Hvad eller hvem er WORDIT.dk?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvad eller hvem er WORDIT.dk?"

Transkript

1 Jan Mølgaard, Porsgrunnsvej 45 DK 8200 Århus N Hjemmeside: Mail: Telefon: Mobil: Hvad eller hvem er WORDIT.dk? Firmanavnet fandt jeg ved at lave en lille konkurrence mellem mine venner på Facebook. Hvem kunne komme op med det bedste og mest fængende navn på den en-mands-virksomhed, som jeg besluttede at sætte i gang, efter at jeg blev fyret fra Århus Kommune i forbindelse med en af de mangfoldige nedskæringsrunder. Var jeg vred oven på den fyring? Svaret er entydigt ja. Men jeg besluttede mig altså for, at jeg ikke ville sidde passivt og dyrke min vrede. I stedet ville jeg bruge den tid, jeg nu fik til min rådighed på noget andet og mere konstruktivt. Jeg valgte at undlade at påtage mig elendigheden. I stedet valgte jeg altså at kæmpe imod den. En ny begyndelse altså i stedet for en afslutning, som man kunne blive hængende i. Vindernavnet blev valgt, fordi det kombinerede de ting, som jeg gør. Det engelske ord WORD ord og forkortelsen IT. Ord og it. Og da jeg så fik en grafiker i København til at arbejde lidt på navnet, så kom der et synes jeg selv rigtigt godt logo ud af det. Farverne er enkle, skrifttypen klar, logoet kan bruges både i sorthvid og i farve. Og det er tilpas frisk i stilen til, at det også i sig selv signalerede det nye. WORDIT.dk er altså ikke et beskæftigelsesterapeutisk projekt. Det er et bud på en arbejdsplads. Indtil videre kun for mig selv men hvem ved? Hvad jeg kan, og hvad jeg kan for dig, er det, som dette lille hæfte handler om.

2 Ny hjemmeside eller en ny udgave af den gamle Du har brug for en hjemmeside, som er nem at vedligeholde. Hvor du ikke skal kunne ret meget mere end man kan, hvis man skriver et dokument med sin tekstbehandling. Og hvor man kan lægge billeder på, skrive nyheder, lægge tekster ind og så videre. Men du vil ikke bruge en formue på at anskaffe siden ligesom du heller ikke vil bruge en formue på at have den liggende på nettet. Endelig vil du gerne have optimeret sidens placering på de søgetjenester, som andre mennesker bruger Google for eksempel. Kan det lade sig gøre? Og kan man betale sig fra det? Det nemme og hurtige svar er, at det sagtens kan lade sig gøre. Men det ubehagelige svar er også, at i ganske mange tilfælde, så bliver mindre erhvervsdrivende formænd for idrætsklubber eller private narret til at købe løsninger, der både er dyrere og mere besværlige at vedligeholde end nødvendigt. Man bliver bombarderet med tekniske termer, man bliver kørt rundt i manegen af mennesker, der bruger teknikken som dække for at sælge én langt mere, end man har brug for. Hvad skal man med en kompliceret side med animationer og den slags, hvis det eneste, man har brug for, er at have et elektronisk visitkort liggende på nettet, som man kan henvise til. Så skal man måske bare have en simpel HTML-side med kontaktoplysninger og måske en formular, som folk kan bruge til at kontakte én med. Det skal være dine behov og din pengepung, som bestemmer. Derfor skal rammerne omkring den nye hjemmeside lægges fast gennem samtale og diskussioner. Og det er min metode. Har du brug for mere avancerede ting (brugertilmelding, brugeradministration, søgning og så videre), så er det måske et CMS, du skal have (CMS står for Content Management System og er en løsning, der gør det muligt for dig at vedligeholde en dynamisk side på den letteste måde). Men du skal ikke have det, hvis behovet ikke er til det.

3 Programmering eller scripting Skal der laves forretningslogik på din nye side hvad enten den så kun fungerer internt i virksomheden eller vender sig mod omverdenen, så er svaret måske at bruge et CMS eller at kombinere en forholdsvis enkel HTML-side med en smule forretningslogik. Næsten alle kan finde ud af at installere Wordpress eller noget andet tilsvarende. Men at modificere et CMS eller at lave forretningskritiske løsninger i et script-sprog (for eksempel PHP), er ikke noget man bare lige gør. Men jeg har gjort det nu igennem adskillige år. Så jeg ved, hvordan den slags skal gøres. Jeg har lavet en løsning, der bruges til og er blevet brugt til gennem mere end 5 år at administrere brugere i Børn og Unge i Århus Kommune. Næsten alt er nyt og specielt. Jeg har lavet løsninger til kursusadministration for Dansk Arbejder Idrætsforbund og Den Danske Billard Union. Jeg har lavet et modificeret CMS til anvendelse i forbindelse med et webtidsskrift (der udgiver et nummer cirka hver anden måned). Og sådan kunne man blive ved (det kan man faktisk). Jeg arbejder med PHP til kodning og med MySQL som database (begge OSS). Og der er næsten ikke grænser for, hvad man kan lave med det. Så lad dig ikke skræmme. Fortæl hvad du gerne vil have. Så tager vi en snak om det jeg laver en prototype og så laver vi det færdigt sammen. Er det dyrt? Det kommer an på kompleksiteten selvfølgelig, men som hovedregel er det billigere, end du måske tror. Og du får altid en pris før vi starter en pris, der holder. Rådgivning Du har en lille virksomhed, eller også er du leder af en mindre institution. Eller du er formand for en forening. Hvad i alverden skal du dog bruge en it-konsulent til? Og koster det ikke spidsen af en jetjager? Det behøver ikke være dyrt for nu at svare på den indvending først. Prisen afhænger af opgaven. Og du får selvfølgelig et tilbud, før noget sættes i gang. For det andet: Det vil næsten helt sikkert vise sig, at du kan spare flere penge, end du betaler. Så vurderet som et hele vil det kunne

4 betale sig for dig. Hvad kan en konsulent så hjælpe dig med? Det er altid godt at have en person med ved bordet, når en sælger forsøger at overbevise dig om, at du har brug for meget mere, end du reelt har brug for. Det giver en langt stærkere forhandlingsposition, at du har en bisidder, som faktisk ved noget om it-området, og som kan se igennem alle de smarte udtryk og uforståelige forkortelser. Desuden er det godt, før man starter forhandlingerne, at få kortlagt, hvilke behov man egentlig har. Hvad kan man klare sig med og hvad ville det være rart at have, hvis prisen ellers er i orden. Og hvordan skal balancen være mellem de to? Og kan man måske finde et brugbart og næsten gratis alternativ til de dyre, kommercielle programmer? Alt det kan en konsulent hjælpe dig med - også med måske at finde mere prisbillige alternativer. Det er ikke altid givet, at en sælger har dine interesser for øje. Som regel er sælgeren mere interesseret i at sælge så meget som muligt uanset hvad du rent faktisk har brug for. Projektledelse Du eller din virksomhed skal i gang med et større projekt. Måske skal du have anskaffet og integreret nyt software til løsning af nogen af dine behov. Måske skal du have lavet om på de løsninger, du allerede har. Måske har du brug for at få afklaret, om du skal kaste dig ud i noget i den stil. Eller også overvejer du for eksempel at skifte til en løsning, der ligger i skyen. Uanset hvad, så er du ikke indstillet på at ansætte en person udelukkende til at varetage projektledelsen. På den anden side har du brug for, at der sidder en med på din side af bordet, når der skal forhandles og du har brug for hjælp til at bære projektet igennem internt. Så kunne du jo vælge at lave en aftale med mig. Jeg har efterhånden mange års erfaring i projektarbejde og projektledelse. Jeg har arbejdet med små projekter men også med meget store projekter med mange involverede og stor teknologisk kompleksitet. Jeg er derudover PRINCE2-certificeret. Og hvis du ikke skulle vide det, så er PRINCE2 et projektstyringskoncept udarbejdet i England på baggrund af tusinder og atter tusinder af dokumenterede projektforløb.

5 Jeg kender faldgruberne. Og jeg er god til at tale med mennesker på alle niveauer. Ligesom jeg er god til at få fremkaldt det, der er det væsentligste i forbindelse med projekter: begejstring og ejerskab fra alle involverede. Lad os tage en uforpligtende samtale, hvor jeg kigger på jeres ønsker og I kigger på mig. Og lad os så se, hvordan det udvikler sig. Oversættelse Jeg har oversat en masse skønlitteratur over de sidste mange år. Og det håber jeg meget at blive ved med en del år endnu. Men jeg har også lavet tekniske oversættelser. Jeg har skrevet danske brugervejledninger til det CMS, jeg foretrækker at bruge til mine hjemmesideløsninger, jeg har også skrevet engelske brugervejledninger til det. Jeg har lavet danske sprogfiler til dette CMS (der hedder PHP-Fusion) og til den editor, som er integreret (tinymce). Ligesom jeg har lavet danske tekster til en del andre løsninger. For eksempel til det IAM-system, der er i udarbejdelse i et samarbejde mellem Århus Kommune og KMD. Hvis der er noget, du har brug for at få oversat inden for dette felt, så kan jeg altså også hjælpe. Den skønlitterære del af min oversættervirksomhed vil jeg ikke kommentere yderligere her. Men den tekniske skal have et par ord mere med på vejen. At oversætte for eksempel ledetekster (overskrifter, betegnelser, knapper og så videre) er ikke kun et spørgsmål om at få den leksikalske betydning med. Man skal kunne se og forstå de sammenhænge, som teksterne indgår i man skal have en fornemmelse for, hvilke andre begreber, brugeren kunne tænkes at kende, og man skal først og sidst være fokuseret på funktionaliteten. Teksterne skal hjælpe brugeren, lede brugeren på vej (derfor begrebet ledetekster). Og det er ikke altid så nemt at indløse, som det måske lyder. Det kræver erfaring og musikalitet at levere den slags. Og den erfaring har jeg.

6 Undervisning Jeg har lang erfaring i at undervise og i at udarbejde undervisningsmaterialer. Og jeg har ikke blot undervist på begynderniveau også på kurser for viderekomne. Dit behov kunne for eksempel være at få introduceret dine medarbejdere eller dine medlemmer i, hvordan man mest effektivt bruger internettet eller i hvordan man bruger sin mailløsning mest produktivt eller i hvordan man introducerer nye løsninger, hvor undervisningen retter sig mod undervisere. Alt det kan jeg hjælpe dig med. Jeg har undervist i, hvordan man bruger sin pc (operativsystem for begyndere, strukturering af en harddisk, Lotus Notes, Microsoft Word) jeg har undervist i, hvordan man bedst håndterer de såkaldte sociale medier (som jeg generelt er en anelse kritisk overfor) og jeg kan undervise i andet, som har med IT at gøre. Jeg hjælper også gerne med et forløb om kildekritik eller med et oplæg om tekstforståelse og tekstkritik. Her bruger jeg min gamle faglige baggrund og den øvelse, som det blandt andet har givet at skrive artikler om den slags. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er kritisk overfor meget af det, jeg møder. Men selvom man er kritisk, kan man godt være konstruktiv. Målet er altid, at modtagerne skal kunne bruge min undervisning til noget på deres egne betingelser. Dertil kommer, at jeg i Århus Kommune har deltaget i et kursus for mentorer. Så hvis det er personlig rådgivning, du har brug for, så er jeg også leveringsdygtig i det. Undervisningsmaterialer og dokumentation laves selvfølgelig til den konkrete modtagergruppe. Og materialet er jeres ejendom bagefter. Skulle det være nødvendigt at få lavet en større dokumentation en håndbog i bogformat, så har jeg også prøvet at lave den slags.

7 Om mig Først lidt information om mig. Jeg er oprindelig uddannet mag. art. i Nordisk Sprog og Litteratur og har i den sammenhæng undervist og forsket et antal år på Århus Universitet og Ålborg Universitetscenter. Efter en kort ansættelse i et privat IT-firma blev jeg for mere end 26 år siden ansat ved Århus Kommune, hvor jeg siden har arbejdet med forskellige aspekter af it (strategisk analyse, projektledelse, kommunikation og personale). I 2012 stoppede jeg i Århus Kommune. Ikke et ord mere om det. Men selvom jeg er fyldt 65, så er mit arbejdsliv ikke færdigt endnu. Ved siden af mine dagjobs har jeg hele tiden været involveret i andre typer af aktiviteter. Jeg har deltaget i drift og styring af et Århus-forlag - oversat skønlitteratur - skrevet faglige og politiske artikler - deltaget i organisationsarbejde og en del mere. Desuden fik jeg for en del år siden kontakt til OSS-miljøet (Open Source Software), og i den sammenhæng har jeg skrevet brugerhåndbøger, lavet løsninger, styret projekter og deltaget i supporten. Her og i andre sammenhænge har jeg ligeledes oversat it-tekster. Desuden har jeg lavet en del hjemmesideløsninger - også med tilføjelse af forretningslogik. Undervejs er jeg blevet ITIL- og PRINCE2-certificeret. Jeg har i mit efterhånden lange jobliv mødt utallige konsulenter, for hvem det var vigtigere at fremstå kompetente, end det var at opnå resultater. For mig har resultaterne altid været det vigtigste. Når jeg rejste mig fra mødebordet sidste gang, så skulle der ligge et produkt eller være etableret en viden som modtageren kunne anvende direkte i sin egen virkelighed. Hvad min egen status angår, så var og er den mindre vigtig. Derfor er det for mig vigtigere at lytte end at tale. Selvom jeg stiller mange spørgsmål. Og jeg opfordrer altid mine kunder til at gennemtænke deres behov nøje. Når alt kommer til alt, så kan jeg kun hjælpe dem med at formulere den viden, de allerede har i forvejen. Det er brugeren eller kunden, som er eksperten. Jeg er bare ekspert i at få dem til at indoptage og formulere den viden og de ønsker, de allerede har i forvejen. Det betyder også, at hvis vi ikke får det rigtige på tavlen første gang, så må vi prøve en gang mere og en gang til. Tålmodighed er

8 et nøgleord. Vi springer ikke til konklusionerne. Den filosofi mener jeg både man kan bruge, når det er en hjemmeside, der skal laves en programmeringsopgave, som skal løses eller en organisatorisk ændring, som skal implementeres. Ved man ikke, hvorfor man gør det ene eller det andet, så ved man i virkeligheden ikke, hvad man gør. Og kan konsulenten ikke hjælpe brugeren med at etablere den forståelse, så har konsulenten ikke løst sin opgave. Kontaktoplysninger: Jan Mølgaard Porsgrunnsvej Århus N TLF: MOBIL: SE-nummer: Bank: Nordea - Regnr. 1915, kt.nr Hjemmeside:

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC Best ProData Consult-magasin om IT, projekter og menneskene bag. Nr. 1, 2012 Practice KMD sætter eksterne ressourcer i system SDC Konsulentindkøb uden omveje Saxo Bank Kun plads til de bedste Kim Bendixen,

Læs mere

Slip kontrollen lad brugerne styre

Slip kontrollen lad brugerne styre selvbyg Slip kontrollen lad brugerne styre I MotivationsHuset i Esbjerg er det brugerne, som styrer deres egen behandling. Det gør de ved at anvende Byggeklodsmodellen, der er en enkel måde at sikre brugerindflydelse

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Online markedsføring. Den store grundbog. Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen Online markedsføring Den store grundbog Anders Hingeberg Jakob Hebsgaard Camilla Kjærsgaard Pedersen

Læs mere

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD

Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Projekt VoksenADHD - En evaluering af et projekt målrettet voksne med ADHD Marts 2010 Center for Kvalitetsudvikling Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N Projekt VoksenADHD En midtvejsevaluering af et projekt

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne

Fra ide til færdigt projekt. Guide til projektudvikling i landdistrikterne Fra ide til færdigt projekt Guide til projektudvikling i landdistrikterne Projektudvikling Denne guide er en hjælp til projektudvikling. Hæftet hjælper dig med at komme godt fra start og helt i mål. Ved

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper

Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Et skridt i den rigtige retning betyder jo ikke, at man stopper Interview med Michael Ziegler, chefforhandler for KL, til bogen Lærernes kampe kampen for skolen Interviewer: Hanne Birgitte Jørgensen Hvad

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for

Spørgeskemaundersøgelser man selv står for 2 Spørgeskemaundersøgelser man selv står for Hvorfor? Man kan vælge at gennemføre en mindre spørgeskemaundersøgelse hvis man ønsker at få et overblik over forældrenes mere overordnede holdning til forskellige

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret TIPSKATALOG Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret 1 Indholdsfortegnelse Introduktion s. 3 Del I: Metoder til kompetenceudvikling på jobbet s. 4 Kursus eller læring på jobbet s. 4 På egen

Læs mere

Sådan består du Prøve i dansk 3

Sådan består du Prøve i dansk 3 Sådan består du Prøve i dansk 3 Denne vejledning skal hjælpe dig med at forberede dig til Prøve i dansk 3. (Danskprøve, højt niveau). Grundlaget for vejledningen er Skapagos erfaringer med elever, der

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale

HVAD VISER FORSKNINGEN? At lære Den Motiverende Samtale I denne artikel vil jeg præsentere nyeste forskning inden for hvordan man lærer Den Motiverende Samtale. Jeg vil præsentere empiriske undersøgelser og studier, der dokumenterer, at man ikke lærer Den Motiverende

Læs mere

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match

guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match guiden til dit første job 2007/2008 karriereråd jobsøgning nyuddannet mulige match GODE DM-MEDLEMMER KØRER SIG IGEN TIL REKORDOVERSKUD Christina Geertsen - medlem af GF Bonuscheck på 38,07% til medlemmerne

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

Man skal nok lige lære os at kende først

Man skal nok lige lære os at kende først Man skal nok lige lære os at kende først Et inspirationshæfte om børnesamtalen FAMILIEPLEJEN DANMARK Dansk Socialrådgiverforening Forside 3 01/04/04, 10:58:16 2 Indhold 4 Vi har fået øje for børnene I

Læs mere

Håndbog i FORENINGSARBEJDE

Håndbog i FORENINGSARBEJDE 1 Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 Organisering og ansvar Værktøjer og brugere Anvendelse internt og eksternt Prioritering og fremtid FORORD Denne rapport indeholder resultaterne af en undersøgelse af

Læs mere

Håndbog i. Kulturelle Samråd i Danmark

Håndbog i. Kulturelle Samråd i Danmark Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

IT-Vest Nyt. NR. 5 Efterår 2002. Artikler. Nye uddannelser. Nyheder og Aktiviteter. Nyt fra direktionen. Klip fra presseen

IT-Vest Nyt. NR. 5 Efterår 2002. Artikler. Nye uddannelser. Nyheder og Aktiviteter. Nyt fra direktionen. Klip fra presseen NR. 5 Efterår 2002 Artikler Studiemetroen - en støtte til opgaveskrivningen Aarhus Universitet har udviklet en internetbaseret studieguide, hvor de studerende kan hente støtte til skriveprocessen og studie-

Læs mere