Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 17. juni 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 17. juni 2013"

Transkript

1 Referat mandag den 17. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Connie B. Jensen (A)

2 Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden BU - Orientering BU - Godkendelse af udbudsgrundlag for nybyggeri af børnehus i Hvalsø BU - Lukning af Børnehuset Søhus efter høring BU - Svømmeundervisning i skolerne fra august BU - Rammeaftalen Redegørelse om Børne- og familieafdelingens arbejde med rammeaftalen 2013 samt orientering om afdelingens øvrige arbejdsopgaver Lukket - BU - Opfølgning på tilsyn på Opholdsstedet Boholm, april BU - Eventuelt...18

3 Side 1 1. BU - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutning den : Godkendt Afbud: Connie B. Jensen (A) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence:

4 Side 2 2. BU - Orientering Sagsnr.: 12/24057 Resumé: a) Der foreligger tilsynsrapporter efter det 2. tilsynsbesøg i 2012 på Opholdsstedet Boholm, Opholdsstedet Dueslaget, Opholdsstedet Gjeddesgaard, Opholdsstedet Kærnen, Aflastningskolonien Karlsvognen, Specialskolen Bramsnæsvigs aflastningstilbud, Opholdsstedet TAO, Opholdsstedet De Unges Tao, Opholdsstedet Østergaard og Snekkeholm (nu lukket). Det bemærkes, at forhold omtalt i tilsynsrapport for opholdsstedet Gjeddesgaard tidligere har været fremlagt med administrationens bemærkninger på møder i den 4. september 2012 og den 9. oktober Udvalget godkendte på møde den 27. november 2012 dispensation fra den godkendte målgruppe for en enkelt borger. Dispensationen udløber ultimo juli Det bemærkes, at Snekkeholm, satellit til Opholdsstedet Boholm, lukkede pr. udgangen af Tilsynsrapporterne vedlægges til orientering, idet tilsynsrapporterne ikke giver anledning til at Lejre Kommune iværksætter yderligere handlinger på baggrund af tilsynsrapporterne. Indstilling: Beslutning den : Orientering til efterretning Afbud: Connie B. Jensen (A) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Bilag: 1. Tilsynsrapport, Aflastningskolonien Karlsvognen, , uanmeldt tilsyn 2. Tilsynsrapport, Østergaard,, , anmeldt 3. Tilsynsrapport, Opholdsstedet De unges TAO, , uanmeldt tilsyn 4. Tilsynsrapport, Opholdsstedet TAO, , uanmeldt 5. Tilsynsrapport, Specialskolen Bramsnæsvig Aflastningstilbud, , anmeldt 6. Tilsynsrapport , Opholdsstedet Kærnen, Anmeldt tilsyn 7. Høringssvar, Gjeddesgaard, uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport, Gjeddesgaard, , uanmeldt tilsyn 9. Tilsynsrapport, Dueslaget, , anmeldt tilsyn 10. Tilsynsrapport, Boholm, , uanmeldt tilsyn 11. Tilsynsrapport, Snekkeholm, Anmeldt tilsyn

5 Side 3 3. BU - Godkendelse af udbudsgrundlag for nybyggeri af børnehus i Hvalsø Sagsnr.: 12/18222 Resumé: Administrationen har i samarbejde med ekstern konsulent udarbejdet udbudsgrundlag for nybyggeri af nyt børnehus i Hvalsø. En nedsat dialoggruppe med deltagelse af forældre- og medarbejderrepræsentanter for personalet i Remisen, Søhus, Søpavillonen samt ledelse og medarbejderrepræsentanter fra Dagplejen har bidraget med input til udbudsgrundlaget. Sagen forelægges med henblik på politisk godkendelse af udbudsgrundlaget, sammensætning af bedømmelsesudvalg samt bemyndigelse af administrationen til at arbejde videre med udbudsprocessen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: At udbudsgrundlaget for udbuddet af nyt Børnehus i Hvalsø færdiggøres indenfor følgende rammer: 1. Byggesummen er 20.6 mio. kr. 2. Der bygges til 75 børnehavepladser, 24 vuggestuepladser, samt legestue til Dagplejen 3. Byggeriet omfatter et produktionskøkken der kan godkendes til at tilberede mad til 24 vuggestuebørn og frokostmåltid til 75 børnehavebørn 4. Udgiften til friarealer/legeplads og parkeringspladser afholdes af byggesummen på 20.6 mio.kr. 5. Bedømmelsesudvalget består af: Udvalget for Børn & ungdom, 3 forældrerepræsentanter (inkl. Dagplejen), 3 medarbejderrepræsentanter, direktør, centerchefen for Center for Dagtilbud, fælleslederen for Hvalsøområdet og intern og ekstern bygherrerådgiver. 6. Administrationen bemyndiges til at arbejde videre med udbudsprocessen 7. Bedømmelsesudvalgets indstilling forelægges Kommunalbestyrelsen til endelig godkendelse Beslutning den : Indstilling anbefales, idet udvalget lægger vægt på at intern og ekstern rådgiver alene skal rådgive bedømmelsesudvalget Afbud: Connie B. Jensen (A) Sagsfremstilling: Arkitektfirmaet Arkiplus har i samarbejde med det nedsatte byggeudvalg udarbejdet udkast til udbudsgrundlag for et nyt børnehus i den grønne kile i Hvalsø By. Det nye børnehus bygges til at rumme 75 børnehavebørn, 24 vuggestuebørn og legestue til 25 dagplejebørn. Byggeriet skal erstatte 3 børnehuse i Hvalsø By: Remisen, Søpavillonen, og Søhus Børnehave, som i dag tilsammen rummer 131 børnehavepladser og 12 vuggestuepladser. Der er afsat en byggesum på 20.6 mio.kr. til byggeriet. Highlights fra byggeprogrammet og planlægningsbudget er vedlagt som bilag.

