FORSIKRINGSBETINGELSER FOR ANDELS-, EJER- OG LEJEBOLIGFORSIKRING INDHOLDSFORTEGNELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORSIKRINGSBETINGELSER FOR ANDELS-, EJER- OG LEJEBOLIGFORSIKRING INDHOLDSFORTEGNELSE"

Transkript

1 1. FORSIKRINGSBETINGELSER FOR ANDELS-, EJER- OG LEJEBOLIGFORSIKRING INDHOLDSFORTEGNELSE Afsnit 1 Hvem, hvor og hvad dækker forsikringen 2. Afsnit 2 Bygningsbrandforsikring 3. Afsnit 3 Forsikring for anden bygningsbeskadigelse 6. Afsnit 4 Fællesbestemmelser for afsnit 2 og Afsnit 5 Glas- og sanitetsforsikring 13. Afsnit 6 Svampe- og insektforsikring 15. Afsnit 7 Udvidet rørskadeforsikring 17. Afsnit 8 Løsøreforsikring 19. Afsnit 9 Vasketøjsforsikring 21. Afsnit 10 Nøgleforsikring 22. Afsnit 11 Retshjælpsforsikring 23. Afsnit 12 Huslejetabs/genhusningsforsikring 27. Afsnit 13 Bestyrelsesansvarsforsikring 28. Afsnit 14 Hærværksforsikring 31. Afsnit 15 Forsikring for glaskeramiske kogeplader 32. Afsnit 16 Forsikring for alternative energikilder 33. Afsnit 17 Husejeransvarsforsikring 34. Afsnit 18 Fællesbetingelser for alle afsnit 36. Afsnit 20 Ordforklaring 41.

2 2. FORSIKRINGSBETINGELSER FOR ANDELS-, EJER- OG LEJEBOLIGFORSIKRING Betingelser nr I tilslutning til lov om forsikringsaftaler Afsnit 1 - Hvem, hvor og hvad dækker forsikringen 100 Forsikringsform 110 De forsikrede bygninger er dækket for deres fulde værdi som nye, jf. dog pkt Hvem er sikrede 121 Sikret er forsikringstageren i egenskab af ejer eller bruger af ejendommen. 122 Sikret under husejeransvarsforsikringen er tillige den ved ejendommens pasning beskæftigede medhjælp. 130 Hvor dækker forsikringen 131 Forsikringen dækker på den adresse og det matrikelnummer, der er nævnt i policen. 140 Hvad dækker forsikringen 141 Grunddækning: Afsnittene Tilvalgsdækning: Afsnittene Det fremgår af policen, hvilke af de i betingelserne nævnte dækninger der er omfattet af forsikringen.

3 3. Afsnit 2 - Bygningsbrandforsikring - se tillige afsnit Forsikrede genstande 211 Bygninger De på forsikringsstedet beliggende bygninger incl. fundament indtil en dybde af 1 m under jordlinie eller under kældergulv. 212 Bygningstilbehør Uden særskilt tilkendegivelse i policen er følgende dækket, for så vidt det tilhører forsikringstageren Faste el-installationer, herunder -- stikledninger og hovedtavler, -- kraftinstallationer frem til styretavle respektive motorværn, -- lysinstallationer, herunder faste armaturer, men ikke rør, pærer, lysreklame, lysskilte og projektøranlæg samt telefonkabler Fast bygningstilbehør, faste bygningsdele og faste installationer af sædvanlig, men ikke erhvervsmæssig karakter, som er monteret på det blivende plads, herunder: -- gas- og vandinstallationer, -- rumtemperatur- og rumventilationsanlæg, -- vaskeanlæg og hårde hvidevarer Gulvbelægninger, herunder tæpper, der enten er limet fast til et underlag eller er lagt på et underlag, der ikke kan betragtes som færdigt gulv. Betongulv i kælder betragtes som færdigt gulv Anlæg til brandmæssig sikring af bygningen eller afsnit deraf samt materiel tilhørende Beredskabskorpset Flagstænger, antenner til ikke erhvervsmæssigt brug, gårdbelægninger, grundvandspumper, hegn (ikke levende), nedgravede svømmebassiner, tårn- og facadeure Vægmalerier, relieffer, udvendig udsmykning på bygningen, for deres håndværksmæssige værdi - dog maksimalt kr indeksreguleret i medfør af pkt Andet sædvanligt tilbehør og materialer, der udelukkende anvendes til ejendommens drift, med indtil kr indeksreguleret i medfør af pkt. 1820, og som ikke er omfattet af løsøredækningen i afsnit Baldakiner af hårdt materiale og med bærende konstruktion af metal.

4 Haveanlæg Haveanlæg, i det omfang forsikringstageren ikke kan kræve udgifterne dækket af det offentlige Udgifter til retablering af haveanlæg erstattes med indtil kr indeksreguleret i medfør af pkt For beplantning erstattes alene udgifter til nyplantning - det vil for buske og træer sige planter, der ikke er over 4 år gamle Erstatning bortfalder, såfremt retablering ikke finder sted. 220 Skader og udgifter som erstattes 221 Direkte skader, som påføres de forsikrede genstande ved: Brand, lynnedslag eller eksplosion Eksplosion er en momentant forløbende kemisk proces, ved hvilken der udvikles stærk varme og indtræffer en voldsom rumfangsforøgelse af reagerende stoffer Sprængning af dampkedler og autoklaver, hvorved der sker en pludselig og utilsigtet udligning af forskelligt lufttryk i og uden for beholderen, men ikke sønderrivning af andre årsager, såsom materialesvigt eller indvirken af centrifugalkraft, væsketryk eller istryk Nedstyrtning af luftfartøj eller ved at det forsikrede rammes af et sådant eller af nedfaldende genstande derfra, men ikke skade forårsaget af medførte sprængstoffer Pludselig opstået tilsodning fra forskriftsmæssigt ildsted til rumopvarmning Tørkogning af kedler, der udelukkende anvendes til rumopvarmning af beboelses- og kontorbygninger, samt andre kedler med varmeydelse på indtil 120 kv (100 Mcal/10 kvm. Hedeflade), når sådanne kedler helt eller delvis anvendes til rumopvarmning Skade på elektriske ledere eller komponenter, der opstår på grund af kortslutning, induktion, overspænding eller lignende, selv om brand ikke opstår, jf. pkt men ikke Dækningen omfatter genstande nævnt i pkt og Skader som følge af fejlkonstruktion, fejlmontering eller fejltilslutning, forkert udført reparation eller skader, der sker under reparation. -- Skader som dækkes af garanti eller serviceordninger. -- Skader som følge af overbelastning, mekanisk ødelæggelse eller anvendelse i strid med kontruktion eller bestemmelse.

5 5. -- Skader på vindmøller, jordvarmeanlæg, solenergi i systemer og anden alternativ energiforsyning. -- Skade som følge af alder, brug, tæring eller manglende vedligeholdelse Særlig indretning af legepladser beliggende på den forsikrede ejendoms matrikelnummer er dækket for brandskader med indtil kr Lejede affaldscontainere, for hvilke foreningen ifølge kontrakt har forsikringspligt, er dækket for brandskader med indtil kr Forebyggende eller begrænsende foranstaltninger Forsikringen dækker: Skade, der i forbindelse med en forsikringsbegivenhed påføres de forsikrede genstande ved slukning, nedrivning eller anden forsvarlig foranstaltning for at forebygge eller begrænse de under forsikringen dækkede begivenheder Forsikrede genstande, der bortkommer under en forsikringsbegivenhed. 223 Anvendelige rester Såfremt offentlige myndigheders krav, der er stillet før skadetidspunktet, er til hinder for genopførelsen af en beskadiget bygning, og dispensation ikke har kunnet opnås, erstattes tillige anvendelige rester under forudsætning af, at bygningens beskadigelse er mindst 50% af værdien før skadetidspunktet Resternes værdi til anden anvendelse fradrages i erstatningen. 230 Forsikringen dækker ikke: Skade, der ikke kan anses som brand, f.eks. svidning, forkulning, overophedning og smeltning Driftstab eller andet indirekte tab.

6 6. Afsnit 3 - Forsikring for anden bygningsbeskadigelse - Se tillige afsnit Forsikrede genstande 311 Bygninger De på forsikringsstedet beliggende bygninger - herunder carporte - der er opført på muret eller støbt fundament eller betonblokke, incl. fundament og betonblokke indtil en dybde af 1 m under jordlinie eller under kældergulv, men ikke -- Træpæle eller anden fundering af træ. -- Drivhuse. -- Halvtage, overdækninger og andre helt eller delvis åbne bygninger. -- Bygninger, der ikke er opført på betonblokke, muret eller støbt fundament. -- Vindmøller. 312 Bygningstilbehør Uden særskilt tilkendegivelse i policen er følgende dækket, for så vidt det tilhører forsikringstageren Faste el-installationer, herunder -- stikledninger og hovedtavler, -- kraftinstallationer frem til styretavle respektive motorværn, -- lysinstallationer, herunder faste armaturer, Men ikke rør, pærer, lysreklamer, lysskilte og projektøranlæg samt telefonkabler Fast bygningstilbehør, faste bygningsdele, faste installationer af sædvanlig, men ikke erhvervsmæssig karakter, som er monteret på dets blivende plads, herunder -- gas- og vandinstallationer, -- rumtemperatur- og rumventilationsanlæg, -- elevatorer, sanitets- og kloakanlæg, -- vaskeanlæg og hårde hvidevarer, -- tagplader af erstatningsmateriale for glas, herunder uoplukkelige ovenlys, Men ikke glas eller ruder af andet materiale, markiser, solafskærmning, skilte, anlæg og installationer til udnyttelse af vedvarende energikilder samt sanitet Gulvbelægninger, herunder tæpper, der enten er limet fast til et underlag eller er lagt på et underlag, der ikke kan betragtes som færdigt gulv. Betongulv i kælder betragtes som færdigt gulv Anlæg til brandmæssig sikring af bygningen eller afsnit deraf samt materiel tilhørende Beredskabskorpset

7 Flagstænger, murede hegn og nedgravede svømmebassiner, excl. tildækning Som murede hegn betragtes også stakitter og plankeværker opført på muret eller støbt sokkel eller sokkelsten. Dog dækkes ikke træværk, der er ældre end 10 år Ved svømmebassiner forstås nedstøbte bassiner samt faste bassiner, der er specielt konstruerede til nedgravning Antenner til ikke erhvervsmæssigt brug, vægmalerier, relieffer, udvendig udsmykning på bygningen, for deres håndværksmæssige værdi - dog maksimalt kr indeksreguleret i medfør af pkt Baldakiner af hårdt materiale og med bærende konstruktion af metal. 313 Haveanlæg Skade på haveanlæg, der er en følge af en af forsikringen omfattet bygningsbeskadigelse Udgifter til retablering af haveanlæg erstattes med indtil kr , indeksreguleret i medfør af pkt For beplantning erstattes alene udgifter til nyplantning. Det vil for buske og træer sige planter, der ikke er over 4 år gamle Erstatning bortfalder, såfremt retablering ikke finder sted. 320 Skader og udgifter som erstattes Direkte skader, som påføres de forsikrede genstande ved: 321 Tilfældig udstrømning af vand, olie og kølevæske fra røranlæg og dertil knyttede bygningsinstallationer, herunder køle- og fryseanlæg, akvarier og vandsenge, men ikke skade opstået under påfyldning af eller aftapning fra olietank, køle- og fryseanlæg, akvarier og vandsenge, skade forårsaget ved opstigning af grundvand eller kloakvand, samt ved vand fra tagrender og disses nedløbsrør, vandskade som følge af frostskade i uopvarmede lokaler, der ikke er udlejede eller fast beboet, medmindre skaden skyldes tilfældigt svigtende varmeforsyning, jf. også bestemmelserne i afsnit Udsivning af vand og olie fra skjulte vand-, varme- og sanitetsinstallationer, men ikke udgifter til reparation af røranlæg, herunder tærede rør og hermed forbundne udgifter til konstatering af skaden, reparation og retablering af ubeskadigede bygningsdele,

8 skade forårsaget ved opstigning af grundvang eller kloakvand samt ved vand fra tagrender og disses nedløbsrør, vandskade som følge af frostskade i uopvarmede lokaler, der ikke er udlejede eller fast beboet, medmindre skaden skyldes tilfældigt svigtende varmeforsyning, jf. også bestemmelserne i afsnit Vand, der som følge af voldsomt skybrud eller voldsomt tøbrud ikke kan få normalt afløb og derfor oversvømmer forsikringsstedet eller stiger op gennem afløbsledningerne, men ikke skade forårsaget ved oversvømmelse fra hav, fjord, sø eller vandløb, skade som følge af nedbør, som trænger igennem utætheder og åbninger, der ikke er en umiddelbar følge af stormskade på bygningen. 324 Frostsprængning af røranlæg, der tilfører bygningen vand, røranlæg, der indgår i bygningens indvendige vand- og sanitetsinstallationer, centralvarme- og varmtvandsanlæg samt dertil hørende kedler, beholdere, pumper, målere og radiatorer, wc-kummer og -cisterner, men ikke frostsprængning i uopvarmede lokaler, der ikke er udlejede eller fast beboede, medmindre skaden skyldes tilfældigt svigtende varmeforsyning, jf. også bestemmelserne i afsnit Selskabets erstatningspligt er betinget af, at forsikringstageren i det omfang, at det er muligt, drager omsorg for: at der i frostperioder sker behørig lukning af vandtilførsel og tømning af rør og varmeanlæg, herunder varmtvandsbeholdere og wc-cisterner, når disse ikke benyttes, at de under nævnte anlæg i uopvarmede bygninger til stadighed holdes tømte, at radiatorer i frostperioder ikke aflukkes, så de kan fryse, at optøning af frosne rørledninger kun foretages af autoriserede fagfolk, at røranlæg med dertil hørende installationer holdes forsvarligt vedlige Udgifter til tømning erstattes ikke. 325 Snetryk Skader opstået på grund af snetryk er dækket af policen, såfremt bygningskonstruktionen er korrekt dimensioneret iht. gældende normer. Skader på taghætter (ventilation o.l.) og tagrender forvoldt ved enten sneens egen vægt, eller ved at sneen i forbindelse med skred ødelægger bygningsdele, betegnes ikke som snetryk og dækkes ikke.

9 Storm (herunder skypumpe) og eventuel nedbørsskade, der opstår som umiddelbar følge af stormskade på bygningen Ved storm forstås mindst vindstyrke 8, svarende til vindhastigheder på mindst 17,2 m pr. sekund, men ikke skade forårsaget ved oversvømmelse fra hav, fjord, sø eller vandløb 327 Indbrudstyveri eller forsøg herpå samt hærværk i forbindelse hermed, når voldeligt opbrud på bygning kan konstateres. 328 Påkørsel og væltende eller nedstyrtende genstande, der udefra beskadiger bygningerne. Påkørsel forvoldt af sikrede ved brug af egne køretøjer erstattes ikke Ved enhver påkørselsskade gælder en selvrisiko på kr ,00, indeksreguleret i medfør af pkt Pludselige skader, der ikke er påregnelige og ikke er behandlet under punkterne Ved pludselig skade forstås skade, som skyldes en udefra kommende og virkende årsag Skader, som sker over et tidsrum og ikke på et tidspunkt, f.eks. -- revnedannelser på grund af frost, - bygningens sætning, - trykprøvning - tæring af rør, radiatorer, kedler, beholdere m.v. - rystelser fra trafik - gener fra dyr, der gnaver eller bygger rede regnes ikke for pludselige skader Skader, der opstår ved almindelig brug og slid f.eks. - tæring - ridser - skrammer - tilsmudsning - spild af væsker - stænk o.l. henhører under almindelig vedligeholdelse, som ikke er omfattet af forsikringen. 330 Dørsprængning Direkte skade på dør og karm som følge af, at politi, brandvæsen, ambulancefolk eller lignende myndighed sprænger døre for at komme ind i boligen eller bygningen. 331 Forsikringen mod anden bygningsskade dækker ikke: Skade på genstande, der er fejlkonstruerede, behæftede med materialefejl eller er opført forkert, når årsagen til skaden kan henføres hertil Skade på genstande, der ikke opfylder bygningslovgivningens regler, når årsagen til skaden kan henføres hertil Skade som følge af mangelfuld vedligeholdelse.

10 10. Afsnit 4 - Fællesbestemmelser for afsnit 2 og Udgifter til redning, bevaring og oprydning Forsikringen dækker: 411 Rimelige udgifter til redning og bevaring af de forsikrede genstande i forbindelse med en af forsikringen omfattet forsikringsbegivenhed. 412 Nødvendige udgifter til fjernelse, deponering og destruktion af slukningsvand og effekter anvendt ved skadebekæmpelse Nødvendige udgifter til oprydning efter en forsikringsbegivenhed, herunder fjernelse, deponering og destruktion af forsikrede genstande. Ved oprydning forstås fjernelse af bygningsrester, der ifølge skadeopgørelsen ikke kan anvendes Dækningen ydes på første risikobasis og er begrænset til 20% af de forsikrede bygningers ny-/dagsværdi, dog min. kr og max. kr pr. begivenhed Dækningen omfatter ikke: Udgifter til rensning, fjernelse, opbevaring eller anden særlig behandling af jord, vand eller luft i det omgivende miljø, uanset om sådanne foranstaltninger måtte være nødvendiggjort af en af forsikringen omfattet begivenhed Forsikringen er udvidet til for et beløb af indtil kr at dække: 1. Udgifter til oprydning, rensning, opgravning, deponering, fjernelse og destruktion af jord, søer, damme, vandreservoirer o.l., ejet af forsikringstageren og beroende på det i policen anførte forsikringssted. 2. Udgifter til retablering af det under pkt. 1 nævnte materiale. 3. Nødvendige omkostninger til fastlæggelse af den dækningsberettigede skades omfang Dækningen er betinget af, at offentlige myndigheder i kraft af gældende lovgivning stiller eller skal stille krav om oprydning m.v., og at denne er nødvendiggjort af en begivenhed, der er omfattet af forsikringsbetingelsernes afsnit 1, 2 og 3, og som har ramt forsikringstagerens bygninger, løsøre beroende i forsikringstagerens bygninger eller løsøre beroende på eller i den forsikrede jord Forsikringen dækker ikke udgifter til gennemførelse af foranstaltninger, som af myndighederne var forlangt eller kunne være forlangt inden forsikringsbegivenheden. Forsikringen dækker for punkt 1 og punkt 2 højst med kr pr. kubikmeter jord/vand Erstatning ydes ikke for krav, der anmeldes over for selskabet mere end 6 måneder efter den forsikringsbegivenhed, der har nødvendiggjort de ovenfor anførte foranstaltninger, selv om de skadelige virkninger af forsikringsbegivenheden først kunne konstateres senere.

11 Forøgede byggeudgifter (lovliggørelse) Efter en af forsikringen omfattet forsikringsbegivenhed dækkes forøgede byggeudgifter, som ved istandsættelse eller genopførelse påføres forsikringstageren til opfyldelse af krav, som stilles af bygningsmyndighederne i kraft af byggelovgivningen Erstatningen beregnes til de udgifter af ovennævnte art - regnet efter priserne på skadetidspunktet - der vil medgå til istandsættelse eller genopførelse i samme skikkelse, til samme anvendelse og på nøjagtig samme sted Det er en forudsætning, at -- udgifterne vedrører de dele af bygningen, for hvilke der ydes erstatning -- dispensation fra bestemmelserne ikke har kunnet opnås -- bygningens værdiforringelse på grund af slid og ælde ikke overstiger 30% i forhold til nyværdi, og -- istandsættelse eller genopførelse finder sted Dækningen omfatter ikke: Udgifter, der skyldes mangelfuld vedligeholdelse, og udgifter til gennemførelse af foranstaltninger, som af myndighederne var forlangt eller kunne være forlangt inden forsikringsbegivenheden Erstatningen efter punkt 420 er for hver bygning begrænset til 10% af dens nyværdi, max. kr indeksreguleret i medfør af pkt Restværdiforsikring 431 I forbindelse med en af forsikringen dækket skade kan forsikringstageren, såfremt bygningen beskadiges mindst 50% af nyværdien, vælge i stedet for reparation at få nedrevet anvendelige rester og opført en tilsvarende bygning som ny Eventuelt fradrag for værdiforringelse sker i henhold til pkt Endvidere erstattes nødvendige omkostninger til nedrivning og bortkørsel af anvendelige rester Det er en betingelse for erstatningens udbetaling, at anvendelige rester er nedrevet, og at erstatningen anvendes til genopførelse. 440 Skadeopgørelse 441 Skaden opgøres på grundlag af det beløb, som efter priserne på skadetidspunktet vil medgå til genoprettelse af det beskadigede med samme byggemåde på samme sted.

12 Ved prisansættelsen kan ikke benyttes priser for dyrere byggematerialer end i de skaderamte bygninger og højst priser for byggematerialer og byggemetoder, der er gængse på skadetidspunktet Der tages ved erstatningens fastsættelse hensyn til ændring af byggepriser, der måtte finde sted indenfor normal byggeperiode regnet fra skadetidspunktet Såfremt det skaderamte på grund af slid og ælde er værdiforringet mere end 30% i forhold til nyværdien, fastsættes erstatningen under hensyn til sådan værdiforringelse Beskadigelse af kosmetisk art samt farveforskelle mellem erstattede genstande og de resterende erstattes ikke For skade efter pkt på elektriske ledere eller komponenter, der opstår på grund af kortslutning, induktion, overspænding e.l., gælder følgende procentvise erstatning af nyværdien: Genstandens alder Procent Fra 0 - indtil 2 år 100% Over 2 - indtil 3 år 80% Over 3 - indtil 4 år 70% Over 4 - indtil 5 år 60% Over 5 - indtil 6 år 40% Herudover 20% 442 Forladte bygninger For bygninger, der henligger forladte, fastsættes erstatningen med fradrag for såvel værdiforringelse på grund af slid og ælde som for nedsat anvendelighed. 443 Bygninger bestemt til nedrivning For bygninger, som forud for skaden var bestemt til nedrivning, opgøres erstatningen til materialeværdien med fradrag af nedrivningsomkostningerne. Var nedrivningen ikke umiddelbart forestående, ydes en passende erstatning for afsavn. Den samlede erstatning kan dog ikke overstige det beløb, som erstatningen ville andrage, hvis den var opgjort efter pkt Erstatningens udbetaling Erstatning til genoprettelse Erstatningen udbetales, når retablering af det beskadigede har fundet sted Erstatning til fri rådighed Såfremt erstatningen ikke anvendes til retablering af det beskadigede, foretages foruden fradrag for værdiforringelse på grund af slid og ælde også fradrag for nedsat anvendelighed. Erstatningen kan ikke overstige bygningens handelsværdi Udbetaling af brandskadeerstatning forudsætter samtykke af berettigede ifølge samtlige adkomster og hæftelse, der er tinglyst på ejendommen.

13 13. Afsnit 5 - Glas- og sanitetsforsikring 510 Forsikrede genstande 511 Glas De til de forsikrede bygninger hørende udvendige vinduesruder, herunder termoruder og forsatsruder, fællesruder, dørruder, ruder i faste skabe og skillerum - af glas eller erstatningsmaterialer herfor - samt indmurede spejle indtil 3 m Glasarealer/ruder større end 3 m2 dækkes dog med indtil kr pr. genstand. Beløbet indeksreguleres i medfør af pkt Ruder i erhvervslejemål beliggende i de forsikrede bygninger er dækket indtil 3 m2. Dækningen for ruder i erhvervslejemål er subsidiær i forhold til en af virksomheden tegnet glasforsikring Ruder større end 3 m2 samt inventarglas i erhvervslejemål er ikke dækket af forsikringen Det er en forudsætning, at de forsikrede genstande er endeligt anbragt på deres blivende plads som bygningsbestanddele og forbliver der Forsikringen omfatter ruder af glas eller erstatningsmaterialer herfor i den på forsikringsstedet hidtil benyttede kvalitet. Endvidere dækkes blyindfattede ruder uden kunstnerisk udsmykning. 512 Sanitet De til de forsikrede bygninger hørende wc-kummer, cisterner, bidets, håndvaske og badekar men ikke haner, blandingsbatterier, wc-sæder, wc-låg, rørinstallationer og mekanisk udstyr af enhver art Det er en forudsætning, at de forsikrede genstande er endeligt anbragt på deres blivende plads som bygningsbestanddele og forbliver der. 520 Forsikringen dækker: 521 Brud på de forsikrede genstande.

14 Forsikringen dækker ikke: 531 Merværdi hidrørende fra dekoration, bogstaver m.v. eller fra bearbejdning, sandblæsning, ætsning, sammenlimning, polering, facettering, kantpolering, boring af huller o.a., indfattede ruder med kunstnerisk udførte motiver samt afdækning. 532 Ridser og revner i de forsikrede genstande, herunder afspringning af splinter og fliser, enhver form for beskadigelse af emalje eller punktering af eller utætheder i sammensætning af termoruder. 533 Beskadigelser af kosmetisk art samt farveforskelle mellem erstattede genstande og de resterende. 534 Skade som følge af frostsprængning i uopvarmede lokaler, der ikke er udlejede, medmindre skaden skyldes tilfældigt svigtende varmeforsyning. 535 Skade som er dækket under bygningsbrandforsikringen. 536 Skade som sker i forbindelse med reparation eller ombygning af boligen. 540 Skadeopgørelse 541 Alle skader erstattes in natura Kan genstande magen til de skaderamte ikke fremskaffes, betales kontant erstatning svarende til den udgift, selskabet ville have haft, hvis genstande magen til de skaderamte havde været i handelen Skaden opgøres til de priser, hvortil skaden kan udbedres for inden for normal arbejdstid.

15 15. Afsnit 6 - Svampe- og insektskadeforsikring 600 Forsikringen omfang Svampeskade Insektskade 610 Forsikringen dækker: Angreb af træ - og murødelæggende svampe, når et aktivt angreb er konstateret og anmeldt i forsikringstiden og indtil 3 måneder efter forsikringens ophør. Såfremt anden tilsvarende forsikring er tegnet i andet selskab pr. ophørsdagen, ophører dækningen dog fra dette tidspunkt Træ er et organisk materiale, som nedbrydes i løbet af en vis tid. Når træ anvendes til eller indgår i bygningskonstruktioner, skal det derfor beskyttes mod nedbrydning. Det er muligt at forlænge træets holdbarhed, hvis konstruktionerne er hensigtsmæssige, og disse vedligeholdes. Det er en forudsætning for at få erstatning er, at der utilsigtet er kommet fugt til træet samt: -- at den angrebne bygningsdel skal vise tegn på væsentlig hurtigere nedbrydning end under normale omstændigheder, -- at der er ikke er tale om mangelfuld eller forkert vedligeholdelse, -- at der ikke er tale om fejl, som forsikringstageren har eller burde have haft kendskab til. Det kan være fejl i materialer, konstruktion eller udførelse eller indgreb i enkelte funktioner, f.eks. lukning af ventilationsåbninger. 620 Forsikringen dækker: 621 Skade forårsaget af et på anmeldelsestidspunktet aktivt angreb af træ- og murødelæggende svampe i de forsikrede bygninger. 622 Skade forårsaget af et tidligere aktivt nu dødt/inaktivt angreb af træødelæggende svamp i de forsikrede bygninger Forsikringen dækker kun reparation eller afstivning i det omfang, trækonstruktionernes bæreevne er svækket.

16 Forsikringen dækker ikke: 631 Skade forårsaget af råd. 632 Svampeskader på eller hidrørende fra kældergulve, paneler og beklædning på kældervægge samt åbne trækonstruktioner, som er udsat for vejr og vind f.eks. udvendige trapper, verandaer, terrasser, altaner, balkoner, svalegange og garager/carporte e.l. af træ. 633 Skade, der opstår i eller udbreder sig fra synligt eller skjult bindingsværk i ydermure. 634 Skade på sternbeklædninger, vindskeder og de tilhørende dæklister. 635 Skade på uafdækkede spær-, bjælke- og remender. 636 Skade af kosmetisk art, det vil sige skader, som kun er gået ud over træværkets udseende, f.eks. misfarvning på grund af blåsplint. 640 Undersøgelse og udbedring af angreb Ved anmeldelse af angreb foranlediger selskabet for egen regning foretaget en omfangsbestemmelse af angrebet. Hvor det er hensigtsmæssigt, suppleres med en biologisk undersøgelse af svampens aktivitetsniveau Såfremt der efter selskabets vurdering konstateres aktivt angreb, vælger selskabet udbedringsmetode, f.eks. anvendelse af kemikalier eller varmebehandling, bl.a. med mikrobølger eller andre godkendte metoder Uanset om angrebet har nødvendiggjort behandling eller ej, foretages reparation og/eller afstivning i det omfang, mur- og trækonstruktionernes bæreevne er svækket Det er en betingelse for svampedækningen, at selskabet i hele forsikringstiden har uhindret adgang til at foretage bygningsundersøgelser overalt på forsikringsstedet Såfremt selskabet skønner, at svampeangrebet ikke har væsentlig indvirkning på træets bæreevne, og/eller at svampen vil gå i hvile, såfremt fugttilførslen stoppes, er selskabet berettiget til ikke at udbedre skaden Sikrede er forpligtet til for egen regning at udføre de forebyggende foranstaltninger, selskabet påbyder for at stoppe og aflede fugttilførslen. 650 Insektskade Forsikringen dækker: Insektskade forårsaget af træødelæggende insekter. Ved angreb af husbukke eller den almindelige borebille dækkes udgifter til udskiftning eller afstivning af træværk, såfremt dette er påkrævet af hensyn til træværkets bæreevne. Ved angreb af husbukke dækkes tillige udgifter til bekæmpelse af disse. 660 Forsikringen dækker ikke: Skade forårsaget af murbier.

17 17. Afsnit 7 - Udvidet Rørskadeforsikring 710 Forsikrede genstande 711 Forsikringen omfatter de indvendige skjulte vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsrør samt indvendige skjulte kabler, som findes i eller under de forsikrede bygninger, der er opført på muret eller støbt fundament eller sokkelsten. At rør og kabler er skjulte vil sige, at de er skjult i vægge, mure, gulve eller gemt i kanaler, krybekældre, skunkrum eller andre lignende permanent lukkede rum. 712 Forsikringen omfatter stikledninger i jorden til vand-, olie-, varme-, el-, gas-, TV- eller afløbsinstallationer nedgravet mellem de forsikrede bygninger og fra hovedledning i vej til bygning, herunder også nedgravede rør fra svømmebassin eller olietank hørende til de forsikrede bygninger. 713 Haveanlæg dækkes som anført i pkt Forsikringen dækker: 721 Direkte skade som følge af lækage i de forsikrede skjulte rørinstallationer samt reparation af selve lækagen. For afløbsrør dækkes kun skader, hvis rørene ikke er funktionsdygtige. 722 Bygningsbeskadigelser som er en direkte følge af lækagen. Herudover dækkes omkostninger til opsporing af en dækningsberettiget lækage efter forudgående aftale med selskabet. 723 Dokumenteret merforbrug af vand ud over den første m3 som følge af en dækningsberettiget skade under nærværende rørskadeforsikring. 724 Skader skal ske, konstateres og anmeldes i forsikringstiden for at være dækket. 730 Forsikringen dækker ikke: 731 Skade på kedler, tanke, beholdere, vaskemaskiner, opvaskemaskiner, olie- og gasfyrs-units, varmepumper, solvarmeanlæg, jordvarmeanlæg samt rørene i nævnte anlæg, drænrør, stophaner, brønde, septiktanke, maskiner og andre tanke af enhver art. 732 Almindelig vedligeholdelse af afløbsrør, så som oprensning og rodskæring. 733 Skade som skyldes frostsprængning i utilstrækkeligt opvarmede lokaler, medmindre skaden skyldes tilfældig svigtende varmeforsyning Selskabets erstatningspligt er betinget af, at forsikringstageren i det omfang, det er muligt, drager omsorg for: -- at der i frostperioder sker behørig lukning af vandtilførsel og tømning af rør og varmeanlæg, herunder varmtvandsbeholdere og WC-cisterner, når disse ikke benyttes samt at sådanne anlæg i uopvarmede bygninger til stadighed holdes tømte.

18 at radiatorer i frostperioder ikke aflukkes, så de kan fryse. -- at optøning af frosne rørledninger kun foretages af autoriserede fagfolk. -- at røranlæg med dertil hørende installationer holdes forsvarligt vedlige. 734 Udgifter til optøning. 735 Skade der er omfattet af en forhandler- eller leverandørgaranti. 736 Svampeskade, medmindre policen omfatter denne dækning. 737 Skade af kosmetisk art samt farveforskelle mellem erstattede genstande og de resterende genstande. 738 Skade på stikledninger i jord til vand-, varme- og afløbsinstallationer, når alderen på disse overstiger 40 år. 739 Skade der skyldes angreb fra dyr, bortset fra skade på selve rørene samt den i den anledning opståede vandskade. 740 Skadeopgørelse 741 For indvendige skjulte rør, stikledninger og kabler gælder følgende procentvise erstatning af nyværdien. Erstatningen gælder de samlede udgifter til fejlfinding, opgravning, udskiftning og retablering. Genstandens alder Procent 0-20 år 100% år 75% år 50% Over 60 år 25%

19 19. Afsnit 8 - Løsøreforsikring 810 Forsikrede genstande 811 Forsikringen omfatter genstande som nævnt i pkt tilhørende forsikringstageren, og som udelukkende anvendes til ejendommens normale drift og vedligeholdelse med indtil kr indeksreguleret i medfør af pkt Kontorinventar, kontormaskiner samt kontorartikler m.v. hørende til inspektør- eller viceværtkontor. Herunder PC ere, software o.l. EDB-udstyr, når dette udelukkende anvendes til ejendommens drift, samt inventar i fælleshuse/-lokaler Værktøj, redskaber og materialer Arbejdsmaskiner, f.eks. fejemaskiner og græsslåmaskiner, som ikke er kaskoforsikret Rengøringsmaskiner samt rengøringsmaterialer Rede penge, pengerepræsentativer, værdipapirer, manuskripter og dokumenter, som tilhører foreningen og opbevares i foreningens kontor og/eller er i bestyrelsens varetægt. Selskabets erstatningspligt er begrænset til: -- Kr , 00 i almindeligt gemme -- Kr ,00 i aflåset egentligt pengeskab eller pengeboks, der skal være SKAFORgodkendt eller af kvalitet som minimum svarer hertil. Forsikringen omfatter ikke tyveri fra pengeskab/pengeboks, forøvet ved benyttelse af koden og/eller nøglerne dertil, for så vidt disse har været efterladt i de lokaler, som benyttes til kontor og/eller benyttes til opbevaring af pengeskab/pengeboks Udgifter afholdt til genfremstilling af kartoteker, forretningsbøger, EDB-programmer og data samt igangværende skriftlige arbejder TV- og videoudstyr samt musikanlæg med tilhørende højttalere, jf. dog pkt Skader og udgifter som erstattes 821 Brand mv. jf. pkt Vand mv. jf. pkt. 320 til Indbrudstyveri Forsikringen omfatter kun genstande, som beror i bygninger (dog ikke åbne skure, halvtage eller konstruktioner, som er beklædt med lærred, plastfolie e.l.) Forsikringen omfatter ikke kassette- og videobånd, grammofonplader, CD ere, foto- og filmudstyr samt fotoartikler.

20 Forsikringen omfatter endvidere ikke PC ere imed tilhørende udstyr, software og spil, bortset fra de i pkt nævnte For TV- og videoudstyr samt musikanlæg, som nævnt i pkt er det en betingelse, at disse genstande opbevares i aflåst sikringsrum uden vinduer, når lokalerne ikke benyttes Indbrudstyveri foreligger, når tyven: ved vold mod lukke eller ved dirke, falske eller tillistede nøgler har skaffet sig adgang til bygning, aflåsede værelser, lofts- og kælderrum, er steget ind gennem åbninger, der ikke er beregnet til indgang, stjæler genstande gennem åbninger, som tyven umiddelbart forinden har frembragt Selskabets ansvar er betinget af, at døre og andre indgangsåbninger holdes forsvarligt aflåsede, og at vinduer - bortset fra fornøden frisk luft tilførsel - er lukkede og tilhaspede Selskabets ansvar for indbrudstyveri forvoldt ved brug af dirke, falske eller tillistede nøgler er betinget at, at det kan sandsynliggøres, at tyven har skaffet sig adgang til forsikringsstedet på denne måde. 830 Forsikringsværdi Forsikringen dækker efter første risiko-princippet. 840 Selvrisiko Sikrede betaler selv de første kr af enhver tyveriskade, indeksreguleret i medfør af pkt Skadeopgørelse Skaden opgøres til genanskaffelsesprisen umiddelbart før skadens indtræden, dog med rimelige fradrag for værdiforringelse på grund af alder, brug, mode, nedsat anvendelighed eller individuelle omstændigheder (dagsværdi) Selskabet er berettiget til at yde erstatning in natura og til at sætte beskadigede genstande i samme stand som før skaden Hvis selskabet forlanger det, skal forsikringstageren levere behørig dokumentation for det skaderamte løsøre Selskabet er berettiget til at overtage erstattede genstande.

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING for erhvervsbygninger

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING for erhvervsbygninger Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING for erhvervsbygninger Tillæg til forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade Bet. nr. 2204.04.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

1. Sikrede. 4. Hvilke genstande er omfattet. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer. Side 4 af 39

1. Sikrede. 4. Hvilke genstande er omfattet. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer. Side 4 af 39 Side 4 af 39 BETS - TT2009180003729930 - Betingelser_Bygningsforsikring - 1 1. Sikrede 1.1 Forsikringstageren i egenskab af ejer eller bruger af de forsikrede genstande. For hus- og grundejeransvarsdækning,

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Tillæg til forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Indholdsfortegnelse:

Læs mere

TotalErhverv Retshjælpsforsikring. Forsikringsvilkår TE-RE-01

TotalErhverv Retshjælpsforsikring. Forsikringsvilkår TE-RE-01 TotalErhverv Retshjælpsforsikring Forsikringsvilkår TE-RE-01 Indholdsfortegnelse Hvem er sikrede 1. Hvor dækker forsikringen 2. Hvad dækkes 3. Hvad dækkes ikke 4. Forsikringen dækker følgende omkostninger

Læs mere

Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE

Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr Sammenligning Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4301 og de nye betingelser nr. 4301. De redaktionelle ændringer, herunder anvendelsen

Læs mere

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING - ERHVERV

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING - ERHVERV Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68509815 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLPSFORSIKRING - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Hvem er

Læs mere

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.09.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Betingelser for Svamp- og insektforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Svamp- og insektforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Svamp- og insektforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.06.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse 1. Hvad

Læs mere

Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV

Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for BYGNINGSBRANDFORSIKRING - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Forsikringsformer

Læs mere

BRANDFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE

BRANDFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for BRANDFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 101

Læs mere

Retshjælpsforsikring for lystfartøjskasko

Retshjælpsforsikring for lystfartøjskasko Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.05.01 Aftalegrundlaget Din Glas- og sanitetsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige

Læs mere

Retshjælpsforsikring for lystfartøjskasko

Retshjælpsforsikring for lystfartøjskasko Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Vilkår for retshjælpsforsikring for almene boligorganisationer (08/05)

Vilkår for retshjælpsforsikring for almene boligorganisationer (08/05) For denne forsikring gælder også Fællesvilkår Industri. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem Fællesvilkår Industri og vilkårene for denne forsikringen går sidstnævnte vilkår forud. Ord, begreber og beløb,

Læs mere

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af de gamle betingelser nr. 75/1, med tilhørende ændringer. DOKUMENTET ER BLOT

Læs mere

Andels-Ejerbolig Plus

Andels-Ejerbolig Plus Andels-Ejerbolig Plus Forsikrings betingelser Nr. 38-8 Gældende fra 1. marts 1998 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 70 12 14 16 Forsikrings-Aktieselskabet Alka CVR-nr.

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko

Forsikringsbetingelser. for. Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko Betingelser nr. 950901 Forsikringsbetingelser for Retshjælpsforsikring for Lystfartøjskasko KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf 77 32 50 00, CVR-nr.: 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Andels-Ejerbolig Plus

Andels-Ejerbolig Plus Andels-Ejerbolig Plus Forsikringsbetingelser Nr. 38-8 Gældende fra 1. marts 1998 Hovedkontor: Engelholm Allé 1, Høje Taastrup, 2630 Taastrup, Telefon 70 12 14 16 Forsikrings-Aktieselskabet Alka CVR-nr.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for ERHVERVSANSVARSFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for ERHVERVSANSVARSFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ERHVERVSANSVARSFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 10 Hvem er

Læs mere

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet Pelsdyrfarmens drift

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet Pelsdyrfarmens drift Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet Pelsdyrfarmens drift 5994-1 Februar 2010 Tillæg til vilkår 5444-5 Pelsdyrsforsikring Indholdsfortegnelse Et par ord til indledning.............................................................

Læs mere

Betingelser for Bestyrelsesansvarsforsikring. Andelsbolig-, ejer- og grundejerforeninger Bet. nr

Betingelser for Bestyrelsesansvarsforsikring. Andelsbolig-, ejer- og grundejerforeninger Bet. nr Betingelser for Bestyrelsesansvarsforsikring Andelsbolig-, ejer- og grundejerforeninger Bet. nr. 2201.10.15 Indholdsfortegnelse Aftalegrundlaget... 3 1. Hvem er forsikret?... 3 2. Hvad omfatter forsikringen?...

Læs mere

Betingelser nr. 520207 Forsikringsbetingelser for Retshjælp - Erhverv

Betingelser nr. 520207 Forsikringsbetingelser for Retshjælp - Erhverv Betingelser nr. 520207 Forsikringsbetingelser for Retshjælp - Erhverv KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby info@kommuneforsikring.dk CVR-nr. 25 79 25 84 Tlf. +45 77 32 50 00 Fax +45 77 32 51

Læs mere

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49.

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Vilkår for Olieforureningsforsikring i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning....3 2. Hvem er sikret....3 3. Hvad

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri Bet. nr. 2204.05.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Sammenligning. Her kan du se forskellen mellem jeres gamle betingelser nr. 4085 og jeres nye betingelser nr. 4301.

Sammenligning. Her kan du se forskellen mellem jeres gamle betingelser nr. 4085 og jeres nye betingelser nr. 4301. Sammenligning Bygningsforsikring Her kan du se forskellen mellem jeres gamle betingelser nr. 4085 og jeres nye betingelser nr. 4301. Vær opmærksom på, at sammenligningen er vejledende, og ved en eventuel

Læs mere

Betingelser for Bygningsbrandforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Bygningsbrandforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Bygningsbrandforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.01.01 Aftalegrundlaget Din Bygningsbrandforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår)

Læs mere

TotalErhverv Løsøreforsikring. Forsikringsvilkår Goecker-01

TotalErhverv Løsøreforsikring. Forsikringsvilkår Goecker-01 TotalErhverv Løsøreforsikring Forsikringsvilkår Goecker-01 Indholdsfortegnelse Hvilke genstande er omfattet 3. Hvilke genstande er ikke omfattet 3. Dækninger 3. Brand 3. Tyveri samt hærværk 4. Anden skade

Læs mere

Betingelser for Anden bygningsbeskadigelse - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Anden bygningsbeskadigelse - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Anden bygningsbeskadigelse - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.03.01 Aftalegrundlaget Din forsikring for anden bygningsbeskadigelse består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle

Læs mere

Forsikringsbetingelser RETSHJÆLPSFORSIKRING ERHVERV (01.06.10) 0103

Forsikringsbetingelser RETSHJÆLPSFORSIKRING ERHVERV (01.06.10) 0103 RETSHJÆLPSFORSIKRING ERHVERV (0.06.0) 003 Side Sikrede............................................. Forsikringen dækker............................... 3 Forsikringen dækker ikke..........................

Læs mere

Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.07.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse 1. Hvad omfatter

Læs mere

Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401.

Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401. Sammenligning Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401. De redaktionelle ændringer, herunder anvendelsen

Læs mere

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og lov om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Betingelser for Vandskadeforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Vandskadeforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Vandskadeforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2203.10.01 Aftalegrundlaget Din Vandskadeforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

BYGNINGSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER 200-1. Forsikringen omfatter de nedennævnte dækninger, som er anført på policen.

BYGNINGSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER 200-1. Forsikringen omfatter de nedennævnte dækninger, som er anført på policen. BYGNINGSFORSIKRING FORSIKRINGSBETINGELSER 200-1. Forsikringen omfatter de nedennævnte dækninger, som er anført på policen. AFSNIT NR. HOVED- OG UNDERAFSNIT 1. Fællesbetingelser 1. 1.1 - Nyværdiforsikring.

Læs mere

24. september 2013 EKN Kundenr. 71686191

24. september 2013 EKN Kundenr. 71686191 Codan Forsikring A/S Spotorno Alle 10 2630 Taastrup A/B Nørre Alle 13-13H Att.: Grubbe Advokater Åbenrå 31 1124 København K Tlf. 33 55 40 75 Fax 33 55 21 22 Internet: www.codan.dk E-mail: codan@codan.dk

Læs mere

Bygningsforsikring 649-03,

Bygningsforsikring 649-03, Bygningsforsikring 649-03, Almindelige betingelser for Bygningsforsikring November 2011, indeks 2011 Indhold 050 Særlige betingelser 100 Generelle betingelser for alle dækninger 110 Hvem er sikret? 120

Læs mere

4. Hvilke genstande er omfattet. 1. Sikrede. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer

4. Hvilke genstande er omfattet. 1. Sikrede. 2. Geografisk område. 3. Forsikringsformer Side 4 af 22 1. Sikrede 1.1. Forsikringstageren i egenskab af ejer eller bruger af de forsikrede genstande. For hus- og grundejeransvarsdækning, bestyrelsesansvar inklusive underslæbsdækning samt foreningsretshjælps-dækning,

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Betingelser for Grundejeransvarsforsikring. Bet. nr

Betingelser for Grundejeransvarsforsikring. Bet. nr Betingelser for Grundejeransvarsforsikring Bet. nr. 2201.07.01 Aftalegrundlaget Din Grundejeransvarsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284 POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284 Beboelsesbygning Forsikringsbetingelser R345121 Ny forsikring gælder fra 7. december 2012 Hvad er forsikret Bygninger på forsikringsstedet: Paludan Müllers

Læs mere

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides.

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides. Side 1 af 6 PROFESSIONEL ANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser MI-95-02 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Forsikringens omfang Forsikringen dækker det erstatningsansvar,

Læs mere

Vilkår for. Erhvervsretshjælpsdækning

Vilkår for. Erhvervsretshjælpsdækning Vilkår for Erhvervsretshjælpsdækning 6393-6 September 2008 NemKonto Topdanmark benytter NemKonto-systemet til at udbetale penge til dig, hvis vi har registreret dit CPR-/SE-/CVR-nummer. 2 Indhold Indledning

Læs mere

DÆKNINGSOMFANG - FORENINGER BYGNINGSFORSIKRING

DÆKNINGSOMFANG - FORENINGER BYGNINGSFORSIKRING BYGNINGSFORSIKRING Alle de til ejendommen hørende bygninger og anlæg (herunder skure, udhuse, lysthuse, halvtage og hegn), der er opført på muret eller støbt fundament eller betonblokke, samt trykimprægneret

Læs mere

Betingelser for Husejeransvar - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Husejeransvar - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Husejeransvar - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.10.01 Aftalegrundlaget Din forsikring for husejeransvar består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og

Læs mere

Arbejdsgiveransvar nr

Arbejdsgiveransvar nr Indholdsfortegnelsen er ikke en del af de almindelige betingelser for Arbejdsgiveransvar Afsnit Indhold Side nr. 1 De sikrede... 1 2 Forsikringen omfatter... 1 3 Forsikringen omfatter ikke... 1 4 Undladelse

Læs mere

Betingelser for Erhvervsansvarsforsikring - Bet. nr

Betingelser for Erhvervsansvarsforsikring - Bet. nr Betingelser for Erhvervsansvarsforsikring - Bet. nr. 2201.02.01 Aftalegrundlaget Din Erhvervsansvarsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

4. Tvister omfattet af dækningen. 1. Hvem er dækket (sikret af retshjælpsforsikringen) 5. Tvister, der ikke er omfattet af dækningen

4. Tvister omfattet af dækningen. 1. Hvem er dækket (sikret af retshjælpsforsikringen) 5. Tvister, der ikke er omfattet af dækningen Side 31 af 35 BETS - TT2009180003729930 - Betingelser_Bygningsforsikring - 1 Dækningens formål er at dække udgifter til sagsomkostninger ved retstvister, der kan indbringes for domstole eller voldgiftsretten.

Læs mere

Betingelser for Brandforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Brandforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Brandforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2203.01.01 Aftalegrundlaget Din Brandforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLP - LANDBRUG

Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLP - LANDBRUG Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for RETSHJÆLP - LANDBRUG i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Hvem er dækket

Læs mere

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring Vilkårssammenligning: 8805-1 vs 6610-3 Forskelsskema mellem Husforsikring 8805-1 og Husforsikring 6610-3 Husforsikring vilkår 8805-1 vs Husforsikring vilkår 6610-3 2 Vilkårssammenligning I skemaet er de

Læs mere

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende Betingelser nr. 800402 Forsikringsbetingelser for Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77

Læs mere

Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygnings- beskadigelse alene ved indbrud

Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygnings- beskadigelse alene ved indbrud Betingelser nr. 300602 Forsikringsbetingelser for Forsikring for bygningsbeskadigelse alene ved indbrud KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64

Læs mere

Forsikringsbetingelser for ALL-RISK

Forsikringsbetingelser for ALL-RISK Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ALL-RISK i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Hvem er dækket? 2 Hvor dækker

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Ejerskifteforsikringen er udarbejdet i relation til lov nr. 437 af 31.05.2000 om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom og i tilslutning til

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem dig

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand Bet. nr. 2204.02.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Stormskadeforsikring for byggeog/eller

Stormskadeforsikring for byggeog/eller Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Sammenligning Husforsikring Side 1

Sammenligning Husforsikring Side 1 Sammenligning Husforsikring Side 1 B. Forsikrede genstande 1. Bygningsbrandforsikring omfatter: Dækningsskema 1.1. Forsikrede genstande De på forsikringsstedet beliggende bygninger incl. fundament indtil

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Løsørevandskadeforsikring. Betingelser nr. 400506

Forsikringsbetingelser for. Løsørevandskadeforsikring. Betingelser nr. 400506 KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby CVR-nr. 25 79 25 64 Tlf. +45 77 32 50 00 Fax +45 77 32 51 00 info@kommuneforsikring.dk www.kommuneforsikring.dk Betingelser nr. 400506 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF Vilkårssammenligning: DF20805-1 vs DF20104-4 og DF20104-5 Forskelsskema mellem Husforsikring DF20805-1 og Husforsikring DF20104-4 og DF20104-5 - en del af Topdanmark Husforsikring vilkår DF20805-1 vs Husforsikring

Læs mere

0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger 1000 Brand 1100 Kortslutning

0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger 1000 Brand 1100 Kortslutning Forsikringsbetingelser Punkt Forsikringsbetingelser nr. 649-03 Indhold 0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger Hvem er sikret? 0110 Hvor dækker forsikringen? 0120 Hvad dækker

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Basis Insektskadeforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Basis Insektskadeforsikring Betingelser nr. 303302 Forsikringsbetingelser for Basis Insektskadeforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for

Læs mere

Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar

Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar Almindelige forsikringsbetingelser for erhvervsansvar Indholdsfortegnelse 1.0 De sikrede... 2 2.0 Erhvervsansvar/dækningsomfand... 2 4.0 Afværgelse af skade... 3 5.0 Aftaler om ansvar og erstatning...

Læs mere

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren

Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren Betingelser nr. 800403 Forsikringsbetingelser for Entreprise all-risksforsikring for bestående bygninger/løsøre tilhørende bygherren KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77

Læs mere

1. Tvister i forbindelse med erhvervsudøvelse. Ved erhvervsudøvelse forstås:

1. Tvister i forbindelse med erhvervsudøvelse. Ved erhvervsudøvelse forstås: 3. Hvilke tvister er ikke dækket af retshjælpsforsikringen? 1. Tvister i forbindelse med erhvervsudøvelse. Ved erhvervsudøvelse forstås: a) Tvister vedrørende sikredes selvstændige virksomhed, hvad enten

Læs mere

1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens tjeneste værende personer.

1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens tjeneste værende personer. ERHVERVSANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser EA-05-01 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 De sikrede Forsikringen dækker forsikringstageren og de i forsikringstagerens

Læs mere

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften

Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften 6489-3 Juni 2018 Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften Tillæg til vilkår 6331-2 Landbrug Topdanmark Forsikring A/S Vilkår for Retshjælpsdækning tilknyttet landbrugsbedriften 6489-3

Læs mere

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING EJERSKIFTEFORSIKRING Pkt. 4 5 6 7 8 9 0 4 5 Tekst Sikret Forsikringens dækningsomfang Hvilke forhold er dækket Undtagelser fra dækningen Ulovlighedsdækning Hvorledes beregnes erstatningen Selvrisiko Regres

Læs mere

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 6606475 Beboelsesbygning Forsikringsbetingelser R345131 Ændring gælder fra 1. oktober 2013 Hvad er forsikret Bygninger på forsikringsstedet: Brobergsgade 7, 1427

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Brandforsikring for byggeog/eller

Forsikringsbetingelser. for. Brandforsikring for byggeog/eller Betingelser nr. 800102 Forsikringsbetingelser for Brandforsikring for byggeog/eller anlægsarbejde KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

Bygningsforsikring. Indhold. Forsikringsbetingelser. Policenr: 649-155.269 (Ver.51) Punkt. Forsikringsbetingelser nr. 649-03. 0050 Særlige betingelser

Bygningsforsikring. Indhold. Forsikringsbetingelser. Policenr: 649-155.269 (Ver.51) Punkt. Forsikringsbetingelser nr. 649-03. 0050 Særlige betingelser Forsikringsbetingelser Punkt Forsikringsbetingelser nr. 649-03 Indhold 0050 Særlige betingelser 0100 Generelle betingelser for alle dækninger Hvem er sikret? 0110 Hvor dækker forsikringen? 0120 Hvad dækker

Læs mere

Telefon 44 20 20 20. Fax 44 20 66 00. E-mali tryg-baltlcø8tryg.dk

Telefon 44 20 20 20. Fax 44 20 66 00. E-mali tryg-baltlcø8tryg.dk Tryg-Balti ca Klausdalsbrovej 601. 27~ Ballerup. C Telefon 44 20 20 20. Fax 44 20 66 00. E-mali tryg-baltlcø8tryg.dk Police Bygningsforsikring E/F Marstalsgade 28-32 VI advokat Steen Temstrøm Hovedgaden

Læs mere

(iii) Tvister af enhver art, opstået i forbindelse med sikredes ansættelsesforhold.

(iii) Tvister af enhver art, opstået i forbindelse med sikredes ansættelsesforhold. QBE 09200 DK - Retshjælpsforsikring 1. Hvem dækker forsikringen? Forsikrede Dækket er de samme personer, der er omfattet af hovedpolicen (se denne). For gruppesøgsmål, hvor tilmeldingsmodellen anvendes,

Læs mere

Forsikringsbetingelser VILLAFORSIKRING

Forsikringsbetingelser VILLAFORSIKRING Forsikringsbetingelser VILLAFORSIKRING VERSION 10-101 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Villaforsikring Indhold

Læs mere

Real Estate Guard. 1. november 2010. 10. Real Estate Guard 20. Real Estate Guard 30. Vilkår for Real Estate Guard 40.

Real Estate Guard. 1. november 2010. 10. Real Estate Guard 20. Real Estate Guard 30. Vilkår for Real Estate Guard 40. Real Estate Guard 1. november 2010 10. Real Estate Guard 20. Real Estate Guard 30. Vilkår for Real Estate Guard 40. Ikrafttrædelse 100. Bygningsforsikring 200. Sikrede 300. Bygningsbrandforsikring 310.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Insektskadeforsikring. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Insektskadeforsikring. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring

Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring Bestyrelses- og ledelsesansvarsforsikring Foreninger, ikke-erhvervsdrivende fonde, selvejende institutioner, stiftelser mv. Almindelige betingelser DFO99-01 Indholdsfortegnelse Definitioner Pkt. Side hvem

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FRITIDSHUSFORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed

FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FRITIDSHUSFORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed FORSIKRINGSBETINGELSER FOR FRITIDSHUSFORSIKRING I tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og om forsikringsvirksomhed Branche P20 Betingelser nr. 1 Side 1 Generelt... 2 1 Nyværdiforsikring...

Læs mere

Villaforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 10-101

Villaforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 10-101 Forsikringsbetingelser Villaforsikring Version 10-101 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser for Bygningsforsikring Betingelsesnr. P336201 R026101 Indhold: Fællesbetingelser 3 Risikobetingelser 10 Bygningsbranddækning 11 Elskadedækning 13 Anden bygningsbeskadigelsesdækning

Læs mere

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr Betingelser for Maskinkaskoforsikring Bet. nr. 2203.40.01 Aftalegrundlaget Din Maskinkaskoforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 1.00 Hvem er sikret Forsikringstageren er sikret som ejer af ejendommen. 2.00 Hvad omfatter forsikringen 2.10 Forsikringen omfatter 1. Alle bygninger

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Brandforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Brandforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Forsikringsbetingelser for. Stormskadeforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr

Forsikringsbetingelser for. Stormskadeforsikring for byggeog/eller. Betingelser nr Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Professionelt ansvar/rådgiveransvar nr

Professionelt ansvar/rådgiveransvar nr For forsikringen gælder reglerne i lov nr. 129 af 15. april 1930 med senere ændringer om forsikringsaftaler, for så vidt de ikke er fraveget ved de almindelige og særlige forsikringsbetingelser. 1 Forsikringens

Læs mere

1. Hvad omfatter dækningen. 2. Dækningsperiode. 3. Hvordan beregnes erstatningen. 4. Anden forsikring. Side 31 af 39

1. Hvad omfatter dækningen. 2. Dækningsperiode. 3. Hvordan beregnes erstatningen. 4. Anden forsikring. Side 31 af 39 Side 31 af 39 1. Hvad omfatter dækningen Dækningen omfatter - i det omfang det fremgår af policen - udgifter til genhusning af lejere, der må fraflytte boligen på grund af en dækningsberettiget skade på

Læs mere

Villaforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 10-101

Villaforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 10-101 Forsikringsbetingelser Villaforsikring Version 10-101 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

dahlberg - par! ot the fulure CHARTIS

dahlberg - par! ot the fulure CHARTIS dahlberg - par! ot the fulure CHARTIS Police Dette certifikat udstedes som bekræftelse på, at der er tegnet kombineret bygninsforsikring i Chartis Europe SA Der henvises til de i certifikatet nævnte forsikringsvilkår

Læs mere

Forsikringsbetingelser. for. Kombineret Løsøreforsikring

Forsikringsbetingelser. for. Kombineret Løsøreforsikring Betingelser nr. 400802 Forsikringsbetingelser for Kombineret Løsøreforsikring KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, Postboks 823, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser for

Læs mere

Almindelige forsikringsbetingelser Kriminalitetsforsikring, KR-05-01. 1.0 Sikrede

Almindelige forsikringsbetingelser Kriminalitetsforsikring, KR-05-01. 1.0 Sikrede Almindelige forsikringsbetingelser Kriminalitetsforsikring, KR-05-01 1.0 Sikrede Sikrede på denne police er forsikringstager og forsikringstagers datterselskaber, hvorved forstås de juridiske personer,

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJENDOMSFORSIKRING - VILLA

Forsikringsbetingelser for EJENDOMSFORSIKRING - VILLA Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for EJENDOMSFORSIKRING - VILLA i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Hvem er

Læs mere

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr Betingelser for EDB All Risks forsikring Bet. nr. 2203.35.01 Aftalegrundlaget Din EDB All Risks forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser

Forsikringsbetingelser Forsikringsbetingelser for Bygningsforsikring Beboelse Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Telefon +45 70 10 90 09 Telefax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 www.gjensidige.dk Indhold: Fællesbetingelser

Læs mere

Bygningsforsikring Erhverv. Forsikringsbetingelser 3360006

Bygningsforsikring Erhverv. Forsikringsbetingelser 3360006 Bygningsforsikring Erhverv Forsikringsbetingelser 3360006 Gælder fra januar 2016 Indhold: Fællesbetingelser... 3 Risikobetingelser... 12 Bygningsbrand... 13 Elskade... 15 Anden bygningsbeskadigelse...

Læs mere

Stormskadeforsikring for byggeog/eller

Stormskadeforsikring for byggeog/eller Betingelser nr. 800202 Forsikringsbetingelser for Stormskadeforsikring for byggeog/eller anlægsarbejde KommuneForsikring A/S Krumtappen 2, 2500 Valby Tlf. 77 32 50 00, CVR-nr. 25 79 25 64 Forsikringsbetingelser

Læs mere

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om finansiel

Læs mere