Inspiration til Integration

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspiration til Integration"

Transkript

1 Det er nyt.rsaften Gr¾sarealerne bag H je Gladsaxe ligger de p. n¾r en lille gruppe drenge, der if rt store jakker er i f¾rd med at spille cricket. De unge er alle deltagere i Akademisk Boldklubs.bne idr¾tstilbud. De har p. eget initiativ fundet sammen for at fordrive tiden frem til aftenens fest med en cricketkamp. F r hang de unge i opgangene og i centret n.r de kedede sig, men efter de er begyndt at spille cricket benytter de unge enhver lejlighed til at spille og tr¾ne. Aktiviteterne p. gr¾sarealerne er et af de positive resultater der er kommet ud af de.bne idr¾tstilbud. Med projektet "Den rummelige idr¾tsforening" fors ger AB at skabe lignende resultater for en langt st rre gruppe af b rn og unge. Projektet skal aktiverer flere ikke idr¾tsvante unge igennem cricketsporten. Form.let er at give de unge en mulighed for at opbygge en positiv identitet som aktive idr¾tsud vere. Inspiration til Integration

2 Det er nytårsaften Græsarealerne bag Høje Gladsaxe ligger øde på nær en lille gruppe drenge, der iført store jakker er i færd med at spille cricket. De unge er alle deltagere i Akademisk Boldklubs åbne idrætstilbud. De har på eget initiativ fundet sammen for at fordrive tiden frem til aftenens fest med en cricketkamp. Før hang de unge i opgangene og i centret når de kedede sig, men efter de er begyndt at spille cricket benytter de unge enhver lejlighed til at spille og træne. Aktiviteterne på græsarealerne er et af de positive resultater der er kommet ud af de åbne idrætstilbud. Med projektet "Den rummelige idrætsforening" forsøger AB at skabe lignende resultater for en langt større gruppe af børn og unge. Projektet skal aktiverer flere ikke idrætsvante unge igennem cricketsporten. Formålet er at give de unge en mulighed for at opbygge en positiv identitet som aktive idrætsudøvere.

3

4 Leder akademi Formål: At involvere klubbens unge spillere som trænere og ledere i klubben. Baggrund: Akademisk boldklub har haft stor succes med at aktivere unge med anden etnisk baggrund gennem cricketsporten. Potentialet i området er enormt, men klubben er ved at nå kapacitetsgrænsen på grund af mangel på ledere og trænere. Derfor iværksætter klubben et lederakademi for klubbens spillere. Formålet med lederakademiet er at involvere de unge spillere i klubbens drift og få flere spillere til at deltage i det frivillige idrætsarbejde. Beskrivelse: I arbejdet med Akademisk Boldklub Lederakademi har vi arbejdet meget med frivillighedskulturen i cricketafdelingen. Processen starter med de helt unge spillere, som allerede i en alder af år lærer at hjælpe til i klubben. Det sker blandt andet til miniputstævner, hvor de unge spillere deltagere som hjælpere. Disse opgaver er meget populære blandt de unge og der er aldrig mangel på unge hjælpere når de små spillere skal ud og spille. Når spillerne bliver lidt ældre omkring år bliver de opfordret til at deltage i klubbens lederakademi. De unge spillere på akademisk Boldklubs lederakademi bliver inddraget i træningen af de yngre spillere som hjælpetrænere. Her arbejder de side om side med klubbens erfarne trænere med træningen af klubbens spillere. De unge hjælpetrænere får mulighed for at opbygge deres kompetencer gennem praktisk oplæring. Samtidig bliver de tilbudt at deltage på en række kursuser udbudt af Dansk Cricket-Forbund og DIF. Det vigtigste tiltag i idrætsleder akademiet er lederakademiets planlægnings kursus. Som optakt til hver sæson bliver deltagerne i lederakademiet inviteret på et planlægningskursus. Planlægningskursuset foregår over en weekend, hvor alle deltagerne på lederakademiet tager i sommerhus sammen. På kursuset lærer deltagerne praktiske planlægningsværktøjer og projektledelse. Værktøjerne anvendes på problemstilling kendt fra klubbens hverdag. Resultatet af kursuset er et tæt sammenhold blandt klubbens trænere og ledere og en fælles plan for udviklingen og driften af klubben for den kommende periode. Erfaringer: Det er vigtigt at få gjort op med myten om at de unge med anden etnisk baggrund end dansk ikke gider at deltage i det frivillige arbejde i foreningerne. Gennem arbejdet med Akademisk Boldklubs lederakademi har vores erfaringer været at de unge med anden etnisk baggrund er meget ivrige for at få lov til at være med i denne del af foreningslivet også.

5

6 Cricket ambassadør Formål: At indføre en ny type ungdomsleder i klubben der kunne aflaste de unge trænere på de administrative opgaver og forbedre kommunikationen mellem udøver, klub og forældre Baggrund: I projektet den rummelige idrætsforening har vi arbejdet med en målgruppe af unge med anden etnisk baggrund end dansk som ikke er idrætsvante. Det er en målgruppe som ofte kommer til klubben uden et kendskab til den danske idrætskultur. Samtidig er det børn som ofte tumler med andre problemstillinger i deres dagligdag i forhold til for eksempel skole, sprog, identitet mv. Arbejdet med denne målgruppe lægger et øget pres på klubbens trænere, som bliver nødt til at forholde sig til nogle problemstillinger som ligger langt boldøvelser og cricketteknik. Cricket ambassadøren er et tiltag for at frigøre trænerne fra disse problemstillinger så de kan koncentrerer sig om træningen Beskrivelse: En af klubbens ungdomsledere med gode administrative evner blev ansat i klubben som cricket ambassadør. Ambassadøren fik en række specifikke opgaver i forhold til kommunikation og administration. Herunder havde cricket ambassadøren til formål at hjælpe nye spillere med at finde sig til rette i klubben. Cricket ambassadøren fik en række konkrete kommunikations- og administrative opgaver. Hjælpe nye spillere med indmeldelse i klubben og hold Vedligeholde klubbens kalender og hjemmeside Invitationer til kampe, lejre og stævner Kontakte spillere ved længere tids udeblivelse Opbygge et lokalt netværk med skoler og fritidsklubber i området For at varetage opgaverne fik cricketambassadøren direkte kontakt til cricketafdelingens ledelse, trænere og klubbens administration. Cricketambassadøren gennemgik også en række kursusforløb blandt andet Gladsaxe kommunes ungdomsleder akademi. Erfaringer: Vores erfaringer med at indføre en cricket ambassadør i akademisk Boldklub er blandede. I forbindelse med kommunikationsopgaver i sær i forbindelse med skolebesøg og samarbejde med SFOer har vi haft god gavn af ambassadøren. I forbindelse med ambassadørens primære rolle som kontakt led mellem træner og udøver har vi ikke opnået den ønskede effekt. Vores erfaringer er at udøverne efterspørger den mere direkte kontakt som de får gennem trænerne. I det videre arbejde har Akademisk Boldklub derfor valgt at støtte op omkring trænerens rolle og arbejder på at skabe trænerteams af trænere og holdledere. Målet er at tilføre disse trænerteams nok ressourcer til at de kan håndterer den direkte kontakt til udøverne.

7

8 Åbent Idrætstilbud Ruge kasserne Formål: At hverve børn med anden etnisk baggrund end dansk til cricketsporten gennem oprettelsen af lokale idrætstilbud. Baggrund: Akademisk Boldklubs åbne idrætstilbud Ruge kasserne startede som et projekt i samarbejde med SSP Gladsaxe målrettet en meget specifik gruppe unge fra Høje Gladsaxe. Erfaringerne fra den første ruge kasse viste at metoden med at oprette et åbent idrætstilbud i de unges lokal område var en meget effektiv måde at rekrutterer unge fra specifikke områder i kommunen. Beskrivelse: De åbne idrætstilbud er idrætsaktiviteter der tilbydes i de unges nærmiljø. Det kan være i en hal eller en boldbane i de unges bolig område der anvendes som rammerne for aktiviteten. Ved at flytte aktiviteterne til et område i umiddelbar nærhed af de unge opnås en række fordele. De unge får lettere ved at deltage da de ikke skal bekymre sig om transport til aktiviteten. Samtidig er det især blandt de tosproget nemmere at få tilladelse til at deltage i aktiviteter der foregår tæt ved hjemmet. De lokale idrætsaktiviteter har også fordel af en stor synlighed i de områder hvor de udbydes. I de åbne idrætstilbud kan børn og unge fra målgruppen gratis komme ned og prøve klubbens aktiviteter af i en periode. Målet med aktiviteterne er at gøre de unge så interesseret i sporten at vælger at fortsætte i klubbens aktiviteter på klubbens anlæg Erfaringer: Akademisk Boldklub har haft velfungerende ruge kasser i både Høje Gladsaxe og Værebro parken. I forhold til at få de unge deltagere til at fortsætte i hovedklubbens aktiviteter er erfaringerne meget gode op mod 50% af de unge der deltager jævnligt i rugekasserne s aktiviteter melder sig efterfølgende ind i Akademisk Boldklub.

9

10 Åbent Idrætstilbud Styrketræning Formål: At fastholde de unge udøvere i alderen år Baggrund: Som så mange andre idrætsforeninger kæmper Akademisk Boldklub Cricket med at fastholde de unge idrætsudøvere når de bliver år og begynder at udvikle andre interesser. Ideen bag det åbne idrætstilbud i Værebro parken var at oprette et idrætstilbud for de unge der var så fleksibelt at det lettere kunne fastholde de unge. Ideen opstod fordi en række af de unge i forvejen løb og spillede cricket i Skole gården på Værebro skole i weekenderne. I forbindelse med overgangen til vintertræning var det ikke muligt at finde haltider til tilbuddet og de unge blev i stedet tilbudt at komme med i Akademisk Boldklubs styrketræningscenter. Det startede med de unge fra cricket, men de tog hurtigt deres venner med og tilbuddet blev hurtigt populært med op til 25 deltagere per session. Beskrivelse: Akademisk Boldklub råder over et lille styrketræningscenter oprettet af klubbens professionelle fodboldafdeling. Klubbens andre afdelinger har mulighed for at anvende lokalerne når fodboldholdet ikke anvender det. Styrketræningstilbuddet er åbent hver onsdag i vinterhalvåret for den nævnte målgruppe. Styrketræningstilbuddet bliver udbudt i samarbejde med Rådgivningen i Værebro, som stiller sin opsøgende medarbejder til rådighed som instruktør. Cricket afdelingen stiller med en af klubbens trænere som instruktør. Instruktørerne hjælper de unge med vejledning til styrketræningsmaskiner og hjælp til at udføre øvelserne sikkert. Erfaringer: Styrketræningstilbuddet er meget populært blandt de unge i Værebro parken. De unge der deltager i tilbuddet bliver meget tydligt informeret omkring rammerne for tilbuddet og reglerne for at opholde sig i styrketræningslokalet. De unge har udvist stor respekt for de opstillede regler og der har endnu ikke været væsentlige episoder i styrketræningslokalet.

11

12 Rundboldsprojekt Formål: At øge mangfoldigheden i klubbens cricketafdeling i forhold til køn og etnisk baggrund Baggrund: I Rundboldsprojektet blandes elementer fra den Danske rundboldskultur med elementer fra Pakistansk gadecricket. Ideen opstod fordi danske børn spiller rundbold når de er små, mens pakistanske børn spiller cricket. De to spil har fælles oprindelse og derfor også mange lighedspunkter. Det er denne lighed som Akademisk Boldklub vil drage nytte af i rundboldsprojektet. Beskrivelse: I Rundboldsprojektet oprettes et åbent idrætstilbud, hvor de to spil spilles på skift sammen med andre slagboldsspil. Målet med projektet er at afmystificerer cricketsporten for de danske børn, og at bringe danske og pakistanske børn sammen om nogle fælles værdier. Projektet indledes i den første uge af sommerferien i samspil med Cirkus ugen i Høje Gladsaxe. De unge fra cirkus aktiviteterne og andre unge fra området bliver om eftermiddagen når cirkus lukker inviteret til at deltage i idrætsaktiviteterne på græsarealerne. Initiativet bliver resten af sommerferien fulgt op af et åbent idrætstilbud, hvor unge fra området, hver uge vil få mulighed for at deltage i cricket- og rundboldskampe i lokalområdet. Kampene vil blive afholdt på skift på græsarealerne bag Høje Gladsaxe samt på gårdspladserne og i fodbold burene, for at inspirerer de unge til at bruge faciliteterne i lokalområdet rekreativt. Kampene arrangeres af trænere fra Akademisk Boldklub, der er lokalt kendt i de områder, hvor kampene arrangeres. Trænernes opgave er at igangsætte aktiviteterne og inspirerer med nye spil og lege. Trænerne skal også hjælpe de børn, der bliver grebet af sporten med at komme ned i den lokale cricketklub og hjælpe dem med mødet med den danske foreningskultur. Det skaber trygge rammer for børnene at de trænere, der tager imod dem i klubben er de samme trænere, som de kender fra deres nærmiljø. Erfaringer: Erfaringerne fra det åbne idrætstilbud er gode og viser at rigtig mange af de unge der deltager i aktiviteterne får mod på mere idræt og melder sig ind i Akademisk Boldklub efterfølgende. En stor del af de unge der har deltaget i det åbne idrætstilbud i Høje Gladsaxe er blevet så grebet i sporten at de både deltager i det åbne tilbud og i klubtræningen i Akademisk Boldklub og således træner op til fire dage om ugen.

13

14 Skole festival Formål: At øge kendskabet til cricket blandt børn i Gladsaxe Kommune Baggrund: Kendskabet til cricket er meget lav blandt danske børn. På trods af at cricketsporten historisk har været den største sport i Danmark og har lagt grundlaget for den morderne idrætskultur vi kender i Danmark i dag bliver cricketsporten set som en fremmed sport blandt den brede danske befolkning. I Den rummelige idrætsforening arbejder AB med de unges identitet som idrætsudøvere. Det er derfor vigtigt for projektet at øge kendskabet til cricketsporten blandt målgruppens jævnaldrende. For de unge der vælger at påtage sig en identitet som cricketspiller og idrætsudøver er det vigtigt at cricket er en annerkendt sport blandt de jævnaldrende kammerater.. Beskrivelse: Akademisk Boldklub håber at gøre cricket festivalen til en årlig tilbagevendende begivenhed i Gladsaxe kommune. I begyndelsen af året sender Akademisk Boldklub invitationer til alle 3. klasser på skolerne i Gladsaxe kommune og de skoler der ligger i umiddelbar nærhed af klubben. At 3. klasserne er valgt skyldes at de aldersmæssigt passer med klubbens målgruppe. Samtidig deltager 3 klasserne ikke i kommunes idræstdag der starter ved 4. klasserne. Cricketfestivalen er således et godt alternativ til idrætsdagen for dette klassetrin. Kort før festivalen sender Klubben et brev med regler og detaljer for turneringen til de klasser der har meldt sig til festivallen. Klasserne bliver delt op i små hold med 6-7 spillere på et hold. De små hold spiller cricket-rundbold en meget forsimplet form for cricket der kan læres på få minutter. Holdene spiller mod andre hold fra andre skoler. Der spilles på tid og hver kamp tager blot 12 minutter så i løbet af dagen bliver spillet mage kampe og børnene for mulighed for at møde mange andre børn fra andre skoler. Der opstilles lige så mange baner som der er hold til og alle hold er således hele tiden i gang. Midt på dagen holdes en kort frokost pause inden de sidste kampe spilles. Hele turneringen tager godt4 timer. Der bliver ikke udråbt en vinder for turneringen. I stedet bliver der uddelt en fairplay pris til det hold der har spillet mest i cricketspillets ånd og udvist mest respekt for medspillere, modspillere og dommere. Erfaringer: Turneringen blev afholdt i 2009 med stor succes. Mere end 300 børn deltog på 28 baner, hvilket gjorde stævnet til et af de største cricketstævner i Danmark nogensinde. Tilbagemeldingen fra børn og lærere var meget positiv.

15

16 Trials Formål: At hverve nye spillere og samtidig påvirke de unges selvopfattelse som idrætsudøvere Baggrund: I den rummelige idrætsforening har akademisk boldklub arbejdet meget med de unges identitet som idrætsudøver. I projektet tager klubben udgangspunkt i de unges kompetencer. Det gav inspiration til at afholde en udtagelsesprøve for unge crickettalenter. Beskrivelse: I samarbejde med Beboerrådgivningen i Høje Gladsaxe afholdt Akademisk Boldklub en prøvetræning for unge crickettalenter. I god tid før prøvetræningen blev der hængt plakater op i alle opgange som opfordret unge til at møde op og teste deres crickettalent. Plakaterne var udsmykket med billeder af top cricketspillere fra forskellige lande blandt andet Pakistan. Prøvetræningen bestod af en række cricketøvelser der gav de unge en forsmag på hvordan crickettræning i akademisk Boldklub. Navnene på alle de unge der mødte op blev noteret ned sammen med deres telefonnumre. Alle blev efterfølgende kontaktet og fik tilbudt et prøve medlemskab i klubben. Erfaringer: Afholdelsen af prøvetræningen gav en håndfuld nye medlemmer til klubben. Samtidig gav prøvetræningen anledning til omtale i lokalpressen og øgede kendskabet til cricketsporten i Høje Gladsaxe.

17

18 Spiller aftaler Formål: At udvikle kontakten til de unge cricketspilleres forældre. Især for familier med anden etnisk baggrund end dansk. Baggrund: For de unge spillere der bliver grebet af sporten betyder det meget at familien bakker op omkring udøverens aktiviteter. Akademisk Boldklub har haft svært ved at få forældrene til at involverer sig og har derfor indført spilleraftaler som et værktøj til at få en dialog omkring familiens rolle. Beskrivelse: Spiller aftalen er en form for spiller kontrakt som de unge spiller skal underskrive hvis de ønsker special træninger eller at deltage på udvalgte hold. Aftalen består af to dele. Den første del er spillerens aftale med klubben. Her beskrive klubben sine forventninger til udøveren. Den anden del er familiens del. Her er beskrevet klubbens forventninger til forældrenes involvering. For begge dele gælder det at der er tale om basiskrav som klubben med rimelighed kan forvente at udøveren og familien kan leve op til. Aftalen indgås ved en formel samtale mellem klub, udøver og familie. Mødet indledes med en status på udøverens færdighed og fremtidig udviklingspotentiale. Dette er altid en positiv anlagt samtale der tager udgangspunkt i udøverens kvaliteter som cricketspiller. Herefter gennemgås aftalen punkt for punkt og de forskellige krav forklares. Til sidst får udøveren mulighed for at underskrive og efterfølgende skriver forældrene under. Erfaringer: Spiller-aftalerne er blevet meget positiv modtaget i de tilfælde hvor de er blevet anvendt. For de spillere der er meget aktive og bruger meget tid på træning er aftalen et godt værktøj for familien.

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune

Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune Hvordan rekrutteres frivillige med etnisk minoritetsbaggrund til foreningerne? Høje Taastrup Kommune IDAN Idrættens største udfordringer III 4. september 2013 Om Høje-Taastrup Kommune 48.000 borgere en

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad.

Forud for en 4-årig aftaleperiode indgås en samarbejdsaftale mellem Herning kommune og Get2Sport/Herning Fremad. Get2Sport/Herning Fremad 2014-2107 Herning kommune og Get2Sport Boldklubben Herning Fremad, Ringkøbingvej 78 i Herning har i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) for perioden 2006-09, 2010-13 og

Læs mere

Midlertidighed på Nørrebro på godt og ondt.

Midlertidighed på Nørrebro på godt og ondt. Midlertidighed på Nørrebro på godt og ondt. Lars Kruse Danmarks Idræts-Forbund 61 Special Forbund ca. 11.000 foreninger Har arbejdet med idræt og integration gennem flere år også på Nørrebro Midlertidighed

Læs mere

Gladsaxe Slagsportscenter

Gladsaxe Slagsportscenter Gladsaxe Slagsportscenter Et samarbejde mellem Akademisk Boldklubs cricketafdeling Og Gladsaxe Softball Klub Baggrund Akademisk Boldklubs Cricketafdeling og Gladsaxe Softball Klub er gået sammen i et visionært

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 31. marts 2014 1 Præsentation 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 1.16 Floorball

Læs mere

Skriftlig orientering til idrætsrådet. DIF Get2Sport Get2Sport i Albertslund kommune Status og fokusområder

Skriftlig orientering til idrætsrådet. DIF Get2Sport Get2Sport i Albertslund kommune Status og fokusområder Skriftlig orientering til idrætsrådet DIF Get2Sport Get2Sport i Albertslund kommune Status og fokusområder DIF Get2Sport https://www.dif.dk/da/politik/vi-goer/social-ansvarlighed DIF Get2Sport er en indsats,

Læs mere

Submission #71 Roskilde Kommune

Submission #71 Roskilde Kommune Submission #71 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/9029 Side 1 af 1 02-08-2016 Formandens navn Helle Eriksen Telefon 24453943/30459829 Email eriksen.faaborg@os.dk Forening Gadstrup

Læs mere

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier

Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Aktiv i svømmeklubber, både som udøver og træner Cand. Scient. Idræt Projektleder på diverse Idrætsundersøgelser, Center for Ungdomsstudier Udviklingskonsulent, Dansk Svømmeunion 180000 170639 178047 160000

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større REKRUTTERING AF PIGER GENNEM PIGERAKETTEN TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Quick guiden er lavet til dig som kontaktperson, så du

Læs mere

Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene.

Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene. Kære Minisport deltager Gladsaxe Minisport siger tak for sæsonen 2018-2019 Vi håber, at du har haft nogle gode onsdage, og at du syntes, det har været sjovt at prøve de forskellige idrætsgrene. Har du

Læs mere

Spørg dem, du ikke plejer at spørge

Spørg dem, du ikke plejer at spørge Husk at spørge Tjek i det rum du er i: Hvor mange er blevet spurgt eller prikket, om de vil være frivillige? Undersøg evt. hvordan de er blevet spurgt - lad dem fortælle historien. Erfaringer og undersøgelser

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ IDRÆTSTALENTKLASSER // VELKOMMEN TIL ET STÆRKT FÆLLESSKAB I IDRÆTSTALENTKLASSERNE/ Når man er ung idrætsudøver og gerne vil dyrke sin idræt på særligt højt plan uden

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Integration via Foreningslivet

Integration via Foreningslivet Integration via Foreningslivet Flere flygtninge og indvandrere ind i foreningslivet i Hjørring Kommune. Integration via foreningslivet Hjørring Kommunes Integrationsråd og Folkeoplysningsudvalg inviterede

Læs mere

BILAG 1 FASEINDDELING OG MÅL FOR FASE 2 ( ) Alle fagudvalg

BILAG 1 FASEINDDELING OG MÅL FOR FASE 2 ( ) Alle fagudvalg Faseinddeling og mål for fase 2 Visionsaftalen løber fra 15. oktober 2017 til 31. december 2022. Arbejdet med indsatserne forløber i 3 faser. Fase 2 strækker sig over perioden 1.4.19-31.12.20. I det følgende

Læs mere

N Y H E D S B R E V 02/2018

N Y H E D S B R E V 02/2018 VEJLE BOLDKLUB Hellumvej 9 7100 Vejle CVR nr. 68046718 N Y H E D S B R E V 02/2018 Information fra bestyrelsesformanden Kære læsere Det er med stor glæde, at vi kan dele nyheden om, at etableringen af

Læs mere

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning

profil Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Målsætning Ringkøbing Idrætsforening Fodbold Historie Historie mission Mission Vision Vision Frivillige Frivillige Stadion Stadion Elite Elite Klub1900 Klub1900 Sponsorer Sponsorer profil Historie Historie Vision

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af fodboldpiger, ungtræner model, forældreinvolvering mv

Rekruttering og fastholdelse af fodboldpiger, ungtræner model, forældreinvolvering mv Præsentation for Pigeerfa-gruppen den 16. september 2014 Henriette Hansen, Ølstykke FC, helgesvej17@yahoo.dk Gift, 2 børn, arbejder på ScionDTU Træner ved et tilfælde da jeg var 16 år. Jeg vil dele mine

Læs mere

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget.

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kultur og arbejdsmiljø Da man i 1995 startede klubben op, var det fra starten af vigtigt at den kom til at ligge i forbindelse med Hørning hallen,

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom

Nyhedsbrev FC Roskilde ungdom August 2011 Nyhedsbrev i FC Roskilde ungdom Velkommen til et nyt tiltag i FC Roskilde ungdom. Som noget nyt vil FC Roskilde ungdom 4 gange om året udsende et nyhedsbrev. Nyhedsbrevet skal bruges til at

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur E N U M M O K S 17/18 e leder Æ 0 2 N i S m e L bedr rakad HA n endnu et - Lede for liv blive e t g i a d l i g t t æ d v i r Be st nye sk r ø f t e d Tag Forord Det er med stor fornøjelse, at jeg skriver

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Århus Kommune. Forord Idrætssamvirket

Læs mere

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering

DGI badminton. Vi har brug for dig. forældreinvolvering DGI badminton Vi har brug for dig forældreinvolvering Dette hæfte er fyldt med gode ideer til, hvordan du involverer forældre i badminton arbejdet. 3 Ofte følger forældre deres børn til badminton, og

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015.

18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015. Hørve Idrætsforening Grundlagt 1901 18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015. Tilstede: Kim Buurskov, Marianne Hoffmann, Palle Petersen og Kasper Skau. Fraværende: Casper Jensen,

Læs mere

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde

Sponsor i DALUM IF. Din klub - dit lokalområde Sponsor i Din klub - dit lokalområde Kære tidligere og kommende sponsorer Har du nogen gange valgt at bruge lørdag eller søndag formiddag til at lægge vejen forbi Dalum stadion? Her vrimler det med børn

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Oplæg til udvikling. Åben skole. Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen

Oplæg til udvikling. Åben skole. Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen Oplæg til udvikling Åben skole Af: Faaborg Badminton's formand Jørn Lorenzen 2 Den nye skolelov Loven påbyder skolen at samarbejde med de frivillige idrætsorganisati-oner. I den forbindelse er der placeret

Læs mere

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd.

Bogtrykkergården afd. 108. Bagergården afd. 142. Rådmandsbo 3B. Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. Bogtrykkergården afd. 108 Bagergården afd. 142 Rådmandsbo 3B Allersgade/Dagmarsgade - afd. 147 Her er projektkontoret Runddelen afd. 127 HELHEDSPLAN FOR MIMERSGADEKVARTERET Med Helhedsplanen for Mimersgadekvarteret

Læs mere

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større

Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB. en del af noget større Til kontaktpersonen QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB en del af noget større PIGERAKETTEN som REKRUTTERINGsplatform Når nye piger skal introduceret til fodbold, kan Pigeraketten give synlighed om fodbold

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

Jens SuneJakobsen Uddannet folkeskolelærer 1999 Bach. Institut for Idræt - KU Motionsansvarlig i Projekt for familier med overvægtige børn (PlusKidz)

Jens SuneJakobsen Uddannet folkeskolelærer 1999 Bach. Institut for Idræt - KU Motionsansvarlig i Projekt for familier med overvægtige børn (PlusKidz) Jens SuneJakobsen Uddannet folkeskolelærer 1999 Bach. Institut for Idræt - KU Motionsansvarlig i Projekt for familier med overvægtige børn (PlusKidz) 2001/02 i samarbejde med Rigshospitalet, KK, Julemærkehjem,

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

I weekenden 26-27/8 holdt vi sammen med Tårnby HK Amager Cup. 86 hold deltog og i alt blev der spillet 175 kampe i 7 forskellige haller.

I weekenden 26-27/8 holdt vi sammen med Tårnby HK Amager Cup. 86 hold deltog og i alt blev der spillet 175 kampe i 7 forskellige haller. Nyhedsbrev september 2017 Kære medlemmer, Så er her igen nyheder fra klubben. Alle hold er i gang: seniorerne starter turneringen i denne måned, hvor ungdommen deltager i niveaustævner og Næstved Cup.

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder HALSNÆS KOMMUNE Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder Forord Det store folkelige fællesskab vi deler med hinanden i Halsnæs, får en af sine

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

Undersøgelse af frivillige

Undersøgelse af frivillige Undersøgelse af frivillige MSI Research har gennem tiden samarbejdet med os om at øge medlemmernes tilfredshed og loyalitet. Det har gjort os til specialister på området. I dag er vi derfor blandt de foretrukne

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

FORENINGSLEDER- AKADEMI. Oktober 2013 marts 2014

FORENINGSLEDER- AKADEMI. Oktober 2013 marts 2014 FORENINGSLEDER- AKADEMI Oktober 2013 marts 2014 FORORD Udfordringerne for det frivillige foreningsliv, dets ledere og trænere er mange. Der stilles mange forventninger og krav bl.a. til at kunne organisere,

Læs mere

Fantastisk Fodboldstart

Fantastisk Fodboldstart Fantastisk Fodboldstart Hvordan iværksætter klubben nye pige- og drenge årgange i din klub hvert eneste år? Hvordan rekrutterer klubben både nye spillere og klubfrivillige på en gang? Målgruppe: Klubledere,

Læs mere

Så snart du har modtaget besked fra DBU om at du er oprettet kan du logge ind og begynde at oprette dit hold

Så snart du har modtaget besked fra DBU om at du er oprettet kan du logge ind og begynde at oprette dit hold Kampklar til træner/leder Som Træner /leder i Dalum IF skal du fra foråret 2015 til at bruge kampklar Dette er en kort vejledning til hvordan du opretter hold i kampklar Man starter med at gå ind på www.dbu.dk

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016.

Inspirationsbrev. udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Inspirationsbrev udsendt af udviklingskonsulenten den 22. juni 2016. Kære klubber. Det var dejligt at se så mange af jer til sektionernes årsmøder og få talt med mange af jer og hørt hvordan det går ude

Læs mere

foreningen Ishøj karate klub V/ PETER RØMER svenstrupvej 20 2665 VALLENSBÆK STRAND

foreningen Ishøj karate klub V/ PETER RØMER svenstrupvej 20 2665 VALLENSBÆK STRAND foreningen Ishøj karate klub V/ PETER RØMER svenstrupvej 20 2665 VALLENSBÆK STRAND Bestyrelsesmøde onsdag d. 6. juni Tilstedeværende: Birgitte, Dorthe, Bo, Carsten og Peter R. Afbud/Ikke mødt: Peter S.

Læs mere

TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE

TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE TIL KONTAKTPERSONEN QUICK GUIDE FÅ FLERE PIGER I DIN KLUB EN DEL AF NOGET STØRRE PIGERAKETTEN SOM REKRUTTERINGSPLATFORM TRIN 1 FØR PIGERAKETTEN Når nye piger skal introduceres til fodbold, kan Pigeraketten

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet familiegolf, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i denne målgruppe. Det er vores overbevisning af målgruppen, heri

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14

Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Badmintonudvalgets beretning sæson 2013/14 Indledningsvis bemærkes det, at denne beretning ikke behandles som et selvstændigt emne på aktivitetsmødets dagsorden. Spørgsmål, kommentarer og uddybninger til

Læs mere

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus Side 1/1 Dato: 26-10-2015 Sagsnr.: 04.08.09-P21-1-13 Henv. til: Henrik Schou Zacko Bibliotek og Fritid Direkte tlf.: 9611 6801 Afdeling tlf.:9611 7585 Kultur.Sundhed@Holstebro.dk www.holstebro.dk Vedr.

Læs mere

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene

Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik (CUR) Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene Nogle få input omkring unge, foreningsliv og udviklingspuljer! DUF 6.oktober 2011 Victor s

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Rum for idræt, spil, leg og bevægelse på Vesterbro: Børn og familier fortæller

Rum for idræt, spil, leg og bevægelse på Vesterbro: Børn og familier fortæller Rum for idræt, spil, leg og bevægelse på Vesterbro: Børn og familier fortæller Birgitte Justiniano Christina Klyhs Albeck Venka Simovska Forskningsprogrammet for Miljø - og Sundhedspædagogik, DPU, Aarhus

Læs mere

I Nørresundby Forenede Boldklubber går vi ind for DBU s Holdninger og Handlinger og DBU s Fair Play kodeks.

I Nørresundby Forenede Boldklubber går vi ind for DBU s Holdninger og Handlinger og DBU s Fair Play kodeks. Børnefodbold i Nørresundby FB Holdninger ver. Juli 2018 I Nørresundby Forenede Boldklubber går vi ind for DBU s Holdninger og Handlinger og DBU s Fair Play kodeks. Afsnit A Vores vison om Børnefodbold;

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Denne projektbeskrivelse dækker udelukkende de aktiviteter, der foregår på skolerne i hverdagene i uge 35 til uge 40. Arrangementer i weekender er ikke

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6

Indholdsfortegnelse. Byrådets forord 3. Perspektiver og udfordringer 4-5. Fokus- og indsatsområder 6 Idrætspolitik 2010 1 Indholdsfortegnelse Byrådets forord 3 Perspektiver og udfordringer 4-5 Fokus- og indsatsområder 6 Organisering via Karizma Sport 7 Idrætsanlæg og træningsfaciliteter 7 Ledere og trænere

Læs mere

Fodbold som frirum. IF Lysengs målrettede mangel på målrettethed

Fodbold som frirum. IF Lysengs målrettede mangel på målrettethed Fodbold som frirum IF Lysengs målrettede mangel på målrettethed MORTEN BRUUN CV Ti år som ungdomstræner i IF Lysengs fodboldafdeling fra 2006 og frem efter. Har trænet aldersgrupper fra U10-U19. Har trænet

Læs mere

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Velkommen til Ålholm IF

Velkommen til Ålholm IF Velkommen til Ålholm IF Sponsor katalog Sæsonen 2015/16 Hvem er Ålholm IF - Håndbold? Å.I.F. Håndbold er en afdeling af Ålholm Idrætsforening, som oprindeligt blev stiftet under navnet Tjæreby Idrætsforening

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv

Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv Analyse af fejringen af frivillighed og foreningsliv PART 1 Tilfredshed med fejringen 98 har gennemført spørgeskemaet Spørgeskemaet er besvaret af følgende: - Aftenskoler (6 besvarelser) - Frivillig-social

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

Køb idrætsoplevelser på nettet

Køb idrætsoplevelser på nettet Køb idrætsoplevelser på nettet n Fleksibelt n Uforpligtende n Køb én fitdeal ad gangen n Se mere på www.fitdeal.dk FITDEAL er et samarbejde mellem idrætsforeningerne, DGI og Holstebro Kommune Hvad er FIT

Læs mere

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN

NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN NYT FRA UDVIKLINGSKONSULENTEN Dansk Taekwondo Forbund Nr. 1 Juni 2013 Jeg har nu været ansat i Dansk Taekwondo Forbund i et år, og har haft mulighed for at lære mange af jer og jeres klubber at kende.

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus!

Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Jeg smurte 100 sandwich og inviterede hele byen, men der kom ikke en eneste til åbent hus! Badmintonklubben i den lille sjællandske by Dalby mistede størstedelen af sine børne- og ungdomsspillere efter

Læs mere

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget.

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget. Formål med evaluering Evalueringens formål er at formidle hovedresultaterne af arrangementet. Derudover bliver erfaringerne fra frivilligteamet også inddraget. Evalueringen sker på baggrund af udsendt

Læs mere

Klubudvikling og Uddannelse

Klubudvikling og Uddannelse Klubudvikling og Uddannelse Referat fra møde i DMU Uddannelsespanel Tid: 5. marts 2011 kl. 9.00 11.00 Sted: Hotel Opus, Horsens Deltagere: Jesper Holm (formand), Birger Kyhl, Joy Nordkvist, Peter Hansen,

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012

KLG Fodbold. KLG Fodbold - 7400 Herning www.klg-fodbold.dk mail@klg-fodbold.dk. Årsplan U-9. 1 af 6 27-03-2012 Årsplan U-9 2012 1 af 6 27-03-2012 Årgang: Drengespillere født i 2003 eller som går i 2. klasse. Trænere: Claus Kristensen tlf. 97 22 63 69 29 99 25 80 Koustrupparken 18 claus@friendtex.dk Bjarne Krogstrup

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Kvalifikation til Top november 2018 Ejby Hallen v. Køge

Kvalifikation til Top november 2018 Ejby Hallen v. Køge Hermed bydes deltagere, coaches, pårørende og ikke mindst vores 2 overdommere velkommen til sæsonens kvalifikation til Top 12. ØBTU og værtsklubben, Ejby BTK, glæder sig til at give alle en god weekend

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Hvilke øvrige idrætslige aktiviteter har jeres forening forestået eller på anden måde været med til at udøve?

Hvilke øvrige idrætslige aktiviteter har jeres forening forestået eller på anden måde været med til at udøve? Foreningens navn: Spørgeskemaet er udfyldt af, navn: Adresse: Tlf. privat: Bedste træffetid: E-mail: Spm. 1 Med henblik på at belyse jeres forenings idrætslige aktiviteter og tilhørsforhold til de idrætslige

Læs mere

Det handler om andet end fodbold. DBU Sjælland

Det handler om andet end fodbold. DBU Sjælland Det handler om andet end fodbold DBU Sjælland Program Præsentation og baggrund Hvad siger de unge??? Forskel i køn og typer Årsager til frafald Muligheder for fastholdelse Klubliv Opsamling DBU Sjælland

Læs mere

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune.

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune. Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune www.skive.dk Indhold Side 2: Forord Side 3: Principper for samarbejdet - foreningsliv og frivillighed

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

Pas godt på de frivillige: FÅ EN FRIVILLIG-ANSVARLIG

Pas godt på de frivillige: FÅ EN FRIVILLIG-ANSVARLIG Pas godt på de frivillige: FÅ EN FRIVILLIG-ANSVARLIG UDEN FRIVILLIGE INGEN FORENING Så enkelt kan det siges. Som forening har I både formand, kasserer, ungdomsansvarlig, sponsoransvarlig osv. Men har I

Læs mere

Åben skole i hårdt kvarter

Åben skole i hårdt kvarter 20 Åben skole i hårdt kvarter Tema I En ting er at tage hegnet ned og åbne et skoleområde for alle i et roligt parcelhuskvarter. Noget andet er at gøre det i et storbykvarter med tunge sociale udfordringer,

Læs mere

Børne- og Ungeudvalget

Børne- og Ungeudvalget Det er igen tid til at gøre status i forhold til Børne- og Ungeudvalgets arbejde her i kredsen. Det har på mange måder været et godt år med forandringer, succes, glade spillere og trænere som hoved indtryk.

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere