Årskatalog Alt er gratis for lærere i Odense! Folkekirkens Skoletjeneste Odense

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årskatalog 2014 15. Alt er gratis for lærere i Odense! Folkekirkens Skoletjeneste Odense"

Transkript

1 Årskatalog Alt er gratis for lærere i Odense! Folkekirkens Skoletjeneste Odense Vi udarbejder indenfor rammerne af Fælles Mål materialer og projekter, som tilbydes gratis til alle grundskolerne i Odense Kommune. Skolereformens principper om den åbne skole er indarbejdet i mange projekter, fordi vi altid har søgt at fremme samarbejdet lokalt mellem skole og kirke. Skolereformens principper om den understøttende undervisning er indarbejdet i alle projekter, fordi FSO altid har arbejdet med flere forskellige tilgange til læring specielt de æstetiske og fordi projekterne tænkes tværfagligt. j R Når du vil bestille... Gå ind på hjemmesiden find materialet gennem menuen til venstre, udfyld bestillingen og tryk send. Du hører fra mig indenfor en uge, med mindre det er i en af skolens ferier.

2 Noahs Ark en musical Ørehængende og let lærte melodier og tekster, flotte kostumer og et stort skib, musicalforestilling og elever og lærere som tænder på projektet viser erfaringen. Projektet omfatter: Noas Ark som scene og kulisser med buske og bølger leveret og opsat efter nærmere aftale. Kostumer og rekvisitter til ca. 35 børn. Elevhæfte med 6 nye sange skrevet og komponeret til aldersgruppen ingen dialog. Drejebog med sangene og regibemærkninger til læreren. CD med lydsporene til alle sangene. Kort lærervejledning bl.a. med nogle centrale begreber og svære ord. Noder og sangdrejebog. Målgruppe: klasse Fag: kristendomskundskab, dansk, musik Lektioner: efter behov Projektperiode og tilmeldingsfrist: hele året Kursus: introduktion efter aftale til forløbet, arken leveres og opsættes gratis. Noas Ark i havnen Noas Ark kommer til Odense Havn i uge Det er et 70 m langt træskib, 13 m højt og 10 m bredt fyldt med bibelske historier i tableauer skabt af en række kunstnere. Som voksen har jeg en hel masse problemer med at tro på den historie. Barnet i mig ved samtidig, at det utrolige kan ske. Udsagnet kommer fra den hollandske tv-entertainer og dukkefører Aad Peters. Sammen med 50 håndværkere har han gjort et gigantisk træskib til Europas første flydende museum over bibelske fortællinger. Projektet har fokus på de gammeltestamentlige historier, som er vist om bord på arken. Det omfatter et besøg på arken i havnen med rundvisning og fortællinger og vejledning til evt. efterbehandling samt baggrundsstof til lærerne. Noas Ark kommer rundt i Danmark i anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum. Projektet er støttet af Bibelselskabet. Målgruppe: klasse Fag: kristendomskundskab, dansk, billedkunst Lektioner: to lektioner om bord på arken med rundvisning og evt. mere på egen hånd samt efterbehandling hjemme efter behov Periode: arken ligger i Odense havn i uge 34-35, (planen kan ændres pga. vind og vejr). Tilmeldingsfrist: senest fredag den 15. aug. Den åbne skole (besøg på arken i havnen) (besøget på arken)

3 Kirsten og Kirkemusen Musikalsk skuespil om kirkens rum og inventar. Hvad er vigtigt i forhold til Kristendommen i den danske folkekirke? Gennem de to roller, Kirsten kirketjener og den frække kirkemus, oplever eleverne en medrivende forestilling, hvor de lærer ordene og betydningen af kirkens inventar at kende. Projektet omfatter forestillingen i kirken og et kort forløb til efterbehandling af forestillingen. Målet med projektet er, at eleverne kan sige noget om, hvad der er vigtigt (og hvad ikke)og hvorfor i enhver dansk kirke, de måtte komme ind i. Det endelige tidspunkt og sted for forestillingerne afhænger af tilmeldingerne, så de kan først oplyses omkring 1. sep. Målgruppe: klasse, helst 100 elever eller flere pr. forestilling gerne et helt spor af klasser fra samme skole Fag: kristendomskundskab, dansk, billedkunst og evt. musik Lektioner: forestillingen i kirken tager 2 lektioner inkl. gåturen til kirken, efterbehandling fra fire til en del flere efter behov og lyst Periode: forestillingerne er onsdag, torsdag og fredag i uge Tilmeldingsfrist: 1. sep Den åbne skole (kirkebesøget med forestillingen) (gåturen til kirken) Begravelsesritualer i Jernalderens og nutidens Danmark Rigmor skal bagraves. Hun er død i Jernalderen for år siden og nu for et par dage siden begge gange i Næsby. Familie, venner og ceremoniens personale samles om begravelsen, som udspilles med alle de facetter, som de to kulturer indeholder. Dagen gennemføres som to rollespil: om formiddagen begraves Rigmor i Jernalderlandsbyen som for år siden; om eftermiddagen begraves Rigmor på nutidsk i Næsby Kirke. Lærervejledning med baggrundmateriale og praktiske oplysninger. Målgruppe: klasse Fag: kristendomskundskab, historie, billedkunst, musik, (dansk) Lektioner: hel skoledag på workshop, efterbehandling efter egne ønsker og tilrettelæggelse Periode: der er workshops følgende fredage - 12., 19. og 26. sep. samt 3., 24. og 31. oktober Tilmeldingsfrist: så hurtigt som muligt efter først til mølle princippet Den åbne skole (workshops) (workshops)

