Energieffektivitet. med intelligent bygningsautomatik 05 I 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energieffektivitet. med intelligent bygningsautomatik 05 I 2011"

Transkript

1 Energieffektivitet Ronny Scherf Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 05 I 2011 Hvis man ser på de tekniske installationer i en bygning, er der to måder at reducere driftsomkostningerne på. For det første gælder det om at optimere styrings- og reguleringsfunktionerne på anlægsniveau. For det andet er det et spørgsmål om, hvorvidt integrationen mellem de tekniske installationer udnyttes bedst muligt. Her følger et typisk eksempel på en sådan systemintegration. I supermarkeder, hvor der ikke kun anvendes tekniske installationer til opvarmning og ventilation, men også til komfort- og konsumkøl, finder man anlæg, der består af mange forskellige undersystemer. Disse undersystemer er for det meste enkeltstående løsninger, som er udstyret med anden kommunikation, der ikke understøtter nogen ensartet standard. Typiske funktioner, som for eksempel centrale tidsprogrammer og ændring af setpunkter fra et undersystem til et andet, er forholdsvist enkle at udføre og særdeles energireducerende. Registrering og dataopsamling af aktuelle værdier er et uundværligt værktøj i forbindelse med optimering af et anlægs energiforbrug. Med et CentraLine AX CTS-anlæg er det muligt at udføre et sådant samspil. HAWK kommunikationsenheden fungerer her som oversætteren mellem de forskellige BUS-protokoller.

2 Hvor opstår omkostningerne? For at kunne reducere energiforbruget gælder det om at vide, hvor størstedelen af energiforbruget foregår, og hvor det er muligt at reducere energimængden ved hjælp af hensigtsmæssig dataudveksling. Evaluering af dataopsamling er et væsentligt element i analysen af drifts-omkostningerne og de efterfølgende energireducerende tiltag. Væsentlige udgifter er de daglige omkostninger til drift, vedligeholdelse og service. Sidstnævnte omkostning er i høj grad afhængig af arbejdsløn og transport. Hvis systemet giver mulighed for fjernadgang til servicering og programmering, kan omkostningerne til dette reduceres ganske betydeligt. Servicebehov fra de tekniske installationer indikeres automatisk og kan sendes via eller SMS til servicefirmaet. Den overordnede fjernadgang til systemer fra forskellige producenter giver helt nye vedligeholdelses- og servicemuligheder for alle parter. Hjernen i bygningen : CentraLine AX De forskellige tekniske installationer i en bygning arbejder ofte med forskellige kommunikations-protokoller. Opvarmning og ventilation med BACnet, enkeltrumsregulering med LON eller EIB/KNX, køling med ModBus, målere med M-Bus, for blot at nævne de mest almindelige eksempler. Med CentraLine AX er det muligt at integrere de forskellige protokoller med et og samme programmeringsværktøj. Mens integrationsproblemer i dag typisk løses via gateways, kan én og samme hardware fra CentraLine AX erstatte flere gateways. Desuden kan den overtage centrale funktioner som dataopsamling og lagring, alarmhåndtering samt fungere som grafisk visualisering for brugeren. (1) Hjernen i bygningen : CentraLine AX omfatter integrationsplatformen HAWK

3 Kommunikationsenheden HAWK fungerer som en decentralt knudepunkt og indlæser via drivere informationer fra flere systemer fra diverse leverandører, som benytter forskellige kommunikations-protokoller. Som standard understøtter CentraLine AX allerede mange protokoller (LON, BACnet, EIB/KNX, ModBus, M-Bus, OPC m.fl.) Til kundespecifikke protokoller kan der implementeres egne drivere. Uafhængigt af undersystemet står alle informationer i HAWK således til rådighed for viderebehandling. Knudepunkterne (flere HAWK kommunikationsenheder) kan forbindes med hinanden i et netværk og opkobles på serveren med betjeningssoftwaren ARENA AX. Hver HAWK råder selv over funktioner, som muliggør direkte web-adgang og dermed også fjernsupport. Som standard understøtter HAWK registrering af måledata, afsendelse af alarmer via SMS eller og meget mere. Proprietary Protocols Proprietary Protocols gateways (2) Problemet (til venstre) og løsningen (til højre)) med CentraLine AX Den centrale dataarkivering (MSSQL, MvSQL, Oracle osv.) i en database overtages af ARENA AX. Både HAWK og ARENA AX er udstyret med snitflader for energistyringssystemer. Case story En stor norsk detailhandelskæde har med succes introduceret CentraLine AX i mere end 50 supermarkeder, som lige er blevet en del af kæden. De nødvendige tiltag, der blev foretaget med henblik på integration af de nye supermarkeder i dette system, skulle også udnyttes til en række energibesparende foranstaltninger. I supermarkeder ligger en del af kapitalen så at sige i kølemontrerne, og det drejer sig om at varetage denne kapital bedst muligt. Derfor distribueres alarmer fra køleanlæggene til servicefirmaet for nærmere analyse. Dette eksisterende alarmsystem skulle nu integreres i det nye set up. Supermarkeds kædens samlede krav til indførelsen af produktporteføljen CentraLine AX var:

4 Integration af de nye supermarkeder i det eksisterende alarmhåndterings set up, hvor man udnytter de nuværende installationer fuldt ud for at garantere optimal driftssikkerhed. Dataindsamling og registrering af energimålerdata (temperaturer, energiforbrug, setpunkter etc.) med henblik på analyse af driftsomkostningerne til reducering af energiforbruget. Maksimal servicering via fjernadgang for at begrænse serviceomkostningerne. I betragtning af antal lokale forretninger og deres geografiske placering i forhold til hinanden, er fjernadgang en oplagt funktion for at kunne spare transportomkostninger i forbindelse med servicering og alarmhåndtering. En yderligere fordel ved fjernadgang er, at man kun har brug for én ekspert, som overvåger systemet og udfører de nødvendige procedurer i tilfælde af en alarm. Automatiske meddelelser til de aktuelle kontaktpersoner via SMS og er standardfunktioner i CentraLine AX. For servicefirmaet er adgang til systemindstillingerne via internettet en nem og besparende måde at udføre service på. Systemet giver mulighed for at tildele forskellige brugerniveauer (butiksbestyrere, driftspersonale, teknikere etc.). Personerne med det tekniske ansvar i de lokale supermarkeder kan med en normal internetbrowser holde opsyn med og påvirke de tekniske systemer (køle- og dybfrostmontrer, varme/ventilation, energiforbrug, lysstyringer etc.). Naturligvis ønsker man også fra hovedkontoret af have adgang til alle supermarkederne for at optimere driften. Derfor skal der være både tekniske og mere enkle brugerniveauer til rådighed. Minimale installationsomkostninger. Netværkssikkerhed. Nyeste sikkerhedsstandarder skal understøttes.

5 Der stilles derfor følgende tekniske krav til systemet: Operatørens krav Integration i et eksisterende alarmhåndterings set up. Dataindsamling og registrering af energimålerdata med mulighed for fremtidige udvidelser. Fjernadgang. Forskellige brugerniveauer. Tekniske krav Udvikling af en producentspecifik driver til integration i det eksisterende alarmhåndterings set up. Fleksibel integrationsplatform, der skal kunne udbygges, og som har funktioner til måledataarkivering og understøtter forskellige standarder som BACnet, ModBus, LON, M-Bus, EIB etc., men også tillader yderligere driver-udviklinger. Internetbaseret opkobling. Adgang til applikationer, datapunkter, parametre, tidsprogrammer etc. i undersystemer. Understøttelse af et stort antal frit definerbare brugerniveauer med forskellige betjenings-muligheder. Minimale installationsomkostninger. Et nyt lokalt kommunikationsknudepunkt, som sikrer, at den eksisterende anlægshardware kan genanvendes. Fjernadgang til understøttelse af programmering. Ændringer og indstillinger i systemet skal kunne udføres både online og offline. Et software-værktøj for hele systemet lige fra integrationsniveau til grafik. Netværkssikkerhed. Systemet skal understøtte internet standarder som https og skal følgelig kunne integreres i en typisk it infrastruktur.

6 Løsningen 1 Internet Norway 2 (3) Overblik over et CentraLine AX integrationsprojekt i Norge 1. Virksomhedens hovedkontor, Oslo. 2. Eksterne firmaer for alarmhåndtering og udførelse af serviceopgaver. Den norske CentraLine samarbejdspartner udstyrede de udvalgte supermarkeder med integrationsplatformen CentraLine AX, som levede op til alle aktuelle projektspecifikationer og målsætninger. CentraLine AX udvidede det eksisterende anlæg som projekteret og oprettede anlægsbilleder, som muliggør internetbrowser adgang til fjernovervågning, afsendelse af alarmer fra forskellige systemer til servicefirmaet og desuden understøtter CentraLine AX logning af alle vigtige informationer. Både den tekniske ansvarlige i supermarkedet, hovedkontoret og servicefirmaet har specifik online-adgang til alle data, som er relevante for dem. Derfor kan de reagere hurtigt og effektivt på enhver opstået situation. Netværkssammenkoblingen af de enkelte supermarkeder er en ideel integration og et typisk eksempel på brugen af CentraLine AX.

7 Opbygningen i de enkelte supermarkeder: Internet TCP/IP RS MBus 5 4 RS232 LON 6 7 (4) Strukturen i de lokale supermarkeder 1. PC med internetbrowser 2. Systemspecifik BUS 3. Alarm transmissionssystem 4. Systemspecifik BUS 5. Energimålere 6. Temperaturmålinger i køle- og frostmontrer, lysstyringer, varme- og ventilationsanlæg etc. 7. Styrings- og reguleringsudstyr til køle- og frostmontrer CentraLine AX muliggjorde i kraft af sin kommunikationsenhed HAWK, at kommunikationen mellem de forskellige BUS-protokoller blev forenklet. Ved brug af fjernadgang blev der sparet 40 % på de tidligere transportomkostninger i forbindelse med servicering og vedligeholdelse.

8 Kildehenvisninger (1) Foto: CentraLine (2) Grafik: CentraLine (3) Grafik: Ronny Scherf, CentraLine (4) Grafik: Ronny Scherf, CentraLine Forfattere Ronny Scherf Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH Simone Setka Senior PR Konsulent RA&P Marketingkommunikation Se flere detaljer og relaterede artikler om energibesparelser på CentraLines hjemmeside eller kontakt os direkte. CentraLine by Honeywell A/S Strandvejen Hellerup Telefon:

Energieffektivitet. med integreret bygningsstyring 01 I 2009

Energieffektivitet. med integreret bygningsstyring 01 I 2009 Energieffektivitet Ronny Scherf Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 01 I 2009 Hvis man ser på anlægsteknikken i en bygning, findes der to angrebspunkter til at reducere driftsomkostningerne:

Læs mere

Intelligente løsninger til integrering af tekniske installationer i hospitalsbygninger 2011-1. Ronny Scherf

Intelligente løsninger til integrering af tekniske installationer i hospitalsbygninger 2011-1. Ronny Scherf 2011-1 Ronny Scherf Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH Intelligente løsninger til Bygningsmassen i Europa står for 40 % af det samlede energiforbrug. Hospitaler har et særligt stort

Læs mere

Energieffektivitet. ...på hoteller 10 I 2008. Hotelgæster kan godt lide komfort.

Energieffektivitet. ...på hoteller 10 I 2008. Hotelgæster kan godt lide komfort. Energieffektivitet Hannes Lütz Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 0 I 2008 Hotelgæster kan godt lide komfort. De betaler jo til syvende og sidst for deres værelse. Til gengæld forventer de varmt

Læs mere

Dagsorden. Velkomst. - Introduktion. - CTS markedet. - Systemopbygning - Integration i CTS anlæg - Entreprisegrænser tekniske installationer

Dagsorden. Velkomst. - Introduktion. - CTS markedet. - Systemopbygning - Integration i CTS anlæg - Entreprisegrænser tekniske installationer Velkomst Dagsorden - Introduktion. - CTS markedet. - Systemopbygning - Integration i CTS anlæg - Entreprisegrænser tekniske installationer - Løbende spørgsmål - CTS/BMS marked BMS marked 1.0 1.3 milliard

Læs mere

Introduktion. IQ3xCite systemet

Introduktion. IQ3xCite systemet IQ3xcite systemet Introduktion til IQ3xcite systemet Moderne bygninger bliver mere og mere komplicerede, og det stiller store krav til styring af, og kontrol med, driften. En bygnings CTS-anlæg (CTS =

Læs mere

CTS konference: Tag bussen til første. stop.

CTS konference: Tag bussen til første. stop. 1 CTS konference: Tag bussen til første John Olsen 2014-09-11 stop. Copyright 2012 Grontmij A/S Brugerflader Mange muligheder Åbne standarder eller proprietærer. Forskellige forretnings modeller. Hovedstation

Læs mere

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS

Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Ved Henrik Schledermann Fag-ansvarlig for Bygningsautomatik Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Indholdsfortegnelse.

Læs mere

Valg af BMS/CTS-system. - fra planlægning og projektering til drift

Valg af BMS/CTS-system. - fra planlægning og projektering til drift Valg af BMS/CTS-system - fra planlægning og projektering til drift Overvejelser og betragtninger ved valg af CTS Ved Henrik Schledermann Chefrådgiver og fagleder for Bygningsautomation, Alectia A/S Alectia

Læs mere

BA Systems ApS. Anno 2016

BA Systems ApS. Anno 2016 BA Systems ApS Anno 2016 BA Systems, historien Historien Produktområder Installationstyper Kompetencer BA Systems anno 2016 Produkter Reference liste BA Systems, historien BA Systems ApS er 100 % danskejet

Læs mere

Vi præsenterer det nye COOL THINKING. Sunde og bæredygtige supermarkeder

Vi præsenterer det nye COOL THINKING. Sunde og bæredygtige supermarkeder Vi præsenterer det nye Danfoss-system AK-SM 850 & AK-EM 800 COOL THINKING Sunde og bæredygtige supermarkeder Mød Næste generations Kølesystem fra DANFOSS Danfoss har brugt fire år og 200.000 mandetimer

Læs mere

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended

Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Kursuskatalog 2012 TwinCAT Basic og Extended Basic Modul 1 Software Kursus K120101 K120102 K120103 K120104 K120105 K120106 Dato 31.1-1.2.12 6.-7.3.12 8.-9.5.12 21.-22.8.12 2.-3.10.12 20.-21.11.12 Modul

Læs mere

BAS 914S/929S Datablad

BAS 914S/929S Datablad BAS 914S/929S BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 914S/929S tilhører en familie af programmerbare kontrollere der er målrettet til mindre samt medium størrelse installationer.

Læs mere

SmartStruxure. Enkelt. Smart. Effektivt. Integreret bygningsautomatik. Make the most of your energy SM

SmartStruxure. Enkelt. Smart. Effektivt. Integreret bygningsautomatik. Make the most of your energy SM SmartStruxure Enkelt. Smart. Effektivt. Integreret bygningsautomatik Make the most of your energy SM Enkelt. Smart. Effektivt. > Optimer dit energiforbrug, bevar et sundt og produktivt indeklima, opdater

Læs mere

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på

Se nogle flere oversrifter med funktioner på de efterfølgende sider og læs videre på Alarms Manager er et system der overvåger, styrer og alarmerer fra alle tænkelige hændelser og fra et utal af forskellige systemer. Alarms Manager kan erstatte, eller supplere alle typer systemer og tekniske

Læs mere

Smart Panel. Den intelligente fordelingstavle. Thordur Svanbergsson Michael Thode Sørensen Jens Søndergaard

Smart Panel. Den intelligente fordelingstavle. Thordur Svanbergsson Michael Thode Sørensen Jens Søndergaard Smart Panel Den intelligente fordelingstavle Thordur Svanbergsson Michael Thode Sørensen Jens Søndergaard Krav om øget energieffektivitet EPBD (European Performance of Buildings Directive): Her kræver

Læs mere

Intelligente løsninger levering, installering og servicering af intelligent bygningsautomatik

Intelligente løsninger levering, installering og servicering af intelligent bygningsautomatik Intelligente løsninger levering, installering og servicering af intelligent bygningsautomatik 2 JYSK CTS BYGNINGSAUTOMATIK Vores opgave er at levere den bedste løsning Jysk CTS A/S er grundlagt på viden,

Læs mere

TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME

TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME TEKNIK, BRAND & SIKRING MED TANKE FOR HELHEDEN AVANCEREDE TEKNISKE LØSNINGER PÅ TVÆRS AF PLATFORME MED TANKE FOR HELHEDEN FUGMANNs stærke tekniske kompetencer er samlet i afdelingen Teknik, Brand & Sikring.

Læs mere

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg et driftsikkert valg - et driftsikkert valg Hospitalerne står over for store investeringer. 40 milliarder kroner skal bruges på at renovere hospitaler og bygge nye superhospitaler. Derfor gælder det om

Læs mere

Desigo CC den nye måde at styre bygninger på! Multidisciplinsystem til effektiv drift af bygninger og alle tekniske discipliner.

Desigo CC den nye måde at styre bygninger på! Multidisciplinsystem til effektiv drift af bygninger og alle tekniske discipliner. Desigo CC den nye måde at styre bygninger på! Multidisciplinsystem til effektiv drift af bygninger og alle tekniske discipliner. www.siemens.dk/desigocc Desigo CC sætter ny standard for styring af bygninger

Læs mere

CTS Drift og strategier. Kristian Kærsgaard Hansen Energi og Klima

CTS Drift og strategier. Kristian Kærsgaard Hansen Energi og Klima CTS Drift og strategier Kristian Kærsgaard Hansen Energi og Klima Varme-, brugsvands-, ventilation- og køleregulering med passende automatik Ved hjælp af moderne reguleringsudstyr kan man "skræddersy"

Læs mere

Change management og automatisk backup. Har du styr på din backup?

Change management og automatisk backup. Har du styr på din backup? Change management og automatisk backup Har du styr på din backup? Håndterer du data manuelt? Håndterer du stadigvæk dine software programmer og data manuelt? (PLC, SCADA, robotter, CNC...) I så fald kender

Læs mere

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet Varmestyringsmodulet, der kontrolleres fra EG Brandsoft kalenderen,

Læs mere

CleverHouse. SOFTCONTROL - CleverHouse. Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. Online styring af boliger!

CleverHouse. SOFTCONTROL - CleverHouse. Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. Online styring af boliger! Online styring af boliger! SOFTCONTROL - Større komfort, sikkerhed og energieffektivitet. SoftControl Gør dit liv mere sikkert, komfortabelt, og effektivt, mens du sparer penge SoftControl er en platform

Læs mere

Ventilationsaggregater. Systemair Access. Automatik til Geniox ventilationsaggregater

Ventilationsaggregater. Systemair Access. Automatik til Geniox ventilationsaggregater Ventilationsaggregater Systemair Access Automatik til Geniox ventilationsaggregater Systemair Access Den lige vej har været et fast holdepunkt siden vores første runde kanalventilator i 1974. Vi vil gøre

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma, der

Læs mere

Energieffektivitet...

Energieffektivitet... Michael Rader Product Marketing Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 05 I 2008 Beboelses- og erhvervsbygninger tegner sig i Europa for mere end 40% af det totale primær energiforbrug. For på den ene side

Læs mere

Nu med AKTIV styring!

Nu med AKTIV styring! Introduktion til MinEnergi I/O Siden 1998 markedsleder inden for internetbaseret energistyring - spar op til 40 % på energiforbruget... med besparelsesgaranti! Nu med AKTIV styring! Sidste skud på stammen

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager

Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Fuldt integreret i Team Mobbis Alarms Manager Trådløse teknologier kommer buldrende Nye trådløse teknologier introduceres i et tempo som aldrig før Trådløse teknologier gør installation meget enklere.

Læs mere

Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX

Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX Sikkerhed, effektivitet og komfort med KNX Sikkerhed Sov godt. Rejse uden bekymringer. Stol på KNX. Observant installation KNX er altid på vagt om natten og når du er ude at rejse. Den intelligente installation

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 3 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Indhold Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma,

Læs mere

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet

Vejen til. bedre og billigere energirapporter. Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL. En strøm af kvalitet Vejen til bedre og billigere energirapporter ENERGIOPTIMERING Godt for miljøet og bundlinjen R&M - EL En strøm af kvalitet R&M-EL Energioptimering Nyt koncept sikrer bedre og billigere energirapporter

Læs mere

Ventilation med ECL Comfort 310

Ventilation med ECL Comfort 310 Ventilation med ECL Comfort 310 Én løsning til styring og overvågning Med ECL Comfort 310 kan I samle styring og overvågning af alle jeres anlæg ét sted. Udvid eksempelvis en eksisterende varme- og brugsvandsløsning

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER

HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER, INSTALLATION - IONO ENHEDER 2.3. HSYCO/ALARMS MANAGER - INSTALLATION IONO ENHEDER IONO enheder er sensor kontrolenheder beregnet

Læs mere

Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server. 1 Danfoss Group IT

Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server. 1 Danfoss Group IT Danfoss Labelprint Solution PCSYS Label Print Server 1 Danfoss Group IT Carsten Davidsen Global MFG Solution Manager Nordborgvej 81 DK-6430 Nordborg Direct: +45 7488 6261 Mobile: +45 2949 5051 E-mail:

Læs mere

Udviklingen fra 1945 til 2011

Udviklingen fra 1945 til 2011 Udviklingen fra 1945 til 2011 Hvorfor fokuser på pumpers energiforbrug? Energi forbrug (El) Hvor meget af Danmarks elforbrug bruges af pumper? Ca. 20 % til pumpedrift Vandværkernes energiforbrug Hvor meget

Læs mere

Programmering af CS7050 TCP/IP modul

Programmering af CS7050 TCP/IP modul Comfort CSx75 Programmering af CS7050 TCP/IP modul Introduktion CS7050 TCP-IP modulet er en fuldt integreret enhed, som tilbyder nye funktioner til Comfort seriens centraler i form af TCP/IP Ethernet forbindelse

Læs mere

KeyWatcher Touch. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé 125-127 DK-2610 Rødovre Telefon +457010 5588. Version 150411

KeyWatcher Touch. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé 125-127 DK-2610 Rødovre Telefon +457010 5588. Version 150411 er et netværksbaseret modulært og skalerbart intelligent nøglestyringssystem. Hver enkelt nøgle er overvåget med total kontrol over, hvem der må fjerne nøglen samt hvem, hvornår og hvor der reelt er fjernet

Læs mere

KEYWATCHER TOUCH. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé DK-2610 Rødovre Telefon KeyWatcher Touch - Version

KEYWATCHER TOUCH. Howeni Eurosafe A/S Howeni Standard Rødager Allé DK-2610 Rødovre Telefon KeyWatcher Touch - Version KEYWATCHER TOUCH KeyWatcher Touch er et netværksbaseret modulært og skalerbart intelligent nøglestyringssystem. Hver enkelt nøgle er overvåget med total kontrol over, hvem der må fjerne nøglen samt hvem,

Læs mere

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOMME MED BESPARELSER?

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOMME MED BESPARELSER? SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOMME MED BESPARELSER? En enkel løsning, der kan spare jeres ejendomsadministration for mange penge ved at benchmarke og overvåge vand- og energiforbruget i jeres ejendomme

Læs mere

ISC2100 kan kommunikere via RS232, RS485, Ethernet og LON, bruge USB enhed og USB host.

ISC2100 kan kommunikere via RS232, RS485, Ethernet og LON, bruge USB enhed og USB host. DK-1 ISC2100 er en frit programmerbar regulator, som er skalérbar til styring af helt små og op til meget store anlæg. ISC2100 kan eksempelvis anvendes til styring af varme, brugsvand og ventilation, samt

Læs mere

Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended

Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended Kursuskatalog 2013 TwinCAT Basic og Extended Kursusoversigt 2013 - Basic Modul 1 Software Kursus K130101 K130102 K130103 K130104 K130105 Dato 29.- 30.01.13 05.-06.03.13 07.-08.05.13 27.-28.08.13 22.-23.10.13

Læs mere

RS PRO - The Interior Sensor System

RS PRO - The Interior Sensor System RS PRO 500 RS PRO 1000 RS PRO SYSTEM - vores højfrekvens-teknologi, er konsekvent udviklet til professionelle krav RS PRO SYSTEM lys når der er brug for det, decentrale lysstyring nyeste højfrekvens teknologi

Læs mere

GTC PARK Parkering Informationssystem

GTC PARK Parkering Informationssystem GTC PARK Parkering Informationssystem PARKERING INFORMATIONSSYSTEM Effektiv parkeringshenvisning muliggør optimeret udnyttelse af parkeringsressourcer, skåner miljøet, øger brugertilfredsheden og giver

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - TELEGRAM MESSENGER

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - TELEGRAM MESSENGER Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - TELEGRAM MESSENGER 2.7. HSYCO/ALARMS MANAGER - INSTALLATION TELEGRAM MESSENGER Som supplement til at modtage

Læs mere

Prisfølsomt elforbrug i massemarkedet

Prisfølsomt elforbrug i massemarkedet Prisfølsomt elforbrug i massemarkedet Energi Industrien i Dansk Industri Danfoss Siemens Syd Energi SEAS-NVE Ea Energianalyse Finansieret af Energinet.dk og de medvirkende virksomheder Brugerperspektiver:

Læs mere

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S.

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S. FH Automation A/S Rådgivning og Automa-tion indenfor: Scada PLC Drives & Motion Robotteknologi El-Tavler Elektrisk & Mekanisk Service Hos FH Automation har vi mange års erfaring med automatisering, og

Læs mere

KeyWatcher Illuminated

KeyWatcher Illuminated er et modulært og skalerbart intelligent nøglestyringssystem. Hver enkelt nøgle er overvåget med total kontrol over, hvem der må fjerne nøglen samt hvem, hvornår og hvor der reelt er fjernet en nøgle samt

Læs mere

Rådgiverens ønsker til et moderne CTS-anlæg. Ved Henrik Schledermann Chefrådgiver og fagleder for Bygningsautomation

Rådgiverens ønsker til et moderne CTS-anlæg. Ved Henrik Schledermann Chefrådgiver og fagleder for Bygningsautomation Rådgiverens ønsker til et moderne CTS-anlæg Ved Henrik Schledermann Chefrådgiver og fagleder for Bygningsautomation Hvordan ser CTS virkeligheden ud i Danmark. Der er i dag rigtig mange eksisterende CTS

Læs mere

OVERVÅGNINGSSYTEM. Fjernovervågning på el-sikringer. Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system ENERGILØSNINGER

OVERVÅGNINGSSYTEM. Fjernovervågning på el-sikringer. Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system ENERGILØSNINGER OVERVÅGNINGSSYTEM ENERGILØSNINGER Fjernovervågning på el-sikringer Gennemfører kontrol og overvågning af dit eksisterende elektriske system Sådan virker din løsning Webbaseret adgang til etactica databasen

Læs mere

nilan multi link NILAN MULTILINK INNOVATION BY NILAN Få overblik og spar på driften

nilan multi link NILAN MULTILINK INNOVATION BY NILAN Få overblik og spar på driften NILAN MULTILINK INNOVATION BY NILAN nilan multi link Få overblik og spar på driften Nilan MultiLink giver mulighed for at opnå besparelser på driften af f.eks. boligblokke, hoteller, plejehjem, skoler,

Læs mere

Præsenterer: Bygningsteknologi. Fremtidens Intelligente bygninger. ved:

Præsenterer: Bygningsteknologi. Fremtidens Intelligente bygninger. ved: Præsenterer: Bygningsteknologi Fremtidens Intelligente bygninger ved: Sven Hjalholt HJALHOLT Gira Danmark Ingolf Pennerup WAGO Denmark A/S Facts: September 2009/ Oktober 2015 September 2009 170 16.470

Læs mere

ENTRY/EXIT SERVER. Teknisk beskrivelse

ENTRY/EXIT SERVER. Teknisk beskrivelse ENTRY/EXIT SERVER Teknisk beskrivelse Document: Entry-Exit Server - Teknisk Beskrivelse 001 Created: 03/03/2005 Revision: 03/03/2005 1 Revisioner: Dato Init Beskrivelse 03/03/2005 JaJ Første udgave. Entry/Exit

Læs mere

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOM MED BESPARELSER?

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOM MED BESPARELSER? SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOM MED BESPARELSER? En enkel løsning, der holder øje med vand- og energiforbruget og sparer jer for tusindvis af kroner I jeres ejendom kan der være mange penge at spare

Læs mere

MT Højgaards landbrugsbyggeri. Copyright 2008 MT Højgaard a/s

MT Højgaards landbrugsbyggeri. Copyright 2008 MT Højgaard a/s MT Højgaards landbrugsbyggeri 1 MT Højgaard a/s Lokal og landsdækkende Med 19 lokalkontorer og et hovedkontor dækker MT Højgaard hele landet. Landbrugsbyggeri Danmarks største bygge- og anlægsvirksomhed

Læs mere

GTC PARK Parkering Informationssystem

GTC PARK Parkering Informationssystem GTC PARK Parkering Informationssystem PARKERING INFORMATIONSSYSTEM Effektiv parkeringshenvisning muliggør optimeret udnyttelse af parkeringsressourcer, skåner miljøet, øger brugertilfredsheden og giver

Læs mere

Byg på Uponor med Smatrix PRO

Byg på Uponor med Smatrix PRO Byg på Uponor med Smatrix PRO Vores nye kontrolsystem til gulvvarme og køling kan kommunikere med bygningens CTS-system og optimerer derfor både drift og komfort samt minimere energiforbruget uanset bygningstype.

Læs mere

Danfoss One. varme.danfoss.dk

Danfoss One. varme.danfoss.dk Danfoss One varme.danfoss.dk Danfoss One Ventilation Ventilationsanlæg med varmegenvinding og behovsstyring Danfoss Link Trådløs styring af hele hjemmet indeklimaløsning Danfoss Link PR Relæ til styring

Læs mere

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen

Fremtidens belysning, mere end blot lys. Kim Hardi Nielsen Fremtidens belysning, mere end blot lys Kim Hardi Nielsen 1 Vi ser et øget behov for energibesparende belysningsløsninger Næsten 20% af vores elforbrug anvendes til belysning 2 75% af det samlede energiforbrug

Læs mere

Du kan trygt parkere. Din ventilationsløsning hos Novenco September 2006 LAND PRODUCTS & SYSTEMS

Du kan trygt parkere. Din ventilationsløsning hos Novenco September 2006 LAND PRODUCTS & SYSTEMS Car Park Du kan trygt parkere Din ventilationsløsning hos Novenco September 2006 LAND PRODUCTS & SYSTEMS DU FÅR DET HELE FOR DET HALVE SPAR OP TIL 50% PÅ INSTALLATION Hvis ventilationskanaler, brandvægge,

Læs mere

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset

så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset så er det slut med en kølig modtagelse i sommerhuset Du kender det sikkert: At komme til et koldt sommerhus, hvor alt bliver sat på max. for at få varmet op hurtigst muligt. Alligevel går der som regel

Læs mere

Innovation for system integration

Innovation for system integration Innovation for system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR backplane En brugervenlig og pålidelig monteringsløsning mellem DCS/PLC/SIS systemet og Ex barrierer /signalisolatorer TEMPERATUR EX BARRIERER

Læs mere

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL kompressorstyring Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL Solutions you can grow with Kompressorstyring og optimering ADAP-KOOL kølestyringer giver stor fleksibilitet

Læs mere

SLAP AF - TAG EN PILLE

SLAP AF - TAG EN PILLE Størrelse 10 12 14 16 Ydelsesområde kw 3-10 4-12 4-14 5-16 Vægt kedel sneglemodel kg 340 340 340 340 Vægt kedel vakuummodelng kg 348 348 348 348 Virkningsgrad fuldlast brændværdi % >106 >106 >106 >106

Læs mere

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL

Styringssystemer. Effektiv rumstyring AIRCONTROL Styringssystemer Effektiv rumstyring AIRCONTROL AIRCONTROL Tilstedeværelse Fugtighed Temperatur Luftkvalitet 2 Behovsstyrede rumstyrings-strategier Effektiv rumstyring med X-AIRCONTROL Stadig strengere

Læs mere

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg?

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg? Nilan Calculator Passiv forvarmeveksling af luften via indbygget Heat-pipe, baseret på miljøvenligt kølemiddel Stort tilbehørs- og udvidelsesprogram Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling

Læs mere

10:00 - Velkomst og introduktion Michael Thode & Peter Jantzen

10:00 - Velkomst og introduktion Michael Thode & Peter Jantzen Agenda 10:00 - Velkomst og introduktion Michael Thode & Peter Jantzen 10:10 - Energistyring og sustainability trends og Thomas Schroeder Systemer på tværs af lokationer 10:30 - Indsamling af data til energistyring

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA 2.6. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION AXIS KAMERAER Team Mobbis anbefaler AXIS som leverandør af

Læs mere

Varmepumpe og elopvarmning. Optimér dit elforbrug udfra prissignaler.

Varmepumpe og elopvarmning. Optimér dit elforbrug udfra prissignaler. Varmepumpe og elopvarmning Optimér dit elforbrug udfra prissignaler. Konfigurer din varmepumpe og elopvarmning EcoHome kan hjælpe dig med at styre elforbruget for din varmepumpe og din elopvarmning ud

Læs mere

Printerstyringsprogrammet MarkVision

Printerstyringsprogrammet MarkVision Printerstyringsprogrammet MarkVision Printersoftware og -tilbehør 1 MarkVision til Windows 95/98/2000, Windows NT 4.0 og Macintosh leveres sammen med printeren på cd'en Drivers, MarkVision and Utilities.

Læs mere

Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling. - til nem digitalisering

Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling. - til nem digitalisering Avanceret teknisk overvågningsplatform og dataindsamling - til nem digitalisering Logos Logit - Grundidé Web og app baseret overvågningssystem Alt der kan måles på Sikkerhed Datalognin Dokumentation Logos

Læs mere

NetNordic 365. Dine netværks- og integrationsløsninger i trygge hænder C L O U D D R I F T SUPPORT KONSULENT

NetNordic 365. Dine netværks- og integrationsløsninger i trygge hænder C L O U D D R I F T SUPPORT KONSULENT 365 Dine netværks- og integrationsløsninger i trygge hænder C L O U D D R I F T SUPPORT KONSULENT At være kundens «Best Companion» forpligter Det indebærer blandt andet at vi tilbyder «best-of-breed» løsninger

Læs mere

Energieffektivitet...

Energieffektivitet... ... i skoler ved brug af intelligent reguleringsteknik Edgar Mayer Produktmanager CentraLine c/o Honeywell GmbH 07 I 2008 Stigende energipriser, budgetbesparelser og stigningen i antallet af forskrifter

Læs mere

Total bygningsautomatik så enkelt kan det gøres

Total bygningsautomatik så enkelt kan det gøres Total bygningsautomatik så enkelt kan det gøres Indhold Total bygningsautomatik så enkelt kan det gøres Peter Christensen Brian Egeberg Lillian Andersen EcoBuilding EcoBuilding EcoBuilding Projektchef

Læs mere

Koderegler og integrationer i. Pureservice. Maj 2014. Tlf 70207300 / www.pureservice.dk Pureservice by Syscom A/S, Tuborg Boulevard 12, 2900 Hellerup

Koderegler og integrationer i. Pureservice. Maj 2014. Tlf 70207300 / www.pureservice.dk Pureservice by Syscom A/S, Tuborg Boulevard 12, 2900 Hellerup Koderegler og integrationer i Pureservice Maj 2014 Tlf 70207300 / www.pureservice.dk Pureservice by Syscom A/S, Tuborg Boulevard 12, 2900 Hellerup Koderegler... 3 Obligatorisk kategorisering... 3 Genåbne

Læs mere

Energieffektivitet. ... via regulerbare motorer med frekvensomformere. Energibesparelse ved FO-omdrejningsregulering

Energieffektivitet. ... via regulerbare motorer med frekvensomformere. Energibesparelse ved FO-omdrejningsregulering ... via regulerbare motorer med frekvensomformere Tomi Ristimäki Product Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 08 I 2008 Som følge af de konstant stigende energipriser tvinges virksomheder oftere og oftere

Læs mere

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring

24/7. Tid til at lege Tid til 21 C i stuen. living.danfoss.dk. living by Danfoss varmestyring living by Danfoss varmestyring Tid til at lege Tid til 21 C i stuen Kun med living by Danfoss kan du nemt og effektivt styre både elektroniske termostater og trådløs gulvvarme. Du kan endda oprette forbindelse

Læs mere

En sikker og smart virksomhed

En sikker og smart virksomhed En sikker og smart virksomhed Sikkerhedssystemet JABLOTRON 100, inklusiv den unikke MyJABLOTRON-applikation Opnå sikkerhed og kontrol på en gang Intuitiv betjening JABLOTRON 100 er et alsidigt system,

Læs mere

Fleksibilitet og Sikkerhed

Fleksibilitet og Sikkerhed Fleksibilitet og Sikkerhed WPS - Web Publishing System er den perfekte marketings- og Kommunikationsplatform, idet systemet får det optimale ud af det hurtigste og mest dynamiske medie i dag - Internettet.

Læs mere

InfoPro 2i. Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro.

InfoPro 2i. Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro. InfoPro 2i Profil Softwarefirmaet MaCom A/S blev etableret i 1992. Vi udvikler og markedsfører dokumenthåndteringssystemet InfoPro. Mission MaCom's mission er at sikre og skabe struktur i vores kunders

Læs mere

Er du på udkig efter en effektiv, sikker og overkommelig server til en mindre virksomhed?

Er du på udkig efter en effektiv, sikker og overkommelig server til en mindre virksomhed? Er du på udkig efter en effektiv, sikker og overkommelig server til en mindre virksomhed? En virksomhed skal ikke have ret mange ansatte, før det er værd at investere i en server, der kan gøre det meget

Læs mere

CentraLine AX Hjernen i din bygning

CentraLine AX Hjernen i din bygning CentraLine AX Hjernen i din bygning Integration, der sparer energi og driftsomkostninger. close to you Integration Den ideelle løsning til reducering af driftsomkostningerne Erfaringer viser, at du med

Læs mere

Albatros2 Grafisk brugerflade UI400 Kort brugervejledning

Albatros2 Grafisk brugerflade UI400 Kort brugervejledning Albatros2 Grafisk brugerflade UI400 Kort brugervejledning CE1C2348da 2014-04-23 Building Technologies Velkommen! Velkommen! Brug betjeningsknappen (tryk-og-drej) til betjening af både rumapparat QAA74

Læs mere

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere.

