Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/5 2014-05-20"

Transkript

1 Dialogmøde om skolestruktur Fjerritslev d. 19/ Gruppe 1 Elev i Fjerritslev koster kr. (men koster det ikke mere, hvis man regner underskuddet med?) Elevtalsprognosen for Ørebro passer ikke. Aggersund børn er ikke regnet med. Der er ingen underskud på de små skoler. Store klasser kommer man nemmere til at overse både svage og dygtige elever. Hvor er besparelsen i skolecenter tænkning? - Ørebro Trekroner = 2 skoleledere, bliver til 2 afdelingsledere + 1 skoleleder. - Sociale Geografisk område for stort Undervisningssteder = usikkerhed Kørsel fra undervisningssted til undervisningssted arbejdsmiljø Stor og små skoler = ulighed Man kender endnu ikke omfanget/konsekvensen af den nye folkeskolereform (linjefagslærere). Ej heller den sidste skolestruktur. 2 års erfaring i den nye skolereform. - Udskyd beslutningen bedre beslutningsgrundlag. Fagteams Gruppe 2 Man bør vælge at bruge flere penge på uddannelse/eller i hvert fald det samme beløb = større % del af kommunens budget. Uddannelse er det absolut vigtigste hvis vores børn og unge ikke bliver så dygtige, som de overhovedet kan, bliver Danmark ikke ved med at være konkurrencedygtigt. Utryghed fordi en lille skole hurtigt kan lukke, når et skolecenter er oprettet. Dur ikke at sende elever fra Trekroner til Skovsgård. Der skal satses på at udvikle de små landsbyer i stedet for at afvikle dem.

2 Bekymring: Selvom affolkningen er startet, vil den gå endnu hurtigere, hvis skolerne lukkes. Faldende børnetal er en tilbagevendende begivenhed, ligesom stigende børnetal er det. Advarsel mod at bruge det faldende børnetal som baggrund for at foretage ændringer, som vil få fatale konsekvenser for yderområderne og som er irreversible, dvs. skolen er væk, når børnetallet stiger igen. Bekymring: Lang transporttid for de små elever + længere skoledag = MEGET lang skoledag. Færre skolebestyrelser = mindre forældreindflydelse. Mangel i rapporten: Hvad vil det betyde for besparelsen, hvis der kommer en ny Friskole? - Reel risiko i Trekroner Iflg. Skolerapporten s. 8 er der store skoler ikke bedre end små skoler. Forslag: Vent nogle år, så vi kan få reformen i gang, før vi laver en masse ændringer. Der er sikkert gode muligheder med fagteams på tværs af uddannelsessteder, men det må da være svært at få til at fungere i praksis! Lav gerne én skoleledelse/én administration, men bevar alle de små skoler. Større klassekvotienter = dårligere indlæring for eleverne. Elevtal 15/16 Klim forkert. Det udløser en klasse mere i Fjerritslev ikke medregnet i beløb. Gruppe 3 Muligheder i fremtiden: + for få børn/få børn i klasserne bør tænke på skolestørrelsen. + hjemmeplejen kan lave taxakørsel for børnene, for at børnene fra hav/fjord el. Vust/Tingskoven skal kunne lege sammen. Betænkeligheder: Er der en besparelse ved oprettelsen af et skolecenter? Hvis lærerne flyttes fra skole til skole går teammulighederne fløjten. Er dette en debat om oprettelse af skolecentre eller er det en debat om besparelse?

3 Sammenlægning af skoler bliver svær pga. de forskellige kulturer. Er der overhovedet muligheder for børnene i skolecentre? Andre scenarier: Ta en ordentlig beslutning omkring skolerne langtidsholdbar Gruppe 4 Innovation/paratimer - Hvorfor ikke gøre det i Jammerbugt Kommune? - Hvorfor gøre som de andre? Skolecentre giver nogle ledende ledere - Besparelsen går videre - Chef/direktør Gruppe 5 Skolelukning og hvad så! Huspriser falder, minus: ejendomsværdibeskatning Mangler brugere af hallen, minus: tilskud til hallen Mangler brugere af klubben, minus: tilskud til klubben Bundet af huspriser kan ikke flytte Udkantsområde betale til nedrivning Hvem flytter til, minus: skat/offentlige ydelser Trekronerskolen, minus: vedligehold af skolen Fjerritslev Skole, minus: udbygning Udkantsområde, minus: færre til at handle i Fjerritslevs butikker Hvad sker der så med huspriser i Fjerritslev?

4 Gruppe 6 Jammerbugt Kommune vil være Danmarks mest børnevenlige kommune, med skoler med trivsel og faglighed i top. Hvad er jeres mål?? Små skoler har: Husk nu at den der går i andres fodspor, kommer aldrig foran Stor forældreressource Stor tilslutning til foreningsliv Samarbejde med ældreklub Lav en besparelse på drift ved at udnytte dette. Ansæt en projektmedarbejder til at lave Danmarks mest børnevenlige kommune, med: Madordning Flexible åbningstider Brug lokale virksomheder til at byde ind til Danmarks mest børnevenlige kommune Hvad med TV-program UdkantsDanmark bliver til Danmarks mest børnevenlige sted? Opfordre små skoler til at lave forskellige profiler: Natur/Sport/Billedkusnst Linjefag er ikke noget problem man kan sagtens flytte lærere selvom der ikke er et skolecenter. Det samme med faglærere, de kan sagtens mødes. Samle administrationen et sted BEVAR SKOLERNE Trekroner-modellen: Ligge skole, idrætsforening, spejder osv. sammen et sted. Lav udtalelsen: Vi bevarer alle skoler i Jammerbugt Kommune de næste 10 år. Det giver tryghed til tilflytning i de små byer.

5 Gruppe 7 Landsbycenter: Samle børn, sikre trivsel. Børnehave SFO Skole Bevare fokus på det enkelte barn: Stor trivsel Social positiv Trekroner Skole: Fælles ledelse, skoleleder SFO Søg to netværksskoler: Fagteam, dele lærere på skole (hele dage) Få nærmiljø til at deltage aktivt i skolen sker allerede. Bedre busforbindelser så vi kan holde på vores årige. De skal kunne komme frem til uddannelse i OK transporttid. Vigtigst: Få gang i hjulene i kommunen, så vi får en positiv udvikling i Jammerbugt Sælg Jammerbugt Kommune positivt. Gruppe 8 Muligheder: Fyld busserne fra Fjerritslev og ud af byen Beregn én pris pr. elev i kommunen (samtlige skoler i Jammerbugt lægges sammen og deles ud med antallet af skoler). FORDI de store skoler fremviser underskud på deres regnskaber. (Brovst, Jetsmark og Pandrup) og især Fjerritslev Skole med stort underskud. Egen ledelse garanterer lokalt engagement, dynamik og identitet (+pædagogisk profil) Egen ledelse giver større dialogisk ledelse på de mindre skoler Skoler i lokalområder giver bedre bosættelsesmuligheder i områderne, især for børnefamilier Lægge en politik, der til godeser hele den lange og smalle Jammerbugt Kommune. Differentieret skolevæsen vil kunne øge tilvæksten pga. variation. Nedlæg satsningen på stordrift og fremstå i stedet som kommune med gode store og små skoler. (Se eksempel fra Aalborg Kommune).

6 En kommune som tør være skarp i sin profil og turde noget andet: At være kommune, der tør stå ved, at den er en landkommune. At turde gøre eleverne til selvstændige, tænkende (velstimulerede) mennesker, som ikke kun vurderes på karakterer. Sammenlægge fx naturfagslinjer i overbygningen og den kunne med fordel være placeret i naturnært (i stedet for i Fjerritslev by). Flyt i højere grad med én skolelærere i stedet for mange elever flyttes Overflytte overbygningselever til at være samlet på én mindre skole. Betænkeligheder Egen ledelse + egen skolebestyrelse for at bevare engagement, dynamik og identitet Egen ledelse giver bedre pædagogisk indsats (dialogisk ledelse) Nedlæggelse vil fjerne egne ledelser på skole Egen ledelse = hurtigere handling, samlet og i overensstemmelse med pædagogisk tråd Prisen for centralisering? Hvad koster det socialt, fagligt og trivsel Fejlprognoser mht. elevtal, fx at der i Ørebro kommer elever fra Aggersund Betænkeligt, at elever skal opdeles i store enheder. Betænkeligt, at karaktergennemsnittet på Fjerritslev Skole er væsentligt lavere, men alligevel bliver sat som standard At vi taber standarden på bundniveauet, fordi eleverne ikke favnes godt nok socialt på store skoler At man fra kommunens side mangler at indhente erfaringer fra andre kommuner, som har været igennem skolenedlæggelser, fx Faxe Kommune og gør brug heraf Fejlprognose ift. forventet renovering af hhv. Ørebro, Fjerritslev osv. Der er jo reelt ikke tale om en investering på 20 mio. for Ørebro At elever skal flyttes til Fjerritslev Skole fordi der procentuelt er faldende elevtal der (men ikke nær samme fald i tal for Ørebro) Forslag til scenarier: Bevare Ørebro, Trekroner og Thorup Klim skoler som selvstændige enheder

7 Flytte 7. klasse tilbage til skolerne Oprette naturfagslinjer i landbrug/fiskeri Gøre brug af rullende skolestart (som på Ørebro) Lade skolerne bevares som nuværende og i stedet arbejde for mere tværfagligt samarbejde, erfa-grupper, fagligt og socialt på de eksisterende skolers stærke sider og forudsætninger 2 skolecentre i gl. Fjerritslev Kommune, fx Fjerritslev og Ørebro Gruppe 9 Muligheder Lukke børnehaven i Hjortdal, for at frigive nogle flere ressourcer En aftale om at de små skoler under evt. skoledistrikt Fjerritslev ikke bare bliver lukket med en måneds varsel Mulighed for frit valg af samlet pakke (børnehave, skole m.m.) i hele Fjerritslev distrikt (Ørebro el. Trekrioner) 1 stor skole og 1 lille skole = valgmuligheden mellem stor og lille skole, giver ro på, da mere holdbar løsning både for medarbejdere og forældre, så vi ikke sikker i samme situation igen om få år. Betænkeligheder Ikke gennemtænkte langsigtede læsninger, da der er afsat ressourcer til renovering af Ørebro Skole Ikke plads pt. på Fjerritslev Skole Stavnsbundet til sit hus i de små distrikter, da det bliver umuligt at sælge Bedre infrastruktur. Lang bustid for de små børn Skal de 6 årige selv gå ned på rutebilsstationen og tage bussen? Det sociale. Lang skoledag pga. ny skolereform, + lang transporttid = trætte børn som ikke orker legeaftaler og fritidsaktiviteter Inklusion lykkedes bedre på de små skoler forældresammenhold = frivillige arbejdsdage, elev/lærerrelationer Andre scenarier

8 Omtænke busstrukturen Gruppe 10 Bekymring for at flytte børnene til en skole, som ikke nødvendigvis fungerer bedre, end den skole de kommer fra. Måske tværtimod. Tankevækkende, at også Fjerritslev forældre er bekymrede for det sociale aspekt i de nye klasser med elever fra store områder Det kan være sværere at skabe sammenhold med nabobørnene, fordi børnene ikke nødvendigvis går i klasse sammen På omegnsskolerne er der velfungerende ordninger med de lokale klubber, som henter de yngste børn til sportsaktiviteterne direkte i SFOén og evt. sender dem tilbage dertil. Det bliver sværere at praktisere med mange børn i Fjerritslev Stor bekymring for betydningen for lokalsamfundene. Hvis skolerne lukker, hvad så med hallen og klubberne? Hvad sker der med de lokale arbejdspladser? En mulighed med 2 skoler i gl. Fjerritslev Kommune; Fjerritslev Skole og et samarbejde mellem omegnsskolerne. Giver dog geografiske problemer, da der er langt fra Thorup Strand til Trekroner. Et scenarie kunne være at lukke Ørebroskolen og dele børnene mellem Thorup-Klim og Trekroner (og Fjerritslev), da det er langt den dårligste skole (bygningerne). Vi mangler at få at vide, om den sidste skolestruktur rent faktisk har givet besparelser? Hvad har det betydet, at 7. klasserne blev flyttet? Har det givet en økonomisk gevinst? Bliver undervisningskvaliteten bedre på en stor skole med max. antal eleveer i klasserne? Vigtigt, at der ikke er for langt til den daglige leder! Det har stor betydning for både medarbejdere og elever.. Bekymrende, at det jo er beviseligt at Fjerritslev Skole har en dårligere økonomi end omegnsskolerne! Hvad betyder det for eleverne fremover? Gruppe 11 Muligheder Man kan samarbejde mellem lærerne uden at det skal være ét skolecenter. Viljen til samarbejde er tilstede blandt lærerne

9 Små skoler har mulighed for at samkøre flere klassetrin, uden at det går ud over den faglige undervisning Skoler over 84 elever er bevaringsværdige, da man kan bevare et klassegennemsnit på 12 elever Små skoler er omstillingsparate, hvis man skal afprøve nye idéer, da der er kort til beslutningsledelse. På små skoler er der større ansvarlighed fra de ansatte Man kan tage initiativ uden at der bliver set skævt til én Hvis man investerer i de små skoler, kan vi vende den affolkning af de små samfund, som vi er på vej til Betænkeligheder At ungdomsforeninger i de små samfund uddør Manglende forældreengagement i de store skolecentre.

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole).

Fagteams og skoleledelsens sparring foregår allerede og kan udvides selvom der ikke bliver et skolecenter (på Nørhalne Skole). Dialogmøde den 13. maj 2014 på Biersted Skole Gruppe A Man lægger økonomien og beslutningerne ned i skolecentret, som så i stedet for politikerne skal tage stilling til om Gjøl Skole skal lukkes. Hvad

Læs mere

Trivselsudvalget har undersøgt, hvilke redegørelser og rapporter, der peger på en stor hhv. mindre skole i lyset af elevers trivsel (bilag 1).

Trivselsudvalget har undersøgt, hvilke redegørelser og rapporter, der peger på en stor hhv. mindre skole i lyset af elevers trivsel (bilag 1). 30. april 2014 Høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur. Som følge af planerne om en ændring af den nuværende skolestruktur, blev der afholdt et dialogmøde på Ørebroskolen for hele Ørebro-området.

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Høringssvar nedlæggelse af Thorup Klim Skole og undervisningsstedet Tranum

Høringssvar nedlæggelse af Thorup Klim Skole og undervisningsstedet Tranum Høringssvar nedlæggelse af Thorup Klim Skole og undervisningsstedet Tranum Synoptisk opstillet Emne Forvaltningens bemærkninger Politikernes bemærkninger Samme mulighed for lokaludvikling som andre lokal

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Bæredygtige børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg skoler og 1. runde: Lokalt forankret Kan vi få noget mere ro omkring eksistensen af vores folkeskoler Hvad er

Læs mere

Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse

Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse Høringssvar fra forældrevalgte i Koldby Skoles skolebestyrelse Børne- og Familieudvalget og forvaltningen ved Thisted Kommune præsenterede på kvartalsmødet for skoler i august udviklingsplanen for skoleområdet.

Læs mere

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen.

Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Gitte Munk Nielsen Sagsnr. 17.01.04-K04-1-14 Dato:25.1.2015 Notat om høringssvar vedr. forslag om sammenlægning af Hattingskolen og Torstedskolen. I det følgende

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Modtaget d. 27/08 kl. 11:56. Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole.

Modtaget d. 27/08 kl. 11:56. Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole. Modtaget d. 27/08 kl. 11:56 Høringssvar vedr. lukning af Gjerlev-Enslev skole. Det er rystende, man vil lukke vores skole fundamentet for hele vores landsby og dens sammenhold. Især efter der blevet lovet,

Læs mere

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring.

Forældrene på Søholmskolen kan på ingen måde acceptere den ændring af styrelsesvedtægten, som er sendt i høring. Til: Ringsted Kommune Børne- og Undervisningsudvalget Den 21. december 2010 Forældrene på Søholmskolen www.bevar7klasse.dk Ang: Høringssvar fra forældrene på Søholmskolen vedr.ændring af styrelsesvedtægt

Læs mere

Scenarier befordring.

Scenarier befordring. 06-02-2014 Mette Frost Andersen Direkte: 7257 7076 Mail: mfa@jammerbugt.dk Sagsnr.: 17.01.04-P20-1-14 Scenarier befordring. Nedenstående punkter er forudsætninger i forhold til beregningerne af befordringsudgiften.

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Referater fra dialogmødet på Skovsgaard-Tranum torsdag d. 15/5 2014

Referater fra dialogmødet på Skovsgaard-Tranum torsdag d. 15/5 2014 Referater fra dialogmødet på Skovsgaard-Tranum torsdag d. 15/5 2014 Gruppe A Bekymrende at klasserne er små ingen legekammerater at vælge imellem. Vigtigt at man også arbejder på at folk til at flytte

Læs mere

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Fokus på koblingen mellem SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Hvorfor igangsætte ny proces? Baggrund Landdistriktskommune decentral

Læs mere

Bilag De følgende bilag viser, hvilke tilbud forældrene i de forskellige distrikter har valgt pr. 31. december 2015.

Bilag De følgende bilag viser, hvilke tilbud forældrene i de forskellige distrikter har valgt pr. 31. december 2015. Bilag De følgende bilag viser, hvilke tilbud forældrene i de forskellige distrikter har valgt pr. 31. december 2015. Bilagene har til formål at vise den store diversitet dels i de forskellige områder og

Læs mere

Høringssvar til Varde Kommune omkring Strukturdrøftelser på Dagtilbud og Skoleområdet

Høringssvar til Varde Kommune omkring Strukturdrøftelser på Dagtilbud og Skoleområdet Høringssvar til Varde Kommune omkring Strukturdrøftelser på Dagtilbud og Skoleområdet Udarbejdet af Arbejdsgruppen omkring Starup-Tofterup. Vi er blevet opfordret til at komme med løsningsforslag, og det

Læs mere

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK

Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Allested-Vejle skole Nr. Broby skole Pontoppidanskolen Fælles høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i FMK Udarbejdet af skolebestyrelserne på Nord- og Sydskolerne i Fåborg-Midtfyn kommune Sammen

Læs mere

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2

Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018 version 2 Skæring Skolevej 200, 8250 Egå Tlf. 87 13 96 00 ska@mbu.aarhus.dk www.skaering-skole.dk Skæring d. 14. september 2018 Høringssvar fra Skæring Skoles MED-udvalg og Skolebestyrelse til Sparekatalog 2018

Læs mere

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 2014

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 2014 Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 2014 Børne- og Familieforvaltningen 8. juli 2014 Udarbejdet på baggrund af den indledende proces og dialog foråret 2014 Indhold Indledning...

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016 Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 17.00.00-S00-1-16 20-02-2017 Side 1. Regnskabsnotat 2016 Nedenstående handleplaner for det decentrale niveau på undervisningsområdet er udarbejdet i

Læs mere

Fælles udgangspunkt for scenarierne

Fælles udgangspunkt for scenarierne Fælles udgangspunkt for scenarierne Der skal være sammenhæng mellem bosætningspolitik og skolepolitik. Én skole, én matrikel, én bestyrelse, én ledelse. 10. klassecenteret skal bestå. Undervisningstilbud

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Holmegaardskolen, Afd. Holme-Olstrup Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0D 4 5,3% 0E 5 6,6% 1E 3 3,9% 2D 6 7,9% 2E 2 2,6%

Læs mere

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet:

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet: 2009-23605/ Henning Josefsen Beslutningstema Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen. Sagsbeskrivelse Kommunalbestyrelsen har på et temamøde den 18. februar 2010 drøftet, hvordan den med sine beslutninger

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Lær af de private institutioner, så de kommunale bliver et tilvalg f.eks. ved at kigge på: Færre lukkedage Bedre normering (er de

Læs mere

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole.

Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Høringssvar mod nedlæggelsen af overbygningen på Fårup Skole. Byrådet i Randers Kommune har fremlagt forslag til en ny skolestruktur. Forslaget vil medføre meget store ændringer for flere tusinde skolebørn

Læs mere

Børne- og og Uddannelsesudvalget. Den 1. april Høringssvar vedr. delaftale om omprioriteringsbidrag

Børne- og og Uddannelsesudvalget. Den 1. april Høringssvar vedr. delaftale om omprioriteringsbidrag Børne- og og Uddannelsesudvalget Den 1. april 2016 Høringssvar vedr. delaftale om omprioriteringsbidrag Vedr. Nr. Asmindrup Skole og videnscenter / Sydskolen, Grevinge Fra skolebestyrelse og MED-udvalg

Læs mere

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling 1. Baggrund I foråret og sommeren 2014 har der været to emner på dagsordenen i Jammerbugt

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg.

Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Høringssvar i forbindelse med Kommunalbestyrelsens forslag til skolestrukturændringer i Faaborg. Faaborg d. 30.7.2015 I forbindelse med den politiske beslutning om at nedlægge og omstrukturere Sund-/ og

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021

SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 SKOLEBESTYRELSEN FOR FUNDER OG KRAGELUND SKOLER AFGIVER HERMED SIT HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGET SKOLESTRATEGI 2021 Indledningsvis vil vi gerne påpege, at skolebestyrelsen for Funder og Kragelund

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS

HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS 1 HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS Det siges, at som man spørger får man svar. I udviklingsplanerne er det forvaltningen, der spørger og borgerne, som skal svarer. Det er blevet fortalt på borgermøder,

Læs mere

Opsamling på mødet i Det Rådgivende Organ onsdag den 30. april 2014

Opsamling på mødet i Det Rådgivende Organ onsdag den 30. april 2014 Opsamling på mødet i Det Rådgivende Organ onsdag den 30. april 2014 1 Børne- og Familieudvalget inviterede til møde i Det Rådgivende Organ onsdag den 30/4 2014 vedr. tankerne bag det at etablere skolecentre

Læs mere

TEMAER FRA MØDET DEN

TEMAER FRA MØDET DEN TEMAER FRA MØDET DEN 3.3.2016 Andet Dagtilbud Partnerskaber Børneog Unge Politik Skolegang Sundhed Forældresamarbejde Ungdomsuddannelse Fællesskab FORÆLDRESAMARBEJDE Fokus på indsats og støtte til barn

Læs mere

Høringssvar vedr. lukning af Thorup-Klim skole

Høringssvar vedr. lukning af Thorup-Klim skole Høringssvar Thorup Klim Skole Høringssvar vedr. lukning af Thorup-Klim skole Jer er imod lukningen, da det er vigtigt for udvikling af lokalområdet at der en skole,og nogle børn trives også bedre i en

Læs mere

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 2014

Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 2014 Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 214 Børne- og Familieforvaltningen Udsendt til skolebestyrelser og skolernes MED-udvalg d. 18. marts 214 Indhold Indledning... 3 Den nuværende

Læs mere

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel.

Kirsten Linde (A) og Morten Flæng (A) ønsker af kvalitetsmæssige årsager de to skoler/distrikter lagt sammen til én skole/et distrikt i Sevel. Høringstema 5 Herrup Skole og Sevel Skole. Flertallet i Udvalget ønsker at sammenlægge Herrup Skole og Sevel Skole i et skoleforbund med mulighed for at undervise 0.-3. årg. på Herrup Skole og 0.-7. årgang

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset.

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Tirsdag den 9.september 2014 kl. 19-21 På lærerværelset. 1. Godkendelse af referat Godkendt. Det aftales, at referaterne fremover skrives som aktionsreferat dvs. der sættes adressat på den der har aktion på punktet. Adressaten står med fed skrift for enden af

Læs mere

KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE

KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE 1 KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE 2 Indhold Indledning... 3 Om kortlægningen... 3 Vigtige begreber i kortlægningen... 4 Kapitel 1: Kortlægning... 5 Kortlægning del I Fælles for Jammerbugt

Læs mere

Hvad ved vi om effekten af skolelukninger?

Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Lukker landsbyen skolen, eller lukker skolen landsbyen? Jesper Kaas Schmidt 25. februar 2016 Hvad ved vi om effekten af skolelukninger? Disposition for oplægget:

Læs mere

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Skole og daginstitutioner mødes på ledelsesniveau i oktober måned, for at evaluere sidste overlevering, udvikling af vores samarbejde, vores kommunikation,

Læs mere

Modeller for ændret skolestruktur

Modeller for ændret skolestruktur Modeller for ændret skolestruktur Skolernes rammevilkår (ressourcemæssige og faglige) kan forbedres ved at ændre på skolestrukturen. Hvor mange ressourcer, der kan frigives og omprioriteres er afhængig

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Den store institution bør opdeles i satellitter, for at skabe tryghed for det enkelte barn. Inddrage 10 klasse elever i institutionen

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Arbejdssted (kommune) Begge Tilflyttere Gjøl Jammerbugt Aalborg Anden kommune Udland Gjølboer Mor Far. Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far 1 2

Arbejdssted (kommune) Begge Tilflyttere Gjøl Jammerbugt Aalborg Anden kommune Udland Gjølboer Mor Far. Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far Mor Far 1 2 Skolestruktur 00: Høringsvar Gjøl Skole - Bilag XX Tallene er fremkommet ved at tage det enkelte barn på skolen, summere til familie og se på den enkelte fa Børn Én forældre Gjølbo Arbejdssted (kommune)

Læs mere

Skibby, den 23. september 2014. Høringssvar med kommentarer til kommunens budget 2015

Skibby, den 23. september 2014. Høringssvar med kommentarer til kommunens budget 2015 Marbækskolen - en skole i udvikling Frederikssund Kommune Budgetafdelingen Torvet 2 3600 Frederikssund Attn.: Økonomiområdets funktionspostkasse: oekonomi@frederikssund.dk Skolechef Ulla Olin uolin@frederikssund.dk

Læs mere

Fakta-ark 12 Hvad siger forskning og analyser om skolestrukturens betydning

Fakta-ark 12 Hvad siger forskning og analyser om skolestrukturens betydning Fakta-ark 12 Hvad siger forskning og analyser om skolestrukturens betydning 1 Fakta-ark 12: Indledende bemærkninger Der er ikke foretaget særlig mange undersøgelser af sammenhængen mellem skolestruktur

Læs mere

Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer.

Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer. Nedenstående er nogle af de tanker, der kom frem på skolebestyrelsesmødet mandag aften suppleret med egne tanker/frustrationer. Dokumentet er ment som inspiration til Jesper, der i dag holder møde med

Læs mere

Foreløbig rapport. Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune

Foreløbig rapport. Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune Foreløbig rapport Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen i Jammerbugt Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 Den nuværende skolestruktur... 5 Målsætninger... 6 Kvalitet i folkeskolen... 7 Rapportens

Læs mere

Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud

Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud November 2016 PROGRAM 18.30-18.35: Velkomst og præsentation af aftenens program v. Borgmester Erik Buhl 18.35-18.50: Den brændende platform og formålet

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

Hvad arbejder vi hen imod?

Hvad arbejder vi hen imod? Resenbro Skole s vision. 1 Hvad arbejder vi hen imod? Strukturen i fremtidens skole Tænkt af skolebestyrelsen 2011 2013 Pædagogikken / Fagligheden Tænkt af personalet og n på skolen, fritidsdelen Vision

Læs mere

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud... 163.657.000 36.477.000-127.180.

Bevillingsoversigt. 20 Børne- og familieudvalg... 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud... 163.657.000 36.477.000-127.180. 5 20 Børne- og familieudvalg 01 Dagtilbud Hele kroner 20 Børne- og familieudvalg............................ 827.048.000 139.301.000-687.747.000 01 Dagtilbud.............................................

Læs mere

Anders Matzen. Barn i 2.b og 0. klasse. Jeg ønsker at stille op til skolebestyrelsen, fordi:

Anders Matzen. Barn i 2.b og 0. klasse. Jeg ønsker at stille op til skolebestyrelsen, fordi: Anders Matzen Barn i 2.b og 0. klasse Jeg er super optaget af, at Hareskov Skole fastholder og udvikler sit fokus på et stærkt fagligt miljø. Det er afgørende for at skolen kan forsætte med at være byens

Læs mere

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur

Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Høringssvar til forslag om ny skolestruktur Hænger økonomien sammen i forslag til ny skolestruktur? Årsagen til forslag om ny skolestruktur er, at elevtallet i kommunes folkeskoler forventes at falde med

Læs mere

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer.

Byrådets temamøde. Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Byrådets temamøde Folkeskole reform og økonomiske udfordringer. Program 1. halvleg Oplæg om folkeskolereformen og debat 2. halvleg Oplæg og debat om økonomiske udfordringer på folkeskoleområdet Reformens

Læs mere

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål

Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål Silkeborg Kommunes dialog med skolebestyrelser angående ny skolestruktur Resenbro Skolebestyrelses besvarelse på de fremsendte spørgsmål 1. Hvilke muligheder ser I lokalt for at imødekomme fremtidens krav

Læs mere

Formålet med strukturprocessen og etablering af en ny struktur på skoleområdet er: Det bedst mulige børneliv for pengene

Formålet med strukturprocessen og etablering af en ny struktur på skoleområdet er: Det bedst mulige børneliv for pengene Formålet med strukturprocessen og etablering af en ny struktur på skoleområdet er: Det bedst mulige børneliv for pengene Dette overordnede mål med strukturdebatten er diskuteret ud fra følgende fire perspektiver:

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole

Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune. Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Guldborgsund Kommune Skolebestyrelsen på Nørre Vedby skole 1. Indledning Nørre Vedby Skolebestyrelse vil i det følgende afgive høringssvar vedrørende Forslag

Læs mere

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014.

I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget  Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen af skolereformen 2014. Halsnæs Kommune Rådhuset Udvalget for Skole, Familie og Børn 30. januar 2014 Høringssvar I teksten herunder gives der høringssvar til beslutningsoplægget " Fremtidens fælles folkeskole i Halsnæs og implementeringen

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard Bilag 1 Afsender Kort opsummering af høringssvar vedr. Skolestruktur pr. 1. juni 2011 Preben Leonhardt Ønske om opmærksomhed på oplistede punkter. Bl.a. faldende elevtal på Søholmskolen og Asgårdskolen,

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Læring og trivsel hos børn og unge Omstillingsgruppens anbefalinger Materiale til byrådet - juni 2014 På baggrund af de første to møder i omstillingsgruppen er der formuleret tre temaer: Større sammenhæng

Læs mere

FÆLLES HØRINGSSVAR FRA NETVÆRK AF FORÆLDREVALGTE SKOLEBESTYRELSESMEDLEMMER TIL FORSLAG TIL EN NY SKOLESTRUKTUR

FÆLLES HØRINGSSVAR FRA NETVÆRK AF FORÆLDREVALGTE SKOLEBESTYRELSESMEDLEMMER TIL FORSLAG TIL EN NY SKOLESTRUKTUR 24.11.2015 FÆLLES HØRINGSSVAR FRA NETVÆRK AF FORÆLDREVALGTE SKOLEBESTYRELSESMEDLEMMER TIL FORSLAG TIL EN NY SKOLESTRUKTUR De forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmer på 22 skoler afgiver herved i fællesskab

Læs mere

Synoptisk opstilling af høringssvar vedr. forslag til ny ressourcetildelingsmodel for normalområdet i folkeskolen.

Synoptisk opstilling af høringssvar vedr. forslag til ny ressourcetildelingsmodel for normalområdet i folkeskolen. Synoptisk opstilling af høringssvar vedr. forslag til ny ressourcetildelingsmodel for normalområdet i folkeskolen. Afsender Brovst Skole Skolebestyrelsen Brovst Skole MED-udvalg Modellen opfylder formålene

Læs mere

Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg

Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg Silkeborg Lærerforening Hostrupsgade 39.3. 8600 Silkeborg 19. november 2015 Høringssvar fra Silkeborg Lærerforening i forbindelse med Silkeborg Kommunes høring om skolestrategi. Silkeborg Lærerforening

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Der er i de følgende analyser derfor fokuseret på tallene fra selve rapportens kapacitetsanalyse.

Der er i de følgende analyser derfor fokuseret på tallene fra selve rapportens kapacitetsanalyse. Skolebestyrelsen Sengeløse Skole Spangåvej 10 2630 Tåstrup tlf. 4335 2320 sglskole@htk.dk www.sengeloese.skoleintra.dk 15.02.2010 Høringssvar vedr. Skolestrukturen i Høje Taastrup Kommune Beslutninger

Læs mere

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget

Risbjergskolen. Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Risbjergskolen Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 18.8.2016 Høring vedrørende budget 2017 Børne- og Undervisningsudvalget Hvidovre Kommune

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen?

Har dit barn fået længere eller kortere til skole efter strukturændringen? Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter Procent 0A 2 3,8% 0B 4 7,7% 1A 3 5,8% 1B 5 9,6% 2A 1 1,9%

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.:

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Overgangsordning ved ændring fra 4 til 3 skoledistrikter Til: Byrådet Dato: 25. august 2011 Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: 10-22281 Overgangsordning

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

Overordnet Målsætning At en højere procentdel af unge gennemfører ungdomsuddannelser. -at 95% af alle unge får en ungdomsuddannelse

Overordnet Målsætning At en højere procentdel af unge gennemfører ungdomsuddannelser. -at 95% af alle unge får en ungdomsuddannelse Overordnet Målsætning At en højere procentdel af unge gennemfører ungdomsuddannelser. -at 95% af alle unge får en ungdomsuddannelse Sammenhæng - Hvilke værdier og prioriteringer har vi Politisk beslutning

Læs mere

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO

Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO Dagsorden: *Velkommen *Brøndby kommune *Brøndbyvester Skole *SFO *Skolen *Rundt i børnehaveklasserne og SFO *Hvem er vi? *Vi har ca. 1100 elever *95 lærere *50 pædagoger, 15 rengøringsmedarbejdere *4 sekretærer

Læs mere

Introduktion til skoleområdet

Introduktion til skoleområdet BFU 5.2.18 Introduktion til skoleområdet Skolestruktur Styrelsesvedtægt (bilag 1) Tildelingsmodel (bilag 2) Skolepolitiske mål 2014-2018 (bilag 3) Praksisfortællinger (bilag 4) Skoletjenesten (bilag 5)

Læs mere

Skolereformens betydning for pædagogers arbejdsvilkår og psykiske arbejdsmiljø i skole-, klub- og fritidsordninger i Nordsjælland.

Skolereformens betydning for pædagogers arbejdsvilkår og psykiske arbejdsmiljø i skole-, klub- og fritidsordninger i Nordsjælland. Skolereformens betydning for pædagogers arbejdsvilkår og psykiske arbejdsmiljø i skole-, klub- og fritidsordninger i Nordsjælland Maj 2014 1 Introduktion Den 1. august i år træder en ny skolereform i kraft.

Læs mere

Scenarier for fremtidige klub og fritidsordningstilbud

Scenarier for fremtidige klub og fritidsordningstilbud Scenarier for fremtidige klub og fritidsordningstilbud Scenarie 1 Klub for de ældste FO børn Beskrivelse Scenarie 1 Børn i 0.-4. klasse går i FO Børn i 5.-6. klasse går i klub. Klubtilbud på Karlsminde

Læs mere

Velkommen til borgermøde. 25. og 26. april 2016

Velkommen til borgermøde. 25. og 26. april 2016 Velkommen til borgermøde 25. og 26. april 2016 Styregruppen for folkeskoleanalyse: Præsentation af arbejdet og den videre proces Ved borgmester Jan Petersen Programmet for i aften Styregruppens arbejde

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

HVORFOR EN FORENINGS SFO?

HVORFOR EN FORENINGS SFO? FORENINGS SFO PIXIE EN FORENINGS SFO ER ET BUD PÅ EN HELHEDSHVERDAG FOR BØRNENE SOM BÅDE VIL KUNNE SPILLE SAMMEN MED DEN NYE SKOLEREFORM, OG SOM KAN LAVES UAFHÆNGIGT. HVORFOR EN FORENINGS SFO? Fordi en

Læs mere

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014 Børne- og familieforvaltningen 1 Indledning På baggrund af drøftelser i Børne- og Familieudvalget på temamøde d. 3. februar 2014 fremlægges hermed beskrivelse

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

Kommunernes skolestruktur

Kommunernes skolestruktur Kommunernes skolestruktur Ved starten af skoleåret 28/9 var der i de danske kommuner i alt godt 1.6 folkeskoler. Skolestørrelsen varierer fra nogle få til mere end 1. elever per skole. Tre ud af ti skoler

Læs mere

Opsamlingsskemaer til debatten

Opsamlingsskemaer til debatten Opsamlingsskemaer til debatten Input fra Skolen ved Tuse Næs Debatmøde blev afholdt mandag d. 23. marts 2014 på afdeling Tuse, hvor der var omkring 60 fremmødt. Forsat god debat! Bæredygtige skoler og

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Hellevad Børneunivers Skole og Undervisning - januar 2017

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Hellevad Børneunivers Skole og Undervisning - januar 2017 Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Hellevad Børneunivers 2015-2020 Skole og Undervisning - januar 2017 1 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Anna Marie Wollesen Sent: 30 Dec :37: Birthe Laustrup Carstensen Høringssvar vedr strukturændringer på skole/dagtilbudsområdet.

Anna Marie Wollesen Sent: 30 Dec :37: Birthe Laustrup Carstensen Høringssvar vedr strukturændringer på skole/dagtilbudsområdet. From: Anna Marie Wollesen Sent: 30 Dec 2016 17:37:30 +0100 To: Birthe Laustrup Carstensen Subject: Høringssvar vedr strukturændringer på skole/dagtilbudsområdet. Høringssvar vedr. Ændringer på skole-dagtilbudsområdet.

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Høringssvar - Landsbyordning

Høringssvar - Landsbyordning Lolland-Falsters Lærerforening Skolelederforeningen FOA Idestrup privatskole Sydfalster skole, skolebestyrelse og Idestrup Børnehus, Personale og ledelse Erkende nødvendigheden af forskellige fagligheder

Læs mere

Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen

Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen Møde i skolebestyrelsen Mandag den 5. oktober kl. 19.00 21.30 på Hedegårdsskolen Indkaldte: Brian Lentz, Heidi H. Nielsen, Lone Hougesen, Helle Bønnelykke, Jan Mogensen, Michael Yde Nielsen, Bjarke Bjerg,

Læs mere

Skolestruktur MED NYE ØJNE

Skolestruktur MED NYE ØJNE Skolestruktur MED NYE ØJNE Udfordring Faldende elevtal Dårligt karaktergennemsnit Besparelse på 38,5 mio. kr. Mål Stabilitet ift. elevtal Hæve kvaliteten i skolerne Finde det nødvendige rationale Målene

Læs mere

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget.

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kultur og arbejdsmiljø Da man i 1995 startede klubben op, var det fra starten af vigtigt at den kom til at ligge i forbindelse med Hørning hallen,

Læs mere