LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD"

Transkript

1 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E DAKTIO N : PROFESSOR N. T H OR K I L-J E N S E N OG L A N D IN S P E K TØ R TH. M EKLENBORG. Oktober 1965 VORE TAKSTER. Vi har al mulig grund til at sende en taknemmelig tanke til vore udmærkede kolleger, der den 29. august 1875 udfærdigede vore første honorarregler. De mænd, der har æren for dette udmærkede arbejde, var landinspektørerne Lauritzen, Blangstrup, S. Hald, F. Asmussen, N.P.S.Hansen, R.F. Birk og Kirk. De første honorarregler, der bestemte minimumsbetaling for udstykningsforretninger var så fremsynet udfærdiget, at de principper, der her blev fastlagt, er gældende den dag i dag. Opbygningen var nemlig følgende: En grundbetaling plus honorar varierende efter parcellernes størrelse, værdi og antal. I begyndelsen af 194o-erne blev minimumsbetalingen ændret til også at være maksimumstakster, hvorefter betegnelsen i maj 1946 ændredes til "Honorarregler for udførelse af landinspektørarbejder". I begyndelsen af året 1943 kom vore takster under Prisdirektoratets behandling. Den 28. august 1965 altså 1 dag, før vore honorarregler kunne have fejret et 9o års jubilæum, skete den betydeligste ændring i honorarreglernes historie, idet disse fra at være absolut faste honorarer blev vejledende. Det, at taksterne blev vejledende, var noget, der blev os påtvunget af Monopoltilsynet - ellers havde vi ikke fået godkendt nogen takstforhøjelse. X denne forbindelse vil jeg gerne oplyse, at det er en misforståelse, når det tidligere er anført i dette blad, at man kan "gøre sig fri af monopoltilsynet ved at gå over til vejledende takster". Vi er stadig lige stærkt underkastet monopoltilsynets kontrol. Enhver ændring og enhver anvisning i anvendelse af taksterne skal godkendes af monopoltilsynet.

2 LANDINSPEKTØREMS MEDDELELSESBLAD oktober 1965 side 2 Vi må ikke tro, at monopoltilsynet giver os påbud om, at vore takster skal være vejledende for at begunstige landinspektørstanden. Monopoltilsynet har den 13. oktober 1965 godkendt foreningens opfattelse af vejledende honorarregler i følgende formulering: "Landinspektøren kan derfor frit fravige taksterne i opadgående eller nedadgående retning, hvor særlige forhold giver rimeligt grundlag herfor, under udvisning af god landinspektørskik og kollegialitet og under hensyntagen til arbejdets kvalitet med ansvar over for matrikelmyndighederne, jfr. lov om landinspektørvirksomhed". Selv om begrebet "vejledende" er blevet noget tillempet, er jeg af den personlige opfattelse, at det er afgjort et tilbageskridt, at taksterne er blevet vejledende. Begrundelsen herfor er, at honorarerne nemmere kan fraviges i nedadgående retning end i opadgående retning. De, der bruger lavere takster, kan - alt efter vedkommendes personlige indstilling - have visse etiske spekulationer om kollegialitet og god landinspektørskik, men derudover er der ingen hindring, idet klienter selv naturligvis kun vil være glade for en lavere honorarberegning. Ved benyttelse af de vejledende takster kræves der betydelig større kollegialitet og sund sans end ved anvendelse af faste takster, hvor man udfra bundne regler havde et sikkert ståsted. Fordelene ved faste takster har jeg meget grundigt belyst i min beretning fra takstudvalget på generalforsamlingen i Ebeltoft år Denne beretning vil fremkomme i tidsskriftet i november Derimod stiller sagen sig ganske anderledes, såfremt en landinspektør fager mere i honorar, end det de vejledende honorarregler hjemler. Her kan klienten protestere og eventuelt forelægge sagen for domstolene. Til belysning af dette spørgsmål har jeg forelagt sagen for foreningens juridiske konsulent - landsretssagfører Hassel, der bl.a. udtaler: "Efter min mening vil domstolene gennemgående være utilbøjelige til at fravige de vejledende regler, idet man ligefrem vil pålægge landinspektøren en vis pligt til overfor klienten at gøre opmærksom på, at han agter at beregne sit honorar på en for klienten dyrere måde end honorar- reglernes. Hvis der på den anden side i den konkrete sag foreligger særlige forhold, og disse dokumenteres overfor domstolen, vil der være rir melige muligheder for, at domstolen godkender et højere honorar". Ifølge denne juridiske bedømmelse af de vejledende honorarregler vil en landinspektør vanskeligt få medhold hos domstolene om et højere honorarkrav, end det taksterne hjemler, medmindre særlig aftale er truffet eller ganske særlige forhold gør sig gældende.

3 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD oktober 1965 side 3 Det er jo givet, at sålænge vi har de såkaldte "gode tider" med overbeskæftigelse m.v., er der ikke megen grund til at befrygte, at vore kolleger vil gå under taksterne, men der er jo et gammelt ordsprog, der siger "når krybben er tom, bides hestene" - og vi lidt ældre kan formentlig huske depressionen sidst i tyverne, da landinspektørassistenterne ikke kunne få arbejde, og den praktiserende landinspektør med bitterhed så, at landbrugskandidater kora^ind på hans arbejdsområde - medens han selv intet havde at lave - se landinspektør Axel Weitemeyers artikel i tidsskriftet bind 11, side 2o3 - anno Ved timebetalingsarbejde for landinspektører har vi nu fået en glidende skala, der varierer fra 37 kr. til 78 kr. henholdsvis fra 1. års anciennitet til ældste anciennitet. Taksten for principalens arbejde beregnes som taksten for landinspektørassistent af ældste anciennitet. I de 2o år jeg har været i takstudvalget, har jeg kæmpet for at få en varierende timebetalingstakst. - Det kan naturligvis kun glæde mig, at dette nu er gennemført, og jeg betragter denne ændring som et meget stort fremskridt. Det har altid forekommet mig urimeligt, at en første års kandidat og principalen skulle afregnes efter samme timetakst. Det er desuden en stor fordel, at de nye timetakster er selvregulerende, idet de automatisk følger ændringer i lønningerne. Der er allerede fremført visse betænkeligheder ved det nye princip i timetaksterne. Timetaksterne skulle kunne misbruges til unfair konkurrence ved f. eks. at fremhæve, at der kan anvendes landinspektørassi- stenter med lav anciennitet. Man kan med lige så stor ret gøre gældende, at anvendelsen af måleteknikere kan misbruges på samme måde i konkurrencemæssig henseende. Konkurrencen kan snarere ligge i det antal timer, der angives anvendt til et arbejde. Det er jo næsten ikke til at bedømme, om det antal timer en kollega har anvendt til en sag, er helt rigtigt. Hvem kan nøjagtig sige, hvor mange timer, man må eller skal anvende til et arbejde, når man ikke selv har udført det. Jeg kan derfor ikke indse, at de nye timetakster kan misbruges mere til unfair konkurrence end de gamle. Den nu godkendte ændring af taksterne har kun gyldighed til udgangen af sept. 1966, og takstudvalget arbejder nu på udfærdigelsen af nye honorarregler. Målet med disse takster må være, at de så nøje som muligt giver en ligelig og rimelig dækning for den udførte arbejdsindsats, og den dermed påtagne risiko og ansvar. Jo nærmere honorarerne opfylder dette krav, des mindre vil formentlig risikoen være, for at honorarerne ikke overholdes.

4 LAM)INSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD oktober 1965 side 4 Takstudvalget håber, at vi på Nyborgmødet kan forelægge de foreløbige resultater af arebjdet med de nye honorarregler for vore kolleger til diskussion. Axel Paludan Så vidt formanden for takstudvalget. Man kan altså næppe sige, at der ikke er nogen ko på isen, men måske nok diskutere hvilken ko. - Det står imidlertid fast, at der med den nye takstordning ikke stilles mindre krav til landinspektørernes kollegialitet end hidtil. løvrigt er der vist kun at sige, at de mere indgående drøftelser af mål og midler egner sig bedst til mundtlig behandling på Nyborgmødet. Meklenborg Blanketudvalget meddeler at der nu er foretaget en ændring af areal-svarbrevkortene til matrikeldirektoratet (blanket nr. 8), således at man ved indlægning af et stykke karbonpapir kan gennemskrive (maskinskrive) rekvisitionen. Arkivaren henleder i forbindelse med svarkortene opmærksomheden på, at der kun må påskrives 6 matr.nre på hvert brevkort. Overskydende nre må skrives på nyt kort, men flere kort kan evt. indsendes i en konvolut, og vil blive tilbagesendt samlet, når frankeret svarkonvolut vedlægges. Angående den nye indbetalingsskrivelse et par bemærkninger: Blanketten er udformet på grundlag af et øst- og midtjydsk forslag, som fandtes acceptabelt som en mellemproportional mellem vest- og østdanske ønsker. Det er således forudset, at der ville opstå uro i udkanterne. Da formålet er at skabe ensartethed, vil der ikke blive fremstillet flere forskellige indbetalingsskrivelser. Udvalget skal derimod henstille til den utilfredse forretning, om man ikke kan bringe sin indbetalings- form i overensstemmelse med blanketten, f.eks. ved at gå over til benyttelse af giroindbetaling. Formen "Vi tillader os at meddele" er kritiseret, men det er vel den mest neutrale af de sædvanligt benyttede intetsigende indledninger. Ligeledes "med venlig hilsen", som af nogle mere forretningsmæssigt indstillede ønskes reduceret til "med hilsen". At servituterklæring ikke er nævnt i skrivelsen skyldes, at den ikke altid leveres, og kan anses indeholdt i m.v. Anvendes å conto betaling ikke, virker det smigrende på kunder, at der står O kr. Til slut er det kritiseret, at skrivelsen ikke fremtræder som en egentlig regning, men også på dette punkt er valgt en mellemform, idet det er forudsat, at en mere specificeret regning skal kunne vedlægges som bilag. Kan den anvendte form imidlertid forbedres, modtages forslag herom gerne. Med hensyn til eksempler på følgeskrivelse takker jeg for de syv fremsendte og modtager gerne flere. Jens Nielsen