4 Symbolspillet Symbolspillet er et underholdende og lærerigt spil om symboler fra de store religioner og fra hverdagen. Undervisningsmaterialet giver baggrundsviden til eleverne. Gennem spillet og opgaverne får eleverne kundskaber om symbolerne, og hvad de står for. Målgruppe: klasse, opgaverne kan rettes til Fag: kristendomskundskab, dansk Lektioner: ganske få Projektperiode og tilmeldingsfrist: hele året Den åbne skole (kirkebesøg) De Fantastiske 3 Kortfilm på 14 min.: Det er fortæl-om-dine-forældres-arbejde-dag i klassen, og 8-årige Caspar skal fortælle om sin fars kedelige arbejde i kommunens borgerservice. Og om farens identitet som kommunal superhelt i trioen De Fantastiske 3. Undervisningen i materialet fokuserer på filmfortælling og personkarakteristik, humor og nåde, elevernes egen superheltefigur samt Bibelhistorien om Zakæus. Opgaverne kan nemt vinkles, så de passer til hele målgruppen. Målgruppe: klasse Fag: kristendomskundskab, dansk, billedkunst Lektioner: 4-8 Projektperiode og tilmeldingsfrist: hele året Historier med alle sanser Nærvær. Intens stemning. Historier med følelse. Det handler om magien ved en historie fortalt levende af et menneske af kød og blod. Alle sanser tages i brug, og følelserne lægges i historien. Rammen er den lokale kirke, hvor scenen sættes af det stemningsfulde lokale. Historierne spænder vidt: Selma Lagerlöf, Bibelhistorier, historie og sang sammenflettet, nye historier og meget mere. Til alle klassetrin Målgruppe: klasse, én klasse af gangen Fag: kristendomskundskab, dansk, billedkunst, musik Lektioner: to inkl. transport mellem skolen og kirken Periode: okt.-nov Tilmeldingsfrist: senest en måned før du gerne vil have arrangementet Den åbne skole (fortællerne) (gåturen til kirken)

5 Fortælleworkshop lær noget om at fortælle Lær at fortælle en historie, så du berører dit publikum. Gæstelæreren fører dig og din klasse hele vejen rundt i manegen! Bla bla bla bla bla... Book en gæstelærer for en dag (4-6 lektioner). Du og eleverne får følgende: Valgfrie historier med tydelige pointer om menneskelige relationer, som alle kender til (fra Æsops fabler). Indføring i at arbejde dig ind i historien og gøre den til din egen fortælling. Træning i at fortælle din historie, så det bliver spændende for tilskueren. Mulighed for at udvikle talentet ved at optræde for de andre i klassen. Målgruppe: klasse, én klasse af gangen Fag: dansk, kristendomskundskab Lektioner: 6 lektioner på én dag Periode: jan.-mar Tilmeldingsfrist: senest en måned før du gerne vil have arrangementet Den åbne skole (gæstelærer) (eleverne kommer ud på gulvet ) Længsel glæde og gråd Det handler om længsel i æstetiske udtryksformer: sange og digtning, billeder og historier. Der startes i det generelt menneskelige, man går videre ind over længsel udtrykt i kristen sammenhæng og slutter med elevernes eget arbejde med at udtrykke sig om længsel på baggrund af deres egne erfaringer fra forløbet. Lærervejledningen beskriver et grundforløb, hvor lektionsantallet kan udvides efter behov. Der er baggrundsmateriale til læreren, som folder de tre udtryk for længsel i kristen sammenhæng ud som en klangbund for undervisningen. Målgruppe: klasse Fag: Kristendomskundskab, dansk, billedkunst, musik Lektioner: ca. 10 i grundforløbet Periode og tilmeldingsfrist: hele året Kursus: jeg kommer gerne efter nærmere aftale ud på din skole og introducerer forløbet for dig og/eller dine elever stid (opgaver i værkstedsdelen)

6 På kant med Kierkegaard At vove er at miste fodfæstet en kort stund. Ikke at vove er at miste sig selv. Søren Kierkegaard havde blik for de elementære problemstillinger i tilværelsen, og hans tænkning tvinger enhver til selv at tage stilling til sit liv. Projektet inddrager fem af Kierkegaards eksistentialer: skyld, frihed, angst, tro og kærlighed. Eleverne arbejder sig ind på filosofien og problemstillingerne gennem en tegneserie om Kierkegaards liv og kunstværker skabt over de fem eksistentialer af kunstnerne Maja Lisa Engelhardt, Christian Lemmerz, Erik A. Frandsen, Peter Brandes og Cathrine Raben Davidsen. Selve elevarbejdet foregår med afsæt i projektets hjemmeside: Her vil eleverne møde såvel praktiske som æstetiske og filosoferende opgaver i relation til kunstværkerne og Kierkegaards tænkning. Formålet med hele projektet er således, at eleverne får et elementært kendskab til Kierkegaard og får mulighed for at reflektere over nogle grundlæggende tilværelsesspørgsmål i lyset af Kierkegaards tænkning. Hver deltagende klasse/lærer får: Et sæt plakater med reproduktion af de seks kunstværker. Et klassesæt af Niels Rolands tegneserie om Kierkegaard. Tatoveringsark med Kierkegaard citater. Adgang til projektets interaktive hjemmeside, Det Virtuelle Museum, hvor eleverne kan arbejde med kunstværker og begreber. Et læreroplæg med baggrundsstof og forslag til et konkret undervisningsforløb. Prøveoplæg til 9. klasses afgangsprøve. Projektet er udviklet med økonomisk støtte fra Edith og Gotfred Kirk Kristiansens Fond og fra Undervisningsministeriet. Målgruppe: klasse Fag: kristendomskundskab og spørgsmål til FSA, dansk, billedkunst Lektioner: fuldt forløb lektioner, men det kan forkortes væsentligt Periode og tilmeldingsfrist: hele året, kirkebesøget så lang tid før som muligt Den åbne skole (kirkebesøg) (nogle opgaver) K j æ r l i g h e d e r A l t s Op h a v

7 Liv, pop og Gud Salmer og popsange sammenstilles overfor hinanden i fem forskellige temaer: Skam og smerte, Det gode menneske, Brudt kærlighed, Ensomhed og håb og endelig Død og Paradis. Eleverne får mulighed for at forholde sig til sig selv og andres udtryk for de samme livsnære temaer på en distanceret måde. Alle opgaver er opbygget efter prøveskemaet : referat analyse perspektivering. Det giver mulighed for differentiering i undervisningen, og det forbereder eleverne til prøvesituationen. Fem færdige prøvespørgsmål til FSA følger med materialet. Muligheder for at udvide forløbet med opgaver i den understøttende undervisning. j R Målgruppe: klasse Fag: kristendomskundskab og spørgsmål til FSA, evt. dansk og samfundsfag Lektioner: et tema tager grundlæggende 3-4 lektioner, mulighed for udvidelser Periode og tilmeldingsfrist: hele skoleåret Kursus: jeg kommer gerne efter nærmere aftale ud på din skole og introducerer forløbet for dig og/eller dine elever (nogle opgaver) Den åbne skole (forløbsintro) (i opgaver i den understøttende undervisning) Din tro min tro Et gæstelærerbesøg i din klasse i to lektioner med en kristen og en muslim, som fortæller om deres hverdag med et aktivt trosliv. Vejledning til forberedelse af besøget og efterbearbejdning medfølger. Læs mere på projektets Københavnske hjemmeside: Projektet er støttet af Integrationsministeriet og Fyns Stift. Målgruppe: klasse, én klasse af gangen Fag: kristendomskundskab, dansk, samfundsfag Lektioner: to og bearbejdning efter behov Periode: hele skoleåret Tilmeldingsfrist: senest en måned før du gerne vil have arrangementet Den åbne skole (gæstelærerne)

8 Vores klasse Et barsk, polsk drama om 8 børn i samme klasse, 4 med polsk afstamning og 4 med jødisk. Stykket tager udgangspunkt i en historisk begivenhed, hvor jøder blev slået ihjel i en lille polsk by i Det starter godt før 2. verdenskrig og fortsætter med undertrykkelse, tortur, mord, voldtægt, hævn, retsopgør, fortrængning, fortielse, sorg og nye begyndelser mellem de otte personer. Handlingen udspændes i en vekselvirkning mellem fortid og nutid, dialog og fortælling med de otte personer som både levende og døde til stede. Projektet omfatter gratis teaterforestilling for din klasse i perioden 25. sep. til 18. okt., (dato og tid oplyses senere), og et gæstelærerbesøg i din klasse, hvor nogle af stykkets temaer tages op, samt et oplæg til prøvespørgsmål til FSA i kristendomskundskab over stykkets temaer. Målgruppe: klasse Fag: kristendomskundskab, historie, dansk, drama Lektioner: forestillingen med kort oplæg ca. 4 timer, gæstelærerbesøg på 4 lektioner Periode: forestillingen en gang i perioden 25. sep. til 18. okt., gæstelærerbesøg i forbindelse med forestillingen Tilmeldingsfrist: så hurtigt som muligt efter først til mølle princippet; aftale omkring refusionsordningen i forhold til billetpriserne indgås mellem skolen og skoletjenesten/teateret, alle billetudgifter afholdes af skoletjenesten Den åbne skole (teaterforestillingen og gæstelærer) (turen til teatret og gæstelærerbesøget) Folkekirkens Hus Frue Kirkestræde 14, 2. sal 5000 Odense C Tlf Mail: kontakt@skole-kirke-odense.dk Webadresse: Venlig hilsen Esbern Skovgaard projektleder

Årskatalog 2015 16. Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense

Årskatalog 2015 16. Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense Årskatalog 2015 16 Alle tilbud er gratis for lærere og elever i Odense Kommune Folkekirkens Skoletjeneste Odense FSO præsenterer her programmet for skoleåret 2015-16. Der er flere helt nye projekter, som

Læs mere

Et undervisningsprojekt for 4.klasse Kristendomskundskab På sporet af Jesus

Et undervisningsprojekt for 4.klasse Kristendomskundskab På sporet af Jesus Folkekirkens Skoletjeneste har den glæde igen i år, at indbyde til et projekt for næste skoleårs 4.klasse. Mange af jer lærere har været med før, men for de kommende 4. klasser er det hele nyt. Et undervisningsprojekt

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste Folkekirkens Skoletjeneste Dragør - Tårnby Skoleåret 2014 2015 KÆRE LÆRER Kunne du tænke dig: At give dine elever en undervisning lidt ud over det sædvanlige? At have let ved at forberede din undervisning,

Læs mere

Årskatalog

Årskatalog Årskatalog 2017 2018 Gratis Alle tilbud er gratis for lærere og elever på folkeskoler og fri- og privatskoler i Odense Kommune. Folkekirkens Skoletjeneste Odense Læs mere om FSO og undervisningstilbud

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste, København Frederiksberg Årsrapport 2012

Folkekirkens Skoletjeneste, København Frederiksberg Årsrapport 2012 Folkekirkens Skoletjeneste, København Frederiksberg Årsrapport 2012 Generelt Klasserne modtager i forbindelse med de enkelte projekter et undervisningsoplæg (evt. med tilhørende cd, plakat eller andet)

Læs mere

Om Folkekirkens Skoletjeneste Sylf

Om Folkekirkens Skoletjeneste Sylf Medarbejdere Vordingborg Kommune Lærer Rikke Fogh Kjær rfk@km.dk Tlf. 23 43 17 91 Guldborgsund Kommune Teolog Anna Sloth Jørgensen aslj@km.dk Tlf. 54 44 73 18 Lolland Kommune Teolog Dorte Hedegaard dhe@km.dk

Læs mere

KRISTENDOM OG BILLEDKUNST

KRISTENDOM OG BILLEDKUNST KRISTENDOM OG BILLEDKUNST Årsplan for kristendom og billedkunst 0.- 1.- 2. klasse (2013/14) Kristendom og billedkunst bestå af to ugentlige lektioner i skoleåret 2013/14. Der vil perioder hvor der fokuseres

Læs mere

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM AR BEJ DET THY/ MORS 2018 2019 IND SKOLING EN INGEMANNS VERDEN tre morgensange og to aftensange I 1837 skrev B.S. Ingemann en morgensang til hver dag i Dronningens Asyl, der var

Læs mere

Kristendomskundskab Fælles Mål

Kristendomskundskab Fælles Mål Kristendomskundskab Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter Efter 5 Efter 6. 6 Efter 9. 7 Fælles Mål efter kompetenceområde Livsfilosofi og etik 8 Bibelske

Læs mere

Teater Rollespil Kirkebesøg Åben skole Dramaværksted Faglig fordybelse Understøttende undervisning

Teater Rollespil Kirkebesøg Åben skole Dramaværksted Faglig fordybelse Understøttende undervisning Teater Rollespil Kirkebesøg Åben skole Dramaværksted Faglig fordybelse Understøttende undervisning Vejen 5. 7. klasse Billedkunst At give eleverne En forståelse af vejen som symbol på livet og valg heri.

Læs mere

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik

Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik Skoleafdelingen Åben Skole 2018/19 - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har

Læs mere

2014-2015. Antboy. NOas ark - et f lydende museum NEPHEW HJERTESTARTER. - et filmprojekt. www.skole-kirke-aarhus.dk

2014-2015. Antboy. NOas ark - et f lydende museum NEPHEW HJERTESTARTER. - et filmprojekt. www.skole-kirke-aarhus.dk 2014-2015 www.skole-kirke-aarhus.dk NEPHEW HJERTESTARTER NOas ark - et f lydende museum Antboy - et filmprojekt Skole-Kirke-Samarbejdet i Aarhus Kommune Kannikegade 12 8000 Aarhus C Kontortid : mandag-tirsdag

Læs mere

Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste. NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune.

Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste. NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune. Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste NB. Projekterne er gratis at benytte for alle offentlige og private skoler i Odsherred og Holbæk Kommune. KViST - Kirkerne i Vestsjællands SkoleTjeneste KViST Kirkerne

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste Folkekirkens Skoletjeneste Dragør - Tårnby Skoleåret 2015 2016 KÆRE LÆRER Kunne du tænke dig: At give dine elever en undervisning lidt ud over det sædvanlige? At have let ved at forberede din undervisning,

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger Årsplan Skoleåret 204/205 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 4/5. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. Årsplan for kristendom FAG: Kristendom

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2012/13 Kristendom. Skolens del og slutmål i kristendom kan læses på skolen hjemmeside.

Årsplan Skoleåret 2012/13 Kristendom. Skolens del og slutmål i kristendom kan læses på skolen hjemmeside. Årsplan Skoleåret 2012/13 Kristendom Skolens del og slutmål i kristendom kan læses på skolen hjemmeside. Årsplan Kristendomskundskab 1. årgang 2012/2013 Periode og emne Materialer Metode/arbejdsform Mål

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmødet onsdag d. 25. marts 2015

Referat fra Repræsentantskabsmødet onsdag d. 25. marts 2015 Referat fra Repræsentantskabsmødet onsdag d. 25. marts 2015 Hadsten Sognegård Dagsorden og referat: 1. Velkomst og præsentation Formanden for Folkekirkens Undervisning og Skoletjeneste i Randers & Favrskov

Læs mere

Årsplan for kulturdagen 3. årgang

Årsplan for kulturdagen 3. årgang Årsplan for kulturdagen 3. årgang Kulturdagen er 4 lektioner om ugen og indeholder de tre fag: Billedkunst, historie og kristendom. "Fælles Mål" fra Undervisningsministeriet og "Læreplaner for SFO" er

Læs mere

Årsplan Team Vega Danmark i Verden 2014 / 2015

Årsplan Team Vega Danmark i Verden 2014 / 2015 Årsplan Team Vega Danmark i Verden 2014 / 2015 Faget Danmark i Verden skal støtte imødegå børnenes nysgerrighed. Undervisningen skal lede frem mod, at børnene tilegner sig en viden, som sætter dem i stand

Læs mere

med selvvalgt problemstilling.

med selvvalgt problemstilling. Kristendomskundskab med selvvalgt problemstilling. I dette hæfte finder du: En beskrivelse af prøvens forløb Nyttige links Idéer til årsplanens temaer Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg Folkekirkens

Læs mere

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen

Åben Skole - kunst, kultur og musik. Skoleafdelingen Skoleafdelingen Åben Skole - kunst, kultur og musik I denne folder kan du læse om fire gratis og obligatoriske åben skole undervisningsforløb til folkeskolerne i Hillerød Kommune. Forløbene har særligt

Læs mere

Folkekirkens skoletjeneste i Aalborg kommune. Folkekirkens Hus Gammeltorv 4 9000 Aalborg. Konsulent Inge Dalum Falkesgaard 23467600 idf@km.

Folkekirkens skoletjeneste i Aalborg kommune. Folkekirkens Hus Gammeltorv 4 9000 Aalborg. Konsulent Inge Dalum Falkesgaard 23467600 idf@km. Folkekirkens skoletjeneste i Aalborg kommune Folkekirkens Hus Gammeltorv 4 9000 Aalborg Fra skoleåret 2015/2016 har kulturfagene samfundsfag, historie og kristendomskundskab fået ny prøveform med selvvalgt

Læs mere

Kristendomskundskab 9. klasse 19/20

Kristendomskundskab 9. klasse 19/20 Formålet for faget kristendomskundskab er at få et indblik i den religiøse, filosofiske og etiske dimension af verden. Vi skal lære om forskellige religioner igennem af året, med afsæt i forskellige emner,

Læs mere

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS

ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM DET THY/ MORS ÅRS PLAN SKOLE KIRKE SAM ARBEJ DET THY/ MORS 2019 2020 ÆSTETISKE LÆRE PROCESSER MÆRK KIRKEN læring med alle sanser Der findes andre måder at lære på end den kognitive. Projektet lader elever opleve, erfare

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Årsplan for kristendom i 2.a

Årsplan for kristendom i 2.a Årsplan for kristendom i 2.a Fællesmål: Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

Grindsted Privatskole Kristendom 8. Kl. 17/18

Grindsted Privatskole Kristendom 8. Kl. 17/18 Vi arbejder, ligesom folkeskolen, hen imod nye Fælles Mål for kristendom efter 9. Klasse, som kan ses via dette link: http://www.emu.dk/sites/default/files/kristendomskundskab%20 %20januar%202016.pdf Vi

Læs mere

Eleven kan udtrykke sig nuanceret om den religiøse dimensions indhold og betydning ud fra grundlæggende tilværelsesspørgsmål og etiske principper

Eleven kan udtrykke sig nuanceret om den religiøse dimensions indhold og betydning ud fra grundlæggende tilværelsesspørgsmål og etiske principper Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 6. klassetrin Efter 9. klassetrin Livsfilosofi og etik om den religiøse dimension ud fra og etiske principper nuanceret om den religiøse dimensions

Læs mere

Årsplan. Undervisningstilbud. www.fsvs.dk

Årsplan. Undervisningstilbud. www.fsvs.dk 2013 2014 Årsplan Undervisningstilbud www.fsvs.dk Kontakt Folkekirkens Skoletjeneste Skottenborg 12-14 8800 Viborg www.fsvs.dk fsvs@fsvs.dk Hvem, hvad, hvor? Henrik Kunst skoletjenestenhk@fsvs.dk tlf.

Læs mere

Årsplan. Undervisningstilbud. www.fsvs.dk

Årsplan. Undervisningstilbud. www.fsvs.dk 2015 2016 Årsplan Undervisningstilbud www.fsvs.dk Kontakt Folkekirkens Skoletjeneste Skottenborg 12-14 8800 Viborg www.fsvs.dk fsvs@fsvs.dk Henrik Kunst skoletjenestenhk@fsvs.dk tlf. 3155 0911 Den Åbne

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Morsø og Thisted Provstier + Thyholm

Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Morsø og Thisted Provstier + Thyholm Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Morsø og Thisted Provstier + Thyholm Årsplan for skoleåret 2010/2011 Hvad er Skole-Kirke-Samarbejdet? Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet og de Folkekirkelige Skoletjenester

Læs mere

Årsplan Team Asteroider Danmark i Verden 2014 / 2015

Årsplan Team Asteroider Danmark i Verden 2014 / 2015 Årsplan Team Asteroider Danmark i Verden 2014 / 2015 Faget Danmark i Verden skal støtte imødegå børnenes nysgerrighed. Undervisningen skal lede frem mod, at børnene tilegner sig en viden, som sætter dem

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikshavn Provsti

Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikshavn Provsti Årsplan 2 0 1 4/15 Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikshavn Provsti Havnepladsen 10 3, 9900 Frederikshavn www.skt-frederikshavn.dk tlf. 2178 2044 Indhold Indhold Velkommen til Folkekirkens Skoletjeneste........

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste www.bornogengle.dk Årsplan for Folkekirkens Skoletjeneste i Frederikssund provsti 1 2012-2013 2 Hvad er skoletjenesten? Folkekirkens skoletjeneste i Frederikssund provsti udvikler med afsæt i kristendomsfaget

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært)

Den digitale skoletjeneste Glud Museum. Lærervejledning. Historie (primært) Dansk (sekundært) Den digitale skoletjeneste Glud Museum Lærervejledning Målgruppe: Fag: Fælles mål: Undervisningsmateriale: Materialet omhandler: 6. klasse Historie (primært) Dansk (sekundært) Forløbet er tilrettelagt

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

Årsplan kristendomskundskab 9.årgang 2019/2020

Årsplan kristendomskundskab 9.årgang 2019/2020 Årsplan kristendomskundskab 9.årgang 2019/2020 Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til forståelse af den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen

Læs mere

TPL-skema kap. 1 Tro og tanker

TPL-skema kap. 1 Tro og tanker TPL-skema kap. Tro og tanker Livsfilosofi og etik (Fase ) grundlæggende tilværelsesspørgsmål i forhold til den religiøse dimension / Eleven har viden om grundlæggende tilværelsesspørgsmål, som de kommer

Læs mere

Som I givet ved, er denne gudstjeneste den sidste i rækken af gudstjenester med temaer inden for kategorien etiske dilemmaer.

Som I givet ved, er denne gudstjeneste den sidste i rækken af gudstjenester med temaer inden for kategorien etiske dilemmaer. 1 Prædiken til Tema gudstjeneste d.11.4.2010 kl.16.00 i Lyngby Kirke Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: [Joh 21,15 19] Som I givet ved, er denne gudstjeneste den sidste i rækken af

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016

Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016 16 0 2 / lan 2015 p s År eåret l sko Ideer og inspiration til undervisningen i 2015-2016 Varieret tværfaglig undervisning, workshops og kurser Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte Kære lærere Vi glæder

Læs mere

ÅRSKATALOG FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE PÅ NORD- OG VESTFYN

ÅRSKATALOG FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE PÅ NORD- OG VESTFYN ÅRSKATALOG 2018 2019 FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE PÅ NORD- OG VESTFYN PRÆSENTATION OG KONTAKT Årskataloget 2018/19 er en skøn blanding af det kreative, det med fortællinger og livets helt store spørgsmål.

Læs mere

Skole-kirkeprojekter 2014-2015

Skole-kirkeprojekter 2014-2015 Skole-kirkeprojekter 2014-2015 Mellemtrin Kirken er et af de steder, hvor børn kan lære om de traditioner, højtider, værdier og fortællinger, som står centralt i vores samfund. I Farum Sogn har vi derfor

Læs mere

KRISTENDOMS- KUNDSKAB

KRISTENDOMS- KUNDSKAB Nyhedsbrev 1 (2007-2008) NYHEDSBREV KRISTENDOMS- KUNDSKAB Juni 2008 Pædagogisk Central Velkommen til det første nyhedsbrev fra Pædagogisk Central om kristendomskundskab. Jeg Nyhedsbrev 1 2007-2008 Side

Læs mere

Liv og religion. klar til forenklede Fælles Mål og prøven. Af Karina Bruun Houg

Liv og religion. klar til forenklede Fælles Mål og prøven. Af Karina Bruun Houg Liv og religion klar til forenklede Fælles Mål og prøven Af Karina Bruun Houg Liv og religion er vel nok Danmarks bedst sælgende bogsystem til kristendomskundskab i grundskolen. Mange anvender derfor stadig

Læs mere

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag

Religionspædagogik. Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag Religionspædagogik Konfirmandundervisning og minikonfirmandundervisning i dag at møde børnene og de unge, hvor de er d. 24. november 2013 d. 14. december 2013 v. sognepræst Lene Sander Baggrund Friedrich

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Årsplan 2013/2014. Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk Provsti

Årsplan 2013/2014. Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk Provsti Årsplan 2013/2014 Folkekirkens Skoletjeneste Frederiksværk Provsti Kontakt KLASSIKERE Kære Lærere 200-året for Søren Kierkegaards fødsel markeres i år med et stort landsdækkende projekt for udskolingen.

Læs mere

Lærervejledning Før Under Efter. sorg

Lærervejledning Før Under Efter. sorg Lærervejledning Før Under Efter sorg i børnehøjde Indhold Om lærerens ansvar og rolle 2 Før 3 Under 4 Efter 4 Anbefalet materiale til videre arbejde 5 Rådgivning til børn og hjælp til selvhjælp 6 Om forestillingen

Læs mere

Årsplan for. Folkekirkens skoletjeneste. www.bornogengle.dk. i Frederikssund provsti 2013-2014

Årsplan for. Folkekirkens skoletjeneste. www.bornogengle.dk. i Frederikssund provsti 2013-2014 www.bornogengle.dk Årsplan for Folkekirkens skoletjeneste i Frederikssund provsti 2013-2014 1 2 Om projekterne Tilmelding til de enkelte projekter foregår på skoletjenestens hjemmeside www.bornogengle.dk

Læs mere

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger Indholdsplan Bernstorffsminde Efterskole 13/14 Anderledes dage og uger Indhold ANDERLEDES DAGE OG UGER... 3 Introdage... 3 DOSO... 3 Efterårs- og vintermøde... 4 Gallafest... 4 Musicaluge... 5 Skitur...

Læs mere

Årsplan 1415 kristendom 1. kl HT

Årsplan 1415 kristendom 1. kl HT Årsplan 1415 kristendom 1. kl HT Årsplan 2014 2015 Engum Skole Klasse: 1 Lærer: Helle Thure Fag: Kristendom Dato: august 2014 Fælles mål for faget kan læses på Faget omfatter i år: 2 lektioner pr. uge

Læs mere

VELKOMMEN TIL EFTERÅRET 2013! CTs SÆSONLANCERING FOR LÆRERE

VELKOMMEN TIL EFTERÅRET 2013! CTs SÆSONLANCERING FOR LÆRERE VELKOMMEN TIL EFTERÅRET 2013! CTs SÆSONLANCERING FOR LÆRERE CTs forestillinger er samtidsaktuelle, samfundsengagerede og researchbaserede. De er yderst anvendelige i undervisningssammenhænge og derfor

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Fra årsplan til emneudtrækning

Fra årsplan til emneudtrækning Fra årsplan til emneudtrækning Tema Problemstilling Tekster/andre udtryksformer Udvalgte Færdighedsog vidensmål Bibelske fortællinger/lig- nelser Hvad er lignelser og hvad kendetegner denne udtryksform?

Læs mere

Tiltag Hvad skal eleverne lave? Under samme himmel 7/8, Malling Beck, s Malling Beck, s

Tiltag Hvad skal eleverne lave? Under samme himmel 7/8, Malling Beck, s Malling Beck, s Klasse: 8.årgang Fag: Kristendom År: 2019/2020 Fælles Mål Hvilke kompetencemål og områder sigtes der mod? Læringsmål Hvad er de overordnet læringsmål for klassen? Tiltag Hvad skal eleverne lave? Problemstillinger

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Skovgaard Museet UNDERVISNING 2015-2016

Skovgaard Museet UNDERVISNING 2015-2016 Skovgaard Museet UNDERVISNING 2015-2016 Oversigt - permanente tilbud Romantik og guldalder Et undervisningstilbud om romantikken og guldalderens kunst, kultur og samfund med udgangspunkt i P.C. Skovgaards

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

Lærervejledning. Baggrund

Lærervejledning. Baggrund Lærervejledning Formidlingsmaskinen er en hjemmeside, hvor Kulturhistorisk Museum stiller middelalderudstillingen Middelalderens mennesker til rådighed blandt andet for skoleklasser. Her kan eleverne ved

Læs mere

Religion på Rygaards skole

Religion på Rygaards skole Religion på Rygaards skole FAGFORMÅL: Formålet med undervisningen i religion er: At eleven opnår forståelse for den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte menneske og dets forhold

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Foreningens navn: Teatergruppen Syvstjernen Foreningstype: Kultur Hvor mange: 50-250 Kontaktperson: Tue Bertelsen Mail: tue.bertelsen@gmail.com

Læs mere

Teater Rollespil Kirkebesøg Åben skole Dramaværksted Faglig fordybelse Understøttende undervisning

Teater Rollespil Kirkebesøg Åben skole Dramaværksted Faglig fordybelse Understøttende undervisning Teater Rollespil Kirkebesøg Åben skole Dramaværksted Faglig fordybelse Understøttende undervisning Oplev og udforsk Sct. Catharinæ Kirke Klassetrin: Alle klasser Fag: Kristendomskundskab Musik Historie

Læs mere

Årskatalog. Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup Furesø Provsti

Årskatalog. Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup Furesø Provsti Årskatalog 2018 2019 Folkekirkens Skoletjeneste Ballerup Furesø Provsti Værsgo en lille håndfuld gratis tilbud til dine klasser i skoleåret 18/19 Kære lærere Velkommen til et nyt skoleår! Det er med glæde,

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min.

FORTÆL EN FILM. Filmklipning i FILM-X 40 min. Optagelse af billede og lyd i FILM-X 80 min. FILM-X lærervejledning, Fortæl en film 1 FORTÆL EN FILM I dette forløb får eleverne deres egne erfaringer med at skabe en kort filmfortælling med en klar konflikt og opbygning med start-midte-slutning

Læs mere

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN RELIGION

5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN RELIGION 2015-16 Lærer: KC Forord til faget i klassen Formålet med undervisningen i faget religion er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

Legende Lette Læreplaner. Børneworkshops med teaterimprovisation, leg og historiefortælling

Legende Lette Læreplaner. Børneworkshops med teaterimprovisation, leg og historiefortælling Legende Lette Læreplaner Børneworkshops med teaterimprovisation, leg og historiefortælling Legende Lette Læreplaner Xeneriet tilbyder børneworkshops, der inddrager drama og historiefortælling i arbejdet

Læs mere

Kristendom delmål 3. kl.

Kristendom delmål 3. kl. Kristendom delmål 3. kl. Livsfilosofi og etik tale med om almene tilværelsesspørgsmål med brug af enkle faglige begreber og med en begyndende bevidsthed om det religiøse sprog samtale om og forholde sig

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

Årsplan for kristendom i 5. klasse 2011/2012 af Helene Dyssegaard Jensen. Årsplan for kristendom i 5. klasse 2011/2012

Årsplan for kristendom i 5. klasse 2011/2012 af Helene Dyssegaard Jensen. Årsplan for kristendom i 5. klasse 2011/2012 Årsplan for kristendom i 5. klasse 2011/2012 Formål Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen

Læs mere

Samlet fagplan for Historie-, Samfund- og kristendomsfaget (Danmark i verden)

Samlet fagplan for Historie-, Samfund- og kristendomsfaget (Danmark i verden) Samlet fagplan for Historie-, Samfund- og kristendomsfaget (Danmark i verden) Formål med Danmark i verden: Formålet for Danmark i verden er at give eleverne en forståelse for, hvordan kristendom, historie-

Læs mere

Bibelske fortællinger Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne tolke grundlæggende værdier ud fra centrale bibelske fortællinger.

Bibelske fortællinger Undervisningen giver eleven mulighed for at kunne tolke grundlæggende værdier ud fra centrale bibelske fortællinger. Religion Der undervises i religion på 2.- 8. klassetrin. Fra 5.- 8. klasse afholdes en ugentlig fagtime, hvor det i 2.- 4. klasse er integreret i den øvrige undervisning. Kompetencemål efter 9. klasse

Læs mere

Kom og vær med til at spille teater

Kom og vær med til at spille teater Kom og vær med til at spille teater Få en sprudlende, fantasifuld, smuk, poetisk, musikalsk og helt ualmindelig hyggelig oplevelse sammen med dit barn Vær med i Teatergruppens traditionsrige teaterforestilling

Læs mere

Kristendomskundskab og dansk Indskolingen, 2. klasse

Kristendomskundskab og dansk Indskolingen, 2. klasse Hellige steder Fag Klassetrin Kompetenceområde Færdigheds- og vidensmålpar Eleven kan læse enkle faglige tekster og udtrykke sig sprogligt enkelt om deres indhold Eleven kan udtrykke sig om enkelte begivenheder

Læs mere

Målsætning for Gul gruppe menneskeligt/socialt

Målsætning for Gul gruppe menneskeligt/socialt Jeg synes, at Gul Gruppe er en meget åben gruppe. Man har ikke altid lige de samme holdninger, men man skal da i hvert fald ikke være bange for at sige det, man så føler. Emma P (elev i 6. klasse). Målsætning

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen.

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Februar 2010 UHL og JWK 1 Formål for faget drama Undervisningen i drama på Davidskolen bygger på skolens kristne værdigrundlag. Formålet med

Læs mere

Kend din vandforsyning

Kend din vandforsyning Lærervejledning Kend din vandforsyning for indskolingen i Esbjerg Kommune Skoleåret 2019/2020 Introduktion Denne lærervejledning er tiltænkt som en støtte til dig, der har ansvaret for klassens deltagelse

Læs mere

DESIGN OG IDENTITET. Skoletjenesten. Mellemtrin: Design og identitet hvem er vi?

DESIGN OG IDENTITET. Skoletjenesten. Mellemtrin: Design og identitet hvem er vi? DESIGN OG IDENTITET Udstillingen Fetishism - Obsessions in fashion & design tager fat i de tidlige, sanselige barndomsoplevelser, der ligger i underbevidstheden og påvirker den personlige forkærlighed

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Skole-kirkeprojekter 2015-2016

Skole-kirkeprojekter 2015-2016 Skole-kirkeprojekter 2015-2016 Kirken er et af de steder, hvor børn kan lære om de traditioner, højtider, værdier og fortællinger, som står centralt i vores samfund. I Farum Sogn har vi derfor i en årrække

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2017 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fællesmål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018

ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018 ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018 Eleverne i 8.-9.klasse har religion to lektioner om ugen. Undervisningen i religionsfaget tager udgangspunkt i nedenstående temaer, som er bygget op omkring

Læs mere

Kend din lokale vandforsyning

Kend din lokale vandforsyning Lærervejledning Kend din lokale vandforsyning for 1. klasserne i Varde Kommune Skoleåret 2018/2019 Introduktion Denne lærervejledning er tiltænkt som en støtte til dig, der har ansvaret for 1. klassernes

Læs mere

Årsplan for FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE. www.bornogengle.dk. i Frederikssund provsti 2015-2016

Årsplan for FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE. www.bornogengle.dk. i Frederikssund provsti 2015-2016 www.bornogengle.dk Årsplan for FOLKEKIRKENS SKOLETJENESTE i Frederikssund provsti 2015-2016 1 Indhold Projekter Skabelse og undergang i egyptisk, nordisk og jødisk/kristen mytologi 5 Lydspor leg med lyd

Læs mere

Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin.

Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin. Årsplan for 5A kristendomskundskab skoleåret 2012-13 IK Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin.

Læs mere

Skole-kirkeprojekter

Skole-kirkeprojekter Skole-kirkeprojekter 2014-2015 Udskoling er et af de steder, hvor børn kan lære om de traditioner, højtider, værdier og fortællinger, som står centralt i vores samfund. I Farum Sogn har vi derfor i en

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere