Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3"

Transkript

1 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger:

2 Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åben dagsorden 70 Parrådgivning i Hedensted Kommune 3 71 Forlængelse af samarbejdet med HOME-START 7 72 Orientering om Kompetencegruppe Børn og Familie Orientering om 1. evaluering af projekt "fleksibel dagpleje" Opsamling månedsmøderne - september måned Til orientering - åbent møde 14

3 Sidetal: P Parrådgivning i Hedensted Kommune Beslutningstema Der tages stilling til model for forældrekurser og om parterapi skal tilbydes i kommunalt eller privat regi. Derudover tages stilling til politisk forankring af opgaven i Hedensted Kommune. Økonomi Der er i budget 2015 afsat i alt kr. til forebyggelse af skilsmisser og samlivsbrud. Det er inden for denne ramme, at kommunen skal udbyde tilbud om forældrekurser og parterapi. Med de hidtidige erfaringer fra Ringkøbing-Skjern Kommune vil en sandsynlig fordeling med et antal på ca par til forældrekurser og ca par i parterapi om året være på ca kr. til parrådgivning og ca kr. til parterapi. For øvrig specificering af økonomien i de enkelte modeller se bilag. Historik Emnet om par-rådgivning og parterapi har været drøftet på politisk dialogmøde og har efterfølgende været drøftet på et par møder i udvalget for Social Omsorg. Sagsfremstilling Skilsmisseprocenten er høj i Hedensted Kommune. Den er væsentlig højere end i landet som helhed, hvor procenten i 2012 var på 46 %. Med muligheder for nu også at lade sig skille online, er der risiko for at skilsmisseprocenten vil stabilisere sig på et højt niveau flere år fremover, hvis ikke vi ikke som kommune gør noget. Vi skal som kommune medvirke til, at vores børn får sig en uddannelse og til at forældrene kommer i beskæftigelse. Hvis vi som kommune kan forebygge at så mange par lader sig skille som i dag, således at flere børn vil trives og således at færre voksne bl.a. vil melde sig syge, kan vi sandsynliggøre, at flere børn kommer i uddannelse og at flere voksne kommer i beskæftigelse. Vi kan med andre ord fokusere på kerneopgaverne. En skilsmisse koster i gennemsnit kr. om året, hvoraf kr. er kommunale udgifter. Flere kommuner tilbyder i dag parrådgivning til deres borgere. Der er umiddelbart stor succes med denne rådgivning. Skilsmisseprocenten i Ringkøbing- Skjern Kommune viser et fald siden kommunen har udbudt parrådgivning.

4 Sidetal: 4 Parrådgivning Der er flere modeller for parrådgivning rundt i de danske kommuner. Administrationen har identificeret 3 modeller, som er eller kan blive relevante for Hedensted Kommunes aktiviteter på området. Modellerne er beskrevet mere i detaljer i bilaget. Resumé af de 3 modeller Model 1 Godt samliv Model 2 PREP Par kurser Model 3 Familieiværksætterne Målgruppe/fokus Indsats Økonomi Effekt Småbørnsforældre Etablering og med børn fra 0 3 drift: år. kr. årligt. Par i alle aldre, der ønsker at arbejde med deres parforhold Kommende og nye forældre Kursus på 2 mødegange à fire timer. Eksempler, teknik og dialog. Holdstørrelse: par. Kurser, der er forebyggende og relations-udviklende på samlet 15 timer Holdstørrelse: 6 par. Kursusforløb på 16 moduler for 10 forældrepar Gevinst pr. par: kr. Etablering og drift: kr. Gevinst pr. par: kr. Etablering: År 1: Udgift: 1 mio. kr. Besparelse kr. Gevinst pr. 1. gangs mor: kr. Så ny, så der endnu ikke foreligger evaluering. Stor effekt i forhold til reduktion i skilsmisser. Stor ifølge svensk gennemgang. Effektmåling et startet i efteråret 2014 i Danmark. Udvalget for Social Omsorg er umiddelbart mest indstillet på model 2, PREP, pga. den store effekt, der har været i Ringkøbing-Skjern Kommune af modellen. Modellen er overkommelig økonomisk og man kan bruge den i forhold til forældre med børn i alle aldre. Parterapi Parterapi kan gives som et tilbud fra kommunen til par, der har problemer i parforholdet, og som har et eller flere børn under 18 år. Tilbuddet gælder fem gratis samtaler med en psykolog eller terapeut. Samtalerne skal være med til at give parrene en forståelse for hinanden i parforholdet, samt en viden om, hvad problemerne betyder for deres børn. I forhold hvor parterne investerer for lidt i fælleskabet, er der ifølge mange undersøgelser en større risiko for skilsmisse eller samlivsbrud.

5 Sidetal: 5 A) Parterapien kan som første mulighed tilbydes via privatpraktiserende psykologer eller terapeuter inden for kommunegrænsen og som har indgået kontrakt med Hedensted Kommune om opgaven. Parterapien starter med, at familien selv henvender sig til en af de pågældende psykologer eller terapeuter. Familierne registreres på den måde ikke i kommunen. Erfaringer fra Ringkøbing Skjern viser at et forløb på 5 parsamtaler i gennemsnit koster kr. Med en budgetramme på ca kr. vil Hedensted Kommune kunne tilbyde terapi til ca. 57 par årligt. B) Parterapi kan som en anden mulighed tilbydes via uddannede terapeuter ansat i regi af Familieafdelingen i Hedensted Kommune. Samtalerne kan bookes via direkte telefonhenvendelse fra borgerne til terapeuterne og skal i lighed med de private være uregistrerede. Samtalerne afholdes i neutrale lokaler. 5 samtaler vil i dette regi kunne tilbydes til 3000 kr., og Hedensted Kommune vil således årligt kunne tilbyde ca. 115 par samtaler. Fordelen ved model B er naturligvis, at man for de samme ressourcer kan gennemføre samtaler for dobbelt så mange par som ved model A. Fordelen ved model A er, at den er mere ren i sin form ved at man ikke signalerer, at kommunen er blandet ind i kontakten med borgerne eller registreringen heraf. Der er ikke noget der umiddelbart indikerer, at kompetenceniveauet hos privatpraktiserende psykologer eller terapeuter er lavere end hos kommunale psykologer eller terapeuter. Organisering Sagen om parrådgivning er blevet rejst af et medlem af udvalget for Social Omsorg på et dialogmøde. Efterfølgende er sagen blevet drøftet et par gange i udvalget for Social Omsorg. Hvis vi skal se på de sandsynlige og ønskelige effekter af forældrekurserne og parterapi peger disse effekter primært på børns- og familiers trivsel, og dermed på forudsætninger for læring. Opgaven vil derfor fremover med fordel kunne placeres i regi af. Administrationen indstiller, 3. november 2014, pkt. 120: at den videre proces for sagen om parrådgivning drøftes. Udvalget for Social Omsorg, 3. november 2014, pkt. 120: Udsat til næste møde, hvor det behandles som fælles punkt med Læring. Administrationen indstiller,, pkt. 129: At udvalgene vælger model 2, dvs. PREP-kursus konceptet, da den i høj grad er underbygget med viden, og da målgruppen er forældre med børn i alle aldre.

6 Sidetal: 6 At parterapi udbydes i privat regi, da det kan foregå mest diskret og formentlig appelerer mere til målgruppen, end terapi i kommunalt regi. At opgaven om parrådgivning forankres i. Udvalget for Social Omsorg,, pkt. 129: Beslutning Indstilling godkendt. Bilag Bilag 1 Parrådgivning

7 Sidetal: G Forlængelse af samarbejdet med HOME-START Beslutningstema I september 2012 underskrev Hedensted Kommune og HOME-START en partnerskabsaftale, gældende indtil september Der ønskes nu stillingtagen til forlængelse af aftalen. Koordinator for Home-start Dorthe Kallestrup Mortensen og formand Tanja Møgeltoft Vestergaard, Home-start Hedensted indleder punktet. Økonomi Hedensted Kommune forpligter sig til at dække en årlig udgift på max. kr Indtil nu er udgiften fordelt mellem puljen til frivilligt socialt arbejde 18 med kr. og Børn og Familie med Udgiften består primært af løn til halvtids medarbejder, der er ansat af organisationen HOME- START. Medarbejderen koordinerer indsatsen og sikrer at de borgere, der anmoder om støtte, får den frivillige person, der passer bedst til familien. HOME-Start forsøger via fonde m.v. at dække noget af udgiften. Historik HOME-START er en international organisation, som blev startet i England i 1973 og i 2005/2006 blev der etableret en afdeling i Danmark. HOME-START formidler kontakt mellem trængte, måske ressourcesvage småbørnsfamilier og frivillige, der som familieven kommer i hjemmet to timer om ugen og støtter et tilbud, hvor småbørnsfamilier under pres tilbydes støtte, venskab og praktisk hjælp i dagligdagen. Hjælpen ydes på frivillig basis af forældre og andre voksne, der har erfaring med børn og børnefamilier. Som udgangspunkt foregår hjælpen i familiernes hjem, hvor de familiemæssige vanskeligheder ofte er og fordi det inden for rammerne af hjemmet er muligt at respektere og beskytte familiernes værdighed, identitet og integritet. De familier, der efterspørger den frivillige hjælp, oplever typisk en periode, hvor de vanskeligt kan overskue den hjemlige situation. Måske er den ene forælder syg i en periode, eller der kan være mange andre årsager til, at der i en periode på max mdr. er brug for støtte. Sagsfremstilling I september 2015 udløber aftalen mellem HOME-START og Hedensted Kommune. Organisationen har i starten oplevet vanskeligheder med at finde frivillige, men har gennem oplevet et passende match mellem antallet af borgere, der efterspørger hjælpen og antallet af frivillige.

8 Sidetal: 8 Effekten for Hedensted Kommune er vanskelig af vurdere. De borgere, der modtager støtte, ville ikke nødvendigvis være berettiget til støtte fra Kommunen, men støtten har måske i nogle hjem medført, at familien ikke senere har skullet modtage støtte fra Hedensted Kommune. Siden januar 2013 er 17 familier blevet hjulpet. 40 børn har haft ugentlig kontakt til en familieven fra HOME-START. I 6 af familierne har - og er der tvillingepar og familierne er 75 % samlevende og 25 % enlige. Ca. 30 % af familierne henvender sig selv, mens ca. 70 % får information om Home-Start fra deres sundhedsplejerske eller socialrådgiver. Følgende er typiske årsager til at familierne har brug for støtte; Sygdom, dødsfald Sårbarhed, usikkerhed omkring forældrerolle Manglende netværk Handicap hos forælder Handicap hos børn Der er pt. 3 familier, der venter på en familieven og der arbejdes med at samle et hold på 4-6 af nye frivillige familievenner. s kerneopgave er læring, og bevægelsen er, at sikre at alle børn bliver klar til uddannelse eller job. I forudsætningerne for at der kan ske en bevægelse mod uddannelse eller job er, at understøtte familierne i at kunne varetage den samlede opgave om børnene. For at børn kan trives og have ressourcer til læring, er det vigtigt, at familien har de basale strukturer på plads så hverdagen kan fungere. Home-start er et frivilligt initiativ / forening, der lige netop støtter familier med de basale strukturer. Partnerskabsaftalen mellem Hedensted Kommune og Home-start er et eksempel på samskabelse med frivillige sociale foreninger. Administrationen indstiller, at partnerskabsaftalen forlænges til udgangen af 2018 Det indstilles at partnerskabsaftalen forlænges til udgangen af Den årlige udgift, som kan løbe op i kr. afholdes af Børn og Familie. Samtidig foreslås at der ansøges 18 midler kr. årligt i Udvalget for Fritid og Fællesskab.

9 Sidetal: 9 Beslutning Indstilling godkendt. Bilag Årsberetning Home-Start Hedensted Partnerskabsaftale mellem Home-Start Familiekontakt Hedensted og Hedensted kommune Frivillig hjælp til småbørnsfamilier under pres

10 Sidetal: P Orientering om Kompetencegruppe Børn og Familie Beslutningstema har overtaget det politiske ansvar for Børn og Familieområdet, og der er sket en administrativ flytning af Kompetencegruppen Børn og Familie. Leder af Børn og Familie Charlotte R. Lauritsen vil på mødet holde et oplæg om kompetencegruppens organisering, lovgrundlag, sagsbehandling, indsatser, tendenser i tiden, og hvad er der arbejdet med de sidste år. Oplægget er en indføring i området indholdsmæssige dele. På udvalgsmøde 1. februar 2015 kommer oplæg om statistik og økonomi for området. Administrationen indstiller, at oplægget tages til efterretning. Beslutning Til efterretning.

11 Sidetal: P Orientering om 1. evaluering af projekt "fleksibel dagpleje". Beslutningstema Orientering om 1. evaluering af projektet "fleksibel dagpleje". Økonomi Ingen umiddelbare bemærkninger. Historik På Børne-Undervisnings- og Kulturudvalgets møde den 12. september 2013 godkendte udvalget at projekt "fleksibel dagpleje" blev igangsat. Det blev samtidig besluttet, at udvalget løbende orienteres om, de erfaringer der gøres med projektet. På møde i den 3. februar 2014 blev udvalget orienteret om, at der havde været afholdt et aftenmøde torsdag den 9. januar På dette møde fik den enkelte dagplejer mulighed for at stille afklarende spørgsmål til projektet inden projektet blev igangsat i februar Sagsfremstilling Fra februar 2014 og frem til udgangen af 2015 afholdes i Hedensted Kommune en forsøgsperiode med en ny model, hvor den enkelte dagplejers åbningstid aftales i dialog mellem dagplejeren og forældrene. Samme projekt kører i stordagplejen. I forbindelse med dette pilotprojekt blev det aftalt, at ordningen skulle evalueres 3 gange undervejs. Dette er den 1. af 3. evalueringer af projektet. Da vi i 2014 er i projektets opstartsfase er den første evaluering tilrettelagt som en læringsproces, med henblik på at undersøge og finde ud af, hvordan vi kan udvikle og gøre projektet endnu bedre undervejs. Evalueringen er således gennemført som gruppeinterviews med repræsentanter fra forældrebestyrelserne i de 2 tidligere dagplejeområder samt stordagplejen. Desuden har der været afholdt samtaler og mailkorrespondance med forældre, der har haft forskellige bemærkninger til projektet. En gruppe dagplejere (14) repræsentativt udvalgt af de forskellige tillidsrepræsentanter fra området har været inviteret til at deltage i et gruppeinterview sammen med tillidsrepræsentanterne. For at skabe reflektion og læring har resultatet af samtalerne med forældre og dagplejere efterfølgende været præsenteret for repræsentanter fra dagplejepædagogerne og dagplejeledelsen. I evalueringen er der fremkommet en række positive bemærkninger og udsagn om projektet fra både forældre og dagplejere. Et udpluk af disse kan ses i vedhæftede bilag. Hovedessensen af de forskellige positive udsagn var, at projektet er medvirkende til at skabe gensidig fleksibilitet hos både forældre og dagplejere. Derudover er der i evalueringen beskrevet nogle

12 Sidetal: 12 udfordringer, som der skal arbejdes videre med for at udvikle og gøre projektet endnu bedre. Disse er i overskriftsform: Hvordan kan dagplejerne blive bedre klædt på til dialogen med forældrene? Kan skreeningen til en plads i dagplejen gøres anderledes i forhold til idag? Hvordan kan man skabe en større tydelighed/klarhed omkring projektets indhold? (Herunder klarhed og tydelighed om, hvad der er overtid og hvad der kan udbetales overarbejde til, og hvilken tid, der er omfattet af projekt "fleksibel dagpleje". - Den information pædagogerne giver forældrene, når de omtaler projekt "fleksibel dagpleje".) Hvordan kan projektet gøres endnu bedre ved at have fokus på følgende elementer fra evalueringen (Mindst mulig administration for den enkelte dagplejer - Hvordan bliver det nemmere at forholde sig til skiftende tider? - Fokus på kvaliteten i stordagplejen. - Kan man mindske udfordringerne ved sygdom i gæstedagplejen? - Kan rammerne for projektet beskrives bedre?- Kan informationen til forældre om projektet forbedres?) Derudover er der under evalueringen fremkommet nogle ideer, som skal undersøges nærmere om de kan kvalificeres og føres ud i livet. Evalueringen blev præsenteret for Sektorudvalget for dagplejen den 3. november På baggrund af evalueringen nedsættes der en arbejdsgruppe bestående af en repræsentant for dagplejerne, ledelsen, pædagogerne, forældre og pladsanvisning til at arbejde videre med at udvikle og kvalificere projektet. Kommunikation Arbejdsgruppen skal sikre tydelighed og information om projektets indhold på kommunens hjemmeside samt i kommunikationen til dagplejere og forældre. Administrationen indstiller, at orienteringen om 1. evaluering af projekt "fleksibel dagpleje" tages til efterretning. Beslutning Til efterretning. Bilag Evaluering Fleksibel dagpleje.pdf

13 Sidetal: A Opsamling månedsmøderne - september måned Beslutningstema Orientering - Budgetopfølgning september opsamling- hvordan forventes regnskab 2014 at holde i forhold til budgettet. Beslutning Til efterretning. Bilag Månedsopfølgning september måned 2014

14 Sidetal: A Til orientering - åbent møde Beslutningstema 1. Kommunekontaktråd Midtjylland (KKR-Midtjylland) indbyder til konference om vidensunderbygget social indsats den 12. januar 2015 i Viborg. Invitation er vedhæftet. 2. Belægningsprocent i SFO. Oversigt er vedhæftet. Beslutning Til efterretning. Peter Sebastian Petersen indtræder i byggeudvalg vedrørende etablering af vuggestuepladser i Stjerneskuddet. Bilag Invitation Januarkonference 2015 SFO belægningsandel

15 Sidetal: 15 Bilag Bilag 1 Parrådgivning Årsberetning Home-Start Hedensted Partnerskabsaftale mellem Home-Start Familiekontakt Hedensted og Hedensted kommune Frivillig hjælp til småbørnsfamilier under pres Evaluering Fleksibel dagpleje.pdf Månedsopfølgning september måned 2014 Invitation Januarkonference 2015 SFO belægningsandel

16 Sidetal: 16 Underskrifter Kasper Glyngø Jeppe Mouritsen Lars Poulsen Peter Sebastian Petersen

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Afbud fra: Kasper Glyngø Bemærkninger: Mødets

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Frivillig støtte til småbørnsfamilier

Frivillig støtte til småbørnsfamilier Home-Start Familiekontakt Frivillig støtte til småbørnsfamilier Resumé af Epinions evaluering af Home-Start 2013 Home-Start Familiekontakt Danmark Home-Start Familiekontakt Danmark Landssekretariatet Vestergade

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 6, Uldum Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Torsten Sonne Petersen, Claus Thaisen, Carsten Clausen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 12. januar 2015. Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:15. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 12. januar 2015. Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:15. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:15 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Erling Juul, Mette Juhl, Gitte Andersen, Ove Kjærskov NIelsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 19.00. Sidetal:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Dagsorden. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 5. december Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Dagsorden. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 5. december Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Dagsorden Mødetidspunkt: Kl 16:00 Mødested: Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen, Jeppe Mouritsen Fraværende: Bemærkninger: Inviterede kl 1600 Velfærdskoordinator

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. marts 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. marts 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen Fraværende: Steen Christensen Bemærkninger: Mødet sluttede kl.

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Kl. 11.00-12.45: Dialogmøde

Læs mere

I forbindelse med indførelsen af disse pilotprojekter blev det aftalt at ordningen skulle evalueres 3 gange undervejs:

I forbindelse med indførelsen af disse pilotprojekter blev det aftalt at ordningen skulle evalueres 3 gange undervejs: Notatark Evaluering Af projekt Fleksibel dagpleje. Sagsnr. 00.16.00-P20-14- 12 Sagsbehandler Kim B. Rosenkilde 28. 10.2014 1.1 Kort om Processen. Fra februar 2014 og frem til udgangen af 2015 afholdes

Læs mere

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt

Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Hjørring Kommune NOTAT vedr. indgåelse af aftale med Home Start i Hjørring kommune Fremtidssikring for børn i Hjørring Kommune et samarbejde med Home-Start Familiekontakt Projektets formål I Hjørring Kommune

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Johnny Sørensen, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) 96Z0Z0 1. 6 l0l06 Z9 L FREDERICIAKOMMUNE Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Sundhed Rådhuset,

Læs mere

Bilag 1 Parrådgivning i Hedensted Kommune

Bilag 1 Parrådgivning i Hedensted Kommune Notatark Sagsnr. 81.00.00-P27-1181584-06 Bilag 1 Parrådgivning i Hedensted Kommune Beskrivelse af tre modeller for par-kurser og fakta om skilsmisser Sagsbehandler Grethe Stjernholm 25.11.2014 Model 1

Læs mere

1. Par med problemer i parforholdet tilbydes 5 parterapeutiske samtaler pr. par hos privatpraktiserende og autoriseret psykolog eller terapeut.

1. Par med problemer i parforholdet tilbydes 5 parterapeutiske samtaler pr. par hos privatpraktiserende og autoriseret psykolog eller terapeut. Notatark Sagsnr. 27.27.00-G01-1-14 Sagsbehandler Thomas Frank 22.9.2017 Anden evaluering september 2017 - PREP og parterapi Der opleves stigende udfordringer med problemer i parforholdet og samlivet, som

Læs mere

Indhold Familieiværksætterne... 2

Indhold Familieiværksætterne... 2 Orientering om Familieiværksætterne og PREP (parforholdskurser) 2014-2016 I Budgetforligstekst 2015-18 fremgår under punktet Forældreinformation og parterapi: Randers kommune finder, at forældre er centrale

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 5. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 5. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: og Erik Kvist Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.00.

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 1. februar Mødetidspunkt: Kl. 17:00. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FINANSIERINGSFORSLAG. Maj/juni 2016 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Bilag vedrørende finansieringsforslag til forvaltningens udfordringer 1/10

FINANSIERINGSFORSLAG. Maj/juni 2016 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Bilag vedrørende finansieringsforslag til forvaltningens udfordringer 1/10 FINANSIERINGSFORSLAG Bilag vedrørende finansieringsforslag til forvaltningens udfordringer Maj/juni 2016 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Politiske finansieringsforslag vers. 4 1/10 Indhold Oversigt

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale 4 Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Program Kl.

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 17.30 Mødested: Korning Kro, Korningvej 143, 8700 Horsens Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind,

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 30. september Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødedato: 30. september Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted Referat Mødetidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Bøgely Plejecenter, Rørkærvej 1, 8722 Hedensted Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.45 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune. Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune. Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune 1. Konklusion

Læs mere

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Tidlig indsats og Åbent børnehus et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Hvad har været i fokus fra start Fokus på familier med særlige behov heraf isolerede familier Metodeudviklingsprojekt

Læs mere

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Kultur og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 20. februar Mødetidspunkt: 21:40. Mødested: Udvalgsværelse 2. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:40 Mødested: Udvalgsværelse 2 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 30. Fortsat udvikling under Bispeengbuen Åbent - 01.11.20-P20-6-17

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00. Sidetal:

Læs mere

Hedensted Kommune. Åbent referat. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 4. april Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Åbent referat. Udvalget for Social Omsorg. Mødedato: 4. april Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Åbent referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 2 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen, Jeppe Mouritsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Jesper T. Lund,

Læs mere

Børne- og Ungerådgivningscentret. Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ)

Børne- og Ungerådgivningscentret. Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ) Børne- og Ungerådgivningscentret Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ) Hvorfor gør mit barn ikke, som jeg siger? Det spørgsmål stiller mange forældre sig med jævne mellemrum.

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Social Omsorg. Dagsorden. Mødelokalerne Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Social Omsorg. Dagsorden. Mødelokalerne Hedensted Rådhus Dagsorden Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Daniel Toft Jakobsen, Hanne Grangaard, Birgit Jakobsen, Bent Poulsen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Projektbeskrivelse af Opdag nye muligheder. Budget: 50.000 kr. Projektets navn. Projektets målgruppe: Hvem har gavn af indsatsen?

Projektbeskrivelse af Opdag nye muligheder. Budget: 50.000 kr. Projektets navn. Projektets målgruppe: Hvem har gavn af indsatsen? Projektbeskrivelse af Opdag nye muligheder Organisation: Sundhedsplejen, BBF, Skive Kommune Kontaktperson: Dagmar Møller Adresse: Brogårdsgade 10, 7800 Skive Tlf.: 99156190 / 40116687 Budget: 50.000 kr.

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst

Ansøgning. Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst Sundhedsudvalgets puljemidler 2016 Samarbejde mellem Center for Sundhed og Omsorg og Center for Arbejdsmarked om opstart af indsatserne LÆR AT TACKLE angst og depression og LÆR AT TACKLE job og sygdom

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Hedensted Kommune Udvalget for Fritid & Fællesskab Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Hedensted Kommune Udvalget for Fritid & Fællesskab Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 17:05 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Læringsinformation Social Omsorg. Maj 2016

Læringsinformation Social Omsorg. Maj 2016 Læringsinformation Social Omsorg Maj 2016 Andel selvhjulpne Formålet er, at gøre flere borgere delvis eller helt selvhjulpne og dermed at reducere forbruget således, at der kan tages højde for det stigende

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Dagplejen 2 Indholdsfortegnelse Baggrund s.4 Mål s.4 Metode s.4 Opfølgning s.5 Sammenligninger med andre kommuner s.5 Svarprocenten s.5 Undersøgelsens konklusioner s.5

Læs mere

Dialogbaseret aftalestyring Vesthimmerlands Kommune. Aftale mellem Dagplejen og Børne- & skoleudvalget

Dialogbaseret aftalestyring Vesthimmerlands Kommune. Aftale mellem Dagplejen og Børne- & skoleudvalget Dialogbaseret aftalestyring Vesthimmerlands Kommune Aftale mellem Dagplejen og Børne- & skoleudvalget 2011-2012 1 1. Formål Formålet med dialogbaseret aftalestyring i Vesthimmerlands Kommune er : At udvikle

Læs mere

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Åben Referat Dato: Tirsdag den 5. februar 2019 Tidspunkt: 18:30 Sted: Afbud: Rådhuset Bryllupssalen Berit Torm (Venstre) Furesø Kommune Møde i Udvalg for dagtilbud

Læs mere

Dagsorden og referat. Tønder Kommune. Dato: 22.marts 2018 Tid: Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster

Dagsorden og referat. Tønder Kommune. Dato: 22.marts 2018 Tid: Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster Dagsorden og referat Tønder Kommune Dato: 22.marts 2018 Tid: 19.00-21.30 Mødet afholdes på Åvedvej 5 Løgumkloster Emne: Forældrebestyrelses møde i dagplejen Mødet er flyttet til Åved vej 5, Løgumkloster

Læs mere

Notat. Pr. 1. august 2016 har Dagplejen i alt: 1 leder, 2 tilsynsførende, 20 dagplejere og 4 ansatte i gæstehuset.

Notat. Pr. 1. august 2016 har Dagplejen i alt: 1 leder, 2 tilsynsførende, 20 dagplejere og 4 ansatte i gæstehuset. BALLERUP KOMMUNE Dato: 15. august 2016 Sagsid: 28.09.00-A00-3-16 Notat Status for Dagplejen i Ballerup Kommune - august 2016 1. FAKTA Pr. 1. august 2016 har Dagplejen i alt: 1 leder, 2 tilsynsførende,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Børn og Families Strategiplan

Børn og Families Strategiplan Børn og Families Strategiplan 2017-2019 KERNEOPGAVEN Kerneopgaven i Børn og Familie er at skabe udvikling, sundhed, læring og trivsel for børn og unge i Ringkøbing- Skjern Kommune på et højere niveau,

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 15:00-15:50 Mødested: Kantinen Hedensted Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Jesper T. Lund,

Læs mere

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen.

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen. Forslag 11 Organisering af det tværfaglige samarbejde Beskrivelse Som led i formulering af delpolitikken for børn og unge med særlige behov, har en arbejdsgruppe på tværs af direktørområderne Børn og Unge

Læs mere

En Ny Chance Konceptbeskrivelse og erfaringsopsamling

En Ny Chance Konceptbeskrivelse og erfaringsopsamling 301112 En Ny Chance Indholdsfortegnelse: 1. En Ny Chance er en ny chance for familien 2. Hvem henvender En Ny Chance sig til? 3. Gruppesamtaler og ferieaktiviteter er kernen i En Ny Chance 4. Organisering

Læs mere

Implementering af ny. samarbejdsmodel: Tværfaglig koordination. i samarbejdet med. udsatte familier

Implementering af ny. samarbejdsmodel: Tværfaglig koordination. i samarbejdet med. udsatte familier Erfaringer fra Projekt Familier på vej i hele organisationen Implementering af ny samarbejdsmodel: Tværfaglig koordination i samarbejdet med udsatte familier Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 1, Huset, Ny Skolegade 4, Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 1, Huset, Ny Skolegade 4, Løsning Referat Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Mødelokale 1, Huset, Ny Skolegade 4, Løsning Deltagere: Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Ole Flemming Lyse, Minna Olesen, Kirsten Bitsch Kristensen,

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. december 2011 kl. 14:00 i Løgstør 231

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. december 2011 kl. 14:00 i Løgstør 231 Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. december 2011 kl. 14:00 i Løgstør 231 Indholdsfortegnelse 108. Formanden orienterer 178 109. Orientering fra administrationen 179 110. Budgetopfølgning

Læs mere

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 19. juni 2018 Mødested: NOVA, Jupitervej 30, Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 19:30-21:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A)

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen

Standarder for sagsbehandlingen Familieafdelingen Standarder for sagsbehandlingen Indledning Standarder for sagsbehandlingen er en del af den sammenhængende børnepolitik. I henhold til Servicelovens 138 skal den politiske målsætning

Læs mere

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000

Forslag til prioritering af midlerne fra omstillingspuljen på 1,5 % 2016 2017 2018 2019 375.000 375.000 375.000 375.000 Nr. Overskrift Beskrivelse 1 Et attraktivt uddannelses- og Fagligt løft til ledere og medarbejdere. ungdomsmiljø. Visionen peger på at uddannelsesniveauet i kommunen skal styrkes. Nyere forskning peger

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Beskæftigelsesforvaltningen Fælledvej 3, 1. sal, mødelokale 3 8800 Viborg Mødenr.: 12 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 84 Orientering

Læs mere

Hedensted Kommune. Fritidsudvalget. Referat. Mødested: Hedensted Mødelokale 3-4

Hedensted Kommune. Fritidsudvalget. Referat. Mødested: Hedensted Mødelokale 3-4 Referat Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Hedensted Mødelokale 3-4 Deltagere: (Fmd), Liselotte Hillestrøm, Torsten Sonne Petersen. Allan Petersen, Hans Henrik Rolskov,Asger Thyge Pedersen, Peter Østergaard,Jørgen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

FURESØ KOMMUNE REFERAT

FURESØ KOMMUNE REFERAT FURESØ KOMMUNE Børneudvalg 7. februar 2007, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Mødelokale 14 F, (mødelokalet ved det tidligere borgmesterkontor) Administrationsbygning 2, Rådhustorvet 2, Farum Medlemmerne mødte. Berit

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet Referat. Byrådssalen Juelsminde Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:45 Mødested: Byrådssalen Juelsminde Rådhus Deltagere:, Kirsten Terkilsen, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Ole Vind, Erling

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2 Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Mandag 20.02.2017 kl. 15:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om udviklingsplan for det nære sundhedsvæsen 3 Orientering

Læs mere

Retningslinjer for brugerindflydelse

Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse 1. Indledning Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet retningslinjer for brugerindflydelse inden for. Retningslinjerne er udformet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Fælles Indsats status maj 2019

Fælles Indsats status maj 2019 Fælles Indsats status maj 2019 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Fælles indsats indgår i kontraktmål for

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer

Stevns Udsatteråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 28. august 2019 Kl. 10:00. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:00 Medlemmer Helen Sørensen (A) Jacob Panton Kristiansen (V) Rikke Ackermann Majbritt Bjerke Per B. Jensen Peder A. Larsen Jacob Buch-Andersen Tinamaria Götz Anja

Læs mere