Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst"

Transkript

1 Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst Temaet for dagen er: Internationalisering Internationalisering er vigtigt for mange virksomheder og de fleste virksomheder ved godt at der er gode muligheder i at tænke internationalt. Men hvordan skal man som nordjysk virksomhed agere på den internationale scene. Det er udfordringen for mange virksomheder. Innovation X sætter derfor fokus på internationalisering d. 27. september. Kom derfor og hør om: Hvad virksomheder skal være opmærksomme ved eksport til forskellige dele af verden. Både vækstmarkeder og nærmarkeder Hvordan virksomheder skal forholde sig til IPR på den internationale scene Hvilke erfaringer forskellige virksomheder har gjort sig med eksport Program oversigt 10:00-10:45 Vækstmarkeder (Kina og Sydafrika) 11:00-11:45 Vækstmarkeder (Rusland og Mellemøsten) Patentering af forretningsmodeller i USA og Europa Sparring vækstmarkeder (Kina og Sydafrika) 12:00-12:55 13:00-13:45 Vækstmarkeder (Vietnam og Indonesien) ReConnect (Lukket arrangement) Nærmarkeder (Sverige og Finland) IPR og Internationalisering Sparring vækstmarkeder (Rusland og Mellemøsten) 14:00-14:45 Vil du ud i verden? ReConnect (Lukket arrangement) Innovations Centre Denmark Go Global DANIDA IFU EKF Sparring Nærmarkeder (Finland) 15:00-15:45 Vil du ud i verden? ReConnect (Lukket arrangement) Gør en god forretning i Afrika CSR - en styrke for internationale virksomheder Sparring vækstmarkeder (Vietnam og Indonesien) Læs mere om hver oplæg på de efterfølgnede sider TILMELDNING Du vælger selv, hvilke dele du ønsker at deltage i - tilmeldning sker vi vores hjemmeside: Husk at tilmelde dig vores store Netværksbuffet fra kl. 12:00-12:55. Der er kun adgang til buffeten, hvis du har tilmeldt dig. DELTAGELSE ER GRATIS, og tilmeldingen er åben indtil mandag d. 24. september kl. 12:00 Afbud til arrangementet skal ske senest den 26. september til projektleder Allan Norré Pedersen på anp@adm.aau.dk Der opkræves et no-show gebyr på 500 kr. Husk derfor at afhente dit navneskilt i modtagelsen For yderligere information, kontakt Allan Norré Pedersen på tlf.: eller anp@adm.aau.dk

2 Ønsker du sparring med eksportrådets rådgivere skal du skrive en mail med hvilke udfordringer du har og hvorfor du ønsker hjælp til Allan Norré Pedersen på Senest den 26. september kl 12:00 Der tages forebehold for ændringer i programmet Vækstmarkeder - Vietnam og Indonesien 13:00-13:45 Ved Jeppe Solmer, Eksportrådgiver, Den Danske Ambassade i Vietnam og Tim Mac Hansen, Commercial Director, Den Danske Ambassade i Indonesien Vietnam og Indonesien står netop nu klar til at overtage stafetten i Asien med en årlig vækst på over 6 %. Deres økonomiske udvikling har skabt et behov for modernisering af særligt infrastruktur, men også produktionsapparater, alternative energikilder og miljøforbedrende løsninger. Dette oplæg vil fokusere på, hvordan netop danske virksomheder vil kunne høste frugterne af denne udvikling samt disse to landes gunstige investeringsklima og lave lønomkostninger. Vil du ud i verden? 14:00-14:45 og 15:00-15:45 Ved Jens Brinksten, CEO, Refugees United Præsenteret af BrainsBusiness ICTNORCOM - eller er du allerede derude og vil gerne blive bedre rustet hertil Så er det her lige noget for dig! BrainsBusiness ICTNORCOM har inviteret Jens Brinksten som oplægsholder. Jens er en yderst erfaren herre med en meget global orientering og mere end 20 års ledererfaring. Jens har startet internationale aktiviteter op for blandt andre KPMG og SimCorp.

3 ReConnect 13:00-13:45 og 14:00-14:45 og 15:00-15:45 Ved Lasse Jensen, Regionschef, CONNECT Denmark Præsenteret af CONNECT Denmark Nordjylland ReCONNECT er et arrangement for alle tidligere springboard deltagere i CONNECT Denmark. Vækstmarkeder - Kina og Sydafrika 10:00-10:45 Ved Jesper Bech Andersen, Team Leader, Generalkonsulat Shanghai og Per Christensen, chef for økonomi- og handel- safdelingen på den danske ambassade i Sydafrika Den kinesiske byggesektor er i rivende udvikling og der er gode muligheder for danske virksom- heder i at eksportere både materialer og know-how til det kinesiske marked. Jesper Bech Andersen er handelschef på det danske konsulat i Shanghai og har en stor viden om det kinesiske marked herunder beskyttelse af immaterielle rettigheder i Kina. Det sydafrikanske marked er interessant for danske virksomheder, da landet er et vækstmarked med potentiale for mange danske virksomheder. Især infrastrukturen er en udfordring for landet og dansk know-who om netop infrastruktur er derfor en god eksport mulighed. Per Christensen, chef for økonomi- og handelsafdelingen, har stor erfaring med det sydafrikanske marked. Især inden for grøn energi og general markedsanalyse er hans speciale.

4 Vækstmarkeder - Rusland og Mellemøsten 11:00-11:45 Ved Marina Piotrovskaya, Teamleder maskinsektor, Det danske generalkonsulat i Skt. Petersborg og Thomas Kammer Pedersen, Handelsrådgiver, Generalkonsulatet Dubai Rusland oplever en stor udvikling indenfor bl.a. miljø og energisektoren med gode muligheder for danske virksomheder. En ny føderal lov om energibesparelse åbner op for mange nye muligheder for danske virksomheder. Mange russiske virksomheder er pga. denne lov ved at modernisere deres virksomheder hvilket også er en god mulighed for danske virksomheder. Mellemøsten: Danske interesser er stærkt repræsenteret i Mellemøsten. Især i de Forenede Arabiske Emirater (FAE), hvor Danmark er repræsenteret i Dubai. Thomas Kammer Pedersen er handelsrådgiver på danske ambassade i Dubai og vil fokusere på fødevaresektoren i Dubai og hvilke muligheder danske virksomheder har i Dubai og Mellemøsten generelt. Nærmarkeder - Sverige og Finland 13:00-13:45 Ved Mette Ehlers Mikkelsen, Chef for handelsafdelingen, Danmarks Amassade i Sverige og Tero Terje Kajander, Commercial advisor, Embassy of Denmark Helsinki Finland: In our presentation we aim to introduce the Finnish ICT sector, keeping in mind the potential of the market for Danish companies. We will raise awareness of the growth potential of ebusiness, the less competed market compared to other Nordic markets, and the opportunities for co-operation with Finnish start-ups. - Please note that the presentation will be in English. Sverige: Mette Ehlers Mikkelsen chef for handelsafdelingen på den danske ambassade i Sverige vil fortælle om de muligheder danske virksomheder har på det svenske marked og hvad virksomhederne skal være særligt opmærksomme på.

5 Innovation Centre Denmark 14:00-14:45 Ved Birgit La Cour Madsen, Fuldmægtig, Innovation Centre Danmark - Eksportrådet og Tine Hylleberg, Teamleder, Innovation Centre Denmark, Eksportrådet Præsenteret af Innovation X Adgang til udenlandske vidensmiljøer, kapital, teknologi og netværk kan være af afgørende betydning for at de gode ideer fødes og allerede eksisterende teknologier finder nye anvendelsesmuligheder. Især for SMV er kan det at opnå adgang til den nyeste internationale viden eller den rette udviklingspartner være en besværlig og kostbar eksercits her er Innovation Centre Denmark klar til at agere den forlængede arm i de internationale hot spots hvor vi er til stede. Gør en god forretning i Afrika 15:00-15:45 Ved Jacob Ravn, Head of Secretariat, Access2Innovation Præsenteret af SEA Netværket access2innovation støtter og etablerer samarbej der mellem humanitære organisationer, forskere og små og mellemstore virksomheder, der er interesserede i at sælge løsninger på de afrikanske vækstmarkeder. Den økonomiske vækst i Østafrika er blandt de mest eksplo sive i verden for øjeblikket; men det afrikanske marked er svært at komme ind på især for små og mellemstore danske virksomheder. Samtidig er der et stort behov for innovative løsninger, som danske forskere og virksomheder er kendt for at kunne levere. Især indenfor områderne vand og sanitet, fødevarer og vedva rende energi.

6 Pantering af forretningsmodeller i USA og Europa 11:00-11:45 Ved Henrik Pedersen. Partner, PATRADE A/S Præsenteret af Innovation X De fleste organisationer undlader at patentere forretningsmodeller. Dermed mister mange virksomheder mulighed for at forsvare deres rettigheder, fordi alle frit kan kopiere. Man bør i forbindelse med udvikling af forretningsmetoder vurdere, om omkostninger til indlevering af patentansøgninger opvejes af at kunne udnytte patent pending i en periode. Patent ansøgning kan danne grundlag for mulig licens indtægt. IPR og Internationalisering 13:00-13:45 Ved Birgitte Krejsager, Ph.d, Juridisk Institut Præsenteret af BrainsBusiness ICTNORCOM Hvordan beskytter du dine varemærker, design, patenter, brugsmodeller mv., når din virksomhed bliver international? Kom og hør om beskyttelsen af IP-rettigheder i EU og uden for EU. Hvordan er din retsstilling, hvis dine rettigheder bliver krænket uden for Danmarks grænser? Hør om international retshåndhævelse af rettigheder, og hvilke retssager du kan anlægge ved en dansk domstol.

7 GO Global 14:00-14:45 Ved Niels Egerup, Chefkonsulent, DANIDA og Peter Schwalbe, Department Director IFU og Ivan Nielsen, Chefkonsulent, EKF GoGlobal er et samarbejde mellem Danida, Eksportrådet, IFU og EKF og kan hjælpe hvis du skal starte virksomhed i udlandet, begynde at eksportere, savner finansiering eller søgere partnere i udlandet. Niels Egerup, chefkonsulent ved Danida. Peter Schwalbe, Department Director IFU og Ivan Nielsen, Chefkonsulent EKF vil præsentere de forskellige muligheder for hjælp og støtte. For mere information om GoGlobal se goglobal.dk CSR - En styrke for internationale virksomheder 15:00-15:45 Ved Birte Roest, Projektleder, Væksthus Nordjylland og Carole Welton Kaagaard, Rådgiver, Investeringsfonden CSR (coperate social resposebility) er blevet en væsentlig faktor for internationale virksomheders muligheder for succes. Hvordan kan CSR være med til at skabe succes? Der vil være oplæg fra Investeringsfonden for udviklingslandene ved Corporate Social Responsibility Adviser Carole Welton Kaagaard og en virksomhed der har samarbejdet med IFU.

INTERNATIONALISERING

INTERNATIONALISERING Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst INTERNATIONALISERING Internationalisering er vigtigt for mange virksomheder

Læs mere

Innovationsdag torsdag den 29. november 2012 fra kl. 10:00-16:00 Sted: NOVI bygningen, Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg Øst FUNDING

Innovationsdag torsdag den 29. november 2012 fra kl. 10:00-16:00 Sted: NOVI bygningen, Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg Øst FUNDING Innovationsdag torsdag den 29. november 2012 fra kl. 10:00-16:00 Sted: NOVI bygningen, Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg Øst FUNDING Gå fra at være en fladfisk til at være en finansieringshaj Når det handler

Læs mere

Innovationsdag torsdag den 29. november 2012 fra kl. 09:00-16:00 Sted: NOVI bygningen, Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg Øst FUNDING

Innovationsdag torsdag den 29. november 2012 fra kl. 09:00-16:00 Sted: NOVI bygningen, Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg Øst FUNDING Innovationsdag torsdag den 29. november 2012 fra kl. 09:00-16:00 Sted: NOVI bygningen, Niels Jernes Vej 14, 9220 Aalborg Øst FUNDING Gå fra at være en fladfisk til at være en finansieringshaj Når det handler

Læs mere

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND NOVI, Aalborg Fakta om Globaliseringsprogrammet Programperiode: 3 år (2011 2013) Programkonsortiet består af følgende parter: Aalborg Universitet NordDanmarks

Læs mere

Udenrigsministeriet, Eksportrådet

Udenrigsministeriet, Eksportrådet Udenrigsministeriet, Eksportrådet Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Delaftale 4: Kurser i forhold til virksomhedernes internationaliseringsstrategi Søren Juul Jørgensen, sorjor@um.dk 41733897 Kunderelationskontoret,

Læs mere

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund SMV erne og Kina Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund Temaer Hvorfor har regeringens en strategi for Kina? Konsekvenser for SMV ere Hvordan kommer man videre? Real 2005 US$ Verdens 10 største økonomier

Læs mere

1 Udenrigsministeriet, Danmark

1 Udenrigsministeriet, Danmark 1 EKSPORTRÅDET Eksportrådet er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport og internationalisering Rådgivningen er betalingsbelagt (DKK 935 i timen) 2 3

Læs mere

1 Udenrigsministeriet, Danmark

1 Udenrigsministeriet, Danmark 1 Udenrigsministeriet, Danmark EKSPORTRÅDET Eksportrådet er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport og internationalisering 2 Udenrigsministeriet, Danmark

Læs mere

klinikken KASK INNOVATION Innovationsdag Kom til innovationsdag den 26. maj og hør om KASK Innovation, idéklinikker i Danmark og Norge og meget mere!

klinikken KASK INNOVATION Innovationsdag Kom til innovationsdag den 26. maj og hør om KASK Innovation, idéklinikker i Danmark og Norge og meget mere! Idé Nyt fra klinikken 23.05.2011 - Nr. 12 Innovationsdag Kom til innovationsdag den 26. maj og hør om KASK Innovation, idéklinikker i Danmark og Norge og meget mere! Dagen er sammensat af en række spændende

Læs mere

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think!

INVITATION. In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! INVITATION In search of Export Excellence in the CIS It s Easier than you think! Export Seminar about the Russian Market, Opportunities, Trends, Financing and Bottlenecks. October 22 nd & 23 rd, 2012 Copenhagen

Læs mere

Serviceerhvervenes internationale interesser

Serviceerhvervenes internationale interesser Serviceerhvervenes internationale interesser RESUME Serviceerhvervene har godt fat i både nærmarkeder og vækstmarkeder. Det viser en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs internationalt orienterede medlemsvirksomheder,

Læs mere

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Marie Gad, seniorchefkonsulent, msh@di.dk, 3377 3789 Allan Sørensen, chefanalytiker, als@di.dk, 3377 3912 JANUAR 2018 Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Halvdelen af de små og mellemstore

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Store muligheder for eksportfremme til MMV er

Store muligheder for eksportfremme til MMV er Januar 2014 Store muligheder for eksportfremme til MMV er Af chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk og chefkonsulent Marie Gad, msh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder står for en begrænset del

Læs mere

SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE. Næstved, mandag den 17. september 2018

SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE. Næstved, mandag den 17. september 2018 SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE Næstved, mandag den 17. september 2018 SEMINAR OM ERHVERVSSTØTTE, mandag den 17. september 2018 Martin Amdi Pedersen o 37 år - konsulent og iværksætter o 10 år som rådgiver for

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Eksporten er tilbage på niveauet fra før finanskrisen, men det umiddelbare opsving fra 2010 til starten af 2012 er endt i

Læs mere

EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING. Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo

EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING. Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo EKSPORTRÅDET HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING Eksportrådgiver Henrik Petersen Danmarks Ambassade i Oslo EKSPORTRÅDET - ORGANISATION BESTYRELSE LEDELSE Eksportrådet i Danmark Omkring

Læs mere

FOTOGLIMT FRA DAGEN EXPORTDIALOG DANSK-TYSK EKSPORTKONFERENCE MANDAG DEN 30. MAJ 2016 DEUTSCH-DÄNISCHE EXPORTKONFERENZ MONTAG, 30.

FOTOGLIMT FRA DAGEN EXPORTDIALOG DANSK-TYSK EKSPORTKONFERENCE MANDAG DEN 30. MAJ 2016 DEUTSCH-DÄNISCHE EXPORTKONFERENZ MONTAG, 30. FOTOGLIMT FRA DAGEN EXPORTDIALOG DANSK-TYSK EKSPORTKONFERENCE MANDAG DEN 30. MAJ 2016 DEUTSCH-DÄNISCHE EXPORTKONFERENZ MONTAG, 30. MAI 2016 EXPORTDIALOG UDENRIGSMINISTERIET Eksportrådet er den

Læs mere

Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere

Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere Henriette Kahré Freris Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 16. september 2013 Danmark s udfordring Pct 16 14 12 10 8 6

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

Sådan får du hjælp Rådgivning og Finansiering fra Væksthuset, EKF og IFU

Sådan får du hjælp Rådgivning og Finansiering fra Væksthuset, EKF og IFU Sådan får du hjælp Rådgivning og Finansiering fra Væksthuset, EKF og IFU Berlingske, 30. august 2016 Læsevejledning Undersøgelser Eksport Investering Undersøgelser Eksport Investering Spørgsmål vi tit

Læs mere

Budskabspinde til ambassadør Friis Arne Petersen ifm. Kina-SMV konference den 14. december i Eigtveds pakhus

Budskabspinde til ambassadør Friis Arne Petersen ifm. Kina-SMV konference den 14. december i Eigtveds pakhus Budskabspinde til ambassadør Friis Arne Petersen ifm. Kina-SMV konference den 14. december i Eigtveds pakhus Formålet med dagens konference er at informere om mulighederne på det kinesiske marked og hvorfor

Læs mere

Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker

Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2018 Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker Danmark rykker én plads frem og indtager nu 6.-pladsen på IMD s liste over

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet Innovation X Carole Welton Kaagaard CSR Adviser IFU IFU Investeringsfonden for udviklingslande IFU er en selvejende statslig fond etableret i 1967 Invester

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Carsten Christensen, Vesthimmerlands Kommune Kvalificeret Arbejdskraft Innovation og vækst Turisme og oplevelse Navn og Kommune: Jammerbugt

Læs mere

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1

Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder. Væksthus Sjælland 1 Vi hjælper med at gøre udfordringer til muligheder Væksthus Sjælland 1 Inspiration Afklaring Handling = Katalysator for Vækst Væksthus Sjælland 4 25 rådgivere med teoretisk og praktisk ballast Klingen

Læs mere

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009

Netværksmøde 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 2009 OCD går internationalt Offshore Center Danmark Aalborg Universitet, den 5. November 2009 1 Formål Formålet er at styrke opmærksomheden på spidskompetencerne i dansk offshore i udlandet samt at øge

Læs mere

Bilag 2 Eksportrådets ydelser

Bilag 2 Eksportrådets ydelser Bilag 2 Eksportrådets ydelser Tilskudsordninger Eksportrådet har nogle tilskudsordninger, som med fordel kan benyttes af midtjyske virksomheder. 1. Vitus Vitus er Eksportrådets program for små og mellemstore

Læs mere

#8 Danmark falder to pladser tilbage på liste over bedste konkurrenceevne

#8 Danmark falder to pladser tilbage på liste over bedste konkurrenceevne Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2019 #8 Danmark falder to pladser tilbage på liste over bedste konkurrenceevne Danmark rykker to pladser tilbage og indtager 8.-pladsen på IMD s

Læs mere

Resultatkontrakt Opfølgning 1. marts 2014

Resultatkontrakt Opfølgning 1. marts 2014 Resultatkontrakt Opfølgning 1. marts 2014 Vedrørende [Internationalisering af midtjyske virksomheder ] [1 marts 2013 30. november 2014] Journalnummer: 1-33-76-2-11 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

Udfordringer og muligheder for dansk eksport. Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet

Udfordringer og muligheder for dansk eksport. Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet Udfordringer og muligheder for dansk eksport Oplæg til Erhvervsudviklingsdøgnet 23. maj 2013 af Vibeke Rovsing Lauritzen Chef for Eksportrådet 1 Emner Eksportforventninger og rammebetingelser Krisens betydning

Læs mere

Danidas business-to-business program. Muligheder for internationalisering af danske offshore virksomheder

Danidas business-to-business program. Muligheder for internationalisering af danske offshore virksomheder Danidas business-to-business program Muligheder for internationalisering af danske offshore virksomheder Håndværksrådets internationale afdeling Vores arbejde består bl.a. i at assistere SMV er ved internationalisering

Læs mere

Møde med Erhvervsudvalget

Møde med Erhvervsudvalget Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 466 Offentligt Møde med Erhvervsudvalget 20. september 2006 Af Jesper Kongstad Dagsorden 1. Det siger de om IP 2. Facts om IP i Danmark 3. Globale Udfordringer 4.

Læs mere

Danske virksomheder på det internationale marked hvordan gør vi udebanen til vores hjemmebane?

Danske virksomheder på det internationale marked hvordan gør vi udebanen til vores hjemmebane? Danske virksomheder på det internationale marked hvordan gør vi udebanen til vores hjemmebane? Vestlig dominans har toppet 60% 50% 40% 30% 20% 10% Vestens andele af verdens befolkning og BNP, Kilde: Angus

Læs mere

Partnersøgning med Eksportrådet Verden venter

Partnersøgning med Eksportrådet Verden venter Partnersøgning med Eksportrådet Verden venter Eksportrådet Verden venter Dagsorden 1. Danske eksportudfordringer 2. Hvem er eksportrådet og hvad kan vi? 3. Eksportrådets smv-fokus 4. Partnersøgninger via

Læs mere

INFRASTUKTUR. Big Data Konference

INFRASTUKTUR. Big Data Konference INFRASTUKTUR Big Data Konference Formål Formålet med konferencen er at føre deltagerne up to date på den nyeste udvikling på området Big Data og give inspiration til hvor virksomheder og det offentlige

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C.

PROJEKTBESKRIVELSE. The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. April 2012 /cn PROJEKTBESKRIVELSE The American-Danish Energy Network: Et nyt og unikt koncept fra Ambassaden i Washington D.C. Det amerikanske forsvar, verdens største enkeltforbruger af energi, ønsker

Læs mere

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA STUDYTRIP TO SOUTH KOREA DATO: 12-16 Juni 2017 TILMELDING: Senest den 7. april via dette link https://podio.com/webforms/17417852/1171322 STED: SydKorea (Seoul & Daegu) PRIS: Programmet er gratis, undtagen

Læs mere

Høje omkostninger og mangel på medarbejdere holder Danmark tilbage

Høje omkostninger og mangel på medarbejdere holder Danmark tilbage Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2017 Høje omkostninger og mangel på medarbejdere holder Danmark tilbage Danmark rykker en plads tilbage og indtager nu syvendepladsen på IMD s liste

Læs mere

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010

Støtteprogrammer for SMVer. Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Støtteprogrammer for SMVer Præsentation ved Offshore Olie & Gas går internationalt torsdag den 20. maj 2010 Hvem er vi? Eksportrådet er en del af Udenrigsministeriet Vi tilbyder rådgivning om eksport og

Læs mere

A D E N A A D E N A STØTTEPROGRAMMER OG FONDE UDVIKLINGSMULIGHEDER

A D E N A A D E N A STØTTEPROGRAMMER OG FONDE UDVIKLINGSMULIGHEDER FUNDING STØTTEPROGRAMMER OG FONDE Har din virksomhed eller organisation et stort udviklingspotentiale og arbejder I med innovative løsninger, udvikling, forskning eller teknologi? Så er nationale og europæiske

Læs mere

Eksport: Få hindringer på nærmarkederne

Eksport: Få hindringer på nærmarkederne Den 22. maj 2012 Eksport: Få hindringer på nærmarkederne Danske virksomheder oplever få udfordringer ved salg til nærmarkederne, mens salg til udviklingslan- de og emerging markets uden for Europa kan

Læs mere

Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere

Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere Henriette Kahré Freris Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 21. maj 2013 Henriette Kahré Freris Virksomhedskonsulent speciale

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

Eksport skaber optimisme

Eksport skaber optimisme Januar 2013 Eksport skaber optimisme Af chefkonsulent Marie Gad, MSh@di.dk De mindre og mellemstore virksomheder, der er på eksport markederne, tror på fremgang i 2013. Men hvis flere virksomheder skal

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

FREDAG DEN 1. SEPTEMBER COMWELL HOTEL KELLERS PARK VEJLE

FREDAG DEN 1. SEPTEMBER COMWELL HOTEL KELLERS PARK VEJLE FREDAG DEN 1. SEPTEMBER COMWELL HOTEL KELLERS PARK VEJLE WHAT IS AN EXPO? An Expo is a global event that aims at educating the public, sharing innovation, promoting progress and fostering cooperation.

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

invitation til diversity lab eksperimenter og erfaringer med mangfoldighedsledelse konference den 24. november 2008 eigtveds pakhus, københavn

invitation til diversity lab eksperimenter og erfaringer med mangfoldighedsledelse konference den 24. november 2008 eigtveds pakhus, københavn invitation til diversity lab eksperimenter og erfaringer med mangfoldighedsledelse konference den 24. november 2008 eigtveds pakhus, københavn DIVERSITY LAB INVITERER TIL ÅBENT LAB - Få inspiration til

Læs mere

Helle Sejersen Myrthue. 20 års international erfaring fra Sverige, Storbritannien, Australien og Asien

Helle Sejersen Myrthue. 20 års international erfaring fra Sverige, Storbritannien, Australien og Asien 1 Eksportrådet i London Handelsafdelingen i London består af 6 eksportrådgivere med kompetencer og netværk til at løse opgaver indenfor de fleste sektorer. Eksportrådet i London er en del af Udenrigsministeriet

Læs mere

Introduktion til Danfoss

Introduktion til Danfoss Introduktion til Danfoss Danfoss udvikler teknologier, der gør verden i stand til at få mere ud af mindre. Vi imødekommer det stigende behov for infrastruktur, fødevarer, energieffektivitet og klimavenlige

Læs mere

- GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS

- GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS - GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER SAMMEN MED OS Dagens Program 13:00 13:10 Velkomst og introduktion ved Gunhild Sander Garsdal 13:10 13:30 Muligheder i Horizon2020 inden for sundhed og velfærd v/ Kim Kryger,

Læs mere

Dansk ErhvervsFremmes Globaliseringsnetværk

Dansk ErhvervsFremmes Globaliseringsnetværk Dansk ErhvervsFremmes Globaliseringsnetværk Onsdag den 23. Maj 2007, Horsens Kl. 14.00-17.00 Program for kick-off møde Velkomst Indlæg om Globalisering v. Jarl Frijs-Madsen, ambassadør, eksport og internationalisering

Læs mere

Kapitalcoach hvad er det?

Kapitalcoach hvad er det? Kapitalcoach hvad er det? Et kapitalcoachforløb er et tilbud om, at ejeren af eller ledende medarbejdere i en vækstvirksomhed, som har behov for at få tilført yderligere kapital i form af typisk ekstern

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin

Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Tyskland lokomotiv for vækst i Europa og dansk eksport 6. oktober 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

fokus på Tyskland 2. juni 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin & helle Meinertz, konsulatet München

fokus på Tyskland 2. juni 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin & helle Meinertz, konsulatet München fokus på Tyskland 2. juni 2015 v/ Thomas Jørgensen, ambassaden Berlin & helle Meinertz, konsulatet München Forbundsstaten Tyskland 80,5 mio. indbyggere 16 delstater Hovedstad: Berlin Areal: 357.021

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Internationalisering og eksport

Internationalisering og eksport Internationalisering og eksport v/steen Nymann Ad Andersen og Troels ljkb Jakobsen Steen Nymann Andersen Internationaliseringsrådgiver - Eksportrådet og Væksthus Syddanmark 2 Internationalisering og eksport

Læs mere

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015

TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 VÆKSTHUS SYDDANMARKS TILBUD OG PROGRAMMER I 2015 SKAB VÆKST MED PROFESSIONEL BESTYRELSE. 5. MAJ 2015. VÆKSTHUSENE Gør udfordringer til muligheder PROGRAM FOR DAGEN 1. 15.00. Velkomst og introduktion til

Læs mere

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING Vi letter ansøgningen GO EUROPE! EN HÅND VI GI R DIG TIL DIN FORSKNING & UDVIKLING Vi letter ansøgningen Nordjyske virksomheder skal

Læs mere

Oplæg ved Eksportrådgiver Malthe Slemming. Torsdag den 31. oktober 2013, Glostrup

Oplæg ved Eksportrådgiver Malthe Slemming. Torsdag den 31. oktober 2013, Glostrup Oplæg ved Eksportrådgiver Malthe Slemming Torsdag den 31. oktober 2013, Glostrup Malthe Slemming +47 93 473 227 malsle@um.dk Eksportrådgiver (byggeri & anlæg), Danmarks Ambassade i Oslo Tidligere arbejdet

Læs mere

SUSTAINABLE BUSINESS ALLIANCE En alliance for bæredygtig udvikling og vækst

SUSTAINABLE BUSINESS ALLIANCE En alliance for bæredygtig udvikling og vækst SUSTAINABLE BUSINESS ALLIANCE En alliance for bæredygtig udvikling og vækst Vi vil skabe bedre kendskab til verdensmålene hos danske SMV er samt styrke deres evne til at kapitalisere på de vækst- og eksportmuligheder,

Læs mere

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med!

Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Teknologitræf : Innovative, miljørigtige og bærdygtige løsninger indenfor Fødevare- og Landbrugssektor Det er nu, den russiske fødevareindustri skal moderniseres - vær med! Business Trip, hvor danske mellemstore

Læs mere

Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland

Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland Nogle resultater af undersøgelsen af virksomhedernes internationalisering og globaliseringsparathed i Region Midtjylland 1. Indledning. Formål, indhold og gennemførelse. Undersøgelsen gennemføres af konsulentfirmaet

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

- SÅDAN ARBEJDER DU MED INTELLEKTUELLE EJENDOMSRETTIGHEDER(IPR) I HELE PROCESSEN FRA IDÉ TIL SALG.

- SÅDAN ARBEJDER DU MED INTELLEKTUELLE EJENDOMSRETTIGHEDER(IPR) I HELE PROCESSEN FRA IDÉ TIL SALG. Få din virksomhed til at vokse med IPR - SÅDAN ARBEJDER DU MED INTELLEKTUELLE EJENDOMSRETTIGHEDER(IPR) I HELE PROCESSEN FRA IDÉ TIL SALG. 2 INDHOLD Produktudvikling Produktion Salg & Markedsføring Internationalisering

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Velkommen til medlem nr. 500!

Velkommen til medlem nr. 500! En printervenlig PDF-version finder du HER November 2011 Deutsch Abonnement Tilmeld dig Legal & Tax Tilmeld dig News & Jobs Afbestil Members Update Velkommen til medlem nr. 500! Handelskammeret byder Rådgivnings-

Læs mere

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA

STUDYTRIP TO SOUTH KOREA STUDYTRIP TO SOUTH KOREA DATO: 12th-16th of June 2017 SIGN UP: https://podio.com/webforms/17417852/1171322 PLACE: South Korea, Korea PRIS: Programmet er gratis, undtagen dag 3, hvis de ønsker at have en

Læs mere

Væksthuset byder velkommen

Væksthuset byder velkommen Velkommen Væksthuset byder velkommen Det er vores mål at fordoble antallet af vækstvirksomheder i regionen. Væksthuset skal være internationalt førende og være det naturlige omdrejningspunkt for vækstiværksættere

Læs mere

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6

INDEX. Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 OPEN DAYS 2010 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Central Danmark NordDanmark Syddansk Danmark Region Sjælland DANMARK 1 INDEX Central Danmark...3 NordDanmark...4 Syddansk Danmark...5 Region Sjælland...6 2 Central

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Nye markeder, nye muligheder

Nye markeder, nye muligheder Peter V. Helk 29 04. 13 Nye markeder, nye muligheder BRIKs, Next Eleven, De Afrikanske Løver og andre vækstøkonomier Økonomierne forskubbes BNP 2010, % af Global BNP 2030, % af Global Japan 10% RAV 6%

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere

DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING

DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING DANMARKS EKSPORTRÅD HJÆLPER DIN VIRKSOMHED I GANG MED INTERNATIONALISERING Internationaliseringsrådgiver Henrik Petersen, Danmarks Eksportråd 2009 DANMARKS EKSPORTRÅD: - ORGANISATION BESTYRELSE LEDELSE

Læs mere

Stort potentiale for mindre og mellemstore virksomheder på vækstmarkeder

Stort potentiale for mindre og mellemstore virksomheder på vækstmarkeder Organisation for erhvervslivet Januar 21 Stort potentiale for mindre og mellemstore virksomheder på vækstmarkeder Af afsætningspolitisk chef Peter Thagesen, PTH@DI.DK og konsulent Jesper Friis, JEF@DI.DK

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal.

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Eksportrådets statistik over SMV-eksporten er nu opdateret med 2014-tal. Eksportstatistikken, der er udviklet

Læs mere

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS En identitet, Et navn ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG ebm-papst Denmark ApS Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81-0 Fax +49 7938 81-110 info1@de.ebmpapst.com Vallensbækvej 21 DK 2605 Brøndby

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram Midtjysk og Internationaliseringsprogram Mission: Moskva, juni 2013 Claus Mortensen Projektleder Agro Park/GLOBALmidt Agro Park, 14 marts 2013 INTERNATIONALISERING AF DIN VIRKSOMHED - At give mulighed

Læs mere

EKSPORT AF GRØN TEKNOLOGI OG GRØNNE SYSTEMLØSNINGER. Finansiering af eksportaktiviteter. København, december 2013

EKSPORT AF GRØN TEKNOLOGI OG GRØNNE SYSTEMLØSNINGER. Finansiering af eksportaktiviteter. København, december 2013 EKSPORT AF GRØN TEKNOLOGI OG GRØNNE SYSTEMLØSNINGER Finansiering af eksportaktiviteter København, december 2013 EKSPORT AF GRØN TEKNOLOGI OG GRØNNE SYSTEMLØSNINGER INDHOLD Eksportfaser Analyse og strategi

Læs mere

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK Et uudnyttet eksportpotentiale, høje vækstrater og et innovativt marked lige til at gribe ud efter. Tyskland er i økonomisk fremgang, og selvom landet allerede er Danmarks største eksportmarked, er der

Læs mere

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer

Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE September 2015 Højindkomstlande producerer flere kvalitetsvarer Højindkomstlandene udvikler væsentlig flere upmarket produkter, der kan sælges til højere priser og dermed bære

Læs mere

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder Organisation for erhvervslivet November 1 Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Danske fødevarevirksomheder vil vælge udlandet frem for Danmark

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

Business Model Academy 2.0

Business Model Academy 2.0 Mandag d.19 april 2010 kl. 8.00-16.15 Business Model Academy 2.0 NOVI Auditorium, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst, Aalborg Universitet. - Nu i samarbejde med AAU Innovation, Connect Denmark og AAU

Læs mere

Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE)

Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE) Tilskudspuljen til Fremme af Energieksportindsatsen (TFE) Page 1 Indhold 1. Baggrund 2. Ansøgning 3. Evaluering af ansøgningerne Page 2 Indhold 1. Baggrund 2. Ansøgning 3. Evaluering af ansøgningerne Page

Læs mere

Din virksomhed inviteres hermed til at deltage i en Strategisk Salgsalliance for Grundvand i Kina Gør dig klar til at komme til Kina i december 2013!

Din virksomhed inviteres hermed til at deltage i en Strategisk Salgsalliance for Grundvand i Kina Gør dig klar til at komme til Kina i december 2013! San Li Tun, 1 Dong Wu Jie 100600, Beijing STRATEGISK SALGSALLIANCE FOR GRUNDVAND I KINA Naturstyrelsen og Den Danske Ambassade i Kina Eksportrådet 2013 Din virksomhed inviteres hermed til at deltage i

Læs mere

Virksomheders internationalisering og globaliseringsparathed

Virksomheders internationalisering og globaliseringsparathed Virksomheders internationalisering og globaliseringsparathed Offentliggørelse af hovedresultater Præsentation ved Branch Director & Partner Terje Vammen, Capacent 0Capacent 3. September 2009 Disposition

Læs mere

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE december 2015 Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki Virksomhedernes øgede fokus på vækstmarkederne har frem mod 2020 øget eksportpotentialet med 30-35 mia. kr. En stigende

Læs mere

VORES KUNDER VOKSER MERE. Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen

VORES KUNDER VOKSER MERE. Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen VORES KUNDER VOKSER MERE Har du en gazelle i blodet, og vil du videre med din virksomhed, så brug Væksthus Hovedstadsregionen 1 VÆKSTHUS HOVEDSTADSREGIONEN: EN INVESTERING I DIN VIRKSOMHED» 1.000 VIRKSOMHEDER

Læs mere

Markedsmuligheder i Finland

Markedsmuligheder i Finland Markedsmuligheder i Finland + Sauna Sauna er en del af hverdagen I Finland er der anslået 2 millioner sauna Arbejde og fritid Danmarks eksport til Finland Dansk eksportfordeling, Norden 2010 Kilde:

Læs mere

Aarhus i vækst - Internationalisering. Temadrøftelse, Magistraten, 2. maj 2016

Aarhus i vækst - Internationalisering. Temadrøftelse, Magistraten, 2. maj 2016 Aarhus i vækst - Internationalisering Temadrøftelse, Magistraten, 2. maj 2016 1 Program for temadrøftelsen Temaet Internationalisering har afsæt i drøftelserne i Internationaliseringsudvalget samt endvidere

Læs mere