Sammenlægningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sammenlægningsudvalget"

Transkript

1 Referat lukket Sammenlægningsudvalget kl. 18:00 Byrådssalen, Aabybro Rådhus

2 Sammenlægningsudvalget 1 Punkter på lukket møde: 268. Indkomne EU-tilbud efter prækvalifikation - Gadebelysning Valg af sagkyndig revision Låntagning til finansiering af engangsudgifter...10 Afbud:

3 Sammenlægningsudvalget Indkomne EU-tilbud efter prækvalifikation - Gadebelysning / Hans Vium Resume Den 16. september 2005 afsagde Højesteret en kendelse, som giver mulighed for refusion af energiafgiften under nærmere angivne forudsætninger. Tilsvarende har SKAT udtalt sig om sagen til understøttelse af afgørelsen. Sagsfremstilling Det er nærliggende at vælge en løsning på levering af lys på gader og veje som sikrer, at der opnås den mulige energiafgiftsrefusion. En betydelig udgiftspost i forbindelse med at levere lys på gader og veje er køb af el. Cirka halvdelen af udgiften til køb af el er energiafgift. For de nuværende 4 kommuner gælder, at der i forbindelse med drift- og vedligeholdelse af gadelysene er indgået aftaler med elselskaber og/eller installationsfirmaer om at udføre disse arbejder. I Fjerritslev Kommune løber drifts- og vedligeholdsaftalen frem til , i Brovst Kommune løber aftalen frem til , i Pandrup Kommune løber aftalen frem til og i Aabybro Kommune løber aftalen frem til Der har været tvivl om de juridiske, økonomiske og tekniske aspekter, hvorfor JELCON Bygherrerådgivning har arbejdet med at belyse mulige organisations- og driftsformer ud fra såvel juridiske, økonomiske og tekniske aspekter, hvilket har medført en belysning af 5 modeller for gadelysanlæggets ejer- og driftsforhold: Model 0 Fortsættelse af nuværende ejer- og driftsforhold Denne model er en fortsættelse af de nuværende forhold, hvor gadelysanlægget ejes af kommunerne. Drift og vedligeholdelse af anlæggene forestås af kommunen, som udbyder arbejdet i licitation med 4-5 års interval. Model 1 Oprettelse af et 100% ejet gadelysselskab I denne model opretter kommunen et nyt gadelysselskab som får overdraget eksisterende gadelysanlæg. Gadelysselskabet har det fulde økonomiske ansvar og risiko i forbindelse med levering af lys på gader og veje. Selskabet modtager årligt et kontraktligt fastsat beløb fra kommunen for at levere lys på veje og gader på nærmere angivne vilkår.

4 Sammenlægningsudvalget 3 Model 2 Salg af gadelysanlæg til selskab som ejes af 3. part I denne model sælger kommunen efter offentlig udbud sit samlede gadelysanlæg til selskab som ejes af et af kommunen uafhængigt selskab. Selskabet er kontraktlig forpligtet til at levere lys på gader og veje efter specificerede retningslinier. Selskabet modtager en årlig betaling for sine ydelser og har det fulde økonomiske ansvar og risiko i forbindelse med levering af lys på gader og veje. Model 3 Salg af gadelysanlæg til selskab som ejes af 3. part. Tilbagekøbsret til anlægget I denne model sælger kommunen efter offentlig udbud sit samlede gadelysanlæg til selskab som ejes af et af kommunen uafhængigt selskab. Selskabet er kontraktlig forpligtet til at levere lys på gader og veje efter specificerede retningslinier. Selskabet modtager en årlig betaling for sine ydelser og selskabet har det fulde økonomiske ansvar og risiko i forbindelse med levering af lys på gader og veje. Kommunen har en kontraktlig ret til at tilbagekøbe gadelysanlægget efter f.eks 20 år. Model 4 Gadelysanlæg stilles til rådighed for operatør I denne model stiller kommunen efter offentlig udbud sit samlede gadelysanlæg til rådighed i en længere årrække for et selskab hvis ejere er uafhængig af kommunen. Selskabet er kontraktlig forpligtet til at levere lys på gader og veje efter specificerede retningslinier. Selskabet modtager en årlig betaling for sine ydelser. Selskabet har det fulde økonomiske ansvar og risiko i forbindelse med levering af lys på gader og veje. EL-afgifter: El er pålagt energiafgift på i alt 66,6 øre/kwh som er sammensat af elafgift på 53,6 øre/kwh, CO2 afgift på 9,0 øre/kwh og eldistributionsafgift på 4,0 øre/kwh. Efter Højesterets kendelse af 16. september 2005 vedrørende mulighed for refusion af dele af energiafgifterne i forbindelse med lys på gader og veje, er der åbnet muligheder for at opnå refusion for elafgiften og 75 % af eldistributionsafgiften hvilket i alt svarer til 56,6 øre/kwh, når visse nærmere vilkår er opfyldt. Her er det centrale punkt, at det selskab, som indkøber el for at kunne levere lys på gader og veje, også har en økonomisk risiko ved leverancen og samtidig er momsregistreret. Resultatet af undersøgelsen fra JELCON: Af den udarbejdede rapport og på baggrund af gennemførte drøftelser med JELCON, viser undersøgelserne, at model 4 er den mest fordelagtige model. Der henvises i øvrigt til den samlede rapport, idet der også er beskrevet fordele og ulemper samt forhold til EU-udbudsregler samt Tærskelværdier i forhold til Tjenesteydelsesdirektivet m.m.

5 Sammenlægningsudvalget 4 Det videre forløb efter valg af model: Der skal gennemføres en prækvalificeringsrunde blandt aktuelle bydende og der skal udarbejdes udbudsmateriale, alt i henhold til reglerne omkring EUudbud m.v. Der er på nuværende tidspunkt ikke kendskab til økonomien for næste fase omkring udbudsudarbejdelse ligesom der heller ikke på nuværende tidspunkt er kendskab til de udgifter, der evt. måtte komme som følge af evt. opsigelser af eksisterende kontraktforhold omkring drifts- og vedligeholdelse. Dette arbejde skal gennemføres ved ekstern bistand, idet dog de 4 kommuner hver især skal bidrage med relevante data og oplysninger omkring eksisterende anlæg såsom værdiansættelser, restlevetid/alder, mastetyper, armaturtyper, lyskilder, tænd/sluk funktioner m.m.. Der er ikke i budget 2006 afsat midler til en sådan prækvalifikations- og udbudsrunde, hverken i kommunal regi eller ved ekstern bistand. Retsgrundlag Økonomiske konsekvenser Med det nuværende årlige elforbrug til gadelys på kwh vil der være mulighed for energiafgiftsrefusion på et ikke uvæsentlig beløb. Indstilling Teknisk direktør indstiller, at Sammenlægningsudvalget godkender at at model 4 vælges som fremtidig model for gadelys i Jammerbugt Kommune. at at der omgående tages kontakt til ekstern rådgiver, med henblik på fastlæggelse af tidsplan for næste fase. at at der afsættes fornøden økonomi til gennemførelsen af fase 2. Underudvalget Teknik- og Miljøudvalget den Anbefales. Økonomi for udbudsfasen søges afklaret til Sammenlægningsudvalgets behandling. Fraværende: Afbud Aage Toftegaard (V) Sammenlægningsudvalget den Godkendt. Konsulentydelsen på kr. + moms finansieres af besparelsen i 2007

6 Sammenlægningsudvalget 5 Sagsfremstilling Der har været gennemført en prækvalifikationsrunde, hvor 4 firmaer er udpeget til at afgive tilbud på drift- og vedligeholdelse af gadelys i Jammerbugt Kommune, idet der samtidig er indbygget en saneringsdel i opgaven. Efterfølgende er der gennemført en udbudsrunde med licitation den 4. december Retsgrundlag I henhold til en Højesteretsdom samt udtalelser fra SKAT i den sammenhæng, skulle der med den valgte model være basis for at operatøren kan afløfte energiafgifter m.v. i størrelsen p.t. 0,56 kr./kw. Evt. private gadebelysningsanlæg, hvor kommunerne i dag betale strøm, og de private ejere betaler etablering og vedligeholdelse, skal frakobles gadebelysningen, for at være i tråd med Højesteretsdommens præmisser. Evt. julebelysning som er tilsluttet gadebelysningsanlæggene og hvor kommunerne principielt betaler strømudgiften, skal frakobles gadebelysningen, for at være i tråd med Højesteretsdommens præmisser. Tidligere kontrakter med gadelysoperatører skal opsiges, dersom de ikke allerede er opsagt. Økonomiske konsekvenser De økonomiske konsekvenser kan ikke umiddelbart beskrives, idet licitationen ikke afholdes før den 4. december Der vil til mødet i økonomiudvalget foreligge en økonomisk opstilling. Det må forventes, at der skal gennemføres en forhandlingsrunde med nogle af de bydende, idet gadelysudbuddet er udbudt efter princippet Økonomisk mest fordelagtige tilbud. Forhandlingsrunden forventes gennemført den 7. december 2006, således at der kan fremlægges endeligt beslutningsgrundlag for Sammenlægningsudvalget. Når operatøren er valgt, og der laves kontrakt, skal operatørens el-leverandør foretage flytningsmeddelelse og der skal gennemføres aflæsning af alle målere for gadelys. I forbindelse med flyttemeddelse og aflæsning vil der typisk gå løbende måned + 30 dage, hvilket indikerer, at såfremt kontrakt kan komme på plads inden den 22. dec. 2006, vil kontrakten først kunne få reel virkning fra tidligst 1. februar 2007, med det resultat, at afgifter ikke kan afløftes for minimum januar måned. Indstilling Indstilling kan først udarbejdes når licitationsresultatet er kendt og evt. efterfølgende forhandlinger er gennemført. Underudvalget Økonomiudvalget den Sagen fremsendes til Sammenlægningsudvalgets afgørelse.

7 Sammenlægningsudvalget 6 Fraværende: Afbud Teknisk direktør samt drifts- og anlægschefen indstiller til Sammenlægningsudvalget på basis af licitationsresultatet og efterfølgende uddybende forhandling, at licitationsresultatet godkendes at rådighedsretten til gadelysanlægget overdrages til Thy-Mors Energi A/S for en 10 års kontraktperiode gældende fra primo 2007 (forventet 1. januar 2007) at Thy-Mors Energi A/S tildeles opgaven inkl. en indarbejdet renovering for 25 mio. kr. i kontraktperioden, således at der kontraktligt ved udgangen af hvert kvartal betales 25% af årssummen at nuværende kontraktforhold mellem Fjerritslev Kommune og Verner Ranum El-installationsfirma ophæves før tid, og der som kompensation herfor betales et engangsvederlag på kr. + moms at nuværende kontraktforhold mellem BOE Elforsyningen og Pandrup Kommune ophæves før tid, og der som kompensation herfor betales et engangsvederlag på kr moms at rådgiverhonoraret til Jelcon Bygherrerådgivning Aps betales i 1. kvartal 2007 i henhold til tidligere beslutning at forvaltningen sammen med Jelcon Bygherrerådgivning ApS bemyndiges til at gennemføre kontraktforhandlingerne med henblik på snarlig kontrahering, og samtidig iværksættelse af flytte-/måleraflæsningsprocessen overfor nuværende el-forsyningsvirksomheder at nuværende belysning på private fællesveje og/eller private veje og stier i første omgang godkendes som værende kommunalt gadebelysning, med henblik på senere udlusning/frakobling/sanering at drifts- og anlægschef sammen med Teknisk Direktør bemyndiges til at underskrive kontrakten. Bilag: Sammenlægningsudvalget, den Teknisk direktørs og drifts- og anlægschefens indstilling godkendes. Fraværende: Tilbage til toppen

8 Sammenlægningsudvalget Valg af sagkyndig revision / Nina Lundtoft Resume Sammenlægningsudvalget skal tage stilling til indstilling om revisionsfirma til udførelse af lovpligtig revision fra den 1. januar 2007 for Jammerbugt Kommune. Sagsfremstilling Sammenlægningsudvalget har på sit møde den 14. februar 2006 besluttet, at kontrakten vedrørende lovpligtig revision og tilkøbsydelser i forbindelse med revision skulle i udbud, og indgåede kontrakter herfor træde i kraft den 1. januar På samme møde blev økonomiudvalget bemyndiget til at gennemføre udbuddet. Sammenlægningsudvalget skal godkende valg af revisor. Tilsynsmyndigheden skal godkende valg af revisor. Udbuddet er gennemført efter EU s udbudsdirektiv nr. 2004/18/EF af 31. marts 2004 om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige tjenesteydelsesaftaler. Udbuddet er gennemført som offentlig udbud. Tilbuddet omfatter en 4 års periode (regnskabsår ), med mulighed for forlængelse med 1 år. De bydende firmaer skal leve op til de krav, der er stillet i udbudsbekendtgørelsen, herunder de krav, der er stillet for deltagelse. Det revisionsfirma, der opfylder udbudbekendtgørelsens krav, og som fremsender tilbud, der ud fra de fastsatte kriterier, er det økonomisk mest fordelagtige tilbud for kommunen, vil blive tildelt ordren. Ved vurderingen heraf indgår følgende, prioriterede delkriterier: Kvaliteten af revisionsplan og metodik, herunder beskrivelse af elementer i den lovpligtige forvaltningsrevision.

9 Sammenlægningsudvalget 8 Ressourcer, herunder antallet af medarbejdere, som stilles til rådighed for opgaven, samt medarbejdernes kvalifikationer og erfaring med hensyn til de relevante opgaver. Tilbudssummen for 1. regnskabsårs ordinære revisionsopgave Garanteret minimumsforbrug fordelt på henholdsvis finansiel revision og forvaltningsrevision. Timesatserne/honorarerne for rekvireret, supplerende revision Ved udbudsrundens afslutning var der indkommet tilbud på revisionsopgaven fra (opstillet i alfabetisk orden): Deloitte Ernst og Young Kommunernes Revision KPMG Administrationen har gennemgået de enkelte tilbud ud fra de opstillede kriterier, og listet dem efter konkret vurdering og vægtning. Der er vedlagt et bilag, som sammenligner tilbuddene. Det er administrationens opfattelse, at alle firmaer vurderes at kunne løse opgaven. Der er dog peget på forskellige opgaveløsninger firmaerne imellem. Det er administrationens opfattelse at Ernst og Young bedst lever op til de opstillede kriterier. Sammen med Ernst og Young vurderes Kommunernes Revision til både at levere den bedste kvalitet, og de mest kvalificerede ressourcer til kriterierne revisionsplan og ressourcer i den udbudte opgave. Ernst og Young har 3 statsautoriserede revisorer i revisionsteam. Indenfor disse 2 kriterier vurderes Deloitte og KPMG ikke helt på samme niveau som Ernst og Young og Kommunernes Revision. Alle tilbudsummer er meget på niveau, men Ernst og Young tilbyder størst antal timer, efterfulgt af Kommunernes Revision. Deloitte og KPMG tilbyder et væsentlig lavere antal timer, hvilket kan indikere flere tilkøbsydelser. Tilbudssummen som fra Kommunernes Revision er kr. lavere end tilbuddet fra Ernst og Young. Men her skal man være opmærksom på at Ernst og Young i deres tilbud skriver, at de ved revision af det første kontraktår, vil tage særlige hensyn til de forhold, der har påvirket sammenlægningsprocessen, og vil yde den service og assistance, som kommunen har brug for. Det betyder f.eks. medvirken/projektledelse ved udarbejdelse af finansiel og materiel åbningsbalance og Kasse- og regnskabsregulativ. Herved bliver Ernst og Young reelt bliver det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Af tilbudsmateriale fra Kommunernes Revision fremgår, at medvirken i disse opgaver er tilkøbsydelser.

10 Sammenlægningsudvalget 9 Ernst og Young vurderes at kunne levere gode netværk, med henblik på sparring og metodeudvikling, idet firmaet har vundet alle de kommunale udbud der har været i Himmerland og Nordjylland, med undtagelse af en kommune. Administrationen vurderer derfor ud fra en samlet vurdering af alle kriterier at tilbuddet fra Ernst og Young er det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Retsgrundlag Ifølge lov om kommunernes styrelse, pgf. 42, skal enhver kommune have en sagkyndig revision, der skal godkendes af tilsynsmyndigheden. Revisionen skal omfatte alle under kommunalbestyrelsen henhørende regnskabsområder. Økonomiske konsekvenser Pandrup, Aabybro, Brovst og Fjerritslev kommuner har i 2006 et samlet budget på ca. 1,6 mio. kr. til lovpligtig revision. Indstilling Kommunaldirektøren indstiller, at Ernst og Young antages som revisor for Jammerbugt Kommune for en 4 årig periode fra den 1. januar 2007, med mulighed for forlængelse med yderligere et år. Underudvalget Økonomiudvalget den Indstillingen anbefales godkendt. Fraværende: Afbud Bilag: Sammenligning af tilbud Sammenlægningsudvalget, den Godkendt med 21 stemmer for, 4 imod (Henry kronborg, Helle Andreasen, Ejler Winkel, Kurt Mølgaard) mens 2 stemte hverken for eller imod (Bøje Lundtoft og Mogens Richter Pedersen) Fraværende: Tilbage til toppen

11 Sammenlægningsudvalget Låntagning til finansiering af engangsudgifter / Henrik Hartmann Jensen Resume Sammenlægningsudvalget skal tage stilling til finansieringen af engangsinvesteringer i forbindelse med kommunesammenlægningen (It-udgifter m.m.), herunder optagelse af lån. I det godkendte Budget 2007 er der taget højde for finansieringsudgifterne. Sagsfremstilling I efteråret 2005 blev de nuværende kommunalbestyrelser i de 4 kommuner orienteret om at der er en række væsentlige IT-investeringer, som skal finansieres i forbindelse med kommunesammenlægningen. Af hensyn til likviditeten samt overholdelse af de begrænsede serviceudgiftsrammer for 2006 er det ikke realistisk, at udgifterne kan finansieres inden for de nuværende kommuners driftsrammer for I aftalen om kommunernes økonomi for 2006 er der afsat en lånedispensationspulje for på 1 mia. kr. vedr. visse engangsomkostninger i forbindelse med kommunalreformen. På baggrund heraf blev der den 10. november 2005 fremsendt ansøgning til Indenrigs- og Sundhedsministeriet om lånedispensationsadgang til engangsinvesteringer i forbindelse med IT, der indgår i forberedelsen til og etableringen af Jammerbugt Kommune. Ansøgningen omfattede lånedispensationsadgang til finansiering af: Fælles platform for Jammerbugt Kommune Sammenbinding af de 4 rådhuset i henholdsvis Pandrup, Fjerritslev, Brovst og Aabybro i et netværk med lysleder Sammenbinding af skoler, ældrecentre, biblioteker og øvrige institutioner i kommunernes med lysleder Harmonisering og konvertering KMD s IT-systemer ESDH Telefoni Den samlede udgift blev skønsmæssigt anslået til 33,4 mio. kr. hvoraf ansøgningen om lånedispensationsadgang omfattede 28,1 mio. kr. og egenfinansieringen 5,3 mio. kr. Indenrigs- og Sundhedsministeriet tildeler i skrivelse af 3. april 2006 den nye Jammerbugt Kommune en lånedispensation på 9,7 mio. kr. til udgifter forbundet med datakonvertering og harmonisering af IT-systemer. Det fremgår af ministeriets skrivelse, at der fortsat i et vist omfang er mulighed for at søge yderligere lånedispensation fra puljen. Jammerbugt Kommune ansøger i skri-

12 Sammenlægningsudvalget 11 velse af 4. maj 2006 om 15,9 mio. kr. til IT-engangsinvesteringer. Indenrigsog Sundhedsministeriet meddeler hertil i skrivelse af 28. juni 2006 en yderligere lånedispensation på 9,7 mio. kr. til investeringer i IT-infrastruktur i forbindelse med kommunesammenlægningen. Lånedispensationen er betinget af, at Sammenlægningsudvalget godkender låneoptagelsen og at tilbagebetaling af lånet sker inden for en periode på maksimalt fem år. Det er endvidere forudsat, at lånet vedr. udgifter, der kan betragtes som en anlægsbevilling, der ikke indeholder lønudgifter og at udgifterne er ekskl. moms. Der er således opnået en samlet dispensation til at lånefinansiere 19,4 mio. kr. af engangsinvesteringerne. Herudover har Sammenlægningsudvalget den 19. september 2006 godkendt indgåelse af en 5 årig rammeleasingaftale med Kommuneleasing på op til 15 mio. kr. Der er nu således finansiel dækning for finansiering af de nødvendige engangsudgifter i 2006 (primo 2007). Status på IT-investeringer og finansiering heraf Sammenlægningsudvalget godkendte den 21. marts 2006 en status på ITsammenlægningsudgifterne, hvor der blev givet et overblik over den aktuelle status pr. marts I forlængelse af denne status er der pr. 31. oktober 2006 udarbejdet nedenstående ajourførte oversigt over investeringerne samt angivet, hvorledes disse forventes finansieret: IT-investeringer I alt Finansieringsmulighed Endeudstyr lysleder Lån/Leasing Lysleder - til HHE Lån KMD-konvertering Lån KMD-konvertering - tilkøb Leasing ESDH Finansieres af B Byggesagsstyring Finansieret af nuværende driftsbudgetter GIS Finansieret af nuværende driftsbudgetter Care Tilskud fra Socialministeriet ØS Leasing * ØS indkøbsportal Leasing Skolebibliotek Leasing DDE Libra Leasing SignFlow IT-kontorets drift Ny hjemmeside Leasing Omstilling og telefoner Lån I alt * ØS2000 indkøbsportalen er ny i forhold til tidligere opgørelse. Indkøbsportalen er et nødvendigt redskab for indkøbere i hele organisationen, for at kunne leve op til de besparelser, der er indarbejdet i budget Indkøbsportalen forventes implementeret i førstekvartal 2007, efter vedtagelse af en indkøbspolitik.

13 Sammenlægningsudvalget 12 Udgiften til HHE i 2008 indarbejdes i budget Som anført foreslås investeringerne finansieret på forskellig vis lån, leasing og tilskud. Herudover afholdes der i øvrigt udgifter via de eksisterende budgetter (Byggesagsstyring og GIS). ESDH-systemet finansieres via en 4-årig driftsaftale med Fujitsu. Udgiften er indregnet i IT-driftsbudgettet. I brev af 20. april 2006 har Socialministeriet via puljen til bedre og mere fleksibel hjemmehjælp givet et tilskud på i alt kr. til Jammerbugt Kommune, heraf 2,6 mio. kr. til digitalisering. Tilskuddet anvendes til finansiering af Care-system på ældreområdet. På baggrund af den aktuelle opgørelse foreslås følgende udgifter finansieret af henholdsvis lånedispensationen på 19,4 mio. kr. samt leasingrammeaftalen: Lånefinansiering i 2006 via dispensation: KMD-konvertering Lysleder udgifter til HHE Lysleder udgifter til endeudstyr/elektriker Telefoni indkøb af telefoner og ny omstilling I alt kr kr kr kr kr. Jf. tidligere skal Sammenlægningsudvalget godkende låneansøgningen. Leasingfinansieing i 2006 og 2007 via rammeaftale: Endeudstyr, lysleder KMD-konvertering, engangsudgifter ØS2000 Dantek, skolebibliotek DDE Libra, folkebibliotek Ny hjemmeside ØS2000 indkøbsportal I alt kr kr kr kr kr kr kr kr. Øvrige udgifter er allerede eller vil blive finansieret via de eksisterende driftsbudgetter. Retsgrundlag Bekendtgørelse nr af 19. december 2005 (med senere ændringer) om sammenlægningsudvalgenes og forberedelsesudvalgenes låntagning og meddelelse af garantier m.v. Økonomiske konsekvenser I budget er der indregnet finansieringsudgifter til renter og afdrag på lån og leasingaftalerne på 6 mio. kr. årligt. Tilbagebetalingen sker over maksimalt 5 år.

14 Sammenlægningsudvalget 13 Fra 2007 vil der være mindreudgifter til drift på kr. stigende til kr. i 2011 som følge af besparelser på nuværende IT-forbindelser og KMD m.m. Disse beløb er indregnet i det godkendte budget Indstilling Direktionen indstiller, at Sammenlægningsudvalget godkender at der gives tillægsbevilling (anlægsbevilling) på 19,4 mio. kr. til en anlægsudgift i Sammenlægningsudvalgets anlægsbudget 2006 til projekt: Engangsudgifter (lyslederforbindelse, KMD-konvertering m.m.) finansieret af lånedispensationen jf. sagsbeskrivelsen, at der gives tillægsbevilling (drift) på 4,408 mio. kr. til Sammenlægningsudvalgets driftsbudget 2006 og 2007 til finansiering af engangsudgifter (drift) finansieret af leasingrammeaftale jf. sagsbeskrivelsen. at der gives tillægsbevilling (drift) på 2,6 mio. kr. til Sammenlægningudvalgets driftsbudget 2006 til udgifterne til Care-system finansieret af tilsvarende tilskud fra Socialministeriet i 2006 at der indhentes lånetilbud på 19,4 mio. kr. fra Kommunekredit samt pengeinstitutter i Jammerbugt Kommune således at Økonomiudvalget på mødet den 6. december kan foretage indstilling til Sammenlægningsudvalget. Underudvalget Økonomiudvalget den Anbefales godkendt. Fraværende: Afbud Kim Bennike (O) Fornyet behandling den Der indhentes for øjeblikket lånetilbud (indikationer) fra lokale pengeinstitutter og fra KommuneKredit. Resultatet heraf vil blive fremlagt på mødet. Indstilling Kommunaldirektøren indstiller, at Økonomiudvalget på baggrund af de indkomne indikationer indstiller til Sammenlægningsudvalget, hvilken låntype der vælges at Sammenlægningsudvalget godkender, at forvaltningen bemyndiges til at indgå endelig aftale om lånet. Underudvalget Økonomiudvalget den

15 Sammenlægningsudvalget 14 Eva Rytter Andersen deltog ikke i behandlingen af punktet. Det indstilles, at lånet optages som variabel forventet lån, samt at forvaltningen bemyndiges til at indgå den endelig låneaftale. Fraværende: Afbud Bilag: Sammenlægningsudvalget, den Eva Rytter Andersen og Lars Jørgen Holt deltog ikke i behandling af punktet. Godkendt. Fraværende: Eva Rytter Andersen (A) Lars Jørgen Holt (V) Tilbage til toppen

16 Sammenlægningsudvalget 15 Underskrifter Aage Toftegaard (V) Bøje Lundtoft (V) Carla Madsen (A) Ejler Winkel (T) Erik Ingerslev Larsen (F) Eva Rytter Andersen (A) Finn Kornum (V) Grethe Dragsbæk (A) Gunhild Bach Nielsen (B) Helle Bak Andreasen (V) Henry Kronborg (V) Inge Pedersen (A) Jens Chr. Golding (A) Karl Schrøder (A) Kim Bennike (O) Kurt Mølgaard (V) Lars Jørgen Holt (V) Mogens Gade (V) Mogens Richter (V) Mogens Wiese (V) Morten Klessen (A) Niels Chr. Hem (V) Otto Kjær Larsen (V) Per Halsboe-Larsen (A) Sonia Luther Nielsen (V) Susanne Hjorth Hansen (A) Søren P. Mortensen (A)

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 25.01.2007 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 52. Skovrejsning ved Øster Hovensvej i Aabybro...2 Afbud: Helle Bak Andreasen (V)

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Kommunalbestyrelsen 1 Punkter på lukket møde: 86. Salg af Hjortdalvej 147, Hjortdal, Fjerritslev... 2 87. Høring : Lægemiddelstyrelsens

Læs mere

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE REFERAT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Mandag, den 30. januar 2006 Mødet afholdes i Byrådssalen, Aabybro Rådhus, kl. 18.00 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt nr. 26 Spilleregler for samspillet

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 20.08.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 106. Kondemnering af ejendom... 2 107. Kondemnering af Ejendom... 3 Afbud: Aage Toftegaard

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 17.09.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 137. Kondemnering af ejendom... 2 138. Kondemnering af ejendom... 4 Afbud: Eva Rytter Andersen

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 27. juni 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune 76. Lukket punkt: Evt. salg af areal til Saltum Vandværk til opsætning af solcelleanlæg

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 08.10.2009 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 149. Salg af jord beliggende Lundfjordvej, Vust Holme, Fjerritslev... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 20. marts 2013 kl. 18:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune 28. Lukket punkt: Indstilling om køb og nedrivning 01.11.38-G00-4-13/ Boe Pickering Beslutningstema Indstilling

Læs mere

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Referat Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Mødet afholdt hos Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG ØKONOMIUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG ØKONOMIUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE REFERAT MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG ØKONOMIUDVALGET FOR Onsdag, den 1. februar 2006 Mødet afholdes i mødelokale 1, Brovst Rådhus, kl. 15.30 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt nr. 1: Forslag vedrørende mødernes

Læs mere

Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver

Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver 1. juli 2003 HS/8940 2160 Udbudsmateriale - Udbudsbrev.lwp Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver Århus Kommune udbyder hermed kommunens revisionsopgaver i henhold til Rådets

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat tillægsdagsorden Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 kl. 15:00 Brovst Rådhus - lokale 1 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 04.09.2007 Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 90.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget 10.01.2007 kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 10.01.2007 Punkter på åbent møde: 2. Løntilskud for forsikrede ledige for kommuner.

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Referat tillægsdagsorden Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget kl. 08:30 Lokale 83 - Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 106. Godkendelse af visioner og mål for

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 17:00 administrationsbygningen i Brovst, mødelokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 33. Budget 2009 - "Sundhedsfremme forebyggelse

Læs mere

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG BØRNE- OG KULTURUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG BØRNE- OG KULTURUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Referat MØDE I DET TVÆRGÅENDE UNDERUDVALG BØRNE- OG KULTURUDVALGET FOR Mandag, den 24. april 2006 Mødet afholdes på Fjerritslev Rådhus, kl. 16.00 Indholdsfortegnelse Punkt nr. 11: Igangsættelse af udvalgets

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 Fjerritslev Rådhus lokale 1 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på åbent møde: 141. Indledende budgetdrøftelser...1 142. Status på tilpasning

Læs mere

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 24.06.2010 kl. 18:00 Jammerbugt Rådhus, Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat lukket Kommunalbestyrelsen 24.06.2010 kl. 18:00 Jammerbugt Rådhus, Aabybro Jammerbugt Kommune Referat lukket Kommunalbestyrelsen 24.06.2010 kl. 18:00 Jammerbugt Rådhus, Aabybro Jammerbugt Kommune 1 Punkter på lukket møde: 132. Vurdering af indkomne tilbud på udbudt areal. Fejl! Bogmærke er ikke

Læs mere

Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.

Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr.: Sagsnr.: J.nr.: Dokumentnr. KOMMUNALBESTYRELSEN Dato 26. juni 2019 Side 1/6 REFERAT LUKKET MØDE KOMMUNALBESTYRELSEN Mødested: Rådhuset, Holbækvej 141B, Kalundborg kl. 17:00 20. Meddelelser lukket møde Sagsnr.: 326-2017-43861 J.nr.:

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 30. april 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne

Læs mere

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision.

Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Revisionsudvalget og Intern Revision. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 11-11-2013 Sagsnr. 2013-46927 Bilag 1 - Beskrivelse af model 1, 2 og 3 Notatet beskriver de tre modeller for organiseringen af Københavns

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 10:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 86. Status

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 1. december 2009. Gl. Byrådssal, Torvet, Skive. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 1. december 2009 Mødested: Gl. Byrådssal, Torvet, Skive Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Flemming Eskildsen, Peder Chr. Kirkegaard, Per Jeppesen, Frede

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE REFERAT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR Tirsdag, den 3. januar 2006 Mødet afholdes i Byrådssalen, Aabybro Rådhus, kl. 18.00 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt nr. 1: Vedtagelse af forretningsorden...3 Punkt nr.

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Godkendt i kommunalbestyrelsen den 17. maj 2011 Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget

Økonomi- og Erhvervsudvalget Tillægsreferat Mødedato: Onsdag den 17. september 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M5/Rådhuset Torsten Nielsen, Nina Hygum, Per Møller Jensen, Mads Panny,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2

Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1 - Beskrivelse af den indstillede Model 1og den alternative Model 2 Notatet beskriver den nu indstillede model (Model 1) samt den

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

EKSTRAORDINÆRT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Referat EKSTRAORDINÆRT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Tirsdag, den 28. marts 2006 Mødet afholdes i Byrådssalen, Aabybro Rådhus, kl. 18.00 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt 56: Indstilling

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 16:00 administrationsbygningen i Fjerritslev, lokale 1.01 Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 115.

Læs mere

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre.

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre. Dato: 7. april 2014 Til: Økonomiudvalg og byråd Vedrørende: i Holbæk Kommune Indledning Holbæk Kommune havde efter kommunesammenlægningen i 2007 en gæld på 700 mio. kr. ved udgangen af 2013 var gælden

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 15:00 Brovst rådhus, mødelokale 2 Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 11. Fornyet budgetopfølgning og stillingtagen til evt. tillægsbevilling

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 15. FEBRUAR 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 15. februar 2007 Side: 15 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 25. april 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 25. april 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Referat Lukkede punkter Kommunalbestyrelsen 25. april 2013 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune 41. Lukket punkt: Valg af ESCO-leverandør for DGI-Huset Aabybro 88.04.12-P20-1-13/

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.04.20.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.04.20.htm Page 1 of 5 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato tirsdag den 20. april 2004 Tidspunkter 17:30-18.15 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Hans Krarup Olesen med afbud

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S 1 Navn og hjemsted Interessentskabets navn er Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S (herefter benævnt interessentskabet ). Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 Punkter på åbent møde: 58. Budget 2009 - Forslag til udmøntning af rammebesparelse

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE. torsdag, den 9. marts 2006

DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE. torsdag, den 9. marts 2006 DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR torsdag, den 9. marts 2006 Mødet afholdes i mødelokale 2, Pandrup Rådhus, kl. 15.00 INDHOLD Punkt nr. 7 - Mødekalender...3 Punkt nr. 8 - Opsamling

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 07-08-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Bo Hansen, Lars Erik Hornemann, Hanne Klit, Flemming Madsen, John Arly Henriksen, Henrik Nielsen, Birger Jensen,

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK

FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK FREDERIKSSUND KOMMUNE UDBUDSPOLITIK INDHOLD 1. De grundlæggende regler. 3 1.1. Baggrund for udbudspolitikken.. 3 1.1.2. Målsætning 3 1.2. Afgrænsning.. 3 2. Politisk ansvar og beslutning. 3 2.1. Leverandørvalg,

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde. Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune.

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde. Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune. Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde 27-09- 2010 TILSYNET Vedrørende lovlig valgt revisor i Syddjurs Kommune. Statsforvaltningen Midtjylland godkendte ved brev af 16. april 2007, at Syddjurs

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering vedr. status på lånedispensationer og låneoptag i Region Midtjylland i relation til budget 2007 og 2008

Bilag. Region Midtjylland. Orientering vedr. status på lånedispensationer og låneoptag i Region Midtjylland i relation til budget 2007 og 2008 Region Midtjylland Orientering vedr. status på lånedispensationer og låneoptag i Region Midtjylland i relation til budget 2007 og 2008 Bilag til Regionsrådets møde den 12. marts 2008 Punkt nr. 19 Regionshuset

Læs mere

Vedtægter for Frørup Andelskasse

Vedtægter for Frørup Andelskasse Vedtægter for Frørup Andelskasse 1 Navn, hjemsted og formål Andelskassens navn er Frørup Andelskasse. Dens hjemsted er Nyborg Kommune. Det er Andelskassens formål at drive virksomhed som pengeinstitut,

Læs mere

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006 Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune Årsberetning 2006 Økonomiafdelingen, den 24. april 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. LEDELSENS FORORD... 3 2. REVISISIONSPÅTEGNING... 4 3. SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 11-11-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 11. november 2011 kl. 08:15 afholdt Økonomiudvalget ekstraordinært møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 27. august 2010 kl. 12:00 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 039. Meddelelser til Ældrerådets møde den 27. august 2010 75 040. Budget 2011-2014

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 10. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 11. Plan for kurser og Temaforløb

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 07-09-2010. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 07:30. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 08:30 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2011 finansiering 638 2. Orientering 642 3. Lukket -

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE

UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE UDBUDSPOLITIK SVENDBORG KOMMUNE 2 Udbudspolitik Med henvisning til Bekendtgørelse om servicestrategi og opfølgningsredegørelse jf. lovbekendtgørelse nr. 1060 af 24. oktober 2006 om kommunernes styrelse

Læs mere

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling

Notat til Økonomiudvalget. Målsætning for gældsudvikling Notat til Økonomiudvalget Målsætning for gældsudvikling Finansielle strategi I kommunens finansielle strategi fastlægges generelle retningsliner i forbindelse med låneoptagelse og pleje af kommunens låneportefølje.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 6. marts 2006 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 16. Indretning af Farsø rådhus og fysisk placering af forvaltninger, herunder

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter Notat om Midtjyllands langfristede gæld og udgifter til afdrag og renter 1.1 Indledning Midtjyllands samlede langfristede gæld forventes med udgangen af 2011 at være tæt på 5 mia. kr. I dette notat beskrives

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune

Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for udbud i Lyngby-Taarbæk Kommune Godkendt af Økonomiudvalget den 13. december 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Omfang og afgrænsning...3 3. Tilrettelæggelse og gennemførelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1.sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 4. oktober 2005, kl. 14:00 Åben sag: 347. Aktiv gældspleje Åben sag: 348. Kirkeskat 2006 Åben sag: 349.

Læs mere

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT REFERAT Sted: Sagnlandet Dato: Onsdag den 22. august 2018 Start kl.: 16:00 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Fraværende: Ivan Mott (Ø) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Frederik Dahl (C) (Medlem) Jens K.

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Den 10. januar 2012. Aarhus Kommune

Den 10. januar 2012. Aarhus Kommune Den 10. januar 2012 Annoncering af prækvalifikation vedr. indkøb af konsulentbistand til indkøb af kunstnerisk udsmykning i tilknytning til projektet Urban Mediaspace Aarhus 1. Beskrivelse af indkøbet

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ

Kasse- og regnskabsregulativ Kasse- og regnskabsregulativ Godkendt af Byrådet den xx maj 2014, pkt. xxx Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1. Formål... 2 1.2. Godkendelse og ansvar... 2 1.3. Delegation... 2 2. Økonomistyring...

Læs mere

Byrådet. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 30. august 2011. Mødetidspunkt: 18:00

Byrådet. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 30. august 2011. Mødetidspunkt: 18:00 Tillægsdagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Byrådssal Michael Ziegler (borgmester) (C), Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Daniel Donoso

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune

Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Dagsorden Kommunalbestyrelsen 9. oktober 2014 kl. 18:00 Byrådssalen, Jammerbugt Rådhus Jammerbugt Kommune Åbne dagsordenspunkter 128 Andenbehandling af Budget 2015 3 129 Ansøgning om for fritagelse for

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE

Økonomiudvalget ODSHERRED KOMMUNE 1. Budgetoplæg 2012-2015 for Odsherred Kommune Sag 306-2010-42702 Dok. 306-2011-210278 Initialer: CLH Åbent Sagens opståen Byrådet skal senest den 15. oktober 2011 have vedtaget et budget for 2012 med

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 8 Side 1 af 3 Udbud af regional buskørsel Sagsbehandler:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Tirsdag den 30-08-2011. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 18:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Budget 2012-2015 - opfølgning på budgetseminar, udmelding af rammer m.v. 533 Underskriftsside

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 23. august Mødetidspunkt: 17:00 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere