ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING"

Transkript

1 ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING VI HAR FIRE FOKUSOMRÅDER INDEN FOR SAMFUNDSANSVAR FORRETNING ansvarlig investering, långivning og leverandørstyring MEDARBEJDERE arbejdsforhold, stressfore byggelse og kompetenceudvikling. MILJØ digitalisering og papirbesparelser, CO2-neutralitet og energieffektivisering. SAMFUND finansiel forståelse for børn og unge, frivilligt arbejde og donationer.

2 2 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING 2,3 mio. privatkunder i Danmark medarbejdere i Danmark aktionærer Aktiviteter i 15 lande downloadede applikationer til smart phones i Danmark SAMFUNDS ANSVAR i Danske Bank I Danske Bank ønsker vi at drive en gensidigt værdiskabende forretning, der bidrager til det samfund, som koncernen er en del af. Det mener vi, at gør vi bedst ved at drive en ansvarlig, stærk og profitabel forretning, som har fokus på kundernes behov. Derfor er vores arbejde med samfundsansvar Corporate Responsibility (CR) et vigtigt fokusområde for koncernen. Bankerne er en del af hverdagen i Danmark og spiller en afgørende rolle for økonomien, fordi de formidler adgang til kapital, investeringer, betalinger og andre transaktioner. For borgere, for virksomheder og offentlige myndigheder. Bankerne er med, når virksomheder starter op, udvider, sælger og køber. Bankerne er med, når vi køber ind, når vi betaler husleje og regninger, og når vi sparer op eller låner til huset. Og bankerne bidrager også som virksomheder til samfundsøkonomien - gennem arbejdspladser, skatteindbetalinger, uddannelse, innovation, forskning og udvikling. Danske Bank har arbejdet systematisk med Corporate Responsibility siden 2005 og har i dag mange aktiviteter og initiativer. Alle aktiviteterne tager afsæt i FN s Global Compact, som er verdens største frivillige netværk for virksomheder, der arbejder med samfundsansvar. Gennem Global Compact har vi tilsluttet os ti universelle principper for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption, som sætter rammen for, hvordan vi ønsker at opføre os som arbejdsgiver, samarbejdspartner og forretning. Siden 2006 har vi fortalt om vores arbejde med samfundsansvar i en årlig CR-rapport, der udkommer på engelsk. I år har vi desuden valgt at lave et resume af CR-rapporten i denne folder for at give vores danske aktionærer og andre interesserede et indblik i Danske Banks CR-arbejde. God læselyst, Eva Veileborg Hald Kommunikationsdirektør/ansvarlig for Corporate Responsibility

3 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING 3 Danske Banks rapportering om samfundsansvar omfatter: CR-rapport CR Fact Book Global Reporting Initiative-index (international rapporteringsstandard) Communication on progress (Global Compact) Svanemærket tryksag VI FORTÆLLER, HVAD VI GØR I Danmark skal de 1100 største virksomheder rapportere om samfundsansvar eller corporate responsibility (CR). Dette lovkrav blev indført af regeringen i 2009, og det kræver, at virksomhederne skal kommunikere offentligt om deres politikker, aktiviteter og resultater på området for samfundsansvar. Allerede det første år levede 97% af de 1100 virksomheder op til den ny lovgivning ved at kommunikere offentligt om deres samfundsansvar. Internationale principper og standarder, f.eks. Global Compact, sætter retningen for vores CR-arbejde. I Danske Bank har vi rapporteret om dette arbejde siden 2006, hvor vores første CR-rapport udkom side om side med den finansielle årsrapport. Vi udgiver stadig CR-rapporten hvert år og beskriver årets vigtigste fremskridt på området i årsregnskabet. Derudover udgiver vi en CR Fact Book, som indeholder specifikke data og yderligere dokumentation for vores udvikling. Her kan man f.eks. se tal for kundetilfredshed, CO2-udledning eller procentdelen af kvindelige ledere i koncernen fordelt på landeniveau. HER KAN DU LÆSE MERE OM CR CR i Danske Bank-koncernen Ansvarlige investeringer Finansiel forståelse CO2-neutralitet FN s Global Compact Internationale retningslinjer For at dokumentere at vi lever op til de internationale retningslinjer, som vores ansvarlighedsarbejde er funderet i, rapporterer vi også til FN s Global Compact, som er verden største initiativ for virksomheder, der arbejder med Corporate Responsibility. Rapporten, Communication on Progressligger på vores hjemmeside. Her finder du også mere information om CR arbejdet i Danske Bank-koncernen.

4 4 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING ETIK GÆLDER ALLE STEDER I Danske Bank stiller vi etiske krav til alle dele af vores forretning. Vi forventer, at de virksomheder, vi låner ud til, investerer i og bruger som leverandører skal følge de internationale retningslinjer for ansvarlig opførsel, så de overholder menneskerettigheder, f.eks. undgår børnearbejde overholder arbejdstagerrettigheder passer på miljøet og fremmer miljø venlige løsninger modarbejder korruption.

5 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING 5 OPDATERET VIDEN Vi indhenter løbende information om alle de virksomheder, vi investerer i og låner ud til. To gange om året offentliggør vi, hvilke virksomheder der er udelukket fra investeringsporteføljen, og vi sikrer os samtidig, at vi ikke har udlån til disse virksomheder. Vi indsamler løbende information om virksomhederne, vi investerer i, låner til og handler med for at sikre, at de lever op til vores retningslinjer. Hvis en virksomhed overtræder kravene, går vi i dialog med virksomheden om, hvordan de kan forbedre forholdene. Hvis der sker en forbedring, vil vi beholde vores investering eller fortsætte samarbejdet med leverandøren. Sker det ikke, kan vi vælge at trække vores investering ud. Sådanne beslutninger tages på ledelsesniveau efter konsultation med eksperter på området. Krav til forbedringer At stille krav kan være en vej til forbedringer, og derfor forsøger vi næsten altid dialogen først, hvis en virksomhed overtræder vores retningslinjer. For hvis en investor eller kunden bare trækker sig uden først at forsøge at påvirke selskabet - hvem skal så gøre det klart, at forbedring er nødvendig? Der er dog enkelte ting, som vi ikke ønsker at være med til; det gælder f.eks. klyngebomber og landminer. Code of conduct er interne adfærdsregler I Danske Bank-koncernen har vi fælles adfærdsregler, kaldet Code of conduct, som alle medarbejdere skal overholde og lære at kende, når de begynder at arbejde i koncernen. Adfærdsreglerne er en guide i det daglige arbejde med kunder, leverandører og myndigheder, så medarbejderne altid ved, hvad der forventes af dem. Hvis en medarbejder overtræder reglerne, kan det medføre væsentlige sanktioner.

6 6 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING Pengeby de mindste kan lære om penge ved f.eks. at tjene guldmønter hos borgmesteren i Pengeby, som de kan bruge i Karens butik. Mere end 6 millioner spil er spillet i Danmark siden lanceringen. Control Your Money elever i alderen år og deres lærere kan bruge websitet Control Your Money i matematikundervisningen. I programmet skal de bl.a. gennem øvelser med at balancere indtægter og udgifter. FINANSIEL FORSTÅELSE ER FREMTIDEN Forbrugere med fornuftig økonomi og finansiel forståelse bidrager til en stabil økonomisk vækst i vores samfund. Danske Bank vil gerne være med til at løfte den samfundsopgave, det er at skabe oplyste forbrugere af finansielle ydelser for fremtiden. Derfor er udbredelse af finansiel viden til børn og unge omdrejningspunktet for en stor del af bankens arbejde med samfundsansvar. Vi lancerede det første initiativ i vores Program for finansiel forståelse i I dag har vi tilbud til børn og unge fra 5 op til 27 år. Initiativerne er opdelt og målrettet forskellige aldersgrupper, fordi behovet for økonomisk indsigt og måden at tilegne sig viden på varierer meget med alderen. Viden bag forståelsen Alle initiativerne i vores Program for finansiel forståelse er baseret på grundige undersøgelser af aldersgruppen. Vi laver også jævnligt undersøgelser blandt nordiske unge for at finde ud af, hvor behovet for økonomisk viden er størst. Du kan se undersøgelserne her.

7 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING 7 Dream on fra 15 års alderen er det vigtigt at kende konsekvenserne af økonomiske beslutninger. Derfor har vi i 2011 lanceret online-spillet om økonomi for årige, som spilles sammen med vennerne. Mind Your Money er en hjemmeside, designet til unge mellem 18 og 27, hvor de selv kan søge råd om økonomi ud fra aktuelle livssituationer. De unge kan også dele erfaringer og få råd på Mind Your Money på Facebook. De ekstra timer Hvert år investerer både medarbejdere og koncernen i frivilligt arbejde, f.eks. når vi åbner filialer rundt omkring i hele landet om søndagen, så pengene fra de store danske hjælpeorganisationers landsindsamlinger kan blive talt op. Halvdelen af den tid, medarbejderne bruger på dette, betaler banken. En gruppe medarbejdere er også involveret i et særligt projekt om frivillig gældsrådgivning. Her giver de anonym rådgivning til personer, som har stor gæld og udfordringer med at klare privatøkonomien. For at deltage i projektet, skal medarbejderen gennem en ansøgningsproces og samtale. Danske Bank har omkring 14 rådgivere med i projektet. TIMER BRUGT PÅ FRIVILLIGT ARBEJDE GÆLDSRÅDGIVNING FINDER STED I: København, Aarhus, Odense, Esbjerg, Kolding, Haderslev og Taastrup.

8 8 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING

9 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING 9 53 % 28 % MEDARBEJDERE I DANSKE BANK DAN MARK ER KVINDER AF DEM ER LEDERE I DAG RESPEKT OG MULIGHEDER De seneste års negative økonomiske udvikling har også påvirket Danske Bank. Samtidig har kundernes måde at bruge banken på ændret sig. Vi går mindre i filialen og klarer i stedet vores økonomi på computeren og mobiltelefonen. Siden 2007 er antallet af kasse-ekspeditioner i filialer faldet med 30%. Sådanne forandringer mindsker behovet for filialer og stiller nye krav til vores medarbejdere. I 2010 og 2011 gennemgik mere end 750 servicerådgivere et kursus med fokus på kompetencer, kaldet Projekt indsigt. Målet med kurset var at forberede rådgiverne på en fremtid, hvor deres job fortsat ændrer sig eller måske ikke længere eksisterer. Efter Projekt Indsigt svarede 80% af deltagerne, at de var mere tilfredse med deres nuværende stilling, mens hele 90% følte sig bedre klædt på til at håndtere eventuelle fremtidige ændringer i deres jobsituation. Vi bestræber os altid på at håndtere ændringer i medarbejderstaben på den mest respektfulde måde over for den enkelte medarbejder. I 2011 blev det besluttet at reducere antallet af stillinger med 2000 frem til Det er planen, at så mange stillinger som muligt nedlægges som følge af naturlig afgang i medarbejderstaben, herunder pensionering. Når afskedigelser er nødvendige, behandler vi den enkelte sag med stor respekt for den pågældende medarbejder og hans eller hendes fremtidige muligheder. Kvinder i ledelse I Danske Bank arbejder vi for at få flere kvinder i ledelsen. Cirka 53% af vores medarbejdere i Danmark er kvinder, men kun cirka 28% af dem er ledere i dag. Det vil vi gerne gøre noget ved - både for at fremme ligestilling på arbejdspladsen, men også for at sikre, at vi ikke taber halvdelen af bankens lederpotentiale på gulvet. Derfor har vi forpligtet os til Ligestillingsministeriets Charter for flere kvinder i ledelse. Et helt konkret mål er at have 22% kvinder i den øverste ledelse i 2015, mod 18% i I Danmark har banken en yderligere målsætning om, at 50% af deres ledige chefstillinger skal besættes af kvinder fra Kvoter på kvinder? I Danske Bank mener vi ikke, at kvoter er vejen frem. Vi mener, at det altid er den bedst egnede kandidat, der skal have jobbet. Alligevel vil vi gerne arbejde for at få flere kvinder i lederstolen, så vi udnytter alle bankens ledertalenter.

10 10 DANSKE BANK / ANSVARLIGHED ER GOD FORNUFT OG EN GOD FORRETNING MERE FORRETNING FOR MINDRE ENERGI I Danske Bank har vi fokus på vores energiforbrug, fordi vi synes det er yderst vigtigt at gøre, hvad vi kan for at mindske vores aftryk på miljøet. I Danske Bank forbruger vi især varme og elektricitet i vores mange kontorer og filialer, og vores nordiske og internationale aktiviteter giver en del rejseaktivitet. For at mindske vores miljøpåvirkning har vi arbejdet systematisk med miljø og klima siden 2006, og vi har at et mål for fremtiden: I 2014 vil vi have reduceret vores elforbrug med 20% i forhold til VI SPARER 14 TONS Over de næste tre år regner vi med at spare 14 tons papir alene på esignering af boliglån. Stablet ovenpå hinanden svarer det til 8 gange rundetårn. Det er godt for både kunderne og miljøet. Digitalisering hjælper klimaet De seneste års udvikling har gjort det muligt at ordne mere og mere af den daglige økonomi både for private og virksomheder - via netbank, telefon eller apps til smartphones og Ipad. Den udvikling gavner miljøet, fordi det sparer papir. Gennem digitale løsninger til kunderne, har vi på fire år sparet 37% på papirudgifter. Vi er den eneste bank, hvor kunderne kan underskrive lån og mange andre dokumenter inden for

11 DANSKE BANK 11 SE FILM OM BIOGASPROJEKT I INDIEN Filmen er på engelsk UDVIKLING I FORBRUG FRA 2010 TIL % 7% 15% Elektricitet Energi Papir daglig økonomi, pension og investering via esignering. Med esignering slipper kunden for at modtage en bunke papirer til underskrift. Man underskriver lånet med Nem-ID i netbanken. Dokumenterne ligger derefter elektronisk i netbanken. Investering i CO2-besparelser I 2009 opnåede vi for første gang CO2-neutralitet dels gennem energibesparende tiltag, og dels ved at investere i CO2-kreditter, der leverer en dokumenteret CO2-besparelse. Kreditten, som vi får, når vi investerer i CO2-besparende projekter, bruger vi til at neutralisere den mængde CO2, vi ikke selv kan spare gennem egne tiltag. For eksempel har vi investeret i biogasanlæg i indiske landsbyer, hvor kvinderne ellers er vant til at bruge tid og kræfter på at samle brænde. På grund af biogasanlæggene kan de lokale kvinder lave mad over et gasblus i stedet for at tænde bål indendørs. Energien i anlæggene udvindes af komøg, og det sparer meget CO2. SVANEMÆRKEDE TRYKSAGER Danske Bank-koncernen har et centralt printcenter, hvor der bliver trykt materialer til internt og eksternt brug. I 2011 blev printcentret Svanemærket. Det betyder bl.a., at der trykkes med farver, som indeholder færrest mulige stoffer, der kan skade miljøet, samt at papiret ikke er klorbleget. MILJØOPTIMERING AF BILPARKEN Koncernens leasing firma, Nordania, tilbyder deres erhvervskunder Greenfleet - et koncept, hvor det er muligt at nedsætte sit forbrug af brændstof gennem mere miljøvenlig kørsel og optimering af bilparken. 70% af Nordanias kunder har taget i mod dette tilbud i dag.

12 Danske Bank Holmens Kanal 2-12 DK-1092 København V Telefon danskebank.dk

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar DS/16/157 Den 23. november 2016 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere...

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Nedenstående er en oversigt over kerneelementerne i et typisk set-up for ansvarlige investeringer. Grundelementerne i det man i branchen kalder den skandinaviske

Læs mere

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact COMMUNICATION ON PROGRESS FN Global Compact Rapport 2013 for D-S Sikkerhedsudstyr A/S Beskyttelse gennem viden og samarbejde Igennem snart tres år har D-S Sikkerhedsudstyr A/S, som totalleverandør af personlige

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

Virksomheders samfundsansvar

Virksomheders samfundsansvar Virksomheders samfundsansvar Virksomheder kan gøre en god forretning ved at arbejde målrettet med sociale og miljømæssige hensyn og samtidige bidrage til at løse nationale og globale samfundsmæssige udfordringer

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar DS/17/129 Den 13. december 2017 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Ansvar for CSR... 4 4 Målsætning... 4 5 Fokusområder... 5 5.1 Miljø- og klimahensyn...

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar HVEM: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere HVORNÅR:

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Uddrag af artikel trykt i Corporate Social Responsibility. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

CSR Politik for Intervare A/S

CSR Politik for Intervare A/S CSR Politik for Intervare A/S 1 Indhold Indledning... 3 FN Global Compact... 3 Menneskerettigheder... 3 Arbejdstagerrettigheder... 4 Miljø... 4 Antikorruption... 4 Forhold til samarbejdspartnere... 4 Afslutning...

Læs mere

Coop Danmark A/S Marts, Dokumentkontrol. Filnavn: Coops politik for menneskerettigheder

Coop Danmark A/S Marts, Dokumentkontrol. Filnavn: Coops politik for menneskerettigheder Coops politik for menneskerettigheder Coop Danmark A/S Marts, 2019 Dokumentkontrol Godkendt dato: 25.03.2019 Godkendt af: Coop Danmark Direktion Dokumentejer: Signe Frese (Coop Ansvarlighed) Filnavn: Coops

Læs mere

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact COMMUNICATION ON PROGRESS FN Global Compact Rapport 2014 for D-S Sikkerhedsudstyr A/S Beskyttelse gennem viden og samarbejde Igennem snart tres år har D-S Sikkerhedsudstyr A/S, som totalleverandør af personlige

Læs mere

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR HARTMANNS SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på

Læs mere

Redegørelse om samfundsansvar 2012

Redegørelse om samfundsansvar 2012 Redegørelse om samfundsansvar 2012 Redegørelse om samfundsansvar 2012 Jyske Bank er bevidst om banksektorens generelle betydning for samfundet, herunder den finansielle stabilitet, og med afsæt i lovgivningen

Læs mere

PFA S CR-STRATEGI Investering i et bæredygtigt samfund

PFA S CR-STRATEGI Investering i et bæredygtigt samfund PFA S CR-STRATEGI 2017-2020 Investering i et bæredygtigt samfund PFA S CR-STRATEGI 2017-2020 INVESTERING I ET BÆREDYGTIGT SAMFUND For PFA er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar

Læs mere

Samfundsmæssigt ansvar i Nordea. Skaber tillid hver dag

Samfundsmæssigt ansvar i Nordea. Skaber tillid hver dag Samfundsmæssigt ansvar i Nordea Skaber tillid hver dag Skaber tillid hver dag Hvad betyder samfundsmæssigt ansvar? Samfundsmæssigt ansvar (CSR) handler om virksomhedens vilje til at tage hensyn til sin

Læs mere

CSR Indledning Det formelle grundlag. Advokat Jesper Laage Kjeldsen

CSR Indledning Det formelle grundlag. Advokat Jesper Laage Kjeldsen CSR Indledning Det formelle grundlag Advokat Jesper Laage Kjeldsen Indledning 2 Stikord/spørgsmål: Samfundsansvar styrke konkurrenceevne forretningsdreven supplerer kerneforretning indsats passer ind i

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redeørelse for samfundsansvar HVEM: Store virksomheder i regnskabsklasse C og virksomheder i regnskabsklasse D med færre end 500 medarbejdere HVORNÅR:

Læs mere

PFA s CR-strategi Investering i et bæredygtigt samfund

PFA s CR-strategi Investering i et bæredygtigt samfund PFA s CR-strategi 2017-2020 Investering i et bæredygtigt samfund PFA s CR-strategi 2017-2020 Investering i et bæredygtigt samfund For PFA er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar

Læs mere

Alm. Brand En finansiel koncern

Alm. Brand En finansiel koncern Alm. Brand 2018 En finansiel koncern Kort om Alm. Brand Alm. Brand er en dansk, finansiel koncern. Vi driver virksomhed inden for Bank, Forsikring og Pension. Vi tager hånd om vores kunder Vores identitet

Læs mere

BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi Independent Shirtmakers since 1937

BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi Independent Shirtmakers since 1937 BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi 2015 2017 Bosweels kerneværdier Idégrundlag, vision og værdier 02 IDÉGRUNDLAGET Bosweel udvikler, fremstiller og leverer skjorter og nært beslægtede produkter

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. HVEM: Virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere HVORNÅR: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2016 eller senere November,

Læs mere

Redegørelse om samfundsansvar 2013

Redegørelse om samfundsansvar 2013 Redegørelse om samfundsansvar 2013 Redegørelse om samfundsansvar 2013 Jyske Bank er bevidst om banksektorens generelle betydning for samfundet, herunder den finansielle stabilitet, og med afsæt i lovgivningen

Læs mere

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change Corporate Social Responsibility Taking responsibility is the first step towards a positive change Energy Cool, 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Virksomhedens ledelse...3 Forhold til samarbejdspartnere...

Læs mere

DS/18/ januar Politik for sustainability

DS/18/ januar Politik for sustainability DS/18/142 17. januar 2019 Politik for sustainability Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 4 3 Ansvar for Sustainability... 4 4 Målsætning... 4 5 Fokusområder... 5 5.1 Miljø- og klimahensyn...

Læs mere

Politik for samfundsansvar

Politik for samfundsansvar Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere... 4 4.3 Korruption og usædvanlige

Læs mere

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D

revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D revisors tjekliste hvad: Årsregnskabslovens 99 a vedr. hvem: Virksomheder i regnskabsklasse store C og D hvornår: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2018 eller senere Juni, 2018 årsregnskabslovens

Læs mere

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning www.pwc.dk/årsrapport CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Ansvarlighed gennem vores forretning PwC Danmark

Læs mere

Politik for samfundsansvar (CSR) i vestjyskbank

Politik for samfundsansvar (CSR) i vestjyskbank Politik for samfundsansvar (CSR) i vestjyskbank Politikken Nærværende politik for Vestjysk Bank er udarbejdet med udgangspunkt i årsregnskabsloven 99a vedrørende virksomheders samfundsansvar Formål Formålet

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt måltal for det underrepræsenterede køn. Jf. årsregnskabslovens 99a og 99b for samfundsansvar.

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt måltal for det underrepræsenterede køn. Jf. årsregnskabslovens 99a og 99b for samfundsansvar. Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar samt måltal for det underrepræsenterede køn. Jf. årsregnskabslovens 99a og 99b for samfundsansvar. Nærværende redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i

Læs mere

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet

CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet CSR en styrke for danske virksomheder i udlandet Innovation X Carole Welton Kaagaard CSR Adviser IFU IFU Investeringsfonden for udviklingslande IFU er en selvejende statslig fond etableret i 1967 Invester

Læs mere

Introduktion... 3 Opsummering af hovedpointer... 3 Kort om metoden... 3

Introduktion... 3 Opsummering af hovedpointer... 3 Kort om metoden... 3 Side 1/16 Indhold Introduktion... 3 Opsummering af hovedpointer... 3 Kort om metoden... 3 Analysens resultater... 4 1. CSR i virksomheden... 4 Erfaring med CSR... 4 Forankring i organisationen... 4 Betydning

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på jobmarkedet.

Læs mere

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect 2018 Code of Conduct for GlobalConnects leverandører GlobalConnect er en virksomhed, som kontinuerligt bestræber sig på at opretholde høje etiske standarder

Læs mere

Code of Conduct for leverandører

Code of Conduct for leverandører April 2011 Code of Conduct for leverandører Group_Su ppliercodeofconduct_april2011_dk.doc INDLEDNING Etiske overvejelser har altid været en integreret del af vores forretningspraksis. Derfor har vi formuleret

Læs mere

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct Code of Conduct 3 Introduktion 4 Interne anliggender Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder Tillid og respekt Sikkerhed 5 Eksterne anliggender Konkurrence Åbenhed og fortrolighed Anti-korruption og

Læs mere

In- og ekstern rapportering Rapporteringssystem GRI COP. Fast Track - Værktøj

In- og ekstern rapportering Rapporteringssystem GRI COP. Fast Track - Værktøj In- og ekstern rapportering Rapporteringssystem GRI COP Fast Track - Værktøj Indhold In- og ekstern rapportering / rapporteringssystem / GRI / COP... 2 Indledning... 2 Din rolle som advokat... 3 Rapportering

Læs mere

Samfundsansvar December 2015

Samfundsansvar December 2015 Samfundsansvar December 2015 1 Sammen bliver vi med sikkerhed bedre! Indhold 1. AT GØRE DIG UBEKYMRET... 2 2. HISTORIEN OM ICM... 3 3. VÆRDIER OG ADFÆRD... 3 4. CERTIFICERINGER OG POLITIK... 4 5. MENNESKERETTIGHEDER

Læs mere

Adfærdsregler (Code of conduct)

Adfærdsregler (Code of conduct) Adfærdsregler (Code of conduct) Indledning Danske Bank-koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde lovene og andre regler i de lande, hvor koncernen driver virksomhed, beskytter

Læs mere

GI s samfundsansvar. - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver

GI s samfundsansvar. - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver GI s samfundsansvar - sådan arbejder GI med samfundsnyttige opgaver 2 Samfundsansvarlig siden 1967 Grundejernes Investeringsfond har siden 1967 løst samfundsnyttige opgaver. Oprindeligt blev GI etableret

Læs mere

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a (CSR- rapport)

Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a (CSR- rapport) Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a (CSR- rapport) Nærværende redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapport 2014 for Dansk Avis Omdeling A/S, som dækker

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR KONSULENTHUS ER UDEN FOR KATEGORI - MEN FREMTIDENS SVAR PÅ DET AGILE JOBMARKED Vi specialiserer os i flere kompetencer end kategorien

Læs mere

Samråd ERU om etiske investeringer

Samråd ERU om etiske investeringer Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 139 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 25. marts 2008 Eksp.nr. 528419 /uhm-dep Samråd ERU om etiske investeringer Spørgsmål Vil ministeren tage initiativ

Læs mere

Det er endvidere overordnet bankens målsætning at være kendt som en solid og nærværende samarbejdsparter blandt alle sine interessenter.

Det er endvidere overordnet bankens målsætning at være kendt som en solid og nærværende samarbejdsparter blandt alle sine interessenter. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar 2014 jf. 135 i Bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Offentliggjort den 28. januar 2015 Nærværende redegørelse

Læs mere

[Det er aftalt med UM, at begge ministre kort indleder med at sige tak for invitationen til at komme i udvalget.]

[Det er aftalt med UM, at begge ministre kort indleder med at sige tak for invitationen til at komme i udvalget.] Udenrigsudvalget 2016-17 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 57 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 12. januar 2017 [Kun det talte ord gælder] Talepapir URU alm. del samrådsspørgsmål N, vedr. børnearbejde

Læs mere

TEMP-TEAM A/S har som virksomhed tilsluttet sig de Forenede Nationers principper vedr. Global Impact.

TEMP-TEAM A/S har som virksomhed tilsluttet sig de Forenede Nationers principper vedr. Global Impact. TEMP-TEAM A/S har som virksomhed tilsluttet sig de Forenede Nationers principper vedr. Global Impact. TEMP-TEAM A/S Danmark, forpligter sig til Global Impacts principper, fordi vi ønsker at påminde os

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. HVEM: Virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere HVORNÅR: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2016 eller senere November,

Læs mere

Dansk Initiativ for Etisk Handel. Forretningsgrundlag

Dansk Initiativ for Etisk Handel. Forretningsgrundlag Dansk Initiativ for Etisk Handel Forretningsgrundlag Initiativets formål Forretningsgrundlag for Medlemsorganisationen Dansk Initiativ for Etisk Handel Dansk Initiativ for Etisk Handel er et ressourcecenter

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Sustainability Policy

Sustainability Policy Sustainability Policy Juni 2019 2 TDC Sustainability Policy Politikkens omfang Hos TDC Group er samfundsansvar en naturlig del af vores forretning, baseret på vores historiske arv og den rolle, vi spiller

Læs mere

home - en del af Danske Bank koncernen

home - en del af Danske Bank koncernen home - en del af Danske Bank koncernen Danmarks mest kendte ejendomsmæglerkæde Siden starten i 1990 har home præget den danske ejendomsmæglerbranche med innovative produkter, der gør det trygt at købe

Læs mere

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 V e l ko m m e n t i l Vores Csr rapport H o s ALED e r v i k la r ov e r, at v i ha r e t s a m f u n d s a nsva r i v e r de n o m k rin g o s o g v i ø ns k

Læs mere

GNG s CSR-politik. God social praksis

GNG s CSR-politik. God social praksis GNG s CSR-politik God social praksis GASA NORD GRØNT s CSR-politik er baseret på de 3 P er: PEOPLE PLANET PRODUCT Vi forsikrer, at GNG og de producenter, som leverer til GNG, der er omfattet af GLOBAL

Læs mere

International Holding a/s CVR. nr. 31 15 85 91. Corporate Social Responsibility

International Holding a/s CVR. nr. 31 15 85 91. Corporate Social Responsibility International Holding a/s CVR. nr. 31 15 85 91 Corporate Social Responsibility 2014 SCHUR INTERNATIONAL HOLDING A/S CSR RAPPORTERING LOVPLIGTIG REDEGØRELSE FOR SAM- FUNDSANSVAR JF. ÅRSREGNSKABSLO- VENS

Læs mere

Samfundsansvar (CSR) i NK-Forsyning A/S. Behandlet på bestyrelsesmødet den 25. november 2016

Samfundsansvar (CSR) i NK-Forsyning A/S. Behandlet på bestyrelsesmødet den 25. november 2016 1 Samfundsansvar (CSR) i NK-Forsyning A/S Behandlet på bestyrelsesmødet den 25. november 2016 Baggrund Samfundsansvar eller som det hedder på engelsk - Corporate Social Responsibility (CSR) er betegnelsen

Læs mere

Konventum, den 8. april 2016 Henning von Hauen Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen

Konventum, den 8. april 2016 Henning von Hauen Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Konventum, den 8. april 2016 Henning von Hauen hvh@carve.dk Vi skaber muligheder & realiserer potentialet sammen Hvad er dine erfaringer med socialt ansvar og CSR? Hvorfor arbejde med CSR? Drøfter I socialt

Læs mere

Alm. Brand En finansiel koncern

Alm. Brand En finansiel koncern Alm. Brand 2017 En finansiel koncern Kort om Alm. Brand Alm. Brand er en dansk, finansiel koncern. Vi driver virksomhed inden for Bank, Forsikring og Pension. Vi tager hånd om vores kunder Vores værdier

Læs mere

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Indledning -koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde landets love og regler beskytter vi vores integritet og omdømme.

Læs mere

Fremtidens bankrådgivning

Fremtidens bankrådgivning Fremtidens bankrådgivning Tonny Thierry Andersen, Bankdirektør og chef for Personal Banking Finansforbundets rådgivningskonference, d. 13. maj 2013 Executive summary Kunderne ændrer adfærd. Det stiller

Læs mere

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer version 1/2019 1. Overordnet politik 1.1. Aarhus Kommunes byråd vedtog den 22. februar 2017 en ny politik for aktivt ejerskab

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Denne lovpligtige redegørelse for virksomhedens samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a, er en del af ledelsesberetningen i årsregnskabet for

Læs mere

SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris?

SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris? SKAL VI INVESTERE FOR DIG - solidt og til en fair pris? Kort fortalt Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S er en uafhængig og selvstændig kapitalforvalter, der tilbyder dig aktiv formueforvaltning. Selskabet

Læs mere

Corporate Communication

Corporate Communication Corporate Communication Artikel trykt i Corporate Communication. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største

Læs mere

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3 Bilag 6: Samfundsansvar Indhold 1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 3.1 Menneskerettigheder... 2 3.2 Arbejdstagerrettigheder... 2 3.3

Læs mere

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016

06. juni 2007 København. Ejerleder 2016 06. juni 2007 København Ejerleder 2016 Kort om analysen Nykredit Ejerlederanalyse gennemføres hvert andet år blandt ca. 1.000 ejerledere. Ejerledere er i denne sammenhæng defineret som en person, der både

Læs mere

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck Caring for Climate Byens Netværk 27.01.11 Foto & tekst: Katja Pryds Beck Der var tidlig mønstring, da Byens Netværk, Dansk Arkitektur Center og UNDP Danmark inviterede til morgenmøde på DAC om FN s virksomhedsnetværk

Læs mere

Etisk leverandørstyring

Etisk leverandørstyring Etisk leverandørstyring - Håndværksrådet er din rådgiver Rice a/s har gennem længere tid arbejdet tæt sammen med Håndværksrådets CSR-konsulenter, hvor vi har fået professionel assistance til at videreudvikle

Læs mere

Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN

Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN 19. november 2012 Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN Hvad indeholder samfundsansvar (CSR)? Dagsorden: UN Global Compact ISO 26000/DS 49000 * Regeringens handlingsplan

Læs mere

REVISOR- TJEKLISTE. Denne tjekliste har til formål at give et overblik over lovgivning, virksomhedens og revisors pligter.

REVISOR- TJEKLISTE. Denne tjekliste har til formål at give et overblik over lovgivning, virksomhedens og revisors pligter. REVISOR- TJEKLISTE Årsregnskabslovens 99 a I henhold til 99 a i årsregnskabsloven skal store virksomheder (regnskabsklasse store C og D) i ledelsesberetningen redegøre for samfundsansvar. Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Sådan overholder din virksomhed nye lovkrav til rapportering om samfundsansvar. ÅRL 99a. Bedre bundlinjer med CSR

Sådan overholder din virksomhed nye lovkrav til rapportering om samfundsansvar. ÅRL 99a. Bedre bundlinjer med CSR Sådan overholder din virksomhed nye lovkrav til rapportering om samfundsansvar ÅRL 99a Indholdsfortegnelse Indledning 3 Indledning 4 En lovparagraf du skal kende: Årsregnskabslovens 99a 5 Hvornår skal

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

Vejledning om Ansvarlige Investeringer

Vejledning om Ansvarlige Investeringer Vejledning om Ansvarlige Investeringer 1 Baggrund og formål Den danske stat har tilsluttet sig OECD s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder. Den danske stat har dermed forpligtet sig til at udbrede

Læs mere

ANTI-KORRUPTION. At vælge den rigtige vej

ANTI-KORRUPTION. At vælge den rigtige vej ANTI-KORRUPTION At vælge den rigtige vej KORRUPTION Der er stigende fokus på virksomheders forebyggelse af korruption og bestikkelse, og for mange danske virksomheder er det en udfordring at holde sig

Læs mere

Rapport om. Dansk erhvervslivs indsats inden for samfundsansvar

Rapport om. Dansk erhvervslivs indsats inden for samfundsansvar Rapport om Dansk erhvervslivs indsats inden for samfundsansvar Februar 2010 1 Indholdsfortegnelse Formål med rapporten s. 3 1. Sammenligning af danske og internationale Global Compact-medlemmer s. 4 2.

Læs mere

Møns Banks redegørelse for samfundsansvar

Møns Banks redegørelse for samfundsansvar Møns Banks redegørelse for samfundsansvar Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar jf. 135 i Bekendtgørelse for finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber m.fl. Denne redegørelse

Læs mere

Addtech AB. Adfærdskodeks

Addtech AB. Adfærdskodeks Addtech AB Adfærdskodeks Indledning Addtech er en teknologikoncern, som tilfører både teknologisk og økonomisk merværdi i kæden mellem producenter og kunder. Koncernen driver forretning inden for udvalgte

Læs mere

KJÆR KNUDSENS GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2016

KJÆR KNUDSENS GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2016 COMMUNICATION ON PROGRESS 2016 Denne rapport er udarbejdet af Kjær Knudsen for at sikre god selskabsledelse og forretningsetik samt et socialt- og miljømæssigt ansvar i virksomheden. Denne rapport offentliggøres

Læs mere

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter:

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter: Interessentpolitik 1. Formål Danske Bank har en lang række interessenter, som er vigtige for vores succes. Vi betragter en tæt dialog med vores interessenter som værende en integreret og naturlig del af

Læs mere

Overskud til dig. Samfundsansvar i Middelfart Sparekasse

Overskud til dig. Samfundsansvar i Middelfart Sparekasse Overskud til dig Samfundsansvar i Middelfart Sparekasse 2 Overskud til dig Middelfart Sparekasse var ved grundlæggelsen i 1853 tænkt som en sparekasse til fælles bedste, og filosofien var, at Sparekassen

Læs mere

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport

CSR-rapport 2012/13. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a. www.pwc.dk/aarsrapport www.pwc.dk/aarsrapport CSR-rapport 2012/13 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab ANSVARLIGHED GENNEM VORES

Læs mere

CSR-rapport. Side 2 Samfundsansvar er forretningsansvar. Side 3 Hovedpunkter i Topdanmarks politik for ansvarlighed. Side 4 Indsatsområder

CSR-rapport. Side 2 Samfundsansvar er forretningsansvar. Side 3 Hovedpunkter i Topdanmarks politik for ansvarlighed. Side 4 Indsatsområder CSR-rapport 2010 51561 03.11 Side 2 Samfundsansvar er forretningsansvar Side 3 Hovedpunkter i Topdanmarks politik for ansvarlighed Side 4 Indsatsområder Side 5 Produkter og services, kundetilfredshed og

Læs mere

Politik for Corporate Responsibility

Politik for Corporate Responsibility Politik for Corporate Responsibility Opdateret 5. februar 2014 Vores værdier driver ansvaret i ALLIANCEPLUS A/S I ALLIANCE+ påvirker vi verdenen omkring os og det vil vi gerne tage ansvar for. Vi har som

Læs mere

REDEGØRELSE. For samfundsansvar 2017 ALDI Danmark ApS jf Årsregnskabslovens 99 a

REDEGØRELSE. For samfundsansvar 2017 ALDI Danmark ApS jf Årsregnskabslovens 99 a REDEGØRELSE For samfundsansvar 2017 ALDI Danmark ApS jf Årsregnskabslovens 99 a DENNE REDEGØRELSE ER EN DEL AF LEDELSESBERETNINGEN I ÅRSRAPPORTEN FOR REGNSKABSPERIODEN 01.01.2017 31.12.2017. REDEGØRELSEN

Læs mere

Sydbanks redegørelse om samfundsansvar for 2014

Sydbanks redegørelse om samfundsansvar for 2014 Sydbanks redegørelse om 1 Forord Ansvarlighed i dagligdagen og solid forretningsdrift går hånd i hånd. Sydbank forholder sig således til de internationale retningslinjer, der gælder for samfundsansvar,

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 1. juli 2011 /BRIMAD Referat til mødet i Udvalg vedrørende Klimaudfordringer 20. juni 2011 kl. 09:00 i Mødelokale Konference 1, Regionshuset Viborg,

Læs mere

Social kapital. Vinsa-møde 6. juni 2012. Vicedirektør Birgitte Bruun (bb@nykredit.dk)

Social kapital. Vinsa-møde 6. juni 2012. Vicedirektør Birgitte Bruun (bb@nykredit.dk) Social kapital Vinsa-møde 6. juni 2012 Vicedirektør Birgitte Bruun (bb@nykredit.dk) Vidste du dette om Nykredit...? Danmarks største långiver ydet 30% af alle lån i 2011 1 Mere end 1 mio. kunder 55 centre

Læs mere

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler

Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Brug og bevar Bæredygtige grunde til at vælge træmøbler Ting, der holder længe, giver langt mindre miljøbelastning end ting, der kræver løbende udskiftning. Og de giver som regel større brugsglæde og mere

Læs mere

Politik for ansvarlige investeringer

Politik for ansvarlige investeringer Bestyrelsen for PFA Asset Management A/S tiltræder hermed vedhæftede. Politikken træder i kraft for PFA Asset Management A/S ved bestyrelsens godkendelse. ---o0o--- Således godkendt af bestyrelsen for

Læs mere

BILAG 13. Samfundsansvar

BILAG 13. Samfundsansvar BILAG 13 Samfundsansvar Vejledning til tilbudsgiver: Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør et mindstekrav i forbindelse de opgaver der udføres under Rammekontrakten. Bilaget skal ikke

Læs mere

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer

Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer Retningslinjer for Aarhus Kommunes aktive ejerskab og ansvarlige investeringer 1. Overordnet politik 1.1. Aarhus Kommunes byråd har den 22. februar 2017 vedtaget en ny politik for aktivt ejerskab og ansvarlige

Læs mere

REVISORS TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 a

REVISORS TJEKLISTE. Årsregnskabslovens 99 a REVISORS TJEKLISTE Årsregnskabslovens 99 a I henhold til årsregnskabslovens 99 a skal store virksomheder (regnskabsklasse store C og D) i ledelsesberetningen redegøre for samfundsansvar, herunder specifikt

Læs mere

Sydbanks redegørelse om samfundsansvar for 2015

Sydbanks redegørelse om samfundsansvar for 2015 Sydbanks redegørelse om 1 samfundsansvar 2015 Forord Ansvarlighed i dagligdagen og solid forretningsdrift går hånd i hånd. Sydbank forholder sig således til de internationale retningslinjer, der gælder

Læs mere

Knowit Group Code of Conduct

Knowit Group Code of Conduct Forfattere: Joakim Pilborg Side 1 Knowit Group Code of Conduct Godkendt af Dato 2018-04-03.. Per Wallentin, CEO Knowit Group 1 Indledning Forfattere: Joakim Pilborg Side 2 Vores virksomhedskultur bygger

Læs mere

OPNÅ VÆRDI MED SAMFUNDSANSVAR. - Corporate Social Responsibility (CSR) og kommunikation

OPNÅ VÆRDI MED SAMFUNDSANSVAR. - Corporate Social Responsibility (CSR) og kommunikation OPNÅ VÆRDI MED SAMFUNDSANSVAR - Corporate Social Responsibility (CSR) og kommunikation CSR ER AFGØRENDE FOR FORRETNINGEN Forretningsdrevet CSR handler om at tage ansvar og bidrage positivt til samfundsudviklingen

Læs mere

Adfærdskodeks. Have a safe journey

Adfærdskodeks. Have a safe journey Adfærdskodeks Have a safe journey Nøgleprincipper Saferoad skal drive forretning på grundlag af en sund, etisk forretningspraksis, sætte høje standarder for os selv og for vores indvirkning på miljøet

Læs mere

CODE OF CONDUCT

CODE OF CONDUCT CODE OF CONDUCT Indledning Draware A/S code of conduct angiver de grundlæggende principper for Draware A/S professionelle, sociale og etiske ansvar, og er dermed en rettesnor for vores daglige arbejde

Læs mere

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer Investeringsforeningen Sparinvest Sidst opdateret den 20. marts 2019 Indhold 1. Formål... 3 2. Samfundsansvar i investeringsprocessen... 3 2.1. Samfundsansvar og ansvarlighed... 4 3. Aktivt ejerskab...

Læs mere

It s all about values

It s all about values Code Vores of etiske Conduct regelsæt It s all about values FORORD Nordzuckers værdier danner grundlaget for vores etiske regelsæt og udgør hjørnestenen i vores kultur. Mens værdierne kan guide os, når

Læs mere