Bilag 1. Elementer i en samlet museums- og besøgstjeneste på Københavns Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1. Elementer i en samlet museums- og besøgstjeneste på Københavns Rådhus"

Transkript

1 Bilag 1. Elementer i en samlet museums- og besøgstjeneste på Københavns Rådhus

2 Indholdsfortegnelse 1) Ny indretning af loftsrum på 3. sal, samt i tårnet til udstillinger 2) Ny indretning i magasiner på 3. sal ovenfor Rådhusbiblioteket til fx skoletjeneste og udstillinger 3) Opgradering af Stadsarkivet primo 2017 ved udflytning af visse administrative opgaver 4) Plan og indretning for skole- og demokratitjeneste 5) Brug af Rådhusets kantine som café til husets besøgende 6) Modtagelse og information til de besøgende i Rådhusoplysningen (turistinformationen) f.eks. billetsalg til tårnture, salg af samlede turistpakker på vielser og kultur 7) Ny organisering med museumsenhedens specialister som drivkraft bag udstillinger i Rådhushallen, på loftet og i tårnet, både historiske og samtidskunst 8) Flere tårnture og rundvisninger som et samarbejde mellem KEjds rådhusbetjente og museumsenhedens specialister 9) Fremtidig brug af Rådhusbibliotekets lokaler efter lukning 1/ ) Udforsk rådhuset på egen hånd ved hjælp af f.eks. ibeacons Nærværende dokument beskriver de elementer, der ønskes belyst i en analyse og projektering af en udvidet og samlet museums- og besøgstjeneste på Københavns Rådhus. Målgruppen er især turister (danske og udenlandske), skoleklasser samt erhvervslivet og borgere i København, som de mange tilbud på Rådhuset skal synliggøres for (vielser, udstillinger, andre arrangementer i de repræsentative lokaler).

3 0. Oversigt over elementer på Rådhuset

4 1. Loftsrum på 3. sal, samt tårnet På Rådhusets 3. sal findes i dag en række lokaler, samt et gangareal med udsigt til glaspartiet, der overdækker rådhushallen. Herfra kan man komme videre op til Rådhustårnet, via Modelrummet og ind gennem de forskellige plateaus i tårnet. Lokalerne og gangarealet bruges i dag til opbevaring, bl.a. af møbler til Mindestuen, samt forskellige gipsfigurer. Disse arealer kan med fordel indrettes og gøres til en del af rundvisninger og tårnture. Her kan både permanente og skiftende udstillinger fx med hele Københavns historie fra Absalon til nutiden vises frem. Udstillingerne kan både rumme de historiske fortællinger om huset og byen, og varierende udstillinger, der giver en forsmag på hvilke andre udstillinger eller arrangementer eller Rådhuset kan byde på. Udstillingerne skal altså kunne ses alene eller som en forsmag på hvilke aktuelle seværdigheder byen og huset desuden har at byde på. Den nuværende udstilling i Rådhustårnet skal også opdateres, så den er med til at fortælle den sammenhængende historie om huset (via skærme, billeder, relevante genstande). Der er en enestående mulighed for at udnytte de enkelte etager på vej op i tårnet til udstillinger m.m..

5 2. Magasinlokaler på 3. sal Magasinlokalerne, som er beliggende på 3. sal ovenover Rådhusbiblioteket i forlængelse af de øvrige loftsrum, bruges i dag til opbevaring af materiale og rømmes i forbindelse med lukningen af Rådhusbiblioteket d. 1. juni Disse lokaler kan med fordel renoveres og indgå et i en besøgstjeneste. En stor del af loftet i denne side af rådhuset kan med tiden indgå under Københavns Museum og fortælle den sammenhængende historie om rådhuset og byen. Magasinlokalerne kan med deres rå, hvide vægge, og designerlamper hurtigt bringes i stand til at kunne rumme udstillinger, eller som lokaler for Skoletjenesten. Der er direkte udkig til Lurblæseren og Vartov, og vil med sin beliggenhed lige over Rådhusbiblioteket kunne danne et naturligt flow for borgere og turister fra Rådhusbiblioteket til loftrummene på 3. sal og videre til tårnet.

6 3. Stadsarkivet I forbindelse med etableringen af den nye fælles museumsenhed overvejes det at flytte dele af de administrative opgaver fra Stadsarkivet til Stormgade. Dermed frigøres en række kvadratmeter, der med fordel kan indrettes til publikumsvendte aktiviteter. Blandt andet kan eksisterende billedmateriale få plads og synlighed til gavn for de besøgende. En analyse kan afdække hvordan Stadsarkivet kan opgraderes og indrettes, så det bliver en vigtig brik i en samlet oplevelse på Rådhuset. Stadsarkivet rummer en historiefortælling, der kan synliggøres og gøres mere tilgængeligt end i dag. De fredede reoler og unikke design med reoler og gulve, kan danne ramme om udstillinger eller aktiviteter, der ikke kan fås andre steder. I Stadsarkivet kan der afholdes kurser i slægtsforskning, så tæt på kildematerialet som muligt, og laves før og nu udstillinger, med udgangspunkt i det kæmpe arkivmateriale af kort, tegninger og billeder fra det historiske København. Stemningen fra Stadsarkivet kan bæres videre i en museums- og besøgstjeneste, og indgå som en naturlig del af fortællingen om Rådhuset og Københavns historie.

7 4. Plan og indretning for skoletjeneste og demokratitjeneste Demokrati er brugerinddragelse, og det synliggør vi med en aktiv skoletjeneste, der fortæller demokratiets historie. Den røde tråd mellem tilbuddene på Rådhuset skabes med sammenhængende temaer og events på tværs og en styrket synlighed, der når helt ud til vores skoler. Skoletjenesten vil nemlig også kunne drage fordel af Rådhusets helt særlige historie, hvor læring, oplevelse og faglighed kan gå hånd i hånd. Her får eleverne fortællingen om demokratiets og rådhusets historie på en dynamisk arbejdsplads og en aktiv demokratisk institution. Med Københavns Museum lige om hjørnet i Stormgade, kan der skabes en Skoletjeneste, der kan tilbyde en lang række af uddannelsestemaer inden for kultur, historie og demokrati, og sikre moderne, nutidige omgivelser for eleverne. Arkivlokalerne, som er beliggende på 3. sal ovenover Rådhusbiblioteket, kan med fordel renoveres og indrettes til henholdsvis udstilling i det første rum og skoletjenesteaktiviteter i det bagerste rum. Arkivlokalerne oppe under loftet vil det være det ideelle udgangspunkt for skoletjenestens aktiviteter, og samtidig sikre mindst mulig forstyrrelse for de øvrige besøgende og alle dem der bruger Rådhuset som arbejdsplads. Muligheden for at tilbyde en samlet skoletjeneste findes ikke på Rådhuset i dag. Med en aktiv skoletjeneste får eleverne fortællingen om demokratiets og rådhusets historie på en dynamisk arbejdsplads og en aktiv demokratisk institution.

8 5. Café i Rådhusets kantine Som en del af ønsket om at tilbyde forplejning i forbindelse med gæsternes besøg og arrangementer på Rådhuset, kan kantinen i kælderen fungere som café, der serverer drikkevarer og lette anretninger. Caféen har åbent for gæster udefra via den udvendige kældertrappe, dog først efter kantinens normale åbningstider for medarbejderne på Rådhuset. Der vil også være mulighed for servering til vielsesreceptioner eller lignende arrangementer. Gennem cafeaktiviteter synliggøres det åbne rådhus, og inviterer borgere og turister til at bruge det som en del af et naturligt og afslappet ophold på Rådhuset.

9 6. Rådhusoplysning og turistinformationen Rådhusoplysningen fungerer allerede i dag som det naturlige sted for besøgende at henvende sig. Som et led i den samlede turismestrategi er Rådhusoplysningen ultimo januar blevet autoriseret til at skilte med det grønne I og tilbyde turistinformation. De øvrige opgaver i Rådhusoplysningen er fortsat visitering, souvenirshop, vielser og salg af tårnture og rundvisninger. Som et led i en samlet besøgstjeneste vil Rådhusoplysningen fungere som indgangen til besøgstjenesten. Her kan de besøgende få den samlede information om husets tilbud, arrangementer, udstillinger og rundvisninger. Gæsten kan vælge mellem forskellige oplevelsespakker eller sammensætte sit helt eget besøg på Rådhuset. Der skal også vises et kalenderoverblik over de officielle aktiviteter på Rådhuset, fx på en infoskærm. Informationen skal give gæsten indblik i hvad Rådhuset kan bruges til og hos personalet kan gæsten få mere information og udføre de konkrete bookinger. Rådhusoplysningen vil også være behjælpelig med at formidle muligheden for at bruge huset til møder, konferencer, workshops, medarbejderseminarer. Udlejningen af lokaler skal ses som et produkt, der kan kombineres med andre af Rådhusets services. I samme tankegang kan det nævnes, at flere og flere i dag bliver viet på Rådhuset og mange par efterspørger en samlet oplevelsespakke med reception på et plateau i tårnet eller i haven, en rundvisning og en fest i de historiske omgivelser. Borgerne skal opdage de unikke lokalers muligheder, så det bliver et attraktivt mødested.

