L1 2 De syv tværgående landsforeninger i HK og Akademimerkonomer i HK foreslår:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "L1 2 De syv tværgående landsforeninger i HK og Akademimerkonomer i HK foreslår:"

Transkript

1 L1 2 De syv tværgående landsforeninger i HK og Akademimerkonomer i HK foreslår: at tiltrække og fastholde alle funktionærer, tjenestemænd, timelønnede og unge under uddannelse, hvis arbejdsområde naturligt eller ved aftale henhører under HK s organisationsområde for ved samarbejde at fremme og værne fælles interesser HK favner mange forskellige faggrupper og står derfor med udfordringen i forhold til at få det enkelte medlem til at kunne genkende sig selv i fagforeningen. Et vigtigt signal i denne faglige profilering er en ændring af formåls-paragraffen i forbundslovene. Heraf følgende konsekvensrettelser i loven Hovedbestyrelsen indstiller, at forslag L1, L2 og L3 trækkes alternativt forkastes til fordel for vedtagelse af hovedbestyrelsens ændringsforslag: at tiltrække og organisere privat og offentligt ansatte på alle niveauer, samt personer der arbejder freelance eller i en anden form for tilknytning til en virksomhed. HK s organisationsområde defineres fortløbende i forhold til uddannelse, overenskomster og udviklingen af arbejdsmarkedet. at tiltrække og organisere personer, der er i gang med en teoretisk eller praktisk uddannelse inden for HK s naturlige organisationsområde, eller er i gang med en uddannelse, der vil bringe dem inden for HK s organisationsområde, enten i midlertidige job eller i deres fremtidige erhvervsvalg.

2 L2 2 Sam-Data/HK, HK Grafisk Kommunikation, foreslår: at organisere alle funktionærer, tjenestemænd, timelønnede og unge under uddannelse, hvis arbejdsområde naturligt eller ved aftale henhører under HK s organisationsområde for ved samarbejde at fremme og værne fælles interesser. HK favner mange forskellige faggrupper og står derfor med udfordringen i forhold til at få det enkelte medlem til at kunne genkende sig selv i fagforeningen. Et vigtigt signal i denne faglige profilering er en ændring af formålsparagraffen i forbundslovene. Heraf følgende konsekvensrettelser i lovene Hovedbestyrelsen indstiller, at forslag L1, L2 og L3 trækkes alternativt forkastes til fordel for vedtagelse af hovedbestyrelsens ændringsforslag: at tiltrække og organisere privat og offentligt ansatte på alle niveauer, samt personer der arbejder freelance eller i en anden form for tilknytning til en virksomhed. HK s organisationsområde defineres fortløbende i forhold til uddannelse, overenskomster og udviklingen af arbejdsmarkedet. at tiltrække og organisere personer, der er i gang med en teoretisk eller praktisk uddannelse inden for HK s naturlige organisationsområde, eller er i gang med en uddannelse, der vil bringe dem inden for HK s organisationsområde, enten i midlertidige job eller i deres fremtidige erhvervsvalg.

3 L3 2 HK/Stat Hovedstaden foreslår: at samle alle funktionærer, timelønnede og unge under uddannelse, hvis arbejdsområde naturligt eller ved aftale henhører under HK s organisationsområde for ved samarbejde at fremme og værne fælles interesser. Motivering: De nuværende love fokuserer specielt på handels- og kontorområdet. Med det nye forslag er der givet en bredere formulering, der bedre dækker alle HK s medlemmer med mange forskellige job og uddannelser. Den nye beskrivelse inkluderer bedre fremtidige job, uddannelser og fusioner. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslag L1, L2 og L3 trækkes alternativt forkastes til fordel for vedtagelse af hovedbestyrelsens ændringsforslag: at tiltrække og organisere privat og offentligt ansatte på alle niveauer, samt personer der arbejder freelance eller i en anden form for tilknytning til en virksomhed. HK s organisationsområde defineres fortløbende i forhold til uddannelse, overenskomster og udviklingen af arbejdsmarkedet. at tiltrække og organisere personer, der er i gang med en teoretisk eller praktisk uddannelse inden for HK s naturlige organisationsområde, eller er i gang med en uddannelse, der vil bringe dem inden for HK s organisationsområde, enten i midlertidige job eller i deres fremtidige erhvervsvalg.

4 L4 2 HK/Stat Hovedstaden foreslår: at arbejde for integration af indvandrere og efterkommere på arbejdsmarkedet og i samfundet, at arbejde for at mangfoldighed systematisk indarbejdes i samfundet og virksomhederne som en styrke og dermed fjerne direkte og indirekte forskelsbehandling på grund af køn, race, hudfarve, religion, politisk anskuelse, seksuel orientering eller national, social eller etnisk oprindelse. HK vil arbejde for at mangfoldighed både i samfundet og i virksomhederne ses som en utrolig styrke, noget vi positivt vælger til i stedet for at se mangfoldigheden som et problem. Samtidig vil vi ikke udvande indsatsen mod forskelsbehandling på grund af køn og etnicitet. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget trækkes alternativt forkastes til fordel for vedtagelse af hovedbestyrelsens forslag - nyt at-punkt: at arbejde for at fjerne forskelsbehandling inden for arbejdsmarkedet på grund af køn, race, hudfarve, religion eller tro, politisk anskuelse, seksuel orientering, alder, handicap eller national, social eller etnisk oprindelse.

5 L5 3, stk. 2 HK/Østjylland foreslår: Forbunds-, og afdelingskontingentet fastsættes af hovedbestyrelsen under ansvar over for kongressen. Resten af teksten udgår. To kongresperioder er forløbet med denne begrænsning, og den aktuelle økonomiske situation for landet i almindelighed og HK i særdeleshed giver anledning til et opgør med 2001-beslutningen. Situationen for HK er radikalt ændret i forhold til 2001, og der er i dag et behov for, at hovedbestyrelsen i kongresperioden har størst mulig manøvremulighed til at styre organisationen helskindet gennem krisen. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget vedtages.

6 L6 16 stk. 1b Hovedbestyrelsen foreslår, at følgende tilføjelse vedtages. Forbundssektorens mandater tilfalder forlods forbundssektorbestyrelsesmedlemmer, der ikke er kongresdelegerede via medlemskab af hovedbestyrelsen. Hvis ikke alle mandater på denne måde forlods kan benyttes, har den enkelte forbundssektorbestyrelse mulighed for at udpege og anmelde andre folkevalgte inden for sektorens område som kongresdelegerede, eksempelvis suppleanter til forbundssektorbestyrelserne, valgte i landsklubber, landsforeninger, branchesektioner eller fagudvalg. På tilsvarende måde kan forbundssektorbestyrelserne udpege og anmelde suppleanter inden for deres respektive områder.

7 L7 16 stk. 1e HK/Stat Hovedstaden foreslår: 239 ændres til 266. Antallet af delegerede er skåret drastisk på seneste kongres. På kongressen bliver de næste fire års løftestang vedtaget det er vigtigt, at det er en løftestang vi alle vil arbejde på at gennemføre. Debatter giver mening, når mange øjne og ører og ikke mindst stemmer blander sig. Almindelige medlemmer får måske lidt mere chance for at komme med. Udvidelsen svarer til, at hver geografisk afdeling i gennemsnit vil kunne sende fire delegerede mere med til kongressen. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: I forbindelse med den ekstraordinære kongres 2007 blev antallet af delegerede reduceret med ca. 20 %, ud fra et ønske om at reducere den politiske del af organisationen i lighed med den øvrige organisations omkostninger.

8 L8 18 stk. 1 HK it, medie & industri Hovedstaden foreslår: Forslag til behandling på en ordinær kongres skal enten være godkendt til fremsendelse til kongressen af en afdelingsgeneralforsamling en repræsentantskabsgeneralforsamling et delegeretmøde for landsdækkende klubber og foreninger/branchesektioner (eller anden foreningsdannelse udgår med dette forslag) med tilsvarende retningslinjer med over medlemmer, som er indkaldt med en dagsorden, hvoraf det fremgår, at forslag til kongressen skal behandles, eller være stillet af hovedbestyrelsen, forbundssektorbestyrelserne, landsforenings- og landsklubbestyrelser, branchesektionsbestyrelser eller HK Ungdoms Landsudvalg. Som lovene er i dag, er det for vanskeligt at stille forslag til kongressen. Hvis man skal få alle dele af organisationen til at føle, at de ikke blot i ord, men også i praksis er en del af løsningen, må adgangen til at stille forslag udvides. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget trækkes alternativt forkastes til fordel for forslag L10 fra HK/Privat forbundssektorbestyrelsen.

9 L9 18 stk. 3 HK Grafisk Kommunikation og AkademiMerkonomer i HK foreslår: I de år, hvor der afholdes ordinær kongres og de tværgående landsforeninger ikke afholder delegeretmøder, kan bestyrelserne for de tværgående landsforeninger indsende forslag til behandling på kongressen. Forslagene indsendes efter samme retningslinjer som hvis de indsendes efter et af den tværgående landsforening afholdt delegeretmøde, senest seks måneder før kongressens afholdelse. Nuværende stk. 3 bliver til stk. 4 Da de fleste tværgående landsforeninger har valgt treårige delegeretperioder, vil de ikke falde sammen med de år, hvor HK/Danmark har ordinær kongres. Dette vil betyde, at man enten skal indkalde til ekstraordinært delegeretmøde (udgiftskrævende) eller de tværgående landsforeninger skal stille forslag til en kongres helt op til to år, før dens afholdelse. De treårige delegeretperioder er valgt ud fra et besparelseshensyn og de tværgående landsforeninger mener, der er større chance for at rekruttere nye til bestyrelserne frem for fireårige delegeretperioder. De unge mennesker, som vi gerne vil have fat i, føler fire år er for lang tid. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget trækkes alternativt forkastes til fordel for forslag L10 fra HK/Privat forbundssektorbestyrelsen.

10 L10 18 stk. 1 HK/Privat forbundssektorbestyrelsen foreslår følgende tilføjelse: Dog kan bestyrelsen for landsdækkende klubber og foreninger/branchesektioner eller andre foreningsdannelser med tilsvarende retningslinjer med over 2000 medlemmer fremsende forslag til behandling på forbundskongressen, såfremt det seneste delegeretmøde er afviklet mere end 12 måneder før forbundskongressens afholdelse. Forslagene indsendes efter retningslinjerne i 18 stk. 2. De fleste landsdækkende klubber og foreninger/branchesektioner eller andre foreningsdannelser med tilsvarende retningslinjer med over 2000 medlemmer holder delegeretmøde hver 3. eller 4. år. Derfor vil der ikke altid være tidsmæssigt sammenfald mellem delegeretmøderne og forbundskongressen. Det kan betyde, at et delegeretmøde skal behandle kongresforslag op til 3 år før kongressens afholdelse, hvilket er uhensigtsmæssigt. Alternativet er, at der skal indkaldes til ekstraordinære delegeretmøder for at behandle og godkende kongresforslag, hvilket vil være udgiftskrævende for organisationen. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget vedtages som tilføjelse til 18 stk. 1.

11 L11 18 stk. 2 HK it, medie & industri Hovedstaden foreslår: Forslag skal med en kort, skriftlig motivering indsendes til hovedbestyrelsen senest seks måneder før kongressens afholdelse. For forslag fra forbundssektorbestyrelser/repræsentantskabsgeneral-forsamlinger gælder dog, at de skal indsendes senest fem måneder før kongressens afholdelse. Som lovene er i dag, er det for vanskeligt at stille forslag til kongressen. Hvis man skal få alle dele af organisationen til at føle, at de ikke blot i ord, men også i praksis er en del af løsningen, må adgangen til at stille forslag udvides. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget trækkes alternativ forkastes til fordel for hovedbestyrelsens ændringsforslag: Stk. 2. Forslag fra de i stk. 1 nævnte forslagsstillere skal med kort, skriftlig motivering indsendes til hovedbestyrelsen senest seks måneder før kongressens afholdelse, dog fra for-bundssektorbestyrelser/ repræsentantskabsgeneralforsam-linger fem måneder før kongressens afholdelse.

12 L12 18 stk. 3 HK it, medie & industri Hovedstaden foreslår: Hovedbestyrelsen opstiller og trykker samtlige indsendte forslag med motivering. Disse skal tilsendes HK-afdelingerne, landsdækkende klubber og foreninger/branchesektioner eller andre foreningsdannelser med tilsvarende retningslinjer og kongressens deltagere senest én måned før kongressens åbning. Alle forslag offentliggøres desuden på HK/Danmarks hjemmeside. Som lovene er i dag, er det for vanskeligt at stille forslag til kongressen. Hvis man skal få alle dele af organisationen til at føle, at de ikke blot i ord, men også i praksis er en del af løsningen, må adgangen til at stille forslag udvides. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget vedtages.

13 L13 19 stk. 1 punkt 8 Hovedbestyrelsen foreslår, at følgende vedtages. Fastsættelse af de i forbundslovens 20, stk. 1[forbundsformand og næstformænd], stk. 3 [forbundssektorformænd] og stk. 4 [sektornæstformænd] samt afdelingslovenes 17 stk. 1 [afdelingsformænd og afdelingssektorformænd] valgte tillidsrepræsentanters lønninger.

14 L14 20 stk. 1 HK/Stat Hovedstaden foreslår: Kongressen vælger forbundets formand og to sideordnede næstformænd. Til de nævnte tillidshverv kan kun vælges medlemmer, der på valgdagen ikke er fyldt 60 år. Ved nyvalg efter kongressen i 2005 dog 61 år. Det overstregede udgår. Ingen aldersdiskriminering i forbunds-, sektor- og afdelingslove samt landssammenslutningslove mv. Vi mener ikke, HK bør have særlige regler, der diskriminerer på grund af alder. På arbejdsmarkedet er det ulovligt at diskriminere på grund af alder, og det er derfor også noget, som HK forfølger, når der sker overtrædelser. Vi må tage ansvar for hele tiden at vælge dem, vi mener bedst varetager posterne. Og skifte dem ud, når der er andre, der bedre kan udfylde posterne. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Det er hovedbestyrelsens opfattelse, at de nuværende aldersgrænser er til fordel for HK som helhed. Det er den juridiske opfattelse, at aflønnede politikere i HK ikke er omfattet af bestemmelserne om aldersdiskriminering, da der ikke er tale om et egentligt ansættelsesforhold i hvervet.

15 L15 20 stk. 1 HK Handel Hovedstaden foreslår: Kongressen vælger forbundets formand og næstformand. Til de nævnte tillidshverv kan kun vælges medlemmer, der på valgdagen ikke er fyldt 60 år. Ved nyvalg efter kongressen i 2005 dog 61 år. De valgte fortsætter valgperioden ud. I de tilfælde, hvor en af de nævnte tillidsrepræsentanter således ikke kan genvælges, gælder de i 27 nævnte bestemmelser. Herefter konsekvensrettes HK/Danmarks love i overensstemmelse med den nye ordlyd i 20 stk. 1. Da HK/Danmark i forbindelse med etableringen af nyt HK har omlagt og nedlagt en række arbejdsområder findes det ikke længere nødvendigt med tre lønnede tillidsrepræsentanter (forbundsformand og pt. To lønnede næstformænd) til at varetage opgaverne i HK/Danmark. Derfor foreslås det, at den ene lønnede næstformandspost nedlægges. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget vedtages.

16 L16 20 stk. 2 HK it, medie & industri Hovedstaden foreslår: Såfremt flere bringes i forslag til de enkelte poster, skal afstemningen foregå skriftligt. Forlanger mere end 20 % af kongressens delegerede det, foregår afstemningen ved urafstemning blandt alle forbundets medlemmer. For at opnå valg kræves kvalificeret flertal, det vil sige over halvdelen af de afgivne stemmer. Hovedbestyrelsen fastsætter i øvrigt de nærmere regler herfor. Hensigten med forslaget om urafstemning til alle lønnede tillidshverv i HK er ikke at indlede en diskussion om, hvorvidt den ene valgform er mere korrekt og demokratisk end den anden. Ideen med forslaget er, at alle led og processer i vores organisation skal indrettes således, at de bedst muligt understøtter inddragelse og involvering af medlemmerne således så vi også på dette punkt adskiller os mest muligt fra de gule organisationer. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslag L16, L17 og L18 trækkes til fordel for hovedbestyrelsens ændringsforslag, alternativt at forslagene forkastes. Som følge af de mange ændringer af HK s struktur gennem de seneste år, er der rejst spørgsmålstegn ved, om HK s demokratiske grundlag er optimalt, når de større geografiske afstande tages i betragtning. Ligeledes er der i HK, i lighed med flere andre organisationer, opstået et ønske om at kunne lade valg til politiske poster ske ved urafstemninger. Konsekvenserne af at beslutte urafstemning på nuværende tidspunkt er ikke analyseret tilstrækkeligt, og forslagenes konsekvenser er usikre. For at sikre et gennemarbejdet beslutningsgrundlag og for at få belyst fordele og ulemper ved urafstemninger og andre demokratiske tiltag, herunder størst mulig involvering af medlemmerne, udarbejder hovedbestyrelsen senest et år før næste kongres en udredning, hvor bl.a. andre organisationers erfaringer inddrages.

17 L17 20 stk. 2 HK/STAT forbundssektorbestyrelse foreslår: Såfremt flere bringes i forslag til posten som forbundets formand skal valget ske ved en efterfølgende urafstemning blandt medlemmerne. Afstemningen foregår i henhold til den af hovedbestyrelsen i hvert tilfælde vedtagne fremgangsmåde. Såfremt flere bringes i forslag til posterne som forbundets næstformænd, skal afstemningen foregå skriftligt. For at opnå valg kræves kvalificeret flertal, det vil sige over halvdelen af de afgivne stemmer. På HK/Stat Danmarks sektorkongres blev dette forslag godkendt: HK/Stat skal arbejde for, at valg af formand i HK/Danmark sker ved en urafstemning, når der er mere end en kandidat til posten, således at forbundslovene bliver ændret på HK/Danmarks kongres i Forslaget var fremsat af HK/Stat Hovedstaden og HK/Stat Midt, der begge havde motiveret forslaget med lidt forskelligt ordvalg. Valget af formanden for HK/Danmark sker på en kongres, hvor omkring 400 delegerede stemmer. Det er derved forholdsvis få medlemmer ud af en ganske stor medlemsskare, der bestemmer, hvem der skal stå i spidsen for over HK ere. Det repræsentative demokrati er i mange situationer udmærket, men i en så vigtig beslutning som valg af formand for HK/Danmark, er det ikke i orden, at beslutningen træffes i et så snævert demokrati. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslag L16, L17 og L18 trækkes til fordel for hovedbestyrelsens ændringsforslag, alternativt at forslagene forkastes. Som følge af de mange ændringer af HK s struktur gennem de seneste år, er der rejst spørgsmålstegn ved, om HK s demokratiske grundlag er optimalt, når de større geografiske afstande tages i betragtning. Ligeledes er der i HK, i lighed med flere andre organisationer, opstået et ønske om at kunne lade valg til politiske poster ske ved urafstemninger. Konsekvenserne af at beslutte urafstemning på nuværende tidspunkt er ikke analyseret tilstrækkeligt, og forslagenes konsekvenser er usikre. For at sikre et gennemarbejdet beslutningsgrundlag og for at få belyst fordele og ulemper ved urafstemninger og andre demokratiske tiltag, herunder størst mulig involvering af medlemmerne, udarbejder hovedbestyrelsen senest et år før næste kongres en udredning, hvor bl.a. andre organisationers erfaringer inddrages.

18 L18 20 stk. 2 HK/Stat Hovedstaden foreslår: Stk. 2. Såfremt flere bringes i forslag til formand foretages der efter kongressen urafstemning blandt de erhvervsaktive medlemmer. Hvis ingen opnår over halvdelen af de afgivne stemmer, foretages der endnu en urafstemning om de to kandidater, der har fået flest stemmer. Nyt stk. 3. Såfremt flere bringes i forslag til næstformænd, end der skal vælges, skal afstemningen foregå skriftligt. For at opnå valg kræves kvalificeret flertal, det vil sige over halvdelen af de afgivne stemmer. Urafstemning vil sikre, at flere medlemmer engageres i hvem af de opstillede kandidater, vi mener bedst kan være HK s frontfigur og varetage alle medlemsgruppers interesser. En urafstemning er med til at profilere HK i offentligheden. Da de økonomiske investeringer er store til en urafstemning, mener vi kun, det er ved forbundsformandsvalget at udgifterne står i rimeligt forhold til gevinsterne. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslag L16, L17 og L18 trækkes til fordel for hovedbestyrelsens ændringsforslag, alternativt at forslagene forkastes. Som følge af de mange ændringer af HK s struktur gennem de seneste år, er der rejst spørgsmålstegn ved, om HK s demokratiske grundlag er optimalt, når de større geografiske afstande tages i betragtning. Ligeledes er der i HK, i lighed med flere andre organisationer, opstået et ønske om at kunne lade valg til politiske poster ske ved urafstemninger. Konsekvenserne af at beslutte urafstemning på nuværende tidspunkt er ikke analyseret tilstrækkeligt, og forslagenes konsekvenser er usikre. For at sikre et gennemarbejdet beslutningsgrundlag og for at få belyst fordele og ulemper ved urafstemninger og andre demokratiske tiltag, herunder størst mulig involvering af medlemmerne, udarbejder hovedbestyrelsen senest et år før næste kongres en udredning, hvor bl.a. andre organisationers erfaringer inddrages.

19 L19 20 stk. 5 HK Grafisk Kommunikation og Sam-Data/HK foreslår: Fra 1. juni 2008 består hovedbestyrelsen foruden de i 24, stk.1 nævnte (FU) af de til enhver tid valgte afdelingssektorformænd (p.t. fire pr. afdeling) jf. afdelingslovenes 17a, stk. 2. Herudover har HK/Hovedstaden yderligere fire hovedbestyrelsesmedlemmer. Desuden er talspersonen for HK Ungdoms styregruppe, samt talsperson valgt af og blandt de tværgående landsforeningers formænd, medlem af hovedbestyrelsen. For at medvirke og bidrage til hovedbestyrelsens arbejde. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: De tværgående landsforeninger er repræsenteret i hovedbestyrelsen via deres repræsentanter i sektorerne.

20 L20 24 stk. 1 HK Ungdoms styregruppe foreslår: Forbundsformanden, forbundets næstformænd, formændene for forbundets sektorer, talspersonen for HK Ungdom samt fællesformanden for hver HK-afdeling udgør forretningsudvalget. Såfremt en afdelingsrepræsentant er forhindret i at deltage i et forretningsudvalgsmøde, kan denne suppleres af sin suppleant med stemmeret. Suppleanten er udpeget af og valgt blandt afdelingsbestyrelsens medlemmer. Da vi for to år siden var med til at vedtage det nye HK, vedtog man også at give HK Ungdom en plads i hovedbestyrelsen. Vi har nu i de 2 år der er gået bevist, at vi har taget arbejdet i hovedbestyrelsen alvorligt, og at vi på lige niveau med de øvrige medlemmer i bestyrelsen har arbejdet for at sikre HK s fremtid. Tiden er inde til at give HK Ungdom mulighed for at deltage i arbejdet i forretningsudvalget, så vi for alvor kan være med til at tegne fremtiden, vores alles fremtid. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: HK Ungdom blev på kongressen i 2007 sikret fast plads i hovedbestyrelsen, hvor de overordnede politiske drøftelser foregår.

21 L21 25 nyt stk. efter stk. 2 HK/Stat Hovedstaden foreslår: Det er formandens og næstformændenes ansvar at profilere HK og HK s holdninger på de overordnede og fælles områder og politikker, der går på tværs af organisationen. For at sikre større synlighed i forhold til medlemmer og offentlighed og øge gennemslagskraften for HK s synspunkter og politikker på de overordnede og fælles områder er det vigtigt med en klar profil og ansvarsfordeling. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Der er med den nuværende arbejdsdeling mellem forbund, sektorer og afdelinger tilstrækkelig mulighed for at synliggøre HK.

22 Disse love er vedtaget på den ordinære kongres den 7. til den 10. november 2009 og træder i kraft straks.

23 Forbundssektorlove L22 1 stk. 1 HK Handel Hovedstaden foreslår: 1 stk. 1. Forbundet består af fire sektorer: 1. HK/Privat 2. HK Handel 3. HK/Kommunal 4. HK/Stat En forbundssektor kan kun nedlægges eller sammenlægges med hovedbestyrelsens godkendelse, og såfremt et forslag er vedtaget herom på en forbundssektorkongres med ¾ af de afgivne stemmer. Afstemningen skal ske skriftligt. Stk. 2. I tilfælde af en forbundssektors nedlæggelse tilfalder forbundssektorens formue HK/Danmark, og den kan ingensinde blive til genstand for en deling mellem medlemmerne. Ved en sammenlægning med en anden forbundssektor, overtager den fortsættende forbundssektor aktiver og passiver. Stk. 3 Alle medlemmer i HK registreres i en af HK s fire forbundssektorer. Med etableringen af Nyt HK, er HK s struktur nu blevet så smal, at vi med dette forslag sikrer, at der ved fremtidige organisationsændringer i sektorerne er en markant medlemsmæssig opbakning til ændringen blandt de berørte medlemmer. Indstilling; Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Forslag indebærer, at forbundskongressen skal uddelegere den kompetence, den har i dag til at sammenlægge sektorer.

24 Forbundssektorlove L23 7 stk. 1 HK/Privat forbundssektorbestyrelsen foreslår tilføjelse: Bestyrelsen for landsdækkende klubber og foreninger/branchesektioner eller andre foreningsdannelser med tilsvarende retningslinjer med over 2000 medlemmer kan fremsende forslag til behandling på forbundssektorkongressen, såfremt det seneste delegeretmøde er afviklet mere end 12 måneder før forbundskongressens afholdelse. Forslagene indsendes efter retningslinjerne i 7 stk. 2. De fleste landsdækkende klubber og foreninger/branchesektioner eller andre foreningsdannelser med tilsvarende retningslinjer med over 2000 medlemmer holder delegeretmøde hver 3. eller 4. år. Derfor vil der ikke altid være tidsmæssigt sammenfald mellem delegeretmøderne og forbundskongressen. Det kan betyde, at et delegeretmøde skal behandle kongresforslag op til 3 år før kongressens afholdelse, hvilket er uhensigtsmæssigt. Alternativet er, at der skal indkaldes til ekstraordinære delegeretmøder for at behandle og godkende kongresforslag, hvilket vil være udgiftskrævende for organisationen. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget vedtages.

25 Forbundssektorlove L24 7 stk. 2 Hovedbestyrelsen indstiller, at følgende vedtages: Stk. 2. Forslag fra de i stk. 1 nævnte forslagsstillere skal med kort, skriftlig motivering indsendes til den pågældende forbundssektor senest fem måneder før sektorkongressens afholdelse, dog fra forbundssektorbestyrelser senest fire måneder før sektorkongressens afholdelse.

26 Forbundssektorlove L25 7 forslag til nyt stk. 3 HK Grafisk Kommunikation og AkademiMerkonomer i HK foreslår: I de år, hvor der afholdes ordinær kongres og de tværgående landsforeninger ikke afholder delegeretmøder, kan bestyrelserne for de tværgående landsforeninger indsende forslag til behandling på sektorkongressen. Forslagene indsendes efter samme retningslinjer som hvis de indsendes efter et af den tværgående landsforening afholdt delegeretmøde, senest seks måneder før sektorkongressens afholdelse. Nuværende stk. 3 bliver til stk. 4. Da de fleste tværgående landsforeninger har valgt treårige delegeretperioder, vil de ikke falde sammen med de år, hvor HK/Danmarks sektorer har ordinær sektorkongres. Dette vil betyde, at man enten skal indkalde til ekstraordinært delegeretmøde (udgiftskrævende) eller de tværgående landsforeninger skal stille forslag til en sektorkongres helt op til to år før dens afholdelse. De treårige delegeretperioder er valgt ud fra et besparelseshensyn og de tværgående landsforeninger mener, der er større chance for at rekruttere nye til bestyrelserne frem for fireårige delegeretperioder. De unge mennesker, som vi gerne vil have fat i, føler fire år er for lang tid. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes til fordel for forslag L23 og L24.

27 Forbundssektorlove L26 9 stk. 1 HK it, medie & industri Hovedstaden foreslår: Sektorkongressen vælger forbundssektorens formand og kan vælge en næstformand, der kan have arbejdssted i forbundet. Til de nævnte valg kan kun vælges medlemmer, der på valgdagen ikke er fyldt 60 år. Ved nyvalg efter kongressen i 2005 dog 61 år. De valgte fortsætter valgperioden ud. I de tilfælde, hvor en af de nævnte tillidsrepræsentanter således ikke kan genvælges, gælder de i forbundets love 27 nævnte bestemmelser. Såfremt flere bringes i forslag til de enkelte poster, skal afstemningen foregå skriftligt. Forlanger mere end 20 % af kongressens delegerede det, foregår afstemningen ved urafstemning blandt alle sektorens medlemmer. For at opnå valg kræves kvalificeret flertal, det vil sige over halvdelen af de afgivne stemmer. Hovedbestyrelsen fastsætter i øvrigt de nærmere regler herfor. Hensigten med forslaget om urafstemning til alle lønnede tillidshverv i HK er ikke, at indlede en diskussion om, hvorvidt den ene valgform er mere korrekt og demokratisk end den anden. Ideen med forslagene er, at alle led og processer i vores organisation skal indrettes således, at de bedst muligt understøtter inddragelse og involvering af medlemmerne således at vi også på dette punkt adskiller os mest muligt fra de gule organisationer. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget trækkes til fordel for hovedbestyrelsens ændringsforslag, alternativt at forslaget forkastes. Som følge af de mange ændringer af HK s struktur gennem de seneste år, er der rejst spørgsmål ved, om HK s demokratiske grundlag er optimal, når de større geografiske afstande tages i betragtning. Ligeledes er der i HK, i lighed med flere andre organisationer, opstået et ønske om at kunne lade valg til politiske poster ske ved urafstemninger. Konsekvenserne af at beslutte urafstemning på nuværende tidspunkt er ikke analyseret tilstrækkeligt og forslagenes konsekvenser er usikre. For at sikre et gennemarbejdet beslutningsgrundlag og få belyst fordele og ulemper ved urafstemninger og andre demokratiske tiltag, herunder størst mulig involvering af medlemmerne, udarbejder hovedbestyrelsen senest et år før næste kongres en udredning, hvor bl.a. andre organisationers erfaringer inddrages.

28 Forbundssektorlove L27 9 stk. 1 HK/Stat Hovedstaden foreslår: Sektorkongressen vælger forbundssektorens formand og kan vælge en næstformand, der kan have arbejdssted i forbundet. Til de nævnte tillidshverv kan kun vælges medlemmer, der på valgdagen ikke er fyldt 60 år. Ved nyvalg efter kongressen i 2005 dog 61 år. Det overstregede udgår. Ingen aldersdiskriminering i forbunds-, sektor- og afdelingslove samt landssammenslutningslove mv. Vi mener ikke, HK bør have særlige regler, der diskriminerer på grund af alder. På arbejdsmarkedet er det ulovligt at diskriminere på grund af alder, og det er derfor også noget, som HK forfølger, når der sker overtrædelser. Vi må tage ansvar for hele tiden at vælge dem, vi mener bedst varetager posterne. Og skifte dem ud, når der er andre, der bedre kan udfylde posterne. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Det er hovedbestyrelsens opfattelse, at de nuværende aldersgrænser er til fordel for HK som helhed. Det er den juridiske opfattelse, at aflønnede politikere i HK ikke er omfattet af bestemmelserne om aldersdiskriminering, da der ikke er tale om et egentligt ansættelsesforhold i hvervet.

29 Forbundssektorlove L28 13, stk. 2 Hovedbestyrelsen indstiller, at følgende nyt punkt a) vedtages: a) Fastsættelse af forbundssektorkontingentet under ansvar over for sektorkongressen.

30 Forbundssektorlove Disse love er vedtaget på den ordinære kongres den 7. til den 10. november 2009 og træder i kraft straks.

31 Afdelingslove L29 9 stk. 1 HK Grafisk Kommunikation og Sam-Data/HK foreslår: Medlemmer beskæftiget inden for et brancheområde kan oprette en brancheklub. Vedtægter samt valg af formand og bestyrelse godkendes af afdelingssektorens bestyrelse. Medlemmer beskæftiget inden for et brancheområde kan oprette en tværgående brancheklub. Vedtægter samt valg af formand og bestyrelse godkendes af den tværgående landsforeningens bestyrelse. Stk. 2. Omkostning ved brancheklubbers virksomhed dækkes af HK-afdelingen efter regler udarbejdet af HK-afdelingen. Omkostningerne ved tværgående brancheklubbers virksomhed dækkes af den tværgående landsforening efter regler udarbejdet af den tværgående landsforening. De tværgående landsforeninger har et stort ønske om at bidrage til Nyt HK. Vi ønsker en udvikling sammen med alle andre led i HK, der tegnes af overliggeren med de fire kerneydelser. Vi mener, at det er hensigtsmæssigt for HK, at vi i den forbindelse ændrer tilknytningen af vores tværgående brancheklubber til afdelingerne til en tilknytning til de respektive tværgående landsforeninger. Implementeringen af Nyt HK og dermed opgavefordelingen mellem forbund, tværgående landsforeninger, sektorer og afdelinger vil med denne ændring få fuldt gennemslag i hele organisationen i en mere naturlig og logisk form. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Der er i forbindelse med kontingentfordelings-aftalerne afsat penge til afdelingernes arbejde med brancheklubberne. Disse midler er ikke øremærket til de lokale brancheklubbers arbejde, men indgår i den enkelte afdelings samlede prioritering af indsatsen og det faglige arbejde.

32 Afdelingslove L30 13 stk. 3 Hovedbestyrelsen foreslår, at følgende vedtages: De økonomiske midler/aktiver er fælles for HK-afdelingen/afdelingssektoren. Regnskabet føres under ét. Det reviderede regnskab fremlægges på den ordinære HK-afdelings generalforsamling til godkendelse. Regnskabet følger kalenderåret. Ved en tidligere revision af lovene for afdelingerne er bestemmelsen om, at afdelingens generalforsamling skal godkende afdelingens regnskab forsvundet ved en fejl.

33 Afdelingslove L31 17 stk. 2 Hovedbestyrelsen foreslår, at følgende vedtages: stk. 2 udgår. I forbindelse med ændringerne af HK s struktur er afdelingerne blevet så store, at det er nødvendigt, at der i alle afdelinger er en fællesformand og fire afdelingssektorformænd.

34 Afdelingslove L32 17 stk. 3 HK/Stat Hovedstaden foreslår: Stk. 3. Valgbar til fællesformand, næstformand, bestyrelse eller revisor er alle medlemmer med undtagelse af medlemmer, der ikke betaler kontingent til forbund, sektor og HK-afdeling samt medlemmer, der ikke er erhvervsaktive, dvs. er på overgangsydelse, pension eller i kontingentgruppen for ikke erhvervsaktive efterlønsmodtagere. Hovedbestyrelsen kan i særlige tilfælde godkende, at erhvervsaktive medlemmer, der fritages for at betale kontingent, kan bevare deres valgbarhed. For fastlønnede tillidsrepræsentanters vedkommende dog kun for så vidt de på valgdagen ikke er fyldt 62 år. Ved nyvalg efter kongressen i 2005 dog 63 år. Det overstregede udgår. Motivation; Ingen aldersdiskriminering i forbunds-, sektor- og afdelingslove samt landssammenslutningslove mv. Vi mener ikke, HK bør have særlige regler, der diskriminerer på grund af alder. På arbejdsmarkedet er det ulovligt at diskriminere på grund af alder, og det er derfor også noget, som HK forfølger, når der sker overtrædelser. Vi må tage ansvar for hele tiden at vælge dem, vi mener bedst varetager posterne. Og skifte dem ud når der er andre, der bedre kan udfylde posterne. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Det er hovedbestyrelsens opfattelse, at de nuværende aldersgrænser er til fordel for HK som helhed. Det er den juridiske opfattelse, at aflønnede politikere i HK ikke er omfattet af bestemmelserne om aldersdiskriminering, da der ikke er tale om et egentligt ansættelsesforhold i hvervet.

35 Afdelingslove L33 17 stk. 15 HK Ungdoms styregruppe foreslår: En repræsentant for HK Ungdom har ret til at deltage i HK-afdelingsbestyrelsens møder med stemmeret. I dag er der i nogle afdelingsbestyrelser repræsentanter for HK-Ungdom med stemmeret. I andre er der ikke. Vi synes, det er vigtigt, at der gælder de samme regler for unges repræsentation i afdelingerne. Vi mener, det er rimeligt, at HK-Ungdom har stemmeret, da de unge på den måde kan være med til at præge udviklingen. HK Ungdom har stemmeret i hovedbestyrelsen og er her med til at sætte den overordnede kurs i HK. Det er derfor kun naturligt, at unge også skal have mulighed for at være med til at sætte kursen lokalt Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Hovedbestyrelsen ønsker at fastholde princippet om, at man må lade sig stille op og vælge lokalt, hvis man skal have en plads i afdelingsbestyrelsen.

36 Afdelingslove L34 17a stk. 2 HK/Kommunal forbundssektorbestyrelse foreslår: Afdelingssektorgeneralforsamlingen vælger en fuldtidslønnet sektorformand og kan vælge en næstformand. Beslutning om ikke at fuldtidsaflønne sektorformanden kan dog træffes af den enkelte afdelingssektors generalforsamling/repræsentantskabsmøde. Fastlønnede tillidsrepræsentanter må ikke være fyldt 62 år på valgdagen. Den enkelte HK-afdelings sektorformænd aflønnes på samme niveau. Niveauet fastsættes af afdelingsgeneralforsamlingen/afdelingens repræsentantskabs-generalforsamling. Resten uændret. Forslaget skal ses i sammenhæng med de stadig stigende forventninger til afdelingssektorformændenes rolle i HK s egen organisation sammenholdt med den nye geografiske virkelighed i NYT HK. Ud over at varetage ledelsen af afdelingssektoren i samarbejde med kontorchefen og øvrige politiske ledere i HK-afdelingen har HK/Kommunal en forventning om, at afdelingssektorformanden: - Fungerer som bindeled, oversætter og formidler mellem det centrale og lokale niveau i HK - Loyalt og offensivt kommunikerer, implementerer og sikrer opfølgning og regionalt på centrale politiske beslutninger og indsatsområder - Bærer medlemsbehov offensivt ind i en politisk proces altså varetager medlemsinteresser i forhold til hele organisationen (afdeling, sektorbestyrelse, hovedbestyrelse, så medlemmerne kan genkende sig selv i de politiske beslutninger) - Er synlig og offensiv fagpolitisk aktør og frontfigur i regionerne i forhold til relevante interessenter arbejdsgivere, opinion, uddannelsesinstitutioner, nævn, råd mm. - Har en hovedfunktion i forhold til medlemshvervning og medlemsfastholdelse - Står for den lokale profilering af sektoren - Tager del i relevante fællesskabs-/forbundsopgaver med en sektorvinkel - Har tæt kontakt til tillidsfolk, klubber og arbejdspladser - Opbygger og deltager i fagpolitiske netværksgrupper som en vigtig del af det politiske arbejde Forslaget fremsættes derfor med henblik på at give alle afdelingssektorformænd samme mulighed for en yderligere professionalisering af det lokale fagpolitiske arbejde og at sikre rimelige arbejdsvilkår og god sammenhæng mellem arbejds- og familieliv, således at der også er attraktive vilkår i forhold til fremtidig rekruttering. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget trækkes til fordel for hovedbestyrelsens forslag A7 og L13 om aflønning af politikere, alternativt forkastes.

37 Afdelingslove L35 17a stk. 2 HK it, medie & industri Hovedstaden foreslår: Afdelingssektorgeneralforsamlingen vælger afdelingssektorformand og kan vælge en næstformand. For fastlønnede tillidsrepræsentanter dog kun så vidt de på valgdagen ikke er fyldt 62 år. De valgte fortsætter perioden ud. I de tilfælde, hvor en af de nævnte tillidsrepræsentanter således ikke kan genvælges, gælder de i afdelingslovenes 18 nævnte bestemmelser. Såfremt flere bringes i forslag til de enkelte poster, skal afstemningen foregå skriftligt. Forlanger mere end 20 % af generalforsamlingens deltagere det, foregår afstemningen ved urafstemning blandt alle afdelingssektorens medlemmer. For at opnå valg kræves kvalificeret flertal, det vil sige over halvdelen af de afgivne stemmer. Hovedbestyrelsen fastsætter i øvrigt de nærmere regler herfor. Hensigten med forslaget om urafstemning til alle lønnede tillidshverv i HK er ikke at indlede en diskussion om, hvorvidt den ene valgform er mere korrekt og demokratisk end den anden. Ideen med forslagene er, at alle led og processer i vores organisation skal indrettes således, at de bedst muligt understøtter inddragelse og involvering af medlemmerne således så vi også på dette punkt adskiller os mest muligt fra de gule organisationer. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget trækkes til fordel for hovedbestyrelsens ændringsforslag, alternativt at forslaget forkastes. Som følge af de mange ændringer af HK s struktur gennem de seneste år, er der rejst spørgsmål ved, om HK s demokratiske grundlag er optimal, når de større geografiske afstande tages i betragtning. Ligeledes er der i HK, i lighed med flere andre organisationer, opstået et ønske om at kunne lade valg til politiske poster ske ved urafstemninger. Konsekvenserne af at beslutte urafstemning på nuværende tidspunkt er ikke analyseret tilstrækkeligt og forslagenes konsekvenser er usikre. For at sikre et gennemarbejdet beslutningsgrundlag og få belyst fordele og ulemper ved urafstemninger og andre demokratiske tiltag, herunder størst mulig involvering af medlemmerne, udarbejder hovedbestyrelsen senest et år før næste kongres en udredning, hvor bl.a. andre organisationers erfaringer inddrages.

38 Afdelingslove L36 23 HK Handel Hovedstaden foreslår: (Mellem kongresser kan Konsekvens af forslaget) En HK-afdeling kan kun nedlægges med hovedbestyrelsens godkendelse, og såfremt forslag er vedtaget herom på en generalforsamling med ¾ af de afgivne stemmer. Afstemningen skal foregå skriftligt. En lokal afdelingssektor kan kun nedlægges med afdelingsbestyrelsens og hovedbestyrelsens godkendelse, og såfremt forslag er vedtaget herom på en sektorgeneralforsamling med ¾ af de afgivne stemmer. Med etableringen af Nyt HK, er HK s afdelingsstruktur nu blevet så smal, at vi med dette forslag sikrer, at der ved fremtidige organisationsændringer i antallet af afdelinger og lokale afdelingssektorer, er en markant medlemsmæssig opbakning til ændringen blandt de berørte medlemmer. Hovedbestyrelsen indstiller, at forslaget forkastes. Begrundelse: Forslaget indebærer, at forbundskongressen skal uddelegere den kompetence, den har i dag, til at nedlægge afdelingssektorer.

39 Afdelingslove Disse love er vedtaget på den ordinære kongres den 7. til den 10. november 2009 og træder i kraft straks.

Sektorlove Kongres 2016

Sektorlove Kongres 2016 Sektorlove Kongres 2016 1 HK HANDEL henhører under HK/Danmark med hjemsted i Københavns Kommune. 2 HK HANDEL holder kongres hvert fjerde år. Indkaldelse skal ske med mindst 9 måneders varsel. Der skal

Læs mere

HK/PRIVAT LOVE NOVEMBER 2011

HK/PRIVAT LOVE NOVEMBER 2011 HK/PRIVAT LOVE 6.-8. NOVEMBER 2011 1 HK/Privat henhører under HK/Danmark med hjemsted i Københavns Kommune. 2 HK/Privat afholder sektorkongres hvert 4. år. Indkaldelse skal ske med mindst 9 måneders varsel.

Læs mere

VI BINDER DANMARK. sammen LOVE /PRIVAT 3. ORDINÆRE KONGRES NOVEMBER 2015 KOLDING

VI BINDER DANMARK. sammen LOVE /PRIVAT 3. ORDINÆRE KONGRES NOVEMBER 2015 KOLDING VI BINDER DANMARK sammen LOVE /PRIVAT 3. ORDINÆRE KONGRES 1. - 3. NOVEMBER 2015 KOLDING HK/Privat henhører under HK/Danmark med hjemsted i Københavns Kommune. 1 2 HK/Privat afholder sektorkongres hvert

Læs mere

Love og forslag HK HANDELs Sektorkongres 2016

Love og forslag HK HANDELs Sektorkongres 2016 1 HK HANDEL henhører under HK/Danmark med hjemsted i Københavns Kommune. 2 HK HANDEL holder kongres hvert fjerde år. Indkaldelse skal ske med mindst 9 måneders varsel. Der skal afholdes ekstraordinær forbundssektorkongres,

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING AF LOVE

FORSLAG TIL ÆNDRING AF LOVE 1 HK/Privat henhører under HK/Danmark med hjemsted i Københavns Kommune 2 HK/Privat afholder sektorkongres hvert 4. år. Indkaldelse skal ske med mindst 9 måneders varsel. Forslag fra sektorbestyrelsen:

Læs mere

Vedtægter for HK/Sjælland.

Vedtægter for HK/Sjælland. Vedtægter for HK/Sjælland. Afsnit 1 - Navn og formål. 1. Stk. 1. Foreningens navn er HK Danmark, Sjælland afdeling (HK/Sjælland) med afdelingssektorerne HK/Handel, HK/kommunal, HK/Stat og HK/Privat, hjemmehørende

Læs mere

LOVE. HK Hovedstaden

LOVE. HK Hovedstaden LOVE HK Hovedstaden 2018 Indhold AFSNIT 1 Navn og formål... 3 1... 3 AFSNIT 2 Generalforsamlinger... 3 Generelle bestemmelser... 3 2... 3 Fællesbestemmelser for afvikling af repræsentantskabsgeneralforsamling

Læs mere

HK Kommunals forbundssektorlove Vedtaget på HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

HK Kommunals forbundssektorlove Vedtaget på HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 HK Kommunals forbundssektorlove Vedtaget på HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Navn og medlemmer ( 1-2) 1 HK Kommunal hører under HK Danmark med hjemsted i Københavns

Læs mere

Love for HK Privat. Stk. 1 HK Privat afholder sektorkongres hvert 4. år. Indkaldelse skal ske med mindst 9 måneders varsel.

Love for HK Privat. Stk. 1 HK Privat afholder sektorkongres hvert 4. år. Indkaldelse skal ske med mindst 9 måneders varsel. HK Privat henhører under HK Danmark med hjemsted i Københavns Kommune. HK Privat afholder sektorkongres hvert 4. år. Indkaldelse skal ske med mindst 9 måneders varsel. 1 2 Der afholdes ekstraordinær sektorkongres,

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING AF LOVE

FORSLAG TIL ÆNDRING AF LOVE FORSLAG TIL ÆNDRING AF LOVE Nuværende tekst Forslag Bemærkninger 1 1 HK/Privat henhører under HK/Danmark med hjemsted i Københavns Kommune. 2 Afdelingssektorgeneralforsamlingen for HK/Privat i Sydjylland

Læs mere

HK STATS FORBUNDSSEKTORLOVE 2016

HK STATS FORBUNDSSEKTORLOVE 2016 HK STATS FORBUNDSSEKTORLOVE 2016 1. HK STATS HJEMSTED HK Stat er den statslige forbundssektor af HK Danmark med hjemsted i Københavns Kommune. 2. HK STATS OMRÅDE Ethvert medlem af forbundet, der er beskæftiget

Læs mere

Samarbejdsvedtægter for HK Midt.

Samarbejdsvedtægter for HK Midt. Samarbejdsvedtægter for HK Midt. Afsnit 1 navn og formål 1 Foreningens navn er HK/Danmark (HK) Midt afdeling, omfattende sektorerne HK/Privat, HK Handel, HK Kommunal og HK Stat, hjemmehørende i Odense

Læs mere

Kongresmaterialer Materialer og tidsplan for kongressen vil blive offentliggjort senest en måned før forbundssektorkongressen.

Kongresmaterialer Materialer og tidsplan for kongressen vil blive offentliggjort senest en måned før forbundssektorkongressen. FTR/TR + kommunal_alle Indkaldelse HK Kommunal afholder sin 10. ordinære forbundssektorkongres fra søndag den 26. januar til tirsdag den 28. januar 2020 på Hotel Nyborg Strand. Indkaldelsen sker i henhold

Læs mere

FÆLLESSKAB, FAGLIGHED & FREMTID LOVE OG FORSLAG

FÆLLESSKAB, FAGLIGHED & FREMTID LOVE OG FORSLAG FÆLLESSKAB, & FREMTID FAGLIGHED LOVE OG FORSLAG HK STAT KONGRES 2016 ALMINDELIGE FORSLAG HK STAT KONGRES 2016 HK STAT KONGRES 2016 INDKOMNE FORSLAG Forslag HK Stat Sjælland Det foreslås at HK Stat arbejder

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål At medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur...

Afsnit 1 Navn, formål og medlemmer Afsnit 2 Fællesgeneralforsamling og fælles medlemsmøder Afsnit 3 Valg og struktur... Vedtægter for Al tekst på grå baggrund er taget direkte fra Forbundssektorbestyrelsens eksempel vedtægter og minimumsbestemmelser. Øvrige afsnit er der, hvor vores struktur og lokale forhold har nødvendiggjort

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Blad 2/ INDSTIK - VEDTAEGTER 24 - INDSTIK - Vedtagter_endelig

Blad 2/ INDSTIK - VEDTAEGTER 24 - INDSTIK - Vedtagter_endelig DL-F Vedtægter 2015 2018 1. Landsforeningens område Landsforeningen Dansk Laborant-Forening er tilknyttet HK Danmark, og ethvert medlem af DL-F er således også medlem af HK. Landsforeningens område er

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

HK/KOMMUNAL STANDARDVEDTÆGT FOR KLUBBER UNDER HK/KOMMUNAL

HK/KOMMUNAL STANDARDVEDTÆGT FOR KLUBBER UNDER HK/KOMMUNAL HK/KOMMUNAL STANDARDVEDTÆGT FOR KLUBBER UNDER HK/KOMMUNAL 2002 Varenummer 4409020002 2 Vedtægt for HK-klubben Klubbens navn: Klubbens område: Vedtaget på klubgeneralforsamlingen den Dirigent Tillidsrepræsentant

Læs mere

HK/Kommunals forbundssektorlove 2012

HK/Kommunals forbundssektorlove 2012 HK/Kommunals forbundssektorlove 2012 1 HK/Kommunal er den kommunale sektor for HK-medlemmer ansat i kommuner, regioner og fælleskommunale selskaber. 2 HK/Kommunals (forbundets) hjemsted er Københavns kommune.

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND).

1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND). Vedtægt for DM KULTUR & SAMFUND Navn og formål 1 Navnet er Den landsdækkende Klub for humanistiske og samfundsvidenskabelige Forskningsinstitutioner (KULTUR & SAMFUND). 2 KULTUR & SAMFUNDs overordnede

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HK KLUB NORDDJURS KOMMUNE

VEDTÆGTER FOR HK KLUB NORDDJURS KOMMUNE VEDTÆGTER FOR HK KLUB NORDDJURS KOMMUNE Revideret 05.03.14 2 Vedtægt for HK-klubben Klubbens navn: HK Klub Norddjurs Kommune Klubbens område: HK medarbejdere ansat ved Norddjurs Kommune 1 Område og formål

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus

Klublove. Social- og Sundhedsassistentklubben Århus 1 Klubbens navn Klublove Social- og Sundhedsassistentklubben Århus Klubbens navn er Social og sundhedsassistentklubben i Århus 2 Formål Medvirke til at løse opgaver i forhold til medlemmerne efter regler,

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Klubbens vedtægt skal godkendes på en generalforsamling og efterfølgende af afdelingssektoren.

Klubbens vedtægt skal godkendes på en generalforsamling og efterfølgende af afdelingssektoren. Minimumsbestemmelser for klubvedtægter pr. 19. april 2017 Enhver klub under HK Kommunal skal fastsætte en vedtægt, der indeholder bestemmelser om medlemskreds og medlemmernes mulighed for indflydelse,

Læs mere

ÆNDRINGS- FORSLAG FRA AFDELINGERNE TIL LOVENE

ÆNDRINGS- FORSLAG FRA AFDELINGERNE TIL LOVENE ÆNDRINGS- FORSLAG FRA AFDELINGERNE TIL LOVENE KONGRES 2016 2. udgave ÆNDRINGSFORSLAG TIL LOVENE - 2. UDGAVE KONGRES 2016 DANSK METAL 1 2 DANSK METAL KONGRES 2016 ÆNDRINGSFORSLAG TIL LOVENE - 2. UDGAVE

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord

Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord Afdelingslove FOA Fag og Arbejde Mariagerfjord 1 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er FOA Mariagerfjord Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i Mariagerfjord kommune. Afdelingens geografiske område er:

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland.

Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens postadresse. Stk. 3. Lokalafdelingen er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. NAVN OG HJEMSTED 1. Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Favrskov Lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind Favrskov«. 1 Stk. 2. Lokalafdelingens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening VEDTÆGTER FOR Frederikssund Lærerkreds Danmarks Lærerforening Kreds 37 Side 1 af 5 Kredsens navn er Frederikssund Lærerkreds. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks Lærerforening.

Læs mere

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger

Stk. 4. Regionskredsen kan jfr. 10 varetage specifikke opgaver på vegne af lokalafdelinger Forslag til vedtægter for SIND, Regionskreds Midtjylland NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. I

Læs mere

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG

Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Ny vedtægt for SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, HOLBÆK-ODSHERRED-KALUNDBORG Stk. 2. Lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

HK/kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. Standardvedtægt

HK/kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. Standardvedtægt HK/kommunal og Dansk Socialrådgiverforening (endelig udgave - sprogligt revideret 2010) Standardvedtægt for fællesklubber under HK/Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening 2002 1 Vedtægter for fællesklubber

Læs mere

i centrum HK KONGRES DEN OKTOBER 2013 TIVOLI congress CENTER / LOVFORSLAG

i centrum HK KONGRES DEN OKTOBER 2013 TIVOLI congress CENTER / LOVFORSLAG Medlemmet i centrum HK KONGRES DEN 24.-26. OKTOBER 2013 TIVOLI congress CENTER / LOVFORSLAG Love for HK/Danmark 2009 Nuværende tekst Indkomne forslag Motivation Love for HK/Danmark 2009 L1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne.

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne. VEDTÆGTER Den 26.03.14 1 Navn Navnet er SKK Skolelederforeningen, Københavns Kommune. Stk.2 Medlemmer er ledere ansat i Københavns Kommune, omfattet af Overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet,

Læs mere

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling

Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling Vedtægter for SIND Vestjylland Lokalafdeling NAVN OG HJEMSTED 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Vestjylland afdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen»sind

Læs mere

Bestyrelsen skal, for at leve op til teksten i 2, arbejde efter følgende program:

Bestyrelsen skal, for at leve op til teksten i 2, arbejde efter følgende program: Vedtægter 2012 2015 1. Landsforeningens område Landsforeningen Dansk Laborant-Forening er tilknyttet HK/Danmark, og ethvert medlem af DL-F er således også medlem af HK. Landsforeningens område er fastsat

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

Vedtægter SIND AARHUS-SAMSØ. SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling. Februar 2017

Vedtægter SIND AARHUS-SAMSØ. SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling. Februar 2017 SIND AARHUS-SAMSØ SIND, Aarhus-Samsø Lokalafdeling Vedtægter Februar 2017 SIND Aarhus-Samsø er en del af Landsforeningen SIND, Regionskreds Midtjylland. Lokalafdelingen dækker kommunerne Aarhus og Samsø

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl

Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl Indkaldelse til generalforsamling i HK-klubben Tirsdag den 27. november kl. 11 13.45 Sted: Hovedbygningen, Aulaen, Ndr. Ringgade 4, 8000 Aarhus C Dagsorden: Velkommen 1) Valg af dirigent 2) Godkendelse

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Kastrup 2016 1 Indhold 1. NAVN..... 4 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 4 3. FORMÅL... 4 STK. 2. Faglige opgaver... 4 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 4 4.

Læs mere

Nugældende Forslag Bemærkninger

Nugældende Forslag Bemærkninger Forslag til ændring af sektionernes vedtægter pr. 01.01.2017 Nugældende Forslag Bemærkninger Vedtægter gældende for Den Danske Dyrlægeforenings faggrupper Faggruppe erstatter Sektion også i bestemmelserne

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Ændringsforslag er markeret med fed rød Marts 2011 Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter.

Læs mere

Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark

Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark Vedtægter Landsforeningen HK Seniorer Danmark Vedtægter fra repræsentantskabsmødet 15. maj 2018 1. Landsforeningens navn og adresse Landsforeningens navn er: HK Seniorer Danmark. Stk. 2. Landsforeningens

Læs mere

Vedtægter for SIND Ungdom

Vedtægter for SIND Ungdom SIND Ungdom Sølvgade 34, kld. 1307 København K Tlf.: 35 24 07 50 www.sindungdom.dk Vedtægter for SIND Ungdom Marts 2015 1 NAVN OG HJEMSTED Aktivitetens navn er SIND Ungdom Dens hjemsted er Sølvgade 34,

Læs mere

MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund. Kapitel I Navn og hjemsted

MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund. Kapitel I Navn og hjemsted MØNSTERLOVE for afdelinger under Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund Kapitel I Navn og hjemsted Stk. 1 Afdelingens navn er 1 Stk. 2 Afdelingen har hjemsted i kommune. Stk. 3 Særbestemmelser skal i alle

Læs mere

Sektorlove for Servicesektoren

Sektorlove for Servicesektoren Sektorlove for Servicesektoren 1. Navn. Servicesektoren under Fag og Arbejde, Roskilde afdeling. 2. Sektorens grundlag og formål. Stk. 1. Sektorens grundlag: Sektorens grundlag er et menneskesyn, som bygger

Læs mere

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune.

Foreningen Ulstrup IF er stiftet den og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. Ulstrup IF 1: NAVN OG HJEMSTED. Foreningen Ulstrup IF er stiftet den 15.06.2010 og har hjemsted i Ulstrup i Favrskov Kommune. 2: FORMÅL. Foreningens formål er, med udgangspunkt i afdelingerne, at skabe

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM Navn og formål 1 Foreningens navn er Liberal Alliances Ungdom. 2 Det er Liberal Alliances Ungdoms formål at engagere og mobilisere unge, som tilslutter sig Liberal

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening 1.1 Vedtægter for Kreds 37 VEDTÆGTER FOR KREDS 37 Danmarks Lærerforening 19. januar 2015 Side 1 af 5 1.1 Kredsens navn er Fjordkredsen. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 GUL skrift = nuværende ordlyd BLÅ skrift = forslag til ny ordlyd 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd 1 NAVN OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Erhvervsråd med hjemsted i Ringkøbing Skjern kommune. 2. Formålet med Ringkøbing Fjord Erhvervsråds arbejde

Læs mere

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer

Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Bilag til pkt. 5a på Skole og Forældre Københavns Generalforsamling 2018: Forslag til vedtægtsændringer Forslaget er stillet af bestyrelsen. Begrundelse: Landsforeningen Skole og Forældre har ændret deres

Læs mere

VEDTÆGTER DANSKE KREDS

VEDTÆGTER DANSKE KREDS VEDTÆGTER DANSKE KREDS 1 Navn og hjemsted 1.1 Kredsens navn er Danske Kreds, Den faglige organisation i Danske Bankkoncernen. Dens hjemsted er København. 1.2 Danske Kreds er tilsluttet Finansforbundet

Læs mere

Vedtægter for BUPL-Bornholm.

Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen 2009. Bemærkninger vedtaget på generalforsamling 2013. Indhold 1 Navn.... 2 2 Tilhørsforhold.... 2 3 Fagforeningens opgaver... 2 4 Fagforeningens

Læs mere

BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018.

BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018. BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018. Nuværende: Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love

FOA Social- og Sundhedsafdelingens love FOA Social- og Sundhedsafdelingens love - vedtaget på fagforeningens ordinære generalforsamling den 15. november 2017 1: Navn og hjemsted Fagforeningens navn er FOA Social- og Sundhedsafdelingen. Fagforeningen

Læs mere

Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger

Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger Uddannelsesforbundet sammenlægningsudvalget 6. marts 2008 Bilag pkt. 3.4: Rammevedtægter foreninger Rammevedtægter for Uddannelsesforbundets lærerforeninger Ifølge punkt 10.3.3. i Uddannelsesforbundets

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre

Vedtægter for Skole og Forældre Vedtægter for Skole og Forældre 1. Navn Foreningens navn er Skole og Forældre. 2. Formål og opgave Det er Skole og Forældres formål: at styrke samarbejdet mellem hjem, skole og samfund at styrke skolebestyrelsernes

Læs mere

Hovedbestyrelsen skal sikre, at alle i et HK-fritidsjob, som samtidig går på en ungdomsuddannelse,

Hovedbestyrelsen skal sikre, at alle i et HK-fritidsjob, som samtidig går på en ungdomsuddannelse, A1 HK-Ungdoms styregruppe foreslår: Hovedbestyrelsen skal sikre, at alle i et HK-fritidsjob, som samtidig går på en ungdomsuddannelse, tilbydes medlemskab på samme vilkår til samme pris. Sidste kongres

Læs mere

Vedtægter for Træsektionen

Vedtægter for Træsektionen Vedtægter for Træsektionen INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse,

Læs mere

FreelanceGruppens bestyrelse foreslår følgende ændringer i vedtægterne: FreelanceGruppen er en specialgruppe under Dansk Journalistforbund.

FreelanceGruppens bestyrelse foreslår følgende ændringer i vedtægterne: FreelanceGruppen er en specialgruppe under Dansk Journalistforbund. FreelanceGruppens generalforsamling Punkt 5a FreelanceGruppens bestyrelse foreslår følgende ændringer i vedtægterne: senest ændret 6. marts 2010 / 2014. 1 Formål FreelanceGruppen er en specialgruppe under

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Kastrup 2019 1 Indhold 1. NAVN..... 3 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 3 3. FORMÅL... 3 STK. 2. Faglige opgaver... 3 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 3 4. FORHANDLINGSREGLER

Læs mere

Love for HK/Danmark Side 1 af 68

Love for HK/Danmark Side 1 af 68 Love for HK/Danmark 2013 Side 1 af 68 Love for HK Danmark 2013 Afsnit 1 - Navn og formål 1 Stk. 1. Forbundets navn er HK Danmark. Forbundet har hjemsted i Københavns Kommune. Stk. 2. Forbundet består af

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN

VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN VEDTÆGTER FOR DISTRIKTSFORENINGEN AF MENIGHEDSRÅD I KØBENHAVN NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Distriktsforeningen af menighedsråd i København 2 Distriktsforeningens hjemsted er provstierne:

Læs mere

HI s formål er at varetage medlemmernes faglige løn- og ansættelsesmæssige og organisatoriske interesser

HI s formål er at varetage medlemmernes faglige løn- og ansættelsesmæssige og organisatoriske interesser VEDTÆGTER 1 Navn Organisationens navn er HI. HI er en organisation for ledende medarbejdere i Idræts-, Kultur- og Fritidssektoren. HI s hjemsted er den kommune, i hvilken sekretariatet er beliggende. Pt

Læs mere

Love FOA Nordjylland

Love FOA Nordjylland Love FOA Nordjylland 1: Navn, hjemsted og organisationstilknytning Fagforeningens navn er FOA Nordjylland. Fagforeningen har hjemsted i Aalborg med fagforeningshuse i Thisted og Aalborg. Fagforeningens

Læs mere

Liberal Alliances Ungdom består af Landsforeningen og Lokalforeningerne.

Liberal Alliances Ungdom består af Landsforeningen og Lokalforeningerne. VEDTÆGTER NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Liberal Alliances Ungdom. 2 Det er Liberal Alliances Ungdoms formål at engagere og mobilisere unge, som tilslutter sig Liberal Alliances Ungdoms politiske

Læs mere

Forslag til vedtægter for Uddannelsesforbundet sektionen for lærere m. fl. ved FGU

Forslag til vedtægter for Uddannelsesforbundet sektionen for lærere m. fl. ved FGU August 2019 Forslag til vedtægter for Uddannelsesforbundet sektionen for lærere m. fl. ved FGU Forslaget til vedtægter indeholder to dele: Punkterne 1. 9. indeholder reglerne fra hovedbestyrelsens rammevedtægter

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Klublove for TSM - Teknik og skole

Klublove for TSM - Teknik og skole Klublove for TSM - Teknik og skole 1 Klubbens navn Klubbens navn er TSM Teknik og skole under FOA Århus afdeling Klubben skal til enhver tid overholde afdelingens og forbundets love og bestemmelser. Foretager

Læs mere

Risskov civile Hundeførerforening.

Risskov civile Hundeførerforening. Bankkonto: 7110-1096775 Adresse på træningsplads: Viengevej 7, 8240 Risskov. Cvr. nr.: 34175640 Forslag til ændring af landsforeningens vedtægter 5,7,10,12 og 14 stk 1. vedrørende ansættelse og godkendelse

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Vedtægter for Uddannelsesforbundet sektionen for lærere m. fl. ved FGU

Vedtægter for Uddannelsesforbundet sektionen for lærere m. fl. ved FGU Oktober 2019 Vedtægter for Uddannelsesforbundet sektionen for lærere m. fl. ved FGU 1 Navn 1.1 Sektionens navn er Uddannelsesforbundet sektionen for lærere m. fl. ved FGU 1.2 Sektionens adresse er Uddannelsesforbundets

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er Finansforbundets hjemstedskommune.

Læs mere

VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN. 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen.

VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN. 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen. VEDTÆGTER ASSURANDØR KREDSEN KREDSENS NAVN OG HJEMSTED 1. Kredsens navn er Assurandør Kredsen. Stk. 2. Assurandør Kredsen er en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. 2.

Læs mere

Vedtægter. for. HK-klubben ved Aalborg Universitet

Vedtægter. for. HK-klubben ved Aalborg Universitet Vedtægter for HK-klubben ved Aalborg Universitet Klubben er det redskab, der skal sikre det enkelte medlem det størst mulige udbytte af sin organisation ' 1: Stk. 2: HK-klubbens formål HK-klubbens formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TOGPERSONALETS LOKALGRUPPE ODENSE

VEDTÆGTER FOR TOGPERSONALETS LOKALGRUPPE ODENSE VEDTÆGTER FOR TOGPERSONALETS LOKALGRUPPE ODENSE 1 NAVN Togpersonalets lokalgruppe Odense 2 FORMÅL At søge medlemmernes interesse fremmet mest muligt. At søge samarbejde med andre personalegrupper, såvel

Læs mere

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 1 Navn Navnet er Skolelederforeningen, (Kommunenavn) afdeling. Medlemsberettiget er enhver, som

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

GENERALFORSAMLING 10 Valg af repræsentanter til Træsektionens generalforsamling 11 Generalforsamling

GENERALFORSAMLING 10 Valg af repræsentanter til Træsektionens generalforsamling 11 Generalforsamling august 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse, genvalg,

Læs mere

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds

SIND. Landsforeningen for psykisk sundhed. Vedtægter for. SIND- Hovedstadens Regionskreds SIND Landsforeningen for psykisk sundhed Vedtægter for SIND- Hovedstadens Regionskreds 2014 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1 Regionskredsens navn er SIND-Hovedstadens Regionskreds. Stk. 2 Regionskredsens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør kreds 52 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Holbæk kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere