Sundhedsplejens årsrapport 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsplejens årsrapport 2012"

Transkript

1 Sundhedsplejens årsrapport 2012

2 2 Indledning Sundhedsplejen er organiseret under opvækst og uddannelse under fagområdet dagtilbud. Sundhedsplejen består af 15 sundhedsplejersker svarende til 12, 5 fuldtidsstillinger. En sekretær på 20 timer og en ledende sundhedsplejerske på 37 timer. Sundhedsplejersker er uddannede sygeplejersker med videregående diplom uddannelse til sundhedsplejerske. Sundhedsplejersker har autorisation dvs., at vi kan miste retten til at arbejde som sundhedsplejerske. APV og MUS for 2012 viser, at der er en stor arbejdsglæde og engagement blandt medarbejderne. Evaluering af tilbud til småbørns familier: Fødsler: Vi har modtaget 380 fødsler, som er 29 færre end sidste år. Alle familier får tilbudt besøg af en sundhedsplejerske senest 7. dagen efter fødslen, som de nye sundhedsaftaler har fastlagt. Alle 1. gangs fødende får tilbudt 5 besøg og flergangs familier får tilbudt 4 besøg. Familier kan få tilbudt ekstra besøg ved behov. Behovsbesøg: Vi har arbejdet meget med at få vores behovsbesøg ned, da det lå højt i forhold til andre sammenlignelige kommuner. I 2011 gav vi 35 % ekstra behovsbesøg. I 2012 gav vi 27 % behovsbesøg. Dette fald skyldes dels, at sundhedsplejerskerne har fået efter uddannelse i systemisk og narrativ samtalepraksis, som har givet sundhedsplejerskerne mange brugbare metoder til samtalen og dels, at vi har fået udbygget det tværfaglige samarbejde. Underretninger: Vi har lavet 8 underretninger på småbørnsfamilier, som hovedsageligt har handlet om, børn der ikke trives pga. uenighed ved skilsmisser, psykisk sygdom og familier med svære sociale belastninger. Mødregruppe for unge: Vi havde 65 unge mødre. Vi oplever, at behovet for ung mødregruppe er stadig stigende i forhold til sidste år. Der kører fortsat 2 grupper ad gangen. De styres begge af 2 sundhedsplejersker, og grupperne er delvist åbne for tilgang. Der er i alt opstartet 4 grupper i 2012 af max 8 mødre. Der er 6 på venteliste til grupperne. I alt er 32 mødre tilbudt forløb i ung mødregruppe, og 29 af mødrene har været tilknyttet en længere periode.

3 3 Grupperne mødes hver 14 dag. Der er et stabilt fremmøde, og mødrene er gode til at melde afbud ved fravær. Grupperne har nogle faste rutiner som følges hver gang. Dette er med til at støtte de unge mødre i, hvordan de sociale spilleregler fungerer i en gruppe. I 2012 har vi i gruppeforløbene været særlig opmærksomme på at bruge den narrative metode i samtalerne. Dette med henblik på at fremme mødrenes fortrukne historier, for derigennem at styrke deres identitet som mødre. Grupperne giver mulighed for at danne netværk, hvilket en stor del af mødrene benytter sig af. Som en mor udtrykker det: Jeg har fået venner for livet. I gruppen får mødrene støtte og vejledning både af os som professionelle, og af hinanden ved erfarings udveksling. Mødrene fortæller, at det er meget trygt at komme i gruppen. Man kan spørge om alt, også de svære ting som flere af mødrene bøvler med. Vi har et godt samarbejde med kommunens unge uddannelses vejleder og jobcenteret, der besøger gruppen ca. 1 gang hver ½ år. Mødregrupper for kvinder med efterfødselsreaktioner: Vi har i 2012 haft 8 kvinder i gruppeforløb. Vi har fået henvist flere, som enten ikke har taget imod tilbuddet alligevel eller, som, vi vurderede, ikke ville få glæde af vores gruppetilbud. Et par af de henviste, har fået en samtale af en os gruppeledere, hvorefter, de blev mere afklaret og derefter ikke havde behov for et gruppeforløb. Kvinderne har været i gruppeforløb fra 3-14 måneder. Gruppens struktur er uændret fra sidste år, hvilket betyder, at det er en åben gruppe med en varighed af maksimum ca. et år for hver deltager. Et nyt tiltag i 2012 er, at vi har tilbudt alle deltagere en parsamtale i forløbet, da vores erfaring siger os, at en efterfødselsreaktion kan trække ud, hvis ikke partneren har kendskab til og forståelse for kvindens reaktion. Mødefrekvensen er fortsat høj og vi oplever, at kvinderne prioriterer tilbuddet højt, hvilket bekræfter os i, at det er et rigtig godt tilbud, vi har i kommunen. Gruppen danner grobund for etablering af netværk, hvor kvinderne mødes privat eller mødes på Facebook, hvor de har oprettet deres egen lukkede gruppe. 3 kvinder har taget imod vores tilbud om parsamtale og der har været rigtig gode tilbagemeldinger på samtalen, både fra kvinden og manden. Den ene kvinde udtalte efterfølgende, at det var det, der havde gjort forskellen.

4 4 Vi vil her nævne nogle udsagn fra de kvinder, som er stoppet i 2012: Hjerterummet har været et frirum til at være den, jeg er. Og den har givet mig lov til at mærke efter og hjulpet mig til at tage mig selv alvorligt. Dejligt, at der her i gruppen er accept af alle plads også til de skæve eksistenser. Rart at mærke, at jeg ikke er alene i verden, men at der er nogen, der forstår en. Hjerterummet har givet mig fred, ro, selvtillid og selvværd. Følelsen af, at være normal for et øjeblik. KUN her forstår alle 100%, hvordan det er. Dejligt at få mig til at grine, når jeg havde det skidt. Et godt sted at komme hen og få afløb. Høre på andre og andre, der gider høre på mig og spørge ind. Dejligt at kunne give noget til andre. Vigtigt, at der er nogen, der gider lytte til det, man har været igennem. Det var rart at få bekræftelsen i at være OK du gør det godt nok Snakken om, Hvad er en god mor og hvordan vil du ikke være som mor, var rigtig god. At kunne være helt åben omkring mine tanker, har været rart. At tage mig for den jeg er! Hjerterummet har hjulpet mig med at få skraldet det yderste lag af. Her kan man sige de forbudte ting, uden at blive set skævt til. Det er fantastisk, at der findes en gruppe som Hjerterummet I gør det fantastisk godt Tak for forløbet hos jer i Hjerterummet - Det har virkelig været både givende og lærerigt Klar til barn: Et kursus over 4 aftener for kommende forældre. Vi har haft 3 grupper med 8, 5 og 4 forældrepar. Det er en stigning fra sidste år, men vi kæmper stadigvæk med at få flere tilmeldinger. Jordmødrene kan ikke give specifikke pjecer til kvinder fra Frederikssund. Dette arbejder vi videre med. Vi ser tilbuddet som meget væsentlig, da flere rapporter for servicestyrelsen viser, at mange børn stadigvæk er udsat for omsorgssvigt og vold i hjemmene. Evaluering af sundhedsplejens tilbud til skolebørn: Børnehaveklasse. Indskoling: Sundhedssamtale med barn og forældre, hvor fokus er på barnets udvikling, trivsel og skolestart. Funktionsundersøgelse af syn, hørelse, vægt og højde, farvesyn og høreprøve 1. klasse: Sundhedscirkus. Børnene undervises a 2 timer i 4 dage i følgende emner: 1. dag - Holde sig rask dagen 2. dag - Mad og måltider 3. dag - Venskabs- og familiedagen 4. dag Aktivitet og afslapningsdagen Funktionsundersøgelse højde og vægt

5 5 Når børnene selv arbejder aktivt med disse emner, kan de bedre forstå, og bruge den viden de får. 3. klasse: Sundhedssamtalen enkeltvis eller i grupper. Især trivsel og hvordan vi har det med hinanden fylder meget. Funktionsundersøgelse højde, vægt og synsprøve. 5. klasse: Sundhedssamtale. Undervisning i pubertet og menstruation. Funktionsprøve højde, vægt og synsprøve. Spørger om de har fået 12 års vaccination hos egen læge. 7. klasse: Sundhedseksperimentariet. Der er ca. 28 forskellige opgaver, hvor de unge går rundt og arbejder med forskellige opgaver omkring sundhed, alkohol, kondital osv. De unges egne vægt og høje skrives ind i journalen. 8. klasse. Udskoling: Sundhedssamtale, vægt, højde, synsprøve og farvesyn efter behov. Emner som erhvervsvalg, ungdomskultur og livsstil vil være aktuelle. Funktionsundersøgelse højde, vægt, høreprøve, synsprøve og farvesyn, hvis farvesynet var usikker ved børnehaveklasse. Åben konsultation: Sundhedsplejersken kan altid kontaktes af lærere, forældre og børnene, hvis der er behov for en samtale. Sundhedsplejersken kan tilbyde forskellige sundhedspædagogiske aktiviteter i emner, som den enkelte lærer og sundhedsplejerske aftaler. Både sundhedscirkus og sundhedseksperimentariet er nye tilbud i De visuelle øvelser og det at børnene og de unge selv arbejder med stoffet gør, at de oplever budskaberne og kan bruge den viden de får. Mange børn fra sundhedscirkus kan gennem året fortælle om deres oplevelser. Underretninger: Vi har lavet 7 underretninger for skolebørn, som har handlet om dårlig trivsel pga. skilsmisser, lavt selvværd, vold i familien og selvmordstanker. skærpet retningslinjer for sundhedsstyrelsen: En opstramning af lovgivningen har medført, at vi skal have en underskrift fra forældre til alle samtaler med skolebørn. Tidligere gav forældrene tilladelse for et år af gangen. De ledende sundhedsplejersker i regionen har forsøgt at få ændret denne retningslinje, da det vil gå ud over børn med særlige behov, hvor forældre af forskellige grunde ikke får afleveret en underskrift. Vi bruger tid på at kontakte forældre og lave nye aftaler. Der er ca. 2 børn i hver klasse, som vi ikke ser pga. manglende underskrifter. Børnegrupper for børn med forældre der er ramt af psykisk sygdom eller misbrug:

6 6 Grupperne ledes af en familiekonsulent og en sundhedsplejerske. Vi har en børnegruppe for de 7 til 9 årige og en børnegruppe for de 10 til 13 årige. Vi har haft 24. børn i gruppetilbud i Tilbuddet er meget populært og bliver evalueret meget positivt af både af børn og forældre. Børnenes trivsel bliver forbedret. Vi har 11 børn på venteliste, hvilke er lang flere end vi kan klare. Åben Anonym rådgivning: Der er to sundhedsplejersker, som har samtaler i Åben anonym rådgivning. Der er i alt givet 36 samtaler til 11 personer. Det er samtaler, der især handler om livsstilsproblemer, parforhold, skilsmisser og opdragelse. Sex og samfund: Tre sundhedsplejersker arbejder med kondomkampagnen i uge 6, hvor de tager ud til ungdomsskoler og gymnasiet. Misbrug af rusmidler bland unge: Familieafdelingens ungekonsulenter, klubber og sundhedsplejen har udarbejdet et forslag til en øget indsats overfor unge med misbrug. Konsulentfunktionen til daginstitutioner: Konsulentfunktionen: Vi kan mærke en kraftig stigning af henvendelser fra daginstitutionerne om spørgsmål vedrørende sundhed og sygdom. Samarbejdet betyder, at vi sammen styrker børn udvikling og sunde liv. Hygiejnetilsyn: Vi har lavet 20 hygiejnerapporter i daginstitutioner. Hygiejnerapporten viser sig at være et nyttigt redskab til at få en dialog omkring hygiejnen i institutionerne. Vaske hænder projekt: Vi har lavet 20 vaske hænder projekter i institutionerne. Sundhedsplejerskerne kan høre på børnene, de kan huske det, når de starter i skole. At børn og voksne vasker hænder ofte, kan nedbringe sygeligheden med 30 %, viser en undersøgelse. Vi har i 2012 udarbejdet en mad og måltids politik og en vejledning, som vi i 2013 skal have implementeret til daginstitutioner og dagpleje. BUFO: Vi har holdt 27 møder i Bufo (børn og unge udsat for overgreb), Hvor 14 sager er blevet politianmeldt. BUFO teamet har fået udbygget et godt samarbejde med politiet og med SISU (en specielgruppe fra servicestyrelsen), som skal hjælpe kommunerne med at takle disse meget alvorlige sager. SISU mener, der sidder 2 i hver klasse, som har været udsat for vold eller seksuelle overgreb. Dette har medført en stor opmærksomhed. Vi har fået et velfungerende Bufoteam, så vi fremover bliver bedre til at finde og hjælpe disse børn.

7 Ny uddannelse til sundhedsplejerske: Vi har ansat vores første studerende i sundhedsplejen efter den nye ordning

APV: Vi har lige afsluttet en APV for arbejdet på skolerne, hvor sundhedsplejerskerne føler, de trives godt.

APV: Vi har lige afsluttet en APV for arbejdet på skolerne, hvor sundhedsplejerskerne føler, de trives godt. Årsrapport 2011 Indledning Sundhedsplejen er organiseret under dagtilbud. Dette har medført et stort kvalitetsløft i samarbejdet med da ginstitutionerne, hvor vi får mange henvendelser omkring børns trivsel

Læs mere

Vi har arbejdet meget med ind- og udskoling, som vi overtog i juli 2010.

Vi har arbejdet meget med ind- og udskoling, som vi overtog i juli 2010. Årsrapport 2010 1 Indledning Sundhedsplejen har haft et travlt og et spændende år. Vores nye organisering under direktørområdet Opvækst, uddannelse og IKT under fagområdet Dagtilbud har medført et løft

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten, Egedal Kommune, Dronning Dagmarsvej 200 3650 Ølstykke. Tlf: 7259 6720.

Læs mere

Virksomhedsplan 2009 SUNDHEDSPLEJEN

Virksomhedsplan 2009 SUNDHEDSPLEJEN Virksomhedsplan 2009 SUNDHEDSPLEJEN 1 Virksomhedsplan 2009 Juni 2008 blev vedtaget en ny lov om forebyggende sundhedsordninger for børn og unge. Loven betyder, at sundhedsplejersker nu kan foretage ind

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Solrød Sundhedstjeneste Børn og Unge Rådgivningen Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand

Læs mere

Sundhedsplejen. Årsrapport

Sundhedsplejen. Årsrapport Sundhedsplejen Årsrapport 2009 1 Indledning Sundhedsplejen har i 2009 haft flere udviklingsprojekter. Vi har arbejdet med begrebet kvalitet, og hvordan vi kan sikre kvaliteten i de ydelser, vi giver. Vi

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Solrød Sundhedstjeneste Børn og Unge Rådgivningen Højagervænget 35, 2680 Solrød Strand

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 4. semester Sundhedsplejen Lemvig. Vasen 10B, 7620 Lemvig. 1 Klinisk uddannelsesplan Som sygeplejestuderende i Lemvig Kommune, vil der være mulighed for

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Samlet ansøgning om driftsstøtte fra Sundheds- og forebyggelsesudvalget og fra Børn og ungeudvalget i Svendborg kommune fra Mødrerådgivningen m/k.

Samlet ansøgning om driftsstøtte fra Sundheds- og forebyggelsesudvalget og fra Børn og ungeudvalget i Svendborg kommune fra Mødrerådgivningen m/k. Samlet ansøgning om driftsstøtte fra Sundheds- og forebyggelsesudvalget og fra Børn og ungeudvalget i Svendborg kommune fra Mødrerådgivningen m/k. Der ansøges om et samlet beløb på kr. 1.041.400.- til

Læs mere

Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune. Udkast SUNDHEDSPLEJEN

Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune. Udkast SUNDHEDSPLEJEN Strategi for Sundhedsplejen i Horsens Kommune SUNDHEDSPLEJEN VISION At alle børn har mulighed for en sund udvikling og trivsel, så de kan vokse op og blive aktive medspillere i samfundet. At udsatte børn

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Middelfart Kommune Dagtilbudsafdelingen Anlægsvej 4, 5592 Ejby Tlf.88885500

Læs mere

Velkommen. Mødegang 8 Dagens program. Familiedynamik. Pause kl. ca. 18.00 18.20 Aktiviteter med barnet og barnets signaler Evaluering

Velkommen. Mødegang 8 Dagens program. Familiedynamik. Pause kl. ca. 18.00 18.20 Aktiviteter med barnet og barnets signaler Evaluering Velkommen Mødegang 8 Dagens program Familiedynamik Pause kl. ca. 18.00 18.20 Aktiviteter med barnet og barnets signaler Evaluering Mødegang 8 30.06.15/DHH Program Præsentation af Tværfaglig Team Hverdagsliv

Læs mere

Oversigt over kommunale tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende i Svendborg kommune:

Oversigt over kommunale tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende i Svendborg kommune: Oversigt over kommunale tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende i Svendborg kommune: Navn på indsats og kort beskrivelse af indsatsen Individuelle sundhedssamtaler med børn og unge med særlige

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejen Holstebro Kommune Borregaards vej 9, 7500 Holstebro Tlf. 9611 5300 Mail: Sundhedsplejen@holstebro.dk Uddannelsesansvarlig sundhedsplejerske: Leder

Læs mere

Sundhedsplejen. Specialister i børnesundhed

Sundhedsplejen. Specialister i børnesundhed Sundhedsplejen Specialister i børnesundhed Sundhedsplejen Sundhedsplejen arbejder ud fra Sundhedsloven : Formålet med de forebyggende sundhedsydelser til børn og unge er at bidrage til at sikre børn og

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Vordingborg Kommune, Langgade 57 4780 Stege. Ledende sundhedsplejerske

Læs mere

Tværprofessionelt samarbejde om sundhedsfremme på skolen. Marika Ouchicha Jensen Leder af Sundhedsplejen Glostrup Kommune

Tværprofessionelt samarbejde om sundhedsfremme på skolen. Marika Ouchicha Jensen Leder af Sundhedsplejen Glostrup Kommune Tværprofessionelt samarbejde om sundhedsfremme på skolen Marika Ouchicha Jensen Leder af Sundhedsplejen Glostrup Kommune Sundhed og Sundhedsfremme en utopi og/eller en udfordring? Forebyggelsens utopi

Læs mere

Sundhedsplejerske profil

Sundhedsplejerske profil Sundhedsplejerske profil 1 Forord...... s. 3 Lovgrundlag... s. 3 Sundhedsplejens værdigrundlag bygger på intensionerne fra... s. 4 Sundhedsplejens vision... s. 4 Sundhed... s. 5 Sundhedsfremmende og forebyggelse...

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2016 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres forældre pr. år At sikre børn og unge en

Læs mere

BESKRIVELSE. Sundhedsplejens TILBUD

BESKRIVELSE. Sundhedsplejens TILBUD BESKRIVELSE Ikast-Brande Kommune Børne- og Familieafdeling Bellisvej 2 8766 Nørre-Snede Tlf.: 9960 4000 AF Sundhedsplejens TILBUD Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1 Hjemmebesøg til spæd- og småbørnsfamilier

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2015 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres forældre At sikre børn og unge en sund opvækst

Læs mere

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele.

1.3 FORSLAGETS INDHOLD Det samlede effektiviseringsforslag for sundhedsplejen består af 3 dele. Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udvikling og omlægning af sundhedsplejens tilbud Det foreslås at effektivisere på sundhedsplejens tilbud til skoler, dagtilbud

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter indenfor tilbyder besøg til gravide og småbørnsfamilier, åbent hus arrangementer for nybagte forældre, individuelle samtaler til skoleelever og pædagogisk undervisning

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedstjenesten Slagelse Kommune, Næstvedvej 15, 4230 Skælskør. Mail : loten@slagelse.dk,

Læs mere

Evaluering af Ung Mor

Evaluering af Ung Mor Evaluering af Ung Mor Et gruppetibud til unge gravide/mødre i Vejen Kommune Evaluering udarbejdet af praktikant Sofie Holmgaard Olesen, juni 2015. 1 Projekt Ung Mor er et gruppetilbud til unge gravide/mødre

Læs mere

Sundhedspleje. Kvalitetsstandard. Hvordan får du sundhedspleje? Hvem kan få sundhedspleje?

Sundhedspleje. Kvalitetsstandard. Hvordan får du sundhedspleje? Hvem kan få sundhedspleje? Sundhedspleje Kvalitetsstandard Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om sundhedspleje. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det service niveau, som tilbydes i Sønderborg

Læs mere

Samtaler Individuelt/grupper/klasse. Samtale med barn og forældre individuelt Samtale Individuel/gruppe/klasse

Samtaler Individuelt/grupper/klasse. Samtale med barn og forældre individuelt Samtale Individuel/gruppe/klasse Indskoling Mellemgruppe Udskoling Klassetrin 0 0 1 Fleksibelt servicetilbud i skolesundhedstjenesten i Aalborg kommune skoleåret 2011-2012 Undersøgelser/screeninger og sundhedspædagogiske aktiviteter Orientering

Læs mere

Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018

Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018 Emilie Dalsgaard Milling, Louise Kryspin Sørensen Oktober 2018 Sundhedsplejerskeundersøgelsen 2018 I perioden 3. september til 13. september 2018 har DSR Analyse gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Helsingør Kommune Center for Børn, Unge og Familier Den kommunale Sundhedstjeneste Sct.

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2017

Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2017 Statistik på underretningsområdet pr. 3. juni 17 Side 1 af 9 Følgende statistikker er udarbejdet på underretningsområdet: 1. Antal underretninger i perioden 7 3. juni 17. Oversigt over underretningstyper

Læs mere

Statistik på underretningsområdet 2017

Statistik på underretningsområdet 2017 Statistik på underretningsområdet Side 1 af 9 Følgende statistikker er udarbejdet på underretningsområdet: 1. Antal underretninger i perioden 27 2. Oversigt over underretningstyper i. Tidsforbrug i perioden

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen Børne-, kultur- og fritidsforvaltningen Horsedammen 42 2605 Brøndby Uddannelsesansvarlig

Læs mere

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater Familierådgivningerne brugerundersøgelse Sammenfatning af resultater Hvordan er undersøgelsen lavet? Undersøgelsen er gennemført i alle familierådgivninger i hele kommunen i perioden 15. februar til 15.

Læs mere

Kurserne starter midt i graviditeten og med et forløb på 15 mødegange frem til barnet er ca. et år.

Kurserne starter midt i graviditeten og med et forløb på 15 mødegange frem til barnet er ca. et år. NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Børn og Familier Sundhedsplejen Souschef: Anette Bjerring Jensen Dato: 3. juli 2018/avb Statusnotat vedrørende Familieliv Hvidovre 2018 Indledning Familieliv Hvidovre

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Høje Tåstrup Kommune Børne og ungerådgivningscentret Sundhedstjenesten Bygaden 2 2630

Læs mere

Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning

Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning Specialuddannelsen til Sundhedsplejerske Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen.

Læs mere

https://www.skyfish.com/preview/ Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017

https://www.skyfish.com/preview/ Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 https://www.skyfish.com/preview/10895272- Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2017 Formål Vi servicerer: Sundhedsplejens formål er: Ca. 450 spæd- og småbørn og deres

Læs mere

Giv tid til forandring. - Længere forløb for par og skilte forældre giver stort udbytte

Giv tid til forandring. - Længere forløb for par og skilte forældre giver stort udbytte Giv tid til forandring - Længere forløb for par og skilte forældre giver stort udbytte Indledning Folkekirkens Familiestøtte støtter forældre, som har velkendte udfordringer i hverdagen, og som ønsker

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen. Allerød Kommune. Bjarkesvej 2, 3450 Allerød. 48100100. sundhedsplejen@alleroed.dk

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan for modul 6 For Sundhedsplejen i Herning Kommune

Generel Klinisk Studieplan for modul 6 For Sundhedsplejen i Herning Kommune Den Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Campus Holstebro Generel Klinisk Studieplan for modul 6 For Sundhedsplejen i Herning Kommune Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Beskrivelse af den kommunale sundhedsordning Hillerød Kommune ca. 50.000 indbyggere og ca. 500 fødsler pr. år. En kommune i vækst med mange nye boliger og mange

Læs mere

Sundhed og seksualitet:

Sundhed og seksualitet: Sundhed og seksualitet: Kompetencemål efter 9. klasse: Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne vurdere normer og rettigheder for krop, køn og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv have

Læs mere

Sundhed og Forebyggelse. Den kommunale sundhedstjeneste. (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007)

Sundhed og Forebyggelse. Den kommunale sundhedstjeneste. (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007) Den kommunale sundhedstjeneste (Godkendt i efteråret 2006 i forbindelse med budget 2007) 1 Generelt om området: Sundhedstjenesten arbejder efter sundhedsloven Lov nr. 546 af 24. juni 2005.09.22: Kapitel

Læs mere

Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015

Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015 Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling = anbefalingen indgår

Læs mere

Resultater fra kortlægning af forebyggelsespakkerne - Børne og Uddannelsesudvalg

Resultater fra kortlægning af forebyggelsespakkerne - Børne og Uddannelsesudvalg Resultater fra kortlægning af forebyggelsespakkerne - Børne og Uddannelsesudvalg Forebyggelsespakkerne Udgivet af Sundhedsstyrelsen Forebyggelsespakkerne Indeholder vidensbaserede faglige anbefalinger

Læs mere

Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune

Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune Børn og Skole, marts 2018 Vigtigt at vide om dagtilbud i Gentofte Kommune GENTOFTE KOMMUNE BØRN OG SKOLE Kære forældre Med denne folder vil vi give jer en kort introduktion til, hvad et dagtilbud i Gentofte

Læs mere

Sundhed og seksuallære:

Sundhed og seksuallære: Sundhed og seksuallære: Kompetencemål efter 9. klasse: Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne: udvikle handlestrategier, der forebygger sygdom og fremmer sundhed anvende strategier der fremmer

Læs mere

Bedre Tværfaglig Indsats. -kort fortalt

Bedre Tværfaglig Indsats. -kort fortalt Bedre Tværfaglig Indsats -kort fortalt Om pjecen Denne pjece giver en kort introduktion til den samarbejdsmodel kaldet Bedre Tværfaglig Indsats, som skal styrke en helhedsorienteret og tidlig indsats overfor

Læs mere

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM FAMILIEAFDELINGERNE, KOMMUNALE DAGBEHANDLINGSTILBUD I HOLSTEBRO, STRUER OG LEMVIG KOMMUNER OG Center for Rusmiddel og Forebyggelse Formål: Formålet med at lave en samarbejdsaftale

Læs mere

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018

Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Serviceprofil for Sundhedsplejen 2018 Formål Sundhedsplejens formål er: At sikre børn og unge en sund opvækst og skabe gode forudsætninger for en sund voksentilværelse

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Sundhedsplejen i Viborg kommune er placeret i Familie & Rådgivning som er under Børn & Ungeforvaltningen. Sundhedsplejen

Læs mere

Generel Klinisk Studieplan for modul 6. For Sundhedsplejen i Holstebro Kommune

Generel Klinisk Studieplan for modul 6. For Sundhedsplejen i Holstebro Kommune Den Sundhedsfaglige Højskole Sygeplejerskeuddannelsen Campus Holstebro Generel Klinisk Studieplan for modul 6. For Sundhedsplejen i Holstebro Kommune Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundheds- og tandpleje er der i budget 2019 afsat 32,2 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Sundheds- og tandpleje er der i budget 2019 afsat 32,2 mio. kr. Bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.31 Sundheds- og tandpleje er der i afsat 32,2 mio. kr. Dertil skal tillægges pris-

Læs mere

Orientering om Underretning 1. halvår 2017

Orientering om Underretning 1. halvår 2017 Punkt 3. Orientering om Underretning 1. hvår 7 7-041575 Familie- og Beskæftigelsesforvtningen fremsender til Familie- og sociudvgets orientering underretning 1. hvår 7. Familie- og Sociudvget Møde den

Læs mere

Politisk ledelsesinformation

Politisk ledelsesinformation Politisk ledelsesinformation Rapport august 2015 Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Natur og Udvikling Indhold Familieafdelingen... 3 Sundhedstjenesten... 5 PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning...

Læs mere

Seksualpolitik Gyldenstenskolen 26.oktober 2012

Seksualpolitik Gyldenstenskolen 26.oktober 2012 Seksualpolitik Gyldenstenskolen 26.oktober 2012 Formål Skolens har først og fremmest brug for en seksualpolitik for at forebygge krænkelser og seksuelle overgreb, men også for give personalet på skolen

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 BØRN, UNGE & SORG Program Præsentation Børn, Unge & Sorg Projekt Unfair De frivillige fortæller deres historie Evaluering og implementering af Unfair Diskussion MÅLGRUPPEN

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 Der er mange ting, der gør det enormt svært at gå i gymnasiet, når man mister en forælder. Det var rigtig svært for mig at se mine karakterer dale, netop fordi jeg var

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Børne- og Familiecenteret Vasen 14 B 7620 Lemvig tlf.: 96 63 13 30 Mail : bfc@lemvig.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for Sundhedsplejen i Rebild Kommune

Kvalitetsstandard for Sundhedsplejen i Rebild Kommune Kvalitetsstandard for Sundhedsplejen i Rebild Kommune Kvalitetsstandarder Kontaktinformation Sundhedsplejen, Center Sundhed Mastruplundvej 2L 9530 Støvring Tlf.nr.: 99 88 84 50 Mail: centersundhed@rebild.dk

Læs mere

UNDERRETNINGSGUIDE FREDENSBORG KOMMUNE

UNDERRETNINGSGUIDE FREDENSBORG KOMMUNE UNDERRETNINGSGUIDE FREDENSBORG KOMMUNE Til brug for offentligt ansatte og andre med særlige ansvar over for børn og unge. Når du under dit arbejde får kendskab til forhold, der giver formodning om, at

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere

Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015

Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 1 of 5 Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling =

Læs mere

Bedre Tværfaglig Indsats. kort fortalt

Bedre Tværfaglig Indsats. kort fortalt Bedre Tværfaglig Indsats kort fortalt Om pjecen Denne pjece giver en kort introduktion til samarbejdsmodellen Bedre Tværfaglig Indsats, som skal styrke en helhedsorienteret og tidlig indsats overfor udsatte

Læs mere

HJÆLP BØRN OG UNGE, DER HAR PROBLEMER - DIN GUIDE TIL AT HJÆLPE BØRN OG UNGE

HJÆLP BØRN OG UNGE, DER HAR PROBLEMER - DIN GUIDE TIL AT HJÆLPE BØRN OG UNGE HJÆLP BØRN OG UNGE, DER HAR PROBLEMER - DIN GUIDE TIL AT HJÆLPE BØRN OG UNGE KÆRE VOKSEN Du er vigtig for børn og unges trivsel. Udover at være en faglig støtte i hverdagen er du også en voksen, som kan

Læs mere

Politisk ledelsesinformation

Politisk ledelsesinformation Politisk ledelsesinformation Rapport marts 2016 Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Natur og Udvikling Indhold Familieafdelingen... 3 Sundhedstjenesten... 5 PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning...

Læs mere

Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge bekymring mistanke - viden

Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge bekymring mistanke - viden Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge bekymring mistanke - viden Beredskab og retningslinjer Kultur og Familieforvaltningen www.skive.dk Indholdsfortegnelse: Indledning... s. 2 Bekymring, mistanke

Læs mere

31. MARTS Status på sundhedsfremmeindsatser igangsat af Forebyggelsesudvalget

31. MARTS Status på sundhedsfremmeindsatser igangsat af Forebyggelsesudvalget 31. MARTS 2016 Status på sundhedsfremmeindsatser igangsat af Forebyggelsesudvalget 2012-2014 1 Indledning Forebyggelsesudvalget i Herning Kommune har igangsat flere sundhedsfremmeindsatser, dels på baggrund

Læs mere

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre.

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Indledning Denne evaluering giver viden om anvendeligheden og relevansen af bogen 'Snak om angst og depression... med børn

Læs mere

Sundhedsplejerskeprofil

Sundhedsplejerskeprofil Sundhedsplejerskeprofil Ringkøbing Skjern Kommune Sundhedsplejerskerne i Ringkøbing-Skjern kommune har udarbejdet en sundhedsplejerskeprofil. Dette for at beskrive de virksomheds- og funktionsområder som

Læs mere

Ungegrupper i Slagelse Kommune

Ungegrupper i Slagelse Kommune Unge konference 7-8 maj 2012 Ungegrupper i Slagelse Kommune v/ Lise Lotte Olesen og Lisbet Kimer Alkoholenheden Metodegrundlag Metode tilgang er den systemiske, med inddragelse af elementer fra den narrative

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Høje Taastrup Kommune Børne og ungerådgivningscenter Sundhedstjenesten Bygaden 2 2630

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge. bekymring mistanke - viden. Indledning... s. 2

Indholdsfortegnelse: Vold og seksuelle overgreb mod børn og unge. bekymring mistanke - viden. Indledning... s. 2 Indholdsfortegnelse: Indledning... s. 2 Bekymring, mistanke eller konkret viden.. s. 3 Baggrundsteamet... s. 4 Handleguide... s. 5 bekymring mistanke - viden Pjecen er udgivet af Skive Kommune Torvegade

Læs mere

Politisk ledelsesinformation fra Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR, Social Service og Familier

Politisk ledelsesinformation fra Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR, Social Service og Familier Politisk ledelsesinformation fra Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR, Social Service og Familier Oktober 2014 Familieafdelingen Antal underretninger Antal modtagne underretninger i 2014 pr. 1.

Læs mere

HANDLEGUIDE. om underretninger

HANDLEGUIDE. om underretninger HANDLEGUIDE om underretninger 1 INDHOLD Indledning... 3 Underretningspligten... 4 Øjeblikkelig underretningspligt... 4 Handleveje ved overvejelse om underretning... 5 Hvad skal en underretning indeholde?...

Læs mere

Børne- og Ungerådgivningscentret. Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ)

Børne- og Ungerådgivningscentret. Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ) Børne- og Ungerådgivningscentret Pjece til forældre om forældreprogrammet BASIC 3-6 De Utrolige År (DUÅ) Hvorfor gør mit barn ikke, som jeg siger? Det spørgsmål stiller mange forældre sig med jævne mellemrum.

Læs mere

Oplæg 7. april 2011. Lars Traugott-Olsen. 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen

Oplæg 7. april 2011. Lars Traugott-Olsen. 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen Oplæg 7. april 2011 Lars Traugott-Olsen Hvad gennemgår vi? Den skærpede underretningspligt i SEL 153 SSD-samarbejdet i SEL 49a Hvis vi når det et par udvalgte ændringer fra Barnets Reform Hovedtræk af

Læs mere

Sundhedsplejens ydelsesprofil Sundhedsplejens ydelser er fordelt på tre hovedområder:

Sundhedsplejens ydelsesprofil Sundhedsplejens ydelser er fordelt på tre hovedområder: KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 28. februar 2019 Sundhedsplejens ydelsesprofil Sundhedsplejens ydelser er fordelt på tre hovedområder: små- og spædbørn dagtilbud

Læs mere

Dit barn skal snart i dagtilbud

Dit barn skal snart i dagtilbud Dit barn skal snart i dagtilbud Her kan du få inspiration til, hvordan du som forælder kan forberede og understøtte dit barn ved start i et dagtilbud. Frederiksberg Kommune Forord af borgmester og udvalgsformand.

Læs mere

Politisk ledelsesinformation

Politisk ledelsesinformation Politisk ledelsesinformation Rapport februar 2015 Familieafdelingen, Sundhedstjenesten og PPR Natur og Udvikling Indhold Familieafdelingen... 3 Sundhedstjenesten... 5 PPR Pædagogisk Psykologisk Rådgivning...

Læs mere

Maglebjergskolens seksualpolitik

Maglebjergskolens seksualpolitik Maglebjergskolens seksualpolitik Seksualpolitikken for Maglebjergskolen tager udgangspunkt i skolens målsætning og danner ramme om og udstikker retningslinjer for arbejdet med elevernes seksualitet. Derudover

Læs mere

Samarbejde med jordemødre, fødegangen, barselsafsnit, patienthotellet i forhold til gravide og nyfødte

Samarbejde med jordemødre, fødegangen, barselsafsnit, patienthotellet i forhold til gravide og nyfødte Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Sundhedsplejen i Skive Kommune er placeret i Kultur- og Familieafdelingen Sundhedsplejen har egen sundhedsplejefaglig

Læs mere

Trivselsplan Nordbyskolen 2014-2015. Trivselsplan 2014-2015

Trivselsplan Nordbyskolen 2014-2015. Trivselsplan 2014-2015 Trivselsplan 2014-2015 1 Nordbyskolens trivselspolitik Vores trivselspolitik tager udgangspunkt i vores visioner: En tryg skole i et nærværende, anerkendende og autentisk miljø Et fagligt udfordrende læringsmiljø

Læs mere

Kære forældre. Samarbejde om barnet i en skilsmisse

Kære forældre. Samarbejde om barnet i en skilsmisse Kære forældre Samarbejde om barnet i en skilsmisse Kære forældre Med denne folder ønsker vi at skabe et trygt og anerkendende samarbejde med jer omkring jeres barn i den situation det er, når familiemønsteret

Læs mere

Kom Godt I Gang. Tidlig opsporing af udsatte og sårbare gravide

Kom Godt I Gang. Tidlig opsporing af udsatte og sårbare gravide Kom Godt I Gang Tidlig opsporing af udsatte og sårbare gravide Præsentation Susanne Andersen jordemoder, Region Nordjylland Pia Møller sundhedsplejerske, Hjørring kommune Startet samarbejde i projektet

Læs mere

Sundhedsplejen. Til professionelle -støtte til sårbare gravide og familier med barn op til 2 år

Sundhedsplejen. Til professionelle -støtte til sårbare gravide og familier med barn op til 2 år Sundhedsplejen Til professionelle -støtte til sårbare gravide og familier med barn op til 2 år Hvad handler FORUD om? FORUD tilbyder støtte og vejledning til sårbare gravide og småbørnsfamilier med børn

Læs mere

Kvalitetsstandard. Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen November 2013 BEHANDLING AF UNDERRETNINGER

Kvalitetsstandard. Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen November 2013 BEHANDLING AF UNDERRETNINGER Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen November 2013 Kvalitetsstandard BEHANDLING AF UNDERRETNINGER Godkendt i Kommunalbestyrelsens møde den 18. marts 2014 Acadre 13/7590 Indledning Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Socialrådgiverdage. Kolding november 2013

Socialrådgiverdage. Kolding november 2013 Socialrådgiverdage Kolding november 2013 Program Ultrakort om TUBA Børnenes belastninger i alkoholramte familier Hvad har børnene/de unge brug for De unges belastninger og muligheder for at komme sig TUBA

Læs mere

Sundhedspleje. Kvalitetsstandard. Social og Sundhed. Sundhedsloven 120-126. Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap

Sundhedspleje. Kvalitetsstandard. Social og Sundhed. Sundhedsloven 120-126. Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap Sundhedspleje Sundhedsloven 120-126 Kvalitetsstandard Godkendt af Byrådet den 21. december 2011 Social og Sundhed Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap Sundhedspleje 1. Overordnede rammer 1.1. Formål

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Kalundborg kommune Sundhedstjenesten, Kalundborg Sundheds og Akuthus Nørre Alle 31, 4400

Læs mere

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier 1.Beskrivelse af Stjernestunder Bagrund: I vores dagligdag kan vi se, at der er et stort behov for, at børnefamilier,

Læs mere

Præsentation af klinisk uddannelsessted

Præsentation af klinisk uddannelsessted Præsentation af klinisk uddannelsessted Sundhedsplejerskeordningens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse: Sundhedsplejen i Vesthimmerlands Kommune Børne- og skoleforvaltningen Hovedkontor: Aagade

Læs mere

Projekt PUST. Psykologisk Unge-STøtte. Center for Inklusion/PPR Odense Kommune. KL konference Projekt Ungdomsuddannelse København 9-9-2013

Projekt PUST. Psykologisk Unge-STøtte. Center for Inklusion/PPR Odense Kommune. KL konference Projekt Ungdomsuddannelse København 9-9-2013 Projekt PUST Psykologisk Unge-STøtte Center for Inklusion/PPR Odense Kommune KL konference Projekt Ungdomsuddannelse København 9-9-2013 Opgørelser over indsatser Effekt Perspektiver og fremtid 5 erhvervsrettede

Læs mere

for børn og unge 11-1

for børn og unge 11-1 Sundhedsfremme og forebyggelse er en del af Børn og Unge Rådgivningens aktiviteter og omfatter Sundhedstjenestens, dvs. sundhedsplejens og tandplejens, indsatser over i aldersgruppen 0-18 år. På politikområdet

Læs mere

Årsrapport 2009 for Sundhedstjenesten

Årsrapport 2009 for Sundhedstjenesten Årsrapport 2009 for Side 1 af 9 1. Sammendrag Pejlemærker: har henover året arbejdet med at inddrage de kommunale politikker, bl.a. sundhedspolitikken, mad og måltidspolitikken, den sammenhængende børnepolitik,

Læs mere

Evaluering af NADA-akupunktur

Evaluering af NADA-akupunktur Evaluering af NADA-akupunktur Et 14 ugers gruppeforløb 2013 Evalueringsrapporten er udarbejdet december 2013 Manja Jurkofsky 1 Indhold RESUME:... 3 OPSTILLEDE EFFEKTMÅL FOR DELTAGERNE:... 3 DEN INDSAMLEDE

Læs mere