Velkommen til en kvalitetsoplevelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til en kvalitetsoplevelse"

Transkript

1 Velkommen til en kvalitetsoplevelse

2 Præsentation Det er vores store håb, at du vil føle dig hjemme hos Ciconia Aarhus Privathospital. Stedets utraditionelle navn kommer af det latinske ord for»stork«, og det hentyder til hospitalets oprindelse som fertilitetsklinik. Gennem tiden er der kommet en række nye specialer til, og i dag er Ciconia et privathospital, der spænder vidt. Adressen på Saralyst Allé antyder, at det har været muligt at kombinere den afslappede atmosfære i et dansk forstadskvarter, kun få kilometer fra Århus centrum, med et højteknologisk miljø til gennemførelse af selv meget komplicerede behandlinger. Teknologi er en afgørende forudsætning for kirurgiske indgreb, der kan hjælpe dig så skånsomt som muligt. Men teknologi er en ting. Dialog mellem mennesker er en anden. Evnen til dialog gælder først og fremmest i forhold til dig, men også i forhold til forsikringsselskaberne og det offentlige. Den omtalte målsætning om dialog indebærer, at Ciconia Aarhus Privathospital bestræber sig i samme grad på at forstå som at blive forstået. Dette betyder, at du kan være sikker på, at der vil blive lyttet til dig. På de følgende sider har du lejlighed til at orientere dig om husets specialer. Vi ønsker dig god læsning. Karsten Petersen Cheflæge

3 Kompetenceområder Ciconia Aarhus Privathospital yder en kvalitetsoplevelse inden for følgende hovedområder. Der vil i de kommende år ske en kraftig udvidelse af Ciconias specialer, hvorfor det altid kan betale sig at rette en forespørgsel om det, som kunne vedrøre netop dig. Andrologi Dette speciale omfatter kirurgisk eller medicinsk behandling af en række komplikationer, der i det store og hele knyttes til mænds tredje alder. Mænd kommer nemlig også i en form for overgangsalder. Der behandles for infertilitet, hvor vi forsøger at finde årsagen og tilrettelægger en behandling, hvis det er muligt. Desuden behandles der for nedsat niveau for de overordnede kønshormoner (hypogonadisme), mandlig kontraception (sterilisering) samt impotens. Anæstesiologi Inden for dette område sker der en fortsat udvikling. Gennem deltagelse i kongresser og kurser sikres en korrekt anvendelse og indførelse af de nyeste teknikker inden for bedøvelse. Højtuddannede speciallæger udgør sammen med narkosesygeplejersker et rutineret team, der sørger for, at patienten under hele forløbet er i gode hænder. Efter operationen sørger sygeplejersker med særlig uddannelse for, at du har det godt efter opvågning. Bryst- og organkirurgi På Ciconia Aarhus Privathospital sikres du en hurtig og kyndig faglig vurdering og behandling af erfarne speciallæger. Vi taler her om operationer for brok i lysken, i navlen eller i ar med kikkert- eller åben kirurgi. Under urinvejskirurgi tilbydes operation for vandbrok, indgreb i form af fjernelse af testikel og bitestikel eller sterilisation, ligesom vi tilbyder brystkirurgi.

4 Fertilitetsbehandling Ciconia Aarhus Privathospital var den første private fertilitetsklinik i Danmark og indtager i dag den absolutte førerposition i Norden inden for dette felt. I over 6000 tilfælde har Ciconia gennem kunstig befrugtning hjulpet par, som ikke kunne få børn. Ciconia behersker de allernyeste teknikker og behandlingsmetoder, og der udføres løbende anerkendt forskning på dette fagområde. Man kan sige, at Ciconia på denne måde arbejder med nogle af naturens mindste byggesten. De meget strenge kvalitetsstandarder, som en sådan aktivitet omfattes af, danner forbillede for alle Ciconias øvrige specialer. Gynækologi På Ciconia udføres en lang række operationer eller medicinske behandlinger inden for kvindens underlivssygdomme. Eksempler herpå er blødningsforstyrrelser, muskelknuder, underlivssmerter, hormonforstyrrelser, nedsynkning af livmoderen eller genskabelse af passage i æggelederne (eller fjernelse af disse). Sådanne indgreb udføres dels som almindelige operationer og dels som kikkertoperationer. Desuden hører en række indgreb som behandling efter fødselslæsioner, inkontinens eller reetablering af kvindens mulighed for graviditet efter sterilisering med under dette speciale. Endelig omhandler fagområdet også konsultation hos jordemoder. Helbredsundersøgelse/Intern medicin Vil du gerne vide mere om din sundhedstilstand, kan en forebyggende helbredsundersøgelse komme på tale. Din livsstil, dine arvelige risikofaktorer bliver vurderet sammen med din generelle helbredsmæssige tilstand. Du modtager en helhedsvurdering i rapportform med råd og vejledninger samt med angivelse af, om der eventuelt er behov for supplerende undersøgelser. Undersøgelserne udføres af en speciallæge i intern medicin, lunge-og infektionsmedicin. Der tilbydes også behandling i tilfælde af lungesygdom, allergi og infektions- eller tropesygdomme.

5 Idrætsmedicinsk klinik Århus har et godt elitesportsmiljø, som vi er aktiv medspiller i. Fra fodbold på højt niveau til håndbold og badminton i international klasse har Ciconia Aarhus Privathospital opbygget en bred erfaring omkring forebyggelse og behandling af idrætsskader. Det handler om skulder-, albue-, hånd-, knæog fodledsproblemer som skyldes overbelastning eller fejlbelastning gennem længere tid. Der er ofte tale om akutte skader, hvor det er af største betydning for idrætsudøveren at komme i behandling omgående. Behandlingerne koncentrere sig typisk om skader på korsbånd, menisk, ledbånd og kapsel, brusk samt bindevæv og sene. Der anvendes røntgen, ultralyd eller MR-scanning, før behandlingsforløbet kan fastlægges, specielt når der er tale om overbelastning og forstuvninger. Karkirurgi Det karkirurgiske område beskæftiger sig med lidelser i kroppens blodkar for eksempel i form af forsnævringer af blodbanen. Ciconia Aarhus Privathospital besidder en bred erfaring inden for dette felt og foretager hvert år en lang række karkirurgiske indgreb i tilfælde af eksempelvis åreknuder (venøs kirurgi) eller problemer med blodomløbet (arteriel kirurgi). Mammograf i Dette speciale udføres af røntgenlæger med stor erfaring. På Ciconia finder du det mest moderne scanningsudstyr. Hvis det er nødvendigt at tage vævsprøver, foregår dette i forbindelse med undersøgelsen. Der er ingen ventetid til mammografi-undersøgelser.

6 Ortopæd- og tumorkirurgi Ciconia har tilknyttet speciallæger inden for alle dele af bevægeapparatet. Med anvendelse af moderne billeddiagnostik (røntgen, ultralyd og MR-scanning) vurderes forholdene, og ved eventuelt behov for operativ behandling anvendes ofte skånsom kikkertkirurgi i alle større led. Der foretages udskiftning af korsbånd, brusk- og meniskkirurgi, stabilisering af løse led samt korrektions- og pladsforbedrende operationer af ødelagte led. Ved behov for ikke operativ behandling tilbyder Ciconia vejledning i genoptræning og forebyggelse af bevægeapparatsskader ved fysioterapeuter tilknyttet Ciconia. Inden for tumorkirurgi udføres et stigende antal operationer af godartede bindevævsknuder i bevægeapparatet. Der kan være tale om fedtknuder i underhuden eller i muskulaturen. Endvidere opleves et stigende behov for at få fjernet cyster i knogler og knogleudvækster. Plastikkirurgi Det plastikkirurgiske speciale omfatter kosmetiske, æstetiske og rekonstruktive operationer. Der sker en fortsat udvikling af specialet, og gennem kongresser og kurser sikres anvendelse og indførelse af de nyeste operationsteknikker. Patienten er i centrum, og tilliden mellem kirurg og patient er essentiel, hvilket afspejles i et højt informationsniveau. Rygkirurgi Et stort område indenfor neurokirurgien er behandling af lidelser i rygsøjlen. Operationer for diskusprolaps, forsnævring af rygmarvskanalen samt stivgøringsoperationer og fjernelse af knuder gennemføres af eksperter med stor erfaring. Genoptræning forgår i tæt samarbejde med en fysioterapeut efter såvel operativ som ikke-operativ behandling. Ultralyd, røntgen og MR-scanning Under dit behandlingsforløb anvendes det mest moderne ultralydsudstyr, blandt andet med 3-D visualisering. Dette giver dig mulighed for at følge din graviditet på forskellige stadier ikke blot i rumlig forstand, men også på en sådan måde, at du kan se fosteret fra forskellige vinkler. Kvaliteten af billederne er i top, og du modtager en cd-rom efter scanningen. Der er endvidere mulighed for at undersøge forskellige organer som lever, galdeveje, bugspytkirtel, nyrer, blære, hovedpulsåre, muskler, sener osv. Ved ultralydsvejledte vævsprøver er der ingen ventetid. Røntgen anvendes i mange af de andre specialer, sammen med MR-scanning, for at sikre en optimal vurdering. Øre-, næse- og halskirurgi Dette område omfatter i Ciconias regi en række godartede lidelser. Det kan dreje sig om tab af hørelse grundet hul i trommehinden eller problemer i mellemøret (afbrudt knoglekæde eller fastvokset stigbøjle), øreflåd eller måske en forsnævring af øregangen, alle lidelser som kirurgi kan rette op på. Det næsekirurgiske speciale omfatter lidelser i næse og bihuler (FESS), f.eks. kosmetiske operationer af næsen ved medfødt eller erhvervet skævhed samt funktionelle bihuleoperationer. Snorken kan udredes og eventuelt behandles. Vi udfører desuden operationer i mundhule, hals, skjoldbruskkirtel, stemmelæber samt ørespytkirtel.

7

8 Når du er gæst hos Ciconia Reception Du modtages og indlægges i rare og trygge omgivelser. Behandling Gennemprøvede kvalitetsstandarder omkring såvel bedøvelse som operation og efterbehandling sikrer dig de bedst mulige forudsætninger for at blive rask. Modtagelse Lægen lytter til dig og forsøger at forstå betydningen af dine symptomer. Samtidig sørges der for, at du er velinformeret. Opvågning Efter operationen sørger sygeplejersker med en særlig uddannelse vedrørende procedurerne på opvågningsstuen for et godt forløb. Forundersøgelse Lægen foretager grundige undersøgelser og stiller sammen med sin stab en diagnose - en forudsætning for korrekt behandling. Kontrol Ciconia Aarhus Privathospital følger dig i tiden efter behandlingen, og du indkaldes normalt til kontrol og rådgivning om fremtiden/efterbehandling. Ciconia Aarhus Privathospital Saralyst Allé Højbjerg T.: aarhus@ciconia.dk

fokus på kvalitet, service og dialog

fokus på kvalitet, service og dialog Tueager 5 8200 Århus N T: 8610 8011 F: 8610 2540 grymer@grymer.dk www.grymer.dk fokus på kvalitet, service og dialog 2 } hospitalet Grymer Privathospital er et alsidigt og velrenommeret hospital beliggende

Læs mere

Center for Rygkirurgi. Et videns- og behandlingscenter for patienter med problemer i ryg og nakke

Center for Rygkirurgi. Et videns- og behandlingscenter for patienter med problemer i ryg og nakke Center for Rygkirurgi Et videns- og behandlingscenter for patienter med problemer i ryg og nakke Vores patienter går efter eksperterne Kvalitet gennem specialisering Center for Rygkirurgi er det første

Læs mere

Røntgen og MR scanning Patientvejledning

Røntgen og MR scanning Patientvejledning Røntgen og MR scanning Patientvejledning 004 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

Prostatabiopsi Patientvejledning

Prostatabiopsi Patientvejledning Prostatabiopsi Patientvejledning 072 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

Frossen skulder (Periarthrosis Humeroscapularis) Patientvejledning

Frossen skulder (Periarthrosis Humeroscapularis) Patientvejledning Frossen skulder (Periarthrosis Humeroscapularis) Patientvejledning 049 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever

Læs mere

Ultralydskanning Patientvejledning

Ultralydskanning Patientvejledning Ultralydskanning Patientvejledning 005 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

Pilonidalcyste Patientvejledning

Pilonidalcyste Patientvejledning Pilonidalcyste Patientvejledning 040 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

Patientvejledning. Kikkertoperation af underlivet. - Laparoskopi

Patientvejledning. Kikkertoperation af underlivet. - Laparoskopi Patientvejledning Kikkertoperation af underlivet - Laparoskopi Kikkertoperation (laparoskopi) bruges til undersøgelse og operation af bughulens organer. Den giver special lægen i gynækologi et godt overblik

Læs mere

Mølholm Forsikring. Privathospitalsforsikring. Der sikrer garanti for undersøgelse/behandling

Mølholm Forsikring. Privathospitalsforsikring. Der sikrer garanti for undersøgelse/behandling Mølholm Forsikring Privathospitalsforsikring Der sikrer garanti for undersøgelse/behandling Hvem er Mølholm Forsikring A/S Mølholm Forsikring A/S Ejes af speciallæger Mølholm Forsikring bruger primært

Læs mere

Miktiografi og måling af rest-urin

Miktiografi og måling af rest-urin Miktiografi og måling af rest-urin Patientvejledning 069 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig

Læs mere

Karpaltunnelsyndrom. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark. Operation for tryk på midternerven ved håndleddet

Karpaltunnelsyndrom. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark. Operation for tryk på midternerven ved håndleddet Karpaltunnelsyndrom Operation for tryk på midternerven ved håndleddet Patientvejledning 021 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som

Læs mere

Albue artroskopi Patientvejledning

Albue artroskopi Patientvejledning Albue artroskopi Patientvejledning 001 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

Artroskopisk operation for senebrist i skulderled Patientvejledning

Artroskopisk operation for senebrist i skulderled Patientvejledning Artroskopisk operation for senebrist i skulderled Patientvejledning 048 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever

Læs mere

Plastikkirurgi og kosmetisk behandling Overblik, fakta og gode råd

Plastikkirurgi og kosmetisk behandling Overblik, fakta og gode råd Klik for at redigere i master Plastikkirurgi og kosmetisk behandling Overblik, fakta og gode råd Maj 2014 Æstetik eller behandling? Offentlig plastikkirurgi Offentlig betalt plastikkirurgi skyldes altid

Læs mere

Information om reumatologi Patientvejledning

Information om reumatologi Patientvejledning Information om reumatologi Patientvejledning 045 Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende faciliteter,

Læs mere

Plastikkirurgi og kosmetisk behandling Overblik, fakta og gode råd

Plastikkirurgi og kosmetisk behandling Overblik, fakta og gode råd Klik for at redigere i master Plastikkirurgi og kosmetisk behandling Overblik, fakta og gode råd april 2015 Æstetik eller behandling? Offentlig plastikkirurgi Offentlig betalt plastikkirurgi skyldes altid

Læs mere

Blokade med steroid Patientvejledning

Blokade med steroid Patientvejledning Blokade med steroid Patientvejledning 026 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og

Læs mere

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed

Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed Amadeus Speciallægecenter ET SUNDT LIV - for dig eller din virksomhed 0808_AMADEUS_brochure1.indd 1 9/16/08 10:55:13 AM Amadeus Speciallægecenter Amadeus er et speciallægecenter, som hjælper dig eller

Læs mere

Operation af kuskefingre Patientvejledning

Operation af kuskefingre Patientvejledning Operation af kuskefingre Patientvejledning 016 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

Information om hudforandringer

Information om hudforandringer Information om hudforandringer Pletter Forandring I en skønhedsplet kan være udtryk for celleforandringer og dermed forstadie til modermærkekræft. Hvis din egen læge, en hudlæge eller en plastikkirurg

Læs mere

Rejsevaccinationer Patientvejledning

Rejsevaccinationer Patientvejledning Rejsevaccinationer Patientvejledning 046 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og

Læs mere

Pædiatri børnesygdomme Patientvejledning

Pædiatri børnesygdomme Patientvejledning Pædiatri børnesygdomme Patientvejledning 006 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM. - et utraditionelt privathospital

PRIVATHOSPITALET MØLHOLM. - et utraditionelt privathospital - et utraditionelt privathospital VEJLE Hurtig adgang til læger og specialister Privathospitalet Mølholm ligger på en naturskøn bakke med udsigt over Vejle by og fjord. Her er nogle af Danmarks bedste

Læs mere

Celleforandringer i livmoderhalsen

Celleforandringer i livmoderhalsen Celleforandringer i livmoderhalsen Patientvejledning 013 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig

Læs mere

Bedøvelse Fuld bedøvelse er nødvendigt for at kunne gennemføre indgrebet uden smerte og ubehag.

Bedøvelse Fuld bedøvelse er nødvendigt for at kunne gennemføre indgrebet uden smerte og ubehag. Kikkertoperation af underlivet gennem maveskindet (laparoskopi) Ved hjælp af en kikkertoperation kan man foretage forskellige indgreb, for eksempel åbning af æggeleder og fjernelse af æggeleder og æggestokke,

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Inden indlæggelsen. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark

Inden indlæggelsen. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark Inden indlæggelsen Patientvejledning 074 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og

Læs mere

Defekt i mellemøreknogler

Defekt i mellemøreknogler HVIS DU VIL VIDE MERE OM DEFEKT I MELLEMØREKNOGLER Hvordan virker øret? Øret består af det ydre øre, øregang, mellemøret og det indre øre. Tre mellemøreknogler danner forbindelsen mellem trommehinden og

Læs mere

Fastvokset stigbøjle (otosklerose)

Fastvokset stigbøjle (otosklerose) HVIS DU VIL VIDE MERE OM FASTVOKSET STIGBØJLE (OTOSKLEROSE) Hvordan hører vi? Øret består af det ydre øre, øregang, mellemøret og det indre øre. Tre mellemøreknogler danner forbindelsen mellem trommehinden

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om fjernelse af cyster og knuder på æggestokkene Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om lyskebrok

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om lyskebrok Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om lyskebrok Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative behandling

Læs mere

PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED KIKKERTOPERATION

PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED KIKKERTOPERATION PATIENTINFORMATION LIVMODERFJERNELSE/HYSTEREKTOMI VED KIKKERTOPERATION 1 Forandringer i livmoderen kan i nogle tilfælde gøre det nødvendigt at fjerne livmoderen. Det er mest hensigtsmæssigt samtidig at

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI)

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE KIKKERTUNDERSØGELSE AF ANKELLEDDET (ANKELARTROSKOPI) 1 Man kan fejle forskellige ting i anklen, der gør, at man får smerter i anklen. Nogle af disse gener kan afhjælpes ved

Læs mere

Rekonstruktion af forreste korsbånd i knæet Patientvejledning

Rekonstruktion af forreste korsbånd i knæet Patientvejledning Rekonstruktion af forreste korsbånd i knæet Patientvejledning 028 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en

Læs mere

Behandling af analfissur med BOTOX

Behandling af analfissur med BOTOX Behandling af analfissur med BOTOX (Botulinum toxin) Patientvejledning 034 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever

Læs mere

Interventionel Radiologi Patientinformation

Interventionel Radiologi Patientinformation Interventionel Radiologi Patientinformation Interventionel Radiologi: Dit alternativ til åben kirurgi I løbet af de sidste tyve år har interventionel radiologi re - volutioneret mange tidligere kirurgiske

Læs mere

Behandling med Filler på kosmetisk grundlag. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark

Behandling med Filler på kosmetisk grundlag. Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark Behandling med Filler på kosmetisk grundlag Patientvejledning 079 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en

Læs mere

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT KNÆLED

INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT KNÆLED INDSÆTTELSE AF KUNSTIGT KNÆLED Knæleddet er et meget kompliceret led. Det er ikke et kugleled som skulder og hofte, det er heller ikke et hængselled som albue eller fingerled. Et knæled kan bedst sammenlignes

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om frossen skulder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative behandling

Læs mere

STUDIEPLAN 6. SEMESTER

STUDIEPLAN 6. SEMESTER STUDIEPLAN 6. SEMESTER Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Præsentation af Ciconia, Århus Privathospital... 3 Specialer... 3 Gynækologi... 3 Bryst- og organkirurgi... 4 Ortopædkirurgi... 4 Øre, næse og

Læs mere

Fjernelse af livmoderen Patientvejledning

Fjernelse af livmoderen Patientvejledning Fjernelse af livmoderen Patientvejledning 012 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

INFORMATION OM HOFTEATROSKOPISK OPERATION

INFORMATION OM HOFTEATROSKOPISK OPERATION INFORMATION OM HOFTEATROSKOPISK OPERATION Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk Du får udleveret denne pjece, fordi vi gerne vil give dig en grundig

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Dermatologi Patientvejledning

Dermatologi Patientvejledning Dermatologi Patientvejledning 015 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

Patientinformation efter operation

Patientinformation efter operation Patientinformation efter operation Patientvejledning 075 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig

Læs mere

Nerveledningsundersøgelse og EMG

Nerveledningsundersøgelse og EMG Nerveledningsundersøgelse og EMG Patientvejledning 003 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om frossen skulder Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om frossen skulder Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den operative behandling

Læs mere

Operation af stiv storetå (Cheilectomi)

Operation af stiv storetå (Cheilectomi) Operation af stiv storetå (Cheilectomi) Patientvejledning 008 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj

Læs mere

Operation i hånden (risiko for komplikationer) Patientvejledning

Operation i hånden (risiko for komplikationer) Patientvejledning Operation i hånden (risiko for komplikationer) Patientvejledning 017 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du

Læs mere

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN

OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN OPERATION FOR SLIDGIGT I STORETÅEN Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk SPØRG HVIS DU ER I TVIVL Fødder er forskellige fra person til person, og derfor

Læs mere

Patientvejledning. Fedtknude

Patientvejledning. Fedtknude Patientvejledning Fedtknude Fedtknuder er godartede forandringer, som består af fedtvæv omgivet af en meget tynd kapsel. Alle kan få fedtknuder, og det har intet med overvægt at gøre. Fedtknuder ligger

Læs mere

Flex Cystoskopi Patientvejledning

Flex Cystoskopi Patientvejledning Flex Cystoskopi Patientvejledning 068 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og tidssvarende

Læs mere

OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus

OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Om OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus Fokus på højt fagligt niveau OPA Ortopædisk Privathospital Aarhus er beliggende i Scandinavian Center centralt i Aarhus. Vi

Læs mere

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning

Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning Åbning mellem huden og endetarmen (Fistel til endetarm) Patientvejledning 036 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os

Læs mere

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse)

Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Artroskopi af hofteled (Kikkertundersøgelse) Jægersborg Allé 14, 2920 Charlottenlund, tlf: 3964 1949, e-mail: info@phdanmark.dk, www.phdanmark.dk 1 Information til patienter Vi byder Dem velkommen til

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om korrektion af indadvendte brystvorter Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om indadvendte

Læs mere

Operation for Seneknude på hånd og håndled (Ganglion) Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark

Operation for Seneknude på hånd og håndled (Ganglion) Patientvejledning. PrivatHospitalet Danmark Operation for Seneknude på hånd og håndled (Ganglion) Patientvejledning 019 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever

Læs mere

Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus)

Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus) Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus) Patientvejledning 009 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en

Læs mere

Galdestensoperation Komplikationer

Galdestensoperation Komplikationer Galdestensoperation Galdestenssygdom er almindelig i Danmark. Hvert år får cirka 5000 personer fjernet galdeblæren. Lidelsen er hyppigst hos kvinder. Omkring halvdelen de personer, som har galdesten, har

Læs mere

PATIENTINFORMATION KIKKERTOPERATION PÅ ÆGGESTOKKE OG ÆGGELEDERE

PATIENTINFORMATION KIKKERTOPERATION PÅ ÆGGESTOKKE OG ÆGGELEDERE PATIENTINFORMATION KIKKERTOPERATION PÅ ÆGGESTOKKE OG ÆGGELEDERE Cyster i underlivet sidder oftest på æggestokkene. Der findes flere forskellige slags cyster - langt de fleste er godartede. Ved mindre cyster

Læs mere

Status på Kræftplan II

Status på Kræftplan II Status på Kræftplan II - -En spørgeskemaundersøgelse -v/ledende overlæge, dr.med Henrik Harling -Kirurgisk afdeling K, Bispebjerg Hospital Baggrund for undersøgelsen Kræftplan II s specifikke anbefalinger

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi Patientvejledning Meniskskade Knæartroskopi Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse. Uden menisken ville knoglebrusken

Læs mere

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter

Patientvejledning. Indadvendte brystvorter Patientvejledning Indadvendte brystvorter Indadvendte brystvorter skyldes ofte, at bindevævet mellem kirtelgangene i brystet er for stramt og kort. Indadvendte brystvorter hos kvinder kan være et stort

Læs mere

Cystometri med trykflow Patientvejledning

Cystometri med trykflow Patientvejledning Cystometri med trykflow Patientvejledning 066 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet

Læs mere

KIKKERTOPERATION I SKULDEREN

KIKKERTOPERATION I SKULDEREN PATIENTINFORMATION KIKKERTOPERATION I SKULDEREN 1 Ved en direkte skade på skulderen ved f.eks. fald, men også ved slid på grund af overbelastning, kan skulderleddet blive beskadiget. En del skulderlidelser

Læs mere

Patientvejledning. Sterilisation. kvinde

Patientvejledning. Sterilisation. kvinde Patientvejledning Sterilisation kvinde Enhver kvinde, som er fyldt 25 år, og som har bopæl i Danmark, kan bede om at få foretaget en sterilisation. Mange kvinder benytter sig af denne præventionsform,

Læs mere

Patientvejledning. Fedtknude

Patientvejledning. Fedtknude Patientvejledning Fedtknude Fedtknuder er godartede forandringer, som består af fedtvæv omgivet af en meget tynd kapsel. Alle kan få fedtknuder, og det har intet med overvægt at gøre. Fedtknuder ligger

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter)

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter) Patientvejledning Meniskskade fiksering af løs menisk (Ved syning eller med stifter) Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse.

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi

Patientvejledning. Meniskskade. Knæartroskopi Patientvejledning Meniskskade Knæartroskopi Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse. Uden menisken ville knoglebrusken

Læs mere

Patientvejledning. Ultralydsscanning

Patientvejledning. Ultralydsscanning Patientvejledning Ultralydsscanning Ultralydsscanning De fleste kender ultralyd fra graviditets scanning, men ultralyd kan også anvendes til undersøgelse af fx. maven, nyrer, testikler, led og muskler

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderhalskræft

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderhalskræft Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om livmoderhalskræft PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft er. Det er den sygehusafdeling,

Læs mere

Behandling med botolinumtoksin af Type A (BOTOX, VISTABEL ) Patientvejledning

Behandling med botolinumtoksin af Type A (BOTOX, VISTABEL ) Patientvejledning Behandling med botolinumtoksin af Type A (BOTOX, VISTABEL ) Patientvejledning 057 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos

Læs mere

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning.

Kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, som resulterer i uharmonisk skikkelse, er dem, som har fordel af en fedtsugning. kan tilbydes og med fordel anvendes ved uhensigtsmæssigt lokaliserede fedtdepoter, det kan være sig på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under hagen. En fedtsugning er ikke en erstatning

Læs mere

De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin

De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin De fælles akutmodtagelser og uddannelse af speciallæger til fagområdet Akutmedicin Ledende overlæge Inger Søndergaard Akutmodtagelsen Herlev Hospital Ferbruar 2010 Formål Fælles akutmodtagelsens kontekst

Læs mere

MR-skanning. Udgivet af Privathospitalet Valdemar, Billeddiagnostisk Enhed

MR-skanning. Udgivet af Privathospitalet Valdemar, Billeddiagnostisk Enhed MR-skanning Udgivet af Privathospitalet Valdemar, Billeddiagnostisk Enhed S P E C I A L I S T E R I B E V Æ G E L S E MR-skanning giver en sikker og hurtig udredning af sygdomme i kroppen Privathospitalet

Læs mere

Når ryggen giver problemer

Når ryggen giver problemer Et fokuseret behandlingskoncept til personer, der oplever problemer i forbindelse med lænderyg eller med gener fra sædemuskulatur eller ben. Et aktivt og fokuseret behandlingskoncept Ryglidelser er et

Læs mere

UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016

UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016 UNDERSØGELSE AF DEN PATIENTOPLEVEDE KVALITET I SPECIALLÆGEPRAKSIS 2016 OM DIG 1. Hvem udfylder skemaet? Patient Pårørende Patient og pårørende Hvis du er pårørende: Når vi i de følgende spørgsmål spørger

Læs mere

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION)

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 ARTROSKOPI Artroskopi, der ordret betyder at kigge ind i led, er en undersøgelse, hvor man

Læs mere

Operation for hæmorider med THD Patientvejledning

Operation for hæmorider med THD Patientvejledning Operation for hæmorider med THD Patientvejledning 037 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig

Læs mere

I god tid før operationen vil speciallægen undersøge dig og informere grundigt om indgrebet og det forventelige resultat.

I god tid før operationen vil speciallægen undersøge dig og informere grundigt om indgrebet og det forventelige resultat. Efterhånden som man bliver ældre, bliver musklerne og huden i ansigtet slappere, hvorved rynker og løs hud bliver mere synlige. Den løse hud ses oftest under hagen, op langs kæberanden samt over og under

Læs mere

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter)

Patientvejledning. Meniskskade fiksering af løs menisk. (Ved syning eller med stifter) Patientvejledning Meniskskade fiksering af løs menisk (Ved syning eller med stifter) Den hyppigste årsag til gener i knæet er meniskskader. Inde i knæleddet fungerer menisken som en støddæmper ved bevægelse.

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

INFORMATION OM SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN

INFORMATION OM SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN INFORMATION OM SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk OM SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN Degenerative forandringer i rygsøjlen

Læs mere

Mulighed for diagnosen endometriose uden kikkeroperation

Mulighed for diagnosen endometriose uden kikkeroperation Mulighed for diagnosen endometriose uden kikkeroperation Oversat til dansk af Maria Lajer med tilladelse fra Human Reproduction. Denne artikel blev trykt først i Human Reproduction 2009;24(5):1012-7 BAGGRUND:

Læs mere

Operation for springfinger på hånden

Operation for springfinger på hånden Operation for springfinger på hånden (Digitus Saltans) Patientvejledning 020 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever

Læs mere

Danica SunDheDSSikring

Danica SunDheDSSikring Danica Sundhedssikring 2 DAnica sundhedssikring DAnica sundhedssikring 3 Danica Sundhedssikring giver dig flere valgmuligheder Bliver du syg eller kommer ud for en ulykke, giver Danica Sundhedssikring

Læs mere

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken

Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken Undersøgelser og behandling ved begrundet mistanke om kræft i spiserøret, mavemunden og mavesækken PAKKEFORLØB Denne pjece indeholder en generel og kortfattet beskrivelse af, hvad et pakkeforløb for kræft

Læs mere

PATIENTVEJLEDNING OPERATION FOR KRONISK BIHULEBETÆNDELSE

PATIENTVEJLEDNING OPERATION FOR KRONISK BIHULEBETÆNDELSE Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN

SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN PATIENTVINFORMATION SPINALSTENOSE I LÆNDERYGGEN 1 Spinalstenose - rygmarvsforsnævring - er en tilstand, hvor pladsforholdene i rygmarvskanalen er blevet for snævre pga. slidgigt i ryggen. Smerterne kan

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. Yderligere information Ønsker du yderligere information er du altid meget velkommen til at kontakte os. CPH Privathospital Rådhustorvet 4 3520 Farum Tlf.: 7021 8000 www.cph-privathospital.dk E-mail: info@cph-privathospital.dk

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den

Læs mere

Operation af hammertå (Digitus malleolus) Patientvejledning

Operation af hammertå (Digitus malleolus) Patientvejledning Operation af hammertå (Digitus malleolus) Patientvejledning 010 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en

Læs mere

Fedtknude PATIENTVEJLEDNING

Fedtknude PATIENTVEJLEDNING 22 Fedtknude PATIENTVEJLEDNING Fedtknuder er godartede forandringer, som består af fedtvæv omgivet af en meget tynd kapsel. Alle kan få fedtknuder, og det har intet med overvægt at gøre. Fedtknuder ligger

Læs mere

Efter håndoperation Patientvejledning

Efter håndoperation Patientvejledning Efter håndoperation Patientvejledning 018 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en høj faglig kvalitet og

Læs mere

Artroskopi af knæ Kikkertundersøgelse af knæ

Artroskopi af knæ Kikkertundersøgelse af knæ Artroskopi af knæ Kikkertundersøgelse af knæ Patientvejledning 027 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du

Læs mere

Patientvejledning. Ultralydsscanning

Patientvejledning. Ultralydsscanning Patientvejledning Ultralydsscanning Ultralydsscanning De fleste kender ultralyd fra graviditets scanning, men ultralyd kan også anvendes til undersøgelse af fx. maven, nyrer, testikler, led og muskler

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Opstramning af bugvæggen (abdominalplastik) Patientvejledning

Opstramning af bugvæggen (abdominalplastik) Patientvejledning Opstramning af bugvæggen (abdominalplastik) Patientvejledning 065 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en

Læs mere