Topvex SF02-S12 Ventilationsaggregat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Topvex SF02-S12 Ventilationsaggregat"

Transkript

1 Topvex SF02-S12 Ventilationsaggregat Drifts- og vedligeholdelsesvejledning Dokument oversat fra engelsk A001 DK

2 Copyright Systemair AB Alle rettigheder forbeholdes E&OE Systemair AB forbeholder sig retten til at ændre sine produkter uden forudgående varsel. Dette gælder også for produkter, der allerede er bestilt, når blot det ikke påvirker de tidligere aftalte specifikationer.

3 Indhold 1 Advarsler Produktbeskrivelse Interne komponenter Beskrivelse af de indvendige komponenter Ventilator Tilluftfilter Filtervagter Temperaturføler Varmeflade Vandvarmeflade Elvarmer Klemkassen, komponenter Beskrivelse af interface Betjeningspanel Betjening af betjeningspanelet Navigering i menuerne Opstart Før start af systemet Første opsætning af aggregatet Menuoversigt Muligheder for temperaturstyring Frikøling Vedligeholdelse Skift af luftfilter Kontrol af ventilator Rengøring af lameller og diffusorer Kontrol af indtag af udeluft Kontrol af kanalsystem Udskiftning af det indbyggede batteri Fejlfinding Alarmer Service... 22

4

5 Advarsler 1 1 Advarsler Følgende advarsler vises i de forskellige afsnit i dokumentet. Fare Sørg for, at strømforsyningen til aggregatet er afbrudt, før der udføres vedligeholdelse eller el-arbejde! Alle elektriske tilslutninger skal udføres af en autoriseret installatør og i henhold til gældende regulativer. Advarsel Dørhåndtagene skal kun bruges i forbindelse med installation og service. Fjern dørhåndtagene, før aggregatet tages i drift, for at sikre det nødvendige sikkerhedsniveau for aggregatet. Kanalerne til aggregatet skal frakobles eller afskærmes, så det ikke er muligt at komme i kontakt med ventilatorerne via kanalsystemet. Aggregatet er tung. Vær forsigtig i forbindelse med transport og montering. Risiko for fastklemning. Anvend beskyttelsesudstyr. Pas på skarpe kanter i forbindelse med montering og vedligeholdelse. Brug en egnet løfteenhed. Anvend beskyttelsesudstyr. Monter en forsyningsadskiller til alle poler foran strømforsyningstilslutningen med en kontaktafstand på 3 mm. Forsigtig Kontrollér, at alle samlinger isoleres og tapes til, hvis aggregatet placeres på et koldt sted. Kanaltilslutninger/kanalender skal tildækkes under opbevaring og installation. Slut ikke tørretumblere til ventilationssystemet. Vær forsigtig ved tilslutning af vandrørene, så vandvarmebatteriet ikke beskadiges. Hold kontra, når rørene strammes.

6 2 Produktbeskrivelse 2 Produktbeskrivelse 2.1 Interne komponenter 1 Filter, indblæsning 2 Ventilator, tilluft 3 Varmeflade, el eller vand 4 Klemkasse 5 Filtervagt 6 Luftflowføler (kun ved elvarmeflader) 7 Føler for udeluft 8 Kanaltilslutning, udeluft 9 Kanaltilslutning, tilluft 2.2 Beskrivelse af de indvendige komponenter Ventilator Ventilatoren er forsynet med udvendig motor med rotor af EC-typen, der styres trinløst. Det er muligt at programmere hastigheden i 2 trin (normal/reduceret) afhængigt af programmeringen i ugeuret. Motorlejerne skal ikke smøres og er vedligeholdelsesfrie. Det er muligt at fjerne ventilatoren ved rengøring Tilluftfilter Filteret er af posefiltertypen med filterkvalitet M5. Filtret skal udskiftes, når det er beskidt. Nye filtre kan bestilles hos din installatør eller grossist Filtervagter En filtervagt måler differenstrykket over tilluftfilteret. Når tryktabet når den indstillede værdi, udløses en alarm i hovedstyreenheden. Differenstrykket kan indstilles mellem 40 og 300 Pa. Pressostaten er indstillet til 240 Pa fra fabrikken Temperaturføler På Topvex SF leveres tlluftsføleren sammen med aggregatet, og føleren skal installeres i indblæsningskanalen uden for aggregatet. Se installationsmanualen for yderligere oplysninger. Føleren for udeluft er monteret og tilsluttet inde i aggregatet.

7 Produktbeskrivelse Varmeflade Advarsel Selvom strømmen til aggregatet er afbrudt, er der stadig risiko for personskade i forbindelse med dele, som endnu ikke er holdt op med at rotere. Pas på skarpe kanter, når der udføres vedligeholdelse. Anvend beskyttelsesudstyr. Bemærk, at varmefladen kan være varmt, selv om strømmen er afbrudt. Risiko for forbrænding Vandvarmeflade I aggregater med indbygget vandvarmeflade er fladen placeret ved siden af kanaltilslutningen for tilluft. Vandvarmefladen kan være enten HWL (vandvarmeflade, lav effekt) eller HWH (vandvarmeflade, høj effekt). Varmefladen består af kobberrør med ramme af galvaniseret stål og aluminiumslameller. Varmefladen er forsynet med udluftningsventil og dykrørsføler til frostbeskyttelse Elvarmer På aggregater med indbygget elvarmeflade er varmelegemerne placeret efter indblæsningsventilatoren i luftflowets retning. Materialet er rustfrit stål. Elvarmelegeme har både automatisk og manuel overophedningssikring. Den manuelle sikring mod overophedning nulstilles ved at trykke på knappen, der er markeret med RESET figur 1. Det elektriske varmeflade strømforbrug styres af hovedregulatoren. Hovedregulatoren styrer varmen trinløst via en TTC-triac-regulering i overensstemmelse med den ønskede temperatur for indblæsning/fraluft eller rumtemperatur, som indstilles på eltavlen. Topvex SF-aggregater udstyret med elvarmeflade udfører 3 minutters gen-køling, efter enheden er slukket. Bemærk: Hvis brandalarmen aktiveres, når varmefladen er slået til, stopper ventilatoren øjeblikkeligt uden genkøling. Dette kan udløse overophedningssikringen. Se figur 1, hvor der skal nulstilles. Nulstilling af overophedningssikringen må kun foretages af autoriseret elinstallatør. Der skal være en sikkerhedsafbryder til alle poler før aggregatet.

8 4 Beskrivelse af interface 2.4 Klemkassen, komponenter Fare Sørg for, at strømforsyningen til aggregatet er afbrudt, før der udføres vedligeholdelse eller el-arbejde! Alle elektriske tilslutninger skal udføres af en autoriseret installatør og i henhold til gældende regulativer. Forsigtig Pas på, dækslet ikke falder ned, hvis aggregatet monteres i nedsænket loft. Topvex SF har indbygget regulator og indvendig ledningsføring. Løsn de fire skruer for at fjerne dækslet til klemkassen. Fig. 1 Klemkassen Position Beskrivelse 1 Regulator E283 WEB 2 Transformer 230/24 V AC 3 Klemmer til interne og eksterne komponenter 4 Klemmer til intern ledningsføring 5 Klemmer til ekstern hovedforsyning 6 Kontaktor (K2) til tænd/sluk pumperegulering af vand (kun ved vandvarmeflader, ikke ved el-varmeflader) 7 Automatsikring 8 Nulstil til beskyttelse mod overophedning (kun ved el-varmeflader) 3 Beskrivelse af interface 3.1 Betjeningspanel SCP-betjeningspanelet leveres med et 10 m kabel (op til 100 m kan anvendes), der er forbundet med panelet og med en koblingskontakt, der er forbundet til Topvex-aggregatet. Kontakten er forbundet til Corrigo-styreenheden i eltavlen. Kablet kan skrues af på bagsiden af betjeningspanelet (figur 2).

9 Beskrivelse af interface Betjening af betjeningspanelet Fig. 2 Betjeningspanelet Position Forklaring 1 Alarmknap: Giver adgang til alarmlisten. 2 Alarmindikator: Blinker rødt for angive en alarm. 3 Skriveindikator: Angiver med blinkende gult lys, at parametre kan Indstiles eller ændres. 4 OK-knap: Tryk på knappen for at være i stand til at ændre eller indstille parametre, hvor dette er muligt. Bruges også til at flytte mellem parametre, der kan ændres, i én dialogboks. 5 Afbryderknap: Bruges til at annullere en ændring og gå tilbage til den oprindelige indstilling. 6 Højre/venstre- og op/ned-knapper: Bruges til at flytte op, ned, til venstre og til højre i menutræet. Op/ ned-knapperne bruges også til at forøge eller formindske værdier ved indstilling eller ændring af parametre. 7 Monteringshuller. 8 Klemmerække. 9 Klemme til brunt kabel. 10 Klemme til gult kabel. 11 Klemme til hvidt kabel. 12 Klemme til sort kabel Navigering i menuerne Startskærmbilledet (det skærmbillede, der normalt vises) er i roden af menutræet. Når du trykker på NED, navigerer du gennem menuindstillingerne. Med OP navigerer du dig tilbage gennem indstillingerne. Hvis du vil gå til et højere menuniveau, skal du bruge OP eller NED til at placere markøren på den menu, du vil gå ind i, og trykke på HØJRE. Hvis du har tilstrækkelige logon-rettigheder, ændres skærmbilledet til den valgte menu. På hvert niveau kan der være adskillige nye menuer, som du kan navigere igennem ved brug af OP/NED. Nogle gange er der yderligere undermenuer knyttet til en menu eller et menuemne. Det vises med et pilsymbol i højre side af skærmbilledet. Tryk på HØJRE igen, for at gå ind i en menu. Hvis du vil gå tilbage til et tidligere menuniveau, skal du bruge VENSTRE.

10 6 Opstart 4 Opstart 4.1 Før start af systemet Når installationen er afsluttet, skal du kontrollere at: Aggregatet er installeret som beskrevet i installationsvejledningen Aggregatet er tilsluttet korrekt Lyddæmpere er installeret, og kanalsystemet er tilsluttet aggregatet korrekt Udeluftindtaget er placeret med tilstrækkelig afstand til forureningskilder (afkast fra køkkenventilator, afkast fra centralt støvsugningssystem eller lignende) Alt eksternt udstyr er tilsluttet Følgende data er tilgængelige: Den tiltænkte konfiguration, f.eks. temperaturreguleringsfunktioner, ventilatorregulering, eksterne reguleringsfunktioner osv. Hvordan skal aggregatet køre i henhold til en ugentlig plan (normal og reduceret hastighed) 4.2 Første opsætning af aggregatet Ved den første start vil kontrolenheden starte et specialprogram til indstilling af sprog, sætpunkt for tillufttemperatur, tid og dato og ugeur for normal hastighed. Brug knappen OK til at flytte mellem parametre, der kan ændres, og OP/ NED-pilene til at se de viste alternativer. Bekræft ved at trykke på OK igen. Gå længere ned i menustrukturen ved brug af OP/NED-pilene. Nedenstående vises: 1 Tryk på OK for at vælge sprog, og vælg den ønskede værdi vha. UP-/DOWN-knapperne. Bekræft ved at trykke på OK. Gå til det næste niveau ved at trykke på DOWN-knappen. 2 Indstil den ønskede værdi for tilluft. Standardindstillingen er 18 C (log på niveauet Service med koden 2222 for at ændre standardindstillingen). 3 Kontrollér, at det korrekte klokkeslæt og den korrekte dato vises i displayet, og skift eventuelt indstillingerne. 4 Indstil ugeplanen ved at angive, hvornår enheden skal køre ved normal hastighed i perioden mandag til fredag. Det er muligt at angive to perioder per dag. 5 Indstil ugeplanen ved at angive, hvornår enheden skal køre ved normal hastighed på lørdage og i ferieperioder. Det er muligt at angive to perioder per dag. 6 Indstil ugeplanen ved at angive, hvornår aggregatet skal køre ved reduceret hastighed i perioden mandag til fredag. Det er muligt at angive to perioder per dag. Normal hastighed deaktiverer reduceret hastighed. 7 Indstil ugeplanen ved at angive, hvornår enheden skal køre ved reduceret hastighed på lørdage og i ferieperioder. Det er muligt at angive to perioder per dag. Vælg sprog English Indblæsningstemperatur Aktuel:... ºC Setp: 18 ºC Tid: Dato: Ugedag: Fredag Normal hast. Mandag Fredag Per 1: 07:00 16:00 Per 2: 00:00 00:00 Normal hast. Lørdag Ferie Per 1: 07:00 16:00 Per 2: 00:00 00:00 Reduceret Hast. Mandag Fredag Per 1: 00:00 24:00 Per 2: 00:00 00:00 Reduceret Hast. Lørdag Ferie Per 1: 00:00 24:00 Per 2: 00:00 00:00

11 Opstart 7 8 Vælg "Ja" eller "Nej". Afslut Wizard Nej Efter opsætningen er afsluttet, er menusystemet til "Operatørniveau" tilgængeligt. Se nedenstående menuoversigter, der viser de tilgængelige menuer på operatørniveauet efterfulgt af vejledningen til "Serviceniveau". Åbn niveauet Service ved at angive koden 2222 i menuen "Adgangs rettigheder". Til niveauet Operatør skal du angive koden Åbn niveauet System ved at angive koden 3333 i menuen "Konfiguration". Bemærk: Hvis der skal foretages mere avancerede indstillinger, henvises til det separate online-katalog "Generel afleveringsprotokol" på

12 8 Opstart 4.3 Menuoversigt Nedenstående menuoversigter viser både niveauerne Operatør, Service og System. Oversigten over de dele, der er unikke for niveauerne i nedenstående tabel, er markeret forskellig baggrundsfarve. Bemærk: Se Corrigo-manualen ventilationsapplikation for at få flere oplysninger og konfigurationsmuligheder. Log på niveauet Operatør ved at bruge koden 1111 under Adgangs rettigheder. Log på niveauet Service ved at bruge koden 2222 under Adgangs rettigheder. Log på niveauet System ved at bruge koden 3333 under Adgangs rettigheder. Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Topvex SF03 HW :00 System:Normal run Sp:22.0 Act: ºC Drift tilstand Drift tilstand Drift tilstand Auto Valgte funktioner Alarm hændelser Driftstid TV (SAF): 0,0 t Reguleringsfunktion Tilluft regulering Ventilatorregulering Manuel frekvensregulering Varme: Vand Veksler: ikke tilsluttet Køling: Vand Fri køling: Nej Support control Active: No CO2/VOC active Never Fire damper function Not active Operation when alarm Stopped Frostbeskyttelse Aktiv Kølegenvinding Nej Eksternt sætpunkt Ikke aktiv Overskrift på startskærmbillede Kan indstilles til 5 forskellige layouts (Indstilles på administratorniveau i menuen Configuration). Indstil drift tilstand til Auto, Manuel halv hast., Manuel hel hast. eller Off. Den tid i timer, hvor motorerne har været i drift TV = Tilluftventilator Den type lufttemperaturregulering, aggregatet er konfigureret til. Den type ventilatorhastighedsregulering, aggregatet er konfigureret til. Den valgte varmertype. Den valgte type af veksler. Den valgte køling. Status for frikølingsfunktionen. Status for natreguleringsfunktionen. Status for behovsventilationsfunktionen (CO2/VOC). Status for brand- og røgspjældsfunktionen, når brandalarmen er aktiv. Status for frostbeskyttelsesfunktionen. Status for kølegenvindingsfunktionen. Status for eksternt sætpunkt. Alarmlisten med den tid og dato, de optrådte. Naviger ned og op på listen ved at trykke på.

13 Opstart 9 Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Temperatur Udetemperatur: ºC Indblæsningstemperatur Akt.: ºC Setp: 18º C Input/Output AI Status for de analoge indgange. DI UI AO DO Indblæsningstemperatur 18 C Status for de digitale indgange. Status for universelle analoge indgange eller universelle digitale indgange. Status for de analoge udgange. Status for de digitale udgange. Aktuel udelufttemperatur. Aktuel tillufttemperatur. Vælg setpunktværdien. Neutral zone 0,0 C Der kan indstilles en neutral zone omkring setpunktværdien. Luftregulering Frost beskyttelse Aktuel: ºC Frequency control manual SAF Output: % Trykregulering TV Aktuel: Pa Setp: Pa Frequency control manual SAF Output 1/1: 75 % Output 1/2: 50 % Udendørs komp. output. -20 C = 0 % 0 C = 0 % Akt. komp: 0 % Trykregulering TV Setp 1/1: 500 Pa Setp 1/2: 250 Pa Bemærk: Se Corrigo-manualens ventilationsapplikation for at få flere oplysninger. Aktuel vandtemperatur i vandvarmefladen. (Kun synlig på aggregater med vandvarmeflade). Manuel FU. Ventilatorerne reguleres ved at indstille et fast udgangssignal. Dette menupunkt bliver synligt, hvis aggregatet er konfigureret til "Manual frequency". Det aktuelle eksterne tryk og setpunkt for tilluftventilatoren. Kun synlig, hvis aggregatet er konfigureret til "Trykregulering" (VAV-tilbehør). Indstil det eksterne tryksetpunkt for den normale hastighed (1/1) og den reducerede hastighed (1/2) for tilluftventilatoren.

14 10 Opstart Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Udetemp Komp Ønskv C = 0 Pa 10 C = 0 Pa Akt. Komp: 0 Pa Indstil TV-trykkompensationen for den indstillelige udendørstemperatur. Udendørskompensationen er lineær og angives ved hjælp af to parameterpar, der angiver kompensationsværdien ved to forskellige udendørstemperaturer. Kompensationen kan være positiv eller negativ. Viser den aktuelle trykkompensation. Tids program Tid/Dag Indstil korrekt tid og dato. Indstil 00:00-24:00 for uafbrudt drift. Indstilling af 00:00-00:00 deaktiverer perioden (standser aggregatet). Normal hastighed tilsidesætter Reduceret hastighed, dvs. ved Normal hastighed 07:00-16:00 og Reduceret hastighed 00:00-24:00 kører aggregatet med Normal hastighed 07:00-16:00 og med Reduceret hastighed resten af dagen. Timer Normal Hast. Timer Reducer. Hast Forlænget drift Ferie Normal Hast. Mandag Per 1: 07:00 16:00 Per 2: 00:00 00:00 Normal Hast. Mandag-Fredag Per 1: 07:00 16:00 Per 2: 00:00 00:00 Reduceret Hast. Mandag Per 1: 00:00 24:00 Per 2: 00:00 00:00 Reduceret Hast. Mandag-fredag Per 1: 00:00 24:00 Per 2: 00:00 00:00 Forlænget drift 60 min Tid i forlænget drift 0 min Ferier (mm:dd) 1: : : Indstil ugeuret for mandag til søndag, mandag - fredag + ferie for normal hastighed. Det er muligt at angive 2 perioder pr. dag. Bemærk indstillingerne i afleveringsprotokollen. Indstil ugeuret for mandag til søndag, mandag-fredag + ferie for reduceret hastighed. Det er muligt at angive 2 perioder pr. dag. Bemærk indstillingerne i afleveringsprotokollen. Indstil tiden for forlænget drift. Brug den digitale indgang til at tvinge aggregatet til at starte eller gå op i normal drift, selv om den aktuelle tilstand er Off eller Reduceret. Hvis driftstiden er angivet til 0, kører aggregatet kun, så længe den digitale indgang er lukket. Tiden for aktiv forlænget drift overvåges i "Tid i forlænget". Det er også muligt at angive en tid her, for at forkorte den oprindeligt indstillede periode. Indstil op til 24 separate mulige ferieperioder for et helt år. En ferieperiode kan være et hvilket som helst antal sammenhængende dage fra én og opad. Datoerne er i formatet: MM:DD. Når den aktuelle dato falder i en ferieperiode, vil planlægningsprogrammet bruge indstillingerne for ugedagen "Ferie".

15 Opstart 11 Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Manuel/Auto Tilluft temp Regul. Auto Manuel set: 0.0 TV: Auto Manuel set: 0.0 Varme Automatisk Manuelt indstillet: Køling Automatisk Manuelt indstillet: 0.0 I denne menu kan driftstilstanden for alle de konfigurerede udgangssignaler og et antal af reguleringsfunktionerne styres manuelt. Udgangssignalet fra indblæsningscontrolleren kan indstilles manuelt (Manuel/Auto) til en hvilken som helst værdi mellem 0 og 100 %. Temperaturudgangssignalerne ændrer sig tilsvarende, hvis de er i automatisk tilstand. Det er også muligt manuelt at kontrollere hvert af temperaturudgangssignalerne individuelt. Eftersom manuelt indstillet output fra regulatorer afbryder den normale kontrol, udløses en alarm, hvis der findes output, som er indstillet til manuel tilstand. Indstil tillufttemperaturen til Auto, Manuel eller Off. Indstil udgangssignalet mellem 0-100%. Hvis de er i automatisk tilstand følger udgangene Y1, Y2 og Y3 signalet i overensstemmelse med de indstillede opdelingsværdier. Indstil udgangssignalet for TV (tilluftventilator) til:auto, Manuel,Man. halv hast. eller Man.hel hast.. Indstil varmen til Auto, Manuel eller Off. Indstil den manuelle udgang mellem 0-100%. Indstil kølingen til Auto, Manuel eller Off Indstil den manuelle udgang mellem 0-100% Bemærk: Skal være aktiveret for at være synlig her P1 varme Auto P1 køling Automatisk Brand- og røgspjæld Automatisk Indstil pumpereguleringen for varmefladen til Auto, On eller Off Indstil pumpereguleringen for kølefladen til Auto, On eller Off Indstil brand- og røgspjældet til Auto, Åben eller Luk Bemærk: Skal være aktiveret for at være synlig her Konfigurationen af brandog røgspjældsfunktionerne foretages på Systemniveauet

16 12 Opstart Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Udeluftspjæld Automatisk Afkastluftspjæld Automatisk Extra sequence Y5 Auto Manual set: 0.0 Indstil udeluftspjældet til Auto, Åben eller Luk Indstil afkastluftspjældet til Auto, Åben eller Luk Indstil den ekstra sekvens til Auto, Manual eller Off. Bruges ikke ved standardindstillingen. Motorstyring1 Auto Motorstyring2 Auto Motorstyring Bemærk: Se Corrigo-manualens ventilationsapplikation for at få flere oplysninger. Indstillinger Control temp Supply air control P-band: 33.0 C I-time: sec I denne menugruppe er indstillingerne for de aktiverede funktioner tilgængelige. Afhængigt af hvilke valg der er foretaget i konfigurationsmenuen, vises nogle af de mulige alternativer muligvis ikke. Indstil P-band og I-time for tilluftreguleringsfunktionen Bemærk: Se Corrigo-manualens ventilationsapplikation for at få flere oplysninger. Shutdown mode P-band: C I-time: sec Indstil P-band og I-time for nedlukningsfunktionen Bemærk: Se Corrigo-manualens ventilationsapplikation for at få flere oplysninger. Frost protection Active Setp shutdown: 25.0 C P-band active: 5.0 C Status for frostbeskyttelse. Når driftstilstanden er indstillet til "Off". Nedlukningsstyreenheden regulerer varmeoutputtet, så der opretholdes en konstant indstillelig temperatur ved frostbeskyttelsesføleren for varmefladen. Hvis frostbeskyttelsestemperaturen falder til under Frost protection Alarm level + indstillet P-Band for frostbeskyttelse, aktiveres det interne signal, og varmeventilen tvinges åben for at undgå, at varmefladen fryser. Hurtigt stop ved frostbeskyttelsesalarm Ja Indstil hurtigstoppet for aggregatet i tilfælde af frostbeskyttelsesalarm til Ja eller Nej.

17 Opstart 13 Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Mørkere gråt område, log på "System niveau" kode 3333 Konfiguration Arbejdstryk Alarmindstillinger Gendan fabriksindstillinger: Nej Gendan bruger indstillinger: Nej Gem brugerindstillinger Nej Input/Output Sensor settings Ventilatorregulering Ekstra sekvens Y4 Ekstra sekvens Y5 Sekvens med frostbeskyttelse Y1 Varme Trykregulering TV P-bånd: 500,0 m³/t I-time: 60,0 sek. Min. output: 0 % Alarmgrænser Alarm forsinkelse Reset alarm Reguleringsfunktion Reguleringsfunktion Tilstand: Tilluft regulering Manuel frekvens Tilstand, ekstra sekvens Y4 Genv. af vandkøling aktiv Styring af frostbeskyttelse. Er tilgængelig for Y1-Varme, Y4- Ekstra sekvenseller for både Y1 og Y4. Indstil P-bånd, I-tid og min. output for indblæsning. Vises kun, hvis VAV-tilbehør anvendes. Indstil alarmgrænserne og de tilladte afvigelser for de forskellige funktioner Indstil alarmforsinkelserne og de tilladte afvigelser for de forskellige funktioner Reset servicealarmen (filteralarm). I denne menu er det muligt at gendanne alle parametre til deres fabriksindstillinger eller til de brugerindstillinger, de blev gemt som tidligere. Vælg Ja eller Nej Den aktuelle konfiguration kan gemmes i et separat hukommelsesområde og kan senere gendannes ved brug af den tidligere menu, Gendan brugerindstillinger. Vælg Ja eller Nej Opsætning for input og output. Opsætning af følertyper og reguleringsområde. Indstil den ønskede type temperaturreguleringsfunktion, aggregatet skal køre med. Vælg mellem Regulering af indblæsning, udendørs komp.-tilførsel Du finder yderligere oplysninger i kapitel 4.4 *Indstil den ønskede type ventilatorreguleringsfunktion, aggregatet skal køre med. Vælg mellem Trykregulering (tilkøb), Manuel frekvens. Kan konfigureres til ét af følgende alternativer: Aktiv, Aktiv med kølegenvinding, Aktiv med entalpistyring og Aktiv med både kølegenvindingog entalpistyring. Ekstra sekvens Y5 kan konfigureres som Aktiv eller Ikke aktiv.

18 14 Opstart Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Varme Køling Pumperegulering Fri køling P1 varme P1 køling Fri køling Aktiv: Nej Ude temp. Aktivering 22 C Udendørs nattemperatur Høj: 18,0 C Lav: 10,0 C Rumtemperatur min. 18 C Klokkeslæt for start/stop: Fri køling Start: 0 Stop: 7 Periode for afbrudt varme efter fri køling 60 min Ventilatorydelse ved fri køling TV: 0 % FV: 0 % Udendørs sensor placeret i indtagskanalen (indtagskanal) Nej Type varmeflade Type køleflade Indstil parametre for pumperegulering. Hvis der for nogen af kontrolkredsløbene ikke er konfigureret nogen udgang til pumperegulering, ignoreres disse indstillinger. Indstil Fri køling Aktiv tilja eller Nej. Indstil den nedre grænse for udendørs dagtemperatur for aktivering af funktionen fri køling. Temperaturen for den forrige dag skal være over den angivne temperatur for at kunne aktivere funktionen Fri køling. Indstil den øvre grænse for udendørs nattemperatur for aktivering af funktionen frikøling. Indstil den nedre grænse for udendørs nattemperatur for aktivering af funktionen frikøling. Indstil den nedre grænse for rumtemperatur. Temperaturen skal være over denne værdi, for at funktionen til fri køling forbliver aktiv. Hvis der ikke er tilsluttet nogen rumføler, er fraluft gyldig. Indstil start- og stoptiden for funktionen fri køling F.eks. Start: 0 og Stop: 6 betyder, at sekvensen med fri køling er aktiv mellem kl og kl Indstil den forsinkelse i minutter fra det tidspunkt, hvor sekvensen med fri køling er stoppet, og indtil en mulig varmesekvens startes, dvs. hvor længe en køligere rumtemperatur end den indstillede temperatur kan accepteres Indstil ventilatorhastigheden i procent af den normale hastighed for hver ventilator individuelt under sekvensen med fri køling Indstil om den udendørs sensor er placeret i indtagskanalen eller ej. Vælg mellem Nej og Ja Forudindstillingen er Nej.

19 Opstart 15 Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Support control CO2/VOC Regulering Fire Function Support control Active: No EAF running during Support contr.: Yes Min. driftstid for natregulering: 60 min CO2/VOC aktiv Aldrig Type: Ventilator Min. tid: 20 min. Når kontrolfunktionen til rumregulering eller temperaturregulering af fraluft anvendes, er det muligt at udnytte natdriftvarme og/eller natdriftkøling. Minimumdriftstiden kan indstilles fra minutter (fabriksindstillingen er 60 minutter). Vælg mellem "Active: Yes or No". (Se menuen "Temperatur" vedrørende start- og stoptemperaturer) Indstil minimumsdriftstiden i minutter for natregulering I anlæg med varierende belastning kan ventilatorhastigheder styres af luftkvaliteten, som måles med en CO2/VOC-føler. Se Corrigovejledningen for at få yderligere oplysninger Indstil aktiv til Ikke, Altid eller Hvis tidskanal off. Indstil, hvad der skal reguleres. Vælg type ventilator Indstil den minimumstid, aggregatet er aktiveret af behovsfunktionen CO2/VOC Aktiverings nivau 1/2 hast: 800 ppm 1/1 hast: 1000 ppm diff: 160 ppm Indstil aktiveringsniveauet ved 1/2- hast Indstil aktiveringsniveauet ved 1/1- hast Indstil tilladte forskelsværdi Sequency with CO2 comtrol Y2 exchanger Fire damper function Not active Operation when alarm Stopped Fire alarm input Normally open Damper exercise No CO2-/VOC-regulering kan bruges med blandespjæld. Vælges til brug med Y2, Y4 eller begge udgange. Brandalarmindgangen kan konfigureres som Not active, Normally closed eller Normally open. Vælg drift, hvis alarmen er aktiv: Stopped, Continuous run, Normal run, Only SAF, eller Only EAF. Brandalarmindgangen kan konfigureres som normalt åben eller normalt lukket. Brandalarmindgangen kan også konfigureres fra digitale indgange. Bemærk, at risikoen for dobbelt signalskift kan skabe en uønsket funktion. Aktivér anvendelsen af brandspjældet. Vælg mellem No, Yes unit running eller Yes unit stopped. Indstil parametrene for anvendelse af spjældet i undermenuen.

20 16 Opstart Hovedmenuelement Undermenuelement 1 Undermenuelement 2 Forklaringer Adgangs rettigheder Eksternt setpunkt Type spjældmotor Motorstyring Alarm settings Kommunikation Log on Log off Skift password Eksternt setpunkt Ikke aktiv Min setp.: 12,0 C Maks. setp.: 30,0 C Motorstyring1 Driftstilstand, når aggregatet fungerer (/DI) Efterløb 120 s Motorstyring2 Driftstilstand, når aggregatet fungerer (/DI) Efterløb 0 s Alarm no(1 115): 1 Run Error Supply Air Funktion Port1 Slave Funktion Port2 Slave TCP/IP Log on Enter password xxxx Aktuel niveau: Ingen Log off? Nej Aktuel niveau: Intet Skift password for niveau: Intet Nyt password xxxx Der kan tilsluttes en ekstern setpunktenhed. Setpunktenheden skal følge PT1000 modstandskurven. Indstillingsområdet kan begrænses. Type styresignal til spjældmotorer. Vælg mellem 0-10 V, 2-10 V, 10-2 V, 10-0 V. Indstillinger for den udvendige ventilators driftsbetingelser. Indstil funktionalitet, og reguler kommunikationsindstillingerne: Slave, Udvidelsesmodul, Frekv.omf./tryktran, Udvendigt display, Eksp og frekv.omf. eller Eksp og udv display. Log på serviceniveauet ved at indtaste en 4-cifret kode. Når du har nået det ønskede niveau, skal du gå tilbage med pilen "VENSTRE" (tryk 2 gange) på betjeningspanelet. Den fabriksindstillede standardkode, der giver adgang til serviceniveauet, er Tilbage til operatørniveau: For at indtaste koden for systemniveau: Log af fra niveauet System ved at ændre Nej til Ja med knapperne "OK" eller "OP/NED" Automatisk logoff efter 6 minutters inaktivitet. Indstil et nyt password for det ønskede niveau. Dette kan kun ske, når du er logget på serviceniveauet. 4.4 Muligheder for temperaturstyring Type kontrol Placering af temperaturføler Beskrivelse/funktion Tillufttemperaturstyring Føleren for tillufttemperaturen placeres i tilluftkanalen ca. 3 m fra aggregatet. Styrer temperaturen på tilluften

21 Opstart 17 Styring af tilluftemperaturen med udetemperaturkompensering: Temperaturstyring, fraluft: Der behøves 2 temperaturfølere. Føleren for udeluft er monteret og tilsluttet inde i aggregatet. Føleren for tillufttemperaturen placeres i tilluftkanalen ca. 3 m fra aggregatet. Der behøves 2 temperaturfølere. Føleren for fralufttemperaturen er placeret i udsugningskanalen eller i rummet, hvis bygningen mangler udsugningskanaler. Føleren for tillufttemperaturens er placeret inde i tilluftkanalen ca. 3 m efter aggregatet. Kompenserer for lave udendørstemperaturer ved at øge indblæsningens temperatur med en valgfri værdi for at undgå pludselige temperaturfald inde i bygningen. Der er forudindstillet en +20 K temperaturstigning ved -20 C udetemperatur og +15 K stigning ved 0 C udetemperatur. Indstil fralufttemperaturen (forudindstillingen er +18 C). For at sikre, at tillufttemperaturen produceret af enheden ikke er for lav eller for høj, kan der indstilles en minimums- og maksimums tillufttemperaturen af installatøren/ operatøren. Forudindstillet minimumstemperatur er +12 C, og maksimumstemperatur er +30 C. 4.5 Frikøling Denne funktion bruges i den varme periode til at spare energi ved at bruge kold udeluft, f.eks. om natten, til at køle bygningen ned. Bemærk: Nedenstående gælder kun, hvis funktionen til fri køling er indstillet til Aktiv i programmenuen. For at funktionen til frikøling kan fungere, skal der være i alt 3 temperaturfølere (udeluft, indblæsning og udsugning/rum). Fri køling aktiveres kun, når følgende startbetingelser er opfyldt. Startbetingelser: Der er gået mindre end 4 dage, siden aggregatet sidst var i driftstilstand Udendørstemperaturen i den tidligere driftsperiode oversteg en indstillet grænse (+22 C) Klokken er mellem 00:00 og 07:00:00 om dagen (kan indstilles) Timerudgangene for Normal hast., Forlænget drift normal og Ekstern stop er Off En tidskanal vil være On på et tidspunkt i løbet af de senest startede 24 timer. Aggregatet kontrollerer nattemperaturen (inde- og udetemperatur) i 3 minutter ved den indstillede starttime, når ventilatorerne startes, så sensorerne kan udføre en temperaturmåling. Hvis de overstående betingelser er opfyldt, startes funktionen til fri køling, hvis ikke går aggregatet tilbage til positionen OFF. Hvis udendørsføleren ikke er placeret i kanalen til udeluftsindtag, og der er valgt en rumføler, vil aggregatet ikke starte fri køling, så længe temperaturerne ikke er inden for intervallerne for start- og stoptemperatur. Stopbetingelser: Udetemperatur over den angivne maksimumværdi (+18 C) eller under den angivne minimumsværdi (kondenseringsrisiko, +10 C) Rumtemperaturen/fralufttemperaturen er under den angivne stopværdi (+18 C) En af timerudgangene for Normal hast., Ekstern stop eller Forlænget drift normal er On Klokken har passeret 07:00:00. Når frikøling er aktiv, kører ventilatorerne med normal hastighed, eller den angivne værdi for tryk/flowregulering og den digitale udgang Fri køling er aktiv. Udgangene Y1-heating og Y3-cooling er lukkede. Når frikøling er aktiveret, er heatingudgangen blokeret i 60 minutter (konfigurerbar).

22 18 Vedligeholdelse 5 Vedligeholdelse Fare Sørg for, at strømforsyningen til aggregatet er afbrudt, før der udføres vedligeholdelse eller el-arbejde! Alle elektriske tilslutninger skal udføres af en autoriseret installatør og i henhold til gældende regulativer. Advarsel For at undgå elektrisk stød, brand eller anden skade, der kunne opstå i forbindelse med forkert brug og drift af aggregatet, er det vigtigt at overveje følgende: Udstyret skal være installeret i overensstemmelse med installationsvejledningen. Isoler strømforsyningen før service eller rengøring af varmegenvindingsanlægget. Sørg for, at filtret er monteret korrekt, før du sætter systemet i gang. Vedligeholdelse skal udføres i henhold til instruktionerne. Forsigtig Sørg for, at løsnede dele under vedligeholdelse ikke falder ned og forårsager personskade. 5.1 Skift af luftfilter Posefiltret kan ikke rengøres og skal udskiftes, når det er nødvendigt. Nye filtre kan bestilles hos Systemair. Driftstiden mellem filterskift afhænger af luftforureningen på installationsstedet. En differenstrykkontakt angiver, når det er tid at skifte filtrene. Det udløser en alarm på betjeningspanelet. Nulstil alarm efter filterskift, se alarmindstillinger, alarmgrænser, servicealarm på eltavlen. Begyndelsestrykfald for Topvex SF02 til Topvex SF03 er på ca. 50 Pa og 60 Pa for Topvex SF04 til Topvex SF12.

23 Vedligeholdelse Kontrol af ventilator Selv om der udføres løbende vedligeholdelse, f.eks. udskiftning af filtre, kan der langsomt ophobes støv og fedt indvendigt i ventilatoren. Dette reducerer effektiviteten. Rengør ventilatoren med en klud eller en blød børste. Undlad at bruge vand. Mineralsk terpentin kan bruges til at fjerne aflejringer, der ellers er vanskelige at fjerne. Lad ventilatoren tørre helt, før den bruges igen. Ventilatoren kan nemt tages ud ved at fjerne 4 skruer (pos. 1) vist i figur 3 og frakoble stikkene på de elektriske ledninger. Fig Rengøring af lameller og diffusorer Kontroller lameller og diffusorer mindst to gange om året, og rengør dem om nødvendigt. Systemet leverer frisk luft til bygningen via kanalsystemet og diffusorer/lameller. Diffusorer og lameller monteres i lofte/vægge. Afmonter diffusorer og lameller, og vask dem i varmt sæbevand, hvis det er nødvendigt. (Diffusorerne/lamellerne skal genmonteres med deres oprindelige indstillinger og positioner, så der ikke skabes ubalance i systemet). 5.4 Kontrol af indtag af udeluft Blade og forurening kan tilstoppe risten på luftindtaget og reducere kapaciteten. Kontroller risten på luftindtaget mindst to gange om året, og rengør den, hvis det er nødvendigt. 5.5 Kontrol af kanalsystem Støv- og fedtaflejringer kan bygges op i kanalsystemet, selv hvis filtrene skiftes jævnligt. Det reducerer installationens effektivitet. Kanalsystemet bør derfor rengøres/udskiftes efter behov. Stålkanaler kan rengøres ved at trække en børste, som er dyppet i varmt sæbevand, gennem kanalen via åbningerne til diffusorerne/lamellerne eller særlige inspektionslemme i kanalsystemet (hvis monteret). Bemærk: Derudover skal taghætterne kontrolleres en gang om året og rengøres efter behov.

24 20 Vedligeholdelse 5.6 Udskiftning af det indbyggede batteri Bemærk: Denne procedure kræver kendskab til korrekt ESD-beskyttelse. Dvs., at der skal bruges et armbånd med jordforbindelse! Når alarmen "Internt batteri" aktiveres, og LED'erne for batteriet lyser rødt, er batteriet til sikkerhedskopiering af programhukommelse og realtidsur blevet for svagt. Batteriet udskiftes som beskrevet nedenfor. En backupkondensator gemmer hukommelsen og holder uret kørende i mindst 10 minutter, efter at strømforsyningen er fjernet. Hvis batteriudskiftningen derfor tager mindre end 10 minutter, er det ikke nødvendigt at genindlæse programmet, og uret vil fortsætte med at køre normalt. Udskiftningsbatteriet skal være af typen CR Fjern dækslet ved at presse låseelementerne på kanten af dækslet ned med en lille skruetrækker og samtidig trække kanterne udad. 2 Grib fast om batteriet med fingrene, og løft det opad, indtil det er fri af holderen. Tryk det nye batteri fast ned på plads. Bemærk, at for at bevare en korrekt polaritet kan batteriet kun indsættes "på den rigtige måde".

25 Fejlfinding 21 6 Fejlfinding I tilfælde af problemer bedes du kontrollere eller rette nedenstående, før du tilkalder en servicetekniker. Se altid efter, om der er aktive alarmer på betjeningspanelet. 1. Ventilatoren starter ikke Kontroller, at sikringerne ikke er defekte. Kontroller indstillingerne på eltavlen (tid, ugeplan, auto, manuel drift osv.). Kontroller, om der er alarmbeskeder. 2. Luftmængden er for lille Kontroller indstillingerne for normal og reduceret ventilatorhastighed. Kontroller, at udeluftspjæld åbner (hvis det anvendes). Er det nødvendigt at udskifte filtret? Skal diffusorer/lameller rengøres? Skal ventilatoren rengøres? Er taghætte/luftindtaget tilstoppet? Kanalsystemet. Kontroller de synlige kanaler for skader og/eller ophobet støv/forurening. Kontroller åbningerne på til-/fraluftsarmaturerne. 3. Kold tilluft Kontroller den angivne tilluftstemperatur på betjeningspanelet. Kontroller, om overophedningstermostaten stadigvæk viser alarm. Om nødvendigt nulstilles ved at trykke på RE- SET-knappen, figur 1). Kontroller, at ventilatorens termoafbryder er udløst vises som Ventilatoralarm på eltavlen. Om nødvendigt resettes den. 4. Svingende tillufttemperatur Kontroller, at føleren for tillufttemperaturføler er samlet ca. 3 meter fra varmefladen. 5. Støj/vibrationer Rengør ventilatorhjulet.

26 22 Service 6.1 Alarmer Alarmknappen (pos.1, figur 2) åbner alarmkøen. Når du trykker på denne knap, vises aktive og ikke-godkendte alarmer i menuvinduet. Alarm-LED'en (pos.2, figur 2) blinker, hvis der er ikke-godkendte alarmer, og viser fast lys, hvis alarmerne stadig er aktive, men er blevet godkendt. Hvis der er flere alarmer, kan du bruge OP/NED til at flytte mellem dem. En alarm kan godkendes eller blokeres ved brug af OK og OP/NED. Hvis du vil afbryde eller gå tilbage til startmenuen, skal du trykke på Annuller og derefter trykke på VENSTRE. 7 Service Før du kontakter serviceteknikeren, bedes du notere specifikations- og produktionsnummer fra aggregatets typeskilt. 5 Topvex XXXX 230/400V 25 A 50Hz 4016 W IP23 225kg 16kW Serial. no: 1234/ / Systemair Sverige AB Industrivägen 3 SE Skinnskatteberg Sweden Ver. A 16kW 1. Varenummer 2. Produktionsordrenummer 3. Løbenummer 4. Produktionsdato 5. Produktkode (produktspecifikation) 2 3 4

27

28 Systemair Sverige AB Industrivägen 3 SE Skinnskatteberg, Sweden Phone Fax Topvex SF02-S12 Drifts- og vedligeholdelsesvejledning dk A001

SAVEVTC 300. Ventilationsaggregat med varmegenvinding

SAVEVTC 300. Ventilationsaggregat med varmegenvinding Ventilationsaggregat med varmegenvinding 207233-DK 25-01-2011V.A002 Indhold 1 Advarsler... 1 2 Introduktion... 2 3 Beskrivelse af interface... 3 3.1 Betjeningspanel... 3 3.2 Symboler på displayet... 4

Læs mere

Ventilationsaggregater. Topvex FR, SR, TR

Ventilationsaggregater. Topvex FR, SR, TR Topvex FR, SR, TR 206951-DK 22-08-2011V.A004 (C. 3.0-1-06) Indhold 1... 1 1.1 Funktionsindstillinger... 1 1.2 Indstilling af ugeprogram... 5 1.3 Alarmkonfiguration... 6 1.4 Noter og underskrift... 9 1

Læs mere

Danvent DV og TIME. Systemair E28 Styring. Betjeningsvejledning. Ændring af tid, temperatur og luftydelse. Version 3.1

Danvent DV og TIME. Systemair E28 Styring. Betjeningsvejledning. Ændring af tid, temperatur og luftydelse. Version 3.1 Ventilatorer Brand- og røgprodukter Ventilationsaggregater Luftfordeling Tilbehør Ventilationssystemer Systemair E28 Styring Version 1 Betjeningsvejledning Danvent DV og TIME Ændring af tid, temperatur

Læs mere

Topvex VAV-konvertering

Topvex VAV-konvertering Topvex VAV-konvertering Installationsmanual Dokument oversat fra engelsk 1255958 A003 DK Indhold 1 Generelt VAV-sæt...1 2 Advarsler...1 3 Montering af tryktransmittere...2 4 Kabling...3 5 Konfiguration

Læs mere

Topvex FC. Ventilationsaggregat

Topvex FC. Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat Dokument oversat fra engelsk 5988-DK 8-08-05 A00 Indhold Advarsler... Produktbeskrivelse.... Interne komponenter.... Beskrivelse af de indvendige komponenter... 3.. Tilluft-/fraluft,

Læs mere

Topvex VAV-konvertering

Topvex VAV-konvertering Dokument oversat fra engelsk 1255958-DA 2015-05-04 A002 Indhold 1 Advarsler... 1 2 Montering af tryktransmittere... 2 3 Kabling... 3 4 Konfiguration (Corrigo)... 5 5 Topvex Eksterne forbindelser... 7 1

Læs mere

Topvex VAV-konvertering

Topvex VAV-konvertering Topvex VAV-konvertering Installationsmanual DK Dokument oversat fra engelsk 1517858 A001 Copyright Systemair AB Alle rettigheder forbeholdes E&OE Systemair AB forbeholder sig retten til at ændre sine produkter

Læs mere

Topvex FC Ventilationsaggregat

Topvex FC Ventilationsaggregat Topvex FC Ventilationsaggregat Drifts- og vedligeholdelsesvejledning Dokument oversat fra engelsk 1259188 A003 DK Indhold 1 Advarsler...1 2 Produktbeskrivelse...2 2.1 Interne komponenter...2 2.2 Beskrivelse

Læs mere

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat Drifts- og vedligeholdelsesvejledning Dokument oversat fra engelsk A002 DK Copyright Systemair AB Alle rettigheder forbeholdes E&OE Systemair AB forbeholder

Læs mere

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ventilationsaggregat

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ventilationsaggregat Topvex SX/C, Topvex TX/C Ventilationsaggregat Drifts- og vedligeholdelsesvejledning Dokument oversat fra engelsk 1316788 A003 DK Indhold 1 Advarsler...1 2 Produktbeskrivelse...2 2.1 Interne komponenter...2

Læs mere

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat Drifts- og vedligeholdelsesvejledning Dokument oversat fra engelsk 1244558 A003 DK Copyright Systemair AB Alle rettigheder forbeholdes E&OE Systemair

Læs mere

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Ventilationsaggregat

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat 206902-DK 27-09-2010V.A004 (C. 3.0-1-06) Indhold 1 Advarsler... 1 2 Beskrivelse af produktet... 2 2.1 Interne komponenter Topvex SR 03 06... 2 2.2 Interne komponenter Topvex TR 03

Læs mere

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Ventilationsaggregater

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Ventilationsaggregater Topvex SR 09, 11, Topvex TR 09-15 Ventilationsaggregater Drifts- og vedligeholdelsesvejledning Dokument oversat fra engelsk 1255948 A004 DK Copyright Systemair AB Alle rettigheder forbeholdes E&OE Systemair

Læs mere

111570DK-05 2015-11 CS60. Tilslutnings- og konfigurationsvejledning Styringsautomatik

111570DK-05 2015-11 CS60. Tilslutnings- og konfigurationsvejledning Styringsautomatik DK-0 0- CS0 Tilslutnings- og konfigurationsvejledning Styringsautomatik Tilslutning af CU0. Kredsløbslayout Art.nr. Art.nr. P Art.nr. P P P Art.nr. P P P P P P P P P P P Stik til styrepaneler Kontakt til

Læs mere

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Ventilationsaggregat

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat Dokument oversat fra engelsk 1244558-DK 2014-12-19 A001 Indhold 1 Advarsler... 1 2 Produktbeskrivelse... 2 2.1 Interne komponenter Topvex SR 03-06... 2 2.2 Interne komponenter Topvex

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

VR700DC. DK Betjenings- og vedligholdelsesvejledning. Til slutbrugeren

VR700DC. DK Betjenings- og vedligholdelsesvejledning. Til slutbrugeren VR700DC DK Betjenings- og vedligholdelsesvejledning Til slutbrugeren 1 FORORD Systemair ventilationsaggregater med varmegenvinding er blevet produceret siden 1980. Aggregaterne er installeret i tusindvis

Læs mere

Fjernbetjening Stouch Teknisk manual. Symboler på luftretning på anlæg

Fjernbetjening Stouch Teknisk manual. Symboler på luftretning på anlæg Fjernbetjening Stouch Teknisk manual Symboler på luftretning på anlæg 1 Beskrivelse - Quick guide Beskrivelse: Stik sættes i RS485-2, hvis man bruger Smarty XP, skal stik i remote control Der vises Con

Læs mere

EC Vent Installationsvejledning

EC Vent Installationsvejledning -DK 15-03-2011V.A-002 Indhold 1 Overensstemmelseserklæring... 1 2 Advarsler... 2 3 Introduktion til produktet... 3 3.1 Generelt... 3 3.1.1 Beskrivelse af rumenheden... 3 3.1.2 Beskrivelse af styretavlen...

Læs mere

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ventilationsaggregat

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ventilationsaggregat Topvex SX/C, Topvex TX/C Ventilationsaggregat Installationsmanual Dokument oversat fra engelsk 1316778 A004 DK Indhold 1 EU-overensstemmelseserklæring...1 2 Advarsler...2 3 Produktoplysninger...2 3.1

Læs mere

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort CT150. Version: 10.00, 13-04-2015 Software-version: 2.30

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort CT150. Version: 10.00, 13-04-2015 Software-version: 2.30 Brugervejledning CTS 602 by Nilan Comfort CT150 Version: 10.00, 13-04-2015 Software-version: 2.30 Betjeningspanel For indstilling af de enkelte værdier : tryk - ESC for at komme til hovedmenu - for at

Læs mere

Brugervejledning CTS600 automatik for NILAN Comfort 1200

Brugervejledning CTS600 automatik for NILAN Comfort 1200 Brugervejledning CTS600 automatik for NILAN Comfort 1200 Version 1.06, 22.03.2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Indledning... 3 Funktioner... 4 Temperaturføleroversigt...

Læs mere

Teknisk datablad Brandautomatik

Teknisk datablad Brandautomatik Teknisk datablad Brandautomatik Brandautomatik www.air2trust.com Indeks VEJLEDNINGER 4 Brugervejledning 6 Menuoversigt 7 Displayvejledning ELDIAGRAMMER 9 Eldiagram for 1-5 spjæld 10 Eldiagram for 6-20

Læs mere

Topvex SC Ventilationsaggregat

Topvex SC Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat Dokument oversat fra engelsk 2075758-DK 15-03-2016 A005 Indhold 1 Overensstemmelseserklæring... 1 2 Advarsler... 2 3 Produktoplysninger... 2 3.1 Generelt... 2 3.2 Tekniske data...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN Comfort CT150 med Basic panel Version 2.00-14.10.2016 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Ventilationsanlæg... 3 Quick guide Betjeningspanel...4

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

Topvex FC Ventilationsaggregat

Topvex FC Ventilationsaggregat Topvex FC Ventilationsaggregat Installationsmanual Dokument oversat fra engelsk 1259178 A006 DK Indhold 1 Overensstemmelseserklæring...1 2 Advarsler...2 3 Produktoplysninger...2 3.1 Generelt...2 3.2 Tekniske

Læs mere

Brugervejledning til Corrigo E. Ventilationsprogram

Brugervejledning til Corrigo E. Ventilationsprogram Brugervejledning til Corrigo E Ventilationsprogram Copyright AB Regin, Sverige, 2009 Om denne brugervejledning Denne brugervejledning omfatter alle modeller i Corrigo E serien, som anvendes med ventilationsprogrammet.

Læs mere

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Ventilationsaggregater

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Ventilationsaggregater Topvex SR 09, 11, Topvex TR 09-15 Ventilationsaggregater Installationsmanual Dokument oversat fra engelsk 1255938 A003 DK Copyright Systemair AB Alle rettigheder forbeholdes E&OE Systemair AB forbeholder

Læs mere

SAVEVTC 300. Ventilationsaggregat med varmegenvinding

SAVEVTC 300. Ventilationsaggregat med varmegenvinding Ventilationsaggregat med varmegenvinding Installation og service 207232-DK 14-03-2011V.A-002 Indhold 1 Overensstemmelseserklæring... 1 2 Advarsler... 2 3 Produktoplysninger... 3 3.1 Generelt... 3 3.2 Tekniske

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VER.

BRUGERVEJLEDNING VER. Dr.CropStore Styring af lager-temperatur BRUGERVEJLEDNING VER. 2.00 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 Indledning....4 1.1 Knapindstilling, taster og display...................... 4 1.2 Indstilling, ændring af

Læs mere

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Ventilationsaggregat Installationsmanual Dokument oversat fra engelsk 1244548 A004 DK Copyright Systemair AB Alle rettigheder forbeholdes E&OE Systemair AB forbeholder

Læs mere

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.01

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.01 Brugermanual KVU vekslere 110-00038 Version 01.01 2 af 11 Indholdsfortegnelse Display KVU Control... 5 Kontrolenhed... 5 Menustruktur... 5 Display visning... 5 Display visning... 6 Displayet... 6 Signaler...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN Comfort CT150 med Basic panel Version 2.01-25.01.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Ventilationsanlæg... 3 Quick guide Betjeningspanel...4

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Connect Anvendes sammen med luftbehandlingsaggregater fra Lindab

lindab vi forenkler byggeriet Lindab Connect Anvendes sammen med luftbehandlingsaggregater fra Lindab Lindab Connect Anvendes sammen med luftbehandlingsaggregater fra Lindab http://cloud.lindab.com Velkommen til Lindab Connect! Vi fortæller dig, hvordan du opkobler dit Lindab-luftbehandlingsaggregat via

Læs mere

Brugermanual for styring til DUKA ONE Q300/500

Brugermanual for styring til DUKA ONE Q300/500 DUKA Ventilation MAJ 2019 Brugermanual for styring til DUKA ONE Q300/500 Automatisk styring af DUKA One Q300/500 enheder Brugermanual for styring til DUKA ONE Q300/500G Brugermanual version 1.0 Maj 2019

Læs mere

Optima-GO volumenstrømsregulator

Optima-GO volumenstrømsregulator Ventilatorer Brand- og røgprodukter Ventilationsaggregater Luftfordeling Tilbehør Ventilationssystemer Optima-GO volumenstrømsregulator Brugervejledning (C) (B) (D) (A) A Udkoblingsknap B 3-cifret display,

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING. Fjernbetjening BRC315D7

BETJENINGSVEJLEDNING. Fjernbetjening BRC315D7 BETJENINGSVEJLEDNING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 Betjeningsvejledning TAK FOR AT DU HAR VALGT AT ANSKAFFE DENNE STYREENHED LÆS DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT,

Læs mere

Vejl.nr HAC 1. Home Ventilation Accessory Controller Installations manual Rev. 1.5 da 1/16

Vejl.nr HAC 1. Home Ventilation Accessory Controller Installations manual Rev. 1.5 da 1/16 HAC 1 Home Ventilation Accessory Controller Installations manual Rev. 1.5 da 1/16 2/16 Der tages forbehold for trykfejl og ændringer Vejl.nr. 3500005 Oversigt Indhold Indhold Generel beskrivelse... 4 Installation...

Læs mere

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Ventilationsaggregat

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat Dokument oversat fra engelsk 1255938-DK 2014-12-19 A001 Indhold 1 Overensstemmelseserklæring... 1 2 Advarsler... 2 3 Produktoplysninger... 2 3.1 Generelt... 2 3.2 Tekniske data...

Læs mere

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Ventilationsaggregat

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat Dokument oversat fra engelsk 2075778-DK 2014-06-25 A004 Indhold 1 Overensstemmelseserklæring... 1 2 Advarsler... 2 3 Produktoplysninger... 2 3.1 Generelt... 2 3.2 Tekniske data...

Læs mere

EX-EC ikke tilsluttet bus i FanIO stik B, Fejl i buskabel, Buskabel i EX-EC monteret i stik B i stedet for A

EX-EC ikke tilsluttet bus i FanIO stik B, Fejl i buskabel, Buskabel i EX-EC monteret i stik B i stedet for A forsink grænse stop WEB text Pop-up text 1 A 3 N/A Brand alarm Brandalarm 1 Brand alarm udløst. 2 A 3 N/A X Ekstern brandtermostat alarm Ekstern Brandtermostat 2 Ekstern brandtermostat 3 A 3 N/A X Intern

Læs mere

ØLAND ØLAND. Drift og vedligeholdelse (bruger) Brugervejledning nr. AHU-250-brugervejledning 01-03-12-1. Luftbehandlingsaggregat AHU-250-M-EC

ØLAND ØLAND. Drift og vedligeholdelse (bruger) Brugervejledning nr. AHU-250-brugervejledning 01-03-12-1. Luftbehandlingsaggregat AHU-250-M-EC Brugervejledning Aggregat Betjeningspanel PAR-AHU-250 A/S Park Allé 366, 2605 Brøndby, Tel. 7020 1911, Fax 4453 1051 www.oeland.dk 1 Drift og vedligeholdelse (bruger) Automatikfunktioner og betjeningspanel

Læs mere

Flexit. Automatik for luftbehandlingsaggregater. 300-700 m 3 /h. Vi arbejder for din succes

Flexit. Automatik for luftbehandlingsaggregater. 300-700 m 3 /h. Vi arbejder for din succes Flexit Automatik for luftbehandlingsaggregater 300-700 m 3 /h Vi arbejder for din succes Energivej 3-7, 2750 Ballerup, Tel. 7020 1911, Fax 4453 1051 www.oeland.dk NB! Vores produkter udvikles løbende,

Læs mere

Brugervejledning til Corrigo E. Ventilationsprogram

Brugervejledning til Corrigo E. Ventilationsprogram Brugervejledning til Corrigo E Ventilationsprogram Copyright AB Regin, Sverige, 2011 Om denne brugervejledning Denne brugervejledning omfatter alle modeller i Corrigo E serien, som anvendes med ventilationsprogrammet.

Læs mere

Brugervejledning til CTS600 automatik for NILAN Comfort 250/300/300T/450/600 EC

Brugervejledning til CTS600 automatik for NILAN Comfort 250/300/300T/450/600 EC Brugervejledning til CTS600 automatik for NILAN Comfort 250/300/300T/450/600 EC Version 1.09, 22.03.2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Indledning... 3 Anlægstyper... 4

Læs mere

WMT 10. INSTALLATIONSMANUAL Elektronisk kontrolpanel for fan coil - væghængt installation

WMT 10. INSTALLATIONSMANUAL Elektronisk kontrolpanel for fan coil - væghængt installation WMT 10 INSTALLATIONSMANUAL Elektronisk kontrolpanel for fan coil - væghængt installation Beskrivelse WMT 10 termostaten er et styringspanel for fan coils til vægmontering. Styring af driftsfunktioner på

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

Brugervejledning til CTS-600 automatik for NILAN Comfort 250/300/300T/450/600 EC

Brugervejledning til CTS-600 automatik for NILAN Comfort 250/300/300T/450/600 EC Brugervejledning til CTS-600 automatik for NILAN Comfort 250/300/300T/450/600 EC Version 1.06; 01.08.2007 Softwareversion 1.21 1.2X Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Indledning...

Læs mere

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Ventilationsaggregat

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat 206901-DK 25-01-2011V.A005 (C. 3.0-1-06) Indhold 1 Overensstemmelseserklæring... 1 2 Advarsler... 2 3 Produktoplysninger... 2 3.1 Generelt... 2 3.2 Tekniske data... 3 3.2.1 Mål og

Læs mere

Axel Kiers Vej 32 8270 Højbjerg Tlf.: 8736 0414 Mobil: 2046 0414

Axel Kiers Vej 32 8270 Højbjerg Tlf.: 8736 0414 Mobil: 2046 0414 CorrigoE og ETool ETool:...2 Opdatering af regulator...2 Første gang:...2 E-Cable-USB...2 ETool Programmet...3 Kommunikations indstilling...3 Regulator søgning...5 Log On / Off...6 Downloade...7 Konfigurering

Læs mere

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160V/350VB/550VB EC

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160V/350VB/550VB EC AIR COMFORT AIR DIFFUSION VE: DK. CC VENTILATIONSAGGREGAT» TEKNISKE DATA Til A9 Til A PRODUKTFAKTA: Ventilationsaggregat i varme- og lydisoleret kabinet Luftmængde op til m³/h Virkningsgrad op til 9% Ventilationsaggregaterne

Læs mere

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160V/350VB/550VB EC

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160V/350VB/550VB EC AIR COMFORT AIR DIFFUSION VE: DK. CC VENTILATIONSAGGREGAT» TEKNISKE DATA Til A Til A PRODUKTFAKTA: Ventilationsaggregat i varme- og lydisoleret kabinet Luftmængde op til m³/h Virkningsgrad op til 9% Ventilationsaggregaterne

Læs mere

VR700DC. DK Montagevejledning. Til installatøren

VR700DC. DK Montagevejledning. Til installatøren VR700DC DK Montagevejledning Til installatøren 1 FORORD Systemair ventilationsaggregater med varmegenvinding er blevet produceret siden 1980. Aggregaterne er installeret i tusindvis af boliger. Erfaringen

Læs mere

TX Controller Betjeningsvejledning

TX Controller Betjeningsvejledning TX Controller Betjeningsvejledning Version 1.7 Rev. 2015.05.29 Indholdsfortegnelse 1.0.0 Oversigt... 3 1.1.0 Forceret drift... 4 1.2.0 Forlænget drift... 4 1.3.0 Styringsmenu... 5 1.4.0 Temperatur Setpunkt...

Læs mere

Uponor SMS modul R-56

Uponor SMS modul R-56 Uponor SMS modul R-56 Produktbeskrivelse Se billede A for at få en systembeskrivelse Uponor SMS modul R-56 kan fjernbetjene et skift mellem komforttilstand og ECO-tilstand. Modulet er forbundet til kontrolenheden

Læs mere

Brugermanual til CLINT Chiller/Varmepumpe enheder

Brugermanual til CLINT Chiller/Varmepumpe enheder 439,45 Brugermanual til CLINT Chiller/Varmepumpe enheder - 1 - BRUGERGRÆNSEFLADE Enhedens frontpanel fungerer som brugergrænseflade og bruges til at udføre alle handlinger, der har med enheden

Læs mere

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide

Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat. Brugervejledning - Quickguide Climaster ZCF luftbehandlingsaggregat Brugervejledning - Quickguide EXHAUSTO A/S Odensevej 76 DK-5550 Langeskov Tel. +45 65 66 12 34 Fax +45 65 66 11 10 exhausto@exhausto.dk www.exhausto.dk 1 Generelt

Læs mere

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S

H. JESSEN JÜRGENSEN A/S H. JESSEN JÜRGENSEN A/S - alt til klima- og køleanlæg Model FCTB Gulv-/ væg- og loftmodel - indedel (kun køling) BETJENINGSVEJLEDNING Læs denne vejledning grundigt igennem og opbevar den til senere brug.

Læs mere

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort 1200. Version: 7.00, 09-01-2012 Software-version: 2.13

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort 1200. Version: 7.00, 09-01-2012 Software-version: 2.13 Brugervejledning CTS 602 by Nilan v Comfort 1200 Version: 7.00, 09-01-2012 Software-version: 2.13 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Funktioner... 4 Temperaturføleroversigt...

Læs mere

Betjeningsvejledning for DUKA VillaVentilation. Tilslutning af styringen 3. Servicefunktioner 6. Programmering af driftsfunktioner 6.

Betjeningsvejledning for DUKA VillaVentilation. Tilslutning af styringen 3. Servicefunktioner 6. Programmering af driftsfunktioner 6. Indholdsfortegnelse Tilslutning af styringen 3 Tænd/sluk 4 Styringen 4 Servicefunktioner 6 Brug af styringen 6 Programmering af driftsfunktioner 6 Temperaturindstilling 6 Ventilator hastighed 7 Servicemenu

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

INSTRUKTION KRYDSVEKSLER

INSTRUKTION KRYDSVEKSLER INSTRUKTION Type KV DANHEAT A/S Niels Ebbesens Vej 9, DK-7500 Holstebro Tlf.:+45 97 42 30 99 Fax:+45 97 40 27 70 E-mail: danheat@danheat.dk Internet: www.danheat.dk Udgave 2009.03 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.

Læs mere

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160PB/350PB EC

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160PB/350PB EC AIR COMFORT AIR DIFFUSION VENTILATIONSAGGREGAT» TEKNISKE DATA Styrepanel Til A19 Styrepanel Til A14 PRODUKTFAKTA: Ventilationsaggregat i varme- og lydisoleret kabinet Luftmængde op til 410 m³/h Virkningsgrad

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTWA

INSTALLATIONSVEJLEDNING. Rumtermostat EKRTWA INSTALLATIONSVEJLEDNING 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 Læs denne manual grundigt igennem, før du starter enheden op. Gem den.

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

OVERVÅGNINGSSYSTEM FICO-64» MONTAGEANVISNING

OVERVÅGNINGSSYSTEM FICO-64» MONTAGEANVISNING FIRE SAFETY AIR MANAGEMENT OVERVÅGNINGSSYSTEM» MONTAGEANVISNING 2 1 TILSLUTNING 1.5 RØGDETEKTOR 1 eller 2 røgdetektorer (se DIP indstillinger) kan vælges. 1.1 GENERELT Styreenheden SOC8-S2 indeholder elektroniske

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.05

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.05 Brugermanual KVU vekslere 110-00038 Version 01.05 2 af 11 Indholdsfortegnelse Setpunktstabel:...4 Betjeningspanel KVU...5 Kontrolenhed...5 Menustruktur...5 Display visning...5 Display visning...6 Displayet...6

Læs mere

QUICK GUIDE LUFT/VAND CHILLER. pco 5

QUICK GUIDE LUFT/VAND CHILLER. pco 5 QUICK GUIDE LUFT/VAND CHILLER pco 5 Brugerflade (PGD1) Styringens kontrolpanel tillader hurtig indstilling og visning af unittens driftsparametre. Kortet husker alle standardindstillinger og alle ændringer.

Læs mere

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600 Tilbehør Brandautomatik by Nilan Brandautomatik Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600 Version: 10.02, 28.06.16 Software-version: 2.32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort 300. Version: 8.01, 11-05-2012 Software-version: 2.17

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort 300. Version: 8.01, 11-05-2012 Software-version: 2.17 Brugervejledning CTS 602 by Nilan Comfort 300 Version: 8.01, 11-05-2012 Software-version: 2.17 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Indledning... 3 Anlægstyper... 4 Temperaturføleroversigt...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel

BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort CT150 med Basic panel BRUGERVEJLEDNING CTS602 BY NILAN Comfort CT150 med Basic panel Version 2.10-03.04.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Ventilationsanlæg... 3 Quick guide Betjeningspanel...4

Læs mere

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening

Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Elektrisk lavastensgrill / Vandgrill Installation og betjening Sikkerhedsanvisninger Dette dokument indeholder vigtig information omkring montering, betjening og vedligeholdelse. Opbevar altid manualen

Læs mere

Manual. VentCom Apollo-Multi Ver. 018.01.DK. Manual nr. 982002600 Ver 3.00 01.12.2006. SKIOLD A/S Kjeldgaardsvej 3 DK-9300 Sæby Danmark

Manual. VentCom Apollo-Multi Ver. 018.01.DK. Manual nr. 982002600 Ver 3.00 01.12.2006. SKIOLD A/S Kjeldgaardsvej 3 DK-9300 Sæby Danmark Manual VentCom Apollo-Multi Ver. 018.01.DK Manual nr. 982002600 Ver 3.00 01.12.2006 SKIOLD A/S Danmark Vejledning i brug af VentCom sammen med Apollo Multi. VentCom er et program, som kan præsentere aktuelle

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort Projektmodel / Brandautomatik

MONTAGEVEJLEDNING CTS602 BY NILAN. Comfort Projektmodel / Brandautomatik MONTAGEVEJLEDNING CTS602 BY NILAN Comfort Projektmodel / Brandautomatik Version 2.21-05.04.2018 INDHOLDSFORTEGNELSE El-montage Tilslutningsoversigt... 3 Sikkerhed...3 Tilslutninger...4 El-tilslutning tilbehør...5

Læs mere

CLIMATIX TM. GBS Kontrolboks GBS Display Installations manual

CLIMATIX TM. GBS Kontrolboks GBS Display Installations manual CLIMATIX TM GBS Kontrolboks GBS Display Installations manual 1. Anvendelse 1.1. GBS Display til opsætning og overvågning Med GBS system, temperatur sensor i kanal, røgdetektor og pressostat sikrer korrekt

Læs mere

Funktions princip for varmeventilatorer: Installation:

Funktions princip for varmeventilatorer: Installation: Funktions princip for varmeventilatorer: Installation: Se monteringvejledning (M3181) medleveret termostaten Termostaten skal monteres i rent og tørt indedørs rum, og må ikke udsættes for stænk. Fortrådes,

Læs mere

B. Rum sensor C. Rum sensor med gulv sensor som begrænser Tæthedsgrad (fugt/støv) Terminaler Max. 2.5mm 2 Gulvføler med 3,5m kabel NTC, 100kΩ / 25 C

B. Rum sensor C. Rum sensor med gulv sensor som begrænser Tæthedsgrad (fugt/støv) Terminaler Max. 2.5mm 2 Gulvføler med 3,5m kabel NTC, 100kΩ / 25 C NTC 700 Logisk programmerbar termostat for el-gulvvarme Introduktion NTC 700 er en logisk programmerbar termostat som forenkler indstilling og brug uafhængig af manual. NTC 700 er produceret iht. EN60730-1

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Vejledning til varmevekslerstyring SILVER C RX, RECOnomic str. 100/120, RECOsorptic str. 50-120

Vejledning til varmevekslerstyring SILVER C RX, RECOnomic str. 100/120, RECOsorptic str. 50-120 Vejledning til varmevekslerstyring SILVER C RX, RECOnomic str 100/120, RECOsorptic str 50-120 1 Generelt Varmevekslerstyringen er et styresystem til stepmotor, 380 W Det er beregnet til nøjagtig og lydsvag

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CTS150 BY NILAN. Comfort CT150

BRUGERVEJLEDNING CTS150 BY NILAN. Comfort CT150 BRUGERVEJLEDNING CTS150 BY NILAN Comfort CT150 Version 2.10-03.04.2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhed Strømforsyning... 3 Bortskaffelse... 3 Ventilationsanlæg... 3 Quick guide Betjeningspanel...4 Funktioner...

Læs mere

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP TPC Touchscreen Indstilling og angivelse af tilgangsluftens temperaturer Indstilling og angivelse af omdrejningstallet af ventilatormotor Angivelse af frostsikringsfuntionen i pladevarmeveksleren Angivelse

Læs mere

VAV FUNKTION. Instruktionsmanual 2

VAV FUNKTION. Instruktionsmanual 2 VAV FUNKTION DK Instruktionsmanual 2 DK INDHOLD INDLEDNING... 3 1. MONTAGE AF TRYKTRANSMITTER... 3 2. SLANGE TILSLUTNING PÅ TRYKTRANSMITTER... 3 3. ELEKTRISK TILSLUTNING TIL AGGREGAT... 4 4. INDSTILLING

Læs mere

Advarsler og sikkerhed.

Advarsler og sikkerhed. SM 4229-2 EXT SM 4229-2 INT Advarsler og sikkerhed. Denne emhætte er designet til normal brug ved madlavning i privat husholdning og må kun bruges som sådan. Emhætten er beregnet til netspænding 220 240

Læs mere

BOLIGVENTILATION CMG-400. www.geovent.com. Din garanti for en fremtidssikret ventilationsløsning. Instruktionsmanual

BOLIGVENTILATION CMG-400. www.geovent.com. Din garanti for en fremtidssikret ventilationsløsning. Instruktionsmanual BOLIGVENTILATION CMG-400 Din garanti for en fremtidssikret ventilationsløsning DK Instruktionsmanual www.geovent.com Indholdsfortegnelse 1.0 Monteringsanvisning 1.1 El installation 1.2 Anvendelsesområde

Læs mere

VENTILATIONSAGGREGATER TIL KOMFORTVENTILATION

VENTILATIONSAGGREGATER TIL KOMFORTVENTILATION UNIQ COMFORT VENTILATIONSAGGREGATER TIL KOMFORTVENTILATION FORDELE EFFEKTIV VARMEGENVINDING Høj effektiv roterende veksler sørger for en effektiv varmegenvinding. Virkningsgrader op til 87 %. LAVT ENERGIFORBRUG

Læs mere

STRA-01 til kølebafler

STRA-01 til kølebafler Comfort: STRA01 STRA01 til kølebafler Montering Placer regulatoren på et sted, hvor temperaturen er repræsentativ for rummet. En passende placering er ca. 1,6 m over gulvniveau på et sted med uhindret

Læs mere

GC-1F Gen-set Controller

GC-1F Gen-set Controller BRUGERMANUAL GC-1F Gen-set Controller Trykknapper Lysdioder Ikonliste Displayvisninger Dokumentnr. 4189340645B Denne beskrivelse inkluder følgende versioner: GC-1F GC-1F/2 SW version 1.2x.x SW version

Læs mere

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere.

5-LCD FJERNBETJENING. Batterierne skal bortskaffes separat i de særlige batteriaffaldsbeholdere. GENERELLE SPECIFIKATIONER FOR LCD FJERNBETJENINGEN Fjernbetjeningen har en transmissionsfrekvens på 434,5 MHz. Den strømforsynes med 3 AAA batterier på følgende måde: fjern dækslet til batterirummet ved

Læs mere

INDHOLD: VEX35DV til decentral boligventilation > Generelt. VEX35DV til decentral boligventilation > Energi. VEX35DV til decentral boligventilation >

INDHOLD: VEX35DV til decentral boligventilation > Generelt. VEX35DV til decentral boligventilation > Energi. VEX35DV til decentral boligventilation > INDHOLD: VEX35DV til decentral boligventilation > Generelt VEX35DV til decentral boligventilation > Energi VEX35DV til decentral boligventilation > Konstruktion Generelt VEX35DV, ventilationsaggregat til

Læs mere

Drifts- og vedligeholdelsesvejledning TX 64. Rev. 2015.10.09

Drifts- og vedligeholdelsesvejledning TX 64. Rev. 2015.10.09 Drifts- og vedligeholdelsesvejledning TX 64 Rev. 2015.10.09 0 1 Indhold 1. Systembeskrivelse... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Forsyningsområde... 3 1.3 Virkemåde... 3 2. Komponentoversigt... 3 3. Styring... 4

Læs mere

Brugsvejledning For Frithængende emhætte

Brugsvejledning For Frithængende emhætte Brugsvejledning For Frithængende emhætte MODEL EN 6335-2-31 Kære kunde, Vi er overbeviste om I vil blive glade for Jeres nye emhætte og det bliver en fornøjelse at bruge denne. Dette produkt er produceret

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

Topvex SC03-11. Ventilationsaggregat

Topvex SC03-11. Ventilationsaggregat Ventilationsaggregat 207575-DK 20-04-2012V.A001 (C.3.1) Indhold 1 Overensstemmelseserklæring... 1 2 Advarsler... 2 3 Produktoplysninger... 2 3.1 Generelt... 2 3.2 Tekniske data... 3 3.2.1 Mål og vægt Topvex

Læs mere

Trådløs Sengealarm. Brugervejledning K2267-EU

Trådløs Sengealarm. Brugervejledning K2267-EU Trådløs Sengealarm Brugervejledning K2267-EU Tunstall A/S Tel. +45 87 93 50 00 Niels Bohrs Vej 42, Stilling Fax. +45 87 93 50 10 8660 Skanderborg info@tunstallnordic.com Danmark www.tunstallnordic.com

Læs mere

Nedenstående oversigt henviser til alle alarmtyper og -tekster der kan forekomme i under driften af AIRTS aggregatet.

Nedenstående oversigt henviser til alle alarmtyper og -tekster der kan forekomme i under driften af AIRTS aggregatet. ALARM OVERSIGT Nedenstående oversigt henviser til alle alarmtyper og -tekster der kan forekomme i under driften af AIRTS aggregatet. Den enkelte alarm har et nummer der sammen med alarmteksten registreres

Læs mere

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE 1 Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en indbrudstyv yderligere. Sirenen

Læs mere

Digital positioner type RE 3446

Digital positioner type RE 3446 Installations- og driftsvejledning IN145 Digital positioner type Indholdsfortegnelse: Side 1 Generel information 2 2 Montering og tilslutning 2 3 Idriftsættelse 3 4 Drifts funktioner 6 5 Funktions beskrivelser

Læs mere

ECL Comfort 210 / 310

ECL Comfort 210 / 310 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE *087H9006* *VIKTY101* Du kan finde yderligere litteratur om ECL Comfort 210 og 310, moduler og tilbehør på http://www.danfoss.dk ECL Comfort 210 / 310 Brugervejledning Produced

Læs mere