10 7. Ny organisering med museumsenhedens specialister som drivkraft bag udstillinger Rådhuset kan med fordel indgå i den nye museumsenhed som den 5. enhed, der bidrager til historiefortællingen om demokratiet og byens historie. Den nye museumsenhed kan skabe sammenhæng og overblik mellem Nicolaj Kunsthal, Københavns bymuseum, Thorvaldsen, Stadsarkivet og Københavns Rådhus. Dette vil ske gennem forskellige udstillinger, både i de nye potentielle arealer som foreslået tidligere, samt i Rådhushallen. Her der mulighed for at lave moderne, nytænkende og interaktive udstillinger, der indgår i en samlet plan for kunst i København. Igennem den nye museumsenhed for vi også mulighed for at inspirere og samarbejde med Slotsalliancen, og skabe yderligere sammenhæng og synlighed for borgere og turister gennem kulturpakker. Alle udstillinger på Rådhuset koordineres og drives af ekspertisen i museumsenheden. Dette sikrer en rød tråd i huset udstillinger, samt forbindelsen til de øvrige museer og byens aktuelle aktiviteter.

11 8. Flere tårnture og rundvisninger i huset Der er potentiale for endnu flere og bedre rundvisninger og tårnture, både som enkeltstående tilbud, eller som en del af en specifik oplevelsespakke. Et samarbejde mellem rådhusbetjentene og museumsenhedens specialister kan være med til at udvide tilbuddene til de besøgende og fortælle endnu flere af de historier der gemmer sig i murene. Fx kan historier og fortællinger om Rådhuset fra de nuværende rådhusbetjente også optages og kan bruges fremadrettet på forskellige medier og i interaktive udstillinger, bl.a. til virtuelle 3D ture rundt på Rådhuset og indgå som en del af udstillingen om husets historie.

12 9. Rådhusbiblioteket Rådhusbibliotekets lokaler bliver ledige d. 1. juni Lokalerne tilbyder nogle unikke omgivelser, der tilfører noget helt særligt til et besøg på Rådhuset. Den fordelagtige placering i forhold til magasinlokalerne og loftsgangen på 3. sal og vejen videre til Rådhustårnet kan også være med til at bidrage til en sammenhængende oplevelse for de besøgende. Det ønskes derfor belyst på hvilken måde de lokaler, der danner ramme for Rådhusbiblioteket i dag, kan indgå som en del af en samlet oplevelse på Rådhuset. Det kan fx være til udstillinger eller kulturelle aktiviteter, der underbygges af den helt særlige stemning i det historiske bibliotek. Det kan i den forbindelse overvejes om dele af den unikke Københavnersamling, som jo er Rådhusbibliotekets DNA fortsat skal være tilgængelig i lokalerne, enten digitalt eller analogt. processer i spil, og følge en demokratisk beslutning fra a-z. Rådhusbiblioteket kan også danne ramme om demokratiets fortælling. Det kan konkret gøres gennem eksemplificering af politiske beslutninger vedrørende Københavns Kommune lige fra etableringen af cykelstier til en mere aktiv havnefront. Derved kan man som borger på en nem og tilgængelig måde, se de demokratiske Alle forslag om Rådhusbibliotekets fremtidige anvendelse vil ske i dyb respekt for dets særlige karakter og historie, med bevarelse af det fredede inventar og reoler.

13 10. Udforsk Rådhuset på egen hånd Mange besøgende på Rådhuset stopper ved indgangen, ser Verdensuret og går derefter lidt tilfældigt rundt på gangene. Det skal derfor være nemmere at besøge Rådhuset på egen hånd. Dette gøres med tydelig skiltning, nudging, digitale hjælpemidler, som fx en app eller ibeacons, der kan gøre gæsterne opmærksom på hvilke detaljer i huset, der er værd at lægge mærke til og høre historien bag. Al fysisk skiltning vil udformes med respekt for husets gennemtænkte arkitektur og formsprog. Her skal bruges objekter, som har respekt for Rådhusets interiør og som enten kan hænge, stå på en piedestal eller på anden måde vises ved de forskellige POI er. (Point of interest) Disse objekter kunne eksempelvis give brugeren mulighed for at scanne et NFC tag eller indtaste et nummer i app en. Desuden vil det være muligt at koble app en med et fysisk print/kort, og på den måde gøre oplevelsen endnu mere fysisk.

Bilag 1. Elementer i Besøgscenter på Københavns Rådhus

Bilag 1. Elementer i Besøgscenter på Københavns Rådhus Bilag 1. Elementer i Besøgscenter på Københavns Rådhus Nærværende dokument beskriver de elementer, der indeholdes i det prospekt, der udarbejdes for et besøgscenter på Københavns Rådhus. De elementer,

Læs mere

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr

Til KFU. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Service og Forandring BILAG Til KFU Bilag 1. Inspirationsoplæg i arbejdet med visionen for sammenlægningen af Museer, Arkiv og Kunst Baggrund Arbejdet

Læs mere

History & Art: Strategy & Challenges

History & Art: Strategy & Challenges Til bestyrelsen for Historie & Kunst Strategiske pejlemærker History & Art: Strategy & Challenges Møde i Kultur- og Fritidsudvalget, d. 3. november 2016 At være relevant for København Strategiske satsningsområder

Læs mere

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Historie & Kunst NOTAT 08-02-2017 Bilag 2 Sagsnr. 2017-0047948 Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision Fra sommeren 2017 bliver Stormgade 20 et

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile INDHOLD 1. Indledning 2. Oversigtsplan 3. Københavns længste kunstværk 4. Lysspor - forbinder The Copenhagen Mile 5. Nye rekreative muligheder 6. Udstillingsmontrer - små glimt af hvad The Copenhagen Mile

Læs mere

Museumspolitik for Horsens Kommune

Museumspolitik for Horsens Kommune Museumspolitik for Horsens Kommune Museumsområdet er et bærende element i Horsens Kommunes kulturprofil. Det gælder det daglige tilbud til kommunens borgere i alle aldre, og det gælder museumsområdets

Læs mere

Afholdelse af arrangementer

Afholdelse af arrangementer Aarhus Rådhus Afholdelse af arrangementer Arrangementer på Aarhus Rådhus Aarhus Rådhus er tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller og blev indviet den 2. juli 1941. På det første projektforslag

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur.

Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Dragør Kommune inviterer på pensionistskovtur. Der er 5 spændende ture at vælge imellem. D. 10.6. kl. 12.30-18 Tur til Helsingørs Kulturværft m. Guidet rundvisning Pris: 100 kr. Der dækker turen, entre,

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside --

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside -- Kulturhuset, Bredgade Langå Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå Museets hjemmeside --http://museumilangaa.dk Mail til: pouloglilli@gmail.com eller milskov@outlook.dk Kontakt: Poul Pedersen

Læs mere

Frederiksberg: Butikslokale med bedste placering over for Søndermarken

Frederiksberg: Butikslokale med bedste placering over for Søndermarken Frederiksberg: Butikslokale med bedste placering over for Søndermarken Tæt på: Søndermarken, Frederiksberg Have, Zoo, De små haver, Vesterbrogade og Carlsberg Byen Se film fra ejendommen Pile Allé 25A,

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Rollespil til museer

Rollespil til museer Rollespil til museer Det interaktive museum Nytænkende og underholdende formidling Rollespilsakademiet har gennem årene lavet en lang række rollespil for både store og små museer. Fælles for dem alle

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset

VÆRDIGRUNDLAG FOR. Multimediehuset VÆRDIGRUNDLAG FOR Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Værdigrundlag for Multimediehuset Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Udarbejdet i samarbejde med NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Næsten så godt som hjemme...

Næsten så godt som hjemme... Næsten så godt som hjemme... TeaterHotellet udvider med 12 hotel lejligheder Nyindrettede og indflytningsklare, lækre møbler, lyse rum, elevator og central beliggenhed. TeaterHotellet som er kendt for

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Tidsplan vandfaldsmodel. Hvad er det første der skal gøres? Dialogmøde med Trim hvor vores planer og ideer diskuteres.

Tidsplan vandfaldsmodel. Hvad er det første der skal gøres? Dialogmøde med Trim hvor vores planer og ideer diskuteres. Samarbejde med foreningerne Få et mere åbent center. Vi ønsker et tættere samarbejde med Trim, for at få åbnet motionscenteret op for flere brugere. (klippekort, ugepris, sommerhus kort mm) Vi ønsker et

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

OfficeCenterCity.dk. Velkommen til dit nye kontor I hjertet af København Hammerensgade 1, 2.

OfficeCenterCity.dk. Velkommen til dit nye kontor I hjertet af København Hammerensgade 1, 2. Velkommen til dit nye kontor I hjertet af København Hammerensgade 1, 2. Sal Hos os kan du koncentrere dig om dit firma Lad os stå for alt det andet så du kan koncentrere dig om din virksomhed, vi er meget

Læs mere

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Denne vejledning har til formål at inspirere dig som lærer til at få et lærerigt og spændende besøg på museet. Vi har samlet information om museumsbesøget, gode råd

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6

Seniorjobberen. 30 juni Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 6 30 juni 2016 Nr. 6-30. juni 2016. Nr. 6 ET JOB I OPLYSNINGENS TJENESTE har været på besøg på Københavns Rådhus og talt med to seniorjobbere om deres job i Rådhusoplysningen i stuen på det berømte og prægtige

Læs mere

The Danish Club FÅ FLERE BESØGENDE TIL DIT HISTORISKE HUS

The Danish Club FÅ FLERE BESØGENDE TIL DIT HISTORISKE HUS The Danish Club FÅ FLERE BESØGENDE TIL DIT HISTORISKE HUS Få flere gæster til dit historiske hus Aldrig har vores behov for det autentiske, det unikke og det lokale været større end i disse år. Her har

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser

Ophold. på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Ophold på hotel koldingfjord i afslappende omgivelser Smuk beliggenhed Imponerende arkitektur Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov og direkte ned til Kolding

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager

Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn. Inspirerende kontorlejemål i flere etager - til leje... Kontordomicil 794 m 2 Sverigesgade 5, 3. - 6. sal Dok 5000 Odense Havn Inspirerende kontorlejemål i flere etager Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Kontorlejemål

Læs mere

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.:

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.: Side 0 LEMVIG MUSEUM Til- og ombygningen skal sikre adgang for alle til hele museet og øge kvaliteten af oplevelsen og omfatter: Nyt indgangsparti Ny butik/cafe - med glaspartier mod haven Nyt elevatortårn

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Kulturhus Trommen. En præsentation af Hørsholm Kommunes nye kulturhus

Kulturhus Trommen. En præsentation af Hørsholm Kommunes nye kulturhus Kulturhus Trommen En præsentation af Hørsholm Kommunes nye kulturhus Kulturhus Trommens ombygning Trommen og biblioteket er tegnet af arkitekt Knud Munk og stod færdigt i 1987. I Trommens arkitektur, er

Læs mere

Fællesskab for alle Politik for Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune 2015

Fællesskab for alle Politik for Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune 2015 FÆLLESSKAB FOR ALLE POLITIK FOR BORGERSERVICE OG BIBLIOTEKER 2015-2018 Fællesskab for alle Politik for Borgerservice og Biblioteker 2015-2018 Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune 2015 Opsætning ITK Design

Læs mere

FOTO ODENSE CENTRALBIBLIOTEK - DET TREDJE STED IDÉKATALOG VOLLSMOSE

FOTO ODENSE CENTRALBIBLIOTEK - DET TREDJE STED IDÉKATALOG VOLLSMOSE GRAFISK UDKAST TIL BIBLIOTEKERNE VOLLSMOSE OG TARUP LYDBØGER PAS FILM NemID FAGBØGER UNDERVISNING HOBBY DIGITAL BØRN ROMANER LÆSE LET KRIMIER SPÆNDING SCIENCE FICTION badges til bibliotekarerne evt. t-shirts

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER DAMPFÆRGEVEJ 3, 3. SAL, 2100 KØBENHAVN Ø FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 397 ny-renoverede kvadratmeter i byens nye pakhuskvarter helt tæt ved Langelinie For mange er Dampfærgevej et spændende

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR TEXTILFORUM HISTORIEN SKABER VÆRDI Velkommen som sponsor i Det nye Textilforum. Vi inviterer erhvervslivet ind som partnere, og i fællesskab kan vi gøre brug af

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

Eksklusive lejligheder i historisk bygning. skriv dig op til lejlighederne på:

Eksklusive lejligheder i historisk bygning. skriv dig op til lejlighederne på: DET GAMLE BIBLIOTEK Eksklusive lejligheder i historisk bygning Jelling Boligselskab skriv dig op til lejlighederne på: www.lejeboligen.nu Jernbanevej/Fårupvej, Jelling Den centrale placering tæt på skole,

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

2200 NørreBro Bibliotek

2200 NørreBro Bibliotek 2200 Active Learning Library Gothersgade 11, 1123 København K, tlf. +45 3118 0121 - www.keingart.com - info@keingart.com - CVR nr.31 58 02 42 Resumé af idéoplægget: BIBLIOTEKET FLYTTER Nørrebro Bibliotek

Læs mere

BORGER-HUSET. Kultur- & Borgerforeningen i Ikast s ønske til et hjemsted for sine mange aktiviteter

BORGER-HUSET. Kultur- & Borgerforeningen i Ikast s ønske til et hjemsted for sine mange aktiviteter BORGER-HUSET Huset var oprindelig Ikast Posthus, ældste del fra 1938. De sidste par år har bygningen været salg, for PostDanmark har flyttet først kundebetjeningen og senere brev- og pakkedistributionen

Læs mere

Afrapportering Tidshjulet et interaktivt introduktionsrum

Afrapportering Tidshjulet et interaktivt introduktionsrum Afrapportering Tidshjulet et interaktivt introduktionsrum Formål og baggrund Museum Østjylland har løbende fornyet museets basisudstillinger, så de i dag fremstår som nogle af de mest moderne kulturhistoriske

Læs mere

INDRETNINGSFORSLAG. Bibliotek & PLC, Lindbjergskolen

INDRETNINGSFORSLAG. Bibliotek & PLC, Lindbjergskolen INDRETNINGSFORSLAG Bibliotek & PLC, Lindbjergskolen 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FARVESKEMA OVERSIGT 4 OVERBLIK VINKEL A 6 VINKEL B 7 VISUALISERINGER EDDERKOPPEN 8 UDSTILLING 9 MAKERSPACE 10 DYBET 11 LEGEØEN

Læs mere

KAN DU SE DINE VARER HER?

KAN DU SE DINE VARER HER? KAN DU SE DINE VARER HER? 100 stemningsfulde m² i byens livligste gade Går du med en drøm om at åbne dit eget lille city-galleri eller din egen hyggelige café, så gå begge to en tur forbi Gothersgade 3

Læs mere

Vedr. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Endelig

Vedr. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Endelig Foretræde for Teknisk Udvalg, mandag d. 22. maj 2017: Vedr. Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov - Endelig Vi er de kommende ejere af ejendommen beliggende Krathusvej 7, 8240 Risskov,

Læs mere

Det tidligere rådhus som Byens Hus

Det tidligere rådhus som Byens Hus Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Det tidligere rådhus som Byens Hus 29. maj 2013 Baggrund Det

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

DIT NYE HJEM? BREDGADE 21 A, 4. SAL, 1260 KØBENHAVN K VIL DU HØRE MERE - RING TLF

DIT NYE HJEM? BREDGADE 21 A, 4. SAL, 1260 KØBENHAVN K VIL DU HØRE MERE - RING TLF BREDGADE 21 A, 4. SAL, 1260 KØBENHAVN K VIL DU HØRE MERE - RING TLF 7010 6070 DIT NYE HJEM? 237 lyse og højloftede kvadratmeter med skøn udsigt over gaden og byen Der er ingen smalle steder i Bredgade.

Læs mere

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013 Hemmelige Stier Årsrapport 2013 KMØ Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som er et af 9 projekter under kulturaftalen Kulturmetropol-Øresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden

Læs mere

FORMIDLINGSSTRATEGI

FORMIDLINGSSTRATEGI FORMIDLINGSSTRATEGI 2016-2018 Formidlingsstrategien understøtter Naturhistorisk Museums ide og mission. På Naturhistorisk Museum tror vi på, at NATUR BETYDER NOGET FOR MENNESKER, og at DEN ER LIVSVIGTIG

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek 2019?

Vil du være en del af international ArtWeek 2019? Vil du være en del af international ArtWeek 2019? På havnen i DOK5000 i Odense 10. august 17. august 2019 Ideen med Art Week er at samle kunstnere fra hele verden. Kunstnere som gerne vil mødes og udstille

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K = citybeliggenhed og attraktive faciliteter 1304 København K 1 Turbinehuset tilbyder moderne faciliteter i det centrale København Turbinehuset er et nyopført og bæredygtigt kontorhus med gennemtænkt arkitektur

Læs mere

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere.

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere. 1 Borgmester Pia Allerslevs oplæg ved Nordisk Museumskonference i Malmø onsdag den 1. april 2009 Emnet er: Museernes rolle i samfundet Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund,

Læs mere

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage

Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn. Velegenet til fx. domicil på fuld etage - til leje... Kontordomicil 799 m 2 Sverigesgade 5, 3. sal Dok 5000 Odense Havn Velegenet til fx. domicil på fuld etage Særdeles præsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Gennemrenoveret

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Ebeltoft er en aktiv by med mange besøgende. Byens dna som turistdestination knytter sig historisk til to elementer: bade- og rekreationsmuligheder

Læs mere

Stort moderne kontorhotel - billigt & flexibelt

Stort moderne kontorhotel - billigt & flexibelt Stort moderne kontorhotel - billigt & flexibelt NYHED AALBORG C ÅBNER 2. HALVÅR 2019 Billig leje Ingen bindningsperiode Kort opsigelse Din arbejdsplads tæt på centrum, motorvej og banegård KONTOR TIL 2

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Dagcenter udført den 30. oktober 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Dagcenter udført den 30. oktober 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Dagcenter udført den 30. oktober 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter,

Læs mere

UDDANNELSE I EUROPA-PARLAMENTET GRATIS OG LÆRING

UDDANNELSE I EUROPA-PARLAMENTET GRATIS OG LÆRING DA UDDANNELSE OG LÆRING I EUROPA-PARLAMENTET GRATIS Europa-Parlamentet er åbent for besøgende i alle aldre. I denne brochure kan du få mere at vide om faciliteter og materiale, som er til rådighed for

Læs mere

KONGRESSER OG MØDER. Tiltrækning af internationale kongresser. Særlige krav til afvikling af kongresser. Valg af kongressted

KONGRESSER OG MØDER. Tiltrækning af internationale kongresser. Særlige krav til afvikling af kongresser. Valg af kongressted KONGRESSER OG MØDER Hvorfor tiltrække internationale kongresser til Danmark? Hvad er kravene fra de internationale forbund? Hvordan kan vi gøre afviklingen til noget særligt? Tiltrækning af internationale

Læs mere

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN

EN BEVÆGELSE I LANDSKABET - NYT MARITIMT VIDENCENTER I TUNGEVÅGEN EN EVÆGELSE I LANDSKAET - NYT MARITIMT VIDENENTER I TUNGEVÅGEN 0.0 +2.5 0.0 A +5.0 PLADS FOR AD, FISKE OG ANKOMST MED ÅD TUNGENES FYR +5.5 +7.5 0.0 +2.5 +5.5 +5.0 NYT MARITIMT VITENSENTER 0.0 TUNGEVIKA

Læs mere

Attraktivt lejemål i karakteristisk ejendom

Attraktivt lejemål i karakteristisk ejendom Attraktivt lejemål i karakteristisk ejendom Vester Farimagsgade 41 1606 København V Ørstedhus er en unik ejendom med spændende detaljer og en central beliggenhed på hjørnet af Gyldenløvesgade og Vester

Læs mere

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/meeting

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/meeting KONFERENCER & MØDER 26 INFORMATION ARIKITEKTUR I BLOX Dansk Arkitektur Center ligger i hjertet af København i første parket til Københavns Havn og i gåafstand til byens mange seværdigheder. Dansk Arkitektur

Læs mere

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/moed

KONFERENCER & MØDER DANSK ARKITEKTUR CENTER / DANISH ARCHITECTURE CENTRE. T E W dac.dk/moed KONFERENCER & MØDER 16 INFORMATION ARIKITEKTUR I BLOX Dansk Arkitektur Center ligger i hjertet af København i første parket til Københavns Havn og i gåafstand til byens mange seværdigheder. Dansk Arkitektur

Læs mere

Københavns. kreative rum

Københavns. kreative rum Københavns kreative rum lokomotivværkstedet - kontrasternes holdeplads! Et nyt alternativ Er I på udkig efter en ny lokation til den kommende produktlancering, den næste konference, udstilling, messe,

Læs mere

Bo nyt og centralt i Helsingør

Bo nyt og centralt i Helsingør Bo nyt og centralt i Helsingør 28 nyindrettede lejligheder køb eller leje Fiolgade 13 1 2 Indhold Fiolgade 13... 5 Helsingør... 6 Ejendommen... 8 Lejlighederne... 9 Plantegninger... 10 Oplev lejlighederne

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER 327 inspirerende kvadratmeter med plads til fri udfoldelse på en af byens bedste adresser Esplanaden 8 ligger friskt og fornemt mellem Store Kongensgade og Bredgade.

Læs mere

3.220 m 2 kontordomicil på Højbro Plads

3.220 m 2 kontordomicil på Højbro Plads TIL LEJE Højbro Plads 8-10 1200 København K 3.220 m 2 kontordomicil på Højbro Plads Formidabel placering på Højbro Plads udsigt over Slotsholmens Kanal og Christiansborg Plads til ca. 120 medarbejdere

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE APRIL 2017 Baggrund for forslaget For at sikre, at det nye bibliotek i Ry bymidte kommer til at matche Ryborgernes behov og brug, har Kultur-

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Frederiksbergs Frivillighedsstrategi 2 Forord 3 Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Remiseområdet ved Varde Vest

Remiseområdet ved Varde Vest Remiseområdet ved Varde Vest Ansøgning om midler til forprojekt til udvikling af remiseområdet centralt i Varde, til fremtidig gavn for byens borgere 1 Ansøgning om forprojekt til Remisen ved Varde Vest

Læs mere

KONFERENCER & MØDER I BALLERUP SUPER ARENA

KONFERENCER & MØDER I BALLERUP SUPER ARENA KONFERENCER & MØDER I BALLERUP SUPER ARENA VELKOMMEN TIL For os er Ballerup Super Arena perfekt. Fra først møde, hvor vi fremlagde vores ønsker, var processen i gang, altid med positiv tilgang fra personalet,

Læs mere

Højbro Plads København K

Højbro Plads København K Når alle de fornuftige detaljer er på plads, står du tilbage med den vigtigste; Føles stedet rigtigt Højbro Plads 8-10 1200 København K Unik domicil midt i Københavns centrum Enestående udsigt Pulserende

Læs mere

ZEROville EN INTERAKTIV, GRØN BYABSTRAKTION

ZEROville EN INTERAKTIV, GRØN BYABSTRAKTION ZEROville EN INTERAKTIV, GRØN BYABSTRAKTION Nul-byen ZEROville er et virtuelt sted en byabstraktion, som samler alle de kendte, velafprøvede og lige-på-trapperne-teknologier, der findes i Danmark. ZEROville

Læs mere

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET DR Koncerthuset i DR Byen har vundet stor international anerkendelse og mange priser for både arkitektur og akustik. Koncerthuset afvikler årligt flere end 250 koncert- og tv-produktioner

Læs mere

Bilag Sagsnr Dokumentnr

Bilag Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen NOTAT 30-04-2014 Sagsnr. 2014-0084436 Bilag 1 Museale institutioner i Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune Kunsten og kulturhistorien er

Læs mere

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser Fysiske omgivelser Indledning Ved Roskilde Tekniske Gymnasium overvejes pt. en bearbejdning af de fysiske rammer, således at disse i højere grad understøtter, afspejler og inspirerer et tidssvarende læringsmiljø.

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Agerbæk Bibliotek_Indretning KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Kontaktoplysninger Anne Reinholdt Arkitekt cand. arch. & Designer Saltgade

Læs mere

FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK

FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK Tematurisme i SydkystDanmark Visionsoplæg til debat, d. 26. september 2018 Gæster Samfund Kultur Tematurisme Dagens turister har mange ansigter og de bombarderes med tilbud

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere