Beskrivelse af jobområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af jobområdet"

Transkript

1 Side 1 af 9 Nummer: 2249 Titel: Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer Kort titel: Detailkød Status: GOD Godkendelsesperiode: og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter detailforarbejdning og forædling af ferskvarer til salg i slagterbutikker, supermarkeder, delikatesseafdelinger mv. Området rummer en lang række delfunktioner, bl.a. udskæring af grovforarbejdede slagterivarer, indkøb, planlægning af varesortiment, lagerstyring, egenkontrol, varekodning, boksopfyldning, kundeservice og salg. Jobområdet varetages af faglærte detailslagtere med forskellige specialer samt ikke-faglærte medarbejdere. Området rummer desuden butiksuddannede salgsassistenter med flere, som på visse typer arbejdspladser forestår afgrænsede salgs- og servicefunktioner. Typiske arbejdspladser inden for jobområdet Typiske arbejdspladser inden for jobområdet: Detailbutikker ( den lille slagter ) Supermarkeder og butikskæder Delikatesseafdelinger i supermarkeder og butikskæder Cateringfirmaer Smørrebrødsbutikker Fisk- og vildtforretninger samt fisk- og vildtafdelinger i supermarkeder Arbejdsopgaverne i supermarkeder og slagterbutikker er på mange måder lig hinanden og består i varebestilling, modtagelse af råvarer fra leverandører, forarbejdning og forædling af ferskvarer, produktion af convenience food, opfyldning, pasning og eksponering af kødbokse/disk, oparbejdelse af lager til dagens salg, vejledning og servicering af kunder samt egenkontrol, herunder referencehåndtering, sporbarhed, (specielt for oksekød) og affaldshåndtering. Arbejdspladstyperne adskiller sig i relation til vareforarbejdning. Hvor butiksslagteren i den lille detailforretning producerer mange færdigvarer fra bunden og lægger vægt på at anvende egne opskrifter mv., benytter kædebutikkerne i højere grad industrislagterierne til forarbejdningen. Både butiksslagteren og kædebutikker leverer ofte mad ud af huset og skal derfor kunne sammensætte og producere en hel menu, hvori der også indgår andre råvarer end ferskvarer. Leverance ud af huset foregår derfor ofte i samarbejde med en kok. Kravet til salg, service og kunderådgivning er stigende på alle arbejdspladser. Medarbejderne på arbejdspladserne inden for jobområdet

2 Side 2 af 9 Jobområdet er kendetegnet ved følgende medarbejdergrupper: Slagtermesteren er øverste leder (af afdelingen) på alle arbejdspladstyper og er som regel uddannet detailslagter. I kædebutikker vil slagtermesteren ofte referere til en række mellemledere, for eksempel en slagteruddannet produktionsleder, en slagteruddannet salgsleder og en driftsleder, som typisk har anden uddannelse. Faglærte detailslagtere med speciale i henholdsvis slagtning, butik, delikatesse eller fisk & vildt. De faglærte medarbejdere udgør omkring 75 pct. af alle ansatte inden for jobområdet. Ikke-faglærte medarbejdere med arbejdsfunktioner inden for produktion og tilvirkning af grovforarbejdede slagterivarer og opfyldning af butiksbokse. Typiske arbejdsfunktioner består i kamridsning, kødhakning, varemærkning, pakning, vareopfyldning samt rengøring. Butiksuddannede salgsassistenter med arbejdsfunktioner som områdeledere inden for supermarkeder og kædebutikker. De butiksuddannede forestår typisk lagerstyring samt langsigtet planlægning af vareindkøb til tilbud og planlægning af varefordelingen i betjenings- og selvbetjeningsbokse. Jobområdet har i de senere år været præget af en stabil tilgang af elever og medarbejdere. I en række af de store supermarkedskæder gennemgår de faglærte detailslagtere en intern uddannelse i emner som opbygning af varehus, købmandslære, varekendskab i relation til det øvrige varesortiment mv. Der er i branchen endvidere styrket fokus på håndtering af hygiejneregler og fødevaresikkerhed. I supermarkederne er der tradition for primært at rekruttere ledere internt. Arbejdsorganisering på arbejdspladserne inden for jobområdet Supermarkeder og kædebutikker: I supermarkeder og kædebutikker er arbejdstiden fordelt efter vagtplaner grundet de lange åbningstider. Slagtermesteren fungerer som den daglige hovedansvarlige leder med ansvar for produktion og personale i slagterafdelingen samt planlægning af den daglige opfyldning af kødbokse sammen med de medarbejdere, der forestår opgaven. Den slagteruddannede salgsleder rangerer lige under slagtermesteren og fungerer ofte som dennes højre hånd. Salgslederen vil ofte være den dagligt ansvarlige for prisstyring og ansættelse af dele af personalet. I større butikker kan der tillige være ansat en slagteruddannet produktionsleder til overvågning af produktionen, herunder space-svind m.m. mens driftslederen, som den eneste mellemleder uden slagteruddannelse, forestår funktioner af administrativ karakter, arbejdsplanlægning og andre personalerelaterede opgaver. I større kædebutikker findes en delikatesseleder, som under slagtermesterens overordnede ledelse styrer delikatesseafdelingen.

3 Side 3 af 9 De faglærte slagtere arbejder under ledelse af en eller flere mellemledere. Arbejdet er i vid udstrækning organiseret som rotation mellem forskellige jobfunktioner. Svendene har desuden ansvar for kundekontakten og for instruktion af ikke-faglærte medarbejdere i forhold til varesortimentet mv. Lærlinge og ikke-faglærte medarbejdere arbejder tilsvarende under mellemlederne og varetager især de mere rutineprægede arbejdsfunktioner. Eleverne opnår i løbet af deres uddannelse stigende ekspertise. Endvidere indgår alle medarbejdere i den daglige planlægning og opfyldning af bokse, lageropbygning, rengøring, intern markedsføring, egenkontrol mv. under slagtermesteren og salgslederens direkte ledelse. Det er karakteristisk for jobområdet, at medarbejderne har stort ansvar og udstrakt selvbestemmelse i udførelse af job og opgaveløsning. Detailbutikker Den lille slagter : I de små og mindre detailbutikker genfindes hierarkiet mellem slagtermester, faglærte, lærlinge og ikke-faglærte medarbejdere. Mellemlederlaget er imidlertid fraværende. Mester er som regel indehaver af butikken. Arbejdet er oftest organiseret som jobrotation, hvor medarbejderne veksler mellem de forskellige arbejdsfunktioner. Det stiller store krav til medarbejdernes faglige alsidighed og evne til at arbejde selvstændigt inden for rammerne af en bred jobprofil. Arbejdsorganiseringen i jobområdet følger generelt et fast flow af jobfunktioner, der omfatter: opskæring af grovforarbejdede slagterivarer planlægning af boks- og lageropfyldning opfyldning af kødbokse opfyldning af øvrige varer opbygning af dagens lager vedligeholdelse af varebokse og varehylder løbende kundeservice. egenkontrolopgaver referencehåndtering, sporbarhed og håndtering af affald fødevaresikkerhed generelt betragtet Selv om kødsalget kun udgør en mindre del af den samlede salgsprofil inden for de store kædebutikker, vil annoncerede kødtilbud ofte fungere som magneten, der bringer kunderne til torvs og giver afkast multiplikatoreffekt indenfor andre varesegmenter. Både i supermarkeder og slagterbutikker bruges IT som planlægnings- og styringsredskab. I supermarkeder foregår en stor del af den interne og eksterne kommunikation desuden via IT. I produktionen anvendes en række maskiner samt almindeligt håndværktøj og skærehandsker. Detailbutikkerne har generelt svært ved at være rentable alene på basis af salg af ferskvarer og søger derfor at udvide deres varesortiment. Til forskel fra detailbutikkerne kan de store kædebutikker og supermarkeder kombinere salget af slagtervarerne med et bredt varesortiment inden for kolonial, mejeriprodukter mv.

4 Side 4 af 9 De små og mindre slagterbutikker konkurrerer ofte på kvalitet og kundevejledning mv. Nogle slagtermestre/detailbutikker udvider sortimentet med catering, mad-ud-af-huset, fredags og lørdagsmenuer og convenience food, ofte i samarbejde med en kok, smørrebrødsjomfru, cater eller lignende. Tendensen er, at færre og større detailbutikker vinder markedsandele på bekostning af de små butikker, som der bliver færre og færre af. Både inden for kædebutikkerne og de mindre slagterbutikker ses desuden tendens til, at kunderne i stigende grad efterspørger convenience food. Det skærper kravene til slagternes kompetence til at kunne sammensætte måltider og vejlede kunder om videre forarbejdning af ferskvarerne.

5 Side 5 af 9 Forarbejdning og forædling af kød-, fisk- og vildtprodukter Slagtere i supermarkeder og slagterbutikker modtager kød-, fisk- og vildtprodukter groft forarbejdet fra leverandørerne og skal efterfølgende kunne forarbejde dem i salgsøjemed. Hertil hører udvikling af nye udskæringer, der kan optimere udbyttet og øge kundernes interesse. Forarbejdning og forædling stiller høje krav til slagternes råvarekendskab, herunder kendskab til primærproduktionen, dyrevelfærd, økologi, spisekvalitet, stege- og tilberedningsmetoder samt trends. Endvidere stilles krav til slagternes kompetence til at arbejde kreativt og nytænkende i forhold til tilskæring og udvikling af nye detailstykker mv. Dertil kommer viden om produkternes holdbarhed ved anvendelse af forskellige forarbejdningsprocesser mv. Medarbejderen skal være i stand til at vurdere de arbejdsprocesser, han/hun indgår i, med henblik på at forebygge ulykker, nedslidning eller andre skadelige fysiske eller psykiske påvirkninger. Medarbejderen skal kunne efterleve forskrifter for hygiejne og renholdelse af maskiner og knive for opretholdelse af fødevarekvalitet og fødevaresikkerhed. Medarbejderen skal kunne efterleve gældende skærespecifikationer, recepter og produktkvalitet som er gældende for området. Medarbejderen skal kunne beherske de daglige rutiner, der er i forbindelse med gennemførelse af egenkontrolprogrammet. Anvendelsen af køkkenredskaber/knive kræver, at medarbejderen skal kunne yde førstehjælp. I supermarkederne sker en væsentlig del af tilskæring, forarbejdning og forædling ved hjælp af maskiner. I de små og mindre slagterbutikker er de manuelle jobfunktioner fortsat meget udbredt. Kompetencen er udbredt på alle arbejdspladser.

6 Side 6 af 9 Kvalitetssikring, egenkontrol og dokumentation inden for detailhandel med kød-, fisk- og vildtprodukter Jobområdet præges i stigende grad af kontrol- og rapporteringskrav, hovedsageligt med henblik på at forebygge spredning af sundhedsfarlige kødvarer. Faglærte slagtere - og i et vist omfang også de ikke-faglærte medarbejdere - skal have indgående kendskab til gældende regler og procedurer for egenkontrol, varekodning og datomærkning. Dette beror bl.a. på lovkrav om, at alt oksekød skal kunne føres tilbage til den oprindelige producent. Det sikres ved mærkning af hvert eneste kødstykke med oplysninger om dyrets opvækststed, fødedato, slagtedato, slagtested, opskæringssted mv. Mærkesedlerne følger delstykkerne helt frem til panden. Der findes en række indrapporteringsskemaer, som slagterne skal kunne anvende korrekt. Er der uoverensstemmelse mellem indgående og udgående kød fra danske slagterier, skal detailslagterne give meddelelse til Fødevarekontrollen. Medarbejderen skal kunne beherske de daglige rutiner, der er i forbindelse med gennemførelsen af egenkontrolprogrammet, og være i stand til at udføre den løbende rapportering og dokumentation til Fødevarestyrelsen. Medarbejderen skal endvidere være i stand til at vurdere de arbejdsprocesser, han/hun indgår i, med henblik på at forebygge ulykker, nedslidning eller andre skadelige fysiske eller psykiske påvirkninger. Egenkontrollen er primært baseret på medarbejdernes kvalitative eftersyn af de indbragte kødvarer samt statusopgørelse over indgående og udgående kød (dansk kød). Datomærkning sker delvist maskinelt, men selve kontrolfunktionen hviler på den menneskelige faktor. Kompetencen er lovreguleret og udbredt på alle arbejdspladser.

7 Side 7 af 9 Planlægning og varebestilling inden for detailhandel med kød-, fisk- og vildtprodukter Ved varebestilling, lageropbygning og vareopfyldning i butikken er det afgørende, at medarbejderen kan beregne hvilke produkttyper og mængder, der skal indkøbes, bearbejdes og eksponeres. Formålet er at sikre en optimal balance mellem udbud og efterspørgsel, således at unødigt spild undgås. I kompetencen anvendes bl.a. kalkulation, lagerstyring og budgettering samt indsigt i hidtidige salgstal og -statistikker. Medarbejderen skal kunne beherske de daglige rutiner, der er i forbindelse med gennemførelse af egenkontrolprogrammet. Medarbejderen skal kunne anvende IT, herunder tekstbehandlings- og regnearksprogrammer. Både kædebutikker og slagterbutikker benytter i stigende grad IT ved budgettering, kalkulering og lagerstyring. Kompetencen er udbredt på alle arbejdspladser.

8 Side 8 af 9 Produktion og salg af convenience food Med den øgede kundeinteresse for convenience food er behovet for yderligere forarbejdning af ferskvarer stigende i såvel kæde- og detailbutikker som supermarkeder. Produkterne forarbejdes i en grad, der nærmer sig madfremstilling. Fremstilling af convenience food stiller krav til medarbejderens kompetence til at sammensætte og producere hele eller centrale dele af et måltid med kød-, fisk- og vildtprodukter. I forlængelse heraf skal medarbejderen kunne vejlede kunden om den videre forarbejdning og give forslag til, hvordan produktet kan indgå i et samlet måltid. Den mere omfattende forarbejdning stiller krav til medarbejderen om færdigheder inden for madfremstilling, menusammensætning, ernæringslære og vinkendskab mv. for at opfylde kundens krav og ønsker i relation til convenience food. Medarbejderen skal kunne efterleve forskrifter for hygiejne og renholdelse af maskiner og knive for opretholdelse af fødevarekvalitet og fødevaresikkerhed. Medarbejderen skal kunne beherske de daglige rutiner, der er i forbindelse med gennemførelsen af egenkontrolprogrammet. Medarbejderen skal endvidere være i stand til at vurdere de arbejdsprocesser, han/hun indgår i med henblik på at forebygge ulykker, nedslidning eller andre skadelige fysiske eller psykiske påvirkninger. Den videre forarbejdning af kødvarer øger behovet for tværfagligt samarbejde med andre faggrupper i forhold til madfremstilling. Kompetencen vinder stadig større udbredelse på alle arbejdspladstyper.

9 Side 9 af 9 Salg og service inden for detailhandel med kød-, fisk- og vildtprodukter Slagterne skal i salgsøjemed være i stand til at give kunderne råd og vejledning om anvendelse og tilberedning af forskellige typer af kød og udskæringer samt forslag til menuer, drikkevarer mv. Det gælder især for slagtere i detailbutikker, hvor kvalitet, service og vejledning er afgørende konkurrenceparametre. Kompetencen kræver, at medarbejderne har den nødvendige, faglige indsigt. Slagterne skal i salgsøjemed ligeledes kunne præsentere og placere de enkelte varer i forhold til hinanden i betjenings- og selvbetjeningsdiske. Kommunikation, dialog, servicebevidsthed og indsigt i individuelle såvel som livsstilsbetonede kundebehov er færdigheder, der er nært knyttet til servicekompetencen. Medarbejderen skal endvidere kunne beherske de daglige rutiner, der er i forbindelse med gennemførelse af egenkontrolprogrammet. Medarbejderne skal kunne anvende relevante IT-programmer til opbygning af diske. Kompetencen er særligt udbredt i slagterbutikker, hvor faglærte slagtere står for salget. Men den er også aktuel i supermarkeder og større kædebutikker, hvor de faglærte skal kunne vejlede kunder i forhold til indkøb.

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 17 Nummer: 2799 Titel: Slagtning, forædling og salg af kød og convenience Kort titel: Kødproduktion Status: GOD Godkendelsesperiode: 18-10-2017 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2248 Titel: Industrislagtning og forædling af kødprodukter Kort titel: Kødindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 27-08-2010 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen NR. 48027 Sæson- og temaprodukter hos detailslagteren Udviklet af: Peder Holme Brix og Charlotte Kastrup Uddannelsescenter Holstebro Efteråret 2014 1.

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2267 Titel: Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling Kort titel: Brød & kager Status: GOD Godkendelsesperiode: 06-03-2013 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Kompetenceprofiler og hverdagspraksis for kost- og ernæringsuddannelserne

Kompetenceprofiler og hverdagspraksis for kost- og ernæringsuddannelserne Kompetenceprofiler og hverdagspraksis for kost- og ernæringsuddannelserne Juni 2011 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 1. Indledning og sammenfatning... 3 Ernæringshjælper - en

Læs mere

kombineret ungdomsuddannelse Facility del 1

kombineret ungdomsuddannelse Facility del 1 Mål niveau Facility del 1 Begynder Gennemført Begynder: Arbejder regelorienteret / opskriftorienteret Deltageren har arbejdet med teknikken/funktionen, men skal have præcise instruktioner. Elevens navn

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til detailslagter

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til detailslagter BEK nr 442 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.02T.541 Senere ændringer

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til detailslagter

Uddannelsesordning for uddannelsen til detailslagter Uddannelsesordning for uddannelsen til detailslagter Udstedelsesdato: 28. marts 2008 Slagterfagets Fællesudvalg har i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 4. marts 2008 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist.

Fiskehandler. Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Fiskehandler Som fiskehandler er du kundens rådgiver og specialist. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Fiskehandler En fiskehandler arbejder først og fremmest med køb og

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til gourmetslagter

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til gourmetslagter BEK nr 342 af 06/04/2017 Udskriftsdato: 5. april 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 16/11450 Senere ændringer til

Læs mere

Nye arbejdsmarkedsuddannelser

Nye arbejdsmarkedsuddannelser FKB 2248 Industrislagtning og forædling af kødprodukter 48 015 Industriel detailudskæring under vejledning udføre grov partering og detailudskæring af kød til videre forarbejdning. udvælge, anvende og

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til ernæringsassistent

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til ernæringsassistent BEK nr 1655 af 15/12/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen

Læs mere

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Uddannelsen til gastronom med speciale cater er tilrettelagt som en vekseluddannelse, sådan at der efter grundforløbet

Læs mere

Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser Vær med. Verden er til at forandre. zbc.dk

Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser Vær med. Verden er til at forandre. zbc.dk KØD CUISINIER - CERTIFICERING Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser Vær med. Verden er til at forandre. zbc.dk KØD CUISINIER - CERTIFICERING Kød Cuisinier Kød Cuisinier er en ny uddannelse,

Læs mere

Til detailslagteren. Skab overskud. p å bundlinjen blandt medarbejdere hos lederen... MIDTVEST

Til detailslagteren. Skab overskud. p å bundlinjen blandt medarbejdere hos lederen... MIDTVEST Til detailslagteren Skab overskud p å bundlinjen blandt medarbejdere hos lederen... MIDTVEST 2012-2013 Indholdsfortegnelse Forord Fokus på salg, delikatesse og ernæring Produktionsoptimering af medister,

Læs mere

Sundhed, Omsorg og Ernæring - del 1

Sundhed, Omsorg og Ernæring - del 1 Sundhed, Omsorg og Ernæring - del 1 Mål niveau Begynder Gennemført Begynder: Arbejder regelorienteret / opskriftorienteret Deltageren har arbejdet med teknikken/funktionen, men skal have præcise instruktioner.

Læs mere

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N

B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N B U T I K S M E D H J Æ L P E R I D E T A I L B R A N C H E N IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for at udarbejde

Læs mere

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SPECIALET DIGITAL HANDEL B2B AFTALEPERIODE: ELEV: VIRKSOMHED: UDDANNELSESANSVARLIG: God uddannelse kræver planlægning. Et veltilrettelagt uddannelsesforløb er et vigtigt grundlag,

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen til arbejdsmarkedsuddannelsen Innovativ gastronomi Nr. 40521 Udviklet af: Alex Nielsen, Frank Larsen & Peter Skotting Dalum UddannelsesCenter Landbrugsvej 55 5260 Odense S April 2008 1. Uddannelsesmålets

Læs mere

Brug 5 minutter på din elev. DETAILSLAGTERFAGET. Uddannelsesplan. Plan for uddannelsen i praktiktiden.

Brug 5 minutter på din elev. DETAILSLAGTERFAGET. Uddannelsesplan. Plan for uddannelsen i praktiktiden. Udgave af juli 2005 Brug 5 minutter på din elev. DETAILSLAGTERFAGET Uddannelsesplan. Plan for uddannelsen i praktiktiden. Slagterfagets Fællesudvalg Maglegårdsvej 8, Postboks 209 4000 Roskilde Telefon

Læs mere

Varemodtagelse. 1. Kursiveret tekst trin 1 2. Normal tekst trin 2. Eleven kan modtage råvarer og kontrollere at varen svarer til ordren.

Varemodtagelse. 1. Kursiveret tekst trin 1 2. Normal tekst trin 2. Eleven kan modtage råvarer og kontrollere at varen svarer til ordren. Forslag til praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen revision 2012. Praktikmål og arbejdsfunktioner alle hovedområder. 1. Kursiveret tekst trin 1 2. Normal tekst trin 2 Varemodtagelse Eleven kan modtage

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. detailslagter

Uddannelsesordning for uddannelsen til. detailslagter Uddannelsesordning for uddannelsen til detailslagter Udstedelsesdato: Udstedt af Slagterfagets Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 329 om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang Mad

Læs mere

Kriterier for godskrivning

Kriterier for godskrivning Kriterier for godskrivning 1. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Relevant erhvervserfaring er erhvervserfaring, der

Læs mere

Inspirationsmateriale. til. Arbejdsmarkedsuddannelse. 45680 Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet

Inspirationsmateriale. til. Arbejdsmarkedsuddannelse. 45680 Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet Inspirationsmateriale til Arbejdsmarkedsuddannelse 45680 Råvarer og grundtilberedning for ferskvareområdet Udviklet af: Claus Junker Holstebro tekniske Skole Claus William Hansen Holstebro tekniske Skole

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Økologi og bæredygtighed i restauranten

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen. Økologi og bæredygtighed i restauranten Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Økologi og bæredygtighed i restauranten Nr. 48290 Udviklet af: Frida Techau Hotel & Restaurantskolen, Kbh januar 2016 1. Uddannelsesmålet og dets sammenhæng

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til gastronom

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til gastronom BEK nr 441 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.79T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 236 af

Læs mere

Saftigt og mørt kød får kunderne til at vende tilbage Vær med. Verden er til at forandre. - zbc.dk

Saftigt og mørt kød får kunderne til at vende tilbage Vær med. Verden er til at forandre. - zbc.dk GOURMET SOUS VIDE - CERTIFICERING Saftigt og mørt kød får kunderne til at vende tilbage Vær med. Verden er til at forandre. - zbc.dk 2 zbc.dk Gourmet Sous Vide Gourmet Sous Vide er en ny uddannelse, der

Læs mere

Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst:

Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst: Detailslagter Skabelon til uddannelsesspecifikt fag Skolen skal angive uddannelsesnavn, varighed og erstatte de firkantede parenteser med tekst: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Detailslagter

Læs mere

S L A G T E R I M E D A R B E J D E R I F Ø D E V A R E I N D U S T R I E N

S L A G T E R I M E D A R B E J D E R I F Ø D E V A R E I N D U S T R I E N S L A G T E R I M E D A R B E J D E R I F Ø D E V A R E I N D U S T R I E N IGU-aftalen En IGU-aftale indgås mellem en virksomhed og en IGU-elev. Det er disse to parter, der i fællesskab har ansvaret for

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gourmetslagter

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gourmetslagter 1. Ikrafttrædelsesdato: 1.juli 2017 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af Slagterets Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 342 af 06/04/2017 om uddannelsen til gourmetslagter. Skolen

Læs mere

Praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen

Praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen Praktikmål for ernæringsassistentuddannelsen Navn: Opstartsdato: Husk - ved afslutning af hvert praktikophold udfyldes skemaerne - ved første praktikophold afkrydses alle arbejdsfunktioner - at de efterfølgende

Læs mere

DETAILSLAGTER Delikatesse Svendeprøvevejledning til uddannelsesbekendtgørelse for uddannelsen til Detailslagter nr. 1244 af 23.

DETAILSLAGTER Delikatesse Svendeprøvevejledning til uddannelsesbekendtgørelse for uddannelsen til Detailslagter nr. 1244 af 23. DETAILSLAGTER Delikatesse Svendeprøvevejledning til uddannelsesbekendtgørelse for uddannelsen til Detailslagter nr. 1244 af 23. oktober 2007 Slagterfagets Fællesudvalg Maglegårdsvej 8 - Postboks 209 4000

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. detailslagter

Uddannelsesordning for uddannelsen til. detailslagter Uddannelsesordning for uddannelsen til detailslagter Udstedelsesdato: Slagterfagets Fællesudvalg har den 1. august 2010 i henhold til bekendtgørelse om uddannelserne i indgangen Mad til mennesker, bekendtgørelse

Læs mere

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE:

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Ernæringsassistent Svendeprøve efteråret 2017 Version 7 PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Onsdag / torsdag den 22. og 23. november 2017 PRAKTISK / MUNDTLIG PRØVE: ONSDAG DEN 29.NOVEMBER.2017 Praktisk / mundtlig

Læs mere

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE:

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Ernæringsassistent Svendeprøve efteråret 2018 Version 7 PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Onsdag / torsdag den 5. og 6. december 2018 PRAKTISK / MUNDTLIG PRØVE: TORSDAG DEN 13. DECEMBER 2018 Praktisk / mundtlig

Læs mere

Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse

Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse Mad about food på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse 2017 AARHUS TECH Halmstadgade 6 8200 Aarhus N Tlf. 8937 3533 mail@aarhustech.dk EAN 5798000554221 Kontakt: Trine Bendix Jacobsen Tlf. 8937

Læs mere

CERTIFICERING. k ØD CUISINIER. Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser

CERTIFICERING. k ØD CUISINIER. Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser CERTIFICERING k ØD CUISINIER Kom dine kunder i møde med store smagsoplevelser Danmarks Slagteriskole ZBC Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 2 zbc.dk k ØD CUISINIER k ØD CUISINIER er en ny uddannelse,

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2749 Titel: Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr Kort titel: Kran Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Sporbarhed &>Storytelling?

Sporbarhed &>Storytelling? Sporbarhed &>Storytelling? Eller: Hvordan designes et sporbarhedssystem således at det bliver mere end blot storytelling? Mere end eller andet end værdiladet! Præsentation Walther Rahbek, Salgschef, Lyngsoe

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse

IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse IKV materiale til Handel - og Logistik området Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Undervisningsministeriet. 12. januar 2011 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Præsentation af Fokus værktøjerne Fokus Fødevarer v/ Margit Dörffer og Erik Frydendal Fokus værktøjerne Hvad og hvem er Fokus? Fokus kravspecifikationer Fakta om grønt, pålæg, fjerkræ og kød Fokus hjemmesiderne

Læs mere

Oversigt over uddannelser med uddannelsesmål. tilkoblet. FKB 2249 Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer

Oversigt over uddannelser med uddannelsesmål. tilkoblet. FKB 2249 Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer Oversigt over uddannelser med uddannelsesmål tilkoblet FKB 2249 Detailforarbejdning og forædling af ferskvarer FKB 2249 TAK TAK TAK TAK TAK Forarbejdning og forædling af kød-, fisk- og vildtprodukter Kvalitetssikring,

Læs mere

Butikkens individuelle egenkontrolprogram

Butikkens individuelle egenkontrolprogram Butikkens individuelle egenkontrolprogram 1 Tilpasset egenkontrol Egenkontrolprogrammet er udarbejdet ud fra DSM Branchekode. Indhold Virksomhedsbeskrivelse side 3 Køle- og frostfaciliteter side 4 Frekvensskema

Læs mere

Om egenkontrol i butikker og restauranter

Om egenkontrol i butikker og restauranter Om egenkontrol i butikker og restauranter En hjælp til butikker og restauranter med at indføre egenkontrol både den skriftlige egenkontrol og de gode arbejdsgange Program for egenkontrol side 2 >> Risikovurdering

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 13 Nummer: 2286 Titel: Mad til grupper med varierede behov for ernæring Kort titel: Institutionskøk Status: GOD Godkendelsesperiode: 17-03-2016 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Uddannelsesplan for Salgsassistent med profil i Guld & Sølv / Guld, Sølv & Ure

Uddannelsesplan for Salgsassistent med profil i Guld & Sølv / Guld, Sølv & Ure Uddannelsesplan for Salgsassistent med profil i Guld & Sølv / Guld, Sølv & Ure Elev i Guld & Sølv *) Elev i Guld, Sølv & Ure*) Uddannelsesperiode Uddannelsessted Uddannelsesansvarlig *) Eleven kan uddannes

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2267 Titel: Brød-, kage-, dessert- og konfekturefremstilling Kort titel: Brød & kager Status: GOD Godkendelsesperiode: 06-03-2013 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Opfølgning på workshop under konferencen. Hvordan opnår vi en bedre kødkvalitet på okse- og lammekød d. 24/ i Århus, DK.

Opfølgning på workshop under konferencen. Hvordan opnår vi en bedre kødkvalitet på okse- og lammekød d. 24/ i Århus, DK. Opfølgning på workshop under konferencen Af Julie C. S. Henriksen, Økologisk Landsforening, d. 02-11-2018 Hvordan opnår vi en bedre kødkvalitet på okse- og lammekød d. 24/10 2018 i Århus, DK. Under de

Læs mere

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Forbrugertrends Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Trends? en måde at skabe overblik Kilde: http://pejgruppen.com/hvad-er-trend/ Trends påvirker de værdier, der præger menneskets

Læs mere

Køkken-, Hotel- og Restaurantfagenes Uddannelsessekretariat

Køkken-, Hotel- og Restaurantfagenes Uddannelsessekretariat Ansøgning om godkendelse som praktikvirksomhed i gastronomuddannelsen specialet smørrebrød og catering Køkken-, Hotel- og Restaurantfagenes Uddannelsessekretariat Vigerslev Allé 18, 2500 Valby Tlf.: 33

Læs mere

Slutrapport for kampagnen Oplysning om allergener

Slutrapport for kampagnen Oplysning om allergener J. nr.: 2015-21-60-00135 29-11-2017 Slutrapport for kampagnen Oplysning om allergener INDLEDNING Temaet for kampagnen er fødevaresikkerhed. Kampagnens fokus er indholdet af allergene ingredienser. Utilsigtet

Læs mere

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SALGSASSISTENT EVT. SALGSASSISTENT MED PROFIL AFTALEPERIODE: ELEV: VIRKSOMHED: UDDANNELSESANSVARLIG: God uddannelse kræver planlægning. Et veltilrettelagt uddannelsesforløb er

Læs mere

Grundforløbsopgave og -prøve Uddannelsen til ernæringsassistent

Grundforløbsopgave og -prøve Uddannelsen til ernæringsassistent Formalia Grundforløbsopgave og -prøve Uddannelsen til ernæringsassistent Grundforløbsprøven er en prøve i det uddannelsesspecifikke fag og danner grundlag for bedømmelse af din opfyldelse af de faglige

Læs mere

Inspirationsmateriale. til. Arbejdsmarkedsuddannelse. Salat og salatbar i madfremstilling

Inspirationsmateriale. til. Arbejdsmarkedsuddannelse. Salat og salatbar i madfremstilling Inspirationsmateriale til Arbejdsmarkedsuddannelse 45531 Salat og salatbar i madfremstilling Udviklet af: Susanne Pedersen Hotel- og Restaurantskolen København KHRU 2006 1 1. Uddannelsesmålets sammenhæng

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2686 Titel: Forsynings- og distributionssektorerne Kort titel: Forsyning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Cater CATER FAKTAARK. Cateren tilbereder og anretter kolde og varme retter, står for salget og har kontakt med mange mennesker.

Cater CATER FAKTAARK. Cateren tilbereder og anretter kolde og varme retter, står for salget og har kontakt med mange mennesker. CATER FAKTAARK Cater Cateren tilbereder og anretter kolde og varme retter, står for salget og har kontakt med mange mennesker. Jobmulighederne er mange Cateren tilbereder og anretter kolde og varme retter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2690 Titel: Blikkenslagerarbejde Kort titel: - Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter opgaver

Læs mere

Orientering om mål, indhold og struktur i gastronomuddannelsen, specialet smørrebrød og catering

Orientering om mål, indhold og struktur i gastronomuddannelsen, specialet smørrebrød og catering Orientering om mål, indhold og struktur i gastronomuddannelsen, specialet smørrebrød og catering Uddannelsen til gastronom, specialet smørrebrød og catering, er tilrettelagt som en vekseluddannelse, sådan

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2660 Titel: Pleje af hår, hud og negle Kort titel: Hår, hud, negle Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40037 Sundere måltider til patienter/borgere

Læs mere

Uddannelsespræsentation

Uddannelsespræsentation Uddannelsespræsentation Salgsassistent med specialet KOLONIAL Mommark Handelskostskole Mommarkvej 374 6470 Sydals Tlf. 73425525 Fax 7440 7169 Kontorets åbningstider: Mandag - torsdag kl. 7.30-16.00 Fredag

Læs mere

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SPECIALET LOGISTIKASSISTENT AFTALEPERIODE: ELEV: VIRKSOMHED: UDDANNELSESANSVARLIG: God uddannelse kræver planlægning. Et veltilrettelagt uddannelsesforløb er et vigtigt grundlag,

Læs mere

NYHEDSBREV FKB 2632 FKB 2634 FKB 2647

NYHEDSBREV FKB 2632 FKB 2634 FKB 2647 FKB 2632 Industrislagtning og forædling af Kødprodukter 42487 Grunduddannelse inden for industrislagtning oversat til TYSK. Efteruddannelsesudvalgets hjemmeside under materialer til AMUuddannelser 4 487

Læs mere

Økologisk grundkursus for køkkenansvarlige i MSO Den 26. oktober 2015 den 27. november 2015 Skemaet er med forbehold for evt.

Økologisk grundkursus for køkkenansvarlige i MSO Den 26. oktober 2015 den 27. november 2015 Skemaet er med forbehold for evt. UGE 44 26.oktober 27. oktober 28. oktober 29. oktober 30. oktober Amu nr. 30265-3 30265-3 45874 45492 45492 Smagen i centrum menu i restaurant og menu i restaurant og 2 dage 30265-3 1 dag 45874 2 dage

Læs mere

KAREN BRUNSØ, PROFESSOR, MAPP, AARHUS UNIVERSITET

KAREN BRUNSØ, PROFESSOR, MAPP, AARHUS UNIVERSITET BUNDLING FORBRUGERØNSKER, SITUATIONER OG MÅLTIDER KAREN BRUNSØ, PROFESSOR, MAPP, AARHUS UNIVERSITET præsen TATION 1 BUNDLING HVAD ER DET? Product bundling is a marketing strategy that involves offering

Læs mere

Lederuddannelse Dansk Maskinhandel 2011-2012

Lederuddannelse Dansk Maskinhandel 2011-2012 Lederuddannelse Dansk Maskinhandel 2011-2012 Indhold Formål med kurset... 2 Modul 1 Ledelse og lederrollen den personlige leder, Ledelse og samarbejde (43559)... 3 Modul 2 Kommunikation og kvalitet, Kommunikation

Læs mere

2Fish projekt Inddragelse af fiskeriets servicefag i erhvervsuddannelsessystemet

2Fish projekt Inddragelse af fiskeriets servicefag i erhvervsuddannelsessystemet Kursusmodul til 2Fish projekt Inddragelse af fiskeriets servicefag i erhvervsuddannelsessystemet Kursustitel: Kursustype: Adgangsniveau: Kvalitetsstyring i seafood-produktion Kursus i kvalitetsstyring

Læs mere

Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006

Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006 Dansk Kvægs Kongres 2006 Mælkekvalitet nu og i fremtiden Helle Skjold, Arla Foods, 28. februar 2006 Hvad er god mælk for forbrugeren? Forbrugerkrav Sund og nærende (mager, næringsrig, forebyggende) God

Læs mere

Sporbarhed hvad vil forbrugerne vide?

Sporbarhed hvad vil forbrugerne vide? Sporbarhed hvad vil forbrugerne vide? Camilla Udsen, cand.techn.al., ph.d. Fødevarepolitisk medarbejder Forbrugerrådet Fiolstræde 17 Postboks 2188 1017 København K Er sporbarhed et forbrugerkrav????? Eksempler

Læs mere

Analyse af kompetencebehovet hos medarbejdere inden for bager- og konditorområdet. - resumé af analysen

Analyse af kompetencebehovet hos medarbejdere inden for bager- og konditorområdet. - resumé af analysen Analyse af kompetencebehovet hos medarbejdere inden for bager- og konditorområdet - resumé af analysen Februar 2011 Analyse af kompetencebehovet hos medarbejdere inden for bager- og konditorområdet Hvis

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UGE 10 7. marts 8. marts 9. marts 10. marts 11. marts Amu nr. 30265-3 42449 45874 42449 42886 UGE 9 29. februar 1. marts 2. marts 3. marts 4. marts Amu nr. 30265-3 30265-3 42886 45874 42886 2 dage 30265-3 2 dage 42886 1 dag 45874 Vurdere forskelle på økologiske og konventionelle varer Vurdere forskelle

Læs mere

IKV materiale til Detailhandelsområdet Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse

IKV materiale til Detailhandelsområdet Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse IKV materiale til Detailhandelsområdet Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Undervisningsministeriet. 12. januar 2011 Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft.

Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft. Hotel- og restaurationsbranchen mangler arbejdskraft. Det gælder for både i køkkenet, i restauranten, i service og Housekeeping. Derfor udbyder Hotelog Restaurantskoen et kursusforløb på 34 dage rettet

Læs mere

ALIGAL - gasser til pakning, køling og frysning af fødevarer

ALIGAL - gasser til pakning, køling og frysning af fødevarer ALIGAL - gasser til pakning, køling og frysning af fødevarer Der har selvfølgelig været nogle nye rutiner at indarbejde, men indkøringsvanskeligheder har vi ikke haft. Per Nielsen, Slagter Air Liquides

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen Nr. 47 256 Udviklet af: Heidi Friis Hansen, Erhvervsakademi Sjælland, VIFFOS Maj-Britt Duus, Uddannelsescentret

Læs mere

MADMARKED. fremtidens lokale fødevarehandel

MADMARKED. fremtidens lokale fødevarehandel MADMARKED fremtidens lokale fødevarehandel fremtidens lokale fødevarehandel Hvad er MadMarked? lokale fødevarer til lokale borgere Vi sælger lokalt producerede fødevarer til lokale borgere Vi sælger både

Læs mere

DGU s uddannelsesplan

DGU s uddannelsesplan DGU s uddannelsesplan Salgsassistent med profil i Guld, Sølv & Ure Elev i Guld & Sølv* Elev i Guld, Sølv & Ure* Uddannelsesperiode Uddannelsessted Uddannelsesansvarlig *Eleven kan uddannes i Guld & Sølv

Læs mere

Beskæftigelse (1) Uddannelsessammensætni ng, 2010

Beskæftigelse (1) Uddannelsessammensætni ng, 2010 Beskæftigelse (1) Branche Uddannelsessammensætni ng, 2010 Udvikling i beskæftigelse, 2001-2010 Virksomhedernes fremadrettede efterspørgsel efter faggrupper Bygge- og anlæg Faglærte er altdominerende: Næsten

Læs mere

DETAILSLAGTER Fisk og vildt

DETAILSLAGTER Fisk og vildt DETAILSLAGTER Fisk og vildt Svendeprøvevejledning til uddannelsesbekendtgørelse for uddannelsen til Detailslagter nr. 454 af 10. juni 2005 Slagterfagets Fællesudvalg Maglegårdsvej 8 Postboks 209-4000 Roskilde

Læs mere

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn.

Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Fag, der er placeret på Trin 2B, 6 ugers modul, undervisningen foregår på AMU-Fyn. Grundtilberedning 1 3,0 uger heraf ligger 1 uge på Trin 2B Niveau: Begynder Bedømmelse: 7-trins skala, standpunktskarakter

Læs mere

Kokken arbejder professionelt med fremstilling af mad. Du kan arbejde i et restaurantionskøkken, men uddannelsen giver også mange andre muligheder.

Kokken arbejder professionelt med fremstilling af mad. Du kan arbejde i et restaurantionskøkken, men uddannelsen giver også mange andre muligheder. KOK FAKTAARK Kok Kokken arbejder professionelt med fremstilling af mad. Du kan arbejde i et restaurantionskøkken, men uddannelsen giver også mange andre muligheder. Professionel fremstilling af mad Som

Læs mere

Markedsføring af dansk oksekød kan producenten tjene flere penge" v. Karsten Borrisholt, Varechef i Irma

Markedsføring af dansk oksekød kan producenten tjene flere penge v. Karsten Borrisholt, Varechef i Irma Markedsføring af dansk oksekød kan producenten tjene flere penge" v. Karsten Borrisholt, Varechef i Irma Naturligvis kan producenten det!!! Hvis han har det til salg, som kunden efterspørger Har han det?????

Læs mere

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SPECIALET DIGITAL HANDEL B2C

VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SPECIALET DIGITAL HANDEL B2C VEJLEDENDE PRAKTIKPLAN FOR SPECIALET DIGITAL HANDEL B2C AFTALEPERIODE: ELEV: VIRKSOMHED: UDDANNELSESANSVARLIG: God uddannelse kræver planlægning. Et veltilrettelagt uddannelsesforløb er et vigtigt grundlag,

Læs mere

ERHVERVSBEKLÆDNING SPORTS- & PROFILTØJ GAVE- & REKLAMEARTIKLER

ERHVERVSBEKLÆDNING SPORTS- & PROFILTØJ GAVE- & REKLAMEARTIKLER HJØRRING AALBORG SKOVLUNDE KOLDING ERHVERVSBEKLÆDNING SPORTS- & PROFILTØJ GAVE- & REKLAMEARTIKLER VI KLÆDER DINE MEDARBEJDERE PÅ TIL JOBBET... Jysk Firmatøj er blandt Danmarks største forhandlere af profil-og

Læs mere

VORES BIDRAG. Landbrug & Fødevarer Axelborg, Axeltorv København V T F E W

VORES BIDRAG. Landbrug & Fødevarer Axelborg, Axeltorv København V T F E W VORES BIDRAG Landbrug & Fødevarer Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Hvem vi er Den danske fødevareklynge er andet og meget mere end koteletter,

Læs mere

Virksomhedscase slagter

Virksomhedscase slagter Udfordringerne i slagterbranchen Detailslagtere tilhører den gruppe af specialbutikker, som er kommet under øget pres fra fra nye forretningsmetoder, ændret forbrugeradfærd og naturligvis også kundernes

Læs mere

Tjekliste Instruktion og oplæring

Tjekliste Instruktion og oplæring Tjekliste Instruktion og oplæring Afdeling : Dato for oplæring: Ansvarlig for oplæring: Dato for opfølgning: Ansvarlig for opfølgning: Ansvar Manuel håndtering Risici ved manuel håndtering, fx palletering-/depalletering,

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til slagter

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til slagter BEK nr 383 af 09/04/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 19/03253 Senere ændringer

Læs mere

Leder er noget man er

Leder er noget man er Dansk Maskinhandlerforening Lederuddannelse for Værkfører og Reservedelschefer Chef er bare en titel Leder er noget man er 1 Lederuddannelse Dansk Maskinhandelerforening 2010-2011 Indhold Formål med kurset...

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Gastronom

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Gastronom Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Gastronom Faget skal beskrive den viden, de metoder og processer, den faglige dokumentation og kommunikation eleven skal lære i den pågældende uddannelses grundforløb

Læs mere

Foodservice er fremtidens fødevaremarked

Foodservice er fremtidens fødevaremarked Foodservice er fremtidens fødevaremarked August 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 22. august 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E

Læs mere

Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. køb af slagtervarer

Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. køb af slagtervarer Skemaet indeholder alle, til dato, spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til EU-udbud vedr. køb af slagtervarer 24. august 2016 Nummer Spørgsmål Svar Vi er interesseret i at læse jeres udbud på fødevarer.

Læs mere

Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang!

Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang! Ny fødevarevirksomhed kom godt i gang! For detailvirksomheder Tillykke med din nye fødevarevirksomhed For at sikre en høj fødevaresikkerhed er der en række forhold, du skal have styr på i din nye fødevarevirksomhed.

Læs mere

Kok: Valg af valgfri specialefag

Kok: Valg af valgfri specialefag Kok: Valg af valgfri specialefag Til arbejdsgiver I uddannelsen til gastronom med specialet kok indeholder 3. skoleperiode i hovedforløbet s valgfri specialefag. Faget skal ses som en mulighed for eleven

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Salmonella i svinekød i detailslagterforretninger håndteringens betydning J. nr.:

Salmonella i svinekød i detailslagterforretninger håndteringens betydning J. nr.: KAMPAGNER OG PROJEKTER - SLUTRAPPORT Salmonella i svinekød i detailslagterforretninger håndteringens betydning J. nr.: 2009-20-64-00171 BAGGRUND OG FORMÅL Formålet med projektet er at afklare håndteringens

Læs mere

Viborg Kommune Januar 2015

Viborg Kommune Januar 2015 Viborg Kommune Januar 2015 Indhold Baggrund... 3 Formål... 3 Facility Management enheden i Viborg Kommune... 3 Facility Management enhedens funktioner... 3 Ejendomme & Energi... 3 Rådhusbetjente og drift

Læs mere