Indsigerne stiller spørgsmål i forhold til kommunens hidtidige tilbagemelding om, at arealet ikke lever op til statens kriterier for udpegning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indsigerne stiller spørgsmål i forhold til kommunens hidtidige tilbagemelding om, at arealet ikke lever op til statens kriterier for udpegning."

Transkript

1 Bilag 3 Behandling af høringssvar vedr. nye sommerhuse Høringssvar nr. 1 Birgit og Rune Nilsson Indsigerne foreslår, at et areal på ca. 1,2 ha på sydsiden af Lyngbyvej og Granvej i Nr. Lyngby udpeges til nyt sommerhusområde i forlængelse af eksisterende sommerhusområde. Indsigerne vurderer, at den aktuelle sommerhusrummelighed i Nr. Lyngby ikke er reel, fordi mange grunde ikke er i spil, da de ikke er byggemodnede eller til salg. Indsigerne stiller spørgsmål i forhold til kommunens hidtidige tilbagemelding om, at arealet ikke lever op til statens kriterier for udpegning. Indsigerne har på et tidligt tidspunkt i processen ansøgt kommunen om at få arealet udpeget til nyt sommerområde. Administrationen har undersøgt det ønskede areal, og hele arealet rummer natur- og landskabsinteresser i form af økologisk forbindelse og større sammenhængende landskaber. Ét af statens kriterier er, at de nye områder skal placeres uden for områder med særlige landskabs- og naturinteresser. I sommerhusområderne omkring Nr. Lyngby er der omkring 100 ledige sommerhusgrunde ved Helledievej og Lyngbyvej, som vurderes at kunne opfylde efterspørgslen efter sommerhusgrunde i området. Staten skelner ikke mellem, om grundene er til salg eller ej. Administrationen vurderer samtidig, at det ønskede areal ikke har en bedre beliggenhed end de nuværende ledige sommerhusgrunde i området.

2 Høringssvar nr. 2 Advokatfirmaet Espersen på vegne af Kjærsgaard Hirtshals Holding ApS Indsiger foreslår, at ejendommen Furreby Skolevej 27 på nord for Furreby Kirkevej i Løkken udpeges til nyt sommerhusområde. Indsiger vurderer, at det foreslåede område vil være langt mere attraktivt at lægge det nye sommerhusområde på grund af sammenhængen med det eksisterende sommerhusområde mod nord og give en bedre trafikal løsning. Indsiger oplyser, at arealet tidligere har været i spil som sommerhusområde i , men arealet udgik, da det ikke levede op til statslige krav. Hele arealet er en del af et større sammenhængende landskab, som så vidt muligt skal friholdes for bebyggelse, der kan skæmme landskabet. Arealet ligger ligeledes indenfor beskyttelseszonen omkring aftalekirken Furreby Kirke, hvor kirken betydning som monumenter i landskabet ikke må tilsidesættes. Administrationen vurderer, at det nuværende område i planen ligger tættere på Løkken by, direkte øst for eksisterende sommerhusområde og tættere på kysten end det foreslåede område, og det ligger udenfor landskabsudpegningen.

3 Høringssvar nr. 3 Landinspektørfirmaet GeoPartner på vegne af Bodil Haurholm Rahder Indsiger foreslår, at areal på ca. 1,6 ha på nordsiden af Møllebakkevej i Lønstrup udpeges som nyt sommerhusområde med 5 grunde. Indsiger vurderer, at de foreslåede grunde har en bedre placering end de grunde, der i dag er til salg i området. Grundene vil med den rette planlægning kunne udstykkes og bebygges i harmoni med naturen og de økologiske forbindelser, der i dag ligger på grunden, og de beskyttede naturtyper vil ikke blive berørt. Hele arealet rummer natur- og landskabsinteresser i form af økologisk forbindelse, hvor der ikke må dannes barrierer for spredningen af dyr og planter, og større sammenhængende landskaber, som så vidt muligt skal friholdes for bebyggelse, der kan skæmme landskabet. I sommerhusområderne omkring Møllebakkevej er der omkring 50 ledige sommerhusgrunde ved Hunderup Klitvej, Bakkestjernevej og Agermyntevej, som vurderes at kunne opfylde efterspørgslen efter sommerhusgrunde i området. De ledige grunde kan ikke udtages, fordi de ikke opfylder statens kriterier for udtagning, herunder bl.a. udstykning og byggemodning. Administrationen vurderer derfor, at det er ikke muligt at argumentere for yderligere sommerhusgrunde i Lønstrup.

4 Høringssvar nr. 4 Brdr. Sand Brdr. Sand er positive over for nyt sommerhusområde ved Løkken. De ser gerne, at området kan tilbyde huse i alle størrelser for at give mulighed for, at så mange som mulig vil komme til området. Det vil være godt at skabe et område med et hyggeligt og attraktivt miljø. Brdr. Sand ejer en del af det udpegede område. Administrationen bemærker, at det fremlagte planforslag foreslår 40 grunde på min m² og sommerhuse på min. 180 m² samt fællesarealer. Det er vurderingen, at der er efterspørgsel efter store udlejnings-sommerhuse indrettet til stor- og flergenerationsfamilier og med fællesfaciliteter til leg og ophold i området i form af f.eks. velindrettet legeplads og multibane. I forbindelse med igangsætningen af den efterfølgende lokalplanlægning, hvis området endeligt udpeges af staten, skal rammerne for konkrete udnyttelse af området afklares, herunder sommerhusstørrelser.

5 Høringssvar nr. 5 Eva og Jesper Lyngby Jepsen Eva og Jesper Lyngby Jepsen er positive over for nyt sommerhusområde ved Løkken. Eva og Jesper Lyngby Jepsen ejer en del af det udpegede område.

6 Høringssvar nr. 6 Mette og Kjeld Svidt Mette og Kjeld Svidt ejer en del af det udpegede område i Løkken, og de er i tvivl om, om det er en god ide for dem at udstykke deres grund til sommerhuse. Ved en eventuel udstykning ønsker de at bevare en stor grund omkring deres hus. Deres usikkerhed handler om skattemæssige konsekvenser, og om hvordan områdets ejere skal nå til enighed om områdets planlægning. Mette og Kjeld Svidt ejer en del af det udpegede område, som er bebygget med en fritidsbolig. Den efterfølgende lokalplanlægning, hvis området endeligt udpeges af staten, kan fastlægge varierende grundstørrelser, f.eks m² omkring eksisterende beboelse i området. En lokalplan kan også fastsætte, at en given grund ikke kan udstykkes yderligere. Der er først, når lokalplanen er vedtaget, at områdets ejere bliver beskattet af de nye udstyknings- og byggemuligheder. Lokalplanen skal udarbejdes i samarbejde med områdets grundejere eller alternativt en projektudvikler, som har aftaler med grundejerne.

7 Høringssvar nr. 7 Poul Bernhard-Petersen Kommunen har bedt om supplerende bemærkninger i forlængelse af det første høringssvar. Indsiger ejer ca. 1,1 ha af det udpegede område i Løkken og vil gerne indgå en sommerhusudstykning. Han bemærker dog, at det er hans vurdering, at arealet burdes udnyttes til byudvikling med boliger og butikker i den sydlige del og sommerhuse i den nordlige del. I forhold til en sommerhusudstykning ønsker han, at områdets afstand til Løkkensvej reduceres, så afstanden bliver lig afstanden mellem Løkkensvej og Aldi, Fakta og Action House på modsatte side af vejen. Endvidere er indsiger ikke enig i, at det nye sommerhusområde skal rumme store sommerhuse. Det er hans vurdering, at udviklingen peger i retning af mindre sommerhuse på mindre grunde. Endelig påpeger indsiger, at han er glad for, at Hjørring Kommune er indstillet på at udvikle Løkken og håber, at han med denne indsigelse kan være med til at få skabt en debat, så alle kan få glæde af denne udviklingsmulighed. Indsiger har endvidere bemærkninger til det areal i den sydlige ende af Furreby Kirkevej, som i Kommuneplan 2016 er udlagt til regnvandsbassin. Den foreslåede afstand til Løkkensvej på ca. 100 m har til formål at sikre, at de kommende sommerhuse og udendørs opholdsarealer ikke udsættes for trafikstøj over de gældende støjgrænser på max. 53 db. At der tidligere er placeret bl.a. boliger tættere på vejen andre steder i Løkken skyldes, at disse boliger er opført, før indførelsen af de vejledende grænseværdier, og når der f.eks. i nyere tid er placeret butikker ved Industrivej tættere på Løkkensvej, skyldes det, at der gælder andre grænseværdier for butikker. Administrationens forslag om, at et nyt sommerhusområde skal indeholde store sommerhuse, bygger på en vurdering fra kommunens turismeudviklingschef og lokale ejendomsmæglere, at der er efterspørgsel efter store sommerhuse indrettet til stor- og flergenerationsfamilier og med fællesfaciliteter til leg og ophold i området. Der er aktuelt ikke behov for yderligere arealer til byudvikling med henblik på boliger i Løkken. Der er i Kommuneplan 2016 udlagt arealer ved bl.a. Industrivej og Slettingen, som vurderes at kunne rumme de kommende min. 12 års behov. Administrationen foreslår, at afgrænsningen af det foreslåede nye sommerhusområde ikke ændres på nuværende tidspunkt. Hvis staten udpeger området til nyt sommerhusområde, kan indsiger i forbindelse med igangsætningen af områdets planlægning med kommuneplantillæg og lokalplan tage stilling til, om hans ejendom skal indgå, eller om ejendommen skal sælges til naboerne eller et udviklingsselskab med henblik på områdets udvikling som nyt sommerhusområde. Der er først, når lokalplanen er vedtaget, at områdets ejere bliver beskattet af de nye udstyknings- og byggemuligheder.