5 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD oktober 1965 side 5 Adgang til landbohøjskolen. Under foreningens generalforsamling i Sønderborg i august omtalte professor Dahl bl.a., at der nu var så mange, der søgte landinspektørstudiet, at den hovedsagelig af pladshensyn betingede adgangsbegrænsning i år havde medført, at studiet, så vidt det var professoren bekendt, havde danmarksrekord i minimumskvotient, nemlig 8,8 efter ny skala og 13,8o efter gi. skala for studentereksamen. De studerendes råd ved Landbohøjskolen har i sit rusnummer 1965 af KVL-bladet bragt en opstilling over kvotienter m.v. for højskolens studieretninger; den hidsættes her: STUDIUM a> uo bfi? rt 01 'O 0) S-. o s c3 Antal optagne stud. Veterinær Landbrug Landinspektør Mini mumskv otiente r Studentereksamen 13,43 (8,0) Adgangs eksamen j el. tillægsprøve Realeksamen Optagelsesprøve Dumpe % 1. del , ,3 alle optaget - 13,10 (7,9) 13,80 (8,8) 5,65 28,7 6, ,2 anlæg Havebrug gartneri 24 a[lekvali 20 Skovbrug (distrikt) icerede alle optaget 13,39 (8,5) nsøgere optag et 43,7 13,44 (8,0) 47,0 7, ,3 Mejeribrug alle kvalificerede ansøgere optaget 52,0 Tal iparentes er karakterer efter den nye skala. Kay Lauritzen Fra sekretariatet Overenskomst mellem Danmarks Radio og Akademikernes Samarbejdsudvalg. Efter forudgående forhandlinger har Akademikernes Samarbejdsudvalg på de tilsluttede foreningers vegne indgået overenskomst med Danmarks Radio. Overenskomsten omfatter medlemmerne af disse foreninger og gælder medvirken i radio- og fjernsynsudsendelser, dog ikke medvirken, der er omfattet af et egentligt ansættelsesforhold (heldagsansættelse m.v.).

6 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD oktober 1965 side 6 Overenskomsten afløser en aftale, der i 1961 blev indgået mellem Danmarks Radio og Foreningen til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (FBVA). Overenskomsten har virkning fra 1. april 1965 og kan tidligst op- siges til den 1.- april For perioden 1. april - 3o. september 1965 ydes en efterbetaling til allerede udbetalte honorarer efter de hidtil gældende satser, således at satserne i den indgåede overenskomst har virkning fra 1. oktober Indgåelsen af overenskomsten indebærer i forhold til den tidligere anvendte FBVA-aftale, at samtiiqe akademikere er overenskomstdækket mod tidligere alene FBVA's medlemmer. Samtidig med denne meget betydelige udvidelse af personkredsen er foretaget en begrænsning af selve aftaleområdet, således at dette alene omfatter medvirken, der falder inden for de pågældende akademikeres fagområde. Overenskomsten indebærer videre en simplificering af det tidligere anvendte takstsystem og en stærkt påkrævet regulering af satsniveauet. Endelig indeholder overenskomsten forskellige nydannelser, bl.a. regler for honorering af sagkyndig bistand, honorarudbetaling, befordringsgodtgørelse og dagpenge samt opsigelse af overenskomsten. Faglig kalender jan. 1966: Fagligt møde på Hotel Nyborg Strand, Nyborg. Personalia 1. oktober har landinspektør Bent Christensen indgået kompagniskab med landinspektør M. Holst, København. lo. november fylder landinspektør O.N. Holst, Rønne, 90 år. S søger til aflastning af ledelsen yngre, initiativrig landinspektør med organisationsegenskaber og erfaring i udførelse og ledelse af matrikulære og tekniske opmålinger samt andre landinspektørarbejder. Erfaringen på disse områder skal danne grundlaget for et rationelt samarbejde med de praktiserende landinspektører. Noget kendskab til fotogrammetri ses gerne, men den fornødne uddannelse i anvendelse af fotogrammetriske og nyere terrestriske opmålingsmetoder samt databeregning vil der blive lejlighed til efter ansættelsen. LANDINSPEKTØRERNES LUFTFOTOOPM ÅUNG A/S Kong Georgs Vej 11, København F.

7 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD oktober 1965 side 7 Annoncer Landinspektør søges snarest. Ansættelsesvilkår efter nærmere aftale* Landinspektørerne E. Mouritsen, A. Mouritsen og C.Arent Petersen Vesterbrogade 35, V. Civilingeniør/Landinspektør/Teknikumingeniør Hjørring amts vejvæsen søger yngre medarbejder med interesse for vejbygning og med særlig lyst til løsning af administrative opgaver i forbindelse med planlægning og sikring af fremtidige vejanlæg i amtet. Tiltrædelse efter nærmere aftale. Løn efter gældende overenskomster. Personligt tillæg efter kvalifikationer. 6 % lån til køb af bil. Befordringsgodtgørelse og timepenge m.m. efter statens regler. 42 timers arbejdsuge og hveranden lørdag fri. Skriftlig henvendelse med evt. anbefalinger og referencer bedes sendt til Hjørring amts vejvæsen Amtsgården, Hjørring. Medlemmer af Den danske Landinspektørforening må ikke acceptere ansættelse i ovennævnte stilling på særlige kontraktvilkår, før de har opnået foreningens godkendelse af vilkårene, jfr. lovens 6, stk. 2. Det henstilles, at man søger orientering hos bestyrelsen samtidig med, at stillingen søges. Landinspektør søges. Landinspektør August Olesen Store Torvegade 12 Rønne. Tlf Landinspektør søges. Ansættelsesvilkår efter nærmere aftale. Landinspektørerne Chr.Aakjær & J.R.Krabbe Clemenstorv 17, Aarhus C. Tlf Landinspektør søges snarest til beskæftigelse ved matrikulære og tekniske arbejder. Landinspektørkontoret Ulrikkenborg Plads 12 Lyngby. tlf. 87-o372. Assistentstilling med mulighed for senere varig tilknytning til forretningen søges af yngre landinspektør. Svar udbedes i billet mrk. nr. 626.

8 LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSESBLAD oktober 1965 side 8 Landinspektør og udlært måletekniker søges snarest. Windinge & Møller, landinspektører Mejlgade 39, Aarhus C. tlf. (o ). Teknisk Tegner(ske) eller måletekniker, helst uddannet på landinspek- tørkontor søges snarest. Gage efter kvalifikationer eller nærmere aftale. Søliner Pedersen Lundevej 44, Frederikssund tlf Tegnerske, uddannet på landinspektørkontor søges snarest. Hubbe & Thorlacius, Landinspektører Overgade 6o, Odense tlf. (o9) 13o914. Ung måletekniker i uopsagt stilling søger plads på landinspektørkontor gerne i Sydsjælland eller Lolland-Falster, kendskab til alt vedr. matrikulære arbejder haves, Billet mrk Kontorassistent. Ved Den kgl. Veterinær- og Landbohøjskole er en stilling som kontorassistent ved højskolens landmålingsafdeling ledig til besættelse snarest. Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst mellem finansministeriet og Handels- og kontorfunktionærernes forbund i Danmark. Ansøgere må have matematisk studentereksamen eller realeksamen, eventuelt med praktisk uddannelse på landinspektørkontor eller lignende teknisk virksomhed. Ansøgninger indsendes til højskolens administrationskontor, Bii- lowsvej 13, København V, Den Danske Landinspektørforenings sekretariat; Kong Georgs Vej 11, København F., Telf. (01 )32 Fa Annoncer bedes bestilt hos og svar på billet mrk. sendt til Landinspektøren'* Meddelelsesblad, c /o Teknisk Forlag, Skelbækgade 4, København V,, Telf. Hilda 6801 Tidsskriftet»Landinspektørenas redaktion; Biilowsvej 13, København V.

LANDINSPEKTØREN 2 ^ MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN 2 ^ MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN 2 ^ MEDDELELSES BLAD December 1966 Meddelelse fra løn- og pensionsudvalget. Mæglingsmanden har under den 6. ds. tilskrevet løn- og pensions- udvalget således: "Det meddeles herved, at resultatet

Læs mere

landinspektøren s Faglig kalender - Annoncer... side 95 Annoncer - Klip... side 96

landinspektøren s Faglig kalender - Annoncer... side 95 Annoncer - Klip... side 96 landinspektøren s meddelelsesblad udsendes kun til Den danske Landinspektørforenings medlemmer redaktion: Th. Meklenborg Kay Lauritzen landinspektører adresse: Kong Georgs Vej 11 København F indhold: Lønskema

Læs mere

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«REDAKTION: PROFESSOR N. THORKIL-JENSEN OG LANDINSPEKTØR TH. MEKLENBORG. Januar 1962.

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A K T IO N ; PROFESSOR N. TH O R K I L-J E N S E N OG L A N D IN S P E K T

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A KTIO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K T Ø

Læs mere

Stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved Konservatorskolen under Kulturministeriet

Stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved Konservatorskolen under Kulturministeriet Cirkulære om Stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved Konservatorskolen under Kulturministeriet 2003 Cirkulære af 23. juni 2003 Perst. nr. 056-03 PKAT nr. J.nr. 01-335-2 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSES BLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A KTIO N : PROFESSOR N. T H OR KI L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K T Ø R

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LAND INSPEKTØRFORENING S MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E DAKTIO N : REKTOR, PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P

Læs mere

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse

Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Nedsættelse af bevilget ungdomsydelse Henstillet til amtsankenævnet for Vejle amt at undergive to sager vedrørende spørgsmålet om nedsættelse af bevilgede ungdomsydelser en fornyet behandling. Sagerne

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Solgaven Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution Solgaven, Skovbakken 126, 3520 Farum. Solgaven

Læs mere

^ MEDDELELSES BLAD. LANDINSPEKTØRENs. Maj 1966 MÅLETEKNIKERNE. - vo rt uløste problem!

^ MEDDELELSES BLAD. LANDINSPEKTØRENs. Maj 1966 MÅLETEKNIKERNE. - vo rt uløste problem! LANDINSPEKTØRENs ^ MEDDELELSES BLAD Maj 1966 MÅLETEKNIKERNE - vo rt uløste problem! Som kort omtalt i aprilnummeret arbejder bestyrelsen stadig med at få løst problemet med uddannelse af måleteknikere.

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

js^ LANDINSPEKTØRENS ^ MEDDELELSES BLAD

js^ LANDINSPEKTØRENS ^ MEDDELELSES BLAD js^ LANDINSPEKTØRENS ^ MEDDELELSES BLAD November 1966 Der mangler» et s v a r - og ny HONORARREGLER Med skam at melde, hører jeg til den vist ret store gruppe af landmålere, der ikke har taget sig tid

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Information til nye kandidater

Information til nye kandidater Information til nye kandidater Den danske Landinspektørforening Kalvebod Brygge 31 1780 København V T: 38 86 10 70 E: ddl@ddl.org W: www.landinspektøren.dk Facebook: Den danske Landinspektørforening Maj

Læs mere

Telefonisk begæring om aktindsigt

Telefonisk begæring om aktindsigt Telefonisk begæring om aktindsigt Udtalt over for værnepligtsstyrelsen, at styrelsens praksis, hvorefter telefoniske begæringer om aktindsigt ikke blev imødekommet, måtte anses for mindre vel stemmende

Læs mere

I brevet af 8. februar 2002 har advokat A præciseret klagen i forhold til Landinspektørselskabet M A/S. I brevet skriver han bl.a.

I brevet af 8. februar 2002 har advokat A præciseret klagen i forhold til Landinspektørselskabet M A/S. I brevet skriver han bl.a. Landinspektørselskabet M A/S var sammen med selskabets direktør landinspektør L indklaget for manglende færdiggørelse af en sag om matrikulær berigtigelse af jordomlægningerne mellem tre landbrugsejendomme.

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. 0 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse

Læs mere

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A KTIO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K TØ

Læs mere

meddelelsesblad april 1967 udsendes kun til Den danske Landinspektør- forenings medlemmer redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører

meddelelsesblad april 1967 udsendes kun til Den danske Landinspektør- forenings medlemmer redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører meddelelsesblad udsendes kun til Den danske Landinspektør- forenings medlemmer redaktion: Th. Meklenborg Kay Lau ritzen landinspektører adresse: Kong Georgs Vej 11 København F indhold: Fra foreningen:

Læs mere

LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØRENS MEDDELELSES BLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A KTIO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K TØ

Læs mere

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET

VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET SYDDANSK UNIVERSITET VEJLEDNING I FORBINDELSE MED BEDØMMELSE OG FORSVAR AF PH.D.- AFHANDLING VED DET HUMANISTISKE FAKULTET De overordnede bestemmelser vedrørende bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandlingen

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

Tilbagekaldelse af bevilget personligt tillæg

Tilbagekaldelse af bevilget personligt tillæg Tilbagekaldelse af bevilget personligt tillæg Fundet, at et socialt udvalg ikke havde været berettiget til at tilbagekalde et bevilget personligt tillæg (varmehjælp) til en folkepensionist. Grunden til,

Læs mere

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R EDA KTIO N : PROFESSOR N. T H O R KI L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K TØ R TH.

Læs mere

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«- R E D A KTIO N : REKTOR, PROFESSOR N. T H O R K IL-J E N S E N OG L A N D IN S

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Retningslinier for indhentelse af straffeattester

Retningslinier for indhentelse af straffeattester Emne: Retningslinier for indhentelse af straffeattester Indledning: Grundlag: Straffeattester/ 36-oplysning (børneattest) Der indhentes normalt ikke straffeattest eller andre oplysninger fra Kriminalregistret

Læs mere

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten.

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. CERTA S FORRETNINGSBETINGELSER Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. Opdraget CERTA s opdrag omfatter bistand i forbindelse med sikkerhedsmæssige

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A KTIO N : PROFESSOR N. TH OR K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K T Ø R

Læs mere

Behandling af sag om erhvervelse af mere end én landbrugsejendom

Behandling af sag om erhvervelse af mere end én landbrugsejendom Behandling af sag om erhvervelse af mere end én landbrugsejendom Ikke fundet grundlag for at kritisere, at statens jordlovsudvalg i forbindelse med behandlingen af en ansøgning om erhvervelsestilladelse

Læs mere

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet:

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet: Landinspektørnævnet fandt landinspektør L s ekspeditionstid i en sag om fraskillelse af jordene fra en landbrugsejendom uantagelig lang, ligesom nævnet fandt det kritisabelt, at landinspektøren ikke på

Læs mere

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Bevillingsbegrebet 1. En bevilling er en tilladelse fra Byrådet til Økonomiudvalget, et af de stående udvalg eller et af de i henhold til styrelseslovens

Læs mere

Sagsbehandlingstiden i arbejdsdirektoratet

Sagsbehandlingstiden i arbejdsdirektoratet Sagsbehandlingstiden i arbejdsdirektoratet Fundet det meget beklageligt, at der medgik næsten 1 år og 11 måneder til arbejdsdirektoratets behandling af en sag om ret til arbejdsløshedsdagpenge. FOB nr.

Læs mere

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Fundet det i strid med almindelige forvaltningsretlige grundsætninger om speciel inhabilitet, at landbrugsministeriets repræsentant i et bedømmelsesudvalg

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

Afholdelse af omsorgsdage...3

Afholdelse af omsorgsdage...3 Omsorgsdage - vejledning Finansforbundet Indledning... 2 Hvem er omfattet af bestemmelserne... 2 A. Generelt... 2 B. Hvilke medarbejdere har ret til omsorgsdage... 2 Erhvervelse af ret til omsorgsdage...

Læs mere

Oplysningsgrundlaget for afgørelse om tilbagebetaling og karantæne

Oplysningsgrundlaget for afgørelse om tilbagebetaling og karantæne Oplysningsgrundlaget for afgørelse om tilbagebetaling og karantæne Udtalt, at det var beklageligt, at Ankenævnet for Arbejdsløshedsforsikringen og Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen havde truffet

Læs mere

Omklassificering af ungdomsskoleinspektører

Omklassificering af ungdomsskoleinspektører Omklassificering af ungdomsskoleinspektører Spørgsmålet om, hvorvidt en omklassificering af normerede stillinger som ungdomsskoleinspektører måtte bero på aftale i overensstemmelse med de almindelige regler

Læs mere

LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG

LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG LOVREGULATIV IV MINIMUMSREGLER FOR DANMARKS IDRÆTSFORBUNDS MEDLEMSORGANISATIONERS ORDENSUDVALG 1 Ordensudvalget består af mindst 3 medlemmer. Disse vælges af repræsentantskabet eller tilsvarende organ,

Læs mere

VEDTÆGT FOR TÅRNBY KOMMUNES BORGERRÅDGIVER

VEDTÆGT FOR TÅRNBY KOMMUNES BORGERRÅDGIVER VEDTÆGT FOR S BORGERRÅDGIVER Kapitel I Generelt om borgerrådgiverfunktionen i Tårnby Kommune 1. Tårnby Kommunes borgerrådgiverfunktion er etableret med hjemmel i Lov om kommunernes styrelse 65 e. Stk.

Læs mere

Erstatningsfonden... side 1. Det danske Advokatsamfunds Fond... side 2. Birthe Daells fond... side 3. Understøttelsesfonden...

Erstatningsfonden... side 1. Det danske Advokatsamfunds Fond... side 2. Birthe Daells fond... side 3. Understøttelsesfonden... Beretninger fra fonde under Advokatsamfundet 2003 2004 Erstatningsfonden... side 1 Det danske Advokatsamfunds Fond... side 2 Birthe Daells fond... side 3 Understøttelsesfonden... side 4 Sagfører H. Toftkilds

Læs mere

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne

Klageren svarede ved skrivelse modtaget i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 2. oktober 1998, at varerne Kendelse af 20. august 1999. 99-51.390. Nærmere bestemt virksomhed ikke omfattet af lov om hjemmeservice. Ikke tilbagebetaling af modtagne tilskud. Spørgsmålet om fortsat registrering hjemvist. Lov om

Læs mere

Den 24. september 1997 ansøgte K Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om optagelse i Ejendomsmæglerregistret således:

Den 24. september 1997 ansøgte K Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om optagelse i Ejendomsmæglerregistret således: Kendelse af 14. april 1998. 97-199.692. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37 og 25. (Merete Cordes, Christen Sørensen og Niels Larsen)

Læs mere

Landinspektør L blev pålagt en bøde på 10.000 kr. -------------------------

Landinspektør L blev pålagt en bøde på 10.000 kr. ------------------------- Om manglende færdiggørelse af en sag om arealoverførsel Landinspektørnævnet fandt det særdeles kritisabelt, at landinspektør L, der havde modtaget fuld betaling for en sag om arealoverførsel, ikke sørgede

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet Ledere i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern HR, Løn og Personale Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dato: 8.12.2010 Delegerings- og kompetencefordelingsregler

Læs mere

og Kristelig Fagforening.

og Kristelig Fagforening. Kapitel 1 Indledning 1 Aftalens parter og bindende virkning Stk. 1 Denne aftale er indgået mellem og Kristelig Fagforening og træder i kraft straks, den er underskrevet. Stk. 2 Denne aftale samt aftalerne

Læs mere

Udbud af landinspektørydelser

Udbud af landinspektørydelser Udbud af landinspektørydelser Spørgsmål stillet den 2. februar 2017 Spørgsmål vedr. udbudsbetingelser: Af udbudsbetingelsernes pkt. 6.4 fremgår det, at som mindstekrav kræves, at ansøger opfylder kravene

Læs mere

Husk under alle omstændigheder at sende udkast til kontrakt under praktik ind til kommentering i forbundet.

Husk under alle omstændigheder at sende udkast til kontrakt under praktik ind til kommentering i forbundet. Mellem undertegnede [indsæt navn, adresse og CVR-/SE-nummer] (herefter kaldet praktikstedet) og undertegnede [indsæt navn, adresse og CPR-nummer] (herefter kaldet praktikanten), der studerer [indsæt studie]

Læs mere

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN? MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRFOR ENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R E D A K T IO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG L A N D IN S P E K

Læs mere

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD

LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD LANDINSPEKTØREN MEDDELELSESBLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØR FORENINGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R EDAKTIO N : PROFESSOR N. T H O R K I L-J E N S E N OG LA N D IN S P E K T Ø R

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Økonomiudvalget NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Personale Service Personaledirektør Per Krog 24.01.2012/pkr/tht Sagsnr 12/3705 Mulige ansættelsesformer og andre spørgsmål i forbindelse med ansættelse I forbindelse

Læs mere

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø

Klager. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Geisler og Martin Rønne Østerbrogade 91 2100 København Ø Ifølge retsbogsudskrift af 21. september 2009 fra Retten

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

Herefter traf Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den påklagede afgørelse af 18. december 1998, der lyder således:

Herefter traf Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den påklagede afgørelse af 18. december 1998, der lyder således: Kendelse af 20. august 1999. 99-8.479 Nærmere bestemt virksomhed ikke omfattet af lov om hjemmeservicevirksomhed. Ikke tilbagebetaling af modtagne tilskud. Spørgsmålet om fortsat registrering hjemvist.

Læs mere

Vedtægt for Dansk Formands Forening

Vedtægt for Dansk Formands Forening Den 26. november 2016 Vedtægt for Dansk Formands Forening Kapitel I Navn og hjemsted 1. Navn Foreningens navn er Dansk Formands Forening. 2. Hjemsted Foreningen har hjemsted i København. Kapitel II Formål

Læs mere

Oktober 2011. Svend Bjerregaard Advokat. Bilag A Udkast til managementaftale for fonden. sbj@holst-law.com T +45 8934 1159. J.nr. 040035-0004 SBJ/HAI

Oktober 2011. Svend Bjerregaard Advokat. Bilag A Udkast til managementaftale for fonden. sbj@holst-law.com T +45 8934 1159. J.nr. 040035-0004 SBJ/HAI Oktober 2011 Bilag A Udkast til managementaftale for fonden Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040035-0004 SBJ/HAI Managementaftale Mellem Den Midtjyske Iværksætterfond CVR-nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 25. april 2013

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 25. april 2013 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 25. april 2013 Sag 302/2012 (1. afdeling) A (advokat Bjarne Aarup) mod Plougmann & Vingtoft a/s (advokat Nina Wedsted) I tidligere instans er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0249 Klageren: XX 8000 Aarhus C Indklagede: DSB Klagen vedrører: Rejsetidsgarantibillets gyldighedsperiode på 6 måneder ønskes forlænget.

Læs mere

Aftale om understøttelsesordning for ikke-pensionssikret telefonistpersonale

Aftale om understøttelsesordning for ikke-pensionssikret telefonistpersonale Aftale om understøttelsesordning for ikke-pensionssikret telefonistpersonale Udtalt, at jeg måtte være af den opfattelse, at finansministeriet, lønnings- og pensionsdepartementet, ikke lovligt kunne tilbageholde

Læs mere

Beskrivelse af arbejdsgange ved rekrutteringer i Regionshuset og satellitter

Beskrivelse af arbejdsgange ved rekrutteringer i Regionshuset og satellitter Område: Human Resources Afdeling: Overenskomst og Løn Journal nr.: Dato: 07-01-2015 Udarbejdet af: Vibeke Syshøj E-mail: Vibeke.Syshoj@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631468 Beskrivelse af arbejdsgange

Læs mere

LANDINSPEKTØREN s MEDDELELSES BLAD

LANDINSPEKTØREN s MEDDELELSES BLAD LANDINSPEKTØREN s MEDDELELSES BLAD UDSENDT TIL DEN DANSKE LANDINSPEKTØRF0REN1NGS MEDLEMMER AF TIDSSKRIFTET»LANDINSPEKTØREN«R EDAKTIO N : PROFESSOR N. TH O R K I L-J E N S E N OG L A N D IN S P E K T Ø

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang"

Vedtægter for Grundejerforeningen Fuglevang Vedtægter for Grundejerforeningen "Fuglevang" 1. Grundejerforeningens navn er "Grundejerforeningen Fuglevang". Dens hjemsted er Kirke Såby. Dens værneting er Roskilde Herredsret. 2. Grundejerforeningen

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Cirkulære om Organisationsaftale for landmålingsteknikere i statens tjeneste

Cirkulære om Organisationsaftale for landmålingsteknikere i statens tjeneste 5.3.3 1993 Cirkulære om Organisationsaftale for landmålingsteknikere i statens tjeneste 2 5.3.3 Indhold Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...1 ORGANISATIONSAFTALE

Læs mere

DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER LÆRERNES CENTRALORGANISATION (LC)

DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER LÆRERNES CENTRALORGANISATION (LC) OVERENSKOMST for Lærervikarer 2014 2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION (LC) Indhold 1 Overenskomstens område 4 2 Arbejdstid 5 3 Løn 5 4 Specialundervisning og vidtgående

Læs mere

Genoptagelse som medlem af folkekirken

Genoptagelse som medlem af folkekirken Genoptagelse som medlem af folkekirken Henstillet til kirkeministeriet at overveje, om der måtte være anledning til at søge tilvejebragt udtrykkelige regler for optagelser i folkekirken, der ikke direkte

Læs mere

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb

Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb 12. oktober 2015 Vejledning vedrørende det gode ansættelsesforløb Lederen Ansættelsesudvalg Formalier Før ansættelsessamtalen Overvejelser inden stillingsopslaget Lederen tager initiativ til nedsættelse

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

Cirkulære om Aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen

Cirkulære om Aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2.4.27 1994 Cirkulære om Aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i forbindelse med forskeruddannelsen 2 INDHOLD Side Cirkulære... 1 Aftale om aflønning af Ph.D.-studerende for arbejdsopgaver i

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse - reduktion af omkostningsgodtgørelse vedrørende á conto-afregning - SKM SANST

Omkostningsgodtgørelse - reduktion af omkostningsgodtgørelse vedrørende á conto-afregning - SKM SANST - 1 Omkostningsgodtgørelse - reduktion af omkostningsgodtgørelse vedrørende á conto-afregning - SKM2016.300.SANST Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteankestyrelsen tiltrådte ved en afgørelse

Læs mere

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune Revisionsregulativ for Københavns Kommune I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 392 af 2. maj 2006 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsættes: Kapitel 1 Indledning 1. Revisor

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for rengøringsassistenter overført fra kommuner) 2007 Cirkulære af 2. marts 2007 Perst. nr. 026-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-138

Læs mere

Vejledning om folkekirkens konsulenter.

Vejledning om folkekirkens konsulenter. Udkast Vejledning om folkekirkens konsulenter. 1. Indledning. Kirkeministeriet har med ikrafttrædelse den 1. januar 2010 udstedt bekendtgørelse nr.... af... om folkekirkens konsulenter samt fællesinstruks

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse

Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Vejledning til bedømmelsesudvalg Indholdsfortegnelse Formål med bedømmelsesudvalget... 2 Kvalifikationskrav... 2 Fortrolighed og inhabilitet... 3 Formandens og medlemmernes opgaver... 3 Om udfærdigelsen

Læs mere

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse)

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) MELLEM BILFÆRGERNES REDERIFORENING FOR MOLS-LINIEN A/S OG METAL SØFART OG DANSK EL-FORBUND For ansættelse i reparations-/vedligeholdelsesafdelingen. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma. København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2012-2886/3KR/AKC/LOV 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma. Sagens tema: Klager

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Omkostningsgodtgørelse udgifter til sagkyndig bistand ydet efter, at der er truffet afgørelse i klageinstansen Højesterets dom af 10/10 2013, jf. nr. 350/2011, jf. tidligere SKM2011.827.ØLR Af advokat

Læs mere

Refusion af udgift til bankgaranti

Refusion af udgift til bankgaranti Refusion af udgift til bankgaranti Spørgsmål om refusion af en skatteyders udgift til bankgaranti som sikkerhed for pålignede skatter i et tilfælde, hvor en overordnet skattemyndighed havde annulleret

Læs mere

Den 10. februar 1997 søgte klageren optagelse i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgningen er sålydende:

Den 10. februar 1997 søgte klageren optagelse i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgningen er sålydende: Kendelse af 5. november 1997. J.nr. 97-62.813. Ikke optaget i Ejendomsmæglerregistret. Ansøgning indkommet for sent. Lov om omsætning af fast ejendom 37, stk. 2. (Merete Cordes, Christen Sørensen og Niels

Læs mere

Cirkulære nr.626 af september 2005 J.nr. APV

Cirkulære nr.626 af september 2005 J.nr. APV Side 1 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø Tlf.: 3529 8100 Cirkulære nr.626 af september 2005 J.nr. APV3238-134127 VEJLEDENDE RETNINGSLINIER OM GODKENDELSE I UDDANNEL- SESMÆSSIG HENSEENDE TIL

Læs mere

Bekendtgørelse af konvention om forskelsbehandling med hensyn til beskæftigelse og erhverv (* 1)

Bekendtgørelse af konvention om forskelsbehandling med hensyn til beskæftigelse og erhverv (* 1) Selvstyrets bemærkninger i relation til implementering i Grønland er anført med fed tekst under de enkelte artikler. Bekendtgørelse af konvention om forskelsbehandling med hensyn til beskæftigelse og erhverv

Læs mere

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse)

R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) R A M M E A F T A L E (Individuel ansættelse) MELLEM BILFÆRGERNES REDERIFORENING FOR MOLS-LINIEN A/S OG METAL SØFART OG DANSK EL-FORBUND For ansættelse i reparations-/vedligeholdelsesafdelingen. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE

CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE CAND.MERC.(JUR) STUDERENDE Vintereksamen 2011-2012 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 20226/4620220126 Arbejdsaftale- og foreningsret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Industriens Arbejdsgivere og Industriforbundet

Læs mere

I Landinspektørnævnets sag /2015 afsagde Landinspektørnævnet den 4. juli 2015 følgende: KENDELSE:

I Landinspektørnævnets sag /2015 afsagde Landinspektørnævnet den 4. juli 2015 følgende: KENDELSE: Om en landinspektørs adfærd i forbindelse med en skelafmærkning Landinspektør L afmærkede et skel uden forinden at have ladet klagerne udtale sig om skellets beliggenhed, selv om klagerne i 2011 havde

Læs mere

Stillingsstruktur for kunstnerisk/- videnskabeligt personale ved musikkonservatorierne under Kulturministeriet

Stillingsstruktur for kunstnerisk/- videnskabeligt personale ved musikkonservatorierne under Kulturministeriet Cirkulære om Stillingsstruktur for kunstnerisk/- videnskabeligt personale ved musikkonservatorierne under Kulturministeriet 2004 Cirkulære af 8. juni 2004 Perst. nr. 035-04 PKAT nr. J.nr. 03-335-14 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen.

Driftsoverenskomst. Udnyttelsen af institutionens fysiske rammer skal overholde den byggelovgivning, der gælder for institutionen. Driftsoverenskomst Driftsoverenskomst mellem Frederikssund Kommune og Bestyrelsen for Sct. Georgs Gårdens Børnehus, beliggende Valmuevej 10, om institutionens drift som integreret daginstitution for børn

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse

Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse Side 1/6 Forretningsorden for Den Danske Naturfonds bestyrelse 1. Bestyrelsens valg, konstitution og honorar 1.1. Indstilling og valg af bestyrelsesmedlemmer sker i overensstemmelse med pkt. 7 og 8 i fondens

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens

Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens 7, stk. 2 Ombudsmanden bad Sundhedsvæsenets Patientklagenævn om en udtalelse om nævnets praksis for oversendelse af klager vedrørende forhold uden

Læs mere

VEJLEDNING FOR SAGKYNDIGE

VEJLEDNING FOR SAGKYNDIGE VEJLEDNING FOR SAGKYNDIGE udpeget i henhold til AB 92 46 1. Reglernes baggrund og formål Med reglerne om sagkyndig beslutning om stillet sikkerhed m.v. i AB 92 46, er indført et nyt retsinstitut som en

Læs mere

K E N D E L S E. Den 3. august 2012 fremsendte indklagede en ordrebekræftelse med prisoplysning samt et udkast til testamente.

K E N D E L S E. Den 3. august 2012 fremsendte indklagede en ordrebekræftelse med prisoplysning samt et udkast til testamente. København, den 27. november 2013 Sagsnr. 2013-366/AKC/LOV 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede. Sagens tema: Klager X og klager Y har

Læs mere

Regioner og Kommuner Lønninger 1. oktober 2008

Regioner og Kommuner Lønninger 1. oktober 2008 Regioner og Kommuner Lønninger 1. oktober 2008 Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i regioner og kommuner 1. oktober 2008 Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster

Læs mere