Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:50 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Vibeke Haaning og Peter Duetoft Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Økonomiudvalgets indstilling til Byrådets 1. behandling af budget Slotvedgård - frigivelse af bevilling til udvidelse af dyrehaven 5 3 Forslag til budget 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S 7 4 Vedtagelse af ændringsforslag til vedtægter for Modtagestation Vendsyssel 10 5 Godkendelse af nyt forslag til betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab 12 6 Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsområde ved 15 Mads Sørensensvej i Tornby 7 Kommuneplantillæg om revision af detailhandelsbestemmelserne 18 8 Frederikshavnsvej A, Hjørring. Forslag til lokalplan for en udvalgsvarebutik 22 9 Guldagervej 525, Hjørring - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan 25 for erhvervsformål (Kornets Hus) 10 Vedtagelse af tillæg til plan- og udviklingsstrategi "PLUS15" vedr. nye 28 sommerhusområder i kystnærhedszonen 11 Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

2 Side S Økonomiudvalgets indstilling til Byrådets 1. behandling af budget 2018 Resumé Økonomiudvalget skal i henhold til den vedtagne tidsplan for budgetlægningen for udarbejde budgetforslag til Byrådets 1. behandling den 20. september Sagsfremstilling I henhold til den vedtagne tidsplan for budgetlægningen for skal Økonomiudvalget på møde den 13. september 2017 udarbejde budgetforslag for til Byrådets 1. behandling af budgettet den. Økonomiudvalget besluttede på møde den 6. september 2017: At Borgmesterens budgetforslag teknisk tager udgangspunkt i Budgetopgørelse 3 for At Økonomiudvalget på møde den 13. september 2017 tager stilling til, om det af Borgmesteren udarbejdede budgetforslag for kan anvendes som udgangspunkt for 1. behandlingsforslaget og de efterfølgende budgetforhandlinger. Administrationen oplyser: At særskilt sag om takstfastsættelse for 2018 forelægges for Byrådet på møde den 25. oktober At Økonomisk Forvaltning til Økonomiudvalgets møde den 27. september 2017 udarbejder notat om, hvad der kunne tilsige valg af statsgaranti henholdsvis selvbudgettering for At der fra kirkerne i foreligger tilbagemelding om, at der for 2018 kan forventes et budgetforslag, hvor der er balance mellem indtægterne og udgifterne ved uændret skatteprocent. Det er særdeles vigtigt at være opmærksom på, at Borgmesterens budgetforslag for er udarbejdet som ændringsforslag til det, der er opsummeret i Budgetopgørelse 3 for jf. det af Økonomiudvalget på møde den 6. september 2017 besluttede.

3 [Tilføjet 14. september 2017: Den 13. september 2017 er der umiddelbart før Økonomiudvalgets møde indgået budgetforlig, og dette budgetforligsmateriale af 13. september 2017 er derfor vedlagt som bilagsmateriale til Byrådets møde den i stedet for Borgmesterens budgetforslag med tilhørende Budgetopgørelse 4. Det bemærkes, at Borgmesterens budgetforslag var udarbejdet til Økonomiudvalgets møde den 13. september 2017.] Side 3. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse nr. 318 af 28. marts 2017 om Kommunernes Styrelse. Økonomi Niveauet for lånedispensationer og tilskud som særligt vanskeligt stillet kommune for 2018 har indflydelse på, hvor højt et anlægsniveau har mulighed for at finansiere i Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser De personalemæssige konsekvenser fremgår af budgetmaterialet. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser BILAG Læsevejledning: Rækkefølgen af bilag er oplistet med Budgetaftale af 13. september 2017 først herunder bl.a. med tilhørende Budgetopgørelse 5. Herefter følger fagudvalgenes budgetmateriale i Bind 1 og 2, som følger de udmeldte driftsrammer jf. Budgetopgørelse 3. Endvidere vedlægges personale- og takstoversigter mv. Budgetaftale Budgetaftale Bilag til Budgetaftale Bind 1 1. Indledning 2. Generelle budgetforudsætninger

4 3. Budgetopgørelse 3 4. Generelle bemærkninger ( ) 5. PLUS 15 Side 4. Bind 2 6. Specifikke bemærkninger ( ) 7. Serviceinformationer 8. Investeringsoversigt 9. Høringssvar ( ) 10. Takstoversigter ( ) 11. Personaleoversigter ( ) 12. Indtægtsforudsætninger 13. Forudsætninger renter, lån og finansiering 14.0 Omprioriteringer indenfor rammen 14.1 Ufinansierede udvidelsesforslag Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget tager stilling til, om det af Borgmesteren udarbejdede Budgetforslag for kan anvendes som udgangspunkt for 1. behandlingsforslaget og de efterfølgende budgetforhandlinger Historik Økonomiudvalget , 13. september 2017: Forud for mødet har alle parter i Byrådet indgået en budgetaftale. Økonomiudvalget besluttede: at budgetaftalen danner grundlag for 1. behandlingsforslag til Byrådet. at administrationen udmønter den tekniske virkning af budgetforslaget, herunder påvirkning af pris og lønpuljer og flytning mellem drift og anlæg mv. Endvidere indarbejdes virkningen af beslutningen om investering i det digitale omsorgsjournalsystem. at administrationen bemyndiges til at udarbejde tekniske ændringsforslag til forelæggelse for Byrådet. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under den sidste del af punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

5 Side Ø Slotvedgård - frigivelse af bevilling til udvidelse af dyrehaven Resumé Der er indgået aftale med Naturstyrelsen om en udvidelse af dyreparken ved Slotved Skov. s andel af udgifterne er på 1,200 mio. kr. Økonomiudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at frigive anlægsudgiftsbevillingen på 1,200 mio. kr., finansieret af Puljen til Turismefremme. Sagsfremstilling har i partnerskab med Naturstyrelsen købt arealet omkring Slotvedgård. I partnerskabet indgår et samarbejde om videreudvikling af skov- og naturområdet Slotved. Det nye projekt vedrører en udvidelse af dyrehaven på 202,5 ha ved Slotved Skov, både nord og syd for Astrupvej. s andel i projektet består i at etablere 3 fæ-riste samt opstilling og drift af et toilet. Naturstyrelsen står for etableringen af hegn, hjortevildt, alm. drift, etablering af stier og rekreative faciliteter, p-plads osv. Efterfølgende er der planlagt etablering af MTB-spor. Lovgrundlag Styrelsesloven 40. Økonomi Der er afsat 2,000 mio. kr. i en pulje til turismeudvikling, som kan finansiere udgiften på 1,200 mio. kr. til udvidelse af dyreparken ved Slotved.

6 Puljen er disponeret som følger: Mio. kr. Puljen til Turismefremme 2,000 Disponeret Dansk Kyst- og Naturturisme - Turismefremmeprojekt ved Løkken- Blokhus, ØKU 23. august -0,500 Udvidelse af dyreparken ved Slotved, Sindal -1,200 Rest 0,300 Side 6. skal forestå driften af det etablerede toilet. Driften indpasses i den øvrige drift i forvaltningen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser En udvidelse af dyreparken vil tiltrække flere besøgende. BILAG Ingen. Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 1,200 mio. kr. til udvidelse af dyreparken ved Slotved Skov, under ØKU i 2017, og at anlægsudgiftsbevillingen finansieres ved delvis frigivelse af puljen til Turismefremme på 2,000 mio. kr. i budget 2017 Historik Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges med den tilføjelse, at de resterende 0,300 mio. kr. frigives til forbedringer af toiletfaciliteter i kystbyerne. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

7 Side S Forslag til budget 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S Resumé Modtagestationen Vendsyssel I/S (MV) har fremsendt forslag til drifts- og anlægsbudget for 2018 til godkendelse i ejerkommunerne. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende budgetforslaget for 2018 for MV. Sagsfremstilling Modtagestationen Vendsyssel I/S har fremsendt forslag til budget 2018 til godkendelse i ejerkommunerne (Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring og Læsø). Forslaget er godkendt af MV's bestyrelse 6. april Der er regnet med samme aktiviteter og retningslinjer som for budget GRUNDBETALING OG DEKLARATIONSGEBYR MV opkræver kommunerne en grundbetaling til dækning af modtagestationens basisomkostninger. Grundgebyret indgår i kommunes takst for "Erhvervsgrundgebyret". Hjørring Kommunes grundbetaling til modtagerstationen falder med 11 % i forhold til budget 2017, og ligger i 2018 på 1,24 kr./indbygger og 21,00 kr./cvr registreret virksomhed. Virksomheder der afleverer affald til modtagestationen betaler et deklarationsgebyr i forbindelse med afleveringen. Gebyret ligger i 2018 uændret på 59 kr./deklaration. KLINISK RISIKOAFFALD Ordningen fungerer efter hvile-i-sig-selv princippet, hvor afregningen sker direkte mellem modtagestationen og kunden. Ordningen indeholder flere abonnementsordninger, og taksten er i budgetforslaget uændret i forhold til TØMNINGSORDNINGEN FOR OLIE- OG BENZINUDSKILLERE Ordningen fungerer også efter hvile-i-sig-selv princippet, hvor afregning sker direkte mellem modtagestation og kunden. Taksten stiger i 2018 med 15,00 kr./tømning til 860,00 kr./tømning, svarende til en stigning på 1,8 %.

8 ANDET EMBALLERET OG UEMBALLERET FARLIGT AFFALD Affaldet indsamles fra virksomheder og genbrugspladser. Behandlingstaksterne justeres løbende i forhold til prisændringer hos slutbehandlerne. Priseksempler i budgettet viser stigning i taksterne fra 0-1,9 %. Side 8. Lovgrundlag Styrelsesloven, affaldsbekendtgørelsen og vedtægter for Modtagestationen Vendsyssel I/S. Økonomi Området er brugerfinansieret. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Modtagestationens ordninger sikrer, at farligt affald i kommunerne håndteres og bortskaffes på en sikker og miljømæssig korrekt måde. BILAG 1. Følgebrev fra Modtagestationen Vendsyssel I/S, dateret 21. juni Budgetforslag for 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S. 3. Referat fra MV's Bestyrelsesmøde 6. april Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at godkende det fremsendte budgetforslag 2018 for Modtagestationen Vendsyssel I/S. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

9 Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet. Side 9.

10 Side A Vedtagelse af ændringsforslag til vedtægter for Modtagestation Vendsyssel Resumé Bestyrelsen for Modtagestation Vendsyssel (MV) ønsker et mere enkelt bestyrelsesarbejde, og har fremsendt forslag til vedtægtsændringer, hvor antallet af bestyrelsesmedlemmer reduceres, og at der gives mulighed for afholdelse af elektroniske møder. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende vedtægtsændringerne. Sagsfremstilling Bestyrelsen for MV har ønsket at ændre vedtægterne på to områder: 1. Antallet af bestyrelsesmedlemmer ændres fra 11 til 7 medlemmer. Reduktionen fremkommer ved, at Frederikshavn og r hver afgiver to bestyrelsesmedlemmer, så bestyrelsen fremover består at to medlemmer fra henholdsvis Brønderslev-, Frederikshavn- og r og et medlem fra Læsø Kommune. 2. Det skal være muligt at afholde digitale møder. Vedtægtsændringerne er en del af MV's løbende drøftelser om organiseringen af arbejdet med farligt affald, og et ønske om at forenkle bestyrelsens arbejde. Vedtægtsændringen er blevet forhåndsgodkendt af Statsforvaltningen. Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse. Økonomi Reduktion af bestyrelseshonorarer. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

11 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 11. BILAG 1. Gældende vedtægter. 2. Vedtægter med de foreslåede ændringer markeret. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at godkende vedtægtsændringerne. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

12 Side P Godkendelse af nyt forslag til betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab Resumé Hjørring Vandselskab A/S har fremsendt et forslag til revidering af den eksisterende betalingsvedtægt. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at godkende de foreslåede ændringer. Sagsfremstilling Hjørring Vandselskab A/S har fremsendt forslag til en ny betalingsvedtægt for afledning af spildevand i kommunen. Ændringerne i forhold til den eksisterende betalingsvedtægt er dels nogle redaktionelle og lovgivningsmæssige ændringer, og dels nogle mere konkrete ændringsforslag som følger: 1. I afsnit 1.4 er der indlagt en bestemmelse om, at der kun må være et tilløb og et afløb i skelbrønde. 2. Det tidligere afsnit 1.7 om at man kan kloakforsyne i nabokommuner, og omvendt, er udgået. 3. Der er tilføjet et nyt afsnit 1.7 om uvedkommende vand. 4. I afsnit om tilslutningsbidragets størrelse er der tilføjet et afsnit, som oplyser, at såfremt en virksomhed ikke ønsker at betale tilslutningsbidrag for en ubenyttet del af sit areal, kan man ved at udmatrikulere det ikke benyttede areal slippe for at betale tilslutningsbidrag. 5. I afsnit 3.2.6, er der tilføjet et afsnit, som beskriver hvorledes man beregner tilslutningsbidraget, såfremt man på et senere tidspunkt ønsker at inddrage ovennævnte arealer i virksomheden. 6. I afsnit og er der tilføjet et afsnit som præciserer, under hvilke betingelser Hjørring Vandselskab A/S kan overtage eksisterende private spildevandsanlæg og anlæg udført som private byggemodninger.

13 7. Der er tilføjet et afsnit 7.1 om hvorledes en ejendom skal forstås. Side Der et tilføjet et afsnit 7.2, som beskriver hvorledes man afregner spildevandsafledningen i forbindelse med et ledningsbrud på vandledning. 9. Der er tilføjet et afsnit 7.3, som beskriver at afledning af spildevand kun kan forventes ved gravitation fra stueplan. 10. Der er tilføjet et afsnit 7.4 om forældelsesfrister. 11. Der er tilføjet et afsnit 7.5 om afdragsordning efter Betalingslovens 4. stk. 2., som gælder for mindrebemidlede, der bliver påbudt forbedret spildevandsrensning i det åbne land. 12. Der er tilføjet et afsnit 7.6 om, at man kan klage over vandselskabets afgørelser, i henhold til betalingsvedtægten til Forbrugerklagenævnet. Administrationen har været i dialog med vandselskabet om de forskellige ændringer. Specielt spørgsmålet om tilslutningsbidragets størrelse (ad 4.) har været drøftet og undersøgt nøje, idet det kan være svært for en virksomhed, enten at skulle betale et stort tilslutningsbidrag for et areal man ikke anvender, eller at skulle udstykke sin ejendom i flere matrikler, uden at dette skaber merværdi. Hjørring Vandselskab A/S har haft deres advokat til at udrede, hvilke muligheder der er, men er nået frem til, at den beskrevne fremgangsmåde er den eneste farbare vej, jfr. bilag 3, under ad 4). Ud over de ændringer der er indarbejdet i forslaget i dialog med vandselskabet, har administration ikke yderligere bemærkninger. Forslaget til ny betalingsvedtægt fremgår af bilag 1. I bilaget er de tilføjelser, der er foreslået fra Hjørring Vandselskab A/S's side, fremhævet med gult. Lovgrundlag Betalingsloven - bekendtgørelse nr. 633 af 7. juni Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

14 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Side 14. BILAG 1. Det fremsendte forslag til ny betalingsvedtægt. 2. Ansøgning om godkendelse af betalingsvedtægt fra Hjørring Vandselskab A/S. 3. Notat fra advokatfirmaet Energi & Miljø. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at godkende Hjørring Vandselskab A/S's forslag til ny betalingsvedtægt for spildevandsafledning. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

15 Side P Vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsområde ved Mads Sørensensvej i Tornby Resumé Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 og forslag til lokalplan nr L01 har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Kommunen har ikke modtaget indsigelser til planforslagene. Der skal tages stilling til, om planerne skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse. Sagsfremstilling På baggrund af ansøgning fra en virksomhed, der ønsker at udvide, er der udarbejdet en lokalplan for udvidelse af erhvervsområdet. I samme område ligger en virksomhed, der endnu ikke er lokalplanlagt. Der planlægges for den virksomhed i samme omgang. Planforslagene har været fremlagt i offentlig høring i 8 uger fra 6. juni til 1. august. I den periode har kommunen ikke modtaget indsigelser. Miljøstyrelsen har indsendt en bemærkning i forhold til drikkevandsinteresser. Det er aftalt, at planforslagene rettes til, således der redegøres for, at virksomheden ikke udgør en risiko for at forurene grundvandet. På den baggrund er der ikke indsendt en indsigelse på planen. Administrationen anbefaler, at kommuneplantillæg og lokalplan tilrettes i overensstemmelse med bilag 1 og 2, således de røde afsnit slettes, og de blå tilføjes, hvormed planerne kan vedtages i overensstemmelse med den aftale, der er indgået med Miljøstyrelsen. De anbefalede ændringer medfører ikke supplerende høring. Lovgrundlag Planloven 27. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8.

16 Side 16. Økonomi I forbindelse med vedtagelse af planerne skal der tinglyses en 47-erklæring, således ejer fraskriver sig retten til, at arealerne kan overtages, hvis de ikke tages i brug inden for 4 år. Erklæringen er underskrevet af ansøger og tinglyses, hvis planerne endeligt vedtages. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Denne plan er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget en screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Afgørelsen om ikke at udarbejde en miljørapport har været annonceret samtidig med den offentlige høring af planforslagene. Afgørelsen er ikke blevet påklaget, og klagefristen er udløbet. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 5 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby. 2. Lokalplan nr L01 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby. Direktionen indstiller, at de anbefalede ændringer vedrørende drikkevandsinteresser indarbejdes i planerne at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 5 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby til Byrådet med anbefaling af vedtagelse, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplan nr L01 Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby til Byrådet med anbefaling af vedtagelse.

17 Side 17. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 23. august 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

18 Side P Kommuneplantillæg om revision af detailhandelsbestemmelserne Resumé På baggrund af den ændrede Planlov og ansøgning om etablering af henholdsvis en stor udvalgsvarebutik og en dagligvareforretning langs Frederikshavnsvej, er der udarbejdet et tillæg nr. 8 til kommuneplanen. Der skal tages stilling til, om planforslaget skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling BAGGRUNDEN FOR UDARBEJDELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆGGET Planloven er blevet ændret og trådte i kraft i juni Det betyder bl.a., at kommunerne får en række nye muligheder på detailhandelsområdet. Generelt set, skal planlægning give gode rammer for vækst og udvikling. Ved ny planlægning på detailhandelsområdet, bør kommunen overveje, om man medvirker til at fremme et varieret butiksudbud, sikre god tilgængelighed, og hvorvidt man skaber gode rammer for velfungerende markeder med en effektiv butiksstruktur. De nye muligheder skal dog fortsat leve op til en række redegørelseskrav og behov for udvidelse. Nogle væsentlige nye tiltag, som kan medvirke til at understøtte vækst og udvikling for detailhandelen i kommunen er f.eks.: Aflastningsområdet langs Frederikshavnsvej udvides, og der gives mulighed for at blande dagligvarebutikker, udvalgsvarebutikker og butikker med pladskrævende varegrupper. Grænsen for butiksstørrelser på dagligvarebutikker hæves i Hjørring og områdebyernes bymidter. Grænsen for butiksstørrelser på udvalgsvarebutikker hæves i kommunens bymidter. Bymidten i Vrå udvides. Udvikling inden for detailhandelsområdet medvirker til at positionere Hjørring Kommune og Hjørring by som et attraktivt handelsområde. Derfor er det vigtigt, at kommunen fortsat udvikler sig og tilpasser sig nye muligheder. Udviklingen af aflastningsområdet langs Frederikshavnsvej skal ske på en måde, der fortsat sikrer, at bymidten har en væsentlig tiltrækningskraft på de handlende.

19 Dermed er det hensigten med kommuneplantillægget: at danne grundlag for, at der sker investeringer i kommunen, at kommunens indbyggere fortsat handler i kommunen, og at kommunen har et attraktivt handelsmiljø for turister. Side 19. Ændringerne i butiksstørrelserne kan opsummeres som: Maksimale butiksstørrelser Bymidter Bydelscentre Lokalcentre Enkeltstående butikker Regler før lovændringen Dagligvarer m² m² m² + m² m² * 200 m² * 200 m² * 200 m² * Udvalgsvarer m² m² * Dagligvarer m² m² * Udvalgsvarer Ingen øvre grænse m² m² * m² m² * Regler efter lovændringen m² m² * Ingen øvre grænse ** m² m² * Aflastnings- Områder m² m² * m² m² * m² m² m² m² * Ingen øvre grænse ** 1 Ingen øvre grænse **² Ingen øvre grænse ** ** * De 200 m² kan anvendes til personalefaciliteter ** Kommunen skal dog fastsætte en maksimal butiksstørrelse ** 1 Den maksimale butiksstørrelse kan ikke overstige m², som er den maksimale arealramme for et lokalcenter **² Den maksimale butiksstørrelse skal tilpasses efterspørgslen i det lokale opland, således butikken ikke får mere end lokal effekt BESKRIVELSE AF OVERVEJELSER FOR ÆNDRINGERNE I KOMMUNE- PLANTILLÆGGET Gennem kommuneplantillægget udvides aflastningsområdet langs Frederikshavnsvej, geografisk og anvendelsesmæssigt (se bilag 1). Samtidig udvides butiksarealet, således der kan etableres nye dagligvare- og udvalgsvarebutikker. Der kan tages hensyn til livet i bymidten, hvis der alene gives mulighed for at etablere én ekstra dagligvareforretning ved Frederikshavnsvej, som skal placeres vest for Ringvejen. Desuden kan der fastsættes minimumsgrænser for udvalgsvarer på m² vest for Ringvejen og m² øst for Ringvejen, hvormed området fungerer som en reel aflastning for bymidten. For at styrke bymidterne som de primære handelsområder, kan størrelsen på dagligvarebutikker hæves til m² i Hjørring og områdebyerne. Dette for at understrege, at butikkerne primært skal placeres, hvor borgerne bor. I bydels-

20 centrene kan de nuværende grænser fastholdes, således de fortsat understøtter bymidten, fremfor at udkonkurrere den. I lokalcentrene kan butiksstørrelsen ændres til m² (inklusiv personalefaciliteter) fra m² m² personalefaciliteter - hvormed de nye muligheder udnyttes. Side 20. Ligeledes for at styrke bymidterne som de primære handelsområder, er der mulighed for at hæve størrelsen på udvalgsvarebutikker i bymidterne, mens den fastholdes i bydelscentrene og lokalcentrene. I aflastningsområdet er det ligeledes muligt at fjerne den øvre grænse for udvalgsvarer, således det kan tiltrække de store butikker, der ikke kan indpasses i bymidten. I Vrå bør bymidten udvides til også at omfatte den tidligere slagterigrund, med henblik på at arealet bl.a. skal kunne anvendes til butiksformål. Derudover konsekvensrettes kommuneplantillæg 24 En udviklingsstrategi for Frederikshavnsvej. FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED Forud for ændringen af kommuneplanen skal der gennemføres en forudgående offentlighed. Den er på nuværende tidspunkt ikke afsluttet, og der er ikke indkommet idéer eller forslag. Eventuelle bemærkninger præsenteres på mødet. Lovgrundlag Planlovens 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

21 Side 21. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Sideløbende med den politiske behandling høres berørte myndigheder, om de er enige i vurderingen. BILAG 1. Afgrænsning og butikstyper i aflastningsområdet. 2. Kommuneplantillæg nr. 8 Revision af detailhandelsbestemmelserne. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 8 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

22 Side P Frederikshavnsvej A, Hjørring. Forslag til lokalplan for en udvalgsvarebutik Resumé På baggrund af en ansøgning om at etablere en m 2 stor ny udvalgsvarebutik er der udarbejdet et forslag til en lokalplan L03. Der skal tages stilling til, om planforslaget skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling BAGGRUNDEN FOR UDARBEJDELSE AF LOKALPLANFORSLAG På baggrund af de nye detailhandelsmuligheder i Planloven ønsker ansøger at etablere en m 2 stor udvalgsvarebutik på en i dag ubebygget grund på Frederikshavnsvej i Hjørring, mellem et eksisterende byggemarked og en autoforhandler. Da den eksisterende lokalplan udelukkende fastlægger anvendelsen til detailhandel med pladskrævende varegrupper, er der udarbejdet en ny lokalplan, der muliggør etablering af en udvalgsvarebutik. Som en forudsætning for lokalplanens vedtagelse er der sideløbende lavet et tillæg nr. 8 til kommuneplanen, der udvider det eksisterende aflastningsområde langs Frederikshavnvej til den omhandlende grund, og åbner mulighed for den ansøgte udvalgsvarebutik. BESKRIVELSE AF LOKALPLANFORSLAG Lokalplanens formål er at muliggøre en udvalgsvarebutik og fastlægge bestemmelser, der regulerer bebyggelsens udseende og omfang, og de ubebyggede arealers disponering, så den nye butik bidrager til en samlet forskønnelse af Frederikshavnsvej, jfr. tidligere beslutninger/drøftelser omkring Frederikshavnsvej. Af hensyn til trafiksikkerhed og fremkommelighed på Frederikshavnvej gives der mulighed for fælles overførsel med naboejendommen. En mindre del af grunden friholdes for bebyggelse og anlæg for at opretholde en økologisk forbindelse gennem området.

23 Side 23. Lovgrundlag Planlovens 13, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planen indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. BILAG 1. Lokalplan nr L03 Udvalgsvarebutik Frederikshavnsvej A, Hjørring. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L03 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

24 Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet. Side 24.

25 Side P Guldagervej 525, Hjørring - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for erhvervsformål (Kornets Hus) Resumé På baggrund af ansøgning om etablering af et videns- og oplevelsescenter i tilknytning til virksomheden Aurion, er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg og lokalplan. Der blev nedlagt veto mod de første planforslag, men Planloven er imidlertid blevet ændret, således lovgivningen formodentlig muliggør aktiviteten. Der skal tages stilling til, om planforslagene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling BAGGRUNDEN FOR UDARBEJDELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG OG LO- KALPLANFORSLAG I 2015 var der offentliggjort planforslag, der muliggjorde etableringen af et videns- og oplevelsescenter. Der blev imidlertid nedlagt veto mod planforslagene, da det blev vurderet som erhvervsudvikling i det åbne land. Planloven er blevet ændret, således der er mulighed for at etablere besøgsfaciliteter til fødevarevirksomheder i det åbne land, hvorved der er grundlag for at fremlægge planforslagene igen. BESKRIVELSE AF LOKALPLANFORSLAG Lokalplanen giver mulighed for, at området kan anvendes til erhvervsformål i form af fødevareproduktion og til videns- og oplevelsescenter med formidlingsog udstillingsfaciliteter, café, undervisningsfaciliteter, butik, overnatningsfaciliteter med relation til kursusvirksomhed samt personalefaciliteter og administration. Derudover må der etableres udendørsaktiviteter med relation til aktiviteterne i videns- og oplevelsescenteret. Planområdet ligger i landzone, hvilket det fortsat skal gøre. For at sikre bebyggelsen opføres samlet inden for planområdet, er den reguleret ved hjælp af byggefelter. BESKRIVELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG Det ansøgte er ikke overensstemmelse med kommuneplanen. Der er derfor gennemført en forudgående offentlighed og efterfølgende udarbejdet et tillæg nr. 2 til kommuneplanen.

26 Side 26. I den forudgående offentlighed har kommunen modtaget 1 bemærkning vedr. byggeriets fysiske og visuelle sammenhæng med eksisterende bebyggelse. Der er indarbejdet et byggefelt i kommuneplanens rammer, som videreføres i lokalplanen. Det skal sikre, at byggeriet opføres samlet. Derudover fastlægges i lokalplanen bestemmelser om farver, således et kommende byggeri opføres i afdæmpede farver. Kommuneplantillægget udvider derudover rammeområdet og fastlægger anvendelsen til erhvervsformål og videns- og oplevelsescenter. Desuden indeholder tillægget redegørelsen for, at der kan etableres de ansøgte besøgsfaciliteter. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter 8-11 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planen/ernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. BILAG 1. Kommuneplantillæg nr. 2 Erhvervsområde ved Guldagervej, Hjørring. 2. Lokalplan nr L09 Erhvervsområde ved Guldagervej, Hjørring.

27 Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 2 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L09 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Side 27. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 6. september 2017: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

28 Side P Vedtagelse af tillæg til plan- og udviklingsstrategi "PLUS15" vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Resumé En ændring af Planloven giver mulighed for nyudlæg af sommerhusgrunde. Forslag til tillæg til s Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 har været i høring i 8 uger, og der er modtaget 12 høringssvar. Der skal tages stilling til, om planen skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af vedtagelse og prioritering af de nye sommerhusområder. Sagsfremstilling En ændring af Planloven vedtaget 1. juni 2017 giver kommunerne mulighed for at ansøge om at udlægge op til sommerhuse i kystnærhedszonen under forudsætning af, at mindst ubebyggede sommerhusgrunde i kystnærhedszonen udgår af planlægningen. Nye sommerhusgrunde skal byttes med ubebyggede sommerhusarealer i forholdet 1:1 i de kommuner, hvor det er muligt. Nye sommerhusgrunde kan også være ikke-rentable hoteller, der omdannes til sommerhuse. Der er desuden en række øvrige udpegningskriterier fra staten. Det er en forudsætning for ansøgningen, at interesserede kommuner udarbejder en kommuneplanstrategi, som indeholder en vurdering af både udlæg af nye sommerhusarealer og eksisterende sommerhusarealer, som udgår af planlægningen. Der er derfor udarbejdet forslag til planstrategi i form af et tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 (se bilag 1). Tillægget fokuserer på udviklingsmuligheder ved Løkken, Nr. Lyngby og Tornby. Det foreslås, at eksisterende privatejet sommerhusareal ved Skiveren udgår af planlægningen, og der udlægges tre nye arealer ved Lyngby Mølle Feriecenter, Hotel Strandlyst og Løkken. Skiveren (32 grunde udgår) - Administrationen har været i dialog med de 7 grundejere, og de er indforstået med, at arealet udgår. Sommerhusarealet ligger ikke attraktivt, og der er stor afstand til strand og til bysamfund

29 med indkøbsmulighed, restaurant og andre faciliteter af turistmæssig interesse. Side 29. Lyngby Mølle Feriecenter (50 enheder) Udpegningen sker på baggrund af en flerårig dialog med ejerkredsen. Formålet med omdannelsen fra hotel til sommerhuse er at give bebyggelsen mulighed for igen at være centralt samlingspunktet for lokalområdet med restaurant, cafe, festlokaler, iskiosk, butik, galleri mv., som centerbygningen kan anvendes til. En ændring fra hotellejligheder til individuelle sommerhuslejligheder vurderes samtidig at medføre øget anvendelse/udlejning. Et udviklingsløft kan hindre, at bebyggelsen får en udvikling med begyndende forfald. Hotel Strandlyst (16 enheder og 4 grunde) Udpegningen sker på baggrund af henvendelse fra ejerne. Formålet med omdannelsen fra hotel til sommerhuse er at give bebyggelsen mulighed for igen at være centralt samlingspunktet for lokalområdet med restaurant og festlokaler. En ændring fra hotellejligheder til individuelle sommerhuslejligheder vurderes samtidig at medføre øget anvendelse/udlejning. Et udviklingsløft kan hindre, at bebyggelsen får en udvikling med begyndende forfald. Løkken (40 grunde) Udpegningen sker på baggrund af en henvendelse om udpegning fra ejerne af én af ejendommene i området, og for at udnytte potentialet er udpegningen udvidet til et større område. Udlæg af et nyt sommerhusareal i gåafstand til Løkken og byens turistattraktioner vil styrke det samlede Løkken-område som attraktivt ressortområde med stedbundne potentialer i forhold til natur og kultur samt i øvrigt styrke byens restaurant- og butiksliv. I begyndelsen af høringsperioden er der afholdt informationsmøde for ejerne i området, hvor 4 af 8 ejendomme var repræsenteret. Forslaget har været i offentlig høring fra 30. juni til 25. august Der er modtaget 12 høringssvar, som omhandler tre emner (se bilag 2 og 3). FORSLAG TIL ANDRE OMRÅDER Tre høringsforslag foreslår udlæg af andre sommerhusområder ved Lønstrup, Nr. Lyngby og Løkken end beskrevet i planforslaget. De foreslåede arealer lever ikke op statens udpegningskriterier, og administrationen vurderer derfor, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer.

30 LØKKEN-OMRÅDET Fire høringssvar omhandler det foreslåede areal ved Løkken. Tre er positive, og en er i tvivl om muligheder og konsekvenser. Administrationen vurderer, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer. Side 30. GENERELLE BEMÆRKNINGER Fem høringssvar indeholder generelle bemærkninger, som efter administrationen vurdering ikke giver anledning til ændringer: To nabogrundejerforeninger i Løkken har bemærkninger vedrørende veje og stier og vedligeholdelse. Vendsyssel Historiske Museum anbefaler arkæologisk forundersøgelse af området i Løkken. Aalborg Stift gør opmærksom på, at der skal tages hensyn til Furreby Kirke i forbindelse med den videre planlægning for området i Løkken. Danmarks Naturfredningsforening i Hjørring har generelle bemærkninger til behovet for nye sommerhusgrunde og konkrete bemærkninger til planforslagets fire områder. Derudover har foreningen forslag til andre eksisterende sommerhusområder, som kan udgå af planlægningen. PRIORITERING AF DE TRE NYE SOMMERHUSOMRÅDER ansøger om 110 nye sommerhuse, mens 32 grunde udtages af planlægningen. Kommunen lever dermed ikke op til kravet om at bytte 1:1. Det kan ikke vides på forhånd, om kommunen kan få de ønskede 110 grunde eller blot nogle dem, og derfor vurderer administrationen, at det kan være hensigtsmæssigt at prioritere de tre områder i forhold til hinanden. I det fremlagte planforslag var områderne oplistet med omdannelse af Lyngby Mølle Feriecenter som første prioritet, omdannelse af Hotel Strandlyst som anden prioritet og nyt sommerhusareal ved Løkken som tredje prioritet. ønsker kun at udtage sommerhusarealet ved Skiveren af planlægningen, hvis kommunen får mulighed for nyudlæg med minimum tilsvarende antal sommerhusgrunde. ANSØGNINGSFRIST OG DEN VIDERE PROCES Ansøgningsfristen er 15. oktober 2017, og ansøgningen skal baseres på en vedtaget kommuneplanstrategi. Det betyder, at det tidsmæssigt ikke er muligt at pege på nye arealer i forhold til det fremlagte planforslag, da det vil kræve fornyet offentlig høring.

31 På baggrund af ansøgninger fra kommunerne vil erhvervsministeren udstede et eller flere landsplandirektiver, som fastsætter hvilke områder, der kan udlægges som nye sommerhusområder, og på hvilke vilkår det kan ske. Side 31. Hvis staten udpeger nye sommerhusområder i, skal der ske en efterfølgende planlægning med kommuneplantillæg og lokalplan i samarbejde med de pågældende grundejere. Udpegning af nye sommerhusgrunde har først retsvirkning og skattemæssig betydning for grundejerne, når en lokalplan er vedtaget. Grundejerne er ikke forpligtet til at realisere sommerhusområder, og jf. statens regler vil et nyt sommerhusområde blive annulleret, hvis området ikke er udstykket, byggemodnet eller bebygget senest 8 år efter landsplandirektivets udstedelse. Lovgrundlag Planlovens 23a og 24 om udarbejdelse af planstrategier og offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 8, 32 og 33 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Erhvervsstyrelsens vejledning om omplacering af udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen. Økonomi I forbindelse med tilbageførsel af privat ejede arealer til landzone i henhold til 45, stk. 1 kan der ydes erstatning efter Planlovens 46 for de udgifter, ejeren har afholdt med henblik på ejendommens udnyttelse i byzone/sommerhusområde. Sommerhusområdet ved Skiveren, som foreslås udtaget, ligger i landzone, og der forventes derfor ikke være erstatningskrav forbundet med ændringen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser

32 Side 32. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planens mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Klagefristen er udløbet. BILAG 1. Tillæg til s Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. omplacering og udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen. 2. Indkomne høringssvar. 3. Resume og administrationens bemærkninger til høringssvar. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender tillæg til s Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen med eventuel prioritering af de tre områder og anbefaling af vedtagelse. Historik Teknik- og Miljøudvalget , : Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen. De tre områder prioriteres Nr. Lyngby som nr. 1, Hotel Strandlyst, Tornby som nr. 2 og Løkken som tredje prioritet. Økonomiudvalget , : Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen fra Teknik- og Miljøudvalget følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

33 Side K Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen 2017 Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet har indgået aftale med BDO om at føre tilsyn med henblik på vurdering af kvaliteten af den personlige hjælp og pleje, den praktiske hjælp og rehabilitering af borgere i eget hjem efter Servicelovens 83 og 83a. Årsrapporten for 2017 forelægges Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Sagsfremstilling BDO har gennemført de anmeldte tilsyn i løbet af juli måned 2017 ved besøg hos hver af de 7 kommunale hjemmeplejeafdelinger samt hos de 2 private leverandører. BDO har selv udvalgt de borgere, de har ønsket at besøge, samt de medarbejdere, de har talt med. Borgerne er på selve tilsynsdagen blevet ringet op for at give deres tilladelse til, at der blev foretaget et tilsyn i forhold til den visiterede hjælp og pleje. Der er efterfølgende udarbejdet en tilsynsrapport pr. hjemmeplejegruppe og pr. privat leverandør, der vedlægges som bilag. TILSYNETS OVERORDNEDE RESULTATER Den samlede vurdering fra BDO er, at niveauet for de 9 leverandører generelt er meget tilfredsstillende. Borgerne er som udgangspunkt meget tilfredse med den hjælp, de modtager i forhold til både pleje, omsorg og praktisk hjælp. Leverandørerne har fokus på at planlægge og tilrettelægge plejen og den praktiske hjælp under hensyntagen til den enkelte borgers behov. Borgerne oplever, at medarbejderne yder en omhyggelig og meget tilfredsstillende pleje og omsorg. Det generelle billede er ligeledes, at medarbejderne udviser en engageret og respektfuld adfærd, når de er i borgerens hjem. Derudover har BDO givet samtlige leverandører en individuel score som følger: Den kommunale hjemmepleje Sindal har opnået vurderingen særdeles tilfredsstillende. Den kommunale hjemmepleje Hirtshals, Højene/Tversted, Løkken og Tårs/Vrå samt den private leverandør Blæksprutten har opnået vurderingen meget tilfredsstillende.

34 Den kommunale hjemmepleje Vest samt den private leverandør Din Hjemmepleje har opnået vurderingen tilfredsstillende. Den kommunale hjemmepleje Hjørring Midtby har opnået vurderingen mindre tilfredsstillende. Side 34. BDO bemærker, at alle leverandører har et indgående kendskab til 'Fremtidens Hjemmehjælp', og ledere og medarbejdere kan fagligt og fyldestgørende redegøre for, hvordan de i samarbejde med borgerne planlægger og gennemfører deres træningsforløb. Magtanvendelse har været et særligt fokusområde ved tilsynsbesøgene, og BDO vurderer, at medarbejderne generelt har et meget tilfredsstillende kendskab til retningslinjer og procedure for magtanvendelse. På baggrund af tilsynsbesøgene peger BDO på en række anbefalinger, der præsenteres i det efterfølgende. ANBEFALINGER BDO peger i sin årsrapport på i alt 34 anbefalinger fordelt på hjemmeplejeenheder og fokusområder. Antallet af anbefalinger til de enkelte enheder spænder fra 0 (kommunal leverandør) til 7 (privat leverandør). De fleste anbefalinger drejer sig om henholdsvis dokumentation og rehabilitering. BDO vurderer således, at alle hjemmeplejeenheder, undtagen en enkelt kommunal, bør sikre, at der fortsat sker en fyldestgørende dokumentation. 7 leverandører har derudover fået anbefalinger vedrørende rehabilitering, som overvejende omhandler dokumentationspraksis samt samarbejde med hjælpemiddelafdelingen. Endvidere vurderer BDO, at medarbejderne hos 3 leverandører ikke har tilstrækkeligt kendskab til reglerne om magtanvendelse, og hvordan disse skal anvendes. Endelig bemærker BDO, at der et enkelt sted har været en problematisk kommunikation med borgere, samt at en enkelt leverandør bør sikre en forsvarlig rengøringsstandard. DEN VIDERE PROCES I forhold til anbefalingerne vedrørende dokumentation vurderer forvaltningen, at en mere kvalificeret dokumentation vil kunne indføres med et betydeligt mindre ressourceforbrug, når det nuværende journalsystem udskiftes med et nyt og mere tidssvarende. Forvaltningen vil i den proces sikre, at der udarbejdes nye procedurer for dokumentation.

35 Derudover vil forvaltningen bede de leverandører, der har udviklingspunkter om at udarbejde handleplaner for, hvordan de vil forbedre sig i forhold til disse punkter. Side 35. Forvaltningen foreslår, at Byrådet orienteres om sagen, samt at Ældrerådet får mulighed for at afgive høringssvar. Når leverandørernes handleplaner samt Ældrerådets høringssvar foreligger, vil SÆH-udvalget blive forelagt sagen igen, hvilket forventes at kunne ske i november. Lovgrundlag Servicelovens 151 vedrørende, at kommunen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter Servicelovens 83, 83 a og 86 løses i overensstemmelse med de afgørelser, kommunalbestyrelsen har truffet efter disse bestemmelser og i henhold til kommunalbestyrelsens vedtagne kvalitetsstandarder. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser BILAG 1. Overordnet Årsrapport 2. Hjemmeplejen Vest 3. Hjemmeplejen Skovgaarden 4. Hjemmeplejen Løkken 5. Hjemmeplejen Hjørring Midtby 6. Hjemmeplejen Hirtshals 7. Hjemmeplejen Højene/Tversted 8. Hjemmeplejen Sindal 9. Privat leverandør: Blæksprutten 10. Privat leverandør: Din Hjemmepleje

36 Direktionen indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget sender årsrapporten til orientering i Byrådet at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget sender årsrapporten til høring i Ældrerådet, samt at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget behandler årsrapporten igen, når høringssvaret fra Ældrerådet og handleplaner fra leverandørerne foreligger Side 36. Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 5. september 2017: SÆH-udvalget godkendte indstillingerne. Økonomiudvalget , 13. september 2017: Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Beslutning Økonomiudvalgets indstilling blev godkendt. Jørgen Bing deltog ikke under punktets behandling. Vibeke Haaning og Peter Duetoft deltog ikke i mødet.

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen

Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen 1 Indledning En ændring af Planloven vedtaget 1. juni 2017 giver kommunerne mulighed for

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4

Kommuneplantillæg nr. 4 Kommuneplantillæg nr. 4 Bydelscenter Tåstrup Møllevej Status: Kladde Høringsperiode start: 13. september 2018 Høringsperiode slut: 7. november 2018 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Bydelscenter Tåstrup

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01 BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-27.01 Aflastningsområde, Jernaldervej, Brønderslev Øst Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december 2018. Indholdsfortegnelse Fordebat

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm

Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Forslag til tillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 for Bornholm Formål Redegørelse Kommuneplantillægget har til formål at skabe overensstemmelse mellem kommuneplantillæg nr. 010 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr. 29 - Etageboligbebyggelse, Strømgade 19, Vrå Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring Kommune vil gerne høre

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Godkendelse af Tillæg til Planstrategi 2016 for Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder (2. forelæggelse)

Godkendelse af Tillæg til Planstrategi 2016 for Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder (2. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af Tillæg til Planstrategi 2016 for Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder (2. forelæggelse) 2017-028176 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Ny detailhandelsramme for rammeområde 1.C14 Kirkestræde, Smedelundsgade og Jernbanevej i Holbæk Holbæk Kommune har den 6.

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013

Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Høringsfrist 12. august 2013 Teknik & Miljø, juni 2013 1 DEBATOPLÆG - Skal kommuneplanens rammer for detailhandel i Rønne ændres? Baggrund Bornholms

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by

Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Detailhandel i bydelscentre i Viborg by Bilag nr. 1 til Økonomiudvalgets møde den 15. maj 2013 Som frikommuneforsøg godkendes, at Viborg Byråd ved afgrænsning af bydelscentre i Viborg by kan fravige planlovens

Læs mere

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden

Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden Kommuneplantillæg nr.11 For ændring af detailhandelsbestemmelser Forslag - fremlagt i offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17 Forslag til kommuneplantillæg nr. 11 Offentlig høring i perioden 25.11.16-20.01.17

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg om detailhandel Baggrund Folketinget

Læs mere

FORSLAG. Fruerhøjvej. Stationsvej. Solbakkevej. Rugårdsvej TILLÆG NR. 13. til Kommuneplan 2009-2021. Nyt lokalcenter ved Stationsvej i Brenderup

FORSLAG. Fruerhøjvej. Stationsvej. Solbakkevej. Rugårdsvej TILLÆG NR. 13. til Kommuneplan 2009-2021. Nyt lokalcenter ved Stationsvej i Brenderup FORSLAG Fruerhøjvej Stationsvej Solbakkevej Rugårdsvej TILLÆG NR. 13 til Kommuneplan 2009-2021 Nyt lokalcenter ved Stationsvej i Brenderup Oktober 2012 PRAKTISKE OPLYSNINGER... Forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav

Dagens indhold. Afgrænsning af bymidter og bydelscentre. Showrooms og pladskrævende varer Aflastningsområder redegørelseskrav Detailhandel Dagens indhold Status De politiske intentioner Den nye formålsbestemmelse Planlovsændringerne: Størrelse og placering Afgrænsning af bymidter og bydelscentre Showrooms og pladskrævende varer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen

Økonomiudvalget. Protokol. Mødedato: 24. januar 2011. Mødetidspunkt: 16:45. Sluttidspunkt: 17:15. Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen Sidenr. 114 Protokol Mødedato: 24. januar 2011 Mødetidspunkt: 16:45 Sluttidspunkt: 17:15 Mødelokale: Fraværende: Borgmesterens mødelokale Lis Ravn Ebbesen, Oluf Lykke Nielsen GODKENDELSE AF FORSLAG TIL

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018.

KOMMUNEPLANTILLÆG 12. Kommuneplan FORSLAG. Ved El-vej - et boligområde. Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018. KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Ved El-vej - et boligområde Kommuneplan 2017-2029 FORSLAG Offentlig høring 10. april - 8. maj 2018 Kolding Kommune Tillæg til Kommuneplan Kommuneplanen fastlægger mål for udviklingen

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Denne afgørelse kan påklages vedrørende retslige forhold til Naturog Miljøklagenævnet.

Denne afgørelse kan påklages vedrørende retslige forhold til Naturog Miljøklagenævnet. Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Lokalplan nummer 331 samt Tillæg nummer 45 til Kommuneplan 2009-2021 for et område til hotel- og konferencefaciliteter mv. ved

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Holger Bisgaard, Planlægning og Byudvikling, maj 2017 Status Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016.

Læs mere

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej

Lokalplan nr. 399 og kommuneplantillæg nr. 21 Lokalplanområdet omfatter et areal på ca m2 ved Molsvej/Grenåvej Offentlig bekendtgørelse den 8. november 2016 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 399 Etageboliger ved Molsvej i Rønde med tilhørende kommuneplantillæg nr. 21 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes der forinden gennemført en planændring,

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

Ved større projekter skal der efter planlovens

Ved større projekter skal der efter planlovens Eksempelsamling for ændringsforslag af planloven (Opfølgning på Danmark i Balance) Flere lokale muligheder på planområdet og bedre vilkår for butikker Ændringer gældende for kommuner i yderområder: Erhverv

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.051 og Lokalplan 4-2-115 Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2016-015115 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12

FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 12 FORSLAG marts 2019 KOMMUNEPLAN 2013-2025 TILLÆG NR. 12 Hvad er en rammeændring? Kommuneplan 2013 2025 for Glostrup Kommune blev vedtaget den 11. februar 2015. Kommuneplanen fastlægger dels en hovedstruktur

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008 Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Vedtaget den 24. juni 2008 Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse.

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse. Til berørte parter Sag: 2017/18479 003 Id: 01.02G00 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6000 e-mail:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Forslag DECEMBER 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2017-2029 Rammebestemmelser for erhvervsområde BBRO.E2.08_T22 og BBRO.E2.03_T22 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 22 2 Tillæg nr. 22 KOMMUNEPLANTILLÆG REDEGØRELSE

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 26. februar 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 10. Vedtagelsen er offentliggjort på kommunens

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Erhvervsområde Horsens Syd Erhvervsområde Horsens Syd

Erhvervsområde Horsens Syd Erhvervsområde Horsens Syd 10 2013 Horsens Syd Horsens Syd KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 10 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Horsens Syd Nej Formålet med kommuneplantillægget er at mindske arealet for virksomheder

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Forslag til Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter rammeområde

Læs mere

Her kan du se planforslagene www.syddjurs.dk/planforslag www.plansystem.dk

Her kan du se planforslagene www.syddjurs.dk/planforslag www.plansystem.dk Offentlig bekendtgørelse den 3. november 2015 af Forslag til Lokalplan nr. 395 for område til hotel, ferie-, kursus- og konferencecenter og til sommerhusområde ved Fuglsø og Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens

Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens 2013 15 Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens Retningslinje og ramme for detailhandel, Erhvervsbyvej, Horsens KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 15 2013 Plannavn Gælder for hele

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf

Orientering af Økonomiudvalget om forudgående offentlighed for kommuneplantillæg - Detailhandel.pdf From: Mads Laursen Sent: 8. november 2017 10:15 To: Mads Laursen; Fællespostkasse Brønshøj-Husum Lokaludvalg; Fællespostkasse Nørrebro Lokaludvalg; Fællespostkasse Indreby Lokaludvalg;

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 2 - Erhvervsområde ved Guldagervej, Hjørring 3 Rammer 9 900.3160.04 - Erhvervsområde ved Guldagervej (Kornets 10

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget.

Hjørring Kommune vil gerne høre din mening om planforslaget. Tillæg nr 23 - Centerområde (aflastningsområde) ved Frederikshavnsvej 37, Hjørring Hjørring Kommunes Byråd/Teknik- og Miljøudvalg har på møde den XX godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. XX. Hjørring

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011.

Forslaget til lokalplan 317 har været i offentlig høring fra den 24. februar til den 20. april 2011. Bilag nr. 3: Behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 317 for et erhvervsområde ved Herningvej og Åhusevej i Karup samt forslag til tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009 2021 for Viborg Kommune

Læs mere