Cirkulære nr. 1 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Cirkulære nr. 1 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse"

Transkript

1 Cirkulære nr. 1 af 2017 Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP har den arrangerende klub ansvaret for, at kampene afvikles i god ro og orden, uden at spillere, officials og tilskuere forulempes, lider overlast eller bringes i fare og uden at der sker skade på bygninger og løsøre. 1.2 Ved "administrator" forstås den organisation, til hvilken DBUs bestyrelse har uddelegeret gennemførelsen af turneringen i henhold til lovenes 3.2, eller, hvis en sådan uddelegering ikke er sket, DBUs administration. 2 Anvendelsesområde 2.1 Bestemmelserne i dette cirkulære gælder for alle kampe i Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP, jf. dog Bestemmelserne i 4, 5, 7, , 9, 10, 14 og 15 gælder alene for kampe i Superligaen og for Pokalfinalen. Bestemmelserne i 5 gælder dog også for kampe i 1. division for herrer og for kampe i de afsluttende runder i Herre-LP, hvor den arrangerende klub er en klub i 1. division, mens bestemmelserne i 14 tillige gælder for kampe i de afsluttende runder i Herre- LP med deltagelse af en gæstende Superligaklub. 2.3 Bestemmelsen i 13.3 gælder alene for den gæstende klub i kampe i 1. division og i de afsluttende kampe i Herre-LP. 2.4 Ved kampe i de afsluttende runder af Herre-LP gælder de bestemmelser, som normalt ville have været gældende, hvis kampen havde været en almindelig turneringskamp på hjemmebane for den arrangerende klub samt bestemmelserne i 14 om en gæstende Superligaklubs ansvar. Hvis en pokalkamps karakter tilsiger dette, kan administrator dog, inden for dette cirkulæres grænser, fastsætte strengere krav end normalt i forbindelse med den pågældende pokalkamp. Finalen i Herre-LP har en særlig status, jf. 15.

2 3 Mindstekrav til stadion 3.1 En kamp skal afvikles på et stadion, der er indrettet og bemandet, så det opfylder nedenstående mindstekrav: a. Stadion skal opfylde de krav, som fremgår af hæftet Krav til danske fodboldstadioner. Hæftet er tilgængeligt på DBUs hjemmeside. b. Stadion skal være klargjort på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, inden stadion åbnes for tilskuere på kampdagen. c. Det skal være sikret, at tilskuere ikke opnår mulighed for adgang til spillepladsen. d. Tilskuerpladserne skal være opdelt i separate områder med egen indgang, således at tilskuerkapaciteten pr. område er kendt og kan kontrolleres ved indgangen. e. Der skal være separat indgang udefra til hvert separat område på stadion i et tilstrækkeligt antal til at sikre, at smidig ind- og udgang opnås. f. Adgangen til og fra stadion og på stadion for spillere og officials skal være separat fra tilskuernes adgange. g. Adgangsforholdene skal muliggøre kropsvisitering af tilskuere for farlige genstande, flasker, pyroteknik m.v., som ikke må medbringes på stadion. 4 Særlige krav til stadion (Superligakrav) 4.1 For kampe i Superligaen og i de afsluttende runder i Herre-LP, hvor den arrangerende klub er en Superligaklub, gælder følgende særlige krav til indretning og bemanding af stadion: a. Adgangsforholdene, herunder tilkørsels- og parkeringsforholdene, skal muliggøre separering af tilskuere med adgang til hver sin del af stadion for henholdsvis den arrangerende klubs tilskuere og den gæstende klubs tilskuere samt spillere og officials. b. Den arrangerende klub skal sikre, at en grundig visitering af såvel den arrangerende som den gæstende klubs tilskuere finder sted, inden de gives adgang til stadion. c. Den arrangerende klub skal sikre, at udebaneafsnittet er gennemsøgt for ulovlige genstande, inden afsnittet åbnes for tilskuere.

3 d. Adgangsforholdene til udebaneafsnittet skal være indrettet, så de sikrer, at ankomsten af fans fra den gæstende klub kan håndteres og at kødannelse begrænses. e. Udebaneafsnittet skal inkludere et passende antal salgsboder og toiletter, således at den gæstende klubs tilskuere serviceres hensigtsmæssigt. f. Udebaneafsnittet skal videoovervåges i hele dets størrelse, og videobilleder skal være af en kvalitet, der om nødvendigt kan bruges i et videre forløb. g. Der skal være udarbejdet og gælde et ordensreglement for stadion og dette ordensreglement skal være ophængt synligt for alle tilskuere. 5 Sikkerhedschef (Superliga- og 1. divisionskrav) 5.1 Hver klub i Superligaen og i 1. division for herrer skal udpege en sikkerhedschef, som før, under og efter kampene har ansvaret for koordineringen af sikkerheden på stadion. 5.2 Navn og kontaktoplysninger på hver klubs sikkerhedschef skal meddeles administrator senest 14 dage inden hver sæsonstart. 6 Kontrollører 6.1 Den arrangerende klub er ansvarlig for at engagere et tilstrækkeligt antal kvalificerede kontrollører og sikre en intern organisation, som muliggør, at klubben før, under og efter kampen kan bidrage til ro og orden på stadion. 6.2 Hver klub skal sikre, at dens kontrollører har gennemgået et af administrator godkendt sikkerhedskursus for stadionkontrollører. 7 Medrejsende kontrollører (Superligakrav) 7.1 Ved kampe i Superligaen og kampe i Herre-LP med deltagelse af et gæstende Superligahold skal den gæstende klub stille med et passende antal medrejsende kontrollører, der afspejler kampens risikovurdering og det forventede antal tilskuere samt lignede forhold, der kan have indvirkning på kampen. De medrejsende kontrollører fra den gæstende klub må ikke erstatte kontrollører fra den arrangerende klub. 7.2 De nærmere bestemmelser om de medrejsende kontrollørers forhold, opgaver og indsats fremgår af Aftale mellem Superligaklubberne om kontrollørudveksling til kampe i Superligaen og kampe med Superligahold i DBUs Landspokalturnering vedlagt som Bilag A til dette cirkulære, hvortil henvises.

4 8 Inddragelse af offentlige myndigheder 8.1 Den arrangerende klub er forpligtet til at orientere og drøfte sikkerhed og orden på og i forbindelse med stadion med de lokale myndigheder, herunder politiet, og samarbejde med disse myndigheder om en smidig og rolig afvikling af kampene. 8.2 Hver Superligaklub skal udarbejde en sikkerheds- og risikovurdering for de af klubbens kampe, som politiet ønsker en vurdering for, og forelægge vurderingen for politiet forud for hver af de pågældende kampe. (Superligakrav) 8.3 Hver Superligaklub skal sikre, at der er udarbejdet en beredskabsplan for klubbens stadion, som er godkendt af den til enhver tid relevante offentlige myndighed. (Superligakrav) 9 Fankoordinator og hjælp til kontakt mellem fanklubber (Superligakrav) 9.1 Hver Superligaklub skal udpege en fankoordinator (SLO), der fungerer som bindeled mellem fans og klub. Den udpegede SLO skal efter behov have kontakt til sin(e) fanklub(ber) og samarbejde om blandt andet ude- og hjemmekampe, møder med spillere/ledere, souvenirs, fanservicering (eksempelvis administration, fanblad, kontakt til medlemmerne, økonomi etc.). 9.2 Hver Superligaklub skal være behjælpelig med at formidle kontakten mellem fanklubberne. 10 Udveksling af oplysninger forud for en kamp (Superligakrav) 10.1 I god tid forud for hver kamp i Superligaen og i de afsluttende runder i Herre- LP, hvor den arrangerende klub er en Superligaklub, skal den arrangerende klub, eventuelt skriftligt, indhente oplysninger fra den gæstende klub om: a. Ankomsttidspunkt og transportform til stadion for spillere, ledere m.v. b. Forventet antal besøgende fans fra den gæstende klub, fordelt på organiserede fans i en officiel fanklub og uorganiserede tilhængere fra andre fangrupperinger relateret til klubben. c. Transportform og ankomsttidspunkt og -sted for de under litra b anførte fans. d. Antal kontrollører fra den gæstende klub, herunder hvordan disse indgår i organiseringen af sikkerheden Den gæstende klub er forpligtet til, eventuelt skriftligt, at afgive de i 10.1 nævnte oplysninger samt andre oplysninger, som skønnes fornødne for den arrangerende klub.

5 10.3 Det påhviler den arrangerende klub skriftligt at meddele den gæstende klub, hvordan adgangsforhold og håndtering af de under 10.1.b nævnte tilskuerog fangrupperinger bedst organiseres Det påhviler den arrangerende klub hurtigst muligt, og senest 3 dage før billetsalget til udebaneafsnittet starter, at meddele den gæstende klub tidspunktet for billetsalgets start og et link til elektronisk billetsalg i udebaneafsnittet, så den gæstende klub kan informere sine egne tilskuere og fans herom. 11 Forbud mod pyroteknik 11.1 Det er forbudt at besidde eller anvende pyrotekniske artikler omfattet af "Lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler" på danske fodboldstadioner før, under og efter en kamp, medmindre bestemmelserne i er opfyldt Ved særlige lejligheder er det dog tilladt at anvende fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler før eller efter men aldrig under en kamp. Dette forudsætter altid en forudgående ansøgning til og tilladelse fra kommunalbestyrelsen i den kommune, hvor fyrværkeriet og de andre pyrotekniske artikler ønskes anvendt, og forudsætter desuden at anvendelsen i øvrigt sker i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning Hvis en klub har indhentet ovenstående lovmæssige tilladelse, skal det meddeles administrator senest 10 dage før den relevante kamp Ved tilskueres anvendelse af pyrotekniske artikler under en kamp skal stadionspeakeren omgående advare publikum om, at kampen i gentagelsestilfælde vil blive stoppet. Når stadionspeakeren to gange har advaret publikum om, at kampen i gentagelsestilfælde vil blive stoppet, skal dommeren i tilfælde af fornyet anvendelse af pyrotekniske artikler afbryde kampen og i samråd med sikkerhedschefen for den arrangerende klub og politiet beslutte, om kampen skal genoptages eller helt skal stoppes Dommeren har endvidere altid i medfør af fodboldloven kompetencen til at afbryde eller helt stoppe en kamp, hvis dommeren skønner, at anvendelse af pyrotekniske artikler er til fare for spillerne eller har et omfang, som er til gene og fare for kampens afvikling. 12 Ekstraordinære foranstaltninger 12.1 Hvis administrator skønner, at en kamp indebærer en høj risiko for uroligheder (en såkaldt højrisikokamp ), skal administrator varsle dette over for de involverede klubber senest 10 dage inden kampen. Tilsvarende skal den arrangerende klub orientere administrator og den gæstende klubs ledelse (eller sikkerhedschef, hvis en sådan findes) senest 10 dage inden en kamp, hvis den arrangerende klub skønner, at det kan blive vanskeligt at opretholde ro og orden til kampen inden for rammerne af dette cirkulæres bestemmelser.

6 12.2 I de i 12.1 nævnte tilfælde kan administrator beslutte, at der skal foretages ekstraordinære foranstaltninger til kampen, uanset om disse måtte blive pålagt den arrangerende klub eller den gæstende klub eller begge. Som en ikke udtømmende eksemplifikation på ekstraordinære foranstaltninger kan nævnes: a. Pålæg til klubberne om at sikre, at billetsalget til den gæstende klubs tilskuere er organiseret sådan, at den gæstende klubs tilskuere skal identificere sig ved køb af kampbillet og ved fremmøde på stadion. b. Pålæg til klubberne om at påse, (i) at tilskuerkapaciteten i et eventuelt udebaneafsnit ikke overstiger en bestemt maksimal kapacitet, eller (ii) at tilskuerkapaciteten i et eventuelt udebaneafsnit reduceres i forhold til en i forvejen oplyst kapacitet. c. Påsætning af en sikkerhedsobservatør, som har til opgave at vurdere hjemmeholdets sikkerhedsmæssige håndtering og organisation før, under og efter kampen. En sådan sikkerhedsobservatørs opgaver indbefatter, men er ikke begrænset til at indgå i kommunikationen og mødeaktiviteterne mellem de involverede klubber. En sikkerhedsobservatør skal udarbejde en rapport om kampen ud fra en række standard kontrolpunkter fastsat af administrator. Hvis dommeren har indberettet episoder fra kampen, kan sikkerhedsobservatørens rapport indgå som datagrundlag ved en disciplinær behandling af kampen. 13 Klubbernes ansvar 13.1 Det er den arrangerende klubs ansvar at anvende stadions fysiske indretning og bemanding, jf. 3 og, for så vidt angår Superligaklubber, 4, til at bidrage til en rolig, forsvarlig og ordentlig afvikling af kampene Den arrangerende klub er objektivt ansvarlig over for DBU for uacceptabel adfærd og skadegørende handlinger fra tilskuere og fans, der kan relateres til klubben, uanset hvor på stadion denne adfærd måtte opstå Den gæstende klub er objektivt ansvarlig over for DBU for uacceptabel adfærd og skadegørende handlinger fra tilskuere og fans, der kan relateres til det specifikke og afgrænsede tilskuerafsnit, som den gæstende klub er blevet tildelt. Den gæstende klub er ligeledes objektivt ansvarlig over for den arrangerende klub og DBU for uacceptabel adfærd og skadegørende handlinger fra tilskuere og fans, der på anden måde end gennem tilstedeværelse på udebaneafsnittet kan relateres til den gæstende klub, uanset hvor på stadion denne adfærd måtte opstå.

7 14 Den gæstende klubs ansvar (Superligakrav) 14.1 Ved kampe i Superligaen og kampe i de afsluttende runder i Herre-LP med deltagelse af et gæstende Superligahold er den gæstende klub objektivt ansvarlig i forhold til DBU og den arrangerende klub for tilskueres og fans adfærd og skadegørende handlinger i det specifikke og afgrænsede tilskuerafsnit, som den gæstende klub er tildelt. Den gæstende klub er ligeledes objektivt ansvarlig over for den arrangerende klub og DBU for uacceptabel adfærd og skadegørende handlinger fra tilskuere og fans, der på anden måde end gennem tilstedeværelse på udebaneafsnittet kan relateres til den gæstende klub, uanset hvor på stadion denne adfærd måtte opstå I henhold til Bilag A til dette cirkulære skal den gæstende Superligaklub i god tid aftale med den arrangerende klub, på hvilken måde den gæstende klubs medrejsende kontrollører kan indgå i håndteringen af sikkerheden, herunder sikkerheden i et eventuelt udebaneafsnit, under den arrangerende klubs ledelse. Herunder skal de medrejsende kontrollører primært fungere som spottere og medhjælpende indsatsgruppe. Hvis de medrejsende kontrollører skal gribe ind over for situationer, hvor ordensreglementet for stadionet overtrædes, skal det ske efter forudgående koordinering og godkendelse af den arrangerende klubs sikkerhedschef (eller ledelse, hvis en sikkerhedschef ikke findes) Klubberne i Superligaen kan i helt ekstraordinære tilfælde ansøge om ikke at blive tildelt et udebaneafsnit. Ved helt ekstraordinære tilfælde forstås bl.a.: a. Episoder i forbindelse med tidligere kampe, hvor brud på ordensreglementet for stadionet har været af særlig grov eller personfarlig karakter, har bragt sikkerheden ud af kontrol, herunder hvor det skønnes, at den pågældende arrangerende klub ellers havde iværksat rimelige og nødvendige foranstaltninger. b. Episoder i forbindelse med tidligere kampe, hvor brud på ordensreglementet for stadionet har været af særlig grov eller personfarlig karakter, og hvor den efterfølgende sanktion har været så ekstraordinær og skærpende, at det kan antages, at gentagelsestilfælde vil kunne få sportslige konsekvenser for turneringen eller skade Superligaens omdømme. c. Efterretninger, modtaget af klubberne eller politiet, der berettiger til at antage, at udeholdets tilskuere vil kunne bringe sikkerheden i alvorlig fare. Ansøgningen må alene begrundes med, at den gæstende klub vurderer, at der er en klar og velbegrundet risiko for, at den gæstende klubs medrejsende tilskuere/fans ikke i tilstrækkelig grad vil overholde ordensreglementet for stadionet.

8 Ansøgningen skal være administrator i hænde senest 14 dage inden kampen og den arrangerende klub skal skriftligt orienteres herom senest samtidig med, at ansøgningen afsendes til administrator. Administrators eventuelle imødekommelse af en ansøgning om ikke at blive tildelt et udebaneafsnit forudsætter, at den gæstende klub stiller til kampen med et passende antal medrejsende kontrollører og spottere til samtlige indgange, som under ledelse af den arrangerende klubs sikkerhedschef skal medvirke til at sikre, at der ikke kommer tilskuere ind på stadion, der er relateret til den gæstende klub. Det skal som minimum være 2 spottere pr. indgang, men den arrangerende klub kan hæve antallet, hvis risikovurderingen tilsiger det. Det er alene administrator, der afgør, om ansøgningen kan imødekommes. Administrators beslutning kan ikke påklages. Hvis ansøgningen imødekommes af administrator, skal beslutningen meddeles de berørte klubber senest 10 dage inden den kamp, beslutningen vedrører, uanset hvornår den gæstende klub i øvrigt har spillet sin seneste kamp. Beslutningen skal straks herefter offentliggøres på de to klubbers hjemmeside og den gæstende klub skal informere klubbens egne fans direkte herom, herunder henvise til den uacceptable adfærd fra klubbens fans og opfordre til god opførsel fremadrettet Administrators imødekommelse af en ansøgning om ikke at blive tildelt et udebaneafsnit indebærer, at den gæstende klub skal refundere det beløb til den arrangerende klub, der svarer til det antal billetter x billetprisen, inklusiv et eventuelt administrationsgebyr, som den arrangerende klub har solgt i forsalg til udebaneafsnittet frem til tidspunktet for administrators afgørelse Hvis den arrangerende klub efterfølgende sælger billetter i det tilskuerafsnit, der var forbeholdt den gæstende klub, skal entreindtægten for de solgte billetter i det pågældende afsnit modregnes i refusionen fra den gæstende klub til den arrangerende klub. 15 Klubbernes ansvar i Herre-LP finalekampen 15.1 Finalekampen i Herre-LP arrangeres af Divisionsforeningen. I forhold til reglerne i dette cirkulære anses de to finaleklubber som Superligaklubber og er pålagt de hertil svarende krav De to finaleklubber er objektivt ansvarlig over for DBU og Divisionsforeningen for tilskueres og fans adfærd og skadegørende handlinger, i det eller de specifikke og afgrænsede tilskuerafsnit som de er blevet tildelt. Administrators beslutning om tildeling af tilskuerafsnit til de to finaleklubber skal specifikt

9 indeholde en beslutning om hvor på stadion det objektive ansvar gøres gældende. De to finaleklubber er ligeledes objektivt ansvarlig over for DBU og Divisionsforeningen for uacceptabel adfærd og skadegørende handlinger fra tilskuere og fans, der på anden måde end gennem tilstedeværelse på udebaneafsnittet kan relateres til finaleklubben, uanset hvor på stadion denne adfærd måtte opstå. 16 Sanktioner 16.1 Såvel en arrangerende klub som en gæstende klub kan blive pålagt sanktioner i overensstemmelse med DBUs loves 30. Sanktionering kan ske dels på objektivt grundlag for forhold omfattet af 13.2, 14.1 og 15.2, dels for utilstrækkelig eller manglende efterlevelse af de øvrige bestemmelser i dette cirkulære med tilhørende Bilag A. Sanktionering sker efter en forudgående undersøgelse af de faktiske begivenheder og den deraf følgende disciplinære behandling. 17 Bilag 17.1 Nedenstående bilag er en integreret del af dette cirkulære: Bilag A: Aftale mellem Superligaklubberne om kontrollørudveksling til kampe i Superligaen og kampe med Superligahold i DBUs Landspokalturnering af den 8. september Ikrafttrædelse 18.1 Dette cirkulære er vedtaget af Divisionsforeningens bestyrelse den 8. september 2017 i henhold til Aftale om kompetenceoverdragelse indgået mellem DBU og Divisionsforeningen den 22. december Cirkulæret træder i kraft den 15. september Samtidig ophæves det hidtil gældende cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions, som vedtaget af DBUs bestyrelse den 17. juni Brøndby, den 8. september 2017 På bestyrelsens vegne Thomas Christensen Cirkulæret er sendt til: - Alle klubber i Herre-DM og Herre-LP - Kvindedivisionsforeningen - Spillerforeningen

10 - Foreningen af Lokalunioner - Lokalunionerne - Divisionsforeningens bestyrelse - DBUs bestyrelse

Cirkulære nr. 102 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 102 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 102 (2016) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP har

Læs mere

Cirkulære nr. 3 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse

Cirkulære nr. 3 af Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Cirkulære nr. 3 af 2018 Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP

Læs mere

b. Stadion skal være klargjort på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, inden stadion åbnes for tilskuere på kampdagen.

b. Stadion skal være klargjort på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde, inden stadion åbnes for tilskuere på kampdagen. Cirkulære nr. 6 af 2019 Udstedt af Divisionsforeningens bestyrelse Sikkerhed og orden på stadions På given foranledning meddeles følgende: 1 Indledning 1.1 I Herre-DM og i de afsluttende runder i Herre-LP

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København KENDELSE afsagt den 3. oktober 2017 af Fodboldens Appelinstans i sagen F.C. København påklager kendelse af 22. august 2017 afsagt af Fodboldens Disciplinærinstans. Appelinstansen bestod af Bloch Andersen

Læs mere

Fælles TIFO-Standard. Sæson 2017/2018

Fælles TIFO-Standard. Sæson 2017/2018 Fælles TIFO-Standard Sæson 2017/2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Krav til klubberne... 4 Den Fælles TIFO-Standard for Alka Superliga... 4 Mål for flag og bannere:... 4 Visitation/gennemgang af

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 KENDELSE Afsagt den 21. maj 2019 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 14. april 2019 blev Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 09. juli Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019

KENDELSE. Afsagt den 09. juli Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019 KENDELSE Afsagt den 09. juli 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER: Fredag den 17. maj 2019 blev Sydbank Pokalfinalekampen

Læs mere

Ordensreglement for Silkeborg Stadion

Ordensreglement for Silkeborg Stadion Ordensreglement for Silkeborg Stadion Generelle ordensregler for Silkeborg Stadion (Udstedt af Silkeborg Kommune) Formål 1 Formålet med ordensreglerne er at bevare den gode stemning på Silkeborg Stadion

Læs mere

Cirkulære nr. 116 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 116 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 116 (2018) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Økonomiske mindstekrav til klubber i Kvinde-DM der ønsker at drive en afdeling for kvindelige kontraktspillere På given foranledning meddeles

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019

KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 KENDELSE Afsagt den 21. maj 2019 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 14. april 2019 blev Superligakampen

Læs mere

Tryghed på danske fodboldstadions. 5 initiativer for en tryggere oplevelse på danske fodboldstadions

Tryghed på danske fodboldstadions. 5 initiativer for en tryggere oplevelse på danske fodboldstadions Tryghed på danske fodboldstadions 5 initiativer for en tryggere oplevelse på danske fodboldstadions 31. august 2018 Indhold 1.0 Indledning 2 2.0 5 konkrete initiativer 3 2.1 Lettere adgang til karantæne

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 10. september Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018

KENDELSE. Afsagt den 10. september Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018 KENDELSE Afsagt den 10. september 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 12. august 2018 blev Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Esbjerg fb Brøndby (DBU Pokalen), afviklet 18. april 2013

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Esbjerg fb Brøndby (DBU Pokalen), afviklet 18. april 2013 KENDELSE Afsagt den 19. juni 2013 af DBUs Disciplinærudvalg i sagen Esbjerg fb Brøndby (DBU Pokalen), afviklet 18. april 2013 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Torsdag den 18. april 2013 blev DBU Pokal-semifinalekampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 KENDELSE Afsagt den 22. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 6. august 2017 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 8. marts Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. HB Køge - Brøndby IF, afviklet 29. oktober 2015

KENDELSE. Afsagt den 8. marts Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. HB Køge - Brøndby IF, afviklet 29. oktober 2015 KENDELSE Afsagt den 8. marts 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen HB Køge - Brøndby IF, afviklet 29. oktober 2015 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Torsdag den 29. oktober 2015 blev DBU Pokalkampen

Læs mere

Sammen om en god oplevelse

Sammen om en god oplevelse Sammen om en god oplevelse Om sikkerheden ved superligakampe En fælles indsats Det skal være en god oplevelse for hele familien at gå til superligakamp. Derfor arbejder klubber, fanklubber og myndigheder

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder

Bekendtgørelse af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder LBK nr 1216 af 27/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2015-1924-0329 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1721 af 27/12/2018

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 KENDELSE Afsagt den 27. maj 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Onsdag den 6. april 2016 blev DBU Pokalkampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 KENDELSE Afsagt den 22. august 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Brøndby IF - F.C. København, afviklet 6. august 2017 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Søndag den 6. august 2017 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 25. marts 2013. i sag nr. 4/2013

KENDELSE. afsagt den 25. marts 2013. i sag nr. 4/2013 DIF s APPELUDVALGS KENDELSE afsagt den 25. marts 2013 i sag nr. 4/2013 Brøndbyernes I.F. Fodbold A/S mod DBU Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Jørgen Fredsted, Birte Rasmussen, John Skovbjerg og Annelise

Læs mere

Cirkulære nr. 114 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 114 (2018) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 114 (2018) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Danske regler om økonomisk kompensation for træning og udvikling, samt fordeling af solidaritetsbetaling På given foranledning meddeles følgende:

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 KENDELSE Afsagt den 22. august 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Fredag den 18. maj 2018 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016

KENDELSE. Afsagt den 27. maj Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 KENDELSE Afsagt den 27. maj 2016 af Fodboldens disciplinærinstans i sagen F.C. København Brøndby IF, afviklet 6. april 2016 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Onsdag den 6. april 2016 blev DBU Pokalkampen

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018

KENDELSE. Afsagt den 22. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 KENDELSE Afsagt den 22. august 2018 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen AC Horsens Brøndby IF, afviklet 18. maj 2018 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Fredag den 18. maj 2018 blev ALKA Superligakampen

Læs mere

FUSIONER OG OVERBYGNINGER

FUSIONER OG OVERBYGNINGER FUSIONER OG OVERBYGNINGER Cirkulære nr. 78 (2013) fra Dansk Boldspil-Unions Bestyrelse Fusioner, overbygninger og øvrige samarbejdsforhold På given foranledning meddeles følgende: 1 Fusion 1.1 En fusion

Læs mere

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om Brøndby stadion, den 26. april 2015 INDHOLD Hvad er matchfixing Hvad er uetisk adfærd Informationspligt Hvem er omfattet af reglerne Sanktioner Afsløring

Læs mere

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Brøndby IF-FC København, kvartfinale i DBU Pokalen, 28.

KENDELSE. Afsagt den 19. juni 2013. DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Brøndby IF-FC København, kvartfinale i DBU Pokalen, 28. KENDELSE Afsagt den 19. juni 2013 af DBUs Disciplinærudvalg i sagen Brøndby IF-FC København, kvartfinale i DBU Pokalen, 28. november 2012 SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Onsdag den 28. november 2012 blev

Læs mere

Cirkulære nr. 107 (2017) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 107 (2017) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 107 (2017) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse Dansk Boldspil-Unions reglement for Fusioner, overbygninger og øvrige samarbejdsforhold 1. Fusion 1.1 En fusion er en fuldstændig sammenlægning

Læs mere

Cirkulære nr. 106 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse

Cirkulære nr. 106 (2016) fra. Dansk Boldspil-Unions. bestyrelse Cirkulære nr. 106 (2016) fra Dansk Boldspil-Unions bestyrelse 1 Nærværende cirkulære omfatter regler for reklamer på spilledragt, træningsdragt m.v., som bæres under eller i forbindelse med kampe i Herre-DM

Læs mere

DISCIPLINÆRE BESTEMMELSER

DISCIPLINÆRE BESTEMMELSER DISCIPLINÆRE BESTEMMELSER Disciplinære bestemmelser - Karantæneregler 1. Spillere Følgende regler er fastsat for advarsler og udvisninger i de af DBU/Divisionsforeningen udskrevne turneringer, for så vidt

Læs mere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere

Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler. 1. Spillere Disciplinære bestemmelser vedr. Karantæneregler Spillere 1. Spillere Følgende regler er fastsat for advarsler og udvisninger i de af DBU udskrevne turneringer, for så vidt angår Herre-DM, Herre-LPs afsluttende

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg

Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2010-11 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 784 Offentligt Dok.: DFL40211 Udkast til tale til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AC (Alm. del) i Folketingets Retsudvalg Samrådsspørgsmål

Læs mere

Divisionsforeningens. Krav til danske fodboldstadioner. Superligaen 1. division 2. division

Divisionsforeningens. Krav til danske fodboldstadioner. Superligaen 1. division 2. division Divisionsforeningens Krav til danske fodboldstadioner Superligaen 1. division 2. division Udgave 2018 Side 2 af 21 Indledning Formål: Dette dokument omfatter de krav til danske fodboldstadioner, der er

Læs mere

Divisionsforeningens. Krav til danske fodboldstadioner. Superligaen 1. division 2. division

Divisionsforeningens. Krav til danske fodboldstadioner. Superligaen 1. division 2. division Divisionsforeningens Krav til danske fodboldstadioner Superligaen 1. division 2. division Udgave 2018 Side 2 af 20 Indledning Formål: Dette dokument omfatter de krav til danske fodboldstadioner, der er

Læs mere

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR:

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Nedenstående regler skal tjene til vejledning for medarbejderne, kunderne og offentligheden med hensyn til de pligter af etisk art, som medarbejderne ansat i

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF.

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF. Bordtennis er en sport, hvor dårlig opførsel hører til sjældenhederne, men sporten har naturligvis nogle regler for, hvorledes disse sjældne tilfælde håndteres. Advarsler, strafpoint, diskvalifikationer

Læs mere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere Praktik og retningslinjer KFD s breddedommere Retningslinjer 2013-2014 Mødetid 30 minutter før 45 minutter ved triokampe Fair-play hilsen Retningslinjer 2013-2014 Dommeren skal gøre sig bekendt med Turneringsregler

Læs mere

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015. Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar 2015 Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag A. til ændring af lovene 2 1) Fra Bestyrelsen 1 Unionen og dens formål 1.1 Unionens navn er Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Hvornår sker indsamlingen, hvilke oplysninger indsamles og til hvilket formål?

Hvornår sker indsamlingen, hvilke oplysninger indsamles og til hvilket formål? Persondatapolitik Divisionsforeningen I det følgende kan du læse Divisionsforeningens politik for behandling af personoplysninger vedr. aktører i Herre-DM, Herre-LP, Reserveligaen og U Drenge-DM: Kontraktspillere,

Læs mere

Notat vedr. indretning af stadion til 1. divisionsfodbold

Notat vedr. indretning af stadion til 1. divisionsfodbold Notat vedr. indretning af stadion til 1. divisionsfodbold Formålet med dette notat er at belyse, hvad der med udgangspunkt i allerede eksisterende forhold, planlovgivning m.v. kræves for at indrette et

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015

KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015 KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015 1 2 KVARTALSRAPPORT 2015 BRØNDBYERNES IF FODBOLD A/S FAIR PLAY - OGSÅ UDEN FOR BANEN 3. KVARTAL 2015 Fair

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om at give fodboldklubber på divisionsniveau mulighed for at indsamle og udveksle oplysninger om kendte uromagere

Forslag til folketingsbeslutning om at give fodboldklubber på divisionsniveau mulighed for at indsamle og udveksle oplysninger om kendte uromagere 2011/1 BSF 42 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 24. februar 2012 af Peter Skaarup (DF Pia Adelsteen (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian Thulesen

Læs mere

Husorden for Mønten Kollegium

Husorden for Mønten Kollegium Husorden for Mønten Kollegium Ud over nedenstående husorden gælder kontraktens bestemmelser deriblandt 11. 1. Almindelige bestemmelser Hoveddør på etage samt altandøre skal låses, når lejligheden forlades.

Læs mere

Bekendtgørelse om tilsyn og samfundstjeneste

Bekendtgørelse om tilsyn og samfundstjeneste BEK nr 1149 af 07/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Kriminalforsorgen i Grønland, j.nr. 09-121-195 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 30 af 14. januar 2014 fastsættes: Kapitel 1 Generelle bestemmelser

Læs mere

FAIRPLAY KØBENHAVNS VESTEGNS OGSÅ UDENFOR BANEN

FAIRPLAY KØBENHAVNS VESTEGNS OGSÅ UDENFOR BANEN KØBENHAVNS VESTEGNS FAIRPLAY OGSÅ UDENFOR BANEN PARTNERSKAB MELLEM: Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Kommune Brøndby Support Alpha Brøndby Vestegnens politi Partnerskab for Fairplay - også udenfor banen

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Klubrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i det

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

Krav til danske fodboldstadioner

Krav til danske fodboldstadioner Krav til danske fodboldstadioner for afvikling af kampe i Superligaen 1. division 2. division Elitedivisionen (Kvinde-DM) Udgave 2013 Dansk Boldspil-Union Indhold Indledning...3 Banen og spillepladsen...4

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1)

Bekendtgørelse om registrering af ejendomsmæglere mv., der er etableret i et EU-land, i et EØS-land eller i Schweiz 1) BEK nr 1307 af 23/11/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 9. oktober 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 07/08749 Senere

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder. Lovforslag nr. L 75 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder. Lovforslag nr. L 75 Folketinget Lovforslag nr. L 75 Folketinget 2018-19 Fremsat den 24. oktober 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder (Gennemførelse

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem

Databehandleraftale. Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Dags dato er indgået nedenstående aftale mellem Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Njalsgade 13 2300 København S CVR.nr.: 64 94 22 12 (Herefter benævnt Kunden) og [Firmanavn] CVR.nr.: [CVR.nr.]

Læs mere

BEK nr 1035 af 23/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 30. juni Senere ændringer til forskriften BEK nr 178 af 09/02/2017

BEK nr 1035 af 23/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 30. juni Senere ændringer til forskriften BEK nr 178 af 09/02/2017 BEK nr 1035 af 23/06/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 30. juni 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 16-61-0036 Senere ændringer til

Læs mere

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011

Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 Lovtidende A 2011 Udgivet den 14. januar 2011 11. januar 2011. Nr. 22. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om pantebrevsselskaber VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Læs mere

Krav til danske fodboldstadioner

Krav til danske fodboldstadioner Krav til danske fodboldstadioner for afvikling af kampe i Superligaen 1. division 2. division Udgave 2010 Dansk Boldspil-Union Indhold Litteraturhenvisninger...2 Formål og ikrafttrædelse...3 Banen og spillepladsen...4

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Adfærdskodeks for medarbejdere (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. september 2009) Revision 1 (Godkendt på bestyrelsesmøde 8/2011 den 12. september 2011)

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser L 166/51 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes:

I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002 om folkeskolen fastsættes: Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 11 af 14. maj 2003 om foranstaltninger til sikring af undervisningens gennemførelse samt om skolens tilsyn med eleverne i skoletiden. I medfør af 25, stk. 2 i landstingsforordning

Læs mere

Stadioninspektion Nykøbing FC Enelco Arena, Nørre Boulevard 4, 4800 Nykøbing F

Stadioninspektion Nykøbing FC Enelco Arena, Nørre Boulevard 4, 4800 Nykøbing F Stadioninspektion Nykøbing FC Enelco Arena, Nørre Boulevard 4, 4800 Nykøbing F Inspektionen blev foretaget onsdag d. 22. juni 2016. Deltagere i stadioninspektionen Kasper Kragh, sikkerhedsansvarlig Divisionsforeningen.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fulde navn CPR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "spilleragenten") og Fulde navn CPR-nr. Adresse Postnr./By/Land (i det

Læs mere

2018/1 LSF 75 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Fremsat den 24. oktober 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag.

2018/1 LSF 75 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli Fremsat den 24. oktober 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag. 2018/1 LSF 75 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2018-10-0259 Fremsat den 24. oktober 2018 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen)

Læs mere

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Retsudvalget 2008-09 L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 19. maj 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0875 Dok.:

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget Dommerregulativet Dommerregulativet er til vejledende brug for dommere og klubber i forbindelse med afvikling af kampe. Regulativet er underlagt bestemmelserne i Turneringsreglementet. 1 Godkendelse af

Læs mere

Lov om ændring af lov om apoteksvirksomhed og lov om tinglysning

Lov om ændring af lov om apoteksvirksomhed og lov om tinglysning LOV nr 580 af 04/05/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, j.nr. 1401990 Senere ændringer

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "fodboldagenten")

Læs mere

Bekendtgørelse om skydebaners indretning, anlæggelse og anvendelse

Bekendtgørelse om skydebaners indretning, anlæggelse og anvendelse Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 294 af 23/04/2004 Gældende Offentliggørelsesdato: 06-05-2004 Justitsministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften BEK nr 821 af 27/08/2009 Lovgivning

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.2.2015 DA L 51/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/288 af 17. december 2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Mellemmandens fulde navn CPR-nr. Mellemmandsvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "mellemmanden")

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del Bilag 110 Offentligt. Gode fodboldoplevelser for alle

Retsudvalget REU alm. del Bilag 110 Offentligt. Gode fodboldoplevelser for alle Retsudvalget 2012-13 REU alm. del Bilag 110 Offentligt Gode fodboldoplevelser for alle Gode fodboldoplevelser for alle Gode fodboldoplevelser for alle side 3 Indhold 1. Forord 4 2. Baggrund 6 2.1. Lov

Læs mere

Vedtægter for foreningen "BumbleBees"

Vedtægter for foreningen BumbleBees Vedtægter for foreningen "BumbleBees" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn: BumbleBees (underafdelinger Mini og Biografklub) Stk. 2. Foreningen er stiftet den 24. januar 2014. Stk. 3. Foreningens

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder. (Gennemførelse af initiativer mod fodbolduroligheder)

Forslag til Lov om ændring af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder. (Gennemførelse af initiativer mod fodbolduroligheder) Dato: 3. september 2018 Kontor: Politikontoret Sagsbeh: Sidsel Bøndergaard Sagsnr.: 2018-10-0259 Dok.: 781411 Forslag til Lov om ændring af lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder (Gennemførelse

Læs mere

Vilkår for Selvbetjening Erhverv

Vilkår for Selvbetjening Erhverv Vilkår for Selvbetjening Erhverv Juni 2016 1. Aftalen For aftaler om Selvbetjening Erhverv, der udbydes af TDC A/S (herefter TDC) gælder følgende vilkår for Selvbetjening Erhverv i supplement til Generelle

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Med virkning fra 15. august 2018 Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning

Læs mere

POLITI OG FODBOLD STATISTIK 2006-2011

POLITI OG FODBOLD STATISTIK 2006-2011 POLITI OG FODBOLD STATISTIK 2006-2011 1. Division og DBU landspokalturneringen SUPERLIGA 2006-2011 SUPERLIGA 2006-2011 ANHOLDTE / FRIHEDSBERØVEDE 2006/07 2007/08 2008/09 2009/10 2010/11 Antal kampe 198

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s elitedommerudvalg (EDU) påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, 1. division for herrer, landspokalkampe i indledende runder

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016.

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. Vedtægter Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 23. februar 2016. 0 1. Foreningens navn Foreningens navn: Middelfart Firma og Familie Idræt. Initialer: MFFI Stiftelsesår: 1965 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Hotel Marienlyst Helsingør 25/11/2015. Jens Alm jens.alm@idan.dk STADIONKRAV. Sammenligner, konsekvenser og holdninger

Hotel Marienlyst Helsingør 25/11/2015. Jens Alm jens.alm@idan.dk STADIONKRAV. Sammenligner, konsekvenser og holdninger Hotel Marienlyst Helsingør 25/11/2015 Jens Alm jens.alm@idan.dk STADIONKRAV Sammenligner, konsekvenser og holdninger AGENDA Kravene Kapacitetsudnyttelse Kommunale holdninger STADIONKRAVENE FRA DBU Kravene

Læs mere

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven.

Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. Resumé Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at en kommune har overholdt reglerne om aktindsigt efter offentlighedsloven. 10-06- 2009 A har ved brev af x. xx 200x med bilag rettet henvendelse til Statsforvaltningen

Læs mere

BEK nr 757 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar Senere ændringer til forskriften BEK nr 407 af 09/04/2015

BEK nr 757 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar Senere ændringer til forskriften BEK nr 407 af 09/04/2015 BEK nr 757 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 10. februar 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr.13-122-0008 Senere ændringer til

Læs mere

Generelle turneringsbetingelser

Generelle turneringsbetingelser Generelle turneringsbetingelser i Generelle turneringsbetingelser i Viborg Golfklub 1 1.1. Tilmelding Der åbnes op for tilmelding senest 2 uger før turneringen afholdes, og fristen for tilmelding udløber

Læs mere

Hvidbog for Dameligaen

Hvidbog for Dameligaen Hvidbog for Dameligaen Hvidbogen Følgende Hvidbog opstiller forventninger, strategi og vejledning for gennemførelsen af Dameligaen i sæsonerne 2012-13 og 2013-14. Klubberne i Dameligaen forpligter sig

Læs mere

Lov om inkassovirksomhed

Lov om inkassovirksomhed Lov om inkassovirksomhed Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde 1. Loven gælder for inkassovirksomhed, jf. dog stk. 2 og 3. Stk. 2. Med undtagelse af 9-11, 12, stk. 1-3, 13 og 29 gælder loven ikke for inkassovirksomhed,

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand og anvendelsesområde L 301/22 18.11.2015 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/2066 af 17. november 2015 om fastsættelse i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 517/2014 af mindstekrav og betingelser

Læs mere

Jagtlov - Frakendelse efter jagtloven af retten til jagttegn og administrativ afgørelse om samtykke til jagttegn efter våbenloven

Jagtlov - Frakendelse efter jagtloven af retten til jagttegn og administrativ afgørelse om samtykke til jagttegn efter våbenloven Jagtlov - Frakendelse efter jagtloven af retten til jagttegn og administrativ afgørelse om samtykke til jagttegn efter våbenloven Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;jagttegn Offentlig Tilgængelig: Ja

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Generelle bestemmelser Formidlingstilskud til Aarhus Teater, Odense Teater, Aalborg Teater og Det Københavnske

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING. Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU. Dansk Boldspil-Union / DBU Elite

Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING. Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU. Dansk Boldspil-Union / DBU Elite Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 95 Offentligt MATCH FIXING Henrik Kjær Jensen Sikkerhedschef DBU INDHOLD Hvad er matchfixing? DBU's indsats mod matchfixing Forebyggelse Sagsbehandling Lovgivning

Læs mere

WHOIS-politik for.eu-domænenavne

WHOIS-politik for.eu-domænenavne WHOIS-politik for.eu-domænenavne 1/7 DEFINITIONER Termer, der er defineret i Vilkårene og/eller.eu-konfliktløsningsreglerne, skrives med stort begyndelsesbogstav heri. 1. POLITIK TIL BESKYTTELSE AF PRIVATLIVETS

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej

Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Dato 28. juli 2014 Dokument 13/21309 Side Afgørelse af klage over afslag på ansøgning om nedlæggelse af privat fællesvej Vejdirektoratet har behandlet jeres klage over Kommunens afgørelse af 2. oktober

Læs mere