Referat Stormøde den 15. november 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Stormøde den 15. november 2014"

Transkript

1 Referat Stormøde den 15. november 2014 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Næstformand Henning Urup (HU) startede med at byde velkommen til stormødet. Og gav ordet til Sekretariatschef Casper Cassøe Krüth (CC). Gennemgang af kalenderen 2015 Kalenderen blev gennemgået for 2015 og rettet til den bliver sendt ud til alle inviterede til mødet sammen med referatet, samt offentliggjort i Ridehesten januar nummeret. Husk evt. ændringer til kalenderen sendes til kontoret til Susanne Hvid eller tlf Status på liniærscoring, hvordan der det gået, samt status fra avlsledelsen v/poul Graugaard (PG) Lineærscoring er startet i 2014 for føl, hopper, egnethedstest og DRF championater i dressur. Selvom skemaerne er rettet til og prøvet i løbet af de sidste 2 år, er der stadig små tilretninger til det endelige produkt. Generelt har det fungeret rigtigt godt, det kræves dog af regionerne, at de skal have borde ved banen, da mapperne er meget tunge. Det er svært at komme med et konkret resultat af året der er gået, da det først rigtigt er at se når dataene er tastet og man kan læse i statistikkerne. PG er bange for at den enkelte avler ligger skemaet hjem i skuffen og først bruger det den dag statikkerne er tilgængelige. Bedømmelsen tager væsentlig længere tid, hvilket betyder flere dommerhold og større omkostninger. Avlsledelsen har drøftet forløbet og er enige om at systemet ikke er optimalt på føllene og indstiller til Hovedbestyrelsen af man pt sætter lineærscoring på føl i bero. Grunden til det er at føllene udvikler sig meget og der kan derfor vise sig store skævheder når man som 3 års ser samme hest, hvilket kan skabe en del forvirring hos avlerne. Eks. Et føl der er sent udviklet med rette koder, kan nemt vokse sig til og have helt normale koder som 3 års dette giver forvirring når man sammenligner de 2 bedømmelser. Lene Gadgaard reg. 6 man giver jo også karakterer på føl, er det ikke samme konflikt? PG Avlsledelsen er enige om at der bliver brugt alt for mange kræfter på noget materiale som er uholdbart eks. Er der blev lavet undersøgelse på at dommerne i løbet af en bedømmelse på et enkelt føl kikker på bedømmelsesskamaet 45 gange, tid som kunne være brugt bedre på at se føllet i bevægelse. Det vigtigste for avlerne er at vide om de har et ekstremt godt føl, et godt føl, et mindre godt føl eller et decideret dårligt føl. Karin Nielsen reg. 5 Er det ikke meningen at skemaerne skal tastes? PG planen er det skal tastes, men det er en økonomisk dyr investering. Frode Jensen reg 5 Dommerne får erfaringen i at bruge skemaerne og vil med tiden også kunne gøre det hurtigere.

2 Niels Pedersen reg. 2 Synes man skal lytte til avlsledelsen, hvis man allerede nu synes der er for stor usikkerhed i at bedømme føllene og det samtidig er en økonomisk belastning, bør man droppe det på føl. Birgitte Voigt, reg 2 Der var stor debat efter følskuet i reg. 2 da flere følejere følte deres føl blev pillet fra hinanden. PG Avsledelsen har tidligere stået med en lign. Situation til forbesigtigelserne af hingstene I gamle dag skulle en hingst have 8 for at gå videre, dvs. stod man med en super hest der manglede hingstepræg var man tvunget til at give den 7 senere i hestens uddannelse har man set grand prix heste som man ved forbesigtigelsen gav 7. Dette system er blevet ændret, så hesten får den karakter den fortjener. Inge Madsen reg. 3 Uenig, synes det var fantastisk med skemaet på føllet, alle ved jo at føl udvikler sig. PG det er desværre ikke alle der er enige i den holdning. Knud Larsen, reg. 3 Hvad skal man bruge usikre registreringer til? er bange for det bliver brugt forkert. CC Det er for at undgå misforståelser at avlsledelsen ønsker at ligge systemet på hylden det kan jo være det kun er for en periode. PG Når man påbegynder indtastningerne og kan se i statistikkerne kan man på ny overveje at bruge skemaerne på føllene igen. Ane Marie Jensen, reg 2 Synes det er vigtigt at bibeholde systemet, for at have så meget materiale som muligt, synes det er for hurtigt at give op efter kun 1 år. Per Springborg, reg 1 Enig i at det er for let at give op men samtidig en konflikt i at bedømmelsen tager så lang tid. Synes det er vigtigt at gemme matr. Så man kan se hvordan den enkelte hingst afkom udvikler sig. Niels Pedersen, reg. 2 Ingen fra Hovedbestyrelsen kan sige nu er der råd til det så derfor bør vi lytte til avlsledelsen. Bodil Hellmers, reg. 7 Synes det giver mening og man bør sætte systemet i bero på føllene. Niels Jørgen Johansen, reg. 7 Hvad siger avlerne, hvordan oplever de det find en balance i økonomi/fest/oplevelse PG Ved ikke hvordan avlerne tager imod systemet, tror de fleste kommer med henblik på udtagelse til auktionen. Niels Jørgen Johansen, reg 7 Nogle avler synes det er slut før det er startet, vigtigt at avlerne får en god oplevelse. Ole From Christensen Bedømmelsen er en subjektiv vurdering og de vigtigste bemærkninger er type, rammer, bevægelse det er alt for meget tid der bliver brugt på som samtidig gør det til et langtrukken arrangement. Lene Gadegaard, reg. 6 Hvad gør de i Holland?

