TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TIL DIN. far. bærbar GUIDE TIL DIG. Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013"

Transkript

1 Også til din søster GAVE TIL DIN MOR og far Uddannelse og JOB bærbar GUIDE TIL DIG god som lokumslæsning Bornholms UdDannelsesMesse 21. november 2013

2 Kom og få opdateret jeres viden Vi kender det alle sammen. Vi vil det bedste for vores børn, og som forældre rådgiver vi dem selvfølgelig, ud fra hvad, vi selv mener, er bedst. Når det gælder børnenes valg af uddannelse, viser alle undersøgelser tilmed, at børnene også rent faktisk følger vores råd. Og det er jo godt. Spørgsmålet er så bare, om vi som forældre er klædt tilstrækkeligt på til denne rådgivningsopgave. Uddannelserne og kravene til dem ændrer sig hele tiden, og det kan være svært selv at skulle holde sig ajour. Denne uddannelsesmesse er derfor en gave til de forældre, der har børn, som står over for snart at skulle træffe deres livs vigtigste valg: Hvad skal jeg beskæftige mig med i resten af mit liv. Borgmester Winni Grosbøll Denne guide er udgivet i forbindelse med Bornholms UddannelsesMesse, og indeholder de uddannelser og virksomheder der deltager i BUM13.

3 skole og uddannelse 10. KlasseCenter Bornholm I Bornholms Regionskommune er alle 10. klasser samlet på én skole. Det giver dig, der vælger at gå i 10. klasse, mulighed for et spændende skoleår, hvor du kan møde nye kammerater og lærere og få afklaret dit valg af ungdomsuddannelse. I 10. klasse er der 2 studieture, hvoraf den ene er til udlandet, brobygning, muligheder for ekstra praktik og meget mere! Besøg vores stand og få mere at vide. bornpro Hvis du er færdig med 9. eller 10. klasse og ikke skal i gang med en ungdomsuddannelse, kan BornPro være stedet for dig. Har du afbrudt en ungdomsuddannelse, er BornPro en mulighed for at komme videre og lære nyt. Vi vejleder og hjælper dig til at finde den uddannelse, der er den rigtige for dig. BornPro giver dig bedre forudsætninger for og motivation til at påbegynde et uddannelsesforløb. Du får opbygget og styrket troen på egne evner, samt styrket og udviklet dine sociale kompetencer. Du bliver en del af en lille gruppe, der hjælper og støtter hinanden i dagligdagen. Du bliver tilknyttet et af vores værksteder; Træ, Tekstil & Design eller Middelalderværkstedet. Du kan også få undervisning i dansk og/eller matematik. Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole På Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole kan du blive uddannet Socialog Sundhedshjælper, Social- og Sundhedsassistent og Sygeplejerske. Du har også mulighed for at tage et 20/30 ugers grundforløb, hvor der arbejdes indenfor temaerne sundhed, omsorg og pædagogik. Grundforløbet giver adgang til Pædagogisk assistentuddannelsen samt Social- og Sundhedshjælperuddannelsen. Har du mod til at gøre en forskel i andres liv og er interesseret i temaerne sygepleje, sundhed, omsorg og pædagogik, så er uddannelserne på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole måske noget for dig. På vores stand kan du møde elever, studerende, lærere og studievejledere fra vores skole.

4 Erhvervsklasse 9 Erhvervsklasse 9 er et ø-dækkende alternativt undervisningstilbud til elever, som trænger til et anderledes tilrettelagt 9. skoleår med fokus på praktikforløb, brobygninger og de obligatoriske fag i folkeskolen. Vi har idræt på skemaet hver dag samt ugentlige værkstedsdage i samarbejde med Campus og deres faglærere og værksteder. På vores stand kan du møde de lærere der underviser i 9E. Du kan stille spørgsmål og møde en elev der går i 9E. Du kan også møde en tidligere elev, som nu går på Erhvervsskolen. Du kan se en film som viser noget af det 9E laver, og du kan teste om du er kandidat til 9E. Du kan også se og røre nogle af de ting eleverne laver på værkstederne og få et overblik over det varierede skoleår. Campus Praktikcenter I praktikcentret hjælper vi dig, hvis du ikke selv kan finde en praktikplads. I samarbejde med dig sammensætter vi et SKP-forløb, der kan bestå af praktik på skolen, praktik i en eller flere virksomheder, delaftaler eller kombinationsaftaler eller måske praktik i udlandet. Vi samarbejder også med andre praktikcentre ovre. Skolepraktik (SKP): Skolepraktik betyder, at du har mulighed for at gennemføre en uddannelse uden en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver. Der vil som regel være en af uddannelserne i indgangen, som kan tilbyde skolepraktik. For at komme i betragtning til skolepraktik skal du aktivt have forsøgt at få en uddannelsesaftale. eud: Bil, fly & andre transportmidler Er du vild med mekanik og motorer? Kan du ikke gå forbi et værksted uden at stoppe op? Kan du lide lugten af olie og benzin? Er el-drevne køretøjer spændende og udfordrende? På BFT lærer du at vedligeholde og reparere motorer og transportmidler som biler, fly og landbrugsmaskiner. Du bruger mange specialværktøjer, maskiner, målegrej og IT, så du kan reparere skader og finde fejl i motorer og tekniske systemer. Du lærer at banke buler ud og svejse karosseriet. Og måske skal du også arbejde med cykler, knallerter og motorcykler.

5 EUD: bygge & anlæg Vil du bygge huse, veje, broer eller havne? Vil du lære at bygge grønt energi- og miljøvenligt? Bygge & Anlæg handler om alt det, der foregår på en byggeplads. Du prøver at lave et tag, bygge en væg eller lave et vindue. Du får kendskab til forskellige maskiner og håndværktøj, og du arbejder med teknisk tegning. Du prøver at mure, fuge, vandskure, arbejde med beton og lave forskallinger. Grøn håndværker: Bæredygtigt byggeri er en oplagt mulighed for at spare på de dyre energikroner. Som fremtidens håndværker får du fra starten et grundlæggende kendskab til grønt byggeri allerede i grunduddannelsen for tømrer, murer og VVS. EUD: HG merkantil På HG-Merkantil uddanner vi butiks- og kontorassistenter. Vil du stå i butik eller arbejde på kontor, skal du begynde på HG-Merkantil. Grunduddannelsen er 2-årig, hvorefter du skal have en 2-årig elevplads for at fuldføre din uddannelse. På HG-Merkantil beskæftiger du dig med kontorarbejde, administration, økonomi eller detail- og engroshandel. Du lærer om kundepleje og om IT. Vi samarbejder tæt med praktikstederne: butikkerne, kontorerne og på lagrene. Du møder flere af branchernes folk, når de gæsteunderviser. Det er en rigtig god idé, hvis du fra studiestart ved, hvad du vil være, så du kommer i en klasse med relevante læringsforløb og valgfag. eud: produktion & udvikling Er du vild med teknik, ny teknologi og maskiner? Vil du arbejde med store højteknologiske industrianlæg? Er du interesseret i design og håndværk? Sæt gang i produktionen med store maskiner og højteknologiske industrianlæg! På P&U arbejder du bl.a. med drejebænke, fræsemaskiner, computerteknik og svejsning. Du lærer om materialer og laver tegninger og konstruktioner på computeren. Udvikling, design, produktionsstyring og kvalitet er vigtig inden for moderne håndværks- og industriproduktion. Lær at tilrettelægge arbejdet og få udviklet dine evner. Lær om moderne teknologi og processtyring og få kendskab til produktudvikling og kvalitetssikring.

6 EUD: STRØM, Styring & IT Er strøm, elektriske installationer og måleinstrumenter spændende? Har du lyst til at arbejde med elektronik og IT? Vil du teste anlæg og installationer? På Strøm, Styring & IT beskæftiger du dig med strøm og elektronik samt med at opbygge og reparere systemer. Der er fokus på diagramforståelse, el-lære, matematik, montageteknik og styring. Du arbejder med elektriske kredsløb, grundlæggende elektronik og styringsteknik samt lys, lyd og kommunikation. Inden for teknik og teknologi lærer du den moderne computerteknologis mange muligheder at kende. Test de forskellige anlæg og installationer, find fejl ved hjælp af avanceret udstyr og find de bedste tekniske løsninger. eud: mad til mennesker Drømmer du om at lave fantastisk mad? Er du kreativ? Har du håndelag? Vil du knokle? Vil du være med til at eksperimentere? På MTM arbejder du professionelt med mad og fødevarekvalitet. Du lærer om ernæring, sundhed og hygiejne. Du lærer at vurdere de enkelte råvarer, at planlægge og lave en menu, at betjene kunder eller at planlægge industriel fødevareproduktion. Bornholm har tradition for lokale råvarer af høj kvalitet; vi er Danmarks gourmet-ø nummer ét. Det skal du være med til at videreudvikle også ud over Danmarks grænser, og derfor uddanner vi de dygtigste og mest kreative kokke. HF HF er en gymnasieuddannelse, der tager to år. På vores stand vil vi vise, hvad uddannelsen kan bruges til. Hvis du allerede nu ved, at du ikke skal have en lang videregående boglig uddannelse, men måske en mellemlang, er HF et godt tilbud til dig. Kom over og få en snak. Vi har nogle nuværende elever med, en studievejleder og en uddannelsesleder. I vores stand kan du også se, hvilke fag du skal have for at blive HF-student. Styr efter den blå farve!

7 gym: hhx HHX er for dig, der vil fordybe dig i økonomiske og samfundsrelaterede emner. Økonomi- og erhvervsrettede fag giver en bred og dybtgående viden inden for virksomheds- og samfundsøkonomi. Med engelsk på A-niveau og 2. fremmedsprog får du sproglig og kulturel viden om den internationale verden. Dansk, samfundsfag og matematik skaber et almendannende grundlag. Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære forløb i tæt samarbejde med virksomheder. Du forstår, hvad der tales om i medierne, og din HHX-eksamen giver dig mulighed for enten en læreplads som fx revisor trainee eller adgang til en videregående uddannelse. gym: htx HTX er for dig, der gerne vil fordybe dig i de naturvidenskabelige fag samt teknologi. Der er fokus på vekselvirkningen mellem teori og praktisk arbejde i laboratorium og værksteder ofte projektorienteret med udgangspunkt i erhvervskontakt. Teknologi er et profilfag med historiske, etiske, samfundsfaglige og teknikrelaterede områder. Teknik er et andet profilfag, som fylder rigtig meget i 3.g. Du arbejder i laboratoriet, og eksamen baserer sig på et fagligt projekt. På teknisk gymnasium har du almene fag som dansk, samfundsfag og engelsk, som er med til at lægge en almendannende basis. gym: stx STX er for dig, der gerne vil have ny viden inden for en bred vifte af fag. Du får fag fra tre videnskabsområder: humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Du arbejder både teoretisk og eksperimentelt, kreativt og kropsligt. Du lærer forskellige arbejdsformer og fungerer i et studiemiljø, hvor du både selvstændigt og i samarbejde med andre skaffer dig viden. I Almen Studieforberedelse belyser du konkrete problemstillinger med anvendelse af flere fag og metoder. Tre år i det almendannende og studieforberedende gymnasium giver dig intellektuel og personlig udvikling samt adgang til at læse videre på mange forskellige uddannelser.

8 Kommunikationscenter Bornholm Vi tilbyder bl.a. en skræddersyet 3-årig Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, STU. Vores målgruppe er unge mellem 16 og 25 år med særlige behov, som ikke kan følge en almindelig ungdomsuddannelse og som gerne vil lære mere. Hvis du er ordblind eller har andre vanskeligheder, kan du få nye strategier for læsning og stavning, lære at læse og skrive bedre samt få individuel matematikundervisning. Du kan også få hjælp til brug af hjælpemidler, f.eks. kompenserende programmer på pc ere, mobiltelefoner og tablets, der kan læse op og hjælpe med stavning. Vi tilbyder test, rådgivning, vejledning og undervisning i samarbejde med ungdomsuddannelserne på Bornholm. Vi samarbejder med Jobcenteret, Psykiatri og Handicap samt private og offentlige virksomheder. Springbrættet, Grennessminde Bornholm Find dine styrker på den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse. Vi skræddersyr STU en til dig, så du udvikler dig personligt, socialt og fagligt. Arbejd med Design & Kreativitet, Foto & Medier, Køkken & Delikatesser, Mekanik & Metal, Service & Gartneri og Træ & Byg - vejledt af fagfolk. Få kompetencebeviser, deltag i projekter, kom på studietur og i praktik. Her er en fast rytme, så du får ro og overskud. Faglærere, pædagoger og psykoterapeut samarbejder målrettet med dig, så du bliver aktøren i dit eget liv. Mød os og se, hvad din nye hverdag kan byde på. Professionshøjskolen UCC: lærer, pædagog og Pau På Bornholm udbyder UCC uddannelse som lærer, pædagog eller pædagogisk assistent. På lærerstudiet har du pædagogiske fag og linjefag. På pædagogstudiet kan du specialisere dig ift. mindre børn, børn og unge op til 18 år, samt mennesker med særlige behov. Pædagogisk assistent er en faglært uddannelse som kvalificerer til arbejdet med børn, unge og voksne. Alle uddannelser har praktikforløb. På messen møder du fysiske aktiviteter inde og ude; innovation, billedkunst og værkstedsprojekter; tysk samt repræsentanter fra UCC.

9 metropol: socialrådgiveruddannelserne Socialrådgiveren rådgiver og vejleder mennesker med sociale problemer, og skal kunne tale med alle slags mennesker, så de føler sig hørt og respekteret. Som socialrådgiver er du med til at løse konflikter, skabe sociale forandringer og gøre en stor forskel i mange menneskers tilværelse. Arbejdet som socialrådgiver finder typisk sted i kommunerne, men også fængsler, hospitaler, uddannelsesinstitutioner, kriminalforsorgen, fagforeninger og andre offentlige institutioner har socialrådgivere ansat. Adgangsvejen til uddannelsen går gennem enten en gymnasial uddannelse, via 4 enkeltfag: Dansk (A), engelsk og samfundsfag (B), psykologi (C) eller gennem et særligt HF-forløb for fremmedsprogede. first lego league First Lego League er et naturvidenskabeligt projekt for børn og unge i alderen Projektperioden løber over 8 uger og afsluttes med en lokal turnering en lørdag i november. Det vindende hold deltager herefter i den skandinaviske finale. På Bornholm arbejder i 2013 omkring 300 elever med First Lego League projektet fra alle fire folkeskoler, Rønne privatskole, Heldagsskolen og 10. KCB. I 2013 arrangeres First Lego League i 46 byer i Skandinavien med deltagelse af 870 hold. På verdensplan deltager ca børn fra 72 lande i Besøg vores stand og få mere at vide om First Lego League. Young Enterprise Young Enterprise er en fond, der arbejder for at udbygge innovations- og selvstændighedskulturen blandt unge uddannelsessøgende. Konceptet er, at eleverne etablerer en virksomhed og har mulighed for at bruge vores tilknyttede rådgivere fra erhvervslivet. Samarbejdet er netop det unikke ved Young Enterprise. Vores stand er bemandet med personer fra Young Enterprises bestyrelse, som består af repræsentanter fra erhvervslivet og elever fra HHX/HTX, der har beskæftiget sig med konceptet Company Programme. Her præsenteres udviklede prototyper, hvor der er tages udgangspunkt i tidligere elevers forretningsidé.

10 Job og karriere grønt byggeri 30-40% af vores energiforbrug går til opvarmning af bygninger. Det gør bygge- og anlægsbranchen (BA) til en af de vigtigste spillere i grøn omstilling. Vi har brug for unge, der brænder for at gøre en forskel! Du får arbejde, der hvor vi er længst i den grønne omstilling. Vi har Danmarksrekord i uddannelse af grønne håndværkere og skrotning af oliefyr. Og vi har lige vundet Danmarks Radios store omstillingskampagne. Med en uddannelse i BA, er der masser af genveje til senere at blive bl.a. ingeniør, bygningskonstruktør og arkitekt. Du får et håndværk, som du kan bruge resten af livet både privat og på arbejdet. Bor der folk på Bornholm, vil der altid være arbejde i BA. Kom forbi og hør mere! Bech-Hansen & Studsgaard A/S Bech-Hansen & Studsgaard A/S er et privatejet speditions og transport firma med over 230 ansatte fordelt på 3 lokationer. Vi arbejder på det europæiske plan med opgaver indenfor planlægning og styring m.m. af nationale og internationale transport og logistikopgaver. I vores virksomhed er der mange muligheder både her på Bornholm, men også i en af vore andre afdelinger i København eller Århus. I BHS kan vi tilbyde elevplads indenfor: chauffør, lager, spedition, shipping, kontor, mekaniker. Beredskabsstyrelsen Det statslige redningsberedskab yder assistance til det kommunale redningsberedskab ved større, længerevarende eller mandskabskrævende hændelser eller hændelser, der kræver specialudstyr. Assistanceberedskabet er placeret på Beredskabsstyrelsens beredskabscentre i henholdsvis Thisted, Herning, Haderslev, Næstved og Allinge. Centrene har alle en døgnbemandet udrykningsvagt bestående af værnepligtige og befalingsmænd.

11 Bornholms Hospital Bornholms Hospital er en stor arbejdsplads, hvor vi er optaget af mennesket. Hvis du er interesseret i at arbejde med mennesker, med kroppen samt med sundhed og også er lidt modig, så skal du besøge vores stand. Her har du mulighed for at opleve forskellige opgaver, som vi arbejder med på hospitalet. Du får lov til at være aktiv, prøve selv og se hvordan du kan gøre en forskel. Måske kan du være med til at redde liv, eller hvad med at se hvordan livet starter? Du kan lære om god hygiejne, at give injektioner. Du kan også hilse på forskellige medarbejdere, der både ved noget om hospitalet og de forskellige uddannelser der findes på hospitalet. bornholms hospital: ernæringsassistent Drømmer du om at blive professionel madhåndværker og skabe gode smagsoplevelser til mange mennesker? Som ernæringsassistent/hjælper er det nemlig dig, der tilbereder sund og lækker hverdagsmad og giver stor som lille, ung som gammel noget at glæde sig til. For mange mennesker er maden er særligt højdepunkt på dagen, og smilene er store, hvis du kan være med til at begejstre og indfri forventningerne. I håb om du er blevet mere nysgerrig på denne uddannelse kan du kigge forbi vores stand og få mere information eller også kigge nærmere på Bornholms Landbrug Bornholms Landbrug er en rådgivningsvirksomhed, der rådgiver landmand om kvæg, svin og planteavl, men også om landbrugsuddannelsen, løn og ansættelsesforhold. Vi har også en større regnskabsafdeling, der har regnskabselever. Har du lyst til at blive landmand, arbejde med dyr, maskiner, teknik i et spændende erhverv, kan du også henvende dig på Bornholms Landbrug. Uddannelsen til landmand tager 3½ år og veksler mellem landbrugsskole og praktik, hvor du specialiserer dig i at arbejde med svin, kvæg eller planter. Der er gode mulighed for at finde praktikpladser her på øen.

12 BORNHOLMHOTELS BORNHOLMHOTELS er to 4-stjernede hoteller Radisson Blu Fredensborg Hotel og Hotel Griffen, der har konference- og restaurantfaciliteter til selskaber og a la carte. Personale og uddannelse er en vigtig del af hoteldrift. Hotellerne har tilsammen ca. 75 helårsansatte. Uddannelserne starter med grundforløbet Mad til Mennesker. Derefter kører disse hovedforløb: Kokkeelev: 3 år og 3 mdr. Smørrebrød: 2 år og 6 mdr. Tjener: 2 år og 10 mdr. Receptionist: 1 år og 10 mdr. Der er mulighed for mesterlære, hvor grundforløbet er i virksomheden i stedet for på skolen. Radisson Blu s efteruddannelse giver mange muligheder. Bornholms Regionskommune BRK er øens største arbejdsplads med ca ansatte fordelt på mange arbejdssteder. Når du hører kommunen omtalt, tænker du nok mest på de ansatte i administrationen, men der er mange muligheder for at blive ansat i kommunen. Du kan f.eks. blive ansat på et plejehjem, i døgnplejen, på et bibliotek, i tandplejen, på en skole, i ejendomsservice og i kommunens entreprenør virksomhed Vej og Park. Desuden er vi praktiksted for flere uddannelser, som præsenteres andre steder på BUM-messen. Jobmulighederne er mange, men vi har i BRK valgt at sætte fokus på nogle af de uddannelser, som du kan søge ind på: kontorelev, elev hos Vej og Park, EGUelev m.fl. Du kan møde nogle af eleverne på vores stand. BRK: Data- og kommunikationsuddannelsen Ønsker du at arbejde med IT, er denne uddannelse en rigtig god indgang til at få erfaring og teori indenfor et bredt område. Det er en alsidig uddannelse der giver dig indsigt i, hvordan IT hænger sammen i en virksomhed. Uddannelsen veksler imellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag indenfor områder som serverteknologi, netværk, ip-telefoni, WiFi, programmering, systemudvikling og mange flere. I din virksomhedspraktik får du mulighed for at afprøve den teori, du har tilegnet dig på skolen. Kom og hør nærmere om alle de udfordringer og muligheder der findes. Vi vil udfordre dig med konkurrencer og give dig et kig ind i det fantastiske univers, kaldet IT. stroemstyringogit/data-_og_kommunikationsuddannelsen

13 Dansk metal It-specialist, mekaniker eller guldsmed. Det er bare nogle af de over 90 metal-uddannelser, hvor du kan kombinere både hoved og hænder. Når du tager en metaluddannelse, skal du både være på skoleophold og på en læreplads. Om få år kommer Danmark til at mangle ca faglærte, så der er god mulighed for job. Du får elevløn under uddannelsen, og der er udsigt til en god løn, når du er færdig. En metaluddannelse er også et springbræt til videre- og efteruddannelse. Hør mere om uddannelserne på Dansk Metals stand. Det Blå Danmark Det Blå Danmark Danmarks mest eksportorienterede, globale og internationale erhverv. Bliv opdateret på hvordan du bliver Maskinmester, Navigatør, Shipping eller Offshore medarbejder kom og få noget at vide om uddannelser og karrieremuligheder i Det Blå Danmark. Søfart er den mest miljøvenlige transportform. Afhængigt af skibstypen kan der være mellem og virksomheder, der leverer udstyr, komponenter og skibsdele før et nyt skib kommer i søen. Det er et spændende erhverv. Vi kommer gerne ud og holder foredrag på skolerne. Kom og snak med os. DR Bornholm DR er landets klart største medieaktør og der er mange forskellige jobtyper i DR. Journalister, tv- og radioteknikere, it-specialister, kontoransatte og skuespillere for bare at nævne nogle af de største grupper. På Bornholm har vi regionalradioen P4 Bornholm, der med cirka 20 ansatte sender mere end 40 timers radio om ugen. DR Bornholm har også opgaver inden for internet og tv, og tre af de ansatte løser tekniske og administrative opgaver for den samlede koncern. På DR s stand har du mulighed for at blive klogere på DR, og alle spørgsmål vil blive besvaret efter bedste evne. Der er desuden mulighed for at se hvordan og selv prøve, når det gælder produktion af et radioindslag.

14 Jensen Denmark A/S Jensen Denmark A/S er en international virksomhed på Bornholm, der har brug for smede-, elektriker- og industrioperatørlærlinge, og vi har ansatte inden for et bredt spektrum af faglærte, teknikkere og funktionærer. På vores stand kan du se banerne fra TechNørd-ugen. Du kan også prøve at arbejde med mekanisk og elektrisk montage og få det færdige produkt med hjem. Se hvilke uddannelser vi kan tilbyde, og hvad mulighederne er under og efter uddannelsesforløbet. Du kan møde lærlinge der, som en del af deres uddannelse, har været i Kina, Australien eller USA. På standen vil der også være mulighed for at få en snak med dem der ansætter elever. Marel Marel er verdens førende leverandør af avanceret procesudstyr, integrerede systemer, software løsninger og service til fiske-, kød-, fjerkræ- og videreforædlingsindustrierne. Marel beskæftiger knap 4000 medarbejdere på verdensplan og er repræsenteret i mere end 30 lande verden over. Marel Bornholm udgør en væsentlig del af Marel Danmark som har 5 lokationer og 400 ansatte i Danmark. På Bornholm, hvor produktcentrets service-, udviklings- og produktionsaktiviteter hører hjemme, er der brug for Smede, Montører, Automatikmekanikere Maskinarbejdere, Elektrikere, Ufaglærte, Logistikmedarbejdere, Maskiningeniører, Indkøbere, Planlæggere, Embedded Softwareingeniører, Elektriske designere, Servicemedarbejdere samt Kontormedarbejdere. Politi Dansk Politi har brug for DIG. Har du lyst til en spændende hverdag med udfordringer? Så kig forbi vores stand og hør om vejen til den blå skjorte. Hør om hvilke krav der stilles, ansøgningsforløbet, grunduddannelsen, løn mv. I standen vil der være mulighed for at stille spørgsmål om uddannelsen og få gode råd og tip til optagelsesprøverne. Du har mulighed for at teste dig selv i fysiske optagelsesprøver samt se et eksempel på den skriftlige prøve.

15 Rønne Revision Rønne Revision betjener et bredt udsnit af det bornholmske erhvervsliv, interesseorganisationer, fonde m.v. Vores naturlige marked er Bornholm men vi betjener kunder i hele landet. Vi har et bredt kendskab til alle brancher og har bl.a. specialafdelinger indenfor landbrug og institutioner. Hos os er alle kunder lige vigtige. Rønne revision beskæftiger i dag 32 personer, hvoraf de 15 er registrerede revisorer. På vores stand kan du høre om hverdagen på et revisionskontor og hvilke uddannelses- og karrieremuligheder det giver. På vores stand kan du møde to af vores medarbejdere, som begge læser HD. Kate som har været elev og Kiki som netop er startet som elev. tv2/bornholm TV 2/Bornholm er den suverænt største medievirksomhed på Bornholm. Der er cirka 75 ansatte. Mennesker, der er ansat til at lave alt fra tv-udsendelser til at sørge for bilag, biler og bygninger. Den første journalist møder ind kl. 06 for at sikre, at der er friske netnyheder til bornholmerne. Sidste mand lukker og slukker kort før midnat. TV 2/Bornholm er et levende uddannelsessted. Lige nu har vi fire journalistpraktikanter og syv fotografelever, der er med til at producere tv til vores egen 24-timers kanal. Det gælder både i den daglige nyhedsdækning, men også når vi sender live fra de store begivenheder, der finder sted på Bornholm.

16 Uddannelse Ovre Roskilde tekniske skole Roskilde Tekniske Skole udbyder erhvervsfaglige uddannelser, kortere kurser/efteruddannelseskurser og teoretiske uddannelser på gymnasialt niveau. De grønne uddannelser er samlet på Vilvorde og Ledreborg Allé. På indgangen Dyr, planter og natur kan du uddanne dig til: Dyrepasser, Anlægsgartner, Greenkeeper og groundsman, Produktionsgartner, Skov- og naturtekniker, Væksthusgartner og Landmand. Desuden tilbydes kurser indenfor det grønne område samt uddannelserne: Blomsterbinder og Blomsterdekoratør i samarbejde med Roskilde Handelsskole. uddannelse ovre De fleste af os er stolte over at sige vi kommer fra Bornholm. Vi kan rigtig meget på Bornholm men der er nogle uddannelser som du ikke kan få her. Derfor er det for nogle unge nødvendigt at flytte over og tage hele eller dele af sin uddannelse. Det kan være en svær beslutning at skulle flytte væk fra venner og familie og starte uddannelse et helt nyt sted. Vi har inviteret en håndfuld unge bornholmere, der er flyttet over for at tage deres uddannelse. Dem kan du møde i vores Lounge, og de er friske på at svare på spørgsmål om at vælge uddannelse, og om tanker om at flytte hjemmefra og væk fra venner og familie. Vi glæder os til at se dig i Loungen. CELF Vil du være CELF-made? CELF er Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster. Så tjek os op på vor stand, hvor du bl.a. kan høre om båd-, cykel- og motorcykeluddannelserne. Desuden kan du få noget at vide om elektriker-, installationsteknikker- og styrings- og reguleringsteknikkeruddannelserne. Måske er automatiktekniker i elektrobranchen noget for dig? Og hvor skal du bo i Nykøbing F? Prøv en elcykel eller se på intelligent styring og automatikskab.

17 Fritid AOF Center bornholm På vores stand præsenterer vi de muligheder der er, hvis en ung ikke har afsluttet folkeskolens afgangseksamener. Der er nemlig mulighed for at indhente det man ikke nåede via Forberedende Voksenundervisning (FVU). Der indgår også uddannelses- og jobvejledning i undervisningen, som tilbydes dag, eftermiddag og aften. Vi præsenterer elektroniske hjælpemidler, der indgår i undervisningen. FVU læsning og matematik kan også tilrettelægges målrettet forældre. Ønsker du at bakke op om dit barn/unge er det en mulighed. AOF tilbyder undervisning i et overskueligt, uformelt og uhøjtideligt, folkeoplysende læringsmiljø. Bornholms Ungdomsskole Bornholms Ungdomsskole består af afdelinger i Rønne, Klemensker, Åkirkeby og Neksø. I Ungdomsskolen mødes du med gamle og nye venner i klubben og deltager i alt lige fra motorcross og actionsport til makeup, musik og gallasyning. Du kan også modtage undervisning i flere fag og få hjælp til dine lektier. Vi tager til London, på sommerlejr og på skiferie. Besøg vores stand og få mere at vide om Ungdomsskolen. UNGKANT UNGKANT er Bornholms lille nye medie. Vores historier handler om dig og det ungdomsliv, du er en del af her på øen og vi har som mål at fortælle historierne gennem dine øjne. Derfor drives UNGKANT ikke af voksne, men af bornholmske unge. Det er jer, der får ideerne, og det er jer, der skriver artiklerne, tager billederne, optager videoerne og styrer hjemmesiden. Det er jer, der har magten. Nysgerrig? Kom forbi vores stand og hør mere.

18 AFS Interkultur Bornholm Udveksling med AFS er den store oplevelse, hvor du bor et år hos en værtsfamilie i et andet land og går på den lokale skole; hvor du får førstehåndskendskab til en ny kultur og lærer et nyt sprog. Du skal være åben og nysgerrig over for nye situationer og have lyst til at bo i et andet land. Du har mere end 30 lande at vælge imellem. På standen kan du møde unge fra Italien, Spanien, Mexico, Japan, Chile og Thailand, som bor på Bornholm i år. Du kan også møde bornholmere, som er vendt hjem efter et år med AFS. Du kan få en masse at vide om udveksling og få materiale med hjem. SKAT I SKAT opkræver vi alt det, som vi betaler i fællesskab, uanset om det er skat, moms, afgifter eller told. Derfor bidrager du også til SKAT, når du går i biffen eller køber chokolade og cola. Vi besøger messen for at vise dig, hvorfor vi betaler skat, og hvordan vi betaler skat. Vi viser også, hvad skattekronerne går til vidste du f.eks., at en ungdomsuddannelsesplads koster mellem og kr. om året? Vi vil også gerne vise dig, hvordan du får styr på din egen skat ved at gøre begrebet skat nærværende. Bornholms Dramaskole Bornholms Dramaskole er et super tilbud til dig der gerne vil arbejde med teater, performance, dans, stemme og drama. Vi har fast base på Rønne Theater, hvor vi har ugentlig undervisning fra september til april. Holdene sammensættes efter interesse og alder. Du kan begynde på dramaskolen når du er ni år og fortsætte ligeså længe du har lyst. Det er ikke et must at du har spillet teater før, men du skal brænde for at arbejde med dig selv i et tæt fællesskab med andre. Hver sæson afsluttes med en stor opsætning på Rønne Theaters gamle scene. bornholms-dramaskole

19 Ungdommens Røde Kors bornholm Ungdommens Røde Kors er en frivillig organisation, som vil komme med 8-12 frivillige mellem 16 og 20 år. Hos Ungdommens Røde Kors Bornholm har du mulighed for at gøre en forskel for en stor gruppe børn og unge. Vi støtter med glæde op om netop det initiativ, du gerne vil føre ud i livet. Hvor lang tid du bruger som frivillig på Bornholm er helt op til dig selv. Samtidig bliver du også en del af den gruppe af frivillige, der er på Bornholm. Det er altid hyggeligt, når de frivillige samles, og det er en rigtig god måde at lære nye mennesker at kende på. region-hovedstaden-og-bornholm/bornholm DGI BORNHOLM Det er fedt at være frivillig. Frivillighed, uddannelse og læring hører sammen, og frivilligt arbejde kan du skrive på dit CV. Det øger din erfaring og dine kompetencer. På vores stand kan du høre mere om at være frivillig og hvad det kan give dig. Sundhed, bevægelse og læring hører også sammen. Det er sundt og bevæge sig i alle aldre. Man ved i dag, at læring og motivation i høj grad skærpes af fysisk aktivitet. Derfor er det vigtig, at holde sig i god form også når man er ung og under uddannelse. Hør hvordan fysisk aktivitet skærper din læring, prøv det i praksis og tag DGI quizzen hvad ved du om sundhed, bevægelse og læring.

20 Vejledning om uddannelse uu bornholm Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU-Bornholm) arbejder med vejledning af unge fra år. UU-Bornholm arbejder på, at alle unge får en ungdomsuddannelse, den såkaldte 95% målsætning, og vi vil meget gerne kunne præsentere de unge for de uddannelses- og jobmuligheder der er på Bornholm. BUM er en unik mulighed for at opleve alle ungdomsuddannelser på Bornholm, det bornholmske erhvervsliv og mange andre aktører omkring de unge, samlet på et sted. På messen er UU informationsstand både i forhold til selve messen, men også med konkret vejledning om uddannelse og job. På UU s messestand kan både elever og forældre deltage i konkurrencer med præmier. e vejledning evejledning er en national vejledningsenhed, hvor du kan få vejledning dag, aften og weekend. Vi har åbent 74 timer om ugen. Du kan komme i kontakt med evejledning på fem forskellige medier. Du kan være anonym, hvis du ønsker det, og du kan kontakte os uanset, hvor du er. Telefonen er god til hurtig afklaring af et spørgsmål, men du kan også få en længere samtale, hvor du kan forklare din situation og blive vejledt i dit eget tempo. SMS er bedst til de helt korte spørgsmål. Chatten kan både være kort og lang, du kan åbne en chat, uanset hvor du er, den forstyrrer ikke andre omkring dig. Du kan få svar på et hurtigt spørgsmål og du kan få en længere personlig vejledning om valg af uddannelse. Mail kan bruges, når du gerne vil forberede dine spørgsmål til evejledning. Du kan skrive når det passer dig, du får svar indenfor 24 timer. På facebook kan du både skrive på vores væg, kommentere evejlednings og andres opslag og du kan sende en besked, som du får svar på via facebook, og som kun du kan se. Ungdommens Uddannelsevejledning Bornholm

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere!

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere! Grundforløb til en erhvervsuddannelse på 10. klasses niveau - kombinationen gør det smartere! Sådan kan et ugeskema se ud: på 10. klasses niveau De obligatoriske fag kombineres med valgfagene: Hvorfor

Læs mere

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse Om uddannelsesmuligheder og vejledning 10. klasse Aug 2013 Program Uddannelsessystemet et overblik Erhvervsuddannelserne EUX 2 uddannelser i én De gymnasiale uddannelser Adgangskrav Uddannelsesparathed

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til Informationsaften om ungdomsuddannelserne Velkommen til Elever og forældre i 8. klasse Repræsentanter fra ungdomsuddannelserne UU vejledere fra UU Aarhus-Samsø Program 1. Uddannelsesparathed v/uu Aarhus-Samsø

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

En stærk start på din ungdomsuddannelse

En stærk start på din ungdomsuddannelse En stærk start på din ungdomsuddannelse. Klassecenter Efter sommerferien 22 samler Aalborg Kommune sine undervisningstilbud til. årgang i et nyt. Klassecenter med adresse på Seminarieskolen og Løvvangskolen.

Læs mere

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Erhvervsskole Reform 2015 30.9.2014 Mere attraktive erhvervsuddannelser Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Adgangskrav: 2,0 i dansk og matematik Tilmeldingsbegrænsning: 1 forsøg på GRF1 3 forsøg

Læs mere

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne Fælles orientering BUM 2014 Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne VURDERING AF UDDANNELSESPARATHED I 8. KLASSE (SKOLEN VURDERER SENEST DEN 1. DECEMBER) 1. De faglige forudsætninger Elever med

Læs mere

VID ERHVERVSUDDANNELSER

VID ERHVERVSUDDANNELSER METAL, MEKANIK, STRØM OG MAD VID ERHVERVSUDDANNELSER HVIS DU vil have en fremtid som faglært håndværker i en virskomhed, læse videre eller være selvstændig... VID ERHVERVSUDDANNELSER HER FÅR DU DEN BEDSTE

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER PRAKTISKE OPLYSNINGER Skole/praktik Periode Uger Grundforløb 1 og 2 1. Praktik 1. Hovedforløb 2. Praktik 2. Hovedforløb Slutpraktik Uddannelsens lændge August 2017 - juni 2018 Juni 2018 - august 2019 August

Læs mere

Unge med handicap i ungdomsuddannelsessystemet muligheder og støtteforanstaltninger

Unge med handicap i ungdomsuddannelsessystemet muligheder og støtteforanstaltninger Unge med handicap i ungdomsuddannelsessystemet muligheder og støtteforanstaltninger Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Torsdag d. 24. september 2009 UU-Roskilde Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015

Projekt katalog Skemaperiode 2 2014-2015 Projekt EUC nord Automekaniker, for dig der vil vide mere om autobranchen og dens muligheder I uddannelsesprojektet på EUC-Nord, kommer du til at beskæftige dig med. Teori og praksis i skøn forening -

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. klasse 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Sally Damgaard, UU-vejleder (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 29 22 02 68 E-mail: sd@uu-herning.dk Aftenens program Oplæg:

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program

Læs mere

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned

EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned EUX Landbrug Landmands- og gymnasial uddannelse på 4 år og 1 måned - med praktik i udlandet og fokus på innovation i landbruget For dig, der ønsker international erfaring og evnen til at tænke innovativt...

Læs mere

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start med 10. klasse - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start på din ungdomsuddannelse Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen

Læs mere

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø

En stærk start med 10. klasse. - Høj faglighed og fedt studiemiljø En stærk start med 10. klasse - Høj faglighed og fedt studiemiljø Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Tech College tilbyder vi dig

Læs mere

Tag på Bornholms Højskole

Tag på Bornholms Højskole Bornholms Bornholms Erhvervsskole UU Bornholm Tag på Bornholms og bliv klar til en erhvervsuddannelse Tilbud til dig mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse. HØJSKOLE Brug højskolen som et led i en

Læs mere

UNDERVISNINGSMINISTERIETS BRUGERUNDERSØGELSE AF UUH 2015

UNDERVISNINGSMINISTERIETS BRUGERUNDERSØGELSE AF UUH 2015 UNDERVISNINGSMINISTERIETS BRUGERUNDERSØGELSE AF UUH 2015 Er du dreng/pige Dreng 329 Pige 336 Ikke besvaret 2 Besvarelse fordelt på skoler Antal 10. klasseskolen 36 Dreng 14 Pige 22 Arresø Skole 84 Dreng

Læs mere

EUD/EUX-business. Grenaa og Rønde. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business

EUD/EUX-business. Grenaa og Rønde. VID ERhvervsuddannelser. EUD/EUX-Business EUD/EUX-business Grenaa og Rønde VID ERhvervsuddannelser EUD/EUX-Business KICKSTART DIN KARRIERE PÅ 1 + 2 ÅR STUDENT OG FAGLÆRT PÅ 2 + 2 ÅR HER FÅR DU DEN BEDSTE HANDELSSKOLEUDDANNELSE De elever, der er

Læs mere

UU vejleder på besøg

UU vejleder på besøg UU vejleder på besøg Tidsforbrug 2 lektioner - forslag Check in ca. 10 minutter (Computere, netværk, intro) Oplæg fra UU vejleder 1. del ca 20 minutter Hands on på ug.dk søgefunktion / uddannelsesvælgeren

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN. Erhvervsuddannelse og EUX MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Erhvervsuddannelse og EUX Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Studievejleder Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder Tlf.

Læs mere

handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget

handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget handelsskolen - HG et godt afsæt til en karriere inden for handel, kontor, business og detail Fag du kan bruge til noget SIDE 2 / handelsskolen.com handelsskolen er vejen til job Er du interesseret i handel,

Læs mere

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ

SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ SØGÅRDSSKOLEN MANDAG D.6.MAJ UU-Nord 48 centre: Ungdommens Uddannelsesvejledning Professionel uvildig vejledning UU Nord s Struktur ( Herlev Gladsaxe Lyngby Gentofte ) HVEM ER JEG? HVAD KAN JEG? HVOR SKAL

Læs mere

EUD 10. Norddjurs. September 2014

EUD 10. Norddjurs. September 2014 September 2014 EUD 10 Norddjurs Billeder og illustrationer: Colourbox.dk Et samarbejde mellem 10. Klasse-Center Djursland, Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen Formål,

Læs mere

have- og parkingeniør

have- og parkingeniør have- og parkingeniør Praktisk og fagligt studie Have- og parkingeniør er en professionsbachelor for dig, der vil arbejde med byens grønne områder på et højt niveau. Uddannelsen har både et praktisk og

Læs mere

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE

EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE EU STUDENT (EUS) FOR DIG, DER HAR EN GYMNASIAL UDDANNELSE HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i kontor, handel, forretningsservice, it, administration - eller måske egen virksomhed? Handelsskolen

Læs mere

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 STEP 10 Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 På Step 10 kan du udvikle dig personligt og fagligt i et fedt ungdomsmiljø. STEP 10 Begynd din ungdomsuddannelse i 10. klasse på Step 10. Du bliver

Læs mere

Formål og hensigt EUD10 Djursland

Formål og hensigt EUD10 Djursland EUD 10 Djursland Formål og hensigt EUD10 Djursland er et samarbejde mellem Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen. Forløbet vil på en konstruktiv, målrettet og nytænkende

Læs mere

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX HÅNDVÆRKER ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN EUX åbner mange nye veje for mig. Jeg vil gerne læse til maskinmester og starter med mekanikeruddannelsen. Jeg har hele tiden gerne villet have en erhvervsuddannelse, og det er fint, at jeg har mulighed

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse TEKNISK SKOLE Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse aarhustech.dk/eux AARHUS TECH - TEKNISK SKOLE EUX GIVER DIG OPTIMALE MULIGHEDER EUX er en ambitiøs erhvervsuddannelse

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

- når du vil tæt på erhvervslivet

- når du vil tæt på erhvervslivet - når du vil tæt på erhvervslivet Kirkegade 9 boks 718 9900 Frederikshavn tlf. 9620 5500 fax 9620 5530 adm@fhavnhs.dk Indhold Velkommen på HG 3 Grundforløb 4 Grundforløbspakker 5 Internationalt udsyn 6

Læs mere

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers Grundforløb 1 for EUD og EUX Tradium, Vester Alle 26, Randers Er en erhvervsuddannelse noget for dig? Her har du mulighed for en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed, hvor både hoved og hænder bliver

Læs mere

FRIE FAGSKOLER DEN PRAKTISKE VEJ TIL UDDANNELSE, ARBEJDE OG LIV

FRIE FAGSKOLER DEN PRAKTISKE VEJ TIL UDDANNELSE, ARBEJDE OG LIV FRIE FAGSKOLER DEN PRAKTISKE VEJ TIL UDDANNELSE, ARBEJDE OG LIV Frie Fagskoler er det naturlige valg for unge, der lærer bedst ved at gøre ting i praksis. Vores uddannelsestilbud er opbygget om et kostskole-setup,

Læs mere

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN

Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Erhverv GRUNDUDDANNELSEN Grunduddannelsen på Skive Handelsskole Hvis du ønsker en spændende fremtid inden for butik, handel eller kontor, så er Grunduddannelsen på Skive Handelsskole det rigtige valg.

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og - Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis På Brønderslev

Læs mere

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Revision. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Revision Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

TECH LEARNMARK.DK/TECH

TECH LEARNMARK.DK/TECH LEARNMARK TECH LEARNMARK.DK/TECH RESULTATER MULIGHEDER AMBITIONER Har du ambitioner om at tjene en god løn som faglært i en virksomhed, læse videre eller blive selvstændig? Vil du have mange muligheder,

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2015-16. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2015-16 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. klasse - dit valg! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

10. klassecenter Frederikshavn. Et skoleår hvor der er fokus på DIG. Giv mig tilpas med udfordringer

10. klassecenter Frederikshavn. Et skoleår hvor der er fokus på DIG. Giv mig tilpas med udfordringer Et skoleår hvor der er fokus på DIG Giv mig tilpas med udfordringer Et anderledes skoleår for DIG En god start på din ungdomsuddannelse Se mig som den Jeg er 10. klassecenter Frederikshavn 2016/2017 1

Læs mere

Det Tekniske Gymnasium

Det Tekniske Gymnasium Bliv godt rustet til både erhvervslivet og en videregående uddannelse på det innovative gymnasium: Det Tekniske Det Tekniske Det Tekniske er opbygget på samme måde som det almene gymnasium og handelsgymnasiet.

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kontorservice (2-årig uddannelse) Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med

Læs mere

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder

TØNDER 10. 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til 2015 / 2016. Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder sæson 2015 / 2016 2014 / 2015 Campus Tønder velkommen til TØNDER 10 Campus Tønder Tønder10 Martin Hammerichsvej 2 dk-6270 Tønder T: 74928399 M: admin@toender10.dk www.toender10.dk M a r t i n H a mm e

Læs mere

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN Jeg har valgt EUX, fordi jeg vil have mulighed for at læse videre og det får jeg med den gymnasiale eksamen. På sigt drømmer jeg om at blive selvstændig indretningsarkitekt. På grundforløbet kommer vi

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse Et anderledes

Læs mere

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår?

Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts skulle vælge, hvad du skal efter det her skoleår? Brugerundersøgelse 2015 UU-Lillebælt Er du: Dreng Pige 423 47,8% 457 51,6% Hvilken klasse går du i? 9. klasse 702 79,3% 10. klasse 183 20,7% Specialklasse 0 Hvad valgte du som nr. 1, da du den 1. marts

Læs mere

I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed.

I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed. Introduktionskurser i 8. klasse I Haderslev kommune har vi, i samarbejde med de 3 andre sønderjyske UUér, designet en pakkeløsning af én uges varighed. Eleverne vælger så i samråd med vejleder, forældre

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Lægesekretær Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

En stærk start på din ungdomsuddannelse

En stærk start på din ungdomsuddannelse En stærk start på din ungdomsuddannelse. Klassecenter. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Løvvangskolen tilbyder vi dig et målrettet undervisningsforløb,

Læs mere

EUX. Til virksomheden

EUX. Til virksomheden EUX Til virksomheden Hvad er en EUX uddannelse? EUX er teknisk skoles ungdomsuddannelse hvor eleverne på ca. 4,5 år bliver både faglærte håndværkere OG studenter i én og samme uddannelse. Fagligheden på

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 - Bilag

Virksomhedsplan 2014 - Bilag Virksomhedsplan 2014 - Bilag Praktikdag i slagterafdelingen på Uddannelsescenter Holstebro i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro,

Læs mere

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg

Brobygning. Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg. zbc.dk. Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888. Vordingborg zbc.dk Brobygning Vordingborg Velkommen til brobygning på ZBC Vordingborg zealand business college Chr. Richardtsvej 43 4760 Vordingborg Tlf. 5578 8888 zbc.dk Kære brobygningselev ZBC har både et handelsgymnasium

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN

MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN MULIGHEDER I VIRKELIGHEDEN Studievejledere - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Studievejleder Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Studievejleder Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk

Læs mere

HF Et aktivt valg! 1

HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF Brønderslev Gymnasium og HF lægger vægt på at flytte den enkelte elev mest muligt, skabe

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Slagelse Kommune UU s ledelsesinformation. Uddannelsesstatistik: 15 17 årige: Antallet af unge, der er i gang med en uddannelse er steget til 94,3 % i forhold til 93,2 %

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

95% af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse inden år 2015.

95% af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse inden år 2015. P R O G R A M Hvorfor uddannelse? Optagelse og muligheder på EUD Optagelse og muligheder på gymnasiet Optagelse på 10. klasse Forældrestøtte under uddannelse Økonomi under uddannelse Vejledning på ungdomsuddannelserne

Læs mere

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU?

Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Ungdomsuddannelse hvad vælger DU? Program UU-vejledning 10. klasse Erhvervsuddannelser EUX Gymnasiale uddannelser Andre og individuelle udd. Afrunding Mulighed for uddybende/afklarende spørgsmål Uddannelsesvejledning

Læs mere

FLEX10 Hvis du har svært ved at bestemme dig og er uafklaret omkring dit valg af ungdomsuddannelse, kan FLEX10 være det rigtige for dig.

FLEX10 Hvis du har svært ved at bestemme dig og er uafklaret omkring dit valg af ungdomsuddannelse, kan FLEX10 være det rigtige for dig. Aalborg Kommunes 10. Klassecenter giver dig en stærk start på din videre uddannelse. På Seminarieskolen og Tech College tilbyder vi dig et målrettet undervisningsforløb, der er afstemt efter de planer,

Læs mere

BUGE 47 2013. Uge 47 en hel uge i uddannelsens tegn! Ungdommens Uddannelsevejledning Bornholm. Bornholms Udannelses Messe

BUGE 47 2013. Uge 47 en hel uge i uddannelsens tegn! Ungdommens Uddannelsevejledning Bornholm. Bornholms Udannelses Messe BUGE 47 2013 U Bornholms Udannelses Messe M Uge 47 en hel uge i uddannelsens tegn! Ungdommens Uddannelsevejledning Bornholm Uge 47 grundskoler og erhvervslivet En uge med fokus på uddannelse og erhvervsliv

Læs mere

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse.

EUX kort fortalt. Med en EUX bliver du både håndværker og student i én og samme uddannelse. EUX-uddannelserne Indhold EUX kort fortalt........................................................................................... 4 Byggeriets uddannelser................................................................................

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

Hvorfor eux? En eux har to formål. Uddannelsen skal sikre eleverne erhvervsrettede kompetencer samt adgang til relevant videreuddannelse.

Hvorfor eux? En eux har to formål. Uddannelsen skal sikre eleverne erhvervsrettede kompetencer samt adgang til relevant videreuddannelse. EUX på PAU og SOSU Baggrund Forliget om eud-reformen indeholder en målsætning om, at der kommer eux på de fleste erhvervsuddannelser. Ministeren har fået bemyndigelse til at udvikle eux på de områder,

Læs mere

Præsentation af uddannelsessystemet

Præsentation af uddannelsessystemet Præsentation af uddannelsessystemet På vej mod uddannelse Fra grundskolen til ungdomsuddannelse I løbet af din skoletid kommer der vigtige valg! Det første vigtige valg er : Tilvalg af 2. fremmedsprog

Læs mere

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune

Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune Uddannelsesstatistik Marts 2014 Sorø Kommune UU s ledelsesinformation. Placeringsstatistikker: 15 17årige: Antallet af unge i gang med uddannelse og unge i forberedende aktiviteter ligger samlet på 98,2%.

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2016-17 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KLASSE - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB BYGGE OG ANLÆG PRODUKTION OG UDVIKLING STRØM, STYRING OG IT BIL, FLY OG ANDRE TRANSPORTMIDLER TRANSPORT OG LOGISTIK ERHVERVSUDDANNELSER GRUNDFORLØB ER DIN VEJ

Læs mere

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse

Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse Formål: For elever i 8. klasse kan det være vanskeligt at have klare forestillinger om arbejdslivet og de personlige og uddannelsesmæssige kompetencer, som arbejdsmarkedet

Læs mere

Vi kan blive alt det, vi drømmer om

Vi kan blive alt det, vi drømmer om Vi kan blive alt det, vi drømmer om AALBORG HANDELSSKOLE EUX BUSINESS - DEN ERHVERVSFAGLIGE STUDENTEREKSAMEN Det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme senere. EUX Business er en erhvervsfaglig

Læs mere

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014

SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 SKAL DU MED? BALLERUP 10. KLASSE CENTER SKOLEÅRET 2013-2014 JEG HAR VALGT 10.KL. FOR AT FÅ BEDRE KARAKTERER OG BLIVE MERE MODEN, OG DET HAR SKOLEN NU HJULPET MIG MED Berican HVIS DU VÆLGER OS, FORVENTER

Læs mere

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte

UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte Kørekort til ungdomsuddannelserne UURS Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland Lærerhæfte 1 Forord Kære klasselærer. UURS ( UU Region Sjælland) har udarbejdet et materiale til dig og din klasse.

Læs mere

Uddannelsesaften 8. klasse 2013

Uddannelsesaften 8. klasse 2013 Uddannelsesaften 8. klasse 2013 Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program Oplæg: Ungdomsuddannelser Vejledning

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Indholdsfortegnelse En erhvervsuddannelse kan være vejen til succes 3 Mediegrafiker 4 Teknisk designer 5

Læs mere