KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november"

Transkript

1 KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november Regionernes indsats for en høj stemmeprocent Kandidat? Dine vælgere vil møde kampagnen fra regionerne. Se mere her

2 EN HØJ VALGDELTAGELSE En høj stemmeprocent er målsætningen med de aktiviteter, regionerne i fællesskab gennemfører op til kommunal- og regionsvalget 21. november. Danske Regioner står sammen med Økonomi- og Indenrigsministeriet og KL bag en kampagne, der styrker synligheden af valget og vigtigheden af at stemme. Regionerne gennemfører desuden selv en kampagne, der skal gøre det tydeligt for vælgerne, hvad de har indflydelse på i forbindelse med valget af regionsrådspolitikere. Siden starten af 1980 erne har valgdeltagelsen ved kommunal- og regionsvalg været faldende. Den udvikling blev vendt ved valget i 2013, hvor det efter en massiv indsats på tværs af stat, regioner og kommuner lykkedes at hæve valgdeltagelsen seks procentpoint fra 65,7 til 71,8. Men der er stadig langt op til de 85,8 procent af de stemmeberettigede, som stemte ved sidste folketingsvalg. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at unge vælgere i 20 erne har lavere valgdeltagelse end andre befolkningsgrupper. Fra forskningen ved vi, at det var den meget brede synlighed og de store landsdækkende kampagner, som har ansvaret for, at valgdeltagelsen i 2013 steg fra 65% til 71%, et historisk godt resultat.

3 BLYANTEN SOM REDSKAB TIL INDFLYDELSE KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. NOVEMBER KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. NOVEMBER KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. NOVEMBER DIN INDFLYDELSE SIDDER I SPIDSEN AF DEN HER SERIØST REDSKAB TIL MEDBESTEMMELSE DU MÅ STEMME PÅ LIGE DEN, DU HAR LYST TIL TÆNK DIG OM, FØR DU IKKE STEMMER TÆNK DIG OM, FØR DU IKKE STEMMER TÆNK DIG OM, FØR DU IKKE STEMMER #STEMDK #STEMDK #STEMDK Danske Regioner, KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet samarbejder om en kampagne, der skal få flest muligt til at stemme ved kommunalog regionsvalget den 21. november hverdag, når regionernes kampagne spørger ind til grundlæggende emner som Er der en læge til stede i din region? og Skal der være job til dig i din region? Kampagnens kreative greb er at invitere til refleksion over, hvad man går glip af, hvis man vælger ikke at stemme. Præmissen bag kampagnen er, at de færreste træffer et bevidst valg om ikke at stemme. I stedet vil langt de fleste være for demokratiet og for valghandlingen. Det skal kampagnen minde dem om ligesom valget bliver koblet til vælgernes Kampagnerne er testet i repræsentative opinionsundersøgelser med meget positivt udfald. Flere tilkendegiver, at de vil stemme, efter at de har set kampagnen. Samtidig giver deltagerne udtryk for, at kampagnerne fanger deres opmærksomhed og opleves som vigtig, original og tankevækkende.

4 REGIONERNES KAMPAGNE De fem regioner samarbejder om en kampagne, der skal sætte de politiske beslutninger i regionerne tydeligere i spil i forhold til vælgernes hverdag. KO MMUNA L- O G RE GI ON SVA LG 21. NOVE M B E R KOMM U N A L - OG RE GI ON SVALG 2 1. N OVE M B E R ER DER EN LÆGE TIL STEDE I DIN REGION? HVORDAN SKAL REGIONEN BEHANDLE PSYKISK SYGDOM? ER DER JOB TIL DIG I DIN REGION? KAN DU BLIVE KLOG NOK I DIN REGION? KO MMUNA L- O G RE GI ON SVA LG 21. NOVE M B E R KOMM U N A L - OG RE GI ON SVALG 2 1. N OVE M B E R HVOR LÆNGE VIL DU VENTE PÅ HJÆLP I DIN REGION? SKAL REGIONEN OPERERE DIT KNÆ FØR NABOENS HJERTE? VED REGIONEN, HVORDAN DU VIL BEHANDLES? HVOR SKAL VÆKSTEN GRO I DIN REGION? KO MMUNA L- O G RE GI ON SVA LG 21. NOVE M B E R KOMM U N A L - OG RE GI ON SVALG 2 1. N OVE M B E R HVOR LANGT SKAL BUSSEN KØRE I DIN REGION? MÅ REGIONEN LADE DIT DRIKKEVAND SEJLE? ER TOGET KØRT I DIN REGION? HÆNGER SUNDHEDSVÆSENET SAMMEN I DIN REGION? Regionerne kan vælge mellem 12 budskaber. Der køres fælles annoncering på budskaberne om lægedækning, psykiatri og erhverv. For at opnå mest mulig synergi er regionernes kampagne tæt koblet til den fælles kampagne i farvevalg, skrifttype og brug af blyanten. Der er tilføjet en stregtegning, der gør det let at afkode budskabet.

5 HVOR MØDER VÆLGERNE KAMPAGNEN? Kampagnen skydes så småt i gang i september 2017, især for at kunne mobilisere alle de mange undervisningsinstitutioner, organisationer og samarbejdspartnere, der skal hjælpe med at bære budskabet ud. FACEBOOK Regionerne producerer i fælleskab annoncer, indhold og film til sociale medier. Sociale medier er en afgørende faktor for kampagnens synlighed. Regionernes egne kanaler vil være centrale i indsatsen. På Danske Regioners Facebook-side vil man kunne finde materiale med landsdækkende relevans. Facebook er desuden anker for at engagere andre i kampagnen, både enkeltpersoner og samarbejdspartnere, der kan dele til deres netværk og dermed bidrage til, at budskabet sættes aktivt i spil i forhold til målgruppen. ANNONCERING Med annoncering er der mulighed for at nå de uengagerede vælgere, der ikke selv opsøger budskabet. Annonceringen er planlagt med fokus på at nå flest vælgere inden for det afsatte budget. Regionerne annoncerer på TV i perioden 30. oktober til 12. november. Annoncerne kan ses på TV2 og MTG (som blandt andet tæller kanalerne TV3 og TV3+). Her er der især fokus på de uinteresserede vælgere, hvorfor budskabet er skåret hårdt op. Desuden fanges de unge via annoncering på Facebook, Youtube, Spotify og web-tv. De sidste vælgerne skubbes til stemmeboksen med bannerannoncer med budskaberne fra den fælles kampagne med KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet i perioden fra den 6. til den 20. november. MERE END 70 VALGMØDER FOR UNGE PÅ ERHVERVS-UDDANNELSERNE Regionerne giver kandidaterne mulighed for at komme i dialog med unge vælgere i 20 erne, der forhåbentlig får øjnene op for, hvor mange af de regionale emner, der har en direkte indflydelse på deres hverdag og liv. Det er de enkelte regioner, der koordinerer kontakten til uddannelsesinstitutioner og kandidater. LOKALE AKTIVITETER Både kommuner og regioner arbejder for lokal synlighed til det vigtige budskab. Det kan være via lokale aktiviteter, synlighed i byrummet og husstandsomdelinger. EN FÆLLES OG LOKAL PRESSEINDSATS Synlighed i medierne, særligt TV og radio, om valget og den indflydelse, vælgerne har qua deres stemme til regionsvalget, er afgørende for kampagnens gennemslagskraft. Danske Regioner står bag en national presseindsats, og de enkelte regioner gør opmærksom på valget i lokale og regionale medier. Hvad kan du gøre som kandidat? Dine vælgere vil møde regionernes budskaber. Det kan derfor være en fordel for dig at overveje, hvad din holdning til de 12 budskaber er, og hvordan du eventuelt kan bruge dem i din kampagne. Der vil være størst intensitet de sidste fire uger før valget. Kampagnens hovedbudskaber og information om valget kan allerede nu findes på hjemmesiden Du er meget velkommen til at dele det materiale, som offentliggøres på din regions Facebook-side og på Danske Regioners Facebook-side. Husk at hvis du liker og kommenterer, vil du automatisk få mere materiale op på din Facebook-væg.

6 HVEM STEMMER IKKE? Kommunal- og regionsvalgene i 2009 og i 2013 er studeret nøje af valgforskere. Ud over den åbenlyse forskel i stemmeprocenten på cirka 15 procentpoint mellem et folketingsvalg og et kommunalog regionsvalg, viser kortlægningen også væsentlige uligheder i valgdeltagelsen. Nogle grupper eksempelvis nydanskere, personer med svag tilknytning til arbejdsmarkedet, folk uden uddannelse og unge i 20erne bruger i mindre grad deres stemme end andre: Hvis de årige i 2013 havde samme valgdeltagelse som resten af befolkningen, ville det svare til mere end flere stemmer. Grundskoleuddannede vælgere havde i 2013 en valgdeltagelse, der lå omkring 20 procentpoint lavere end vælgere med videregående uddannelser. Kontanthjælpsmodtagere og ledige stemmer i mindre grad end den gennemsnitlige vælger. Nydanskerne og deres efterkommere var også i 2013 en gruppe med lav valgdeltagelse. Vælgere med indkomster under kr. stemmer mindre hyppigt end vælgere med grundskoleuddannelse. MANGE VÆLGERE KENDER MEGET LIDT TIL REGIONERNE Ved sidste valg var der flere blanke stemmer til regionsrådet end til kommunalbestyrelsen. 56 procent af vælgerne stemte personligt til regionsrådet, mens 76 procent af de gyldige stemmer var personlige til kommunalbestyrelserne. så præsente i vælgernes bevidsthed. Vælgergruppen til kommunal- og regionsvalg er større end til folketingsvalg man har stemmeret, hvis man har boet i kommunen/regionen i mere end 3 måneder. Disse tal kan tyde på, at regionernes arbejde og de beslutninger, regionsrådet træffer, ikke er lige Det må derfor også antages, at en del af vælgerne ikke er klar over, at de har indflydelse.

7 HVAD FÅR FOLK TIL AT STEMME? Demokrati er i høj grad et spørgsmål om vane. Hvis en vælger ved ét valg er blevet siddende i sofaen, stiger risikoen for, at vedkommende bliver siddende ved fremtidige valg. Samtidig er valg også et spørgsmål om fællesskab. Når dem, vi kender, stemmer, så stiger sandsynligheden for, at vi selv kommer afsted og sætter vores kryds på valgdagen. Det er de færreste af dem, som ikke stemmer, som samtidigt træffer et bevidst valg om at vælge demokratiet fra. Det øger behovet for en tydelig formidling af, hvor vigtigt kommunal- og regionsvalget er. Fordelen er, at borgerne generelt er dybt optagede af både sundhed, den nære velfærd og de andre beslutninger, som i Danmark træffes i kommuner og regioner. Kampagnerne op til kommunal- og regionsvalget henvender sig til de stemmeberettigede danskere i bred forstand og har desuden et særligt fokus på de unge i 20 erne, som har en markant lavere valgdeltagelse end resten af befolkningen. Det er de uinteresserede vælgere, der er i fokus. Kampagnerne henvender sig til de vælgere, der kan motiveres af en bred kampagne: De mange danskere, som stemmer til et folketingsvalg, men ikke til kommunal- og regionsvalget, burde være til at påvirke. De unge i 20 erne er ekstremt vigtige, da deres tilbøjelighed til at stemme kan sætte sig spor i stemmeprocenten mange år fremover. Desuden skal kampagnerne sikre, at alle vælgere er opmærksomme på valget.

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted

Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen guider dig til dit nærmeste valgsted Rejseplanen har indgået et samarbejde med KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet, der tilsammen udgør parterne bag kampagnen Tænk dig om

Læs mere

Fakta om kampagnen. Uddybende om indsatserne:

Fakta om kampagnen. Uddybende om indsatserne: Fakta om kampagnen Målet med kampagnen er at skabe så stor interesse omkring kommunalvalget som muligt og dermed styrke valgdeltagelsen. Målgruppen er defineret som de borgere (ca. 20 procent), som stemmer

Læs mere

Tænk dig om før du IKKE stemmer

Tænk dig om før du IKKE stemmer Tænk dig om før du IKKE stemmer Landsdækkende kampagne ved Kommunal- og regionsvalget 2013 Udfordring: Faldende valgdeltagelse Valgdeltagelsen ved kommunal- og regionsvalget er faldet gennem 35 år og nåede

Læs mere

Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013. Kommunerne og valgdeltagelsen

Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013. Kommunerne og valgdeltagelsen Inspirationskatalog Kommunalvalg 2013 Kommunerne og valgdeltagelsen Kommuna Den 19. november 2013 er der kommunalvalg. Det er vigtigt, at så mange som muligt tager del i demokratiet den dag. Derfor opfordrer

Læs mere

- Et valgsite på koege.dk Valgsitet linkede til borger.dk, så det var generelle oplysninger, der fremgik.

- Et valgsite på koege.dk Valgsitet linkede til borger.dk, så det var generelle oplysninger, der fremgik. NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Staben Forslag til valgtiltag ved Kommunalvalg 2017 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kommunalvalget i 2013 Ved valget i 2013 var stemmeprocenten i Køge på 75,93

Læs mere

Interviewguide fokusgruppeinterview den. 8. November

Interviewguide fokusgruppeinterview den. 8. November Interviewguide fokusgruppeinterview den. 8. November Formålet med fokusgruppen i Odense er at få de unge til at tage stilling til en række tiltag, som Odense kommune har taget for netop at få de unge til

Læs mere

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg PrimeTime Kommunikation A/S Onsdag 20. december 2012 Baggrund for kampagnen > Regionsrådsvalg

Læs mere

FAKTA OM KOMMUNAL- og REGIONSVALGET 2013

FAKTA OM KOMMUNAL- og REGIONSVALGET 2013 FAKTA OM KOMMUNAL- og REGIONSVALGET 2013 Generelt Ved kommunal- og regionsvalget i 2009 var stemmeprocenten på 65,8 procent. Det var et fald på godt fire procent i forhold til det seneste valg. Samtidig

Læs mere

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed Forord Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig: Den landsdækkende kampagne vil blive rullet ud, hvor vi for færrest midler kan møde flest mulige borgere indenfor målgruppen.

Læs mere

Oplæg om KL s indsats frem til kommunalvalget 2013

Oplæg om KL s indsats frem til kommunalvalget 2013 Oplæg om KL s indsats frem til kommunalvalget 2013 Faldende interesse? http://www.cvap.polsci.ku.dk/valgdeltagelse/valgdeltagelse_i_kommunerne/ Massiv forskning i kommunalvalget Valgdeltagelsen i Aarhus

Læs mere

Samlet præsentation af valgaktiviteter

Samlet præsentation af valgaktiviteter Samlet præsentation af valgaktiviteter Fælles regional valgkampagne De fem regioner og Danske Regioner er gået sammen om en oplysningskampagne, der skal styrke valgdeltagelsen ved regionsvalget. Kampagnen

Læs mere

AKTUEL GRAF. CVAP Aktuel Graf Serien Tilbageslag for den demokratiske integration - valgdeltagelsen falder

AKTUEL GRAF. CVAP Aktuel Graf Serien  Tilbageslag for den demokratiske integration - valgdeltagelsen falder CENTER FOR VALG OG PARTIER INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET Tilbageslag for den demokratiske integration - valgdeltagelsen falder AKTUEL GRAF Tilbageslag for den demokratiske integration

Læs mere

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Dokumentnr

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer Demokrati 2020 Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT 19-04-2016 Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 24. september

Læs mere

Notat. Blandt indvandrerne stemmer folk fra de gamle EU-lande markant mere end folk fra ikke vestlige lande og fra de nye EU-lande.

Notat. Blandt indvandrerne stemmer folk fra de gamle EU-lande markant mere end folk fra ikke vestlige lande og fra de nye EU-lande. Staben Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5015 Fax +45 8888 5501 Dato: 15. maj 2013 Sagsnr.: 2013-005238-4 Martin.Albertsen@middelfart.dk

Læs mere

Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter.

Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter. 334. Valgdeltagelsen ved kommunalvalget den 17. november 2009 Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter. Beskrivelse af sagen: Ved kommunalvalget den

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

Kontanthjælpsmodtagere bliver hjemme fra valget - UgebrevetA4.dk. SOFAVÆLGERE Kontanthjælpsmodtagere bliver hjemme fra valget

Kontanthjælpsmodtagere bliver hjemme fra valget - UgebrevetA4.dk. SOFAVÆLGERE Kontanthjælpsmodtagere bliver hjemme fra valget SOFAVÆLGERE Kontanthjælpsmodtagere bliver hjemme fra valget Af Josephine Blachman Torsdag den 16. november 2017 Det er ikke kontanthjælpsmodtagere, man ser flest af ved stemmeboksene til kommunalvalget.

Læs mere

Af Lisbeth Pedersen Forsknings- og analysechef, VIVE Arbejde og Ældre

Af Lisbeth Pedersen Forsknings- og analysechef, VIVE Arbejde og Ældre ANALYSE Handicappede får endnu sværere ved at få job fremover Fredag den 12. januar 2018 Der tages mange politiske initiativer, der skal højne vores kompetencer, så vi kan følge med kravene på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Under halvdelen af kontanthjælpsmodtagerne deltog i valget. Jo flere kontanthjælpsmodtagere, der var i en kommune, jo lavere var stemmeprocenten.

Under halvdelen af kontanthjælpsmodtagerne deltog i valget. Jo flere kontanthjælpsmodtagere, der var i en kommune, jo lavere var stemmeprocenten. 1 Hvem bliver hjemme? Ved det seneste kommunalvalg stemte under halvdelen af kontanthjælpsmodtagerne. Også mange unge og indvandrere valgte at blive hjemme på valgdagen. Nationale kampagner havde i 2013

Læs mere

SUNDHED FOR LIVET forebyggelse er en nødvendig investering. Danske Regioner

SUNDHED FOR LIVET forebyggelse er en nødvendig investering. Danske Regioner SUNDHED FOR LIVET forebyggelse er en nødvendig investering Danske Regioner Agenda Opdrag Hvad er rammen for Danske Regioners forebyggelsesudspil? Hvad er udfordringsbilledet? SUNDHED FOR LIVET Politiske

Læs mere

Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009.

Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009. 2009 Konceptforslag for afholdelse af prøvevalg for de 16- og 17-årige i forbindelse med kommunalvalget i 2009. KL s Konsulentvirksomhed, Køge Kommune og DUF Dansk Ungdoms Fællesråd indledte i efteråret

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS VEJ TIL #EP19dk

EUROPA-PARLAMENTETS VEJ TIL #EP19dk EUROPA-PARLAMENTETS VEJ TIL #EP19dk Anne Mette Vestergaard, Europa-Parlamentets kontor i Danmark Den næste time 1. Udfordringen 2. EU-valg 2019 3. Kampagnen 4. Q&A Eurobarometer 2018 Valgets temaer

Læs mere

Notat. Forslagskatalog om øget mangfoldighed i valgdeltagelsen. Emne: Opsamling på temamøde om mangfoldighed i valgdeltagelsen

Notat. Forslagskatalog om øget mangfoldighed i valgdeltagelsen. Emne: Opsamling på temamøde om mangfoldighed i valgdeltagelsen Notat Emne: Opsamling på temamøde om mangfoldighed i valgdeltagelsen Til: Valgsekretariatet Kopi: til: Udsatterådet, Handicaprådet, ÅUF, Ungebyrådet, Integrationsrådet, Ligestillingsudvalget, Ældrerådet,

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3.

Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3. Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3. 2018 Det skal I høre om Hvilke kampagner om alkohol og tobak

Læs mere

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold

Sociale medier. Seks trin til bedre indhold Sociale medier Seks trin til bedre indhold Med inspiration fra Sig du kan li mig Indholdsstrategi for sociale medier af Astrid Haug. Middelfart Sparekasse 2017 1 Kend dit formål Hvad vil du opnå med din

Læs mere

Det skal være lettere for den enkelte at leve et fuldt og godt liv som en ligeværdig del af samfundet. Alle er og skal føle sig som EN AF OS.

Det skal være lettere for den enkelte at leve et fuldt og godt liv som en ligeværdig del af samfundet. Alle er og skal føle sig som EN AF OS. EN AF OS-håndbog Indhold Om EN AF OS... 3 Kampagnens forløb... 4 Vær aktiv i kampagnen... 5 Kampagnesite... 5 Facebook... 6 Events... 6 Materialer... 7 Mobilisering... 9 Design og sprog... 9 Side 2 af

Læs mere

DANSK OPBAKNING TIL EU INDE I HISTORISK HØJKONJUNKTUR

DANSK OPBAKNING TIL EU INDE I HISTORISK HØJKONJUNKTUR DANSK OPBAKNING TIL EU INDE I HISTORISK HØJKONJUNKTUR Kontakt: Malte Kjems, Kommunikationschef +45 23 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk RESUME Når danskerne om en måned skal stemme til Europa-Parlamentsvalget,

Læs mere

Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier

Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier Valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning om patentdomstolen 2014 Valgkampens medier KMD Analyse Maj 2014 VEJEN TIL EU GÅR VIA TV KLASSISKE MEDIER SLÅR DE NYE SOCIALE MEDIER MED FLERE LÆNGDER VALGPLAKATER:

Læs mere

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information Brugerundersøgelse Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter Ibureauet, Information 26. august 2013 Side 2 1. Baggrund Rigspolitiet gennemførte i 2011 en foranalyse samt udarbejdede en business

Læs mere

SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER

SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER 2016 #1 Hvad er formålet? Hvad vil jeg opnå med indsatsen? #1 Hvad er formålet med din indsats og hvad vil du opnå med den? HOW TO Definér dit mål. Derefter hvordan du

Læs mere

Evaluering af Norddjurs Kommunes indsats for at øge valgdeltagelsen ved kommunalvalget 2013

Evaluering af Norddjurs Kommunes indsats for at øge valgdeltagelsen ved kommunalvalget 2013 Notat Dato: 13.02.2017 Reference: Direktionssekretariatet Journalnr.: 15/5031 Evaluering af Norddjurs Kommunes indsats for at øge valgdeltagelsen ved kommunalvalget 2013 Tirsdag den 19. november 2013 var

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Idekatalog Valgdeltagelse

Idekatalog Valgdeltagelse Ideer, som er igangsat: Ide nr. Beskrivelse Bemærkninger 1 Ungdomsvalg Ikast Avis afholder ungdomsvalg a) Ungdomsvalg b) Ungdomsvalg som i 2009 2 Mobilt afstemningssted på uddannelsesinstitutioner a) Gøre

Læs mere

Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden

Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden 24. juni 2012 Kommunikationspolitik Denne politik beskriver de overordnede tanker om god kommunikation i Region Hovedstaden Forord Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN Region Hovedstaden KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADEN GOD KOMMUNIKATION - I REGION HOVEDSTADEN FORORD Regionsrådet er en politisk organisation, hvis medlemmer er demokratisk valgt til at sikre

Læs mere

Unge og demokratiet. DUF om Europa-Parlamentsvalget 2019

Unge og demokratiet. DUF om Europa-Parlamentsvalget 2019 Unge og demokratiet DUF om Europa-Parlamentsvalget 2019 DUF Dansk Ungdoms Fællesråd Paraplyorganisation for 75 landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer Spejdere, ungdomspolitikere, rollespillere,

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Hans Nissen (A) Formand, Social- og Sundhedsudvalget 2 Indledning Det er Fredensborg Kommunes ambition at borgere med psykosociale handicap

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 1 Forord Psykiatri- og misbrugspolitikken tager afsæt i fire politiske standpunkter, som hver især tilkendegiver de politiske holdninger

Læs mere

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012.

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. TBWA\ Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. 2 Baggrund Hvis vi kan få alle danske bilister til at følge

Læs mere

Flere end hver femte ledige indvandrer står reelt ikke til rådighed for arbejdsmarkedet

Flere end hver femte ledige indvandrer står reelt ikke til rådighed for arbejdsmarkedet 4. juli 2014 ARTIKEL Af David Elmer & Louise Jaaks Sletting Flere end hver femte ledige indvandrer står reelt ikke til rådighed for arbejdsmarkedet Hver femte mandlig og hver fjerde kvindelig indvandrer,

Læs mere

Fakta om kommunalvalget 2017

Fakta om kommunalvalget 2017 Fakta om kommunalvalget 2017 Tænk dig om, før du ikke stemmer Den 21. november 2017 er der valg til kommuner og regioner. Et valg, som har stor indflydelse på danskernes hverdag. I dette pressekit har

Læs mere

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement.

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement. Elevernes Folketingsvalg 2011 Evalueringsrapport - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement Udarbejdet af: Assembly Voting Rued Langgaards Vej 7, 5D 07 2300 København S

Læs mere

Myndighedernes rolle som forandringsagenter

Myndighedernes rolle som forandringsagenter Myndighedernes rolle som forandringsagenter Overgang til Digital Post for borgerne v. Louise Palludan Kampmann 1 KAMPAGNE FOR DIGITAL POST TIL BORGERNE 18. AUGUST 31. JANUAR 2015 Lov om Offentlig Digital

Læs mere

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Analyse Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Om analysen For at kunne udvikle kommunikation fra Nordfyns Kommune, er det nødvendigt at have indblik i kommunikationen, som den praktiseres i dag.

Læs mere

ÆLDRERÅD. Folketinget har bestemt, at alle kommuner skal have et folkevalgt ældreråd. Vælges mindst hvert 4. år

ÆLDRERÅD. Folketinget har bestemt, at alle kommuner skal have et folkevalgt ældreråd. Vælges mindst hvert 4. år ÆLDRERÅD Folketinget har bestemt, at alle kommuner skal have et folkevalgt ældreråd Vælges mindst hvert 4. år I år er der valg til ældrerådet i vores kommune Præsentation af ældrerådets nuværende medlemmer

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan

gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan gladsaxe.dk Sammen om mental sundhed Handleplan 2019-2020 Sammen om mental sundhed Med Gladsaxe Kommunes sundhedspolitik ønsker vi, at alle i Gladsaxe skal have de bedste rammer og forudsætninger for

Læs mere

Regioner til kamp mod lav valgdeltagelse

Regioner til kamp mod lav valgdeltagelse NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER UDKOMMER HVER 14. DAG NR 12 21. AUGUST 2013 REGIONSVALG 2013 Regioner til kamp mod lav valgdeltagelse Der skal gøres en ekstraordinær indsats for at få borgerne til stemmeurnerne

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER FORORD Med færre end 300 dage til folketingsvalget skal alle

Læs mere

Broen til Bedre Sundhed PRÆSENTATION. Region Sjælland

Broen til Bedre Sundhed PRÆSENTATION. Region Sjælland Broen til Bedre Sundhed BROEN TIL BEDRE SUNDHED PRÆSENTATION Region Sjælland BROEN TIL BEDRE SUNDHED INTERVENTION Velkommen til Broen til Bedre Sundhed! Et unikt udviklingsprogram med aktiviteter indenfor

Læs mere

Sundhedsprofil for region og kommuner 2013 Lanceringskonference 19. marts 2014

Sundhedsprofil for region og kommuner 2013 Lanceringskonference 19. marts 2014 Sundhedsprofil for region og kommuner 2013 Lanceringskonference 19. marts 2014 Baggrund, metode, demografi og sociale forhold Videnskabelig medarbejder Maja Lykke Sundhedsprofil for region og kommuner

Læs mere

En mere kontinuert indsats forventes derfor at have en større effekt.

En mere kontinuert indsats forventes derfor at have en større effekt. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Presse NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget og Valgbestyrelsen Valgdeltagelsesinitiativer ved folkeafstemningen den 3. december 2015 Kultur-

Læs mere

BOOST DIN BOLIG. Boost din bolig på de sociale medier og lad din bolig finde køberen for dig.

BOOST DIN BOLIG. Boost din bolig på de sociale medier og lad din bolig finde køberen for dig. BOOST DIN BOLIG Boost din bolig på de sociale medier og lad din bolig finde køberen for dig. DET DANSKE BOLIGMARKED Temperaturen på boligmarkedet i Danmark viser, at 7,5% af den danske befolkning aktivt

Læs mere

HÅNDBOG. kampagnehåndbog

HÅNDBOG. kampagnehåndbog HÅNDBOG kampagnehåndbog Kommune- og regionsvalg 2013 Et godt værktøj til et vigtig valg Socialdemokraterne står over for et svært og vigtigt kommunal- og regionsrådsvalg i 2013, hvor meget er på spil.

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

Referat Unge på tinge den 28. november 2013.

Referat Unge på tinge den 28. november 2013. Referat Unge på tinge den 28. november 2013. Dette referat tager udgangspunkt i de debatter og konklusioner de unge deltagere kom frem med på Unge på Tinge. Referatet er ucensureret. En debat uden filter!

Læs mere

Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen

Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen Udviklet og gennemført af konsortiet Advice A/S og Metaphor Reklamebureau BAGGRUND Kunden Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen

Læs mere

Foranalyse til nationale kampagner om naturvidenskab

Foranalyse til nationale kampagner om naturvidenskab Foranalyse til nationale kampagner om naturvidenskab 2019-21 Anbefalinger 1. Tænk i synergi med eksisterende infrastruktur Der eksisterer allerede mange og forskelligartede netværk, events og institutioner,

Læs mere

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI

DRs VIRKSOMHEDSSTRATEGI 017-20 VÆRD AT DELE. STADIG ORIGINAL. MERE DIGITAL. MISSION DRs mission er, at DR samler, udfordrer og oplyser Danmark. VISION Det er DRs vision at tilbyde indhold, der er værd at dele originalt kvalitetsindhold

Læs mere

Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013

Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013 Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013 DANSKERNE FORETRÆKKER VALGKAMP PÅ TV FREM FOR BESØG VED HOVEDDØREN SOCIALE MEDIER KAN FÅ BETYDNING FOR UDFALDET AF VALGET VALGPLAKATER

Læs mere

Det politiske system Kommunalvalg 2009

Det politiske system Kommunalvalg 2009 Det politiske system Kommunalvalg 2009 1: Vurder kilde 1. Hvilke forklaringer gives der på den stigende valgdeltagelse? 2: Vurder ud fra kilde 2 om 16-årige skal have stemmeret? Kommenter for og imod.

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Kommunalvalg 2013. Kommunikation vil sætte fokus på det lokale demokrati i 2013. Anledningen er det kommende kommunalvalg den 19. november.

Kommunalvalg 2013. Kommunikation vil sætte fokus på det lokale demokrati i 2013. Anledningen er det kommende kommunalvalg den 19. november. Kommunalvalg 2013 Kommunikation vil sætte fokus på det lokale demokrati i 2013. Anledningen er det kommende kommunalvalg den 19. november. Målet er at standse den faldende valgdeltagelse, som eksperter

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 T S A K UD Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed

Læs mere

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre

Vejle Kommunes Sundhedspolitik Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle Kommunes Sundhedspolitik 2017-2024 Nyd livet! sammen gør vi det bedre Vejle vil Livet I Vejle Kommune er langt de fleste borgere sunde og raske. Sådan bør det fortsat være. Men sundhed er en ressource,

Læs mere

Juni Politikere. Befolkningsundersøgelse.

Juni Politikere. Befolkningsundersøgelse. Juni 2019 Politikere Befolkningsundersøgelse www.radiuscph.dk i Indhold Politikere... i Befolkningsundersøgelse... i Om analysen... iv Resultater...1 Spørgsmål 1: Hvor højt vurderer du følgende faggruppers

Læs mere

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019 Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Socialpolitik 2015-2019 ndhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer...7 Mødet mellem borger og kommune.. 8

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Roger Buch Forskningschef, Ph.d., cand.scient.pol. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Kan det ikke være ligegyldigt? -

Læs mere

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG Holbæk Kommune har en klar ambition om at styrke dialogen om den politiske retning og inddrage borgere, brugere og virksomheder i udviklingen af politikker og løsninger.

Læs mere

Hvilken af de følgende bruger du mest, når du ser efter tilbud i de butikker du plejer at handle i?

Hvilken af de følgende bruger du mest, når du ser efter tilbud i de butikker du plejer at handle i? Analysenotat Fra: MMM Til: CAL Danskerne holder af deres husstandsomdelte reklamer En befolkningsundersøgelse gennemført af Dansk Erhverv i november 2011 dokumenterer, at husstandsomdelte reklamer for

Læs mere

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik 5. november 18 Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik I foråret 18 har Epinion gennemført en undersøgelse af den danske befolknings kendskab og tillid til Danmarks Statistik ved at spørge et repræsentativt

Læs mere

Innovationskompetence i Gymnasiet tænkt forfra

Innovationskompetence i Gymnasiet tænkt forfra Innovationskompetence i Gymnasiet tænkt forfra Vurderingskriterier til brug i udvikling af undervisning og formativ og summativ evaluering af elevpræstationer [Version 1.0] Jan Alexis Nielsen August 2013

Læs mere

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 16:30 Udvalgsværelse 1

Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 16:30 Udvalgsværelse 1 Referat Nærdemokratiudvalget's møde Torsdag den 12-09-2013 Kl. 16:30 Udvalgsværelse 1 Deltagere: Arne Ebsen, Pia Dam, Mette Kristensen, Mogens Stampe Afbud: Jens Munk Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr.

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik Sammen om sundheden i Gladsaxe Vores sundhed er afgørende for, at vi kan leve det liv, vi gerne vil. Desværre har ikke alle mennesker de samme

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

Region Hovedstadens Apotek HR-Afdelingen. Gode råd til de sociale medier

Region Hovedstadens Apotek HR-Afdelingen. Gode råd til de sociale medier Gode råd til de sociale medier 2018 Dine sociale medier (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram og Snapchat mv.) er dine egne. Det er lige så legitimt at bruge dem til at skrive om Apoteket og Apotekets

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd Demokrati og valgret Public Metode Målgruppe: Repræsentativ stikprøve, oversampling af unge i alderen. Metode: Internetbaseret undersøgelse (CAWI) på Gallups

Læs mere

Vi mangler ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025

Vi mangler ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025 Vi mangler 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025 Udfordring Kun 2,6% af 15-årige danskere planlægger en ingeniørkarriere. Det er mærkbart under øvrige OECD lande. Danmark OECD gennemsnit

Læs mere

Bilag 1 Fællesindstilling, Teknik- og Miljøforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Færre Korte Bilture Effekt ved sammenlignelige indsatser

Bilag 1 Fællesindstilling, Teknik- og Miljøforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Færre Korte Bilture Effekt ved sammenlignelige indsatser Bilag 1 Fællesindstilling, Teknik- og Miljøforvaltningen, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Færre Korte Bilture Effekt ved sammenlignelige indsatser Malmø Inga löjlige bilresor Hovedbudskab: halvdelen

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

4. periode: Den intensive udadvendte periode du, dine medhjælpere og hiver personlige stemmer hjem

4. periode: Den intensive udadvendte periode du, dine medhjælpere og hiver personlige stemmer hjem Tænk baglæns! Valgkampen føres forlæns, men forstås baglæns - start derfor med at tænke den baglæns og dermed forstår du, hvordan du maksimerer dine personlige stemmer frem til valgdagen 4. periode: Den

Læs mere

Hvordan kan it hjælpe med at løse sociale udfordringer i praksis?

Hvordan kan it hjælpe med at løse sociale udfordringer i praksis? Hvordan kan it hjælpe med at løse sociale udfordringer i praksis? Jesper Nygård Adm. direktør, KAB Digitale færdigheder for vækst og velfærd Konference den 23. februar 2011, Christiansborg Danskere med

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Hvordan får vi borgerne til at stemme (på mig)?

Hvordan får vi borgerne til at stemme (på mig)? Hvordan får vi borgerne til at stemme (på mig)? Det er et trick som o,e virker på børn. Du skal ikke sige: Spis dine grøntsager!, du skal spørge dem: Vil du helst have broccoli eller spinat? Spørgsmål

Læs mere

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd Demokrati og valgret Public Metode Målgruppe: Repræsentativ stikprøve, oversampling af unge i alderen 16-25 år. Metode: Internetbaseret undersøgelse (CAWI) på

Læs mere

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER Move. COPENHAGEN OM INFORMATIONSINDSATSEN GET MOVING 2017 Informationsindsatsen gennemførtes i ugerne 19-22, 2017. Denne rapport

Læs mere

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier?

Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Hvad gør en kræftdiagnose ved unges brug af sociale medier? Dette er en kort formidling af projektets afsluttende rapport, som kan læses her: projekter.au.dk/kraeftpatienter-og-some Unge danske kræftpatienters

Læs mere

Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere

Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere Kommentarer til spørgeskemaundersøgelse blandt jobudbydergruppen vedr. Jobnetværk for nydanskere Der er 31 respondenter, der har bidraget til spørgeskemaundersøgelsen. Dette svarer til, at lidt under halvdelen

Læs mere

Åbenhed betaler sig Oplægsholder Lars Toft, projektmedarbejder i Landsindsatsen EN AF OS

Åbenhed betaler sig Oplægsholder Lars Toft, projektmedarbejder i Landsindsatsen EN AF OS Livskriser og psykisk mistrivsel kan ramme alle også dine medarbejdere Den 25. april 2017 hos Psykiatrifonden Åbenhed betaler sig Oplægsholder Lars Toft, projektmedarbejder i Landsindsatsen EN AF OS EN

Læs mere

Den vigtige kommunikation

Den vigtige kommunikation Ørenlyd Den vigtige kommunikation 2 3 VI SKABER ØRENLYD Succes handler i høj grad om at få ørenlyd, såvel privat som professionelt. Mange råber højt for at få deres budskab ud. Nogle finder på noget skørt

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer:

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer: Politiske effektmål Holbæk Kommune ønsker at tilbyde bedst mulig service til borgere og virksomheder, for de penge vi har. Byrådet har besluttet 27 overordnede politiske effektmål, som dækker kommunens

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed

Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Vision... 2 Pejlemærker... 3 Udmøntning... 4 Indsatser... 4 Opfølgning... 6 Indledning Social ulighed i sundhed beskriver

Læs mere

Landsdækkende deltager Assens Kommune også i kampagnen Tænk dig om før du ikke stemmer.

Landsdækkende deltager Assens Kommune også i kampagnen Tænk dig om før du ikke stemmer. Til alle 7., 8., 9. og 10. klasses årgange og ungdomsuddannelserne i Assens Kommune 15. juni 2017 Sag nr. 17/9638 #Ungestemmer Hvordan højner vi valgdeltagelsen for de unge i Assens? Assens Kommune ønsker

Læs mere

Reklameanalysen 2015 BIO Danskernes holdning til reklamer

Reklameanalysen 2015 BIO Danskernes holdning til reklamer Reklameanalysen 2015 BIO Danskernes holdning til reklamer Indhold Formål og metode Spørgeskema indhold Generel holdning Opmærksomhed Reklame & irritation Præference Baggrundsvariable 2 Reklameanalysen

Læs mere