rksk - sig frem Involvering af unge i ringkøbing - skjern kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "rksk - sig frem Involvering af unge i ringkøbing - skjern kommune"

Transkript

1 rksk - sig frem Involvering af unge i ringkøbing - skjern kommune

2 Inddragelse af unge i kommuneplanen Ringkøbing Skjern Kommune gennemførte i foråret 2013 en proces med inddragelse af unge i kommuneplanen. I denne rapport fortæller vi om forløbet og de erfaringer, kommunen har opnået. Projektet er gennemført af planafdelingen under Land, By og Kultur med hjælp fra kommunikationsbureauet Tankegang.

3 Filosofi: De unge bestemmer Denne del af offentlighedsfasen i kommuneplan var præget af den filosofi, at de unge bestemmer. De kom til at bestemme, hvordan et arrangement for unge skulle foregå, hvordan det skulle markedsføres og hvad der skulle diskuteres ved arrangementet. De kom også til selv at stå for arrangementet.

4 Markedsføring på SSP-dag den 7. marts I februar opstod muligheden for, at Ringkøbing Skjern Kommune kunne markedsføre et debatmøde for unge på en SSP-dag for alle førsteårselever på ungdomsuddannelserne den 7. marts på Ringkøbing Gymnasium og Uddannelsescenter Skjern. Med hjælp fra tre aktive elever fra Vestjysk Gymnasium Tarm planlagde vi introduktion over for den samlede flok af elever samt et værksted, som i alt 125 havde meldt sig til. 2 af eleverne stod for værkstedet. Målet med dagen var 1. at gøre opmærksom på arrangementet den 11. april 2. at få unge til at melde sig til arrangementet 3. at få unge til at deltage i planlægningen Vi havde oprettet Facebooksiden RKSK Like og etableret en SMS-service, som vi reklamerede for på plakater. Introduktionen ved de to arrangementer gik fint. Vi fortalte om idéen ud fra en række billeder og fik udmærket opmærksomhed. Selve værkstederne var præget af stort engagement fra de unge og en total mangel på viden om kommunen og kommunale forhold. Konklusionen fra dagen var, at det ville blive meget vanskeligt at få unge til at komme til arrangementet den 11. april. De unge ser kommunen som en kedelig og fjern størrelse, som meget få unge af dem gider ofre tid på.

5 Planlægningsgruppen Med hjælp fra Ringkøbing Skjern Ungdomsskole samlede vi 10 unge fra hele kommunen til en planlægningsgruppe. Efter SSP-dagen kom gruppen med en række input til arrangementet: Det skal holdes en eftermiddag efter skoletid og skal vare max 3 timer Der skal være bustransport til og fra stedet Der skal være livemusik Der må gerne komme en kendt person som trækplaster Unge skal selv stå for introduktion og afvikling Byrådet skal komme til slut og høre, hvad vi har fundet frem til Facebooksiden skal hedde RKSK Sig frem og skal styres af de unge De unge skal selv invitere deres venner via Facebook Arbejdet skal foregå i grupper a 10 personer, man må gerne være sammen med sine venner Grupperne får en række emner, som de selv må vælge blandt Gruppernes input skal lægges op på Facebook

6 Vi fandt frem til 7 overordnede emner, som de unge gerne ville diskutere: Offentlig transport indflydelse til unge aktiviteter for unge samlingssteder én kommune skabe arbejdspladser landsbyernes fremtid Med udgangspunkt i de 7 overskrifter lavede vi et sæt af plakater med lidt provokerende overskrifter, som de unge og kommunen i starten af april hængte op på uddannelsesinstitutioner og offentlige steder i kommunen. debatmøde or unge uk Irksomhederne? luk virksomhederne? nej debatmøde for unge nedlæg alle busruter? nedlæg alle busruter Per vers rapper ndwich & drikkevarer nej tilbage til de små kommuner? debatmøde for unge tilbage til de små kommuner? Per vers rapper sandwich & drikkevarer live musik giv besked til byrådet nej nkegang.dk 03/2013 debatmøde for unge forsvind fra landsbyerne? forsvind fra landsbyerne? Per vers rapper sandwich & drikkevarer live musik giv besked til byrådet generator 11. april kl nej busser til og fra hvide sande, skjern, tarm og videbæk flyt kulturen til herning? tankegang.dk 03/2013 debatmøde for unge rksk - sig frem s 1919 flyt kulturen til herning? Per vers rapper sandwich & drikkevarer live musik giv besked til byrådet generator 11. april kl nej busser til og fra hvide sande, skjern, tarm og videbæk ked dig derhjemme? tankegang.dk 03/2013 debatmøde for unge rksk - sig frem meld dig PÅ sms skriv rksk fornavn bynavn til 1919 (fx. rksk line ringkøbing) ked dig derhjemme? Per vers rapper sandwich & drikkevarer live musik giv besked til byrådet generator 11. april kl nej busser til og fra hvide sande, skjern, tarm og videbæk tankegang.dk 03/2013 al magt til d gaml debatm for ung Per vers rap sandwich & live musik giv besked generator 11. april kl. 15 busser til og fra hv rksk - si meld dig PÅ sms skriv rksk fornavn by (fx. rksk line ringkø

7 Kontakt til uddannelsesinstitutionerne Efter SSP-dagen stod det klart, at vi skulle i direkte kontakt med de unge. Skoler og uddannelsesinstitutioner var derfor vigtige for os. Vi tog kontakt med alle ungdomsuddannelser i kommunen og fik hjælp til markedsføringen. Vestjysk Gymnasium i Tarm: En samfundsfagslærer omlagde undervisningen, så to klasser havde mødepligt til arrangementet. To elever holdt indlæg på et fællesmøde, og Ringkøbing Skjern Kommune holdt også et indlæg. Uddannelsescenter Skjern: En samfundsfagslærer introducerede elever og sørgede for omtale på intranet og på Facebook. Ringkøbing Gymnasium: En elev holdt indlæg på et fællesmøde og lagde indhold ind på gymnasiets Facebookside. Ringkøbing Handelsskole: Ringkøbing Skjern Kommune holdt oplæg på et fællesmøde. De øvrige uddannelsesinstitutioner reagerede ikke eller havde ikke tid/lyst til at hjælpe. Folkeskolerne var ramt af lockout fra starten af april, så vi fik ingen synlig markedsføring over for afgangsklasserne.

8 Presseomtale De unge i planlægningsgruppen tog selv kontakt med lokale og regionale medier. Det havde ringe effekt. Officielle pressemeddelelser fra Ringkøbing Skjern Kommune skabte kontakten. Til gengæld var de unge helt i front i mediernes dækning. De var hovedkilderne ved SSP-Dagen og ved arrangementet på Generator den 11. april. Supportgruppe Ringkøbing Skjern Kommune nedsatte en supportgruppe med repræsentanter fra alle kommunens afdelinger til at følge forløbet og til at følge op på tilbagemeldinger fra de unge. Gruppens medlemmer blev sammen med de unge forvaltere af Facebooksiden og deltog i eventen den 11. april.

9 debatmødet den 11. april Eventen blev holdt på spillestedet Generator i Ringkøbing kl Det er et råt og hyggeligt lokale i et gammelt elværk. De unge planlæggere mødtes kl for at stille an og gøre klar, og vi valgte omgående at droppe en traditionel bordopstilling. I stedet lavede vi en hyggelig indretning med borde, få stole, hynder, sofaer, olietønder og paller. 100 havde tilmeldt sig via Facebook og SMS og ca. 75 dukkede op. Hertil kom de 10 unge fra planlægningsgruppen. De fordelte sig hurtigt i grupper rundt omkring i lokalet, fik sandwich og sodavand og snakken gik allerede fra starten, da det lokale band Eirene gav et par numre. Efter introduktionen gik gruppearbejdet i gang. Alle diskuterede busser og transport fra starten,d og der blev arbejdet meget seriøst i grupperne. De unge fra planlægningsgruppen hjalp til og hængte plancher op, efterhånden som arbejdet skred frem. De og kommunens egne medarbejdere var klædt i skriggrønne t-shirts, som der var rigtig mange af den eftermiddag på Generator. Efter en pause med lidt livemusik formulerede grupperne spørgsmål og kommentarer til byrådet. 11 byrådsmedlemmer havde takket ja til invitationen og med en af planlæggerne, som kvik, underholdende og myndig ordstyrer kom der en meget engageret debat mellem de unge og byrådet. Målet var at konfrontere byrådet med de unges idéer og spørgsmål og at få korte tilbagemeldinger ikke at få en intern debat imellem politikerne. Det lykkedes til fulde. Under hele arrangementet var rapperen PerVers til stede. Han sluttede dagen af med et kvarters rap-up, hvor han opsummerede alle sine oplevelser i en forrygende optræden. TV Midt-Vest og Dagbladet Ringkøbing Skjern var med under hele arrangementet og lavede begge en meget fyldig dækning med fokus på de unges synspunkter. Jydske- Vestkysten dækkede arrangementet med et telefoninterview med en af de unge og fik tilsendt billeder.

10 Busser og ungdomsråd Debattens to hovedpunkter var offentlig transport og indflydelse til unge. De unge oplever bussystemet som elendigt. Man kan komme til og fra skole, men om aften og i weekenderne er der ingen busser. Flextur, som politikerne fortalte om, kendte ingen til. Byrådet erkendte, at offentlig transport er en stor udfordring i Danmarks største kommune, og formanden teknik- og miljøudvalget havde efterfølgende en direkte dialog med flere af de unge. Han lovede at følge sagen op. De unge spurgte gentagne gange til muligheden for at oprette et ungdomsråd. Politikerne lovede intet, men tilkendegav klart, at de vil se meget positivt på et initiativ fra de unge selv. Kommer de selv på banen med et ungdomsråd, vil der være politisk velvilje og rådet vil også kunne få indflydelse på samme måde som ældre, handicappede og andre aktive grupper kan. På det efterfølgende evalueringsmøde besluttede de unge at oprette et ungdomsråd og at indkalde til et stiftende møde torsdag den 2. maj på ungdomsskolen i Skjern. Rådet har Facebookadressen Ungeråd RKSK

11 evaluering Ugen efter eventen evaluerede planlægningsgruppen med de unge og med den kommunale supportgruppe. Alle var meget tilfredse med arrangementet og fremhævede: Pænt deltagerantal Stort engagement i gruppearbejdet Fin debat med byrådet Super afslutning med PerVers Der var også nogle kritikpunkter. Antallet af grønne trøjer var for højt, og det fremgik ikke klart, hvad supportgruppens rolle var. Desuden var der et tomrum i arrangementet, inden politikerne kom. Begge grupper ønskede at holde liv i Facebooksiden. Den har 119 Synes-godt-ommer, men der har ikke været meget dialog på den.

12 Anbefalinger Involvering før, under og efter Unge er en spændende målgruppe, som er svær at inddrage i kommuneplanen. Vores metode med at spørge de unge, hvordan de vil involveres og så lade dem gennemføre det, kan overføres til andre. Det kræver disciplin, for kommunen eller rådgiveren skal ikke få gode idéer på målgruppens vegne så går det galt. Involveringen har tre faser: før: Find repræsentanter for målgruppen og fortæl dem om kommunens overordnede mål med involveringen. Hjælp dem til at formulere, hvordan det skal foregå. under: Sørg for, at målgruppen selv står for mest muligt under arrangementerne. Det giver grundlæggende mere mening for deltagerne og skaber større engagement. Uanset, hvor meget en kommunal medarbejder eller en rådgiver er i øjenhøjde er det stadig en fra kommunen, som for rigtig mange er en ukendt autoritet. efter: Hold evalueringsmøde så hurtigt som muligt efter arrangementet. Lad målgruppen fortælle om sine oplevelser og konklusioner. Hjælp de involverede med selv at komme videre. Følg op på de unges bemærkninger og meld det tilbage til dem. Den proces er sat i gang.

13 Anbefalinger Unge og kommunen Forløbet har vist, at de unge stort set intet ved om kommunen. Både på SSPdagen og ved arrangementet på Generator hørte vi flere gange de unge sige, at kommunen og byrådet er totalt usynlige. De unge aner ikke, hvad byrådet laver, hvem de er og hvad de står for. Til gengæld er der et stort engagement, når først vi får en samtale i gang. Det har vi oplevet overalt. Her ligger en vigtig opgave at løfte. Fra vores dialog med samfundsfagslærerne ved vi, at uddannelsesinstitutionerne er meget interesserede i et samarbejde. Kommunen er jo lige ved hånden og kan give lærebøgerne kød og blod. Samfundsfagslærerne ser kommunalvalget til november som en oplagt mulighed, for her vil mange af dem i forvejen tilrettelægge et forløb om kommunalepolitik. De vil meget gerne samarbejde med kommunen om det ikke bare om et valgmøde men om undervisning med en meget praktisk vinkel.

14 Anbefalinger Sigt på målgruppen i markedsføringen Når unge ikke kender noget som helst til kommunen er der nok andre, der heller ikke gør det. Disse grupper er umulige at nå via kommunens traditionelle markedsføring, som er hjemmesiden, annoncering i lokale medier og presseomtale. Der skal en mere håndholdt markedsføring til, som tager udgangspunkt i målgruppens behov og vaner. Det mest effektive er at spørge målgruppen selv: Hvordan skal vi markedsføre noget over for jer? Hvem lytter I til? Det kan man gøre ved at henvende sig direkte til en lille gruppe personer og så høre deres bud. Det er vigtigt at tænke viral markedsføring ind over for målgrupper, der ikke kender kommunen. De lytter ikke til kommunen, men til venner, kolleger, familie eller andre, som de har tillid til. Så det gælder om at få folk til at sprede budskaberne til den kritiske målgruppe. Endelig er dialogen vigtig. De svære målgrupper ved ikke, at kommunen gider lytte til dem. Så de skal aktivt opfordres til at melde ud og sige frem.

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009

Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 7.05.2009 Evaluering af borgerdialog i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2009 debatmøde 9. marts 2009 Cafémetoden er valgt som den gennemgående metode. Metoden er kendetegnet ved en høj grad af deltagerinvolvering

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Evaluering af virtuel undervisning den 30. januar 2008

Evaluering af virtuel undervisning den 30. januar 2008 Virtuel undervisning 1 Side 1 af 7 1v Helsingør Gymnasium Evaluering af virtuel undervisning den 30. januar 2008 Oversigt over spørgsmål 1. Var opgaven i engelsk af passende længde? 2. Var opgaven i engelsk

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Velkomst og hvem er vi her i dag? Hvad er formålet med Frivillig Fredag? Flash back til 2012 Frivillig Fredag-praktik Social gadekunst et

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement.

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement. Elevernes Folketingsvalg 2011 Evalueringsrapport - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement Udarbejdet af: Assembly Voting Rued Langgaards Vej 7, 5D 07 2300 København S

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Udvikling af den politiske struktur, 16-03-2015 Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus

Læs mere

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012 APRIL JUNI 2012 2. NUMMER Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER I dette nummer 1 Aktiviteter april-juni 2012 1 Alkjærskolen i Ringkøbing

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet

Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Opsamling på det afsluttende møde i børnepanelet Introduktion og læsevejledning Børnepanelet var samlet for fjerde og sidste gang både i København og i Jylland i april/maj 2017. I alt deltog 23 børn og

Læs mere

Effekten og tilfredsheden af Fyraftensmøderne i efteråret 2012

Effekten og tilfredsheden af Fyraftensmøderne i efteråret 2012 Effekten og tilfredsheden af Fyraftensmøderne i efteråret 2012 1. Introduktion Denne rapport præsenterer de foreløbige resultater for fyraftensmøderne i Projekt Unfair. Rapporten skal redegøre for effekten

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS

EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS EN PRAKTISK GUIDE TIL EVENTS INDHOLD OM DENNE GUIDE... 3 FØR-UNDER-EFTER... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 ORGANISERING: OPGAVE I DE LOKALE KLUBBER... 4 FØR EVENTET... 6 INTERNT... 6 EKSTERNT... 6 UNDER EVENTET...

Læs mere

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år.

Med dette indikerer jeg også at vi er en solid klub med faste traditioner. De fleste medlemmer har været medlemmer i rigtig mange år. Beretning 2014-15 Vi har netop sluttet sæson nr. 21 og alle hold er afsluttet. Sjovt nok har vi en slags 50 års jubilæum, idet Hanne har været instruktør i 21 år, Hans i 19 år, og Birthe i 10 år. Det er

Læs mere

Evalueringsnotat - Ungdomsskolen

Evalueringsnotat - Ungdomsskolen Dato 171215 Dok.nr. 176539-15 Sagsnr. 15-13597 Ref. memn Evalueringsnotat - Ungdomsskolen Indhold Evaluering af mål 1: 3 nye ungdomsklubber etableres i Tistrup, Næsbjerg og Ansager (evaluering udsat)....2

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar:

Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører. Snarest muligt og helst inden 1. februar: Vejledning til planlægning af Havnens Dag Til alle deltagende aktører Snarest muligt og helst inden 1. februar: Aktivitet: Afhold et opstart og planlægningsmøde i udvalget. Vi foreslår, at I udvider deltagerlisten

Læs mere

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION...

Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI KONKLUSION... Indhold INDLEDNING... 2 FACEBOOK LOKALT... 2 AKTIVITET PÅ FACEBOOK... 3 VIRKSOMHEDSKONTAKT... 5 STATUS JUNI 2016... 5 KONKLUSION... 6 1 INDLEDNING Vi har i løbet af de seneste tre år undersøgt muligheden

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Side 1 af 9 Formål med strategien 1. At styrke kendskabet til udvalgets arbejde 2. At klæde udvalgets medlemmer på til at prioritere budskaber

Læs mere

Dragør kommune. 18+ undersøgelse. Undersøgelse af behovet for et kulturtilbud i aldersgruppen år

Dragør kommune. 18+ undersøgelse. Undersøgelse af behovet for et kulturtilbud i aldersgruppen år Dragør kommune 18+ undersøgelse Undersøgelse af behovet for et kulturtilbud i aldersgruppen 18-24 år 17-12-2014 Indholdsfortegnelse Forord...3 Undersøgelsens konklusioner...4 Undersøgelsens fokus...5 Stedet

Læs mere

På tværs af dialogmøderne har deltagerne tilkendegivet en stor glæde over at være inviteret.

På tværs af dialogmøderne har deltagerne tilkendegivet en stor glæde over at være inviteret. Maj 2019 Ref.: Karina Winther Sagsnummer: 19-1346 Dokumentnummer: 72948/19 OPSAMLING PÅ DIALOGMØDER I JOBCENTER VARDE Jobcenter Varde har gennemført 7 dialogmøder i marts og april 2019. Dialogmøderne har

Læs mere

Bedre borgerinddragelse - sådan!

Bedre borgerinddragelse - sådan! Bedre borgerinddragelse - sådan! Borgere, organisationer og offentlige myndigheder efterspørger bedre borgerinddragelse, men hvordan gør vi det bedre? Seminaret om bedre borgerinddragelse blev holdt i

Læs mere

Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC.

Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC. Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC. I Bilag 3a finder du det fulde interview med Tårngruppen, Sarah. Lydfil, interview med Sarah fra Tårngruppen:

Læs mere

Den mundtlige beretning

Den mundtlige beretning Den mundtlige beretning Planer for det fremtidige arbejde i 2012 Vi havde i april 2010 et fællesmøde, hvor regionsledelsen havde inviteret træningskoordinatorerne, udvalgsmedlemmerne og andre, der har

Læs mere

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... 4 Fase 5: Test... 5 Fase 6: Offentliggørelse... 5 Kanyle-modellen:...

Læs mere

Hvad kan der gøres anderledes, så flere unge vil gennemføre en ungdomsuddannelse?

Hvad kan der gøres anderledes, så flere unge vil gennemføre en ungdomsuddannelse? LBR Prisen 2011: Hvad kan der gøres anderledes, så flere unge vil gennemføre en ungdomsuddannelse? Bidrag fra klasse 2c hhx Rådmands Boulevard Analyse blandt unge i Randers Holdninger til uddannelse HHX

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser FÆLLES GRUNDREGLER LEKTION #1 Et undervisningsmateriale udviklet af 2 Digitale sexkrænkelser lektion 1 Fælles grundregler Digitale Sexkrænkelser Fælles grundregler INTRODUKTION 3

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

International Performance Art Festival Aug. 2016

International Performance Art Festival Aug. 2016 International Performance Art Festival 24-28 Aug. 2016 UR-NAT er en international festival for scenekunst i og om naturen. UR-NAT præsenterer uventede kunstneriske møder i naturen, i byens åbne rum og

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Vi håber, I har lyst til at være med.

Vi håber, I har lyst til at være med. ENIGMA MØDER ENIGMA MØDER JER? ENIGMA møder er et live-koncept på ENIGMA Museum for post, tele og kommunikation. Kort fortalt går det ud på, at vi på ENIGMA åbner vores arrangementsprogram og lader andre

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Evaluering brobygning

Evaluering brobygning or_6739.mdb Evaluering brobygning November 2008 Sydvestjyllands Efterskole SELVEVALUERING 2008-09 Evaluering brobygning [ S Y D V E S T J Y L L A N D S E F T E R S K O L E N O V E M B E R 2 0 0 8 ] I ugerne

Læs mere

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol?

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Alkoholkampagne Skær ned for dobbeltmoralen Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Vi har fået nok af de voksnes dobbeltmoral, se vores skideballer

Læs mere

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Erfaringer og udfordringer Kreds Nordjylland: Svært at TR og AMiR ikke kommer på GF. I 2009 havde vi engageret en korleder. Tidligere var det KB medlemmer,

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Hobro Friskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: April 2014

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Hobro Friskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: April 2014 UMV Sådan! Her indsætter I skolens logo Undervisningsmiljøvurdering for Hobro Friskole Dato: 14-2-2013 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: April 2014 UMV en indeholder de fire faser,

Læs mere

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter

Event. Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning. Navne: Carina, Heise, Peter. Kommunikationsteori: Navne: Carina, Heise, Peter Projektbeskrivelse: (ALLE) Planlægning Event Formål: Navne: Carina, Heise, Peter Vores formål var at bygge et sammenhold i afdelingen samt at lave et markedsføringsprojekt for uddannelse HTX. Grunden til

Læs mere

Udvalget vedrørende borgerrettede sundhedsfremme initiativer Invitation til temamøde(r)

Udvalget vedrørende borgerrettede sundhedsfremme initiativer Invitation til temamøde(r) Udvalget vedrørende borgerrettede sundhedsfremme initiativer Invitation til temamøde(r) Udvalget vedrørende borgerrettede sundhedsfremme initiativer inviterer til at du kan give dit bidrag til, hvad du

Læs mere

SPØRGERAMME. til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde

SPØRGERAMME. til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde SPØRGERAMME til dialogen mellem mødeplanlægger og kunde INTRODUKTION I din organisation er det sandsynligt, at I allerede har spørgerammer eller protokoller som I følger, når I har en dialog med kunden,

Læs mere

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG

HANDS-ON TOUR HÅNDBOG HANDS-ON TOUR HÅNDBOG FORORD Der er mange myter om erhvervsuddannelser blandt unge i folkeskolens afgangsklasser, der skal til at vælge uddannelse. Myter, der påvirker de unges uddannelsesvalg og derved

Læs mere

Interne retningslinjer for Facebook

Interne retningslinjer for Facebook Interne retningslinjer for Facebook Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Typer af indhold... 3 5.1 Statusopdateringer... 3 5.2 Billede- /videoopslag... 3 5.3 Linkdelinger... 3 3. Behandling af sager...

Læs mere

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at Bilag 7 Bilag 9 Referat og evaluering fra borgerdialogen Lise Palm fortalte, at mødet som et orienteringsmøde, hvor der var mulighed for at komme med kommentarer til forslagene. Endvidere blev der orienteret

Læs mere

Holbæk Ungdomsbyråds Demokratidag

Holbæk Ungdomsbyråds Demokratidag Holbæk Ungdomsbyråds Demokratidag Torsdag d. 17. november mødtes ca. 200 elever fra Holbæk Kommunes skoler for at udvikle idéer og tale med politikere om, hvordan kommunen kan blive bedre for unge. Holbæk

Læs mere

Butikken som byens scene

Butikken som byens scene Butikken som byens scene Idéen med Butikken som byens scene er, at I engagerer butikkens medlemmer i emner om fødevarer og forbrug hjemme i deres egen butik. Det gør I sammen med andre foreninger, som

Læs mere

Thomas Dambo Winther Designskolen - Interaktions design Musiker og Kunstner DR - Facebook konsulent

Thomas Dambo Winther Designskolen - Interaktions design Musiker og Kunstner DR - Facebook konsulent Hvem er jeg: Thomas Dambo Winther Designskolen - Interaktions design Musiker og Kunstner DR - Facebook konsulent Ca. 30.000 Venner på Facebook Ca. adgang til 1.5 millioner bruger Hvad er Facebook: Verdens

Læs mere

Checkliste for kommunikationskanaler

Checkliste for kommunikationskanaler Checkliste for skanaler 19.07.06 Her kan I få inspiration, når I over overvejer, hvilke kanaler, der kunne være de bedste at brug til en bestemt type Af Ulrik Herløv, projektleder, Integrationsministeriet

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Lene Østergaard tlf. 97 32 07 15 Vivi Bundgaard tlf. 97 37 16 11

Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Lene Østergaard tlf. 97 32 07 15 Vivi Bundgaard tlf. 97 37 16 11 S W O T Strengths / styrker Weaknesses / svagheder Opportunities / muligheder Threats / trusler Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Lene Østergaard tlf. 97 32 07 15 Vivi Bundgaard tlf. 97 37 16 11 SWOT analyse

Læs mere

Præsentation af Kampagnen. citrus fitness + indoor

Præsentation af Kampagnen. citrus fitness + indoor Præsentation af Kampagnen citrus fitness + indoor Udfordring: Landskampagnen EN AF OS ønsker at øge danskernes viden om psykisk sygdom for at imødegå stigmatisering og fremme tolerance og åbenhed over

Læs mere

UngHerning HERNING UNGDOMSSKOLE

UngHerning HERNING UNGDOMSSKOLE UngHerning HERNING UNGDOMSSKOLE 1. Baggrund og introduktion Der ønskes etableret et fælles elevråd i Herning Kommune. Formålet er at styrke elevernes forståelse for de demokratiske processer i samfundet

Læs mere

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Udarbejdet d. 20-01-2017 (Version 1) MODUL: KONFERENCE At skabe opmærksomhed omkring vedtagelsen af en ny politik. At involvere relevante interne og eksterne aktører

Læs mere

teknikker til videndeling & networking

teknikker til videndeling & networking teknikker til videndeling & networking et succesfuldt netværksmøde... er et faciliteret netværksmøde I Danmark har vi ikke kultur for at kaste os ud i at tale med fremmede, så selvom mødedeltagere bekræfter

Læs mere

Lektier Online GYM: Bilag 1

Lektier Online GYM: Bilag 1 Statsbiblioteket Lektier Online GYM: Bilag 1 Aktiviteter i projektet Pernille Holm Lindhardt 18-12-2013 Indhold Indhold... 1 Aktiviteter i projektet... 1 Rekruttering af frivillige lektiehjælpere... 1

Læs mere

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt

Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 8 til afdelingsbestyrelserne: Sådan får I afdelingsbestyrelsen til at fungere godt Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse

Læs mere

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Dit område er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Forældresamarbejde. Den 23. januar 2014

Forældresamarbejde. Den 23. januar 2014 Den 23. januar 2014 Forældresamarbejde Forældresamarbejde er 1 af de 6 indsatser, som projektet Læring for alle afprøver i forbindelse med at bygge en konstruktiv bro mellem et intensivt læringsforløb

Læs mere

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd

Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Fundraising En inspirationsguide til, hvordan du lettets søger midler til dit ungdomsråd Udarbejdet af Guide til fundraising Hvad gør man, hvis man har en god idé, men ingen penge? Det skal denne guide

Læs mere

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem:

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem: UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE: SPEAK UP Visionen er at skabe rammer for et godt ungeliv. Det betyder: I Svendborg Kommune har alle unge mulighed for at være en del af et eller flere sociale fællesskaber.

Læs mere

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland

Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland Generelle ideer til Messecenter Vesthimmerland I det følgende har jeg skrevet refleksioner, spørgsmål og tanker vedr. hvilke områder jeg ser i kan forbedre og måske bør se nærmere på. Tankerne er inddelt

Læs mere

OPGAVE 1: For mig er arbejdets kerne...

OPGAVE 1: For mig er arbejdets kerne... OPGAVE 1: For mig er arbejdets kerne... Opgaven løses i makkerpar. Aftal interviews med hinanden inden for de næste 2 dage. Sæt 30 min. af, så I også når reflektionsopgaven. Makkerne interviewer hinanden

Læs mere

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015

Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 Referat fra 3. møde torsdag d. 17. december 2015 1. Velkommen og siden sidst Yassine byder velkommen og gennemgår dagsordenen Siden sidst: Yassine har holdt oplæg for Sølyst-skolen med fokus på hvad ungebyrådet

Læs mere

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011 WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN DECEMBER 2011 KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk Deltagerne på Midttrafiks workshop 21. november 2011 mødte op med mange

Læs mere

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011

Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Invitation til DUSK-netsamling i Mariagerfjord d. 1. til 3. april 2011 Mariagerfjord Ungdomsråd og UngMariagerfjord byder alle velkommen til DUSKnetsamling i Hadsund, fredag d. 1. til søndag d. 3. april

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Lørdag den 16. juni 2018 Mødested: KL's Telt på Folkemødet Mødetidspunkt: Kl. 10:30-11:15 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente

Læs mere

GODE RÅD TIL MØDELEDER

GODE RÅD TIL MØDELEDER GODE RÅD TIL MØDELEDER Dette dokument er beregnet til dig som mødeleder. Dokumentet giver dig alle de nødvendige oplysninger og gode råd, så du bedst muligt kan forberede og afholde mødet. Det forventes

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD

BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD BILAG 4 TABELRAPPORT INDHOLD 1. TEMA 1 2 1.1 Tiltag 1: Undervisningsforløb med virksomhedstilknytning 2 1.2 Tiltag 2: Working on your skills 7 2. TEMA 2 22 2.1 Tiltag 1: Plakat og signaturret 22 2.2 Tiltag

Læs mere

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen!

Kirkeskolens. Håndbog for Klasseforældreråd. Kære forældre på Kirkeskolen! s Håndbog for Klasseforældreråd Kære forældre på! I skolebestyrelsen lægger vi stor vægt på, at der i hver klasse vælges et Klasseforældreråd. Jeres vigtigste opgave som klasseforældreråd er at sikre klassens

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Fordelene ved at oprette en IT og mediepatrulje er mange og P hjælper gerne med oprettelse og

Fordelene ved at oprette en IT og mediepatrulje er mange og P hjælper gerne med oprettelse og IT og mediepatruljer Fordelene ved at oprette en IT og mediepatrulje er mange og PIT hjælper gerne med oprettelse og drift, men som skole kan I også selv gå i gang med at etablere IT og mediepatruljer.

Læs mere

Aktivitetsoversigt Haderslev Ungdomsråd

Aktivitetsoversigt Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk info@haderslevungdomsraaad.dk Aktivitetsoversigt Haderslev Ungdomsråd I det følgende vil Haderslev Ungdomsråds

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Katalog over initiativer for at højne valgdeltagelsen

Katalog over initiativer for at højne valgdeltagelsen Katalog over initiativer for at højne valgdeltagelsen Initiativ 1 Annoncekampagne opfordring til at stemme Initiativ 2 Lokal udrulning af KL kampagnen Tænk dig om, før du ikke stemmer Initiativ 3 Mobil

Læs mere

Undersøg job. Arbejdskort 1. Job på skolen. Opgave. Hjælp. Resultat. Tid

Undersøg job. Arbejdskort 1. Job på skolen. Opgave. Hjælp. Resultat. Tid Arbejdskort 1 Undersøg job Job på skolen Hver dag møder du mennesker på job overalt, hvor du kommer. Hos bageren, i butikker, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere, servicemedarbejdere

Læs mere

Gevinsten ved at møde kunderne i øjenhøjde. Direktør Christian Udby, Arwos 19. juni 2014

Gevinsten ved at møde kunderne i øjenhøjde. Direktør Christian Udby, Arwos 19. juni 2014 Gevinsten ved at møde kunderne i øjenhøjde Direktør Christian Udby, Arwos 19. juni 2014 Vores mål er at være det forsyningsselskab, som kunderne selv ville vælge, hvis de havde et valg Naturens ressourcer

Læs mere

Referat Unge på tinge den 28. november 2013.

Referat Unge på tinge den 28. november 2013. Referat Unge på tinge den 28. november 2013. Dette referat tager udgangspunkt i de debatter og konklusioner de unge deltagere kom frem med på Unge på Tinge. Referatet er ucensureret. En debat uden filter!

Læs mere

Periode: Side: 1 af 8. Facebook. Evalueringsark til Effektmåling på sociale medier. Vi investerer i din fremtid

Periode: Side: 1 af 8. Facebook. Evalueringsark til Effektmåling på sociale medier. Vi investerer i din fremtid Side: 1 af 8 Facebook Evalueringsark til Effektmåling på sociale medier Vi investerer i din fremtid Side: 2 af 8 Facebook formål Dit overordnede formål med at være på Facebook F.eks. Få flere unge til

Læs mere

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 BALLERUP KOMMUNE Dato: 27. juli 2015 Tlf. dir.: 44 77 33 08 Sagsid: 29.09.00-P20-2-15 Notat Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 Evalueringen er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra:

Læs mere

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende

Plejecentret Bøgevænget. Nyhedsbrev sommer Kære borger og pårørende Nyhedsbrev sommer 2019 Plejecentret Bøgevænget Kære borger og pårørende I sommerudgaven af Bøgevængets nyhedsbrev kan du blandt andet læse om den internationale Hvad er vigtigt for dig? -dag, om Bøgevængets

Læs mere

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT

TILLYKKE NY TILLIDSVALGT TILLYKKE NY TILLIDSVALGT KÆRE TILLIDSVALGT (TV) Først og fremmest vil vi ønske dig velkommen i din nye rolle som frontfigur for kollegerne på din arbejdsplads og ikke mindst, som aktiv medspiller i HK

Læs mere