Årsrapport 2006/07 DLF-TRIFOLIUM A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsrapport 2006/07 DLF-TRIFOLIUM A/S"

Transkript

1 Årsrapport 2006/07 DLF-TRIFOLIUM A/S

2 Årsrapport 2006/07 DLF-TRIFOLIUM A/S INDHOLD DLF-TRIFOLIUM I OVERBLIK 4 SALG OG MARKETING 6 FORSKNING OG FORÆDLING 7 AVL OG PRODUKTION 8 KONCERNOVERSIGT OG -SELSKABER 9 KONCERNREGNSKAB 16 FEM ÅRS HOVED- OG NØGLETAL 17 LEDELSENS REGNSKABSPÅTEGNING 18 REVISIONSPÅTEGNING 19 LEDELSESBERETNING 20 ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS 23 RESULTATOPGØRELSE 27 BALANCE 28 EGENKAPITALOPGØRELSE 30 PENGESTRØMSOPGØRELSE 31 NOTER 32 DLF-TRIFOLIUM er en international, vertikal integreret frøkoncern inden for forskning og udvikling, produktion og distribution af tempereret kløver- og græsfrø til alle anvendelsesformål til landbruget, til professionelle brugere og til haveejerne. Koncernen er international markedsleder. DLF-TRIFOLIUM A/S er moderselskab i en koncern med datterselskaber i Danmark, Sverige, Holland, Belgien, England, Frankrig, Tyskland, Tjekkiet, USA og New Zealand samt repræsentationskontorer i Rusland og Kina. Vision DLF-TRIFOLIUM skal være den førende, globale aktør, der tilbyder kunderne højtydende frøprodukter og løsninger til alle former for anvendelse af tempererede sorter af kløver- og græsfrø. Sammen med investeringer i produktudvikling, relationer, medarbejdere og et styrket omkostningslederskab bestræber DLF-TRIFOLIUM koncernen sig løbende på at tilbyde kunderne frøløsninger og service, der opfylder de højeste krav til fremtiden.

3 3 Bedste resultat nogensinde Ved bestyrelsesformand Benny Kirkebække Christensen (t.v.) og adm. direktør Truels Damsgaard (t.h.) Regnskabsåret 2006/07 blev et markant år. Årets overskyggende begivenhed var købet af Advantas græsforædlings-, produktions- og engrossalgsaktiviteter fra vor mangeårige franske samarbejdspartner Limagrain og vort samtidige salg af vore korn-, ærte- og hørfrøaktiviteter til Limagrain. Handelen har cementeret vor strategiske platform som markedsledende kløver- og græsfrøvirksomhed og vor strategiske alliance med Limagrain vedrørende afsætning af frø. Den efterfølgende integration af de købte Advanta-aktiviteter gav mulighed for at sammenlægge en række aktiviteter og frasælge ejendomme og aktiver. Det har på samme tid givet rationaliseringsgevinster og bidraget til årsresultatet med betydelige engangsindtægter. Godt driftsresultat Driftsmæssigt fik DLF-TRIFOLIUM et meget tilfredsstillende 2006/07-resultat til trods for, at markedet var velforsynet med frø med lageropbygning og faldende engrospriser til følge. En salgsfremgang på 23 pct., heraf ca. 10 pct. organisk vækst, betød meget høj kapacitetsudnyttelse af produk tionsanlæggene. Vi har på de fleste markeder kunnet glæde os over pæne eller betydelige salgsfremgange, herunder en meget flot vækst i salget af vore brandede frøblandinger til Øst- og Centraleuropa samt Rusland. Det er en god udvikling. DLF-TRIFOLIUM s overskud blev på 146,1 mio. kr. mod 31,8 mio. kr. året før det bedste resultat nogensinde. Resultatet er i høj grad påvirket af engangsgevinster, men nok så vigtigt underliggende er frøvirksomheden i god udvikling. Det er vor klare intention at fortsætte denne udvikling. I lyset heraf har vi i det forløbne år begyndt implementeringen af Strategiplan 2010 med fokus på vækst, innovation og profitabilitet. Højere priser I løbet af 2007 er kornpriserne steget markant, hvilket ændrer forudsætningerne for frøproduktion. Med en vis tidsfor skydning tilpasses frøudbuddet disse ændrede forudsætninger, og når frømarkedet har fundet en ny ligevægt, vurderes et stabilt, højt prisniveau for korn som værende en fordel for koncernen. Med udgangspunkt i en lille 2007-høst og stærkt faldende lagre forudser vi højere frøpriser i 2007 og markant højere priser i 2008.

4 4 DLF-TRIFOLIUM i overblik DLF-TRIFOLIUM satser på vækst. Det gælder i Vesteuropa, i Øst- og Centraleuropa samt i Rusland og på vore oversøiske markeder i Nordamerika, Kina og New Zealand/Australien. Vi vil præstere organisk vækst gennem mersalg af både foder- og plænegræsser. Vi vil tilføre vore varer merværdi bl.a. ved at sælge stadig mere frø i blandinger og pakningsstørrelser tilpasset slutbrugerens behov. Vi er samtidig åbne for virksomhedsopkøb og indgåelse af partnerskaber, når sådanne skridt bidrager til en rationel distribution og til at finde fodfæste på nye markeder i f.eks. Øst- og Centraleuropa, Rusland, Sydamerika og Kina. DLF-TRIFOLIUM salgsenheder Forædlings- og forsøgsstationer DLF-TRIFOLIUM har nået sin position som globalt førende frøselskab ved i sit virke at satse bevidst på innovation. Strukturelle ændringer i forsyningskæden repræsenterer sammen med globaliseringen en stadig udfordring. For at skabe en løsningsorienteret, innovativ brand- og produktplatform er vore vigtigste strategiske initiativer: synlig positionering på markedet gennem udvikling af vor varemærkestrategi samt udvikling af nye sorter baseret på traditionelle forædlingsprogrammer med støtte fra bioteknologiske aktiviteter inden for kløver og græs. DLF-TRIFOLIUM s koncerndirektion (fra venstre): Truels Damsgaard (CEO), Morten Andersen og Gert van Straalen

5 DLF-TRIFOLIUM Do dipsum volutat i overblik 5 DLF-TRIFOLIUM arbejder for profitabilitet ved at reducere henholdsvis selskabets kapitalbinding og enhedsomkostningerne. For at nå disse mål strøm liner vi forædlingsstrukturen og tilpasser antallet af sorter med henblik på at øge udbyttet hos den enkelte avler og at skabe et effektivt flow gennem produktionskæden. Vi investerer i moderne produktionsfaciliteter og rationelle logistikprocesser. DLF-TRIFOLIUM vil fortsat øge koncernens internationale, tværorganisatoriske samspil, bl.a. ved at styrke salgsindsatsen med etablering af kompetencecentre og ved implementering af globale IT-infrastrukturer.

6 6 Salg og marketing Branding, mersalg og merværdi DLF-TRIFOLIUM præsterede salgsfremgang på alle væsentlige markeder i 2006/07 og realiserede en rekordstor omsætning. Både organisk vækst og købet af Advantas græsfrøaktiviteter bidrog til salgsfremgangen. Samlet er koncernens salg - opgjort i tons frø - steget 23 pct., hvoraf den organiske vækst udgjorde ca. 10 pct., resten skyldtes tilkøbt virksomhed. Forbruget af kløver- og græsfrø til landbruget har været stagnerende i Vesteuropa i de senere år. Derimod har forbruget af plænegræsfrø vist en stigende tendens. Koncernens salg i Vesteuropa, der udgør ca. 2/3 af det samlede salg, steg i mængder 26 pct. i forhold til 2005/06, heraf udgjorde den organiske vækst 3 pct. I Øst- og Centraleuropa samt Rusland er frøforbruget stigende, og koncernen oplever fortsat stigende salg i disse markeder. I Kina fik vi et rekordsalg af frø fra såvel Europa som fra DLF International Seeds i USA. Eksporten fra Europa til USA var endvidere betydelig på grund af en mangelsituation i visse arter i Nordamerika. Koncernen har således kunnet drage stor nytte af en international tilgang til det globale frømarked og har været i stand til at udnytte de opståede muligheder. Øge salg af blandinger Som led i implementeringen af Strategiplan 2010 er der etableret tre tværgående salgsteams, som har fokus på at udvikle koncernens salg af frøblandinger inden for de tre hovedsegmenter landbrug, de professionelle brugere af plænegræs og haveejerne. De tre grupper, som er bredt sammensat af medarbejdere på tværs af koncernselskaberne inden for forskning og forædling, salg og marketing, skal koordinere produkt- og konceptudvikling og sikre, at nye initiativer lanceres og positioneres optimalt i markedet. Endvidere koordinerer disse grupper brandingstrategien. One Company, ét brand Ligeledes med afsæt i Strategiplan 2010 er der udviklet en ny engrossalgsorganisation, One Company, som nu implementeres. Vore hidtidige europæiske engrossalgsorganisationer samles i én organisation. Vi har lanceret en ny designlinje for marketingsmateriale. Den vil blive brugt i hele koncernen ud over verden, på hjemmesider, i brochuremateriale, i annoncer m.v. Vort nye design signalerer, at DLF-TRIFOLIUM er en global virksomhed, og at vi er drevet af innovation. Den nye, fælles branding betyder naturligvis ikke et farvel til velindarbejdede mærkevarenavne. Deres værdi kan ikke overvurderes og vil vinde yderligere ved synliggørelsen af tilhørsforholdet til DLF-TRIFOLIUM.

7 Forskning Do dipsum og forædling volutat 7 Global forsknings- og udviklingsindsats DLF-TRIFOLIUM har forædlings- og testafdelinger i Danmark, Holland, Frankrig, Tjekkiet, UK, Irland, USA og New Zealand. Endvidere er der afprøvningsprogrammer i flere andre lande, bl.a. Polen, Kina og Australien. Med et globalt forædlingsnetværk råder vi over en stærk platform til at udvikle kløver- og græsfrøsorter til alle tempererede klimazoner i verden. De globale forædlings- og udviklingsaktiviteter styres fra den danske forædlingsafdeling i St. Heddinge. Ansvaret for koordineringen af de enkelte sortsprogrammer er placeret decentralt på den forædlingsstation, som markeds- og klimamæssigt ligger mest optimalt for det enkelte program. For hvert forædlingsprogram er der udpeget én ansvarlig forædler, som koordinerer afprøvningsarbejdet i tæt samarbejde med kolleger på teststationerne i de andre lande. Decentralisering, samarbejde og koordinering er således nøgleordene for koncernens samlede udviklingsaktiviteter. Der er i det forløbne år sket en omstrukturering af koncernens R&D-arbejde. Optimeringen af R&D-arbejdet er sket samtidig med integreringen af Advantas græsforædlingsaktiviteter i DLF-TRIFOLIUM. Det har muliggjort fusion af to forædlingsstationer i Holland. Forandringerne har givet såvel en effektivisering af R&D samt betydelige rationaliseringer. Vi har samtidig oprustet vor målrettede forædlingsindsats på flere vigtige markeder bl.a. ved etablering af forædlingsaktiviteter i New Zealand fokuseret mod markederne på den sydlige halvkugle. I Frankrig har vi via overtagelsen af Advanta-programmerne fået adgang til en ny afprøvningsstation til fodergræsser. DLF-TRIFOLIUM s globale R&D aktiviteter beskæftiger i dag 75 medarbejdere. Nye anbefalede sorter Vi har i 2007 fået et hidtil uset antal nye sorter optaget på sortslister i de vigtigste europæiske lande til både foder- og plæneanvendelse. Disse nye sortslistninger repræsenterer en styrkelse af et allerede stærkt produktprogram i bl.a. Frankrig, Tyskland, Holland og UK. DLF-TRIFOLIUM har som de første i Nordeuropa fået tilladelse til at etablere et markforsøg med genmodificerede græsser i efteråret Græsserne, som producerer en forøget mængde sukker, vil være til gavn for både køernes produktivitet og miljøet. De bioteknologiske resultater søges endvidere nyttiggjort i den traditionelle forædlingsproces igennem anvendelse af bl.a. markører.

8 8 Avl og produktion Optimere udbytterne DLF-TRIFOLIUM råder i dag over en meget bred sortsportefølje ver den over. Nye sorter, som introduceres i markedet, er testet for frøgivende evne for at sikre, at disse kan frøavles konkurrencedygtigt. Vi satser på de stærkeste sorter og på at øge salgsvolumen af hver sort for at få et rationelt flow fra mark over vore anlæg og videre frem til forbrugerne. Med baggrund i egne praktiske frøavlsforsøg får vi ny viden om anvendelse af gødning, vækstregulatorer og pesticider, som via konsulenttjenesten anvendes i rådgivningen om frøavl. Endvidere udnyttes den internationale struktur til udveksling af erfaringer og best practice. Internettet er yderligere et medium i rådgivningen og serviceringen af frøavlerne. Via AvlerLOGIN har de danske frøavlere fra egen PC adgang til egne data. Højt aktivitetsniveau Der pågår løbende bestræbelser på at reducere omkostningerne til frøbehandling og logistik igennem proces- og strukturoptimering. 2006/07 var præget af et højt aktivitetsniveau på grund af en stor høst, rekordsalg og overtagelse af Advantas græsfrøforretninger. De tilkøbte Advanta-aktiviteter er integreret i den bestående avls- og produktionsorganisation, primært i Danmark og Holland, med pæne rationaliseringsgevinster til følge. Således har det været muligt at samle de hollandske frøbehandlingsaktiviteter på ét produktionssted. Én europæisk udlægsplan DLF-TRIFOLIUM driver en effektiv forsyningskæde, hvilket er afgørende for koncernens konkurrenceevne. Forsyningskæden bliver optimeret i et internationalt perspektiv, hvor vor fysiske etablering i en række lande bl.a. har muliggjort en optimering af frøavlen i form af én fælles europæisk udlægsplan. Koordineringen af avlen sikrer det overordnede mål: at optimere såvel udbytter som kvalitet. Produk tionen finder hovedsageligt sted i Danmark, som for de fleste arter byder på optimale dyrkningsforhold. Holland er især konkurrencedygtig inden for alm. rajgræs og strandsvingel. Frøavlen i Holland er koncentreret herom. Herudover har DLF International Seeds i USA og DLF Seeds i New Zealand egen frøavl. Visse specialproduktioner kan med fordel placeres andre steder eller købes i markedet, hvorfor vi også har frøproduktion i eller indkøber frø fra bl.a. Tjekkiet.

9 Do Koncernoversigt dipsum volutat 9 KONCERNOVERSIGT SALG DRIFTSSELSKAB FORSKNING & FORÆDLING FRØFOR- ARBEJDNING VESTEUROPA ØST- OG CENTRAL- EUROPA, RUSLAND ASIEN OG OCEANIEN NORD- OG SYDAMERIKA MELLEM- ØSTEN OG AFRIKA DLF-TRIFOLIUM A/S Prodana Seeds A/S Prodana Frö AB DLF-TRIFOLIUM Ltd. Innoseeds B.V. Innoseeds S.A./N.V. DLF-TRIFOLIUM GmbH Top Green S.A.S. DLF-TRIFOLIUM France SARL Forædlingsstationen Hladké Životice s.r.o. DLF International Seeds Inc. DLF Seeds Ltd. Herudover har DLF-TRIFOLIUM A/S direkte eller indirekte kapitalinteresser i joint venture selskaberne Danespo Holding A/S med aktiviteter inden for konsum- og læggekartofler og DanÆrt A/S med aktiviteter inden for ærter og ærtebaserede produkter til fødevarer og fødevareindustrien. Ejerandelen i begge selskaber udgør 50 pct. Endelig ejer DLF-TRIFOLIUM A/S 12 pct. af aktierne i Scanola Holding A/S med aktiviteter inden for rapsoliefabrikation. En komplet oversigt over koncernselskaber og ejerandele fremgår af note 8.

10 10 DLF-TRIFOLIUM A/S DLF-TRIFOLIUM A/S: Højt aktivitetsniveau For DLF-TRIFOLIUM A/S var 2006/07 præget af et højt aktivitetsniveau. Afsætning og omsætning steg. Særligt markederne i Øst- og Centraleuropa, Rusland og Kina aftog stigende mængder frø, herunder steg salget af færdige frøblandinger markant. Samtidig oplevedes en markant stigning i eksporten til Nordamerika. Også salget i Vesteuropa steg. Baseret på selskabets salgsmix faldt den gennemsnitlige engrossalgspris ca. 5 pct. i beretningsåret sammenlignet med året før. Frøhøsten 2006 i Danmark var generelt god. Høstudbyttet målt i kg/ha blev 7 pct. over gennemsnittet for de seneste fem års høst. DLF-TRIFOLIUM afregnede høsten 2006 med et bruttoudbytte på små kr./ha i gennemsnit, hvilket var konkurrencedygtigt set i forhold til konkurrerende afgrøder og de øvrige frøfirmaer i Danmark. Baseret på tilgængelige data kan det beregnes, at vi har betalt ca. 20% mere i kroner pr. ha. til frøavlerne end de øvrige danske frøfirmaer for høst Høj kapacitetsudnyttelse Det høje aktivitetsniveau medførte et betydeligt pres på produktions- og logistikfunktionerne, særligt i forbindelse med blanding og pakning af færdige frøblandinger i småpakninger. På trods af en stigende produktion af frøblandinger kunne enhedsomkostningerne pr. produceret og solgt kilogram frø fastholdes i 2006/07 sammenlignet med 2005/06 på grund af en høj udnyttelse af kapitalapparatet. Efter købet af Advantas græsfrøaktiviteter blev Advantas danske avls-, produktions- og administrative organisationer fuldt integreret i DLF-TRIFOLIUM, herunder overført til DLF-TRIFOLIUM s IT-platform. Disse tiltag har bidraget til en samlet mere effektiv drift. Som led i opkøbet af Advanta-aktiviteterne overtog DLF- TRIFOLIUM ejerskab til Advantas forædlingsmateriale, sorter og andre immaterielle rettigheder. DLF-TRIFOLIUM har efterfølgende finansieret den løbende forædlingsindsats med udgangspunkt i forædlingsstationen i Moestraten, Holland. Den købte Advanta-forædlingsstation i Oregon, USA, blev afhændet igen. Endelig er ejendommen i Dyrup, Odense, blevet afhændet i regnskabsåret. Positivt resultat Resultatet for 2006/07 er positivt påvirket af en række engangsindtægter fra nævnte transaktioner. Den underliggende frøvirksomhed har udviklet sig positivt som følge af stigende omsætning, forbedret dækningsgrad og høj kapacitetsudnyttelse af kapitalapparatet. Resultatet har været tilfredsstillende. DLF-TRIFOLIUM A/S beskæftigede 326 helårsmedarbejdere i 2006/07.

11 Do Innoseeds dipsum volutat B.V. 11 Innoseeds B.V.: Markante resultater i Holland 2006/07 blev et forandringens år for vore aktiviteter i Holland. Det blev samtidig et omsætnings- og resultatmæssigt godt år. Aktiviteterne har omfattet forædling, avl og salg af kløverog græsfrø samt efterafgrøder og majsfrø. Den hollandske frøhøst 2006, der blev bjerget under generelt gode betingelser, var af god kvalitet med et udbytte på de seneste fem års gennemsnit. Detailsalget i Beneluxområdet, hvor græsfrø markedsføres under navnet Innoseeds, forløb godt. Derimod var omsætningen af majsfrø udsat for hård konkurrence fra sorter fra andre udbydere. Engrossalget på eksportmarkederne forløb ligeledes godt bl.a. hjulpet af et fornuftigt forbrug af især plænegræs i Europa generelt. Vi har ageret på det internationale engrosmarked som både Innoseeds og Mommersteeg. Lykkedes med store omstillinger Overtagelsen pr. 1. juli 2006 af Advantas forædlings-, produktions- og engrossalgsaktiviteter fra vor franske samarbejdspartner Limagrain og Limagrains samtidige køb af korn-, ærte- og hørfrøaktiviteterne har medført store omstillinger i Holland. Alle aktiviteter i Holland er blevet samlet under selskabet DLF-TRIFOLIUM Holding Netherlands B.V. Integrationen mellem den købte virksomhed og Innoseeds har betydet en sammenlægning af funktionerne frøavl og -behandling samt international logistik i det tidligere Advanta-hoved sæde i Kapelle i det sydvestlige hjørne af Holland. De hollandske forsknings- og udviklingsaktiviteter er blevet samlet i Moestraten, ligeledes i det sydvestlige hjørne. Sideløbende hermed er der etableret en ny koncern-engrossalgsfunktion, hvorefter salg og markedsføring på det internationale engrosniveau for Innoseeds vedkommende med udgangspunkt i Holland. Ændringerne tydeliggør vor tilstedeværelse på markedet. På detailmarkedet i Benelux sker salg og markedsføring fortsat under navnet Innoseeds. De gennemførte rationaliseringer har muliggjort en markant reduktion af arbejdsstyrken, samordning af frøavlen og rationaliseringer af såvel frøforarbejdningen som eksportlogistikken. Innoseeds franske distributionsselskab Innoseeds MDG S.A. er i regnskabsåret 2006/07 blevet overdraget til Top Green S.A.S. i en koncernintern handel. Betydelige engangsindtægter Omstruktureringerne muliggjorde et salg af Innoseeds domicil i Vlijmen, hvilket sammen med afhændelse af kornforædlingen medførte betydelige engangsindtægter i 2006/07. Til gengæld har det været nødvendigt at hensætte beløb til omstruktureringer. Administrationsbygningen i Kapelle

12 12 DLF-TRIFOLIUM Ltd & DLF-TRIFOLIUM Deutschland GmbH DLF-TRIFOLIUM Ltd.: Markedsleder i UK DLF-TRIFOLIUM Deutschland GmbH: Effektiv salgsorganisation DLF-TRIFOLIUM Ltd. er markedsleder og UKs største græsfrøselskab. Vi beskæftiger 120 medarbejdere i det engelske selskab og har to afdelinger i England og en i Skotland. Et stærkt sortiment, både når det gælder plæne- og fodergræsser samt rapsfrø, de rette investeringer også i R&D innovativ marketing og opbygning af stærke kunderelationer er selskabets fundamenter. En betydelig del af selskabets succes skyldes endvidere konstant fokus på kundetilfredshed. Salget steg med ca. 15 pct. målt i mængder i 2006/07 i forhold til året før, hvilket er meget tilfredsstillende. Frø afsættes dels i detailmarkedet i form af færdige frøblandinger i UK og dels i engrosmarkedet. Som følge af salgsvæksten samt rapslicensindtægter realiserede DLF-TRIFOLIUM Ltd. et flot resultat. Investering i Inkberrow Selskabet råder over tre distributionscentre. I Inkberrow, ca. en times kørsel syd for Birmingham, ligger det engelske hovedsæde. For effektivt at møde kundernes behov for justin-time service er en udviklings- og investeringsplan for Inkberrow udformet, som bl.a. ved hjælp af ny teknologi skal understøtte logistikken. Planen indebærer endvidere, at der installeres mobile lagerreoler, således at opbevaringskapaciteten øges, samt at der opføres en moderne lagerhal. Ændringerne medfører et mere effektivt flow i forbindelse med håndtering af frøleverancer fra Danmark og Holland. På IT-siden er DLF-TRIFOLIUM Ltd. nu fuldt integreret i koncernens Navision-system. Fra vort kontor i Hannover betjenes engroskunder i Benelux, Tyskland, Østrig, Schweiz og Polen. Kontoret er bemandet med 4 medarbejdere. Engrosmarkedet er yderst konkurrencepræget, hvilket stiller store krav til en effektivt forsyningskæde og salgsindsats. Det er endvidere afgørende at have gode personlige relationer, især når loyaliteten blandt engroskunderne i vid udstrækning er knyttet til den rigtige pris og leveringsevne. Udnyttelse af stordriftsfordele er afgørende. Stigende salg Engrossalget forløb meget tilfredsstillende i 2006/07 og steg med 11 pct. i forhold til 2005/06. Der er fokus på at øge forædlingsgraden af frøet ved at tilbyde engroskunderne at få foretaget frøblanding og pakning på DLF-TRIFOLIUM s moderne, effektive produktionsanlæg. Salget af frøblandinger som private label er steget.

13 Do dipsum volutat Prodana Seeds A/S & DLF International Seeds, Inc. 13 Prodana Seeds A/S: Gennembrud i detailhandlen Prodana Seeds havde et højt aktivitetsniveau i 2006/07. Selskabet sælger plænegræs og tilhørende produkter på det danske og svenske marked, sidstnævnte gennem selskabet Prodana Frö AB. Vi fik et gennembrud i forhold til detailhandlen i Danmark. Under mærket Den Rigtige fordobledes salget af frø, gødningsprodukter og færdiggræs samt flere andre varer til de private haveejere. Salget af specialmaskiner til anlæg og pleje af græsarealer fik endnu engang et løft. Omsætningen blev præget positivt af høj aktivitet i bygge- og anlægssektoren. Samtidig er positionen som førende leverandør til anlægsgartnere, entreprenører og kommuner blevet fastholdt. DLF International Seeds, Inc.: God udvikling i USA 2006/07 blev et godt år for DLF International Seeds, Inc., USA. Vi noterede en betydelig omsætningsstigning og et tilfredsstillende resultat. Det blev nået i et generelt vanskeligt år for branchen. Samlet set steg salget i tons frø i forhold til året før. Da enhedspriserne også steg, blev omsætningen øget med 14 pct. i 2006/07 i forhold til 2005/06. DLF International Seeds importerede en stor mængde frø fra Europa til omsætning i det nordamerikanske marked, hvor der var en vis knaphed i visse arter. Der er noteret salgsfremgang inden for væsentlige strategiske markedssegmenter. Vigtige varemærker som Forage- Max og Major League har opnået en god position i markedet. Salgsorganisationen er blevet styrket, og DLF International Seeds har med gode resultater til følge været selektiv i valget af distributører. Et højt kvalitetsniveau for levering og logistik resulterede i en høj kundetilfredshed. Der er i året investeret i automatisk palleteringsudstyr. Fra DLF International Seeds forsknings- og udviklingsprogram bliver der introduceret en stribe nye topsorter, og selskabet råder i dag over et stærkt produktprogram af høj kvalitet. Salg til Kina og Sydamerika Eksporten fra USA til Kina steg ligeledes betydeligt, og i Latinamerika er der lavet aftaler med nye distributører. DLF International Seeds beskæftigede 35 medarbejdere. Flere arealer med færdiggræs Salget af færdiggræs voksede markant. Prodana har nu produktion heraf på egne arealer i Jylland og på Fyn samt kontraktproduktion på Sjælland. Med baggrund i en stigende omsætning præsterede Prodana Seeds et tilfredsstillende resultat. Prodana koncernen, der foruden moderselskabet Prodana Seeds og Prodana Frö også tæller det delvist ejede DanÆrt A/S, beskæftigede 22 medarbejdere.

14 14 Top Green S.A.S & Hladké Životice s.r.o. Top Green S.A.S.: Forenklet, stærkere struktur i Frankrig Som led i købet af Advantas græsfrøaktiviteter blev det aftalt, at DLF-TRIFOLIUM skulle øge aktiebesiddelsen i Top Green fra 50 til 66 pct. gennem tegning af ny aktiekapital, og dermed har vi overtaget kontrollen med det franske plænegræsselskab. Vor mangeårige samarbejdspartner Limagrain er fortsat medejer af Top Green, der er eneleverandør af plænegræsfrø til Limagrains detailsalgsaktiviteter, som drives bl.a. under navnet Oxadis i Frankrig en aktivitet, som har erobret markedsandel i 2006/07. Top Green er yderligere blevet styrket ved at have fået tilført Advantas franske plænegræsaktiviteter og det franske plænegræsselskab Innoseeds MDG, som var ejet af vort hollandske datterselskab Innoseeds. Disse aktiviteter er fusioneret med Top Green som det fortsættende selskab. God platform i Frankrig Disse organisatoriske og juridiske ændringer er sket i et år præget af en generel vanskelig fransk markedssituation med et skuffende frøforbrug og intensiveret konkurrence. Med det nye og større Top Green er der skabt en god platform for den fremtidige afsætning i Frankrig. Top Green har i sæsonen introduceret brandet Johnsons til afløsning af Advanta-brandet i det professionelle plænegræssegment. Årsagen er, at Top Green alene erhvervede retten til at anvende Advanta-brandet i en begrænset periode. Johnsons er et velindarbejdet brand på det engelske marked, og der er således stor synergi ved at udnytte denne brandværdi i et større marked. Top Green, der beskæftigede 36 medarbejdere i 2006/07, præsterede et lavere resultat end budgetteret, men i lyset af markedssituationen og de gennemførte omstruktureringer er resultatet acceptabelt. Forædlingsstationen Hladké Životice s.r.o.: God udvikling Virksomheden Hladké Životice, Tjekkiet, har ansvar for DLF- TRIFOLIUM s forædling af bl.a. rødkløver, westerwoldisk rajgræs, festulolium og engsvingel. Dette er arter, der markedsmæssigt har stor udbredelse i nærområdet, og som dyrkes konkurrencedygtigt under kontinentale klimaforhold. Herudover har selskabet et betydeligt hjemmemarkedssalg, herunder salg af frøblandinger, hvor bl.a. ForageMax er blevet introduceret. Selskabets markedsandel i Tjekkiet vurderes at have rundet 50 pct. relativt størst i fodergræs og relativt mindre i plænegræs. Vi er inde i en fortsat god udvikling. Betydelig udvikling Siden DLF-TRIFOLIUM i 1995 købte sig ind i Hladké Životice, har selskabet gennemgået en betydelig udvikling inden for stort set alle aktivitetsområder. Hladké Životice beskæftigede 31 medarbejdere og præsterede et tilfredsstillende resultat i 2006/07. DLF-TRIFOLIUM A/S ejer 65 pct. af aktierne i selskabet.

15 DLF Seeds Do Ltd. dipsum & Moskva volutat/ Beijing 15 DLF Seeds Ltd.: Godt i gang down under DLF Seeds Ltd., New Zealand mere end fordoblede afsætningen af plænegræs på markederne i Australien og New Zealand. Samtidig blev salget af fodergræs med godt resultat iværksat i Australien og øget i New Zealand, hvor markedet er præget af bevidste forbrugere og hård konkurrence. Der er også sket eksport af frø fra New Zealand bl.a. til videresalg gennem vort eget distributionsapparat, når det er fordelagtigt. Selskabet i New Zealand med hjemsted nær Christchurch på sydøen er under fortsat opbygning ved ansættelse af en planteforædler og en sælger, sidstnævnte med base på nordøen. DLF Seeds beskæftigede 5 medarbejdere i 2006/07. Der er forventninger om større markedsandele igen i år i såvel Australien som New Zealand. På begge markeder er der flere steder anlagt forsøgsmarker, som flittigt besøges af kunder. Det er vor forventning, at sorter, som klarer sig godt i disse forsøg, vil kunne anvendes i store områder på den sydlige halvkugle, herunder især i Sydamerika. Selskabet præsterede et tilfredsstillende resultat i 2006/07. DLF-TRIFOLIUM Moskva: Største sælger i Rusland Til trods for en betydelig egenproduktion af kløver- og græsfrø er der på det russiske marked en stigende interesse for importeret kvalitetsfrø. DLF-TRIFOLIUM s salgskontor i Moskva har positionen som største og hurtigst voksende importør til Rusland. Det har i det forløbne år været nødvendigt at udvide staben på Moskva-kontoret, som nu tæller fem medarbejdere. Et af vore hovedformål er at understøtte vore distributører i deres kontakt med såvel nuværende som potentielle kunder. Vi mærker hos slutbrugerne af såvel foder- som plænegræsser stigende interesse for vore kvalitetsprodukter. Vor indsats for at præsentere også vore brandede frøblandinger bidrager til den positive salgsudvikling. DLF-TRIFOLIUM Beijing: OL-guld på DLF-græs DLF-TRIFOLIUM har i det forløbne år øget eksporten fra Europa og USA til Kina meget markant, fra Danmark alene med cirka 80 pct. Med en tredjedel af den samlede import af kløver- og græsfrø i Kina har vi nu positionen som markedsleder. Distributørnetværket er i året blevet udvidet rent geografisk, og interessen for vore brandede produkter som Euromyth og Gold II er stigende. Gennem vore distributører leverer vi frø bl.a. til de olympiske sportsanlæg, hvor idrætsfolk fra alverdens lande skal kæmpe om medaljer i 2008.

16 Koncernregnskab 2006/07

17 5 års hoved- og nøgletal for koncernen 17 5 ÅRS HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN 2006/ / / / /03 DRIFTSTAL I MIO.DKK: Nettoomsætning 2.229, , , , ,6 Resultat før finansielle poster (EBIT) 212,6 71,8 82,6 82,4 68,4 Finansiering netto -27,0-24,9-20,9-28,0-28,1 Resultat af ordinær drift 185,6 46,9 62,2 51,9 39,4 Resultat efter skat 146,2 32,5 45,6 33,0 22,5 Resultat efter skat og minoritetsinteresser 146,1 31,8 44,9 33,0 21,6 AKTIVER I MIO.DKK: Anlægsaktiver 547,5 507,6 539,9 546,2 539,9 Omsætningsaktiver 891,0 692,3 644,8 614,0 651,2 Aktiver i alt 1.438, , , , ,1 PASSIVER I MIO.DKK: Egenkapital 604,5 458,8 427,9 389,3 350,7 Minoritetsinteresser 15,4 5,6 4,7 0,5 8,1 Hensatte forpligtelser 133,4 90,7 91,2 95,7 96,2 Langfristede gældsforpligtelser 180,6 290,4 296,7 327,1 309,9 Kortfristede gældsforpligtelser 504,6 354,4 364,2 347,6 426,2 Passiver i alt 1.438, , , , ,1 ØVRIGE OPLYSNINGER: Antal medarbejdere Investering i anlægsaktiver 60,2 36,8 51,8 62,3 50,6** Af- og nedskrivninger 55,1 55,0 51,1 51,0 45,1 NØGLETAL: Afkastningsgrad 14,8% 6,0% 7,0% 7,1% 5,7% Egenkapitalens forretning 34,9% 10,6% 15,2% 14,0% 11,1% Soliditetsgrad 42,0% 38,2% 36,1% 33,6% 29,4% **) Eksklusive reinvestering i anlægsaktiver, der brændte i Dyrup. Nøgletallene er udarbejdet i overensstemmelse med definitionerne under Anvendt regnskabspraksis.

18 18 Ledelsens regnskabspåtegning Bestyrelsen og direktionen har aflagt årsrapport for regnskabsåret 1. juli juni 2007 for DLF-TRIFOLIUM A/S. Årsrapporten er behandlet og vedtaget dags dato. Årsrapporten er aflagt i henhold til årsregnskabsloven. Vi anser den valgte regnskabspraksis for hensigtsmæssig og de udøvede, regnskabsmæssige skøn for forsvarlige, lige som årsrapporten efter vor opfattelse indeholder de oplysninger, der er relevante for at bedømme selskabets og koncernens økonomiske forhold. Det er derfor vor opfattelse, at årsrapporten giver et retvisende billede af selskabets og koncernens aktiver og passiver, den finansielle stilling samt af resultatet af selskabets og koncernens aktiviteter og pengestrømme for regnskabsåret 2006/07. Årsrapporten indstilles til generalforsamlingens god kendelse. Roskilde, den 13. september 2007 DIREKTION: Truels Damsgaard adm. direktør Morten Andersen økonomidirektør BESTYRELSE: Benny Kirkebække Christensen formand Niels Peder Christiansen næstformand Poul-Erik Mogensen Mogens Worre-Jensen Asbjørn Børsting Niels Roulund Dot Vittrup Pedersen Asbjørn Nyholt medarbejdervalgt medarbejdervalgt medarbejdervalgt Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinæ re generalforsamling den 30. oktober Dirigent

19 Den uafhængige revisors påtegning 19 Til aktionærerne i DLF-TRIFOLIUM A/S Vi har revideret årsrapporten for DLF-TRIFOLIUM A/S for regnskabsåret 1. juli juni 2007 omfattende ledelsespåtegning, ledelsesberetning, anvendt regnskabspraksis, resultatopgørelse, balance, egenkapitalopgørelse, pengestrømsopgørelse og noter for såvel koncern som moderselskabet. Årsrapporten aflægges efter årsregnskabsloven. Ledelsens ansvar for årsrapporten Ledelsen har ansvaret for at udarbejde og aflægge en årsrapport, der giver et retvisende billede i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Dette ansvar omfatter udformning, implementering og opretholdelse af interne kontroller, der er relevante for at udarbejde og aflægge en årsrapport, der giver et retvisende billede uden væsentlig fejlinformation, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl, samt valg og anvendelse af en hensigtsmæssig regnskabspraksis og udøvelse af regnskabsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne. Revisors ansvar og den udførte revision Vort ansvar er at udtrykke en konklusion om årsrapporten på grundlag af vor revision. Vi har udført vor revision i overensstemmelse med danske revisionsstandarder. Disse standarder kræver, at vi lever op til etiske krav samt planlægger og udfører revisionen med henblik på at opnå høj grad af sikkerhed for, at årsrapporten ikke indeholder væsentlig fejlinformation. En revision omfatter handlinger for at opnå revisionsbevis for de beløb og oplysninger, der er anført i årsrapporten. De valgte handlinger afhænger af revisors vurdering, herunder vurderingen af risikoen for væsentlig fejlinformation i årsrapporten, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl. Ved risikovurderingen overvejer revisor interne kontroller, der er relevante for virksomhedens udarbejdelse og aflæggelse af en årsrapport, der giver et retvisende billede, med henblik på at udforme revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke med det formål at udtrykke en konklusion om effektiviteten af virksomhedens interne kontrol. En revision omfatter endvidere stillingtagen til, om den af ledelsen anvendte regnskabspraksis er passende, om de af ledelsen udøvede regnskabsmæssige skøn er rimelige samt en vurdering af den samlede præsentation af årsrapporten. Det er vor opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for vor konklusion. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Konklusion Det er vor opfattelse, at årsrapporten giver et retvisende billede af koncernens og moderselskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 30. juni 2007 samt af resultatet af koncernens og moderselskabets aktiviteter og pengestrømme for 1. juli juni 2007 i overensstemmelse med årsregnskabsloven. København, den 13. september 2007 Ernst & Young Statsautoriseret Revisionsaktieselskab RSM-Plus Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Svend Hagemann Johan Løager Jensen Michael Bach statsautoriserede revisorer statsautoriseret revisor

20 20 Ledelsesberetning Omstruktureringer i koncernen Med baggrund i køb og salg af virksomheder og aktiviteter er der sket en række strukturelle forandringer i koncernen: I Holland blev de købte Advanta-græsfrøaktiviteter placeret i det nyetablerede driftsselskab DLF-TRIFOLIUM Netherlands B.V., som opererede parallelt med Innoseeds B.V. Samtidig etableredes DLF-TRIFOLIUM Netherlands Holding B.V. som holdingselskab for koncernens samlede virksomhed i Holland. DLF-TRI- FOLIUM Holding Netherlands B.V. blev fusioneret med Innoseeds Group B.V. med førstnævnte som fortsættende selskab, mens driftsselskaberne Innoseeds B.V. og DLF-TRIFOLIUM Netherlands B.V. blev fusioneret med førstnævnte som fortsættende selskab, begge fusioner med virkning fra 1. juli I USA blev de købte Advanta-græsforædlings- og licensaktiviteter placeret i det nyetablerede selskab DLF-TRIFOLIUM Oregon LLC, som efterfølgende blev afhændet i en særskilt transaktion pr. 28. februar DLF-TRIFOLIUM A/S øgede ejerandelen af Top Green S.A.S. fra 50 til 66 pct. og efterfølgende blev Innoseeds MDG S.A. (inklusive de købte Advanta-plænegræsaktiviteter i Frankrig) fusioneret med Top Green S.A.S. med sidstnævnte som fortsættende selskab pr. 30. juni Ved afhændelsen af korn-, ærte- og hørfrøaktiviteterne overtog Group Limagrain 100% af aktierne i selskaberne Innoseeds GmbH i Tyskland, Innoseeds S.A. i Frankrig samt Innoseeds s.r.o. (inklusive det 100% ejede datterselskab Plant Select s.r.o.) i Tjekkiet. Herudover overtog DLF-TRIFOLIUM A/S i en koncernintern handel Innoseeds Group B.V.s aktiepost på 14 pct. af DLF-TRIFO- LIUM Ltd., hvorefter dette selskab er 100 pct. ejet af DLF-TRIFOLIUM A/S. Overskud på 146,1 mio. kr. mod 31,8 mio. kr. året før Bestyrelsen betegner resultatet som meget tilfredsstillende Med baggrund i en rekordomsætning på mio. kr. i koncernen og et koncernresultat (efter minoritetsinteresser) på 146,1 mio. kr. udtrykker bestyrelsen stor tilfredshed med årets resultat 2006/07. Resultatet er tilvejebragt dels ved salg af fast ejendom og ved andre engangsindtægter og dels gennem en øget indtjening i den ordinære frøforretning, hvilket samtidig overgår forventningerne udtrykt i årsrapporten 2005/06. Bestyrelsen foreslår, at der af årets resultat på 146,1 mio. kr. udloddes 64,2 mio. kr. som udbytte svarende til 100% af aktiekapitalen. Udbyttet er medregnet til egenkapitalen, der er steget fra 458,8 mio. kr. pr. 30. juni 2006 til 604,5 mio. kr. pr. 30. juni Der er ikke indtruffet begivenheder efter regnskabsafslutningen af væsentlig betydning for årsrapporten 2006/07, der er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for store virksomheder (klasse C) og efter samme principper som det foregående år. Forventning til det kommende år For regnskabsåret 2007/08 forventes en lidt lavere koncernomsætning i forhold til 2006/07. Efter rekordsalg i 2006/07 og en markedsmæssig svagere ef-

21 Ledelsesberetning 21 terårssæson i 2007 end året før budgetteres med en mindre tilbagegang i afsætningen af kløver- og græsfrø, men med stigende engrossalgspriser. Vanskelige høstforhold i Europa har resulteret i høstudbytter, der forventes at blive ca. 20 pct. under normalen. Dette vil resultere i betydeligt lavere serviceindtægter og en lagerreduktion pr. 30. juni En nærmest eksplosiv udvikling i kornpriserne lægger betydeligt opadgående pres på græs- og kløverfrøafregningen for høst Dette pres kan ikke på kort sigt kompenseres via hævede engrossalgspriser for frø, idet prisdannelsen på det internationale frømarked præges af store overgangsbeholdninger fra det foregående år. Der forventes en stærkt forbedret markedsbalance i 2008/09. Som følge af ovennævnte og indgåede langtidsaftaler med vore distributører er der et pres på dækningsgrad og -bidrag, hvilket kun delvist kan kompenseres gennem omkostningstilpasninger og effektiviseringer. Der forventes et mindre resultat i 2007/08 i forhold til resultatet i 2006/07 af frøvirksomheden. Økonomisk udvikling 2006/07 (Sammenligningstal for 2005/06 i parentes) Omsætning Koncernomsætningen udgjorde mio. kr. (2.008 mio. kr.) i 2006/07 svarende til en stigning på 11% i forhold til 2005/06. Hertil bemærkes, at de frasolgte korn-, ærte- og hørfrøaktiviteter omsatte for ca. 131 mio. kr. i 2005/06. Afsætningen af kløver- og græsfrø i koncernen steg med 23 pct. sammenlignet med året før, renset for køb af virksomhed udgjorde den organiske vækst ca. 10 pct. De realiserede engrospriser faldt med cirka 5 pct. To tredjedele af afsætningen fandt sted i Vesteuropa. Generelt var der i Vesteuropa et fornuftigt forbrug i efteråret Foråret 2007 begyndte godt, men langvarig tørke hæmmede siden salget, især af fodergræs frøhøsten i EU blev marginalt lavere end året før. Det er vurderingen, at vi har øget vore markedsandele inden for plænegræs i Vesteuropa, mens andelen inden for fodergræs er stagneret. I Øst- og Cen traleuropa samt i Rusland og Kina er det vurderingen, at markeds andelen generelt er øget til trods for, at vi mærker en stigende konkurrence fra lokal produktion. Resultat Resultatet før finansielle poster og skat (EBIT-resultatet) i koncernen er opgjort til 212,6 mio. kr. (71,8 mio. kr.) og er i væsentlig grad påvirket af avancer ved salg af ejendomme på 122,1 mio. kr. samt af køb og salg af virksomhed og de deraf følgende omstruktureringer. Renses resultatet for engangspåvirkninger, er EBIT-resultatet af frøvirksomheden forbedret i 2006/07 i forhold til året før, som følge af et øget salg, en forbedret dækningsgrad og høj kapacitetsudnyttelse. For så vidt angår konsum- og læggekartoffelaktiviteterne opnåede Danespo Holding A/S under vanskelige markedsforhold et mindre, positivt EBIT-resultat. Resultatet var væsentlig bedre end året før. Resultatet før skat udgjorde 185,6 mio. kr. (46,9 mio. kr.) i 2006/07 i koncernen, og efter afsat skat af årets resultat på 39,5 mio. kr. (14,4 mio. kr.) og minoritetsinteressernes andel i resultatet udgjorde koncernresultatet 146,1 mio. kr. (31,8 mio. kr.) i regnskabsåret 2006/07. Koncernen beskæftigede 820 (812) helårsmedarbejdere i 2006/07. Aktiver Pr. 30 juni 2007 udgjorde koncernens balancesum 1.438,5 mio. kr. (1.199,9 mio. kr.). Stigningen kan primært henføres til en øget pengebinding i omsætningsaktiver. Anlægsaktiverne er opgjort til 547,5 mio. kr. (507,6 mio. kr.) pr. 30. juni 2007, og stigningen kan henføres til overtagelsen af anlægsaktiver i primært Holland og Danmark i forbindelse med Advanta-handlen. Samlet udgjorde omsætningsaktiverne 891,0 mio. kr. (692,3 mio. kr.) pr. 30. juni 2007, heraf udgjorde varebeholdningerne 444,0 mio. kr. (324,6 mio. kr.), mens tilgodehavender og likvide midler udgjorde 447,0 mio. kr. (367,7 mio. kr.). Stigningen i varebeholdninger kan primært henføres til købet af Advanta-aktiviteterne, mens større tilgodehavender kan tilskrives det stigende aktivitetsniveau i koncernen. Egenkapital Egenkapitalen er steget fra 458,8 mio. kr. pr. 30. juni 2006 til 604,5 mio. kr. pr. 30. juni Det foreslåede udbytte på 64,3 mio. kr. for regnskabsåret er medregnet i egenkapitalen. I 2005/06 udgjorde udbyttet 5,1 mio. kr. Koncernens soliditetsgrad er øget fra 38,2 pct. pr. 30. juni 2006 til 42,0 pct. pr. 30. juni 2007 (inklusive årets foreslåede udbytte). Soliditetsgraden skal ses i lyset af en balance, der voksede fra 1.200,0 mio. kr. pr. 30. juni 2006 til 1.438,5 mio. kr. pr. 30. juni Minoritetsinteresser Minoritetsinteresserne steg til 15,4 mio. kr. (5,6 mio. kr.) pr. 30. juni Årsagen er, at DLF-TRIFOLIUM A/S efter at have øget kapitalandelen i det franske selskab Top Green fra 50 pct. til 66 pct. fuldt konsoliderer Top Green i koncernregnskabet, hvorefter mindretalsaktionærens pro rata an-

22 22 Ledelsesberetning del af Top Greens regnskabsmæssige værdi optages som minoritetsinteresser i DLF-TRIFOLIUM s koncernbalance. Hensatte forpligtelser Hensatte forpligtelser udgjorde 133,4 mio. kr. (90,7 mio. kr.) pr. 30. juni Forskydningen skyldes hensættelser i tilknytning til de gennemførte omstruktureringer primært i Holland samt udskudt skat i forbindelse med salget af ejendommen i Vlijmen, Holland. Nedsættelse af selskabsskatteprocenten i Danmark har medvirket til en reduktion af udskudt skat i koncernens danske selskaber. Gældsforpligtelser De samlede gældsforpligtelser er øget til 685,2 mio. kr. (644,8 mio. kr.) pr. 30. juni Gæld med restløbetid over ét år er reduceret til 180,6 mio. kr. (290,4 mio. kr.) pr. 30. juni 2007 som følge af frasalg af ejendomme. Den korte gæld med restløbetid på mindre end et år er øget til 504,6 mio. kr. (354,4 mio. kr.) 30. juni Stigningen i den korte gæld skal ses i lyset af køb af virksomhed, indfrielse af langfristet gæld og en øget kapitalbinding i omsætningsaktiver. Videnressourcer Strategiplan 2010 har som målsætning at udnytte synergier og forretningsmæssige muligheder igennem et øget samarbejde på tværs af koncernens selskaber. Det primære fokus er på de europæiske aktiviteter, men også at udnytte dette i et globalt perspektiv. Som led i implementeringen af Strategiplan 2010 er der etableret en række tværorganisatoriske strategiprojekter inden for salg, R&D, avl og produktion. Herigennem sker en betydelig videndeling, idégenerering og optimering på tværs af koncernen og landegrænser. Implementering af én samlet udlægsplan og etablering af én engrossalgsorganisation er resultater af en stigende internationalisering og integrering af de forretningsmæssige processer. De forretningsmæssige styrings- og planlægningssystemer tilpasses, således at disse er i stand til effektivt at understøtte integrerede processer. Implementeringen af ERP-systemet Navision Attain i koncernens selskaber fortsatte i regnskabsåret 2006/07, hvor de tilkøbte Advanta-aktiviteter er blevet overført på denne platform. Desuden er implementering i Top Green S.A.S. tilendebragt. Kommercielle risici Kløver- og græsfrø produceres i flerårige cykluser, hvilket afspejles i en forholdsvis lang planlægningshorisont på typisk mellem to til fire år for frøproduktion og -salg. Udbud og efterspørgsel påvirkes af en række forhold, som er uden for koncernens kontrol, herunder bl.a. vejrforhold, valutakursudsving og prisniveauet for konkurrerende afgrøder, især korn. Dette gør, at forsyningsbalancen er vanskelig at prognosticere, og at en tilpasning af udbuddet sker med en vis træghed. Frøforbruget er generelt ikke påvirket af, om prisen er høj eller lav. Prisen på korn har haft en stærk stigende tendens i løbet af Stigende priser på korn har afsmittende virkning på en række andre landbrugsafgrøder, herunder på kløver- og græsfrø. Producentøkonomien i korn styrkes, når priserne stiger, og landmænd vil være tilbøjelige til at øge arealet med korn på bekostning af bl.a. frø. Frøudbuddet reduceres, og frøprisen vil stige, indtil en ny ligevægt er opnået. Når frømarkedet har fundet en ny ligevægt, vurderes et stabilt, højt prisniveau for korn som værende en fordel for koncernen. På kort sigt er det ikke muligt at matche så kraftige prisstigninger på korn, som er set i 2007, da prisdannelsen på frø ikke er ligeså fleksibel, hvilket vil have en negativ indvirkning på dækningsbidraget. Fra høsten 2008 forventes frømarkedet at have tilpasset sig, primært igennem en reduktion af frøudbuddet. Kampen om landbrugsarealerne skærpes endvidere i disse år bl.a. forårsaget af politiske ønsker om at øge produktionen af bioethanol/-diesel. Finansielle risici Koncernen kreditforsikrer i videst muligt omfang debitortilgodehavender samt afdækker valutarisici gennem udstrakt anvendelse af terminskontrakter og lånoptagelse i lokale valutaer. Koncernen har en sund finansieringsstruktur, hvor aktivmassens sammensætning har en god balance i relation til egenkapital samt til lang- og kortfristet gæld. Eksternt miljø DLF-TRIFOLIUM koncernen driver frøforarbejdningsanlæg i Danmark, Holland, England, Tjekkiet og USA. Alle produktionsenheder drives inden for rammerne af lokal- og EU-lovgivning samt med de relevante myndighedsgodkendelser. Affald fra frørensningen genanvendes i foderpilleindustrien eller afbrændes i fjernvarmeværker. Frøindustrien er ikke karakteriseret som energitung. Den primære energikilde er el, gas og naturgas. Aktionærforhold Ved regnskabsaflæggelsen den 13. september 2007 ejede følgende aktionærer mere end 5 pct. af aktiekapitalen: DLF AmbA, Ny Østergade 9, DK-4000 Roskilde

23 Anvendt regnskabspraksis 23 Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten omfatter regnskab for såvel koncernen som moderselskabet DLF-TRIFOLIUM A/S. Årsrapporten er udarbejdet i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser for store virksomheder (regnskabsklasse C). Den anvendte regnskabspraksis er uændret i forhold til sidste regnskabsår. Årsrapporten er aflagt i kroner. KONSOLIDERINGSPRAKSIS Koncernregnskabet omfatter moderselskabet DLF-TRIFO- LIUM A/S og alle selskaber, hvori moderselskabet ejer mere end 50% af aktiekapitalen eller på anden måde har bestemmende indflydelse. Koncernregnskabet er udarbejdet på grundlag af de enkelte selskabers regnskaber ved sammenlægning af regnskabsposter af ensartet karakter og med efterfølgende eliminering af intern omsætning, varekøb, avancer, renter, udbytter, mellemværender og aktiebesiddelser. Associerede virksomheder medtages i regnskaberne i en enkelt linie med den forholdsmæssigt ejede andel af henholdsvis resultat og egenkapital. Som associeret virksomhed betragtes virksomheder, hvori koncernen ejer mellem 20% og 50% af kapitalen uden at have bestemmende indflydelse. For joint ventures, hvori som oftest ejes 50% af kapitalen, foretages konsolidering pro rata. Nyerhvervede virksomheder medtages i koncernregnskabet og i moderselskabets regnskab fra anskaffelsestidspunktet. På anskaffelsestidspunktet opgøres forskellen mellem anskaffelsessummen og den indre værdi i den købte virksomhed, efter at de enkelte aktiver og gældsposter er reguleret til dagsværdi. Et eventuelt forskelsbeløb (koncerngoodwill) aktiveres og afskrives over den forventede økonomiske levetid normalt 10 år. Afhændede virksomheder medtages i regnskaberne indtil afhændelsestidspunktet. Sammenligningstal omarbejdes ikke for koncerneksterne frasolgte virksomheder eller for koncerneksterne virksomheder tilgået ved køb eller fusion. Ved koncerninterne tilkøb anvendes sammenlægningsmetoden. LEASING Leasingkontrakter, hvor selskabet har alle væsentlige risici og fordele forbundet med ejendomsretten (finansiel leasing), indregnes i balancen til det laveste af dagsværdien af aktivet og nutidsværdien af leasingydelserne beregnet ved anvendelse af leasingaftalens interne rentefod eller en tilnærmet værdi heraf som diskonteringsfaktor. Finansielt leasede aktiver af- og nedskrives efter samme praksis som fastlagt for selskabets øvrige anlægsaktiver. Den kapitaliserede restleasingforpligtelse indregnes i balancen som en gældsforpligtelse, og leasingydelsens rentedel omkostningsføres løbende i resultatopgørelsen. Alle øvrige leasingkontrakter betragtes som operationel leasing. Ydelser i forbindelse med operationel leasing indregnes lineært i resultatopgørelsen over leasingperioden. OMREGNING AF FREMMED VALUTA Transaktioner i fremmed valuta omregnes til danske kroner efter transaktionsdagens kurs. Monetære aktiver og forpligtelser i fremmed valuta omregnes til danske kroner efter balancedagens valutakurser. Realiserede og urealiserede valutakursgevinster og tab indgår i resultatopgørelsen under finansielle poster. Udenlandske tilknyttede virksomheder Selvstændige udenlandske enheder omregnes efter følgende principper: Balancen omregnes til kursen på balancedagen. Resultatopgørelsen omregnes til transaktionsdagens kurs. Den kursdifference, der opstår ved omregning af egenkapitalen ved regnskabsårets begyndelse til kursen ved årets udgang samt valutakursreguleringen af resultatopgørelsen fra transaktionsdagens kurs til kursen på balancedagen, indregnes direkte på egenkapitalen. Kursregulering af mellemværender med selvstændige udenlandske enheder, som er et tillæg til eller et fradrag i nettoinvesteringen, indregnes direkte i egenkapitalen. AFLEDTE, FINANSIELLE INSTRUMENTER Afledte, finansielle instrumenter måles til dagsværdi. Positive og negative dagsværdier indgår som henholdsvis andre tilgodehavender og anden gæld. Kursregulering til dagsværdi af afledte, finansielle instrumenter, der er indgået til sikring af dagsværdien af et indregnet aktiv eller en indregnet forpligtelse, indregnes i resultatopgørelsen sammen med værdiændringer i det sikrede aktiv eller den sikrede forpligtelse.

ACS-Trælast A/S. Årsrapport for 1. januar december Tømmerup 77, 2770 Kastrup. CVR-nr

ACS-Trælast A/S. Årsrapport for 1. januar december Tømmerup 77, 2770 Kastrup. CVR-nr ACS-Trælast A/S Tømmerup 77, 2770 Kastrup CVR-nr. 12 37 58 08 Årsrapport for 1. januar - 31. december 2013 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 7. april 2014 Som dirigent:... Dennis Wager

Læs mere

Tholstrup Cheese Holding A/S. Årsrapport for 2014

Tholstrup Cheese Holding A/S. Årsrapport for 2014 Sønderhøj 14 8260 Viby J CVR-nr. 70972417 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29-05-2015 Udo Witzky Dirigent Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning

Læs mere

Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K

Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K CVR-nr. 11 62 62 89 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på fondens ordinære generalforsamling den 2.

Læs mere

Martin V. Olsen Holding ApS. Årsrapport for 2014

Martin V. Olsen Holding ApS. Årsrapport for 2014 Mølleåparken 57, 2 f 2800 Kongens Lyngby CVR-nr. 31744229 Årsrapport for 2014 6. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27. januar 2015 Martin Vesterskov

Læs mere

Blokwise Holding ApS

Blokwise Holding ApS Blokwise Holding ApS CVR-nr. 34 80 18 43 Årsrapport for 2013/14 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 25. oktober 2014 Som dirigent:... Rasmus Tolstrup Blok Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning

Læs mere

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17

IA Invest ApS. Årsrapport for 2016/17 IA Invest ApS Vestervangen 6, Skt Klemens, 5260 Odense S Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 32 83 91 34 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

COVIDIEN VII (DENMARK) ApS

COVIDIEN VII (DENMARK) ApS COVIDIEN VII (DENMARK) ApS Arne Jacobsens Allé 17, 7 2300 København S Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 03/03/2016

Læs mere

Catacap General Partner I ApS

Catacap General Partner I ApS Catacap General Partner I ApS Øster Allé 42, 7., 2100 København Ø CVR-nr. 34 88 44 98 Årsrapport for perioden 13. december 2012-31. december 2013 (13 måneder) Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling,

Læs mere

Thisted Entreprenørforretning ApS

Thisted Entreprenørforretning ApS Thisted Entreprenørforretning ApS CVR-nr. 25 19 30 16 Årsrapport for 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/05 2013 Hanne Vester Dirigent Telefon +45

Læs mere

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV CVR-nr. 31 49 71 67 Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

HOLDINGSELSKABET HK ApS

HOLDINGSELSKABET HK ApS HOLDINGSELSKABET HK ApS Skovbrynet 8 8000 Aarhus C Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2018 Henrik Axel

Læs mere

I. O. Holding ApS Landlystvej Hvidovre

I. O. Holding ApS Landlystvej Hvidovre ES ÅRSRAPPORT 2012 I. O. Holding ApS Landlystvej 64 2650 Hvidovre CVR nr. 33163843 Indsender: Profil Revision A-S Korskildeeng 1 2670 Greve Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den 20.

Læs mere

Guldklumpen Holding ApS Fælledvej Dragør

Guldklumpen Holding ApS Fælledvej Dragør ES ÅRSRAPPORT 2012 Guldklumpen Holding ApS Fælledvej 200 2791 Dragør CVR nr. 32148050 Indsender: Profil Revision A-S Korskildeeng 1 2670 Greve Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den

Læs mere

Ejendomsselskabet af 12. december 2013 IVS. Årsrapport for 2016

Ejendomsselskabet af 12. december 2013 IVS. Årsrapport for 2016 Ejendomsselskabet af 12. december 2013 IVS Mariane Thomsens Gade 1C, 3, 8000 Aarhus C Årsrapport for 2016 CVR-nr. 35 80 82 21 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

C.P. Dyvig & Co. A/S. Årsrapport for 2015

C.P. Dyvig & Co. A/S. Årsrapport for 2015 C.P. Dyvig & Co. A/S Toldbodgade 83, 1253 København K Årsrapport for 2015 CVR-nr. 32 77 68 09 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/4 2016 Christian Peter

Læs mere

Årsrapport for 2015/16

Årsrapport for 2015/16 H. og S. Iversen Holding ApS Strandvejen 17, 7800 Skive Årsrapport for 2015/16 (regnskabsår 1/7-30/6) CVR-nr. 19 74 89 01 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

AXIII MPH Invest ApS. Årsrapport for 2014

AXIII MPH Invest ApS. Årsrapport for 2014 Sankt Annæ Plads 10 1250 København K CVR-nr. 28857314 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 8. juni 2015 Jesper Frydensberg Rasmussen Dirigent

Læs mere

PANDORA EASTERN EUROPE A/S

PANDORA EASTERN EUROPE A/S PANDORA EASTERN EUROPE A/S Hovedvejen 2 2600 Glostrup Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/03/2016 Jeppe Jensen

Læs mere

V.S. Automatic, Medarbejder A/S

V.S. Automatic, Medarbejder A/S V.S. Automatic, Medarbejder A/S Ormhøjgårdvej 15 8700 Horsens CVR-nr. 31 42 53 28 Årsrapport for 2014/15 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/10 2015 Torben

Læs mere

GASA GRUPPEN A/S. Årsrapport for 2015

GASA GRUPPEN A/S. Årsrapport for 2015 GASA GRUPPEN A/S Lavsenvænget 1, 5200 Odense V Årsrapport for 2015 CVR-nr. 25 86 42 20 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3 /5 2016 Torben Mølkjær Dirigent

Læs mere

Shahin Holding ApS Toftekrogen 24 Smørumnedre 2765 Smørum

Shahin Holding ApS Toftekrogen 24 Smørumnedre 2765 Smørum ÅRSRAPPORT 2013/2014 Shahin Holding ApS Toftekrogen 24 Smørumnedre 2765 Smørum CVR nr. 32286135 Indsender: Profil Revision A-S Korskildeeng 1 2670 Greve Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling

Læs mere

AC Lundbæk A/S CVR-nr

AC Lundbæk A/S CVR-nr AC Lundbæk A/S CVR-nr. 28 27 94 77 Årsrapport 1. januar - 31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14. maj 2014. Claus Lundbæk Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ejendomsselskabet Ægirsgade A/S Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg. Årsregnskab for 2005-2006

Ejendomsselskabet Ægirsgade A/S Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg. Årsregnskab for 2005-2006 Ejendomsselskabet Ægirsgade A/S Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg CVR nr. 28 97 03 74 Årsregnskab for 2005-2006 1.7.2005-31.12.2006 (1. regnskabsår- 18 måneder) www.arosbolig.dk årsregnskab 2005-6 1 Beretning

Læs mere

BeLi ApS. Årsrapport for Dandyvej Vejle. CVR-nr

BeLi ApS. Årsrapport for Dandyvej Vejle. CVR-nr BeLi ApS Dandyvej 19 7100 Vejle CVR-nr. 33 88 37 22 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/03 2016 Thomas Stenager Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brio Baby Denmark A/S Årsrapport for 2012

Brio Baby Denmark A/S Årsrapport for 2012 Brio Baby Denmark A/S Årsrapport for 2012 CVR-nr. 16 22 73 82 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/5 2013 Lennart Svedman Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

MAERSK BROKER A/S. Esplanaden København K. Årsrapport 1. januar december 2015

MAERSK BROKER A/S. Esplanaden København K. Årsrapport 1. januar december 2015 MAERSK BROKER A/S Esplanaden 50 1263 København K Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Lars-Erik Brenøe

Læs mere

Jan Hammer Holding ApS. Årsrapport for 2012

Jan Hammer Holding ApS. Årsrapport for 2012 Jan Hammer Holding ApS Hagelskærvej 9, 7400 Herning CVR-nr. 26 60 09 44 Årsrapport for 2012 11. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

GIKI HOLDING ApS. Amaliegade København K. Årsrapport 1. januar december 2017

GIKI HOLDING ApS. Amaliegade København K. Årsrapport 1. januar december 2017 GIKI HOLDING ApS Amaliegade 33 1256 København K Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/05/2018 Peter Lambert Dirigent

Læs mere

FAMILIEN ANDRÈS ApS Årsrapport for 2013/14

FAMILIEN ANDRÈS ApS Årsrapport for 2013/14 FAMILIEN ANDRÈS ApS Årsrapport for 2013/14 (regnskabsår 1/4-31/3) CVR-nr. 33 25 04 36 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 4 /7 2014 Jøren Andrés Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2015/16

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2015/16 Chr. Olesen Finans ApS Fjerritslevvej 9, Aggersund, 9670 Løgstør Årsrapport for 2015/16 (regnskabsår 1/5-30/4) CVR-nr. 28 33 23 19 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

AF A/S. Årsrapport for 2015.

AF A/S. Årsrapport for 2015. Sønderhøj 14 8260 Viby J CVR-nr. 49649428 Årsrapport for 2015. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20-05-2016 Udo Witzky Dirigent Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning

Læs mere

Medarbejder Holding af 15/ ApS. Årsrapport for 2011/12

Medarbejder Holding af 15/ ApS. Årsrapport for 2011/12 Uglevej 3 7700 Thisted CVR-nr. 30533879 Årsrapport for 2011/12 4. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. august 2012 Martin Kjølhede Dirigent

Læs mere

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2014

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2014 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den Lisbeth Snitgaard Petersen Dirigent CVR-nr. 32099165 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning...3 Den

Læs mere

City Sikring ApS. Årsrapport for 2015

City Sikring ApS. Årsrapport for 2015 City Sikring ApS Vesterlundvej 20, 2730 Herlev Årsrapport for 2015 CVR-nr. 32 30 50 08 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/5 2016 Henrik Anning Falshøj

Læs mere

Inpay International Holding ApS. Årsrapport for 2016

Inpay International Holding ApS. Årsrapport for 2016 Inpay International Holding ApS Store Kongensgade 40 H, 1264 København K Årsrapport for 2016 CVR-nr. 36 03 40 68 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/5 2017

Læs mere

Fyrværco Import A/S Niels Bohrs Vej 24, 8670 Låsby

Fyrværco Import A/S Niels Bohrs Vej 24, 8670 Låsby Fyrværco Import A/S Niels Bohrs Vej 24, 8670 Låsby CVR-nr. 21 48 42 02 Årsrapport 1. juni 2017-31. maj 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. oktober

Læs mere

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2017/18

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2017/18 Chr. Olesen Finans ApS Fjerritslevvej 9, Aggersund, 9670 Løgstør Årsrapport for 2017/18 (regnskabsår 1/5-30/4) CVR-nr. 28 33 23 19 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Kjaer Knudsen Agriculture A/S. Årsrapport 2017

Kjaer Knudsen Agriculture A/S. Årsrapport 2017 Allindemaglevej 60 Allindemagle 4100 Ringsted CVR-nr. 38521543 Årsrapport 2017 1. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24-11-2017 Kim Kjær Knudsen

Læs mere

CONTEX SCANNING TECHNOLOGY JAPAN A/S

CONTEX SCANNING TECHNOLOGY JAPAN A/S CONTEX SCANNING TECHNOLOGY JAPAN A/S Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2014 Aage Snorgaard Dirigent Side

Læs mere

Esbjerg Ugeavis Fond Årsrapport for 2013

Esbjerg Ugeavis Fond Årsrapport for 2013 Esbjerg Ugeavis Fond Årsrapport for 2013 CVR-nr. 77 44 45 13 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9 /5 2014 Holger Refslund Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr

Kapital 31/8 ApS. Sødalsparken 18, 8220 Brabrand. Årsrapport for 2016/17. (regnskabsår 28/ /8 2017) CVR-nr Kapital 31/8 ApS Sødalsparken 18, 8220 Brabrand CVR-nr. 37 77 72 85 Årsrapport for 2016/17 (regnskabsår 28/4 2016 31/8 2017) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon CVR-nr 22 59 04 13, Vesterbrogade 5, 1502 København V Handels ApS Panoptikon Beretning for 2008 Selskabet indgår korttidskontrakter med forskellige ferieudbydere,

Læs mere

K/S Søprotho. Marselisborg Havnevej 22, 8000 Aarhus. Årsrapport for. 1. januar december 2014

K/S Søprotho. Marselisborg Havnevej 22, 8000 Aarhus. Årsrapport for. 1. januar december 2014 K/S Søprotho Marselisborg Havnevej 22, 8000 Aarhus Årsrapport for 1. januar - 31. december 2014 CVR-nr. 29 78 74 25 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 8.

Læs mere

R INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. juni René Bak CVR-NR.

R INVEST APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. juni René Bak CVR-NR. Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 R INVEST APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

GR HOLDING 2009 A/S. Østre Stationsvej Odense C. Årsrapport 1. januar december 2015

GR HOLDING 2009 A/S. Østre Stationsvej Odense C. Årsrapport 1. januar december 2015 GR HOLDING 2009 A/S Østre Stationsvej 1-5 5000 Odense C Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Nicoline

Læs mere

Fjernvarme Fyn Fynsværket A/S (tidligere Vattenfall Thermal Power I A/S)

Fjernvarme Fyn Fynsværket A/S (tidligere Vattenfall Thermal Power I A/S) Fjernvarme Fyn Fynsværket A/S (tidligere Vattenfall Thermal Power I A/S) Billedskærervej 7, 5230 Odense M CVR-nr. 36 47 47 18 Årsrapport for perioden 22. december - 31. december 2014 (0 måneder) Godkendt

Læs mere

Flexi Holding af 2007 ApS

Flexi Holding af 2007 ApS Flexi Holding af 2007 ApS Hjejlevej 10, 7480 Vildbjerg CVR-nr. 31 25 76 97 Årsrapport for 2012/13 6. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for

Netdania Markets ApS. Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København. Årsrapport for Netdania Markets ApS Kronprinsessegade 36, 1., 1306 København Årsrapport for 2015 CVR-nr. 33 06 48 29 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 2. juni 2016. Jonas

Læs mere

MATADOR EJENDOMME APS

MATADOR EJENDOMME APS Tlf: 76 97 37 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab vejen@bdo.dk Ådalen 13 A, 1. www.bdo.dk DK-6600 Vejen CVR-nr. 20 22 26 7020222670 MATADOR EJENDOMME APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

Komplementar Vejle Hotel ApS

Komplementar Vejle Hotel ApS Komplementar Vejle Hotel ApS Frederiksborggade 1, 1360 København K CVR-nr. 30 56 84 86 Årsrapport for 2013 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 15. maj 2014 Som dirigent:... Jens Winther

Læs mere

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr

SU II ApS. Årsrapport for Langelinie 27, 5230 Odense M. CVR-nr SU II ApS Langelinie 27, 5230 Odense M Årsrapport for 2017 CVR-nr. 25 56 90 83 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/05 2018 Sune Uhrenholt Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Aros Bolig Aps. Aps reg. Nr. 253 865. CVR nr. 21 57 67 00. Årsrapport for 2006 1.1.2006-31.12.2006. (8. regnskabsår)

Aros Bolig Aps. Aps reg. Nr. 253 865. CVR nr. 21 57 67 00. Årsrapport for 2006 1.1.2006-31.12.2006. (8. regnskabsår) Aros Bolig Aps Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg Aps reg. Nr. 253 865 CVR nr. 21 57 67 00 Årsrapport for 2006 1.1.2006-31.12.2006 (8. regnskabsår) www.arosbolig.dk Aros regnskab 2006 Side 1 Beretning 2006

Læs mere

DM BLOMST DIREKTE ApS

DM BLOMST DIREKTE ApS DM BLOMST DIREKTE ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2013 Mogens Illum Hansen Dirigent Side 2 af 13

Læs mere

PROTICA GROUP APS. CVR-nr Regnskabsår. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 31. juli Dirigent

PROTICA GROUP APS. CVR-nr Regnskabsår. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 31. juli Dirigent Årsrapport for periode 2014 PROTICA GROUP APS CVR-nr. 33 24 65 79 4. Regnskabsår Godkendt på selskabets generalforsamling, den 31. juli 2015 Dirigent -------------------------------------------- Årsrapport

Læs mere

CONTEX SCANNING TECHNOLOGY JAPAN A/S

CONTEX SCANNING TECHNOLOGY JAPAN A/S CONTEX SCANNING TECHNOLOGY JAPAN A/S Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 05/03/2013 Aage Snorgaard Dirigent Side

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den 29. marts 2010 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2009 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40

Læs mere

K/S NEWCASTLE-UNDER-LYME

K/S NEWCASTLE-UNDER-LYME K/S NEWCASTLE-UNDER-LYME Hammersholt Erhvervspark 1-5 3400 Hillerød Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/05/2016

Læs mere

Liberatio A/S CVR-nr Årsrapport 2014

Liberatio A/S CVR-nr Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Liberatio A/S CVR-nr. 28710259

Læs mere

Christiansgården Holding P/S

Christiansgården Holding P/S c/o Lægernes Pensionskasse Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg CVR-nr. 30523768 Årsrapport for 2014 6. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

Carsten Stamp Lambæk Holding ApS. Årsrapport for 2012

Carsten Stamp Lambæk Holding ApS. Årsrapport for 2012 Carsten Stamp Lambæk Holding ApS Edith Rodes Vej 14, 7430 Ikast CVR-nr. 26 90 60 91 Årsrapport for 2012 10. regnskabsår Til Erhvervsstyrelsen Nærværende årsrapport er fremlagt og godkendt på selskabets

Læs mere

Maersk Iran A/S. Årsrapport for (CVR-nr ) Således vedtaget på selskabets ordinære generalforsamling, den 31. maj 2013.

Maersk Iran A/S. Årsrapport for (CVR-nr ) Således vedtaget på selskabets ordinære generalforsamling, den 31. maj 2013. (CVR-nr. 53740111) Årsrapport for 2012 Således vedtaget på selskabets ordinære generalforsamling, den 31. maj 2013. Dirigent Frith Brennan Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning og -påtegning Side 3 Den

Læs mere

DANSKE SHARE INVEST III ApS

DANSKE SHARE INVEST III ApS DANSKE SHARE INVEST III ApS Værkmestergade 25, 14 8000 Aarhus C Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/05/2016

Læs mere

CMX Holding ApS CVR-nr

CMX Holding ApS CVR-nr CVR-nr. 33 76 41 54 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 12.06.15 Anne Dorthe Jensen Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af

Læs mere

TRINE HASTRUP & BJARNE JØRNSGÅRD HOLDING ApS

TRINE HASTRUP & BJARNE JØRNSGÅRD HOLDING ApS TRINE HASTRUP & BJARNE JØRNSGÅRD HOLDING ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/06/2013 Trine Hastrup Dirigent

Læs mere

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø A.J. Aamund A/S Fruebjergvej 3, 2100 København Ø CVR-nr. 11 80 15 36 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10. maj 2016. Hans Christoffersen

Læs mere

Anders Thomsen Kolding ApS

Anders Thomsen Kolding ApS Anders Thomsen Kolding ApS Hjortøvænget 2, Skærbæk, 7000 Fredericia CVR-nr. 27 30 69 69 Årsrapport for 2012/13 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 28. november 2013 Som dirigent:...

Læs mere

AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER

AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER AKTIV REVISION REGISTREREDE REVISORER STL Holding ApS Holmevej 6 7361 Ejstrupholm CVR-nr. 27594255 Årsrapport for 2013 10. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

BB Holding Hurup ApS CVR-nr

BB Holding Hurup ApS CVR-nr BB Holding Hurup ApS CVR-nr. 28 32 93 26 Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30. november 2013. Bent Søgaard Dirigent

Læs mere

TÅRS ELENERGI A.M.B.A. ÅRSRAPPORT

TÅRS ELENERGI A.M.B.A. ÅRSRAPPORT Tlf: 96 23 54 00 hjoerring@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Nørrebro 15, Box 140 DK-9800 Hjørring CVR-nr. 20 22 26 70 TÅRS ELENERGI A.M.B.A. ÅRSRAPPORT 2012 Årsrapporten er

Læs mere

Henrik Ritter Holding ApS Broenge Ishøj CVR-nr Årsrapport 2017

Henrik Ritter Holding ApS Broenge Ishøj CVR-nr Årsrapport 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33963556 City Tower, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Henrik Ritter Holding ApS Broenge 2

Læs mere

LMC Holding, Aabenraa ApS

LMC Holding, Aabenraa ApS LMC Holding, Aabenraa ApS CVR-nr. 31 07 62 77 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 27. maj 2015 Som dirigent:... Lars Martens Clausen Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning

Læs mere

ProNor A/S. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/05/2013

ProNor A/S. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/05/2013 ProNor A/S Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/05/2013 Thomas Junker Guldborg Dirigent Side 2 af 15 Indhold

Læs mere

Blyde Holding ApS. Årsrapport for 2017

Blyde Holding ApS. Årsrapport for 2017 Blyde Holding ApS Sørupvej 72, 3480 Fredensborg Årsrapport for 2017 CVR-nr. 28 15 98 89 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/6 2018 Jørgen Nielsen Dirigent

Læs mere

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015 CAMOLA HOLDING ApS Røde Banke 99 7000 Fredericia Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2016 Erling Christensen

Læs mere

Strandborg Bolig A/S. CVR nr. 25 58 04 27. Årsrapport for 2006 1.1.2006-31.12.2006. (6. regnskabsår)

Strandborg Bolig A/S. CVR nr. 25 58 04 27. Årsrapport for 2006 1.1.2006-31.12.2006. (6. regnskabsår) Strandborg Bolig A/S Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg CVR nr. 25 58 04 27 Årsrapport for 2006 1.1.2006-31.12.2006 (6. regnskabsår) www.arosbolig.dk regnskab 2006 1 Beretning 2006 Hoved aktivitet Selskabets

Læs mere

Meyers Restauranter ApS CVR-nr Årsrapport 2014

Meyers Restauranter ApS CVR-nr Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Meyers Restauranter ApS CVR-nr.

Læs mere

Selskabet er et holdingselskab uden ansatte medarbejdere. Royal Scandinavia A/S afhændede dattervirksomheder med egentlig aktivitet i 2012 og 2013.

Selskabet er et holdingselskab uden ansatte medarbejdere. Royal Scandinavia A/S afhændede dattervirksomheder med egentlig aktivitet i 2012 og 2013. LEDELSESBERETNING Aktivitet Selskabet er et holdingselskab uden ansatte medarbejdere. Royal Scandinavia A/S afhændede dattervirksomheder med egentlig aktivitet i 2012 og 2013. Årets resultat, der udviser

Læs mere

HUA DENMARK ApS. Årsrapport 1. oktober september Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

HUA DENMARK ApS. Årsrapport 1. oktober september Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den HUA DENMARK ApS Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/05/2015 De Hua Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Danbyggeri ApS Langebrogade København K. ÅRSRAPPORT 1. juli 2014 til 30. juni CVR-nr:

Danbyggeri ApS Langebrogade København K. ÅRSRAPPORT 1. juli 2014 til 30. juni CVR-nr: Danbyggeri ApS Langebrogade 5 1411 København K ÅRSRAPPORT 1. juli 2014 til 30. juni 2015 CVR-nr: 33585594 4. Regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets generalforsamling, den 29/12

Læs mere

Arla Foods International A/S. Årsrapport for 2015

Arla Foods International A/S. Årsrapport for 2015 Sønderhøj 14 8260 Viby J CVR-nr. 55772215 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20-05-2016 Udo Witzky Dirigent Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2019

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2019 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2018 31. marts 2019 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

SKELBÆKGAARD STUTTERI & HESTEPENSION APS ULRIKKENBORG ALLÉ KGS. LYNGBY CVR.NR ÅRSRAPPORT 2011/12 3.

SKELBÆKGAARD STUTTERI & HESTEPENSION APS ULRIKKENBORG ALLÉ KGS. LYNGBY CVR.NR ÅRSRAPPORT 2011/12 3. GBH Registreret Revisionsaktieselskab M.D. Madsensvej 13 Postboks 99 3450 Allerød Telefon 48 14 38 00 Telefax 48 14 38 30 Mail gbh@gbh.dk Web www.gbh.dk CVR. nr. 17 61 04 30 REVISION & RÅDGIVNING A/S SKELBÆKGAARD

Læs mere

Schier Håndværker Service ApS

Schier Håndværker Service ApS Statsautoriseret revisor Aksel Christensen Schier Håndværker Service ApS Vanløse Allé 1, st. tv. 2720 Vanløse CVR-nr. 31 86 45 42 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets

Læs mere

KBS HOLDING HEDENSTED ApS

KBS HOLDING HEDENSTED ApS KBS HOLDING HEDENSTED ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/12/2013 Kenneth Sørensen Dirigent Side 2 af 13 Indhold

Læs mere

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2015

A&C Holding, Billund ApS. Årsrapport for 2015 Koldingvej 2 7190 Billund CVR-nr. 32099165 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. maj 2016 Sidsel Marie Kristensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014

Brd. Klee A/S. CVR.nr Delårsrapport for perioden 1. oktober marts 2014 Brd. Klee A/S CVR.nr. 46 87 44 12 Delårsrapport for perioden 1. oktober 2013 31. marts 2014 For yderligere oplysninger kan direktør Lars Ejnar Jensen kontaktes på telefon 43 86 83 33 Brd. Klee A/S Delårsrapport

Læs mere

S.E. HOVEDGAARD CONSTRUCTION A/S

S.E. HOVEDGAARD CONSTRUCTION A/S S.E. HOVEDGAARD CONSTRUCTION A/S Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/06/2013 Steen Jørgensen Dirigent Side 2

Læs mere

R. Bach Poulsen Advokatanpartselskab

R. Bach Poulsen Advokatanpartselskab R. Bach Poulsen Advokatanpartselskab Langelinie Allé 35, 2100 København Ø CVR-nr. 14 41 95 86 Årsrapport for 2012 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 30. maj 2013 Som dirigent:... Randi

Læs mere

ADMINISTRATIONSSELSKABET AUNBØL A/S

ADMINISTRATIONSSELSKABET AUNBØL A/S ADMINISTRATIONSSELSKABET AUNBØL A/S Tordenskjoldsgade 2, st 6700 Esbjerg Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

Læs mere

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015 CRUISE I A/S Sundkrogsgade 7 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/05/2016 Palle Nordahl Dirigent

Læs mere

Ann Holding, Viborg ApS. Egeskovvej 19, 8800 Viborg. Årsrapport for

Ann Holding, Viborg ApS. Egeskovvej 19, 8800 Viborg. Årsrapport for Østergade 130 DK-6900 Skjern Tlf. 88 81 11 88 Fax 76 11 44 01 www.martinsen.dk CVR-nr. 36 56 05 09 Ann Holding, Viborg ApS Egeskovvej 19, 8800 Viborg Årsrapport for 2017 CVR-nr. 39 05 61 86 Årsrapporten

Læs mere

Voetmann ApS Årsrapport for 2012

Voetmann ApS Årsrapport for 2012 Voetmann ApS Årsrapport for 2012 CVR-nr. 27 01 37 67 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/6 2013 Morten Voetmann Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

NIELS JEPPESEN HADERSLEV APS FJORDAGERVEJ 21, 6100 HADERSLEV 1. JANUAR DECEMBER 2016

NIELS JEPPESEN HADERSLEV APS FJORDAGERVEJ 21, 6100 HADERSLEV 1. JANUAR DECEMBER 2016 Tlf.: 74 52 41 41 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab haderslev@bdo.dk Nordhavnsvej 12, 1. sal, Box 391 www.bdo.dk DK-6100 Haderslev CVR-nr. 20 22 26 7020222670 NIELS JEPPESEN HADERSLEV APS FJORDAGERVEJ

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 PHINI Invest ApS Mådevej 15 6700 Esbjerg CVR nr. 32833543 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og godkendt på den

Læs mere

KC Tex Denmark ApS. Årsrapport 2013/14. Mysundevej 4, 8930 Randers NØ CVR-nr september. Martin Abilgaard Jensen

KC Tex Denmark ApS. Årsrapport 2013/14. Mysundevej 4, 8930 Randers NØ CVR-nr september. Martin Abilgaard Jensen KC Tex Denmark ApS Mysundevej 4, 8930 Randers NØ CVR-nr. 32 29 15 97 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24. september Martin Abilgaard Jensen dirigent 20

Læs mere

TOCH INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

TOCH INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den TOCH INVEST ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/06/2014 René Abraham Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Maya Holding ApS. Årsrapport for 2015

Maya Holding ApS. Årsrapport for 2015 Maya Holding ApS Hvidkildevej 64, 2400 København NV Årsrapport for 2015 (regnskabsår 25/5-31/12) CVR-nr. 36 90 28 68 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/6

Læs mere

K/S Bückwitz CVR-nummer

K/S Bückwitz CVR-nummer K/S Bückwitz CVR-nummer 29 32 61 18 ÅRSRAPPORT 2006 Vedtaget på den ordinære generalforsamling den dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Påtegninger: Ledelsespåtegning 1 Revisionspåtegning 2 Ledelsesberetning:

Læs mere

LAKUDA ApS. Spettrupvej Hedensted. Årsrapport 1. maj april 2016

LAKUDA ApS. Spettrupvej Hedensted. Årsrapport 1. maj april 2016 LAKUDA ApS Spettrupvej 1 8722 Hedensted Årsrapport 1. maj 2015-30. april 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/08/2016 Anders Chr. Mogensen Dirigent

Læs mere

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS

JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS JYDSK RAMME- OG LISTEFABRIK ApS Absalonsgade 31 8000 Aarhus C Årsrapport 1. juli 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/12/2015 Henrik Aaen

Læs mere