Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst"

Transkript

1 Innovationsdag torsdag den 27. september 2012 fra kl 09:45-16:00 Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes vej 14, 9220 Aalborg Øst Temaet for dagen er: Internationalisering Internationalisering er vigtigt for mange virksomheder og de fleste virksomheder ved godt at der er gode muligheder i at tænke internationalt. Men hvordan skal man som nordjysk virksomhed agere på den internationale scene. Det er udfordringen for mange virksomheder. Innovation X sætter derfor fokus på internationalisering d. 27. september. Kom derfor og hør om: Hvad virksomheder skal være opmærksomme ved eksport til forskellige dele af verden. Både vækstmarkeder og nærmarkeder Hvordan virksomheder skal forholde sig til IPR på den internationale scene Hvilke erfaringer forskellige virksomheder har gjort sig med eksport Program oversigt 10:00-10:45 Vækstmarkeder (Kina og Sydafrika) 11:00-11:45 Vækstmarkeder (Rusland og Mellemøsten) Patentering af forretningsmodeller i USA og Europa Sparring vækstmarkeder (Kina og Sydafrika) 12:00-12:55 13:00-13:45 Vækstmarkeder (Vietnam og Indonesien) ReConnect (Lukket arrangement) Nærmarkeder (Sverige og Finland) IPR og Internationalisering Sparring vækstmarkeder (Rusland og Mellemøsten) 14:00-14:45 Vil du ud i verden? ReConnect (Lukket arrangement) Innovations Centre Denmark Go Global DANIDA IFU EKF Sparring Nærmarkeder (Finland) 15:00-15:45 Vil du ud i verden? ReConnect (Lukket arrangement) Gør en god forretning i Afrika CSR - en styrke for internationale virksomheder Sparring vækstmarkeder (Vietnam og Indonesien) Læs mere om hver oplæg på de efterfølgnede sider TILMELDNING Du vælger selv, hvilke dele du ønsker at deltage i - tilmeldning sker vi vores hjemmeside: Husk at tilmelde dig vores store Netværksbuffet fra kl. 12:00-12:55. Der er kun adgang til buffeten, hvis du har tilmeldt dig. DELTAGELSE ER GRATIS, og tilmeldingen er åben indtil mandag d. 24. september kl. 12:00 Afbud til arrangementet skal ske senest den 26. september til projektleder Allan Norré Pedersen på Der opkræves et no-show gebyr på 500 kr. Husk derfor at afhente dit navneskilt i modtagelsen For yderligere information, kontakt Allan Norré Pedersen på tlf.: eller

2 Ønsker du sparring med eksportrådets rådgivere skal du skrive en mail med hvilke udfordringer du har og hvorfor du ønsker hjælp til Allan Norré Pedersen på Senest den 26. september kl 12:00 Der tages forebehold for ændringer i programmet Vækstmarkeder - Vietnam og Indonesien 13:00-13:45 Ved Jeppe Solmer, Eksportrådgiver, Den Danske Ambassade i Vietnam og Tim Mac Hansen, Commercial Director, Den Danske Ambassade i Indonesien Vietnam og Indonesien står netop nu klar til at overtage stafetten i Asien med en årlig vækst på over 6 %. Deres økonomiske udvikling har skabt et behov for modernisering af særligt infrastruktur, men også produktionsapparater, alternative energikilder og miljøforbedrende løsninger. Dette oplæg vil fokusere på, hvordan netop danske virksomheder vil kunne høste frugterne af denne udvikling samt disse to landes gunstige investeringsklima og lave lønomkostninger. Vil du ud i verden? 14:00-14:45 og 15:00-15:45 Ved Jens Brinksten, CEO, Refugees United Præsenteret af BrainsBusiness ICTNORCOM - eller er du allerede derude og vil gerne blive bedre rustet hertil Så er det her lige noget for dig! BrainsBusiness ICTNORCOM har inviteret Jens Brinksten som oplægsholder. Jens er en yderst erfaren herre med en meget global orientering og mere end 20 års ledererfaring. Jens har startet internationale aktiviteter op for blandt andre KPMG og SimCorp.

3 ReConnect 13:00-13:45 og 14:00-14:45 og 15:00-15:45 Ved Lasse Jensen, Regionschef, CONNECT Denmark Præsenteret af CONNECT Denmark Nordjylland ReCONNECT er et arrangement for alle tidligere springboard deltagere i CONNECT Denmark. Vækstmarkeder - Kina og Sydafrika 10:00-10:45 Ved Jesper Bech Andersen, Team Leader, Generalkonsulat Shanghai og Per Christensen, chef for økonomi- og handel- safdelingen på den danske ambassade i Sydafrika Den kinesiske byggesektor er i rivende udvikling og der er gode muligheder for danske virksom- heder i at eksportere både materialer og know-how til det kinesiske marked. Jesper Bech Andersen er handelschef på det danske konsulat i Shanghai og har en stor viden om det kinesiske marked herunder beskyttelse af immaterielle rettigheder i Kina. Det sydafrikanske marked er interessant for danske virksomheder, da landet er et vækstmarked med potentiale for mange danske virksomheder. Især infrastrukturen er en udfordring for landet og dansk know-who om netop infrastruktur er derfor en god eksport mulighed. Per Christensen, chef for økonomi- og handelsafdelingen, har stor erfaring med det sydafrikanske marked. Især inden for grøn energi og general markedsanalyse er hans speciale.

4 Vækstmarkeder - Rusland og Mellemøsten 11:00-11:45 Ved Marina Piotrovskaya, Teamleder maskinsektor, Det danske generalkonsulat i Skt. Petersborg og Thomas Kammer Pedersen, Handelsrådgiver, Generalkonsulatet Dubai Rusland oplever en stor udvikling indenfor bl.a. miljø og energisektoren med gode muligheder for danske virksomheder. En ny føderal lov om energibesparelse åbner op for mange nye muligheder for danske virksomheder. Mange russiske virksomheder er pga. denne lov ved at modernisere deres virksomheder hvilket også er en god mulighed for danske virksomheder. Mellemøsten: Danske interesser er stærkt repræsenteret i Mellemøsten. Især i de Forenede Arabiske Emirater (FAE), hvor Danmark er repræsenteret i Dubai. Thomas Kammer Pedersen er handelsrådgiver på danske ambassade i Dubai og vil fokusere på fødevaresektoren i Dubai og hvilke muligheder danske virksomheder har i Dubai og Mellemøsten generelt. Nærmarkeder - Sverige og Finland 13:00-13:45 Ved Mette Ehlers Mikkelsen, Chef for handelsafdelingen, Danmarks Amassade i Sverige og Tero Terje Kajander, Commercial advisor, Embassy of Denmark Helsinki Finland: In our presentation we aim to introduce the Finnish ICT sector, keeping in mind the potential of the market for Danish companies. We will raise awareness of the growth potential of ebusiness, the less competed market compared to other Nordic markets, and the opportunities for co-operation with Finnish start-ups. - Please note that the presentation will be in English. Sverige: Mette Ehlers Mikkelsen chef for handelsafdelingen på den danske ambassade i Sverige vil fortælle om de muligheder danske virksomheder har på det svenske marked og hvad virksomhederne skal være særligt opmærksomme på.

5 Innovation Centre Denmark 14:00-14:45 Ved Birgit La Cour Madsen, Fuldmægtig, Innovation Centre Danmark - Eksportrådet og Tine Hylleberg, Teamleder, Innovation Centre Denmark, Eksportrådet Præsenteret af Innovation X Adgang til udenlandske vidensmiljøer, kapital, teknologi og netværk kan være af afgørende betydning for at de gode ideer fødes og allerede eksisterende teknologier finder nye anvendelsesmuligheder. Især for SMV er kan det at opnå adgang til den nyeste internationale viden eller den rette udviklingspartner være en besværlig og kostbar eksercits her er Innovation Centre Denmark klar til at agere den forlængede arm i de internationale hot spots hvor vi er til stede. Gør en god forretning i Afrika 15:00-15:45 Ved Jacob Ravn, Head of Secretariat, Access2Innovation Præsenteret af SEA Netværket access2innovation støtter og etablerer samarbej der mellem humanitære organisationer, forskere og små og mellemstore virksomheder, der er interesserede i at sælge løsninger på de afrikanske vækstmarkeder. Den økonomiske vækst i Østafrika er blandt de mest eksplo sive i verden for øjeblikket; men det afrikanske marked er svært at komme ind på især for små og mellemstore danske virksomheder. Samtidig er der et stort behov for innovative løsninger, som danske forskere og virksomheder er kendt for at kunne levere. Især indenfor områderne vand og sanitet, fødevarer og vedva rende energi.

6 Pantering af forretningsmodeller i USA og Europa 11:00-11:45 Ved Henrik Pedersen. Partner, PATRADE A/S Præsenteret af Innovation X De fleste organisationer undlader at patentere forretningsmodeller. Dermed mister mange virksomheder mulighed for at forsvare deres rettigheder, fordi alle frit kan kopiere. Man bør i forbindelse med udvikling af forretningsmetoder vurdere, om omkostninger til indlevering af patentansøgninger opvejes af at kunne udnytte patent pending i en periode. Patent ansøgning kan danne grundlag for mulig licens indtægt. IPR og Internationalisering 13:00-13:45 Ved Birgitte Krejsager, Ph.d, Juridisk Institut Præsenteret af BrainsBusiness ICTNORCOM Hvordan beskytter du dine varemærker, design, patenter, brugsmodeller mv., når din virksomhed bliver international? Kom og hør om beskyttelsen af IP-rettigheder i EU og uden for EU. Hvordan er din retsstilling, hvis dine rettigheder bliver krænket uden for Danmarks grænser? Hør om international retshåndhævelse af rettigheder, og hvilke retssager du kan anlægge ved en dansk domstol.

7 GO Global 14:00-14:45 Ved Niels Egerup, Chefkonsulent, DANIDA og Peter Schwalbe, Department Director IFU og Ivan Nielsen, Chefkonsulent, EKF GoGlobal er et samarbejde mellem Danida, Eksportrådet, IFU og EKF og kan hjælpe hvis du skal starte virksomhed i udlandet, begynde at eksportere, savner finansiering eller søgere partnere i udlandet. Niels Egerup, chefkonsulent ved Danida. Peter Schwalbe, Department Director IFU og Ivan Nielsen, Chefkonsulent EKF vil præsentere de forskellige muligheder for hjælp og støtte. For mere information om GoGlobal se goglobal.dk CSR - En styrke for internationale virksomheder 15:00-15:45 Ved Birte Roest, Projektleder, Væksthus Nordjylland og Carole Welton Kaagaard, Rådgiver, Investeringsfonden CSR (coperate social resposebility) er blevet en væsentlig faktor for internationale virksomheders muligheder for succes. Hvordan kan CSR være med til at skabe succes? Der vil være oplæg fra Investeringsfonden for udviklingslandene ved Corporate Social Responsibility Adviser Carole Welton Kaagaard og en virksomhed der har samarbejdet med IFU.

Lær af. eksportsucceserne

Lær af. eksportsucceserne Lær af eksportsucceserne Politiske anbefalinger og eksportværktøjer der styrker de mindre og mellemstore virksomheders internationale konkurrencedygtighed DESIGNIT A/S ORANA A/S Termonova A/S LINIMATIC

Læs mere

MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI

MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI MERE HANDEL NYE JOB HJÆLP TIL DIN VIRKSOMHED MED EKSPORTFREMME OG ØKONOMISK DIPLOMATI PÅ ARBEJDE FOR DANSK ERHVERVSLIV Med 40 nye initiativer stiller alle ministre sig bag eksporten. Regeringen giver danske

Læs mere

OVERBLIK. Børsnoteringer Sådan skaber vi vækst. Analyse af børsintroduktioner i Danmark

OVERBLIK. Børsnoteringer Sådan skaber vi vækst. Analyse af børsintroduktioner i Danmark OVERBLIK Børsnoteringer Sådan skaber vi vækst Analyse af børsintroduktioner i Danmark SIDE 2 Velkommen En gylden mulighed Efter fem år med økonomisk krise har de seneste måneder langt om længe budt på

Læs mere

Patent- og Varemærkestyrelsens mission er at fungere som center for strategisk information og beskyttelse af teknik og forretningskendetegn.

Patent- og Varemærkestyrelsens mission er at fungere som center for strategisk information og beskyttelse af teknik og forretningskendetegn. På vej mod licens Patent- og Varemærkestyrelsens mission er at fungere som center for strategisk information og beskyttelse af teknik og forretningskendetegn. Forfatterne og oversætteren har bestræbt

Læs mere

Giv jeres virksomhed et forspring

Giv jeres virksomhed et forspring Giv jeres virksomhed et forspring Sæt fokus på forretningen og find vej i de danske innovations- og erhvervsfremmetilbud Sådan har andre virksomheder fundet finansiering: Jydsk Aluminium Industri: Vækstkaution

Læs mere

2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING

2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 2014-2015 BRUG VIRKELIGHEDEN I DIN UNDERVISNING 1 Hvad er European Business Game? EBG er en europæisk konkurrence for gymnasielever, der dyster om at etablere den bedste fiktive virksomhed. Konkurrencen

Læs mere

CSR betaler sig #12. 8.-10. oktober 2014. MØRKE SKYER ELLER BLÅ HIMMEL side 08-09 SÅDAN DRIVER VI DETAILHANDEL IVÆRKSÆTTEREN DER BRØD KODEN

CSR betaler sig #12. 8.-10. oktober 2014. MØRKE SKYER ELLER BLÅ HIMMEL side 08-09 SÅDAN DRIVER VI DETAILHANDEL IVÆRKSÆTTEREN DER BRØD KODEN #12 8.-10. oktober 2014 MEDLEMSAVIS FOR 17.000 VIRKSOMHEDER OG 100 BRANCHEFORENINGER I DANSK ERHVERV MØRKE SKYER ELLER BLÅ HIMMEL side 08-09 SÅDAN DRIVER VI DETAILHANDEL IVÆRKSÆTTEREN DER BRØD KODEN EFTERFORSKNING

Læs mere

FOKUS EKSPORT. Reel indtjening afløser langsigtede strategier i Kina NR. 09 2004

FOKUS EKSPORT. Reel indtjening afløser langsigtede strategier i Kina NR. 09 2004 EKSPORT FOKUS NR. 09 2004 Reel indtjening afløser langsigtede strategier i Kina Danske firmaers langsigtede strategier i Kina er blevet afløst af reel indtjening, viser en undersøgelse foretaget af Den

Læs mere

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer

ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer ejerskifte et personligt valg 7 artikler om ejerskifteudfordringer Indhold Forord... 3 Prisen på dit livsværk dommens dag... 4 Sælg virksomheden, mens du er i live... 5 God ejerskifterådgivning betaler

Læs mere

Mød årets mest lovende

Mød årets mest lovende iværksættere Mød årets mest lovende Det er ikke kun æren, der er på spil, når Business Region Aarhus uddeler Iværksætterprisen 2015. De ni nominerede konkurrerer også om 15.000 kr. fra Nordea og et uvurderligt

Læs mere

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY

Notat vedrørende stillingen som projektleder INSERO SCIENCE ACADEMY Notat vedrørende stillingen som projektleder i INSERO SCIENCE ACADEMY Innovation og iværksætteri i uddannelsessystemet Insero Science Academy A/S udvikler og tilbyder uddannelsestilbud inden for energi

Læs mere

evm.dk Ansvarlig vækst Handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-2015

evm.dk Ansvarlig vækst Handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-2015 evm.dk Ansvarlig vækst Handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-2015 Marts 2012 2 Ansvarlig vækst Handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-2015 Ansvarlig vækst Handlingsplan for virksomheders

Læs mere

Vækst gennem innovation og fornyelse

Vækst gennem innovation og fornyelse Vækst gennem innovation og fornyelse Møde i Vækstforum den 25. 26. november 2010 REGERINGEN Vækst gennem innovation og fornyelse Møde i Vækstforum den 25. 26. november 2010 REGERINGEN Vækst gennem innovation

Læs mere

Hvad er IP? - en introduktion

Hvad er IP? - en introduktion Hvad er IP? - en introduktion IP - Intellectual Property - er den engelske, men også i Danmark, gængse betegnelse for intellektuel ejendomsret eller immaterielle rettigheder. Af og til bruges synonymet

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Få din. idé. til at. vokse. - Gode grunde til at bruge intellektuelle ejendomsrettigheder når du skal udvikle og beskytte dine idéer.

Få din. idé. til at. vokse. - Gode grunde til at bruge intellektuelle ejendomsrettigheder når du skal udvikle og beskytte dine idéer. Få din idé til at vokse - Gode grunde til at bruge intellektuelle ejendomsrettigheder når du skal udvikle og beskytte dine idéer. Realiser dine idéer med IPR En opfindelse eller en god idé kan være mange

Læs mere

Retningslinjer for InnoBooster gældende fra 30. juni 2015

Retningslinjer for InnoBooster gældende fra 30. juni 2015 Retningslinjer for InnoBooster gældende fra 30. juni 2015 Indhold 1. Den ny InnoBooster kort og godt... 2 1.1 Hvad er InnoBooster?... 2 1.2 Hvad kan InnoBooster investere i?... 2 2. Ansøgningsproces og

Læs mere

Fremtidens erhverv er kreative

Fremtidens erhverv er kreative Kolofon More Creative Fremtidens erhverv er kreative 1. oplag. April 2015 For Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 - aarhus2017.dk Region Midtjylland - rm.dk Tekst More Creative operatørskabet v/ Manto

Læs mere

e -BUSINESS Elektroniske fakturaer behandles også fuldautomatisk...

e -BUSINESS Elektroniske fakturaer behandles også fuldautomatisk... e -BUSINESS - Guide til elektronisk drift og handel DECEMBER 2006 ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE VÆLG DET RIGTIGE NIVEAU E-business er for mange virksomheder tæt knyttet

Læs mere

Resume for 2010. God læsning. Aalborg, marts 2010 Stig B. Norsk

Resume for 2010. God læsning. Aalborg, marts 2010 Stig B. Norsk Indholdsfortegnelse Mål og vision for NordDanmarks EU-kontor... 3 Forretningsområder... 4 1. Public service... 4 2. Forsknings & innovationsprogrammerne (FoU)/EU s Rammeprogrammer... 7 3. Interreg programmerne...

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine kursusaktiviteter i foråret 2015. Kataloget indeholder alle kurser, netværk

Læs mere

CSR-partnerskaber vinder frem

CSR-partnerskaber vinder frem #7 3.-5. juni 2015 MEDLEMSAVIS FOR 17.000 VIRKSOMHEDER OG 100 BRANCHEFORENINGER I DANSK ERHVERV DANSK ERHVERVS DIGITALE ÅRSDAG side 08-09 TEMA OM TEAMS OG VIRKSOMHEDSKULTUR VERDENSMESTRE I PRIVAT BRUG

Læs mere

ENERGISYSTEM DET INTELLIGENTE

ENERGISYSTEM DET INTELLIGENTE Markedsmodel 2.0 Økonomien som driver Fremtidens energisystem Indretning af el-markedet Aktivering af bygningsmassen Sikker anvendelse af data i den smarte by Intelligent sammentænkning af energisystemerne

Læs mere

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde

Kursuskatalog - efterår 2010. FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Kursuskatalog - efterår 2010 FORENINGSHØJSKOLEN Kurser om drift, økonomi, udvikling og ledelse i det frivillige sociale arbejde Indhold Drift & Økonomi Kurserne i dette spor er for dig, der sidder i bestyrelsen,

Læs mere

Regeringens strategi for eksportfremme og økonomisk diplomati. Mere handel. Nye job.

Regeringens strategi for eksportfremme og økonomisk diplomati. Mere handel. Nye job. Regeringens strategi for eksportfremme og økonomisk diplomati Mere handel. Nye job. Maj 2014 Regeringens strategi for eksportfremme og økonomisk diplomati Mere handel. Nye job. Maj 2014 Regeringens strategi

Læs mere

Strategisk marketinguddannelse

Strategisk marketinguddannelse Strategisk marketinguddannelse - skab vækst og øget bundlinje Nyskabende strategisk marketinguddannelse inkl. teamseancer og individuel rådgivning MPETENCEUDVIKLING kst er virksomheders e kompetencer rked

Læs mere

Børsen it value 14. og 15. maj i Bella Center

Børsen it value 14. og 15. maj i Bella Center B Ø R S E N I T V A L U E 2 014 Børsen it value 14. og 15. maj i Bella Center Årets vigtigste begivenhed for CXO er Husk 14. og 15. maj elkommen til V Børsen sætter den digitale dagsorden for Danmarks

Læs mere

NYT OM MILJØ & UDVIKLING

NYT OM MILJØ & UDVIKLING 92 GRUPPENS NYHEDSBREV NYT OM MILJØ & UDVIKLING April 2009 Nr. 59 92-gruppen Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 21 danske miljø- og udviklingsorganisationer. 92-gruppen arbejder for

Læs mere

Øget erhvervsorientering i fag- og forskningsbibliotekerne

Øget erhvervsorientering i fag- og forskningsbibliotekerne Øget erhvervsorientering i fag- og forskningsbibliotekerne Afrapportering af pilotprojekt i regi af Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbiblioteker 1 Indhold 1 English summary... 3 2 Indledning...

Læs mere