8 Høringssvar nr. 8 Furreby ny Grundejerforening af 1967 Foreningen bakker op om, at der udstykkes nye grunde som vist i planen. De anbefaler, at Furreby Kirkevej opkvalificeres, så vejen bedre egnet til kørende, cyklende og gående. Adgang til stranden fra det nye område vil typisk ske via det vejnet og de trapper, som grundejerforeningen vedligeholder, og foreningen anbefaler derfor, at der bliver tinglyst et krav om medlemsskab af grundejerforeningen. Herudover har foreningen forslag om placering af affaldsstativer i nærområdet. En eventuel opkvalificering af Furreby Kirkevej og vedligeholdelse af veje og stier indgår ikke i den aktuelle plan, men kan indgå i den efterfølgende lokalplanlægning, hvis området endeligt udpeges af staten. Lokalplanen kan ikke stille krav om medlemskab af Furreby ny Grundejerforening af 1967 eller Furreby Grundejerforening, da der er tale om frivillige grundejerforeninger, der ikke er fastlagt gennem en lokalplan eller servitut. Dog vil lokalplanen stille krav om medlemskab af en ny grundejerforening for lokalplanområdet, og denne forening kan beslutte at indgå samarbejde med nabogrundejerforeninger. Forslag om affaldsstativer er videregivet til Materielgården.

9 Høringssvar nr. 9 Furreby Grundejerforening Foreningen tilslutter sig høringssvaret fra Furreby ny Grundejerforening med følgende yderligere bemærkninger. Foreningen vurderer, at det nye området vil give øget trafik til stranden ad Ternevej, som vedligeholdes af de to grundejerforeninger i fællesskab. Denne vej er i forvejen hårdt belastet og burde allerede med den nuværende belastning udvides og befæstes yderligere. Samtidig vil trappen til stranden for enden af Ternevej vanskeligt kunne klare yderligere trafik og bør forbedres. Formentlig vil en del af den øgede trafik til trappen komme til at foregå i biler, hvorfor det vil være nødvendig at etablere en egentlig parkeringsplads, så tilfældig parkering på diverse private parceller i nærheden undgås. Foreningen ønsker, at de kommende grundejere i det nye område forpligtes til at bidrage til de relevante fælles vejudgifter i de to eksisterende grundejerforeninger. Herudover har foreningen forslag om placering af affaldsstativer i nærområdet. Administrationen vurderer, at det ikke på nuværende tidspunkt er muligt at forudsige, hvilke ruter gående fra det nye område vil vælge til stranden og byen, da dette forventeligt vil afhænge af placering af kommende bebyggelse, veje og stier i det nye område. Administrationen er enig i, at det er uhensigtsmæssigt, hvis der sker uvedkommende parkering på veje og private grunde, men den efterfølgende lokalplanlægning, hvis området endeligt udpeges af staten, kan ikke regulere dette. Lokalplanen kan ikke stille krav om medlemskab af Furreby ny Grundejerforening af 1967 eller Furreby Grundejerforening, da der er tale om frivillige grundejerforeninger, der ikke er fastlagt gennem en lokalplan eller servitut. Dog vil lokalplanen stille krav om medlemskab af en ny grundejerforening for lokalplanområdet, og denne forening kan beslutte at indgå samarbejde med nabogrundejerforeninger. Forslag om affaldsstativer er videregivet til Materielgården.

10 Høringssvar nr. 10 Danmark Naturforeningsforening Hjørring Foreningen finder det som udgangspunkt betænkeligt at udlægge yderligere sommerhusgrunde i kystnærhedszonen, idet denne i forvejen er stærkt belastet af og påvirket af det omfattende antal sommerhuse langs Hjørring kommunes kyster. Foreningen mangler en analyse af den allerede eksisterende rummelighed for sommerhuse, herunder om de senest udlagte områder er blevet udnyttet. Foreningen er betænkelig ved omdannelse af feriehoteller til sommerhuse, hvis der atter opstår behov for en større hotelkapacitet indenfor kystnærhedszonen. Omdannelse af de to hoteller må derfor ikke bruges som begrundelse for flere hotelbyggerier i strandkanten i fremtiden. Foreningen har følgende bemærkninger til de konkrete områder: Løkken Nyt område ved Furreby Kirkevej Foreningen påpeger, at der gennem området løber et beskyttet vandløb med å-beskyttelseslinje. Foreningen er enig i kommunens vurdering af egnetheden af området, idet det ligger umiddelbart i tilknytning til eksisterende sommerhusområder i Furreby. Lyngby Mølle Feriecenter Omdannelse til sommerhuse Foreningen gør opmærksom på problematikken omkring kysterosion ved Nr. Lyngby, der kan kræve omfattende kystsikring. Hotel Strandlyst Om omdannelse til sommerhuse og udstykning af enkelte sommerhusgrunde Foreningen har ingen bemærkninger. Skiveren Eksisterende sommerhusareal, som udgår af planlægningen Foreningen hilser det velkomment, at sommerhusområdet ved Skiveren udtages af kommuneplanen, idet området indeholder relativt store naturmæssige interesser. Foreningen opfordrer til, at området udtages af kommuneplanen, uanset om ønsket om udlæg af nye sommerhusområder ikke imødekommes helt eller delvist af staten. Forslag om yderligere sommerhusområder, som kan udgår af planlægningen Foreningen peger på tre områder, som med god grund kunne udtages af kommuneplanen. Et areal nord for Søslangevej/øst for Udemarken på ca. 15 ha. To arealer nord for Nørlev Strandvej på i alt ca. 13 ha. Område ved Kjul mellem Øster Kjulvej og kysten. Hjørring Kommune har som en del af det indledende arbejde foretaget en analyse af den eksisterende rummelighed for sommerhusområderne i kommunen. Denne analyse er lagt til grund for de aktuelle udpegninger, og bl.a. foreslås der ikke udpeget nye områder ved Lønstrup og Nr. Lyngby på grund af aktuel stor rummelighed. Administrationen konstaterer, at det beskyttede vandløb Dybbæk i det nye område ved Løkken ikke er omfattet af en å-beskyttelseslinje. Den efterfølgende lokalplanlægning, hvis området endeligt udpeges af staten, skal afklare, hvordan vandløbet skal indgå i det nye område. Arealet ved Søslangevej og Udemarken er udlagt til friareal og kan ikke bebygges, og derfor kan kommunen ikke foreslå det udtaget af planlægningen.

11 Arealerne ved Nørlev Strandvej er dels udlagt i lokalplanen som friareal, der ikke kan bebygges, og indgår dels som del af den bebyggede ejendom Gentofte Feriekoloni, og derfor kan kommunen ikke foreslå dem udtaget af planlægningen. Område mellem Øster Kjulvej og kysten består af to ejendomme, som er bebygget med hver et sommerhus. En fredning hindrer, at de kan bebygges yderligere, og derfor kan kommunen ikke foreslå det udtaget af planlægningen.

12 Høringssvar nr. 11 Aalborg Stift Aalborg Stift anbefaler, at kommunen er opmærksom på de nærliggende kirker i den videre planlægning, herunder at det nye sommerhusområde på østsiden af Furreby Kirkevej er placeret indenfor nær- og fjernbeskyttelseszonen for Furreby kirke. Administrationen er opmærksom på, at det nye område i Løkken ligger indenfor beskyttelseszonen omkring Furreby Kirke, som er en såkaldt aftalekirke. Området ligger udenfor konklusionsområdet, men det er en indsigtskile til kirken langs Furreby Kirkevej, og der kan fra andre steder i området være kig til kirken. Den efterfølgende lokalplanlægning, hvis området endeligt udpeges af staten, skal afklare omfanget af indsigtskilen langs Furreby Kirkevej, som på østsiden skal friholdes for bebyggelse og beplantning. Lokalplanlægningen skal også afklare, om der er andre kig til kirken, som skal sikres.

13 Høringssvar nr. 12 Vendsyssel Historiske Museum Museet vurderer på baggrund af topografisk og kulturhistorisk baggrund, at der er stor sandsynlighed for at finde skjulte fortidsminder i det nye område ved Løkken. Museet anbefaler derfor, at bygherre forud for eventuel anlægsaktivitet lader museet gennemføre en arkæologisk forundersøgelse for at få af- eller bekræftet tilstedeværelsen af skjulte fortidsminder inden for det pågældende anlægsområde jf. museumslovens Arkæologiske forundersøgelser vil indgå som en del af det videre arbejde, hvis området endeligt udpeges af staten.

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen

Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen Tillæg til Hjørring Kommunes Plan- og Udviklingsstrategi 2015 PLUS15 vedr. nye sommerhusområder i kystnærhedszonen 1 Indledning En ændring af Planloven vedtaget 1. juni 2017 giver kommunerne mulighed for

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR

Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR Teknik & Miljø 11. juni 2019 Sags-ID: 19/4295 Sagsbehandler: OBR NOTAT - Indkomne bemærkninger til Tillæg 10 Landskabsinteresser og Grønt Danmarkskort i Sønderskovområdet til Kommuneplan 2013 2025 for

Læs mere

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: 913.413-L2 og kommuneplantillæg Sags.nr.: 9..4-K8-1-15 nr. 36 Kontor/team: Team Plan og Erhvervsudvikling Sagsbehandler:

Læs mere

Bilag 5 Nyt ældrecenter i Sindal Seks forslag til placeringer

Bilag 5 Nyt ældrecenter i Sindal Seks forslag til placeringer Bilag 5 Nyt ældrecenter i Sindal Seks forslag til placeringer Læsevejledning: Alle cirkler er vist med en radius på 100 m ~ godt 31.000 m2. Seks forslag til ny placering: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Rugvænget/Teglgårdsvej

Læs mere

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND

FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND Miljø og Teknik FORUDGÅENDE HØRING FERIEHUSE VED NORDSTRAND HAR DU BEMÆRKNINGER? Odsherred Kommune hører gerne dine synspunkter og idéer vedrørende den foreslåede ændrede anvendelse af området. Høringsperioden

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Behandling af indkomne indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 70 Sommerhusområde ved Skarrev.

Behandling af indkomne indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 70 Sommerhusområde ved Skarrev. Kultur, Miljø & Erhverv Kultur, Plan & Fritid Dato: 24/04/2014 Sagsnr.: 13/16702 Dokumentnr.: 74 Sagsbehandler: AJJ Indsigelsesnotat Behandling af indkomne indsigelser til Forslag til lokalplan nr. 70

Læs mere

Nordjyllands Historiske Museum Aalborg Kommune Aalborg Historiske Museum Algade 48 Postboks 1805 9100 Aalborg Telefon 99 31 74 00 Fax 98 16 11 31 historiskmuseum@aalborg.dk Vestbjerg 26. august 2016 Vedr.

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/3716

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/3716 Dato 06-11-2018 Dok.nr. 169889 Sagsnr. 18/3716 Ref. mars Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan 2017 og Forslag til lokalplan 07.02.L03 Henne Strand Camping samt vurdering

Læs mere

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01. i Øster Oksby

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01. i Øster Oksby Tane Hedevej Hvidbjerg Strandvej Forslag til TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv i Øster Oksby ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

Rettelse! I vores ansøgning, ansøgte vi ikke om udstykkelse om 2,3 ha, men kvadratmeter, altså 1,2 ha af vores vestlige del af grunden.

Rettelse! I vores ansøgning, ansøgte vi ikke om udstykkelse om 2,3 ha, men kvadratmeter, altså 1,2 ha af vores vestlige del af grunden. Fra: 1-01 Høringssvar Teamplan [TMPlan@Hjoerring.dk] Til: Anne Møller Jørgensen [anne.moeller@hjoerring.dk] Sendt dato: 03-07-2017 13:59 Modtaget Dato: 03-07-2017 13:59 Vedrørende: VS: Høringssvar vedr.

Læs mere

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE BL01. i Øster Oksby

Hvidbjerg Strandvej. Tane Hedevej. TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv ENKELTOMRÅDE BL01. i Øster Oksby Tane Hedevej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 25 Blandet bolig og erhverv i Øster Oksby ENKELTOMRÅDE 05.01.BL01 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - februar 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder.

Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Hvidbog: Tillæg til Planstrategi 16 Sommerhusområder. Indledning: I hvidbogen behandles de kommentarer, som Svendborg Kommune har modtaget i forbindelse med at offentligheden er inviteret til at indsende

Læs mere

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger.

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger. NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen Ansøgninger om udstykning i landzone forår 2017 Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/3716

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/3716 Dato 06-11-2018 Dok.nr. 169889 Sagsnr. 18/3716 Ref. mars Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan 2017 og Forslag til lokalplan 07.02.L03 Henne Strand Camping samt vurdering

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17

KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 KOMMUNEPLAN 1998-2008 Gl. Blåvandshuk Kommune Tillæg 17 Varde Kommune Juni 2008 Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 1998-2008, Gl. Blåvandshuk Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 21 - Udv af erhvervsområde og forlystelsesanlæg, 3 Beskrivelse 4 Rammer 6 600.3120.23 - Erhvervsområde omkring Egevej,

Læs mere

Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland

Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland Notat vedrørende Lokalplan 4.112 Horne Sommerland Lokalplan 4.112 Horne Sommerland blev udarbejdet efter at staten med et landsplandirektiv i 2005 havde åbnet op for udvidelse af de eksisterende sommerhusområder.

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring:

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring: Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 Revideret forslag i høring: 13.06.2019-08.08.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Læs mere

Ingen ændring. I den tidligere Lokalplan 197 kunne området ligeledes anvendes til legeplads, baseball, tennisbane og fodboldbane.

Ingen ændring. I den tidligere Lokalplan 197 kunne området ligeledes anvendes til legeplads, baseball, tennisbane og fodboldbane. Bemærkninger til Forslag til Lokalplan 23-007 samt Forslag til Kommuneplantillæg nr. 15 Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplanen 1 03.01.2016 Susanne og Palle Olesen Ejer af Karensvej

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 1 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 5 Tillæg til Kommuneplan 1998-2009 Ballerup Idrætsby Ballerup Kommunalbestyrelse juni 2004 Forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 1998-2009 2 Dette forslag til Tillæg

Læs mere

NOTAT. Udkast til lovforslaget blev udsendt i ekstern høring med brev af 18. december 2006. Høringsfristen udløb den 19. februar 2007.

NOTAT. Udkast til lovforslaget blev udsendt i ekstern høring med brev af 18. december 2006. Høringsfristen udløb den 19. februar 2007. 1 2. marts 2007 NOTAT vedrørende høringssvar til Forslag til landsplandirektiv for 14 sommerhusområder i kystnærhedszonen i Region Nordjylland Udkast til lovforslaget blev udsendt i ekstern høring med

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning LandSyd har på foranledning af lodsejer anmodet om ændring af plangrundlaget for ejendommene 5gb, 5cæ og 5ga Lønne Præstegård, Lønne beliggende

Læs mere

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen Tillæg til Planstrategi 2016 Den moderniserede planlov giver nye muligheder for udpegning af udviklingsområder

Læs mere

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra Nørrevang 35 Indsigelse fra Nørrevang 37 Indsigelse fra Præstegårdvej 14 Indsigelse fra Præstegårdvej 16 Indsigelse fra Præstegårdvej

Læs mere

Bilag 4. Skema med resumé af høringssvar og forvaltningens bemærkninger

Bilag 4. Skema med resumé af høringssvar og forvaltningens bemærkninger Bilag 4. Skema med resumé af høringssvar og forvaltningens bemærkninger 1 Jo Klan & Michael Krøijer Svanevej 32 Der bør tages hensyn til primært naturen. I gældende lokalplan er der ikke mulighed for at

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

*! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /

*! + '!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! .&/!! /& &.&!!&! & 1! /!& 1&! /& / !" #!"#! # $%&! '!$&(! ) &&!!!! #" *! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /!-1"! &&/ "!1"!!!. 0!!!& 1"&0 &!222%!&!&/!&!/& )!&/!!!.& && &!.&& & 56 78 222 9 $!% 4."'& /!6 6

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 Indholdsfortegnelse Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 2 Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013-2025 omfatter

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

Frist den 4. oktober 2017

Frist den 4. oktober 2017 Proces og tidsplan Tillæg nr. 1 til planstrategi (aug. sep. 2017) Offentlig høring her er vi nu! Frist den 4. oktober 2017 Ansøgningsrunde ved staten Indsendelsesfrist for kommunen er den 15. oktober 2017

Læs mere

Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED. Kommuneplan Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål

Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED. Kommuneplan Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål Hjørring Kommune FOROFFENTLIGHED Kommuneplan 2013 Forslag til nye arealudlæg og arealændringer til byudviklingsformål Maj 2012 Indledning Forud for udarbejdelse af forslag til Kommuneplan 2013 skal der

Læs mere

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011.

Skovrejsning. Forslag. Tillæg nr. 20 til Kommuneplan Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Skovrejsning Tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2009-2021 Forslag Forslaget er i offentlig høring fra den xx. xx til den xx. xx 2011. Indhold Læsevejledning og offentliggørelse...... Forord...... Retningslinje......

Læs mere

Landsplandirektiv for sommerhusgrunde i kystnærhedszonen i Syddjurs Kommune, Egsmark. November 2010

Landsplandirektiv for sommerhusgrunde i kystnærhedszonen i Syddjurs Kommune, Egsmark. November 2010 Landsplandirektiv for sommerhusgrunde i kystnærhedszonen i Syddjurs Kommune, Egsmark November 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Generelle retningslinjer... 4 3 Syddjurs Kommune, Egsmark... 6 1. Indledning

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Notatark Ad. a) Området ligger ca. 900 meter fra det område, som kommuneplanstrategien

Notatark Ad. a) Området ligger ca. 900 meter fra det område, som kommuneplanstrategien Notatark Sagsnr. 01.02.03-P15-1-17 Sagsbehandler Søren Møller 31.8.2017 Notat over bemærkninger Tematillæg til planstrategi 2015 vedr. Turisme Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer

Læs mere

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 78 til Rammeområde 21.S4 Sommerhusområde ved Sunds Sø Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

LOKALPLAN NR. 47. For et område ved Vemmingbundstrandvej (den tidligere campingplads)

LOKALPLAN NR. 47. For et område ved Vemmingbundstrandvej (den tidligere campingplads) LOKALPLAN NR. 47 For et område ved Vemmingbundstrandvej (den tidligere campingplads) 1 INDHOLD: SIDE: Hvad er en lokalplan og hvorfor udarbejde en lokalplan 2 Hvilke virkninger har lokalplanen 2 Lokalplanens

Læs mere

Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1022 og kommuneplantillæg nr. 5

Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1022 og kommuneplantillæg nr. 5 Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 1022 og kommuneplantillæg nr. 5 Lokalplan nr. 1022 for et sommerhusområde ved Mørkholt, Hvidbjerg og Høll og kommuneplantillæg nr. 5 er den 8. oktober 2008 vedtaget

Læs mere

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen Notatark Sagsnr. 01.02.00-P16-4-17 Sagsbehandler By & Landskab 4.7.2018 Notat over bemærkninger lokalplan 1117 for boligområde ved Thyras Vænge i Lindved. Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten

Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Bilag 2 - Høringssvar fra fordebatten Der blev afholdt en fordebat om den nye planlægning for et solcelleanlæg ved Evetofte i 20. januar til den 18. februar 2015. Desuden er der indkaldt forslag og ideer

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Lokalplan nr. 5.35 Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Fremlagt fra onsdag den 20-02-2002 til onsdag den 17-04-2002 Endelig vedtaget den 22.05.2002 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 79 GARTNERBYEN ETAPE 2

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 79 GARTNERBYEN ETAPE 2 HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 8-890 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 79 GARTNERBYEN ETAPE 2 Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag til

Læs mere

LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN

LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN RUDBJERG KOMMUNE LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN Februar 2006 RUDBJERG KOMMUNE Dok 703752 Sag 703735 LOKALPLAN NR. 47 For ejendommen Strandgården,

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jorra Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk Dato for modtagelse af ansøgning 9. juli 2019 Ansøger/rådgiver

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH Dato: 19. november 2013 Rebild Kommune (e-mail) Lokalplanforslag nr. 277 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 Aalborg Stiftsøvrighed har modtaget

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Lokalplan E4-1 Vejforbindelse ved den vestlige del af Dosseringen

Lokalplan E4-1 Vejforbindelse ved den vestlige del af Dosseringen STUBBEKØBING KOMMUNE Lokalplan E4-1 Vejforbindelse ved den vestlige del af Dosseringen Marts 2005 Kommunal planlægning Den kommunale planlægning er et led i en større sammenhæng. Siden 1974 er der i Danmark

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

TILLÆG. Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand

TILLÆG. Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JANUAR 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 12 til Kommuneplan 2013, Varde

Læs mere

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57 Forslag til Lokalplan 73.2 Udstykning af Bygaden 57 1 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger 3 Redegørelse Indledning Bevaringsværdige træer

Læs mere

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG

LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Erhvervs- og Borgerservice Plan og Byg Dato: 28.11.2014 Sags nr.: 14/5340 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie LOKALPLAN 11-9: Centerområde Rådhuscentret i Vojens LOKALPLANGRUNDLAG Indledning Haderslev Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 By- og Udviklingsforvaltningen Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 Sagsnr. 14/17738 November 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jørgen Rasmussen Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød Bilag

Læs mere

Lokalplan 938, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 938, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2014 Lokalplan 938, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig g Omsorg Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 938. Boligområde

Læs mere

HVIDBOG - LOKALPLAN 145

HVIDBOG - LOKALPLAN 145 HVIDBOG - LOKALPLAN 145 INDKOMMEN BEMÆRKNING LOKALPLANENS TEKST INDSTILLING Der er kommet 34 bemærkninger både fra borgere i og uden for lokalplanområdet angående højden af byggeriet på Stevnsvej 3 (Vallø

Læs mere

7 Distrikt Rudbjerg 230 DISTRIKT RUDBJERG

7 Distrikt Rudbjerg 230 DISTRIKT RUDBJERG 7 Distrikt Rudbjerg 230 DISTRIKT RUDBJERG 7.1 Centerby - Dannemare DISTRIKT RUDBJERG 231 Rammenr.: 381-C1.1 Rammenavn: Lokalcenter i Dannemare Generelle anvendelsesbestemmelser: Lokalcenter - centerområde,

Læs mere

N O T A T. Offentlighedsfase for Temaplanstrategi 2017 Nye Muligheder for Fritid og Turisme. Myndigheder og andre organisationer.

N O T A T. Offentlighedsfase for Temaplanstrategi 2017 Nye Muligheder for Fritid og Turisme. Myndigheder og andre organisationer. N O T A T Offentlighedsfase for Temaplanstrategi 2017 Nye Muligheder for Fritid og Turisme Behandling af bemærkninger. Ringkøbing-Skjern Kommune har i perioden fra den 21. juli 2017 til den 23. august

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 3. november 2010 til 30. december 2010 TILLÆG 12 2 FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG 12 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 12 til Kommuneplan 2009-2020.

Læs mere

TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg

TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg TILLÆG 12 Camping og feriecenter ved Hvidbjerg Strand VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MAJ 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 har været i offentlig høring i 8 uger fra den

Læs mere