C-WEB. TM Online dokumenthåndtering, tilgængelig for dig, kollegaer og samarbejdspartnere. C-WEB Byggeprojekt.dk og C-WEB leverer mobile og webbaserede digitale byggerier i skyen. IT-infrastrukturen er skræddersyet efter specifikke behov og til udveksling af kvalitetssikrede byggeinformationer

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus. Fase 1 Projektbeskrivelse

Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus. Fase 1 Projektbeskrivelse Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus Fase 1 Projektbeskrivelse Udarbejdet august 2012 Projektbeskrivelse Omdannelse af Fly Forsamlingshus til tidssvarende kulturhus For at gøre projektet

Læs mere

Energy Cool. Messe C Energikonference 26. Oktober 2011

Energy Cool. Messe C Energikonference 26. Oktober 2011 Energy Cool Messe C Energikonference 26. Oktober 2011 Profil Henrik Thorsen Stifter af Energy Cool 41 år Agenda Hvem er Energy Cool? Hvad kan Energy Cool tilbyde? Hvordan kan Energy Cool hjælpe dig? Hvem

Læs mere

ENERGILEDELSE - ENERGISTYRING

ENERGILEDELSE - ENERGISTYRING Kommune-erfa nr. 7 ENERGILEDELSE - ENERGISTYRING 1) Energiledelse: Energiledelse er den del af virksomhedens eller institutionens ledelsesopgaver, der aktivt styrer energiforhold for at sikre, at energien

Læs mere

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk

Gratis. Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket. adgang til ECL portalen. varme.danfoss.dk Varme- og brugsvandsanlæg ECL Comfort 310 samler overblikket Med ECL Comfort 310 er kontrollen over jeres varme- og brugsvandsanlæg samlet i én intuitiv og letanvendelig løsning. Det giver tryghed blandt

Læs mere

Integration af energimåling direkte måling op til 125A

Integration af energimåling direkte måling op til 125A Integration af energimåling direkte måling op til 125A Acti 9 iem3000-serien 100 % kompatibel med Acti 9 MCB'er og RCCB'er Den effektivitet, du fortjener LED til kommunikation Indikerer status Impulsudgang

Læs mere

Vi konverterer IT-problemer til løsninger

Vi konverterer IT-problemer til løsninger Vi konverterer IT-problemer til løsninger Vi konverterer IT-problemer til løsninger Vores vigtigste opgave er at sikre din virksomhed holdbare og gennemtænkte IT-løsninger, fordi IT er livsnerven i de

Læs mere

ansvarlighed ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning info hosted pbx mobiltelefoni fibernetværk ip-telefoni internet sikkerhed

ansvarlighed ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning info hosted pbx mobiltelefoni fibernetværk ip-telefoni internet sikkerhed visamlertrådene ipvision samler al din kommunikation i én integreret løsning ansvarlighed én leverandør, der samler trådene og skaber synergi De fleste ved, at der kan være meget at spare ved at samle

Læs mere

FarmOnline. klima for vækst

FarmOnline. klima for vækst FarmOnline klima for vækst Global vækst skaber stor efterspørgsel SKOV er førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion og har mere end 40 års

Læs mere

BAS 920. Datablad. BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk

BAS 920. Datablad. BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 920 BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 920 tilhører en familie af frit programmerbare kontrollere designet til at være skalerbare fra helt små til meget store

Læs mere

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi

Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi Skab din perfekte komfortzone med evohome WiFi WiFi Mere komfort, mere kontrol og mindre energi - den smarteste måde at opvarme hjemmet på 2 Komfort og kontrol 3 evohome systemet for intelligent zonekontrol

Læs mere

Minol-Radiosystem radio³

Minol-Radiosystem radio³ Energiteknik Minol-Radiosystem radio³ Innovativ teknik til mere komfort og uafhængighed Fordele og egenskaber Egenskaber Aflæsning uden forudgående aftale Det moderne alternativ til konventionel aflæsning

Læs mere

+250 ansatte heraf 45 lærlinge. Henrik Ramlov Energi & udviklingschef

+250 ansatte heraf 45 lærlinge. Henrik Ramlov Energi & udviklingschef +250 ansatte heraf 45 lærlinge Henrik Ramlov Energi & udviklingschef Fakta fra hverdagen Mange virksomheder forholder sig ikke til energiforbruget i virksomheden Flere investorer bygger billige m² uden

Læs mere

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB

KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB KURSER INDENFOR SOA, WEB SERVICES OG SEMANTIC WEB Det er Web Services, der rejser sig fra støvet efter Dot Com boblens brag. INTRODUKTION Dette dokument beskriver forslag til fire moduler, hvis formål

Læs mere

DVT. - det sikre valg. DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer

DVT. - det sikre valg. DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer DVT - det sikre valg DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer INTELLIGENT TV OVERVÅGNING - INTRODUKTION DVT lancerer en ny serie af revolutionerende TV Overvågning, der især

Læs mere

Udkast til normen EN 15232 Bygningsautomatiseringens indvirkning på bygningers energieffektivitet 2012-1. Hannes Luetz

Udkast til normen EN 15232 Bygningsautomatiseringens indvirkning på bygningers energieffektivitet 2012-1. Hannes Luetz 2012-1 Hannes Luetz Produktchef CentraLine c/o Honeywell GmbH Udkast til normen EN 15232 Den nye version af normen EN 15232 (2011-06) er en revision og udvidelse af den nuværende EN 15232-norm fra 2007.

Læs mere