Årsberetning for Marselisborg Sejlklub

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning for Marselisborg Sejlklub"

Transkript

1 Årsberetning for Marselisborg Sejlklub Bestyrelsens beretning for året har været et spændende år, hvor vi har set fremgang på mange områder, og slutter året med det største antal medlemmer nogen sinde. Vi har udvidet flåden med to Elliott sportsbåde, så vi nu har 4, og en ny følgebåd. Sejlerskole og duelighedskursus blomstrer med stor deltagelse, og sejlerskolen er nu blevet certificeret et fortjent kvalitets stempel. I 2015 har sejlerskolen 25 års jubilæum! I ungdomsafdelingen er samtlige joller er ude at sejle, og flere ønsker at komme på vandet. Her bygger fremgangen også på mange års solid indsats, fra Ungdomsvenlig sejlklub, til Fyrtårnsklub, og en stor viden om hvad der skal til for at det er sjovt at sejle når man er ny og ikke ret gammel. Ungdomsudvalget bidrog desuden i 2014 med succesrige fondsansøgninger til at det blev muligt at anskaffe den nye følgebåd. Årets store begivenhed var uden tvivl Prince Henrik Silver Trophy stævnet. Det var festlige dage i klubben, hvor de frivillige fik store oplevelser med i købet, bla. reception på kongeskibet Dannebrog. Vi vil flere på vandet, det er klubbens vision! Og i 2014 ER vi blevet flere. De nye medlemmer sejler optimistjoller i vores ungdomsafdeling og Elliott både i vores ANCHA projekt. Det er medlemmer i vores sejlerskole og på vore duelighedskursus. Og det er medlemmer, der er kommet til Marselisborg fra andre havne for at sejle med på vores Onsdagsbane. Helt specielt er over halvdelen af de nye under 30 år! Det er helt nyt, sundt for os som klub og meget lovende for fremtiden.

2 I bestyrelsen ser vi medlemsfremgangen som resultat af mange års fokus i alle udvalg på Flere på vandet. Vi startede arbejdet med visionen i 2009, hvor vi havde haft en beskeden fremgang på 40 medlemmer siden Siden da, har bestyrelse og udvalg lagt sig i selen for at gøre vore tilbud attraktive og tids svarende. Vi er ungdomsvenlig sejlklub, certificeret sejlerskole, og vi har en sejlklub for studerende. Vi har gode tursejler tilbud og et aktivt vinterprogram. Vi er aktive i Sailing aarhus samarbejdet og bidrager til øget synlighed af sejlsporten. Men først og fremmest har vi fokuseret på at tage godt mod nye medlemmer og sørge for at eksiterende medlemmer får meget ud af medlemskabet. Det tror vi på har haft afgørende betydning for at vi i dag er blandt de klubber, der vokser, på trods af en negativ trend for antal medlemmer i Dansk Sejlunion. I 2015 vil der fortsat være fokus på at få flere på vandet, i alle udvalg. Med mange nye medlemmer er det afgørende, at vi fortsætter den åbne stemning, tager godt imod de nye og inddrager dem i klubbens aktiviteter: Måske har du plads til en ekstra på kapsejladsbanen eller på klubturen? Eller husker at spørge naboen på vinterpladsen om han eller hun vil med til sild? Tag et kik i beretningerne fra udvalgende herunder, og glæd dig over alt det, der er gang i. Hvis du synes, der mangler noget, er det måske netop dig, vi savner til at starte det op? At gå ind i et udvalg er en nem måde at lære mange flere klubmedlemmer at kende på. Vi ser frem til en super sæson 2015 med flere end nogensinde på vandet og til vore arrangementer! På bestyrelsens vegne, Lisbet Bjerre Knudsen Beretning fra Turudvalget 2014 Som sædvanligt var der planlagt 2 klubture. Forårs turen i pinsen den juni gik til Endelave. 20 både med 45 personer var til frokost ankommet til en propfyldt og solbeskinnet havn. Der var arrangeret ø- rundtur på traktor. En fin tur på den flade ø med mange træer, hede og få huse. Ved aftenens fælles spisning måtte mange små griller i gang, da havnen ikke havde store fællesgrill. Middagen blev afsluttet med dessert og irsk kaffe. Søndag morgen kl var alle klar til det store fælles morgenbord, hvorefter turen gik enten hjemad eller videre sydpå. En båd havde motorproblemer og måtte på slæb bag en anden klubbåd den lange vej fra Endelave til Århus.

3 Sensommerturen den august gik til Mårup. Her deltog 10 både med 26 personer til en lidt blæsende og ind imellem små-regnfuld tur. Frokosten blev spist i klubhuset, og eftermiddagens arrangement gik til Samsø Bryghus, hvor vi fik en meget lille fremvisning og en smagsprøve på øllet. Igen en hyggelig aften i Mårup klubhus med god snak og et glas vin m.v. Søndag morgen var nogle friske til en morgen dukkert, andre nøjedes med det fælles morgenbord hvorefter det var tid til enten en gåtur i bakkerne eller turen mod Marselisborg. Venlig hilsen Rita, på vegne af turudvalget Ungdomsudvalgets beretning 2014 Projekt Flere Børn på vandet 2 Vi har gennemført et projekt Flere Børn på vandet 2 for at skaffe midler til nyt matriel Vi har fået bevillget midler fra Nordeafonden, Jubilæumsfonden og Trygfonden (i alt kr) som er gået til indkøb af Ny RIB-følgebåd og 4 nyere optimstjoller 5-10 år gamle Sejlere Vi har 45 aktive ungdomssejlere ved udgangen af Medlemstal er øget med 10 sejlere. Især har vi fået mange nye optimistsejlere, som er meget opsatte på deres nye liv som sejlere. Ved slutningen af sejlsæsonnen var der 25 optimistjollesejlere, 8 sejlere i Feva/Zoom8 og de øvrige har sejlet Yngling/Elliott Til sæson 2015 vil flere af de nuværende optimistsejlere skulle skifte til større jolletyper. Der er meget søgning på at sejle Feva &Zoom8. Generelt har der været et flittigt fremmøde til træningsaftenerne, hvilket har givet gode muligheder for en progressiv træning igennem sæsonen.

4 Trænere Vi har i denne sæson haft 6 trænere tilknyttet. Desuden har vi i nye sejlererfarne forældre haft haft god support til træningen. Vi har fået 4 nye trænere til denne sæson. De er kommet rigtig godt i gang, og sammen med de gamle trænere har træningen foregået rigtig fornuftigt igennem sæsonnen. Et par trænere har deltaget Dansk Sejlunions Instruktør kursus. Stævner En del sejlere har deltaget i de lokale stævner, og har placeret sig rigtig flot. Flotte placeringer i bla.vejle, Kaløvig, Skanderborg. Vi har afholdt jollestævnet Jutlander Bank Marselis Cup med deltagelse af 40 sejlere, fra de øvrige lokale klubber. God deltagelse af forældrene ved afviklingen og flotte præmier fra Jutlander Bank. Flåde Ungdomsafdelingens flåde består af 20 optimistjoller, 3 Zoom8 joller, 2 Feva joller og 3 Ynglinge. Alle joller har været i brug, og det har i et vist omfang været nødvendigt med delejoller. Forældre opfordres til til selv at købe joller så der bliver plads til nye sejlere, og at optimistsejlere får mulighed for i større grad at prøve fortsætter joller. Vi har i sæsonnen kun haft 2 Ynglinge i vandet pga. påkrævede reparationsarbejder på DEN 105. Generelt er Ynglingene meget slidte, men det er fortsat vigtigt at vi har Ynglinge i Sejlklubben Lejr Tunø lejren er altid en fantastisk oplevelse. 22 glade sejler i alderen 10 til 17 år, 8 unge træner, de nye og de gamle trænere, som bare ikke kan lade være. 5 forældre, 2 bedsteforældre, 10 Optimister, 4 Zoomer og 4 Feva er, hvor af de 2 var lånt af Dansk sejlunion, DS traileren med kajakker og surfer, 12 telte, købmandens fryser, 6 nedfrosne middagsretter, øens grønsager, 7 døgn og masser af højt humør. Det giver tilsammen verdens bedste sejlerlejr! Andre aktiviteter I løbet af vinteren afvikler vi en del aktiviteter, for at børnene kan bibeholde kontakten med hinanden. 7-8 sejlere har deltaget i Aarhus Sejlklubs vintersejlads på lørdage. Hver søndag formiddag i årets første 3 måneder, mødes børnene og deres familier til svømning i Ingerslev svømmestadion. I 2015 er vi flyttet til Egelund Svømmehal ved Malling. Der foruden har vi i 2014 været på cykel tur, til nak og æd, filmaften med overnatning med smuglerleg og haft et par sejlteori aftner. Morten Bigum Johansen, Ungdomsafdelingen

5 Kapsejladsudvalgets beretning 2014 Onsdagsbanen har gennem den sidste årrække haft 34 tilmeldte både i de 18 sejladser gennem sæsonen. Fragangen opvejes cirka af tilgangen og er et par både årligt. I denne indeværende sæson har vi haft deltagere fra Elliott/Ancha - ligesom der er også flere deltagere fra Sejlerskolen enten i sejlerskolens Larsen 25 eller som gaster på forskellige privatejede både. Det er udvalgets vurdering, at omkring en tredjedel af klubbens medlemmer er aktive på onsdagsbanen som skippere eller gaster - ligesom det er en af indgangsvejene til klubben at prøve at gaste en enkelt gang eller to. Konceptet på onsdagsbanen med en udlagt bane om onsdagene som i efteråret erstattes af mere faste baner er et koncept som vi har god erfaring med - og agter at fortsætte. Ligeledes er konceptet omkring aftersailing i klubhuset efter sejladserne ligeså vigtig for sammenhængskraften og det sociale liv i klubben.

6 Prince Henrik Silver Trophy blev afviklet af frivillige fra Marselisborg med stor succes! Stævnet lykkedes gennem et organisatorisk samarbejde fra Sailing Aarhus, Marselisborg Sejlklub, Marselisborg Havn, flere eksterne partnere og sponsorer. I den lille uge eventen varede fik sejlere og frivillige både kanon hold-sejladsoplevelser og sociale events ud over det sædvanlige. Den 3 dobbelte royale deltagelse løftede selvsagt også en medie-eksponeringen af stævne, klub og havn til et højt niveau. På vegne af kapsejladsudvalget, Per Hjerrild Elliott udvalg Elliotterne er blevet en stor succes i Marselisborg Sejlklub. I 2014 har erfarne onsdagsbane sejlere, sejlet kapsejlads i bådene om mandagen, og gjort en stor indsats for at få sportsbåds sejladsen i gang i klubben. De studerendes Sejlklub i Marselisborg Sejlklub, har brugt bådene om tirsdagen. Der har også været flere hold unge, der har deltaget i onsdagssejladserne. Torsdage har ungdomsafdelingen sejlet i Elliott bådene. Bådene har været udlånt til Kaløvig en enkelt weekend, og til ESA nogle få gange. Det er især i 2014, at der er kommet vækst i antal unge, der sejler Elliott i klubben. Det tilskriver vi i høj grad at vi nu har 4 Elliott, og dermed har kunnet etablere kritisk masse i initiativer som de studerendes sejlklub ANCHA. Piraternes gave, blev døbt Knud Ole ved standerhejsningen Samtidigt købte klubben den fjerde og sidste danske Elliott af Skovshoved sejlklub. De studerende i ANCHA har godt gang i aktiviteterne omkring Elliotterne hver tirsdag. Der er i 2014 rekrutteret 15 helt nye medlemmer som er kommet til klubben for at sejle Elliott. Desuden er flere af vore "gamle" optimistsejlere/jollesejlere vendt tilbage til klubben for sejle igen, under en ordning hvor de som

7 erfarne instruktører kan tage nye med ud, og derfor kun betaler almindeligt medlemskab for at sejle Elliott i ANCHA. Det samme gælder de unge, der sejlede i Ud fra størrelsen af den lukkede facebookgruppe for ANCHA sejlere, vurderer vi antallet af ANCHA sejlere til at være brutto 40. På en almindelig aften møder der op, til sejlads og spisning bagefter. Nogle af vore yngre årige sejlere, sejler også meget gerne Elliott, om torsdagen. Og en besætning af piger år har deltaget på onsdagbanen, og med succes blandet sig i præmierækken. ANCHA deltager også med to-tre besætninger på onsdagsbanen, og danner bro mellem ungdom og kapsejlere i klubben. Med deres egne ord - omkring deltagelse i onsdagsbanen også: Som Rune, der har stået i spidsen for ANCHA i 2014 udtrykker det "Det er folk, der virkeligt nyder at sejle Elliot, da bådtypen både indbyder til race, men samtidigt, i kraft af at man er 3 ombord, ikke ødelægger det sociale aspekt, som jo er en stor del af Ancha! Jeg synes det er rigtigt vigtigt, da det giver os (fattige studerende) mulighed for at deltage i kapsejladsen, hvor vi ellers ikke ville have mulighed for at sejle med, da vi jo ingen både har! Det er et fantastisk springbræt at have adgang til som ung sejl-interesseret, og jeg er sikker på at det er medvirkende til at kanalisere nye unge sejlere videre inden for sejlsporten :-)" Marsejleren beretning for 2014 Marsejleren udgives af Marselisborg Sejlklub og Marselisborg Havn S/I og udkom i gange. Første og sidste nummer blev sendt pr. post til medlemmernes postadresser. Sommernummeret blev trykt i et oplag på ca stk. og blev udleveret til alle interesserede på havnen. På grund af stigende portoomkostninger blev det i 2014 aftalt med havnen at omlægge udgivelsen, så bladet dels udkommer færre gange og dels skal hentes på havnen om sommeren. For 2015 er det således aftalt med Havnen, at der laves to numre. Det første kommer sidst på foråret i et stort oplag, som kan hentes på havnen af medlemmer og pladshavere, men som også udleveres til alle interesserede gæster på havnen uanset om de er sejlende, gående eller kørende. Sommerens blad vil have en udadvendt profil. I efteråret udgives 2. nummer, hvor der er mere fokus på havnens og sejlklubbens interne stof. Dette blad kommer i et oplag på ca. 730 stk., og sendes til medlemmernes postadresse. Bladudvalget mødes som regel til et redaktionsmøde pr. nummer, hvor vi gennemgår stof til kommende blad og drøfter ideer til fremtidige numre. Derudover foregår redaktionsarbejdet via og

8 dropbox. Målet er fortsat at lave et godt blad for havn og sejlklub, hvor man både finder information og spændende artikler. Alle er fortsat velkomne til at lave materiale til bladet. Vi vil også meget gerne have gode billeder til de forskellige artikler. Man finder information om deadline til næste nummer bagerst i hvert blad. På redaktionsudvalgets vegne, Per Dahl Pedersen Beretning fra Sejlerskolen sæson 2014 Sejlerskolen har i den forgangne sæson haft 52 deltagere, fordelt på 13 hold. 7 hold for begyndere, der enten slet ikke har sejlet, eller måske kun lidt, og 6 hold for øvede deltagere, der typisk har sejlet én sæson på sejlerskolen, eller tilsvarende erfaring. Det ene af de øvede hold har flere års sejlerfaring og har derfor sejlet som et sejl selv hold dvs. uden instruktør tilknyttet. Der har været en god tilgang af nye sejlere til begynderholdene i forhold til den foregående sæson. I skrivende stund er der en liste på 25 stykker, der har rettet henvendelse vedr. sejlads i sæson 2015 Sejlerskolen startede de praktiske sejladser i den første uge i maj, og de sidste hold sluttede i oktober. Sejlerskole- weekendtur d aug. til Mårup. 6 sejlerskolefolk deltog i flere forskellige både Det var samme weekend som klubturen, og sejlerskolens deltagere mødte mange af klubbens øvrige medlemmer. D. 20. okt. blev skolebådene afrigget - og sejl, hynder og grej, blev lagt i depot i grejskuret. Herefter blev sæsonen, traditionen tro, afsluttet med varm gullaschsuppe og hygge i klubhuset. D. 7. nov. blev bådene sat på land, rengjort og efterfølgende vinterkonserveret. Deltagerne. Mange på sejlerskolen deltager med henblik på selv, at blive bådejer. Andre deltager for at få lidt kendskab og erfaring med lystsejlads, og komme en tur på bugten en gang om ugen - få lidt frisk luft og snuse lidt til sejlermiljøet. Det er sædvanligvis deltagere fra begynderholdene, der fortsætter på øvede hold, men der kommer også nogen med anden sejlerfaring. I denne sæson har der været mange udenlandske deltagere, der ikke alle har talt dansk. Derfor har al instruktion og kommunikation, foregået på engelsk på to af holdene. Det giver naturligvis nogle udfordringer - f.eks. har det været nødvendigt at finde andet undervisningsmateriale, end det fra DS, der er på dansk. Men det har også spændende perspektiver med en mere international deltagelse i vores sejlklub. Mange af sejlerskole-deltagerne tilmelder sig sejlklubbens duelighedskursus i vinterhalvåret, og efterhånden kommer flertallet af duelighedskursisterne fra sejlerskolen. Der er efterhånden flere deltagere, der får gasteplads på nogle af de kapsejlende både på onsdagsbanen. Denne mulighed er en god overbygning på sejlerskolen, og vi sætter stor pris på, at klubbens bådejere på den måde tager godt imod de nye medlemmer, der ønsker at videreudvikle deres sejlsportskompetencer. Der var ved sæsonens afslutning handlet to både, som er købt af sejlerskoledeltagere fra den forgangne sæson. Begge både har nu plads i Marselisborg Havn. PR. Reklame og offentliggørelse af klubbens sejlerskole, sker primært via sejlklubbens hjemmeside, og herfra kommer også de fleste henvendelser, der fører til en sejlerskoletilmelding. Flyer og info-folder er blevet tilrettet, og flyeren er opsat i diverse opslagstavler og på skure på havnen, og info-folderen ligger på disken

9 hos Marselisborg Marine, havnekontoret, Ishuset og i klubhuset. Desuden er info materialet blevet lagt ud på seks uddannelsessteder rundt om i byen, samt i Hou Havn. Sejlerskole-info med oplysninger om sejlerskolen datoer mm. blev revideret, opdateret og lagt på klubbens hjemmeside i februar måned. Sejlerskolen har også en Facebook side. Brugergruppen. Som et tilbud til mere erfarne sejlerskoledeltagere, der ikke selv har båd, er der udviklet et koncept med en Brugergruppe af Larsen 25 skolebåden. Mod et årligt gebyr og praktisk hjælp med drift og vedligehold, råder brugergruppen, efter nærmere fastsatte regler, over båden i det omfang den ikke bruges af sejlerskolen. Brugergruppen har i denne sæson bestået af 6 medlemmer. Larsen 25 har også deltaget på onsdagsbanen. Desværre har én fra brugergruppen haft et uheld, der førte til en grundstødning mod en havnemole. Dette medførte bl.a. en rorskade, og båden var på land en uge i august for reparation. Skolebådene. Sejlerskolen råder over to både: Bianca 28 - bruges så vidt muligt til begynderholdene, men også øvede hold har benyttet denne båd, da vi bestræber os på, at tilgodese flest mulige ønsker vedr. sejlads tidspunkter, holdsammensætning mm. Båden benyttes også til praktisk duelighedsprøve, for de kursister der ikke selv har, eller har adgang til en båd. Båden kan også bruges af medlemmerne til én dags ture, weekendture, eller sommerferieture. I sommerferien 2014 var der to sejlerskolefolk, der hver for sig var på sommerferiesejlads i juli måned. Larsen 25 - bruges så vidt muligt til de øvede hold, men af samme årsag som med Bianca 28, benytter også enkelte begynderhold denne båd. Ovennævnte Brugergruppe råder over båden, når den ikke bruges til skolesejlads. Påhængsmotoren har været noget ustabil i den sidste del af sæsonen, og der er derfor indkøbt en ny. Instruktør-team. Sejlerskolen har i den forgangne sæson, haft 20 aktive instruktører tilknyttet. Der har været enkelte udskiftninger og 6 nye instruktører er kommet til - se liste. Hvert hold har tilknyttet to instruktører, som

10 fordeler de enkelte sejl-lektioner mellem sig. D. 14. jan blev der holdt instruktørmøde for evaluering af sæsonen. Instruktørteam sæson Asger Christiansen, Dan Egedesø, Hans Peter Nielsen, Jesper Matthiesen, Jørgen Bonde, Jørn Tholstrup, Kay Skyt, Klaus Gelting, Knud V Rasmussen, Lars Bjerg, Morten Møller, Niels Breuner, Niels Henning Reisenhus, Niels-Jacob Christiansen, Peer Bech Hansen, Peter Uhre, Poul Frost Søren Andersen, Thorbjørn Kloster, Åge Thorborg. Certificering Der har tidligere været tanker og ideer fremme med henblik på DS-certificering af sejlerskolen. Processen blev genoptaget, med deltagelse af flere instruktører, som bidrog til mange gode indspark i debatten omkring sejlerskolen aktiviteter. Dette førte til udarbejdelse af et forslag til et certificeringsdokument, der beskriver sejlerskolens politikker, handlingsplaner etc. se link på hjemmesiden: Certificeringsdokument: 3 Dokumentet blev forelagt bestyrelsen til godkendelse, hvorefter det blev sendt det til Dansk Sejlunion i forsommeren Dansk Sejlunion har godkendt dokumentet og Sejlerskolen Marselisborg Sejlklub er nu certificeret. Certifikatet gælder i 3 år. Der er også i denne sæson anvendt undervisningsmateriale, som er udviklet og udgivet af Dansk Sejlunion. Instruktør Håndbog I og II til instruktørerne - og Elevhæfte til alle på begynderholdene. Til de udenlandske hold er der rekvireret undervisningsmateriale fra RYA (The Royal Yachting Assosiation) i England. På sejlerskolens vegne Åge Thorborg Beretning fra kursusudvalg, 2014 Der har igen år været god tilslutning til Duelighedskurset med underviser, Gert Eilenberger. Gert er en erfaren langturssejler, der er god til at krydre undervisningen med praktiske eksempler fra et langt liv til søs underholdende og effektivt. Der har også i 2014 været arrangeret en række undervisningsaftener gennem vinteren, de fleste i forårssæsonen, hvor der var undervisning i kapsejladsregler på flere niveauer, samt det u- undværlige kursus i knob og knuder.

11 Beretning fra festudvalget, 2014 I 2014 var Festudvalget i april værter for 2 x søsætningssild i april samt standerhejsning og til hørende fest den sidste lørdag. Tilsvarende sørgede Festudvalget for 2 x optagningssild i oktober, inden sæsonen formelt blev afsluttet med Standerstrygning og fest den sidste lørdag i oktober. Der var flot opbakning blandt klubbens medlemmer til både søsætnings- og optagningssild. Men ikke desto mindre, kunne vi se på omsætningen og deltagerantallet, at der ikke længere er sammenfald med Havnens søsætnings- og optagningsdatoer og klubbens sildearrangementer. Dét afholder os dog ikke fra at invitere klubbens medlemmer på hjemmelavet smørrebrød igen i 2015! Første gang er 11. og 18. april. Og igen til oktober. Både standerhejsnings- og standerstrygningsfesten var en stor succes. Og vi var særligt glade for at se nye ansigter; både gamle medlemmer, der ikke havde deltaget tidligere, og nye medlemmer deltog i festerne, og vi håber, de havde en god aften og har lyst til at deltage igen i Festudvalget bestod i 2014 af Dorthe, Jeanette, Jytte, Merete, Nethe og Pernille. Marie slutter sig til selskabet i Men eftersom 2 af de nuværende medlemmer har besluttet at trække sig, vil Festudvalget meget gerne have yderligere forstærkning. Så kontakt endelig Udvalget, hvis du vil være med! Sild: Maden er klar. Og Emma står klar i Rottehullet!

12 Festudvalget, ved Pernille Vrang Laursen

13 Beretning fra Klubhusudvalget 2014 Tagrende på husets sydside er udskiftet pga. gennemtæring. I årets sidste kvartal har der været problemer med klubhusets kloakafløbsautomatik. Der er nu foretaget reparation/udskiftning, om end installationen, teknisk set, ikke er helt på plads. Kloakpumper mv. er et fællesprojekt med spejderne, hvorfor beslutningsprocessen er noget langsommelig. Klubbens solcelleanlæg har produceret 7,5 Mwh. ( kr.) i Anlægget har været ude af drift i 51 dage i maj, juni og juli, hvilket har betydet mistet el-produktion på ca. 2 Mwh. Årsagen har været en defekt inverter, og det har taget tid med fejlfinding og udskiftning. Der er fortsat garanti på inverteren. På årsbasis forventes den normale el-produktion at svare til klubhusets elforbrug. Produktionstal er delvist estimerede, da den dataopsamling vi har, først blev sat i drift i marts. Klubhusets varmepumper er nu mere end 6 år gamle, og på trods af årligt eftersyn, er den ene pumpe desværre klar til udskiftning. Kompressoren flyttes samtidig om på nordsiden af klubhuset hvor der er mere læ for saltvand, hvilket sker i uge 2, Der er foretaget en grundig og tiltrængt oprydning i hele klubhuset. Klubhusudvalget henstiller til alle bruger, at man rydder op på de arealer, og det materiel man har ansvaret for. På udvalgets vegne Flemming Bech

14 Beretning fra ad hoc/ Sct.Hans udvalget 2014 Sct Hans aften var det Pernille og Lars, der lagde brænde til bålet. Det var deres gamle stakit, der blev brugt. Vi fik lavet et fint bål, Hanne havde som sædvanligt lavet en flot heks og formanden Lisbet holdt båltalen. Vejret var fint med nogen vind, men fra den rigtige side så vi fandt læ. Der var god deltagelse med en hyggelig stemning, en rigtig god aften. Tak til både turudvalgs- og Sct Hans udvalgs medlemmer for jeres engagement, og til dette formål skriblerier som jeg har brugt til beretningen. På udvalgenes vegne Rita Skriver Tak til vore sponsorer og frivillige En stor tak til vore sponsorer, der har givet os mulighed for at fastholde et højt aktivitetets niveau, og også i år investere i fremtiden og til alle de frivillige kræfter i klubben, der yder en stor indsats for at få flere på vandet, skabe spændende aktiviteter og attraktive omgivelser har været et helt specielt år for klubben, vi er flere end nogensinde når vi ses på vandet og i klubhuset til et spændende 2015!

Årsberetning for Marselisborg Sejlklub

Årsberetning for Marselisborg Sejlklub Årsberetning for Marselisborg Sejlklub Bestyrelsens beretning for året 2013 2013 har været en solskins sæson for klubben. Vi havde en juli måned med ideelt vejr til ferie i båd, - og vi kunne glæde os

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret Aktiviteter 1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret 02-06-2009: Intromøde omkring Marselisløbet med følgende aktiviteter - Konditionstest - Smoothie bar og info omkring sund kost - Generel

Læs mere

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen (GF) valgte Asger Christiansen, der var foreslået af bestyrelsen.

1. Valg af dirigent Generalforsamlingen (GF) valgte Asger Christiansen, der var foreslået af bestyrelsen. Referat fra Marselisborg Sejlklubs Ordinære generalforsamling torsdag d. 14. marts 2013 kl. 19.00 samt Ekstraordinære generalforsamling torsdag d. 4. april kl. 19.15 Dagsorden i følge vedtægterne ordinær

Læs mere

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum Silkeborg Sejlklub fejrer 125 års jubilæum I anledning af Silkeborg Sejlklubs 125 års jubilæum 1. september 2012 inviteres klubbens medlemmer, sponsorer, annoncører, leverandører og samarbejdspartnere

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2009.

Nyhedsbrev juni 2009. Sallingsund Sejlklub 17.06.09. Nyhedsbrev juni 2009. Stemningsbillede fra sommerudflugten 2008. 1 Nyt fra bestyrelsen. Siden sidste nyhedsbrev har vi haft generalforsamling med et stopfyldt klubhus. Der

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012 1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 2 punkter til evt. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo 2. Bordet

Læs mere

Årsplan for Sejlerskolen 2017

Årsplan for Sejlerskolen 2017 Februar Fredag 10.02.2017 Medhjælperfest i sejlklubben kl. 18.00 Mandag 20.02.2017 instruktørmøde vedr. Certificering af sejlerskolen kl.19.00 Marts Tirsdag 07.03.2017 Introaften for nye sejler skoleelever

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø

Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Lad os skabe et attraktivt sportsbådsmiljø Status / danske sejleres aldersfordeling 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 alder Der var engang! De glade 70 ere og 80 ere 10 15 20 25 30 35 40 45 50 55

Læs mere

Kompasset november 2016

Kompasset november 2016 Kompasset november 2016 Standernedhaling Standernedhalingen 2016 blev afholdt i fint vejr søndag 30. oktober. I denne weekend blev samtidigt afholdt et juniorarrangement med overnatning, klubmesterskab

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!!

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! 2016 blev en sæson med flere aktiviteter og større deltagelse end tidligere. I NB er der mulighed for at sejle kapsejlads på mange måder,

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDE 2014 I BIF MOTION

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDE 2014 I BIF MOTION VELKOMMEN TIL ÅRSMØDE 2014 I BIF MOTION Kl. 19.00 Velkomst AGENDA FOR AFTENEN AGENDA FOR AFTENEN Kl. 19.00 Velkomst Kl. 19.10 Årsberetning fra Motionsudvalget - Højdepunkter fra året der gik i BIF Motion

Læs mere

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt.

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Tilstede: Finn, Michael, Søren, Steen, Helle, Arne Afbud: Bent Hansen Dagsorden: Pkt. 01. Velkomst

Læs mere

Hou Matchrace Center

Hou Matchrace Center Hou Matchrace Center Det enestående koncept Hou Matchrace Center (HMC) er etableret i et samarbejde mellem Hou Maritime Idrætsefterskole (HMI), Egmont Højskolen og Hou Bådelaug. Det enestående koncept

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2016 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.19/3-26/3 2016.

Læs mere

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG Jeg en arbejder Jeg en arbejder, er Lilian Nordana s betegnelse af sig selv. I en alder hvor de 80 år for længst er passeret, er Lilian og Ove Jørgensen

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Bestyrelsens Beretning for sejlåret 2018

Bestyrelsens Beretning for sejlåret 2018 Bestyrelsens Beretning for sejlåret 2018 Kære SKB-medlemmer. Endnu engang er det dejligt at kunne sige at det at være formand for en klub med så mange frivillige hjælpere er beroligende. Jeg plejer at

Læs mere

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Til Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab for BB 10 meter i dagene 13. til 16. august 2014. 1. Regler 1.1 Der sejles

Læs mere

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013 Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer Gennemført i maj/juni 2013 93 har svaret på spørgeskemaet 9 via hjemmesiden. De fleste er mænd, bor i Dragør og over 50 år. Under 18 år 6% 16% Kvinde Mand 18-29

Læs mere

Orientering om løst og fast fra formanden

Orientering om løst og fast fra formanden Orientering om løst og fast fra formanden I stedet for at sende en masse enkelte informationer ud, har jeg samlet det hele i dette skriv, som optakt til medlemsmødet onsdag den 28. september, kl. 19 i

Læs mere

Deltagere: Ruddi, Lars, Jens Jørn, Frank, Laury, Michael og Jan

Deltagere: Ruddi, Lars, Jens Jørn, Frank, Laury, Michael og Jan Bestyrelsesmøde i Nibe Sejlklub Tirsdag d. 25. oktober 2016 kl. 18.30 Mødet afholdes i Klubhuset Deltagere: Ruddi, Lars, Jens Jørn, Frank, Laury, Michael og Jan Afbud: Lennart og Claus 1. Kort opfølgning

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Vores salg af øl, pølser, is, kaffe og kage forløb supergodt, selv om vi til sidst måtte støvsuge hele Egå og Risskov for pølser.

Vores salg af øl, pølser, is, kaffe og kage forløb supergodt, selv om vi til sidst måtte støvsuge hele Egå og Risskov for pølser. Formandens beretning på generalforsamling den 2. nov. 2011 Men inden jeg går til selve beretningen, vil jeg gerne følge op på min tale fra i lørdags og have lov til at takke alle dem, der på den ene eller

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 1-6-2015 Deltagere: Kim, Rene, Mikkel, Lars, Alex og Maybritt Referent: Maybritt Dagsorden: Godkendelse af referat fra sidste møde (i må meget gerne

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013

Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Rønbjerg Open 1.-2. juni 2013 Windsurfing Kitesurfing Race klasse Open Fun klasse www.ronbjergopen.dk Rønbjerg Open 2013 Nordjydsk Windsurfing Klub indbyder hermed til wind- og kitesurfing stævne i Rønbjerg

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015 Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub inviterer til Huggert Pokal d. 30. 31. maj 2015 Kort oversigt: Tilmelding, til kapsejlads@taarbaek-sejlklub.dk inden tirsdag d. 26. maj 2015

Læs mere

FORMANDSBERETNING 2013-2014

FORMANDSBERETNING 2013-2014 FORMANDSBERETNING 2013-2014 Så er året ved at være gået og det har igen været et rigtig godt år for BGF. Vi har i år 180 medlemmer. Heraf ca. 95 børnegymnaster. Det er omkring det samme antal som sidste

Læs mere

SYC Bestyrelsesmøde Referat fra møde den: D. 9. jan kl. 19:00, Klubhuset

SYC Bestyrelsesmøde Referat fra møde den: D. 9. jan kl. 19:00, Klubhuset Sønderborg d.5. feb 17 Sendt til: Bestyrelsen SYC Bestyrelsesmøde Referat fra møde den: D. 9. jan kl. 19:00, Klubhuset 1. Seneste nyt fra formanden og øvrige a. Idrætshøjskolen køber en Gummibåd, som SYC

Læs mere

KERTEMINDE SEJLKLUB Regnskab 2010 Budget 2011

KERTEMINDE SEJLKLUB Regnskab 2010 Budget 2011 Stævner, RS X o.s.v. KERTEMINDE SEJLKLUB Regnskab 2010 og Budget 2011 Foreningsoplysninger Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde CVR-nr. 50 78 28 16 Telefon 6532 2590 Internet www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27.

SSK Ungdom. Ny strategi for Ungdomsafdelingen. Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. SSK Ungdom Ny strategi for Ungdomsafdelingen Godkendt af bestyrelsen februar 2008. Beretning på generalforsamling 27. februar 2008 Ungdomsafdelingens fremtid - opgaveformulering Udvalget skal arbejde med

Læs mere

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark

Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Året som Windsurf i Nivå 2016. Der er kommet medaljer til surferne i Nivå Bådelaug i 2016. Nivå Bådelaug vandt Klubmatchen i DBO/DS - igen dem mest vindende klub i Danmark Sæson start I år startede sæsonen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk 23. januar 2010 Nummer 3 NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk Opdatering Af Jørn Haahr Kære medlemmer, bruger, sponsorer og andre interessenter af Vestjysk MotoCross

Læs mere

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år.

I år var der entreret med vores faste instruktører i Aalborg Sejlklub, så udover Laust var også Trille og Christian klar på opgaven i år. Sommercamp 2015 Årets Sommercamp for unge sejlere fik en rigtig fin optakt. Tilmeldingerne strømmede ind tidligt i år og da vi startede op var der 23 tilmeldte sejlere fra Sejlklubberne KDY, Nappedam,

Læs mere

Nyhedsbrev. Valby Boldklub

Nyhedsbrev. Valby Boldklub Nyhedsbrev Valby Boldklub NYHEDER FRA UNGDOMSAFDELINGEN Ny klubtrøje: Valby Ungdom præsenterer hermed afdelingens nye klubtrøje. Tanken med den nye trøje er, at den kan benyttes hver gang, vi skal til

Læs mere

VIKINGEN Medlemsblad for Sejlforeningen Vikingen, Nykøbing Falster November 2014

VIKINGEN Medlemsblad for Sejlforeningen Vikingen, Nykøbing Falster November 2014 VIKINGEN Medlemsblad for Sejlforeningen Vikingen, Nykøbing Falster November 2014 Vi har haft en god sommer og vi har haft et godt besøg af gæstesejlere! Billedet er fra en tirsdags sejlads, hvor gæsten

Læs mere

Hans Ustrup Petersen

Hans Ustrup Petersen Formanden har ordet Det er dejligt at mærke at der nu rigtigt er kommet forår i luften over Frederikssund! Påsken faldt tidligt i år, og mange er derfor også tidligt klar til at komme i vandet. Vi forsætter

Læs mere

Fælles Nyhedsbrev november Amba

Fælles Nyhedsbrev november Amba Fælles Amba Optagning af både i fremtiden Vi er tæt på, at de både, der skal stå i standardstativerne er oppe for i år. Som beskrevet i sidste nyhedsbrev er der indhøstet erfaringer med kørsel af både

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 Kære medlemmer På bestyrelsens vegne skal jeg her kort gøre status over det sidste års forløb i SKS. Danmark har, som alle ved, været ramt af en økonomisk krise, som vi

Læs mere

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 10. og 17. august 2015 Deltagere: Kim, Rene, Lars, Maybritt, Mikkel og Alex Referent: Maybritt Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015

Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 1 Horsens d. 24.10.2015 Referat fra bestyrelsesmøde den 19.oktober 2015 Fra klokken 19.00 til 22.00 Deltagere : Svend Smedegaard, Carl Erik Carlsen, Ole Harby, Knud Erik Feldt, Klaus D. Johansen, Ole Søndermølle,

Læs mere

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser" Kære Fremmer. Bådene er i vandet eller på vej og foråret og solen har vist sig frem, snart er der

Læs mere

Faaborg Sejlklub. 101 år 450 medlemmer Ungdoms afdeling med 80 medlemmer Fremgang på ca. 70 medlemmer på to år Arbejder meget på at være EN klub

Faaborg Sejlklub. 101 år 450 medlemmer Ungdoms afdeling med 80 medlemmer Fremgang på ca. 70 medlemmer på to år Arbejder meget på at være EN klub Faaborg Sejlklub 101 år 450 medlemmer Ungdoms afdeling med 80 medlemmer Fremgang på ca. 70 medlemmer på to år Arbejder meget på at være EN klub At være EN klub Vigtigheden af at alle medlemmer føler sig

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub

Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Maj 2010 AFTALE OM BRUGSRET Mellem Marselisborg Sejlklub (kaldet MS) og Brugerne til sammen kaldet Parterne er der i dag indgået følgende aftale om Brugsret til skolebåd i Marselisborg Sejlklub Preambel

Læs mere

1. maj - 3. maj 2015

1. maj - 3. maj 2015 INTERNATIONAL H-BOAT CLASS 1. maj - 3. maj 2015 Tro det eller lad vær... Silkeborg Sejlklub afholder i år det fyrretyvende H-båds stævne i træk DET SKAL FEJRES! Vi håber derfor at pensionerede - gamle

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Aftenens program Skovshoved Sejl Center Præsentation af ungdomsafdelingen Præsentation af trænere Sæsonplaner En typisk

Læs mere

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering.

1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 1 Horsens d.15.5.2014 Referat fra bestyrelsesmøde den 12.maj Fra klokken 19.00 til 22.00 Deltagere: Anne Skjerning, Carl-Erik Carlsen, Svend Smedegaard, Ole Harby, Knud Erik Feldt, Henrik Frederiksen,

Læs mere

Deltagere: Ruddi, Lennart, Jens Jørgen, Michael, Lars, Claus Frank (via skype)

Deltagere: Ruddi, Lennart, Jens Jørgen, Michael, Lars, Claus Frank (via skype) Bestyrelsesmøde i Nibe Sejlklub Tirsdag d. 15. marts 2016 kl. 18.30 Mødet afholdes i Klubhuset Deltagere: Ruddi, Lennart, Jens Jørgen, Michael, Lars, Claus Frank (via skype) Afbud: Laury 1. Kort opfølgning

Læs mere

Vinter-arrangementer Den mørke tid nærmer sig, og de fleste både er kommet på land. Det betyder dog ikke, at Vallensbæk Sejlklub er gået i vinterhi.

Vinter-arrangementer Den mørke tid nærmer sig, og de fleste både er kommet på land. Det betyder dog ikke, at Vallensbæk Sejlklub er gået i vinterhi. Vallensbæk Sejlklub Nyhedsbrev Nyhedsbrev November 2014 Nyt fra klubben Flæskecup I weekenden 8.-9. november afviklede vi den snart traditionsrige Flæske Cup for storjoller. Et toptunet team af frivillige

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Kurser Arbejdslørdage Gåture Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Kurser Arbejdslørdage Gåture Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10 oktober 2012 31. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Kurser Arbejdslørdage Gåture Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Generalforsamling 2013 bestyrelsens beretning

Generalforsamling 2013 bestyrelsens beretning _/) _/)_/) _/)_/) _/) SYDKYSTENS SEJLKLUB Generalforsamling 2013 bestyrelsens beretning Sejlersæsonen 2012 Håbet om en varm og solrig sommer i 2012 svandt desværre som månederne gik, og mange medlemmer

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Handlinger/aktiviteter

Handlinger/aktiviteter Handlinger/aktiviteter Følgende er en række korte beskrivelser af handlinger og aktiviteter Dansk Sejlunion gør i forbindelse med talentarbejdet i Dansk Sejlunion. Handlinger og aktiviteter er meget rettet

Læs mere

General forsamling 2018

General forsamling 2018 General forsamling 2018 Referat af G e n e r a l f o r s a m l i n g I SKS tirsdag d. 27. februar 2018 kl. 19:00 Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Valg af dirigent og 2 stemmetællere Ad 1: Peter Bjørn blev foreslået

Læs mere

Vi har i år været 151 medlemmer mod 160 sidste år, og det er fald på 3 på traditionel, modern og linedance jævnt fordelt.

Vi har i år været 151 medlemmer mod 160 sidste år, og det er fald på 3 på traditionel, modern og linedance jævnt fordelt. Beretning 2018-19 Bestyrelse og GF Det kan være svært at få 5 kalendere til at gå op. Bestyrelsen planlagde 6 bestyrelsesmøder og fik gennemført de 5. Krista var kommet ind som ny kasserer og heldig for

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Til stede: Thomas, Per Michael (den sidste del), Per Dolleris, Frans, Lars Hugo, Per From Gøse, Gorm. Afbud Henning,

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Referat af Generalforsamling 18. marts 2015

Referat af Generalforsamling 18. marts 2015 Referat af Generalforsamling 18. marts 2015 Deltagere: Bestyrelsen og 8 medlemmer 1) Per Zeuten blev valgt som dirigent. 2) Beretning ved formanden, optileder, seniorleder og sponsorudvalg (vedhæftet)

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen.

Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Klubmesterskab og fest for Optimist og Feva Lørdag den 17. september holdt Ungdoms Opti/Fava afdelingen klubmesterskab med efterfølgende fest om aftenen. Dagen startede ved middagstid for trænere og medhjælpende

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 11/ kl Mødet blev afholdt på adressen Kikkenborg 17, 5300 Kerteminde

Referat fra bestyrelsesmøde 11/ kl Mødet blev afholdt på adressen Kikkenborg 17, 5300 Kerteminde Referat fra bestyrelsesmøde 11/11 2017 kl 10.00. Mødet blev afholdt på adressen Kikkenborg 17, 5300 Kerteminde Dagsorden: 1. Valg af referant Referent Peter Brøgger Referenter næste gange Forårsmøde 2018

Læs mere

Sæson 2015. Åsøvej 7 4171 Glumsø

Sæson 2015. Åsøvej 7 4171 Glumsø Sæson 2015 Åsøvej 7 4171 Glumsø Træning 2015 Hold Tid Dage Træner Juniorer: Juniorer: Tirsdag kl. 16.00-18.00 12/5-23/6 Jesper D. Larsen 11/8-25/8 Seniorer: Seniorer Tirsdag kl. 18.00-19.00 12/5-23/6 Jesper

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Inden vi starter med generalforsamlingen vil vi mindes vores afholdte medlem.

Inden vi starter med generalforsamlingen vil vi mindes vores afholdte medlem. Sejlerafdelingens beretning 2005 udkast Inden vi starter med generalforsamlingen vil vi mindes vores afholdte medlem. Vi starter med at mindes vores medlem Jørgen Petersen, bedre kendt som Jørgen Dok som

Læs mere

VIKINGEN Medlemsblad for Sejlforeningen Vikingen Nykøbing Falster April 2012

VIKINGEN Medlemsblad for Sejlforeningen Vikingen Nykøbing Falster April 2012 VIKINGEN Medlemsblad for Sejlforeningen Vikingen Nykøbing Falster April 2012 Husk der er - Standerhejsning Lørdag den 21. april 2012 kl.13, og festaften kl.18 1 Vi er klar til sæsonen 2012 og vi be r bare

Læs mere

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2017 ØSTRIG FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2017 i ØSTRIG. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.11/4-15/4 2017.

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Referat af udvalgsmøde tirsdag d , kl i klubhuset.

Referat af udvalgsmøde tirsdag d , kl i klubhuset. Referat af udvalgsmøde tirsdag d. 02.09.2014, kl. 19.00 i klubhuset. Deltagere, Palle Lemminger, Hans Pedersen, Viggo Frandsen, Johan Thisted, Lone Lysdahl Eva Pedersen, Axel Schulte, Hans Chr Pedersen,

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere