TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013"

Transkript

1 Også til din søster GAVE TIL DIN MOR og far Uddannelse og JOB bærbar GUIDE TIL DIG god som lokumslæsning Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013

2 Kom og få opdateret jeres viden Vi kender det alle sammen. Vi vil det bedste for vores børn, og som forældre rådgiver vi dem selvfølgelig, ud fra hvad, vi selv mener, er bedst. Når det gælder børnenes valg af uddannelse, viser alle undersøgelser tilmed, at børnene også rent faktisk følger vores råd. Og det er jo godt. Spørgsmålet er så bare, om vi som forældre er klædt tilstrækkeligt på til denne rådgivningsopgave. Uddannelserne og kravene til dem ændrer sig hele tiden, og det kan være svært selv at skulle holde sig ajour. Denne uddannelsesmesse er derfor en gave til de forældre, der har børn, som står over for snart at skulle træffe deres livs vigtigste valg: Hvad skal jeg beskæftige mig med i resten af mit liv. Borgmester Winni Grosbøll Denne guide er udgivet i forbindelse med Bornholms UddannelsesMesse, og indeholder de uddannelser og virksomheder der deltager i BUM13.

3 skole og uddannelse 10. KlasseCenter Bornholm I Bornholms Regionskommune er alle 10. klasser samlet på én skole. Det giver dig, der vælger at gå i 10. klasse, mulighed for et spændende skoleår, hvor du kan møde nye kammerater og lærere og få afklaret dit valg af ungdomsuddannelse. I 10. klasse er der 2 studieture, hvoraf den ene er til udlandet, brobygning, muligheder for ekstra praktik og meget mere! Besøg vores stand og få mere at vide. bornpro Hvis du er færdig med 9. eller 10. klasse og ikke skal i gang med en ungdomsuddannelse, kan BornPro være stedet for dig. Har du afbrudt en ungdomsuddannelse, er BornPro en mulighed for at komme videre og lære nyt. Vi vejleder og hjælper dig til at finde den uddannelse, der er den rigtige for dig. BornPro giver dig bedre forudsætninger for og motivation til at påbegynde et uddannelsesforløb. Du får opbygget og styrket troen på egne evner, samt styrket og udviklet dine sociale kompetencer. Du bliver en del af en lille gruppe, der hjælper og støtter hinanden i dagligdagen. Du bliver tilknyttet et af vores værksteder; Træ, Tekstil & Design eller Middelalderværkstedet. Du kan også få undervisning i dansk og/eller matematik. Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole På Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole kan du blive uddannet Socialog Sundhedshjælper, Social- og Sundhedsassistent og Sygeplejerske. Du har også mulighed for at tage et 20/30 ugers grundforløb, hvor der arbejdes indenfor temaerne sundhed, omsorg og pædagogik. Grundforløbet giver adgang til Pædagogisk assistentuddannelsen samt Social- og Sundhedshjælperuddannelsen. Har du mod til at gøre en forskel i andres liv og er interesseret i temaerne sygepleje, sundhed, omsorg og pædagogik, så er uddannelserne på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole måske noget for dig. På vores stand kan du møde elever, studerende, lærere og studievejledere fra vores skole.

4 Erhvervsklasse 9 Erhvervsklasse 9 er et ø-dækkende alternativt undervisningstilbud til elever, som trænger til et anderledes tilrettelagt 9. skoleår med fokus på praktikforløb, brobygninger og de obligatoriske fag i folkeskolen. Vi har idræt på skemaet hver dag samt ugentlige værkstedsdage i samarbejde med Campus og deres faglærere og værksteder. På vores stand kan du møde de lærere der underviser i 9E. Du kan stille spørgsmål og møde en elev der går i 9E. Du kan også møde en tidligere elev, som nu går på Erhvervsskolen. Du kan se en film som viser noget af det 9E laver, og du kan teste om du er kandidat til 9E. Du kan også se og røre nogle af de ting eleverne laver på værkstederne og få et overblik over det varierede skoleår. Campus Praktikcenter I praktikcentret hjælper vi dig, hvis du ikke selv kan finde en praktikplads. I samarbejde med dig sammensætter vi et SKP-forløb, der kan bestå af praktik på skolen, praktik i en eller flere virksomheder, delaftaler eller kombinationsaftaler eller måske praktik i udlandet. Vi samarbejder også med andre praktikcentre ovre. Skolepraktik (SKP): Skolepraktik betyder, at du har mulighed for at gennemføre en uddannelse uden en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver. Der vil som regel være en af uddannelserne i indgangen, som kan tilbyde skolepraktik. For at komme i betragtning til skolepraktik skal du aktivt have forsøgt at få en uddannelsesaftale. eud: Bil, fly & andre transportmidler Er du vild med mekanik og motorer? Kan du ikke gå forbi et værksted uden at stoppe op? Kan du lide lugten af olie og benzin? Er el-drevne køretøjer spændende og udfordrende? På BFT lærer du at vedligeholde og reparere motorer og transportmidler som biler, fly og landbrugsmaskiner. Du bruger mange specialværktøjer, maskiner, målegrej og IT, så du kan reparere skader og finde fejl i motorer og tekniske systemer. Du lærer at banke buler ud og svejse karosseriet. Og måske skal du også arbejde med cykler, knallerter og motorcykler.

5 EUD: bygge & anlæg Vil du bygge huse, veje, broer eller havne? Vil du lære at bygge grønt energi- og miljøvenligt? Bygge & Anlæg handler om alt det, der foregår på en byggeplads. Du prøver at lave et tag, bygge en væg eller lave et vindue. Du får kendskab til forskellige maskiner og håndværktøj, og du arbejder med teknisk tegning. Du prøver at mure, fuge, vandskure, arbejde med beton og lave forskallinger. Grøn håndværker: Bæredygtigt byggeri er en oplagt mulighed for at spare på de dyre energikroner. Som fremtidens håndværker får du fra starten et grundlæggende kendskab til grønt byggeri allerede i grunduddannelsen for tømrer, murer og VVS. EUD: HG merkantil På HG-Merkantil uddanner vi butiks- og kontorassistenter. Vil du stå i butik eller arbejde på kontor, skal du begynde på HG-Merkantil. Grunduddannelsen er 2-årig, hvorefter du skal have en 2-årig elevplads for at fuldføre din uddannelse. På HG-Merkantil beskæftiger du dig med kontorarbejde, administration, økonomi eller detail- og engroshandel. Du lærer om kundepleje og om IT. Vi samarbejder tæt med praktikstederne: butikkerne, kontorerne og på lagrene. Du møder flere af branchernes folk, når de gæsteunderviser. Det er en rigtig god idé, hvis du fra studiestart ved, hvad du vil være, så du kommer i en klasse med relevante læringsforløb og valgfag. eud: produktion & udvikling Er du vild med teknik, ny teknologi og maskiner? Vil du arbejde med store højteknologiske industrianlæg? Er du interesseret i design og håndværk? Sæt gang i produktionen med store maskiner og højteknologiske industrianlæg! På P&U arbejder du bl.a. med drejebænke, fræsemaskiner, computerteknik og svejsning. Du lærer om materialer og laver tegninger og konstruktioner på computeren. Udvikling, design, produktionsstyring og kvalitet er vigtig inden for moderne håndværks- og industriproduktion. Lær at tilrettelægge arbejdet og få udviklet dine evner. Lær om moderne teknologi og processtyring og få kendskab til produktudvikling og kvalitetssikring.

6 EUD: STRØM, Styring & IT Er strøm, elektriske installationer og måleinstrumenter spændende? Har du lyst til at arbejde med elektronik og IT? Vil du teste anlæg og installationer? På Strøm, Styring & IT beskæftiger du dig med strøm og elektronik samt med at opbygge og reparere systemer. Der er fokus på diagramforståelse, el-lære, matematik, montageteknik og styring. Du arbejder med elektriske kredsløb, grundlæggende elektronik og styringsteknik samt lys, lyd og kommunikation. Inden for teknik og teknologi lærer du den moderne computerteknologis mange muligheder at kende. Test de forskellige anlæg og installationer, find fejl ved hjælp af avanceret udstyr og find de bedste tekniske løsninger. eud: mad til mennesker Drømmer du om at lave fantastisk mad? Er du kreativ? Har du håndelag? Vil du knokle? Vil du være med til at eksperimentere? På MTM arbejder du professionelt med mad og fødevarekvalitet. Du lærer om ernæring, sundhed og hygiejne. Du lærer at vurdere de enkelte råvarer, at planlægge og lave en menu, at betjene kunder eller at planlægge industriel fødevareproduktion. Bornholm har tradition for lokale råvarer af høj kvalitet; vi er Danmarks gourmet-ø nummer ét. Det skal du være med til at videreudvikle også ud over Danmarks grænser, og derfor uddanner vi de dygtigste og mest kreative kokke. HF HF er en gymnasieuddannelse, der tager to år. På vores stand vil vi vise, hvad uddannelsen kan bruges til. Hvis du allerede nu ved, at du ikke skal have en lang videregående boglig uddannelse, men måske en mellemlang, er HF et godt tilbud til dig. Kom over og få en snak. Vi har nogle nuværende elever med, en studievejleder og en uddannelsesleder. I vores stand kan du også se, hvilke fag du skal have for at blive HF-student. Styr efter den blå farve!

7 gym: hhx HHX er for dig, der vil fordybe dig i økonomiske og samfundsrelaterede emner. Økonomi- og erhvervsrettede fag giver en bred og dybtgående viden inden for virksomheds- og samfundsøkonomi. Med engelsk på A-niveau og 2. fremmedsprog får du sproglig og kulturel viden om den internationale verden. Dansk, samfundsfag og matematik skaber et almendannende grundlag. Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære forløb i tæt samarbejde med virksomheder. Du forstår, hvad der tales om i medierne, og din HHX-eksamen giver dig mulighed for enten en læreplads som fx revisor trainee eller adgang til en videregående uddannelse. gym: htx HTX er for dig, der gerne vil fordybe dig i de naturvidenskabelige fag samt teknologi. Der er fokus på vekselvirkningen mellem teori og praktisk arbejde i laboratorium og værksteder ofte projektorienteret med udgangspunkt i erhvervskontakt. Teknologi er et profilfag med historiske, etiske, samfundsfaglige og teknikrelaterede områder. Teknik er et andet profilfag, som fylder rigtig meget i 3.g. Du arbejder i laboratoriet, og eksamen baserer sig på et fagligt projekt. På teknisk gymnasium har du almene fag som dansk, samfundsfag og engelsk, som er med til at lægge en almendannende basis. gym: stx STX er for dig, der gerne vil have ny viden inden for en bred vifte af fag. Du får fag fra tre videnskabsområder: humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Du arbejder både teoretisk og eksperimentelt, kreativt og kropsligt. Du lærer forskellige arbejdsformer og fungerer i et studiemiljø, hvor du både selvstændigt og i samarbejde med andre skaffer dig viden. I Almen Studieforberedelse belyser du konkrete problemstillinger med anvendelse af flere fag og metoder. Tre år i det almendannende og studieforberedende gymnasium giver dig intellektuel og personlig udvikling samt adgang til at læse videre på mange forskellige uddannelser.

8 Kommunikationscenter Bornholm Vi tilbyder bl.a. en skræddersyet 3-årig Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, STU. Vores målgruppe er unge mellem 16 og 25 år med særlige behov, som ikke kan følge en almindelig ungdomsuddannelse og som gerne vil lære mere. Hvis du er ordblind eller har andre vanskeligheder, kan du få nye strategier for læsning og stavning, lære at læse og skrive bedre samt få individuel matematikundervisning. Du kan også få hjælp til brug af hjælpemidler, f.eks. kompenserende programmer på pc ere, mobiltelefoner og tablets, der kan læse op og hjælpe med stavning. Vi tilbyder test, rådgivning, vejledning og undervisning i samarbejde med ungdomsuddannelserne på Bornholm. Vi samarbejder med Jobcenteret, Psykiatri og Handicap samt private og offentlige virksomheder. Springbrættet, Grennessminde Bornholm Find dine styrker på den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse. Vi skræddersyr STU en til dig, så du udvikler dig personligt, socialt og fagligt. Arbejd med Design & Kreativitet, Foto & Medier, Køkken & Delikatesser, Mekanik & Metal, Service & Gartneri og Træ & Byg - vejledt af fagfolk. Få kompetencebeviser, deltag i projekter, kom på studietur og i praktik. Her er en fast rytme, så du får ro og overskud. Faglærere, pædagoger og psykoterapeut samarbejder målrettet med dig, så du bliver aktøren i dit eget liv. Mød os og se, hvad din nye hverdag kan byde på. Professionshøjskolen UCC: lærer, pædagog og Pau På Bornholm udbyder UCC uddannelse som lærer, pædagog eller pædagogisk assistent. På lærerstudiet har du pædagogiske fag og linjefag. På pædagogstudiet kan du specialisere dig ift. mindre børn, børn og unge op til 18 år, samt mennesker med særlige behov. Pædagogisk assistent er en faglært uddannelse som kvalificerer til arbejdet med børn, unge og voksne. Alle uddannelser har praktikforløb. På messen møder du fysiske aktiviteter inde og ude; innovation, billedkunst og værkstedsprojekter; tysk samt repræsentanter fra UCC.

9 metropol: socialrådgiveruddannelserne Socialrådgiveren rådgiver og vejleder mennesker med sociale problemer, og skal kunne tale med alle slags mennesker, så de føler sig hørt og respekteret. Som socialrådgiver er du med til at løse konflikter, skabe sociale forandringer og gøre en stor forskel i mange menneskers tilværelse. Arbejdet som socialrådgiver finder typisk sted i kommunerne, men også fængsler, hospitaler, uddannelsesinstitutioner, kriminalforsorgen, fagforeninger og andre offentlige institutioner har socialrådgivere ansat. Adgangsvejen til uddannelsen går gennem enten en gymnasial uddannelse, via 4 enkeltfag: Dansk (A), engelsk og samfundsfag (B), psykologi (C) eller gennem et særligt HF-forløb for fremmedsprogede. first lego league First Lego League er et naturvidenskabeligt projekt for børn og unge i alderen Projektperioden løber over 8 uger og afsluttes med en lokal turnering en lørdag i november. Det vindende hold deltager herefter i den skandinaviske finale. På Bornholm arbejder i 2013 omkring 300 elever med First Lego League projektet fra alle fire folkeskoler, Rønne privatskole, Heldagsskolen og 10. KCB. I 2013 arrangeres First Lego League i 46 byer i Skandinavien med deltagelse af 870 hold. På verdensplan deltager ca børn fra 72 lande i Besøg vores stand og få mere at vide om First Lego League. Young Enterprise Young Enterprise er en fond, der arbejder for at udbygge innovations- og selvstændighedskulturen blandt unge uddannelsessøgende. Konceptet er, at eleverne etablerer en virksomhed og har mulighed for at bruge vores tilknyttede rådgivere fra erhvervslivet. Samarbejdet er netop det unikke ved Young Enterprise. Vores stand er bemandet med personer fra Young Enterprises bestyrelse, som består af repræsentanter fra erhvervslivet og elever fra HHX/HTX, der har beskæftiget sig med konceptet Company Programme. Her præsenteres udviklede prototyper, hvor der er tages udgangspunkt i tidligere elevers forretningsidé.

10 Job og karriere grønt byggeri 30-40% af vores energiforbrug går til opvarmning af bygninger. Det gør bygge- og anlægsbranchen (BA) til en af de vigtigste spillere i grøn omstilling. Vi har brug for unge, der brænder for at gøre en forskel! Du får arbejde, der hvor vi er længst i den grønne omstilling. Vi har Danmarksrekord i uddannelse af grønne håndværkere og skrotning af oliefyr. Og vi har lige vundet Danmarks Radios store omstillingskampagne. Med en uddannelse i BA, er der masser af genveje til senere at blive bl.a. ingeniør, bygningskonstruktør og arkitekt. Du får et håndværk, som du kan bruge resten af livet både privat og på arbejdet. Bor der folk på Bornholm, vil der altid være arbejde i BA. Kom forbi og hør mere! Bech-Hansen & Studsgaard A/S Bech-Hansen & Studsgaard A/S er et privatejet speditions og transport firma med over 230 ansatte fordelt på 3 lokationer. Vi arbejder på det europæiske plan med opgaver indenfor planlægning og styring m.m. af nationale og internationale transport og logistikopgaver. I vores virksomhed er der mange muligheder både her på Bornholm, men også i en af vore andre afdelinger i København eller Århus. I BHS kan vi tilbyde elevplads indenfor: chauffør, lager, spedition, shipping, kontor, mekaniker. Beredskabsstyrelsen Det statslige redningsberedskab yder assistance til det kommunale redningsberedskab ved større, længerevarende eller mandskabskrævende hændelser eller hændelser, der kræver specialudstyr. Assistanceberedskabet er placeret på Beredskabsstyrelsens beredskabscentre i henholdsvis Thisted, Herning, Haderslev, Næstved og Allinge. Centrene har alle en døgnbemandet udrykningsvagt bestående af værnepligtige og befalingsmænd.

11 Bornholms Hospital Bornholms Hospital er en stor arbejdsplads, hvor vi er optaget af mennesket. Hvis du er interesseret i at arbejde med mennesker, med kroppen samt med sundhed og også er lidt modig, så skal du besøge vores stand. Her har du mulighed for at opleve forskellige opgaver, som vi arbejder med på hospitalet. Du får lov til at være aktiv, prøve selv og se hvordan du kan gøre en forskel. Måske kan du være med til at redde liv, eller hvad med at se hvordan livet starter? Du kan lære om god hygiejne, at give injektioner. Du kan også hilse på forskellige medarbejdere, der både ved noget om hospitalet og de forskellige uddannelser der findes på hospitalet. bornholms hospital: ernæringsassistent Drømmer du om at blive professionel madhåndværker og skabe gode smagsoplevelser til mange mennesker? Som ernæringsassistent/hjælper er det nemlig dig, der tilbereder sund og lækker hverdagsmad og giver stor som lille, ung som gammel noget at glæde sig til. For mange mennesker er maden er særligt højdepunkt på dagen, og smilene er store, hvis du kan være med til at begejstre og indfri forventningerne. I håb om du er blevet mere nysgerrig på denne uddannelse kan du kigge forbi vores stand og få mere information eller også kigge nærmere på Bornholms Landbrug Bornholms Landbrug er en rådgivningsvirksomhed, der rådgiver landmand om kvæg, svin og planteavl, men også om landbrugsuddannelsen, løn og ansættelsesforhold. Vi har også en større regnskabsafdeling, der har regnskabselever. Har du lyst til at blive landmand, arbejde med dyr, maskiner, teknik i et spændende erhverv, kan du også henvende dig på Bornholms Landbrug. Uddannelsen til landmand tager 3½ år og veksler mellem landbrugsskole og praktik, hvor du specialiserer dig i at arbejde med svin, kvæg eller planter. Der er gode mulighed for at finde praktikpladser her på øen.

12 BORNHOLMHOTELS BORNHOLMHOTELS er to 4-stjernede hoteller Radisson Blu Fredensborg Hotel og Hotel Griffen, der har konference- og restaurantfaciliteter til selskaber og a la carte. Personale og uddannelse er en vigtig del af hoteldrift. Hotellerne har tilsammen ca. 75 helårsansatte. Uddannelserne starter med grundforløbet Mad til Mennesker. Derefter kører disse hovedforløb: Kokkeelev: 3 år og 3 mdr. Smørrebrød: 2 år og 6 mdr. Tjener: 2 år og 10 mdr. Receptionist: 1 år og 10 mdr. Der er mulighed for mesterlære, hvor grundforløbet er i virksomheden i stedet for på skolen. Radisson Blu s efteruddannelse giver mange muligheder. Bornholms Regionskommune BRK er øens største arbejdsplads med ca ansatte fordelt på mange arbejdssteder. Når du hører kommunen omtalt, tænker du nok mest på de ansatte i administrationen, men der er mange muligheder for at blive ansat i kommunen. Du kan f.eks. blive ansat på et plejehjem, i døgnplejen, på et bibliotek, i tandplejen, på en skole, i ejendomsservice og i kommunens entreprenør virksomhed Vej og Park. Desuden er vi praktiksted for flere uddannelser, som præsenteres andre steder på BUM-messen. Jobmulighederne er mange, men vi har i BRK valgt at sætte fokus på nogle af de uddannelser, som du kan søge ind på: kontorelev, elev hos Vej og Park, EGUelev m.fl. Du kan møde nogle af eleverne på vores stand. BRK: Data- og kommunikationsuddannelsen Ønsker du at arbejde med IT, er denne uddannelse en rigtig god indgang til at få erfaring og teori indenfor et bredt område. Det er en alsidig uddannelse der giver dig indsigt i, hvordan IT hænger sammen i en virksomhed. Uddannelsen veksler imellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag indenfor områder som serverteknologi, netværk, ip-telefoni, WiFi, programmering, systemudvikling og mange flere. I din virksomhedspraktik får du mulighed for at afprøve den teori, du har tilegnet dig på skolen. Kom og hør nærmere om alle de udfordringer og muligheder der findes. Vi vil udfordre dig med konkurrencer og give dig et kig ind i det fantastiske univers, kaldet IT. stroemstyringogit/data-_og_kommunikationsuddannelsen

13 Dansk metal It-specialist, mekaniker eller guldsmed. Det er bare nogle af de over 90 metal-uddannelser, hvor du kan kombinere både hoved og hænder. Når du tager en metaluddannelse, skal du både være på skoleophold og på en læreplads. Om få år kommer Danmark til at mangle ca faglærte, så der er god mulighed for job. Du får elevløn under uddannelsen, og der er udsigt til en god løn, når du er færdig. En metaluddannelse er også et springbræt til videre- og efteruddannelse. Hør mere om uddannelserne på Dansk Metals stand. Det Blå Danmark Det Blå Danmark Danmarks mest eksportorienterede, globale og internationale erhverv. Bliv opdateret på hvordan du bliver Maskinmester, Navigatør, Shipping eller Offshore medarbejder kom og få noget at vide om uddannelser og karrieremuligheder i Det Blå Danmark. Søfart er den mest miljøvenlige transportform. Afhængigt af skibstypen kan der være mellem og virksomheder, der leverer udstyr, komponenter og skibsdele før et nyt skib kommer i søen. Det er et spændende erhverv. Vi kommer gerne ud og holder foredrag på skolerne. Kom og snak med os. DR Bornholm DR er landets klart største medieaktør og der er mange forskellige jobtyper i DR. Journalister, tv- og radioteknikere, it-specialister, kontoransatte og skuespillere for bare at nævne nogle af de største grupper. På Bornholm har vi regionalradioen P4 Bornholm, der med cirka 20 ansatte sender mere end 40 timers radio om ugen. DR Bornholm har også opgaver inden for internet og tv, og tre af de ansatte løser tekniske og administrative opgaver for den samlede koncern. På DR s stand har du mulighed for at blive klogere på DR, og alle spørgsmål vil blive besvaret efter bedste evne. Der er desuden mulighed for at se hvordan og selv prøve, når det gælder produktion af et radioindslag.

14 Jensen Denmark A/S Jensen Denmark A/S er en international virksomhed på Bornholm, der har brug for smede-, elektriker- og industrioperatørlærlinge, og vi har ansatte inden for et bredt spektrum af faglærte, teknikkere og funktionærer. På vores stand kan du se banerne fra TechNørd-ugen. Du kan også prøve at arbejde med mekanisk og elektrisk montage og få det færdige produkt med hjem. Se hvilke uddannelser vi kan tilbyde, og hvad mulighederne er under og efter uddannelsesforløbet. Du kan møde lærlinge der, som en del af deres uddannelse, har været i Kina, Australien eller USA. På standen vil der også være mulighed for at få en snak med dem der ansætter elever. Marel Marel er verdens førende leverandør af avanceret procesudstyr, integrerede systemer, software løsninger og service til fiske-, kød-, fjerkræ- og videreforædlingsindustrierne. Marel beskæftiger knap 4000 medarbejdere på verdensplan og er repræsenteret i mere end 30 lande verden over. Marel Bornholm udgør en væsentlig del af Marel Danmark som har 5 lokationer og 400 ansatte i Danmark. På Bornholm, hvor produktcentrets service-, udviklings- og produktionsaktiviteter hører hjemme, er der brug for Smede, Montører, Automatikmekanikere Maskinarbejdere, Elektrikere, Ufaglærte, Logistikmedarbejdere, Maskiningeniører, Indkøbere, Planlæggere, Embedded Softwareingeniører, Elektriske designere, Servicemedarbejdere samt Kontormedarbejdere. Politi Dansk Politi har brug for DIG. Har du lyst til en spændende hverdag med udfordringer? Så kig forbi vores stand og hør om vejen til den blå skjorte. Hør om hvilke krav der stilles, ansøgningsforløbet, grunduddannelsen, løn mv. I standen vil der være mulighed for at stille spørgsmål om uddannelsen og få gode råd og tip til optagelsesprøverne. Du har mulighed for at teste dig selv i fysiske optagelsesprøver samt se et eksempel på den skriftlige prøve.

15 Rønne Revision Rønne Revision betjener et bredt udsnit af det bornholmske erhvervsliv, interesseorganisationer, fonde m.v. Vores naturlige marked er Bornholm men vi betjener kunder i hele landet. Vi har et bredt kendskab til alle brancher og har bl.a. specialafdelinger indenfor landbrug og institutioner. Hos os er alle kunder lige vigtige. Rønne revision beskæftiger i dag 32 personer, hvoraf de 15 er registrerede revisorer. På vores stand kan du høre om hverdagen på et revisionskontor og hvilke uddannelses- og karrieremuligheder det giver. På vores stand kan du møde to af vores medarbejdere, som begge læser HD. Kate som har været elev og Kiki som netop er startet som elev. tv2/bornholm TV 2/Bornholm er den suverænt største medievirksomhed på Bornholm. Der er cirka 75 ansatte. Mennesker, der er ansat til at lave alt fra tv-udsendelser til at sørge for bilag, biler og bygninger. Den første journalist møder ind kl. 06 for at sikre, at der er friske netnyheder til bornholmerne. Sidste mand lukker og slukker kort før midnat. TV 2/Bornholm er et levende uddannelsessted. Lige nu har vi fire journalistpraktikanter og syv fotografelever, der er med til at producere tv til vores egen 24-timers kanal. Det gælder både i den daglige nyhedsdækning, men også når vi sender live fra de store begivenheder, der finder sted på Bornholm.

16 Uddannelse Ovre Roskilde tekniske skole Roskilde Tekniske Skole udbyder erhvervsfaglige uddannelser, kortere kurser/efteruddannelseskurser og teoretiske uddannelser på gymnasialt niveau. De grønne uddannelser er samlet på Vilvorde og Ledreborg Allé. På indgangen Dyr, planter og natur kan du uddanne dig til: Dyrepasser, Anlægsgartner, Greenkeeper og groundsman, Produktionsgartner, Skov- og naturtekniker, Væksthusgartner og Landmand. Desuden tilbydes kurser indenfor det grønne område samt uddannelserne: Blomsterbinder og Blomsterdekoratør i samarbejde med Roskilde Handelsskole. uddannelse ovre De fleste af os er stolte over at sige vi kommer fra Bornholm. Vi kan rigtig meget på Bornholm men der er nogle uddannelser som du ikke kan få her. Derfor er det for nogle unge nødvendigt at flytte over og tage hele eller dele af sin uddannelse. Det kan være en svær beslutning at skulle flytte væk fra venner og familie og starte uddannelse et helt nyt sted. Vi har inviteret en håndfuld unge bornholmere, der er flyttet over for at tage deres uddannelse. Dem kan du møde i vores Lounge, og de er friske på at svare på spørgsmål om at vælge uddannelse, og om tanker om at flytte hjemmefra og væk fra venner og familie. Vi glæder os til at se dig i Loungen. CELF Vil du være CELF-made? CELF er Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster. Så tjek os op på vor stand, hvor du bl.a. kan høre om båd-, cykel- og motorcykeluddannelserne. Desuden kan du få noget at vide om elektriker-, installationsteknikker- og styrings- og reguleringsteknikkeruddannelserne. Måske er automatiktekniker i elektrobranchen noget for dig? Og hvor skal du bo i Nykøbing F? Prøv en elcykel eller se på intelligent styring og automatikskab.

17 Fritid AOF Center bornholm På vores stand præsenterer vi de muligheder der er, hvis en ung ikke har afsluttet folkeskolens afgangseksamener. Der er nemlig mulighed for at indhente det man ikke nåede via Forberedende Voksenundervisning (FVU). Der indgår også uddannelses- og jobvejledning i undervisningen, som tilbydes dag, eftermiddag og aften. Vi præsenterer elektroniske hjælpemidler, der indgår i undervisningen. FVU læsning og matematik kan også tilrettelægges målrettet forældre. Ønsker du at bakke op om dit barn/unge er det en mulighed. AOF tilbyder undervisning i et overskueligt, uformelt og uhøjtideligt, folkeoplysende læringsmiljø. Bornholms Ungdomsskole Bornholms Ungdomsskole består af afdelinger i Rønne, Klemensker, Åkirkeby og Neksø. I Ungdomsskolen mødes du med gamle og nye venner i klubben og deltager i alt lige fra motorcross og actionsport til makeup, musik og gallasyning. Du kan også modtage undervisning i flere fag og få hjælp til dine lektier. Vi tager til London, på sommerlejr og på skiferie. Besøg vores stand og få mere at vide om Ungdomsskolen. UNGKANT UNGKANT er Bornholms lille nye medie. Vores historier handler om dig og det ungdomsliv, du er en del af her på øen og vi har som mål at fortælle historierne gennem dine øjne. Derfor drives UNGKANT ikke af voksne, men af bornholmske unge. Det er jer, der får ideerne, og det er jer, der skriver artiklerne, tager billederne, optager videoerne og styrer hjemmesiden. Det er jer, der har magten. Nysgerrig? Kom forbi vores stand og hør mere.

18 AFS Interkultur Bornholm Udveksling med AFS er den store oplevelse, hvor du bor et år hos en værtsfamilie i et andet land og går på den lokale skole; hvor du får førstehåndskendskab til en ny kultur og lærer et nyt sprog. Du skal være åben og nysgerrig over for nye situationer og have lyst til at bo i et andet land. Du har mere end 30 lande at vælge imellem. På standen kan du møde unge fra Italien, Spanien, Mexico, Japan, Chile og Thailand, som bor på Bornholm i år. Du kan også møde bornholmere, som er vendt hjem efter et år med AFS. Du kan få en masse at vide om udveksling og få materiale med hjem. SKAT I SKAT opkræver vi alt det, som vi betaler i fællesskab, uanset om det er skat, moms, afgifter eller told. Derfor bidrager du også til SKAT, når du går i biffen eller køber chokolade og cola. Vi besøger messen for at vise dig, hvorfor vi betaler skat, og hvordan vi betaler skat. Vi viser også, hvad skattekronerne går til vidste du f.eks., at en ungdomsuddannelsesplads koster mellem og kr. om året? Vi vil også gerne vise dig, hvordan du får styr på din egen skat ved at gøre begrebet skat nærværende. Bornholms Dramaskole Bornholms Dramaskole er et super tilbud til dig der gerne vil arbejde med teater, performance, dans, stemme og drama. Vi har fast base på Rønne Theater, hvor vi har ugentlig undervisning fra september til april. Holdene sammensættes efter interesse og alder. Du kan begynde på dramaskolen når du er ni år og fortsætte ligeså længe du har lyst. Det er ikke et must at du har spillet teater før, men du skal brænde for at arbejde med dig selv i et tæt fællesskab med andre. Hver sæson afsluttes med en stor opsætning på Rønne Theaters gamle scene. bornholms-dramaskole

19 Ungdommens Røde Kors bornholm Ungdommens Røde Kors er en frivillig organisation, som vil komme med 8-12 frivillige mellem 16 og 20 år. Hos Ungdommens Røde Kors Bornholm har du mulighed for at gøre en forskel for en stor gruppe børn og unge. Vi støtter med glæde op om netop det initiativ, du gerne vil føre ud i livet. Hvor lang tid du bruger som frivillig på Bornholm er helt op til dig selv. Samtidig bliver du også en del af den gruppe af frivillige, der er på Bornholm. Det er altid hyggeligt, når de frivillige samles, og det er en rigtig god måde at lære nye mennesker at kende på. region-hovedstaden-og-bornholm/bornholm DGI BORNHOLM Det er fedt at være frivillig. Frivillighed, uddannelse og læring hører sammen, og frivilligt arbejde kan du skrive på dit CV. Det øger din erfaring og dine kompetencer. På vores stand kan du høre mere om at være frivillig og hvad det kan give dig. Sundhed, bevægelse og læring hører også sammen. Det er sundt og bevæge sig i alle aldre. Man ved i dag, at læring og motivation i høj grad skærpes af fysisk aktivitet. Derfor er det vigtig, at holde sig i god form også når man er ung og under uddannelse. Hør hvordan fysisk aktivitet skærper din læring, prøv det i praksis og tag DGI quizzen hvad ved du om sundhed, bevægelse og læring.

20 Vejledning om uddannelse uu bornholm Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU-Bornholm) arbejder med vejledning af unge fra år. UU-Bornholm arbejder på, at alle unge får en ungdomsuddannelse, den såkaldte 95% målsætning, og vi vil meget gerne kunne præsentere de unge for de uddannelses- og jobmuligheder der er på Bornholm. BUM er en unik mulighed for at opleve alle ungdomsuddannelser på Bornholm, det bornholmske erhvervsliv og mange andre aktører omkring de unge, samlet på et sted. På messen er UU informationsstand både i forhold til selve messen, men også med konkret vejledning om uddannelse og job. På UU s messestand kan både elever og forældre deltage i konkurrencer med præmier. e vejledning evejledning er en national vejledningsenhed, hvor du kan få vejledning dag, aften og weekend. Vi har åbent 74 timer om ugen. Du kan komme i kontakt med evejledning på fem forskellige medier. Du kan være anonym, hvis du ønsker det, og du kan kontakte os uanset, hvor du er. Telefonen er god til hurtig afklaring af et spørgsmål, men du kan også få en længere samtale, hvor du kan forklare din situation og blive vejledt i dit eget tempo. SMS er bedst til de helt korte spørgsmål. Chatten kan både være kort og lang, du kan åbne en chat, uanset hvor du er, den forstyrrer ikke andre omkring dig. Du kan få svar på et hurtigt spørgsmål og du kan få en længere personlig vejledning om valg af uddannelse. Mail kan bruges, når du gerne vil forberede dine spørgsmål til evejledning. Du kan skrive når det passer dig, du får svar indenfor 24 timer. På facebook kan du både skrive på vores væg, kommentere evejlednings og andres opslag og du kan sende en besked, som du får svar på via facebook, og som kun du kan se. Ungdommens Uddannelsevejledning Bornholm

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere!

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere! Grundforløb til en erhvervsuddannelse på 10. klasses niveau - kombinationen gør det smartere! Sådan kan et ugeskema se ud: på 10. klasses niveau De obligatoriske fag kombineres med valgfagene: Hvorfor

Læs mere

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse Om uddannelsesmuligheder og vejledning 10. klasse Aug 2013 Program Uddannelsessystemet et overblik Erhvervsuddannelserne EUX 2 uddannelser i én De gymnasiale uddannelser Adgangskrav Uddannelsesparathed

Læs mere

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Erhvervsskole Reform 2015 30.9.2014 Mere attraktive erhvervsuddannelser Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Adgangskrav: 2,0 i dansk og matematik Tilmeldingsbegrænsning: 1 forsøg på GRF1 3 forsøg

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne Fælles orientering BUM 2014 Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne VURDERING AF UDDANNELSESPARATHED I 8. KLASSE (SKOLEN VURDERER SENEST DEN 1. DECEMBER) 1. De faglige forudsætninger Elever med

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program

Læs mere

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015 Projekt EUC nord Automekaniker, for dig der vil vide mere om autobranchen og dens muligheder I uddannelsesprojektet på EUC-Nord, kommer du til at beskæftige dig med. Teori og praksis i skøn forening -

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

En stærk start på din ungdomsuddannelse

En stærk start på din ungdomsuddannelse En stærk start på din ungdomsuddannelse. Klassecenter. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Løvvangskolen tilbyder vi dig et målrettet undervisningsforløb,

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

95% af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse inden år 2015.

95% af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse inden år 2015. P R O G R A M Hvorfor uddannelse? Optagelse og muligheder på EUD Optagelse og muligheder på gymnasiet Optagelse på 10. klasse Forældrestøtte under uddannelse Økonomi under uddannelse Vejledning på ungdomsuddannelserne

Læs mere

Uddannelsesaften 8. klasse 2013

Uddannelsesaften 8. klasse 2013 Uddannelsesaften 8. klasse 2013 Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program Oplæg: Ungdomsuddannelser Vejledning

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

En stærk start på din ungdomsuddannelse

En stærk start på din ungdomsuddannelse En stærk start på din ungdomsuddannelse giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Løvvangskolen tilbyder vi dig et målrettet undervisningsforløb, der er afstemt efter de

Læs mere

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg zbc.dk Brobygning Vordingborg Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg zealand business college Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888 zbc.dk Kære brobygningselev ZBC har både et handelsgymnasium

Læs mere

UU vejleder på besøg

UU vejleder på besøg UU vejleder på besøg Tidsforbrug 2 lektioner - forslag Check in ca. 10 minutter (Computere, netværk, intro) Oplæg fra UU vejleder 1. del ca 20 minutter Hands on på ug.dk søgefunktion / uddannelsesvælgeren

Læs mere

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned - med praktik i udlandet og fokus på innovation i landbruget For dig, der ønsker international erfaring og evnen til at tænke innovativt...

Læs mere

En stærk start på din ungdomsuddannelse

En stærk start på din ungdomsuddannelse En stærk start på din ungdomsuddannelse giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Løvvangskolen tilbyder vi dig et målrettet undervisningsforløb, der er afstemt efter de

Læs mere

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ UU-Nord 48 centre: Ungdommens Uddannelsesvejledning Professionel uvildig vejledning UU Nord s Struktur ( Herlev Gladsaxe Lyngby Gentofte ) HVEM ER JEG? HVAD KAN JEG? HVOR SKAL

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. Anne Weimar Rasmussen 3. hhx - Jeg har været i praktik inden for bunkertrading og

Læs mere

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte Kørekort til ungdomsuddannelserne UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte 1 Forord Kære klasselærer. UURS ( UU Region Sjælland) har udarbejdet et materiale til dig og din klasse.

Læs mere

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Indholdsfortegnelse En erhvervsuddannelse kan være vejen til succes 3 Mediegrafiker 4 Teknisk designer 5

Læs mere

Præsentation af uddannelsessystemet

Præsentation af uddannelsessystemet Præsentation af uddannelsessystemet På vej mod uddannelse Fra grundskolen til ungdomsuddannelse I løbet af din skoletid kommer der vigtige valg! Det første vigtige valg er : Tilvalg af 2. fremmedsprog

Læs mere

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC

Ordblindeundervisning. Forberedende Voksenundervisning. Velkommen til Thy-Mors HF & VUC 2-årigt hf Hf-enkeltfag Gymnasial Supplering FLEX- og Fjernundervisning Undervisning for ordblinde Forberedende Voksenundervisning Undervisning på 8.-10. klasse + D-niveau Læs mere på www.vuctm.dk Uddannelse

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Studievejleder Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk

Læs mere

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Revision Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Bornholm som praktikplads-test-ø

Bornholm som praktikplads-test-ø Bornholm som praktikplads-test-ø - en afgrænset region til afprøvning af forsøg med alternative praktikpladsmodeller. - en mulighed for at understøtte en massiv kompetenceudvikling af et erhvervsliv, hvor

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Uddannelsesstatistik: 15 17 årige: Antallet af unge, der er i gang med en uddannelse er steget til 94,3 % i forhold til 93,2 %

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB I GANG MED EN ERHVERVSUDDANNELSE! Skal du måske starte på en erhvervsuddannelse? Eller en EUX? Begge uddannelser giver dig mulighed for at søge faglært arbejde, starte egen virksomhed

Læs mere

Tag på Bornholms Højskole

Tag på Bornholms Højskole Bornholms Bornholms Erhvervsskole UU Bornholm Tag på Bornholms og bliv klar til en erhvervsuddannelse Tilbud til dig mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse. HØJSKOLE Brug højskolen som et led i en

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune UU s ledelsesinformation. Placeringsstatistikker: 15 17årige: Antallet af unge i gang med uddannelse og unge i forberedende aktiviteter ligger samlet på 98,2%.

Læs mere

8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk

8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk 8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk Arbejdsark 1 Opgave 1 Jacob leder efter en erhvervsuddannelse. Han vil gerne arbejde med dyr og planter og vil gerne se på mulighederne. 1. Hvor mange erhvervsuddannelser

Læs mere

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 JUMP! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 6 indgange Fra tømrer og smed til bager og slagter. Uanset, hvad du brænder for, har vi en uddannelse for dig. facts! om UDDANNELSE

Læs mere

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB BYGGE OG ANLÆG PRODUKTION OG UDVIKLING STRØM, STYRING OG IT BIL, FLY OG ANDRE TRANSPORTMIDLER TRANSPORT OG LOGISTIK ERHVERVSUDDANNELSER GRUNDFORLØB ER DIN VEJ

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Direkte fra 9. eller 10.

Direkte fra 9. eller 10. Flere karrieremuligheder Har du spørgsmål? Ring og få en snak med en af vores studievejledere Tlf. 7412 4242 Direkte fra 9. eller 10. Du skal tage en eud fordi Der er store fremtidsmuligheder Det er den

Læs mere

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet

Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Uddannelsesplan for elever i 10. klasse 2009-10 til ungdomsuddannelse eller anden aktivitet Navn: CPR. nr.: E-mail: Mobil nr.: Skole: Klasse: UU-vejleder: Til eleven I 10. klasse skal du arbejde videre

Læs mere

Portræt. Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster

Portræt. Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster Portræt Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster CELF Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster er en stor og bredspektret uddannelsesinstitution, der spænder over ungdomsuddannelser,

Læs mere

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse.

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse. EUX-uddannelserne Indhold EUX kort fortalt........................................................................................... 4 Byggeriets uddannelser................................................................................

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

Hvor vil du hen? Orientering om vejledningsforløbet i 8. klasse

Hvor vil du hen? Orientering om vejledningsforløbet i 8. klasse Hvor vil du hen? Orientering om vejledningsforløbet i 8. klasse Hareskov Skole 24. Oktober 2013 Marianne Bostrøm Ungdommens Uddannelsesvejledning i Allerød, Furesø, Hørsholm og Rudersdal Aftenens program

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

Handelsskolen Viborg. Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse

Handelsskolen Viborg. Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse Handelsskolen Viborg Handelsskolen Viborg er for dig, som ønsker en erhvervsrettet uddannelse Det er stedet hvor unge og voksne dannes, uddannes og udvikles både fagligt og personligt og hvor man kan erhverve

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

Orientering om ungdomsuddannelserne

Orientering om ungdomsuddannelserne Orientering om ungdomsuddannelserne Program Erhvervsuddannelser Gymnasiale uddannelser 10. klasse Uddannelsesparathed Optagelse Nyttige links Mulighed for uddybende/afklarende spørgsmål Ungdomsuddannelser

Læs mere

HF Et aktivt valg! 1

HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF Brønderslev Gymnasium og HF lægger vægt på at flytte den enkelte elev mest muligt, skabe

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse TEKNISK SKOLE Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse aarhustech.dk/eux AARHUS TECH - TEKNISK SKOLE EUX GIVER DIG OPTIMALE MULIGHEDER EUX er en ambitiøs erhvervsuddannelse

Læs mere

Alle 10'ere 10./11. skoleår 2,2 3,3 2,0 1,6 EUD 29,3 23,4 31,1 31,4 Gymnasiale 59,8 62,2 58,8 59,5 STU/EGU 2,7 2,9 2,5 2,8 Andet 6,0 8,1 5,7 4,8

Alle 10'ere 10./11. skoleår 2,2 3,3 2,0 1,6 EUD 29,3 23,4 31,1 31,4 Gymnasiale 59,8 62,2 58,8 59,5 STU/EGU 2,7 2,9 2,5 2,8 Andet 6,0 8,1 5,7 4,8 Alle 9'ere Hele UU Faxe Næstved Vordingborg 10. skoleår 44,7 48,3 36,8 55,7 EUD 10,6 11,5 11,7 7,8 Gymnasiale 39,9 35,9 46,4 31,6 STU/EGU 0,4 0,2 0,3 0,6 Andet 4,5 4,1 4,8 4,4 Alle 10'ere 10./11. skoleår

Læs mere

d or livet Læring f StudieNor

d or livet Læring f StudieNor i d Stu d r o N e Læ r livet r o f ing Velkommen til StudieNord StudieNord er et uddannelses- og aktivitetstilbud for dig, som er i alderen 15-26 år. Ønsker du: At kvalificere dig til videre uddannelse

Læs mere

Forældremøde 10. klasse

Forældremøde 10. klasse Forældremøde 10. klasse Dagsorden: Fokus på valg af uddannelse inden den 1. marts 2015 Nyt på erhvervsskoleområdet og uddannelsestendenser Informationer om uddannelsesmulighederne Brobygning i uge 47 og

Læs mere

Fleksibel uddannelse. Spændende studiemiljø. Hf-enkeltfag GSK. 2-årigt hf. Almen Voksenuddannelse. Flex- og fjernundervisning

Fleksibel uddannelse. Spændende studiemiljø. Hf-enkeltfag GSK. 2-årigt hf. Almen Voksenuddannelse. Flex- og fjernundervisning Almen Voksenuddannelse Flex- og fjernundervisning Forberedende Voksenundervisning Hf-enkeltfag GSK Spændende studiemiljø Undervisning for ordblinde 2-årigt hf Læs mere på www.vuctm.dk Fleksibel uddannelse

Læs mere

Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne. Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu

Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne. Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu Efter- og videreuddannelsessystemet for voksne Ulla Nistrup, uni@viauc.dk www.nvr.nu Historisk udvikling Uddannelse brugt i erhvervs- / arbejdsmarkedsudviklingen Livslang læring 1970 erne UNESCO Uddannelse

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere

FÆRDIG MED FOLKESKOLEN... HVAD SKAL JEG SÅ?

FÆRDIG MED FOLKESKOLEN... HVAD SKAL JEG SÅ? FÆRDIG MED FOLKESKOLEN... HVAD SKAL JEG SÅ? Erhvervsuddannelserne anno 2015, hvad er det og hvad betyder det for din uddannelse? En erhvervsuddannelse er en ungdomsuddannelse, der giver dig direkte adgang

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Økonomi Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse fra

Læs mere

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg.

Læs mere

Sådan vil Dansk Folkeparti styrke erhvervs- og ungdomsuddannelserne. 3. september 2013

Sådan vil Dansk Folkeparti styrke erhvervs- og ungdomsuddannelserne. 3. september 2013 Sådan vil Dansk Folkeparti styrke erhvervs- og ungdomsuddannelserne 3. september 2013 3. september 2013 Sådan vil Dansk Folkeparti styrke erhvervs- og ungdomsuddannelserne Dansk Folkeparti vil styrke de

Læs mere

UU-Sjælsø Ungdommens Uddannelsesvejledning

UU-Sjælsø Ungdommens Uddannelsesvejledning Aftenens program Om UU-Sjælsø Yderligere informationsmuligheder om uddannelse Uddannelsessystemet Vejledningsforløbet Parathedsvurdering Uddannelsesmuligheder efter 9. klasse/10. klasse Ansøgning til ungdomsuddannelse

Læs mere

VUC kursustilbud 2014

VUC kursustilbud 2014 VUC kursustilbud 2014 Uddannelse skaber ny fremtid Herning HF & VUC 1 velkommen til Herning HF & VUC Vi er en stor uddannelsesinstitution med mange forskellige uddannelsesområder, som giver dig mulighed

Læs mere

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE

EUX ER EN DOBBELTUDDANNELSE EUX BUSINESS en ny dobbeltuddannelse VELKOMMEN TIL EUX BUSINESS Med EUX Business får du både EN ERHVERVSUDDANNELSE OG EN GYMNASIAL EKSAMEN. EUX Business gennemføres på HANDELSSKOLEN, enter for Kontor og

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB I GANG MED EN ERHVERVSUDDANNELSE! Skal du måske starte på en erhvervsuddannelse? Eller en EUX? Begge uddannelser giver dig mulighed for at søge faglært arbejde, starte egen virksomhed

Læs mere

Grundskolens 9.-10. klasse. Erhvervs uddannelser

Grundskolens 9.-10. klasse. Erhvervs uddannelser Grundskolens 9.-10. klasse Erhvervs uddannelser Silkeborg Kommune 2015 Når du skal vælge ungdomsuddannelse, er det vigtigt, at du vælger den uddannelse, der passer til dig... 3 Indholdsfortegnelse 4 Erhvervsuddannelser

Læs mere

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole

EUX OPLEVELSESDAG. Roskilde Tekniske Skole EUX OPLEVELSESDAG Roskilde Tekniske Skole Hvad er en EUX Oplevelsesdag? En EUX oplevelsesdag er en besøgsdag, hvor 8. 10. klasser kan besøge det nyopførte oplevelsescenter under EUX afdelingen og i løbet

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk.

Grundfag Grundfagene er erhvervsøkonomi, salg og service, dansk, engelsk, samfundsfag, it samt 2. fremmedsprog f.eks. tysk, fransk eller spansk. ER DU INTERESSERET I HANDEL, SERVICE, IT, ADMINISTRATION ELLER MÅSKE EGEN VIRKSOMHED? HG (handelsskolernes grundforløb) er vejen til job i spændende virksomheder med gode muligheder for udvikling og karriere

Læs mere

Erhvervsuddannelser (EUD)

Erhvervsuddannelser (EUD) Erhvervsuddannelser (EUD) Tre måder at gennemføre en EUD på 1 Skoleadgangsvejen Grundskole 10. klasse Grundforløb (Skole) Hovedforløb (Praktik og skole) Efterskole Egu Produktionsskole Ungdomsskole Forpraktik/trainee

Læs mere

Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet!

Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet! Hvad skal jeg være? Find din Ungdomsuddannelse og få et studiemiljø med i købet! Campus Haslev samler et stort og bredt udvalg af ungdoms udannelser udbudt af en række af Sjællands toneangivende skoler

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Sværest at finde praktikpladser inden for de store fag

Sværest at finde praktikpladser inden for de store fag Sværest at finde praktikpladser inden for de store fag Manglen på praktikpladser er massiv på de store fag. Næsten en tredjedel af antallet af elever, der mangler en praktikplads i en virksomhed, er inden

Læs mere

Reformen. - om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Reformen. - om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Reformen - om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Erhvervsuddannelsernes mange styrker skal frem i lyset Med en erhvervsuddannelse åbnes døre til faglærte jobs, videreuddannelse og en fremtid

Læs mere

den hurtigste vej til et fedt job

den hurtigste vej til et fedt job HG den hurtigste vej til et fedt job Et fedt sted at lære Århus Købmandsskole er et fedt sted at lære. Her finder du: Et spændende studiemiljø med flotte omgivelser Engagerede lærere, der tager dig alvorligt

Læs mere

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Salgsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Salgsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Styrket EUD. Pædagogisk Samarbejde. Formål At udvikle danmarks bedste erhvervsuddannelse At skabe større prestige indenfor erhvervsuddannelsesområdet

Styrket EUD. Pædagogisk Samarbejde. Formål At udvikle danmarks bedste erhvervsuddannelse At skabe større prestige indenfor erhvervsuddannelsesområdet Periode: Juni 201 December 2013 Partnere: BornPro, Jobcenter Bornholm, UU Kontaktperson: Lars Vesløv, Uddannelseschef, Campus Bornholm Pædagogisk Samarbejde Styrket EUD Formål At udvikle danmarks bedste

Læs mere

Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse

Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse Hvad er skolepraktik? en folder til dig, der overvejer en erhvervsuddannelse Jeg synes, det er interessant at være i skolepraktik. Det er anderledes. Det giver ikke 100 % faglig kompetence, men det giver

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Forældremøde 9.kl. 2015

Forældremøde 9.kl. 2015 Forældremøde 9.kl. 2015 Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar) Almen information og nyttige links

Læs mere

Prøv et gymnasium MED

Prøv et gymnasium MED Prøv et gymnasium MED plads til dine drømme Søvej 6 4900 Nakskov Merkurs Plads 1 4800 Nykøbing F. www.hhxlf.dk Handelsgymnasiet Lolland-Falster er en del af CELF Vi har plads til dine drømme 3 gode grunde

Læs mere

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. 1 Indledning Uddannelsen er en erhvervsuddannelse. Du bliver uddannet som motormekaniker I forløbet vil du blive uddannet i at servicere og reparere de maskiner der typisk udlejes fra diverse maskinudlejere.

Læs mere

EUD og EUX Erhvervsuddannelser. 2015 Uddannelseskatalog. Dit fag din fremtid

EUD og EUX Erhvervsuddannelser. 2015 Uddannelseskatalog. Dit fag din fremtid EUD og EUX Erhvervsuddannelser 2015 Uddannelseskatalog Dit fag din fremtid EUD Erhvervsuddannelser 2014 1 Kontakt os her CAMPUS BORNHOLM www.campusbornholm.dk EUD og EUX Erhvervsuddannelser Uddannelseschef

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

MERKANTIL HG STUDENT HANDELSSKOLENS GRUNDFORLØB FOR STUDENTER. GENVEJ FOR STUDENTER TIL ET GODT JOB INDEN FOR Butik - Handel - Kontor - Finans

MERKANTIL HG STUDENT HANDELSSKOLENS GRUNDFORLØB FOR STUDENTER. GENVEJ FOR STUDENTER TIL ET GODT JOB INDEN FOR Butik - Handel - Kontor - Finans Merkantil HG - Student GENVEJ FOR STUDENTER TIL ET GODT JOB INDEN FOR Butik - Handel - Kontor - Finans Læs mere på KHS.DK/MERKANTILSTUDENT MERKANTIL HG STUDENT HANDELSSKOLENS GRUNDFORLØB FOR STUDENTER

Læs mere

Tagdækker. www.vitusbering.dk. Har du hænderne skruet rigtigt på? Har du lyst til en afvekslende uddannelse med både skoleophold & praktik?

Tagdækker. www.vitusbering.dk. Har du hænderne skruet rigtigt på? Har du lyst til en afvekslende uddannelse med både skoleophold & praktik? www.vitusbering.dk Tagdækker Har du hænderne skruet rigtigt på? Har du lyst til en afvekslende uddannelse med både skoleophold & praktik? Vil du have hele verden som din arbejdsplads? Tagdækker -et job

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager 4,5 år, hvis du vælger

Læs mere

Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse

Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse Elevopgaver: 1. Job og uddannelse Gruppeopgave: Find billeder af mennesker på job. Lim billedmaterialet op på karton. Undersøg jobtitlen.

Læs mere

EUX. en hue, to uddannelser

EUX. en hue, to uddannelser EUX en hue, to uddannelser Hvad er EUX? EUX er en ungdomsuddannelse ligesom STX, HTX og HHX. Men EUX er speciel, fordi den kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du altså

Læs mere