RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2006 RN D201/06 Bilag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2006 RN D201/06 Bilag"

Transkript

1 RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2006 RN D201/06 Bilag Notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2004 I. Indledning 1. Med dette notat ønsker jeg at give statsrevisorerne en kort orientering om revisionen af de fællesnordiske aktiviteter for 2004 og Nordisk Råds kontrolkomités behandling af de 3 beretninger om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond. Komitéens betænkninger med tilhørende beslutningsforslag blev afgivet til Nordisk Råds 57. session, der fandt sted i Reykjavik den oktober Efter Nordisk Råds plenarforsamlings behandling af kontrolkomitéens betænkninger mv. er regnskabs- og revisionsprocessen vedrørende 2004 afsluttet og årsregnskaberne godkendt. I kap. II er givet et resumé af revisionen for 2004, og i kap. III, IV og V er omtalt henholdsvis Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond. Endelig har jeg i kap. VI anført mine afsluttende bemærkninger. 2. Revisionen har været tilrettelagt med henblik på at efterprøve, om årsregnskaberne er udarbejdet i overensstemmelse med økonomireglementerne mv. Det er påset, at årsregnskaberne er retvisende og giver de fornødne oplysninger til bedømmelse af sekretariaternes forvaltning af budgetterne. Revisionen er udført efter de gældende regler i det internordiske revisionsreglement.

2 Det anvendte regnskabsprincip og den anvendte regnskabspraksis for årsregnskaberne er uændret i forhold til sidste år. II. Resumé 4. Nordisk Råd havde i 2004 et underskud på 0,2 mio. kr. Underskuddet er bl.a. opstået ved ekstraordinære omkostninger ved Nordisk Råds Temamøde i april 2004 i Helsingfors. Underskuddet er dækket af overført overskud fra 2003 efter Præsidiets beslutning. Præsidiet behandlede årsregnskabet på sit møde i september Revisionen for 2004 viste, at implementeringen af nyt it-system inkl. nyt økonomisystem i Nordisk Ministerråd delvist var forløbet som planlagt, samt at det blev taget i brug pr. 1. januar Revisionen for 2005 har efterfølgende vist, at der anvendes mange resurser på at få økonomisystemet integreret fuldt ud på bekostning af andre regnskabsmæssige opgaver, herunder regnskabsmæssig bistand til Nordisk Råd og Nordisk Kulturfond. Rigsrevisionen har i løbet af 2005 drøftet med Nordisk Ministerråds sekretariat, om resurserne i 2005 ville være tilstrækkelige til at løse økonomifunktionens opgaver. Ledelsen i økonomiafdelingen i Nordisk Ministerråd har tilkendegivet, at alle resurser i økonomiafdelingen nu anvendes for at få afklaret de regnskabsmæssige opgaver, så der kan aflægges et retvisende årsregnskab for 2005 i rette tid for alle 3 institutioner. Rigsrevisionen finder denne resurseallokering tilfredsstillende. 6. Nordisk Ministerråd overholdt i 2004 budgettet og havde et overskud på 0,3 mio. kr. Overskuddet er blevet modregnet i indbetalingerne fra landene for 2. halvår 2005 i overensstemmelse med ministerrådets økonomireglement. 7. I løbet af 2004 blev 2 ud af i alt 31 nordiske institutioner nedlagt. I forbindelse med nedlæggelsen af institutionerne viste revisionen, at der ikke var taget stilling til anvendelsen af udisponerede midler i de nedlagte institutioner, samt at midlerne midlertidigt var overført til Nordisk Ministerråd. Nordisk Ministerråds sekretariat har senere afsat de udisponerede midler som reserve til senere brug inden for det pågældende fagområde efter beslutning i Nordisk Samarbejdskomité.

3 - 3 - Desuden viste revisionen, at der var fortolkningsproblemer med den nordiske retstillingsaftale for institutionerne i forhold til nationale regler omkring pensionsforpligtelser. Der opstod tvivl om, hvorvidt det var domicillandet eller Nordisk Ministerråd, der skulle afholde pensionsforpligtelserne, når institutioner blev nedlagt. Nordisk Ministerråds sekretariat har efterfølgende i 2005 efter en administrativ beslutning udbetalt 0,9 mio. kr. i pension til opsagte medarbejdere. Rigsrevisionen har anbefalet, at retstillingsaftalen tydeliggøres, så det i tilsvarende situationer klart fremgår, hvem der skal afholde pensionsforpligtelserne. 8. I 2004 var i alt 29 fællesnordiske institutioner omfattet af Nordisk Ministerråds budget. De 5 institutioner i Danmark blev revideret af Rigsrevisionen, mens rigsrevisionerne eller private revisionsfirmaer i de øvrige nordiske lande reviderede de resterende institutioner. 27 af institutionerne fik en revisionspåtegning uden forbehold eller supplerende oplysninger, mens der for 2 institutioner i Danmark blev afgivet revisionspåtegning med supplerende oplysninger. For Nordisk Uddannelsescenter for Døvblindepersonale blev der givet supplerende oplysninger om muligheden af at kunne opfylde resultatkontrakten med Nordisk Ministerråd, og for Nordisk Institut for Asienstudier blev der givet supplerende oplysning om værdiansættelsen af enkelte balanceposter. 9. Nordisk Kulturfond revideres af rigsrevisor og medlem af Folketinget Elisabeth Arnold i forening. Kulturfonden, der primært administrerer budgetmidler fra Nordisk Ministerråd, havde i 2004 et underskud på 1,1 mio. kr. Underskuddet skyldtes bl.a. honorarer for eksterne vurderinger af projektansøgninger, ekstraordinære it-omkostninger samt øgede mødeomkostninger for bestyrelsen. Fra 2005 skal Nordisk Kulturfonds sekretariat selv forestå efterprøvelsen af projektregnskaber ved bevillinger på indtil 50 TDKK, idet der efter bestyrelsens beslutning ikke mere er krav om ekstern revision. Revisorerne fandt dette velbegrundet. Rigsrevisionen vil bistå Nordisk Kulturfonds sekretariat med at udarbejde et koncept for sekretariatets gennemgang af disse projektregnskaber, så gennemgangen fokuserer på de væsentlige og risikofyldte elementer. Revisorerne vil endvidere ved revisionen af Nordisk Kulturfonds årsregnskab for 2005 have særlig fokus på projektregnskaberne.

4 På baggrund af de gennemførte revisioner er det min opfattelse, at årsregnskaberne for Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond gav et retvisende billede af institutionernes resultat for 2004 og finansielle stilling den 31. december Kontrolkomitéens gennemgang og behandling af årsregnskaberne og revisionens beretninger bekræftede denne opfattelse, og kontrolkomitéen indstillede til Nordisk Råds plenarforsamling, at regnskaberne og beretningerne blev taget til efterretning. Dette skete som nævnt ved Nordisk Råds 57. session den oktober Jeg kan konstatere, at der på væsentlige områder fortsat iværksættes initiativer til at forbedre økonomiforvaltningen af de fællesnordiske aktiviteter. Samtidig kan jeg konstatere, at regnskabsaflæggelsen for Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond har været tilfredsstillende. For yderligere at styrke de administrative rutiner i økonomiforvaltningen er der fra 1. januar 2005 anvendt et nyt økonomisystem. Selv om der fortsat er vanskeligheder med den endelige integration heraf i det daglige arbejde, er det min vurdering, at Nordisk Ministerråds sekretariat vil få afklaret de sidste problemer. Det er min forventning, at der også for 2005 og fremefter kan aflægges retvisende årsregnskaber. Jeg vil følge udviklingen heraf. III. Revisionen af Nordisk Råd 11. Nordisk Råds indtægter var i ,1 mio. kr. og var stort set uændrede i forhold til Indtægterne bestod af bidrag fra delegationerne (30,7 mio. kr.) og intern afgift af løn og renteindtægter. Omkostningerne var på 33,3 mio. kr., hvilket var 1,3 mio. kr. mere end i Omkostningerne omfattede rådsorganernes virksomhed, rådssekretariatets administration, sessioner og konferencer samt informationsarbejde. Stigningen i omkostningerne skyldes bl.a. omkostninger til tolkning og oversættelse ved møder mv. ved det nye formål Kommunikation under rådsorganernes virksomhed samt uforudsete omkostninger ved Nordisk Råds Temamøde i april 2004 i Helsingfors. Det samlede resultat for 2004 var på 0,2 mio. kr., hvilket var 0,7 mio. kr. mindre end i I forbindelse med revisionen af omkostningerne i Nordisk Råd konstaterede Rigsrevisionen, at der var sket en forbedring i de etablerede forretningsgange om-

5 - 5 - kring modtagelse af fakturaer og registrering heraf i bogholderiet. Dette finder Rigsrevisionen tilfredsstillende. 13. Rigsrevisionen konstaterede, at en tidligere medarbejder, der var fratrådt efter maksimal åremålsansættelse, fortsat arbejdede for Nordisk Råd. Medarbejderen blev efter fratrædelse i Nordisk Råd ansat ved Folketinget i Danmark, og Nordisk Råd refunderede ifølge kontrakt med Folketinget den fulde løn for medarbejderen. Arbejdsområdet i Nordisk Råd for denne medarbejder var fortsat det samme. Det er Rigsrevisionens vurdering, at den etablerede ordning ikke var i overensstemmelse med de nordiske regler. Efter disse regler skal ledige stillinger genbesættes med internordisk arbejdskraft efter stillingsopslag, når åremålsansættelsen ophører efter maks. 8 år. Nordisk Råds sekretariat har oplyst, at der var tale om en sekretær tilknyttet Østersøsamarbejdet BSPC. Medarbejderen havde været sekretær for samarbejdet i de hidtidige 6 år, og præsidiet ønskede at bevare den oparbejdede viden og kontinuiteten i sekretariatsfunktionen for dette samarbejde. Der var tale om en tidsbegrænset periode på 2 år, og Folketinget havde indvilget i at være fungerende arbejdsgiver for sekretæren i BSPC mod fuld kompensation fra Nordisk Råd. 14. Egenkapitalen inkl. resterende hensættelser af tidligere års overskud for anvendelse til jubilæumssessionen og specifikke formål udgjorde pr. 31. december ,3 mio. kr., efter overførsel af årets resultat for 2004 på 0,2 mio. kr. Præsidiet har tidligere dispenseret fra reglen i økonomireglementet om, at overskud skal tilbagebetales til medlemslandene. Overskuddene fra 2000, 2001, 2002 og 2003, i alt 3,1 mio. kr., skulle således anvendes til specifikke formål. Egenkapitalen er derfor udtryk for overførte midler fra tidligere år, der endnu ikke er anvendt fuldt ud til formålet. 15. Efter implementering af det nye regnskabsprincip har Rigsrevisionen tidligere anbefalet, at eventuelle overskud bliver optaget under egenkapitalen til præsidiets disposition i stedet for at blive hensat i årsregnskabet til specifikke formål. Efter Rigsrevisionens vurdering har præsidiet fulgt disse anbefalinger, idet præsidiet på sit møde den 22. september 2004 vedtog, at overskuddet for 2003 skulle hen-

6 - 6 - lægges under egenkapitalen og anvendes til dels omkostninger for 2003, der først fremkom fra delegationernes sekretariater i 2004, dels til ekstraordinære omkostninger ved Nordisk Råds Temamøde i april 2004 i Helsingfors. Underskuddet i 2004 bliver således dækket af overførsler fra tidligere år. 16. Nordisk Råd frigav i 2004 den administrative håndbog i elektronisk form. Mod forventning har der været problemer med, at omverdenen kunne få adgang til det elektroniske medie. Dette skyldes bl.a. ændring i den anvendte it-platform i Nordisk Ministerråd, der servicerer Nordisk Råd. Der blev fundet en løsning, hvor håndbogen blev lagt på Nordisk Råds og Nordisk Ministerråds intranet, hvortil der er adgang enten ved særskilt link eller via en it-portal. 17. Det er min opfattelse, at årsregnskabet var aflagt i overensstemmelse med gældende regler, og at årsregnskabet gav et retvisende billede af Nordisk Råds resultat for 2004 og finansielle stilling den 31. december Revisionen gav ikke anledning til forbehold og supplerende bemærkninger. 18. I kontrolkomitéens betænkning af 22. september 2005 over Rigsrevisionens beretning mv. fremkom komitéen bl.a. med bemærkninger til Rigsrevisionens kommentarer til, at en tidligere medarbejder fortsat arbejdede for Nordisk Råd. Kontrolkomitéen konstaterede, at ordningen var tidsbegrænset og var baseret på tungtvejende politiske ønsker, at medarbejderen var ansat af Folketinget i Danmark, og at medarbejderen ikke var ansat på de vilkår, der er gældende for medarbejdere ansat i Nordisk Råd. Kontrolkomitéen var ligesom Rigsrevisionen af den opfattelse, at Nordisk Råds årsregnskab var aflagt efter gældende regler og gav et retvisende billede af Nordisk Råds resultat for 2004 og finansielle stilling den 31. december Komitéen foreslog, at årsregnskabet og revisionsberetningen for Nordisk Råd for året 2003 blev taget til efterretning. Årsregnskabet og revisionsberetningen blev godkendt på Nordisk Råds session i oktober 2005.

7 - 7 - IV. Revisionen af Nordisk Ministerråd 19. Nordisk Ministerråds sekretariat besluttede primo 2003 at anskaffe et nyt økonomisystem, Navision Axapta, som en integreret del af en samlet it-platform, hvorefter hele administrationen skulle digitaliseres. Tilpasnings- og implementeringsfasen af det nye økonomisystem påbegyndtes i 2003, og i 2004 blev der foretaget testkørsler med henblik på ibrugtagning pr. 1. januar Revisionen for 2004 viste, at implementeringen og testkørslerne foregik som planlagt, men der var brugt mange resurser på at få økonomisystemet integreret i det daglige arbejde. Det store resurseforbrug bevirkede bl.a., at regnskabsaflæggelsen for 2004 blev forsinket. Rigsrevisionens revision for 2005 har efterfølgende vist, at der i hele 2005 har været anvendt mange resurser på at få integreret økonomisystemet tilfredsstillende, og at der er blevet konstateret flere systemfejl, som testkørslerne ikke havde kunnet afdække. Det store resurseforbrug kombineret med udskiftning blandt personalet i økonomifunktionen og omstrukturering i Nordisk Ministerråd har bevirket, at der ikke har været resurser til løbende basale regnskabsopgaver, herunder regnskabsmæssig bistand til Nordisk Råd og Nordisk Kulturfond. Rigsrevisionen har i løbet af 2005 drøftet med Nordisk Ministerråds sekretariat, om resurserne i 2005 ville være tilstrækkelige til at løse økonomifunktionens opgaver. Efter møde med ledelsen i økonomiafdelingen i Nordisk Ministerråd i november 2005 er det Rigsrevisionens vurdering, at ledelsen gennem allokering af alle disponible resurser nu er ved at få løst de regnskabsmæssige opgaver, så det er muligt at aflægge et retvisende årsregnskab for 2005 i rette tid for alle 3 institutioner. Rigsrevisionen finder denne resurseallokering tilfredsstillende og vil løbende være i kontakt med ledelsen i økonomiafdelingen om regnskabsaflæggelsens fremdrift. 20. Nordisk Ministerråds indtægter i 2004 bestod af bidrag fra de nordiske lande, intern afgift af løn, renteindtægter og andre indtægter. De samlede indtægter udgjorde i ,4 mio. kr. mod 811,5 mio. kr. i Af de samlede indtægter udgjorde bidrag fra de nordiske lande i alt 804,0 mio. kr. Beløbet blev fastsat af samarbejdsministrene på mødet den 29. oktober 2003.

8 - 8 - De samlede uomkostninger udgjorde 818,1 mio. kr., hvilket var en stigning i forhold til 2003 på 6,7 mio. kr. Omkostningerne fordelte sig på driftsomkostninger inkl. projektbevillinger med netto 817,5 mio. kr., ekstraordinære omkostninger på 0,5 mio. kr. samt renteudgifter og afskrivninger med i alt 0,1 mio. kr. Nordisk Ministerråds interne omkostninger afholdtes gennem drifts-/projektbevillinger til de selvstændige resultatenheder: sekretariatet, publikationsafdeling og informationsafdeling. De ekstraordinære omkostninger vedrørte erstatning til en tidligere projektmedarbejder og var baseret på en retsafgørelse begrundet i usikkerhed omkring medarbejderens ansættelsesforhold før og under projektets løbetid. Rigsrevisionen anbefalede, at der i Nordisk Ministerråd blev fastlagt en politik, der kan imødegå lignende sager i fremtiden, og Rigsrevisionen er blevet orienteret om, at personaleafdelingen i Nordisk Ministerråd er ved at revidere analoge ansættelsesforhold ud fra retsafgørelsens præmisser. Regnskabet viste et overskud for 2004 på 0,3 mio. kr. mod et overskud på 0,1 mio. kr. i Samarbejdsministrene har tidligere besluttet at reducere ministerrådets likvide midler med 10,0 mio. kr. årligt. Rigsrevisionen har påset, at landenes indbetalinger også for 2004 er blevet reduceret med 10,0 mio. kr. Nordisk Ministerråd havde herefter et samlet tilgodehavende hos landene på 40 mio. kr. pr. 31. december Egenkapitalen udgjorde pr. 31. december ,3 mio. kr., svarende til årets resultat for Samarbejdsministrene har godkendt regnskabet. I overensstemmelse med ministerrådets økonomireglement er overskuddet blevet betalt tilbage til giverlandene i 2005 ved modregning i indbetalingerne for 2. halvår Rigsrevisionen har tidligere anbefalet Nordisk Ministerråd, at der bør etableres en afstemningsprocedure for mellemværender med personalesager samt for afstemninger mellem lønbogholderi og finansbogholderi. Trods tidligere tilsagn fra Nordisk Ministerråd om, at konkrete personalemellemværender ville blive afklaret i 2004, kunne Rigsrevisionen konstatere, at dette ikke var sket pr. 31. december Dette fandt Rigsrevisionen ikke tilfredsstillende, og det blev aftalt, at de aktuelle mellem-

9 - 9 - værender skulle afklares i Rigsrevisionen vil følge op på dette forhold i forbindelse med revisionen af årsregnskabet for Rigsrevisionen har også tidligere anbefalet, at der blev fastlagt procedurer, der sikrer en korrekt periodisering af omkostninger i forbindelse med årsafslutningen, og at der blev skelnet mellem periodeafgrænsningsposter og skyldige omkostninger. Rigsrevisionen konstaterede i 2004, at dette regnskabsmæssige forhold var blevet løst bedre, men fandt dog anledning til at anbefale en endnu bedre overensstemmelse mellem det anvendte regnskabsprincip og regnskabsaflæggelsen. 25. Projekter, støtteordninger o.l., som administreres af statslige institutioner mv., revideres som hovedregel stikprøvevis af de enkelte landes rigsrevisioner som led i revisionen af pågældende institutions/forvaltningsorgans regnskab. Andre projekter og støtteordninger mv. revideres af private revisorer. Rigsrevisionen har i 2004 stikprøvevist revideret de projekter, der administreredes af Nordisk Ministerråds sekretariat. Rigsrevisionen har ved revisionen af projekter, støtteordninger mv. konstateret, at udbetalinger sker på et korrekt grundlag, og at der er en tilfredsstillende administrativ styring. 26. I 2004 var i alt 29 fællesnordiske institutioner omfattet af Nordisk Ministerråds budget, hvoraf de 5 institutioner i Danmark blev revideret af Rigsrevisionen, mens resten blev revideret af de øvrige nordiske landes rigsrevisioner eller private revisionsfirmaer. Rigsrevisionen har derfra modtaget revisionsberetninger mv. om den gennemførte revision vedrørende Ligeledes har Rigsrevisionen modtaget sammendrag, der indeholdt såvel generelle bemærkninger som mere specifikke bemærkninger om enkelte institutioner. 27 af institutionerne fik revisionspåtegninger uden forbehold og supplerende oplysninger. For Nordisk Uddannelsescenter for Døvblindepersonale i Danmark blev der afgivet revisionspåtegning med supplerende oplysninger om muligheden af at kunne opfylde resultatkontrakten med Nordisk Ministerråd, og for Nordisk Institut for Asienstudier i Danmark blev der afgivet revisionspåtegning med supplerende oplysning om værdiansættelsen af enkelte balanceposter.

10 I løbet af 2004 blev der nedlagt 2 nordiske institutioner, hvor der var udisponerede midler på henholdsvis 4,5 mio. kr. og 0,6 mio. SEK. Rigsrevisionen konstaterede, at der ikke var taget stilling til, hvorledes udisponerede midler fra de nedlagte institutioner skulle anvendes, samt at de udisponerede midler midlertidigt var overført til Nordisk Ministerråd. Rigsrevisionen anbefalede derfor, at der samtidig med beslutning om nedlæggelse af en institution også tages beslutning om anvendelsen af de tilknyttede udisponerede midler. Nordisk Ministerråds sekretariat har senere afsat nettoprovenuet af de udisponerede midler som reserve til senere brug inden for det pågældende fagområde efter beslutning i Nordisk Samarbejdskomité. I forbindelse med nedlæggelse af en institution i Sverige konstaterede Rigsrevisionen et uafklaret krav om betaling af pensionsforpligtelser for de opsagte medarbejdere på 0,9 mio. SEK. Beløbet skulle normalt blive dækket af domicillandet i henhold til retstillingsaftalen og de nationale regler i Sverige. Der opstod tvivl om, hvorvidt det var domicillandet eller Nordisk Ministerråd, der skulle afholde pensionsforpligtelserne, når institutioner blev nedlagt. Nordisk Ministerråds sekretariat har efterfølgende i 2005 efter en administrativ beslutning udbetalt 0,9 mio. kr. i pension til opsagte medarbejdere. Rigsrevisionen har anbefalet, at retstillingsaftalen tydeliggøres, så det i tilsvarende situationer klart fremgår, hvem der skal afholde pensionsforpligtelserne. 28. Rigsrevisionen har i 2004 aflagt revisionsbesøg ved informationskontorerne i Tallinn og Skt. Petersborg. Rigsrevisionen konstaterede, at der ved begge informationskontorer fortsat var sket en forbedring af økonomiforvaltningen i forhold til det foregående besøg i 2002, og at man i vid udstrækning havde efterkommet Rigsrevisionens anbefalinger fra forrige besøg. I Tallinn var der blevet implementeret et nyt økonomisystem, og Rigsrevisionen anbefalede i den forbindelse enkelte ændringer i de etablerede forretningsgange og interne kontroller samt enkelte medarbejderes kompetenceområder. Desuden anbefalede Rigsrevisionen, at der blev givet bedre informationer fra Nordisk Ministerråd om direktørens løn og pension mv., idet den manglende information forsinkede bogføringen heraf i væsentlig grad.

11 I Skt. Petersborg kunne Rigsrevisionen konstatere, at den tidligere verserende sag om de ulovlige lokaler var ved at blive løst. Informationskontoret lejede sig nu ind ved det svenske konsulat, og lejlighederne var sat til salg. Rigsrevisionen er nu orienteret om, at den ene lejlighed er solgt, og at den anden forventes solgt snarest. Herudover kunne Rigsrevisionen konstatere enkelte udskiftninger i personalet, hvilket gav anledning til anbefaling om enkelte ændringer i de etablerede forretningsgange og interne kontroller. Rigsrevisionen konstaterede også, at beskatning og udbetaling af løn til de ansatte nu skete efter de gældende regler. Rigsrevisionens revisionsbesøg ved informationskontorerne forløb tilfredsstillende og gav samlet set kun anledning til få bemærkninger og anbefalinger. Rigsrevisionen vil følge op på disse forhold ved det næste revisionsbesøg ved informationskontorerne. 29. Det er min opfattelse, at årsregnskabet for Nordisk Ministerråd var aflagt i overensstemmelse med gældende regler, og at årsregnskabet gav et retvisende billede af Nordisk Ministerråds resultat for 2004 og finansielle stilling den 31. december Revisionen gav ikke anledning til forbehold og supplerende bemærkninger. 30. I betænkning af 22. september 2005 konstaterede kontrolkomitéen med udgangspunkt i Rigsrevisionens beretning, at der var principielle bemærkninger til økonomiadministrationen ved informationskontorerne. Da der også tidligere har været lignende bemærkninger, opfordrede kontrolkomitéen Nordisk Ministerråds sekretariat til fortsat at bistå informationskontorerne med nødvendig hjælp til at opretholde en økonomiadministration af høj nordisk standard. Kontrolkomitéen fandt det endvidere vigtigt, at der sker en korrekt behandling af eventuelle tilgodehavender og gæld ved nedlagte institutioner, og opfordrede Nordisk Ministerråd til at have opmærksomheden på denne problemstilling i forbindelse med nedlæggelse af institutioner, der i de kommende år vil ske jævnligt. Kontrolkomitéen var ligesom Rigsrevisionen af den opfattelse, at Nordisk Ministerråds årsregnskab var aflagt efter gældende regler og gav et retvisende billede af Nordisk Ministerråds resultat for 2004 og finansielle stilling den 31. december Sluttelig foreslog kontrolkomitéen, at Nordisk Råd tog årsregnskabet og revisionsberetningen om Nordisk Ministerråds virksomhed 2004 til efterretning.

12 Årsregnskabet og revisionsberetningen blev godkendt på Nordisk Råds session i oktober V. Revisionen af Nordisk Kulturfond 31. Nordisk Kulturfonds årsregnskab for 2004 viste indtægter på 33,6 mio. kr. mod 36,7 mio. kr. i 2003 og omkostninger på 34,7 mio. kr. inkl. bevilgede projektmidler mod 35,5 mio. kr. i Fondens resultat for 2004 blev et underskud på 1,1 mio. kr. mod et overskud på 1,2 mio. kr. i Årets resultat blev overført til egenkapitalen, der pr. 31. december 2004 udgjorde 1,2 mio. kr. 32. Indtægterne bestod primært af bevilgede budgetmidler fra Nordisk Ministerråd på i alt 29,5 mio. kr. Derudover havde fonden til disposition en tilbageførsel af ikkeanvendte midler på 3,3 mio. kr. fra tidligere år samt renteindtægter på 0,8 mio. kr. Fonden bevilgede i ,2 mio. kr. til eksterne projekter og 2,7 mio. kr. til interne projekter, der bl.a. var årets nordiske udstilling, kulturpolitiske konferencer, overgang til e-håndtering mv. Administrationsomkostningerne steg i 2004 ca. 1,6 mio. kr. og udgjorde 6,8 mio. kr. Stigningen i omkostningerne skyldes bl.a. omkostninger til eksterne projektvurderinger, it-omkostninger for opkobling til Nordisk Ministerråds nye økonomisystem samt omkostninger til ekstra bestyrelsesmøder. 33. Årsregnskabet for Nordisk Kulturfond revideres af rigsrevisor og medlem af Folketinget Elisabeth Arnold i forening. Revisorerne konstaterede, at Nordisk Kulturfond havde fulgt en tidligere anbefaling om, at 8 ældre projektsager fra før 1999 blev afsluttet. Dette skete i 2004, hvilket revisorerne fandt tilfredsstillende. Der var i 2004 som for 2003 gennemført 6 ansøgningsrunder for ansøgninger om projektmidler på indtil 0,1 mio. kr. Nordisk Kulturfonds bestyrelse besluttede på sit møde i november 2003, at alle ansøgninger som en forsøgsordning også skulle vurderes af sagkyndige eksterne eksperter. Forsøgsordningen startede i 2004, og fonden har oplyst, at forsøgsordningen har forløbet tilfredsstillende.

13 Nordisk Kulturfonds bestyrelse besluttede på sit møde i november 2004, at der for bevillinger på indtil 50 TDKK ikke mere vil blive stillet krav om ekstern revision af det endelige projektregnskab. Dette blev begrundet med, at en uforholdsmæssig stor del af projektmidlerne medgik til den eksterne revision. Samtidig fik sekretariatet fuldmagt til at forestå den regnskabsmæssige evaluering af disse projekter. Revisorerne fandt det velbegrundet, at ekstern revision for projekter under 50 TDKK kunne undlades, men anbefalede i den forbindelse, at der blev udarbejdet en instruks for sekretariatets evaluering af regnskaber, der ikke havde tilknyttet ekstern revision. Instruksen skulle bl.a. sikre, at det ved evalueringen blev efterprøvet, om projektregnskabet var rigtigt, og om de dispositioner, der var omfattet af regnskabet, var i overensstemmelse med den meddelte bevilling. Der skulle endvidere foretages en vurdering af, om der var taget skyldige økonomiske hensyn ved forvaltningen af de midler, der var omfattet af projektregnskabet. Rigsrevisionen vil bistå Nordisk Kulturfonds sekretariat med at udarbejde et koncept for sekretariatets gennemgang af disse projektregnskaber, så gennemgangen fokuserer på de væsentlige og risikofyldte elementer. Revisorerne vil endvidere ved revisionen af Nordisk Kulturfonds årsregnskab for 2005 have særlig fokus på projektregnskaberne. 35. Det er revisorernes opfattelse, at årsregnskabet var aflagt i overensstemmelse med gældende regler, herunder de af Nordisk Ministerråd udarbejdede forskrifter, og at årsregnskabet gav et retvisende billede af Nordisk Kulturfonds resultat for 2004 og finansielle stilling den 31. december Revisionen gav ikke anledning til forbehold og supplerende oplysninger. 36. I kontrolkomitéens betænkning af 22. september 2005 fremgik det bl.a., at Nordisk Kulturfond på grundlag af Nordisk Råds og revisorernes tidligere anmærkninger på tilfredsstillende måde nu har afsluttet ældre projektsager. Kontrolkomitéen kunne på baggrund af revisorernes beretning konstatere, at fonden efter mange år med uløste administrative problemer nu har en god kontrol i sin organisation. Denne udvikling fandt kontrolkomitéen positiv. Med baggrund i ovenstående anbefalede kontrolkomitéen, at Nordisk Råd godkendte Nordisk Kulturfonds årsregnskab for 2004, bevilgede fondens bestyrelse an-

14 svarsfrihed for 2004 og tog virksomheds- og revisionsberetningen for 2004 til efterretning. Årsregnskabet og revisionsberetningen blev godkendt på Nordisk Råds session i oktober VI. Afsluttende bemærkninger 37. Jeg kan konstatere, at der på væsentlige områder fortsat iværksættes initiativer til at forbedre økonomiforvaltningen af de fællesnordiske aktiviteter. Samtidig kan jeg konstatere, at regnskabsaflæggelsen for Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond har været tilfredsstillende. Det er min opfattelse, at årsregnskaberne på de 3 områder giver et retvisende billede af institutionernes resultater for For yderligere at styrke de administrative rutiner i økonomiforvaltningen er der fra 1. januar 2005 anvendt et nyt økonomisystem. Selv om der fortsat er vanskeligheder med den endelige integration heraf i det daglige arbejde, er det min vurdering, at Nordisk Ministerråds sekretariat vil få afklaret de sidste problemer. Det er min forventning, at der også for 2005 og fremefter kan aflægges retvisende årsregnskaber. Jeg vil følge udviklingen heraf. 38. Jeg vedlægger til statsrevisorernes orientering revisionsberetningerne for 2004 vedrørende Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond. Endvidere vedlægger jeg kopi af kontrolkomitéens 3 betænkninger vedrørende beretningerne mv. Henrik Otbo

RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2005 RN D201/05 Bilag

RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2005 RN D201/05 Bilag RIGSREVISIONEN København, den 10. januar 2005 RN D201/05 Bilag Notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2003 I. Indledning 1. Med dette notat

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2007

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2007 Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2006 December 2007 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen af Nordisk Råd,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2009

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for December 2009 Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2008 December 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen af Nordisk Råd,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for Januar 2009

Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for Januar 2009 Notat til Statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2007 Januar 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Revisionen af Nordisk Råd, Nordisk

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN D201/07 Bilag

RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN D201/07 Bilag RIGSREVISIONEN København, den 11. januar 2007 RN D201/07 Bilag Faktuelt notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2005 I. Indledning 1. Med

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 5. januar 2004 RN D301/04

RIGSREVISIONEN København, den 5. januar 2004 RN D301/04 RIGSREVISIONEN København, den 5. januar 2004 RN D301/04 Notat til statsrevisorerne om revisionen af Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og Nordisk Kulturfond for 2002 I. Indledning 1. Med dette notat ønsker

Læs mere

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008. Juni 2009

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008. Juni 2009 Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Kulturfonds virksomhed for 2008 Juni 2009 i Indholdsfortegnelse I. Revision af årsregnskabet for 2008... 1 A. Indledning... 1 B.

Læs mere

Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008. Juni 2009

Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008. Juni 2009 Beretning til Nordisk Råd om revisionen af Nordisk Råds regnskab for 2008 Juni 2009 i Indholdsfortegnelse I. Revision af årsregnskabet for 2008... 1 A. Indledning... 1 B. Konklusion på den udførte revision...

Læs mere

Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd

Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd Revisionsreglementet for midler bevilget af de nordiske parlamenter til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd 1 Formål med reglementet og anvendelsesområdet Formålet med reglementet er at sikre, at der sker

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen hos Institut for Menneskerettigheder Februar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Uregelmæssigheder i projektforvaltningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K

Udkast. Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Udkast MINISTEREN Statsrevisoratet Christiansborg Prins Jørgens Gård 2 1240 København K Dato 6. februar 2008 J. nr. 013-000062 Deres ref. 07-001318-11 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6

Notat vedrørende Revisionsberetning nr. 6 Central Økonomi Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Dorrit Mejlholm Direkte 7257 7525 11-08-2016

Læs mere

Årsrapport 2014. Barsel.dk

Årsrapport 2014. Barsel.dk Årsrapport 2014 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning Ledelsens beretning 3 Påtegninger Ledelsens regnskabspåtegning 4 Intern revisors erklæringer 5 Den uafhængige revisors erklæringer 6 Regnskab

Læs mere

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner

Erklæring. Intern Revision. Erklæring om revision af SKATs 9 regnskab for regnskabsåret Modtager Departementschef Jens Brøchner Skatteudvalget 2017-18 (Omtryk - 02-11-2018 - Bilag tilføjet) SAU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 556 Offentligt 13. maj 2015 J. nr. 15-1489447 Plannr. 114-680 Intern Revision Erklæring Erklæring

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Lønmodtagernes Dyrtidsfond (beretning nr. 13/2007)

Læs mere

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45

Enclosure 3. Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 Enclosure 3 Bestyrelsen for IT-Universitetet i København St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk Rigsrevisionens erklæring og beretning

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2

Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2 Bestyrelsesmøde nr. 78, d. 28. april 2015 Pkt. 4. Bilag 2 Til bestyrelsen for Københavns Universitet St. Kongensgade 45 1264 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om orientering om nedlæggelsen af Kontaktudvalget for Offentlig Revision og videreførelsen af samarbejdet om revisionen af den offentlige sektor December 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 13 Offentligt BEK nr 97 af 27/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 7. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Ministerråds virksomhed for 2006

Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Ministerråds virksomhed for 2006 Beretning til Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd om revisionen af Nordisk Ministerråds virksomhed for 2006 Juni 2007 Indholdsfortegnelse Side 1. Revision af årsregnskabet for 2006... 5 1.1. Indledning...

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for 2005 Juni FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets beslutning om decharge

Læs mere

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011

Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for Marts 2011 Erklæring og revisionsberetning om revision af IT-Universitetet i Københavns årsrapport for 2010 Marts 2011 ERKLÆRING OG REVISIONSBERETNING OM REVISION AF IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVNS ÅRSRAPPORT FOR 2010

Læs mere

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Organisation & Jura J.nr. 0411-00072 Den 8. marts 2016 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Revisionsprotokollat af 14.08.13 vedrørende Årsregnskab for 2012 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om selskabsligningen (beretning nr. 16/01) 1. I mit notat til statsrevisorerne af

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af statsregnskabet for Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af statsregnskabet for Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om revisionen af statsregnskabet for 2008 Marts 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om revisionen af statsregnskabet for

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk

RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i 5 sager i beretning om revisionen af statsregnskabet for 2003 (beretning nr. 15/03)

Læs mere

Brøndby Strand Kirkekasse

Brøndby Strand Kirkekasse Revisionsprotokollat af 04.07.14 vedrørende Årsregnskab for 2013 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Kirkhoff. Foreningen TV Møn CVR. nr Årsrapport for. Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR

Kirkhoff. Foreningen TV Møn CVR. nr Årsrapport for. Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR Foreningen TV Møn CVR. nr. 35 36 38 31 Årsrapport for 2017 Godkendt på foreningens generalforsamling den / 2018 Dirigent: Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR 30 35 10 02 Storegade 17 C 4780 Stege

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler September 2013 47639-13 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets forvaltning af tilskuddet til Sydslesvig December 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Undervisningsministeriets

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

Årsrapport 2012. Barsel.dk

Årsrapport 2012. Barsel.dk Årsrapport 2012 Barsel.dk Indholdsfortegnelse Ledelsens beretning Ledelsens beretning 3 Påtegninger Ledelsens regnskabspåtegning 4 Intern revisors erklæringer 5 Den uafhængige revisors erklæringer 6 Regnskab

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Påtegninger Ledelsens påtegning 2 Revisors påtegning 3. Ledelsesberetning Foreningsoplysninger 4 Beretning 5

Påtegninger Ledelsens påtegning 2 Revisors påtegning 3. Ledelsesberetning Foreningsoplysninger 4 Beretning 5 1 Indhold Påtegninger Ledelsens påtegning 2 Revisors påtegning 3 Ledelsesberetning Foreningsoplysninger 4 Beretning 5 Årsregnskab 1. januar - 31. december 2012 Anvendt regnskabspraksis 6 Resultatopgørelse

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06

RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 RIGSREVISIONEN København, den 2. maj 2006 RN A402/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om Rigsrevisionens revision i forhold til samlinger ved statslige museer mv. Indledning 1. På statsrevisormødet

Læs mere

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler marts 2015 Dok.nr. 32473/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2018

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2018 DANSK BRYGMESTER FORENING Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr. 53 28 98 19 Årsregnskab 2018 12. marts 2019 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C504/02

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C504/02 RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C504/02 Notat til statsrevisorerne om Lønmodtagernes Dyrtidsfonds engagement i Sevryba International Shipping Ltd. (SISL) I. Indledning 1. Statsrevisorerne

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014

MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K 18 november 2015 MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014 Hermed fremsender jeg

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer.

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer. Notat Revisionsinstruks af januar 2016 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900 Hellerup T: 3945

Læs mere

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber

Bekendtgørelse om revision af Udbetaling Danmarks årsregnskaber BEK nr 567 af 30/05/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 1. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Social- og Integrationsmin., j.nr. 2012-3082 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Maj 2014 dok. nr. 58905/14 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon CVR-nr 22 59 04 13, Vesterbrogade 5, 1502 København V Handels ApS Panoptikon Beretning for 2008 Selskabet indgår korttidskontrakter med forskellige ferieudbydere,

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

1. Organisationens revisor udpeges af organisationens kompetente forsamling. Revisionen udføres af en statsautoriseret eller registreret revisor.

1. Organisationens revisor udpeges af organisationens kompetente forsamling. Revisionen udføres af en statsautoriseret eller registreret revisor. Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med [partnerskabsorganisationens] forvaltning af tilskudsfinansierede aktiviteter i udviklingslande Nærværende instruks omfatter de revisionsopgaver,

Læs mere

Kapitel 2 Værdiansættelser. 2. Udbetaling Danmark værdiansætter tilgodehavender hos borgere til kostpris med fradrag af realiseret tab.

Kapitel 2 Værdiansættelser. 2. Udbetaling Danmark værdiansætter tilgodehavender hos borgere til kostpris med fradrag af realiseret tab. Bekendtgørelse om regnskaber m.v. for Udbetaling Danmark I medfør af 21, stk. 9, i lov nr. 324 af 11. april 2012 om Udbetaling Danmark fastsættes: Kapitel 1 Grundlæggende krav til årsrapporten 1. Udbetaling

Læs mere

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Instruksen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2010 Marts 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2017 Dok. nr. 31826/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. august 2006 RN B201/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. august 2006 RN B201/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. august 2006 RN B201/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Undervisningsministeriets tilsyn med Luftfartsskolen (beretning nr. 1/03) I. Indledning

Læs mere

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 32805/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

Marts Notat til Statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011

Marts Notat til Statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011 Notat til Statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011 merudgiftsydelse og tabt arbejdsfortjeneste på det sociale område Marts 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande

Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande Nærværende instruks omfatter de revisionsopgaver, som

Læs mere

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2016 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en

Læs mere

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2019 Akt.nr. 416269 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af implementeringen af politireformen. December 2008

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af implementeringen af politireformen. December 2008 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af implementeringen af politireformen December 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 31716/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Sankt Mortens Sogns Menighedsråd

Sankt Mortens Sogns Menighedsråd Revisionsprotokollat af 09.09.14 vedrørende Årsregnskab for 2013 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Marts 2015 dok. nr. 24503-15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR nr. 11 62 99 97 Årsregnskab 2016 14. marts 2017 Dette regnskab indeholder 13 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test Juni 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Retningslinier for tilskudsforvaltning

Retningslinier for tilskudsforvaltning Bilag 7 Retningslinier for tilskudsforvaltning Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med private organisationers forvaltning af tilskud til enkeltprojekter mv. i udviklingslande

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2017

DANSK BRYGMESTER FORENING. Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr Årsregnskab 2017 DANSK BRYGMESTER FORENING Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR-nr. 53 28 98 19 Årsregnskab 2017 19. marts 2018 Dette regnskab indeholder 10 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04 RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om satsreguleringspuljen (beretning nr. 3/02) I. Indledning 1. I mit notat i henhold

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 Udvidet notat til statsrevisorerne om årsrapporterne for Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) I. Indledning 1. Statsrevisorerne

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. x/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test Februar 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om udviklingen af de nationale test (beretning

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS

CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNS CONCERTO COPENHAGEN, CVR-NR. 14 28 00 30 Til BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, København V LEDELSENS REGNSKA BSERKLÆRING VEDRØRENDE ÅRSREGNSKA BET FOR 2017 OG OPGØRELSE AF SKATT EPLIGTIG INDKOMST

Læs mere

Fonden til Rosportens Fremme

Fonden til Rosportens Fremme Fonden til Rosportens Fremme CVR-nr. 11 70 84 98 Indhold Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning 5 Årsregnskab 1. januar 31. december 6 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2016 dok. nr. 25134/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Frivilligcenter Halsnæs Valseværksstræde 5, 3300 Frederiksværk

Frivilligcenter Halsnæs Valseværksstræde 5, 3300 Frederiksværk Frivilligcenter Halsnæs Valseværksstræde 5, 3300 Frederiksværk CVR-nr. 34 96 31 18 Årsrapport 1. januar - 31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet BEK nr 1701 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-028162 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Administrative retningslinjer (Puljeaftaler)

Administrative retningslinjer (Puljeaftaler) Administrative retningslinjer (Puljeaftaler) Bilag 5a Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med forvaltning af tilskudsfinansierede aktiviteter under puljeaftaler gældende for

Læs mere

og Vækstministeriet og Ministerium for By, Bolig og Landdistrikters

og Vækstministeriet og Ministerium for By, Bolig og Landdistrikters Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN Ministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedrørende beretning nr. 25/2015 om revisionen af statsregnskabet

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2006 RN A406/06

RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2006 RN A406/06 RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2006 RN A406/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Integrationsministeriets opgavevaretagelse i forbindelse med integrationsindsatsen

Læs mere

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2019 Akt. nr. 2018/42978/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 Udvidet notat til statsrevisorerne om teaterprojektet None 2000 I. Indledning 1. På statsrevisorernes møde den 10. oktober 2001 blev jeg anmodet

Læs mere

Strandgade 7 A/S. Årsrapport 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling. Strandgade 7 A/S

Strandgade 7 A/S. Årsrapport 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling. Strandgade 7 A/S Årsrapport 2014 Strandgade 7 A/S Strandgade 7 A/S Årsrapport for perioden 1. januar 2014 31. december 2014 CVR 25 84 50 72 (15. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2019 dok. nr. 416634 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

Læs mere

AB Strandparken 1. Revisionsprotokollat af 10. januar (side 11-14)

AB Strandparken 1. Revisionsprotokollat af 10. januar (side 11-14) AB Strandparken 1 Revisionsprotokollat af 10. januar 2019 (side 11-14) vedrørende årsregnskabet for 2018 Indholdsfortegnelse Side 1. Revision af årsregnskabet for 2018 11 2. Konklusion på det udførte revisionsarbejde

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering

Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget 16. maj 2019 Orientering til Økonomiudvalget - Proces for revisionsrapportering Baggrund Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard

Læs mere

Administrative retningslinjer (miniprogrammer)

Administrative retningslinjer (miniprogrammer) Administrative retningslinjer (miniprogrammer) Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med forvaltning af tilskud fra miniprogrammer gældende for enkeltprojekter på 200.000 kr.

Læs mere

REVISIONSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER KR. OG DEROVER I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE

REVISIONSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER KR. OG DEROVER I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen REVISIONSINSTRUKS FOR GODKENDTE FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGER, DER MODTAGER 500.000 KR. OG DEROVER I TILSKUD, FRA KØBENHAVNS KOMMUNE Revisionsinstruks

Læs mere