Anmeldelse af fjernelse af drivhus - BBR bygningsnr. 2 - Marbækvej 15A, 4050 Skibby, matrikelny. 12h Skibby.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anmeldelse af fjernelse af drivhus - BBR bygningsnr. 2 - Marbækvej 15A, 4050 Skibby, matrikelny. 12h Skibby."

Transkript

1 E85129 Annette Elsberg og Peter Busk-Jensen Skuldelevvej 21 C, 4050 Skibby Frederikssund Kommune Indge. =t den 1 6 SEP Sag nr. Skibby den 6. september Frederikssund Kommune Byggeri og Natur Torvet 2, 3600 Frederikssund 14.: Byggesagsbehandler Maja Schultz-Hansen Anmeldelse af fjernelse af drivhus - BBR bygningsnr. 2 - Marbækvej 15A, 4050 Skibby, matrikelny. 12h Skibby. Anmeldelsens motivation - Hermed fremsendes anmeldelse/ansøgning om snarest muligt at påbegynde fjernelse af drivhus, der siden 1968 har dannet ramme omkring en pool/svømmebad og spa i forbindelse med tidligere og mindre erhvervsmæssig drift at naturist svømmebad på vegne af tidligere ejere. Der er alene tale om anmeldelse af fjernelse af drivhuset, som flere steder er i en sådan forfalden stand, at glas og jern, på grund af misligholdelse og slitage samt ælde i forening med vind og vejr, har revet sig løs og faldet ned i og omkring drivhuset - der er stor sandsynlighed for, at dette vil forværres i og med, at der flere steder er store og små huller i drivhuset. I den forbindelse vil kraftig vind/storm kunne forværre situationen betragteligt og sende glas rundt på ejendommen mv. En egentlig ansøgning om nedlæggelse af den erhvervsmæssige del i relation til udlægning af svømmebad på stedet fremsendes evt. sideløbende eller efterfølgende med nærværende anmeldelse. Beskrivelse af drivhuset mv. - Drivhuset er opført i 1968 i jern, galvaniseret stål og dele af aluminium samt drivhusglas uden isolering. Drivhuset blev fra vores side overtaget i en sådan stand, at dele mod nordgavl og sydgavl er i en sådan forfaldsmæssig situation, at tidligere ejere mod sydgavl har forsøgt at

2 Frederikssund Indgånt Kommune Cr) den 1 6 SEP, 2013 Ce LS Sag nr. holde dette gavlparti fast til den øvrige drivhusdel med 2 sæt store skruetvinge r. Flere a drivhusets glas felter mod henholdsvis øst og vest er blæst ned ad drivhusets øvrige glasflader mod havedel. På samme vis er glasfelter faldet ned indvendigt i drivhuset. Dermed har naturen på egen hånd forsøgt sig med at adskille drivhusets dårlige stand. Drivhuset har som nævnt dannet ramme omkring en pool og spa, der i tidligere ejers tid blev anvendt som svømmebad for naturister, som med tiden har været på et absolut minimum grundet stedets mangel på at leve op til adskillige hygiejnekrav mv. Årsagen hertil har været, at diverse installationer mv. er blevet misligholdt sammenholdt med, at alderen har sat sine tydelige spor på bl.a. installationer og drivhus. Der vedlægges billeder, der på tydelig vis kan anskue, at et kraftigt forfald har været på spil i mange år bl.a. med afsæt i, at netop klor og syre er et aggressivt miljø, der angriber både bygninger og installationer. I forhold til misligholdelsen relateret til tekniske installationer fra tidligere ejere kan man via vedlagte billeder se, at poolens dug på ukendt vis er påført skader, som gør, at vandet har haft stor udsivning i flere lag - bemærk farverne i dugens kanter, der påviser, hvor vandet har haft stor og svag udsivning - bilag 6. Det er uvist, hvorledes utætheder er lavet i dugen, men det er klart, at der findes en del utætheder, idet vandet har haft stor udsivning - uden at dette har haft noget at gøre med den almene og forventelige fordampning. På Bilag 7 kan ses, at det samtlige anlæg, som skulle blande den korrekte del klor med syre angiveligt har været ødelagt i flere år. Det virker som om, at anlægget er ødelagt bevidst når man kigger på afkortede slanger og kabler mv. I og med at et sådant anlæg ikke har virket i flere år vil det have stor betydning på de hygiejneforhold, der naturligvis skal være i orden og afspejle gældende regler herom - dette har ikke været muligt uden et sådant velfungerende anlæg. Dette afspejler ligeledes det øvrige tekniske installationer i relation til ødelæggelser, der følger med særligt store kalkaflejringer jf. bilag 1 og 2. Disse aflejringer må ligeledes med rette vurderes at være på samme niveau i tekniske rør og installationer, som ikke er synlige. På bilag 1 ses ligeledes, at tidligere ejere har koblet rustens jernrør sammen med pvc rør og dyser, hvilket har medført at samtlige dyser "sprøjter" jernspåner ud i forening med, at disse samtlige nødvendige dyser dermed er defekte. På bilag 3., 4. og 5 kan ses, at et teknikrum er forsynet med alt for små sandfiltre i relation til poolens areal. Dette har ligeledes haft stor effekt eller mangel på i relation på netop hygiejnen. Dernæst kan man se, at samtlige elektriske installationer er uden afdækninger af nogen art - det er simpelthen fjernet og ødelagt. Der er på tidligere ejers vegne forsøgt omlagt installationer, som vi dog har foranlediget afbrudt ved vores overtagelse af ejendommen - alene grundet fare for kortslutning/ildløs mv., idet fugtighed forbundet med ikke afdækkede elektriske installationer naturligvis kan være behæftet med fare. På bilag 5 kan ses, at et oprindeligt pumpeværk på 3 store pumper ikke har været fungerende, men alene afmonteret eller forsøgt repareret - man har alene forsøgt sig med en enkelt semiprof pumpe, hvilket ikke har kunnet give den effekt for cirkulation, som der har været behov for i den konkrete pool.. For så vidt angår drivhuset er den stålmæssige konstruktion med tiden blev angrebet af alder og kombineret med det aggressive miljø fra klor og syre. Konstruktionen er som nævnt i forfald og flere steder er både stålet rustet igennem ved vedhæftninger mv. - derfor har de tidligere ejere vel også set sig nødsaget til at fastgøre sydgavl med skruetvinger. På bilag 8, 9, 10, 11 og 12 kan ses, at der flere steder er rustgennemtæringer samt, at konstruktioner mv. falder sammen - på trods af, at man har forsøgt sig med diverse ophæng og midlertidige reparationer mv. På flere af billederne kan ses, at alurammer i tagkonstruktionerne med tiden

3 ,F ndregttrikssund Kommune E85131 den 1 6 SEP Sag nr har givet sig og flyttet sig således, at diverse glas har revet sig løs og efterfølgenc~ned i haven. Det er klart, at vind og vejr spiller en ikke uvæsentlig rolle i forhold til at drivhusbygningen med tiden forfalder yderligere - dernæst er det naturligvis ubehageligt, at man ikke er selv er herre over, hvornår der ryger yderligere glas og metal fra konstruktionen. Det er et faktum, at drivhuset ikke repræsenterer nogen form for værdi - helt på samme vis, som poolen og spa' en med de nævnte tilhørende installationer. Afsluttende noter - Med afsæt i ovenstående er det vort ønske snarest muligt at påbegynde fjernelse af drivhuset for så vidt angår bygning 2 på BBR. Vi håber, at dette ønske kan imødekommes fra jeres side uden, at det behøver hænge sammen med en ændring fra erhverv til bolig, idet det ikke er tanken, at drivhuset har skullet haft status som bolig. Som nævnt er drivhuset i frit forfald og derfor ønsket dette nedtaget. Efterfølgende ville det være mere retvisende i relation til BBR, at der på ejendommen er anlagt pool/svømmebad, som dog i sagens natur ikke er aktiv grundet de nævnte ødelæggelser mv. I tråd med flere samtaler med svømmehals eksperter vil det for os være alt for økonomisk uoverskueligt at skulle tage hul på en renovering af den misligholdte pool og spa - det vil være "billigere" at starte forfra med en løsning til flere millioner. Dermed må vi konkludere, at drivhuset for flere år siden måske har kunnet være nogenlunde rammer for en pool, men pt. er det absolut forbundet med fare at befinde sig inde i drivhuset - vi mener også, at diverse bilag tydeligt redegør herfor. Vi imødeser venligst en positiv behandling af vores anmeldelse. Venlige hilsener Peter Busk-Jensen

4

5

6

7 Frederikssund Indgêr.t 1 6 SrP ~ eik,

8

9 frå d ø #-

10

11

12 M. 7.4=

13 ClOZ 'd3s unss>i,

14

15 1 i

Elevernes stemme i inklusion

Elevernes stemme i inklusion ELEVEVALUERING JUNI 2013 Elevernes stemme i inklusion Elevevaluering projekt Alle børn har lyst til at lære Udgiver: Udarbejdet af: Grafi sk kommunikation & design: Forlag: Tryk: Marselisborg Center for

Læs mere

Inddragelse af børn og forældre i sager om frivillige foranstaltninger

Inddragelse af børn og forældre i sager om frivillige foranstaltninger Ankestyrelsens praksisundersøgelser om Inddragelse af børn og forældre i sager om frivillige foranstaltninger April 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1 Resume og anbefalinger 3 1.1 Ankestyrelsens

Læs mere

Et byggeri kan således være ulovligt på flere måder, idet et byggeri kan være både materielt og formelt ulovligt.

Et byggeri kan således være ulovligt på flere måder, idet et byggeri kan være både materielt og formelt ulovligt. VEJLE DE N DE UDT AL E L SE Juli 2014 Byggeri og energieffektivitet Lovliggørelse af ulovligt byggeri Byggeri, der er ulovligt udført, skal lovliggøres. Udgangspunktet er, at der skal ske retlig lovliggørelse

Læs mere

Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde

Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde Gør den svære samtale til et frugtbart samarbejde Af Ianneia Meldgaard, cand. mag. Kursus- og foredragsholder og coach. www.qcom.dk Den svære samtale er et begreb, der bliver brugt meget i institutioner

Læs mere

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Samfundsansvar og Rapportering i Danmark Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Ministerens forord Virksomheders klimapåvirkning, forhold til menneskerettigheder eller miljøbelastning

Læs mere

De mange valg - Unge i det senmoderne samfund. Levevilkår og livsformer Samfundsanalyse og Research

De mange valg - Unge i det senmoderne samfund. Levevilkår og livsformer Samfundsanalyse og Research Syddansk Universitet Michelle Møller Afleveringsdato: Campus Esbjerg 19.12.2013 De mange valg - Unge i det senmoderne samfund. Levevilkår og livsformer Samfundsanalyse og Research Jeg erklærer på tro og

Læs mere

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UDARBEJDET FOR ARBEJDSMARKEDSSTYRELSEN NOVEMBER 2011 Undersøgelse af rammerne for den virksomhedsrettede beskæftigelsesindsats

Læs mere

branchen i ca. 30 år med udførsel af alle slags VVS der vil vælge VVS faget som en spændende sikkerhed herunder også miljø- og

branchen i ca. 30 år med udførsel af alle slags VVS der vil vælge VVS faget som en spændende sikkerhed herunder også miljø- og Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 L 35 Bilag 5 Offentligt 1 Oplæg til høring den 22. januar 2014 i Landtingssalen på Christiansborg Kort præsentation af mig selv Forbundsformand i Blik og Rørarbejderforbundet,

Læs mere

Når en medarbejder melder sig syg

Når en medarbejder melder sig syg Når en medarbejder melder sig syg nye muligheder og pligter Arbejdsmarkedsstyrelsen, januar 2010 A 1 NY PLIGT: Arbejdsgivere skal holde samtaler med sygemeldte medarbejdere Fra januar 2010 skal alle landets

Læs mere

Vejen ud. En interviewundersøgelse med tidligere prostituerede

Vejen ud. En interviewundersøgelse med tidligere prostituerede Vejen ud En interviewundersøgelse med tidligere prostituerede Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk www.servicestyrelsen.dk

Læs mere

Høringssvar 8.april 2015. Indledning

Høringssvar 8.april 2015. Indledning Høringssvar 8.april 2015 Indledning Det er generelt positivt, at man i kommunen går ind og kigger på, om der er overflødige eller nedrivningsegnede bygninger i kommunens eje. Det må både reducere omkostninger

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

ADHD i et socialt perspektiv

ADHD i et socialt perspektiv ADHD i et socialt perspektiv ADHD i et socialt perspektiv En livslang sårbarhed ikke nødvendigvis livslange problemer ADHD betegnes ofte som et livslangt handicap. Det betyder imidlertid ikke, at en person

Læs mere

Vejledning om certificeringsordning og byggesagsbehandling

Vejledning om certificeringsordning og byggesagsbehandling August 2014 Byggeri og energieffektivitet Vejledning om certificeringsordning og byggesagsbehandling af transportable telte og konstruktioner: Telte, tribuner, scener mm. Side 1 1 Indhold DEL 1 JURIDISKE

Læs mere

På 2. forelæsning lavede vi test og resultatet blev 8,5 i gennemsnit i fejl på 10 ord.

På 2. forelæsning lavede vi test og resultatet blev 8,5 i gennemsnit i fejl på 10 ord. Øvelsen med afledninger og sammensætninger På 2. forelæsning lavede vi test og resultatet blev 8,5 i gennemsnit i fejl på 10 ord. Vi lavede herefter øvelse, hvor I havde læst en lille idealtekst og studeret

Læs mere

Planlægning af it-undervisning

Planlægning af it-undervisning Planlægning af it-undervisning IT- & Telestyrelsen, juni 2009. Planlægning af it-undervisning Udgivet af: IT- & Telestyrelsen Publikationen kan hentes på IT- & Telestyrelsens hjemmeside: www.itst.dk ISBN

Læs mere

BEDRE KVALITET I ARBEJDET MED HJEMLØSE

BEDRE KVALITET I ARBEJDET MED HJEMLØSE EVALUERINGSRAPPORT Jeg Jeg er kommet rigtig langt. Jeg havde ingenting for et år siden (deltager) Vi lærer at håndtere denne gruppe borgere på en helt anden måde (sagsbehandler) Jeg ser virkelig en lettelse

Læs mere

Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig

Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig Administrationshuset A/S, v. 1.1 af Januar 2012 Denne vejledning beskriver fremgangsmåden i forbindelse med salg af andelsbolig og giver svar på

Læs mere

Abonnementsvilkår for bredbånd fra GEA-SAT ApS

Abonnementsvilkår for bredbånd fra GEA-SAT ApS Abonnementsvilkår for bredbånd fra GEA-SAT ApS 1. Generelt Disse abonnementsbetingelser gælder for datatjenesten "Internet via satellit" herefter kaldet tjenesten leveret af Astra / Eutelsat og distribueret

Læs mere

Hvidbog om socialt udsatte grønlændere i Danmark

Hvidbog om socialt udsatte grønlændere i Danmark Hvidbog om socialt udsatte grønlændere i Danmark Indholdsfortegnelse Sammenfatning s. 3 Kapitel 1 Indledning s.5 Inddragelse og deltagelse i det danske demokrati s.6 Den svageste og mest belastede gruppe

Læs mere

INTRODUKTION Den Motiverende Samtale

INTRODUKTION Den Motiverende Samtale Ofte antager man i motivationsarbejdet, at motivation er noget der skal fyldes på udefra. At man som rådgiver skal overbevise personen om, hvad han/hun skal gøre, og at man skal levere det gode argument,

Læs mere

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt Det har du ret til til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt 2 Til forældre Dit barn er anbragt eller skal anbringes Det er dit barn, det handler om Serviceloven beskriver reglerne for anbringelser

Læs mere

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 Når et medlem melder sig syg nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 1 A-kassen er vigtig for den sygemeldtes fremtid Siden oktober 2009 har a-kasserne haft pligt til at

Læs mere

Erfaringer med det nye socialtilsyn

Erfaringer med det nye socialtilsyn Pernille Hjarsbech og Ulf Hjelmar Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud på stofmisbrugsområdet hkjh Erfaringer med det nye socialtilsyn En undersøgelse blandt behandlingstilbud

Læs mere

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave marts 2008

Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave marts 2008 Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave marts 2008 Vejledning til kommunerne om byggesagsbehandling af tilgængelighedsbestemmelser 2. udgave Marts 2008

Læs mere

Frafald på læreruddannelsen. En undersøgelse af årsager til frafald

Frafald på læreruddannelsen. En undersøgelse af årsager til frafald Frafald på læreruddannelsen En undersøgelse af årsager til frafald Frafald på læreruddannelsen En undersøgelse af årsager til frafald 2013 Frafald på læreruddannelsen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

De danske Produktionsskoler - en introduktion

De danske Produktionsskoler - en introduktion De danske Produktionsskoler Indhold 3 Forord 4 Alle unge i uddannelse eller arbejde 5 De danske produktionsskoler 7 Målgruppen 10 Hvad er en produktionsskole? 12 Samarbejde og samspil med det omgivende

Læs mere

4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke?

4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? 4 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? 5 Hvorfor efterskole og hvorfor ikke? Rapporten er udarbejdet af: Katja Krabbe, cand.scient.soc Louise Dam, stud.comm Nikolaj Stagis, mdd, stud.md AnneMarie Herold

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere