DOMMERBETÆNKNING DEN GRØNNE AMBASSADE, BISPETORVET AARHUS Åben projektkonkurrence INDLEDNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOMMERBETÆNKNING DEN GRØNNE AMBASSADE, BISPETORVET AARHUS Åben projektkonkurrence INDLEDNING"

Transkript

1 DOMMERBETÆNKNING DEN GRØNNE AMBASSADE, BISPETORVET AARHUS Åben projektkonkurrence INDLEDNING Hermed præsenteres resultatet af den åbne konkurrence om en spændende arkitektonisk ramme til Den Grønne Ambassade, som skal stå ved et af byens prominente torve, Bispetorv. Bag konkurrencen står Aarhus Kommune og parterne bag Smag på Aarhus projektet. Smag på Aarhus vil med Den Grønne Ambassade på Bispetorv skabe et synligt og åbent mødested for byens borgere, hvor naturen som spisekammer inspirerer bredt. Ambassaden skal fungere som aktivt foranderligt værksted med mulighed for dyrkning, tilberedning, spisning og information om mad i naturen. Ambassaden er en del af en samlet vision for hele kommunen om at gøre Aarhus spiselig. Udover at placere bede og frugttræer tilgængelige i byrummet inkluderer projektet også havet og den vilde natur omkring Aarhus. Der indkom i alt 41 forslag, som bød på mangfoldighed både i udformning og med ideer til kaldenavn; Laden, Madpaletten, Det grønne bibliotek, Agurk, Under trækronen, Frø et, Spisekammeret, Plantepavillonen, Madteatret, Smagsportalen og mange flere. En enig dommerkomite valgte forslag 20/00014 Frø et fordi det på en overbevisende måde understøtter og kommunikerer visionen bag Smag på Aarhus. Forslaget er udarbejdet af arkitekt Steffen Impgaard. Arkitekten skal nu viderebearbejde vinderforslaget i samarbejde med projektteamet bag Smag på Aarhus og sørge for dets realisering. Derudover blev der tildelt et indkøb til tre forslag. I det følgende gennemgås de overvejelser, som dommerkomiteen har drøftet i forbindelse med bedømmelsen af forslagene samt en individuel beskrivelse af de fire præmierede forslag. Der skal lyde en stor tak til alle deltagerne, fordi de med deres smukke, sjove, kunstneriske og fantasifulde og detaljerede indleveringer ikke bare har kvalificeret tankerne bag programmet til ambassaden men også har tilført nye spirende visioner, som kan gro og vokse. Alle forslagene kan ses digitalt på Sign. dommerkomiteen Aarhus, den 8. september 2015

2 2/12 GENERELLE BEMÆRKNINGER Ambassaden har en fornem placering mellem Bispetorv og Skt. Clemens Torv og har således Domkirken som nabo. Ambassaden er placeret ved en aktiv gågade samt et byrum, som i den kommende tid vil transformeres til en større grøn plads udformet af Schønherr. Placeringen muliggør en effektiv kommunikation og dialog med mange mennesker. Ambassaden skal udover at være et offentligt inviterende rum også indeholde et par arbejdspladser, som skal kunne anvendes efter behov året rundt. Der skal være mulighed for at borgere mødes i mindre grupper om et bord for at drøfte idéer, projekter eller lignende. Her skal kunne laves mad, plantes, høstes og debatteres i takt med, hvad der er relevant at formidle, og hvordan årstiden inspirerer. Ambassaden skal relativt hurtigt realiseres og fungere på stedet i minimum to år og herefter kunne flyttes til et andet sted i byen. Arkitektoniske variationer Dommerkomiteen havde ved den indledende bedømmelse 41 meget kvalificerede forslag. Alle forslag blev grundigt gennemgået og bidrog til en frugtbar dialog om signalværdi, fleksibilitet, poesi, drift og meget mere. Der er blevet arbejdet med Ambassaden som aktivt inspirerende mødested på vidt forskellig vis og forslagene åbenbarede stor kreativitet og mange muligheder. Næsten alle forslag har arbejdet med fine fortællinger og metaforer, som understøtter bygningens udtryk, og budskabet bag Smag på Aarhus. En del forslag tolker Ambassaden som en åben struktur hvor elementerne kan flyttes rundt på inden for byggefeltets afgrænsende ramme, og i højere grad bliver en del af det offentlige fælles rum. Et eksempel er forslag 18/12305 Bykuben, som også fremhæves for desuden at fortælle en fin historie om iværksætteri, kultur og natur. Andre besvarelser fortolker ambassaden som værende en længebygning, hvilket ligger i naturlig forlængelse af byggefeltets aflange rektangulære form. Især forslag 15/02060 Bioteket gør sig bemærket som et særdeles professionelt og gennembearbejdet forslag i denne kategori. Forslag 27/20815 Tusindben arbejder også med længetypologien, men med et mere fabulerende og poetisk udtryk. Poesien finder dommerkomiteen særligt iøjnefaldende i forslag som 7/11235 manna og forslag 20/00014 Frø et. Her arbejdes i begge forslag med blødt formgivne rumligheder, som kan undergå store forandringer og tilpasninger i forhold til tid og brug. Også forslag 08/11233 Havefantasier bør fremhæves som værende et kunstnerisk og markant forslag. Forslaget har abstrakte referencer til billedkunst og scenografi, der konkretiseres i en helt anderledes installationspræget arkitektur. Forslag 31/11759 Krokus fremstår også som en smuk installation i sit udtryk med de mange frithængende urtepotter.

3 3/12 Forslag som 04/00001 Madteatret viser på gennemført vis, hvordan ambassaden kan fremstå som byrumsmøbel en stor frit sammensat reol med referencer til opbygninger i Minecraft og Lego. En frit sammensat facade findes i forslag 37/15018 Greenhouse, hvor huset sammenstykkes af genbrugsvinduer og på den måde signalerer og indgår i en større bæredygtighedsbetragtning. Flere forslag peger på en ambassadeløsning som en solitær bygning eller som en komposition af plint, glasbygning og stort tag. Et godt eksempel på denne klassiske pavillon/expotype er forslag 12/67850 Det grønne bibliotek, som refererer til biblioteket som fælles mødested og rum for vidensdeling. Tagfladen benyttes i et par af forslagene som sted for dyrkning af planter og ophold for mennesker. Denne idé synes bedst gennemført i forslag 26/55567 Plantekassen, hvor ambassaden tages i brug som en slags multianvendeligt møbel. Endelig bør i rækken af arkitektoniske variationer nævnes en meget klar idé om at anvende en container-struktur. I forslag 36/83881 Madkassen er der arbejdet med stærk formidling og klar signalværdi i byrummet. Forslag 14/21251 Smagsportalen anvender enkle aflæselige rektangulære volumener i en inviterende komposition, som forholder sig flot til folks bevægelser på stedet. Funktion og drift Samtlige forslag er blevet grundigt vurderet i forhold til at kunne opfylde de funktionelle krav, som Smag på Aarhus stiller. Det aflukkede rum i ambassaden skal have en størrelse, der overbeviser om fleksibel anvendelse. De udvendige funktioner som plantekummer, siddepladser og andre have/byrumselementer er blevet kritisk gennemgået i forhold til drift. Alle forslag har desuden skullet aflevere et økonomisk overslag men ingen forslag er skønnet til at være decideret urealistiske som konsekvens heraf. Sammenfatning Dommerkomiteen har i drøftelsen af de mange spændende forslag lagt vægt på ambassadens evne til at optage forskellige aktiviteter og idéer i løbet af et år og i løbet af ambassadens levetid. Samtidig har det været af stor værdi at finde et forslag med en form for tidløshed og grundfortælling. Det var derfor meget hurtigt forslag 20/00014 Frø et, der med sit enkle poetiske udtryk vakte dommernes interesse og nysgerrighed. Forslaget rummer et stort potentiale for mangfoldighed og udvikling af konceptet Smag på Aarhus samtidig med en stærk identitet med stor forankring i naturen. Bygningen vil leve i forhold til lys, materiale og anvendelse og vække en nysgerrighed som drivkraft for brugen. Grundfortællingen om et frø, der vokser og kan blive til hvad som helst, er så stærk, at dommerkomiteen enstemmigt peger på forslaget som vinder af konkurrencen.

4 4/12 FORSLAG 20/00014 FRØ ET 1. præmie kr. Udarbejdet af arkitekt Steffen Impgaard Med en illustration af et frø der spirer, fortælles historien om en ambassade i harmoni med naturen. Ambassadens organiske form er primært udført i træ og pilestokke. Stålprofiler tillader at pavillonen transporteres, mens termoruder sørger for klimaafskærmning året rundt. Der arbejdes med en spartansk indretning med et mobilt køkken og el-opvarmning. Adgang er gennem et glasparti vendt mod Skt. Clemens Torv. Indgangspartiet skærmes af de udhængende pilestokke, hvorved der skabes et intimt møde mellem inde og ude. Mod Store Torv kulminerer den organiske form i et, næsten, levende interaktions øje i børnehøjde. Forslagets poetiske udtryk genereres fornemt af den organiske formgivning, der går i dialog med de fem lindetræer, som tegner den ene langside af byggefeltet. Forslaget undgår at danne en bagside mod Bispetorv og fremstår som værende ligefrem og tilgængelig. Udtrykket forstærkes af anvendelsen af vævede pilestokke som udvendig beklædning. Denne ærlighed om ambassadens oprindelse og formål er både inspirerende og dragende og formår at skabe en nysgerrighed ved at kunne etablere et indre univers midt i Aarhus året rundt. Forslagets aftenvisualisering er særligt dragende. Forslagsstillers bud på anvendelse af byrummet er begrænset til et par plantekasser. Forslagets karakteristiske formsprog og materialitet stiller krav til ambassadens øvrige elementer og detaljering. Dette gælder ikke kun de foreslåede plantekasser, som skal bringes i bedre samhørighed med ambassaden men også andet byrumsinventar, som brugerne med tiden vil få brug for.

5 5/12 Det kunne være hensigtsmæssigt, at forslagsstiller i dialog med bygherre udvikler et koncept eller en designmanual for indvendig og udvendig komplettering og møblering. Ambassadens åbenhed udadtil samt dagslysforhold afhænger meget af facadens detaljering herunder klimaskærm og tætheden i pilestokkene. Pilestokkene skal samtidig tegne de krumme linjer i ambassadens organiske hovedgeometri og må derfor ikke blive for åben. I forbindelse med projekteringen bør der udføres prøver for at finde den rigtige balance og detaljering. Eventuelt parallelt med at indeklimaet undersøges og behov for oplukkelighed og opvarmning bestemmes. I dialog med projektteamet skal indretning, opbevaring og andre driftshensyn gennemarbejdes. I projekteringen skal udførselsteknik og mobilitet også videreudvikles, så det tillader variation i terrænforhold og tåler at blive flyttet gentagne gange.

6 6/12 Sammenfatning Forslagets symbiose mellem grundfortælling og arkitektur fremstår særdeles stærkt gennem dets grundholdning til naturens egen vækst og ambassadens funktionelle udvikling. Forslaget formår at skabe sin egen identitet uden at virke stødende på dets både urbane og landskabelige kontekst eksemplificeret ved Aarhus Domkirke og de fem lindetræer. Integrationen af ambassadens organiske formgreb og detaljering får forslaget til at fremstå særdeles stærkt og giver Smag på Aarhus rige muligheder for at slå rod og kunne indtage byrummet ved knopskydning. Funktionaliteten er tilvejebragt på en sådan måde, at der bogstaveligt er tale om frøet, der spirer, hvilket har tiltalt dommerkomitéen. Forslaget illustrerer flot med renderinger det arkitektoniske potentiale, m ens den opsplittede isometri skaber overblik over konstruktion og detaljer. Forslaget vurderes også at kunne realiseres inden for den økonomiske ramme og i en spændende dialog mellem forslagsstiller og Smag på Aarhus. FORSLAG 07/11235 manna Indkøb kr. Udarbejdet af TEAM STED v. landskabsarkitekt MDL Martin Hjerl, arkitekt MAA Rosa Lund og stud. Hort. Arch. Søren Lahn Christensen. Alle med ophavsret.

7 7/12 Med inspiration i frugtens opbygning med skal, frugtkød og kerne udgøres forslaget af tre dele; en åben indhegning (skallen) et mellemrum (frugtkødet) og en mindre kuppellignende bygning med cirkulær grundplan (kernen). Indhegningen (skallen) omkranser et nord-sydgående uderum, som i grundplan udgør en kile afsluttet med cirkelslag i begge ender. Selve hegnet er udformet som er en åben træskeletkonstruktion, der i sin struktur refererer til bindingsværk. Hegnet er ca. to meter højt mod syd og stiger svagt mod nord, hvor det er ca. fire meter højt. Træskelettet er opstillet på punktfundamenter placeret direkte på terræn. Gulvet i indhegningen udgøres af torvets brostensbelægning, som ubesværet glider ind gennem rummet. Indhegningen har to funktioner, dels som byens grønne opslagstavle, der inviterer og vækker nysgerrighed, dels som ramme om fællesskab og mødeaktiviteter. Forslagsstiller har med fine diagrammer anskueliggjort et væld af aktiviteter der kan finde sted i, på og omkring hegnet. Hegnet kan desuden tilpasses en ny kontekst, når ambassaden skal flyttes. Kernen er placeret i indhegningens nordlige ende og er geometrisk udformet som en kugle med ækvator placeret ca. en meter over terræn. Kuglen er i bunden tilpasset terrænets svage hældning, medens toppen er skåret af med et rent vandret snit. Kernen er en isoleret trækonstruktion udvendigt beklædt med stål (eller kobber) og skal med sin klare form og fine materialitet bringe ambassaden i slægtsskab med byens øvrige kulturinstitutioner. Adgangen til kernen sker via to skydedøre, medens dagslyset hentes ind via et stort cirkulært ovenlys. Kernen er indrettet med de ønskede funktioner samt depot til opbevaring. Selvom arealet svarer til programkravet, afstedkommer geometrien, at indretningen virker noget klemt og ikke helt løst. Forslaget får et indkøb for, som et af de få, i sit formsprog ikke at referere til den klassiske pavillon- og væksthustypologi. Med enkle midler skabes en spændende og inviterende ramme, som bunder i en fin læsning af stedet og indlevelse i Smag på Aarhus idegrundlag og målsætning. Det er dog dommerkomiteens opfattelse, at kernen med sit lukkede, hemmelighedsfulde udtryk ikke vil fremstå inviterende nok i den del af sæsonen, hvor uderummet ikke kan anvendes, og hvor kernen skal fungere som primært mødested. Hegnets fundamenter virker forstyrrende, ligesom hegnets stabilitet generelt vækker bekymring med tanke på, at ambassaden ligger i en del af byen, hvor det godt kan gå hårdt for sig.

8 8/12 FORSLAG 15/02060 Bioteket Indkøb kr. Udarbejdet af Anders Boel Tversted og arkitekt MAA Anders Hjortenberg. Begge med ophavsret. Med Bioteket ønsker forslagsstillerne at skabe rammerne for et grønt aktivitets-, videns- og formidlingshus der kan fungere året rundt. Det arkitektoniske udtryk tager afsæt i naturens diffuse overgange og bløde grænser og det menneskeskabte kulturlandskabs lige linjer. Bioteket er bygget op omkring et klassisk væksthus med saddeltag. Bygningen er placeret på en stor plint med længderetning orienteret mod nord-syd. Plinten udgør et vandret plateau, som med udgangspunkt i pladsens sydlige del gradvist hæver sig mod nord. Væksthus og plint kompletteres elegant af træ, hvorved der skabes et samlet bygværk med forskellige funktioner relateret til konteksten og til dyrkning. Ambassaden er en træskeletkonstruktion beklædt med polycarbonatplader. Ambassaden er med sine ca. 55 m2 samtidigt konkurrencens største. To fag mod syd efterlades åbne og skaber et overdækket uderum. Ambassadens bræddebeklædning suppleret med horisontale plantekasser, dyrkningssystemer og hylder opløses gradvist fra nord mod syd og skaber hermed bygningens karakteristiske og dynamiske udtryk. Konceptet føres igennem i plinten, som behændigt tilpasser sig omgivelserne og indeholder en række funktioner som kompost, arbejdsborde og opbevaring. I den sydligste ende tager plinten imod med en terrasse, som bindes sammen med nogle højbede med siddemulighed. Mod øst skabes en lang udendørs bænk med

9 9/12 udsyn til Bispetorv. Hovedindgangen er placeret mod vest, hvor en bred dør giver adgang til Bioteket. Den plantetekniske aptering er mangfoldig og indeholder bl.a. kapilærbed, vertikal urtehave, hydroponisk anlæg og frø-bank. Dette er koblet sammen med en fin beskrivelse og illustration af årets gang i naturen og de tilhørende aktiviteter, der kan finde sted i Bioteket. Forslaget får et indkøb for helhedstankegangen og vidner om stor indlevelse i opgaven. Forslaget er sikkert og drevent illustreret, og fremstår med sine renderinger, fine håndskitser og diagrammer indbydende og herligt fabulerende. Bioteket fremstår inviterende, moderne og passende uformel. Der er fine og gennemtænkte detaljer i forhold til både program og den nære kontekst. Dommerkomiteen er dog enige om, at det samlede udtryk bliver noget fremmed for stedet, og at man programmatisk bliver lagt i lidt for faste rammer. Hertil kommer, at forslaget i kraft af størrelse og aptering vurderes at ligge på grænsen i forhold til budget. FORSLAG 27/20815 Tusindben Indkøb kr. Udarbejdet af stud. Arch. MAA Marie Joo Thorup og stud. Arch. MAA Troels Skov-Carlsen. Begge med ophavsret.

10 10/12 En lun brise rammer dig og du nærmer dig det lille torv. Men rundt om hjørnet ser du pludselig en ny venlig skikkelse, der er kravlet i læ under lindetræerne. Med dette stemningsbillede slås tonen an i forslaget. Forslaget ønsker at forankre ambassaden i stedets historie og identitet. Ambassadens funktion lægger sig logisk i traditionen med boder og torvehandel på stedet. Arkitekturen låner inspiration fra domkirkens kalkmalerier, teatrets dekorationer og friser, men skal også i dialog med nutidens boder, der på de to ugentlige torvedage bliver nabo til ambassaden. Forslaget samler tre funktioner på et dæk under ét langt tag. Dækket står på pæle, og ambassaden er grøn, heraf navnet. Mod nord placeres Florilegium. Rummet er aflangt og får dagslys fra et stort ovenlys og en række højtsiddende, halvcirkelformede, vinduer langs begge facader. I rummets gulv er placeret et bed til dyrkning, og langs væggene er der hylder til opbevaring af det høstede og indsamlede. Rummet er ikke isoleret. Med et bord placeret over bedet kan rummet også anvendes til formidling og møder. Mod syd ligger et møderum. Her suppleres de højtsiddende vinduer med et stort vindue med siddeniche mod Skt. Clemens torv og et mindre mod Bispetorv. De to rum er adskilt af en overdækket terrasse. Terrassen spænder på tværs af bygningen og tager på fin vis fat i både Bispetorv og Skt. Clemens Torv. På terrassen har et tekøkken og depot fået plads i det tredje, noget mindre rum. Ambassaden er opbygget af en træskeletkonstruktion beklædt med krydsfiner, taget er sinusplader. Tag og facader er grønmalede. Facaderne er dekoreret med CNC-fræsede motiver, som refererer til kalkmalerier og friser. Forslaget skal fremhæves for sin gennemarbejdede og originale formidlingsform. Perspektiverne har deres helt eget udtryk og formidler stemning og detaljer med en sjælden kombination af poesi og præcision, det samme kan siges om plan/snittegningerne. Hertil kommer brug af modelbilleder og 1:1 mock-up af facaden. Forslaget indkøbes for den flotte disponering som åbner op for mange former for samvær, og inviterer til at blive brugt. Med sjældent brugte virkemidler som ornamentering og med rundbuevinduernes karakteristiske udtryk, skabes fin poesi og nostalgi, som elegant kontrasteres af ambassadens stringente og usentimentale form og materialitet. Dommerkomiteen er imidlertid ikke overbevist om Florilegium-rummet i praksis vil fungere som væksthus, ligesom den ikke-isolerede konstruktion vil gøre den uegnet til møder og workshops i dele af sæsonen. Endelig kan de fine kontekstuelle referencer være en ulempe, når ambassaden skal indpasses i anden kontekst.

11 11/12 KONKURRENCEFAKTA Konkurrenceudskriver: Konkurrencen blev udskrevet som en åben projektkonkurrence af parterne bag Smag på Aarhus og Aarhus Kommune, Center for Byens Anvendelse. Konkurrenceprogrammet udarbejdet af: Aarhus Kommune og Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling. Konkurrenceperiode: 6. juli 12. august 2015 Antal forslag: 41. Samtlige forslag blev optaget til bedømmelse. Dommerkomité: Fra Aarhus Kommune: Stephen Willacy, stadsarkitekt; Pernille Thormann Villesen, projektleder Smag på Aarhus; Henrik Højmose, arkitekt Ingeniørfagdommer Frank Jensen, FRI Fagdommere udpeget af Arkitektforeningen: Rasmus Holm, arkitekt MAA Trine Berthold, arkitekt MAA Dommerkomiteens sekretær: Arkitekt MAA Bettina Mylin, Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling. Bedømmelseskriterier: Forslagene blev vurderet på deres arkitektoniske, identitetsskabende, funktionelle og tekniske løsninger i forhold til konkurrenceprogrammets ønsker og krav. Der har været fokus på forslag som bidrager til en anderledes arkitekturoplevelse og som understøtter mødet mellem mennesker. Der blev lagt stor vægt på, at forslagene ville kunne realiseres inden for den beskrevne økonomiske og tidsmæssige ramme for projektet, jævnfør programmets afsnit 5. Bedømmelsesperiode: 13. august 24. august Samlet præmiesum: kr. Bedømmelsesforløb: Dommerkomiteen har afholdt to møder. Dommerne havde forud for det første møde forberedt sig, og på mødet blev forslagene shortlistet. På det andet bedømmelsesmøde skiftedes fagdommerne til at præsentere samtlige 41 indkomne forslag. Derefter indstillede dommerkomiteen, at følgende 21 forslag gik videre i konkurrencen: 01/36543 Grønkredsen; 04/00001 Madteatret; 07/11235 manna; 11/19484 Spir; 12/67850 Det grønne bibliotek; 14/21251 Smagsportalen; 15/02060 Bioteket; 18/12305 Bykuben; 20/00014 Frø et; 24/23794 Under trækronen; 25/30776 Agurk; 26/55567 Plantekassen; 27/20815 Tusindben; 28/02000 Naturretten; 30/65651 Jordbo; 33/10311 Plantesalonen; 35/06101 Spirekassen; 36/83881 Madkassen; 37/15018 Greenhouse; 39/15346; 40/13038 Madhytten

12 12/12 I den indledende gennemgang blev følgende to forslag bragt i spil igen: 8/11233 Havefantasier; 29/30078 Spisekammer Til den afsluttende gennemgang blev det besluttet at lade følgende 10 forslag gå videre: 04/00001 Madteatret; 07/11235 manna; 12/67850 Det grønne bibliotek; 14/21251 Smagsportalen; 15/02060 Bioteket; 20/00014 Frø et; 26/55567 Plantekassen; 27/20815 Tusindben; 36/83881 Madkassen; 40/13038 Madhytten Afslutningsvist blev der truffet beslutning om, hvilke forslag der skulle præmieres. Nærværende notat blev underskrevet, hvorefter navnesedler blev åbnet. Konkurrenceresultat og fordeling af præmiesum: 1. præmie ( kr.): Forslag 20/0oo14 Frø et Herudover tildeles der indkøb på kr. til forslag: 07/11235 manna 15/02060 Bioteket 27/20815 Tusindben Offentliggørelse af konkurrencens resultat: 8. september Se alle indsendte forslag på Redaktion: Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling

PLANTESALONEN Den Grønne Ambassade i Aarhus

PLANTESALONEN Den Grønne Ambassade i Aarhus 10311 PLANTESALONEN Den Grønne Ambassade i Aarhus 10311 PLANTESALONEN Den Grønne Ambassade i Aarhus Klimaskærm Plantesalonen er Aarhus nye mødested for projektet Smag på Aarhus. Plantesalonen er central

Læs mere

DEN GRØNNE AMBASSADE - 15346

DEN GRØNNE AMBASSADE - 15346 DEN GRØNNE AMBASSADE - DEN GRØNNE AMBASSADE Den grønne ambassade er en fortælling om Bispetorv i Aarhus. Selvom projektet måtte opnå stor succes og flyttes andetsteds, så vil det fortsat bære historien

Læs mere

GREENHOUSE DEN GRØNNE AMBASSADE KENDINGSTAL: 15018

GREENHOUSE DEN GRØNNE AMBASSADE KENDINGSTAL: 15018 DEN GRØNNE AMBASSADE KENDINGSTAL: 15018 STORE TORV EKSISTERENDE FORHOLD DOMKIRKEN INDLEDNING I forbindelse med projektet Smag på Aarhus og under mottoet byen der er lige til at spise inviterer Aarhus Kommune

Læs mere

06101 DEN GRØNNE AMBASSADE

06101 DEN GRØNNE AMBASSADE 06101 DEN GRØNNE AMBASSADE KONCEPT Den Grønne Ambassade ( SPIREKASSEN ) Projektet tager sit afsæt i samlingssted/ sammenslutning / samskabelse. Det formaliserede og det uformelle møde mellem mennesker.

Læs mere

UDSIGTSPOSTER I SVANNINGE BJERGE

UDSIGTSPOSTER I SVANNINGE BJERGE UDSIGTSPOSTER I SVANNINGE BJERGE Åben konkurrence for arkitektstuderende 2013 1 INDBYDELSE, BAGGRUND OG MÅL Bikubenfonden indbyder til deltagelse i konkurrencen om udformning af en serie udsigtsposter

Læs mere

På spørgsmål fra HK kan ovenstående sammensætning og antal godt anbefales.

På spørgsmål fra HK kan ovenstående sammensætning og antal godt anbefales. Sags-nr. 2177-001-00 Side 1 / 5 Dato 2017-03-21 Notat Sag Søndergade fra gågade til væregade, projektkonkurrence Emne Notat vedr. dommerhverv Notat nr. Udført af Bettina Mylin Fordeling Lene Stegemejer

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

DEN GRØNNE PLANTE BoRSEN SMAG MIN HAVE

DEN GRØNNE PLANTE BoRSEN SMAG MIN HAVE E N N Ø R DEN G PLANTE Bo RSEN SMAG MIN HAVE GRØN GRØNNERE DEN GRØNNE STEDET DEN GRØNNE ligger helt centralt i Aarhus på Sankt Clemens Torv; klemt ind mellem to af byens store pladser, Storetorv og Bispetorv.

Læs mere

D ET GRØNNE SPISEKAMMER

D ET GRØNNE SPISEKAMMER D ET GRØNNE SPISEKAMMER SMAG PÅ ÅRHUS Festivallens mål om at gøre byens rum spiselige har vi omsat til et konkret rum. Vi ønsker med dette pavillionforslag at fejre og udvide horisonten for det spiselige

Læs mere

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Dødningebakken 33, 9990 Skagen, Ejerlav Starholm, Matrikel 3n - Ejendom 178705 Februar 2011 1 Disponering og arkitektoniske ideer Huset har to udtryk

Læs mere

LAANSHØJ FÆLLESHUS 1

LAANSHØJ FÆLLESHUS 1 1 LAANSHØJ FÆLLESHUS INDHOLDFORTEGNELSE LAANSHØJ FÆLLESHUS 04 Introduktion Situationsplan KONCEPT 07 ARKITEKTUREN 09 Tagplan + Opstalt Stueplan + Længdesnit Visualisering Snit AA + BB REFERENCER 21 Relation

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Pavillon til Gl. Holtegaard Barokhave Konkurrence Forslag Orangeri 2015 ID 29068

Pavillon til Gl. Holtegaard Barokhave Konkurrence Forslag Orangeri 2015 ID 29068 Pavillon til Gl. Holtegaard Barokhave Konkurrence forslaget til Gl. Holteggard Barkokhave pavillon danner rammerne omkring et intimt rum, et sted hvor tankerne kan flyve frit og drømmene opstå. Med dens

Læs mere

minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København

minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København minipavillon 2015 dommerbetænkning Åben arkitektkonkurrence for børn Arkitektforeningen København Arkitektforeningens

Læs mere

driv(.)huset Den Grønne Ambassade Den arkitektonisk ramme til Den Grønne Ambassade er et Hus som driver. Kaldenavnet for ambassaden er:

driv(.)huset Den Grønne Ambassade Den arkitektonisk ramme til Den Grønne Ambassade er et Hus som driver. Kaldenavnet for ambassaden er: Den Grønne Ambassade... at drive nysgerrighed... at drive interesse... at drive viden, kendskab, lærdom... at drive appetit... at drive eksperimenter... at drive lyst Udearealer kan kobles med servering

Læs mere

11235 manna - byens grønne mødested MANNA - Betydninger 1. BOTANIK små vingede frugter fra elmetræet

11235 manna - byens grønne mødested MANNA - Betydninger 1. BOTANIK små vingede frugter fra elmetræet 11235 manna manna - byens grønne mødested MANNA - Betydninger 1. BOTANIK små vingede frugter fra elmetræet 1.a OVERFØRT noget som man har savnet meget, og som man uventet får 2. RELIGION den mirakuløse

Læs mere

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt

Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt Danø arkitektur September 2016 Stationstorv & Torvehal i Ry Skitseprojekt 23.09.2016 DANØ arkitektur & Danø arkitektur September 2016 Ry torv med Torvehal - ophold og aktivitet - mangfoldighed - følelse

Læs mere

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD

BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD BILAG 8 NOTAT 22/05 2013 BELÆGNING UD FOR NYHAVN 71 KVÆSTHUSMOLEN SYD Nyhavns huse står på nordsiden af kanalen, side om side med den kendte smalle, lodrette takt, med forskellige højder og farver. Her

Læs mere

VIND ET GAVEKORT REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE. http://kaark.aarch.dk

VIND ET GAVEKORT REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE. http://kaark.aarch.dk VIND ET GAVEKORT INDRET KÅRKS REDAKTIONSLOKALE OG VIND 1000,- TIL ARCHI TEGN [KÅRK] KONKURRENCE INDRET KÅRKS LOKALE http://kaark.aarch.dk side_2 Indledning Kårk genopstod sidste semester efter længere

Læs mere

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT

KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT KONKURRENCEN OM COLD HAWAII INLAND I THY ER AFGJORT Spektrum Arkitekter har sammen med NORRØN og ISC rådgivende ingeniører vundet den 4-årige rammeaftale for Thisted Kommune. Ambitionen er at skabe et

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Oversigtsbillede set fra hovedbygningen. Belle Etage Ny pavillon til Gl. Holtegaards barokhave

Oversigtsbillede set fra hovedbygningen. Belle Etage Ny pavillon til Gl. Holtegaards barokhave Oversigtsbillede set fra hovedbygningen. Belle Etage Ny pavillon til Gl. Holtegaards barokhave 1 pavillonen set fra springvandet Et nyt blik på Gl. Holtegaard Det hævede orangeri For den der går rundt

Læs mere

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse.

Menighedshus ved Ansgar kirke. Bilag til forenklet startredegørelse. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til By- og Landskabsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Ulla Kristensen Sagsnr./Dok.nr. 2018-035720 / 2018-035720-4 Byens Fysik, BLF By-

Læs mere

side 1 af 8 STØVRING BYTORV

side 1 af 8 STØVRING BYTORV 042015 side 1 af 8 STØVRING BYTORV Pladsen idé vision Velkommen til Støvring Bytorv. Visionen med nærværende projektforslag har været at skabe et nyt bytorv med en klar rumlig og funktionel identitet,

Læs mere

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Seniorboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træhuse. For et træhus giver

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence

GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence 6 GAMLE HOLTEGAARD O R A N G E R I E T Projektkonkurrence Lunden Pavillonen Orangeriet Historie og nutid Plassering Miljø og atmosfære Historiens

Læs mere

Den Grønne Ambassade ID 86600

Den Grønne Ambassade ID 86600 Den Grønne Ambassade Baggrund Bæredygtig arkitektur fokuserer i dag primært på energimæssige faktorer. Denne pavillon følger bæredygtighedstanken omkring nyt nordisk mad og selvforsyning op med brug af

Læs mere

Litteraturliste. Litteratur:

Litteraturliste. Litteratur: 88 Konklusion Dette projekt tager sit udgangspunkt i det nye motorvejsprojekt i og omkring Silkeborg. Den kommende motorvej i Silkeborg får store konsekvenser for byen, både negative og positive. Silkeborg

Læs mere

PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE Åben projektkonkurrence

PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE Åben projektkonkurrence PAVILLON TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE Åben projektkonkurrence Konkurrenceprogram Orangerie Januar 2015 INDHOLD INTRODUKTION s. 3 1. OM GL. HOLTEGAARD & BAROKHAVEN s. 4 2. KONKURRENCEOPGAVEN & PLACERING

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled

Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Dommerbetænkning Bygningsintegreret kunst på Skanderborg Fælled Forslag v/ Bo Mølgaard, Anne-Marie Pedersen og Vibeke Tøjner Dato 26.05.15 Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 8794 7000 www.skanderborg.dk

Læs mere

Skovlunden

Skovlunden Skovlunden 19.03.18 18 Skoven vil sammen med en allerede eksisterende skovsø, skabe en helt unik stemning i området SKOVBRYNET Slagelse Boligselskabs 22 nye seniorboliger er beliggende som den første etape

Læs mere

DOMMERBETÆNKNING. PAVILLONSCENE TIL KULTURMØDET MORS 2015 Åben idekonkurrence INDLEDNING

DOMMERBETÆNKNING. PAVILLONSCENE TIL KULTURMØDET MORS 2015 Åben idekonkurrence INDLEDNING DOMMERBETÆNKNING PAVILLONSCENE TIL KULTURMØDET MORS 2015 Åben idekonkurrence INDLEDNING Hermed præsenteres resultatet af den åbne konkurrence om en midlertidig pavillonscene til Kulturmødet Mors 2015.

Læs mere

inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk

inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk inovenit / forår 2014 Inovenit ApS. Værkstedsvej 17 1. th., 4600 Køge. Tlf. 5556 5857 ino@inovenit.dk www.inovenit.dk OM INOVENIT Invenit er latin for han/hun har formet, arrangeret det, designet/planlagt

Læs mere

Indledning. Arkitektonisk udtryk

Indledning. Arkitektonisk udtryk Uglegårdsskolen Uglehuset - Nyt indskolingshus PROJEKTFORSLAG Indledning Arkitektonisk udtryk Nærværende projektforslag for Uglehuset er en viderebearbejdning og detaljering af konkurrenceprojektet fra

Læs mere

Gennemførelsen af nærværende idekonkurrence er det næste trin frem mod tilblivelsen af det endelige projekt.

Gennemførelsen af nærværende idekonkurrence er det næste trin frem mod tilblivelsen af det endelige projekt. Region Sjælland Offentlig idekonkurrence Side: 2 af 9 1 Indledning Det forestående byggeri til psykiatri-funktioner i Slagelse forventes at blive det største af sin art i nyere tid i Danmark og byggeriet

Læs mere

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle Side 1 OKKERHYTTE Okkerhytten er en udstillingspavillon udformet som et træskrin, som hænger svævende over Vestermølles lille okkerdam. En stabil trebuktømmerkonstruktion,

Læs mere

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum Nomaden Nomaden er flyttet til den smalle gade i den lille købstad. På den 400 meter lange kulturvej har Nomaden slået sig ned i mellem to byhuse det gule og det røde. Det er i forbindelse med det store

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010

KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTOR + ERHVERV - HOLMBLADSGADE /FORSLAG B (151%) SAGSNUMMER 07.2825 - DATO 11.02.2010 KONTEKST BAGGRUND I 2007 erhvervede BOKA GROUP A/S grunden Holmbladsgade 113, beliggende på Amager. Projektgrunden

Læs mere

Løgstrup Skole Tilbygning med ny klasseklynge til mellemtrinnet

Løgstrup Skole Tilbygning med ny klasseklynge til mellemtrinnet Quattro Arkitekter A/S Preislers Plads 14 8800 Viborg tlf. 8662 2711 cvr. 10086760 www.quattro-as.dk Løgstrup Skole Tilbygning med ny klasseklynge til mellemtrinnet 2010.12.13 Udbygning af Løgstrup Skole

Læs mere

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74

POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S. info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 Skyen POLYFORM ARKITEKTER ApS Kigkurren 8M, 1. sal DK-2300 København S info@polyformarkitekter.dk Tlf 33 32 08 74 2 Skitseforslag byggefelt 1C// Aalborg Godsbaneareal // 21.12.212 // POLYFORM Arkitekter

Læs mere

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 Infrastruktur Fundamentet for Skejby s erhvervsmæssige vækst fi ndes i områdets gode infrastruktur samt den umiddelbare kontakt til Århus midtby (6 km til Århus Hovebanegård)

Læs mere

Den Blå Foreningsby på Amager Strand

Den Blå Foreningsby på Amager Strand Den Blå Foreningsby på Amager Strand Januar 2013 Den Blå Foreningsby Øresund bådebro Jollerampe Fremtidig byggemulighed Til Helgoland Øresundsstien Udarbejdet af JJW arkitekter med støtte fra Amager Øst

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

PAVILION TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE - Dugen, Gl. Holtegaard, 2015

PAVILION TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE - Dugen, Gl. Holtegaard, 2015 Vores forslag til en pavillon til Gl. Holtegaards barokhave er en in situ støbt vægkonstruktion, som ved dens orientering og placering fungerer som orangeri. Den vil danne rum og overfl ade for at planter

Læs mere

Beskrivelse af byggeriet. Disponering:

Beskrivelse af byggeriet. Disponering: Illustrationsplan af mulig fremtidig bebyggelse og pladsdannelse Beskrivelse af byggeriet Disponering: Bebyggelsen indeholder 3 enkeltstående blokke A, B og C alle i 3 etager med flade - eller næsten flade

Læs mere

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme

Seniorhuset. Byggeriet og de arkitektoniske tanker bag Danmarks første ældreboliger til mennesker med autisme Seniorhuset Baggrund og vision Hvordan skal mennesker med autisme bo, når de bliver ældre, og hvordan kan vi skabe de bedst mulige rammer for denne gruppe borgere, når de er oppe i årene? De spørgsmål

Læs mere

Børnehuset Bøgen. Integreret institution for godt 100 børn CASE

Børnehuset Bøgen. Integreret institution for godt 100 børn CASE CASE Integreret institution for godt 100 børn LOKATION:, Snekkersten, Danmark. Arkitekt/ totalrådgivning: Arkitektfirmaet 2r arkitekter. i Snekkersten nord for København er et arkitektonisk nytænkende

Læs mere

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS

STØVRING BIBLIOTEK OG UNGDOMSHUS TOTALRÅDGIVER ØSTERGAARD ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - ARKITEKT NØRKÆR+POULSEN ARKITEKTER APS UNDERRÅDGIVER - INGENIØR RAMBØLL A/S UNDERRÅDGIVER - LANDSKAB RAMBØLL BYUDVIKLING OG LANDSKAB STØVRING BIBLIOTEK

Læs mere

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012

Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Spurvelund Børnehus + Udvidelse af Spurvelundskolen Orientering om projekterne 17/12 2012 Behov Nyt børnehus og skoleudvidelse Børnehuset Fakta Skoleudvidelsen Fakta Etablering af nyt børnehus ved Spurvelundskolen:

Læs mere

BYKUBEN. Den Grønne Ambassade 12305

BYKUBEN. Den Grønne Ambassade 12305 BYKUBEN Den Grønne Ambassade 12305 STRANDENG, SKOV, MOSE, KØKKENHAVE, SØ OG VANDLØB, HEDEN DYRKNING, HØSTNING, OPBEVARING, TIL- BEREDNING, MÅLTIDET, KOMPOSTERING SUNDHED, SOCIAL, LÆRING, MILJØ, KLIMATILPASNING,

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur

HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN. Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur HERNING den levende by TINGHUSPLADSEN Vurdering af gade- og byrum ved Tinghuspladsen ift. eksisterende mur. 08.04.2014 SØNDERGADE BAGGRUND for vurdering af park og mur NØRREGADE Politi Kousgaard Plads

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Optimering af sfo/indskoling

Optimering af sfo/indskoling Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Optimering af sfo/indskoling ESPERGÆRDESKOLE, afd. tibberup, mørdrup, grydemosen, gl.espergærde

Læs mere

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter - Samlingssted i lokalområdet - Motion og sundhed for alle aldre - Fleksibilitet, åbenhed og inspiration - Identitet og fælleskab Adresse: Ny sportshal

Læs mere

DEN SPISELIGE HULE. Plan 1:500

DEN SPISELIGE HULE. Plan 1:500 DEN SPISELIGE HULE Plan 1:500 56800 1 af 6 Smag på Århus handler om at skabe en spiselig by! En by hvor vi som mennesker bliver bevidste om fødevarernes kvalitet, dets oprindelse og gøres opmærksomme på

Læs mere

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN

ARKITEKTURPRIS 2015 VINDER KONGEHØJSKOLEN KONGEHØJSKOLEN Skolebygning Transformering og nybyggeri Tøndervej 90 Arkitema Architects og MOE Skolen har gjort brug af en tidligere lagerbygning, der er indrettet som et rum til leg og bevægelse. Parallelt

Læs mere

MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE. HAFNIA Architects

MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE. HAFNIA Architects MIDLERTIDIG KUNSTPAVILLON I NY CARLSBERG GLYPTOTEKS HAVE HAFNIA Architects 01 02 03 04 Visualisering 01 - Midlertidig bygning 02 - Nye udstillingsmuligheder + = 04 - Minimal påvirkning af haven 03- Æstetisk

Læs mere

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG

PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG PARKVÆNGET ROSKILDE SKITSEFORSLAG NYBYG FORELØBIG HELHEDSPLAN ARKITEKTBILAG 02 AUGUST 2017 UDDRAG AF UDVALGTE SIDER KONTEKST 3-4 etagers boligblokke Røde/gule murede facader Røde saddeltage Hvide vinduer

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. i zink

Nyt fra din blikkenslager. i zink Nyt fra din blikkenslager GAVLE og tagrender i zink Blikkenslageren anbefaler NY gavl? - Den bedste løsning er i zink VMZ Stikfals VANDRET/ QUARTZ-ZINC Er du også en af de mange boligejere, som hellere

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

PLAYSPOTS OTTERUP SKOLE GØRDING SKOLE ENGLYSTSKOLEN SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE. ...udendørs klasseværelser til bevægelse

PLAYSPOTS OTTERUP SKOLE GØRDING SKOLE ENGLYSTSKOLEN SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE. ...udendørs klasseværelser til bevægelse PLAYSPOTS...udendørs klasseværelser til bevægelse OTTERUP SKOLE GØRDING SKOLE ENGLYSTSKOLEN SCT. JACOBI SKOLE GRÅSTEN SKOLE idekatalog udarbejdet af: peter holst arkitektur & landskab, december 2010 gråsten

Læs mere

ORANGERIET En pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave // 14077

ORANGERIET En pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave // 14077 Overgangen Ankomsten Den Grønne Sfære ORANGERIET En pavillon til Gl. Holtegaards Barokhave // 14077 Stålra ampe Vækstbed - hævet 8 0 cm Snit a-a 1:50 14077 // side 1 Orangeriet Orangeriet undersøger og

Læs mere

SKAMLINGSBANKEN, KOLDING

SKAMLINGSBANKEN, KOLDING NYT BESØGSCENTER SKAMLINGSBANKEN, KOLDING Bilag til udbudsbekendtgørelse SKAMLINGSBANKEN, KOLDING I tæt samarbejde med Skamlingsbankeselskabet og Fonden til opretholdelse af Klokkestablen på Skamling,

Læs mere

KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014

KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014 KULTUR- RUMMET ET KULTURELT LABORATORIUM I THY PRÆSENTATION FOR RUM & DESIGN- STUDERENDE/ARKITEKTSKOLEN AARHUS NOVEMBER 2014 PROGRAM 1. Overordnede målsætninger med KulturRummet 2. Præsentation af KPF/Rødbro

Læs mere

PORTFOLIO Henriette Ditte Marquard Andresen - Cand. Arch., Arkitekt maa. - sommer 2008

PORTFOLIO Henriette Ditte Marquard Andresen - Cand. Arch., Arkitekt maa. - sommer 2008 PORTFOLIO Henriette Ditte Marquard Andresen - Cand. Arch., Arkitekt maa. - sommer 2008 KLØVERPARKEN/KLØVERMARKEN - indledende skitsering for Skanska a/s - forår/sommer 2007 gennem brainstorming, undersøgelse

Læs mere

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio

Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Sofie Mandrup Andreassen Portfolio Navn Sofie Mandrup Andreassen Adresse Hasserisgade 1, 2.th 9000 Aalborg, Denmark E-mail sman07@student.aau.dk Mobil +45 27 33 07 24 Fødselsdag 1. sep. 1986, 24 år PEDESTRIAN

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

thurøvej

thurøvej thurøvej 13-15 Skitseforslag 03.02.2015 1 EKSISTERENDE FORHOLD Frederiksberg er en tæt og stort set færdig bygget by, og kommunegrænsen er hele vejen omkranset af København. Derfor er det på Frederiksberg

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS

KALUNDBORG SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS SUNDHEDS- CEnTER OG AKUTHUS rh arkitekter REV. 2012.01.10 VISION På baggrund af de strukturændringer som Region Sjællands sygehusplan 2010 medfører, etablerer Region Sjælland og Kalundborg Kommune et sundheds-

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Søparken/ 16 boliger ved. en gammel gård/

Søparken/ 16 boliger ved. en gammel gård/ Søparken/ 16 boliger ved en gammel gård/ 2019.06.25 Søparken/ 16 boliger Matrikelgrænser/Jordstykke - Sort situationsplan 1_500 Jordstykke 24. maj 2019, 13:16 fælles frugttræer eksisterende længe fælles

Læs mere

Orientering om helhedsplan

Orientering om helhedsplan Orientering om helhedsplan Askerødbebyggelsen september 2008 Til beboerne i Askerød På beboermødet den 9. marts 2008 blev der nedsat følgende tre fokusgrupper med følgende emner 1. Stamhus og institutioner

Læs mere

CLAIR OBSCUR. En leg med vinterlys og sommermørke

CLAIR OBSCUR. En leg med vinterlys og sommermørke CLAIR OBSCUR En leg med vinterlys og sommermørke Pavillonen tager afsæt i tidens gang, årets cyklus og materialernes rejse. Sollyset og det levende billede af haven lukkes ind om dagen. Træet måler sæsonskift

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden

ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg Opslagstavle med vision for Posthusgruden ANNA KLINDT RY BORGER- OG KULTURHUS RY FOR GÆSTFRIT BORGERFÆLLESSKAB SAMMEN KAN VI... Ideoplæg 2016 - Opslagstavle med vision for Posthusgruden Indhold Vision Beskrivelse Referencebilleder Illustrationsplan

Læs mere

NORDSKOVSKOLEN SLAGELSE CENTER. ii1l1 IEEEI I II-IF. L_J1r1iI ILL I I I. Jj_J

NORDSKOVSKOLEN SLAGELSE CENTER. ii1l1 IEEEI I II-IF. L_J1r1iI ILL I I I. Jj_J NORDSKOVSKOLEN SLAGELSE CENTER Jj_J i1l1 -F L_J1r1i LL EEE - ----- - i -- - ----- PUNKTHLJSE VED SLAGELSE STATON Sagsnr. 02174 D. 01.12.03 i EJ -- ------- --.- _ t- ------ -- Jyllandsgade 10 4100 Ringsted

Læs mere

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007

HØJHUS I NØRRESUNDBY HAVNELIV VED BROERNE 30.03.2007 HØJHUS I NØRRESUNDBY 30.03.2007 1 Innovativt højhusbyggeri ved havnefronten Det nye havneprojekt med marinefaciliteter ved brolandingen i Nørresundby fremtræder som et markant landmark for området nord

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink Nyt fra din blikkenslager Tænk i zink Hvorfor tænke i zink? Fordi... zink er et enestående materiale, som både tilfredsstiller krav om holdbarhed og intet vedligehold, men også samtidig er et usædvanligt

Læs mere

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad er en attraktiv arbejdsplads? Ny reform Hvad har den af betydning for jeres forberedelse? Kulturændring Fra den traditionelle

Læs mere

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015

TRAPPEN. Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 TRAPPEN Skitseprojekt for byggefelt 1A4 Aalborg Godsbaneareal 26.02.2015 ARKITEKT BYGHERRE Laplandsgade 4A, 2.sal 2300 København S Denmark TN Udvikling A/S Kong Christians Allé 43, 2. DK-9000 Aalborg

Læs mere

SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved

SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved SvømmeTagets markante indgang er en hyldest til såvel den eksisterende bygning med sin bølgende tagform, men også det fysiske svømmetag og derved brugen af bygningen... TEAM : Entreprenør Arkitekt Ingeniør

Læs mere

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning

Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Hørsholm Gågade Kommentering af belysningsforslag for gadebelysning Indledning Med udgangspunkt i belysningsforslaget for gågadeområdet i Hørsholm Bymidte udarbejdet af COWI A/S, beskrives i det følgende

Læs mere

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet

Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Bilag 1: Tilgang og principper for Grøn Strategi en strategi for et grønt løft i byerne med fokus på sammenhæng og identitet Byernes åndehuller Kolding Kommune er beriget med smukke naturområder, som vi

Læs mere

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark

CASE. Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark CASE Lavenergivilla Unik arkitektonisk privatvilla, Danmark Arkitekt/ designer: STUDIOBAKI LAVENERGIHUS MED FOKUS PÅ BÆREDYGTIGHED Villaen i København er opbygget af færdige, præfabrikerede skræddersyede

Læs mere

Pavillon MAA 1:1 i Kongens Have Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013

Pavillon MAA 1:1 i Kongens Have Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013 Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013 Åben projektkonkurrence Arkitektforeningen 2013 2 Foto: Wikimedia Commons Indbydelse, baggrund & mål Akademisk Arkitektforening indbyder i samarbejde med

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 1.12 Helbredsgreb Glostrup Hospital 01.02.2012 Helhedsgreb for Glostrup hospital 01.02.2012 msel0015 Byggeafdelingen

Læs mere

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter

NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne. 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter NIELS JUELSVEJ SÆBY - i by, tæt på det grønne 15 moderne lejligheder i det attraktive Sæby med beboervenlig afstand til byens faciliteter sæby OVERSIGT,,,,, en central beliggenhed, der henvender sig til

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5

.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11, 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 =1'0>9 4 2?? )??#%!'??1'0.!# $(&$0&#$!%!"#$!%&!'$(!#()$)$)! * +,-.,,/!0$'"(1( ##!'(#0# 2,3 ) 42 2.,, ) 25,.,,, 2 2 ) -, ).,,,!11%)6,!$$, 5,78, 5, )459,,)6!11", 5. 5 #,,)9 )8 2, 5, 2 ' ) 8 2 5.,, 5,5 ):2,

Læs mere

City of Westminster College

City of Westminster College CASE City of LOKATION: City of, London, England. Arkitekt/ designer: schmidt hammer lassen architects. City of designet af schmidt hammer lassen architects På Paddington Green Campus i London, ligger schmidt

Læs mere

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.01.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse:

Læs mere

2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER

2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER RENOVERING AF GÅRDHUSENE ALBERTSLUND VEST 2. TEMAGRUPPEMØDE UDEAREALER Lar / vision Lokal afledning af regnvand En metode til at håndtere overfladevand fra bygninger, pladser og veje Hvordan kan det gøres

Læs mere

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006.

Indstilling. Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum. Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice. Den 24.april 2006. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten tur og Borgerservice Den 24.april 2006 Indretning af taghave til ARoS-Aarhus Kunstmuseum 1. Resume ARoS-Aarhus Kunstmuseum har via fonden Realdania skaffet finansiering

Læs mere

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Den gode arbejdsplads? Program Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad har I af forventninger til oplægget

Læs mere