meritpædagog 1 merituddannelse til pædagog - på færøerne Vi har tilrettelagt en professionsbacheloruddannelse

Læs mere