PROGRAM. Skoleåret Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM. Skoleåret 2010-11. Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA"

Transkript

1 PROGRAM Skoleåret Tilbud om aktiviteter i fritiden: MUSIK SANG KOR TEKSTILDESIGN BILLEDKUNST SHOWDANS DRAMA

2 KLAR TIL SÆSONSTART I KULTURFORENING! Bordings Kulturforening byder alle velkommen til en ny sæson i skoleåret , hvor børn og unge kan deltage i aktiviteter inden for musik, sang, dans, drama, design og billedkunst. Kulturforeningen blev stiftet i april Det er en selvstændig forening med en bestyrelse af forældre. Inden for rammerne af den frivillige folkeoplysning for børn og unge har foreningen til formål at forestå undervisning og andre aktiviteter for børn og unge som et frivilligt tilbud i deres fritid - til supplement af skolens undervisning i fagene. Foreningen bygger på medlemskab for de børn og unge, som vil deltage i foreningens aktiviteter. Medlemmer skal betale et årligt kontingent på 100 kr. Foreningen er også åben for børn og unge, som ikke er elever på Bordings Friskole. I sidste sæson deltog ca. 200 elever i den frivillige undervisningen, og vi håber på lige så mange i den nye sæson. De fleste af sidste års instruktører og aktiviteter er med igen, og vi fortsætter med tilbuddet: Elever kan GRATIS deltage i KORSANG, når de også er tilmeldt anden aktivitet. Der skal være tilmeldt minimum 12 elever for at der bliver oprettet et hold. Programmet rummer gennemgang af de aktiviteter, som tilbydes samt praktiske oplysninger om priser, tilmelding mv. I forbindelse med tilmelding beder vi alle om at gennemlæse programmet grundigt, så grundlaget for deltagelse er kendt! Har du spørgsmål, så kontakt Edle Nørgaard, som er kulturforeningens daglige leder. Tilmelding skal ske senest onsdag den 16. juni, hvorefter undervisningen tilrettelægges, så deltagerne efter ferien kan få besked om optagelse og tidspunkt for den tilmeldte aktivitet. Undervisningen begynder 30. august og slutter efter 31 lektioner i maj I årets løb vil vi give børn og forældre besked om de arrangementer for børn og forældre, som Kulturforeningen afholder. For den nye sæson er det vores ønske og håb, at et godt samarbejde mellem forældre, elever og instruktører kan være til gavn og glæde for børnenes kulturelle udvikling og deres lyst til at udfolde sig kreativt. Henrik Lange (formand), Edle Nørgaard (leder), og Mogens Krabek (skoleleder)

3 MUSIK KLAVER Hvis du har et klaver og gerne vil lære at spille, så er det nu du skal gå i gang. Alle kan lære at spille, og alle kan få glæde af det selv om ikke alle når lige langt. På klaver kan du spille selv, 4-hændigt, sammen med en ven, akkompagnere et instrument eller sang - men inden skal du naturligvis have styr på det grundlæggende. Dag&tid: Bertha: torsdag og fredag. Øvrige efter aftale. Lærere: Bertha Vidstein Petersen, Karen Fløng, Edle Nørgaard, Jeppe Pedas, Simon Linnert, Frederik Menzies Deltagerpris pr. måned: 395 kr. for 20 min. eller 570 kr. for 30 min. BLOKFLØJTE At spille blokfløjte er nemt og sjovt! Med udgangspunkt i børnesange og lette melodier arbejdes der med elevens musikalske kreativitet og spilleglæde. I undervisningen lægges der både vægt på gehørspil og almindelig nodelære. Nye elever begynder på sopranblokfløjte og går ofte videre til altblokfløjten fra 3. eller 4. klasse. Dag&tid: Efter aftale Lærer: Birgitte Fremerey Deltagerpris pr. måned: 395 kr. for 20 min. el. 570 kr. for 30 min.

4 VIOLIN Ingrid Hagel glæder sig meget til at fylde sin violin klasse op med mange små nybegyndere. Ingrid er specialiseret i colorstrings violin pædagogik for begyndere, som hun blander sammen med Kodalys metode. Vi bruger colorstrings bøger, som er farverige og meget karakteristiske for børn. Vi skal spille masser af musik samt lærer noder og rytme allerede fra første time. Skrive og farve noder, lege, klappe, synge, lytte til musik og spille violin. Vi skal have det sjovt, og samtidig lære meget om musik og violinspil. Det er også muligt at begynde sammen med en ven på samme niveau. Vi vil prøve at holde fællestimer ind i mellem for at spille sammen. Desuden satser vi på nogle små arrangementer/koncerter, hvor alle kan optræde i løbet af året. Ingrid er uddannet på Det Rytmisk Musikkonservatorium i København. Som barn voksede hun op med klassisk musik og gik på klassisk musikskole, hvilket har lagt grundstenen for Ingrids mangeårige interesse for musik. Ingrid er selv en optrædende musiker. Hun spiller violin, synger, improvisere og komponerer nyskabende og original musik. duo eller flere Dag&tid: Efter aftale Lærer: Ingrid Hagel Deltagerpris pr. måned: 395 kr. for 20 min. eller 570 kr. for 30 min. GUITAR Her spiller vi rock og pop, men også børnesange, alt efter hvad der er lyst til. Der er ingen tvivl om, at øvelse gør det meste, når man skal lære at spille guitar. Så man skal have lyst til at øve sig, hvis man vil blive god! Jeg tager udgangspunkt i, hvad der tænder den enkelte elev og bygger oven på det. Der er selvfølgelig indledende øvelser, man ikke kommer uden om, hvis man er nybegynder. Jeg lægger vægt på improvisation, da det udvikler mange kompetencer på een gang. Fra 2. klasse Dag&tid: Efter aftale Lærer: Martin Buono Deltagerpris pr. måned: 395 kr. for 20 min. eller 570 kr. for 30 min.

5 El-BAS Vil du lære at spille el-bas, har du nu chancen! Vi tager udgangspunkt i børnesange, velkendte popsange og lign. En del af undervisningen er at du skal udvikle din musikalitet gennem lette nodeopgaver og øvelser i efterspilning. Lektion: 20 min. Lærer: Trine Wester Deltagerpris pr. måned: 395 kr. Dag&tid: Efter aftale TROMMER Hovedvægten lægges på at udbygge rytmisk sikkerhed. Du kommer til at arbejde med koordination, stikteknik, improvisation og noder. Lektion: 20 min. Lærer: Trine Wester, Simon Linnert Deltagerpris pr. måned: 395 kr. Dag&tid: Alle dage TROMPET Trompet er et alsidigt instrument til både klassisk og rytmisk solo- og sammenspil. Dag&tid: Efter aftale Lærer: Anders Ortmann Deltagerpris pr. måned: 395 kr. for 20 min. eller 570 kr. for 30 min. KLARINET Klarinettens klang bruges i al slags musik, såvel klassisk som rytmisk. Man holder på klarinetten som på en blokfløjte, og den har mundstykke som en saxofon. Har man lært at spille klarinet, er det let også at spille saxofon, hvorimod det omvendte ikke gælder. Det er muligt at begynde tidligt på en slags blokfløjteklarinet allerede fra 7-8 års alderen. Da den rigtige klarinet kræver en vis fysik, skal barnet her være 9-10 år. Dag&tid: Efter aftale Lærer: Frederik Menzies Deltagerpris pr. måned: 395 kr. for 20 min. eller 570 kr. for 30 min.

6 SANG Vil du gerne blive bedre til at synge, så er solosang noget for dig. Du bestemmer selv hvilken genre du vil synge; pop, rock, musical, klassisk det er helt op til dig. Du kan arbejde med sangteknik, og lærer at udtrykke dig bedre med din stemme. Fra klasse eller gerne flere Dag&tid: Louise: Mandag-tirsdag, Valdemar: Efter aftale Lærer: Louise Hansen, Valdemar Villadsen Deltagerpris pr. måned: 395 kr. for 20 min. eller 570 kr. for 30 min. BORDING-KORET Hvis der er tilmeldinger nok, bliver der et lille kor for 1. til 3.kl. og et store kor for 4. til 6.kl. Vi vil meget gerne oprette kor for 7. til 9.kl samt også gerne med venner som ikke går på Bordings. Det er både for drenge og piger! Alle elever i Musikskolen kan deltage GRATIS, hvis de også er tilmeldt en anden aktivitet. Men husk også her tilmelding! Lille kor: Vi syner de skønne børnesange; om dyrene, om årstiden, om hverdagen, sludder-sange og smukke sange. Vi synger også sanglege og danser mens vi synger. Du lærer kanons og sange med to stemmer, sange vi alle sammen kender og nogle nye vi kan lære. Fra kl. Antal: Min. 12 elever på hvert hold Lektion: 45 min. Dag&tid: Tirsdag kl Lærer: Louise Hansen Deltagerpris pr. måned: 145 kr. eller gratis, hvis tilmeldt anden aktivitet Store kor: Kom og mærk hvor fedt det er at synge sammen i kor. Du lærer en bedre sangteknik og at holde sin stemme, når man synger flerstemmigt. Koret synger flerstemmige sange; pop, rock, klassisk, folkesange eller musical vi plukker i genrerne, lidt for enhver smag. Fra kl. Antal: Min. 12 elever på hvert hold Lektion: 45 min. Dag&tid: Tirsdag kl Lærer: Louise Hansen Deltagerpris pr. måned: 145 kr. eller gratis, hvis tilmeldt anden aktivitet

7 RYTMISK SAMMENSPIL Vi arbejder med måder og muligheder for rytmisk sammenspil. For at få udbytte af at spille sammen er det nødvendigt med mindst 2 års erfaring på et instrument, og at man stadig går til individuel undervisning. Når holdet er sammensat, vil vi i fællesskab vælge de genrer og numre, vi gerne vil spille. Fra kl. Antal: Min. 10 elever Lektion: 45 min. Dag&tid: Mandag Lærere: Simon Linnert Deltagerpris pr. måned: 250 kr. ANDRE INSTRUMENTER??? Har du mod på at spille cello, tværfløjte, saxofon eller andre instrumenter, så kontakt Edle Nørgaard, som da vil prøve at finde en instruktør.

8 BILLEDKUNST BILLEDSKOLE Billedskolen er et tilbud til elever fra 1. til 9. kl. med interesse for at arbejde med billeder. Her får deltagerne mulighed for at udvikle deres skabende evner gennem kreativ udfoldelse og deres redskaber til at udtrykke fantasi og iagttagelser gennem eksperimenterende billedarbejde. Der arbejdes med tegning og grafik, farver og maleri, collage, skulptur og blandingsteknikker. Undervisningen vil veksle mellem oplæg med faglig inspiration, bundne opgaver under fælles temaer, hjælp til frie eksperimenter og vejledning til billedproduktioner ud fra egne ideer og interesser. I deltagerprisen indgår også materialer. Hvis der er mange tilmeldinger, opretter vi to hold. Mette Wille, som igen i år står for billedskolen, er lærer og billedkunstner Fra 1. til 9.kl. Antal: 12 til 20 elever Lektion: 105 min. Lærer: Mette Wille Deltagerpris pr. måned: 250 kr. Dag&tid: Torsdag kl DESIGN TEKSTILDESIGN På designholdet vil der være mulighed for at lave tasker, puder, hatte, toppe, nederdele og ting til dit værelse med spændende materialer, mønstre og farver. Du vil blandt andet lære om: designe dit eget mønster forskellige syteknikker forskellige materialer form og farver Det er dine idéer og din fantasi, som er drivkraften for de ting, du laver. Tekstildesign er et værksted hvor du kan udvikle dine kreative evner og lyst til at udtrykke dig. Der arbejdes både med nye materialer, genbrugsmaterialer o.a. Fra 5. til 9.kl. Antal: 12 til 20 elever Lektion: 105 min. Lærer: Mette Wille Deltagerpris pr. måned: 250 kr. Dag&tid: Onsdag kl

9 SHOWDANCE Kom og vær med! DANS OG DRAMA Maria Nielsen er uddannet danser i bl.a. moderne, hiphop og house. 1 gang om ugen kan du blive undervist i Showdance - en blanding af bl.a. hiphop, moderne dans og andet. 1. til 3. kl.: Har du lyst til at være med til rytmisk, lærerig og sjov dansetime? Så er det bare at melde sig til. 4. til 7. kl.: Her er holdet for alle danseglade drenge og piger, som har lyst til at danse til det nyeste musik fra tv og radio. 8. til 9. kl.: Showdance med udgangspunkt i de musikvideoer I kender fra TV. Jeg har selv danset i mange år og har stor erfaring med showdance. Fra 1. til 9. kl Lektion: 45 min. Lærer: Maria Nielsen Deltagerpris pr. måned: 145 kr. Antal: Min. 12 elever Dag&tid: Torsdag DRAMA På dramaholdene skaber vi sammen et kreativt frirum, hvor man kan udforske og lære forskellige dramatiske udtryksformer og stilarter. Gennem opgaver og øvelser kan du udvikle din evne til at udtrykke dig gennem stemme og krop. Derudover giver dette dramarum en mulighed til at udvikle en større selvforståelse, da det hovedsagligt er en selv, man bruger som redskab. Drama giver dig mulighed for at afprøve nogle grænser. Samtidig er det sjovt at fungere i et tæt fællesskab, hvor alle sammen skal løfte en fælles opgave. Glæder mig til at se dig. Fra kl. og kl. Lektion: 45 min. Lærer: Maria Clausen Deltagerpris pr. måned: 145 kr. Antal: Min. 12 elever Dag&tid: Tirsdag

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER SÆSONPLAN Sæsonen rummer i alt 31 undervisningsgange. Undervisningen er fordelt over 9 måneder med start i begyndelsen i uge 35 (fra 30. august) og afslutning i løbet maj Der undervises ikke på skolens ferie-/fridage og i emneuger. UNDERVISNING Undervisningen placeres normalt efter skoletid dvs. efter kl Ved nogle aktiviteter er (som vejledning) angivet den ugedag, hvor undervisningen forventes at foregå. TILMELDING Som noget nyt kan I tilmelde jer på Skole-Intra under tilmelding til arrangementer (eller ved at aflevere den udfyldte tilmeldingsblanket til skolens kontor). Tilmeldingsfristen er onsdag d. 16. juni OBS også på Skole-Intra OPTAGELSE Lige efter sommerferien vil eleverne modtage besked om optagelse og tidspunkt for den tilmeldte aktivitet. For individuel undervisning i musikskolen gælder: Hvis en elev absolut ikke kan spille på den udmeldte tid, skal forældre snarest kontakte læreren, som vil være behjælpelig med at finde et andet tidspunkt. Vi forsøger at få plads til alle tilmeldte elever, men beder om forståelse for, at alle ikke kan få den bedste tid især ikke på instrumenter med stor søgning. Her må enkelte elever være indstillet på sene spilletider. Ved holdundervisning (drama, dans, kor, design, billedskole) skal der være minimum 12 elever på holdet, ellers bliver det ikke oprettet. Foreningen forbeholder sig ret til nødvendige ændringer af aktivitetstider, og hjemmet vil da blive underrettet. UDMELDELSE Tilmelding og betaling er bindende for hele sæsonen. Udmeldelse kan kun ske efter endt prøvetid på de første 2 måneder, der udløber 31. oktober. Husk, at der også betales for undervisning i prøvetiden. Udmeldelse skal ske skriftligt til kulturforeningens leder Edle Nørgaard og altså ikke til lærer eller skolens kontor! Derefter kan udmeldelse kun finde sted ved skoleskift eller længerevarende sygdom med én måneds varsel.

11 Den bindende tilmelding og betaling hænger sammen med et hensyn til lærernes beskæftigelse og ansættelse, idet de har krav på at kende omfanget af deres arbejdstid i kulturforeningen i forhold til øvrig beskæftigelse. AFLYSNING Sæsonen rummer i alt 31 undervisningsgange. Ved lærers sygdom forsøger vi at finde en vikar ellers aflyses timen. Hvis det er muligt, vil læreren tilbyde ekstra undervisning på et andet tidspunkt. Hvis læreren aflyser mere end 3 gange i løbet af sæsonen, tilbagebetales elevbetalingen svarende til antal aflyste timer herudover. FRAVÆR / AFBUD Hvis en elev må melde afbud til undervisningen, skal elev/forældre give besked i god tid til læreren. Udeblivelse eller fravær pga. sygdom, lejrskole mv. erstattes ikke. INSTRUMENTER Skolen råder over klaver/keyboard, guitar/el-bas, violin, trommer og trompet, som kan benyttes i undervisningen. Herudover må elever selv anskaffe sig instrument. Lærerne rådgiver gerne mht. køb eller leje. PRISER OG BETALING BORDINGS KULTURFORENING - MEDLEMSKAB For at kunne deltage i foreningens aktiviteter skal elev være medlem af Bordings Kulturforening. Medlemskab oprettes automatisk samtidig med tilmelding/optagelse. Kontingentet er 100 kr., som dækker udgifter til at drive foreningen med. Kontingentet er det samme, uanset om man deltager i én eller flere aktiviteter. BETALING FOR DELTAGELSE I AKTIVITET Udover kontingent indgår betaling for undervisning. Deltagerprisen er angivet ved opslaget for de enkelte aktiviteter. Elevbetalingen for undervisning opkræves månedsvis af skolens kontor - sammen med skolepengene - i 9 månedsrater fra september 2009 til og med maj Sammen med første betalingsrate for september 09 opkræves også kontingentet på 100 kr. for medlemskab af kulturforeningen.

12 INSTRUKTØRER: NAVN TLF. Edle Nørgaard, leder Magdelonevej 16, 2400 NV Henrik Lange formand Anders Ortmann trompet Maria Nielsen dans Bertha Vidstein Petersen klaver Birgitte Fremerey blokfløjte Edle Nørgaard klaver Ingrid Hagel violin Jeppe Pedas klaver Frederik Menzies Klarinet, klaver Louise Hansen kor, sang Mette Wille Billedkunst, tekstildesign Martin Buono guitar Simon Linnert klaver, trommer Trine Wester el-bas, trommer Valdemar Villadsen sang Karen Fløng klaver Maria Clausen drama

FREDERIKSBERG UNGDOMSSKOLE ITALIEN 2015. August 2014 Nr. 19

FREDERIKSBERG UNGDOMSSKOLE ITALIEN 2015. August 2014 Nr. 19 FREDERIKSBERG UNGDOMSSKOLE AMP C R E M SUM ITALIEN 2015 August 2014 Nr. 19 Velkommen Velkommen til en ny sæson i Ungdomsskolen med masser af tilbud til unge på Frederiksberg Få venner og opleverler på

Læs mere

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D

Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet. Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014. OV1_Kvadrat_R D Ungdomsskolen Kolding Oplevelser for livet Info for fritidsundervisere Sæson 2013 2014 OV1_Kvadrat_R D Velkommen Du sidder nu med Ungdomsskolens personalefolder for fritidsundervisere. I denne folder finder

Læs mere

frizone - du bestemmer!

frizone - du bestemmer! din frizone - du bestemmer! 2009-2010 Hvem er vi? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Silkeborg Ungdomsskole Oslovej 2 8600 Silkeborg Tlf. 86 82 34 33 Kontortid alle hverdage fra 8.00 15.00 Ungdomsskoleleder Lars

Læs mere

KULTUR 2014/2015. posten Folkeoplysning, undervisning og kulturelle arrangementer i Nordfyns kommune

KULTUR 2014/2015. posten Folkeoplysning, undervisning og kulturelle arrangementer i Nordfyns kommune KULTUR 2014/2015 posten Folkeoplysning, undervisning og kulturelle arrangementer i Nordfyns kommune Foreninger og institutioner Navne og adresser AOF Nordfyn....Side 4 Mogens Jørgensen, Bredbjergvej 64,

Læs mere

ollerupkursus Søndag den 25. marts til fredag den 30. marts 2012 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration

ollerupkursus Søndag den 25. marts til fredag den 30. marts 2012 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration ollerupkursus Søndag den 25. marts til fredag den 30. marts 2012 En uge med Faglighed / Fordybelse / Ny viden / Inspiration OLLERUPKURSUS 2012 I kursushæftet præsenteres 20 faglige kurser for de frie skolers

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

SKA DU PÅ EFTERSKOLE?

SKA DU PÅ EFTERSKOLE? SKA DU PÅ EFTERSKOLE? GASTRONOMI MUSIK TØJDESIGN TEATER SKOLEN FOR GASTRONOMI, MUSIK & DESIGN Introduktion Kære Kommende elev I denne brochure finder du en oversigt over alle skolens hold og du kan her

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen?

Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Hvad skal børnene lære i skolen og som hjemmearbejde? Tekst af Solveig Gaarsmand og Helge Christiansen AKTIVE FORÆLDRE HJEMMEARBEJDE

Læs mere

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Kunstkatapult Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Indhold Hvad er Kunstkatapult? Et anderledes undervisningsforløb En udveksling mellem fag og institutioner Hvad er Kunstkatapult også? Fordybelse

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form)

Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet. Vejledning. Undervisningsministeriet 2009. (Publikationen findes kun i elektronisk form) Undervisning i dansk af danske børn bosat i udlandet Vejledning Undervisningsministeriet 2009 (Publikationen findes kun i elektronisk form) Forord Undervisningsministeriet udsender hermed 5. reviderede

Læs mere

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution.

Tøjhushavens Børnehus åbnede 1. august 1997 som en puljeordning under Randers kommune. 1. juli 2011 blev Tøjhushavens Børnehus privatinstitution. Indhold Velkommen... 2 Tøjhushavens Børnehus... 2 Ansatte i Tøjhushavens Børnehus... 2 Åbningstider... 2 Økonomi... 2 Barnets start... 3 Aflevering og afhentning... 3 Forældresamtaler... 3 Samarbejde:...

Læs mere

OLLERUPKURSUS. FAGLIGHED, FORDYBELSE, NY VIDEN OG INSPIRATION 20 faglige kurser for de frie skolers og folkeskolens lærere og ledere

OLLERUPKURSUS. FAGLIGHED, FORDYBELSE, NY VIDEN OG INSPIRATION 20 faglige kurser for de frie skolers og folkeskolens lærere og ledere OLLERUPKURSUS Søndag den 21. marts til fredag den 26. marts 2010 FAGLIGHED, FORDYBELSE, NY VIDEN OG INSPIRATION 20 faglige kurser for de frie skolers og folkeskolens lærere og ledere 1 FAGLIGHED, FORDYBELSE,

Læs mere

ABC. Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde.

ABC. Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde. ABC Afdelingsmøder møder hvor lærere diskuterer og planlægger undervisningen og afdelingens aktiviteter. Afdelingerne er rygraden i skolens arbejde. Aflevering og afhentning Skolen er åben fra kl. 7.00

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen. Skoleåret 2013-2014. GRATIS tilbud til musiklærere i kommunerne

FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen. Skoleåret 2013-2014. GRATIS tilbud til musiklærere i kommunerne FIND DIN STEMME! Mere sang i skoledagen Skoleåret 2013-2014 GRATIS tilbud til musiklærere i kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer DEL AF KULTURAFTALEN 2011-2014

Læs mere

Ryslinge Højskole - 1.-7. August 2015: "Visen i centrum"

Ryslinge Højskole - 1.-7. August 2015: Visen i centrum Ryslinge Højskole - 1.-7. August 2015: "Visen i centrum" Det er med stor fornøjelse at vi igen iår tilbyder en vise-sprudlende uge i det Midtfynske! ;o) Vi håber at du vil læse nedenstående grundigt; det

Læs mere

MGP. skaber ikke stjerner stjernerne skaber MGP. Et landsdækkende projekt med fokus på talent og på den kreative proces

MGP. skaber ikke stjerner stjernerne skaber MGP. Et landsdækkende projekt med fokus på talent og på den kreative proces MGP skaber ikke stjerner stjernerne skaber MGP Et landsdækkende projekt med fokus på talent og på den kreative proces Et nyetableret samarbejde mellem DR, KODA, DAF samt 9 kommuner fordelt på hele landet

Læs mere

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD!

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! NR 2 2014 MEDLEMSBLAD KOR NYT LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! Kære alle i Folkekirkens Ungdomskor! Velkommen til KorNyt! Denne gang udkommer vores

Læs mere

Overgange mellem tilbud

Overgange mellem tilbud Juli 2014 Overgange mellem tilbud Lyngby Taarbæk Kommune Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjerne vil blive redigeret i skoleåret 2014/2015 i forhold til den nye skolereform Bindende retningslinjer

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2015-2016 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

Godt øje til mænd omkring de 60 hold op med at være usynlig (s. 2) Ny Seniorhøjskole tag kunsten i egen hånd (s. 6)

Godt øje til mænd omkring de 60 hold op med at være usynlig (s. 2) Ny Seniorhøjskole tag kunsten i egen hånd (s. 6) 2. halvår 2008 36. årgang Aktiv Nytprogram & magasin for seniorer i århus Godt øje til mænd omkring de 60 hold op med at være usynlig (s. 2) Ny Seniorhøjskole tag kunsten i egen hånd (s. 6) Fremtidens

Læs mere

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kære lærer, SFO og klubfolk Helsingør Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har flest både små og store kulturinstitutioner. Tilsammen byder de skoleklasser

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET De syv Have Gerlevvej 3 2700 Brønshøj Tlf. 38 28 10 01 E-mail: 37344@buf.kk.dk 1 Inholdsfortegnelse Inholdsfortegnelse... 2 Kære forældre... 3 Børnehusets ansatte... 4 Børnehusets

Læs mere

12 11 1 10 2 9 3 8 4 7 5 6 STYR PÅ TIDEN

12 11 1 10 2 9 3 8 4 7 5 6 STYR PÅ TIDEN 11 12 1 10 2 9 3 8 4 7 6 5 STYR PÅ TIDEN Forord Med overenskomsten, som blev forhandlet i foråret 2015, har Moderniseringsstyrelsen og GL sammen sendt et klart signal om, at arbejdstidsreglerne, der gælder

Læs mere

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00.

Aktuelt. Husk at den årlige generalforsamling foregår på mandag, kl. 19.00. Uge 16 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Dejligt at være tilbage på

Læs mere

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse.

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. Læsevejledning I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. På skoleskak.dk > kontakt finder du telefonnumre og e-mails på en række kontaktpersoner over

Læs mere

Afklaring Udvikling Uddannelse

Afklaring Udvikling Uddannelse Afklaring Udvikling Uddannelse Ta' 10. klasse og få en god start på din ungdomsuddannelse Trivsel - Troværdighed - Engagement - Faglighed 2014-2015 3 Indholdsfortegnelse Et år der peger fremad... 3 Et

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere