Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard."

Transkript

1 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2 1. O K T O B E R Deltagere: Ulf Hedetoft, Bo Fritzbøger, Klemens Kappel, Detlef Siegfried, Margit Warburg, Anne Fastrup, Henrik Jochumsen, Sofie G. Holde, Simon Beirholm, Michael Pallisgaard, Philip Winkel, Hans Lorenzen, Hans Christian Køie Poulsen, Toke Nordbo og Erik Kimose Thomsen Afbud/fraværende: Julie Sommerlund og Jann Scheuer, DIR Prodekaner: Jens Erik Mogensen okj@hum.ku.dk Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). REF: OKJ Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Den uddannelsespolitiske situation dimensionering af uddannelserne 3. Udviklingskontrakt Orientering om normarbejdstidsaftale for VIP 5. Meddelelser 6. Evt. 7. For lukkede døre a. Forfatter der ønsker at trække sin doktorafhandling og indlevere en revideret version Referat 1. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard.

2 2. Den uddannelsespolitiske situation dimensionering af uddannelserne SIDE 2 AF 6 Dekanen orienterede om processen ift. Uddannelsesministeriets udspil til dimensionering af kandidatuddannelserne. Der skal ske nogle koordineringer i relation til rektorkollegiet som har lavet et nyt tilbud der nærmer sig ministeriets udspil. Men dog således at der lægges op til en bachelor-dimensioneringsmodel frem for en kandidat-dimensioneringsmodel. Pt. er der imidlertid ikke tegn på ændringer i den retning. Der forhandles om et nyt udspil fra ministeriet som vi endnu ikke kender nærmere. Fakultetet forsøger at påvirke på alle områder via medierne. Vi har i relation til talgrundlaget sagt at det har en større effekt end først meldt ud af ministeriet. Indtil videre må vi regne med at modellen bliver gennemført med måske enkelte modificeringer. Indtrykket er at man gerne vil spare ca. en mia. kr. på området. Vi forsøger at fortælle om de forhold som giver en dårlig effekt, herunder hvis der er forkerte tal i omløb. Vi er nødt til at skære voldsomt ned på bl.a. fremmedsprogene. Hertil kommer bachelor-optaget hvor fakultetet er nødt at skære ned allerede til næste år, så vi ikke står med en bestand efter 2017 der har et retskrav på en kandidatuddannelse som vi ikke har finansiering til. Det vil for bacheloroptaget medføre en nedskæring på ca. 900 pladser i 2015 ift. godt optagne studerende i Der er nedsat nogle task forces fra institutterne med institut- og studieledere som i morgen (onsdag d. 22. okt.) skal komme med forslag til hvordan vi kan tackle sagen. Fremmedsprogsområdet er især hårdt ramt, og vi er nok nødt til på dansk og historie at skære bacheloroptaget ned med ca. 50 %. Det ser i offentligheden ikke så slemt ud for fremmedsprogene som det reelt er. De fleste fag ligger på Engerom og ToRS. På ToRS er sprogene næsten alle småfag hvor kandidatoptaget er meget lavt og for nogle fag nul i Derfor kan det i gruppen af fremmedsprog være mest enkelt at reducere et stort fag frem for de små fag; men det er heller ikke hensigtsmæssigt. Fakultetet har de senere år optaget ekstra mange bachelorer som følge af regeringens politik. Og det rammer os nu med reduceringerne af kandidatoptaget. Områdestudier er meget småt mht. dimensionering og omfatter pt. kun 2 af vores fag (religionssociologi og sprogpsykologi). Medie og kommunikation er ikke så hårdt ramt pga. af et ekstraoptag i Vi har regnet på kunsthistorie som har en ledighed på %. Hvis man skal nedsætte ledigheden væsentligt skal man i stedet for 25 kandidat producere 23 pr. år hvilket er en reducering på 8 % - hvor dimensioneringen arbejder med 30 %. Dekanen har forhandlet med Teologi og Samfundsvidenskab da nogle af deres uddannelser indgår i vores grupper, og man er enige om at hvert fakultet tager sin proportionale del af nedskæringen (30 %).

3 Som udgangspunkt kan der ikke ændres på de grupperinger som udspillet arbejder med. Måske kan der ske lidt justeringer på småfagsområdet. Fakultet har to kategorier af småfag, nogle finansieres via finansloven, og nogle finansieres af KU selv (via støtte fra rektor). Spørgsmålet er om vi kan nedlægge nogle af de småfag som er omfattet af finansloven. SIDE 3 AF 6 Hvis ikke dimensioneringsmodellen bliver ændret vil fakultetet være nødt til at nedlægge nogle af de mindre fag. På baggrund af spørgsmål fra rådets medlemmer uddybede dekanen yderligere. Ingen VIP er skal være nervøse for deres stillinger de næste 2-3 år. Hvis der ændres på fagstrukturen skal vi se om nogle kan bruges på andre fag. På længere sigt skal der nok ske ændringer. Der regnes med et tab på mio. kr. pr. år i de kommende år. Der forventes noget støtte fra KU til overgangen. De studerende som er optaget i år og tidligere år har retskrav på at komme på en kandidatuddannelse. Fakultetet har besluttet sig for en stillingspause ikke et stop. De stillingsopslag der er i proces fortsætter med mindre der er tale om et nedskæringstruet fag. Pt. regner fakultet med at dimensionere bacheloroptaget så det ligger max. 20 % over kandidatoptaget for IVA 25 %. Men der vil formentlig være forskel fra fag til fag afhængig af deres overgangsfrekvens. Effekterne af studiefremdriftsreformen er indregnet i den forventede indtægtsnedgang på mio. pr. år. Retskravet indgår i ministeriets kalkulation og forventes at blive opretholdt. Full degree internationale studerende vil vi ikke mere have plads til, og det samme gælder studerende fra andre danske uddannelsesinstitutioner der vil optages på en kandidatuddannelse. Der har været et møde mellem ministeren og de uddannelsespolitiske ordførere i folketinget om dimensioneringen, og den proces er ikke færdig endnu. Venstre, Konservative, SF og Enhedslisten har meldte kritisk ud til forslaget. Men det er svært at se hvilke konsekvenser det vil få. Fakultetet skal se strategisk på hvad vi vil satse på. Vi er nødt til at se på de fag som er bæredygtige, og som producerer kandidater der er efterspørgsel efter. Man kan også oprette nye uddannelser, og mindre fag kan måske lægges sammen til områdestudier. Indfasningen af dimensioneringen tager nogle år, og vi mister pengene gradvist over 3-5 år. Derfor må vi forsøge at få penge fra andre kilder.

4 Herefter kom der følgende synspunkter. Tysk har en meget lav ledighed, og derfor risikerer man at der bliver mangel på tysklærere til nogle af sproguddannelserne, og det kan også gælde engelsk, fransk og spansk. Dansk Industri mener også at der kan blive mangel på sprogfolk. SIDE 4 AF 6 Man kunne måske få ambassaderne til at skaffe støtte til fremmedsprog. På ToRS skaffer nogle af de små miljøer mange eksterne midler. Det er vigtigt at rette blikket mod hvad konsekvenserne er for fremtiden se bl.a. på prognoser for behovet for gymnasielærere mv. HUMrådet har sammen med de andre universiteters studerende forsøgt at koordinere til fælles aktion. Man kan se 20 spørgsmålene til dimensioneringen på folketingets hjemmeside. Dekanen sagde afsluttende at hvis der kommer noget nyt sender vi det ud. Der er et ekstraord LT-møde i morgen med dimensioneringen som eneste punkt. KU skal senest den 20. november give endeligt høringssvar til Uddannelsesministeriet. 3. Udviklingskontrakt Dekanen sagde at udviklingskontrakten skal underskrives i morgen; men mange af punkterne stritter mod dimensioneringen. Dette vil formentlig medføre at kontrakten skal ændres på en lang række punkter. Et medlem mente at rektor skal lade være med at underskrive kontrakten. Dekanen gennemgik herefter kort de enkelte punkter i udviklingskontrakten. - Stigning i ansættelse af VIP er. Det vil være svært at opfylde for HUM og de andre dimensioneringsramte fakulteter. - Mårettet indsats med rekruttering af internationale studerende vil være vanskeligt at opfylde mht. full degree-studerende. Internationale studerende som ikke belaster kandidatoptaget kan være gode af hensyn til økonomien. - Øget mobilitet med at sende egne studerende til udlandet. Det er der ikke forhindringer for. - Besøgstilbud til gymnasier mv. Det kan fortsat lade sig gøre; men det kan blive sværere at rekruttere studerende fra egnsudviklingsom-

5 råder da dimensioneringen bl.a. vil øge karakterkravene til de adgangsgivende karakterer. - Stigning i licens- og salgsaftaler kan nok godt lade sig gøre. SIDE 5 AF 6 - Stigning i erhvervsph.d.-, erhvervspost.doc-projekter og specialer med ekstern part vil også fortsat være muligt. - En øget VIP/studerende-ratio kommer af sig selv hvis der optages færre studerende. På den baggrund blev bemærket at der ikke mere er noget om entreprenørskab i uddannelserne, og at vi er nødt til at tænke nye typer kandidatuddannelser i samarbejdet med professionhøjskolerne. 4. Orientering om normarbejdstidsaftale for VIP Dekanen betonede at der var tale om en orientering, da aftalen om arbejdstidsnormer for fakultetets HVIP-medarbejdere er underskrevet. Aftalen er blevet genforhandlet efter 2½ år hvilket var fastsat i den oprindelige aftale. Årsagen var tenure track-stillingsstrukturen, en øget fleksibilitet mellem undervisning og forskning (afskaffelse af begrebet frikøb) samt at timebankerne er afskaffet. Frikøb er som begreb afskaffet på KU, og bør ikke anvendes mere. Udgangspunktet for VIP erne er en 50/50 fordeling mellem undervisning og forskning. Men det er også anerkendt at der kan være en vis fleksibilitet begge veje. Dog ikke sådan at man kan komme helt væk fra undervisning. Selv ved store forskningsprojekter skal der være kontakt til undervisningen. Det lægger et større ansvar på ledelsen og VIP er som skal aftale evt. fleksibilitet ifm. MUS-samtalen. Man kan godt skrive forskningsledelse ind i en ansøgning hvilket kan give noget mere forskningstid. På den baggrund blev bemærket. Det er vigtigt at der ved EU-ansøgninger mv. er opmærksomhed på at frikøb er udelukket. Og at man skal have en aftale med institutlederen om evt. fleksibilitet. Der blev stillet terminologisk spørgsmålstegn ved anvendelsen af udtrykket forberedelsesfaktor på side 2 i aftalen. Endelig drøftede man minimumskravet til forskningspublicering som er følgende: Består den årlige forskningsproduktion alene af en tidsskriftartikel, skal tidskriftet som udgangspunkt optræde i de bibliometriske autoritetslister som et kategori-2-tidsskrift.

6 5. Meddelelser a. Fusion af NFI og CST SIDE 6 AF 6 Dekanen oplyste at der er en fusion på vej mellem CST og NFI, og fusionen sker pr. 1. jan Den fysiske samling af enhederne sker først senere. Indtil videre skal det hedde Nordisk Forskningsinstitut, og instituttet får nu en størrelse som ligner de andre institutters. Der er ansættelse i gang af den kommende institutleder. b. Sammenbygning KUA2 og -3 Erik Kimose Thomsen oplyste at sammenbygningen af KUA2 og -3 går godt. Der er en god koordinering og sammenbygningen kører efter tidsplanen. Nogle af de berørte medarbejdere er flyttet over i Forbrugerstyrelsens bygning, og de studerende har fået pavilloner til undervisningslokaler. 6. Evt. Der er fastlagt følgende møderække for året (tirsdage kl ): 4. november og 2. december. Punkter til senere: Dimensionering, stakeholder (interessentanalyse), professorrollen og strategi for stillinger mv., tilvalg i Visegradlandene.. 7. For lukkede døre a. Forfatter der ønsker at trække sin doktorafhandling og indlevere en revideret version Rådet tiltrådte dekanens indstilling om at forfatteren får lov til at indlevere en revideret doktorafhandling.

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. S E P T E M - B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. A P R I L 2014 APRIL 2014 Deltagere:

Læs mere

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent:

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T - A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råds møde LEDELSESSEKRETARIAT Møde

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. O K T O B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. D E C E M - B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. S E P T E M B E R 2013

Læs mere

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3 0. A P

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 8. S E P T E M B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. MAJ 2 0 1 5 2015 Deltagere: Ulf Hedetoft,

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. M A J 2 0 1 4 2014 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. N O V E M B E R 2013 5. NOVEMBER

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. O K T O B B E R 2013

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. J U N I 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (til 11.20) og Julie Sommerlund (til 11.40).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (til 11.20) og Julie Sommerlund (til 11.40). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A J 2 016 2016 Deltagere: Nan Dahlkild

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 4. NOVEMBER 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0003/14-4000 Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2014 Sted: Referent: Mikado House lokale

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T AKA D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. F E B R U A R 2 016 2016 Deltagere:

Læs mere

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 3. marts 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 2. juni 2009 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret)

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 12. MARTS 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6. marts

Læs mere

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst

FSU. o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u. Referent: Susanne Kirst K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2013 Forum: FSU o rmøde afholdt: Fredag den 22. november 2013 u msted: 15B.0.07 Referent: Susanne Kirst Karen Blixens Vej

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter)

og Mette Odel Spliid (øvrige dagsordenspunkter) DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 Referent:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 8. JUNI 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag.

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 9. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6.

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 10. MAJ 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio.

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 21. FEBRUAR 2012 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSERVICE - Møde afholdt: 7. februar

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 7. februar 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 7. februar 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 8. FEBRUAR 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund.

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 7. J U N I 2 016 2016 Deltagere: Nan

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen (dagsordenspunkt 2) Kommunikationsmedarbejder Suzanne Løje (dagsordenspunkt 6)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen (dagsordenspunkt 2) Kommunikationsmedarbejder Suzanne Løje (dagsordenspunkt 6) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 20. JUNI 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde

Læs mere

Videnskabelig medarbejder Sussi Olsen, Center for Sprogteknologi (suppleant)

Videnskabelig medarbejder Sussi Olsen, Center for Sprogteknologi (suppleant) DET HUMANISTISKE FAKULTET AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT AF AKADEMISK RÅDS MØDE DEN 4. OKTOBER 2011 4. OKTOBER 2011 Referent: Ole Krarup Jensen Deltagende VIP-medlemmer med stemmeret

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 5. OKTOBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 2.

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april 2013 kl. 10-12. Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april 2013 kl. 10-12. Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 12. april

Læs mere

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen.

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 11. november 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021. Videolink: Emdrup A112 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Gæster: Mette Qvist, Artsrådet,

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund (til kl. 12).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund (til kl. 12). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. A P R I L 2 016 2016 Deltagere: Ulf

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget,

Til stede: Sune Auken, Ph.d.-skoleleder og formand for Ph.d.-udvalget, Mia Dabelsteen, AC-fuldmægtig ved ph.d.-skolen og sekretær for udvalget, PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 18. JUNI 2015 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 18. februar 2015 kl. 10.30-12.00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 15b.0.07

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R AT 4. OKTOBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. APRIL 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 5. oktober 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 5. oktober 2012 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst DET HUMANISTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 5. oktober 2012 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Susanne Kirst

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger.

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2015

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 15B.0.07. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 28. JANUAR 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0002/14-4000 Møde afholdt: Fredag den 24. januar 2014 Sted: Referent: 15B.0.07 Susanne Kirst

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 24. november Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 28. NOVEMBER 2017 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Aktivitetsindberetning 2018 for uddannelsesområdet UDDANNELSESSERVICE

Aktivitetsindberetning 2018 for uddannelsesområdet UDDANNELSESSERVICE KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt.4a. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 31. OKTOBER 2018 Vedr. Aktivitetsindberetning 2018 for uddannelsesområdet UDDANNELSESSERVICE

Læs mere

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 28. APRIL 2017 Forum Fakultetets samarbejdsudvalg Møde afholdt

Læs mere

Gæster: HR- og personalechef Hanne Møller og tillidsrepræsentant for VIP Peter B. Andersen under punkt 4. Fuldmægtig Birger Lohse under punkt 6.

Gæster: HR- og personalechef Hanne Møller og tillidsrepræsentant for VIP Peter B. Andersen under punkt 4. Fuldmægtig Birger Lohse under punkt 6. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T 20. JUNI 2012 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Jesper Hede og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Jesper Hede og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. M A R T S 2 016 2016 Deltagere: Ulf

Læs mere

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads)

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O P S A M L I N G 12. MARTS 2014 Forum Dialogforum REKTORSEKRETARIATET Mødedato: Sted: 12. marts 2014 kl.16.00 Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 9. NOVEMBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl Sted: Lokale Referent: Ole Krarup Jensen

Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl Sted: Lokale Referent: Ole Krarup Jensen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 9. december 2011 kl. 10-12 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Ole Krarup

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 15B.0.07. Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 15B.0.07. Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 21. Oktober 2015 kl. 10.00-11:45 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

17. februar 2010 BT/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-10,

17. februar 2010 BT/lt J.nr / Referat af Aalborg Universitets bestyrelsesmøde 1-10, Godkendt på bestyrelsens møde 2-10, 26.04.10. Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9940 Fax 9815 2201 www.aau.dk 17. februar 2010 BT/lt J.nr. 2010-012/01-0031

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar 2013 kl Sted: Lokale Referent: Susanne Kirst D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag, den 1. februar

Læs mere

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen.

Dagsorden Studienævnsformanden spurgte, om studienævnet kunne godkende dagsorden. Studienævnet godkendte dagsordenen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2019 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk Møde afholdt 19. juni 2019,

Læs mere

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU)

FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) KØBENHAVNS UNIVERSITET FSU MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2013 Forum FSU (punkt 3b fællesmøde FSU og FAMU) Møde afholdt: Fredag den 11. oktober 2013 Sted: Referent: 15-B-007 Peter Wedel Bay Til stede: A-siden:

Læs mere

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015

Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Dato: 14. december 2015 Referat fra møde i Universitetsrådet tirsdag den 8. december 2015 Deltagere: Studerende Jesper Birch Carlsen Studerende Mikkel Warming Pedersen Studerende Charlotte Randa Allermand

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 5. oktober 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-udvalget. Forum. Møde afholdt: 5. oktober 2016 kl :00. 15B Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 25. OKTOBER 2016 Forum Møde i Ph.d.-udvalget PHD SCHOOL Møde afholdt: 5. oktober 2016 kl. 10.00-12:00. KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 19. august 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 23. september 2015. Til stede: Afbud: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen,

Læs mere

Forskning, monitorering og incitamenter

Forskning, monitorering og incitamenter Institut for Kultur og Globale Studier Kroghstræde 3 9220 Aalborg Øst Marianne Rostgaard Institutleder Telefon: 9940 9924 Email: rostgard@cgs.aau.dk Forskning, monitorering og incitamenter Opdateret august

Læs mere

Notat. Justeringer i modellen til øget brug af dimensionering på de videregående

Notat. Justeringer i modellen til øget brug af dimensionering på de videregående Notat Justeringer i modellen til øget brug af dimensionering på de videregående uddannelser Initiativet om øget brug af dimensionering på de videregående uddannelser indgik i regeringens vækstudspil Danmark

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD K Ø BENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 17. MAJ 2010 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 27. april 2010 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. februar 2019 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. februar 2019 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 5. FEBRUAR 2019 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale

Akademisk Råd SAMF. Akademisk Råd SAMF. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl Sted: CSS, mødelokale DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT 11. MARTS 2011 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: Torsdag den 10. marts 2011 kl. 13-15

Læs mere

Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014

Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014 Referat fra Psykrådsmøde den 11. December 2014 1) Velkommen 2) Valg af ordstyrer: Alexander og referent: Mie 3) Dagsorden og referat fra sidste møde er godkendt 4) Dispensation for studenterrepræsentanter

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: 27. marts Sted: Henrik Friis. Referent: Til stede:

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt: 27. marts Sted: Henrik Friis. Referent: Til stede: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 2. MAJ 2012 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt: 27. marts

Læs mere

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe-

som ikke lever op til relevanskriterierne i akkrediteringsbe- I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LSU-IKK M Ø D E R E F E R A T 19. FEBRUAR 2014 Forum LSU-IKK Møde afholdt: 19. februar 2014

Læs mere

Optag kandidat KUA 2015

Optag kandidat KUA 2015 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Optag kandidat KUA 0 Profil af de studerende Sommer- og vinteroptag -0-0 Forord Data på kandidatoptag er trukket fra STADS ultimo oktober 0. Der ses bort fra studerende,

Læs mere

Strategi 2016 på HUM: Ramme med udvalgte indsatsområder

Strategi 2016 på HUM: Ramme med udvalgte indsatsområder D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til VIP, TAP og studerende på HUM S A G S N O T A T 27. FEBRUAR 2012 Vedr.: Strategi 2016 på HUM: Ramme med udvalgte

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30

Studienævn: Musik Periode: Dato: Version: 2. 1 Aktuelt fald i antal nye studerende på BA 1 Øgning i optaget på BA til 30 Strategiske mål og handlingsplan for Studienævnet for Musik Studienævn: Musik Periode: 2015-2018 Dato: Version: 2 Nuværende situation: Udfordringer: Uddannelsen er for så vidt inde i en god gænge, men

Læs mere