Forum IKKs Aftagerpanel (med udvidet studentertilstedeværelse i form af studerende valgt til instituttets forskellige organer)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forum IKKs Aftagerpanel (med udvidet studentertilstedeværelse i form af studerende valgt til instituttets forskellige organer)"

Transkript

1 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum IKKs Aftagerpanel (med udvidet studentertilstedeværelse i form af studerende valgt til instituttets forskellige organer) Møde afholdt: Torsdag d. 17. marts 2016 kl Sted: Referent: TEMA: Institut for Kunst- og Kulturvidenskab Charlotte Isabella Jerne Uddannelseskvalitet Til stede: Mette Sandbye (Institutleder), Michael Fjeldsøe (Studieleder), Luna Stage Kramer (SN-medlem, studenterrepræsentant for teater- og performancestudier), Charlotte Isabella Jerne (AC-fuldmægtig, tovholder på aftagerpanelet), Karen Vedel (Lektor på teater- og performancestudier), Tue Andersen Nexø (Uddannelseskoordinator på litteraturvidenskab og moderne kultur), Bette Thomas (Kulturchef, Det Kongelige Bibliotek), Søren Møller Sørensen (Fagudvalgsformand på musikvidenskab), Tore Tvarnø Lind (Uddannelseskoordinator på musikvidenskab), Mette Obling Høeg (Uddannelseskoordinator på teater- og performancestudier), Marianne Kruckow (Kontorchef i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning), Camilla Jaller (Studerende, medlem af Visuel Kultur Taskforce), Andrea Fransiska Møller Gregersen (studerende MEF, pædagogik), Anne Sofie Thomsen (Studerende på teater- og performancestudier, medlem af Institutrådet), Gunhild Borggreen (lektor på visuel kultur, medlem af Visuel Kultur taskforcen), Rune Finseth (studerende på kunsthistorie, medlem af Visuel Kultur taskforcen), Sandra Møller Henriksen (Studerende på litteraturvidenskab, medlem af Institutrådet), Anders Mi-

2 chelsen (lektor på visuel kultur, medlem af Visuel Kultur taskforcen), Niklas Nørby Hundahl (studerende på Moderne Kultur og Kulturformidling, medlem af styregruppen for IKK Alumne), Mikkel Nørregaard Jørgensen (studerende på litteraturvidenskab, medlem af fagudvalget) SIDE 2 AF 8 Dagsorden: 1. Velkomst ved Mette Sandbye, institutleder 2. Navnerunde 3. Rammesætning for dagens tema ved Michael Fjeldsøe, studieleder 4. Dagens inspirations- og diskussionsoplæg a. Andrea, studerende fra MEF (pædagogik) medforfatter på åbent brev til universitetsledelsen omkring 12-timerskravet b. Luna, studerende ved IKK (teater- og performancestudier) c. Tue Andersen Nexø, lektor på IKK, litteraturvidenskab. En af hovedforfatterne på den nye KA-studieordning på litteraturvidenskab 5. Første diskussionsrunde aftagerperspektivet 6. Præsentation af pointer i plenum 7. Anden diskussionsrunde studenterperspektivet 8. Præsentation af pointer i plenum 9. Opsamling og den videre proces ved Michael Fjeldsøe Diskussioner af fremtidens uddannelser: Rammesætning for dagens tema ved Michael Fjeldsøe, studieleder På dette møde, der ligger i forbindelse med den årlige IKK-festival, vil vi sætte fokus på uddannelseskvalitet. Vi vil forsøge, midt i og på trods af økonomi, at løfte blikket og få en debat af, hvad vi forstår ved uddannelseskvalitet, og hvordan vi vil arbejde med udviklingen af kvalitet(er) i vores uddannelser fremover. Det er en vigtig diskussion, som vi skal føre på IKK og i fagmiljøerne hen over foråret, og som dette møde skal give input til. Formålet er at få en bredere drøftelse af, hvad vi forstår ved uddannelseskvalitet, og derfor har vi udvidet deltagerkredsen med de studerende, der sidder i IKKs udvalg og nævn. I øjeblikket er det mest håndfaste krav, at der skal leveres 12 timers undervisning om ugen i 14 uger på alle bacheloruddannelser. Der er også tale om at indføre et 8-timerskrav på kandidatuddannelserne. Et firkantet krav om kvantitet er ikke altid lig med kvalitet, selv om det selvfølgeligt sikrer, at der er et mindstekrav.

3 Vi skal fortsat sikre, at der leveres god undervisning, og der er ikke en-til-en sammenhæng mellem, at vi får 2 kroner mindre, og at der bliver undervist dårligere. Vi skal overveje, om vi kan gøre nogle ting bedre, uden at det betyder, at det bliver dyrere. Det kan også være vi skal bruge vores rammer anderledes. Derfor var det glædeligt, at der er studerende, der har rejst denne debat i universitetsavisen. SIDE 3 AF 8 Afsættet var nogle studerende, som før jul satte spørgsmålstegn ved, om det kvantitative mål (12 timer om ugen i 14 uger på BA) nu også altid er den bedste måde at sikre uddannelseskvalitet på. Vi har bestilt nogle korte oplæg fra to studerende og fra en af vores undervisere, for at få en kvalificeret debat, der kan skærpe vores tænkning af kvalitet. Andreas oplæg: Åbent brev til rektor om 12-timerskravet Andrea udtrykker indledningsvis en vis imponeret forundring over temaet uddannelseskvalitet - i disse tider. Andrea har sammen med en gruppe studerende fra MEF skrevet et åbent brev til rektor og prorektor. Brevet er skrevet med blandende følelser. Forfatterne var især nervøse over reaktionen fra medstuderende på deres angreb på 12-timerskravet. De sendte brevet alligevel, da de frygtede konsekvenserne af kravets indførsel. Der er ikke penge til det hele, og nogle af de undervisningsformater, der er i brug på MEF, kan ikke afvikles, hvis der er mange studerende på et hold. Andrea redegør for situationen i øjeblikket: 80 personer i lokalet mod halvt så mange året før. Det er svært at få kvalitet. Det er utroligt vigtigt, at man kan lave fagspecifikke prioriteringer, og det er næsten umuligt med 12-timerskravet. Økonomiske stramninger skaber ensliggørelse, og betyder i høj grad kvantitet over for kvalitet. Det vigtigste, man skal overveje, når man vil diskutere uddannelseskvalitet, er således, hvordan sikrer man det fagspecifikke. Kommentarer Tore: Taler man om at samundervise på tværs af MEF? Andrea: MEF betragter mange som lidt af et skraldespandsinstitut, fordi faglighederne ikke har så meget tilfælles, at samundervisning i særlig høj grad vil være en mulighed. Man gør det dog i det små.

4 Lunas oplæg: Hvad er kvalitet i uddannelse? SIDE 4 AF 8 Lunas oplæg er baseret på en rundspørge blandt de studerende på hendes årgang på teater- og performancestudier. Hun har spurgt dem, hvad de opfatter som kvalitet i deres uddannelse, og opsummerer følgende pointer: Kvalitet er at kunne mærke, at man bliver dygtigere og klogere. Det at kunne aktivere sin viden. Altså ikke spille skuespil, men få gjort sin teori konkret. At have tid til at fordybe sig, så man opnår en tryghed i sin faglighed. Det dur ikke, at vi kun er generalister vi skal også have kernefaglighed. Faglig sparring med undervisere og forskere er en stor kvalitet. Døren er altid åben, og underviserne kan deres navne. Der er en tillid til os som studerende, til at vi gerne vil være her, at vi gerne vil dygtiggøre os, og at vi arbejder på sagen. Vi bliver inddraget i udviklingen af faget, og kan se faget blive bygget op. Tid til fordybelse og tid til retningsafklaring hvor skal vores uddannelse bære os hen. For vores fag ville det være katastrofalt at fjerne 12-timers-kravet, men der hvor tværundervisning giver mening, (f.eks. akademisk praksis) skal man gøre det. Opsummerende er det vigtigste, at vi har fornemmelsen af at blive taget alvorligt og oplevelsen af at blive klogere. Tues oplæg: Uddannelseskvalitet set fra underviserperspektivet Studerende skal have viden om deres fagfelt (et stort spektrum af viden, som bl.a. arbejdsmarkedet forventer) og en bestemt kunnen (selvstændighed i opgavetilgangen, tilegne sig store/brede stofområder, sprogkompetencer, stringens, de skal gerne kunne andre sprog.) Generalistkompetencerne er vores kernekompetencer. Mesterlære som ideal. Underviseren viser, hvordan man strukturerer sit stof, opbygger et argument osv. Forelæsninger har mange kvaliteter. Hvordan får vi undervisning og eksamen tættere forbundet med hinanden? Det handler om at indfører eksamensformater, der efterligner verden udenfor/arbejdsopgaver der findes i erhvervslivet.

5 Vi skal som undervisere ikke kun strukturere det, der foregår i undervisningslokalet, men også det der foregår udenfor: I skal læse 100 sider forberede 3 spørgsmål og et lille oplæg. Undervisningen skal mime den kunnen, som arbejdsmarkedet forventer af vores studerende. Fremdriftsreformen spænder ben for aktiviteter, der tidligere kvalificerede de studerende ude i verden. Det prøver vi kompensatorisk at rette op på på universitetet. Det sproglige folk kan ikke sprog længere. Det er et kæmpe problem. Kampen går ikke ud på at lave bedre uddannelser, men ikke at lave dårligere. SIDE 5 AF 8 Tilbagemelding runde 1: Aftagerperspektivet Aftagerrepræsentanten indleder diskussionen (reaktion på oplæggene) og står for tilbagemelding til plenum Bette: Hvornår er kvantitet en kvalitet? Det ved jeg ikke i denne sammenhæng. Kun umiddelbart i holdstørrelse, hvis man kan fastholde det fagspecifikke. Hvilke kvaliteter er særligt vigtige set ud fra et aftagerperspektiv? Kernefaglighed er sindssygt vigtig. Mine ansatte bruger det ikke hele tiden. Slet ikke, men det giver en kæmpe styrke. Det at man er i stand til at overskue store tekstmængder. Stor kapacitet skriftligt er alfa omega. Vi har mange målgrupper og formål (sagbehandling, facebook, reklametekster..osv) Sprog: Vi er glade for engelsk, og bliver også glade, hvis folk har andre sprogligheder med. Det er væsentligt for at kunne researche internationale forfattere. Marianne: Hvornår er kvantitet en kvalitet? Det er det i belæstheden. Kvantitative input giver kvalitative spring. Volumen i læseplaner kan blive for lille. Man er nødt til at måle på noget, der er målbart. Vi må måske i stedet vende blikket mod public value management. Hvilken offentlighed har denne uddannelse eller disse kompetencer værdi for? Det her er værdiskabende aktiviteter. Andre målestokke skal i spil.

6 Hvilke kvaliteter er særligt vigtige set ud fra et aftagerperspektiv? Stringens og selvstændighed er et modsætningsforhold. Sink or swin. Det er vigtigt at sætte fokus på, at man er på universitetet for at lære noget. Hastigheden skal op: Vi vil gerne have leverancer. Nogle gang har man kun 45 minutter til at skrive et oplæg til en tale. SIDE 6 AF 8 Gunhild: En masseforelæsning kan provokere den studerende til at gøre sig tanker omkring sin uddannelse, hvordan kan jeg bruge det her selv. Hvorfor er jeg her? Der skal fokus på motivationen. Projektarbejde med eksterne: Studerende der er med i projekter uden for universitetsverden. Sker det på bekostning af kernefaglighed. Er der værdi i den type projekter? Tilbagemelding runde 2: Studenterperspektivet Hvor er det særlig vigtigt med meget undervisning? Hvor er det særlig vigtigt med intensiv lærerkontakt? Hvordan kan vi prioritere kvalitet i forhold til kvantitet set ud fra et studenterperspektiv? Studenterrepræsentant for VK-taskforce indleder diskussionen og står for tilbagemelding til plenum Camilla: De studerende er ikke alle sammen ressourcestærke, når de kommer ind, men det skulle alle gerne være, når de kommer ud. Rune: Hvor er det særlig vigtigt med meget undervisning? Det er vigtigt med meget undervisning på BA ikke mindst hvis færre skal have en KA i fremtiden. KA er der, hvor man skal være selvstændig. På BA skal fundamentet bygges. Hvor er det særlig vigtigt med intensiv lærerkontakt? Vi bruger meget fokus på vejledning, men måske burde fokus flyttes til feedback på noget, som man har afleveret.

7 Instruktorforløb fremhæves som et godt format brugen af studerende. Ophævelse af de 14 uger der er alle trætte de studerende kommer ikke. Man er i stedet i eksamensmode. De studerende er pressede og eksamensfokuserede. Måske skal man tænke andre eksamensformer. Det er dumt med store frister i julen. De studerende bliver kyniske og bruger reeksamensperioden for at rede julefreden. Måske det ville være en god idé med et andet format konferenceformatet med mulighed for bedre feedback. Man tænker det for ens 3x14 timer man kunne have glæde af at tænke det mere fleksibelt med højintensive forløb. Det kunne også være smart i forhold til tilhørsforhold og årgangsfornemmelse. Det kunne være godt med anerkendelse: Du var god. Det var interessant, det du sagde. SIDE 7 AF 8 Camilla: Vi talte også om forholdet mellem BA og KA Det er mere nødvendigt at blive holdt lidt i hånden på BAen. Gymnasiet lærer den studerende, hvordan man får 12, og så tænker man ikke mere over det. På KAen skal man kastes lidt ud på dybt vand. Det tager tid at lære, selv om det ikke er noget, politikerne kan lide. Man skal øve sig i at spørge. Det at lære at spørge kan blive en fællesnævner man skal udvikle sit spørgeredskab. Der skal ske en indstillingsændring fra gym til BA man skal lære, at man godt må begå fejl. Man skal tænke de ældre studerende ind som en ressource. Man kan måske facilitere nogle læsegrupper på tværs af årgange. Det ville være en netværksog sammenholdsgenererende aktivitet. Er individuel vejledning nødvendigt eller kan man få mindst lige så meget ud af gruppevejledninger? Det er ifølge underviser det samme, der bliver spurgt til hele tiden. Niklas: Mange af de samme diskussioner går igen. Man kan godt skrue ned på undervisningstimeantallet fra BA og frem. Hvis man tvinges til at være her meget i starten, er man blevet vant til det, og så bliver man hængende, når man ikke har samme grad

8 af undervisning. De ældre studerende kan bruges mere, og mødet med underviseren skal forstærkes over tid. Det vigtigste tidspunkt at få kontakt med underviserne er i feedbacksituationen. Der kan man lære mest. Hvorfor fik jeg den karakter, jeg gjorde? Hvordan kan jeg gøre det bedre? Hvordan skal jeg udvikle mig? Man skal også huske værdien af at se sine undervisere i aktion i forbindelse med konferencer og lignende f.eks. IKK festival. Det er vigtigt, at underviserne også kan lære noget af de studerende. Undervisere er også mennesker, som skal udvikles. Det er vigtigt at facilitere mødet med undervisere og studerende i andre situationer end undervisning. Det er et kvalitativt møde, som ikke koster så meget. SIDE 8 AF 8 Kommentar: Rune: Hvorfor siger underviserne ikke: Husk at komme til dette ph.d.-forsvar? Der kan man lære meget. Vi skal have meget mere ud af IKKs andre aktiviteter. Det er relevante aktiviteter, men det skal komme fra underviserne.

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015

M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 8. APRIL 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Møde afholdt: Torsdag d. 15. januar 2015 kl Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Møde afholdt: Torsdag d. 15. januar 2015 kl Institut for Kunst- og Kulturvidenskab I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum IKKs Aftagerpanel Møde afholdt: Torsdag d. 15. januar 2015 kl. 15.30-18.00

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SN-IKK R E F E R A T 24. AUGUST 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-16.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Undervisningsevalueringsrapport for E16 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab Fordeling af evalueringsresultater

Læs mere

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 1. juni Sted: Gyrd Foss. Referent:

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 1. juni Sted: Gyrd Foss. Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET IKK Institutrådet M Ø D E R E F E R A T ( U D K A S T 2 ) 9. JUNI 2016 Forum Institutrådet INSTITUT

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 28. november Sted: Lokale Dagsorden:

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 28. november Sted: Lokale Dagsorden: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Rosemarie Nørgaard Visby,

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. oktober Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. oktober Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag den 5. oktober 2016

Læs mere

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 6. april Sted: Tenna Lyhne Abild / Gyrd Foss. Referent:

IKK Institutrådet. Institutrådet. Forum. Møde afholdt: 6. april Sted: Tenna Lyhne Abild / Gyrd Foss. Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET IKK Institutrådet M Ø D E R E F E R A T ( U D K A S T 2 ) 7. APRIL 2016 Forum Institutrådet

Læs mere

Afbud: Jens-Erik Mogensen, Morten Tang Petersen, Helle Schoubye

Afbud: Jens-Erik Mogensen, Morten Tang Petersen, Helle Schoubye I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Morten Michelsen, Julie Bøgh Stray, Oscar Schmitto,

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 5. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Rosemarie Nørgaard Visby,

Læs mere

Helle Schoubye

Helle Schoubye K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Laura Luise Schultz, Michael Fjeldsøe, Malthe Grindsted Ulrik, Anne Fastrup, Søren Møller Sørensen, Rebekka Laugesen,

Læs mere

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.)

REFERAT. 28 november 2011 kl Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar. 1. Formalia (15 min.) 28 november 2011 kl. 18.00 Artsrådsmøde, Tåsingeagde 3, Theos Bar REFERAT 1. Formalia (15 min.) Dato: 28. november 2011 Side 1/5 1.1 Godkendelse af dagsorden - godkendt 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk).

(AC-vejleder, observatør), Jan Gustafsson (VIP germansk og romansk) og Laura Bech Hansen (studenterrepræsentant for germansk og romansk). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 22. OKTOBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 6. april Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Anastasia Larn

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 6. april Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Anastasia Larn I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-16.00 Mødedato: Onsdag den

Læs mere

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112

REFERAT. Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 Møde den: 5. oktober 2010 kl. 12-14.30 Lokale A112 REFERAT Til stede: Lars Geer Hammershøj, Malou Juelskjær, Per Fibæk Laursen, Morten Jacobsen, Lis Salbøg, Christian Hestbæk og Dorte Puggaard Fraværende:

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

INSTITUT FOR KUNST- OG Observatør: Michael Fjeldsøe (MF studieleder), Tenna Lyhne Iversen (TLI studienævnssekretær,

INSTITUT FOR KUNST- OG Observatør: Michael Fjeldsøe (MF studieleder), Tenna Lyhne Iversen (TLI studienævnssekretær, I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 22. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk

Læs mere

Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann

Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann Til stede: Emdrup: Anne-Marie Eggert Olsen, Jørgen Huggler, Asger Sørensen, Per Jepsen, Lars-Henrik Schmidt, Oliver Kauffmann Aarhus: Thomas Aastrup Rømer, Ditte Philipsen Referent: Tove Pedersen 1. Godkendelse

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 12. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den

Referat: Oeconrådsmøde - mandag den Referat: Oeconrådsmøde - mandag den 09.05.2016 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Marie Referent: Louise 2. Godkendelse af dagsorden og referat fra mødet d. 11.04.2016 Referat fra mødet d. 11.04.2016:

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard

Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 23. januar Sted: Lokale Referant: Christina Lucht Hougaard I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Annemette Kirkegaard, Stig Jarl, Anne Fastrup, Maria

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 7. september Sted: Lokale I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T 14. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-15.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. AUGUST 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

FAGLIG DAG. Politologisk introduktionskursus for førsteårsstuderende

FAGLIG DAG. Politologisk introduktionskursus for førsteårsstuderende FAGLIG DAG Politologisk introduktionskursus for førsteårsstuderende Institut for Statskundskab har i samarbejde med Center for Læring og Undervisning i efteråret 2010 gennemført en temadag om studieteknik

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016.

2. Meddelelser 2.1 Nyt fra studienævnet: Udkast til 2017-studieordningens kompetenceprofil skal godkendes på Studienævnsmødet den 16. december 2016. Møde den: 7. december 2016 D 120 Uddannelsesnævn Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Poul Nissen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Iram Khawaja (suppleant), Anne Maj Nielsen (afdelingsleder),

Læs mere

Bliv en bedre leder med 5 simple trin. Få mere trivsel, bedre performance og mindre stress

Bliv en bedre leder med 5 simple trin. Få mere trivsel, bedre performance og mindre stress Bliv en bedre leder med 5 simple trin Få mere trivsel, bedre performance og mindre stress Bliv en bedre leder INDHOLD Følg de 5 trin i denne guide og oplev straks, at dine medarbejdere vil være nysgerrrige,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB)

Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag. Afbud Flemming Saugmann Brun (FSB) Møde 3/18 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Tid: 13. marts 2018, kl. 13.15-15.15 Sted: Lokale 126, bygning 1330 Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Til stede Anne Binderkrantz

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 6. marts Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. MARTS 2013 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 6. marts 2013 Sted: ØF

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum IKKs Aftagerpanel Møde afholdt: 20. maj 2014 Sted: Referent: Institut

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 8. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 8. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 8. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Mandag den 29. oktober kl. 9 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering

Læs mere

Evaluering af Kandidaten i Politik og Administration F2013

Evaluering af Kandidaten i Politik og Administration F2013 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau? Nej nej Nej Jeg synes generelt, at måden vi lærte på, ikke var særlig god. Det

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

2

2 1 2 3 Husk at selvom det er nærmest programmeret i os, at vi gerne vil svare, når vi bliver stillet et spørgsmål, så er det ok ikke at vide det! Og det der sker hvis du svarer på spørgsmål om adgangskrav

Læs mere

Undervisningsevalueringsberetning for E18 på Kunsthistorie og Visuel Kultur

Undervisningsevalueringsberetning for E18 på Kunsthistorie og Visuel Kultur D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Undervisningsevalueringsberetning for E18 på Kunsthistorie og Visuel Kultur Fordeling af evalueringsresultater Indledningsvis

Læs mere

Nationalt Videncenter for Læsning

Nationalt Videncenter for Læsning side 44 Det særlige ved at lave projekter i Nationalt Videncenter for Læsning Af: Henriette Romme Lund, kommunikationskonsulent i Nationalt Videncenter for Læsning Det store fokus på formidling og den

Læs mere

Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt)

Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt) Køreplan og vejledning i forbindelse med Bachelorprojekt (BAprojekt) I denne køreplan og vejledning finder du information om BA-projektet ved Idræt og Sundhed. Det drejer sig om følgende: Tilmelding til

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Desuden deltog: Benedicte Fonnesbech-Wulff (BFW) Anton Skovsgaard Christensen (ASC) Afbud: Sheila Aakeson, Simon Turner

Desuden deltog: Benedicte Fonnesbech-Wulff (BFW) Anton Skovsgaard Christensen (ASC) Afbud: Sheila Aakeson, Simon Turner K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Saxo Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 14. DECEMBER 2018 Forum Saxo Studienævn SAXO-INSTITUTTET Møde afholdt 19.

Læs mere

IKK-LSU. Forum. Møde afholdt: 25. juni 2014 kl Sted: Sisse Marie Berendt Welling. Referent:

IKK-LSU. Forum. Møde afholdt: 25. juni 2014 kl Sted: Sisse Marie Berendt Welling. Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET IKK-LSU M Ø D E R E F E R A T 25. JUNI 2014 Forum IKK-LSU Møde afholdt: 25. juni 2014 kl. 13-15

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 9. januar 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. november. 3. Godkendelse af semesterplaner, bilag.

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af 4. semester: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af 4. semester?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af 4. semester: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af 4. semester? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af 4. semester: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af 4. semester? Hvordan vurderer du 4. semesters relevans for dig? Hvordan vurderer du 4. semesters faglige

Læs mere

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T

D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET E V A L U E R I N G S R A P P O R T F O R B A C H E L O R - O G K A N D I D A T U D D A N N E L S E N I I N F O R

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Master i Idræt og Velfærd 2019

Master i Idræt og Velfærd 2019 Master i Idræt og Velfærd 2019 Informationsmøde 30. april 2019 v/ studieleder Charlotte Svendler Nielsen csnielsen@nexs.ku.dk Dias 1 Program 17.00:Velkomst og generel information om uddannelsen v/ studieleder

Læs mere

REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011

REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011 REFERAT Møde i Aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier den 21. september 2011 Emne: Møde i aftagerpanelet for Dansk, Litteratur, Kultur og Medier Dato og tidspunkt: Onsdag den 21. september

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Forum: Møde afholdt: Sted: Studienævn IKK Mandag d. 6. juni 2014 21.2.04,

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Onsdag d. 23. september 2015 kl. 16.00-18.00 med efterfølgende middag (ca. 18.00-19.30)

M Ø D E R E F E R A T. IKKs Aftagerpanel. Onsdag d. 23. september 2015 kl. 16.00-18.00 med efterfølgende middag (ca. 18.00-19.30) I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T Frum Møde afhldt: Sted: Referent: IKKs Aftagerpanel Onsdag d. 23. september

Læs mere

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer

Sagsbehandler Nanna Hedegaard Scheuer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S C I E N C E U D D A N N E L S E R A M M E R F O R S T U D I E I N T R O D U K T I O N P Å B A C H E L O R U D D A N N E L S E R P Å S C I E N C E G Æ L D E N

Læs mere

LSU-IKK LSU-IKK. Forum. Møde afholdt: 19. marts 2014 kl. 13:15-15:00. Sted: Jesper Johansen Meisner (JJM) Referent:

LSU-IKK LSU-IKK. Forum. Møde afholdt: 19. marts 2014 kl. 13:15-15:00. Sted: Jesper Johansen Meisner (JJM) Referent: I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LSU-IKK M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2014 Forum LSU-IKK Møde afholdt: 19. marts 2014 kl.

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden

Uddannelsesudvalg Sygeplejerskeuddannelsen. Dagsorden Dato & tid 5.12 2012 kl. 15-17 Referent Lisbeth Ahl Afbud Ingrid Poulsen, Allan Kjær Andersen, Rene Priess, Gyrit Poulsen Deltagere Helle Stang Traasdahl, Katia Dupret Søndergaard,Vibeke Schaltz, Bente

Læs mere

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 2. Meddelelser 2.1 Fra studienævnet:

Referat ARTS AARHUS UNIVERSITET. 2. Meddelelser 2.1 Fra studienævnet: Mødedato: 12. oktober 2017 Mødested: D 118 Mødeemne: Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Side 1/5 Deltagere: Dorte Kousholt, Kristine Kousholt, Simon Nørby, Isabel Joy Axtmann Hansen, Mathias Thorborg,

Læs mere

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl. 14 16 Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Birgitte Refslund Sørensen, Helle Bundgaard, Karen Lisa Salamon, John Thesmer, Susanne Andersen,

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014

Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Foråret 2014 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Foråret 2014 1 Resultat af undervisningsevalueringen på økonomiuddannelsen på Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne

Uddannelsesnævnsmøde på masteruddannelserne ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde den 27. februar 2017 kl. 9.15-12.00 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Deltagere: Lotte Hedegaard-Sørensen Frans Ørsted Andersen Jeanette Magne

Læs mere

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016

Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016 Referat af studienævnsmøde, Sociologi den 20. april 2016 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 18. maj 2016. Til stede: Afbud: Jakob Skjøtt-Larsen, Anders Petersen, Claus D. Hansen,

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: PROJEKTORIENTERET FORLØB AT ANVENDE SIN FAGLIGHED I PRAKSIS Udviklet af Ulla Hjorth Andersen (Arts Karriere), Susanne Kronborg

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Ledelse og Kommunikation. møde den 13. marts 2018 kl

Uddannelsesudvalget for Ledelse og Kommunikation. møde den 13. marts 2018 kl Uddannelsesudvalget for Ledelse og Kommunikation møde den 13. marts 2018 kl. 15.00-16.30 Mødelokale CS-6.29 Mødeleder: JLS Mødesekretær: CAPA Deltagere: Irina, Anja, Margrethe, Marianne, Annette, Jørgen,

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmerne af studienævnet M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. AUGUST 2016 Forum Studienævnet

Læs mere

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Mandag d. 23. oktober

Mandag d. 23. oktober CV-tjek v. Helle Schoubye (9.01-11.00) Sted: IKK-info Mandag d. 23. oktober FÅ TJEKKET CV OG ANSØGNING Book en individuel samtale med IKKs Studie- og Karrierevejleder og få feedback og inspiration til

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere