Det natur-tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2 sal 2300 København S Telefon

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det natur-tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2 sal 2300 København S Telefon 32 96 04 44 www.skramloteket."

Transkript

1 Skramloteket 1. Det natur-tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2 sal 2300 København S Telefon Evaluering af Skramlotekets opstart, skolebesøg og anden virksomhed. August december Per Saxtorph Jørgensen og Ivan Helsinghof Vi åbnede Skramloteket ved en reception tirsdag den 23. august Åbningsreceptionen var for os en god og positiv oplevelse. Efter et stort arbejde med istandsættelse og indretning af Skramlotekets lokaler og værksteder oplevede vi en velbesøgt reception med mange positive udsagn omkring vore ideer og de værksteder vi havde indrettet. Det må allerede her tilføjes, at vores praktiske arbejde med indretning af værkstederne blev mere omfattende end forventet, idet den ønskede sponsorstøtte i høj grad udeblev. Specielt vores loddeværksted gav en del arbejde, da vi selv var nødt til at lave procesudsug til vores loddebord. Tiden frem til de første skoleforløb blev derfor travl, da vi ved siden af den praktiske forberedelse af undervisningsforløb stadig arbejdede med istandsættelse og indretning af lokaler. Vi er nu nået så langt at vi uden problemer kan arbejde med elektronik / loddeteknik, mekanik og træarbejde. Booking af undervisningsforløb til skoleklasser er gået over al forventning. Allerede inden første september var hele skoleåret 05 / 06 fyldt op med besøg. Vi er allerede i fuld gang med bookingen af skoleåret 06 / 07. Desværre har vi på det sidste måttet skrive mange afslag på besøgsønsker. Vi har også modtaget en hel del henvendelser fra skoler udenfor København. Dem har vi ikke kunnet imødekomme, da vi har booket Skramloteket helt op med Københavnske skolebørn. ( Skramlotekets skoleforløb er vedlagt: bilag 1.)

2 Skolebesøg : 2. Vi har siden begyndelsen af september haft besøg af mange skoleklasser, med forløb fra to til fire dages varighed. Med 3. og 4. klasser har vi bygget kraner med elektromagneter. To 9. klasser fra Hyltebjerg skole har bygget radiosendere. ( del 2. af Skramlotekets DNF2004 radioprojekt fra sidste år.) En BH klasse har bygget skibe, vi har lavet havneanlæg med kraner og fyrtårne. 6.klasser bygger multivibratorer som bliver til el-orgler og blinklys mv. Sidst på året får vi besøg fra et par specialskoler, hertil planlægger vi et par små elektronikforløb. Opfinderklubben : I samarbejde med Juniorklubben på 1.sal i Ungehuset har vi netop startet vores opfinderklub. Her er mulighed for, at en gruppe børn kan lave mere individuelle arbejder med elektronik, mekanik og metalsløjd f.eks. smykkefremstilling og lignende. Fritidsinstitutioner : I begyndelsen af det nye år starter vi med tilbud til fritidsinstitutioner. Vi tilbyder opfinderklubaktiviteter dvs. relativt individuelle forløb, hvor børnene laver forskellige aktiviteter indenfor natur-teknik. Det kan f.eks. tage udgangspunkt i, at gamle videomaskiner skilles ad, komponenter tages ud og undersøges for deres funktioner. De anvendes derefter i nye opfindelser og konstruktioner. Der kan også være tale om lidt større fælles projekter f.eks. at en fritidsinstitution ønsker sig et lysshow til en teaterforestilling. En gruppe børn fra fritidsinstitutionen kommer så på Skramloteket og fremstiller den teknik og styringselektronik som et lysshow kræver. Ved siden af de mere individuelle forløb, kan vi også tilbyde planlagte forløb som på skoleområdet. Det kan være relativt korte åbne forløb, som adskillelse af div. el-apparater, samt undersøgelse af deres funktionsmåde. Eller mere konkrete forløb f.eks. fremstilling af små el-orgler.

3 Robotklubben : 3. Skramloteket har en robotklub. Deltagerne udgør es af en gruppe HTX elever fra teknisk skole på Amager. Ud over arbejdet med robotteknik, er målet for aktiviteterne at fremstille en robotbil som kan deltage i DTU s Robocop konkurrence Arbejdet er i fuld gang. Efteruddannelses kurser : I samarbejde med U&U s afdeling for bæredygtig udvikling har vi planlagt et lærerkursus i El-lære og energi, med udgangspunkt i miljøundervisning indenfor skolefaget Natur-teknik. Spændende energi tager du strøm på mig? Kurset afholdes 8. december. Vi har desuden aftalt, at Skramloteket er vært ved to miljørådsmøder, hvor vores rolle ud over at stå for det praktiske er, at formidle Skramlotekets idegrundlag til inspiration for undervisningen i miljø og natur-teknik, herunder samtænkningsprojekter. Støtte fra fonde : Vi har modtaget støtte fra tre fonde : Otto Mønstedsfonden kr. Elektrisk betjeningsrum. Tuborgfonden kr. Computere. Carlsbergs mindelegat Stor rundsav kr. Vi er glade for den støtte vi har fået, men i forhold til de mange fondsansøgninger vi har afsendt, er resultatet beskedent.

4 Andre sponsorer. 4. DNF 2004 har givet os materialestøtte til vores radioprojekt på kr. ITEK (Branchefællesskabet for IT, Tele og elektronik- en del af Dansk Industri) Direktøren Jan Zneider kom til vores reception, og var meget glad for vores planlagte elektronikforløb. Ifølge hans udsagn var arbejdet med praktisk elektronik nærmest fraværende i undervisningssektoren, og han var derfor meget positiv overfor Skramloteket. ITEK har sponseret kr. til elektronikindkøb, samt givet os nogle vigtige kontakter til elektronikvirksomheder, med henblik på konkret materiale. Etablering af gas i mekanikværkstedet. Det har været svært at få støtte til etablering og ombygning af vores værksteder via fonde. Otto Mønstedfonden er en undtagelse. De store fonde som normalt støtter naturvidenskabelige formål og undervisning, har alle udtrykt stor interesse for vores projekt, men har desværre undladt at støtte os økonomisk. Det lader til at være et princip, at man nødigt giver penge til projekter under etablering, men evt. yder støtte når projektet kører - og er en succes. Det handler muligvis om, at investeringer i faste installationer ikke er så synlige som støtte til konkrete projekter hvor etableringen allerede er afsluttet. Det betyder at vi stadig har et hængeparti : Vi mangler at få indlagt gas! Desværre er det noget vi ikke selv kan / må rode med. Skramloteket kan det meste, men et værksted med indlagt gas behøves i forbindelse med undervisning i kemi og, måske vigtigst, til arbejde og undervisning omkring metaller og materialelære. At få indlagt gas på Skramloteket er derfor et meget stort ønske.

5 Indtryk fra vores afviklede skoleforløb: 5. Siden vores åbning har Skramloteket været fyldt af glade og aktive elever som med stor arbejdsiver og interesse har kastet sig over de opgaver vi har givet dem. Det er vores oplevelse med hvert eneste forløb vi har haft, det har bl.a. betydet, at disciplinære irettesættelser stort set har været unødvendige. Stemningen har hver gang været præget af arbejdsomhed og interesse. Vi har ikke indført evalueringsskemaer til vores besøgende, men har dog en gæstebog som alle besøgende klasser har skrevet i. De indlæg som er kommet til dato er rent positive. Vi har vedlagt et par sider fra gæstebogen i kopi (se bilag 2.) Under et forløb med 3.klasse fra Kirkebjerg Skole (kranprojekt), fik vi besøg af en journalist fra Dansk Skolelederforening. Han skrev i den forbindelse en artikel til deres blad, den har vi vedlagt : (se bilag 3.) Udvikling For os har det naturligvis været rigtig spændende, at komme i gang med arbejdet på Skramloteket, se de første skoleklasser lave kraner, at komme i gang med det praktiske arbejde. At arbejde med de planlagte forløb har desuden været lærerigt hele vejen, ting er blevet lavet om, ideer til nye undervisningsforløb er blevet til undervejs. Vi har haft en god faglig dialog omkring udvikling af nye ideer, målgrupper, kontakter med andre institutioner, samt i udviklingen af det praktiske forberedelsesarbejde. Vi arbejder løbende med beskrivelser af nye undervisningsforløb. Vi lærer hele tiden nyt, og vores koncept omkring Skramlotekets virksomhed er i stadig udvikling. Konklusion Vi mener at Skramloteket er et godt tilskud til arbejdet med at fremme interessen for naturvidenskab blandt skoleelever og fritidshjemsbørn i København, efterspørgslen er til stede, og vore oplevelser fra den forløbne række af skolebesøg har været meget positiv. Skramloteks-ideen virker!

6 6. Stillinger på Skramloteket fremtiden. Vores lønbudget dækker een løn til en fuldtidsansat fysiklærer. En hel skoleklasse som på en gang skal arbejde med elektronik og mekanik kræver to instruktører. Her er også tale om et sikkerhedsspørgsmål. Vi har allerede booket op i sidste halvdel af skoleåret 05/06, så der er fortsat arbejde til to, men kun løn til én i Som opstart har een løn været nok. Det vigtige spørgsmål var jo om Skramloteket rent faktisk ville blive efterspurgt? Dette spørgsmål er nu afklaret. Sagen er at vi har fået langt flere ønsker om undervisningsforløb i natur og teknik fra Københavnske skoleklasser end vi har kunnet imødekomme. Det samme gælder på fritidsområdet hvor Opfinderklubben har mødt stor interesse også uden for Ungehuset. Ved siden af disse aktiviteter har vi en stigende efterspørgsel på lærer og pædagog efteruddannelses-kurser. Det er vores ønske at Skramlotekets værksteder primært skal være et gratistilbud til elever, børn, lærere og pædagoger i København, i lighed med de grønne skoletilbud. Set i lyset af at vi langt fra har kunnet imødekomme de mange ønsker fra skoleklasser i København og at efterspørgslen på samtlige af Skramlotekets aktiviteter har været stor, indenfor kommunen, forekommer det os logisk, at det er her vores virke bør være. Hvis svaret på vores lønproblematik bliver deltagerbetaling, så vil en meget væsentlig del af Skramlotekets aktiviteter gå til børn og unge udenfor kommunen. Vi har allerede fået skolehenvendelser fra Tårnby, Gentofte, Dragør og Gladsaxe. Indtil videre har vi afvist disse. Det er jo Københavns Kommune som har betalt for oprettelsen af institutionen Skramloteket, det bør derfor også være børn i København som får tilbuddet.

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2300 København S www.skramloteket.dk Januar 2010. Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket Skramloteket er et natur-teknisk

Læs mere

Nyhedsbrev fra Skramloteket

Nyhedsbrev fra Skramloteket Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2300 København S www.skramloteket.dk Nyhedsbrev fra Skramloteket Januar 2009. En kort beskrivelse: Ideen bag Skramloteket

Læs mere

Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2300 København S www.skramloteket.dk

Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2300 København S www.skramloteket.dk Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2300 København S www.skramloteket.dk Information og nyhedsbrev fra Skramloteket Lyt til lyset! Skramloteket på Banen

Læs mere

Skramloteket Januar Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2.sal København S

Skramloteket Januar Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2.sal København S Skramloteket Januar 2016. Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2.sal. 2300 København S www.skramloteket.dk Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket aktiviteter og

Læs mere

Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2. sal 2300 København S www.skramloteket.dk

Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2. sal 2300 København S www.skramloteket.dk Skramloteket Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3. 2. sal 2300 København S www.skramloteket.dk Information og nyhedsbrev fra Skramloteket Skater, et elev arbejde fra 2012

Læs mere

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket Skramloteket Det natur - tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2.sal 2300 København S www.skramloteket.dk Januar 2011. Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket Skramloteket

Læs mere

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket. aktiviteter og begivenheder i 2017.

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket. aktiviteter og begivenheder i 2017. Skramloteket Januar 2018. Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2.sal. 2300 København S www.skramloteket.dk / facebook Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket aktiviteter

Læs mere

TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM

TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM Teknikfag På 3. år på HTX uddannelsen kommer teknikfaget på skemaet. Det fylder ca. halvanden dag om ugen. Det obligatoriske teknikfag kan vælges frit på tværs af studieretningerne.

Læs mere

Ingeniørens innovative arbejdsproces

Ingeniørens innovative arbejdsproces Ingeniørens innovative arbejdsproces Lærervejledning Ingeniørens innovative arbejdsproces Lærervejledningen giver inspiration til, hvordan du forud for undervisningen i Dansk Arkitektur Center klæder dine

Læs mere

Beretning fra bestyrelsen til generalforsamlingen i FrivilligThy den 29. marts 2017.

Beretning fra bestyrelsen til generalforsamlingen i FrivilligThy den 29. marts 2017. Beretning fra bestyrelsen til generalforsamlingen i FrivilligThy den 29. marts 2017. Så er vi igen nået til en vigtig begivenhed for os nemlig generalforsamlingen. Det er det første hele år vi har haft

Læs mere

SKRAMLOTEKETS 10-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT

SKRAMLOTEKETS 10-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT HVORNÅR HAR I ÅBENT I WEEKENDEN? 1 SKRAMLOTEKETS 10-ÅRS JUBILÆUMSSKRIFT HVORNÅR HAR I ÅBENT I WEEKENDEN? 10-års jubilæumsskrift Tekst og layout: Journalist (DJ) Peter Bøttger Illustrationer: Børns tilkendegivelser

Læs mere

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 Kære alle sammen Vi er allerede kommet godt i gang med det nye skoleår på Spjellerup Friskole. Mange elever kom friske og brune tilbage fra en veloverstået sommerferie og det

Læs mere

Glud skoles årsberetning 2017

Glud skoles årsberetning 2017 Skolebestyrelsen (SB) har som tidligere år arrangeret et fælles forældremøde. I år er det d. 14. marts, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål til årsberetningen vedr. skoleåret 2017 - SB modtager

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning 2014 Tuborgfondet Vi har, i anledning af husets 90 års fødselsdag den 18. marts 2015, søgt Tuborgfondet om tilskud til nye stole og borde. Som I jo alle ved, har Tuborgfondet imødekommet vores

Læs mere

Individuel kompetencevurdering på metalindustriens område

Individuel kompetencevurdering på metalindustriens område Individuel kompetencevurdering på metalindustriens område Teknisk Erhvervsskole Center (TEC) gennemfører individuelle kompetencevurderinger i forhold til 18 AMU-mål og målretter deltagernes videre uddannelse

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 38. Godt nytår. Sygemeldinger. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012

Nyhedsbrev nr. 38. Godt nytår. Sygemeldinger. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012 Nyhedsbrev nr. 38 Godt nytår Her kommer så det første nyhedsbrev i 2012. Godt nytår til elever og forældre på Nørreskov-Skolen. Godt at erfare,

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009.

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009. Kvalitetsrapport 2008/2009 Moltrup Skole Haderslev Kommune Godkendt af bestyrelsen november 2009. 1 Indholdsfortegnelse Kap. 1: Resumé med konklusioner side 3 Kap. 2: Tal og tabeller side 4 Kap. 3: Fagligt

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 25. august 2015 kl. 17.00-20.00 Borddækning mv.: Bettina Afbud: Anders & Marianne Referent: Jesper Lund 1) Meddelelser fra Formanden Ingen meddelelser Forældrerepræsentanter

Læs mere

Kompetenceudviklingsfondene på det maritime område

Kompetenceudviklingsfondene på det maritime område Kompetenceudviklingsfondene på det maritime område 1. udgave - Juni 2009 Forord Er du omfattet af en overenskomst med tilknytning til en af de kompetenceudviklingsfonde, der er etableret indenfor det maritime

Læs mere

Inspiration: Fleksible tilrettelæggelsesformer

Inspiration: Fleksible tilrettelæggelsesformer Inspiration: Fleksible tilrettelæggelsesformer (Åben) Studiecirklen Jahn Sørensen fra Bjerggaardens Lokalcenter i Århus ville gerne lave et forløb på 36 timer omkring lokalområdet Christiansbjergs historie.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Skoleår 2011/12

Undervisningsmiljøvurdering Skoleår 2011/12 Undervisningsmiljøvurdering Skoleår 2011/12 1. Jeg er glad for at gå i skole Meget enig 64% Lidt enig 25% Lidt uenig 11% Meget uenig 0 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i skolen?

Læs mere

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 11

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 11 SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 11 Kære alle sammen Så sidder jeg endnu engang foran tastaturet, for at videregive nyheder, informationer og tanker om, hvad der sker i skoleverdenen i almindelighed og på Spjellerup

Læs mere

Tysklands besøg med henblik på undersøgelse af Heldagsskoletilbud i Tyskland.

Tysklands besøg med henblik på undersøgelse af Heldagsskoletilbud i Tyskland. Tysklands besøg med henblik på undersøgelse af Heldagsskoletilbud i Tyskland. Besøget forgik i to dage på to skoler primo december 2010. Deltagere var fra Vordingborg: Jesper Kjærulf (forvaltningen), Henrik

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2. Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 2 Foto: Christian Nesgaard KURSUSMATERIALE INDLEDNING Ung 2 er en opfølgende samtale på Ung 1 og henvender sig til samme målgruppe henholdsvis seniorvæbnere eller seniorer

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Forslag til etablering af en undervands "forundringssti"

Forslag til etablering af en undervands forundringssti Dykkerklubben Vandhundene vinter 2008/2009 Forslag til etablering af en undervands "forundringssti" Side 1 af 9 I. PROJEKTIDÉ 3 II. INTRODUKTION 4 III. FORHINDRINGER/LØSNINGER 4 IV. MÅL 5 V. MÅLGRUPPER

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

Newton-rum på Risbjergskolen. Projektpræsentation

Newton-rum på Risbjergskolen. Projektpræsentation Newton-rum på Risbjergskolen Projektpræsentation Newton-rum på Risbjergskolen I det følgende beskrives et projekt, der sigter på at give matematik- og naturfagsundervisningen, i første omgang på Risbjergskolen

Læs mere

Baggrunden for indsatsen: Årgang: 4 klasse Projekt: Teknologi Formål: Forudsætninger: Projektet: Rammer: Processen: Før Projektdagen

Baggrunden for indsatsen: Årgang: 4 klasse Projekt: Teknologi Formål: Forudsætninger: Projektet: Rammer: Processen: Før Projektdagen Baggrunden for indsatsen: Hovedparten af Folketingets partier indgik den 24.2.2014 Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Af aftalen fremgår følgende målsætning: Flere elever skal vælge

Læs mere

Slutrapport til Region Hovedstaden

Slutrapport til Region Hovedstaden 14. februar 2013 Slutrapport til 1. Fakta om projektet Projektets navn: Bioteknologi i gymnasiet i Projektperiode: 1. januar 2009 til 31. december 2012 Projektets finansiering: Tilskud fra : 9,65 mio.

Læs mere

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket. aktiviteter og begivenheder i 2018.

Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket. aktiviteter og begivenheder i 2018. Skramloteket Januar 2019. Det natur tekniske værksted for børn og unge i København. Norgesgade 3, 2.sal. 2300 København S www.skramloteket.dk / facebook Informations - og nyhedsbrev fra Skramloteket aktiviteter

Læs mere

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011.

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. Undersøgelsen er foretaget med udgangspunkt i materialet fra www.termometeret.dk & DCUM. Eleverne har afkrydset

Læs mere

Børnehaven Grønnegården

Børnehaven Grønnegården Børnehaven Grønnegården 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2014-2015... 4 Sprog Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden

Læs mere

[Skriv tekst] Grønt flag-grøn skole Tofthøjskolen 2017/2018

[Skriv tekst] Grønt flag-grøn skole Tofthøjskolen 2017/2018 Grønt flag-grøn skole Tofthøjskolen 2017/2018 Handleplan I skoleåret 2017/2018 arbejder vi med en grøn læseplan. Vi vil arbejde med følgende temaer Affald 0.a, 0.b, 3.a, 3.b, 5.a og 5.b 163 elever Klimaforandringer

Læs mere

Evalueringer fra 12 skoler der har afprøvet 14 dages intensiv svømning i skoleåret 2013/14

Evalueringer fra 12 skoler der har afprøvet 14 dages intensiv svømning i skoleåret 2013/14 Evalueringer fra 12 skoler der har afprøvet 14 dages intensiv svømning i skoleåret 2013/14 Skole Kølkær Skole Evaluering - Hvordan er der blevet taget imod ordningen fra eleverne forældrene lærerene? Alle

Læs mere

Skoleåret September

Skoleåret September Skoleåret 2013 2014 September Sidste skoledag før sommerferien! Sidste dag før sommer ferien var i år noget helt særligt i Gislinge. Vi skulle tage afsked med 6.klasse, der efter ferien er begyndt i Svinninge.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2013 juni 2014 Institution Københavns tekniske Gymnasium/Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Logo fremstilling. Indledning. Brainstorm. 1. Grads krav Krav. 2. Grads krav Krav. 28. februar 2012 DESIGN

Logo fremstilling. Indledning. Brainstorm. 1. Grads krav Krav. 2. Grads krav Krav. 28. februar 2012 DESIGN Logo fremstilling Indledning Projektet går ud på at man skal fremstille og lade sig inspirere til selv at designe vores eget logo, til eventuelt et fiktivt firma eller til noget på tværs af fagene. Jeg

Læs mere

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder

Rollespil Brochuren Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Konflikter med kunder. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henrik og Lisbeth, hvor Henrik

Læs mere

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016.

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016. NOTAT RÅDHUSET Kultur, Miljø og Vækst Arbejdsmarkedsafdelingen Faglig konsulent: Henriette Darlie Dyring Sagsnr.: 15/33587 Dato: 31-01-2017/hdd Evaluering af Uddannelsesvisitationsnævnet - 2016 1. Indledning

Læs mere

1. Tilbuds-beskrivelse

1. Tilbuds-beskrivelse Bilag 1. Ungesporet forbedring af og øget sammenhæng mellem udskoling og ungdomsuddannelser så flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Introduktion. 1. Tilbuds-beskrivelse Gladsaxe Kommune og Gentofte

Læs mere

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv

LEDERRUNDER. Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv LEDERRUNDER Hvordan man kan lede og udvikle ud fra patientens perspektiv Baggrund Patientoplevet kvalitet et specifikt indsatsområde på Amager og Hvidovre Hospital siden 2012. Slide 2, 23-04-2015 Baggrund

Læs mere

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT

FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT FÆLLESTILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Dit område er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser Fysiske omgivelser Indledning Ved Roskilde Tekniske Gymnasium overvejes pt. en bearbejdning af de fysiske rammer, således at disse i højere grad understøtter, afspejler og inspirerer et tidssvarende læringsmiljø.

Læs mere

Evaluering af MatNatVerdensklasse projekt C Natur/teknikdelen

Evaluering af MatNatVerdensklasse projekt C Natur/teknikdelen Lektor Ole Goldbech Vestergårdsvej 7 DK - 3630 Jægerspris +45 47 52 33 36 ole.goldbech@skolekom.dk 28. maj 2004 Evaluering af MatNatVerdensklasse projekt C Natur/teknikdelen Evalueringen omfatter dels

Læs mere

Fremtidens skole. Vinderne

Fremtidens skole. Vinderne Fremtidens skole Vinderne Dommerne har lagt vægt på, at jeres bud på fremtidens skole er originalt, og at I kan vise, at I har tænkt over, hvordan undervisningen i skolen foregår i fremtiden. Dommerne

Læs mere

Idræt som redskab til inkluderende fælleskaber

Idræt som redskab til inkluderende fælleskaber Idræt som redskab til inkluderende fælleskaber Line Storm Maj-Britt S. Buch Rene Christensen Rene Osterhammel Thomas Buch STU-elev: Mikkel Nyhave Efterskoleelev: Christopher Clemensen Idrætsefterskole

Læs mere

Dansk Naturvidenskabsfestival

Dansk Naturvidenskabsfestival EVALUERING AF DANSK NATURVIDENSKABS- FESTIVAL 2013 Dansk Naturvidenskabsfestival Dansk Naturvidenskabsfestival bliver afholdt hvert år i uge 39. Festivalen er non-kommerciel og koordineres af festivalsekretariatet

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 28.september 2018 Vallekilde-Hørve Friskole. Oktober 2018 Mærkedage okt.2018 3. oktober 4. oktober 5. oktober 7. oktober 9. oktober 10. oktober 11. oktober 12. oktober 13.-21. oktober 22. oktober 23. oktober

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 1 Kolofon Foto Stengård Skole, april 2014 Kirsten Haase Layout GPV Produktion Gladsaxe TSL 2 Indledning Gladsaxe Kommune, Skolelederforeningen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan:

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan: Undervisningsbeskrivelse Undervisningsplan: 2016.09.05 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2016 Institution HANSENBEG Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Evaluering af ART-træner uddannelsen Uddannelsesforløb for lærere og pædagoger på skoler

Evaluering af ART-træner uddannelsen Uddannelsesforløb for lærere og pædagoger på skoler Evaluering af ART-træner uddannelsen Uddannelsesforløb for lærere og pædagoger på skoler Indledning Følgende evaluering bygger på lærere og pædagogers besvarelser af et spørgeskema i marts/april 2018.

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Engstrandskolen

1. september 2013 Lokal nøgletalssamling Hvidovre Kommunes Skolevæsen 2012-13 Engstrandskolen 1. september 213 Hvidovre Kommunes Skolevæsen 212-13 Indholdsfortegnelse : Nøgletalssamlinger Side 2 af 36 : Nøgletalssamlinger Indholdsfortegnelse 1. 1.1 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 3. 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5

Læs mere

Tilmelding til skoleåret 2010/2011

Tilmelding til skoleåret 2010/2011 Nyhedsbrev, august 2010 Velkommen tilbage til 2010/2011 Læs om: Tilmelding til skoleåret Grønt Flag går online Tønder kommune - Alle folkeskoler er Grønt Flag skoler Grønt Flag kurser på Økolariet og Science

Læs mere

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Denne vejledning har til formål at inspirere dig som lærer til at få et lærerigt og spændende besøg på museet. Vi har samlet information om museumsbesøget, gode råd

Læs mere

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt

Psykiatri på tværs. Evaluering af projekt Psykiatri på tværs Evaluering af projekt oktober 2012 Psykiatri på tværs Evaluering af projekt Udgivet af Vordingborg Kommune 2012 Udarbejdet af: Dorit Trauelsen Fotos: Logo fra psykiatri på tværs Vordingborg

Læs mere

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside: Mail:

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside:  Mail: Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: 47 74 90 23 Hjemmeside: www.oelstedskole.skoleintra.dk Mail: olstedskole@halsnaes.dk Undervisningsmiljøvurdering på Ølsted Skole Oktober 2009 Seneste svar

Læs mere

Parat til en erhvervsuddannelse!

Parat til en erhvervsuddannelse! Parat til en erhvervsuddannelse! AARHUS TECH gennemfører i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning et 2 ugers frivilligt brobygningsforløb for unge i 9. og 10. klasse, som har behov for at afprøve

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Opsamling - Workshop fælleshus afd. 021 og 024 d. 18. juni 2018 Referat - formål og opgaverne

Opsamling - Workshop fælleshus afd. 021 og 024 d. 18. juni 2018 Referat - formål og opgaverne Referat - formål og opgaverne Mandag d. 18. juni kl. 17-20 mødtes afdelingsbestyrelserne fra afd. 021 og 024 i afd. 024 s fælleshus til en workshop omkring et muligt, kommende fælleshus for de to afdelinger.

Læs mere

Denne vejledning er kun til introperioden, det anbefales at du også læser lærervejledningen til hele forløbet!

Denne vejledning er kun til introperioden, det anbefales at du også læser lærervejledningen til hele forløbet! Vejledning til introperioden Denne vejledning er kun til introperioden, det anbefales at du også læser lærervejledningen til hele forløbet! Indholdsfortegnelse Vejledning til introperioden... 1 Indledning...

Læs mere

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg

Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Elkjær-afdelingen i Grønbjerg Firkløverskolen Give Elkjær-afdeling Elkjær-afdelingen er områdets lokale folkeskole, for alle børn der går i 0.-6. årgang. Efter 6. årgang fortsættes skolegangen på Søndermarks-afdelingen

Læs mere

Formandens beretning april 2008

Formandens beretning april 2008 Formandens beretning april 2008 Vi har netop i den forgangne uge måttet sige et sidste farvel til Helmer Fredriksen, et mangeårigt medlem af Nysted Bådelaug. Helmer var lige fyldt 80 år, men tabte desværre

Læs mere

Forældremøde nu på den sjove måde

Forældremøde nu på den sjove måde Forældremøde nu på den sjove måde 19. august 2008 Velkommen til forældremøder nu på den sjove måde Formål: Få ideer til hvordan man kan lave anderledes og måske sjove forældremøder, med et fagligt, sagligt

Læs mere

Ny energi i det nye skoleår

Ny energi i det nye skoleår Ny energi i det nye skoleår Kære lærere, elever, forældre, virksomheder Velkommen tilbage til ny energi, nye idéer, nye chancer og muligheder - et nyt skoleår. Vi har tanket godt op i ferien og er 100%

Læs mere

Lærervejledning til OPFINDELSER

Lærervejledning til OPFINDELSER Lærervejledning til OPFINDELSER Af Mette Meltinis og Anette Vestergaard Nielsen Experimentarium 2013 Indholdsfortegnelse OPFINDELSER+...+1+ OPFINDELSER+...+3+ MÅLGRUPPE+...+3+ FAGLIGHED+...+3+ FAGLIGE+BEGREBER:+...+3+

Læs mere

Tilsynserklæring for N. Kochs Skole skoleåret 2012-2013

Tilsynserklæring for N. Kochs Skole skoleåret 2012-2013 Århus den 13/6 2013 Tilsynserklæring for N. Kochs Skole skoleåret 2012-2013 I henhold til lov om friskoler og private grundskoler har undertegnede i skoleåret 2012-13 ført tilsyn med N. Kochs Skole, Skt.

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2018 31.12.2018. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Henrik Hansen fra Stofa. Endvidere en velkomst

Læs mere

Akademisk Boldklub Gladsaxe - Hjerne & Hjerte

Akademisk Boldklub Gladsaxe - Hjerne & Hjerte Partneraftale med Gladsaxe Kommune, evaluering af sæson 2016/2017 Hermed kort evaluering af partneraftale mellem Akademisk Boldklub og Gladsaxe Kommune for sæsonen 16/17. Markedsføring / Profilering a)

Læs mere

ALLE MED. skole og hjem et partnerskab. d. 10. marts 2015. Uddybning af ansøgning til A. P. Møller Fonden

ALLE MED. skole og hjem et partnerskab. d. 10. marts 2015. Uddybning af ansøgning til A. P. Møller Fonden ALLE MED skole og hjem et partnerskab d. 10. marts 2015 Uddybning af ansøgning til A. P. Møller Fonden Udarbejdet af Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune i samarbejde med zoomstory Uddybning

Læs mere

En festlig opsang - Kommunens samarbejde med Mungo Park ligner et hit Gladsaxe Bladet,

En festlig opsang - Kommunens samarbejde med Mungo Park ligner et hit Gladsaxe Bladet, GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Den 11. oktober 2011 Betina Louise Kimergård Lokalpressen skrev: En festlig opsang - Kommunens samarbejde med Mungo Park ligner et hit Gladsaxe Bladet, 4.10.2011 Kosmodrom

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

Opgavevejledninger til opgaverne

Opgavevejledninger til opgaverne Opgavevejledninger til opgaverne I denne vejledning kan du få en nyttig baggrundsviden til opgaverne, og hvilke materialer du kan skaffe på forhånd Indholdsfortegnelse Opgavevejledninger til opgaverne...

Læs mere

Børnehaven Grønnegården

Børnehaven Grønnegården Børnehaven Grønnegården 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2013... 4 Sprog Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden for

Læs mere

VISNINGS MATERIALE U N D E R. - opfindelser - damplokomotiv

VISNINGS MATERIALE U N D E R. - opfindelser - damplokomotiv U N D E R VISNINGS MATERIALE - opfindelser - Når vi taler om 1800-tallet, taler vi også ofte om industrialiseringen. Det var en tid, hvor der skete en stor udvikling i samfundet. Der kom flere og flere

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2013 BEG.

Læs mere

Børnehaven Grønnegården

Børnehaven Grønnegården Børnehaven Grønnegården 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2014... 4 Sprog Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden for

Læs mere

Vedr. Gentofte og Gladsaxes frikommuneansøgninger om ungespor (udskoling med hhv. et EUD- og et STX-spor)

Vedr. Gentofte og Gladsaxes frikommuneansøgninger om ungespor (udskoling med hhv. et EUD- og et STX-spor) Skole- og familiechef Bente Schoubye, Gladsaxe Kommune Vedr. Gentofte og Gladsaxes frikommuneansøgninger om ungespor (udskoling med hhv. et EUD- og et STX-spor) Tak for ansøgningerne vedrørende Ungesporet

Læs mere

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242

Hilmar Finsens Gade 18 DK-6400 Sønderborg www.eucsyd.dk Tlf. +45 7412 4242 I Introforløb EUC Syd Velkommen Vi er glade for at kunne byde dig velkommen her på skolen til et spændende og lærerigt forløb hos os. Du skal efter sommerferien i gang med et forløb her på EUC Syd. Vi

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

Referat af AMPS FNE Temaeftermiddag i Viborg den 25.09.2013

Referat af AMPS FNE Temaeftermiddag i Viborg den 25.09.2013 Referat af AMPS FNE Temaeftermiddag i Viborg den 25.09.2013 Tilstede fra bestyrelsen: Sarah Theilsø Morgan og Mette Hedeboe. AMPS instruktør: Kristina Tomra. Deltagere i alt 50 hvoraf ca. halvdelen arbejdede

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling

Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling Frederikssund Kommune Vurdering og Handleplan for skolens trivselsmåling Workshop d. 21/3 2017 Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling.

Læs mere

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Att.: Borgmesterens Afdeling Side 1 af 6 Børn og Unges svar på forespørgsel vedrørende implementering af folkeskolereformen Socialdemokraterne i Aarhus Byråd har 9. februar

Læs mere

Få styr på VAND FOR FREMTIDENS GENERATIONER

Få styr på VAND FOR FREMTIDENS GENERATIONER Få styr på VAND FOR FREMTIDENS GENERATIONER Kursusbeskrivelse Fra skoleåret 2016-17 skal man i naturfagene på 7. 9. klassetrin samarbejde om mindst seks fællesfaglige fokusområder. Samtidig indføres en

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Velkommen til alle de nye børn og forældre, som skal gå i 0. klasse efter sommerferien, og farvel til vores store 3. klasser,

Læs mere

Temamøde 10 Hvordan skaber vi nye bud på inkluderende læringsmiljøer i dagtilbud og skole?

Temamøde 10 Hvordan skaber vi nye bud på inkluderende læringsmiljøer i dagtilbud og skole? Temamøde 10 Hvordan skaber vi nye bud på inkluderende læringsmiljøer i dagtilbud og skole? KL s BØRN & UNGE TOPMØDE 2018 15.30 Velkommen Benedikte Kiær 15.35 Virkningsfuldt pædagogisk arbejde i dagtilbud

Læs mere

Afrapportering projekt Regn og Design

Afrapportering projekt Regn og Design DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET 27.SEPTEMBER 2013 Afrapportering projekt Regn og Design SCIENCE KOMMUNIKATION BÜLOWSVEJ 17 1870 FREDERIKSBERG C TLF 353 34042 DIR 353 32387

Læs mere

Patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører

Patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører Patientuddannelse Guide til det gode samarbejde mellem instruktører Når man er instruktør på en patientuddannelse, skal man arbejde sammen med en anden frivillig instruktør om at give deltagerne den bedst

Læs mere

Evaluering af projektet Uddannelsesklar-parat

Evaluering af projektet Uddannelsesklar-parat Evaluering af projektet Uddannelsesklar-parat Projektets målgruppe, metode og formål Formålet med projektet har været at afklare og motivere ikke uddannelsesparate ledige i alderen 18 til 40 år, herunder

Læs mere

KAN EN BAMSE FÅ ET NYT LIV?

KAN EN BAMSE FÅ ET NYT LIV? ? Eleverne skal undersøge, hvilke alternative muligheder der er til at smide sit brugte legetøj ud i skraldespanden. De skal lære om, hvad det betyder for miljø og ressourceforbruget, hvis man i stedet

Læs mere

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 2. november 2016 af Michael Gatten vedrørende keramikværksted i Valby Kulturhus

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 2. november 2016 af Michael Gatten vedrørende keramikværksted i Valby Kulturhus Kultur- og Fritidsforvaltningen Administrerende direktør 03-11-2016 til skriftlig besvarelse stillet den 2. november 2016 af Michael Gatten vedrørende keramikværksted i Valby Kulturhus Michael Gatten har

Læs mere

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende

Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Maj nyheder Ukrudt er også blomster, når man først lærer dem at kende Peter plys Kære Forældre Kom maj, du søde, milde... gør skoven atter grøn. Sådan lyder de første strofer i en kendt, dansk forårssang.

Læs mere

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017.

Ring eller skriv til kontaktpersonen for dét forløb, du ønsker. Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til klasse i skoleåret 2017. BALLERUP BIBLIOTEKERNES TILBUD TIL 7.-9. KLASSE 2017 Kære lærere Her er Ballerup Bibliotekernes tilbud til 7.-9. klasse i skoleåret 2017. Tilbuddene understøtter bl.a. dansk, historie, samfundsfag samt

Læs mere

REFERAT. Leif Kloster, Peter Michael Kjærgaard Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet:

REFERAT. Leif Kloster, Peter Michael Kjærgaard Lone Bjerregaard Kristensen. Dagsorden for mødet: REFERAT Det lokale uddannelsesudvalg for den merkantile indgang samt HAKL udvalget ved Herningsholm Erhvervsskole. Onsdag den 14. maj 2014 kl. 08:30 10:30 Deltagere: Afbud: Referent: Ervin Gam, Inger Stranddorf,

Læs mere

Årsplan for håndarbejde & sløjd i 4. klasse

Årsplan for håndarbejde & sløjd i 4. klasse Årsplan for håndarbejde & sløjd i 4. klasse 2010-11 Vanløse den 6. juli 2010 af Musa Kronholt Undervisningen i håndarbejde og sløjd er tilrettelagt således at året deles i to, hvor det første halve år

Læs mere