3 PG I Holland bruger de systemet og har også gang i statistikkerne men hvem ved, måske de også synes det er for usikkert med føllene, men nu har bordet fanget, da systemet er i gang. Frode Jensen, reg. 5 - Hovedbestyrelsens holdning er at afvente avlsledelsens erfaring med brug af systemet, der er stor tiltro til deres iagttagelser. God ide at føllene vises på fast bund. Annethe Winther, reg. 4 Medlemmerne har tidligere synes at det er gået alt for hurtigt med føllene, de føler ikke de får noget for deres penge. Status fra avlsledelsen v/poul Graugaard Poul og Ole har netop været i USA for 11 gang på kåringstur der sidder Jane som er ansvarlig og arbejder frivilligt i op til 40 timer ugentlig. Det er hende der arrangerer turen rundt, samler afstamninger osv. Hun yder et kæmpe stykke arbejde. Mener det vil være en god ide at bruge lidt midler i USA, for det er de samme avlere der kommer igen og igen, der kommer ingen nye til. Oakhill Ranch der avler Danske Varmblods heste er kåret til bedste stutteri i USA bla. Alle organisationer. Norge har udviklet sig meget de sidste år, der kommer flere og flere medlemmer til, hvilket går ud over Norsk Varmblod. Jan og Poul har holdt møde med 2 australiere som har købt varmblodsheste og har planer om at starte en afdeling op i Australien. De er meget entusiastiske og man mødes med dem igen til hingstekåringen. Følskuer A Avlsledelsens indtryk af de forskellige følskuebaner, trekant, oval og i ridehus PG Alle metoder har fordele og ulemper. Føllene viser sig rigtig flotte i ridehuset, men mener dog at det er sommer og føl skal vises udendørs. Ovalbane får man ikke set føllene forfra, ellers en god løsning Trekantvane svære at se alle 3 gangarter. Vigtigst er dog at bunden er af god kvalitet, dog kan vejr og vind være med til at gøre det svært. Følskuerne må ikke blive for langtrukne, man skal satse på der sker noget. Ulrik Kristensen, reg. 6 Vigtigt at mønstrer er i form og at banen er i orden Claus Hansen Godt med rutinerede piskeførere HU Der har været stor diskussion i reg. 4 hvorvidt man skal flytte fra græs til dressurbanerne men man frygter at banerne kan blive for tunge og for dybe. Ole From Det her nogle gange været et problem i reg. 4 at banen har været for kort. Men det aller vigtigste er at bunden er perfekt en god fast sandbane. PG Mønstrene til årets følskuer har generelt været for dårlige, hvilket gør at hestene ikke viser sig ordenligt og måske får en dårligere bedømmelse. Niels Pedersen, reg. 2 God ide med Ung i DV som løbere. Rie Ung i DV Alle regioner har fået ridehjelme med hjem. Der var nogle af de unge der ikke fik tilbudt frokost/forplejning i regionerne, vigtigt at de også bliver husket på lige fod med alle andre hjælpere. Annethe Winther, reg. 4 Svært at få føllene i galop på trekantbanen.

4 Frode Jensen, reg. 5 Til reg. 4 - flyt nu banen op på dressurbanerne og I får et perfekt følskue. Lene Gadegaard, reg. 6 Det er super godt med Ung i DV men det ville være dejligt at vide på forhånd hvor mange der kommer på dagen. Niels Pedersen, reg. 2 Folk skal informeres bedre om muligheden for at benytte Ung i DV. Karin Larsen, reg. 5 Nu siger alle, vi skal have dygtige mønstrer, gode baner og piskeførere men hvad med forsikring af vores unge løbere? CC Vi har forsikring til de frivillige ved vores arrangementer. Annethe Winther, reg. 4 Hvor mange cafe borde ønsker dommerne ved arrangementerne? PG: Min 3 cafeborde Følskuer C Hvad kan give følskuet mere feststemning og højne underholdningsværdien og øge deltagelsen af føl og publikum HU hvordan samler vi mere publikum? Karin Larsen, reg. 5 I gamle dage var det en tradition at bruge hele dagen tænker det generelt er en holdningsændring i danskernes mentalitet. Ulrik Kristensen, reg. 6 Vigtigt at satse på en høj faglighed, bedre til at yde en god service til medlemmerne, så alle få en god oplevelse. Hvis ikke føllet viser sig godt på de obligatoriske 2 runder, så lade den tage en ekstra. Ole From Christensen Tror mange tager til de private følskuer for at se mange føl efter samme hingst. Rikke Kvist, reg. 5 Må man invitere fra udlandet i forhold til auktionsudvalget? Ja, det må man gerne CC: Vigtigt at man laver den sidste finish, så forholdene ligner en million når avlerne kommer. Niels Jørgen Johansen, reg. 7 Kunne man finde et fælles koncept? Og samtidig hvad der siger avlerne? Rie, Ung i DV Eks. På Blue Hors, har man kun 1 bane, det virker mere intimt. Jens Peter Johansen, reg. 7 I reg. 7 laver man en kontrakt med de steder man afholder arrangementer, for at sikre at alt er som aftalt. Man gør også meget ud af at forplejningen er i orden, så der er noget at vælge imellem en stor succes. Lene Gadegaard, reg. 6 Enig i at det kan gøres pænere, men svært når det er frivillige kræfter man skal trække på. Ane Marie Jensen, reg. 2 Synes vi skal være bedre til at fortælle om bredden ved vores følskuer, at man kan se føl efter mange forskellige hingste.

5 Følskuer B Auktionsudvalget om udtagelse af føl til Eliteauktionen Ulrik Kristensen, reg. 6 Auktionen udvikler sig hvert år og det primære sted at udtage der ved følskuerne. Det er vigtigt at få de bedste føl, for at få de bedste priser, jo højre priser på de gode føl, hæver også prisen på alle andre føl. Det er vigtigt som tidligere nævnt, at mønstre og baner er i orden. I øvrigt stor ros til regionerne for godt samarbejde med auktionsudvalget. Per Springborg, reg. 1 vigtigt på forhånd at have en god dialog med auktionsudvalget. CC Auktionsudvalget er rundt på forhånd efter henvendelse fra avlere og se nogle af føllene inden følskuerne, men reglen er at de skal stilles på følskuet for at blive udtaget. Dette gør man for at sikre sig at avlerne ikke sælger føllet før, men tager det med til auktionen. Niels Jørgen Johansen, reg. 7 I påtager jer et stort ansvar ved at selektere besøgene. Husk synligheden i bredden. Annethe Winther, reg. 4 - Synlighed, modtager en del kritik fra nogle avlere, at de føler sig forbigået. Poul Erik Simonsen, reg. 2 Vigtigt at fortælle kritikerne at det arbejde auktionsudvalget laver er uvurderligt for alle, for de høje priser smitter af. Ulrik Kristensen, reg. 6 vigtigt at hvis man hører om nogle rygter, at man henvender sig til auktionsudvalget, for det kan hurtigt løbe løbsk og der er intet hemmeligt i det arbejde der bliver udført. Per Springborg, reg. 1 Åbenhed, vigtigt at den enkelte sælger er informeret om betingelserne på forhånd. Frode Jensen, reg. 5 Vigtigt at Jagten ikke er personlig, men jagten er på det gode føl. CC Vil gerne være åben, men der er MANGE henvendelser, og det er en svær balance at selektere men missionen er at finde og sælge de bedste føl. Ulrik Kristensen, reg. 6 får auktionsudvalget en henvendelse på et føl, som de ikke mener kan sælges på Vilhelmsborg, henviser de til de regionale auktioner, som efterhånden også har fine priser. Niels Jørgen Johansen, reg. 7 Vigtigt at sætte ord på det man gør, det giver større backup. Iben Leere Kamp, reg. 1 Man kunne evt. bede om videoklip fra nogle af de mange henvendelser man får, for at spare nogle køreture. Niels Pedersen, reg. 2 Synes aktionsudvalget er ærlige i deres svar til avlerne, eks. Du har et flot føl, men den har ikke en afstamning vi kan sælge på auktion. Karin Nielsen, reg. 5 Nogle føler sig forfordelt, vigtigt med åbenhed. Steffen Kristensen, reg. 5 Auktionsudvalget er en lukket kreds, vigtigt at man er dobbelt kritisk ved udtagelse af egne føl til auktionen. Annethe Winther, reg. 4 mener man skal holde sig til at komme til følskuerne.

6 Ulrik Kristensen, reg. 6 hvis man ikke tager kontakt og laver aftaler med avlerne af de gode føl inden følskuet, så er de solgt inden. CC ingen føl er i 2014 udtaget til auktionen uden at have været på følskue. Som svar til Steffen, så er udvalget meget opmærksomme på dette. Claus Hansen Glædelig udvikling med stor efterspørgsel fra avlerne om at komme med på auktionen. Frode Jensen, reg. 5 Føl sælges på private følskuer. Eks. På Blue Hors, blev en avler budt kr ,- og avler spurgte udvalget, kan I sælge den bedre og ja det mente udvalget de kunne avleren tog føllet med på auktion og den blev solgt for kr ,- CC: Mht. Hingsteauktionen, så er reglerne til forbesigtigelsen ændret, så man laver en dialog med hver enkelt avler om en realistisk salgspris. Frode Jensen, reg. 5 auktionsudvalget har været til samtlige egnethedstester og har pt. 6-7 rideheste som der er lavet aftaler med. Ulrik Kristensen, reg. 6 det er vigtigt for køber, at de heste der er på auktion også er til salg. Annethe Winther, reg. 4 hvad med at annoncere i kataloger ved udenlandske ridestævner om auktionerne? Ulrik Kristensen, reg. 6 Auktionsudvalget har netop holdt brainstorm møde, hvordan kommer vi videre. Vigtigt er realistiske priser fra sælger. Samtidig forsøger man med et nyt koncept med embrio dvs. sælge føl der endnu ikke er født, en svær proces at starte. Derudover har man tænkt i at lave en tidlig auktion, for de tidlig fødte føl de er ofte vokset fra hinanden når vi når september. CC: Tanken er at udtage dressurføl og afholde en tidlig auktion lørdag under DM på Broholm, auktionen må ikke tage mere end 1 time. Frode Jensen, reg. 5 man har undersøgt at der ca. er 450 føl der er tilgængelige at vælge mellem ved en tidlig auktion. Ny Handels/sundhedsundersøgelse fra dyrlægerne, v/frode Jensen Har været til møde på videncentret for Landbrug i Forum for hestevelfærd. Her forsøger man at ligge pres på ministeriet i forhold til hesteloven, måske via artikler, der vinkler resultaterne af nogle af de beslutninger der bliver taget. På mødet blev der udleveret det nye udkast fra dyrlægerne, hvilket er et krav fra dyrlægeforeningens forsikring. Hvordan forholder Dansk Varmblod sig til den kontrakt? (alle fik udleveret et eksemplar bliver vedhæftet som bilag) Niels Pedersen, reg. 2 Måske vi skal forsøge at vende sagen om, dyrlægerne er fanget af deres forsikringsselskaber i forhold til de mange sager der har været. Vend det positivt og henvend jer til deres forsikringsselskab og bed dem formulere en kontrakt til sælgerne.

7 CC Er sikker på at den aldrig vil blive positivt modtaget sådan en handsels/sundhedsaftale vil aldrig kunne godkendes, dyrlægerne fraskriver sig et hvert ansvar ved en handelsundersøgelse. Dansk Varmblod har gang i en spændende forhandling med advokat Carsten Lorentzen og Dansk Forsikring vedr. udarbejdelse af en salgskontrakt som sikre sælger dette vil blive fremlagt på repræsentantskabsmødet i februar. Frode Jensen, reg. 5 Vender retur til Videncentret for Landbrugs formand Hans Marius Jørgensen, at dette oplæg kan man fra Dansk Varmblod side ikke bakke op om. Forslag fra Reg 5. Strategiplan pkt. 5.3 medlemspleje-mentor ordning: hvordan gøres det rundt i regionerne? Per Springborg, reg. 1 hver måned modtager regionen en liste fra forbundet med nye medlemmer man har nedsat en gruppe som tager kontakt til de nye medlemmer for at kontakte dem og fortælle dem om diverse aktiviteter. Dette gøres bla. For at komme af med rygtet om at være indspist. På sidste Hovedbestyrelsesmøde så man en aktivitetsplan hvordan medlemstallet falder, antallet af heste falder, sponsoraterne stiger og auktionerne stiger. På repræsentantskabsmødet i februar havde vi en workshop, hvor et af emnerne var hvad vil I have som medlemmer, som I ikke får i dag HU i reg. 4 har man inviteret til introduktions aftner og Stutteri besøg. Karin Nielsen, reg. 5 Når man afholder arrangementer, så laver man en evaluering med dommerne, men hvad med avlerne? Medlemmerne føler det er svært at blive hørt, der er mange tanker men sker der noget? Ane Marie Jensen, reg. 2 I forbindelse med udtagelserne til VM i Verden, har man sendt omkring 60 evalueringsskemaer, omkring hvordan det har været at være med i processen man har trods rykker kun fået 3 retur. CC generelt kan vi se på vores udmeldelser at det skyldes økonomi. Jan (formand) kan fortælle fra de andre avlsforbund i udlandet at de står i samme situation. På et tidspunkt må det vende, der er et fald i hesteavl fra 2008 til i dag på 42 %, men der har aldrig været flere der starter ridestævner og flere i klubberne, så der kommer mgl. På heste. Lene Gadegaard, reg. 6 Mange nye medlemmer har startet en erfagruppe, for at skabe fællesskab om at være ny avler. Karin Nielsen, reg. 5 Kommer i håndboldklubberne, der oplever man også nedgang, der er man begyndt at tage rundt i børnehaver og arrangere bolddage for at tænke ud af posen. Karin Larsen, reg. 5 Faldene medlemmer er lig med faldene antal repræsentanter, dilemma et vi er en forretning + en forening. Eks. Hjemmesiden ingen kan finde rundt og alle brokker sig men ingen forslag til forbedringer. Rie, Ung i DV I ung i DV tager man rundt til rideskoler og efterskoler for at fortælle om Ung i dv og arrangementerne, men det er svært at få fat i små piger til Danske Varmblods heste. Bodil Hellmers, reg. 7 inviterer rideskolerne ud til avlerne.

8 Jens Peter Johansen, reg. 7 man har haft et besøg fra en rideskole det var en stor succes, resultatet er blevet at dem der ikke kunne komme har efterspurgt en ny dag. CC man er nu endelig færdig med at lave en liste over stutterier som er delt med rideforbundet, for at skabe bedre kontakt mellem rytter og avler. Per Springborg, reg. 1 Avlere og ryttere er afhængige af hinanden, der skal skabes bedre kontakt på medlemsmødet i reg. 1 lavede man en lille clinic med unge piger, der fortalte hvad de efterspurgte som ryttere det var en super aften med god kontakt. Annethe Winther, reg. 4 Hvad med en brochure man kan dele ud på stutterier, hvordan man skal afholde det? CC Projektet er lavet til avlerne, men det er ikke et skræddersyet, så det er lidt op til den enkelte. Bodil Hellmers, reg. 7 Tanken er at rytterne har en forståelse for hvor deres ridehest kommer fra. Niels Pedersen, reg. 2 Til sadelkåringerne skal man være stille og kun hylde den der har vundet. Til eksteriørkåringerne er der en meget bedre dialog og en helt anden stemning pas på det ikke bliver for stift. Eventuelt Lene Gadegaard, reg. 6 DRF Live ved egnethedstesterne er et super initiativ. Mikael Hansen, reg. 6 Ang. Tidsplanen til egnethedstesterne, kunne man oplyse starttiderne tidligere, for at planlægning for dem der har langt at køre bliver bedre. CC for at gøre tidplanerne præcise, bliver den lavet så sent, det giver den mest optimale tidsplan uden ændringer. HU man kunne jo som rytter/avler henvende sig og ønske starttidspunkt på forhånd. PG Ikke optimalt at arrangementerne starter kl folk skal ofte hjemmefra midt om natten. Annethe Winther, reg. 4 man skal huske, at tidsplanerne laves af frivillige og først kan laves efter arbejde. Knud Larsen, reg. 3 hvis man skal dele arrangementer, så dagene ikke skal starte tidlige, kræver det flere hjælpere, og det er i forvejen svært at finde. CC har netop været til stævne på Blue Hors, har fået meget ros af rytterne for afvikling af egnethedstesterne også ros til dommerne. Annethe Winther, reg. 4 Hvornår laves ny runde af uddannelse af sekretærer? Man ønsker i region 4 at få nogle på kursus, da det er dyrt i transport. Svar fra avlskonsulent Karina Christiansen: Planen er at det er Ung i DV man uddanner og bruger, ønsker regionen nye uddannet, indstiller man den enkelte til avlsledelsen/kc, som derefter tager stilling. Ole From Christensen Man forsøger altid at skaffe den der er tættest på, netop for at spare på udgifterne.

9 CC Et lille opråb til alle regioner I må ikke glemme vores sponsorer i jeres sponsorlister. Eks. Næste år, kommer Equsana med et kontant beløb på kr ,- til hver region og Dansk Hesteforsikring kr ,- til hver region. Derudover er man i forhandling med Horsebook. Lene Gadegaard, reg. 6 efterlyser en liste over sponsorerne, som man skal huske CC til repræsentantskabsmødet i februar bliver der igen indkaldt til sponsormøde, hvor alt vil blive gennemgået. Poul Erik Simonsen, reg. 2 Afgående medlemstal er lig med afgående arbejdskraft, kan det vendes i HB om det kræver x antal medlemmer for at have en region. Niels Pedersen, reg. 2 synes man skal være bedre til at fortælle om fordelene ved at være repræsentant, bla. Billetterne til hingstekåringen. Annethe Winther, reg. 4 må man invitere nogle Ung i DV med til repræsentantskabsmødet? Ja, ingen problem, alle medlemmer er velkomne God Jul og Godt nytår til Alle! Ref. Susanne Hvid, sekretariatet.

Referat Stormøde den 17. november 2012

Referat Stormøde den 17. november 2012 Referat Stormøde den 17. november 2012 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Formand Jan Pedersen (JP) startede med at byde velkommen til stormødet. Trods en lidt tynd

Læs mere

Referat fra Hovedbestyrelsesmødet

Referat fra Hovedbestyrelsesmødet Referat fra Hovedbestyrelsesmødet Fredag den 10. februar 2017, Hotel Legoland, Billund Deltagere: Jan Pedersen (JP), Bodil Hellmers (BH), Ane Marie Jensen (AMJ), Per Springborg (PS), Frank Evald (FE),

Læs mere

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet.

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet. Generalforsamling region 5 jan 2013 Generalforsamlingen blev i år afholdt i meget fornemme omgivelser, vi var i herskabsstalden på Vilhelmsborg, et lokale med historie og billeder fra livet med heste.

Læs mere

Blå Gruppe. Grøn Gruppe

Blå Gruppe. Grøn Gruppe Rød Gruppe Motiveret af: Eva Ebbe, Region 1 Mette Staugaard, reg.5 Ulrik Frost, reg. 7 Preven Iversen, reg. 5 Sofie Englund, reg. 3 Pernille Jensen, reg 5 Bente Graasbøll, reg. 4 Hans M. Jørgensen, reg.

Læs mere

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 13. august Regnskabet blev godkendt og underskrevet

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 13. august Regnskabet blev godkendt og underskrevet Endelig dagsorden for hovedbestyrelsesmøde den 30. oktober 2013. Deltagende: Formand-Jan Pedersen(JP), Næstformand-Henning Urup(HU), Ane- Marie Jensen(AMJ), Per Springborg(PS), Inge Madsen(IM), Frode Jensen(FJ),

Læs mere

Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg

Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg Deltagere: : Jan Pedersen (JP), Henning Urup (HU), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Frode Jensen (FJ), Børge Lind Thomsen (BLT), Ulrik

Læs mere

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE 23/10 2010 Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Fritz Hansen, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Louise Nielsen

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE 23/10 2010 Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Fritz Hansen, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Louise Nielsen DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE 23/10 2010 Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Fritz Hansen, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Louise Nielsen Afbud: Sisse Dahlin, Bernice Nielsen Godkendelse af referat

Læs mere

Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August 2013. 1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 30. april 2013.

Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August 2013. 1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 30. april 2013. Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August 2013. Tilstedeværende: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Inge Madsen(IM), Ane-Marie Jensen (AMJ), Per Springborg (PS), Karina Christiansen (KC), Frode

Læs mere

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 8. februar 2013. 2. Økonomi, 1. kvartal (nøgletal, status Herning, status medlemmer).

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 8. februar 2013. 2. Økonomi, 1. kvartal (nøgletal, status Herning, status medlemmer). Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 30. april 2013. Tilstedeværende: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Inge Madsen(IM), Ane-Marie Jensen(AMJ), Per Springborg(PS), Bodil Helmers(BH), Karina Christiansen(KC),

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00

Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00 Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00 I mødet deltog: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Bodil Hellmers(BH), Ulrik Kristensen(UK), Frode Jensen(FJ), Inge Madsen(IM), Per Springborg(PS),

Læs mere

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet.

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet. Referart for hovedbestyrelsesmødet den 7. september 2015 kl. 16.00 på Vilhelmsborg. Deltagere: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Ane-Marie Jensen(AMJ), Bodil Hellmers(BH), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK)AFBUD,

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00

Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00 Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00 Deltagere: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK), Per Springborg(PS), Bodil Hellmers(BH), Inge Madsen(IM),

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012

Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012 Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012 Tilstede: Heidi Vintersfjord, Lene Jacobsen, Karina Vistisen, Mathilde Rasmussen og Ole Wienecke Fraværende: Anne Koch, Bent Jessen og medlem fra region 3. Godkendelse

Læs mere

Dansk Varmblod

Dansk Varmblod V E R S I O N J A N U A R 2016 STRATEGI FOR Dansk Varmblod 2015-2020 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Vision... 3 2. Mission....3 3. Værdier i Dansk Varmblod... 4 4. Målsætning... 4 5. Strategi 2015

Læs mere

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod Kom godt i gang med Dansk Varmblod 1 Kom godt i gang med Dansk Varmblod Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Velkommen i Danmarks største hesteavlsforbund, Dansk Varmblod. Forbundet

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 11/7 2010 HOS NIELS JØRGEN

REFERAT BESTYRELSESMØDE 11/7 2010 HOS NIELS JØRGEN REFERAT BESTYRELSESMØDE 11/7 2010 HOS NIELS JØRGEN Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Fritz Hansen, Sisse Dahlin, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Jytte Madsen, Benice Nielsen og Louise Nielsen Godkendelse

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde. 23. april 2012 på Vilhelmsborg

Referat af hovedbestyrelsesmøde. 23. april 2012 på Vilhelmsborg Referat af hovedbestyrelsesmøde 23. april 2012 på Vilhelmsborg Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Inge Madsen (IM), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

REFERAT AF TEMAMØDE D.26.03.11 I ODENSE

REFERAT AF TEMAMØDE D.26.03.11 I ODENSE REFERAT AF TEMAMØDE D.26.03.11 I ODENSE Antal fremmødte medlemmer: 12+5 børn. Repræsentanter fra regionsbestyrelserne: Lotte(reg.3), Kirstine(reg.1), Aage, Hanne, Christina og Fritz(reg. 2) Hovedbestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

FORÅRSAUKTION 2016 MANUAL FOR HESTEEJERE

FORÅRSAUKTION 2016 MANUAL FOR HESTEEJERE FORÅRSAUKTION 2016 MANUAL FOR HESTEEJERE INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til Dansk Varmblods Forårsauktion... 2 Overvejelser ved tilmelding til auktionen... 2 Udtagelse til Forårsauktionen... 2 Hingste til

Læs mere

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan?

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan? Hoppekåring Hvorfor og hvordan? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Hvert år er der mange nye avlere, som skal udstille hopper for første gang. Som ny kan det være svært at finde rundt

Læs mere

Forbesigtigelsen giver i år en positivt afvigelse, da vi får 2 stk. af dem med ca i overskud på hver.

Forbesigtigelsen giver i år en positivt afvigelse, da vi får 2 stk. af dem med ca i overskud på hver. Referat for hovedbestyrelsesmødet den 2. september kl.17.00 Deltagere, Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Ane-Marie Jensen(AMJ), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK), Per Springborg(PS), Bodil Hellmers(BH),

Læs mere

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg.

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Flemming F. bød velkommen og orienterede kort om, hvorfor programmet var blevet ændret. Den 15. januar skal der vælges nyt bestyrelsesmedlem til

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Dansk Varmblod Region4 takker hermed vore sponsorer og annoncører for deres støtte til vore arrangementer. Bedømmelse af 2 års hopper

Dansk Varmblod Region4 takker hermed vore sponsorer og annoncører for deres støtte til vore arrangementer. Bedømmelse af 2 års hopper Dansk Varmblod Region4 takker hermed vore sponsorer og annoncører for deres støtte til vore arrangementer. Regionen afholder hvert år mange arrangementer, bl.a. Løsspringning Bedømmelse af 2 års hopper

Læs mere

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af Stutteri Dallas v/tine & Jens Daigaard Grundlagt på ejendommen i Læborg, som naboerne kaldte "Lille Dallas", derfor nærliggende med navnet, da stutteriets heste skulle navngives. I 1993 købte vi vores

Læs mere

STATIONSAFPRØVNING HOLD 1 2012. 31. januar 2012 på Vilhelmsborg

STATIONSAFPRØVNING HOLD 1 2012. 31. januar 2012 på Vilhelmsborg STATIONSAFPRØVNING HOLD 1 2012 31. januar 2012 på Vilhelmsborg Tidsplan 09.00 Måling og signalement i stalden 09.15 Fast bund 09.30 Løsspringning gul hal 09.45 Gangarter blå hal 11.30 Oprangering 12.00

Læs mere

Generalforsamling d

Generalforsamling d Generalforsamling d. 13. 2. 2016 Søren Solgård byder velkommen. 1 minuts stilhed for de afgående. Ad 1. Valg af dirigent. Peter Lund valgt som dirigent. Peter Lund konstaterer, at generalforsamlingen er

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE

REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Sisse Dahlin, Liselotte Månsson, Lotte W. Dahlin og Louise Nielsen Afbud: Kirstine Rasmussen, Benice Nielsen Godkendelse

Læs mere

blev fundament for SUCCES

blev fundament for SUCCES Steen og Pernille Rugaard med deres første avlshoppe Clara RDH, der er mor til Tørveslettens Stamina Besøg på Stutteri Tørvesletten SELSKABSHESTEN blev fundament for SUCCES 54 MAGASINET HEST 02 2011 H110228E1A54.indd

Læs mere

Hingstekåring og uofficiel DM for trakehnere

Hingstekåring og uofficiel DM for trakehnere Hingstekåring og uofficiel DM for trakehnere To fantastiske dage i Middelfart, med trakehnerhingste og rideheste i høj kvalitet er veloverstået. Trakehner-hingstekåringen havde i år indtaget en hel ny

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Referat af fællesmødet for Ung i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg lørdag d. 6. april 2013

Referat af fællesmødet for Ung i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg lørdag d. 6. april 2013 Referat af fællesmødet for Ung i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg lørdag d. 6. april 2013 Tilstede: Reg.1: Lisa og Christian Reg.2: Sussie, Kenneth, Katrine (Nyvalgt) og Mette Pedersen (Nyvalgt) Reg.3: Peter

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde nr. 2-2013.

Dagsorden til bestyrelsesmøde nr. 2-2013. Dagsorden til bestyrelsesmøde nr. 2-2013. Sted: Sortemosevej 39, 5892 Gudbjerg Dato: 3. Marts 2013 Tid. 11.00 Indkaldte Deltagere: Pernille Skytte Nilsson(PSN), Christina Arslan (CA), Fleur Trubka (FT),

Læs mere

MANUAL 2012. www.varmblod.dk. Dansk Varmblod, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet tlf. 87475000 EGNETHEDSTEST. Til regioner og dommere

MANUAL 2012. www.varmblod.dk. Dansk Varmblod, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet tlf. 87475000 EGNETHEDSTEST. Til regioner og dommere MANUAL 2012 EGNETHEDSTEST Til regioner og dommere www.varmblod.dk Dansk Varmblod, Vilhelmsborg Allé 1, 8320 Mårslet tlf. 87475000 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Inden arrangementet...4 1.1 Fremsendelse af manual,

Læs mere

Fjordhesten Danmark. Bestyrelsesmøde. Lørdag den 7. april kl. 10.00 på Fangel Kro

Fjordhesten Danmark. Bestyrelsesmøde. Lørdag den 7. april kl. 10.00 på Fangel Kro Bestyrelsesmøde Lørdag den 7. april kl. 10.00 på Fangel Kro Deltagere: Flemming Strange-Hansen, Kasper Hansen, Kasper Glibstrup, Merete W. Jakobsen, Sidsel Marie Jensen, Gert Skov Henriksen, Thomas Lorentz-Petersen.

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

Referat Generalforsamling. Dansk Ride Instruktør Forening. fredag, den 6. februar 2015. Dagsorden. Ad 1) Valg af dirigent. Ad 2) Formandens beretning.

Referat Generalforsamling. Dansk Ride Instruktør Forening. fredag, den 6. februar 2015. Dagsorden. Ad 1) Valg af dirigent. Ad 2) Formandens beretning. Referat Generalforsamling i Dansk Ride Instruktør Forening fredag, den 6. februar 2015 Dansk Ride Instruktør Forening c/o Helle Eriksen Elmosevej 24A, Fløjstrup 8330 Beder E mail: drif@drif.dk Tlf.: 20

Læs mere

Formands beretning SAR 27/2-14

Formands beretning SAR 27/2-14 Formands beretning SAR 27/2-14 Da det er min første formands beretning, vil jeg starte med at undskylde hvis der er noget jeg har glemt, overset eller fejl disponeret. Igen i går er der sket mange ting

Læs mere

Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen.

Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen. Referat for SK møde d. 06.04.2011 Tidspunkt: Kl 20.00 Sted: Skype Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen. Valg af ordstyrer ( Ingeborg Pedersen) Valg

Læs mere

Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR.

Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR. Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR. Deltagere: Erik Skov-Larsen, Henrik Møller, Louise Andersen, Michael Skov-Larsen, Pia Augustinus, Gitte Kliver, Casper Rasmussen fraværende: Hanne Jensen.

Læs mere

Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM

Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM Springudvalgsmøde Referat 30 nov. Kl.17:00 DALUM Til stede: Jakob (Formand) Bent Schultz (Dommeransvarlig) Per Nielsen (Bane designer ansvarlig) Birgitte Tribler (TD ansvarlig) Nina Kaae (ansvarlig for

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT - KREDSRÅDSMØDE Marianne Lind Sekretær Horserødvej 2B 3000 Helsingør Tlf. 4975 1730 DATO 18.september 2007 STED DELTAGERE AFBUD FRAVÆRENDE Osted Kro Kredsbestyrelsen:,

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 4. Oktober 2014 Sidste års Oktobershow for både Welsh- og shetlandsponyer var igen en kæmpe succes, og derfor har vi i år fornøjelsen af at invitere jer til endnu

Læs mere

Referat Stormøde den 16. november 2013

Referat Stormøde den 16. november 2013 Referat Stormøde den 16. november 2013 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Formand Jan Pedersen (JP) startede med at byde velkommen til stormødet. Og give ordet til

Læs mere

Dansk Varmblod 2009-2014

Dansk Varmblod 2009-2014 STRATEGI FOR 2009-2014 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1. Vision... 3 2. Værdier i... 3 3. Målsætning... 4 4. Strategi 2009-2014... 4 4.1 Markedsføring... 4 4.2 Samarbejde mellem ryttere og avlere...

Læs mere

Referat GEK Bestyrelsesmøde!

Referat GEK Bestyrelsesmøde! 21-09-2015 18.30 Susanne,Valdemarsvej Møde indkaldt af Referent Deltagere Susanne Biltoft Tina Jensen Susanne Biltoft (formand) Tina Jensen (næstformand) John Mikkelsen (kasserer) Camilla Lindegaard Stender

Læs mere

Ad. 2. Faktura og regnskab ved Michelle, tages under pkt. 6.

Ad. 2. Faktura og regnskab ved Michelle, tages under pkt. 6. Pkt. 1. Ad. 1 Godkendelse af referat. Godkendt. Pkt. 2. Punkter til dagsordenen. Ad. 2. Faktura og regnskab ved Michelle, tages under pkt. 6. Pkt. 3 Ad. 3 Nyt fra formanden. For at få indblik i drivkraften

Læs mere

Arbejdsudvalg sek. I & II

Arbejdsudvalg sek. I & II Arbejdsudvalg sek. I & II REFERAT 5 NOVEMBER 2011 KL. 10:00 NÆSTVED, HOS JENS CHR. NIELSEN MØDE INDKALDT AF Formand for AU sek. 2, MØDETYPE Arbejdsudvalgs møde (AU) sek. 1 & 2 ARRANGØR REFERENT Dansk politihundeforening

Læs mere

Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2013. Bestyrelsens beretning for perioden 15. februar 2013 til 14. februar 2014.

Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2013. Bestyrelsens beretning for perioden 15. februar 2013 til 14. februar 2014. Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2013 Bestyrelsens beretning for perioden 15. februar 2013 til 14. februar 2014. Igen tid til at gøre status. Jeg vil i denne beretning, som tidligere år, tegne et

Læs mere

Schæferhundeklubben Kreds 29 Tølløse

Schæferhundeklubben Kreds 29 Tølløse Bestyrelsesmøde Dato: 1/10, 2012 kl. 19.00 Tilstede: Leif Christensen, Lene Hansen, Jens Brøndum, Pernille Skovgaard, Leif Jørgensen, Hanne Schrøderog Merete Frank Christensen. Referent: Merete Frank Christensen.

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

Bestyrelsesprotokol nr OTG

Bestyrelsesprotokol nr OTG Bestyrelsesprotokol nr. 726 - OTG Der indkaldes hermed til ordinært hovedbestyrelsesmøde torsdag den 2. maj 2013 kl. 17.15 på kontoret, Danmarksgade 81, 7000 Fredericia. Nedenstående dagsorden indeholder

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Nyhedsbrev sommer 2015.

Nyhedsbrev sommer 2015. Nyhedsbrev sommer 2015. Formandens klumme Æ bådslæw. Laksen Aktiviteter. Sommeren eller mangel på samme, er over os! Og aktiviteterne burde køre i højeste gear. Vi må erkende at vejret har begrænset et

Læs mere

2013 Året der gik. Den 23.-24. februar lagde klubben ud med et c-stævne i spring for heste og ponyer. Pigerne opnåede

2013 Året der gik. Den 23.-24. februar lagde klubben ud med et c-stævne i spring for heste og ponyer. Pigerne opnåede 2013 Året der gik. Møllebakkens rideklub har i løbet af 2013 afholdt en masse arrangementer, opnået super flotte resultater og foretaget nye investeringer til glæde for klubbens mange medlemmer. Her er

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 3-2011 Dato: 09-05.2011 Sted: Hanne Søndenbroe Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Louise Munchaus Adsbøl LA Lene Sørensen LS Preben Arenfeldt PA Hanne Jensen

Læs mere

Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014. Distrikt 4.

Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014. Distrikt 4. Referat af Formands-sekretær-møde 10. juni 2014 Distrikt 4. Velkommen! Flot fremmøde fra alle 12 klubber, en enkelt sekr. manglede (men hun var også sekr. sidste år), og en enkelt stand-in. Præsentation

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Baggrund Fundamentet for Dansk Varmblod blev

Læs mere

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Ca. 40 medlemmer havde valgt at støtte op om dialogmødet. Velkomst ved formanden Anne Larsen. Indlæg ved Jaques: Jaques kunne fortælle at det

Læs mere

Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2012. Bestyrelsens beretning for perioden 18. februar 2012 til 15. februar 2013.

Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2012. Bestyrelsens beretning for perioden 18. februar 2012 til 15. februar 2013. Glostrup Rideklub. Beretning for sæson 2012 Bestyrelsens beretning for perioden 18. februar 2012 til 15. februar 2013. Det er nu tid til igen at gøre status over året som er gået. Jeg vil i denne beretning

Læs mere

Dansk Varmblods HINGSTEKÅRING 2014 den marts i Messecenter Herning PROPOSITIONER. for Præsentationsklasser Dressurklasser Springklasser

Dansk Varmblods HINGSTEKÅRING 2014 den marts i Messecenter Herning PROPOSITIONER. for Præsentationsklasser Dressurklasser Springklasser Dansk Varmblods HINGSTEKÅRING 2014 den 6.-9. marts i Messecenter Herning PROPOSITIONER for Præsentationsklasser Dressurklasser Springklasser Klasserne er åbne for DANSKE VARMBLOD heste, kårede hingste

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Skive Rideklubs hovedsponsor

Skive Rideklubs hovedsponsor Velkommen til Skive Rideklubs Hestedistriktsstævne Dressur og spring den 28. 30. maj 2010 med Kvalifikationsklasser DRF Spring Championat Vi byder hermed alle ryttere, officials, sponsorer, medhjælpere

Læs mere

Kåringsklasser lørdag d. 8. og søndag d. 9.august 2015. Søndag d. 9. August 2015. Hopper: 3- års 4- års 5- års samt ældre. Vallak

Kåringsklasser lørdag d. 8. og søndag d. 9.august 2015. Søndag d. 9. August 2015. Hopper: 3- års 4- års 5- års samt ældre. Vallak Frederiksborg Hesteavlsforening Sjælland Indbyder til Kåring og championat 2015 på Hovmarkens Ridecenter Slagelse Landevej 34, Gyldenholm, 4200 Slagelse 8.- 9. August 2015 med stor fest lørdag aften. Kåringsklasser

Læs mere

Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Sisse Dahlin, Fritz Hansen, Jytte Madsen, Louise Nielsen, Lotte Dahlin, Aage Dahlsen.

Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Sisse Dahlin, Fritz Hansen, Jytte Madsen, Louise Nielsen, Lotte Dahlin, Aage Dahlsen. Bestyrelsesmøde den 16. 01.10 Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Sisse Dahlin, Fritz Hansen, Jytte Madsen, Louise Nielsen, Lotte Dahlin, Aage Dahlsen. Afbud: Kirstine Rasmussen 1. Godkendelse af referat

Læs mere

SD-RR var repræsenteret ved: Henrik Berendt, Lis Johansen, Arne Christiansen, Knud Møller, Palle Lind, Orla Madsen

SD-RR var repræsenteret ved: Henrik Berendt, Lis Johansen, Arne Christiansen, Knud Møller, Palle Lind, Orla Madsen Fællesmøde den 16. september 2008. på Fjelsted skov kro. 18:10 Velkommen: Henrik bød velkommen og takkede for, at så mange ville møde op. Vi må ryste posen, vi må have nogle input, informationer, der kan

Læs mere

Repræsentantskabsmødet

Repræsentantskabsmødet Repræsentantskabsmødet Lørdag den 12. februar 2011 kl. 10.00 i Dr. Margrethe Hallen, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning om forbundets virksomhed

Læs mere

Dagsorden Drøftelser etc. Beslutninger med angivelse af eventuelle frister

Dagsorden Drøftelser etc. Beslutninger med angivelse af eventuelle frister Bestyrelsesmøde Dato: 25/02, 2015 kl. 18.30 Tilstede: Claus, Jørgen, Leif J, Lene, Jens H, Finn B Afbud: Leif C Opsamling fra sidste referat. Den. 25/11 2014 GF. Den. 18/01 2015 Dagsorden Drøftelser etc.

Læs mere

Referat medlemsmøde. d. 05-03-2015. Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne.

Referat medlemsmøde. d. 05-03-2015. Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne. Referat medlemsmøde d. 05-03-2015 Jonas byder velkommen, og fremlægger at der er lavet en liste med opgaver der skal deles ud mellem medlemmerne. Vi vil gerne spare lidt på rengøring af toiletter, og vil

Læs mere

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Hvordan kan I fejre Kollegaens Dag? Alle kan være med til at fejre Kollegaens Dag det kræver ikke andet end lysten til at gøre noget positivt for og med sine kollegaer.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 1 Horsens d. 24.10.2015 Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 Fra klokken 19.00 til 22.00 Deltagere : Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Ole Harby, Knud Erik Feldt, Klaus D. Johansen, Ole Søndermølle,

Læs mere

Hovedbestyrelsesmødet d. 31. januar 2003 klokken 17.00-01.00 i Faldsled

Hovedbestyrelsesmødet d. 31. januar 2003 klokken 17.00-01.00 i Faldsled Referat af Hovedbestyrelsesmødet d. 31. januar 2003 klokken 17.00-01.00 i Faldsled Til stede: Susie Mielby (SM), Torben Søndergaard (TS), Torben Haugård (TH), Jan Thye (JT), Sigrún Erlingsdóttir (SE),

Læs mere

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/ 1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/032012 Oplæg Lene og Mari Kulturregionalt projekt Politisk projekt Ovenstående gør at organiseringen er lidt speciel! 8 kommuner har lavet en politisk aftale

Læs mere

Referat af DFSU repræsentantskabsmøde 2013 i Aalborg

Referat af DFSU repræsentantskabsmøde 2013 i Aalborg Referat af DFSU repræsentantskabsmøde 2013 i Aalborg 1. Valg af dirigent og referent Jesper Gyldendahl / Niels Pagel 2. Beretning fra formanden 3. DFSUs sekretariat beretter 4. Året i klubberne Runde hvor

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Referat af fællesmøde mellem Dommerklubberne og DU d. 05.11.14 Referat af DU-møde onsdag d. 05.11.14 Deltagere: Erik Christensen (SVD), Danny Nielsen

Referat af fællesmøde mellem Dommerklubberne og DU d. 05.11.14 Referat af DU-møde onsdag d. 05.11.14 Deltagere: Erik Christensen (SVD), Danny Nielsen Referat af fællesmøde mellem Dommerklubberne og DU d. 05.11.14 Referat af DU-møde onsdag d. 05.11.14 Deltagere: Erik Christensen (SVD), Danny Nielsen (NVH), Bent Bengtson, Michael Claesen, Aage Bak Christensen,

Læs mere

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK

KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK KÅRING & SHOW 2015 BORNHOLM D. 1. AUGUST SJÆLLAND D. 2. AUGUST AVLSFORENINGEN FOR CONNEMARAPONYER I DANMARK Hermed inviterer Connemaraforeningen til: KÅRING & SHOW D. 1. AUGUST PÅ BORNHOLM D. 2. AUGUST

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde den 5/10-03 kl 10.30, Vilhelmsborg

Referat af Hovedbestyrelsesmøde den 5/10-03 kl 10.30, Vilhelmsborg Referat af Hovedbestyrelsesmøde den 5/10-03 kl 10.30, Vilhelmsborg Tilstede: Britt Balle, Torben Haugaard, Jan Thye, Birgitte Jensen, Susie Mielby, Torben Søndergaard, Jens T. Larsen, Morten Sau(referent)

Læs mere

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes:

Vores medlemmer har deltaget i en masse cykel løb. Af de fineste resultater kan nævnes: Mountainbike Club Vejle CVR.: 34151830 (Gammelt cvr: 30436245) Generalforsamling tirsdag d. 4. februar 2014 Sted: Klublokalerne Til stede: 30 medlemmer og bestyrelsen 1. Valg af dirigent Til dirigent blev

Læs mere

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde.

Samtidig har vi efter evne bistået med rådgivning til en række medlemmer, der har henvendt sig, samt deltaget som bisiddere i en række tilfælde. Landsforeningen Autisme Kreds København/Frederiksberg Beretning for 2016 Indledning 2016 var det tredje år, hvor vi har været repræsenteret i såvel Handicapråd, Centerrådet for Handicapcenter København

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Vestergaardens Sportsrideklub Egedal

Referat fra bestyrelsesmøde i Vestergaardens Sportsrideklub Egedal Referat fra bestyrelsesmøde i Vestergaardens Sportsrideklub Egedal Emne: Bestyrelsesmøde Referent: Kristina Grøndahl Larsen Dato: 14. april 2014 Tid og sted: Kl. 19.00 hos Pia Bach Tilstedeværende: Alle

Læs mere

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem Lineær registrering fremtidens bedømmelsessystem Dansk Varmblods kåringskarakterer skal fremover suppleres med en lineær registrering af hesten, hvor hver egenskab vurderes ud fra de biologiske yderpunkter.

Læs mere

Referat fra DU-møde, 21.-22. maj 2016

Referat fra DU-møde, 21.-22. maj 2016 Brøndby den 24. maj 2016 Journalnummer 1278-16-mcn Referat fra DU-møde, 21.-22. maj 2016 Weekenden den 21.-22. maj 2016 kl. 10.00 på Hotel Niels Juel, Køge Deltagere: Ole F. Petersen (OFP), Bjarne Munk

Læs mere

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG, Jens Jensen, JJ og Bent Hansen, BH

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG, Jens Jensen, JJ og Bent Hansen, BH REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 6-2014 i Langhårsklubben Fredag den 21. november 2014 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Ida Thyssen, IT Gitte Becher,

Læs mere

Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm

Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm Propositioner til Trakehner-Avlsforbundets Elitestævne den 22. 24. August 2014 på Broholm Fredag den 22. august 2014: Klasse 1: Øveklasse v/peter Fischer Åben for alle 5 års og ældre heste. Maks. 15 deltagere.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde. Onsdag d. 6/2-2013

Referat fra bestyrelsesmøde. Onsdag d. 6/2-2013 Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag d. 6/2-2013 Tilstede: Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Hanne, Thomas og Rikke. Fraværende Marika (suppleanter) Herudover deltog nyvalgte suppleanter

Læs mere

0. Referaterne fra den 13. og 14. april godkendes uden yderligere kommentarer.

0. Referaterne fra den 13. og 14. april godkendes uden yderligere kommentarer. Mødedato: 06.05.2015 Sted: Alectia, Kolding Referent: Karin Rye Caspersen Ref. nr. 63/2015 Emne: Bestyrelsesmøde 0. Godkendelse af referater fra den 13. og den 14. april 2015 1. Siden sidst a. Ind- og

Læs mere

Invitation til Oktobershow

Invitation til Oktobershow Invitation til Oktobershow Lørdag den 5. Oktober 2013 Sidste års Oktobershow for både Welsh- og shetlandsponyer var en kæmpe succes, og derfor har vi igen i år fornøjelsen af at invitere jer til Oktobershow.

Læs mere

Referat OF møde 24-4-2012

Referat OF møde 24-4-2012 1. Valg af dirigent o Formand 2. Valg af referent o Shené 3. Godkendelse af referat o Vi godkender næste gang, da folk ikke har haft tid til at læse den 4. Nyt fra udvalgene o Helle vil gerne bestille

Læs mere

DEN DANSKE BILLARD UNION

DEN DANSKE BILLARD UNION OLD BOYS CUP Nr. 5. I SÆSONEN 2015 2016 LØRDAG DEN 9. JANUAR. KL. 09:30 Fælles morgenmad kl. 08:30 Nexø BC Holbæk Ølstykke BK Stadionvej 22 Holbæk Ungdomscenter Gl. Ringstedvej 32 Maglehøjskolen kld. Skelbækvej

Læs mere

Kost og Service - Kantineledere

Kost og Service - Kantineledere Faggruppelandsmøde Dato: 22.-23. april 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation 2. Valg af mødeleder og referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Fællesoplæg v. den centrale sektor 5. Fælles spor for

Læs mere

Emne: Møde nr. 7-2013. Dato: 07-10-2013. Sted: Bent Schwartzbach BS

Emne: Møde nr. 7-2013. Dato: 07-10-2013. Sted: Bent Schwartzbach BS Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 7-2013 Dato: 07-10-2013 Sted: Bent Schwartzbach BS Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Susanne Wærling SW Bent Schwartzbach BS Louise Munchaus Adsbøl LA Preben

Læs mere