6 Side 4 Udbudsgrundlaget indeholder beskrivelser af eksisterende forhold og funktionelle krav som Lejre Kommune stiller til byggeriet. I forbindelse med udarbejdelse af udbudsgrundlaget blev der nedsat en dialoggruppe med deltagelse af relevante brugere. Dialoggruppen havde deltagelse af forældre- og medarbejderrepræsentanter fra de tre børnehuse (Søhus, Remisen, Søpavillonen), samt den kommunale dagplejeledelse og repræsentanter for medarbejderne i Dagplejen. Dialoggruppen har mødtes 3 gange, herunder et besøg i Frederiksværks børnehus, og Solsikken i Gevninge for at hente inspiration. Dialoggruppens input er samlet i et pædagogisk materiale som er indarbejdet i udbudsgrundlaget. Grupperum, legestue og produktionskøkken Byggeriet indrettes med: 3 børnehavegrupperum hver med plads til 25 børnehavebørn, i alt 75 børnehavebørn. 2 Vuggestuegrupperum hver med plads til 12 vuggestuebørn, i alt 24 vuggestuebørn. 1 stort fællesrum der indrettet så det kan aflukkes fra de øvrige dele af Børnehuset og med plads til i alt 25 dagplejebørn. 1 produktionskøkken der kan godkendes til tilberedning af måltider til vuggestuebørn og frokostmåltid til børnehavebørnene, hvis forældrene på et tidspunkt vælger Lejre Kommunes frokostordning til børnehavebørn. Udbudsform Opgaven udbydes som samlet totalentreprise i begrænset licitation efter lov om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren. Opgaven udbydes i omvendt licitation, hvor byggeprisen er fastlagt på forhånd, og de bydende derfor skal konkurrere på hvem der kan bygge mest optimalt for denne byggesum. Der indbydes i alt 5 totalentreprenører til at afgive tilbud. Der udbetales et beløb på kr. excl. moms til hver af de tilbudsgivere der ikke vinder udbuddet. Der udbetales ikke vederlag til det vindende projekt. Udbudstidsplan Tidspunkt Begivenhed Udsendelse af udbudsmateriale Sidste frist for indsendelse af spørgsmål Aflevering af tilbud Uge 36-39, 2013 Bedømmelse, indstilling, forhandlinger & stand still Uge 39, 2013 Forventet indgåelse af kontrakt og opstart opgave Aflevering Udbudstidsplanen er udarbejdet med forventning om, at lokalplan nr. LK 31 godkendes uændret. Bedømmelseskriterier Lejre kommune forventer efter tilbuddenes modtagelse, at beslutte indgåelse af aftale på grundlag af tildelingskriteriet: Det økonomisk mest fordelagtige tilbud, valgt ud fra en samlet vurdering efter de nedenfor anførte delkriterier, eller forkaste alle tilbud. Delkriterier vægtes i følgende rækkefølge:

7 Side % Tilbuddets funktionelle & arkitektoniske værdi % Tilbuddets værdi i forhold til energi, miljø og bæredygtighed % Tilbuddets kvalitative & tekniske værdi Bedømmelsesproces Lejre kommune vil efter modtagelse af totalentreprisetilbuddene udføre en bedømmelsesproces som forventes at omfatte følgende aktiviteter og hovedterminer. Tidspunkt Aktivitet Primo uge 36, 2013 Indledende gennemgang og vurdering af de fremsendte tilbud , 2013 De bydende totalentreprenører fremlægger tilbud for bedømmelsesudvalget. Uge 37, 2013 Afsluttende gennemgang og vurdering af de fremsendte tilbud. Ultimo uge 37, 2013 Forventet afsluttende vurdering og udpegning af vinder og underretning af tilbudsgivere. Uge 38-39, 2013 Forventet stand still periode Forventet indgåelse af kontrakt og opstart opgave Bedømmelsesudvalg Der nedsættes et bedømmelsesudvalg der består af: Udvalget for Børn & ungdom, 3 forældrerepræsentanter (inkl. Dagplejen), 3 medarbejderrepræsentanter, direktør, centerchefen for Center for Dagtilbud, fælleslederen for Hvalsøområdet og intern og ekstern bygherrerådgiver. Pladsbehov i Hvalsø Befolkningsprognosen viser et faldende behov for 3-5 års pladser i Hvalsø by. Hvis der bygges til 75 børnehavepladser i det nye børnehus, vil der være ca. 207 pladser i Hvalsø by, hvilket svarer til behovet i 2014 jf. befolkningsprognosen. I 2015 viser befolkningsprognosen, at antallet falder til at der skal passes årige. Etableringen af 24 vuggestuepladser giver et samlet antal pladser til de 0-2 på 112 pladser i Hvalsø by. Befolkningsprognosen for 2014 viser, at der er brug for pladser i 2014 og frem. Oversigt over pladsbehov er vedlagt som bilag. Udvidelsesmulighed Som en del af udbuddet stilles der krav om at tilbuddet omfatter et projekt som giver mulighed for en eventuel senere udvidelse med op til 3 børnehavegrupperum og 1 vuggestuegrupperum med tilhørende faciliteter. Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler at opgaven udbydes som totalentreprise. Administrationen anbefaler desuden, at der indbydes i alt 5 totalentreprenører til at afgive tilbud, da dette vil give en variation i hvordan opgaven løses. Der udbetales et beløb på kr. excl. moms til hver af de tilbudsgivere der ikke vinder tilbuddet for at opnå størst mulig kvalitet i tilbuddene. Der udbetales ikke vederlag til det vindende projekt, da denne entreprenør tildeles opgaven.

8 Side 6 Administrationen anbefaler, med udgangspunkt i beregninger fra byggeteknisk rådgiver, at der indenfor anlægssummen på 20.6 mio. bygges til 75 børnehavebørn, 24 vuggestuebørn, og Dagplejens legestue. Børnehuset bygges med udgangspunkt i tidligere bygningsstandarder for børnehuse i Lejre kommune, hvor der bygges med 5 m2 til vuggestuebørn og 4 m2 til børnehavebørn. Administrationen gør opmærksom på, at udbudsgrundlaget indebærer at vuggestuegrupperum indrettes med samme størrelse som børnehavegrupperum med 50 m2 frit gulvareal, og derfor i henhold til gældende lovgivning kan rumme op til 16 vuggestuebørn med minimum 3 m2 frit gulvareal pr. barn Befolkningsprognosen for 2014 viser et faldende behov for pladser i Hvalsø by. Det maksimale pasningsbehov i forårsmånederne for 3-5 årige er i 2013 ca. 238 og i 2015 vil det maksimale pasningsbehov i forårsmånederne falde til 183 børn. Hvis der bygges til 75 børnehavebørn i det nye børnehus vil der i Hvalsø/Tolstrup være 207 pladser. Dertil kommer at der i enkelte måneder kan skrives yderligere ca. 20 børnehavebørn ind i børnehusene i Hvalsø og Tolstrup, så det i enkelte forårsmåneder er muligt at indskrive op til 227 børnehavebørn. For de 0-2 årige bygges der til 24 vuggestuepladser i det nye børnehus, hvoraf de 12 af vuggestuepladserne eksisterer i dag i Søpavillonen som flyttes med i det nye børnehus. Der lukkes samtidig 12 dagplejepladser. Dermed er der fortsat års pladser i Hvalsø/Tolstrup. Befolkningsprognosen for 2014 viser et stabilt pasningsbehov på ca. 95 børn. Administrationen vil følge udviklingen og vurdere om Dagplejens kapacitet yderligere skal reduceres, hvis der opstår tomme pladser. Fordelingen mellem dagplejepladser og vuggestuepladser vil efter bygning af nyt børnehus være 46 vuggestuepladser, 50 kommunale dagplejepladser, og 16 private dagplejepladser. En fordeling på 46 vuggestuepladser/66 dagplejepladser. Administrationen anbefaler, at børnehuset bygges indenfor den afsatte anlægssum på 20.6 mio. kr. da det vurderes, at kunne opfylde pladsbehovet de kommende år i Hvalsø/ Tolstrup. Derudover vurderer administrationen, at der de kommende år vil blive behov for at udbygge vuggestuekapaciteten og renovere børnehaverne i andre byområder i Lejre Kommune, da det kraftige fald i børnetallet i en række byområder udfordrer dagplejens bæredygtighed. Administrationen anbefaler, at udbuddet omfatter et krav om at det nye børnehus tegnes og planlægges så det senere er muligt, naturligt at tilbygge med ekstra børnegrupper. Det betyder, at der på længere sigt vil være mulighed for at tilbygge og opskrive pladserne i børnehuset, hvis pladsbehovet ændrer sig på længere sigt. Administrationen gør opmærksom på, at det nye børnehus i Hvalsø by oprindeligt i Dagtilbudsplanen var dimensioneret til at indeholde 132 børnehavepladser, 32 vuggestuepladser, og legestue, til en samlet anlægssum på ca. 27 mio. kr. Bygges der som Dagtilbudsplanen har forudsat, vil det betyde at Avnstrup og Skovvejen de kommende år kan sammenlægges med det nye børnehus. Både Avnstrup og Skovvejen kan udløse en ekstra økonomisk tildeling med det nuværende indskrevne antal børn jf. garantinormeringen med 40-børnsprincippet. Handicappolitik: Udbudsgrundlaget er udformet så det overholder gældende lovgivning herunder vedr. tilgængelig og Lejre Kommunes handicappolitik. Økonomi og finansiering: Der er i budgettet afsat 20.6 mio. kr. til byggeriet. Oversigt over planlægningsbudget der beskriver hovedposterne i byggeriet er vedlagt som bilag.

9 Side 7 I det følgende fremgår en række poster, der er afgørende for byggeriets kvalitet. Entrepriseudgift til byggeriet er 900 m2 á kr. pr. m2 ( mio.kr.) Hertil kommer et tillæg for etablering af lavenergi på kr. pr. m2 ( kr.) Etablering af produktionskøkken der kan godkendes til produktion af måltider til vuggestuebørnene og frokostmåltid til børnehavebørnene, hvis forældrene på et tidspunkt vil vælge Lejre Kommunes frokostordning (1.2 mio. kr.) Indretning af friarealer/legeplads samt parkeringsplads (2 mio. kr.) Parkeringspladsen får belægning med asfalt og indgår i sammenhæng med byudviklingen i Hvalsø bymidte. Løst inventar ( kr.) samt flytteudgifter til flytning af inventar fra Søhus, Remisen og Søpavillonen til ny Hvalsø ( kr.) Diverse- og uforudsigelige udgifter (1.360 mio. kr.) Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Bilag: 1. Highlights fra byggeprogrammet 2. (Lukket bilag) 3. Pladser Hvalsø

10 Side 8 4. BU - Lukning af Børnehuset Søhus efter høring Sagsnr.: 13/9667 Resumé: behandlede på sit møde den 4. juni 2013 sag om lukning af Børnehuset Søhus på grund af faldende børnetal. Udvalget besluttede: Beslutningen om lukning af Søhus den 1. september sendes i høring frem til 12. juni med henblik på. behandling på ekstraordinært møde i Udvalget for Børn & Ungdom den 17. juni Baggrunden for indstillingen til lukning af Søhus med virkning fra 1. september 2013 er et kraftigt faldende børnetal i Lejre Kommune herunder i Hvalsøområdet og en effektivisering af driften på dagtilbudsområdet. Børnehuset Søhus har et faldende børnetal. Pr. 1. august 2013 forventes børnetallet at være nede på 20 ud af 40 pladser. Børnehuset Søhus har dermed det laveste børnetal i børnehusene i Hvalsø by. Lukningen af Søhus vil derfor berøre færrest børn. Der er ledig kapacitet til børnehusets børn i de øvrige børnehuse i Hvalsøområdet. Forældrene vil i en afgrænset periode få fortrinsret til at vælge børnehus til deres barn/børn. Pladsanvisningen vil kontakte de berørte forældre. I den udstrækning det er muligt, vil personalet blive omplaceret til andre børnehuse i Lejre Kommune. Administrationen har sendt høringsbrev (bilag) til Børnehuset Søhus forældrebestyrelse og personalemøde med MED-status samt til de faglige organisationer BUPL og FOA. Der er kommet høringssvar fra forældrebestyrelsen i Søhus samt fra TR-gruppen for pædagogerne i Lejre Kommune. Høringssvarene er vedlagt som bilag, Sagen forelægges med henblik på politisk stillingtagen til lukning af Børnehuset Søhus efter høring. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller, at: 1. Søhus Børnehave lukkes med virkning fra den 1. september 2013 Beslutning den : Indstilling anbefales Afbud: Connie B. Jensen (A) Sagsfremstilling: Børnetallet i Lejre Kommune er stærkt faldende og det gør det vanskeligt at opretholde en økonomisk og faglig bæredygtighed i børnehusene i Hvalsø by. Søhus Børnehave har pr. 1. juni børn indskrevet i børnehuset. Pr. 1. august forventes børnetallet at være 20. Søhus Børnehave har 40 pladser.

11 Side 9 På baggrund af det kraftigt faldende børnetal samt et lavt antal indskrevne børn i Søhus Børnehave, indstilles børnehaven til lukning, og de indskrevne børn tildeles pladser i områdets øvrige børnehuse. Der er ledig kapacitet i de omkringliggende børnehuse, og som udgangspunkt vil forældrene kunne vælge, hvilket børnehus de ønsker deres barn/børn overført til. Lukningen af Børnehuset Søhus vil give en driftsbesparelse. Samtidig vil fordelingen af børnene betyde forbedrede økonomiske og faglige muligheder for de omkringliggende børnehuse i Hvalsø by. Opgørelse over Pladssituationen i Hvalsø er vedlagt som bilag. Udtalelser: Der er kommet høringssvar fra forældrebestyrelsen i Søhus samt fra TR-gruppen for pædagogerne i Lejre Kommune. De er vedlagt som bilag. Forældrebestyrelsen og personalet har tidligere fremsendt udtalelser. Disse indgik i sagen som fik forelagt den 4. juni Udtalelserne er vedlagt som bilag. Af udtalelserne fremgår bl.a. følgende: Forældrebestyrelsen Forældrebestyrelsen for Søhus udtaler, at den finder det dybt beklageligt at lukke Børnehuset, og at det vil betyde at flere børn skal igennem flere skift. Hvis Søhus lukkes, vil forældrebestyrelsen anbefale, at børnene rykkes/deles i to grupper, så de børn der skal i skole til næste år, kan følge hinanden og på den måde bevare deres relationer til hinanden. Forældrebestyrelsen fortsætter, at den vil anbefale at samle de største børn i f.eks. Skovvejens Børnehus og samle de mindre børn i Remisen. Forældrebestyrelsen pointerer vigtigheden af, at der følger kendt personale med børnene, da dette måske kan gøre flytningen lidt nemmere for børnene. Forældrebestyrelsen udtaler, at den ligesom personalet vil pege på at en dato for en evt. lukning vil være den 1. september2013, således at der kan være tid til at sige ordentligt farvel til hinanden. Personalet Personalet udtaler, at det er meget interesserede i, at de børn de bringer videre fra Søhus får en positiv oplevelse, når de begynder et nyt sted. Personalet gør opmærksom på, at de fleste medarbejdere i Søhus har deres hovedferie i ugerne 30-33, hvilket indebærer at personalet ikke kan sikre at børnene overflyttes sammen med en for dem kendt voksen, hvis lukningstidspunktet bliver den 1. august Personalet udtaler, at dets oplæg til lukning derfor vil være den 1. september Personalet gør i sin udtalelse opmærksom på, at tretten af de nuværende børn i Søhus inden for ét kalenderår vil få tre institutionsskift, hvis Søhus lukkes: Nemlig fra Søhus til en midlertidig institution, fra en midlertidig institution til nybygget institution og fra nybygget institution til skole. Personalet udtaler desuden, at en lukningsvarsling af Søhus på under tre måneder ikke er arbejdsmiljømæssigt rimeligt. Der er desuden indgået mails/brev vedr. lukning af Søhus. De er vedlagt som bilag. Administrationens vurdering: Administrationen har gennemgået høringssvarene. Det er administrationens vurdering, at høringssvarene ikke giver anledning til ændringer i administrationens anbefaling om at lukke Børnehuset Søhus, og at børnene fordeles til de øvrige børnehuse. Høringssvarene

12 Side 10 tilkendegiver at flere børn bliver tvunget til flere skift. Administrationen vurderer at det vil være muligt for forældrene at vælge en anden plads hvis de ikke ønsker at deres barn skal blive en del af det nye børnehus I Hvalsø. Skovvejen, Møllebjerghave og Avnstrup har alle ledige pladser og skal ikke overflyttes til det nye børnehus. Derudover har fællesleder i Hvalsø/Tolstrup tilkendegivet at der vil blive lagt vægt på, at børn hvis forældrene ønsker det og det er muligt kan flyttes i grupper. Fælleslederen vil i det omfang det er muligt flytte en kendt medarbejder med til børnegruppen. De forældre og børn som ønsker overflytning til en plads i Remisen og Søpavillonen flytter når det nye børnehus står klar, i fællesskab med børn og personale i de to institutioner ind i det nye børnehus. Det nye børnehus forventes klar til indflytning 1.august Der vil i flytningen til det nye børnehus blive lagt vægt på at børn og voksne følges ad over i det nye. I udtalelserne fra forældrebestyrelsen og personalet lægges der vægt på at ferieafviklingen gør det svært at tilrettelægge en god overflytning for det enkelte barn pr. 1. august. Administrationen anbefaler derfor, på baggrund af udtalelserne, at den endelige lukning af Søhus børnehave sker 1. september 2013, for at skabe muligheder for den bedst mulige overflytning. Administrationen vil i tæt samarbejde med områdets fællesleder og de pædagogiske ledere i de omkringliggende børnehuse sikre en god proces og overgang for børn, forældre og personale. Administrationen vil invitere forældrebestyrelsen og ledelsen til et møde for at tilrettelægge den bedst mulige proces for børn, forældre og personale. Pladsanvisningen vil kontakte de berørte forældre. Forældrene vil i en afgrænset periode få fortrinsret til at vælge børnehus til deres barn/børn. Det betyder at forældrene selv får lov at ønske hvilke børnehus de ønsker overflytning til, og om de ønsker at flytte sammen med en specifik gruppe børn. I den udstrækning det er muligt, vil der være personale fra Søhus med i de børnehuse som børnene flytter til. Personalet vil så vidt det er muligt, jf. Lejre Kommunes overordnede personalepolitik, blive omplaceret til andre børnehuse. Fremtidig anvendelse af bygningen, der i dag huser Søhus Børnehave, indgår i sagen vedrørende frigjorte kommunale bygninger efter dagtilbudsplanen. Sagen er under forberedelse i administrationen og forventes at blive behandlet i Økonomiudvalget senest i september Bygningen påtænkes anvendt til andet kommunalt formål. Handicappolitik: Sagen har ikke handicappolitiske konsekvenser, idet ingen af de børn der i givet fald skal overflyttes fra Søhus til de øvrige børnehuse i Hvalsø by har særlige fysiske og/eller psykiske handicap som ikke kan tilgodeses i de øvrige børnehuse. Økonomi og finansiering: Lukningen af Søhus Børnehave vil samlet set effektivisere driften på dagtilbudsområdet. Fordelingen af børnene vil betyde forbedrede økonomiske og faglige muligheder for de omkringliggende børnehuse i Hvalsø by. Dertil vil lukningen af Søhus Børnehave give en driftsbesparelse da udbetalingen til 40- børnsprincippet nedsættes hvis de 20 børn i Søhus fordeler sig til Remisen og Skovvejen.

13 Side 11 Beslutningen om den nye ressourcetildelingsmodel har indarbejdet 40 børns princippet som er en garantinormering til Børnehaver med 40 børn. Beregnet besparelse vedrørende 40 barns princippet i Søhus Børnehave er med nuværende kendte børn kr. Derudover forventes det at der spares i udmøntning af 40-børns princippet i Skovvejen og Remisen, hvis børnene fordeler sig 12 Skovvejen og 8 Remisen. Hverken Skovvejen eller Remisen kommer med nuværende prognose over et gennemsnit på 40 børn hele året. Lukningen af Søhus Børnehave og en evt. fordeling af børn til Skovvejen og Remisen vil betyde en samlet besparelse i perioden fra på kr. Dertil kommer der en forventet mindreudgift til pædagogisk lederløn i perioden på ca Det samlede besparelsesbeløb er ca kr. i perioden Derudover vil lukningen af Børnehuset Søhus reducere udgifterne til ledelse, idet fælleslederen som i dag sidder i Søhus Børnehave skal sidde i ét af de øvrige nærliggende børnehuse. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. har på mødet den 4. juni 2013 drøftet, at det vil være hensigtsmæssigt at sagen afgøres i Kommunalbestyrelsen for at forældrene gives mulighed for at høre begrundelserne for beslutningen. Bilag: 1. Høringsbrev 2. Høringssvar forældrebestyrelsen Søhus med udtalelse fra cand. psych. 3. Høringssvar TR-gruppen for pædagogerne i Lejre Kommune 4. Indkomne mails og brev vedr. lukning af Søhus 5. Udtalelse forældrebestyrelse 6. Udtalelse personale 7. Pladssituationen Hvalsø

14 Side BU - Svømmeundervisning i skolerne fra august 2013 Sagsnr.: 13/11218 Resumé: I budgetaftalen for 2013 er det aftalt, at der tilbydes svømmeundervisning i Sæbybadet til én skoleårgang med start august Sagen beskriver hvorledes svømmeundervisningen gennemføres fra skoleårets start i august Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at der i idrætsundervisningen i 4. klasser i skoleåret indgår svømmeundervisning i Sæbybadet to gange om ugen i august 2013 og én gang om ugen i ultimo maj / juni Alle elever i 4. klasse har derudover en vanddag ved fjorden med introduktion til forskellige vandaktiviteter. 2. at tilbuddet fra og med skoleåret tilpasses de høstede erfaringer med svømmeundervisningen. Beslutning den : Indstilling tiltrådt Afbud: Connie B. Jensen (A) Sagsfremstilling: Center for Skoletilbud og ledelsen i Sæby-Gershøj Svømmebad har i samarbejde med skolelederne for skoleåret 2013/2014 udarbejdet forslag til indførelse af svømmeundervisning for elever i 4. klasse i Lejre Kommunes folkeskoler inkl. Firkløverskolen. Undervisningen tager udgangspunkt i Fælles Mål for faget idræt for klassetrin og den dertil hørende undervisningsvejledning. Det fremgår af Fælles Mål for faget idræt, at eleverne skal kende til bjærgning og livredning og kende metoder til at sikre sig selv i vand. I undervisningsvejledningen beskrives vandaktiviteter som: Leg i vand, svømning, bjergning og sikkerhed i vand med følgende muligheder for progression i undervisningen: Anvendelse af forskellige redskaber i vand, større krav til svømmefærdigheder, forbedring af teknik, udholdenhed og øgning af distancer. Undervisningen foreslås gennemført i august samt ultimo maj og juni måned, når Sæbybadet er åbent og klimaet er gunstigst for udendørs aktiviteter. I tilbydes 4. klasserne svømmeundervisning i Sæbybadet to gange om ugen i august 2013 i alt 6 gange og én gang om ugen i ultimo maj / juni 2013 i alt 5 gange samt at alle elever i 4. klasse får en vanddag ved fjorden med introduktion til forskellige vandaktiviteter.

15 Side 13 Tilbuddet om svømmeundervisning vil løbende blive evalueret således at de høstede erfaringer kan indgå i planlægningen af tilbuddet om svømmeundervisning i skoleåret Administrationens vurdering: Chefen for Center for Skoletilbud vurderer, at forslaget opfylder den politiske beslutning om indførelse af svømmeundervisning samt at forslaget opfylder kravene om vandaktiviteter i Fælles Mål for faget idræt i folkeskolen. Handicappolitik: Alle elever, der deltager i den almindelige idrætsundervisning, vil også kunne deltage i svømmeundervisningen. De Elever, der på grund af deres bevægelseshandicap ikke eller kun vanskeligt kan deltage i svømmeundervisningen vil så vidt muligt blive tilbudt supplerende støtte og supplerende foranstaltninger således, at de alt efter deres handicap alligevel kan deltage i undervisningen. Økonomi og finansiering: Der er afsat kr. i 2013 og kr. i overslagsårene i budgettet for 2013 til indførelsen af svømmeundervisningen. Det forventes at udgifter til de nødvendige ekstra svømmeinstruktører, driftsudgifter til Sæbybadet, udgifter i forbindelse med vanddage, udgifter til svømmerekvisitter, lærernes basinsprøver, samt udgifter til budkørsel vil holde sig indenfor det afsatte budget. Beslutningskompetence:

16 Side BU - Rammeaftalen Redegørelse om Børne- og familieafdelingens arbejde med rammeaftalen 2013 samt orientering om afdelingens øvrige arbejdsopgaver Sagsnr.: 13/9670 Resumé: På s møde den 7. maj 2013 blev Rammeaftalen for 2014 af Administrationen gennemgået med særligt fokus på børne- og ungeområdet. Som en opfølgning på fagområdet børn og unge med særlige behov fremlægges herved en redegørelse til Udvalget om indeværende års rammeaftale med fokus på børn og unge samt Børne- og familieafdelingens arbejdsområde i Center Social & Familie. Centeret favner det specialiserede område fra fødsel til død, hvilket er hensigtsmæssigt i forhold til Rammeaftalens opbygning omkring det samlede specialiserede socialområde. Børne- og familieafdelingen arbejder de kommende år med særligt fokus på ministertemaet familieplejeanbringelser og med temaet overgangen fra barn til voksen på handicapområdet. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at redegørelsen tages til efterretning. Beslutning den : Udvalget tog orientering til efterretning Afbud: Connie B. Jensen (A) Sagsfremstilling: Sagsbehandlerne i Børne- og familieafdelingen arbejder med sager med hjemmel i Servicelovens 46. Formået er at yde støtte til børn og unge, der har et særligt behov herfor. Sikre, at disse børn og unge kan opnå de samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv som deres jævnaldrende Iværksættelse af støtte: Støtten skal være tidlig og helhedsorienteret, så problemer så vidt muligt kan forebygges og afhjælpes i hjemmet eller i det nære miljø. Støtten skal i hvert enkelt tilfælde tilrettelægges på baggrund af en konkret vurdering af det enkelte barns eller den enkelte unges og familiens forhold. Støtten skal bygge på barnets eller den unges egne ressourcer, og barnets eller den unges synspunkter skal altid inddrages med passende vægt i overensstemmelse med alder og modenhed. Barnets eller den unges vanskeligheder skal så vidt muligt løses i samarbejde med familien og med dennes medvirken. Foranstaltninger: Hvis dette ikke er muligt, skal foranstaltningens baggrund, formål og indhold tydeliggøres for forældremyndighedsindehaveren og for barnet eller den unge. Foranstaltninger kan være forebyggende tiltag samt anbringelser af børn og unge uden for hjemmet og i få tilfælde tvangsfjernelse af børn og unge i forhold til forældremyndigheden. Som kommune arbejder Børne- og familieafdelingen med afsæt i forskellige aftaler indgået med Kommunernes Landsforening og med Region Sjælland. Sidstnævnte udmøntes i Rammeaftalen. I forhold til Rammeaftalen 2013 er de udmeldte fokusområder følgende:

17 Side 15 A. Ministertema udviklingen i brugen af forskellige former for familieplejeanbringelser. a. Der bruges mange ressourcer på indsatser overfor udsatte børn og unge, især på anbringelser af udsatte børn og unge. Undersøgelser viser at anbragte børn og unge ikke klare sig lige så godt som andre børn og unge. Kommunerne skal sætte fokus på familieplejelignende anbringelsessteder. B. De mest specialiserede tilbud. a. Gælder voksenområdet. Hvordan skaber man på den ene side øget selvforsyning i de enkelte kommuner og samtidig sikrer en fortsat forsyningsvirksomhed for de fagligt mest specialiserede områder? C. Overgangen fra barn til voksen. a. Hvordan støttes på handicap- og udsatte-området den unge bedst og hjælpes videre i voksenlivet? D. Senhjerneskadede a. Voksenområdet. Der arbejdes med en analyse af den igangværende udvikling hvor kommunerne anvender nye, mere lokalt baserede tilbud til senhjerneskadede borgeren. E. Omstillingsprocesser forskydning mellem almindelige og specialiserede pladser både for handicappede og sindslidende. a. I rapporterne fra netværksgrupperne er et tilbagevendende tema de forskellige tilbuds muligheder for omstilling til nye målgrupper. F. Ud over de besluttede fokusområder vil omlægningen af det kommunale tilsyn være et fokusområde. Børne- og familieafdelingen arbejder: Ad A) Der er tradition for brug af familieplejeanbringelser i Lejre kommune. Familieplejekonsulenterne arbejder fortløbende med opkvalificering af plejefamiliernes kompetencer, således at plejefamilierne efterhånden kan matche den specialiserede viden som findes på institutioner og opholdssteder. Familieplejekonsulenterne konsulteres altid først når et barn/ung skal anbringes med henblik på, om der forefindes en egnet familiepleje. Børne- og familieafdelingen arbejder med dette fokusområde de kommende år. Ad B) Er som anført voksenområdet. På børneområdet kan dog gives følgende eksempel fra Center Social og Familie. Centeret har udviklet eget tilbud i forhold til familier med diagnosticerede børn, og arbejder samtidig i netværket under Rammeaftalen på klyngeløsninger i forhold til de meget specialiserede tilbud. Ad C) I Børne- og familieafdelingen arbejdes på en omorganisering af sagsbehandlergrupperne bl.a. med det mål at sikre en bedre overgang fra barn til voksen. Der vil blive oprettet en handicapgruppe, der dækker aldersspændet fra 0 år

18 Side 16 død. Hermed vil netop overgange for den handicappede unge gøres langt mere smidig og målrettet. Ad D) Som anført voksenområdet. Det kan oplyses, at der er ganske få sager med børn med senhjerneskade i Børne- og familieafdelingen. Ad E) Rammeaftalen anbefaler større enheder i fremtiden, hvor der er mulighed for at skifte i tilbuddet alt efter hvilket behov der skal dækkes. Udfordringen er at efterspørgslen skal være ret præcis for at omstillingen kan udføres. Lejre kommune har ikke egne kommunale tilbud på børne- og ungeområdet. Børne- og familieafdelingen har meldt et fokusområde ind på alternativer til de meget dyre solisttilbud. Ad F) Lejre kommune vil fra 1. januar 2014 samarbejde med Socialtilsyn Øst, Holkbæk kommune, omkring tilsyn på børn- og voksenområdet. Sammenfattende har Børne- og familieafdelingen et løbende fokus på Rammeaftalen og via netværksgruppen Børn og unge under rammeaftalen er centerchef brobygger mellem netværket og Center Social & Familie, Børne- og familieafdelingen. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at netop Lejre kommunes centerorganisering med center Social & Familie rummende det specialiserede område fra fødsel til død spiller godt sammen med Rammeaftalens fokusområder. Børne- og familieafdelingen arbejder med særligt fokus på børn og ungeområdet med ministerteamet familieplejeanbringelser de kommende år og med overgangen fra barn til voksen på handicapområdet. Handicappolitik: Børne- og familieafdelingen har afsæt i Lejre kommunes handicappolitik i forbindelse med omorganisering til specifik handicapgruppe på myndighedsområdet. Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Udvalget Børn & Ungdom

19 Side Lukket - BU - Opfølgning på tilsyn på Opholdsstedet Boholm, april 2013 Sagsnr.: 09/2304

20 Side BU - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutning den : Intet Afbud: Connie B. Jensen (A) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence:

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 17. juni 2013

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 17. juni 2013 Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 17. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 16:45 i Mødelokale 5, Rådhuset Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU Udlændingestyrelsens

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017 Referat mandag den 18. september 2017 Kl. 19:00 i Mødelokale 3, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udlændingestyrelsens opsigelse af Avnstrup

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015 Referat tirsdag den 11. august 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering - august 2015...2 3. BU - Evaluering

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø

Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015. Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Tillægsdagsorden Økonomiudvalget tirsdag den 24. marts 2015 Kl. 17:00 i Kultursalen, Skolevej 12, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. februar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 4. februar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Til orientering februar...2 3. BU - Dagtilbud, de fire områdeinstitutioners

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 27. januar 2015 Referat tirsdag den 27. januar 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udmøntning af kapacitetstilpasninger på dagtilbudsområdet...2

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet Velfærdssekretariatet Sagsnr. 266197 Brevid. 2048895 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk 26. februar 2015 NOTAT: Sammenfatning af høringssvar til tilpasning af kapacitet på dagtilbudsområdet

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre tirsdag den 5. november Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre tirsdag den 5. november Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Referat tirsdag den 5. november 2013 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Temadrøftelse: Tilsynsreformen...2 05-11-2013 Side 1 1. SSÆ - Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET

BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET SIDE 1/5 BESLUTNINGSSAG: UDMØNTNING AF BESPARELSER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET INDSTILLING: Direktionen indstiller til Børn, Familie og Uddannelsesudvalget: 1. At der ikke foretages kapacitetsmæssige tilpasninger

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Handicaprådet DAGSORDEN Møde nr. : 04/2012 Sted : Rådssalen, rådhuset, Torvet 3 i Grenaa Dato : 12. april 2012 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18:30 Handicaprådet Jens Holst (formand) (Telefon: 86 30 05 65

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Bilag nr. 29.3.1. Bestyrelsesmødet 30.08.12. Opgave- og arbejdsdeling ved nybyggeri på Hedeager 33

Bilag nr. 29.3.1. Bestyrelsesmødet 30.08.12. Opgave- og arbejdsdeling ved nybyggeri på Hedeager 33 Bilag nr. 29.3.1. Bestyrelsesmødet 30.08.12 Opgave- og arbejdsdeling ved nybyggeri på Hedeager 33 1 Bestyrelse Byggeudvalg: Bestyrelsesformand Direktør Vicedirektør Økonomi og adm.chef 1 uddannelseschef

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30

Børneudvalget. Protokol. Mødedato: 28. februar Mødetidspunkt: 8:30. Sluttidspunkt: 9:30 Sidenr. 14 Protokol Mødedato: 28. februar 2011 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 9:30 Mødelokale: Børne- og Uddannelsesforvaltningen, mødelokale 2.1 Fraværende: GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. februar 2013

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. februar 2013 Referat tirsdag den 5. februar 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering febr. 2013...2 3. BU - Frigivelse af anlægsmidler til

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 9. april 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 9. april 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering apr. 2013...2 3. BU - Temadrøftelse på Dagtilbudsområdet...3

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Retningslinjer for det personrettede tilsyn

Retningslinjer for det personrettede tilsyn September 2013 Retningslinjer for det personrettede tilsyn 2. udgave Indledning og formål Jf. Lov om Social Service, 148, skal Frederikssund Kommune føre løbende tilsyn med barnets eller den unges forhold

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 17. februar 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 17. februar 2010 Referat onsdag den 17. februar 2010 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Laila Torp Madsen (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Tilsyn med undervisningen

Læs mere

Overlevering af opgaver til nye udvalg

Overlevering af opgaver til nye udvalg Overlevering af opgaver til nye udvalg Nr Emne Historik Opgave der venter/tidshorisont Politik og strategier 1 Udarbejdelse af nye handleplaner for udmøntning af strategierne for Fremtidens Dagtilbud og

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 18. april 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 18. april 2017 Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 18. april 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev

Optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Notat Vedrørende: Notat vedr optimering af dagtilbudsstrukturen i Langå og Harridslev Sagsnavn: Optimering af daginstitutionsstrukturen Sagsnummer: 28.03.04-A00-1-15 Skrevet af: Bitten Laursen E-mail:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Børneudvalget Møde nr. 28 Mødet holdes torsdag den 21. juni 2012 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Bjarni G. Jørgensen (V), Lone Hansen (E), Poul Albrechtsen (O), Jørgen

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Fremtidig løsning af billetkontrolopgaven i

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet

Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet Kommissorium for budgetanalyse på folkeskoleområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2016 og overslagsårene 2017-2019 blev det besluttet, at reducere budgettet til specialundervisning med

Læs mere

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby

1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby 1. Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby Udvidelse af kapacitet Galten/Skovby U 10.000 19.000 rammebeløb til bygningsmæssig tilpasning/renovering af institutioner på samlet 50 mio. kr. for 2020-2022. Nedenstående

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). 1: Formål Vedtægten fastlægger mål og rammer for forældrebestyrelsernes

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. juni Kl. 16:30 i Rådssalen, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 4. juni Kl. 16:30 i Rådssalen, Allerslev Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - BU - Orientering juni 2013...2 3. BU - Fælles temadrøftelse - dagtilbudsøkonomi,

Læs mere

Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus

Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 31. maj 2006, Kl. 15.00 Møde nr. 6 Mødelokale 1, Værløse Rådhus Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik, som havde meldt afbud. Berit Torm (V) formand Ulla Rasmussen

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 14-03-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 14 marts 2013 kl 08:15 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 15. januar 2013

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 15. januar 2013 Referat tirsdag den 15. januar 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Asta Rasmussen (B) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering jan. 2013...2 3. KB - Vision

Læs mere

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen

Forretningsorden Dagtilbud Højvangen Forretningsorden Dagtilbud Højvangen 1. Valg til bestyrelsen 2. Bestyrelsens konstituering 3. Bestyrelsens møder 4. Kompetencer og ansvar 5. Ændring af forretningsorden 6. Udlevering af forretningsorden

Læs mere

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING Side 45 BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING 1. Rammer Parterne er enige om særligt at henlede opmærksomheden på, at medindflydelses-

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 21. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 21. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 21. januar 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Valg af formand...2 3. BU - Valg af næstformand...3 4. BU - Til

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune.

Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. Styrelsesvedtægt for områdebestyrelser for dagtilbud og klubber i Egedal Kommune. BEGREBSDEFINITIONER: Områdebestyrelse: Er betegnelsen for den overordnede bestyrelse i et område, som er repræsenteret

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015 Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 11. august 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 1,Lyndby Afbud: Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering - august

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1

Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Social- og Sundhedsunderudvalg Mandag, den 6. marts 2006, Kl. 19.00 Møde nr. 3 Værløse Rådhus, Mødelokale 1 Afbud: Kurt Bork Christensen og Sidika Yalin REFERAT Susanne Mortensen (C), formand

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr.

NOTAT RÅDHUSET. Børn & Velfærd Familie- og Dagtilbudsafdelingen Souschef: Flemming Lunde Østergaard Hansen. Sagsnr.: 16/16876 Doknr. NOTAT RÅDHUSET Dagtilbudskapacitet og behov i distrikt Nord/Midt Dette notat vedrører sammenhængen mellem kapacitet til børnepasning og det forventede behov i distrikt Nord/Midt i de kommende år. Det forventede

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. april 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 5. april 2011. Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat tirsdag den 5. april 2011 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Skoleplan 2011 (efter høring)...3 4. BU -

Læs mere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere

Emne. Familie og Børn. Dato. Familieplejeafsnittet og rådgivere Familie og Børn Familieplejeafsnittet og rådgivere Emne Procedure for det personrettede tilsyn med anbragte børn og unge i plejefamilier, netværksfamilier, socialpædagogiske opholdssteder, døgninstitutioner,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje).

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune (daginstitutioner og dagpleje). Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 28.09.16-P24-1-15 Dato:27.4.2016 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Horsens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Handicaprådet Beslutningsprotokol

Handicaprådet Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol 17-09-2015 16:00 Medborgerhuset Bindslevs Plads Afbud fra: Mia Schmidt Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere