Aasum Sogneblad. Nr. 3 Februar og marts årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aasum Sogneblad. Nr. 3 Februar og marts 2003 2. årgang"

Transkript

1 Aasum Sogneblad Nr. 3 Februar og marts årgang

2 Indhold i dette nummer: Meddelelser fra kirken Side 3 Middelalderstemning i kirken Side 12 Aktivitetskalender Side 14 Aasum Sogns Beboerforening Side 18 Portræt af en aasumbo Side 22 Aasum Idrætsforening Side 26 Adresseliste Side 27 Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget: Hjalmar Reitz, Fichstræde 2, tlf (ansvarshavende) Torben Bentsen, Rågelundsgyden 1, tlf Sinnet Bunde, Åsum Bygade 11, tlf Redaktionens adresse: kbentsen@worldonline.dk Annoncer: Alex Hold, Åsum Bygade 4, tlf Poul Poulsen, Gartnervænget 17, tlf Deadline for næste nummer, der udkommer i slutningen af marts, er d. 3. marts. Indlæg optages i bladet i det omfang, der er plads (udskydes evt. til næste nummer). Stof, der bringes i bladet, er ikke nødvendigvis udtryk for redaktionens meninger eller holdninger.

3 Præsterne har ordet Skæbne, tilfældighed og tro Mit liv har været let, skæbnen har styret alt. Således fortalte en kvinde fornylig i en artikel i Søndags BT om sit liv. Hendes liv havde været spændende og ført hende vidt omkring, men hun sparede sig for ethvert spørgsmål om eget ansvar og egen skyld, for det var skæbnen det hele. Skæbnetro eller fatalisme møder vi hos stoikerne i den græske filosofi, og vi møder den i Islam. Mennesket kan ikke gøre hverken fra eller til for sin skæbne, den er styret af guderne eller af Gud, hvad navn vi så end vil give ham. Stillet over for det uendelige antal af valgmuligheder ethvert menneske har haft i sit liv og stadig har, giver mange op og lægger ansvaret fra sig. Og man hører sætninger som: Der er nok en mening med det eller Sådan skulle det være. Det er skæbnen Religiøs begrundet skæbnetro findes i Islam. Her går unge troende mænd i krig med fortrøstning i sindet: Hvis det er Allahs vilje, at jeg skal dø, så dør jeg, og hvis det er Allahs vilje, at jeg skal leve, så lever jeg. Religiøs skæbnetro findes også i den ydre margin af, hvad vi kan kalde kristendom. Hvor Gud mig fører, går jeg glad. Men så er ansvaret jo hans og ikke mit eget. Og hertil er denne tolkning af tilværelsen ret egoistisk. Jeg takker Gud for mit gode liv, og så må andre se, hvordan de kan tolke deres ulykker og elendighed, sygdom og for tidlig død. Guds førelse kalder man også denne form for skæbnetro. Og han har ført mig godt, men hvorfor førte han naboens barn ud foran bussen? Og skal vi sætte trumf på, så har Gud haft nogle ufattelige chancer undervejs, som han spildte. Adolf Hitler søgte som 18 årig ind på kunstakademiet i Wien. Det var i 1907.

4 Her holdt en professor Hitlers tegninger i sine hænder og skulle afgøre, om det skulle være et ja eller nej til hans ansøgning om optagelse, og samtidigt holdt han millioner og atter millioner af menneskers liv i sine hænder. Hvilke ufattelige rædsler og lidelser kunne vi ikke have været sparet for, hvis Hitler var blevet kunstner og ikke diktator og skaber af nazismen? Men Gud hviskede ikke professoren bare et lille sagte Ja i hans øre, og det hele var tabt. Tilfældigheder Men hvis man ikke vil tro på skæbnen i en religiøs eller ikke religiøs tolkning, så er alt jo tilfældigt, og her nærmer vi os den verden, som vi kender. Man har været på besøg og kører ud på villavejen, og hvis man drejer til højre rammes man af en lastbil i det næste kryds og bliver slået ihjel, og drejer man til venstre lever man år endnu. For folk, der bliver dræbt i trafikulykker gælder det, at var de taget afsted bare et splitsekund tidligere eller senere, var ulykken ikke sket. Og der er ingen Vorherre eller skæbnens magt, der sidder med et stopur og siger, at nu skal de vente lidt, eller nu skal de køre. Alt syntes at være tilfældigt. Og folk kan sidde og tænke, at havde min far ikke mødt min mor, og var ægget ikke blevet befrugtet af netop denne ene celle blandt millioner, så havde jeg ikke siddet her. Nej, vi lever i en blind, kaotisk tilfældighedernes verden, som er aldeles umulig at overskue eller overse. Det er vores virkelighed, og dér skal vi tage fat.

5 Troen Det grundliggende i kristendommen er skabelsestroen, og den kan godt bevare sin betydning, selvom vi for længst har opgivet den gamle fortælling om de seks dage og betragter den som en myte. Men indholdet er det samme, at livet er godt og fuldt af mening og muligheder. Disse forudsætninger var tilstede, da vi kom til verden. Vi har intet skabt, men kun fået givet. Givet til at arbejde videre med.vi er Vorherres medarbejdere på jorden i den fortsatte skabelse af alt oprigtigt, kærligt, godt og sandt. Vi er Vorherres medarbejdere i kærlighedens tjeneste. Og der skal vi handle, og der skal vi leve og tage vores ansvar. Og netop ansvaret skal vi ikke flygte fra. Det følger med friheden og selvstændigheden i alle vor tilværelses muligheder. Og den eneste måde vi kan leve og handle frit på, er at stole på tilgivelse og kærlighed fra andre, hvis vore handlinger fører til noget negativt. Kun under kærlighedens og tilgivelsens fortegn kan vi handle frit. Således er der ingen grund til at spekulere på, om de enkelte tildragelser skyldtes skæbnen eller tilfældigheder. Vi går som frie mennesker ind i situationen, tager den på os og gør den meningsfuld. Kun i kærlighedens tjeneste kan vi leve og handle. Vor kærlighed til hverandre er et krav i den kristne tro, og det skal vi prøve at leve op til. Guds kærlighed er et håb for alle mennesker i den sidste ende, hvor vore kræfter er sluppet op. Nils Holger Ellekilde Sognepræst

6 FYRAFTENSGUDSTJENESTE onsdag d. 12. februar kl for den travle, der trænger til et pusterum, en stille stund, tanker og Guds nærvær midt i en hæsblæsende hverdag, inden der hastes videre. Der er udelukkende levende lys udenfor og inde i kirken. Man bedes respektere stilheden i rummet. Gudstjenesten er utraditionel og præget af oplevelse, indtryk og stemning. Der er dæmpet orgelmusik og sang, fordybelse og eftertanke, bøn og stilhed. Varighed ca. ½ time. Inden gudstjenesten er der mulighed for at tænde et lys i lysgloben, som venligst er stillet til rådighed af Seden Kirke. Den runde lysglobe symboliserer jordkloden, og det store lys i midten er skabelsens lys. Det er et symbol på Guds lys, Jesus Kristus, som også er Guds ord. Vores lille lys bliver tændt af det store, og vi sætter det i den lyskæde, som omkranser den runde klode. At tænde lys i mørket og sprede mørket er en troshandling. At tænde lys i forbindelse med bøn og forbøn er en gammel kristen tradition. Marianne Nørsøller præst.

7 Siden sidst i Aasum Døbte i Aasum Sabrina Valentin Sørensen Åsumvej 693, Odense NØ Amanda Helena Bonnerup, Kragenæsvej 28, Seden Strandby, Odense NØ Karoline Sofie Dreymann, Helgavej 1, Odense M Elizabeth Salling Larsen, Lunden 15, Agedrup Alma Høyer Bentsen, Rågelundsgyden 1, Aasum, Odense NØ Døde og bisatte i Aasum Dan Rene Berglund Hans Aage Jakobsen

8 Nyt fra Menighedsrådet Aasum Menighedsråd vil gerne ønske alle et forsinket godt nytår og sige tak for den opbakning, vi har haft til vores arrangementer i det forgangne år. Vi gør opmærksom på, at der stadig serveres kirkekaffe til kirkegængerne efter den sidste gudstjeneste i måneden, hvad enten den ligger tidligt eller sent. Vi vil meget gerne have en tilkendegivelse af, om man er tilfreds med den nye form vores julekoncerter har fået, hvor vi går i Rytterskolen og får et glas gløgg efter koncerten, eller om man eventuelt gerne vil have genoptaget den tidligere kaffedrikning med underholdning i forsamlingshuset. Man kan eventuelt henvende sig her i bladet eller direkte til formanden, Hanne Bergholdt Jensen, på tlf Selv om det er i meget god tid, hører vi gerne fra jer af hensyn til planlægningen af den kommende julekoncert. Familiegudstjeneste Søndag d. 12 januar blev der holdt familiegudstjeneste i Aasum Kirke. Det var en stor oplevelse for de tilstedeværende børn, der blev ført gennem fortællingen om de hellige tre konger og deres oplevelser med kong Herodes. Fortællingen blev levendegjort af Marianne Nørsøller, der tegnede på overheadprojektor samtidig med, at hun fortalte på et plan, hvor børnene kunne være med. Det er et godt tiltag, som vi i menighedsrådet vil følge op, og vi planlægger at lægge 3-4 familiegudstjenester i løbet af kirkeåret. Den næste blive søndag d.2 marts i forbindelse med den årlige tøndeslagning.

9 Vi fortsætter vores aktiviteter i 2003 og lægger ud med : Tirsdagscafé Her kommer pastor emeritus Johannes Stidsen og organist Leif Bork og synger visesange. Johannes Stidsen har været sognepræst ved Ansgar Kirke og har også virket som sygehuspræst. Leif Bork har være organist ved Fredens Kirke. Det bliver en festlig og hyggelig eftermiddag. Måske får vi selv lejlighed til at nynne lidt med. Kaffebord à 20 kr. Tirsdagscafé Foredrag : Fra smedens køkken til kongens køkken. Kirsten Skovbølling Hansen, Seden, kommer og fortæller om sine oplevelser i det royale køkken under kong Frederik og dronning Ingrid. Kaffebord à 20 kr. Tirsdagscafé Vi synger foråret ind og taler om vores forårsudflugt. Kaffebord à 20 kr. Alle tirsdagscafeér starter som sædvanligt kl i Rytterskolen. N.B. Reserver allerede nu tirsdag den 6. maj 2003 til den årlige udflugt.

10 Gudstjenester i Seden og Aasum Februar Søndag den 9. Seden kl Aasum kl NHE NHE Onsdag den 12. Seden ingen Aasum kl Fyraftensgudstjeneste MN Søndag den 16. Seden kl Aasum, kirkebil til Septuagesima MAJ Seden Søndag den 23. Seden kl Aasum, kl Seksagesima NHE NHE Marts Søndag den 2. Seden kl Aasum kl Fastelavn NHE Familiegudstjeneste NHE Søndag den 9. Seden kl Aasum s. i fasten MN NHE Jægergudstjeneste Søndag den 16. Seden kl Aasum kl s. i fasten NHE NHE Søndag den 23. Seden kl Aasum kl s. i fasten NHE NHE Søndag den 30. Seden kl Aasum kl Midfaste MN MN

11 Gudstjenester, fortsat April Søndag den 6. Seden, kirkebil Aasum kl Mariae Bebudelse til Aasum Forårskoncert NHE Søndag den 13. Seden kl Aasum kl Palmesøndag NHE NHE NHE MN MAJ Nils Holger Ellekilde Marianne Nørsøller Malene Aastrup Jørgensen JÆGERGUDSTJENESTEN i Aasum Kirke den 9. marts kl Denne gudstjeneste er et led i en gammel tradition, der går helt tilbage til år 812, hvor det dog startede i form af Hubertusmesser i den katolske kirke. Gudstjenesten foregår som en musikgudstjeneste i folkekirkeligt regi og festliggøres af Odense Jagthorngruppe på almindelige jagthorn og de store parforcehorn. Desuden enkelte solister. Prædikant er Nils Holger Ellekilde. Gudstjenesten er naturligvis åben for alle. FORÅRSKONCERT i Aasum Kirke søndag den 6. april kl Forårskoncerten ligger i år på Mariae Bebudelsesdag og festliggøres af en messingblæsergruppe fra Odense Musikkonservatorium under ledelse af Ole Thrane. Desuden medvirker Seden Aasum kirkers voksenkor og børnekor. Vi synger enkelte af denne helligdags særlige salmer og dagens tekst læses af Nils Holger Ellekilde.

12 Middelalderstemning i kirken Kirkeklokkerne kaldte til gudstjeneste medens eftermiddagens mørke sænkede sig over landsbyen. De levende lys på kirkebakken og i kirken dannede en smuk ramme om fyraftensgudstjenesten den 27. november. De levende lys, stilheden, roen, orgelmusikken, kor- og salmesangen gav en middelalderstemning, men det gav også en fornemmelse af hygge og tid til eftertænksomhed. I sin korte prædiken talte Marianne Nørsøller om at tage et frikvarter i vores forjagede hverdag, og om at tage en guddommelig pause. Marianne sluttede sin prædiken med ordene: Lad os være stille sammen. En stilhed til at bede en bøn, meditere eller bare side stille og lade tankerne flyve. Tænde et lys i lysgloben, der var opstillet under korbuen. Tænde et lys for fred mellem menneske og for fred i verden. Tænde et lys for en man har kær, eller for en man har mistet. Et stemningsfuldt frikvarter sluttede med hyggesnak over en kop kaffe i våbenhuset. Et rart frikvarter, som vi håber bliver gentaget. Vi håber også, at mange andre får lyst til at være med. Aase Jensen/Hjalmar Reitz

13 ÅSUM BYGADE ODENSE NØ TLE FAX SMEDEJERN Låger - Gelændere Trapper - Lamper Porte - Møbler Ejlskovsgade Odense C Tlf Åsum Tømmerforretning Staupudevej Odense NØ Tlf Mobil HARDY CLAUSEN Murermester BROLANDVEJ AGEDRUP TELF.: BILTELF.: Alt murerarbejde udføres LUNDEN 10 AASUM 5320 AGEDRUP Tlf Fax Hjulmandsstræde 1 Åsum 5240 Odense NØ

14 Aktivitetskalender for Aasum sogn Januar torsdag Generalforsamling i Aasum Bylaug Februar tirsdag Tirsdagscafé søndag Gudstjeneste onsdag Fyraftensgudstjeneste lørdag Fodbold sæsonstart søndag 9.30 Gudstjeneste, kirkebil til Seden søndag Gudstjeneste tirsdag Sogneaften Marts søndag Familiegudstjeneste Fastelavnsarrangement mandag Deadline for indlæg til Sognebladet tirsdag Tirsdagscafé

15 Aktivitetskalender for Aasum sogn søndag Jægergudstjeneste onsdag Idrætsforeningens generalforsamling søndag Gudstjeneste onsdag Beboerforeningens generalforsamling søndag Gudstjeneste søndag Gudstjeneste April tirsdag Tirsdagscafé lørdag Dilettantforestilling med kaffe Middag og dilettantarrangement søndag Forårskoncert søndag Gudstjeneste Ta ud og hæng op. Alle arrangementer er omtalt andetsteds i bladet.

16 AL VOGNMANDSKØRSEL udføres også med kran TLF Rågelundsgyden Odense NØ STEN - GRUS Åsum Forsamlingshus Selskabslokaler / Diner Trans-portable Tlf. : / Livin Vi sælger vin, cognac, portvin, champagne, gaveæsker, egne etiketter og tilbehør Torben Bentsen Rågelundsgyden Odense NØ Tlf.nr.:

17 v/thomas Dias Staupudevej Odense NØ Tlf Fax Tlf Privat Fax EL-FIRMAET KAY CHRISTENSEN v/ Preben V. Christensen Rågelund Kødgeder VI SLAGTER IGEN PRØV Gedekød * Grillpølser Viva Sternsdorf Rågelundsgyden / Tømrer - Snedker Arbejde med kvalitet Kontakt Fleming

18 Generalforsamling onsdag d. 19. marts kl i Idrætsforeningens klubhus. Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling i Aasum Sogns Beboerforening med flg. dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab Fastsættelse af kontingent 5. Indkomne forslag ( Forslag fra medlemmer og bestyrelse, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal være formanden i hænde senest 8 dage før generalforsamlingen) 6. Valg. På valg er 3 bestyrelsesmedlemmer Lis Barnkob (genopstiller ikke) Poul Poulsen (genopstiller) Rikke B. Nielsen (genopstiller) 2 suppleanter Hanne Trydeman Kamilla Bentsen 2 revisorer Alex Hold Inger Reitz 1 revisorsuppleant Per Lind Thomsen 7. Eventuelt Bestyrelsen har flg. forslag til pkt. 5 : Forslag til vedtægtsændring: 4 Som medlem af foreningen kan optages enhver myndig beboer i Aasum Sogn, herunder juridiske personer. ændres til 4 Som medlem af foreningen kan optages enhver myndig

19 beboer eller person med tilknytning til Aasum Sogn, herunder juridiske personer. 5 ændres, så det passer til ændringen i 4. Det betyder at : fra tidspunktet for flytningen udgår. Alle er velkomne og efter generalforsamlingen vil foreningen være vært for et mindre traktement. FÆLLESANTENNE. Efter beslutning på sidste års generalforsamling har beboerforeningen undersøgt forskellige muligheder. Det bedste ser ud til at være TDC Kabel TV. Prisen for etablering er et engangsbeløb på 4595 kr., og det dækker stikledningskabel og 1 antennestik opsat, men eksl. gravearbejde på egen grund. Derudover er der TDC s priser for de forskellige programpakker : Grundpakken koster 138,90 kr. pr. måned. Den indeholder DR1, DR2, TV2, TvDanmark2, ARD, SAT 1, NDR og infokanalen. Mellempakken koster 175,77 kr. pr. måned og indeholder udover grundpakken bl.a. TV3 og 3+. Fuldpakken koster 238,84 kr. pr. måned og indeholder udover mellempakken bl.a. TV 2 Zulu, Eurosport, CNN, MTV og TV4. Derudover kan man få adgang til Internet via kabel-tv. Her er også forskellige pakker (hastigheder) startende med en 64 kbit/s linie til 149 kr. pr måned. Det er de enkelte husstande, der tegner kontrakt med TDC, så det er de enkelte brugere, der afgør programpakken.

20 Et mangeårigt ønske om at få fortovet mellem Gartnervænget og Bystævnet renoveret, er endelig gået i opfyldelse. Det betyder, at der nu bliver lidt sikrere forhold for fodgængerne. Dilettant 2003 I år vil der blive fest i sognet lørdag d. 5. april. Allerede nu er en gruppe skuespillere i gang med at øve det historiske drama Macbeth, så der er noget at se frem til. Sæt allerede kryds i kalenderen. Om eftermiddagen vil der være dilettant og kaffebord kl , og om aftenen vil der være mulighed for fællesmiddag med buffet kl , hvorefter der opføres dilettant. For dem der har lyst, vil der senere på aftenen være mulighed for en svingom til forsamlingshusets jukeboks. Nærmere omtale og oplysninger om tilmelding vil komme i næste nummer af Sognebladet.

21 Sogneaftener arrangeret i samarbejde mellem Beboerforeningen og Menighedsrådet. Februar : Tirsdag d kl Grundtvig i lys, tale og tone v/ Lars Thorkild Bjørn. En sang-, musik- og billedfortælling om digteren, politikeren og rebellen Grundtvig. Marts: Søndag d kl Fastelavn fejres i Aasum med familiegudstjeneste kl. 14 og efterfølgende tøndeslagning og fastelavnsboller i Rytterskolen. Børn deltager gratis, mens voksne må slippe 20 kr. for kaffebord.

22 Portræt af en aasumbo. Ejnar Schack, Bankegården, Ryttervejen 12. Af Lis Barnkob Ejnar Schack er med sine snart 91 år en af de ældste beboere i Aasum. Men han er højest sandsynlig også den første aasumbo, som kørte med Københavns nye Metro et par dage efter dens indvielse. Det skete i forbindelse med en udflugt sammen med Den Fynske Garderforening. Ejnar Schacks tur i metroen er et typisk udtryk for hans mange aktiviteter og store engagement i omverdenen. Et langt liv i Aasum Ejnars forældre købte Bankegården i 1911, og året efter blev Ejnar og hans tvillingesøster født. Skolegangen foregik de første tre år i forskolen i huset over for Rytterskolen og derefter i Rytterskolen. Efter 7 års skolegang arbejdede Ejnar indtil han blev 18 år på forældrenes gård. Derefter blev han landvæsenselev på herregården Løgismose, kom senere på Dalum Landbrugsskole og tjente på fremmede gårde i nogle år. Alt var lagt til rette, så Ejnar kunne overtage Bankegården, men det lod vente på sig, da forældrene ikke var så gamle. I 1933 aftjente Ejnar sin værnepligt ved Den kgl. Livgarde, hvorefter han søgte ind til politiet. I var han politibetjent i Rungsted, men flyttede i november 1942 tilbage til Odense og boede i 8 år på Christmas Møllers Vej. Først i 1951 flyttede han ind på Bankegården og blev forpagter af forældrenes gård, som han overtog i Arbejdet som politibetjent var dog fortsat hans hovederhverv, idet gården blev drevet ved hjælp af en karl og en pige. Selv om ordet vist ikke fandtes dengang, var Ejnar en slags fritidslandmand, indtil han blev pensioneret i

23 Livet i Aasum Livet i Aasum i 20 erne og 30 erne var meget forskelligt fra i dag. Der var langt flere gårde i drift, og på hver gård var der mindst en karl og en pige. Der var mange forskellige håndværkserhverv og hele to købmænd. Foreningslivet blomstrede med sportsforening, dilettantforestillinger om vinteren, foredrags- og sangforening og baller i forsamlingshuset. Ejnar mødte sin senere kone, Karen, i forbindelse med opsætningen af Eventyr på fodrejsen som dilettantteater. Ejnar og Karen spillede de unge elskende, og teaterkærligheden blev til virkelighed, da de blev gift i 1941, mens Ejnar var betjent i Rungsted. Da Karen og Ejnar flyttede ind på gården, gik forældrene på aftægt. Det indebar, at der de følgende 20 år boede to familier i Bankegården. Forældrene indrettede deres egen lille lejlighed i den længe, der har gavl ud mod Ryttervejen. Her havde de bl.a. eget køkken. Så selv om der boede tre generationer på gården, havde de ikke fælles hushold. Karen og Ejnar fik med tiden 3 børn, og efter Karens død for snart 3 år siden sidder Ejnar tilbage som familiens ældste: farfar til seks børnebørn og oldefar til fem. Det tætte samliv på Bankegården mellem flere generationer føres videre. Sønnen Preben bor lige ved siden af gården, og barnebarnet tømrermester Per Schack ejer i dag gården og har indrettet kontor og værksted i den tidligere stald og lade.

24 Krigen Som politibetjent i Rungsted deltog Ejnar i kystbevogtningen, hvis formål bl.a. var at hindre illegale transporter over Øresund til Sverige. Men som Ejnar siger: Det ku jo ske, vi vendte ryggen til, når vi så noget usædvanligt. Det danske politi fortsatte sit virke indtil d. 19. september 1944, hvor den tyske besættelsesmagt arresterede politiet. Ejnar var ikke på politistationen, da tyskerne dukkede op. Han blev advaret i tide, og det lykkedes ham at flygte fra Odense by ud til forældrene på Bankegården, hvor han gik under jorden indtil krigens ophør. Han turde dog ikke overnatte på gården, men sov i Fischers hus (Ryttervejen 6) for ikke at blive taget på sengen. Mens Ejnar var gået under jorden, fulgtes han en gang med genboen, maleren Herman Madsen til København. Ved Storebæltsfærgen undersøgte tyskerne de rejsendes identitetspapirer. Ejnar havde falske papirer, og Herman Madsen var rystende nervøs for, at de skulle blive opdaget. Ejnar tog situationen med sindsro, og begge kom da også velbeholdne tilbage til Aasum.

25 At være aktiv Ejnar har gennem et langt liv været aktiv i lokalesamfundet i Aasum og han er det fortsat. Han har bl.a. deltaget i forskellige foreninger som Aasum Skytte- og Gymnastikforening, Aasum Sangforening, Den Fynske Garderforening og Odense Politiorkester. Desuden har han været formand for Menighedsrådet. Det skal også med, at Ejnar sad i bestyrelsen for Aasum Forsamlingshus, da det blev besluttet at bygge et nyt forsamlingshus i Man kan være sikker på at møde Ejnar til tirsdagscafé, til sogneaftener, andespil, den årlige petanqueturnering og dilettantfest. Og Ejnar sørger også for at holde kroppen i form og holde rygningen på 1 cerut om dagen. Hver dag bliver det til en længere travetur med indlagte løb, og muskulaturens smidighed vedligeholdes hver dag ved arm- og benbøjninger. Derfor kom han også forholdsvis hurtigt over en brækket arm sidste år, og den hofteskade, han pådrog sig kort før jul på den daglige gåtur, vil han forhåbentlig også hurtigt overvinde, så vi atter, når foråret kommer, vil få glæde af hans lette antrit ad vejen mod Rågelund hver formiddag. Billedet på bladets bagside viser Bankegården, som den ser ud i dag. Sidste år gennemgik gården en renovering og fremstår i dag smuk og velholdt. Husk Bylaugets ordinære generalforsamling torsdag d. 30 jan. kl i forsamlingshuset. Menuen står sædvanen tro på gule ærter og pandekager.

26 Aasum Idrætsforening Aasum Idrætsforening ønsker alle et godt nytår med tak for god hjælp og sponsorstøtte i året Fodboldsæsonen starter med træningsopstart for senior på Aasum Sportsplads lørdag den 15. februar kl under ledelse af Bo Frimodt. Efter træningen er der spillermøde. Vi håber, mange vil møde op, både gamle og nye medlemmer. Aasum har i år tilmeldt følgende hold til turneringen : Et hold i serie 3 og et i serie 4, et Old Boys- og et Veteranhold. Vi har desværre ingen ungdomshold, men vi håber stadig, at der vil komme unge spillere til klubben, evt. ved at forældre kommer med de helt nye generationer. Der er måske forældre, der kunne tænke sig at hjælpe med at træne børn. Hvis det har interesse, bedes man kontakte Preben Schack på telefon Aasum Idrætsforening afholder generalforsamling onsdag den 12. marts kl i klubhuset. Preben Schack

27 Adresseliste for Aasum Sogn Kirkekontoret Sognepræst Birthe Røndrup Hansen N. H. Ellekilde Mindelundsvej 110 Mindelundsvej 45 Tlf Tlf Tirsdag, torsdag og Tirs., ons., fre. kl fredag kl tors Hjælpepræst Graver Marianne Nørsøller Poul Erik Isaksen Fynshovedvej 322 Tlf Tlf Mobil Træffes efter aftale. kl undt. man. Menighedsrådet Beboerforeningen Formand Formand Hanne Bergholdt Jensen Sinnet Bunde Slagenvej 1, Aasum Karetmagerstræde 10 Tlf Tlf Bylauget Idrætsforeningen Oldermand Formand Mogens Burmølle Preben Schack Staupudevej 10 Ryttervejen 14 Tlf Tlf Klubhuset tlf Forsamlingshuset Ryttervejen 19 Tlf Forsamlingshusets bestyrelse Formand Henning Larsen Gartnervænget 4 Tlf

28 Aase Jensen, Staupudevej 1, får overrakt præmien i Aasum Sogneblads lille navnekonkurrence. Bankegården byder flot velkommen til Aasum fra øst.

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Nr. 1 september, oktober, november 2002 1. årgang

Nr. 1 september, oktober, november 2002 1. årgang Nr. 1 september, oktober, november 2002 1. årgang Indhold i dette nummer: Sognebladet Side 3 Meddelelser fra kirken Side 5 Aktivitetskalender Side 10 Aasum Sogns Beboerforening Side 12 Portræt af en aasumbo

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus

Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus KvongPosten FEBRUAR 2018 Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus I hele 2017 har vi i Kvong Børnehus arbejdet med årets gang i naturen. Det er blevet til mange spændende aktiviteter, turer

Læs mere

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00.

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavn på Kulturcenter Værestedet SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavnsudvalget tager imod børn og voksne til et brag af en fastelavnsfest. Vi vil synge gode og velkendte fastelavnssange,

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

KvongPosten Februar 2019

KvongPosten Februar 2019 KvongPosten Februar 2019 Et stykke om fornyelse, udvikling og ikke mindst industrispionage. En smule kærlighed kommer vi heller ikke uden om. Kom og vær med til en hyggelig aften med gode grin i vente.

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 2 2002 november, december, januar 2003 1. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 2 2002 november, december, januar 2003 1. årgang Aasum Sogneblad Nr. 2 2002 november, december, januar 2003 1. årgang Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Meddelelser fra kirken Side 4 Bylauget Side 11 Aktivitetskalender Side 14 Aasum Sogns

Læs mere

KvongPosten Februar 2019

KvongPosten Februar 2019 KvongPosten Februar 2019 Et stykke om fornyelse, udvikling og ikke mindst industrispionage. En smule kærlighed kommer vi heller ikke uden om. Kom og vær med til en hyggelig aften med gode grin i vente.

Læs mere

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. 1 August sept. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 16. august 11.søndag Kl. 10.30 Lægmandsgudstjene ste Kl. 12.00 Gudstjeneste på tysk: Tysk præst:

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 39. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/9-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening HUSK!!!! HØSTMARKED

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Aasum Sogneblad. H.C. Andersen Skoven. Nr. 17 2005 november og december 2005 4. årgang. Foto: Frederik

Aasum Sogneblad. H.C. Andersen Skoven. Nr. 17 2005 november og december 2005 4. årgang. Foto: Frederik Aasum Sogneblad Nr. 17 2005 november og december 2005 4. årgang H.C. Andersen Skoven Foto: Frederik Indhold i dette nummer: Nyt fra redaktionen Side 3 Præsterne har ordet Side 4 Gudstjenester Side 6 Nyt

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Nr. 1. januar/februar årg.

Nr. 1. januar/februar årg. Nr. 1. januar/februar 2018 27. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Orø Menighedsråd. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad marts / april 2018 er mandag d. 5. februar. vedligeholdelse af gravsteder

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS 23. Årgang nr. 3 1. marts - 1. april 2013 IS 0906-6519 SKULDERBLADET for Nørre Søby og omegn I lyst og nød Når man i denne tid passerer det gamle plejehjem Humlehaven, bliver man let lidt trist til mode

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

NETVÆRK DANYARD. Januar Kære medlemmer og familie. Godt Nytår! Med venlig hilsen NETVÆRK DANYARD. Jens Lyngby Hansen Formand

NETVÆRK DANYARD. Januar Kære medlemmer og familie. Godt Nytår! Med venlig hilsen NETVÆRK DANYARD. Jens Lyngby Hansen Formand Januar 2018 Kære medlemmer og familie. Der har i den forløbne uge været afholdt bestyrelsesmøde i vores lille forening, og jeg kan herfra sende jer alle en hilsen og ønsket om et godt og på alle måder

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39 1 Anden juledag, Sankt Stefans dag I. Sct. Pauls kirke 26. december 2015 kl. 10.00. Salmer:123/434/102/122//124/439/112/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /129 Åbningshilsen Festen for Undernes

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26..

Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.s.e.trinitatis 2015. Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Lindvig Osmundsen Side 1 15-11-2015 Prædiken til 24.søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Matt. 9,18-26.. Det var sådan lidt underligt at vælge første salme til gudstjenesten i dag. Jeg skulle måske have

Læs mere

Aasum Sogneblad. Nr. 8 2004 Februar og marts 2004 3. årgang

Aasum Sogneblad. Nr. 8 2004 Februar og marts 2004 3. årgang Aasum Sogneblad Nr. 8 2004 Februar og marts 2004 3. årgang Indhold i dette nummer: Meddelelser fra kirken Side 3 Aasum Forsamlingshus Side 9 Oplevelser og minder under besættelsen Side 10 Aktivitetskalender

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling www.christiansbjerggrundejerforening.dk www.facebook.com/grundejerforeningenchristiansbjerg Medlemsorientering 2 2019 Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling torsdag den 11. april 2019

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere